Tékozló Homár

Túszul ejtették Montenegróban az OTP Travel miatt (frissítve)

2012.07.13. 11:07 | jackyll | komment

Naiv ügyfél montenegrói hivatalos útjáról hazafelé indulva azzal szembesült, hogy a szálloda portáján nem adják vissza az útlevelét, amíg nem fizet. Órák hiábavaló telefonálgatása után végül saját zsebből kifizette a valahogy duplájára drágult szoba árát, hogy elérje a gépét. Az OTP Travelnek az azóta eltelt 3 hét alatt nem sikerült visszafizetnie a pénzt:

UPDATE 20:08: "A megjelenés napján az OTP Travel Kft. ügyvezetője felhívta a pórul járt közalkalmazottat, hosszan elnézést kért az okozott kellemetlenségekért és ígéretet tett, hogy hétfőn elutalják a pénzt."

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy közalkalmazott, akit egy magyar felsőoktatási intézmény EU-s pályázati pénzből (mert más már nincs) kiküldött hivatalos útra Montenegróba, hogy letárgyaljon egy ottani felsőoktatási intézménnyel egy oktatási-kutatási együttműködési megállapodást. A köz alkalmazottjának útját hivatalos közbeszerzési eljárással az OTP Travel Kft. szervezte meg, mely azt jelenti, hogy ő rendeli, rendezi azaz fizeti ki a szállást, az egyetem pedig neki fizet (ez még később fontos részlet lesz a mesében). Az odaút a MALÉV csődje miatt természetesen bécsi átszállással, de rendben lezajlott. A szállás egy közepesen igénytelen podgoricai szálloda szuterén egyágyas szobájában volt megrendelve, mely már kicsi, dohos volt, enyhén penész fürdőszobával és akkora ággyal, hogy fekve lábbal pont be lehetett kapcsolni a TV-t, de legalább volt és működött is a légkondicionáló, ami a 40 fokos hőségben azért nagy áldás. A szállodai személyzet rendes volt, elfogadható minőségű volt a reggeli is.


A mese érdekes része azonban csak most következik. Az utolsó nap reggelén, az oktató kollega szeretett volna kijelentkezni a hotelből és kérte volna vissza az útlevelét. Azonban a recepciós hölgy közölte, hogy a szállás nincs kifizetve, ezért addig amíg nem rendezem a költségeket, az útlevelet sem adja vissza. Hoppá… Erre kérdezte a kollega, hogy hát egy OTP Travel nevű cég fizeti a szállást, akinek az ezt igazoló papírját (voucher-t) már érkezéskor leadta. Erre a válasz csupán az volt, hogy a szállást egy görög cég szerbiai fiókja rendelte meg nála, az azonban nem fizetett. Ez volt az a pillanat, amikor mesénk főhőse elkezdett roaming költségen telefonálni először is az OTP Travelnek, majd a magyar nagykövetségnek, hogy ha esetleg konzuli segítségre lenne szüksége. Az OTP Travel munkatársa telefonon jelezte, hogy ők kifizették a szállást a szlovák alvállalkozójuknak (kezd érdekes lenni) és hogy esze ágába se legyen a kollegának kifizetnie a szállást, várja meg, amíg visszahívják. Ekkor volt reggel 10 óra körül, így a repülőgép délután 3 körüli indulásáig még sok idő volt.

A visszahívás egy órával később, 11 körül meg is történt. Ekkor az OTP Travel egy kollegája felhívott, hogy hallotta, hogy gond volt a szállás kifizetésével, és kijelentette, hogy de most már minden rendben van… Erre az egyetemi munkatárs megkérdezte, hogy honnan van ezen igen frissnek tűnő információja. Az OTP Traveles hölgy elmondta, hogy felhívta a szlovák partnercéget, aki szerintem minden rendben van, és ki van fizetve a szállás. Erre a kollega hátra fodult a mögötte éppen idegesen cigiző recepciós hölgyhöz, hogy rendben van-e a szállás, aki erre olyan hangosan kezdett el ordítani angolul (csak hogy értse is a kedves vendég), hogy „semmi nincsen rendben”, hogy nem kellett fordítani a telefon másik végén ülő OTP Traveles hölgynek. Aki ezek után húszpercenként felhívott, hogy már eljutottak a szlovák partner görög alvállalkozójának szerb leányvállalatához (ezt aztán az üzletpolitika: magyar foglalás Montenegróban három áttéttel), ahol rendszeresen azt mondják, hogy minden rendben és kifizették a szállást, miközben húsz percenként ordítva a recepciós hölgy is elmondta, már egy 190 cm magas egyáltalán nem barátságos kinézetű „üzletvezető” társaságában, hogy nincs kifizetve és addig nem távozik a kollega, amíg nem fizet.

Természetesen 12.30 körül az OTP Travel is belátta, hogy nincs mit tenni, a kollega kénytelen fizet az egyetem által közbeszerzés útján megrendelt és kifizetett szállást még egyszer kifizetnie saját pénzéből, amit ígéretük szerint mihamarabb megtérítenek neki. Mivel a kollega nem akart Montenegróban maradni, hiszen a gépről nem akart lemaradni, ezért fizetett. Ekkor jött az újabb meglepetés a recepción 20 eurós éjszakánkénti listaáron hirdetett szuterénért 2 éjszakára 80 eurót kértek el tőle. Ezt közgazdász kollegánk akárhogy is számolta, sehogy nem jött ki, ezért átverést sejtve rákérdezett erre, a válsz pedig az volt, hogy ez az azokkal jutalékokkal megterhelt ár, amit végül az egyetem fizet az OTP Travelnak és három nemzetközi közvetítőjének. Ez természetesen a utazásközvetítő cég üzletpolitikáján kívül a magyar közbeszerzés szépségeit is megmutatja, azt hogy a pénz hatékony elköltésére hivatott közbeszerzési eljárás miatt, miért kell mindennek a dupláját fizetnie végül a magyar és az európai adófizetőknek.

Az utazás utóélete csak annyi, hogy a repülőgép fél órát késett, ezért a bécsi átszállást Bolt világrekordját megdöntve érte el éppen csak a pórul járt közalkalmazottunk! Aki hazaérkezése másnapján írásban kérte az OTP Traveltől költségei (80 eurós szállásköltség és várható telefonköltség) megtérítését és némi kártérítést, az eléggé stresszesre sikerült napjáért. Az OTP Travel az egyetem közbenjárása ellenére 3 hét alatt nem fizette ki a szállást, a kártérítésre pedgi 30 nap gondolkodási időt kért.

Reméljük közalkalmazottunk mellett a kedves olvasó is levonja a tanulságokat ebből a kis balkáni meséből, hiszen ilyen ugye csak a mesében van…

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CBF 2012.07.13. 11:11:40

Ez már a hétvégi?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.13. 11:12:09

"Erre a kollega hátra fodult a mögötte éppen idegesen cigiző recepciós hölgyhöz"

Elképzelem, ahogy a hátára fordul a cigiző hölgy lábai előtt, és kapálódzik, mint egy csótány. Nem tudom a röhögéstől továbbolvasni...

CBF 2012.07.13. 11:17:25

A közbeszerzés (mutyizás) szépségeiről szóló rész igen tetszett. :) Sajnos ez igen valóságszagúan hangzik...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.13. 11:19:26

" Ezt közgazdász kollegánk akárhogy is számolta, sehogy nem jött ki, ezért átverést sejtve rákérdezett "

Kapott egy kis leckét gyakorlati közgazdaságtanból, az ügyfél lehúzásából :D

Útlevelet elég gáz ilyen helyen odaadni...

bekbórd! 2012.07.13. 11:24:51

Gondolom, az OTP traveles ügyintézőnek elég volt átmenni a szomszéd íróasztalhoz, hogy beszéljen a szlovák alvállalkozóval.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.13. 11:28:14

@bekbórd!: Szerb.

Különben mostanában divat ez a "villanykörte kicserélése 3 cégen keresztül".
Mindenki jól jár.

nandika68 2012.07.13. 11:29:20

Az útlevelet nem kérhetik el zálogba,nem is kellett volna leadni.Másrészt olyan nincs hogy ha véletlenül nem tudván a dolgokat mégis odaadta azt nem tarthatják vissza.Egyszerűen rendőrt kell hívni.A másik dolog,személyi igazolvánnyal is haza tudott volna jönni onnan ha akar,az útlevelet pedig hagytam volna a francba nekik hadd nézegessék,itthon kértem volna másikat.Az Otp travel pedig utazásra,utazásszervezésre az egyik legalkalmatlanabb társaság.

parkolok.com 2012.07.13. 11:30:29

1. nem ejtették túszul

2. ha nincs nála pénz és nem tud fizetni? Én tuti nem fizettem volna... Felhívom a munkaadómat h ez van és intézze el.. oszt jónapot.

Willie 2012.07.13. 11:30:48

1. utlevelet nem adunk le recepcion, soha semilyen korulmenyek kozott. max megengedjuk, hogy lefenymasoljak
2. szallast mindig magunknak intezunk, sosem bizzuk kozvetitokre
3. ha jol ertem, akkor osszesen 40 EUR-ba kerult volna a szallas helyszinen fizetve... mijafaszert kell ilyesmire kozbeszerzest kiirni

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.13. 11:31:54

@Willie: Különben miből lehetne sikkasztani, meg eltartani 3 kamucéget?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.13. 11:44:17

én ebből egy kukkot se értek, majd holnap elovasom mégeccer.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2012.07.13. 11:47:45

@nandika68:
Mi van, ha nem is tart személyit, mert útlevél mellett semmi értelme?

@Willie: Nyilván nem erre az egy alkalomra írták ki a közbeszerzést, hanem sok-sok ilyen út lebonyolítására. Egy alkalomból nem is lehet annyit lopni, hogy bárki elinduljon érte a pályázaton.

Anomalocaris (törölt) 2012.07.13. 11:51:21

@atpijkamo: A cigiző nőszemély, de hol volt a konyabajszú?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2012.07.13. 11:52:20

Útlevelet rendőrnek mutatunk meg és vámosnak adunk oda. Recepciósnak nem.. mi lett volna, ha a magyar viszonyokhoz hasonlóan egy nyikhaj 16 éves tölti ott nyári gyakorlatát kb. nagy ívben törődve a rábízott cuccokkal?

Ezenfelül hitelkártyára jegyezhet be kauciót, de én inkább kp-ben szoktam adni, pecsétes recepció vezetővel hitelesített átvételi ellenében, gyakorlott homárolvasóként.

Amúgy jellemző, pláne utazási irodákra.

Hovatovább Montenegróba VIP taxival lehet jobban jártál volna, mint átszállással Bécsben

Willie 2012.07.13. 11:54:45

@bm613: ez igaz, bar mondjuk en azt nem ertem, hogy az utazasokra miert kell kozbeszerzest kiirni. itt ugye olyan sok mutyi lehetoseg nincs, hiszen repjegyet es szallast is lehet kozvetlenul a szolgaltatotol vasarolni. Idot sem takarit meg az ember, mert altalaban ugy van, hogy a neten kikeresi a jaratot meg a szallast es utana az adatokat atkuldi az utazasi irodakhoz, akik ket kattintassal lefoglaljak neki meg ratesznek vagy 20%-ot az arra. Egyebkent ez a nalunk szerencsesebb tortenelmi fejlodesu orszagokban is igy van, csak ott van legalabb annyi kiskapu, hogy az ember elintezheti maganak is az ugyet, ha eppen nem akar a 800EUr-os repjegyert 1000-et fizetni a palyazati penzebol

bekbórd! 2012.07.13. 11:57:17

@ColT: "Az OTP Travel munkatársa telefonon jelezte, hogy ők kifizették a szállást a szlovák alvállalkozójuknak (kezd érdekes lenni) és hogy esze ágába se legyen a kollegának kifizetnie a szállást, várja meg, amíg visszahívják."
Persze volt még egy görög cég szerbiai fiókja is.

helianthus 2012.07.13. 12:00:22

Kibújt a lóláb!

"Az utolsó nap reggelén, az oktató kollega szeretett volna kijelentkezni a hotelből és kérte volna vissza az útlevelét. Azonban a recepciós hölgy közölte, hogy a szállás nincs kifizetve, ezért addig amíg nem rendezem *!!!!!* a költségeket, az útlevelet sem adja vissza. Hoppá… Erre kérdezte a kollega,"

Most kollégáról beszélünk vagy magunkról? Kiesett a posztoló a szerepéből.
A poszthoz nem tudok mit hozzáfűzni, egyszerűen gyönyörű történet.

helianthus 2012.07.13. 12:01:44

@Willie: azért kell rá közbeszerzés, mert ez a törvény. Nem lehet máshogy. Kap pénzt, de nem költheti el csak közbeszerzésen keresztül.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2012.07.13. 12:06:58

Még szerencse, hogy az Aldiban ilyen nem fordulhat elő.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.07.13. 12:13:09

"a pénz hatékony elköltésére hivatott közbeszerzési eljárás"
Ezt hol olvasta a poszt toló? A közbeszerzési eljárás valós lényege az, hogy egy adott költség a lehető legdrágább ár négyszeresébe kerüljön.
Pénzbe kerül:
- a közbeszerzési kiírás (szakjogászt kell igénybe venni, nehogy má' az orvosok után ők is meginduljanak Nyugatra. Pl. fasírtos szendvicset és cukorpótlós vizet árulni.)
- Legtöbbször a tender-csomag is pénzbe kerül valakinek, vagy a kiíró fizeti, vagy a pályázó, vagy mindkettő.
- El kell készíteni, illetve készíttetni a pályázatot, kb. 50-50% szakmai és jogi költséggel, és mivel 50 pályázatból 1-20 nyer, a nyertes közbeszerzési pályázat fedezi a többi költségét is.
- Valódi termelő és/vagy szolgáltató nem is nyerhet tendert, a jelen szabályozás azt csak "aktatáskás" vállalkozásoknak teszi lehetővé.
- A korrupciós jutalékot (6-50 %) a főpályázónak ki kell termelnie.
- A valódi munkát végzők az esetek felében fél év késéssel, másik felében sohanapján kapják meg számlájuk ellenértékét, ezért eleve úgy kalkulálnak, hogy a számla értékét kettővel szorozzák, ez fedezi a ki nem fizetett számlák és a forgóeszköz-kamat költségeit.

Egyébiránt soha ne legyek euro-milliomos, ha nincs minden közgazdász- és prostituáltképzőnek néhány külügyese, akiknek legalább 2-3 nyelven illik tudni kommunikálni, és akik pl. simán leszervezhetnének a tanárok/kutatók szállását, utazását!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.07.13. 12:17:39

@Willie: Utazásszervezés: Akár + 100% fedezeti hozzájárulással is megnövelheti a konkrétan felmerült költségeket. Egy olyan cégnél, ahol még a magyar nyelvű kommunikációval is baj van, nemhogy "külföldiül" is tudna valaki, méltányolható. No de ha ez egy közgazdászképző EGYETEM, akkor le kell rombolni, és a helyét be kell szórni vastagon sóval!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.13. 12:23:08

@bekbórd!: :D

@helianthus: Jó meglátás ;)

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Szervezhetnék, csak nem szabad, mert különben mit kapnak a hiénák? :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.07.13. 12:37:32

"Ez természetesen a utazásközvetítő cég üzletpolitikáján kívül a magyar közbeszerzés szépségeit is megmutatja, azt hogy a pénz hatékony elköltésére hivatott közbeszerzési eljárás miatt, miért kell mindennek a dupláját fizetnie végül a magyar és az európai adófizetőknek."

Nekem erről Relytő Lyenő egy sztorilya jut eszembe, mikor a sheevatag közepén megépítették a papírvékonyságú utat, a maradék léből meg dőzsöltek nemkicsit. Mindig élni fog ez a módszer. Mindig.

Jóravaló fiatalember · http://baldgirls.blog.hu 2012.07.13. 12:40:28

A köz alkalmazottjának ravaszul magára kellett volna öltenie egy 7/8-os nadrágot és abban flangálni felalá.

ferand1979 2012.07.13. 13:02:38

@ColT: odaadni az útlevelet ilyenkor? És hogyan igazolja magát a városban, hogy Ő kicsoda? (hivetkozik XY szállodára, hogy ott a Z szobában lakik, a pinyóban?)

Eszembe jut egyik haverom, aki 2-3 éve le akart lépni Tunéziából, mivel féltette a hátsó felét a lövöldözések közepette. A 2 hónapos lakásbérlet kauciót nem akarták visszaadni neki. Besétált a helyi rendörparancsnokhoz, segítségért. Mivel védelmipénzt fizetett korábban (nevezzük ezt engedélynek, a vállalkozásához...) 4 felfegyverzett rendőr pár órán belül visszakérte a kauciót, és kezébe is nyomta. De meg is kérték, hogy akkor most azonnal induljon is tovább (haza).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.07.13. 13:10:54

@ferand1979: Ahogy leírod, erre nem kellett nagyon intenzíven kérni :D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.07.13. 13:12:01

Azt magyarázza el valaki, hogy ott, a szálloda recepcióján miért kellett az összes jutalékkal megterhelt díjat (a listaár kétszeresét) kifizetni, mikor ehhez a szállodának az égvilágon semmi köze nincs, józan paraszti ésszel végiggondolva nem is lett volna szabad tudnia ezekről.
Vagy valamit félreértelmeztem?
OTP T. Ottó magyarázatát meg epedve várom.

Leadfoot 2012.07.13. 13:21:39

Ez már a "fákk jú, bazmeg" minősített esete. Egy ilyen utat 20, de max. 30 perc netezés után megszervezek.

venszivar 2012.07.13. 13:25:34

@agresszív kismalac: A Tóth Ottóét ? Él az még ? Ha igen, akkor is csak várhatod ! Éppen most mentek el nyaralni.........

Martinicske 2012.07.13. 13:28:03

Ez tényleg érdekes, a szállodának a saját díját szabadott volna csak kérnie, a közvetítők jutalékát minek?

vape 2012.07.13. 13:43:01

Ha el is kérik az útlevelet a szálloda recepcióján tőlem, én azért másnap reggel mindig visszakérem tőlük. Máskülönben milyen dokumentummal tudnám igazolni magamat, ha pl. megállít egy rendőr? Mert személyit meg nem viszek külföldre, ha ott az útlevél.

Az a "közvetítő jutalékát is elkérjük a vendégtől, ezért lesz 80 EUR 40 helyett a végösszeg" rész nekem sem világos. Szerintem itt csak szimplán hülyére vették az utast, ha már az útlevél visszatartásával sikeresen megzsarolták előtte.

kyanzes (törölt) 2012.07.13. 13:52:35

Számomra az tette hitelessé a sztorit, amikor ahhoz a részhez értem, hogy négyszer annyiba került a szállás támogatásos formában mint utcáról besétálva.

Standard EU/állami támogatáskezelés. Lopott pénzen hízlalt vállalkozók és politikusok.

ferand1979 2012.07.13. 13:57:24

@agresszív kismalac: nekem az a véleményem, hogy mégiscsak ki volt fizetve az a szálloda, vagy legalábbis valami foglalósdi lejátszódott előtte..
Nos, ha kiutazol külföldre, megérkezel a szállodába, és bejelented a neved, hogy te jöttél, még el is kérik az útleveled, hogy ellenőrizhessék... s oda is adják a szobát...
Na ha azt látják, hogy balek vagy, akkor bepróbálkoznak...
Valamilyen kapcsolat csak van a magyar-szlovák-görög-szerb koprodukción belül. Minimum annyi, hogy majd fizetek, ha nekem fizettek, és ez így megy lentről visszafelé, egész addig, amíg a pályázati pénzt MAJD kifizetik, Ú T Ó L A G !!!
Na, akkor itt van a probléma... A recepciósnak is van főnöke, és ismerve a magyar helyzetet, rövidre zárta a kérdést... Nem a maguk talán 50%-át vette el csak, hogy biztos ami biztos, meglegyen a szállás fedezete, ha netán megrekedne a pénz egyik leányvállalatnál, hanem (véletlenül) megduplázta az összeget. Még jó, hogy(ha) kapott számlát. Bár annak valódisága kétséges számomra.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.07.13. 14:17:44

Montenegró csodás hely.
Asszem mi annak idején 10 euró/főért béreltük egy családi ház alsó szintjét Kotorban, és a házinéni nem vette el az útlevelet. Az aranyparton meg sátoroztunk fika 2-3 euróért.

Hogyhogy a szállodánál volt az útleveled? Az a magyar állam tulajdona, nem veheti el azt csak úgy egy recepciós. Max rendőr vagy határőr. Meg ha kinnt a városban megállít a rendőr mit adsz neki oda?

elwood 2012.07.13. 14:19:00

ezek a szemét multik csak átvreik az embert

Max, A Gondolkodó Birca · http://maxval.co.nr/ 2012.07.13. 14:39:02

Téves. Mindig drágább egy szálloda, ha közvetlenül fizetjük, mintha utazási irodákon keresztül, mert utóbbi esetben a szállodák komoly kedvezményeket adnak.

énsemértekhozzá 2012.07.13. 14:58:56

Az előre leszerződött kedvezményes árnak, mint pl a közbeszerzés, sosem szabad bedőlni. Múltkor kicsit lerobbantam, taxival mentem a kórházba , a szakorvos rendelésére. Visszafelé elfogadtam a kedves ajánlását, hogy a portást kérjem meg kifelé, hogy hívjon taxit, mert a kórháznak kedvezményes tarifája van. Persze, hogy hazafelé pont másfélszer annyiba került a taxi, mint idefelé.

Phrascarica 2012.07.13. 15:10:55

A balkánon az egyetlen biztos pont az útlevél, ezt szinte minden szálláshelyen -ahol megfordultam- elkérték, és csak távozáskor adták vissza -persze fizetés után.

KonczPiri 2012.07.13. 15:14:30

A voucher egy befizetési elismervény tudtommal. Akkor meg?

Dr. Fotos 2012.07.13. 15:41:34

Horvatorszagban is beprobalkoztak azzal, hogy beveszik az utlevelet de nem hagytuk magunkat. Mondtuk, hogy fenymasoljak le nyugodtan de nem hagyjuk ott. Mivel feltartottuk a sort, hirtelen lett idejuk lefenymasolni az okmanyt.

RodrigeZZ 2012.07.13. 15:47:19

@Phrascarica: Általában elkérik minden szállodában, nem csak a balkánon, de ha kéred visszaadják. Montenegróban sajnos mi is visszakértük, így amikor elhagytam az autós táskám, az is benne volt...
Mindennek van előnye;-)
Fontos tudni azért, hogy Montenegróban a közalkalmazott kizárólagosan montenegróiul beszél és ír, ami nehezíti a kommunikációt.

Advanced Flight 2012.07.13. 15:48:14

@Phrascarica: tőlem meg sosem kérték, sem Görögországban, sem Horvátországban.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.07.13. 15:58:05

@RodrigeZZ: lófaxt. mindent megért csak tudni kell hogyan kezdjél bele.

másrészt mit csináltál te ott hivatalban egy közalkalmazottal nyaralás közben?

beszólhatok? 2012.07.13. 16:07:37

Nekem az tetszik, hogy egy FELSŐOKTATÁSI ! intézmény olyan embert küld Montenegróba tárgyalni, aki még a saját anyanyelvén sem tud fogalmazni.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.13. 17:04:04

Magyarul az egyetem 40 euróból megúszhatta volna a 2 nap szállást.

Most azonban a magyar adófizető lofizeti a dupláját.

El lehet ezt képzelni, ami gyakoribb, milliárdokról van szó.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.07.13. 17:11:54

@Anti Anyag: Mit akarsz. Ha 50% az önrész, akkor ki is fizeti.

England win The Ashes! 2012.07.13. 18:16:00

Ha a poszter a szálloda személyzetével is ilyen stílusban kommunikált, amilyenben a posztot megírta, akkor még olcsón megúszta.

OTP Travel 2012.07.13. 18:35:54

Kedves Ügyfelünk! Az Önt ért kellemetlenséget nagyon sajnáljuk! Az OTP Travelnek megalakulása óta az a célja, hogy utasai elégedettek legyenek, hiszen ellenkező esetben csak ügyfélvesztést szenvednénk el. A recepción feltüntetett árat nem értjük. Bármilyen online szállásfoglaló oldalon ellenőrízhetőek a Hotel Evropa Podgorica árai, hogy 2 éjszakára, vasárnaptól péntekig milyen áron foglalható. Ugyanolyan áron, mint amit mi ajánlottunk ki(kb. 80 euro). Szó sincs tehát semmilyen magasabb ár alkalmazásáról!
Mindazonáltal abszolút megértjük, hogy nem kis idegességet jelent, ha az utazó ilyen helyzetbe kerül: azt közlik vele, hogy a szállása nincs kifizetve és közben még azért is aggódnia kell, hogy lekési a repülőgépet. A szállást utazási irodánk kifizette egy nemzetközi rendszeren keresztül. Miután értesültünk a szálloda állításáról, hogy nem érkezett meg a pénz, felajánlottuk számára, hogy bankkártyával kiegyenlítjük az összeget, azonban a szálloda nem volt felkészülve a virtuális bankkártya elfogadásra.
Az Ön által kifizetett 80 euro visszautalásáról intézkedtünk.
A kellemetlenségért elnézést kérünk, mivel természetesen a közreműködő partnerek magatartásáért is felelősséget kell vállalnunk!
Az OTP Travel munkatársai

TaZ (törölt) 2012.07.13. 18:37:33

Minek futott a kozszolga Becsben? Legalabb eltolthetett volna egy ejszakat egy jo hotelben is :D

M. Péter 2012.07.13. 19:08:00

@Willie: Szolgálati úton úgy foglal az ember szállást, ahogy a munkáltató előírja. Ezenkívül azt is vedd figyelembe, hogyha a dolgozó maga szervezi az utazást, amíg ezzel foglalkozik, addig sem a rendes munkáját végzi, ez is költség.

Phrascarica 2012.07.13. 19:21:26

@Advanced Flight: egyedileg mentél, utólag fizettél?
Egyébként pedig csak 1 útlevelet kérnek ha 10-en vagytok akkor is.

Xezs 2012.07.13. 19:23:31

MICSODA?????????? Te odaadtad az útleveledet zálogba? Ilyet nem kérhet egy szálloda, neked pedig TILOS odaadnod.

Egyrészt simán visszaélhetnek vele, másrészt, ha az utcán igazoltat a rendőr, hogyan bizonyítod, hogy nem valami koszos illegális bevándorló vagy?

Tőlem még sosem vették el szállodában az útlevelemet, nem is adtam volna oda.

Xezs 2012.07.13. 19:27:36

@elwood: Ez igazán elmés megállapítás volt, biztos sokáig gondolkodtál rajta :)

Xezs 2012.07.13. 19:29:24

@OTP Travel: Az önök helyében azt is megkérdezném a szállodától, hogy milyen alapon követeli a magyar utastól az útlevele leadását. Abszolút jogszerűtlen eljárás.

Megdobbent 2012.07.13. 20:10:16

"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy közalkalmazott"....
Mennyel normalis munkakorbe, es kulonben is utallak.

Mylady 2012.07.13. 20:44:24

A sztori elég zavaros. Hol egy harmadik személyről beszél, hol egy kollégájáról, hol saját magáról a poszt toló. Vagy ez is olyan, mint a ciki sztorik, amik mindig "egy haverommal" esnek meg?

Démonmac1 2012.07.13. 23:33:11

"azonban a szálloda nem volt felkészülve a virtuális bankkártya elfogadásra."
:D
21. század

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.07.13. 23:40:10

@Mylady: Lehet, hogy multiplex személyiség a fickó, és csak az egyiknek fizették ki a szobát.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2012.07.14. 01:53:46

Én csak azt nem értem, hogy miért választotta az átszállásos repülést, ha vonat közvetlenül is van?

különvélemény2 2012.07.14. 06:05:19

OTP-t 100 évre kizárni a közbeszerzésekből, és meg van oldva a dolog.

különvélemény2 2012.07.14. 06:14:46

@OTP Travel: "Kedves Ügyfelünk! Az Önt ért kellemetlenséget nagyon sajnáljuk! Az OTP Travelnek megalakulása óta az a célja, hogy utasai elégedettek legyenek, hiszen ellenkező esetben csak ügyfélvesztést szenvednénk el."

Látjuk:

"Az OTP Travel az egyetem közbenjárása ellenére 3 hét alatt nem fizette ki a szállást, a kártérítésre pedgi 30 nap gondolkodási időt kért."

Don Quixote de la Ferko 2012.07.14. 06:53:16

Elcseszted. Legközelebb ALDI.

Ennyire egyszerű.

2012.07.14. 07:08:24

@különvélemény2: Sem a szoba ár, sem a kértérités nem lehet akkora összeg, ami egy OTP travelt a csődbe juttatna.

nem értem, hogy ha már így jártak, akkor miért nem próbálják meg legalább mielőbb elsimitani a dolgot. Ez lenne minden normális vállalkozás egytlen jó felfogott érdekes.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.07.14. 07:09:16

A szállásfoglalások közvetítőkön keresztül történnek, ezt a bejegyzést is - úgy néz ki - az eredeti ügyfél közvetítőn keresztül íratta, néha rossz magyarsággal.

Közvetítőkből áll az egész világ.
Lehet, hogy már én is az vagyok?

Tíz:59 2012.07.14. 07:19:40

De jó hogy elolvastam ezt ,pont kinéztünk egy OTP traveles utazást,de ezek után már nem fogok velük menni.

ezt is lehet ápdételni.

és nem azért nem megyek,mert nem volt kifizetve a szállása,hanem a hozzá állásuk miatt.

OTP Travel 2012.07.14. 08:34:16

Kedves Tíz59! Sajnáljuk a döntését! Különösen azért, mivel ennek a foglalásnak a háttere sokkal összetettebb annál, hogy minden részletet külön kielemezzünk. A tények: az ügyfél automatikus helyfoglalási rendszeren keresztül választotta ki a szállást. Az ár tekintetében szó sem volt túlárazásról, ahogy ezt a korábbi hozzászólásban írtuk, bárki által ellenőrizhető más független weboldalakon. A 80 euro visszatérítéséről intézkedtünk, az ügyfél által kért kártérítésről tárgyalunk a helyfoglaló rendszerrel. Sajnáljuk az ügyfelet ért kellemetlenséget, nyilván minden cég életében becsúszhatnak hasonló esetek, azonban több ezer elégedett utas évek óta visszatér hozzánk. Megtiszteltetés lenne Önnek is bizonyítani!

névtelen valaki 2012.07.14. 09:06:38

@OTP Travel: Ha annyira fel vagytok készülve, hogy a szállodának azonnal tudtatok volna fizetni, de az Ő hibájuk miatt nem sikerült, akkor az utasnak miért nem tudjátok hetek óta utalni az általa kifizetett (helyettetek)összeget?
A kis csapatunk is a cikk nyomán határozta el hogy inkább változtatunk az úti célunkon, de nem az OTP Travellel megyünk!

Intruder71 2012.07.14. 09:31:14

Ezt google fordítóval írták? :-o

lesnaya 2012.07.14. 10:58:21

Kicsit off topic, de nekem is hasonló tapasztalataim vannak az OTP Travel-el kapcsolatban. A posztolóhoz hasonlóan nekem is rajtuk keresztül kellett utaznom közalkalmazottként egy külföldi kiküldetésre. Míg nekem a repülőjegyem 140 ezer forint volt, ugyanarra a Lufthansa gépre a kiállítás időpontjában 100 ezer forint volt a retúr jegy. Ezen felül amikor az igénylést leadtam szintén a delegációval utazó, de nem közalkalmazott, tehát nem OTP traveles kolléga 70 ezer forintért vett magának repülőjegyet. Vagyis ebben a történetben 70 ezer forint volt a repjegy; 30 ezerrel került többe, mert annyi idő volt míg a rendszeren átfutott a rendelés (kb. 3 hét); majd még 40 ezret rádobott az OTP travel.
A szállás esetében emlékeim szerint "csak" 4-5 ezer forinttal volt több naponta a szállás az OTP Travelen keresztül, mintha saját magamnak foglaltam volna.

RodrigeZZ 2012.07.14. 12:43:02

@Hurrá Torpedó: "Jó napot kívánok, ellopták az össze iratomat" Ezen kívül, hgogyan lehetne megkezdeni, hogy a Bar rendőrségi ügyeletes tisztje tudjon mondjuk angolul? Volt ott egy Angol srác, annak összetörték az autóját reggel azóta várt egy angol jegyzőkönyvre. (délután 5 órakor)
Egyébként kurvára udvarias, kedves, segítőkész mindenki, csak semmilyense nyelvet nem beszél.
Namosthogy ÉN(!) mit csináltam egy közalkalmazottal? Semmitsenem, mert a saját pénzemen a saját feleségemmel voltam. Egyébként, közöd?

OTP Travel 2012.07.14. 13:54:21

@lesnaya: Kedves Hozzászóló! Nagyon kemény mondatokat fogalmazott meg utazási irodánkról! Megtisztelne, ha megkeresne bennünket az info@otptravel.hu email címen. Szívesen adunk Önnek tájékoztatást a légitársaságok árazási politikájáról (akiknek mi csupán ügynökei vagyunk) a megalapozatlan hozzászólások elkerülése érdekében. Nagyon várjuk jelentkezését és előre is köszönjük együttműködését! Őszinte tisztelettel: az OTP Travel munkatársai

imittto 2012.07.14. 16:34:55

Valaki mondja már el, most a posztoló a főhős vagy a kollégája? A poszt szerint random szerepelnek...

sörszagúvirág 2012.07.14. 22:33:45

@OTP Travel: Kedves OTP Travel! Én voltam az a "kolléga", aki 70.000 forintból megúszta a repülőjegyet 100/140.000 forint helyett. Mivel saját szememmel láttam a különbséget, ha nem lenne kifinomult a humorérzékem, most begörcsölt rekeszizmokkal fetrengenék a kanapén soraikat olvasván. A légitársaságok árazási politikájáról különösképpen érdekelne az Önök mélyen tisztelt véleménye, pár éve több légitársaság (nem, még nem mentek csődbe) pénzügyi vezetőjével sikerült megjárnom egy konferenciát, azóta bizonyára változtattak a már jól bevált módszereiken. Kérem szíves felvilágosításukat, mert jó pap is holtig tanul, és én sem szeretnék hülyén meghalni! Maradok tisztelettel, SV

sörszagúvirág 2012.07.14. 22:38:42

@imittto: Gondolom, a posztoló a főhős, csak volt vele egy kolléga (olyan, akivel valóban együtt dolgozik), ill. mindenki más is "kolléga" a történetben, de feltételezem egy csak egy "szava járása neki"...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.07.16. 08:51:54

@RodrigeZZ: "Fontos tudni azért, hogy" Magyarországon az egységsugarú fogalomzavaros félanalfabéták nem tudják, mi a különbség a közalkalmazott (akadémiai/egyetemi kutató, védőnő, szülésznő, ápoló(nő), sok orvos, a legtöbb tanár és muzeológus) és a köztisztviselő/kormánytisztviselő között, "ami nehezíti a kommunikációt."

Egyébiránt milyen alapon vár el bármilyen nyelvismeretet bárki, aki a saját édes anyanyelvének fogalomkészletével és helyesírásával sincs tisztában?

@M. Péter: Mint már jeleztem: minden egyetemnek van külügyese. Addig rendben van, hogy régen többnyire ezek voltak a III/2 Főosztály munkatársainak fedőállásai, de ma már más szelek fújnak. Állítólag...

@OTP Travel: Miért nem nyilvánosan? Nem felnőttkorú még a társadalom?

ferand1979 2012.07.16. 11:25:03

@Frengi: elsimítani mielőbb??? Ez egy nagy cég.. Itt ha nem kezdesz el kiabálni, hamar elhallgattatnak. És megkérnek, hogy légy türelmesebb..
Egy félreutalt összeg miatt én is vártam türelmesen, persze máshol, nem az OTP-nél.. Arra próbáltak rábeszélni (egy ideig) hogy várjam meg míg visszaigénylik az általuk rossz helyre elutalt összeget, és majd akkor kapom meg azt.
Érdekes a hozzáállásuk. Ha valaki elront valamit, nem egyből az jár a fejükben, hogy elsimítsák az ügyet, hanem hogy hogyan lehetséges ezt megoldani a legbonyolultabban.. (gondolom megvárják, míg minden főnök minden beosztottját jól seggbe rúgja, majd kioszt fegyelmit, stb... majdcsak valaki felvállalja a bűnbak szerepet...)

2012.07.16. 13:36:27

szerintem ez az elsímítani dolog nem függ össze azzal, hogy kis vagy nagy cég (talán a kisebbek sokkal kicinyesebbek)
Kaptam már a Vodafone-tól jóváírást a telefonomra jogos reklamáció miatt fájdalom dijként, sőt az is előfordult, hogy egy barátom az áramszolgáltatótól kapott 5 eret ajándékba a kellemetlenségért.
Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen nem túl nagy összeg esetében simán lehetne fizetni, annál is inkább, mert ha kiderülne a végén hogy mégsem volt jogos a fizetés az ügyfél nem tarthaja meg a jogosulatlanul felvett pénzt, viszont a cég imázsának sokkal többet használna mint bármilyen nagy pénzeken vásárolt reklám idő a tévében.

ferand1979 2012.07.16. 14:22:47

@Frengi: nagyobb-kisebb cég, a jó hírnevének megőrzése végett fizet mint a katonatiszt. Ha nem pénzt, akkor szolgáltatást, terméket ad.. Jóváír, eltöröl, stb.
Példák sokaságát éltem át az elmúlt 1-2 évben: A T-home, 1,5 hónapos fizetési kötelezettséget eltörölt a folyamatos szolgáltatások hibái révén...
Ismerősömnek a klímája hibáit megoldották, utána pedig fájdalomdíjként kapott egy TV-t..
40 ezret érő fax garanciakezelések elnyúlása miatt legalább 100.000-t érő fax-szal kárpótolták.
És még sorolhatnék jó párat...

A titok nyitja, hogy NE hagyd csak úgy folyni az esetet.. Szólni kell, reklamálni, jegyzőkönyvet felvetetni, rájuk telefonálni, e-mailekkel bombázni, stb.
BELEFÉR minden egyes nagy cég büdzséjébe, hogy kárpótoljanak. Különben a "keret" elmegy másra, év végi jutalékok, ajándékok osztására...
(na akkor legyek inkább én az ajándékozott)
süti beállítások módosítása