Tékozló Homár

Aki megállította a gyorsvonatot Gárdonyban

2012.06.20. 12:47 | jackyll | 211 komment

trainstopping.jpg

Ilyet se hallott még a Homár, hogy a MÁV valós időben korrigáljon egy tájékoztatási problémát. Kelenföldön többször bemondták egy gyorsvonatról, hogy Gárdonyban is meg fog állni, miközben nem szokott. Dani ezért felszállt, aztán a kallerrel próbált egyezkedni, hogy milegyen, mert persze tényleg nem volt oda megálló tervezve. A kalauz mesébe illő módon betelefonált a központba, hogy kivételesen állítsák meg a vonatot, de félreértették és Martonvásárban állították meg:

Sokat utazó emberként többször tréfált már meg a MÁV, de ez a friss eset minden korábbin túltesz. Ma este Kelenföld állomásról szerettem volna Gárdonyba utazni. Az utastájékoztatás alapján a 6. vágányon várakoztam a vonatra, olvasgattam, amikor is megérkezett egy vonat, melyről - többször is, teljesen egyértelműen - azt mondta be az utastájékoztatás, hogy bár gyorsvonat, de Gárdonyban meg fog állni. Bár a szokásos vonatom néhány perccel később érkezett volna csak, kissé gyanús lett a dolog, de mivel többször is elismételték ezt az információt, és más utasok is azt mondták, hogy a vonat meg fog állni Gárdonyban, bátran felszálltam, azt gondolván, hogy csak a most életbe lépett nyári menetrendet nem vezették még át az Elvira rendszerén, és van egy ilyen gyorsvonat is.

A kellemetlen meglepetés akkor ért, amikor a biztonság kedvéért az egy idő után hozzám is odaérkező jegyvizsgálótól megkérdeztem, hogy ugye a vonat tényleg megáll majd Gárdonyban, ahogy azt be is mondták többször. A jegyvizsgáló - mivel előtte már más utasok is kérdezték ezt tőle - ezen már kissé elbizonytalanodott és elővette a menetrendjét, amiben azonban nem látta jelét gárdonyi megállónak. Először azt szerette volna, ha emiatt jegyet vásárolok a Gárdony és Székesfehérvár közötti távra is (Fehérvár volt a következő megálló), illetve tanácstalan volt, amikor erre rákérdeztem, hogy vissza fogom-e kapni a pénzemet.
 
Én azonban nem hagytam magam lerázni, és elutasítottam az extra díjfizetést az előre megvásárolt bérleten felül, illetve kértem, hogy valahogy oldja meg a helyzetet. A megoldási javaslata először valahol Érd és Tárnok között egy elhagyatottabb részen való tilos jelzésnél forgalmi okokból való megállásnál az volt, hogy ugorjak le, amíg a vonat várakozik.

Én ezt is elutasítottam, hiszen nem szerettem volna gyalogosan visszamenni az állomásig, illetve az életemet, testi épségemet kockáztatni, ha épp akkor ugrom le, amikor a vonat esetleg elindul. A jegyvizsgáló, mivel látta, hogy nem hagyom magam, megpróbált betelefonálni a forgalomirányító központba. Ám ezt többször is hiába tette, a telefonszám ugyanis foglaltat jelzett neki. Többszöri próbálkozása azonban végül eredményre vezetett, felvették a telefont, de csak annyit kért, hogy a jövőben vigyázzanak az utastájékoztatással Kelenföldön.
 
Az egyébként udvarias kalauz maga is elismerte a többi utas előtt és a telefonban, hogy Kelenföldön bizony többször is hallotta a gárdonyi megálló említését, sőt már az állomáson is volt, aki kérdezte tőle.  Erre mondtam az úriembernek, hogy oké, hogy a jövőben majd jobban vigyáznak az utastájékoztatóval, de a helyzet az, hogy én le szeretnék szállni Gárdonyban, és ha ezt nem teszik lehetővé, azt bizony a személyi szabadságom megsértéseként vagyok kénytelen értékelni, hiszen akaratomon kívül olyan helyre szállítanak, ahová nem kívánok menni. Kértem ismét, hogy oldja meg a helyzetet.
 
A kalauz így hát újra betelefonált a MÁV központba, ahol megígérték neki, hogy a vonat meg fog állni a kért helyen - akkor még úgy hittük, hogy Gárdonyban. A történet slusszpoénja azonban még csak ezután jön.
 
A központban félreértették a jegyvizsgáló kérését, és - teljesen véletlenül - Martonvásárban állították meg a vonatot, amikor is ráeszméltek, hogy nem itt kellett volna megállni. A vonat újra elindult, a jegyvizsgáló pedig harmadszorra is kénytelen volt betelefonálni a forgalomirányítók központjába. A jegyvizsgáló ekkor már maga is nevetett az egyre komikusabbá váló helyzeten...
 
A vonatot egyébként végül Gárdonyban is megállították, ahol le tudtam szállni a vonatról. Egyedüliként. Ugyanis az Érd és Tárnok közötti pályaszakaszon néhány bátrabb ember már leugrott az említett tilos jelzésnél várakozó vonatról, amikor világossá vált számukra, hogy behúzta őket a csőbe az állami vasútvállalat utastájékoztatása. A történet tanulsága: soha ne hallgass az utastájékoztató rendszerre, vagy ha mégis, ne hagyd magad lerázni.

Szalay Dániel

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.20. 21:56:33

meddig lesz még ilyen pokol meleg?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.06.20. 21:58:23

@Dr Jozef Vengloš: charlie sheen...pont ma néztem meg a "nagydurranást" jókat röhögtem.:)

Kifordított kacagány 2012.06.20. 22:07:20

@RipCat: az utolsó jelző ami eszembe jutna ember kapcsán az a "jó". utálom az összeset.

@Dr Jozef Vengloš: géppuskát inkább, többre mész vele.

nem értem mit panaszkodtak, a legyeket nem is bántotta a kutya

Kifordított kacagány 2012.06.20. 22:11:08

@batgirl: az egy buta fajta. nem értem mit esznek rajta annyian, legfeljebb pörköltbe jó. asszem eredetileg ez volt az egyik oka annak, hogy tartották:)

@Kellemes Zérókomponista: múltkor egy hétig hallgattam ahogy vonyít a befogadott kutya az udvaron(nappal meg szökdösött), aztán visszavittem a menhelyre. egy kölyök kutyával egyszerűbb a dolog.

England win The Ashes! 2012.06.20. 22:21:42

@Kifordított kacagány: Ja. Kölyökkutyát lehet idomítani, felnőtt egyedet már marha nehéz. Pláne, ha korábban sosem volt nevelve.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.06.20. 22:27:11

@batgirl: mindannyian felnőtt kutyák vagyunk.

@Kifordított kacagány: Így 1 pillre próbáljatok meg kizökkenni és kívülről nézni e helyet. Pl. csak Plasztik kaphat olyan válaszüzenetet, melyben szerepel a "géppuska" szó.:D Vér-acsarkodás a neten, helyretevése a univerzumnak (plasztikket ez). Cirkulációban!

Ja ja, kölyökeb. Hát.. egész embert kíván az is, szép projekt tud lenni amúgy. De nem mai életvitelre kalibrálva.:( Sajna.

@igazságos: felhívás. Csak igazságos után következhetek az okossági sorban. És ez fix.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.20. 22:29:03

@Kellemes Zérókomponista: várjál csak, tesztellek: mi több, három (3), vagy kilenc (9)?

Vigyázat, nemm beugratós kérdés!

igazságos 2012.06.20. 22:35:24

@Kellemes Zérókomponista: nem, mi csak Chuck Norris után következhetünk. :)

XCat 2012.06.20. 22:38:21

"És ez fix."

Nos, voltaképpen tényleg. Iginek vannak idegesítő dolgai, de tizedannyi rosszindulat sincs benne, mint bennetek. És ez egy egészen kivételes színfolttá teszi itt. :)

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 22:40:53

@atpijkamo: Kaptál receptposztot. Viszont a blog.hu beleépített egy bakit, amit nem hagy javítani, és ez roppantmód idegesít.

XCat 2012.06.20. 22:40:56

@Dr Jozef Vengloš: Ez nem csak a kutyákkal van így....

@Kifordított kacagány: :(

@batgirl: Már nem sokáig. Nemsokára sokkal melegebb lesz.

Megdobbent 2012.06.20. 22:42:40

Akarhogy is van, az tuti, hogy nem karibi hosegre terveztek.

England win The Ashes! 2012.06.20. 22:46:24

@RipCat: Direkt hagytam ki. Tudtam, hogy akad valaki, aki beírja, és 99%-ra azt is, hogy te leszel az. :)

Most jut eszembe, én barom nem adtam fel a mai lottót. :(

XCat 2012.06.20. 22:47:01

@Dr Jozef Vengloš: Kicsit gyúrnia kéne. Meg enni néha. Vagy több ruhát hordani. De legalább szépen gyantázva van.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 22:47:49

@RipCat: Üdvözlet néked.

@atpijkamo: A második képnél jobboldalra került a mondat eleje, aminek a kép alatt kéne lennie. Máskor is csinált már ilyet. És akármit próbálok, nem hajlandó megváltoztatni.

XCat 2012.06.20. 22:49:01

@Dr Jozef Vengloš: :)))

A kutyák jó cuccok, csak erre a rangsorzagyválósdira vagyok allergiás. Meg mondjuk sztem kurvanagy pofáraesés lesz, ha a kutya egyszer el találja felejteni, hogy ő az ember legjobb barátja.
Mondjuk én néztem már úgy szembe kóborkutyafalkával, hogy nem tudtam nekemjönnek-e, szal ez sokat segít az objektivitásban.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.06.20. 22:49:04

@RipCat: nincsen rólad.. azért kérem, érted?:) Bár mindegy. Valamit félreértettél te rólam, mert én egy tünemény vagyok. Rosszindulat nélkül. Harcolni idejöttél. Aranyos. Átlátom. Teis, mások is. Ez egy állapot.

@Rosszindulatú Vászka: a 9 több, viszont legnagyobb homárértéke a 4-nek van. Four for Homár!

XCat 2012.06.20. 22:50:33

@Kellemes Zérókomponista: Nem. Ez mind csak a te fejedben létezik. Koncentrálj erre, és közben szopogass egy kanalat.

(figyelem, a kanál nem cserélhető le semmi másra)

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 22:52:49

@batgirl: Ameddig meg nem unom a napozást. És az még arrébb van.

XCat 2012.06.20. 22:53:56

@Emberiségellenes háztartási gép: Azért én javasolnám a klímának mint alanyi jognak az alkotmányba emelését, + a járdák légkondicionálást.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 22:54:24

Posztot érdemes elolvasni? Azt látom hogy nagyon humoros képet találtak hozzá.

XCat 2012.06.20. 22:55:16

@Emberiségellenes háztartási gép: Na de mit nyavalygok, lesz ez még 55.

Poszt nemnagyon, gyerek hisztizett a kallernak, hogy le akar szállni, oszt megálltak neki.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 22:58:00

@RipCat: Nekünk sose volt klímánk. Én most azon ügyködöm, hogy felmelegítsem a lakást, mert még mindig csak 24 fok van itt.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.06.20. 23:05:21

Én meg kiengedem a beszorult meleget. Mert mi itt ilyen jól élünk, van mit kiengedni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.20. 23:11:09

@Emberiségellenes háztartási gép: Megdöbbentően szar ez a szerkesztő. Gondoltam, szerkesztem a forrást, és beleteszek egy sortörést. Hát nem. Engedi szerkeszteni a forrást, de utána újraszerkeszti, és kidobálja, amit beleírtam.

Középre tettem a képeket, és a jobboldali sorkizárást bekapcsoltam. Most nem látszik a baki.

XCat 2012.06.20. 23:16:07

@Emberiségellenes háztartási gép: Itt vagy 30.. kezd az egész átforrósodni.

Faszomért nem inkább jégviharhatást csináltak embiék. :DDD

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 23:17:15

@atpijkamo: Jajó, odaát már rá is kérdeztem. Forrászerkesztést Én is próbáltam, de ezt a trükköt akkor megjegyzem, mert gyakran jön elő ez a hiba.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.20. 23:18:41

@RipCat: "felszállok egy random vonatra, és Faszomppocogó Alsón megállíttatom"

Franciaországban volt ilyen, vagy negyvenen meghaltak.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 23:19:52

@RipCat: Akkor Én panaszkodnék. Én a forró csillagokat és bolygókat szeretem. Úgyhogy belekezdtem egy globális felmelegítésbe :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.20. 23:20:45

@Emberiségellenes háztartási gép: Vagy beteszed a képet egy táblázatba, a táblázatot 100% szélességűre veszed, és a tábázaton belül jobbra-balra igazgathatod a képet tetszés szerint.

Kifordított kacagány 2012.06.20. 23:21:25

@RipCat: ezt csak azért mondod, mert el akarsz menni egy ingyenkörre vonattal

@Kellemes Zérókomponista: én be sem engedném a helyedbe

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.20. 23:22:14

@Emberiségellenes háztartási gép: A Nap elég forró szerintem. A Merkúrt és a Vénuszt ajánlom, forró bolygónak a legközelebbiek.

Rosszindulatú Vászka 2012.06.20. 23:23:05

Hehe. Tik is rühellitek a fejlesztett überjó szerkesztőt? Sokkal lomhább, mint a régi fapados.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.20. 23:27:18

@RipCat: 1988. június 27-én egy rémült vonatvezető arról értesítette telefonon a párizsi Gare de Lyon állomásfőnökét, hogy szerelvénye irányíthatatlanná vált. Miután a vonat megállítására tett minden további kísérlet hiábavalónak bizonyult, a tehetetlenségre ítélt kétségbeesett vasutas jobb híján a hátsó kocsikba terelte az utasokat. Az elszabadult vonat néhány másodperccel később belerohant egy ingázókkal teli másik szerelvénybe... Franciaország addigi legsúlyosabb vonatbalesetében 56-an veszítették életüket.

Az egész úgy indult, hogy egy csaj nem a megállóban akart leszállni, hanem a pályán vészfékkel megállította a vonatot, és kiugrott. Aztán ez lett a vége.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.20. 23:28:30

@Rosszindulatú Vászka: Ha csak lomhább lenne! De SZAR! A régi is szar volt, de ez szarabb.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 23:31:58

@atpijkamo: De elvileg nem azért újult meg a szerkesztőfelület, hogy az ilyen hibákat kiküszöböljék? Vagy nekik még nem jelezte senki ezt a bugot? Megannyi kérdés.

Manci néni, a szomszéd 2012.06.20. 23:32:09

Drágáim, a MÁV már megszűnt, nem?

Kifordított kacagány 2012.06.20. 23:33:13

@RipCat: majd egyszer alkalomadtán értekezünk róla, hogy miért is jók az emberek és miért is kellene kedvelni őket én meg majd elmondom, hogy miért nem:)

@atpijkamo: de neki jogai voltak. megfontoltan cselekedett és vállalta a következményeket. merthogy ezután azzal a tudattal élt, hogy néhány embert sikerült hidegre tennie. állítólag az ilyesmi nagy bünti és mindent ellensúlyoz.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.20. 23:34:16

@Emberiségellenes háztartási gép: Ha a hibát ki kell javítani, akkor a hibát kell kijavítani, nem újat készíteni.

A Picipuha csinálja ezt, nem javítja a régi rencer hibájit, hanem újat csinál. A hibajavításért nem tud pénzt kérni, az újért igen.

Kifordított kacagány 2012.06.20. 23:34:32

@Manci néni, a szomszéd: nem, a máv olyan mint az anyag. átalakul, vagy gazdát cserél, de nem szűnik meg.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 23:35:20

@atpijkamo: Épp ez a baj, hogy túl közeliek. Már csak az kéne hogy megjelenjek ott is a hormonrabok.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.20. 23:35:39

@Kifordított kacagány: "vállalta a következményeket"

Asszem nem tudják, ki volt.

A londoni mozgólépcsőtűznél is sokan meghaltak, ott egy illegálisan dohányzó dobta el a gyufát.

Kifordított kacagány 2012.06.20. 23:35:54

@atpijkamo: marhaság, nem csinál újat, a régire halmoz.

Kifordított kacagány 2012.06.20. 23:37:06

@atpijkamo: önkéntesen vállalta. szerintem legalább egy hétig bűnbánó arccal járt.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 23:38:43

@Kifordított kacagány: Hát már akinek. Van például valami Anders gyerek, akinek nem igazán ;)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.20. 23:38:52

@Emberiségellenes háztartási gép: A Jupiter és a Szaturnusz is elég forró. Csak előbb összenyomódsz, minthogy elégnél.

Távoli csillagban meg nincs hiány. 13+ milliárd fényévre el tudsz menni. Illetve, miközben közlekedsz, tovább tágul a világegyetem. Egyedül az a baj, hogy most a sokmilliárd évvel ezelőtti csillagot látod, és mire odaérsz, kihűl.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.20. 23:40:01

@Kifordított kacagány: Mint a díszdzsoké, aki belerongyolt a rendőrautóba és megölt egy rendőrt.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.20. 23:42:53

@Emberiségellenes háztartási gép:

A billgeci nászéjszakáján a feleságe fitymálja a szerszámát.
- Most már értem, miről nevezted el a cégedet mikró szoftnak.

XCat 2012.06.20. 23:43:18

@Emberiségellenes háztartási gép: Aha. A picipuha, meg a GeciVili (microsoft).

XCat 2012.06.20. 23:44:46

@Kifordított kacagány: Jó, mondd el, hogy miért nem. Ez egy remek alkalom rá. Addig én locsolok jegesvizet a felyemre.

@atpijkamo: Na de az már régen volt, meg nem is itt.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 23:47:14

@atpijkamo: Hagyjuk ezt a naprendszert. A kvazárokig meg se állok. Kíváncsi vagyok mennyire változtak ott a dolgok amióta eljöttem. Az univerzumot meg majd talán összehúzom gyorsan, ha túl tágnak érzem. Reccs.

Kifordított kacagány 2012.06.20. 23:49:20

@atpijkamo: gondolom úgy gondolta van belőle elég.

@RipCat: á, nem jó, túl meleg van és túl késő.

XCat 2012.06.20. 23:51:14

@Kifordított kacagány: Nappal még melegebb lesz. Na ne kéresd már magad, léccilécciléééééciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 23:51:25

@atpijkamo: A foglmazásom humoros, de mögötte a Valóság vonulatai húzódnak.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.20. 23:53:33

@RipCat: Teljesen érthető, hogy malacként nem kedveli az embiket.

Kifordított kacagány 2012.06.20. 23:57:37

@RipCat: az nem zavar, nappal alszom.
amúgy is neked kell előbb elmondani miért jók

@Emberiségellenes háztartási gép: gyűrődéses vagy vulkanikus?

XCat 2012.06.20. 23:58:30

A szomszédok vajon molesztálásnek veszik-e, ha most kinyomtatok 120 ódalt egy hangos nyomtatón?

@Emberiségellenes háztartási gép: Naigen.
Azért a kvazárok odébb vannak, valami kevésbélineárisan kéne nekifogni.

XCat 2012.06.21. 00:00:07

@Kifordított kacagány: Miért jók, miért jók... úgy vannak megcsinálva, azér jók. Mondjuk erről megoszlanak a vélemények, mert szerintem például ezt itt nagyon elbaszták, de hát a hivatalos álláspont az az, hogy ez az.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.21. 00:03:52

@Kifordított kacagány: Sötét és ködös, hasadékaiban förtelmes ocsmányságok lakoznak.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.21. 00:06:30

@RipCat: Na jó. Alpha Centauri? Az tényleg nincs messze, és a neve is szép. És a név is fontosch.

England win The Ashes! 2012.06.21. 00:07:04

@atpijkamo: "Az egész úgy indult, hogy egy csaj nem a megállóban akart leszállni, hanem a pályán vészfékkel megállította a vonatot, és kiugrott."

Egész pontosan de, a megállóban. Csak az volt a gond, hogy egy olyanban, ahol az a vonat amúgy nem állt volna meg.

XCat 2012.06.21. 00:10:35

@Emberiségellenes háztartási gép: A következő ötleted a Szíriusz lesz? :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.21. 00:11:31

@Dr Jozef Vengloš: Köszi a pontosítást!

Akkor pont adekvát az eset.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.21. 00:15:15

@Emberiségellenes háztartási gép: Akkor válassz egy csillagot, és elnevezem neked Fülolajnak. A MVBSNVS62767-6713/3/B2 jó lesz?

XCat 2012.06.21. 00:17:37

@atpijkamo: Tudod te magadról hogy mekkora állat vagy? :D

Anomalocaris (törölt) 2012.06.21. 00:18:05

@RipCat: Az nem jó, ott a Grespikidák faja honos, közeli rokonai az embiknek.

XCat 2012.06.21. 00:21:03

@Emberiségellenes háztartási gép: Szegény Grespik. Hogy eltűnt. Mi lehet vajon vele.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.06.21. 00:28:12

@RipCat: Dehogy tűnt az el. Volt a 7i7esben. Nagyon kínos volt.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.21. 00:30:54

@atpijkamo: Ez talán egy költőnek tetszene a zeneisége miatt, de Nekem nem jön be. De ki lehetne találni valami szépet mondjuk a Quasar ULAS J1120+0641-nak.

(És miközben írtam, elszállt a net. Ez mit jelenthet?)

Kifordított kacagány 2012.06.21. 00:32:09

@RipCat: szigorúan mátrix nyomtatón

a hivatalos álláspont mindig hazudik

Kifordított kacagány 2012.06.21. 00:33:56

@Emberiségellenes háztartási gép: működik a cenzúra

@atpijkamo: az egész figurát le lehet írni ezzel a két szóval

England win The Ashes! 2012.06.21. 00:43:23

@atpijkamo: Épp azért bátorkodtam szóba hozni, amúgy nem lenne lényeges.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.21. 00:45:55

@Kifordított kacagány: EFVÖ! Hogy ez nem jutott rögtön eszembe.

Anomalocaris (törölt) 2012.06.21. 00:52:58

Jut eszembe, Lapos is eltűnt. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.06.21. 05:52:35

igy nez ki egy normalis vonay, it ell ilyeneken problemazni, hogy mi lesz Gardonyban?
utikalauz.info/kepek/helyek/india/india-vonat-kozlekedes.jpg

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.21. 06:27:19

@Dr Jozef Vengloš: Ha addig nem támadt meg senkit, meg nem volt agresszív, akkor elég minimális lehet a veszély. A földrengésé is minimális, mégis szokott lenni itthon is. (De ha nem itthon, akkor elég csak Olaszországig menni.)
Nem lehet mindent előre látni sajnos :(

Manyecska 2012.06.21. 09:08:40

@Dr Jozef Vengloš: igen, igen! Nekem is mindig:(( ! Sose tudhatja az ember mikor kattannak be azok is:) !

Manyecska 2012.06.21. 09:15:50

@hagyma: Jézusom :D a békávén is így érzem magam különben, múltkor a beesett ajtót tartottuk két megállón át. Ha az kizuhant volna egy gyalogosra...

Manyecska 2012.06.21. 09:17:57

@Manyecska: nem beszélve arról amikor a gyerek nyúzza csóri eb fejét, fülét, harapdálja..azt csodálkoznak ha odakap:D Csóri kisgyerekek, amikor látom ezeket a tutyuka a kutyukával videókat ahol szájból szájba lélegezteti a kicsi a kutyát hát óborzalom!! :)

Manyecska 2012.06.21. 12:49:27

@batgirl: szó szerint! Ha érdekel nézzétek meg eccer a veresegyházi medveparkban szoktak /biztos máshol is/ rendezni kutyafogathajtó-versenyt! Hát szó szerint erős kéz kell hozzájuk!!:D Egyik-másik félelmetes, a kutyám pl. egy Szandra nevű példányba volt szerelmes-az kb 10x akkora volt:D De szelídek..

Manyecska 2012.06.21. 12:51:06

@Manyecska: igaz ők malamutok voltak, főleg!:)

Kifordított kacagány 2012.06.21. 15:56:20

@hagyma: ez egy nagyongyorsvonat és az utasok azért lógnak az oldalán, hogy ki ne sodródjon a kanyarba.

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2012.06.21. 16:44:30

Ebben történetben -ha igaz- az a nagyon durva, hogy a kalauz tudja, hogy a vasút elcseszte, és azt javasolja, hogy az utas kövessen el bűncselekményt.

(A nyílt pályán leszállást a vasúti közlekedés veszélyeztetésének szokás tekinteni.)

ozikS 2012.06.22. 17:45:57

Erről az jut eszembe, mikor Székesfehérváron dolgoztam, és Velencén volt a szállásom.Kérdezek ott valami baktert, ez a vonat megy Velencébe ? Aszondja igen, persze ! Nézem a vonatot, hmm.. zöld ? valami olasz szöveg van rajta, ránézek a faszira, erre ő : Ja ez a másik Velencébe megy, ne erre szálljon fel.
süti beállítások módosítása