Tékozló Homár

Egy hónappal hamarabb kell fizetni a Corvinusnak

2012.08.22. 14:26 | jackyll | 413 komment

Rendes egyetemista nyáron nem az egyetem honlapját frissítgeti áhitattal. Pedig kellene, hiszen akkor nem néhány nappal ezelőtt tudta volna meg, hogy idén a világvégére való tekintettel egy hónappal hamarabb kell fizetni.

A lányom a Budapesti Corvinus Egyetem (Közgáz) végzős hallgatója, utolsó félévét kezdi meg, költségtérítéses hallgatóként. A költségtérítési díjat az elmúlt 3 évben (elmúlt 6 félévben) mindig a szorgalmi időszak 3.hetéig(végéig) kellett befizetni, ez ősszel szeptember végét-október elejét jelentette (pl. október 8., október 10, szeptember 30). A fiam és keresztlányom is ide járt, így az elmúlt 9 évben kapcsolatban voltunk az egyetemmel, a következőkre egyszer sem volt példa: Pár nappal ezelőtt az online, egységes tanulmányi rendszerben (NEPTUN) a következő üzenetet fogadta: Dékáni utasításra a költségtérítési díj befizetésének határideje augusztus 29-e. (a félév szeptember 10-én, a tantárgy felvétel szeptember 3-tól kezdődik).

Aki határidőre nem  rendezi a számlát, automatikusan kikerül a hallgatói jogviszony alól illetve késedelmi pótlék megfizetésére kényszerül - véleményem szerint erre megy ki  a játék:

  1. Elvégére elég kevés-szerintem- az az egyetemista fiatal aki nyári szabadsága alatt az egyetemi dolgait,annak ügyeit nézegeti. Méghozzá napi rendszerességgel (ennek jelentőségére később térnék ki). Normális ember szabadsága alatt nem a munkahelyi excel táblát nézi, még zárójelben ennyit.
  2. Amennyiben ilyet rendkívüli eseményre kell, hogy sor kerüljön, miért nem tájékoztatják időben például előző szorgalmi időszak végén a fiatalságot?
  3. Miért nem tudnak küldeni egy ajánlott levelet erről, ha félévente több százezer forintot fizetünk az oktatásért?
  4. Miért ilyen rövid időt hagynak a befizetésre? Augusztus 17-én érkezett a Neptun rendszerbe az üzenetet. (Óriási szerencse, hogy a lányom pont észrevette és Facebookon keresztül tudta értesíteni a legtöbb csoporttársát, akiknek természetesen gőze sem volt az egészről) A hallgatónak a saját folyószámlájáról az egyetemi gyűjtőszámlára kell utalni, ahol a különböző adminisztráció elvégzése után  pár nap elteltével kerül csak lekönyvelésre az összeg. A 17-én pénteken kapott üzenetet, leghamarabb a mai napon 21-én lehetett teljesíteni, általában 4-5 munkanapot "ül" az egyetem a pénzen. Tehát akinek kapásból rendelkezésére áll az összeg,csupán az tudja időben rendezni.
  5. Lányom utolsó féléves, két olyan tárgyat szeretne felvenni, amely létszámtól függően fog indulni. Mivel tárgy jelentkezés csak szeptember 3-tól van, ezért lehetséges,hogy úgy kell kifizetnünk a költségtérítési díjat, hogy az adott félévben nem is fog a gyakorlatban a képzésben részt venni.


Őszintén megdöbbentem, hogy ez előfordulhat. Ha itt megtörténik, hogy várhatjuk (várjuk) el egy magánvállalkozótól a tisztességet/a becsületet? A Kedves egyetem a diákok és szülein keresztül szeretne meggazdagodni? A fenti ügyben pénteken levelet írtam az Egyetemnek, választ még nem kaptam. A tanulmányi osztályról egy semmitmondó egysoros tájékoztatást kaptam, de a telefont 30 hívás után sem veszik fel, személyesen szintén elérhetetlenek.

Tudom nem százezreket érintő probléma, de légyszíves jelentessétek meg az oldalon, ne a tisztességes egyetemi hallgatókon és erőn felül teljesíteni próbáló szülőkön gazdagodjon az egyetem. Minél több diákhoz jusson el a felhívás, hátha még nem késő, és megússza mindenféle késedelmi pótlék nélkül.

35 éve a Közgázon végeztem. Most nem véletlenül írtam végig kisbetűvel az egyetem nevét, ezt érdemlik, naggyal pedig a következőt: SZÉGYELLJÉK MAGUKAT! EZT TANÍTJÁK?!

Köszönettel és üdvözlettel:
K.Z.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénszivar 2012.08.23. 09:26:49

@Sün‼ ツ:Igaz, nem engem kérdeztél,de szerintem: kb. tíz cigány ! De, hogy ember ?!

Elstron 2012.08.23. 09:30:19

@ColT: Már hogyne lenne? A Neptun kódjukat régesrég megküldték már nekik.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.08.23. 09:49:20

@Harlequin: A Tanlmányi osztályon /Információs központban "nagyüzem" van a felvételik/pótfelvételik okán. Egyébként pofátlanul rövid a fizetési határidő (pl. annak , aki Diákhitelből óhajtja kiköhögni a tandíjat.) mondjuk, azi is igaz, hogy előre tudhatta, hogy fizetnie kell.

A tárgyfelvételt nem értem. Vehetett fel valaha is tárgyat, amíg nem utalta a tandíjat?

@atpijkamo:

Még kiad(at)hatják, hogy otthon tussolják el, mint a brit gázoló ügyét.

@ColT: A Neptun (ha éppen működik, ha Micike tudja üzemeltetni, ha informatikus Péter tud segGíteni Micikének) tud köremailt küldeni. Attól a határidő még mindig rövidke.

@Marvin McNasty: Nem érted hol él a posztoló? Álomvilágban, ahol nem kevesebb, mint 5 munkanap a fizetési határidő.Ha nem fér be a kúrá izé kurzusba, akkor ráadásul nem teljesített szolgáltatásért fizet.

@Elstron:
Aha, szóval lehet 1-2 napos fizetési határidőt megadni. Értem.

@d11: Passzív félév, kérvény, kövi félévre " előre fizetett" ha nem változik az ár.

@Gonoszfóka: Na, igen a Neptun gyűlölők nevét nem húzták ki tréfás/kétségbeesett egetemi polgárok a prof. ajtajára ragasztott "jelentkezési lapról". Az aztán komoly adminisztráció volt...

@erdomester2:
Ha nyaralok, nem kapom meg a szerelmes levelüket, még ajánlva sem. ha működő e-mail címet adok meg a TO-n, a Neptunba,és engedélyezem Neptunnak a mail küldést akkor küld a rendszer "magától" e-mailt, amit (esetleg) olvasok nyaralás közben...

@Zirowe: Ráadásul Közgáz diplomásként. :(

@Mylady: Gyönyörű! Mondjuk, minket is hívtak úgy szóbelizni, hogy a pedagogosz már megkezdte féléves külföldi tanulmányát. Nagy nehezen elérték a Tanszékvezetőt, aki kijelölt egy helyettest, aki másnap rá is ért.

@hagyma: Aki tudott, felvették. Ha beért a káderjelentés, kitették.

Anomalocaris (törölt) 2012.08.23. 09:51:02

@batgirl: Te aztán nagyon otthon vagy a témában...

cicmen (törölt) 2012.08.23. 09:57:37

Egy hónappal hamarabb kell fizetni a Corvinusnak

Aztán majd ez is bedől, mint az Aranyközpont!

cicmen (törölt) 2012.08.23. 10:00:37

@Sün‼ ツ: Öt török egy csecsen.
Az hány ember?

Az összesen kilenc eszkimó!
Valami nehezebbet! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.08.23. 10:01:35

@Elstron: Hű, ennyire előre gondolkodnak? Duuurva :D Nem szokás ez oktatási intézményekben :D

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: Mondj újat is :)

@cicmen: Csak nehogy ráessen valakire!!!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.08.23. 10:04:31

Az megvan, hogy már megint itt vagytok? Jó, mondjuk én is. Újposzt? Újkrumpli? Valami legyen.

Anomalocaris (törölt) 2012.08.23. 10:07:28

@Rosszindulatú Vászka: Nem az ingyér vagy nem ingyérség a bajom, hanem hogy nem megy a gépemen. :/

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.08.23. 10:15:50

@Elstron: szóval szerinted nem gáz, ha az egyetem pár napos fizetési határadőt szab meg, ugye?

@ColT: Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Elég új? ;-)

Elstron 2012.08.23. 10:19:23

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: A 17 és a 29. között szerinted pár nap van? Arról nem beszélve, hogy gyakorlatilag 2 héttel hozták előrébb a határidőt, amelyről én pl. már júli végén értesültem. Az valószínűleg adminisztrációs hiba, hogy a poszter csak 17-én kapott értesítést.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.23. 10:23:27

@Kellemes Zérókomponista: "Az megvan, hogy már megint itt vagytok?"

Oké! Lófasz belém!

Mi ott vagyunk minden kilométerkőnél. (Gy.k. bolgár partizán filmsorozat címe a tévéből.)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.08.23. 10:26:00

@atpijkamo: óó..arra még emlékszem:)))

viszont!!! EZ NEM CSET SZOBA!!!

Manyecska 2012.08.23. 10:28:00

@batgirl: hát mi, hálószoba??:P :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.23. 10:30:28

@batgirl: "arra még emlékszem"

Na, ki a matróna?

"NEM CSET SZOBA"

Én a legritkább esetben térek el a tárgytól. Csak a többiek kommentjeire reagálok.

A vikipédián szoknak olyat jáccani, hogy hány lépéssel lehet eljutni a kakitól az atombombáig.

Kifordított kacagány 2012.08.23. 10:36:14

@Elstron: ha panaszkodó emberünknek hinni lehet, egy jó hónappal hozták előrébb, úgy, hogy még nem is biztos, hogy szolgáltatást kap a pénzéért. a tájékoztatás sem volt feltétlen kielégítő. nem tudom mennyibe fáj egy ilyen félév manapság, de gondolom nem akkora összeg, amit csak úgy mindenki előkap a sublótból. akinek pedig terveznie kell a kiadásait, mert nem mindig jut mindenre(ki hinné, hogy ilyen alja nép is létezik)annak biztos rosszul esik, hogy nem tudtak korábban szólni.

Elstron 2012.08.23. 10:39:26

@Kifordított kacagány: A panaszkodó emberünknek nem lehet hinni, ugyanis minden évben az adott hónap közepéig kellett kicsengetni a pénzt. Ez szeptember közepe, és február közepe szokott lenni. Ezért írtam, hogy 2 héttel hozták előrébb a dolgot.

A költségtérítés pedig 225000 Ft.

Egyébként én továbbra is kétségbe vonom, hogy 17-én szóltak volna, legfeljebb a delikvens ekkor vette észre.

Manyecska 2012.08.23. 10:43:40

@Sün‼ ツ: AZT kérdezd MEG TŰLE mikor jön velem sörözni a nagyhangú!! Mert csak a keze jár itt:)! Én szívesen dumálgattam volna vele egy kört-de mindegy. ha tudná mit hagyott ki!!:)

vénszivar 2012.08.23. 10:48:51

@Sün‼ ツ: Mikor lesz eredmény hirdetés s mi az eredmény ?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.08.23. 10:53:00

@Manyecska:
A cicmen sörözni?
Az ki van csukva, mar arról nem tudok.
Én mikor mehetek sörözni veled?

@vénszivar:
A helyes megfejés: hat.
Senki nem nyert, rajtam kívül persze.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.08.23. 11:00:11

@Elstron: "Az valószínűleg adminisztrációs hiba, ..."
Hát akkor ne a posztert fenyegessék, hanem a hibást!
17 és 29 között bizony 7 monkanap (és rendszerint 0 fizetésnap( an.

batmann 2012.08.23. 11:00:36

miért nem kér részletet?

"Amennyiben a Hallgató előre látja, hogy nem tudja a költségtérítési díjat 2012. augusztus 29-ig befizetni , akkor Kérelme alapján az alábbi fizetési könnyítéseket veheti igénybe a jelen utasításban feltüntetett határidők betartásával. A határidők elmulasztása a fizetési könnyítések igénybevételének elvesztésével jár.
I. A költségtérítési díj két részletben történő megfizetése
Kérelem benyújtásának határideje különeljárási díj megfizetése nélkül:
2012. augusztus 23.
Kérelem benyújtásának határideje különeljárási díj megfizetése mellett:
2012. augusztus 24. - 2012. augusztus 27.
600 Ft / munkanap"

cicmen (törölt) 2012.08.23. 11:00:47

@Manyecska: AZT kérdezd MEG TŰLE mikor jön velem sörözni a nagyhangú!! Mert csak a keze jár itt:)! Én szívesen dumálgattam volna vele egy kört-de mindegy. ha tudná mit hagyott ki!!:)

Nem felejtettem el! Összeszervezzük még! Postinort hajkurászok, azért nem értem rá! :)))))))

vénszivar 2012.08.23. 11:00:56

@Sün‼ ツ: Oszt miért éppen hat. Ja hat az idegekre 6. Ezt a Corvinuson hivatalosan is ki hírdetík ???

Zirowe 2012.08.23. 11:01:20

@bigyibogyo: látom te sem használtál még életedben számítógépet.

Érdekes, nekem 5 év alatt egyszer sem került a spam listára egy neptun üzenetem sem, de nem mintha nem lehetne állítani a szűrésen..

cicmen (törölt) 2012.08.23. 11:02:19

@atpijkamo: Én a legritkább esetben térek el a tárgytól. Csak a többiek kommentjeire reagálok.

Akár csak én! A posztra nem tudok mit mondani, mert nem olvasom, csak ha rövid!

cicmen (törölt) 2012.08.23. 11:10:32

@batgirl: condom is megfelel

Te is jössz?

cicmen (törölt) 2012.08.23. 11:12:28

@atpijkamo: Csak a többiek kommentjeire reagálok.

Persze csak ha valami figyelemreméltó hülyeséget írnak!

Anomalocaris (törölt) 2012.08.23. 11:12:45

Legyen új poszt, mert ez lett rontva.

Kifordított kacagány 2012.08.23. 11:14:07

@Elstron: lehet, hogy úgy van, nem voltam ott. azért akkor sem tartom korrektnek sem azt, hogy látatlanba kell fizetned, sem azt, hogy egy több éves gyakorlatot úgy változtatnak meg, hogy rögtön fenyegetőzéssel körítik.

Manyecska 2012.08.23. 11:14:53

@cicmen: jó akkor menjünk rögtön a Népstadionba ha ennyien jönnek!

Manyecska 2012.08.23. 11:17:25

@Sün‼ ツ: szerintem betojt. A helyében én sem lennék nyugodt..:P

Kifordított kacagány 2012.08.23. 11:17:28

@Manyecska: lesz valami grupi rekordkísérlet, vagy mi?

vénszivar 2012.08.23. 11:18:27

@Manyecska: Van még Népstadion ? (csak azért, nehogy elkerüljétek egymást)

Manyecska 2012.08.23. 11:19:03

@Kifordított kacagány: lécci már!! Egyszerre csak egy beszéljen!!
:D

Elstron 2012.08.23. 11:22:13

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár:

@Kifordított kacagány:

Fenyegetőzésről szó sem volt, arról nem beszélve, hogy a csatolt doksiban leírják, hogy csórikám milyen kedvezményeket vehet igénybe (halasztás, részletfizetés, stb.).

Azt tegyük hozzá, hogy számomra továbbra is hihetetlen ez a 17-e. Én is megkaptam 31-én az üzenetet, és a címzettek között több száz;-ezer ember volt a Neptunban. Nem tartom életszerűnek, hogy egyesével, kézzel adtak volna hozzá a címlistához, egy lekérdezés pedig a poszter kölkét is lehozta volna.

Amúgy az ilyen esetek 99%-ában utólag kiderül, hogy a delikvens volt a hülye.

Manyecska 2012.08.23. 11:24:56

@Kifordított kacagány: igen, tárgyalások útján elfoglaltak a románok MI EZZEL A BAJ?:D :)))) na megyek a bótba addig tartsatok ki! /valakit/:)

Kifordított kacagány 2012.08.23. 11:25:48

@Elstron: ha a hallgatói jogviszony megszűnése és a késedelmi pótlék tétel igaz, akkor az fenyegetőzés.
én a 31-ét sem tartom korrektnek.

azt én sem tartom valószínűnek, hogy külön küldözgették az üzenetet.

Manyecska 2012.08.23. 11:26:16

@Sün‼ ツ: te az igazságossal gyűjtesz képeket a Lutra-albumotokba /egymásról/ legutóbbi állás szerint!!? :) A cica is jobban tenné ha megnézné kivel áll szóba dehát..:D

Kifordított kacagány 2012.08.23. 11:27:04

@Manyecska: bevették a várárkot és letörték az ellenállásod?:)

cicmen (törölt) 2012.08.23. 11:32:00

@Kifordított kacagány: lesz valami grupi rekordkísérlet, vagy mi?

De egy perverz disznó vagy! Sörről volt sz nem dugásról! Te mindig megdugod azt akivel sörözöl?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.08.23. 11:33:44

@atpijkamo: Ok, várjatok meg, én is ott vagyok mindjárt. Dachia Klasszikkal megyek. Nagy fles lesz.

@Elstron: "Amúgy az ilyen esetek 99%-ában utólag kiderül, hogy a delikvens volt a hülye."
Ja.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.08.23. 11:37:21

@cicmen:
Mé' terhes vagy?

@Manyecska:
Tegyünk különbséget a fotó és a sörözés közé!!!nyóc!!
Másképpen:
foto != sörözés

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.08.23. 11:39:07

@cicmen:
Te, a @Manyecska: aszongya, hogy te egy gyáva nyól vagy.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez így fedi-e a tényeket?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2012.08.23. 11:39:52

@atpijkamo: emlékszem egyszer elektromosfogkefe témáját hoztad föl!!!4

cicmen (törölt) 2012.08.23. 11:44:37

@atpijkamo: Mi ott vagyunk minden kilométerkőnél. (Gy.k. bolgár partizán filmsorozat címe a tévéből.)

Jó öreg vagy, ha láttad!

cicmen (törölt) 2012.08.23. 11:46:21

@Sün‼ ツ: te egy gyáva nyól vagy.

Haggyad már! Valami két méteres férje van! Te nem lennél beszarva?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.08.23. 11:51:14

@Sün‼ ツ: "@cicmen:
Te, a @Manyecska: aszongya, hogy te egy gyáva nyól vagy.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez így fedi-e a tényeket? "

Te sün! ha jól hallottam valakitől, te sem vagy az a kimondottan fenebátor ha sörözésről van szó:)))))))))

Manyecska 2012.08.23. 11:58:10

@Kifordított kacagány: mondom, diplomáciai tárgyalások útján nem erőszakkal neszójjjjááábEE! :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.08.23. 12:00:25

@batgirl:
Éééén-e?
Hámmádehogynem!!!44!!nyóc!
Ki állitja eztet?

Manyecska 2012.08.23. 12:00:44

@cicmen: "szervezni" köll? FIGYEJJÉMÁ..! ha hozod a fél LMP-t akkor inkább ne is..:D:D:D

Manyecska 2012.08.23. 12:02:53

@batgirl: nem egyszerűbb csak az egyiknek címezni?? :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.08.23. 12:13:16

@Manyecska:
Ez azért én átolvasnám mégegyszer!!!44!2

@batgirl:
Nem ismerek ilyen nevű illetőt!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.08.23. 12:13:54

@hagyma: Na ja, csak a rendőri bírságoknál is úgy működik, hogy amikor nincs elég pénz, akkor egy 7végére kiállítanak minden második bokorba egy traffipaxot, és lőnek elég gyorshajtót ahhoz, hogy meglegyen az előirányzott bevétel. Ennek megfelelően előfordulhat az, hogy amikor kevesebben buknak meg, akkor nem veszik tudomásul egy "Így jártunk"-kal, hanem a következő vizsgázók szívják meg.

De így látatlanban nem akarom ennyire rosszindulatúnak beállítani semelyik egyetemet, egyszerűen csak amellett érvelek, hogy elsősorban anyagi érdekek motiválják őket.

@Elstron: Nem anyázom a TO-t, de screenshotot meg hadd ne küldjek már a neptunomban virító aug. 30-ról, hogy meggyőzzelek.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.23. 12:16:19

@cicmen: Öregnek öreg, de nem jó, hidd el. Meg burzsuj, hogy volt tévénk. Az akkor olyan volt, mintha most minden szobában lenne plazmatévéd.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.23. 12:18:11

@Kellemes Zérókomponista: OK. Egyszer-másszor eltértem a témától, mert sürgős segítségre volt szükségem. Elsőnek engem állítson falhoz a forradalom!

Manyecska 2012.08.23. 12:18:14

@Sün‼ ツ: hagyd Imre.@batgirl: ja, nem köll kotton mert mire létrejön a rándi pont klimaxolni fogok már:D

Elstron 2012.08.23. 12:20:48

@danialves: Elhiszem, hogy az a dátum, de ettől még a rendelet nem vonatkozna rád.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.08.23. 12:30:45

@Manyecska:
Meg kell védenem az erkölcseimet!!!nyóc!

@batgirl:
Nem biza!
Van másik neve is?

vénszivar 2012.08.23. 12:37:26

@atpijkamo: Akkor kulákok v. mások voltatok ?

d11 2012.08.23. 13:26:27

Tesóm is oda jár,ő is augusztus 17-én,délután 13 óra 24 perckor kapta meg az üzit.
A csoporttársai-akikkel dumált- szintén.
Én tegnap beszéltem egy ismerősömmel-aki más karon van-ő azt mondta,hogy agusztus 1-jén.
Valószínűleg ez az adott kar-t.o.-s hibája.
Mondom 8 félévet lehúztam ott,én már semmi nem lepődök meg.
Volt nekem olyan is,hogy a t.o.s nénike kétszer kiírta a tételt(ugyanazt),persze egyszer fizettem be..Aztán pár héttel később jött a basztató(akkor már ajánlott levél-úgy látszik ilyenkor futja rá),hogy s.o.s.intézkedjek,mert megszűnik a hallgatói jogviszonyom.
Bementem,mondtam,hogy ember,nézze már meg,hogy kétszer írta ki a tételt:
ja,hupsz,bocsika,ennyi lett.

Szóval én ezen már nem csodálkozom.
Elstron,nem tudom hányadik félévedet kezded,de vagy óriási mákod van eddig a Corvinussal és adminisztárciós hátterével vagy mire meg lesz a diplomád majd végigérsz te is a fokozatokon:először ideges vagy,nagyon ideges vagy,nagyon-nagyon ideges vagy,sírsz,nevetsz,nagyon nevetsz,sírva nevetsz..Ez a Közgáz.

vénszivar 2012.08.23. 13:30:31

@atpijkamo: GONDOLTAM,hogy ez a "VICC" nem fog tetszeni !!!:))) Írj évszámot.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.23. 13:42:38

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: Brit gázoló? Az mi volt? Nem ír gázolót akartál írni?

@vénszivar: Mittomén. Hatvanas évek. Feketefehér, és hétfőn nem volt műsor. Meg napközben is csak monoszkóp. Minden filmben verték a kommunistákat a nyilas börtönökben, de azok nem árulták el az elvtársaikat. Nagyon unalmas volt. Aztán beszivárgott nyugatról az Orion űrhajó kalandjai...

vénszivar 2012.08.23. 13:45:52

@atpijkamo: OK. Hagyjuk ! Te benne vagy a háromba, kit kedvelek. Hagyjuk.....:)))

Manyecska 2012.08.23. 13:51:59

@d11: :D:D hát ez "jó" ..ott nincs ilyen ISO vagy mi?:P Nekem eccer minisztériumi engedélyt/!/ kellett kérnem hogy folytathassam a vizsgáimat /hát közben lebabáztam na../ezért-azért.. a legutolsó vizsgán már alig fértem oda az asztalhoz és a gyerek is rúgott:D:D! Bár ez nem a Corvinus volt...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.23. 15:33:11

@vénszivar: :)) Szűken méred.

Akkor tudom is ki az a három: én, hagyma és tenmagad.

vénszivar 2012.08.23. 16:21:32

@atpijkamo: Gondolod ? baszódj meg :)))

hallod-e? 2012.08.23. 19:46:57

@d11:
szóval már elég a találgatásból!
elolvastam a dékáni utasítást töviről hegyire
- nincs benne szó semmiféle késedelmi kamatról
- fizethetsz szeptember 16-ig bármikor, lényeg, hogy a beiratkozásod előtt be legyen fizetve a díjad. Beiratkozni pedig szeptember 16-ig bármikor be lehet.
- amíg nem fizetsz, nem iratkozhatsz be, de ez normális nem??? Ez az egésznek a lényege, ha még nem tűnt volna fel!!!
- egyébként lehet részletfizetést kérni, akár még ma is, nem hogy augusztus 17-én
- egyébként a Neptun elküldi a saját email címedre a Neptun üzenetet, nem kell nyáron az egyetemi honlapot feleslegesen böngészgetni
- annak szüntetik meg a hallgatói jogviszonyát, aki beígérte, hogy felveszi a diákhitelt és erre hivatkozva halasztott fizetést kapott és így beiratkozhatott fizetés nélkül, aztán persze nem köt szerződést a hitelre és fizetni sem akar, mégha felszólítják sem. Evidens, hogy ingyen ne tanuljon, miközben a mellette ülők perkáltak rendesen.
- biztos nem válogattak, hogy kinek küldenek júliusban üzenetet, és kinek augusztusban, mert ez a Neptunban egy gombnyomásra megy ... a TO-sok nem szeretnek sokszor gombot nyomogatni, nem is lenne célszerű....
Szóval hol itt a gubanc???

hallod-e? 2012.08.23. 20:01:54

@Kifordított kacagány:
aki járt egyetemre, az tudja, hogy csak választható tárgynál lehetséges, hogy létszámfüggően indul. Utolsó féléve van a gyereknek, gondolod, hogy két választható tárgya maradt csak? Lehet, bár érdekes. Mindenesetre nem hiszem, hogy amennyiben az áhitott két választható tárgy nem indul, akkor egy félévvel meghosszabbítja a tanulmányait. Felvesz egy másik választható tárgyat és kész ... Olyan nincs, hogy egy tárgyat sem vesz fel és fizetnie kell!!! Legextrémebb esetben, ha mégsem akar más választható tárgyat felvenni, akkor passzíváltat és visszakapja a pénzét ... ez így működik ...

hallod-e? 2012.08.23. 20:13:02

@d11:
avassatok már be melyik karon volt aug. 17. a tájékoztatás napja!! Elég egy betű, tudod .... (aki Corvinusos az tudja... )

Xezs 2012.08.23. 20:16:53

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Szerintem te a Dosboxot keresed. Az megoldja a problémád. Csak adj neki elég ciklust, hogy normálisan fusson.

Xezs 2012.08.23. 20:19:20

@danialves: Van egy felvételi követelmény, meg van egy évközbeni követelmény. Attól hogy valaki jó az előbbiben, még nem biztos, hogy jó lesz az utóbbiban.

Az 50% meg simán segghülye, hidd el nekem. Nem kell itt sajnálni az embereket. Megoldják a kibaszatást maguknak.

Xezs 2012.08.23. 20:21:02

@ColT: Én erre azt szoktam mondani, hogy ha erre adják a diplomát, akkor erre adják. Lehet hőbörögni meg ellenállni, attól még a követelmény nem fog megváltozni, csak azért, mert 1-2 hülyepistikének nem tetszik, hogy tanulni kell.

Én is tanultam szerintem fölösleges dolgokat, leszartam, kibírtam azt a fél-fél évet.

Kifordított kacagány 2012.08.23. 20:48:16

@cicmen: ja, nem követtem az eseményeket, azt hittem, hogy sörösüveget mentek dugni.

@Manyecska: a románok azok akik lovakat szoktak lopni, azok nem diplomáciáznak.
valami gyanús dolog van itt készülőben.

@hallod-e?:
azért én nem szívesen járnék ilyen drága helyekre ha ló nincs a szamár is jó alapon. ez olyan mintha bemennél a bótba plazmatévét venni, kifizeted, majd adnak egy 50 éve készleten maradt robbanós oriont(nem az űrhajót), mert most az van.
pénzt meg ne fizessenek vissza, hanem addig el se kérjék, amíg nem kezdik meg a szolgáltatást.

@Xezs: pedig fél disznóért meg pár libáért ment volna egyszerűbben is:)

Xezs 2012.08.23. 20:52:22

@Kifordított kacagány: áh, ezek túl világi dolgok nekem :)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.08.23. 21:10:00

@Xezs: A két követelmény közötti különbséget is a rendszer hibájának tulajdonítom. Ugyanakkor erről már nem a BME tehet, úgyhogy alapvetően igazad van.
Leginkább viszont azt sajnálom, hogy ezekre a segghülyékre megy el az állami támogatás, én meg a 454 pontommal fizethetem a költségtérítést...

Xezs 2012.08.23. 21:59:30

@danialves: Azt csak te tudhatod, hogy miért nem vettek fel államira. Elvileg van lehetőség átlépni, ha jól teljesítesz. Hajrá.

Mylady 2012.08.23. 23:46:26

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat:
"Csak valahogy még mindig nehezen tudom elképzelni, mit jelent a szakdolgozat "védése"."

Segítek. Persze csak saját tapasztalataim alapján tudok nyilatkozni, nekem kb egyformán zajlott mindhárom védésem (három különböző iskolában), bár volt köztük kicsit elnagyolt és részletekbe menő is. De hallottam már másféléről is - pl prezentálni kellett a szakdolgozatot.

A konzulensed és a másik bíráló véleményt ír a szakdolgozatról. Ez kb 1-4 oldal rizsa. Plusz össze kell állítaniuk kérdéssort a dolgozattal kapcsolatban (3-5 kérdés)
Amikor a védésre kerül sor, a vizsgáztató vélhetőleg olyan lesz, aki akkor látja először a dolgozatot.
Ott szembesül a címmel, a témával, a bírálatokkal és a kérdésekkel is.
És kérdezgetni fog. Mindenfélét. Ha a bírálatban olvas valami meglepőt, akkor azt dobja be. Ha a témáról van valami halvány elképzelése, pl felkelti az érdeklődését, akkor a saját kíváncsiságát akarja majd kielégíteni. Ha valamit nem ért a témával kapcsolatban, akkor arra kérdez rá. Vagy beleolvas a tartalomjegyzékbe és rákérdez valamelyik témára.
És persze a bírálók kérdéseiből is feltesz egyet-egyet.

Tulajdonképpen egy beszélgetés lesz a dolgozatról. A lényeg az, hogy folyamatosan, gördülékenyen tudjál beszélni a témáról, a dolgozatról.
Azt szeretnék látni ilyenkor, hogy tényleg te írtad, hogy képben vagy a témában, hogy valóban mélyen utánamentél a dolgoknak. Meg ilyenek.

d11 2012.08.23. 23:50:40

A tesóm élelmiszermérnök lesz(tehát Étk) és ő is augusztus 17-én kaptam meg.
van olyan is,hogy a kötelező tárgy nem indul:
Például órarendszerűen egy kötelező tegyük fel minden év tavaszi szemeszterén kerül megtartásra.Elképzelhető,hogy a jelentkezők függvényében elindítják ősszel is-mivel utolsó éves a posztoló gondolom,náluk is áll fenn.

Minden szaknak(legalábbis általában max.2-3 szaknak évfolyamtól függően) külön-külön t.o.s-a van,így elég csak egynek elnéznie.

Mondom,nálam tavaly ősszel november közepéig beteg volt a t.os. és megállt az élet,nem adták kis a diákmatricát se.Gondolhatod,hogy nem kitalálom,sajnos,nagyon sok minden ilyen nyögvenyelősen megy a corvinuson.

Xezs 2012.08.24. 00:25:01

Ne balfaszoskodjatok már, írjátok már úgy, hogy TO-s mondjuk.

Xezs 2012.08.27. 20:16:59

@l4c1: Tanulmányi osztály. Minden egyetemen/főiskolán így rövidítik. A második fogalom a kannásbor után, amit egyetemen megtanulsz.
süti beállítások módosítása