Tékozló Homár

K&H SZÉP-kártya - dugd ahova akarod!

2012.05.25. 12:16 | jackyll | 161 komment

szepkartya.jpgA lélektani türelmi idő után elmondható, hogy iszonyatos nyomort hozott a SZÉP-kártyák bevezetése. SZÉP-kártyán belül is vannak azért hátrányosabb helyzetűek, például a K&H-sok, akik kizárólag gyorsétteremben tudnak vásárolni vele:

Sajnálatos módon nem vagyok egyedül a problémámmal. A cég ahol dolgozom központilag a K&H SZÉP kártyáját választotta (és még ki tudja mennyi cég tett ugyanígy) a 3 lehetséges közül. Sajnos...  Május vége van, kezünkben a SZÉP kártya feltöltött összegekkel ... és ennyi! Használni szinte sehol sem lehet! Ha OTPs, vagy MKBs lenne már régen mulathatnánk, de nekünk nem ez a sors jutott. Jelenleg 2 helyről tudok ahol elfogadják, az egyik a Burgerking, a másik a McDonalds (ez utóbbi is csak hétvége óta). Az kijelenthető hogy a napi étkezésre sem pénzügyileg, sem egészségügyileg nem kimondottan alkalmasak.

Az ügyfélszolgálat szorgosan küldözgeti a neten is fellelhető Excel táblázatot, hogy mennyi és mennyi helyen elfogadják, de ez a K&Hs SZÉP kártyára nem vonatkozik. Megy a maszatolás! A bank azt mondja, hogy az elfogadó hely nem kéri a (más bank tulajdonában lévő) POS terminálok átállítását, az elfogadó helyek pedig a Bankra mutogatnak. És ez még csak a POS terminál, online fizetésről még nem is álmodom.

Általánosságban elmondható, ha a városi ember irodában dolgozik, valószínűsíthető hogy kap cafeteriát és ezt általában a napi ebédjére el is költi, illetve szeretné. Jelenleg egyetlen ételfutár sem fogadja el a K&H SZÉP kártyát online (a másik kettőt minden további nélkül), így marad a kps fizetés, az egyenlegünk pedig csak gyűlik és gyűlik... Illetve lenne egy nyakatekert megoldás a telefonon! keresztül való fizetés. Futár felhívja a központot/bankot és kezdeményezi a tranzakciót, akik aztán felhívnak téged és azonosítod magad, bediktálod a kártyaadataidat és ha jól kijön a lépés 10 perc alatt elméletileg végezhetsz is. Gyakorlatilag mint a biomechanikus modemek, összefütyülünk aztán megy mindenki a dolgára... 2012ben! Ha egy irodaházban 100 ember fizetne így, mindenki éhen halna.

Ez csak a kaja része volt, az üdülős részről még nem szóltam. Kollégám próbált szállást fizetni vele (kint volt hogy K&H elfogadók), nem sikerült. Jó akkor fürdőbelépő, hát az sem...

Mivel a K&H weboldalán még annyi sincs kiírva hogy „jaj hát elnézést a kellemetlenségekért” és a direkt kérdésekre se adnak egyértelmű választ, ezért született meg eme kis történetet. Remélhetőleg valami illetékeshez el fog jutni.

Sajnos év közben nem lehet más bank SZÉP kártyájára váltani, az egyenlegek nem átvihetőek.
Sebaj, jövőre a K&H-nak nem lesz ilyen gondja, nem lesz élő ember aki velük szívna...

Pitta

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2012.05.25. 16:41:35

@atpijkamo: was?:D pedig holnap halynalyg még szalmaözvegy vagyok :D:) :)

Manyecska 2012.05.25. 16:44:46

@atpijkamo: különben meg itt volt a szomszéd macskája /apa utálja és apa most nincs itthon:P/végigsétált a lakáson a kutyával :D:D /videó készült róluk/:D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.25. 16:52:31

@Manyecska: Mutimutimuti.

Hát milyen kutya az?

A szomszédban két tagbaszakadt kutya üldözött egy macsekot. Még a télen. Térdig érő hóban. A macseknak szurkoltam. Nem sok hiányzott, hogy elkapják. Fölment egy fára. Két ugrással a tetején termett. A két kutya meg csalódottan bámult fölfelé. Őket is megsajnáltam. Hülye macsek elrontotta a játékukat.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2012.05.25. 17:16:54

@rhubarbjelly: (---Flúgos Buszos---): szeretném hozzáfűzni ehhez, hogy tényleg nem kell basztatni a másikat, mert lehet, hogy ez úgy hangzik, hogy kapsz fizut PLUSZ cafeteria, de a valóság az, hogy ennyivel kevesebb a pénzbér. A caf. része a fizunak. Én is szívesebben kapnám meg az egészet rendes pénzben, minthogy az élelmiszerek jellegén vitatkozzam ostoba pénztárosokkal, jelezve, hogy NEKEM IS púp a hátamon az egész (nálam bözsi-utalvány a játék, assejobb).

CID 2012.05.25. 18:31:55

@Manyecska: videót szeretné(n)k !

FDToth 2012.05.25. 18:50:50

Mi eddig minden évben bérel kívüli juttatásként kaptunk/adtunk ücsét, sodexho melegétkezésit.
Mivel előbbit felváltotta az amúgy korlátozottan és elég hülye rendszerben működő SZÉP kari, így ezt nem vesszük igénybe, sajna a sok repi után fizetjük az adókat.
Erzsébet utalvány egy nemzeti, önző xar, főként magyar érdekeltségű helyeken fogadják el (kiv tesco, de az tukkó hely), így ezt sem vesszük igénybe, hanem a várásálok után fizetjük az adót.
Gondolkodunk a sodexho-ban, azt még mindig elég sok helyen elfogadják. Igaz h többet kell utána fizetni, mert no kedvezményes adózás, de én pl. nem szeretném ezeket a szutykos, átgondolatlan, legyenmagyarminden "termékeket" használni... :)

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2012.05.25. 18:59:04

Attól még, hogy váltani nem lehet, a cég megtehetné, hogy akkor amíg nem tud váltani, addig más formában biztosítja azt a pénzt (mert nyilván váltani is csak a cég tud)

XCat 2012.05.25. 19:01:56

@FDToth: Magyarországon vagy. Elvileg normális dolog lenne, hogy a dolgok többsége magyar, és azt is támogatják.

Én egyébként rühellem a magyar dolgokat, drágák, rossz minőségűek, a szolgáltatók szívességet tesznek, még egy nyomorult zöldséges is feljogosítva érzi magát, hogy beugasson... de hát valahol felelőssek vagyunk a prolijainkért.

XCat 2012.05.25. 19:04:01

-s

Tényleg, kéne ilyen nemzeti népnevelőprogramot indítani, mondjuk TKMB néven (Tanuljálmeg Köszönni Megviselkedni Bazmeg).

FDToth 2012.05.25. 19:10:44

@PlastiCat: teljesen egyetértek a gondolatoddal. Természetesen vásárolnám én is a magyar termékeket, de amint azt írtad, minőségben, árban eléggé el van maradva pl. a nyugat európai, hasonló dolgoktól. Így sajna egyes termékeknél direkt nézem h ne magyart vegyek (zöldség és gyümölcs sokszor kivétel, az azért tényleg jó - persze nem a multiknál:))

Persze, támogassák a magyart, tőlem lehet magyar minden, de akkor legyen jobb, mint a konkurens külföldi. Annak semmi értelme, hogy kiszorítják az amúgy elég jól é megbízhatóan működő termékeket és helyére próbálják tuszkolni a félkész és korlátozottat. Nem értem, hogy miért kell mindenáron minden magyarrá "varázsolni"? Csak ez lenne a jó, a többi xar és "Az ellenség"???

XCat 2012.05.25. 19:16:10

@FDToth: "Persze, támogassák a magyart, tőlem lehet magyar minden, de akkor legyen jobb, mint a konkurens külföldi."

Hát igen. Vagy árban, vagy minőségben. Vagy legalább legyen ugyanolyan.

" Nem értem, hogy miért kell mindenáron minden magyarrá "varázsolni"? "

Szerintem valami olyasmi lehet mögötte, hogy próbálják helyreállítani a nemzeti öntudatot, ami valami tényleg a békapöcse alatt van... csak baromihülyén csinálják.

Manyecska 2012.05.25. 20:08:31

@atpijkamo: fura kutya az enyém, illik a családba /menetes kissé:D/..majd megmuti ha felteszem a juh tubra..

XCat 2012.05.25. 20:13:35

@Manyecska: Azt olvastam, hogy juh tabu...

Manyecska 2012.05.25. 21:27:08

@CID: jóvan, jóvan csak kell még fiókot gyártanom a juh tubira:)) .. megyek nézem azt a táncos műsort, a megasztárt :D..jó éccakát, majd vasárnap jövök :D

cpqevo 2012.05.25. 21:41:12

Ja és a PSZÁF lerázott, hogy ez a probléma nem hozzájuk tartozik, hanem a MKEH Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz.
Menő-manó üll a pénzemen nekik kamatozik, mert a több milliárd forintot meg tudja mozgatni a banközi piacon és én a kamatokból nem kapok semmit és még el sem tudom költeni. Ez a pofátlanság teteje és erre még a telefonos ügyfélszolgálatos azt meri mondani, hogy az nem rám tartozik, hogy a bank mit csinál a pénzzel.
Ha lehet váltani akkor tuti, hogy átváltok OTP-re. Az legalább működik.
Ja és még ilyesmiket mert mondani, hogy az OTP-vel szemben hátrányból indult a KH és az MKB ezt nem lehet két pillanat alatt behozni ehhez idő kell. Igaz a jó munkához idő kell a szarhoz pedig még több.
Nem értem, hogy az MKB miért tudta behozni a hátrányát az OTP-vel szemben a KH meg nem. Ezzel akarja a veszteségét csökkenteni amit a bankadó miatt elszenvedett, csak velünk ügyfelekkel cseszik ki és mi meg semmilyen fórumon nem tudunk érte reklamálni.

cézé 2012.05.25. 22:43:54

Az én munkáltatóm OTP-s kártyát terjeszt. (Az okoskodónak mondom, hogy nem, nem tudunk mást választani, mert a Cafeteria keret ezt tartalmazta, meg az erzsébetet, de az ugye csak 5.000,- forintig éri meg, utána annyira nem. Volt még ezen felül utazási támogatás, de én gyalog járok melóba, a beiskolázási támogatás meg nem aktuális, nincs ugyanis beiskolázandó alany.)
Szóval, visszatérve a kártyára, itt, ebben a nagyon kicsike kisvárosban az OTP-s se tudjuk használni gyakorlatilag sehol. Ígéret sincs rá :)

anyósnyelv 2012.05.26. 09:16:37

Kp-kímélő fiz.mód. Többszörösen bejön, gyártó,fogalmazó,elfogadó helyek, mert egyik sincs ingyen... Legvégső sorban az orvosok, patikák, mert idegbajt kapsz közben...

jobbagyfeltekesrajzolas 2012.05.26. 11:15:30

Nem tudom, pontosan hol fogadják el a K&H-s SZÉP kártyát, viszont az biztos, hogy mi is elfogadjuk: www.tudokrajzolni.lapunk.hu - jobb agyféltekés rajztanfolyamok.
A SZÉP kártya szabadidős alszámlájáról lehet fizetni tanfolyamainkat illetve ajándékutalványt vásárolni.
Szeretettel várunk mindenkit! :)

csakb 2012.05.26. 11:22:05

Nekem aldis SZÉP kártyám van, és domolykózáshoz is elfogadják.

Manyecska 2012.05.26. 12:04:00

@jobbagyfeltekesrajzolas: balkezes vagyok, a fiam is...jópofa ez a táncosnő... amúgy bal kézzel gépelek most is !! :P :)

Etniez 2012.05.26. 12:34:59

Szerintem a posztoló álljon oda egy forgalmas meki kasszájához és egyezzen meg a sorban állókkal, hogy a kártyáról fizetnek, a kpt tegye el. Egy óra alatt áttudja váltani a kártya tartalmát kp-ra.

Netuddki. 2012.05.26. 12:51:57

K&H-ba beballag, asztalt ver, oszt kifizetteti velük a pénzt.
Ha nem tudja megoldani a bank akkor fizesse ki az ügyfélnek. Ennyi...

lavór 2012.05.26. 13:00:03

"K&H SZÉP-kártya - dugd ahova akarod!"

Jól baxál ki velük, add vissza és gondod se lesz. :D

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2012.05.26. 13:23:00

A netpincer-en az éttermek kb fele elfogadja már 2-3 hete.

_Molly 2012.05.26. 13:24:52

@igazságos: "Egyébként meg örülni kellene, hogy kapsz valamit egyáltalán, váltsd be a két helyen, oszt ennyi."

Ezzel részben egyet lehet érteni, ugyanis egyáltalán nem igaz, amit a posztoló gondol: "ha a városi ember irodában dolgozik, valószínűsíthető hogy kap cafeteriát". Nagyon is sokan EGYÁLTALÁN semmit nem kapnak, gyakran még fizetést sem, na mindegy. (Olvasni kell Despota másik blogját, a Munkahelyi terrort...)

Azzal viszont is nagyon is egyetértek, hogy ezen a rendszeren ELGONDOLKODNI igenis érdemes.

1.) Kinek jó, hogy nem több fizetést adnak, hanem csak itt-ott beváltható kafetériát? A dolgozónak biztos, hogy nem, mert nem számít bele a nyugdíjalapba, táppénzbe, GYED-be stb.

2.) Kinek mekkora anyagi haszna van abból, hogy ezeket a Szép-kártyákat kinyomtatják, terjesztik, reklámozzák, befogadják (már ahol)?

Na, engem ez érdekelne, például.

Manyecska 2012.05.26. 13:32:00

Borsodban ez biztos nem probléma..

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.26. 13:36:12

@Etniez: Alternatív megoldás: nyisson egy Mekit.

Mink a palacsintálózóba mindenféle kártyát elfogadunk. Sőt! Bármilyen más ajándékot is.
CsaxólnÁk.

GAT (törölt) 2012.05.26. 13:41:39

Annyi kiegészítés, hogy az én cégem is ezt a remek bankot választotta, de realizálták hogy használhatatlan, ezért váltottunk. Szóval lehet év közben is váltani SZÉP szolgáltatót. Igaz a már K&Hba utalt pénzt Mekiben/Börgerben kell leenni, de legalább megnyered az év második felére vonatkozó pénzt

qwertqwert · http://szexpina.com 2012.05.26. 13:45:41

k&h szép kártyával hamburgert venni ősi román szokás,hamburgert csak az aldiból!

Eszter01 2012.05.26. 13:56:13

Nekem is ez van, megyeszékhelyen élek, és még egy fillért nem sikerült elvásárolni róla.. Lehetett nálunk választani: Kell/Nem kell, más opció nem volt. Így utólag tulajdonképpen mindegy is, ki mit választott..

Blogger Géza 2012.05.26. 15:13:23

@dr.86c: Miért, lehetett szavazni a KH-ra? Az OTP kártyája tökéletesen működik.

Anti Anyag (törölt) 2012.05.26. 15:49:30

Ingyen kap egy kártyát ami jó a Burger king-be és a Mc D-be és nem jó neki.

Küldd el rendszeresen nekem, nekem OK lesz.

DeadBodiesEverywhere 2012.05.26. 16:00:58

Mintha én írtam volna... Már öt havi pénz a kártyán és még nem tudtam használni.
Teletál csak a futáros/betelefonálos megoldással van, míg otp/mkb megy online is.

Múltkor pedig a Don pepe azt mondta persze lehet fizetni, aztán kiderült hogy igen ha van mobilnet a telefonomon és vmi weboldalon elintézem...

Használhatatlan, hiába a törvény hogy az automatáknak el kell fogadni a másik bankét...

Úttalan utakon 2012.05.26. 16:15:32

Na, én épp ma írtam egy dörgedelmet az OTP SZÉP-kártya ügyfélszolgálatának, mert mi meg központilag ilyet kaptunk. Előző nap még be is léptem a neten, csekkoltam, hogy a kártya aktív és van is rajta pénz. Elmentünk egy gondosan kiválasztott étterembe ma, ahol elfogadnak OTP SZÉP kártyát, persze, hogy nem tudtam vele fizetni, állhattam az egész cehhet a kp-ban. Az i-re a pontot az tette fel, hogy meg akartam érdeklődni az OTP-nél, hogy mégis mi a fasz van, akkor ez most cafetéria, vagy adomány a szegény OTP megsegélyezésére? Persze telefonos ügyfélszolgálat csak hétköznap van, sőt e-mailen is csak a munkaadókkal foglalkoznak, azért mégis írtam nekik, nehogy már keddig kelljen várnom azzal, hogy kiadjam a mérgem. Mi, déli emberek nem szeretünk ennyit várni egy ízes kis bazmegolással.

Úttalan utakon 2012.05.26. 16:26:06

@_Molly:
Hát igen, sajnos nagyon igazad van.
Nekem konkrétan a konyhapénzembe vágott bele ez a rendszer. Nem mondhatnám, hogy hű de szuper a fizum, korábban kifizettettem a bérletem és a többit kajajegyben kértem, amit szinte bárhol le tudtam vásárolni. És kellett nagyon, nem halmoztam ám hónapokig a kajajegyet, fontos tétel volt a konyhapénz bevételi oldalán.
Idéntől nem tudok ugyanennyi jegyet szerezni, mert Bözséből csak 5000 jár havonta maximum, így kénytelen voltam SZÉP kártyára kérni a többit, kifejezetten azzal, hogy hát akkor jobb híján majd néha hétvégén elmegyünk valahova enni, és nem kell bevásárolni a hétvégi menühöz. Most aztán, mikor épp annyi pénz volt még a bankszámlámon, amivel a maradék számlákat kifizetem, meg szűkösen marad pár ezer forint a maradék időre a következő fizuig. Nagyon kellett volna, hogy tényleg tudjam is használni azt a szart, ha már van, így most az egyéb rezsiszámlák kifizetése fog csúszni. Közben ott figyel a pénzem az OTP-nél, csak nem engedik használni. Hihetetlen, milyen dühös vagyok!!!

Eszter01 2012.05.26. 16:38:56

"Ingyen kártya"? Nincs az ingyen, sok helyen a kedvezményes adózása miatt a bér egy részét így fizetik ki!

Jofiu 2012.05.26. 17:53:03

@AUTÓNEPPER:
Addig örülj.
Te döntöd el mire költöd.
Akinek cafeteria van, az arra költi, amire mondják.
Míg régen volt cafeteriam dühöngtem, hogy ekkora balfaszságot, direkt szopatják a dolgozót. A cég így adja, mert neki kevesebbet kell költeni rám, de úgy tálalja mint fizu, mondjuk bértárgyalásokon. Végül is kapsz iksz forintnyi valamit ez tuti. De ha piacilag kapnál X nettót a munkádra akkor kapsz K cafeteriát és X-K pénzt. Ugyanott vagy összegben csak nem költheted amire akarod.
Ráadásul ha peched van akkor még le is jár. Mintha azt mondanák: tavalyi fizetésed nem költötted el ezért bevonjuk, csá. Mintha évente ürítenék a bankszámlákat. Üdülési csekkel jártam így. Lejárt aztán baszhattam az ötvenezer forintomat. Na meg máig is van egészségpénztáros pénzem amit nem tudok elkölteni, vagy csak nincs nálam az plusz dokumentáció ami kell, mert persze ennyivel is nehezítik. Bár lehet az is lejárt már, előbb meg kellene találni, hogy melyik kibaszott dokumentumkupacba raktam el a sok közül a költözések során. Mer dokumentum meg bürökráci az mindenben ezerrel, van elég alig használt papír amit rendben kell tartani.
Tiszta basztatás ez az egész. Nem a felhasználónak jó.

Manyecska 2012.05.26. 17:56:05

@agresszív kismalac: esse rossz ötlet. Bizonyos térségekben felvásárolják a kajautalványokat /uzsora-szinten/, azér jutott eszembe előbbi gondolat. Sajnos.
:(

Jofiu 2012.05.26. 18:02:47

@kovi1970:
Ha lehetne kp.-ban kérni azt amit erre adnak, akkor nem lenne ez. Pont az a lényege, hogy ne kp.-t kapj amit arra költenél amire szeretnéd, hanem hogy megmondhassák neked, mire költsd a fizetésed.
Le van szabályozva, a bank nem tehet ez ügyben semmit.
Csak annyit, hogy megszervezi a szar rendszerét végre.
Mondjuk nem lennék meglepődve, ha nem lenne leszabályozva az elszámolások háttere, a kormány rendeletet hoz, te meg csináld meg ha tudod, az már nem az ő dolga. Nálunk ez a divat már hosszú-hosszú évek óta.

Mylady 2012.05.26. 18:22:11

@Jofiu: Te, figyu. Az, hogy elfelejted, meg nem tudod, hova tetted, az azért elég gáz. Nem állhatsz rosszul, ha neked nem számít 50 ezer forint ide vagy oda.

DE a hozzászólásod első felével egyetértek.

PITTA 2012.05.26. 19:09:06

@igazságos: Üdv. Én posztoltam a történetet. A SZÉP kártya mögött 3 számla van. A Szállás, kaja, rekreáció. Ugyanazon kártya használható mindre, de a tranzakció kódjától függ, hogy melyik számláról vonják a pénzt.

PITTA 2012.05.26. 19:12:21

@(---Flúgos Buszos---): A Burgerkinget én is szeretem, csak sok sok zsetont arra elcseszni sajnálom... Úgyhogy nem adom a kártyámat :-)

PITTA 2012.05.26. 19:23:17

Én mint posztoló szeretném FRISSÍTENI a posztom!

Meglátogattuk a Széchenyi gyógyfürdőt és K&H SZéchenyi Pihenő kártyámmal szerettem volna fizetni, amin a Széchenyi fürdő képe látható (ahogy a poszt elején is van). Sajnos ennyi Széchenyi sem volt elég hogy sikerrel járjak. EZ EGY VICC! :-(

csakb 2012.05.26. 20:45:03

@PITTA: Valószínűleg ők olyan Széchenyi kártyát fogadnak csak el, ami kicsit nagyobb, kicsit laposabb, és nem a fürdő, hanem a gróf képe látható rajta, a hátoldalon meg a nagycenki kastély. :]

Csak azt nem értem, hogy akkor a káundhá miért tünteti fel POS-terminálos elfogadóhelynek a fürdőt. Nincs ezeknek valami felettes szervük?

Tkp. nagyon örülök, hogy a fizetésem mellé ló*szt sem kapok a s*mbe, nem hogy ilyen remekbeszabott dolgokat, mint a K&H kártya.

Manyecska 2012.05.26. 20:59:30

@PITTA: nem mondod??? :( Ez már tényleg vicc.

komplikato 2012.05.26. 21:07:27

"Ha OTPs, vagy MKBs lenne már régen mulathatnánk, ..."

Ehhez képest az elfogadóhelyek nagyobb felén csak az OTP-s van kiírva.

komplikato 2012.05.26. 21:11:54

@É2I: "Az a valódi kérdés, hogy miért tesznek egyáltalán különbséget a kártyakibocsátók közt?"

Éééés IGEN! Sőt! Ez az EGYETLEN kérdés. Illetve az ezt követő, hogy miért nem tette föl ezt valaki eddig az "illetékes elvtársaknak"?

_Toto_ 2012.05.26. 23:01:20

Pontosan így jártam én is a múlt héten. Mosolyogva közölték velem, hogy OTP-s SZÉP kártyát tudnak csak elfogadni, KH-sat nem.
A KH-s kártya pont arra való, amiben a cikkben is utalnak rajta.

rexter 2012.05.26. 23:45:36

nekem MKB-s szepkartyam van. a regi kajajegynél biztos h rosszabb, de az azért elég jó, hogy a netpincéren rengeteg helyre lehet fizetni, kihozzák aztán adok egy százast vagy kétszézast borravalonak és ott a kaja.

Jofiu 2012.05.26. 23:54:08

@Mylady: Ennyire piszkosul kurva hasznos ez a dolog, hogy mocskosul nem tudtam használni, és elkallódik a többi szar csillió papír között amit el kell rakni, azok között elsüllyedt, most az egyik csomóban csücsül valahol. Ha el nem keveredett a költözések alatt mint Gyurcsány diplomája. Ha jól emlékszem már nincs sok rajta - nagyon remélem.
Az utazási csekk meg olyan volt, hogy épp külföldön tartózkodtam pár hónapig mikor újra lejárt - újra, mert előző évben meg tudtam hosszabbíttatni, egy évvel korábban erre a barom adminisztrációra is basztam az időmet a sok egyéb barom adminisztráció között, csak mert valaki kitalálta ezt a cafeteria átbaszást. Dühös voltam, hogy a lejárati idő után már nem lehet becserélni, ez a szabályozás, kész. Direkt kibaszás, mert logika az nincs benne miért ér hirtelen nullát egyik napról a másikra. Jövedelem aminek elköltési határideje van és még becserélni se lehet a lejártat. Hát kapják be keresztbe az egész ... rendszert. (gondoltam legalább egy szót kipontozok a végén lenyugvásként)

lacipapa68 2012.05.27. 00:40:43

A SZÉP-kártya összegét le kell zabálni! Különben ez csak adható, nem pedig kötelező.

DePassant 2012.05.27. 01:27:09

Üdv a klubban Pitta olvtárs... Szintén K&H-s csúnya kártyával bohóckodom...

M_M 2012.05.27. 04:02:47

Nem akarok konkrét reklámot csinálni...,de a Liszt Ferenc téren pl. van olyan hely(az Akadémia felőli végén),ahol elfogadnak mindenféle SZÉP kártyát! azt a csúnya K&H-t is!!! :)

Környezettudatos 2012.05.27. 06:05:33

@PlastiCat: "Tényleg, kéne ilyen nemzeti népnevelőprogramot indítani, mondjuk TKMB néven (Tanuljálmeg Köszönni Megviselkedni Bazmeg). "

Neked meg lenne kisegítő iskola. Mondjuk TMHÍTB néven (Tanuljál Meg Helyesen Írni Te Barom).

a_tom 2012.05.27. 07:46:02

Ezek sose hazudnak, szerintem nem ígérték hogy működni fog. Ha ez lett volna a szándék, akkor JÓ kártyának nezezik. Azt el kell ismerned, hogy szépnek szép, egy igazi műalkotás...

b1 2012.05.27. 08:35:50

Elfogadói oldalról nézve

Én szeretnék K&H kártyát is elfogadni
OTP és MKB szerzödésem 2hét alatt megvolt és müködött
K&H nak közel 1 hónapja visszaküldtem a szerzödét
és fogalmam sincs mikortól fog müködni
bizom benne hogy junius végén menni fog

manualis mammografus 2012.05.27. 09:29:47

@Úttalan utakon: egyik ismerosom ugyanezzel a problemaval szembesult. akkor azt mondtam neki, hogy vagy mondjon le a felesleges dolgokrol (pl internet, okostelefon) vagy keressen olyan munkahelyet, ahol megfizetik. utobbit valasztotta, talalt. eleg a fizetese, mkb-s szep kartyat kap es nem nyafog.

háténvagyokaz 2012.05.27. 09:41:09

A munkahelyem egy nagy irodaházban van, ahol étterem is működik. Itt szokott naponta 3-400 ember megebédelni 2,5 óra alatt. Mikor elkezdték használni a dolgozók a SZÉP kártyát a fizetéskor, a várakozási idő megnőtt úgy 1 órával - a korábbi félórás ebédhez szükséges idő helyett 1,5 vagy ennél is több idő kellett a kártyás fizetések miatt.
Dolgozók-cégek panaszkodtak, a szolgáltató pedig frappánsan reagált: vásárolható már náluk a saját éttermükben beváltható többféle címletű utalvány, amit előre meg lehet vásárolni - mondjuk hónap elején SZÉP kártyára - és a régebbi normál étkezési utalvánnyal megegyezően gyors fizetésre felhasználni.
Én elneveztem ezt étkezési utalványt felváltó SZÉP-kártyát helyettesítő étkezési utalványnak.
Mindenesetre riszpekt a szolgáltatónak az ötletért meg a rugalmasságért.
Ja, hogy az egész kártyázás-utalványozás korábban pont ilyen rugalmas volt?....

Halleluja001 2012.05.27. 10:06:10

Azért egyre több helyen fogadják el a kártyát, itt lehet keresgélni elfogadóhelyek után: www.kh.hu/publish/kh/hu/mikrovallalkozas/szep_kartya/SZEP_alkalmazasok/SZEP_4.html

Már a CBA-ban is lehet vele fizetni, igaz nem mindenhol.

Müszélia 2012.05.27. 10:20:31

nyomorék kh-nál vagy tíz éve szüntettem meg a számlámat, azóta csesztetnek, hogy fizessek nekik még 50 ft-ot. már legalább egy ezrest elvertek bélyegre meg borítékra. de nem lehet ám a postán feladni, vagy on-line, csak személyesen beslattyogva. ja, és fogalmam sincs, milyen alapon követelik rajtam ezt a horribilis összeget.
menjen a kh-ba a vv zsófika meg a cristofel.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.27. 10:32:58

@PITTA: Széchenyi e vagy?
Nem? Akkor mit akarsz?

2012.05.27. 10:38:37

Az egész új cafeteria rendszer egy katasztrófa. januárban úgy kellett választani (a természetesen lecsökkent) keretünk terhére, hogy nem tudtuk mit, hol, hogyan fognak elfogandni. Biztonsági játékosként az egész összeget Erzsi utalványban kértem, ami a cég bénázása miatt nem jött meg, három hete közölték, hogy válasszak új juttatást, tehát a mai napig nem kaptam egy fillér cafeteriát. Most választottam más utalványt, meg SZép kártyát, utóbbinál teljes idiotizmus, hogy alszámlákat kell választani, nehogy a paraszt eldönthesse később, hogy esetleg strandra menne, enne, vagy szállást fizetne, nem találd ki előre. Úgyhogy most készül a kártyám (OTP-s szerencsére), valamikor kapom az utalványt is, kis szerencsével augusztusra, vagyis az év nyolcadik! hónapjára hozzájutok a nekem járó juttatáshoz. Szánalmas, hogy megmondják, hogy a fizetésem egy részét mire költsem, mint a gyerekeknek, hogy: Nehogy hülyeségre költsd ám! Felnőtt ember vagyok, és ukázba adják, hogy mire basszam el a pénzt, amit megkerestem, tragédia. Tudom, örüljek, hogy kapok egyáltalán.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.27. 10:46:52

Az Orbán által "menedzselt", agyon promotált Compact disco "szépen" leszerepelt, ez megint az orbáni Magyarországnak szólt.

Köszönjük O. Viktor és bandája!
Takarodjatok már a fenébe!

www.youtube.com/watch?v=zDEX-YL-v2k

qwerti (törölt) 2012.05.27. 10:47:16

Mi cégünk is KH-s szép kártyát adott (tényleg szép...), a kártya 2 hónap alatt jött meg, majd újabb két hónapig nem lehetett fizetni vele, mivel OTP-s terminál volt a menzán... Egy idő után megunták, hogy az OTP és a KH nem bírja leboxolni egymás között, így beszereztek egy KHs terminált. Onnantól habzsi-dőzsi, meg hatalmas sorok, ugyanis a drága KHs gép miután kiadta amit alá kell írnod, a második sajtpapírt csak fél perc után tudta kiadni (ami amúgy nem kell senkinek), de addig nem lehet lehúzni másik kártyát. A sors fintora, hogy rá 2 napra az OTPs terminál is elfogadta, így a KHs szépen viszsa lett küldve.

Mrs. Négerhergelő 2012.05.27. 15:25:56

Na most értem haza a SZÉP kártya "turnémról". Nem akartunk pizzát, hamburgert vagy gyrost enni (mert ezeket néhány helyen lehet a városunkban kártyával venni), így az OTP-s honlapon végignéztem az éttermeket.
A következtetés : az elfogadóhelyek egy része elmehet a b. francba! Felhívtunk néhány szimpatikus magyar!! éttermet és a következő válaszokat kaptuK:
-igen, fent van a honlapjukon, hogy lehet, de saaaajnos mééégsem
-nem jó a terminál
-nem jó a telefon
-a leolvasó a futárnál van, mert a rendelésekkor sokan szép kártyával fizetnek
-nincs fent a honlapjukon, ne mondjam már, hogy elfogadják! (az OTP honlapján lévő infó nem érdekli az étterem vezetőségét)
-gúnyos kacaj,stb
Végül is a megyeszékhely 1 (azaz egy) éttermében meg tudtunk ebédelni -leves, főétel, desszert- de úgy tűnik az elfogadóhelyek nem igazán rajonganak a SZÉP kártyás fizetésekért! A mai világban mi az a 8-10 ezer forint, amit egy három tagú család otthagy egy ebédnél! Semmi, úgy tűnik sok helyen nincs szükség ilyen volumenű bevételre. Nehogymá a túúúristáktól elfoglaljuk az asztalt, azokat mégiscsak jobban át lehet b.ni.
Na, kicsit kiadtam magamból.És nem, nem tudtam mást választani, és még most is olyan összeg van a kártyámon, ami egy heti kiadásainkat bőven fedezni, de pizza hamburger lesz belőle (sajnos)!

(---Flúgos Buszos---) 2012.05.27. 16:59:52

@PITTA: Én örülnék,ha egyáltalán ilyet is kapnék a fizum mellé.

Legalább a szórakozásomat nem a saját pénzemből kell elköltenem,nézzétek a dolgok derüsebb oldalát,ne csak mindig reklamáljatok,hogy jaj,de rossz.

PITTA 2012.05.27. 20:04:35

@Halleluja001: Nehogy bevedd! Rákerestem a Széchenyi fürdőre és ott van hogy lehet náluk fizetni, DE NEM! Kicsit fentebb frissítettem a posztot.

Ékszíj 2012.05.27. 23:49:42

Voltam a Széchényiben és MKB-sal fizettem, de egyébként alig lehet vele vmit csinálni, tényleg oda dughatja az ember ahova akarja

Megdobbent 2012.05.28. 03:03:20

Punkosd van, ugyhogy egy punkosdi pappinat kivanok nektek.

Bálintka. 2012.05.28. 07:29:26

Ha a K&H kiad egy hivatalos listát, hogy hol fogadnak el bármely SZÉPkártyát, még a szóban forgó bankét is, de az adott cég mégsem tudja lehúzni a kártyát, akkor fel kell lépned fiókodba, ahol pl az egyenleget tudod lekérdezni, és ott lehet előleg pénzt küldeni az adott szolgáltatónak. A nyugtát kinyomtatod, és az adott helyen bemutatod, hogy előre fizetve..

Skodakék Fábia 2012.05.29. 09:49:42

Én védeném kicsit a rencert csak tudni kell használni. Napi kajálásra kp-t használok, amit meg idáig kaptam a szépkártyára abból kihoztunk egy hosszú hétvégét most pünkösdkor meg mér maradt is legközelebbre.
Vidéken szállásra kezd egyre jobban elterjedni, meg étteremben is. Csak a borravalót adtam kp-ban. Aki nem tudja elkölteni az adja nekem, megoldom...

schdl (törölt) 2012.05.29. 11:58:08

Több helyen is be lehet váltani, én a hétvégén a wellnes szállodát is ki tudtam vele fizetni. Az tény, hogy írtó nagy szopás a K&H kártya.

schdl (törölt) 2012.05.29. 12:01:46

Olyan szívesen járnék ide, de 130 kommentből ~90 témába nem illő baromság. Menjetek chatelni, ha unatkoztok bmeg

XCat 2012.05.29. 12:03:35

@schdl: És ezt ki le nem szarja, gy őszintén? Menj oda, ahol nem csetelnek, és örülj a heti 30 kommentnek.

Jofiu 2012.05.29. 18:33:50

@Petró Chelly: Máshol a rendszer az, hogy a munkádért cserébe kapsz szabadon elkölthető pénzt.
Mindenféle trükkök nélkül.
Te hozzászoktál a szopatáshoz, azért örülsz a korlátozásoknak.
Vidéki szállás meg hosszú hétvége nagyon jól működne a normál pénzből is, sőt, jobban is. Kevesebb keverés. Nagyon nem kell hozzá ez.
Örülök, hogy örülsz annak, hogy szopatnak, de ez hadd ne legyen már követendő példa.

Xezs 2012.05.29. 20:07:33

@*Vörös Szonja*: A cafeteria nem része a fizudnak. Ha normális melóhelyre pályázol, ott a fizetésről való beszélgetéskor csak kp-ról van szó. Ha van cafeteria pluszban, az azon felül van.

ROssz helyekre pályáztál szerintem.

Xezs 2012.05.29. 20:16:16

@Manyecska: Ez a táncosnő egyébként egy faszság. Ha elnézel róla, vagy csak kényszeríted magad, hogy a másik irányba lásd forogni, mint előtte, akkora másik irányba fogod látni.

Direkt kipróbáltam még régebben és bár elsőre nehéznek tűnik, meg lehet találni azt a pontot, amikor hirtelen "megfordul" az egész.

Akkor most nekem hány agyféltekém van? :)

Xezs 2012.05.29. 20:17:39

@_Molly: A munkahelyi terror egy demagóg fasz blog. Az oda posztolók 95%-a balek. Szóval ne abból indulj ki.

khkommunikacio 2012.05.30. 08:15:22

Kedves Ügyfelünk!

Köszönjük észrevételeit a K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyeivel kapcsolatban, és őszintén sajnáljuk, hogy az Önnel történtek rossz érzéseket keltettek Önben. Szeretnénk arról tájékoztatni, hogy ez idáig 6315 K&H SZÉP Kártya elfogadóhellyel kötöttünk szerződést. A SZÉP Kártya elfogadása, amennyiben az elfogadóhely nem rendelkezik POS terminállal, web-en és telefonon keresztül is lehetséges. A jelenleg elérhető K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyekre a www.kh.hu/publish/kh/hu/mikrovallalkozas/szep_kartya/SZEP_alkalmazasok/SZEP_4.htmlwww.kh.hu oldalon kereshet rá. Előfordulhat azonban, hogy egyes kártyabirtokosok mikrokörnyezetében nem elegendő, vagy nincs elfogadóhely, esetleg nem működik a SZÉP Kártya elfogadási rendszer. Folyamatosan fejlesztjük a szolgáltatás színvonalát, és reméljük, hogy hamarosan Ön is megelégedésére tudja K&H SZÉP Kártyáját használni. Kiemelt fontossággal kezeljük nemcsak az elfogadóhelyek további gyors bővülésének kérdéskörét, hanem azokat az egyszerűsítési megoldásokat is, amelyek ezt támogathatják. Amennyiben akár telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül, akár írásban jelezi felénk, hogy melyik elfogadónál szeretne K&H SZÉP Kártyával fizetni (üzlet neve, címe megadásával), akkor felvesszük az elfogadóhellyel a kapcsolatot az elfogadói szerződés megkötésének egyeztetéséről.

Még egyszer szíves elnézését kérjük az okozott kellemetlenségért.

Üdvözlettel:

K&H

Fanyuvo 2012.05.30. 12:55:06

@khkommunikacio: Várható, hogy a !közeljövőben! a Netpincéren lévő éttermek is el fogják fogadni a K&H kártyát? Mert jelenleg egy se (legalább is a VI. kerületben):(

yudit 2012.05.30. 13:20:49

Hadd védjem egy kicsit a mundér becsületét ! Én tudtam fizetni Szárszón egy szállodában (mindhárom utalványt haszáltam), ezenfelül az Erszébet Ligeti uszodában is elfogadták ! Viszont egy kolleganőm póruljárt egy siófoki szállodában, ott nem tudott fizetni, még nem volt aktív a KH-s vonal.

khkommunikacio 2012.05.30. 15:29:00

Kedves Ügyfelünk!

Köszönjük érdeklődését. Jelenleg folyamatban van az Ön által megnevezett elfogadóhellyel a szerződéskötés, így reméljük, hogy hamarosan működhet a K&H SZÉP Kártyás fizetés többek között ennél az ételfutár cégnél is. További elfogadóhelyekkel kapcsolatos kérdéseit kérjük, hogy küldje a szolgaltato.szepkartya@kh.hu e-mail címre.

Üdvözlettel:
K&H

PITTA 2012.05.30. 16:02:53

@khkommunikacio: Tiszteletem! Én írtam a posztot.

Én elhiszem hogy kötöttek szerződést, de mielőtt feltesznek valakit a listára először teszteljék le. Példa:

"SZÉCHENYI GYGÓGYFÜRDŐ 1146 BUDAPEST ÁLLATKERTI KRT.11. X POS-terminállal "

Mint írtam a PITTA 2012.05.26. 19:23:17 hozzászólásomban NEM LEHET fizetni a Széchenyi fürdőben K&H szép kártyával. Tehát ez a lista csak egy tervezett szolgáltatói lista, nem a valós!

nozz 2012.05.30. 16:51:07

@khkommunikacio: Lehet majd valamikor az ételfutároknál on-line módon fizetni, mint az MKB és az OTP esetében? Ez a telefonos megoldás bonyolult és sokáig tart...

Nick999 2012.05.30. 17:02:59

@khkommunikacio: Köszönjük, hogy reagáltak a problémáinkra és ezúton szeretném Kérni Önöket, ellenőrizzék mind a 6315 elfogadóhelyet!
Miért nekem kell "tesztelőként" szerepelnem ebben a "projektben"? Én mint ügyfél a kártyámat akarom használni, akkor vagyok elégedett, ha a szolgáltatónál a számlát minél hamarabb és problémamentesen ki tudom elégíteni.

Kedves kollégáikat küldjék ki egy-egy kártyával és próbálgassák melyik megy melyik nem.

Sajnos itt a nyaralási szezon, leszünk egy páran akik el szeretnénk költeni a keretünket szállásra, rekreációra. Még a heti étel rendelést megoldottuk eddig, de több tízezer forintot (én legalábbis) nem leszek hajlandó zsebből fizetni, amikor az egyenlegem dugig van pénzel.
Ha a rendszert nem tudják megcsinálni akkor számíthatnak rá, hogy jó pár elégedetlen és csalódott ügyfél fog a PSZÁF vagy a fogyasztóvédelem felé fordulni.
Csak azt nem értem miért nekem kell ezt elmagyarázni!

Remélem Budapest mint mikrokörnyezet, is szerepel abban a tervükben, hogy "Folyamatosan fejlesztjük a szolgáltatás színvonalát".
Had kérdezzem meg, hogy miért csak május végén kell nekikezdeni a fejlesztésnek?

Köszönöm még egyszer, hogy időt szakítottak ránk, Ügyfelekre!

Fanyuvo 2012.05.30. 17:11:53

@khkommunikacio: Köszönöm a gyors választ. Legalább ez működik :)

Dióhéj étterem 2012.05.30. 23:13:06

Mi sem értettük, miért nem fogadja el OTP terminálunk a K&H-s kártyát. A bank honlapján azt találtuk, hogy csak web-es elfogadónak tüntet fel bennünket, pedig a szerződésünk POS elfogadásra is szól. Most várjuk a válaszukat. Talán ez lehet más elfogadóknál is a probléma: úgy láttuk, elég sokan csak web-es elfogadóként vannak rögzítve!

opati666 2012.05.31. 11:57:37

@igazságos: Rosszul tudod! Egy féle kártya van, három alszámlával, amiből az idén (csak az idén) a vendéglátás és a szálláhely átjárható.

opati666 2012.05.31. 12:02:00

@shitgun: csak nem valami jogi pályán dolgozol?

2012.05.31. 16:48:14

@opati666: nem teljesen pontosan, de ha így kérdezed, akkor valszeg ott, ahol te is. Találgatás nincs, mert meg leszünk ütve:)

Dióhéj étterem 2012.06.01. 15:46:07

A Bank válaszában leírja, hogy az OTP-vel egyeztetés, POS beállítás, értesítés minderről procedúra után fog csak működni a kártyájuk elfogadása náluk. Állítólag tíz nap alatt fog ez lezajlani. Majd látjuk... hogy minderről miért nem tájékoztatnak a szerződés kiküldésekor az talány.

Adozo 2012.06.19. 12:45:24

Füreden x csárda, elvileg elfogadja, ki van írva, gyakorlatilag meg nem, mivel a kh nem hajlandó visszaküldeni a szerződést. Micsoda banda ez, hogy ott rohadnának meg, ahonnan ide jöttek, meg az is, aki ezt a frankó kártyát kitalálta, ami jól láthatóan csak a pénzlenyúlásra van, ingyen használják a lóvénkat.

Viktor0428 2012.07.09. 11:20:31

Vannak itt félreértések. A cafeteria nem ajándék pénz, egy ingyen kártya, amit leehetsz-leihatsz, hanem a fizetésed része! Annyival kevesebb a bruttód, amiből nettó lesz, csak ebből kevesebbet "adózol" (mert nem te adózol, hanem a munkáltató, de ez tökfaszmindegy, annyival kevesebbet ér). Tudatlanok minek reagálnak egy témára?

Xezs 2012.07.09. 19:12:12

@Viktor0428: Amikor egy _normális_ munkahelyen azt mondod: neked 300 bruttó a bérigényed, abba _nem_ számolja bele a munkáltató a cafeteriát, az azon felül van.

Van olyan melóhely persze, amelyik megpróbálkozik ilyesmivel, de ismétlem: normális munkahelyről beszélek. Mint az enyém :)

vajber 2012.07.09. 23:09:09

van egy király K&H-s SZÉP kártyás hely, Lizard a neve!

kutyatáp 2012.07.14. 15:57:15

ja Lizard jó hely, kivéve ha a középszerű romlott, drága kajád mellé Edelweiss-t kérsz ami 750huf, de legalább hűtött vizet kapsz szénsavmentesen.

a k&h szépkártya pedig haljon szörnyet, valaki azt írta évente lehet váltani, nem fogok késlekedni. ha addig be nem tiltják az egész szépkártyát intézményesen. utóbbi lenne a legjobb.
süti beállítások módosítása