Tékozló Homár

Ferihegyen a hordár dönt, az utas kussol

2012.08.27. 11:49 | jackyll | 595 komment

Gábor hiábavaló küzdelmet folytatott Lisztferihegy személyzetével, hogy ugyan tolják már be a poggyászkocsikat, mert ő nem mehet ki értük. Mint kiderült, véletlenszerűen döntik el a hordárok, mikor hoznak legközelebb, vagyis magyarul akkor, amikor valamelyikük észreveszi a hiányukat. Így persze néha kimarad 1-2 óra, amikor sportolhatnak a kedves utasok:

Szombat délután, Ferihegy. Több gép egyszerre érkezik. A poggyászkiadó terem tömve emberekkel, a szalagok ezerrel pörögnek és ontják a táskákat, bőröndöket. Egy dolog hiányzik, de nagyon: poggyászkocsi. Egyetlen darab sincs a helységben. Amerikából érkezem, gyerekkel: elég nyilvánvaló, hogy ha nem szerzek egy kocsit, a nyelvemmel húzhatom ki a cuccok egy részét. Körülnézek, egy üvegajtó mögött ott parkol vagy egy tucat. Ki nem mehetek értük, mert akkor nem tudok visszajönni.  Odacaplatok a pult mögött ülő hölgyhöz.

-Kezicsókolom, mikorra várható, hogy érkezik néhány poggyászkocsi?
-Nem tudom, a hordárok majd behozzák.
-Ok, de mikor?
-Nem tudom, ha összegyűlik elég.
-Ott áll egy csomó az üvegajtó mögött, itt benn pedig egy rakás ember szerencsétlenkedik a bőröndökkel.
-Nem tudok mit tenni.
-Nem tud szólni valakinek?
-Nem.
-Nincs egy telefonszám? Én szívesen beszélek velük.
-Nincs.
-Nincs főnökük, akinek szólni lehet?
-Nincs.
-Ok, akkor összefoglalom: a hordárok döntik el, mikor hozzák be a kocsikat, főnökük nincs, szólni senkinek sem lehet.
-Így van.

Rendben, ezt itt feladtam, akkor keresek valaki mást. Egy reptéri alkalmazott éppen a túlméretes csomagokat szedi le a szalagról. Ha ő nem hordár, akkor senki.

-Jó napot, poggyászkocsi kéne.
-Majd a hordárok behozzák.

(Ajaj.)

-Bocsánat, ön nem hordár?
-Nem hozzánk tartoznak a kocsik.
-Akkor kihez?
-A hordárokhoz.
-És nem lehet szólni nekik?
-Nem.   

Aha, hát ez elég reménytelen. Egyelőre összeszedem a bőröndjeim, aztán meglátjuk. Eltelik jó negyedóra, mire kiderül: elveszett az egyik poggyászom. Papírmunka, ügyintézés. Mire minden sikeresen leadminisztrálok, a terem is kiürül, az utasok üggyel-bajjal kivonszolják a csomagjaikat. Ekkor halk surranással kinyílik az üvegajtó és diadalmasan begördül legalább húsz poggyászkocsi.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.27. 23:13:55

Az hogy van tótul, hogy "Csókolom, a néni a Bagaméri bácsi?"?
Talán Venglos kolléga tuggya.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.27. 23:18:31

@Rosszindulatú Vászka: "Legalább kérdezze meg, hogy gyűjtöm-e."

Faszé kérdezi, mi köze hozzá. Aggya oda, amíg itt kérdezgeti, már oda is adhatta volna, és előrébb lennénk. Majd aztán eldöntöm. Pontokért vehetek dupla áron serpenyőt...

- Öööö... nem tudom. Megkérdezzem? - és matatok a telefonommal.

- Hazamegyek, megkérdezem, és ha igen, visszajövök érte, jó?

- Nem tudom... És ha igen, akkor most mi fog történni? És ha nem?...

- Mennyibe kerül?

- Nekem ebből pontosan milyen előnyöm vagy hátrányom származik?

- Gondolkodhatok rajta 24 órát, vagy most kell döntenem?

CID 2012.08.27. 23:20:18

Azért az most komolyan elgondolkoztat, a könyvesbolti pénztáros, vagy a vevő volt a nagyobb szarrágó...........................................

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.27. 23:26:24

@Rosszindulatú Vászka: Még egy:

- Adja oda, és ha mégse gyújtjük, igérem, visszahozom.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.27. 23:27:38

@atpijkamo: szeméjzettel vicceskedni nem elegáns. Meg pont se ér. Sztem.

Mylady 2012.08.27. 23:32:13

@Rosszindulatú Vászka: Kivéve, ha olyan a személyzet, hogy megérdemli.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.27. 23:33:05

@Rosszindulatú Vászka: Szoktam oldani a feszültséget, unalmat. Néha tényleg elmosolyodik. Ott ül egész nap, csak bunkóskodnak a vásárlók, legjobb esetben szót nem szólnak. Van olyan is, hogy megbeszéljük, mit vettem, miért jó. Van osanos pénztáros, aki a teszkóba jár vásárolni, és fordítva.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.27. 23:39:58

@Mylady: @atpijkamo: én már leszoktam erről. Nagyon roktán van kedvem jáccódni ijesmit mostmá. Lehet, hogy a sztárdepim miatt kiégett a viccrelém.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.08.27. 23:43:22

@Rosszindulatú Vászka:
Én mindig viccelek a zeladóval!
Mer ő is ember, azé.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.27. 23:46:19

@Rosszindulatú Vászka: Múltkor a kórházban a tömött folyosón az egyik nővérke megeresztett egy sutkát. Akinek mondta, az nem értette, én gurultam a röhögéstől, mindenki más fapofa maradt.

Nem értem, nem lehet ilyen sírós pofával létezni állandóan. Akármilyen komoly emberek vagyunk.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.27. 23:46:55

A sün is ember!
Vagy madár.
"Fele tüske,
fele toll.
Örvendezz,
hogy láthatol!"
'nacht!

Megdobbent 2012.08.28. 05:48:23

@intarzia01: te, mint ilyen szep hintarizas intarzia vagy, egyenesen megmutattad, hogy milyen tokeletesen allsz a munkadhoz, mennyire szofisztikalt intellektussal es hibamegoldo keszseggel birsz, nembeszelve a tokletes alkalmassagod bizonyitasarol a szolgaltatoiparban.

Ha bonyi voltam, akkor csak siman szurd magad sziven, mert eletkeptelen vagy es leszel is, barmennyit lopsz mas, dolgos emberek csomagjaibol. Koszontem. Talalkozzunk eloben, abban a percben leszel kirugva es kitiltva a repterrol.

Megdobbent 2012.08.28. 05:49:53

@Rosszindulatú Vászka: nem is "adnák" neked ra alkalmat, megnyugodhatsz :>

Megdobbent 2012.08.28. 05:51:52

"akarom hogy tudd Én az a típusú ember vagyok."

Szeretnem, ha tudnad, hogy a vesszot bizony szokas kitenni, hogy a nagybetus ened reprezantalja mikroszkopikus kicsinyseged, minden mas mondandod egy vegtelen frusztralt, eletkeptelen, szanalmas ember(?) kapalozasa egy picit magasabb kozegben, mint ahova valo.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.28. 06:42:08

Kis magyar pszichológia című műsorunkat látták.
'morgen!

Rosszindulatú Vászka 2012.08.28. 07:55:45

Hamár filmidézet, az én egyik kedvencem, nagyon zorkó:

- Miért?
- Mit miért?
- Miért... miért ne?

Manyecska 2012.08.28. 08:15:32

@agresszív kismalac: az olyan közönséges.
Kezdjék csak a férfiak!!!!:D:D
Már elnézést!4!!négy!!8!!:D aki írta pl! merhogy nő bizti nem volt. Mondom, NŐ.

Manyecska 2012.08.28. 08:20:39

@agresszív kismalac: hát nem tudtam végigolvasni a röhögéstől:D!!" a szerző az ÉV ÁLLATJA...:)

Manyecska 2012.08.28. 08:21:56

Jó, aggyon isten!!:)

Rosszindulatú Vászka 2012.08.28. 08:23:51

@agresszív kismalac: ez nettó badarság.

"Azt is kimutatták, hogy a nők nem csak boldogabbak lesznek a spermától, de az óvszer nélkül szexelők jobban teljesítenek a nagy koncentrációt igénylő feladatokon is."

Nemtom más hogy van vele, de én mog sohasenem éreztem késztetést, hogy ivarkodás közbe egyenletet olgyak meg, meg ijesmi.

Manyecska 2012.08.28. 08:30:26

Jó, ha Gizikét többször rakják meg mint falun a szénásszekeret nem lesz ideje siránkozni!! 8!!nyóc!!...

Anomalocaris (törölt) 2012.08.28. 08:47:29

@Megdobbent: Ráadásul ezt csak Én írhatom így!!

blueslac 2012.08.28. 08:57:42

Nem értem, kinek mi köze hozzá, hogy a kommentelő miért ment Amerikába és hogy mennyi pénze lehetett erre és hasonlóak. Nem a te dolgod, ember! Hol élünk?! Egyébként meg valaki ezt viccesnek tartja?! Ja, megértem... ha nem kell személyesen vállalni a véleményünket, akár hülyeségeket is ugathatunk. Egy ismerősöm egyszer epésen jegyezte meg, hogy bezzeg neki soha nem volt még pénze repkedni a nagyvilágban... Jah, kispofám. Te csak milliókat költöttél a motorjaidra itthon és nem szorultál soha rá, hogy külföldre kelljen menned, megkeresni a kenyeret magadnak vagy esetleg egy egész családnak! Erről ennyit. Egyébként a leírt probléma valós. Talán néha nem, de annak meg majd örülni fogunk. Amúgy ha már a "Nyugat"-ról beszélünk: tessék elmenni Dublinba (ha időben megveszed a jegyed, 11 ezerből meg is lehet!!), szóval Dublinban egyáltalán nem kedvesek a check-in-nél, leginkább kioktatják az utasokat, az előtérben elhelyezett gépek, amelyek arra hivatottak, hogy lerövidítsék a bejelentkezési procedúrát, nem működnek, csak dísznek vannak ott. Gondolom, eu kölcsön-ellenőrök delegációjának meg lehet mutogatni őket. Ehelyett viszont várhatsz 300 emberre, mire sorra kerülsz... Aztán fóliázni nem tudod a bőröndödet (félreértés ne essék: leginkább azok fóliáznak, akiknek nem mindegy, hogy szétszakad-e a bőröndjük (mert esetleg nem az űrkorszakra tervezték, az illető csupán szállításra szeretné használni és igazán nincs kedve 100 ezer forintos, atombiztos bőröndre is költeni), szóval sokan cellux-szal ragasztgatják össze a csomagjaikat (!!!). És Dublin főváros! Elvileg. Hallomásból annyit tudok, hogy Amerikában néhol nagyon jó, néhol tényleg balkáni állapotok uralkodnak a reptereken. Kanadában lehet fóliázni, a helyi munkaerő kedves és szolgálatkész, ha szükséged van rá, még el is kísérnek a megfelelő helyre, ha ki kell dobniuk valamit a kézipoggyászodból (túl sok folyadék pl.), sajnálkoznak és nem röhögnek. Szóval csak azok hiszik, hogy minden fenékig tejfel, akik csak a helyi szinten terjedő legendákra hagyatkoznak. Sokan vagyunk sajnos, akik tényleg tisztában vagyunk a valós állapotokkal. Amúgy meg Ferihegy tényleg szervezetlen és a helyi erők nem alkalmasak arra, hogy első körben pozitív képet mutassanak az éppen megérkező utasoknak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.28. 09:02:47

@Dövan:
- Buzi-vicceket (véletlenül sem Tündikét teszi magáévá Móricka) az érintett melegfronti aktivistákon kívül csak homofóbok mondhatnak-írhatnak.
- Zsidó vicceket csak zsidók írhatnak-mondhatnak, ha más teszi, az antiszemitizmus. Móricka (teljes nevén Kohn Mór) a pesti zsidó folklór jellegzetesen fél-mesüge alakja. Megérne egy bölcsészdoktorit, hogy kiderüljön, ki(k)ről mintázták. A poéngyilkos Papp Jancsi pedig gój, a nem zsidók alsóbbrendűségének kifejezése.
- Ez a "faszomra húzom" olyan snassz, valami költői képpel (pl. 'magamra rántom') lett volna elegánsabb kifejezni.

A vicc egyébként jó lenne, csak ebben a formájában nem PC. (Úgy viszont kínosan béna lenne, és még mindig bőven maradna benne hímsovinizmus és szexizmus (Mi az, hogy Tündike kevesebbet bír, csak azért mert lány?), ami miatt ugyancsak kaphatnál bőven a fejedre a gender-csendőröktől.

Tessék az EU-direktívák szellemében és szöveghasználatával fogalmazni, akkor nem perelhetnek be, nem indíthatnak ellened eljárást érzékeny kisebbségek megsértése miatt! Ha ez nem tetszik, Te is testidegen vagy az Európai Unióban és az egész - látszólag fehér - fejlett világban...

Üdv közöttünk!

Rosszindulatú Vászka 2012.08.28. 09:04:33

"Szóval csak azok hiszik, hogy minden fenékig tejfel, akik csak a helyi szinten terjedő legendákra hagyatkoznak. Sokan vagyunk sajnos, akik tényleg tisztában vagyunk a valós állapotokkal."

Ezen felröhögtem, kösz :)))

Jól nyomod, még, még, még, ennyi nem elég!

blueslac 2012.08.28. 09:06:23

@Rosszindulatú Vászka: örülök ha jól szórakozol. És örülj, hogy neked nem kell külföldön dolgoznod. Szép napot.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.28. 09:11:53

@blueslac: öreg nap ez már, a fontosabb része eltelt, itt már lassan estveledik, de azért kösz :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.28. 09:20:58

@Xezs: Levélben és levélszerű párbeszéd-jellegű képződményekben a megszólításként alkalmazott második személyű személyes névmások egyes- és többes számban is írhatók nagy kezdőbetűvel mondat közben is. Tiszteletet fejez ki. Vagy valami mást...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.28. 09:24:56

@atpijkamo: Kinek is adja oda? A mögöttem jövőnek? Miért nem ide, nekem?

Rosszindulatú Vászka 2012.08.28. 09:26:21

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: csak réteg- avagy szaknyelvben (pl. üzleti), a magyar hejesírás szabájai szerint az nem hejes.

No persze tőlem ezt eléggé sújtalan firtatni :)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.08.28. 09:53:35

@Manyecska: Lehet gratulálni? A legjobb barátaimnak kisgyermeke van, csak nekem nincs. De láttam egy ígéretes példányt a gyógyszertár előtt parkolt a babakocsiban. Nem őrizte senki...

@ezvannn: Oszt erről a posztoló tehet, he? Honnan a pékből tudja, he?

@Dr Jozef Vengloš: és hol rejted el a marmonkannákat a becsekkolás ideje alatt? ;-)

@fizetekmegegysort: No, aki 80K HUF-ot keres, az aztán csapkodhatja az asztalt, meg érvelhet ám a vezetősagnél! Sőt, akár memókat és referendumokat is küldözgethet.

@atpijkamo:Titanic 2., avagy a vízizombik támadása. Rendezte File-Gauss Benedek Bence Marcell

Álomlány, a Titanic katasztrófájának 3. felvonása, Rendező: Pedró Almalekvár. A zombitámadás során megsérült, tetraplég lány tekintete annyira megbabonázza az őt ápoló, titkon transzvesztita bárokat látogató fiú gondolatait, hogy az végül kibodorítja a nő szempilláit.

@agresszív kismalac:

isstenem! Az a fájdalmas arc közösülés közben! Mint Bozsik Yvette egynémely mélyen átélt pillanatban.

@hagyma: Jó, öreg szoci kiadású "illik nem illik"-ben több mint egy oldalon át ecsetelték, miért NEM ILLIK borravalóval alázgatni a szolgáltatási szektor alkalmazottait (vendéglátóipari dolgozókat). Apám, régi vendéglátós család sarja, a család is gyakran járt kirándulni az országon belül. Hogy mi mennyit röhögtünk azon a pár passzuson!

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat:
Fogyassz, herdálj, cipekedj!

@Rosszindulatú Vászka:
Hétfő esti program az energomatén kívül: ereszcsatorna-nézés volt.

@atpijkamo:
-Gyűjtöm? Gyűjtsem, maga mit ajánl? Van itt valahol egy üzletszabályzat,amit elolvashatnék? Kiadják valakinek az adataokat, hogy mit vettem a bőröndkészlet pontjaiért?

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.08.28. 09:57:04

@blueslac: "Nem értem, kinek mi köze hozzá, hogy a kommentelő miért ment Amerikába és hogy mennyi pénze lehetett erre és hasonlóak. "

Én sem értem. A posztoló hozta föl.

Kifordított kacagány 2012.08.28. 10:02:02

@Manyecska: ebben az a legjobb, hogy elég csak a nőnek művelni és máris megszűnik mindkettőnk depressziója:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.28. 10:08:52

@Rosszindulatú Vászka: Én még úgy tanultam pedig. Ötödikben. A hetvenes évek elején.
Nem tévesztendő össze a kényszerbetegek járványos nagy kezdőbetű használatával, akik a személyes névmásokat, a rokonsági fokokat és a nemzetneveket, nacionálé-jelzőket ugyan következetlenül, de kényszeresen nagy betűvel kezdik.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.28. 10:12:58

@Xezs: Több markec-cégnél kártyás vásárlásnál is kerekítenek. A legmagvabbak a benzinkutak, ahol a literenkénti árat fillérben írják ki.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.28. 10:14:52

@Kifordított kacagány: SÜNDÍJAS KOMMENT!!4!!négy!!44!!! Denaturálok! Tökéletes meglátás.

Mylady 2012.08.28. 10:32:42

Ha már utazás: ma éjjel három utazásos sztorit álmodtam.
Először valami bringóhintó-szerűséggel vitt ki a reptéri transzferszolgálat (lehet, hogy a jövőt álmodtam???) én meg véletlenül leszálltam egy terminállal korábban, de nem volt ismerős a hely, szerencsére még sikerült visszakapaszkodni, de közben megijedtem, mert nem láttam a bőröndömet a kocsin. A többire nem emlékszem.

Másodszor egy ifjúságiszállás-szerűségen szálltunk meg, olyan emberek voltak ott, akiket általános iskolából ismerek. Egyszercsak megláttam, hogy kint hull valami, azt hittük, a hó, de aztán kiderült, hogy mini marypoppinsok hullanak fentről, természetesen esernyővel. Többen lerohantunk (az ötödikről), de valahogy eltűntek. Valaki azt mondta, elolvadtak. Egy esernyőt mentett meg valaki. Az viszont rajzfilmfigurás volt. (Hülye ízlése van marypoppinsnak, úgy tűnik.) Közben belémnyilallt, hogy nem emlékszem, mikor indul a gépem, le fogom késni. És rohantam vissza az ötödikre megkeresni a jegyet.

Harmadszor a jegyet kerestem, de otthon, abban a családi házban, ahol felnőttem. Ott volt a család több tagja, kivéve anyámat, meg jópár olyan ember, akit ott ismertem, de most nem tudok beazonosítani. Óriási rumli volt, minden szobának a közepére volt kihajigálva egy csomó minden, meg dobozok, csomagolópapírok, mintha valaki össze akarná csomagolni az egész házat. És nem találtam a bőröndöm, csak a kézitáskám, de abban nem volt benne a repjegy. Ki akartam menni a kocsihoz a ház elé az utcára, de nem találtam papucsot. Már tök ideges voltam, mindenki nyugtatgatott, hogy "ugyanmá', majd meglesz", aztán megtaláltam. 10:15 volt az indulás, felnéztem az órára, 10 óra volt. Lekéstem a repülőt. És senkit nem érdekelt.

Sosem szoktam emlékezni az álmaimra, max halványan, nyomokban, mikor még félálomban vagyok, de mire felébredek, teljesen elveszik. Nem értem, most mi ez.

Ja, megálmodtam azt is hol van a három napja a lakásban elveszített hajcsatom. De nekem nincs is olyan lefolyóm!!!!
:)

Manyecska 2012.08.28. 10:34:53

@Mylady: :D a kínaiak...akik tegnap éjjel álmomban ott rohangáltak a reptéren utánam,.. átugrálva a bőröndökön stb.:(( na, azokkal nem találkoztál egyébként? :D:D@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: csinálj magadnak te is egyet.. lassan már lehet drakulálni ha ez így megy tovább:D:( :D

Mylady 2012.08.28. 10:35:43

Szar éjszakám volt, na.

Mylady 2012.08.28. 10:37:30

@Manyecska: Nem, itt nagyon békés és nyugodt volt minden, csak én voltam ideges. Emlékszem a második részben a takarítónő arcára a harmadik emeleten, ahogy átugrottam a lépcsőkorláton, mert úgy gyorsabb volt, mint megkerülni :)

vénszivar 2012.08.28. 10:41:34

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Most mondta, hogy nem volt jó.....
Akkor nem lett állapotos ......!!!:)

Manyecska 2012.08.28. 10:47:05

@Mylady: :D és piercinget nem tettél be ott előtte a szemöldöködbe..gumikesztyűbe?:P..

Manyecska 2012.08.28. 10:58:27

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár: igazad van, megkíméled magad: 1. szétrobbanó csöcsöktől /!/:D meg egyéb kínoktól:P nos, megyek kávézom egyet oszt munkára fel!!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.28. 11:09:22

@Mylady: Szerintem máskor ne zab... egyél összevissza mindent lefekvés előtt.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.28. 11:25:49

@agresszív kismalac: monnyuk, ha huzamosabb, vagy még több ideig nem találkozok a spermámmal, akkor kicsit bedepisedek. Ez tényvalóság. Tovább még nem jutottam.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.28. 11:25:57

Úgy tűnik, egy vadásztársaság vette meg a Mongolian BBQ-t.

Mylady 2012.08.28. 11:27:27

@agresszív kismalac: Zöldségleves volt. Kötve hiszem, hogy az okozta :p

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.08.28. 11:30:39

@Mylady: Akkor csak a rendszertelen szexuális élet lehetett.
...vagy a levesbe' volt hallucinogén összetevő. Mókásgombára gyanaxoK.

Rosszindulatú Vászka 2012.08.28. 11:33:12

@agresszív kismalac: és visszamenőlegesen is érzékenyek. Vagy csak csel.

Mylady 2012.08.28. 13:13:26

@agresszív kismalac: Inkább ne találgass. Mindannyiunknak jobb lesz úgy.

Szarazkoro 2012.08.28. 14:10:30

@atpijkamo: az semmi, engem ejtoernyo nelkul lokott ki!
asszonta azer mert 1edul van a pilotafulkebe es meg keveset is keres!

Skandallum!
(vagy Skandar Graun :D )

Szarazkoro 2012.08.28. 14:17:11

@Dr Jozef Vengloš: Vigyazzh mit kivansz, a Dallas-t mar ujrakezdtek!!

intarzia01 2012.08.28. 18:18:00

@Megdobbent: Vicces egy emberke vagy! :)És sajnállak is nagyon!!!

Xezs 2012.08.28. 19:36:21

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Én tudom hogy eredetileg miért kezdték el használni, viszont manapság már annyira megszokták az emberek, hogy azt hiszik, így KELL írni.

De ez a tisztelet dolog is faszság, engem pl. idegesít ha nekem címzett írásban naggyal van. Nekem ne nyaljon senki, a dolgát végezze, azért fordultam hozzá, nem seggnyalásért :)

Xezs 2012.08.28. 19:37:31

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Tudtommal törvényellenes kártyás tranyónál kerekíteni. A kerekítés csak a kp-ra vonatkozik. Én még nem is találkoztam olyan hellyel ahol kerekítik a kártyást, de szólj hogy hol van ilyen.

lordjim 2012.08.28. 19:39:26

@Xezs: bukarestből nyekegsz teeee,majd mondtam valamit

Mylady 2012.08.28. 19:43:25

@Xezs: Nem ellentétes a jogszabállyal. A kp-nál kötelező, bankkártyánál szabadon választott. Mármint a kereskedő választhat szabadon. Viszont amit választott, azt következetesen, minden esetben alkalmazni kell. És ki kell írni jól látható helyre.
Vannak boltok, ahol a pénztár előtt tábla figyelmeztet, hogy a bankkártyás fizetésnél is kerekítenek. És legalábbis láttam már jópárat.

Nem is értem egyébként, hogy lehet a gyakorlatban megkülönböztetni. A pénztáros mond egy összeget, amit fizetnem kell. Erre én eldöntöm, hogy kp vagy bankkárta. Ha bankkártyával fizetek, akkor szól, hogy "bocsika, mégsem annyi, hanem 1-2 forinttal több/kevesebb"? A blokkon meg mindig a kerekített összeg van (én legalábbis úgy vettem észre).

vénszivar 2012.08.28. 19:46:54

@Xezs: Na ? Itt egy faszi, aki mond is valamit, meg nem is......... ez nem olyan szófosó, mint a köcsög "haverom".
Neked szóltak, én csak "figyelek".:):D

Xezs 2012.08.28. 20:00:45

@vénszivar: Nem izgul! Megoldom :)

@lordjim: Lehet szépíteni, de ami igaz az igaz. csak nézz ki az utcára, mennyi szemét van szétdobálva. Szerinted nem balkán?

@Mylady: Én meg pont azt vettem észre, hogy a blokkon a kerekítetlen összeg van, a pénztáros viszont ugyanúgy nekem is a készpénzes árat mondja, majd mikor előkapom a kártyát, akkor pontosít.

Mylady 2012.08.28. 20:05:26

@Xezs: Igen? Azokon a helyeken, ahol rendszerint vásárolok, a kerekített összeg van a blokkon.

Xezs 2012.08.28. 22:15:32

@Mylady: Majd jobban figyelgetem eztán, és majd riportolok neked :) De te is figyeljél :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.29. 08:47:37

@Xezs: Nem esküszöm meg rá, de mintha a Rossmannál is úgy lenne. Meg a kis CBA-kban. Ma úgyis beugrok oda, utána megmondom.

helianthus 2012.08.29. 09:28:11

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: olyan smile, ami nem műmosolyszerű, hanem igazán szívből jön.

@Egyéves Önkéntes: pszt! ezt ne itt! XD

helianthus 2012.08.29. 09:31:55

@Kellemes Zérókomponista: melyik poénom volt? (... a három közül :D)

@atpijkamo: nahát Mackó! És megint +védtél!!! Sokszor keveset tudok írni, néha annyit sem, ez van. De legalább nem fogtok megunni és a három poénom is mindik elfelejtődik, ezért újra és újra tudtok rajta kacagni.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.29. 11:01:57

@helianthus: :)) Zérótól nem igazán kell megvédeni.

A "fáj és szeretem" című pojénod tetszett Zérónak. Linkelte is.

helianthus 2012.08.29. 11:42:55

@atpijkamo: az nem lehetett, mert ezt hétfőn írtam és Kompi azt írta a hétvégén emlékezett meg rólam. Hova linkelte? Amúgy meg védjél csak meg akkor is, ha felesleges, azt csípem. :) Ettől gyengéd (gyenge?) női hölgynek érzem magam, ami amúgy nem nagyon vagyok.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.29. 12:02:03

@helianthus: Elmész Zéró 2012.08.27. 16:10:18 kommentjéhez, és az
"@helianthus: áhhá! Kibújt a pénzéhes női benső!"
sornál rákkattintasz a "@helianthus:" linkre. Akkor ugrik a böngésző arra a kommentedre, mire válaszolt.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.29. 12:03:46

@helianthus: A gyenge női hölgy (királykisasszony) megcsókolta a villamost, és az BéKáVé változott.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.29. 12:04:57

@helianthus: "ami amúgy nem nagyon vagyok."

:)) Hanem Ursula a Dr. Bubóból?

helianthus 2012.08.29. 12:07:13

@atpijkamo: ja, ezt tudom. Azt nem is tudtam, hogy ezt is linkelésnek hívjuk.
Változzon inkább KáVéVá, mert arra vágyódom. Te szoktál kávézni?

helianthus 2012.08.29. 12:08:13

@atpijkamo: höhöhö, hát igen! Eljátszhatnám simán. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.29. 12:43:45

@helianthus: A kávétól simán elalszom. De ha megfordítom a kévé-cukor arányát, és a cukrot kávézom meg, akkor nem. És az még finomabb is.

Kelpo 2012.08.29. 12:57:41

Aki kimegy amerikába, az minek jön ide vissza? Hát van e esze a prosztolónak? Nem csoda hogy nem kapott poggyászkocsit.

Egyébként meg Eont kell venni, az most a menő állítólag viktya szerint..Már előre várom az emiatt ránk kivetendő energetikai adót..

helianthus 2012.08.29. 13:11:10

@atpijkamo: akkor meghívhatlak egy kávés cukorra?

Xezs 2012.08.29. 18:32:22

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Na, mire jutottál?

Én ma voltam valami sehonnai boltban de elfelejtettem tételesen számolni, arra viszont határozottan emlékszem, hogy a gépen az ár 9-esre végződött, és 0-ra kerekítve mondta az eladó, lévén, hogy náluk nincs kártyás fizetési lehetőség.

De a blokkot nem néztem meg, otthagytam.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.30. 08:54:32

@Xezs: Voltam Rossmannban:
"(...)
ÖSSZESEN 1877 Ft
- - - - -- - - - -
KP KEREKÍTÉS -2Ft
BANKKÁRTYA 1875Ft
VISSZAJÁRÓ 0Ft
**********************************
(...)
<P 436000624"

Xezs 2012.08.30. 13:20:30

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Na, köszi :) Majd én is szedek össze ilyesmit.

peppe83 2012.08.30. 22:37:02

na már 60000 nm lett ahonnét össze kell szedniük a kocsikat? az előbb még csak 15000nm volt...

Hola (törölt) 2012.09.26. 15:24:52

helyiség és nem helység, ökör!
süti beállítások módosítása