Tékozló Homár

Eltűnt a megrendelt telefon a GTR-nél

2012.07.02. 11:42 | jackyll | 178 komment

Máté napokig hívotatta a GTR futárszolgálatot, amire végül kinyögték, hogy elveszett a Vaterán rendelt 40 ezer forintos Galaxy telefonja. Egyéb információt nem tud kiszedni belőlük. Április 15. óta viszont felemelkedett a vagyon elleni bűncselekmény értékhatára 50 ezer forintra, hogy csökkenjen a bűnözés a statisztikákban, így a rendőrségre is hiába ment.

Vaterán megnyertem egy aukciót (Samsung Galaxy S) nagyon korrekt árban 40ezer volt a minimál ár, garanciásan teljes tartozékokkal (az aukció előtt ültem, és imádkoztam, hogy ne licitáljon rám senki és nyerjem meg ennyiért, mive tökéletes volt a telefon ennyiért). Miután sikerült megnyernem a telefont, felvettem a kapcsolatot az eladóval (teljesen jó értékelései voltak vaterán) megbeszéltünk mindent részletet, és mivel hamar kellett volna a telefon, kértem, hogy a futáros megoldással intézzük el. Ez volt a legnagyobb hiba amit elkövettem, mivel jobb lett volna a Magya Postát igénybe venni, mert az tuti elhozta volna a csomagot. Nos bedobozolták a telefont és a tartozékokat, megrendelete az eladó a futárt akik vissza is jelezték a dolgot, értement a futár a készülékért, átadta a számlát, átvételi elismervényt adott aláírva cserébe, azt ígérte 1-2 nap és nálam lesz. Másnapra nem érkezett meg, telefonon rákérdeztem megnyugtattak, hogy holnap érkezik.

Eljött a következő nap, délelőtt semmi nem érkezett hozzám (általában a postás és a futár is mindig délelőtt jön, 1x volt, hogy délután érkezett valamim is, pedig már több 100 csomagot kaptam), így felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy érdeklődjek mi a helyzet, a hölgy kedvesen mondja, hogy a gépe szerint a futárnál van a csomagom és ma kapom meg, elkértem a futár telefonszámát, majd felhívtam és meglepődve tapasztaltam, hogy a futár szerint nála semmilyen csomag nincs a nevemre és címemre, valamilyen gubanc van. Ő is utána érdeklődött elmondása szerint Budapesti raktárban van a csomag... ok, hívtam az ügyfélszolgálatot újra, hogy most akkor ki szivat kit? A hölgy kb azt sem tudta mi van, vagy Budapesten van, vagy Debrecenben van a raktárba? Mivan? Ilyen hogy fordulhat elő? Legyek türelemmel, megvan a csomag csak elakadt az egyik depóban, hétfőn fogom megkapni (már ekkor tudtam, hogy itt nagyon nagy gáz lesz).

Természetesen következő hét hétfőn sem kaptam semmit, folyamatos telefonálás utána nagynehezen az egyik diszpécser kinyögte, hogy nincs meg a csomagom, de legyek türelemmel még 1 napot előkerítik!  Közben a telefon eladóját is hívták, és megnyugtatták, hogy a csomag megvan és kézbesítve lesz, szóval mikor őt is hívtam meglepődve tapasztalta, hogy még nem kaptam meg, illetve hogy ilyen probléma áll fenn.

Elérkezett egy újabb nap, amikoris hívtak, hogy nagyon sajnálják, de elveszett a csomagom... egyszerűen nem értettem, meg, hogy hogy a francba lehet egy csomagot elhagyni, és mondtam, hogy akkor magyarul ellopták? A hölgy annyit mondott, hogy ő erre nem mondhat semmit, de tudtam, hogy ez van... Nagyszerű...

Tovább hívtam őket, és próbáltam nem diszpécserrel beszélni (akárcsak az előtte lévő 2-3 nap) és, hogy kapcsoljanak valamilyen vezető beosztású emberkét... na most ők általában állandóan házon kívűl vannak, vagy éjjel nappal megállás nélkül "tárgyalnak"... a diszpécserek pedig pontos felvilágosítást nem adhatnak, hogy hol, mikor, ki és hogyan nyúlta le a csomagomat... holott ugye pontosan tudják, hogy honnan tűnt el, és akkor éppen ki volt a futár/raktáros... Szóval előrelépés nem történt a részükről.

Ezért ma megtettem ellenük egy rendőrségi feljelentést, viszont ezzel az a baj, hogy 2012.04.15-től a 20ezer forintos értékhatárt, felemlték 50ezer forintra, így nem számít bűncselekménynek a dolog, szal adtam a szarnak egy pofont... IMEI számot leadtam illetve minden adatot amit csak lehetett (átvételi elsmervény, számla a futár cégtől stb).

Arra kérnélek benneteket, hogy akinek esetleg ilyen problémája van az említett céggel az jelentkezzen, 1-2 embert már találtam, de nekik lezárult az ügyük.

Vagy esetleges megoldásra javaslatokat.

Aki pedig futáron töri a fejét, és esetleg rajtuk gondolkodik, felejtse el, inkább válassza a jól bevált DPD, GLS családot vagy a jó öreg Magyar Postát.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gelsystem 2012.07.02. 11:48:25

kékszalag.......jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

qwertzuiop1 2012.07.02. 11:49:18

A posztoló postás, vagy szimplán naiv?

gelsystem 2012.07.02. 11:50:44

posztolót lehet-e már?????
.
szerintem, a posztoló biztos bŐcsész, minimum több diplomával!!!
ez FONTOS: hamarosan kékszalag
.
.
a hamarosan leni kekszalllag ra valo tekíntetel nalam lehet veni oco jominöségű dombornyomott haLYra-EDE feliratu polo T.
te joni hozam, kapni hibatlan minöseg, nem csalodni!!
ha veni nalam polo keto, kapol gyerekcipó..
gyerek laba nem lesz ludtapsz, baaar, harantemelo meg mindig nem erteni...csak kici!!!
te joni be hozam, nem atbasz, fogol te csodalkozni jo uzlet!!!
ha veszel tobb minden kapol ajandek cédét i-s, vagy labadra akcijos zokni....elfaradol, tudsz leülni, kapol vizet is ha szomjazni meg......
.
tehat: dombornyomott haLYra-EDE polo csak nalam, amig keszlet tartani...
.
hivhacc telefonon is:
nojn-hundred-nojncih-dráj-dráj-cváj--dráj-dráj-cváj.......rufán
.
rufán nem tunni mit jelenteni, de jól hangzani!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leadfoot 2012.07.02. 11:52:13

"jobb lett volna a Magya Postát igénybe venni, mert az tuti elhozta volna a csomagot"

LOLLLLLL

Amúgy utánvéttel kellett volna. Nem nagy összeg, és akkor az eladó szopkod. Tudom, utólag könnyű okosnak lenni.

England win The Ashes! 2012.07.02. 11:58:15

"...a Magya Postát igénybe venni, mert az tuti elhozta volna a csomagot."

Máté, nem olvasod a Homárt?

England win The Ashes! 2012.07.02. 12:02:35

Más: még mindig nem értem! Ha a küldő átadta, arról van papír. Ha a futár bevitte a depóba, azt rögzítik a számítógépes rendszerben. Ha a futár kiviszi a depóból, azt is, ha a címzett átveszi, azt is. Nomármost ha megnézik a rendszert, ahol megszakadt a folyamatábra, ott a hunyó. Nem értem, miért gond ez a 21. században? Illetve értem, csak nem akarom elhinni/elfogadni.

England win The Ashes! 2012.07.02. 12:03:30

@Leadfoot: Bocs, nem akartalak smittezni, csak nem olvatam a kommented. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.02. 12:15:07

"mivel jobb lett volna a Magya Postát igénybe venni, mert az tuti elhozta volna a csomagot."

Azért ebben sem lennék olyan biztos...

Fésüs Kelekótya 2012.07.02. 12:16:37

A csomagküldő szolgáltatásoknál alapból biztosítva vannak a küldemények. A DPD esetén pl. 500€-ig. A feladó kezdeményezze az ügy kivizsgálását.

Amúgy tök mindegy, hogy kivel és mit küldetsz, ha baj van, akkor bizony mindenhol fejetlenség lesz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.02. 12:24:26

@Dr Jozef Vengloš: Érteni érthető. Ha valaki ott dolgozik, és megtetszik neki a cucc, az simán el tudja intézni. A cég meg sumákol, ami viszont kevéssé érthető.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.07.02. 12:28:14

magyar posta. loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool
ebből is láccik, sikeres ember mán nem lehecc.

Fésüs Kelekótya 2012.07.02. 12:28:51

@Dr Jozef Vengloš: Sőt, sok cégnél még a depók is be vannak kamerázva. Nagyon ügyesnek kell lenned, hogy valamit eltegyél.

Gondolom sokszor az nehezíti az információ áramlást vagy az azonnali megoldás megszületését, hogy a futárok többsége nem közvetlenül a nagy céggel áll kapcsolatban, hanem van köztük egy alvállalkozó. A GTR-nél nem biztos, hogy így van, ez csak egy tipp.

matykooo86 2012.07.02. 12:29:53

Sziasztok!

Velem történt ez az egész dolog sajna...

A Postát azért hoztam fel, mivel sok év alatt több 100 csomagot kaptam, illetve adtam is fel velük, eddig 1 veszett el, és abból is én jöttem ki a végén jobban, mert többet kaptam kártérítésként mint amit ért a feladott dolog.

A futárt viszont tényleg azért szerettem volna, hogy másnap megjöjjön a termék.

A GTR-nél a kártérítés úgy működik, hogy az apróbetűsben van ott, hogy a csomagok maximum 10ezer forintig vannak biztosítva, ezután 1000forintonként 50ft a biztosítás értéke... Tehát felajánlottak 40ezer helyett 10ezer forint kártérítést :)

Az meg hogy egyszerű lenne lenyomozni, hogy ki lehetett a tettes, melyik futár/raktáros ez szerintem is nagyon egyszerű LENNE, ha foglalkoznának a dologgal, de nem is érdekli őket az egész dolog... tehát nem is néznek utána, hívásra csak a kamu szöveget mondják, emailre pedig nem is hajlandóak válaszolni!

Sajna utólag néztem utána a cégnek, és pl vatera fórumain cirka 20 ugyanilyen esete írnak le. Van akinek komplett 4db-os felni szettet nyultak le!!!! De olyan is van akinek a 150kg-os robogója tűnt el raklapostul!!! Illetve telefon laptop stb ilyen megszokott dolognak számít...

Az meg, hogy utánvéttel kellett volna, most annyival lenne más a dolog szerintem, hogy eladó írná ezeket a sorokat nem pedig én, mert detto lenyúlták volna...

Fésüs Kelekótya 2012.07.02. 12:30:21

@ColT: Á, nem éri meg a futárnak, sem pedig a nagy cégnek. Az alkalmazottat tutira kirúgják miatta, a vállalat pedig mosakodhat. Szar 40 ezer forint miatt nem fognak sumákolni. A rossz hír sokszor gyorsabban és szélesebb körben terjed, mint a jó. Tényleg nem éri meg senkinek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.02. 12:32:10

@Fésüs Kelekótya: Ahhoz képest néha a futároknál is eltűnik cucc. Márpedig "eltűnni" maguktól nem szoktak csomagok.

@matykooo86: Utánvét csak feleslegesen drágít.

Fésüs Kelekótya 2012.07.02. 12:34:43

@ColT: Ez egy nagyon érdekes téma. Sok helyen olvasni a problémákról (eltűnt csomag, flegma futár, etc.), de valahogy saját tapasztalatról még nem tudok beszámolni. Pedig naponta több csomagot indítunk és kapunk is. Kopp-kopp.

É2I 2012.07.02. 12:36:45

Na működick már a komment küldés?

Fésüs Kelekótya 2012.07.02. 12:37:46

@matykooo86: Na, akkor ha 10 ezerig biztosítanak, akkor csak 30 ezret buktál. ;-)

Mi ritkán adunk fel biztosítási érték felett csomagot, de ha így van, akkor bizony kalkulálunk a plusz díjakkal. Mert ha csak egyetlen egyszer is beüt a baj, akkor azzal nagyobbat lehet bukni. (Mint ahogy a te írásod is mutatja.)

É2I 2012.07.02. 12:42:51

"A GTR-nél a kártérítés úgy működik, hogy az apróbetűsben van ott, hogy a csomagok maximum 10ezer forintig vannak biztosítva, ezután 1000 forintonként 50ft a biztosítás értéke... "

Fasza kis szerződés, ezek szerint közel tízezer forintért bármit be tudnak szerezni, amit csak szállítanak.
Messze el kell kerülni az ilyet és társait.

matykooo86 2012.07.02. 12:45:58

@Fésüs Kelekótya: Igen, 30at... elhiheted ez sem vígasztal...

Soha nem kértem még biztosítást semmire, pedig rendeltem már laptopot, monitort, más mobilt stb stb

Feladáskor is akkor csak, ha a vevő nagyon ragaszkodik a dologhoz.

De megmondom őszintén, futár cég esetében meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen előfordul, a biztosítás meg teljesen nem... De ezentúl átgondolom alaposan!

Mindenesetre tényleg nem ajánlom őket, illetve ha nagyon olvasni akartok, a vatera fórumain az általános/aukciók topicban van a GTR-nek egy külön topic, érdemes elolvasgatni... és ki tudja még, hányan vannak akik le sem írták, vagy nem is foglalkoztak vele...

lomposfarkas 2012.07.02. 12:50:20

Tehát a derbi mostani állása szerint a raktáros, futár vagy Mancika arcátlanul lop. A cég pedig összezár és mellébeszél, ahelyett, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján azonnal megcsavarnák a tolvaj tökét.
Akkor egész pontosan miben is különbözik a Postától?
Persze lehet, hogy tényleg becsúszott a szekrény mögé...

telkoe 2012.07.02. 12:50:29

@matykooo86: Ezt az eladonak kellene irni, mert normal esetben a GTR az o megbizottja volt. Allj el a nem teljesitett adasveteltol, kerd vissza a penzt az eladotol, o meg focizza le a GTR-el hogy mit vesztettek el es mi volt biztositva.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 12:55:03

A napokban az 5. csomagom tűnt el a postán. Mátét jófej postások veszik körül.

nandika68 2012.07.02. 12:56:28

GTR a legolcsóbb és legszarabb futár cég,így jár az aki spórolni akar.Érdemes lett volna utána nézni a dolgoknak náluk szinte minden eltűnik.Ne essék félreértés egyébként nagyon sajnálom a kommentelőt.

matykooo86 2012.07.02. 12:59:36

@telkoe: Őszintén, ha te ilyen helyzetben lennél mint az eladó, te visszafizetnéd, és inkább te buknád a el a telefont, vagy 30ezer forintot? Kétlem...

Korrekt embernek tartom magam, mind az élet mind az üzlet terén, de azt hiszem én sem tenném meg, és a felesleges bosszúságot is meghagynám másnak.

Az meg hogy a postán lovagoltok, ez egy provát vélemény volt, lehet sok embernek volt már gondja a postával, nekem mint mondtam össze vissz 1x, azt sem mondom, hogy extra gyorsan késedelem nélkül, de minden megérkezett/megkapták. Ergo nincs miért sároznom őket.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 13:00:31

Ez most akkor a Vaterafutár fedőnéven emlegetett brancs?

lutria 2012.07.02. 13:01:15

A postánál egy 40e Ft-os érték nyilvántartott csomagot külön acélfalú raktárrészben tartják,a kézbesítő csak akkor jut hozzá ha a raktáros külön kiadja neki.Ha nem tudja kézbesíteni este az az első dolog amit visszavesznek tőle,ha "véletlenül" pont az vész el akkor annak súlyos következményei vannak.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 13:02:12

@matykooo86: nem a sározásról van szó, de aki itt ezt olvassa könnyen belefuthat egy nemkívánatos eltűnésbe, csak azért, mert nem olvasta az ellenvéleményeket, ellentapasztalatokat. Jobb az egész képet látni, s az alapján dönteni.

matykooo86 2012.07.02. 13:02:36

@Kellemes Zérókomponista: Igen az...

Az eladóra bíztam végülis, hogy random melyik legyen a 2 futárcég közül (PPS, vagy GTR) végül ez lett a nyertes.

XCat 2012.07.02. 13:04:04

Szerintem ez tiszta. Fogták, és ellopták. Javasolt személyes ügyintézés és féltágla.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 13:04:08

@lutria: elmész a jó bödüs picsába bazdmeg. Acélfalú, mi? Aztán azt nem írja véletlenül felül az egyéni érdek, a féregség? Ennyire naív nem lehetsz, te itt érdeket védesz. Ne tedd.

matykooo86 2012.07.02. 13:05:16

@Kellemes Zérókomponista: Persz értem én, ezért írtam, hogy ez az én privát véleményem... mindenki döntse el, hogy postázni akar vagy futározni, vagy akárhogy... ezt csak leírtam, hogy nekem nem volt eddig velük gondom.

Egyébként futárral sem (GLS,DPD,PPS) bár ez a futárcég még most hozott volna először nekem csomagot...

2012.07.02. 13:07:59

nahát, a kábszerfutárok még lopnak is. micsoda lesujtó igazság!

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.07.02. 13:09:11

@Leadfoot: Remek 5let. Ehhez már csak egy olyan hülye eladót kell keríteni, aki utánvéttel hajlandó kiadni a kezéből a cuccot. Nincs ilyen!

Amúgy a posztolótól kérdem: a futárnál nincs értékbiztosítási lehetőség? Én 10 ezer felett csak azzal küldök bármit is.

@telkoe: "Kérd vissza a pénzt..."

Jézusom. Te miről beszélsz? Miért adná vissza? Te sem vettél még semmit a neten úgy tűnik. Vagy te visszaadnád jelen esetben? Nyakadba vennéd ezt a véget nem érő huzavonát, aminek jó esetben az a vége, hogy se pénz, se posztó? Na neee...

telkoe 2012.07.02. 13:11:36

@matykooo86: Ez nem szabadon valasztott dolog, hogy en, te az elado mit szeretne, mit hisz, mennyire korrektnek gondolja magat stb hanem a PTK szabalyozza.

Altalanos esetben, ha az elado bizta meg a szallitoceget es nem gondoskodott a szallitmany biztositasarol, akkor az o sara a kar a szallitas soran.

telkoe 2012.07.02. 13:16:35

@klarky: lass csodat, ptk, szerzodesek teljesitese.

lutria 2012.07.02. 13:19:13

@Kellemes Zérókomponista: Majd akkor megyek amikor te postai elosztóbázisra bejutsz,én 4 éve dolgoztam egyben,onnan tudom.És ott nem azt nézték hogy mennyi a bűncselekmény értékhatára,egy egyszerű panasz miatt is többoldalas jegyzőkönyvet készítettek.Egy ilyen küldemény átvételéhez minimum 2 helyen kell aláírni+igazolványszám,a csomagon vonalkód van amit legalább 2X számítógépre visznek,ha utólag kiderül hogy mind hamis akkor ott az egész bázis a telephelyvezetőig megbukik.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.07.02. 13:20:53

@telkoe: Nem azt kérdeztem, h mi van a jogszabályban.

Te visszaadnád a pénzt, ha te vagy az eladó?

Mert én nem, és akár jöhet a pereskedés is. Én tiszta lelkiismerettel feladtam a csomagot, erről papírom van, a futár átvette, innentől kezdve engem nem érdekel. Ha ezzel engem megkeresne az eladó, h küldjem már vissza a pénzt és kezdjek el helyette vitázni, meg pereskedni, hát elég hangosan röhögnék (annak ellenére is, h nagyon sajnálnám a dolgot).

telkoe 2012.07.02. 13:23:20

@klarky: A fizetesi meghagyason talan rohognel (ha ennyire nem vagy tisztaban a dolgokkal), a vegrehajtasi szakaszban valoszinuleg mar nem.

XCat 2012.07.02. 13:25:22

@klarky: telkoe csak akkor ismeri az életszerűen alkalmazott jogot, ha őt éri sérelem, akkor viszont románcigányparfümorgazdákat megszégyenítő vehemenciával. :)

Egyébként hülyeséget is beszél, itt nem az eladó nem teljesítette a szerződést, hanem a futárszolgálat.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 13:26:50

@lutria: hát nem egyszerű veled kommunikálni. De úgy acélfalazhatsz a világba, ahogy csak akarsz, ha megkeríted mindenik eltűnt csomagom, okéka? Biztos az én eseteim miatt leborult az egész megyei postaság, ugyebár. Állításod szerint ennek kellett volna elkövetkeznie. Pedig valahogy nagyon nem. Tudom, amiket leírsz, mert gondolhatod, alaposan utánajártam. De valahogy ez csak mégjobban felbasz, hogy a szöveg ennyire így, a valóság meg nagyonannyira úgy. Eltér. Hagyjuk picsába..

Fésüs Kelekótya 2012.07.02. 13:28:20

@klarky: Pedig az okozott kárt valakinek térítenie/enyhítenie kell. Az elszenvedő kiválasztása pedig nem az eladó feladata. Szép is lenne.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.02. 13:29:40

@matykooo86: jah. Látod. Te is belefutottál. Hát én már egyikkel sem merek igazából. Nagyobb nevek viszont játszanak még mindig. Mer ugye mi lenne a nagy névnek az értelme, ha nem a megbízhatóság.

XCat 2012.07.02. 13:31:40

@Fésüs Kelekótya: Mindenhová nagy betűkkel ki van írva, hogy pénzt nem utalunk előre. Komolyan kéne mán venni.

telkoe 2012.07.02. 13:32:29

@XCat:
hazi feladatanak nezz utana hogy ki bizta meg a futarszolgalatot.

Fésüs Kelekótya 2012.07.02. 13:33:38

@XCat: Ja, csak hiányzik mellőle egy kiegészítő mondat: "Még akkor sem, ha mindenáron spórolni akarsz és/vagy az eladó a tulajdon anyád." :-D

2012.07.02. 13:54:44

@Kellemes Zérókomponista: én annak ellenére, hogy jó sok évet húztam le az egyik legnagyobb nemzetközi futárszolgálatnál ügyfélszolgálaton, ha elkerülhető, soha nem küldenék mobilt meg kurrens számtech termékeket még a volt cégemmel sem. Mert mindenütt emberek dolgoznak, selejt mindenhová bekerülhet. Nyilván nyomozni kezd a cég, de mondjuk csak kirúgják az ilyen dolgozót, meg betömik azt a biztonsági lyukat, amivel lopni tudott, de ugye a trükkös emberek mindenütt megtalálják az újabb lehetőséget. Tényleg hihetetlen cseles dolgokat tudnak kitalálni. De ettől még az, amit ellopott nem biztos, hogy meglesz, vagy hogy megtéríti az árát...
Mondjuk, attól még volt, hogy nagyon muszáj volt valakinek utána küldeni egy mobilt, akkor megtettem, de külön hozzávett full biztosítással!!!
Mert a szállítmányozó / futárcégeknek valóban csak korlátozott felelősségük van a küldeményekért (nem is biztosításnak hívják!) ezért érdemes vagy a saját plusz biztosítást kötni. Tényleg örülök, hogy itt is vannak olyanok, akik azt mondják, sok csomagot kapnak/küldenek futárszolgálattal, de ez tényleg szerencse dolga, olyan mint a piroson áthajtás: sokszor sikerülhet átcsusszanni, de egyszer tuti telibe talál valaki.
(hasonló egyébként a törékeny tárgy feladása is: ott sem törik össze mindig minden törékeny, de ha nekem múlna rajta valami, hát biztos, hogy elvinném egy profi csomagolócéghez vagy pl. egy borhoz megvenném a spéci kartondobozt)

Belana 2012.07.02. 14:15:00

"A GTR Logistics Kft a küldemények tartalmának sérülése, hiányossága, elvesztése, megsemmisülése esetén
kártérítést köteles fizetni, melynek mértéke megegyezik az ügyfelet ért vagyoni kár értékével. Az ügyfél elmaradt haszon iránti igényt nem terjeszthet elő."
gartrans.hu/index.php?action=3&sid=5

Érdemes elolvasni és semmiképpen nem szabad az ügyet annyiban hagyni!

Kelpo 2012.07.02. 14:30:24

Én nem tudom hogy a poszt toló melyik gtrel szállítatott, de ajánlom midnenki figyelmébe ezt: www.gartrans.hu/gtr_logistics_kft_aszf_20120101.pdf

Szó nincs benne 10k-s max határról. Szóval kicsit lejáratás szaga van a dolognak.

És egyébként sokszor kaptam már gtrel csomagot, és soha semmi gondom nem volt velük..

Kelpo 2012.07.02. 14:31:38

Ja és ahogy írták már az 50ezres büntetési határ is hülyeség már régen..(ami 20 volt egyébként is)

2012.07.02. 14:47:35

most nem azért, de a posta futárszolgálata is vállal 1 munkanapos kiszállítást, valami 2000Ft: utánvéttel, biztosítással 50000 forintig... ennél nem hiszem hogy nagyságrenddel olcsóbb lett volna a gtr.

XCat 2012.07.02. 14:50:05

@Azreel: Ez ilyen fillérbaszós dolog, tudod. Ha megveszek valamit olcsóbban, de szerintem még mindig drágán, akkor minden legyen ingyen, vagy a legolcsóbban hozzá.

Annyit jelent egyébként, hogy drágább cuccot vettél, mint amit megengedhetnél magadnak. De olyankor 10 ft is számít. :)

A posta meg gyakrabban lop, mint a gtr.

2012.07.02. 14:55:29

@XCat: fogalmam sincs mennyiért futárkodik a gtr, de alig hinném hogy egy ezres alatt meglenne. Szóval aki max 1000 forintot sajnál az utánvétre, meg a csomag teljes értékére kiterjedő biztosításra, az nem fillérbaszó, hanem hülye.

(Btw magánemberként eleve nem lennék hajlandó olyan céggel szerződést kötni, aki nem képes legalább egy tájékoztató árat kitenni a honlapjára...)

Kifordított kacagány 2012.07.02. 14:55:31

@lutria: a postánál egy 40e ft-os csomagot simán ledobtak a ház elé és otthagyták. biztos nagyon érdekelte őket az acélfalú rekesz.

@matykooo86: te az eladóval állsz kapcsolatban, nem a futárcéggel. a szállítást az eladó rendelte meg és nem te. az eladó a teljesítést futárcégen keresztül vállalta, ergó az eladó nem teljesített, így a kár az eladó kára. polgári peres úton behajtható rajt a vételár.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 15:03:30

@Azreel: az utánvétel még nem jelenti azt, hogy biztosított a csomag. az egy plusz szolgáltatás, amit azért fizetsz, hogy a vételárat elvigye a posta a feladónak.

@XCat: de bizony az eladó nem teljesített. már persze abban az esetben, ha feltüntette a futárszolgálattal történő szállítást mint vállalást. ha csak személyes átvételt jelölt meg és ennek ellenére a vásárló kérésére futárral küldte, akkor az a vásárló kockázata.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.07.02. 15:05:44

@telkoe: Még mindig nem válaszoltál a kérdésemre, csak a - tökéletesen életszerűtlen - jogszabályon lovagolsz.

Megkérdezem még egyszer:

Jelen esetben - azaz ha te vagy az eladó - visszaadnád a kérés nélkül a 40 ezer forintot és te erednél az ügy nyomába?

2012.07.02. 15:09:00

@Kifordított kacagány: "start plusz csomag" a neve a szolgáltatásuknak. 30kg-ig 2101 Ft. Ezért az árért a következő szolgáltatásokat kapod: e-értesítés/előrejelzés, értéknyilvánítás 50k huf-ig, utánvét.
+ 1 munkanapos szállítást vállalnak.

Szerintem nem nagy összeg azért, hogy ne kelljen előre utalni, aztán futni a pénzemért...
Ezt meg nyilván nem hagyja ott a posta a küszöbön, mert akkor senki nem fizeti ki a kiszállítást. Ha ellopja a postát, akkor meg fizetnek mint a katonatiszt.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 15:10:45

@klarky: ha becsületes, akkor igen, ha nem akkor nem. ez még nem jelenti azt, hogy idővel nem behajtható.

Belana 2012.07.02. 15:11:26

@Kelpo: sok tapasztalatom van velük... nem jók.
Neked úgy látszik szerencséd volt, vagy csak nem szállítottak hozzád olyat, ami érdekelte volna a futárokat vagy a raktárban dolgozókat:)

Kifordított kacagány 2012.07.02. 15:13:37

@Azreel: igen, azért van a nevében a "plusz", mert nem sima utánvétes. és igen, megéri és nem, nem hajlandó senki utánvéttel küldeni a vaterán.

2012.07.02. 15:18:10

@Kifordított kacagány: ez mondjuk a vaterázók baja :) Itthon is intéztem már ebayen keresztül vásárlást... szóval nem nagyon értem miért ragaszkodik még mindig a tömeg az ócska szolgáltatásokhoz.

telkoe 2012.07.02. 15:41:23

@klarky: Ha en lennek az elado, nem kuldtem volna biztositas nelkul mert tisztaban vagyok ilyen aprosagokkal.

Legkesobb amikor a vevo felszolit a teljesitesre (potlasra) vagy visszateritesre akkor minden epeszu elado visszaadja a penzt es rendezi a futarszolgalattal.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.02. 15:56:00

@Kifordított kacagány: ez így elég furcsa volna. az eladó feladta a csomit rendben. ha még arra is oda kell figyelnie, hogy retardgéza ne lopja el a csomagot, akkor ennyi erővel saját maga is elvihetné azt a vevőhöz.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 15:59:34

@Azreel: mert amíg rá nem jön, hogy ócska, addig nem tudja.
amúgy én is vettem már a vaterán drága cuccot előre utalással, de én tisztában voltam vele, hogy ha az eladó sumákol, akkor sokat bosszankodhatok, míg a pénzemhez jutok(mondjuk előre rákérdeztem kivel szállíttat, a legtöbb futárt ismerem aki erre jár). eddig egyszer kellett fenyegető levelet írnom, tízezres nagyságrendű vásárlásnál, de ott csak lusta disznó volt az eladó és szerintem azt szerette volna, ha elállok a vásárlástól, mert többet akart volna a szarjáért.
egyébként érthető az előreutalásos gyakorlat is. a sok hülye vásárló mire megérkezik a cucc meggondolja magát az eladó meg fizetheti a szállítást oda-vissza.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 16:04:36

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: miért lenne furcsa? vásároltál egy terméket kiszállítással. az ellenértékét a szállítási költségekkel együtt az eladónak átutaltad. a szolgáltatás a szállítással együtt érvényes. mi közöd lenne a futárcéghez?

2012.07.02. 16:11:57

@Kifordított kacagány: ha vateráznék, és az utánvét visszajönne, akkor kapna a kedves vevő egy fizetési meghagyást a költségeim erejéig.
Legjobb tudomásom szerint a ha megnyeri az ember a licitet, akkor egy szerződés jön létre a két fél között...

Kifordított kacagány 2012.07.02. 16:14:37

@Azreel: nyilván, csak ezt a sok idióta ész nélkül rendelgető nem tudja, te meg a 10. ilyen után megunnád és szépen beállítanád a fizetési módot előre utalásra

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2012.07.02. 16:31:29

Ez nem lopás hanem sikkasztás. Nyugodtan menj vissza a rendőrségre és tegyél feljelentést, kötelesek nyomozni. Az eredmény más kérdés, szar ország, szar emberek.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 16:36:30

@ErtelmetlenSzajkarate: bizony
www.jogitanacsok.com/sikkasztas.html

"Sikkasztás, ha az áruszállítással megbízott személy az átvett dolgot eltulajdonítja."

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.02. 16:44:53

Nem értem az alap problémát. Eladó megkapta az árat, szállítson. Nem sikerült, vissza a pénzt.

Vagy a futárcég a 10e Ft bánatpénzt fogja leszállítani?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.02. 16:47:35

@Kifordított kacagány: @ErtelmetlenSzajkarate: Köszi! Ma is tanultam valamit.

Ja, azon a weblapon az ügyvédnek nagyon tenyérbemászó képe van.

szombi 2012.07.02. 17:15:12

Ha én kihúzok valakinek a zsebéből 40000Ft-ot akkor nem jelenthet fel?
ŐRÜLTSÉG!!!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.02. 17:26:45

@Kifordított kacagány: Ne viccelj! Csomó normális ügyvédet ismerek.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.02. 17:35:14

@Kifordított kacagány: oké, de a csomagér akkor ki a felelős? illetve annak eltűnésért?

matykooo86 2012.07.02. 18:42:19

@Kelpo: Lejáratás szaga van? Soha ilyen meg nem fordult a fejemben eddig, de most, hogy ez így alakult nem érdekel, hogy milyen vélemény alakul ki a cégről. Felőlem aztán lejáratásnak is lehet nevezni.

Ami tény nincs meg a csomagom, 40ezer forintom van oda. Az is tény, hogy csak ezt hajtogatják a telefonban, hogy mivel nem volt értéknyilvánítva így 10ezer forint jár vissza... Megnéztem az ászf-et, fogok rá hívatkozni természetesen(vagyis a feladó, mivel ő áll kapcsolatban a futár céggel, én sajnos csak a szenvedő alany vagyok), de nem kell magyaráznom, hogy valamilyen hülye szöveget kapásból vernek rá, hogy ne nekem legyen igazam. Elhiheted, ha 1 héttel később kaptam volna meg, akkor se érdekelt volna, de legalább kijött volna, de így... Neked is ajánlom figyelmedbe a vaterán lévő fórumot (Az aukciók topicon belül a velük foglalkozó rész), nem én találtam ki az ott is leírtakat, és nem is buzdítottam senkit, hogy járassa le a céget, de az pl.: hogy komplett 4db-os felni szett tűnik el, ill. telefonok laptopok folyamatosan! Akkor az talán jelent valamit nem?

Az meg, hogy sajnáltam rá a pénzt... Soha, ismétlen soha nem történt velem ilyen, pedig tényleg kaptam és feladtam már több 100 csomagot/küldeményt (csomagként, ajánlottként, sima levélként is ki, hogy kérte, és én hogy kértem őket), illetve ha kapok 1 héten 3-4-5 küldeményt, és SOHA nem történt még velem ilyen, akkor miért duplázzam meg a saját költségemet? Szóval lehet ezt venni smucigságnak is, de innentől kezdve én is meggondolom, hogy mire és hogyan kérek esetleges biztosítást.

CID 2012.07.02. 19:04:49

Mondjuk az a 10000 bőven fedezi a Galaxy S értékét ;-)

Nekem egyszer szálitott a GTR ( Vaterán vettem egy mosógépet ), szerencsém lehetett, csak pozitívumokat tudok róluk mondani.

Kifordított kacagány 2012.07.02. 20:53:14

@atpijkamo: kizárt. ha korábban normálisak is voltak, mire megtömték az agyukat a hülye jogszabályokkal, tuti elment az eszük és elfogyott az erkölcsük.

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: a csomagért a futár cég tartozik felelősséggel a feladónak. az eladó meg a leszállított termékért tartozik felelősséggel a vásárlónak.
véleményem szerint az eladó akkor jár el helyesen, ha visszaküldi a pénzt a vásárlónak(természetesen miután meggyőződött róla, hogy az ténylegesen nem vette át)sűrű elnézés kérések közepette. majd rendezi a dolgot a futárcéggel, behajtva rajtuk a kárát.
természetesen egy másik azonos termék szállítását is vállalhatja a pénzvisszafizetés helyett, amennyiben ez megfelel a vásárlónak.
ugye ha ezt egy cég csinálja webboltos értékesítésen keresztül, senkiben nem válik kérdésessé, hogy kinek mit kellene tennie. mi különbség lenne akkor ebben az esetben?

XCat 2012.07.02. 21:26:41

@Azreel: Tájékoztató árakkal az szokott a bibi lenni, hogy az egységnyi ügyfél nem fogja fel, mit jelent ami benne van, aztán megy a pampogás, hogy de a weblapon nem is az vót.

@Kifordított kacagány: Hát nem tudom, nekem a feladás kimeríti a teljesítés fogalmát. Mit kellett volna még tennie, kézenfogva elkísérni a futarat?

Megdobbent 2012.07.02. 22:14:28

Azert a magyar postaval csak kurva ovatosan: pesti oldalrol inditott levelem 1 het alatt meg nem ert at budara. Ilyen meg eddig nem volt tizen evek alatt, de most, hogy megy az image szarjuk az NGC-n, most ez van. Kivancsi vagyok ezzel a liberalizacora keszulnek-e ;>

Kifordított kacagány 2012.07.02. 22:25:46

@XCat: már miért merítené ki? ha bárhol rendelsz szállítással valami szart, akkor elhiszed a bótnak, hogy ő feladta csak nem érkezett meg, de a pénzedet köszöni?
a vaterás(az mindegy, hogy bolt vagy magánszemély, de sok a bolt ott is) feltüntette, hogy a terméket futárszolgálattal szállítja, márpedig ha feltüntette, akkor az is a vállalás része. egyetlen esetben tud kibújni a kötelezettsége alól, ha személyes átvételt adott meg a feltételeknél.

XCat 2012.07.02. 22:50:03

@Kifordított kacagány: A bótnak igen, de az bót. Ez meg egy magánszemély, aki egy webes bolhaócskapiacon szerencsétlenkedik. Én nem érzem mindegynek, ha szigorúan a formai dolgoknál maradunk pl azért nem, mert magánszemélynek nincs pl. üzletszabályzata. Ő megtette amit tudott, ez önhibáján kívüli gebasz.

A vevő meg kockáztatott azzal, hogy ócsóér akart telefont.

XCat 2012.07.02. 22:52:04

Mondjuk valakinek fizetni kéne, az tény... de ha egyszer nyilvánvalóan a kurva futár lopta/hagyta el, miért nem a futárszolgálat a hunyó?

Xezs 2012.07.02. 23:07:57

Pont akartam írni, hogy a GLS mintha normálisabb cég lenne, de a végén a posztoló is rájött. Erre a GTR akármicsodára nem bíznék semmit se, asse tudom mi fán terem.

Xezs 2012.07.02. 23:10:59

@matykooo86: Legalább akkor próbáld meg elfelezni a feladóval a buktát. Mindenesetre ha mégis meglesz a telefon, azt a feladó fogja visszakapni, onnantól meg a jóindulatán múlik, hogy bevallja-e neked, vagy sunyin eladja másnak.

Kifordított kacagány 2012.07.03. 08:32:10

@XCat: egyrészt egy csomó bót garázdálkodik a vaterán magánszemélyként. meg egy csomó magánszemély, aki kereskedelmi tevékenységet folytat feketén. másrészt meg a magánszemélyt ugyanúgy kötik a szerződéses feltételek mint a bótokat. ha vállalta, akkor teljesítenie kell. mellesleg két magánszemély esetén is, miért a vásárló járjon rosszul, ha az eladó vállalta a szállítást?

Kifordított kacagány 2012.07.03. 08:33:44

ja, az eladó meg kockáztatott, hogy olcsón akart szállítani. kivihette volna személyesen is.

Belana 2012.07.03. 08:58:57

Én akárhogy keresem nem találom a GTR oldalán a 10 000 Ft-ra vonatkozó utalást.
Hol látjátok ezt?

baliquez 2012.07.03. 09:51:19

Megnéztem ezt a GTR-t, jóreményű UPS/GLS-klónnak lett kitalálva, a hárombetűs elnevezés már megvan, logóért is nyilván fizettek. No lássuk a weboldalukat, cégtörténet. Nincs. 2010. február 25.-én alapították, amivel nincs is semmi baj, de ez sem onnan derül ki. Referenciák: "Hamarosan".

No ebben viszont kurva nagyot tévednek. Nem hamarosan hanem most, és itt a Homáron.

Belana 2012.07.03. 09:59:24

@baliquez: érdekes, előtte is volt már GTR, max. máshogy hívták...
a honlapjuk szégyenletes, semmi információ, se a nyomonkövetés, semmi nem működik

desw 2012.07.03. 10:10:24

@telkoe:

Ha te mondjuk csak 500 ezerre biztosítod az ingóságaidat a lakásodban, akkor lakástűz esetén legfeljebb 500 ezerig fog fizetni a biztosító függetlenül a valódi károd mértékétől. Itt a 40 ezres csomag 10 ezerig volt biztosítva.

lavór 2012.07.03. 10:44:05

"Újabb műmagyar termék a Tescóban"

Ez a cím van kint az index főoldalán.
A blognak mi köze a Tesco-hoz, pláne a műmagyar termékhez? :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.07.03. 11:13:29

@Kifordított kacagány: ha a futárszolgálat elismerte, hogy átvette a küldeményt, de kézbesíteni nem tudja akkor szerinted hogy a picsába lehetne bárki más felelős a küldeményért, mint maga a futárszolgálat?

cs.zoli 2012.07.03. 11:18:42

@desw: Ez tévedés, ha 500e-re biztosítod az ingóságaidat, és ér mondjuk egy 400e Ft-os kár, viszont a kárbecslő kijön, és megállapítja, hogy az ingóságaid értéke 2Milla, akkor ez neki azt jelenti, hogy lényegesen alulbiztosítottad magad, és a 400e Ft-os kárt pontosan ennek arányában, 100e Ft-ban fogja téríteni.

Ez furán hangzik, de valahol logikus, és tényleg így van. Velem majdnem megtörtént, szerencse, hogy a kárbecslő ált isk évfolyamtársam volt....

Bandi-Szeged 2012.07.03. 11:20:42

Pár éve, amikor 20.000 ft volt a határ, akkor engem átvertek egy 15.000 ft-os termékkel(NEM a vaterán), amit az eladó nem küldött el. Megtettem a feljelentést, és bírósági ügy lett belőle, és 2 év elteltével az eladó a bírósági tárgyaláson átadta nekem a terméket. Szerintem az eladónak kellene intézkedni a csomaggal kapcsolatban, mert vele van szerződésben a GTR. A vevőt kártalanítania kell az eladónak (szerintem), és az eladó szívózzon a futárcéggel, mivel a vevő (szerződés hiányában) csak érdeklődhet a csomaggal kapcsolatban. Én is kaptam, és küldtem is csomagot velük, de semmi gond nem volt. Ez van feltüntetve a vaterafutár honlapján (nem apróbetűs rész)"A küldemény értékbiztosítását rendszerünkben 10 000 Ft értékhatárig a szállítási költség tartalmazza, e felett opcionálisan választható."
Az ő csomagjának szállítása 990 ft, ha értékbiztosítással kéri, akkor 2490 ft (ha a 40.000 ft-ot vesszük alapul).
Most néztem, hogy a vaterán igénybe lehet venni az MPL-t is (A Magyar Posta futárszolgálata), és azzal csak 760 ft lett volna ennek a telefonnak az elküldése 50.000 ft ig biztosítva.

Netuddki. 2012.07.03. 11:30:29

@matykooo86: Nézd! Mi a biztosíték, hogy nem pont az eladó játszik össze a futárral vagy a futár céggel? Ennek a kivédésére jó az utánvét.

Mellesleg ha utánvéttel küldik akkor másnap megkapod. Ha sürgős a pénz az eladónak, akkor még aznap feladja. Ott van nálad az áru amikor kifizeted. Ja, és nem kerül sokkal többe.
Előre fizetés egy kicsit macerás. Kifizeted, ki tudja mikor lesz az eladó számláján, ő csak utána fogja küldeni. Aztán várhatod, hogy megjöjjön az áru. Minimum pár naptól akár 1 hét is lehet az előre fizetés. Ha az eladó a pénzt megkapta, neki már nem sürgős annyira a dolog...

Netuddki. 2012.07.03. 11:36:54

@matykooo86: Még annyit, hogy a Te esetedben bizony ha nem kapod meg az árut akkor visszajár a pénzed. Teljesen fordítva állsz a dologhoz. Neked a futár céggel semmilyen szerződésed nincsen. Aki szerződött az áru továbbítására az az eladó.
Ilyen esetekben a korrekt dolog ha az eladó visszautalja a pénzedet és ő szarakodik a futár céggel. Az ő felelőssége, hogy értékbiztosítással adja fel a csomagot és ha elveszik akkor neki fog fizetni a futár cég nem neked.
A rendőrségi feljelentést is akkor kellene megtenni ha nem jutsz dűlőre az eladóval. De nem ártana egy ügyvéddel is beszélni előtte.

Mellesleg az ár túl alacsony ahhoz, hogy mint előbb írtam egyéb turpisságok is felmerüljenek. Csak egy jó tanács...

Netuddki. 2012.07.03. 11:43:09

@Megdobbent: "Azert a magyar postaval csak kurva ovatosan: pesti oldalrol inditott levelem 1 het alatt meg nem ert at budara."

Biztos lespóroltad az elsőbbségi címkét róla. Ha nincs rajta akkor a posta még azt sem vállalja biztosra, hogy továbbítja...

Dr. Shit Pál (törölt) 2012.07.03. 11:43:15

Hahaha! GTR! :D

Na az aztán a cég. Volt olyan, hogy egy kőműves brigádnak is szégyen, lelakott kombi Opel Astrával jött a "futár", illetve az is előfordult, hogy este fél 10-kor értek hozzám, jelöletlen fehér furgonnal, ráadásul két szekrény méretű forma. :S

Alapból egy nagyon büdös, iszonyat koszos alacsony faszinger szokott jönni, jelöletlen autóval. Komolyan, behánysz tőle. Wehh! Ez mind GTR...

Kifordított kacagány 2012.07.03. 11:44:38

@Zka: ki mondta, hogy nem a futárszolgálat a felelős? ez viszont a vásárlót egyáltalán nem kell, hogy érdekelje, mert vele szemben az eladót terheli kötelezettség. a vevő fizetett, az eladó nem teljesített. ennyi.

Bandi-Szeged 2012.07.03. 11:57:41

@Dr. Shit Pál: Hozzám is jött már jelöletlen furgonnal, de a csomag időben és sértetlenül megérkezett, és nekem ez volt a lényeg.

Stakmann 2012.07.03. 12:34:03

GTR!!!Tolvaj cég.Soha,de soha ne dolgoztassatok velük!Ebből élnek.

bioLarzen 2012.07.03. 12:40:47

" jobb lett volna a Magya Postát igénybe venni, mert az tuti elhozta volna a csomagot"

Az illetőnek, ezek szerint, eddig még nem voltak olyan tapasztalatai a postával, amik sok más embernek sajnos igen...

bio

desw 2012.07.03. 13:35:46

@cs.zoli:

"Ez tévedés, ha 500e-re biztosítod az ingóságaidat, és ér mondjuk egy 400e Ft-os kár, viszont a kárbecslő kijön, és megállapítja, hogy az ingóságaid értéke 2Milla, akkor ez neki azt jelenti, hogy lényegesen alulbiztosítottad magad, és a 400e Ft-os kárt pontosan ennek arányában, 100e Ft-ban fogja téríteni."

Én azt írtam, hogy "legfeljebb" annyit fog fizetni a biztosító, mit amire a biztosítás szól. Itt -- állítólag -- csak az alap 10e biztosítás él a csomagra, nyilván nem fog fizetni a GTR 40e-t.

Cumi 2012.07.03. 13:41:44

A posta az elsőbbséggel feladott levelemet még soha nem kézbesítette másnap. / megyeszékhelyről fővárosba/. Sok futárcéggel volt dolgom, de egyetlen megbízható, pontos, korrekt cég az angliai futár. Mondjuk az itt nem játszik. Jó lenne, ha terjeszkednének, mert még egy ilyen futár cég nincs. Az sem mindegy, hogy relatív olcsók. Egy könyvet küldtem Londonba a Magyar Postával, soha nem érkezett meg. pedig az nem is telefon. A többi szolgáltató megfizethetetlen és nem biztonságos.

2012.07.03. 13:57:29

Sokan szidják a Magyar Postát, de az elmúlt 5 év csomagküldési bizniszében (kb 100 csomag) egyetlen egyszer rontottak el egy utánvételt, minden más tökéletesen lefutott.

DirtyHarry 2012.07.03. 15:06:54

Komolyan ki olyan hülye hogy vaterazik??

EBay-en vagy amazonon ez ugy zajlott volna hogy vagy küldenek egy masikat vagy visszakapod a pénzed!!

McZozo 2012.07.03. 15:32:28

@XCat: probalj meg nem elore utalva vasarolni ebayen. Viszont ezert talatak ki a paypalt evi 3 alkalommal valami 2000 eurig biztositja a vevot. Nekem volt issum veluk ugy utaltak vissza mint a katonatiszt. A biztositas meg pont emiatt az elado erdeke, engem nem erdekel, mert a paypal biztosit. Biztositasert meg pont emiatt a vevo szokott vinnyogni, mert ha elveszik a csomag en megkapom a penzem, a paypal ha tudja bevasalja az eladon igy o az aki egyedul a biztositassal van fedezve

McZozo 2012.07.03. 15:34:10

Biztositasert az elado szokott vinnyogni, ugy ertettem, elnezest elirtam.

McZozo 2012.07.03. 15:41:37

@kovi1970:
Igy igaz Soakn irjak hogy az elado leszarhatja. De ez nem igaz pont o a felelos. Sajnos az eletbe ugy lesz hogy valoszinuleg az elado elhajt a busba es nem lesz penz (ezert kene kosztes paypal mint az elobbiekben leirtam mert akkor nem te szarakszol az eladoval) mas kerdes hogy jogilag neked van igazad es es ha bepereled megnyerned csak ugye ilyenkor merul fel, hogy megeri e harmincezerert ugyved perkolcseg ido stb stb. Amit mondjuk nem ertek hogy a futarnal a vevo milyen alapon erdeklodik ugyintez nem vele kotott szerzodest a futar nekem ilyen esetben ki se adta a futar az adatokat az eladot kelett kontaktalnom hogy intezkedjen mert nekem nem adnak ki semmit.

matykooo86 2012.07.03. 17:15:43

Nos mai nap törtnése:

Elmentem a debreceni raktárba (ami egyébként nem Debrecenben van, hanem mellette egy kis községben, és nem is raktárról beszélünk, hanem egy tök átalgos családi házról, és egy teljesen átlagos családról, nem is tudom miért vártam valamilyen normális raktár kinézetű dolgot)

A csomagomat Sarkadról vették fel, elvileg a szarvasi depóba bekerült aznap amikor felvették esze 10körül, másnap reggel 10körül került át Budapestre és az volt az utolsó állomás, a debreceni elosztóba már nem került le...

A hölgy elmondása szerint feltűnően sok a Vaterás csomagok eltűnése, tehát a saját megrendeléseik közül alig-alig van ilyen eset, viszont a vaterás küldemények közül pedig elég sok!

Illetve az is kiderült, hogy azért 10ezer forint csak a kártérítés, mivel ez Vaterafutár szolgáltatás, tehát a GTR ászf-je nem érvényes erre a szolgáltatásra... hanem a vaterafutár ászf-je érvényes rá... hiába egy és ugyanaz a cég a kettő mégis így van megoldva (Vagy talán a vaterának szállítanak és dolgoznak be? erról foglalmam nincs)

Ebből kifolyólag így megvan miért tűnik el sok vaterás csomag, mivel ha X-100ezres dolgot szállítatsz benne és nem kéred a biztosítását akkor is csak 10ezer forintot kapsz vissza... szóval így egész jó buli :)

Ja a diszpécser továbbra is egy ütnivaló idióta, legszívesebben felrúgnám "én ebben az ügyben nem vagyok kompetens" csak tudnám akkor ki, ha te nem?

Laciii 2012.07.03. 17:38:09

Attól függ ki választotta a futárt.

Ha az eladó akkor tiszta ügy, először lehet szépen visszakérni a pénzt, ha nem megy fizetési meghagyást kell küldeni neki és onnantól nála a labda, nagy valószínűséggel fizet.

Ha a vevő akkor lehet azon vitatkozni, hogy ő vállalta a kockázatot az olcsóbb szállításért cserébe.

DZSÍNÓ 2012.07.03. 19:01:56

Én kedden vásároltam szintén vaterán, szintén licittel, szintén 40ért, szintén Galaxy S-t.
Mi a Magyar Postát használtuk, érték biztosítva és megadott napi szállítással. Semmi probléma nem volt.
Szerintem nagyon lenézzük a Magyar Postát, pedig már egy két éve nincs velük sok gond. És árakban még mindig ők a nyerők.

DZSÍNÓ 2012.07.03. 19:04:19

@DirtyHarry: A pár hetes paypalos eljárás után bitosan. Nincs gond a vaterával, csak jól körül kell nézni.

Laciii 2012.07.03. 19:16:47

@DZSÍNÓ:
"csak jól körül kell nézni" az ebayen :)

Pár paypal dispute után bezár a bazár és azon sokat buknának, szóval nem szoktak szórakozni. Legfeljebb pár eset után nem szállítanak Magyarországra.

Triest 2012.07.03. 19:31:24

Teljesen jól jártál. Másnak a Nikon szervízbe küldött 600e forintos fényképezőgépe tűnt el, nem tudom melyik futárszolgálatnál, amire az volt a reakció, hogy hát kötött volna rá biztosítást.

DirtyHarry 2012.07.03. 20:03:20

@DZSÍNÓ: ?? Most legutobb csak annyit szóltam az eladónak hogy volt egy méretbeli eltérés a megrendelt csavar húzó egyik darabjanal, de nem problema. A válasz az volt hogy azonnal kuld egy masikat, mondom nem szükséges, erre ő, akkor refund és megtarthatom. Nem nagy érték volt, ez inkább csak a hozzaalasrol szol, a ket kereskedési oldalban hatalmas kulonbsegek vannak. Soha nem kellett várnom heteket paypal döntésre... Jó eladótol kell rendelni és nem nem a vaterárol:)

desw 2012.07.03. 20:34:57

@DirtyHarry:

Ez nem Vatera vs. eBay kérdés, hanem kínai/angol/amerikai eladó vs. magyar eladó kérdés. Ha úgy tetszik, akkor nyugat vs. balkán.

DirtyHarry 2012.07.03. 21:46:15

@desw: pedig de, ugyanis nagyon sokat számit az árverező oldal hozzáállása is, a vatera egy szar, ennyi. Persze benne van az is hogy balkán ;)

nmihaly 2012.07.03. 22:03:01

Velünk szóról-szóra ugyanez történt, ahol a vevő én voltam. Ott egy inverteres trafót lopott el a futár cég ily módon. Maximálisan átérzem az eladó helyzetét, és tehetetlen dühét. A mi esetünkben is az eladónak kellett intézni. Ha jól tudom automatikusan 10.000. Ft-ra van biztosítva. Azt fizették ki talán, és pimaszul vigyorogva közölték, hogy a törvények mellettük állnak. Mehet bármilyen ügyvédhez az eladó. Szívesen látnám vissza pl.: a Fókuszban, vagy az Aktívban az esetet. Talán egy ilyen "reklámot" megérdemelnének cserébe. A pletykák szerint állítólag nem fizetik ki az alvállalkozásban lévő szállítóikat, és azok így próbálják kártéríteni önmagukat... Szomorú, hogy ezt meg lehet tenni Mo.-m, és ehhez asszisztálnak a törvények. :-((( Élhetetlen ez az ország!

desw 2012.07.03. 22:11:13

@DirtyHarry:

Ne haragudj, de almát hasonlítasz körtéhez.

Ha "csupaszon" az eBay-t nézed PayPal nélkül, akkor semmivel sincs több védelmed ott, mint a Vaterán. Fizess egyszer eBay-es termékért átutalással! Ugye nem próbálnád ki?

A vevők igazi védelmét erősen korlátozott feltételekkel és újabb zsíros jutalékért a PayPal adja.

DirtyHarry 2012.07.03. 22:55:15

@desw: Probaltad már az amazon-t? Ott sincs paypal, bankkártyával fizetek, megis nyugodtabban vásárolok ott mint a vatera-n ;) a vatera nem azert szar mert nincs paypal hanem mert szarul van felépítve. A post is csak ezt bizonyítja....

desw 2012.07.04. 00:15:21

@DirtyHarry:
Próbáld meg az Amazont átutalással! Ugye?

Bankkártyás fizetés esetén a kártyatársaság (Visa, MasterCard, ...) ad valamekkora védelmet szintén jutalékért.

Tulképpen azt állítod, hogy ha fizetsz biztosítást, akkor biztosítva vagy.

Nem védem a Vaterát, de tényleg érdekelne, hogy miért jobb, miért biztonságosabb szerinted az eBay, mint a Vatera?

DirtyHarry 2012.07.04. 00:32:17

Nem értem miert nyomod ezt az átutalás témát igy 2012-ben... :)

Nem érted hogy miert? Kezdj el vásárolni az ebayen meg az amazonon, aztan majd megérted...de elég ha elolvasod a posztot ujra...

desw 2012.07.04. 01:24:04

@DirtyHarry:
"Nem értem miert nyomod ezt az átutalás témát igy 2012-ben... :)"

Mert te azt állítod, hogy az Amazon ill. az eBay önmagukban biztonságosabb, mint a Vatera. Erre mondom azt, hogy csak a mögöttük álló fizetési megoldások (PayPal, bankkártya) teszi biztonságosabbá ezeket is "némi" jutalékért, vagy ha úgy tetszik biztosításért cserébe.

"Nem érted hogy miert? Kezdj el vásárolni az ebayen meg az amazonon, aztan majd megérted...de elég ha elolvasod a posztot ujra... "

Rendszeresen használom, és pont ezért érdekelne, hogy szerinted miért lenne biztonságosabb az eBay, ha itt is átutalással fizenél, ahogy a Vaterán.

DirtyHarry 2012.07.04. 01:43:04

Szerintem meg olvasd el a harom cég policyját elveszett csomagokra vonatkozóan, talan akkor majd elkezded megérteni mirol is beszélek. Ennek semmi köze ahhoz hogy mivel fizettél!

DirtyHarry 2012.07.04. 01:48:55

Hogy paypal-lal vagy kártyával fizettel csak megkönnyíti az eljárást ha oda kerul a sor. Ennyi.

DirtyHarry 2012.07.04. 01:50:58

Egyebkent meg ha CSAK a mögöttük álló fizetési mód miatt jobbak akkor mi van?? Akkor is JOBBAK ÉS EZ A LENYEG. hülyeségrol beszélgetünk, jobbak is kész, mindegy hogy miert, a vatera szar, kész pont :)

desw 2012.07.04. 02:20:56

@DirtyHarry:
"Ennek semmi köze ahhoz hogy mivel fizettél!"

Biztos vagy benne?

"If you use PayPal, eBay Buyer Protection is free for nearly all purchases. If you pay another way we’ll still try to help, but we recommend everyone uses PayPal’s secure service."

Azért a "we’ll still try to help" nem azt jelenti, hogy védett vagy, csak egy "try"-t.

"Contact your credit card company. If we aren't able to help you, your credit card company may be able to. Most credit card companies provide some level of purchase protection. Contact your credit card company to find out more."

Hmmm:
"If we aren't able to help you, your credit card company may be able to."

Azér' ez sem tűnik 100%-nak.

"Egyebkent meg ha CSAK a mögöttük álló fizetési mód miatt jobbak akkor mi van?? Akkor is JOBBAK ÉS EZ A LENYEG."

Jaaa, a hitnek itt is van placebo hatása?

Egyébként fizess vaterás termékért PayPal-on és nincs gond. Nem??

Mindegy, csak azért ne vezessük meg az embereket...

desw 2012.07.04. 02:29:00

@DirtyHarry:

Ja, mellesleg PayPal használata esetén is kizárólag a szigorú szabályok betartása esetén kapsz csak védelmet.

DirtyHarry 2012.07.04. 02:37:58

www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=3149571

További jó vaterázást! ;)

"A partner nem küldi a kifizetett terméket
Amennyiben a vételárat Ön már átutalta, és a partner nem jelentkezik, nem érhető el, akkor a következőket érdemes tennie:
- Értesítse az eladót, hogy ha ésszerű határidőn belül nem jelentkezik és nem rendezi az adásvételt, akkor Ön a rendőrségen feljelentést tesz!
- A felszólító levél sikertelensége esetén javasoljuk, hogy a feljelentést valóban tegye meg!
- Mint megkárosított félnek, a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon célszerű feljelentést tennie, ismeretlen tettes ellen.
- A feljelentéshez javasoljuk mellékelni a terméklapot, nyomtatott formában, az illetővel folytatott levelezést és minden egyéb dokumentumot, amely az adásvétellel kapcsolatban az Ön rendelkezésére áll.

- Ha a feljelentés után elindítják a nyomozást, a nyomozó hatóság általában hivatalos megkereséssel fordul a Vaterához. Ez azért szükséges, hogy a nyomozás sikere érdekében még hiányzó adatokat beszerezzék. Ilyen esetben a Vatera a lehető legteljesebb tájékoztatást adja, hiszen a nyomozás eredményes lezárása és az elkövető kézre kerítése közös érdekünk."

LOL, tegyél feljelentést... 50ezer alatt le se szarnak... az ebayen vagy az amazonon is ez a policy??

Remelem kezded erteni miert szar a vatera;)

DirtyHarry 2012.07.04. 02:40:14

@desw: Szoval milyen HIT? milyen placebo? Ezek tènyek. Jobb. Most tenyleg bizonygatnom kell hogy miert jobb a ket legnagyobb online market mint egy tetű magyar cég? Tényleg???

DirtyHarry 2012.07.04. 02:48:11

Az a baj hogy mar eleve hülyeséggel indítottal, aminek köze sincs a történethez... "Ha "csupaszon" az eBay-t nézed PayPal nélkül, akkor semmivel sincs több védelmed ott, mint a Vaterán. Fizess egyszer eBay-es termékért átutalással! Ugye nem próbálnád ki?" értelmetlen, epp hogy te csináltál körtét az egyik almabol, mikor két almát hasonlitottunk ossze! Két online marketet! Az egyik szar, a masik meg működik. Hogy paypal vagy bankkártya fizetéssel érik ezt el az teljesen irrevelans esetünkben. Nem csak ez a kulonbseg a cégek között, nem csak emiatt jobb egy eBay vagy amazon de sokat ad hozza az is biztos. Nekem még egyszer sem kellett futár céggel tárgyalnom az eltűnt csomagom miatt, pedig volt mar egy kettő...

desw 2012.07.04. 03:31:07

@DirtyHarry:
"LOL, tegyél feljelentést... 50ezer alatt le se szarnak... az ebayen vagy az amazonon is ez a policy??"

Bocs, de az idióta magyar törvényeket tényleg ne a Vatera nyakába varrd!

Ha az eBay-en nem PayPal-lal fizetsz, akkor az eBay is csak sajnálkozva átpasszolja az ügyet a helyi hatóságokhoz. Esetleg több panasz után törlik az eladó accountját.

"értelmetlen, epp hogy te csináltál körtét az egyik almabol, mikor két almát hasonlitottunk ossze! Két online marketet!"

Nem! Te egy online market + fizetési megoldást hasonlítasz össze egy csupasz online markettel! Viszont épp a fizetési megoldás adja a pénzügyi védelmet a "biztosítási díj" ellenében!

Ha látsz az újságban egy hirdetést egy termékről és azt megveszed, de az eladó átver, kinél fogsz reklamálni: az újságkiadónál vagy az eladónál? (te most az újságosbodénál akarsz reklamálni)

"Az egyik szar, a masik meg működik. Hogy paypal vagy bankkártya fizetéssel érik ezt el az teljesen irrevelans esetünkben."

Marhára nem mindegy! Szerinted hány ember fizetne egy vaterás termékért +3-5%-kal többet (PayPal/bankkártya jutalék) csak azért, hogy védett legyen? Mert ez a lényeg és a különbség is egyben.

A poszt sem született volna meg, ha teljes értékre lett volna biztosítva a csomag.

DirtyHarry 2012.07.04. 03:42:45

Ja ertem. Az eBay meg az amazon az egy online market + plusz fizetési megoldás a vatera meg csak egy market. LOL, tenyleg nem tudok mar mit mondani

Egyebkent én mindig a boltban panaszkodom ahol vásároltam, esetünkben az ebayen vagy a vateran, de az egyik helyen leszarnak, kitalálod melyiken?:))

De igazad van, a vatera tenyleg jó, én tévedtem:))

DirtyHarry 2012.07.04. 03:44:24

Kezd az az érzésem lenni hogy te valami vaterás marketinges vagy....valld be nyugodtan:))

desw 2012.07.04. 03:56:54

@DirtyHarry:

"Ja ertem. Az eBay meg az amazon az egy online market + plusz fizetési megoldás a vatera meg csak egy market. LOL, tenyleg nem tudok mar mit mondani"

Vaterán keresztül fizeted ki a terméket? Nem, teljesen külön téma!
Amazon és eBay esetében pedig rajtuk keresztül plusz "biztosítást" fizetve a védelemért.

"Egyebkent én mindig a boltban panaszkodom ahol vásároltam, esetünkben az ebayen vagy a vateran, de az egyik helyen leszarnak, kitalálod melyiken?:))"

Vásárolj eBay-en egy terméket, de nem Paypal-lal fizess. Ha átvernek, csodálkozz rá különbségre!

desw 2012.07.04. 04:00:24

@DirtyHarry:

"Kezd az az érzésem lenni hogy te valami vaterás marketinges vagy....valld be nyugodtan:))"

Vártam, hogy ezt mikor lököd!

Nem, csak divat valamit fikázni, csak mert magyar, pedig sok szempontból jobb a Vatera, mint az eBay. A másik pedig az, hogy két különböző dologról beszél, de tényleg lényegtelen.

DirtyHarry 2012.07.04. 04:03:50

Akkr a vatera nem egy online aukciós portál?? Ja bocs, pedig azt írjak magukról, de ha szerinted nem akkor elhiszem:)... De akor mi is a vatera? Egy foscsomo, nem? Mert amit csinálnak arra egy fórum is megfelel mintahogy megy is sok helyen... Akkor most jó a vatera vagy sem? Nem, mert semmi extrát nem nyújt, vagyis szar, ettől meg az expressz is jobb, ott legalabb ingyen hirdethetek!!

desw 2012.07.04. 04:04:33

@DirtyHarry:
Amazon témában nem vagyok túl otthonos, de azért találtam valami érdekeset:

"Note: Do not use PayPal, Money Orders, Wire Transfers, Cash or Cheque when paying for Marketplace items. To be fully protected only use Amazon.co.uk Marketplace when purchasing Marketplace items."

Szóval nem függ a fizetési módtól a védelem??

DirtyHarry 2012.07.04. 04:05:14

@desw: Lecci lecci mondd el miben jobb, tenyleg erdekel!

Ez nem divat fika, csak lehet tobbet kene idejarnod meg mas fórumokra olvasgatni a vaterás cikkeket:))

DirtyHarry 2012.07.04. 04:06:50

Nem kellett volna felhoznod ezt a magyar dolgot.. Leszarom hogy magyar vagy olasz vagy Japán, ami szar az szar.

DirtyHarry 2012.07.04. 04:07:54

@desw: Haha, do not use paypal! :)) érted??

desw 2012.07.04. 04:09:12

@DirtyHarry:

"Akkr a vatera nem egy online aukciós portál?? Ja bocs, pedig azt írjak magukról, de ha szerinted nem akkor elhiszem:)..."

Aukciós portál, de nem ajánl védelmet, mert nem is fizetsz érte.

"De akor mi is a vatera? Egy foscsomo, nem? Mert amit csinálnak arra egy fórum is megfelel mintahogy megy is sok helyen..."

Fórumon kinél reklamálnál, ha átver egy eladó?

"Akkor most jó a vatera vagy sem? Nem, mert semmi extrát nem nyújt, vagyis szar"

Az eBay milyen extrát nyújt?

"ettől meg az expressz is jobb, ott legalabb ingyen hirdethetek!! "

Ha ott átver a eladó, hová mész reklamálni?? Expresszhez??

DirtyHarry 2012.07.04. 04:10:31

A vedelem attól függ hol vasarolsz, ha a vateran, akkor nem kapsz, erted mar a LÉNYEGET??? Te kurvara elmerültel a fizetési modokban, de semmi értelme, mert a történet nem errol szol

DirtyHarry 2012.07.04. 04:12:03

@desw: És a vateran kihez mèsz reklamálni??? LOL , nem erted, pont azert írtam hogy semmivel sem jobb az expressznel meg egy forumnal, mert ott sincs senki aki megvedjen, ironia meg van? :)))

desw 2012.07.04. 04:19:31

@DirtyHarry:

"Lecci lecci mondd el miben jobb, tenyleg erdekel!"

pl.: kevesebb a jutalék, vevőknek is lehet negatív feedbacket adni, kötelező a feedback, eBay-en az eladó teljesen kiszolgáltatott, gyak. semmi védelme nincs a csalók ellen, főleg business eladóknak van cumi

"Ez nem divat fika, csak lehet tobbet kene idejarnod meg mas fórumokra olvasgatni a vaterás cikkeket:))"

Huuu, google a barátod, ha eBay fikát akarsz. Nem kezdek mesébe, hosszú lenne.

"Haha, do not use paypal! :)) érted??"

Bizony értem! Te ugye nem? Csak akkor kapod az Amazontól a védelmet, ha rajtuk keresztül fizetsz, azaz náluk landol a plusz jutalék. Tehát ha "csupaszon" használod az Amazont, cumi lesz.

DirtyHarry 2012.07.04. 04:31:17

Akkor csak erted? Amazontol, ebaytol kapsz egy komplett csomagot, vateratol meg semmit!!! Ez a lenyeg.

Persze, ebaytol is vannak történetek, ismerem, sok ott is a csaló, de ott legalabb próbálnak tenni ellenük... Vateran? :))

DirtyHarry 2012.07.04. 04:37:17

Annak is meg van az oka hogy miert változtatott az eBay a feedback rendszeren... És van is benne valami

pages.ebay.co.uk/businesscentre/2008bsrl/feedback-update.html

DirtyHarry 2012.07.04. 04:39:26

Szoval mitől kiszolgáltatott az eBay eladó? Ezt kifejthetned...

desw 2012.07.04. 04:46:01

@DirtyHarry:
"Akkor csak erted? Amazontol, ebaytol kapsz egy komplett csomagot, vateratol meg semmit!!! Ez a lenyeg."

Csupasz eBay és Amazon esetén sem leszel védve, ezt a kapcsolt fizetési megoldás adja plusz jutalékért cserébe.

Vaterán nincs fizetés (plusz jutalék/biztosítás), így nincs védelem sem.

"Persze, ebaytol is vannak történetek, ismerem, sok ott is a csaló, de ott legalabb próbálnak tenni ellenük... Vateran? :))"

Ja, majd beleszakadnak!

"Annak is meg van az oka hogy miert változtatott az eBay a feedback rendszeren... És van is benne valami"

Há' persze! Még a végén kevesebb csaló vevő lenne, így csökkenne az eBay bevétele. Sebaj, szopjanak az eladók! Jobb az eBay??

desw 2012.07.04. 04:48:53

@DirtyHarry:

"Szoval mitől kiszolgáltatott az eBay eladó? Ezt kifejthetned..."

pl.: a vevő simán benyögheti, hogy tégla van a csomagban, törött a termék,... eBay & PP 99% valséggel a vevő kedvére fog ítélni. Business eladókra még szopósabb törvények vonatkoznak.

DirtyHarry 2012.07.04. 04:52:18

Te tenyleg nem erted?? Vagy te is olyan birka vagy hogy tiz pozitív értékeléses vaterastol vasarolsz inkább mint az ebaytol?? Basszus, nekem hiaba magyarazod hogy ha nem lenne kereke az autónak akkor nem gurulna, de én nem is veszek olyat, majd te megveszed mert olcsobb volt:))

A vatera meg ha tenne valamit akkor kevesebb csaló eladója lenne, nem? Ezt meg folytathatjuk, de szerintem értelmes embereknek nem fogod tutni beadni hogy a vatera jobb, sorry:))

DirtyHarry 2012.07.04. 04:54:50

@desw: Tégla van a csomagban?? Akkor küldd vissza, megnézik és ha tenyleg akkor visszakapod a pénzed:))

DirtyHarry 2012.07.04. 04:58:40

Ja de tenyleg, mar mondtam is, a vatera jobb, igazad van, hagyjal is :))

desw 2012.07.04. 04:59:42

@DirtyHarry:
Szövegértelmezési problémáid vannak.

Én pusztán azt mondom, hogy jelen esetben te úgy várnád el a Vatera ("biztosító") helytállását, hogy nem is fizettél biztosítási díjat.

"A vatera meg ha tenne valamit akkor kevesebb csaló eladója lenne, nem?"

Pont annyit tud tenni, mint az eBay: egy már bekövetkezett esemény után törli az eladó fiókját, esetleg rendőrségi feljelentést tesz.

Egyebként az eBay-en is van egy csomó csaló eladó is.

desw 2012.07.04. 05:01:12

@DirtyHarry:
"Tégla van a csomagban?? Akkor küldd vissza, megnézik és ha tenyleg akkor visszakapod a pénzed:))"

Az eladó átveréséről volt szó. Legalább a saját kérdésedre emlékezz már!

DirtyHarry 2012.07.04. 05:04:14

Jelen esetben csak annyit vártam volna el hogy a vatera részt vesz az egesz rendezésében, semmi mást. Véleményem a vaterarol egyebkent sem emiatt a poszt miatt olyan amilyen;)

DirtyHarry 2012.07.04. 05:07:02

Mellesleg itt az eladónak kene lépnie, és a vateranak meg koteleznie rá, ennyi. Itt az eladó dolga hogy utana járjon a történetnek, nala vannak a papírok a feladasrol, siman hazudhatta hogy feladta.. De lényegtelen, a vatera szar, ezt legalabb megfejtettuk :))

desw 2012.07.04. 05:15:02

@DirtyHarry:

Egyébként az ÁSZF-ben benne van minden infó, csak ugye nem hinni kellene, hanem olvasni. Na mindegy, inkább anyázzatok!

DirtyHarry 2012.07.04. 05:17:54

@desw: te is jol elhitted nekik hogy milyen jó a vatera:)

SZAR!!

desw 2012.07.04. 05:21:11

@DirtyHarry:

Ok, Vatera szar!

Csak egy kérdés: Vatera miként győződjön meg arról, hogy a termék kifizetést megtörtént, és mekkora összeg? (szerintem ez lenne az első lépcső)

desw 2012.07.04. 05:22:55

@DirtyHarry:

Valami bizonyító erejűre gondoltam, a Pisti mondta nem elég

DirtyHarry 2012.07.04. 05:50:12

@desw: Te vagy Pisti most:)

Eladó megmutatja a kifizetesrol kapott bizonylatot. Ja hogy olyat nem tud a vateran??? Akkor szar. Ezt mondom egesz este :)

desw 2012.07.04. 12:06:27

@DirtyHarry:

:)) Ja értem! Mivel egy Opel nem tud repül, akkor az szar, mert bezzeg a helikopter tud.

desw 2012.07.04. 12:47:07

@atpijkamo: :)) Végre valaki, aki megértette a lényeget!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.04. 12:56:02

@desw: :))

Gyere át a zabos ügyfél posztra, fél órája a mai kommenetken fetrengek....

DirtyHarry 2012.07.04. 13:14:33

@desw: Sajnos mi itt két autóról beszelunk :) az egyiknek még kerekei sincsenek, neked az akedvenced, szerintem az szar, de lelked rajta :))

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2012.07.04. 14:35:40

Hasonló történet, csak épp DHL a rövidítés és autós gyermekülés a tárgya. Pontosan 2 hetet vártunk és az egész e-bay-es, paypalos tranzakciót visszavontuk. Ennyi.

DirtyHarry 2012.07.06. 21:45:14

@droid_: Szerintem meg te. Most mi lesz? Meg mondasz anyukádnak?

-egyebkent hol hülyéztelek le, már nem emlekszem rád :)
süti beállítások módosítása