Tékozló Homár

Hibás biciklit kapott a Malinál? (frissítve)

2012.06.18. 14:46 | jackyll | 371 komment

Bence úgy érzékelte, hogy biciklijét túl gyorsan rakhatták össze, mert már a Malinál rossz volt a fék és a váltó, de azt mondták neki, hogy járassa be. Nem sikerült, úgyhogy visszavitte. Egy hétig bírta a várakozást, de miután egyszer sem hívták fel, hogy mivan, bement és visszakérte a pénzt:

UPDATE 06/21: A Mail üzletvezetője az alkatrészek forgalmazójától azt az infót kapta, hogy azok hibátlanul működnek.

Május 17-én rendeltem egy Cannondale Bad Boy bringát a Malitól. Három hét szállítási időt ígértek, illetve egy telefonhívást, ha megérkezik. Június 1-én felhívtam őket, hogy tudják-e már pontosan mikor érkezik, az ígérték, hogy 4-én utánajárnak és felhívnak. Június 4-én nem hívtak fel, ezért rájuk csörögtem, de mivel még nem tudtak semmit, azt ígérték, hogy legkésőbb 5-én visszahívnak. Június 5-én nem hívtak vissza, ezért újfent én csörögtem őket és azt az információt kaptam, hogy 6-án 18 óra után átvehetem a bringát. Öröm és boldogság! :)

Június 6-án 19 óra után érkeztem, a bringa még dobozban volt és nem is szándékozták aznap összeszerelni, csak elfelejtettek felhívni. Végül nekiláttak és gyorsan összerakták a bringát, úgy is sikerült. Már a helyszínen rossz volt a váltó és fék, de azt tanácsolták a bolt zárása közben, hogy teszteljem és jöjjek vissza vele, ha bejárattam.

Június 7-én fellazult a kormánycsapágy, meg kellett húznom. Június 8-án felhívtam őket, hogy nagyon nincs jó hangja se a váltónak, se a féknek, ezért visszaviszem. 18 órakor érkeztem meg, a bringát át is vették, de nem nyúltak hozzá, saját bevallásuk szerintem nem értenek hozzá, viszont azt ígérték, hogy beküldik a nagykerbe és 12-én felhívnak, hogy mehetek érte.

Június 12-én nem hívtak fel, ezért már megint én csörögtem rájuk, amire csak annyi volt a reakciójuk, hogy 15-én tudják megmondani mikorra készül el a bringa. Nincs öröm és boldogság! :(
Pénteken elmegyek a Maliba:

- Ha ott a bringa tökéletesen állapotban, akkor átveszem és dumálunk a kárpótlásról.
- Ha nincs ott a bringa, akkor elhozom az árát és ha elkészülnek vele, akkor dumálunk róla, hogy van-e kedvem újra megvenni jóárasítva.

Tanulságot még nem szeretnék levonni, várjuk meg mi lesz a történet vége. Van aki még nálam is kíváncsibb rá?

Azt mindenesetre fontos megjegyezni szerintem, hogy egy jó szolgáltató addig észrevehetetlen, amíg minden rendben. Ha viszont nincs minden rendben, segít. Ha kell visszahív, ha kell szerel, ha kell proaktív és minden esetben tartja magát ahhoz, amit ígér, nem hivatkozva arra, hogy ő csak egy alkalmazott.

— második felvonás június 15 —

Június 15-én délelőtt rájuk csörögtem, de nem tudtak információval szolgálni, hogy mi a helyzet a bringával, viszont ígéretet tettek, hogy visszahívnak 15 percen belül. Nem hívtak vissza, amivel elszakították a cérnát... Amikor újra rájuk csörögtem, nem voltam kedves, aminek az eredménye az lett, hogy rám rakták a telefont és nem vették fel többet, így hát ellátogattam hozzájuk személyes.

A beszélgetés részletei megérdemelnének egy külön bejegyzést, összességében sajnálkoztak, tényeket ferdítettek, felelősséget hárítottak és semmilyen megoldást sem ajánlottak fel. Így nem sok esélyt hagytak nekem, náluk volt a pénzem, a bringám, ráadásul semmit sem tudtak ígérni. Visszakértem a pénzem.

Most itt állok bringa nélkül és nem kevés tanulsággal. A Malit mindenesetre kerüljétek nagyívben, van sok jó bringabolt Budapesten, akik velük ellentétben, megérdemlik a bizalmat. Zárásként azt ígérték, hogy felhívnak, ha elkészült a bringa, folytköv amennyiben végre tartják magukat a szavukhoz.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazságos 2012.06.18. 21:40:58

@PlastiCat: de most normális hangulatba van, tényleg hatásos a szex! Elég egyeseknek már rágondolni is, máris megjavulnak!

XCat 2012.06.18. 21:42:21

@igazságos: Ez olyan munkahelyi szeksz, tudod... baszogatjuk egymást. Ki van normális hangulatbah?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.18. 21:42:40

@igazságos: oh no ez nem a gizmo csalad, nem europai vakaciot tervezunk
Pragaban voltam, nagyon szeretem, az inkabb kozelebb van Pesthez mint London
Munchenben szerinted csak az oktoberfesten lehet sorozni?
a franciak nem erdekelnek, meg mar ott is voltam
Roma meg velence abszolute nem
se gorogorszag se tunezia
ez kirandulas jellegu dolog nem nyaralas jellegu

igazságos 2012.06.18. 21:42:46

@hagyma: van lassú, félóránként, ami mindenhol megáll, meg van óránként egy gyors, ami nem áll meg, csak Vácon, 35 perc. Busszal 45, de azzal se látsz semmit, esetleg az új hidat.

Vácon piac már nincsen, belváros leépült, sok bolt bezárt, a vasútállomás egy lepratelep, koszos, ami talán jó Vácban, az a templom körüli tér, ott meg minden kurvadrága.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.18. 21:45:03

@igazságos: velence
hazam mellett folyik el a szennyviz es meg buszke is vagyok ra
lofaszt

szivem, 3 evig ingaztam, hol kocsival hol busszal hol vonattal vac es pest kozott
errol ennyit
deakvaron eltem
ismerem a helyet is a kozlekedest is a kompot is stb.

igazságos 2012.06.18. 21:46:53

@PlastiCat: Manyecska. Szex, gyerektéma feldoppingolja, úgy látszik. :)

Csakazértis Horvátország, úgyis veszítenek, de már uncsi, hogy mindig spanyolnak drukkolnak.

Valamiért a franciákat utálom, de nagyon, ezért tutira ők nyernek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.18. 21:48:00

@igazságos: orankent ott sosenincs gyors, naponta ha ketto harom

igazságos 2012.06.18. 21:48:39

@hagyma: amcsik kivétel nélkül úgy szoktak ide jönni, hogy ha már Magyarország, meg Európa, akkor két-három országban eltöltenek egy-két napot, városnézésre.

A közlekedés változott, lett egy új híd is, a megyeri.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.18. 21:49:17

@igazságos: szerintem a franciak holnap jatszanak
ezen az EB-n en pl nem drukkolok a spanyoloknak/ tulajdonkeppen senkinek sem, de ha mar, akkor a nemeteknek/ de a horvatok gusztustalanul fociznak
szamomra

England win The Ashes! 2012.06.18. 21:50:17

@hagyma: Tipp Londonhoz:

(gondolom Bp-ről repülnétek a Heathrowra)

Felülsz a metróra (Piccadilly line), utazol vele kábé egy órát, leszállsz a világ egyetlen olyan metróállomásán, ami egy focicsapatról van elnevezve (Arsenal), felmész a felszínre. A kijáratnál választhatsz: ha balra mész a Gillespie Roadon, kábé két perc múlva pedig jobbra fordulsz az Avenell Roadon, újabb egy perc múlva megcsodálhatod az emberi kéz egyik legszebb gyümölcsét, az egykori Arsenal Stadium (közkedvelt nevén: Highbury) keleti tribünjét.

Utána visszamész a metróhoz, most az ellenkező irányba indulsz. Az utca kicsit később balra kanyarodik. Érdemes a bal oldali járdán menni, a betonba vicces szlogenek vannak vésve (valamint pl. a 2008 tavaszán Milánóban 2-0-ra nyerő csapat kezdő tizenegye). Pár perc séta után elérsz a szurkolói bolthoz (a kisebbikhez, a nagyobbik, az "Armoury" a stadion túloldalán van), ami mögött lépcső vezet fel az Emirates Stadiumhoz (remélem, ha ez a buzi szponzori szerződés lejár, visszatérnek az "Ashburton Grove"-hoz). Felmész, megcsodálod. Opció: stadiontúra (belül, természetesen). Ha szerencsétek van, megeshet, hogy Charlie George (legenda!) vezet körbe titeket.

Utána mindegy, hogy hová mentek, ezt úgysem übereli semmi.

:)))

igazságos 2012.06.18. 21:50:31

@hagyma: de, minden óra 7 perckor indul, a zónázó vonat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.18. 21:50:53

@igazságos: en magyarkent megyek haza, es Marynek is a legfontosabb, hogy a hazamat megnezegesse
meg az is lehet csak magayarorszagon maradunk
nem lesz ez tobb mint 12-14 nap utazassal egyutt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.18. 21:52:37

@Dr Jozef Vengloš: London azert kerult tervbe, mert szinte az egyetlen fontosabb europai orszag ahol nem vopltam, es ugye repulo onnan jon id e vissza
majd meglatjuk
amugy liverpool szurokolo vagyok:)

igazságos 2012.06.18. 21:56:14

@hagyma: Budapest - Vác - Szob útvonal, Vácig nem áll meg, Váctól minden átkelőhelyen és megállóhelyen megáll, Nyugati pályaudvar, hogy nézzél kurvákat, prostikat, drogosokat, meg tátott szájjal álló rendőröket, jegyneppereket és kéregetőket is. Egy jó tanács: ne állj meg senkinek, hiába állnak eléd, azonnal lépj le oldalra, mintha nem hallanád.

Megy a vonat egészen reggel 8:07, 9:07, 10:07-től egészen este tízig.

XCat 2012.06.18. 21:57:17

@hagyma: És hány itteni haverod tud amerikaiul?
Mérit készítsd fel, hogy ha nagyon hangosan és lassan beszélnek hozzá magyarul, az azért van, hogy ő ércse. Mindenre bólogasson és mosolyogjon.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.18. 21:58:34

@igazságos: OK
valoszinuleg berelek autot munchenben ahol leszallunk, vagy frankfurtban
@PlastiCat: O mindig mosolyog, mint minden rendes amerikai:0 ezzel nem lesz gond
nem tudom hanyan szedtek fel az angolt, de annyit mar beszelek, hogy 2 hetig forditsak oda- es vissza

XCat 2012.06.18. 21:59:40

@Dr Jozef Vengloš: Ha a foci nem érdekel, marad valami érdekes ott? :)

igazságos 2012.06.18. 22:03:24

@hagyma: akiről lerí, hogy kőgazdag, turista, bepalizható, azt kiszedik a tömegből, átverik, hogy csak úgy les az illető. Szóval, ne öltözz ki annyira, mert akinek pénze van, az nem közlekedik tömegesen, hanem bérel kocsit, vagy sofőrszolgálatot, taxit a taxistársaságtól rendel telefonon, mindig van nála aprópénz az automatákba, pénzt váltani nem szabad a repülőtéren, mert ott szintén drága, legjobb, ha otthon, Amerikában szerzel forintot, a bankon át. :)

Mi szokott még lenni, ja igen, jegyet automatából, papírpénzt felváltani az újságosnál, aki eléd áll, azt feltétlen kerüld ki, pénzt és pénztárcát sose mutogass, mert figyelnek, egyébként, ha útbaigazítást kérsz, az emberek segítőkészek, kézzel - lábbal mutogatnak. Lassan beszélj angolul, mert a gyors amcsi beszédet nem értik, a londonihoz vannak szokva. Étteremben nézd meg, külföldi, vagy magyar az étlap, a taxis díjakkal sem árt tisztába lenni.

England win The Ashes! 2012.06.18. 22:08:50

@hagyma: Liverpudli? Fúj, broáf...

:)

@PlastiCat: Na jó, azért akad. :)
Ha nem sorolom a szokásosakat (Parlament, Westminster Abbey, Szent Pál-katedrális, Tate Modern, National Portrait Gallery, Mme Tussaud's, London Eye, Tower, Tower Bridge, Royal Observatory, AZ A BIZONYOS zebra az Abbey Roadon satöbbi), akkor pl. ott van a St James's Park egyik tavában a pelikán. Vagy a mókusok (azok persze nem a tóban)

:)

igazságos 2012.06.18. 22:11:00

@PlastiCat: aszongya a horoszkópom, hogy a héten online randizzak, bár eléggé berzenkedek az ötlettől.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.18. 22:11:36

@igazságos: hej
en nem vagyok gazdag
farmerben es poloban jarunk leginkabb
es senkinek eselye sincs hogy bepalizzon
magyar vagyok bazmeg megha amerikai is leszek par het mulva

ez meg elottem is eldontendo /reszlet/ lkerdes, hogy betreljek -e kocsit, vagy tamaszkodkjak a tomegkozlekedesre
meglatjuk
reszletkerdes
ez egy sima turistaut, ahol megmutatom a felesegemnek az iskolamat, a varosaimat, a kocsmainkat stb. aztan jovunk haza

Manyecska 2012.06.18. 22:12:56

@igazságos: nem, nem szedünk bodzát, sőt!:D gondoltam felrakom a profilomba de ez a tetű indapass nem engedi. Viszont leszedtem az avatarom:( :D
Majd holnap. Úgy láttam van úly poszt!

igazságos 2012.06.18. 22:13:04

@Dr Jozef Vengloš: London Eye-val kezdje, kora reggel 9-re odamenjen, mert kurvasokan vannak és rohadt lassan halad a sor, mire átvizsgálnak. A többi jöhet utána.

@hagyma: magyar az anyját is bepalizza, ha kell, hidd el. még magukat is bepalizzák, aki ebben igazán profi. A legszebb az, hogy ezt úgy csinálják, hogy te ne vedd észre. Csak, a legfontosabbakat kiírtam, mire kell figyelni itthon.

Kifordított kacagány 2012.06.18. 22:13:09

@igazságos: a legjobb ha ezt a megállót egy az egyben kihagyják.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.18. 22:13:20

@Dr Jozef Vengloš: sorry men
es en voltam a legboldogabb mikor kivertuk oket 74?-ben? 1-1 odakint 0-0 az ulloin
de nekem a liverpool
ez van ha mar valami csapat, ezekben a rossz idokben is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.18. 22:14:42

@igazságos: OK
majd beszamolok mi tortent velem otthon
most ket esely van vagy szeptember vagy marcius, de ez mar biztos
melon mulik
ez mar tuti biztos

igazságos 2012.06.18. 22:15:38

@Kifordított kacagány: na ja, de sajnos ez a leggyorsabb közlekedési mód, errefelé. Nekünk is Vácig nehéz feljutni, meg Rétságig, onnantól kezdve buli.

Kifordított kacagány 2012.06.18. 22:20:59

@igazságos: igazából én az egész magyarországi megállóra gondoltam. annyi változás már történt, hogy ne lehessen jó szájízzel nosztalgiázni, de annyi még nem, hogy érdemes legyen hazalátogatni.

Kifordított kacagány 2012.06.18. 22:22:25

különben is, milyen élményekkel lenne gazdagabb? pl megbüntetik, mert a külföldön bérelt autóját nem honosította arra kis időre amíg az országban tartózkodik? ki vágyik ilyen élményekre?

igazságos 2012.06.18. 22:26:08

@Kifordított kacagány: ezzel nem értek egyet, igenis, Magyarországnak van egyfajta hangulata, lehet szeretni, kedvelni, van egyfajta bája, kisugárzása. Csak, a hozzád hasonló negatív vélemények hangoztatása miatt, ezt sokan nem értékelik. Hát ugye itt élsz, itt laksz, nem érdekel, nem látod, mert megszokod, unod, mást szimpatikusabbnak találsz. Sok országot jártam, leginkább talán London tetszett, de az időjárás miatt az is felejtős.

Mégis azt mondom, nem olyan rossz itt a helyzet, mint amilyennek a legtöbben gondolják, hangoztatják, hogy elegem volt, el innen, le akarok lépni.
De az már tabutéma, mennyien jönnek haza, mert a külföldi élet nem jön be.

Szóval, én valamiért szeretem Magyarországot, nem igazán tudom megmagyarázni, miért is. Mert a sok hátrány, a sok depresszió, sok acsarkodás, egymás alázása, meg a magyar mentalitás ellenére is van benne egyetlen pozitív dolog, ami miatt szeretem ezt az országot. Nem árulom ám el, mi az.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.18. 22:39:34

na meg az ukranoknak kell kiesni es keleteuropa tavozott
megerdemelten
cseheket nem tartom keletinek...
jo hogy maradtak

Kifordított kacagány 2012.06.18. 22:43:32

@igazságos: hát nem is tudom. én is ismerek olyanokat akik visszajöttek, de ezek közül sokan vannak akik meg is bánták és megint készülnek kifele. kint is sok helyen szar, főleg idegenként, de itt őshonos állatfajként nem túl jó lenni és ez óriási különbség. mondjuk én sem töröm magam a költözködésen, de csak azért, mert pillanatnyilag másol csak koldusnak lennék jó, azért meg nem megyek sehova. inkább elvegetálgatok itthon. és valahol ez a kulcsszó ami miatt itt nem jó, a vegetálás. nincs jövőkép, nincs haladás, nincs semmi, csak toporgás egy helyben, amíg a szar csak a nyakunkig nem ér.
viszont ennek semmi köze ahhoz, hogy én az ő helyükben kihagynám ezt az utazást. aki hazajön az nosztalgiából teszi, de már nincs meg semmi abból ami alkalmas lenne rá, vagy ha meg is van már annyira megváltozott, hogy csak csalódást okoz. ellenben már nem is vagyunk annyira vendégszeretők, hogy a nosztalgikus érzést kellemes élményekkel tudjuk pótolni. így meg lutri az egész. vagy szerencséjük lesz és jól érzik magukat, vagy nem.

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2012.06.18. 22:46:20

Rohadt tetves biciglisek!!! Örülök hogy megszívtad köcsög!!! Akkor lessz itt igazság ha ezt a förtelmet betiltják végleg!!! A többi emberpolgár (gyalogos, Autós, stb.) jogai érdekében!!!

Megdobbent 2012.06.18. 22:47:12

Mindig baj van a rosszfiukkal :>

exseven2 2012.06.18. 22:47:31

A Mali egy érdekes képződmény, de hát a magyar vállalkozások elég nagy része az. 20 éve van a piacon és gyakorlatilag nem reklámoz, nem vesz részt semmiben, csak van. Az a Bad Boy kerül vagy 300 000-be, azon van nekik kb. 70 000 hasznuk, mivel ők az importőrök is, de hát mit számít az.

Kifordított kacagány 2012.06.18. 22:48:22

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll: lófaszt, a gyalogost is tiltsák be, ott téblábol állandóan ész nélkül mint a kukoricáért futkosó baromfi az út szélén.

Kifordított kacagány 2012.06.18. 22:50:27

@exseven2: ha van hülye aki megvesz, akkor árulja annyiért amennyiért csak akarja, az ő dolga. mit kell sajnálni tőlük?

Kifordított kacagány 2012.06.18. 22:51:49

@igazságos: ja, amúgy az országot én is szeretem, semmi bajom vele, csak a benne élő embereket rühellem valamiért:)

England win The Ashes! 2012.06.18. 23:05:23

@PlastiCat: @Dr Jozef Vengloš: Közben megnéztem a videót. Az arányt eltaláltam, tíz kérdésből kell hatra jó választ adni. Fontosch: amint megvan a hat jó válasz, nem kérdez tovább a vizsgáztató.

Xezs 2012.06.18. 23:07:25

@Dr Jozef Vengloš: Kinek a pap, kinek a papné. Én az Imperial War Museumba mentem el, oda meg szerintem más nem menne. De nekem odabaszott.

Xezs 2012.06.18. 23:10:40

@igazságos: Miért nem árulod el? Tökre kíváncsi vagyok.

Egyébként nagyjából egyetértünk, szerintem sem olyan rossz itt, mint ahogy szajkózzák egyesek.

England win The Ashes! 2012.06.18. 23:11:28

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll: Engem csak az érdekel, hogy mi az a stb.? Motorbiciklis? Az gondolom nem lehet, mert azokat ugyanolyan divat rühellni.
Hintó?
Szekér?
Riksa?
Velorex?
Cessna?
Gördeszka?
Ló?

Xezs 2012.06.18. 23:12:27

@Kifordított kacagány: "nincs jövőkép, nincs haladás"

Ha most a saját életedről írsz, akkor veled van a baj. Tessék tenni érte, hogy legyen jövőkép, hogy legyen haladás.

Én azt látom, hogy nagyon sok embernek van ilyenje. Halad szépen az életével, építgeti az egzisztenciáját, netán (tudatosan) gyereket vállal, ilyesmi.

England win The Ashes! 2012.06.18. 23:12:40

@Xezs: Kösz a tippet, legközelebb elnézek oda is, ha Londonban járok.

Kifordított kacagány 2012.06.18. 23:39:44

@Xezs: akkor te valami más világban élhetsz. biztos van olyan is, aki szépen haladgat és építgeti magának amit építeni tud, de nem ez az átlag. én személy szerint nem érzem magam túl rossz helyzetben, volt és van munkám, nincs hitelem, stb, de már évek óta azt tapasztalom, hogy ahogy kezdem magam kicsit összeszedni, tuti jön valami okosság ami elvisz mindent és kezdhetem elölről az egészet. évről évre többet kell dolgozni ugyanannyiért amiből aztán kevesebb marad. az átlag ahogy látom pedig még rosszabb helyzetben van és elég lenne egy hosszabb vagy rövidebb munka nélkül töltött idő, hogy a látszólag stabil egzisztenciából ne maradjon semmi. mindez pedig nem más csak toporgás. de ugyanúgy toporgás minden más is, a jogalkotás, a mód ahogy az országot "építjük", minden.

Xezs 2012.06.19. 00:33:20

@Kifordított kacagány: Ha úgy érzed hogy többet kell dolgoznod ugyanannyiért, felteszem a kérdést, hogy néztél-e máshol állást, esetleg mentél-e állásinterjúra? Netán beszéltél-e a főnököddel arról, hogy neked nem igazán fedi a fizetésed az igényeidet.

Persze ezek olyan dolgok, amik elég erősen kimozdítanak a komfortzónádból, de pont akkor tudsz eredményt elérni, ha kicsit kimozdulsz belőle.

blaiser 2012.06.19. 00:51:14

Egy nappal a hatarido (harom het!) elott kapta meg a bicajt, mire itt a nagy felhorkanas. Ja, hogy nem volt meghuzva a kormanycsapagy? Meg szep, en sem huztam volna meg a kis horcsognek aki az erdeti megallapodashoz kepest egy hettel korabban kezdi a vegzalast. Hat, ha itt valakit sikerult lejatani akkor az csak a kedves "naiv" (ti.: bekepzelt horcsog) vevo. Meg is erdemli a kommersz amerikai vackat.

Kifordított kacagány 2012.06.19. 02:02:58

@Xezs: figyelj, ezen lehet erőlködni, én se vagyok hülye, körül szoktam nézni és képzeld, jobbat nem találok, csak ugyanolyan "szart". szart a fosra meg nem cserélek. a főnökhöz is lehet menni, ha a cégnek nem lesz nagyobb a bevétele, csak a kiadásai, mert az adóterhek, a drágább alapanyag és a többi csoda a cégeket még inkább terheli, akkor sírhatok amennyit akarok, nem fog többet adni és igaza lesz. az amiről beszélek ráadásul nem is munkahely függő mert nem az első munkahelyemen dekkolok még mindig. ide is azért jöttem mert akkor az a lépés jobb volt, mára meg elolvadt ez az előny is, mert többet kell adózni, drágább minden. lehet az is, hogy találok jobbat és akkor majd oda megyek, de már előre borítékolhatom, hogy pár év és ugyanott tartok, mert megint emelik az árakat, az adókat és ugyanazért a munkáért megint kevesebbet fogok kapni. a lényeg, hogy a munka reálértéke vagy csökken, vagy nem változik, de mikor csökken akkor elvisz mindent amit addig összegüriztem. lehet az is, hogy addig veszek pár bóvlit aminek majd nagyon örülök és néha majd azt hiszem, hogy de jól haladok, de attól az életminőségemben még nem fog lényeges változás beállni.
lehet, hogy mindez az én hibám, de ennek némileg ellentmond, hogy sok nálam okosabb gazdasági talentum problémázik azon, hogy nincs előre kalkulálható gazdasági modell, még azt sem tudja senki, hogy az idén hogyan fog adózni, de az már tuti, hogy jövőre több adót kell fizetni, meg ehhez hasonló apróságok ami rohadtul nem függ attól, hogy én ki tudok-e sírni emelést vagy sem.
és mint említettem ez a toporgásnak csak a gazdasági oldala. ezen felül azt sem látom, hogy ügyesbajos dolgaim intézése közben kevésbé szivatnának, vagy éppen bármi olyan történne ami a mindennapi életet egyszerűbbé és átláthatóbbá tenné, hogy a paraszt úgy érezhesse jobb itt élni. van egy csomó látszatintézkedés egy csomó elbaszott törvény egy csomó átverés, de érdemi változás semmi. semmi olyan ami azt kommunikálná felém, hogy a társadalom én vagyok aki építem és nem egy homályba burkolózó ellenség aki ellenem van és rajtam élősködik.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.06.19. 05:06:41

Bimetálos biorollert kell venni, az nem esik szét!4!!!!4
Ja, az Aldiban ofkorsz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.19. 06:33:34

@hagyma: Bérelj kocsit.
De itthon. Külföldi rendszámosakat nagyon szeretik mostanában.

@Xezs: Ha leülsz erről beszélgetni a főnököddel, főleg ha magyar KKV-nál, akkor vagy kiröhög, vagy kirúg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.19. 07:30:06

@ColT: hat remelem ket amerikai allampolgart nemet rendszammal nem vegzalnak....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.19. 07:37:14

@hagyma: Lehetőleg csak angolul szólalni meg ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.19. 07:39:01

@ColT: ez a tervem, nem csak a rendorseg fele:)

pfekete101 2012.06.19. 08:18:40

Es a penzt visszakaptad?
Ja, igen? Akkor mi a problema?

dzsaszper 2012.06.19. 08:18:45

Ez a hibás teljesítés mintapéldája.
Ld. jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=479.599183 a Ptk. 305-311/A szakaszait.

dzsaszper 2012.06.19. 08:26:41

tömören a lényeges rendelkezések hibás teljesítésre:

305. §
(1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.
(2) Hibás teljesítésnek minősül a szolgáltatott dolog szakszerűtlen összeszerelése is, ha a szerelés szerződéses kötelezettség, és azt a kötelezett vagy olyan személy végezte el, akinek magatartásáért a kötelezett felelős. A kötelezett felel akkor is, ha a szolgáltatott dolog összeszerelését a szerződésnek megfelelően a jogosult végezte el, és a szakszerűtlen összeszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza. Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely e rendelkezésektől a fogyasztó hátrányára tér el.
(3) A kötelezett a hibás teljesítésért felelősséggel tartozik (kellékszavatosság).

305/A.
§ (1) Ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, a kötelezett mentesül a szavatossági felelősség alól. Mentesül a kötelezett a szavatossági felelősség alól akkor is, ha a hiba a jogosult által adott anyag hibájára vezethető vissza, feltéve, hogy az anyag alkalmatlanságára a jogosultat figyelmeztette.
(2) Fogyasztói szerződés esetében az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. A felek ettől eltérő megállapodása semmis.

306. §
(1) Hibás teljesítés esetén a jogosult
a) elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni – választása szerint – megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
(2) A kijavítást vagy kicserélést – a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(3) Ha a kötelezett a dolog kijavítását megfelelő határidőre nem vállalja, vagy nem végzi el, a jogosult a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja.
(4) A jogosult a kijavításig vagy kicserélésig az ellenszolgáltatás arányos részét visszatarthatja.
(5) Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely a szavatossági jogoknak a törvényben meghatározott sorrendjétől a fogyasztó hátrányára tér el.

306/A. §
A jogosult a választott szavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott kárt köteles a kötelezettnek megtéríteni, kivéve, ha az áttérésre a kötelezett magatartása adott okot, vagy az áttérés egyébként
indokolt volt.

309. §
(1) A szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek – ideértve különösen az anyag-, munka- és továbbítási költségeket – a kötelezettet terhelik. Fogyasztói szerződés esetében a felek ettől eltérő megállapodása semmis.

(2) Kicserélés vagy elállás esetén a jogosult nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.

310. § Szavatossági jogainak érvényesítésén kívül a jogosult a hibás teljesítésből eredő kárának megtérítését is követelheti a kártérítés szabályai szerint.

papugaja 2012.06.19. 08:30:38

Posztolót lehet már?
Minek vesz bicajt, ha egy váltót sem tud beállítani?
Mi lesz vele, ha defektet kap valahol? Ott hal éhen?
A MALI-hoz azért jártunk réges-régen, hogy csorgassuk a nyálunkat a Magurára meg az Avid Arch Supreme-re, de bicajt vásárolni máshová mentünk.
Ettől függetlenül hihetetlenül hangzik, hogy fakezűek volnának.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.19. 08:45:23

@pfekete101: Az a probléma, hogy szórakoznak a vevővel, meg szarnak rá.
Ne ígérjenek visszahívást, ha úgysem teszik.

palotás imre 2012.06.19. 09:15:55

Mi az a MALI? Eddig sem tudok róla, hogy jártam volna oda, így még nehezebb lesz megtudni, hogy hova ne menjek:-)

Bicepsz Elek 2012.06.19. 09:33:20

Pedig tudtommal magyar ceg!!!

johevi 2012.06.19. 09:51:09

Ha bicikli kell, bemegyek a bicikliboltba és veszek egyet, nem Maliról rendelek.

Silent Bob 2012.06.19. 10:02:12

Ennyi fogyatékost faszt egy rakáson. Nyilván a posztoló hiányossága, hogy nem hallottatok a Mongoose és Cannondale bringák magyarországi forgalmazójáról. Meg mé' vesz ennyiért biciglit. Gratulálok.

Gonoszfóka 2012.06.19. 10:16:29

@papugaja: Hátkhmm. A posztoló vett egy bicajt, nem kevésért...és nem jó rajta se a fék, se a váltó. Nos, szerintem természetes lenne, hogy egy 2 napos bringa hibátlan legyen. Vagy ha nem az, a vásárlás helyén tudják orvosolni a baját. Ezért visszaviszi, a bolt sem tudja megbütykölni. Ha ők, akik ezzel foglalkoznak, nem értenek hozzá, akkor a posztolónak kéne? Mi van, ha a posztolónak megfelelő szerszáma sincs? Tárcsafékes a téma, ezért tudtommal nem olyan pikkpakk, mint egy V fék...

Szóval már csak a sok vissza nem hívás okán is a Mali a sáros szvsz. Nem rommá hajtott bringával állított be a poszter, hogy nem jó, hanem gyakorlatilag vadiújjal...és így pláne nem megfelelő a bolt hozzáállása. Én a helyében a pénzt kérném vissza, és messze elkerülném a boltot.

Peetee 2012.06.19. 10:24:51

Dolgoztam kerékpárboltban, tele van az ország az ilyen majmokkal.
A váltó nem jó. MI A BAJ VELE?
Hát nem jó.
De mégis.
Ha váltok kattog.
OK, ülj fel, és mutasd. Kiáll a nyeregből tapossa ezerrel és vált.
Mikor mondom neki,h kicsit el kell venni az erőt a hajtókarról (mint autóban a kuplung), akkor én vagyok a hülyef@sz, neki ne magyarázzam meg mert látta a tévében a CC-világbajnokságon...

Lelazult a kormánycsapágy: új bringánál előfordul, nem véletlenül van ,hogy 500km / 3 hét után vissza kell vinni, és újra pontosítani a beállításokat. Az új autó is bejáratós, az új ház is mozog még 1-2évig, az új bringán is lelazulhat egy kormánycsapágy. 1 kurva imbuszkulcs kell hozzá meg 25mp !!!

Mi a baj a fékkel?
Hát nem fog.
Megpróbálhatom? Igen. Majdnem fejre állok. Ez fog. Igen, de erősen kell húzni. WTF?????
Bocs, ez nem egy 15milliós BMW, nincs rajta szervorásegítés. EZÉRT BICIKLI!!!

Ugyanakkor a cég hozzáállása és segítőkészsége kritikán alúli, ebben igaza van az embernek, de a végére azt felejtette el odaírni ,hogy az egész hisziéria valójában azért volt, mert a rendelés után meggondolta magát és Merida-t akart venni.....

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.06.19. 10:26:09

Még szerencse, hogy bele nem léptetek. A saját okosságaitokba.:)

@igazságos: "Mégis azt mondom, nem olyan rossz itt a helyzet, mint amilyennek a legtöbben gondolják, hangoztatják, hogy elegem volt, el innen, le akarok lépni."

Számszerűsítve a fizetéseket mondjuk ez nem pont gondolás kérdése.. nem _gondolod_? Háhá. Faszom.

@Kifordított kacagány: "akik meg is bánták és megint készülnek kifele"
Rengeteg ilyet hallok/látok én is - irdatlan nagy megfontoltságról és önismeretről tesznek tanúbizonyságot az ilyen lépések. És ezek nevezik magukat felnőttnek, pah!

"így meg lutri az egész. vagy szerencséjük lesz és jól érzik magukat, vagy nem."
Úgy van, faszság az általánosítás. A vicc az, hogyugye a világ egyszerűbb rendezhetőségéért jön létre rendszerint a vonalas gondolkodámód, az elmékben, de mégis az az eredmény, hogy nagy birkaszemekkel ott áll és nem ért semmit, mert hát nem ezt hallotta az adott országról/személyről/szituációról és már kész is a kavar, a CSALÓDÁS. Édes istenem. Na szóval fel kéne mérnie mindenkinek, hogy egyénileg kezelünk minden szituációt, személyt, helyet. "Túl bonyolult", tudom.

Csigorin 2012.06.19. 10:26:54

"Május 17-én rendeltem egy Cannondale Bad Boy bringát a Malitól. Három hét szállítási időt ígértek, illetve egy telefonhívást, ha megérkezik. Június 1-én felhívtam őket"

majus 17-tol junius 1 az hol harom het?

aztan csodalkozik hogy le akarjak vakarni... ult volna a seggen turelmesen, akkor nem sebtiben basszak ossze neki a drotszamarat.

az ilyen izgaga faszkalapok mennek at a piroson is allandoan mert nem birjak ki azt a par percet nyugton.

Csigorin 2012.06.19. 10:28:48

@Kellemes Zérókomponista: Na igen, az altalanositasok SOHA nem vezetnek semmi jora :)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.06.19. 10:31:21

@Peetee: Sirály. Ebből egyenesen következik, hogy a posztrolló is ugyanolyan, mint akikkel neked volt dolgod. Igen, sok hülye van, de most te ezt komoly fejjel beírod ide? Vagy csak mesélni akartál? Mert annak jó.

A kurva imbuszkulcsról meg leírtak már mindent. Garancia és külöMbenis: ennyipénzért ne az user bütyköjjönmá. Vagy ez így rendben van?

XCat 2012.06.19. 10:54:01

@Dr Jozef Vengloš: Akkor ez a "Tessék mondani, megvan már a kettes?" minősített esete. :)

Elijah_Baley 2012.06.19. 10:59:33

vettél volna rendes gépet normális cégtől, nem nyakbatelós kanyondélt a kutyaütő afrikai országtól.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.06.19. 11:34:17

@papugaja: "Minek vesz bicajt, ha egy váltót sem tud beállítani?"
Hogyne, és kocsit is csak az vehet, aki szintidőn belül szét tud szedni és össze tud rakni egy automata váltót a saját szerszámaival, felismeri a meghibásodott, megkopott alkatrészeket és azok kódját is fejből tudja?
Minek eszik, aki nem tud főzni?
"Ne szerelj, kerekezz!"

Peetee 2012.06.19. 11:50:52

@Kellemes Zérókomponista:

Rád bízom ,hogy a posztoló ilyen-e vagy sem.
Én általánosságban mondom, hogy nem 1, nem két ilyen helyzettel találkoztam már.

Két lehetőség van:
1, Tényleg szarul rakták össze a bringát, bár sz.tem ekkor nem azokkal lenne a posztolónak baja, ami amúgy is elállítódik az első 100km-en.
2, Jól besározza a céget, valójában meg csak 1 kicsit gondolkodni kellett volna, és nem hinni a mesének: Ha veszed öccázezerér' ámérikai biciklit, akkor az majd kávét is főz reggel és soha-soha-soha el nem romolhat.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.06.19. 12:17:18

@Peetee: Nem értek egyet. Persze minden elromolhat, de ilyen ársávban már - elvileg - a szolgáltatást is veszed hozzá, ami a brand része. De nyilván nálunk ez is máshogy van. És nem érzem, hogy a naíva szólna belőlem. Voltaképpen akkor mit fizetsz meg? Kizárólag a nevet? Ismerek otromba sznobokat, akik tényleg csak azt. De alapvetően aki prémiumtermékre pályázik valami mást is vár cserébe, mint hogy fel tudjon vágni vele. Ami pedig nem egyenlő azzal amit te írsz, hogy észnélkül elhisz a zállampolgár mindent. Olyan is van, de nem csak. Sarkos vélemények ütköztetésével szerintem nem megyünk semmire. Posztolót nem ismerjük, te sem, én sem, viszont feltehetően ezesemény után árnyalódott a kép kisfejiben.

England win The Ashes! 2012.06.19. 12:56:43

@Kellemes Zérókomponista: Az azért megfigyelhető, hogy míg itt olyan kommentek jönnek, hogy "minek vesz félmilláért biciklit mikor a húszezres is jó", addig a Ryan- vagy WizzAires posztokban a "zsugori köcsög, minek fapadossal repül" kommentek vannak túlsúlyban.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.06.19. 13:33:11

@Dr Jozef Vengloš: ők is érzik, hogy fontos az egyensúly.:)

Négy.

2012.06.19. 13:33:58

na, mennyi komment, és bár csak átfutottam, de úgy látom, senki nem ekézte rendesen a posztert, hát megtszem. Először is ez a bicikli tipikusan olyan hipsztercucc, amit olyan fogalmatlan dilettánsok vesznek, mint a poszter, akik még egy kurva féket se tudnak beállítani, olyanok mint anno Vágási Feri, aki vitte a szervízbe a kompútert, mert lefagyott. ne vegyen három kilós cangát az, aki, nem tud minimális beállításokat eszközölni rajta, az vegyen teszkóbringát, azon gyakorolhatja a szerelgetést. Aztán mi lesz ha leesik a lánc menetközben, hívja a sárga angyalt? beszarok milyen hülyék vannak, megveszi az ótvar drága bicót, aztán jó, ha tudja melyik az eleje. Mint a kis picsák, akik lóbálják obisapi nélkül a negyedmillás fotógépüket a vállukön Gucci retikül módjára, de az A betűn túl nem jutnak a tárcsán. meg aztán komoly biciklit normális helyről veszünk, mivel a poszter képes volt mailt írni, feltételezem van netje, hát mifaszér nem nézett utána, hogy hol érdemes venni, vannak jó helyek, még bringázni is megtanították volna. Most kereshet egy másik divatos bicajt, ajánlom legyen legalább félmilla az ára, különben trébe marad a bandában.

lazarjozsef75 2012.06.19. 13:47:01

@TrollCica: Mostan miér' kötöl belém? Nem is biciGliztem a járdádon...

Elijah_Baley 2012.06.19. 13:57:33

@shitgun: én igyekeztem :)
igaz, a kilencvenes években és is vettem a malitól cuccost, szívtam is velük rendesen. kanyondélre szerencsére sose tellett.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.19. 14:31:54

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: "Hogyne, és kocsit is csak az vehet, aki szintidőn belül"

Azért illene néha olajszintet mérni, az ablakmosót utántölteni... Na jó, ezeket megcsinálja a benzinkutas egy kis jattért. De a kormányt már csak magának kell forgatnia...

Az ilyen díszkerékpáros meg vigyen a hátán egy pótkereket, mert szokott a belső kilyukadni, oszt ott hal éhen az útszélen.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.06.19. 14:44:53

@atpijkamo: Ne kötekedj a fiammal! Már több, mint 10 km-t megtett az 1700-ból, amikor defektet kapott...

májkifiam 2012.06.19. 15:23:16

tök vicceseket írtok

májkifiam 2012.06.19. 15:26:20

meg tök jó titeket olvasni, mert tök viccesek vagytok

májkifiam 2012.06.19. 15:27:54

két komment között várnom kell, pedig szerettem volna nyomatékosítani, hogy milyen viccesek vagytok, ti homár kommentelők

Xezs 2012.06.19. 19:39:02

@Peetee: Hahaha, még ilyen sztorikat. Imádom az ügyfélszolgálatos/eladói sztorikat.

Xezs 2012.06.19. 19:44:19

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Egyébként van valami abban, amit a srác mond. Manapság tombol az a szemlélet, hogy mindent megveszünk, de egy kicsit sem akarunk érteni hozzá.

Az emberek túlnyomó többsége el sem olvassa a háztartási eszközei kézikönyvét, mert minek azt. Aztán meg jajgat hogy nem tudja beállítani, netán tönkrevágta.

Egy átlagos váltó beállítása pl. tényleg nem atomfizika, egy tízéves gyerek megcsinálja.

_netuddki 2012.06.19. 20:08:19

@NyuszóCica: Akkora, hogy fölkelek, és a szart is kiverem belőled.

XCat 2012.06.19. 20:25:08

@lazarjozsef75: Bocsisz. Kihagyhatatlan volt. :)

Kifordított kacagány 2012.06.19. 21:00:21

@Kellemes Zérókomponista: nem megfontoltság kérdése. eltölt kint 2-3 évet, megszokja azt az életmódot és már nem emlékszik minden kis piszlicsáré hülyeségre ami miatt lelépett. talán a család is azt mondja, hogy jó dolgok történnek, ezért hazajön. egy darabig örül, kitart a pénze, aztán néhány hónap, pár év és ugyanott van mint előtte. lehet, hogy ostobaságot művelt mert hazajött, de nem nagyobb ostobaságot annál aki itt marad és reménykedik.

_netuddki 2012.06.20. 05:02:51

@shitgun: Az A betű az aperture priority.

papugaja 2012.06.20. 10:12:47

@_netuddki:
Av lesz az.
A: full automata

pengusz 2012.06.20. 18:43:10

@Xezs: "Egy átlagos váltó beállítása pl. tényleg nem atomfizika, egy tízéves gyerek megcsinálja."
:D
6 évig dolgoztam bringaszervizben, rengeteg ilyen profi "szerelővel" találkoztam. Úgy kezdődik, hogy minden csavart jól meghúznak... Persze az összes végálláscsavart is, aztán hozták vissza garanciába, hogy nem vált a váltó. Rengetegen simán megcserélik a bal pedált a jobbal, de csak azért is beerőltetik. (aztán amikor kiszakad menetestül, akkor cserélni garanciába) Rengeteget tudnék mesélni :D

Xezs 2012.06.21. 20:54:54

@pengusz: Jó, hát aki a végálláscsavart fullra húzza az egy fasz.

romesz 2012.06.23. 05:51:48

Aki nem ert a bicklihez minek vasarol ilyent?
Az en bringam hasonlo felszereltsegu es minden tovabbi nelkul beallitok rajta mindent.
Bencenek roller valo talan, de lehet az is bonyolult neki.

Xezs 2012.06.23. 10:25:02

@romesz: Roller a faszt, vasgolyó. Azt nem tudja elrontani.
süti beállítások módosítása