Tékozló Homár

Odacsaptak a teraszbiciklistának a Hollán Ernőben

2012.08.30. 18:13 | jackyll | 759 komment

Naiv biciklista szóváltásba keveredett a Pronto Pizzéria személyzetével, miután átgörült a szerintük a teraszukhoz tartozó járdán. A szóváltásból verekedés lett, másnap pedig a tulajdonos megígérte neki, hogy többet nem fogják bántani:

2012. augusztus 7.-én kedden, hat óra előtt pár perccel hazafelé bicikliztem a Hollán Ernő utcában, a körút felől mint minden nap évek óta. Mivel nyáron a teraszok miatt igen szűk a hely ezért lassan, a gyalogosokra odafigyelve szoktam haladni ezen a szakaszon. Így történt ez ezen napon is, ám a hármas szám alatt lévő Pronto Pizzéria pincérei - szokásuk szerint - a járdán beszélgettek, mire én rájuk csengettem. Erre az egyik pincér (mint később kiderült, X, a két pinécrfiú közül a magasabbik) igen agresszívan rámkiabált, hogy ez nem bicikliút, itt ne biciklizzél, szállj le és toljad! Én ez után leszálltam a kerékpárról, és (valóban nem a legudvariasabb hangnemben) visszaszóltam, hogy ne ő mondja meg hol biciklizzek (erre ott van KRESZ de erről majd később) és igenis itt lehet biciklizni. Kisebb szóváltás alakult ki közöttünk, megjelent egy másik pincér (lány) illetve valaki a konyháról(!), egy frisssen tetovált fiú. Mind a hárman különösen támadóak és agresszívek voltak velem szemben. Két perc sem telt el mire fent nevezett, nálam jó húsz kilóval nehezebb X minden előzetes figyelmeztetés nélkül megütött (ráadásul úgy, hogy szemüveg volt rajtam), megrúgott, és mivel erre nem szaladtam el dulakodni kezdtünk.

Már a földön voltunk, amikor egy vendég (még véletlenül sem a pizzéria teraszáról) odajött és szétválaszott bennünket (jobban jársz ha most elmész -mondta nekem). Én el is jöttem onnan (kampósorrú! -kiabálták utánam). Én nem vetettem sem látleletet, és nem tettem rendőrségi feljelentést sem: egyrészt nincs (illetve eddig nem volt) tapasztalatom hasonló ügyekben, másrészt pedig abban bíztam, hogy ha X felettesei megtudják mi történt, nem hagyják következmények nélkül. Nem így történt.

Másnap bementem a helyre (lévén ott megyek el minden nap, mert ott lakom), ahol X ugyan nem volt bent de konyhásfiú igen: ugyanolyan fenyegető volt mint előző nap és még be is szólt, hogy mit keresek ott. Beszéltem az üzletvezetővel, majd később két tulajdonossal is. A következők derültek ki: az esemény időpontjában az üzletvezető bent volt az étteremben (a szomszédos főzelékkirály is hozzájuk tartozik), épp üzletet vezetett. Őt később "tájékoztatták a történtekről". Az egyik tulajdonos több mint 24 óra eltetlével tőlem tudta meg, mi történt.

Értetlenkedését fejezte ki, és az antiszemita megjegyzésen jobban megdöbbent mint a verésen (én nem). Még érdekesebb, hogy a másik tulajdonos (és úgy tűnik a tényleges főnök) a helyszínen (értsd a pizzéria teraszán) tartózkodott amíg a jelenet zajlott és egyáltalán nem avatkozott közbe! Tulajdonostársának nem tett említést alkalmazottjaik viselkedéséről (fényes nappal a vendégek szeme láttára verekedést kezdeményez egy ott lakóval, majd zsidózik egy jóízűt), majd amikor felhívott, hogy elnézést kérjen, még neki állt feljebb (biciklizzek a Pozsonyin). X-t bizony verekedés ide, zsidózás oda, nem rúgja ki. De arról biztosít, X engem többet nem fog bántani. Nekem ehhez képest minden nap centiméterkre X-tól, (aki ugye jó húsz kilóval nehezebb mint én, és egyszer már megvert) kell elbicikliznem, mert nem vagyok hajlandó csak miatta háztömböket kerülni.

Természetesen rengetegen szemtanúi voltak az eseményeknek és tanusítani is hajlandóak, amit láttak. Én naivan bíztam a tulajdonosok hozzáállásában és most már bánom, hogy nem tettem feljelentést. Viszont szeretném ha a történtek minél nagyobb nyilvánosságot kapnának, és minél többen megtudják miféle társaság dolgozik a Hollán Ernő utcai Pronto Pizzériában és a szomszédos Főzelékkirályban. (A csatolt kép két nappal később készült, igen kellemetlen volt monoklival kezdeni az új munkahelyemen....)

Ja igen a Kresz: a szabályozás szerint a szóban forgó útszakasz járdának minősül. Járdán akkor szabad kerékpárral haladni, ha az adott útszakaszon a közlekedés máshogy nem biztosítható (szűk az úttest stb.). Viszont a szabály szerint a járdán haladó kerékpáros semmilyen módon nem zavarhatja az ott lévő gyalogosokat, mert a járda a gyalogosoké. Tehát biciklizni szabad, csengetni nem. Én csengettem, viszont kérdés, hogy az ott dolgozó pincér a terasz tartozéka-e, vagy gyalogosnak minősül.


pizzafight.jpg

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelpo 2012.08.31. 13:18:46

Utálom a bicikliseket, amikor gyalog vagyok és amikor kocsival vagyok akkor is. Felsőbbrendűnek hiszik magukat, utat követelnek, lassítják a forgalmat, balesetet okoznak stb. A szóban forgó prosztoló pedig még bölcsésznek is tűnik, a kampósorrú jelzőt pedig nem én írtam, hanem X de biztos nem csak úgy viccből mondta. Az ilyenek a legrosszabbak így kombinálva ezek a dolgok pedig, mégjobbak, az a fajta ember akit kidobsz az ajtón és bejön az ablakon, és csakazértis pofátlan mondja a hülyeségeit.

Egyébként én adtam volna neki egy ingyen pizzát vagy egy kis csirkefarhát/felsőcomb kombót fájdalomdíjként, akkor biztos nem írogatott volna.

Ésegyébként csökkent a jegybanki alapkamat, cpezsgőt kell-e ilyenkor bontani, vagy egy sima örömujjongástüzijátékkal elég-e?

Fuxika 2012.08.31. 13:26:33

Szerintem arra kel szervezni jövő héten minden nap ezt a critical mass-t, és jól megverni minden pincért aki a járdán téblábol...

Belagezapista (törölt) 2012.08.31. 13:32:06

@Kelpo:
Ha kerékpárra szállok, akkor attól felsőbbrendűnek érzem magam, ha leszállok róla, akkor nem, és ha autóba ülök, akkor sem? Vagy hogyan működik? Hogy lehet egyáltalán általánosítani olyan alapján, ami csak egy állapot, tehát ugyanaz az ember egyszer kerékpáros, máskor autós, stb.

Kelpo 2012.08.31. 13:39:38

@Belagezapista: Egy dolog kimaradt a kommentemből: "tisztelet a kivételnek", vannak kivételek, nem szabad általánosítani ez így van. Viszont akik megrögzött ("gödrös") biciklisták pl, azok soha az életben nem ülnek autóba már csak azért senem, mert ők milyen környezeettudatosak(van ilyen ismerősöm).

Vidéken annyira nincs meg ez a kaszt, vagy csak kisebb létszámban, ezért nem feltűnő, pesten viszont rengeteg van, és amikor galiba van, akkor vhogy mindig az jön ki h jé hát ez is epont egy ilyen volt.
Szóval nem a biciklit utálom(régen versenyszerűen triatlonoztam, tehát jóbarát a kerékpár) hanem a mentalitással. :)

FDToth 2012.08.31. 13:44:42

nme olvasom el mind a 600 hsz,t, de aki járdán biciklizik az nagyon hülye! a járda nem arra való! ott van az út, ott kell bringázni! persze az nme megoldás, hogy a biciklist megütjük, de ha nem ért a szép szóból, akkor van oylan ember - nem is kevés - aki rögtön üt...

Tékozló Omár (törölt) 2012.08.31. 13:49:48

Le lehet szállni a magas bicikliről :)

Kötelezni kellene az ideposztolókat, hogy egy hét múlva írják meg a gondosan végigolvasott kommentek felvilágosító hatása nyomán felburjánzó gondolataikat. Ide a következő illene szerintem: "Sziasztok! Vettem egy Merdzsót és egy pizzériát, beiratkoztam egy harcművész tanfolyamra, kikeresztelkedtem, plasztikai sebészhez van időpontom" Naiv Biciklista.

A pizzériához előbb-utóbb odaér a poszt híre és mivel minden nap arra mész haza...hát..szerintem költözz el.

asebes 2012.08.31. 13:50:59

@Belagezapista: Természetesen nem kanyarodós zöldre gondolok, mifelénk divat, hogy a piroson - tehát amikor a gyalogosnak piros a lámpa - megindulnak a féleszűek...

apanna 2012.08.31. 13:56:09

@batgirl: Szerintem a biciklisek, a kutyások, és a dohányzók, akik mindenkinél kiverik a biztosítékot.
Egy kis kultúra szorulna az emberbe, és odafigyelne a másikra, hogy: összeszedje a kutyaszart, óvatosan tekerne, nem füstölne a másik orra alá, miközben épp utoljára ugrik a villamosra, nem szemetelne, mindjárt nem lenne ellenség..

juliuszcézár 2012.08.31. 13:56:16

Egy töketlen fasz a posztoló. Megütnek és rinyálsz? Ezért kell pumpát hordani magaddal és akkor hiába 20 kilóval nehezebb a pincér, simán szétvered a fejét. Meg a többinek is aki neked megy. Balfasz.

apanna 2012.08.31. 13:57:17

@FDToth: 14 éves korig, a biciklis is gyalogos.

megamenn 2012.08.31. 14:02:32

Nemtom, hogy volt-e már, e az új posztban én vagyok az első!

czibere117 2012.08.31. 14:03:59

@Bálintka.: Szerintem miattad is utálnak minket, kerékpárosokat.

megamenn 2012.08.31. 14:05:11

@Kelpo: Én is utálom a bicikliseket, ha gyalog, vagy kocsival vagyok, de utálom a gyalogosokat is, ha kocsival vagy bringával vagyok...na, ki találja ki, hogy mikor és kiket utálok még ?

czibere117 2012.08.31. 14:05:39

@Ironpen: A bicajos nem azért csönget, hogy a gyalogosokat felidegelje, hanem azért mert mindkettejüknek jól jön, ha nem ütköznek. A csengő amúgy kötelező is, ha már rajta van a biciklin, használnám.

megamenn 2012.08.31. 14:08:59

És a buzikat sem kedvelem, közlekedési eszköztől függetlenül.

Belagezapista (törölt) 2012.08.31. 14:09:23

@FDToth:
Azért van nem kevés olyan út, utca, ahol nem sokáig élnél, ha rendszeresen arra járnál kerékpárral. Én sem szeretem, ha járdán bicajoznak, de sokszor meg tudom érteni.

Belagezapista (törölt) 2012.08.31. 14:10:42

@asebes:
Nem is azért gondolom, hogy hátha már találkoztunk, mert én lettem volna egyik történetedben, hanem a mentalitás miatt. Oktatsz másokat olyan módon, hogy te magad szeged meg eközben a KRESZ-t.

Belagezapista (törölt) 2012.08.31. 14:11:53

@Kelpo:
Ja, csak Budapesten az autósok többsége sem 100-as.

copass 2012.08.31. 14:35:19

@czibere117: a csengő kötelező, csak éppen nem a járdán kell használni, ott se kéne lennie.

ga-ap · http://soundcloud.com/gaap/classic-breaks-vol1 2012.08.31. 14:39:23

A posztnak lehetne az a címe, hogy "Két hülye/magyar/hülyemagyar, ha találkozik". Szerintem...

Reggie 2012.08.31. 14:40:22

@czibere117: Nem. Azert csonget, mert pofatlan paraszt es nem hajlando a gyalogos zavarasa nelkul kozlekedni. Azt varja, hogy a csengo hatasara majd elugralnak elole az emberek.
Ha mar a jardara teved egy kerekparos, akkor haladjon kussban ugy ahogy lehetosege van, es ha ranez egy gyalogos akkor azert is kerjen bocsanatot, hogy levegot vesz, mert rohadtul nincsen ott keresnivaloja.

videki gyerek 2012.08.31. 14:48:00

A geci kurvannyat a proszto pizzasoknak. Egyik nap talan elatogatunk oda haverokkal, es ha meglatom ezt az izomagyu tahot az utcan acsorogni, lenduletbol olyat belekurok az arcaba, a pumpaval, hogy uj szemelyit kell csinaltatnia, mert a regi hasznalhatatlan lesz a kep miatt. (speci, csavarokkal nehezitett cel szerszam, direkt ilyen esetekre)

Környezettudatos 2012.08.31. 15:29:59

@videki gyerek: Inkább iratkozzál be az általánosba, már ideje lenne!

fidesz = házmesterek pártja 2012.08.31. 15:46:23

@videki gyerek: helyes, rendezzünk flashmobot! :-D
Mondjuk én (ebben az esetben) inkább állnék a pincér mellé.
Lehetne jó kis tömegverekedés! :-DDDDD
---------------
Viszont az étteremnek egész jó reklámot csinált a homár.

Környezettudatos 2012.08.31. 15:46:28

@horex: Ó, én sem kerülnék. Én tankot vezetek, nekem nem is kell. :)

Illes 2012.08.31. 15:49:07

A járda a gyalogosoké, kerékpáros ne közlekedjen rajta (kivéve ha az úttest közlekedésra alkalmatlan, ilyenkor max. 10km/h és eszébe se jusson lecsengetni bárkit is). Kerékpárút a kerékpárosoké (és ne kóválogjanak rajta a gyalogosok, mint pl. Árpád híd északi járdája). Gyalog- és kerékpárút gyalogosok és kerékpárosok közös használatára szolgál, egymást nem akadályozhatják és nem veszélyeztethetik. A közút a járműveké, a kerékpár is jármű.
Ennyi. Ha ezt mindnenki felfogná, nem lenne gond. A gond ott kezdődik, ha gyalogos kerékpárútra téved, ha kerékpáros járdára, vagy ha közútról ledudálják a kerékpárost. Ez az egyik fele. A másik, hogy az adott szituációt (ahol valamelyik fél már hibázott), a felek hogyan kezelik le.
Van jogosítványom, de leginkább évek óta kerékpározok, és a legjobb tanácsom: kultúráltan szóljunk, de alapverően sz@rjuk le. Ha valakiben annyi kultúra nincs, hogy ne akadályozza és/vagy veszáélyeztesse TÁRSÁT a közlekedésben, az szavak szintjén se egyetemi etika-tanár...
...aki viszont fejlődőképes, az ha nem tapló módon van megszólítva/megharagítva, (pl.: "Elnézést, bizonyára nem vette észre, de kerékpárúton parkol. Kérem legközelebb ne tegye, jó utat!"), az át fogja gondolni hogy mit tett rosszul és lehet hogy legközelebb nem teszi.

czibere117 2012.08.31. 16:03:26

@copass: Az autósok meg sem hallják. Hidd el, a gyalogosok miatt kell az.

czibere117 2012.08.31. 16:09:29

@Reggie: Te nem biciklizel, ugye?

@Illes: Ezt felejtsük már el, ezt a lecsengetést! Én azért csengetek, hogy a gyalogos vegye észre, hogy jövök és lehetőleg ne üssem el. Azért megyek a járdán, mert ott tartom biztonságosabbnak és akkor is ott fogok menni, ha emiatt mindenki tahónak tart vagy akár megbüntetnek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.08.31. 16:28:03

@Illes: Szerintem egy-két ingyenes hívás (112) után is átgondolja. Ja: akkor néha a bunkók is. Kivéve a bunkó rendőröket, ügyészeket, bírókat, poltikusokat és bűnözőket...

dukeekud 2012.08.31. 16:32:53

Mindenki elmehet picsaba, aki kerekparosokat tamadja, es taho barmoknak ad igazat. Ennek az ugynek semmi koze a biciklisekhez. Mifele gengszter stilus mar ez, hogy bandaba verodve ratamadnak valakire az utcan, mert valami nem tetszik nekik ?
Kepzelem a proszto pizzanal, hogyan kezelhetik az egyebb problemakat. Ha netan a vendeg nincs megelegedve a kiszolgalassal, vagy a moslekkal amit felszolgalnak, akkor rakuldik az izomagyu barmot.

megamenn 2012.08.31. 16:49:17

@dukeekud: először nem, csak ijesztésképpen elkapnak egy ártatlan járókelőt és jól elpicsázzák, lezsidózzák. Aztán újra megkérdezik, hogy fasza volt-e a piza.

copass 2012.08.31. 16:53:50

@megamen: ha nem volt jó a pizza, akkor megint elpicsázzák de akkor a főnök utána már bocsánatot kér! :D

Illes 2012.08.31. 17:08:48

@czibere117: A járdán a gyalogosnak nem is kell észrevennie hogy kerékpáros jön: a járda a gyalogosoké. A kerékpáros ott megtűrt vendég. Magam részéről egyedül a Szabadság-hídon szoktam a járdán menni, de ott sose csengetek és megköszönöm ha maguktól elengednek.

"Azért megyek a járdán, mert ott tartom biztonságosabbnak és akkor is ott fogok menni, ha emiatt mindenki tahónak tart vagy akár megbüntetnek."
Egy időben rendszeresen a Hungárián jártam (országútival, gyorsan, nem imbolyogva), mert éppen arra volt a leggyprsabb/legrövidebb és nem éreztem veszélyesnek. Nem baj ha számodra nem érződik biztonságosnak a közúton kerékpározás, de a KRESZ szabályai nem véletlenek. A fenti modatod alapján kérlek szépen hogy városban ne kerékpározz, ne hozz szégyent a többi kerékpárosra. Hidd el, számodra a busz busz/metró/villamos sokkal biztonságosabb. ;)

Illes 2012.08.31. 17:15:33

@Kitalátor: Igazad van, nem véletlenül van meg a közterület-felügyelet telefonszáma ;)
www.kozterulet-felugyelet.hu/felugyeletek-hirei

belekotty 2012.08.31. 17:21:00

@emex3: Ezt megértem. Vicceltem. Bármilyen szituációban visszahívom a kutyáimat, legyen az nyúl, ember, tüzelő szuka.

Xezs 2012.08.31. 17:32:07

Azért az elgondolkodtató a kommentek alapján, hogy hány embernek van tele a töke a bicajosokkal. Az még elgondolkodtatóbb, hogy normálisabb biciklisták is mennyire leszólják agyhalott társaikat.

Lehet kicsit tényleg vissza kéne venni a biciklis arcból?

vénszivar 2012.08.31. 17:56:00

@Xezs: zorbán is éppen ezt mondta....nem hallgatnak rá az ifjak s a zsidrákok se, hová lesz a világ ?

dukeekud 2012.08.31. 17:58:10

@megamen: :))
Ja lehet hogy csak, egy kis bemutatot tartottak a vendegeknek, a miheztartas veget.
Az biztos, hogy en elkerulom oket, es masnak is ezt ajanlom majd.

Reggie 2012.08.31. 18:03:05

@czibere117: De biciklizek, kb. napi szinten, de nem vagyok biciklis. Pont ezert.

Xezs 2012.08.31. 18:06:14

@vénszivar: Orbán jól csinálja: le kell szarni mindenkit. Ha valamit el akarsz érni akármilyen téren az életben, úgyis huhogni fog mindenki, hogy mi miért nem jó.

Még ha csinál is hülyeségeket, a módszere figyelemreméltó.

Pont az a baj manapság a világgal, hogy elkurvultak az emberek és azt hiszik, hogy joguk van mindenbe beleszólni.

A civilszervezetek is rendre arra jönnek létre, hogy beleugathassanak mindenbe. A felét be kellene tiltani legalább.

Üljenek otthon kussban, aztán kész. Nem kell mindenbe beleugatni.

Xezs 2012.08.31. 18:08:33

@dukeekud: Te hülye vagy? Egy ilyen helyre mindenképp el fogok menni kajálni.

A legtöbb étterem amúgy is hót unalom, semmi sem történik, max. szól valami szar sláger a rádióból. Itt legalább esemény is van.

Még tapsolni is fogok a következő biciklis nyakonverése után.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.31. 18:15:17

@Xezs: "Nem kell mindenbe beleugatni."

Mert az Agy annyira tud. Azért kell a törvényeket már életbelépésük előtt is módosítani.

A bankok is jobban örültek volna, ha a végtörlesztést, extra adókat, akármit megbeszélik velük...

Xezs 2012.08.31. 18:27:47

@atpijkamo: Az egy dolog, hogy ki minek örülne, az meg egy másik, hogy melyik módszerrel lehet eredményt elérni.

Nézd meg pl. az elmúlt 20 évet: azért nem változott itt semmi, mert a kormánypárt akart valamit, az ellenzék meg leszavazta. Tökmindegy hogy mit, csak leszavazhassák. Ez mindegyik pártra igaz, mert balkáni parasztokból áll mindegyik.

Na ezért kell valaki aki elhajt mindenkit a bús picsába és megcsinálja amit akar. Ha hülyeséget csinál, akkor azt. Legalább történik valami, nem a poshadt állóvízben lubickolunk.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.08.31. 18:30:45

@Xezs: Az nem fáj, ha megkérdezik a másik felet. Legfeljebb nem fogadják el a véleményét.

Xezs 2012.08.31. 18:59:42

@atpijkamo: Újabb vitát generál, aminek tökölődés a vége és egyhelyben toporgás.

Legjobb példája a NATO radarok telepítése. Az egész NATO a töketlen magyarokon röhög.

vénszivar 2012.08.31. 19:11:10

@Xezs: De, hát mi is "MINDENBE" belepofázunk . Jót v. rosszat ki tudja mikor derül ki..........sok pró s kontra dolog létezik. Az biztos, hogy a tizedéhez sem értünk,de te is én is, sőt nagyon sokan hisszük, hogy igen s mivel kinek erősebben, kinek óvatosabban van véleménye, hát itt-ott kinyilvánítja. Az igaz, ha komolyabbra fordulnak a "dolgok",akkor már ne az
amatőröké legyen az utolsó szó. Persze, HA vannak értelmes profik.

Xezs 2012.08.31. 19:49:29

@vénszivar: Részben igazad van, de ne keverd össze a blogon való észosztást azzal, mikor önjelölt hülyegyerekek ugatnak bele fontos katonai és politikai döntésekbe, a másik fél meg még hallgat is rájuk.

vénszivar 2012.08.31. 20:03:15

@Xezs: Ja , hát komoly témákhoz nem odaillőket, már nem oda engedni, "akár mekkora" is a "demokrácia"! Viszont, ha a profik hallgatnak rájuk, akkor hunyók ők is.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.31. 22:50:35

Kiderült már, hogy a járdán nem tekerjük, hanem toljuk a kerékpárt?

Helyszíni zsemle 2012.08.31. 23:38:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nem derült ki bazmeg, mert a kerékpárosnak kurvára joguk van ahhoz, hogy a járdán kerékpározzanak. Csak annyi a kikötés, hogy ezt maximum 10 Km/h sebességgel tehetik. De itt nem kerékpár a lényeg, hanem ez az agresszív bűnözői magatartás. Há bazmeg, nem a boltot akarta kirabolni, nem akarta felrobbantani, csak el akart mellette menni. És erre rátámadnak, ez kurvára NEM NORMÁLIS dolog.
Arra volnék kiváncsi, hogy egyáltalán ezek a mocskos bűnözők, honnan veszik a bátorságot, hogy Budapesten lezárjanak maguknak egy egész utcát, és hogy ők határozzák meg, hogy ki mehet át azon a utcán. Hat jó kurva anyukat ezeknek tetves bűnözőknek, hogy mit meg nem engednek már maguknak. Az minimum, hogy netszerte mindenhol le kell járatni a proszto pizzát. Mindenhova, forumokra, facebookra be kell irni, hogy undorító szar a kaja, drágák, a dolgozok meg, agresszív köcsögök, akik megverik a vendéget. Ha több tízezer ember mindenhova beírja, hogy mennyire szar ez az étterem, az előbb utóbb azért biztos okoz némi veszteséget, ezeknek a bűnözőknek. Meg kéne oldani, hogy google "szar pizza" kifejezésre, a proszto pizzériát dobja ki.

Mr. Alkohol 2012.09.01. 00:02:35

Eddig csak egy valaki írta, hogy MEGVERNI NINCS JOGA SENKINEK SENKIT! Teljesen mindegy, hogy mit hibázott a biciklis, ezért őt csak hatóság büntethette volna meg, egy önbíráskodó gyurmafej nem.

Akik helyeslik az agressziót, azok maguk is bunkó gyurmafejek. Nektek Kínában kellene élnetek, hogy sose jusson nektek csaj!

Xezs 2012.09.01. 02:07:36

@Helyszíni zsemle: De tudtam bazmeg, hogy itt újra be kell linkelni valamit, ami az egész kommentfolyam elején már megvolt. Hát akkor íme, hülyegyerek:

www.police.hu/data/cms973820/bunmegbringa0724.doc

Kimásolom neked a lényeget:

A hivatalos értelmezés szerint az, hogy az útesten nagy a járműforgalom, vagy tábla tiltja az úttesten a kerékpáros közlekedést, még nem jelenti, hogy szabadna a járdán tekerni."

Hogy te is értsd: apádfaszához van neked jogod. Érted már?

Xezs 2012.09.01. 02:09:20

@Helyszíni zsemle: Ja, még valami: légyszi tényleg terjeszd az igét, mert vagyunk egy jópáran, akik szívesen mennének olyan étterembe, ahol pofánbasszák a prosztó biciklist. Én két falat pizza között kifejezetten élvezném. Baromarc.

England win The Ashes! 2012.09.01. 03:24:22

@Conyi: "Az artisták és az idomárok (bicikli, kutya) helye a városligetben van! (Fövárosi Nagycirkusz)"

Azért ezt óvatosan hangoztasd, mert ha megfogadják a tanácsodat, akkor a te idomárod lesz mérges, hogy kiszorul a műsorból a csimpánza. :)

England win The Ashes! 2012.09.01. 03:30:30

@Xezs: A KRESZ egy része faszság. Sajnos. Ugyanis a fenének írnak bele ilyeneket, hogy ezt és ezt teheted, KIVÉVE, HA... Bakker, legyen egyértelmű: biciklis nem tekerhet a járdán. Slussz! Vagy: autós nem parkolhat a járdán. Gyalogos nem közlekedhet a kerékpárúton.

Ezekkel a "KIVÉVE, HA..." részekkel basszák agyon az egészet, mert minden debil úgy értelmezi, ahogy akarja.

Xezs 2012.09.01. 04:10:55

És most ledobhattok a padlóla. De dulván.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.01. 11:48:27

Egyébként meg még mindig nem tudom megérteni,mi ez a biciklis-ellenesség.
Persze ha el van telve magától és bunkó akkor megértem.
Itt sokaknak van velük rossz tapasztalata úgy látom.
Engem nem zavar ha csenget,mert ez a normális.Meg az ha elengedem és megköszöni.

Xezs 2012.09.01. 13:33:47

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Pont ez a baj, hogy nagyon sok van köztük amelyik el van telve magától és bunkó. Fogalmam sincs miért, de van bennük egy zsigeri felsőbbrendű érzés mind a gyalogok, mind az autósok irányába.

Az már csak hab a tortán, hogy nagy részüknek meggyőződése, hogy akinek autója van, az maga az ördög földi megtestesítője, míg akinek biciklije, az a fény hozója.

A KRESZ-t még hírből sem ismerik, ezáltal hozva létre ön- és közveszélyes helyzeteket.

Nem képesek felmérni, ha egy helyen nincs keresnivalójuk mert nem férnek el vagy veszélyeztetnek másokat.

Fórumokon is elképesztő dolgokat lehet olvasni tőlük, hatalmas az arcuk.

Nekem röviden ennyi bajom van velük. Tisztelet a kivételnek, ha van egyáltalán.

intarzia01 2012.09.01. 20:01:13

A biciklistákat sem kell egy másodpercig sem sajnálni! Volt szerencsém bicikliúton sétálni, (amit nem vettem észre) és ezt egy "naiv biciklista" direkt a bokor mögül nézte! Majd szembe jött velem, és messziről elkezdett magyarázni nekem. Észrevéve hibámat áttértem a gyalogos sávra és elnézést kértem, de ő szó szerint tovább ugatott egyre emeltebb hangon, és ami a legszebb, közben körülöttem tovább biciklizett! Na erre már felkaptam a vizet, és elküldtem a jó édesébe! U.i: Remélem azóta úgy járt mint a fotón a srác, csak még több foltja lett!!

zoli bp 2012.09.01. 20:44:21

Azért, mert a járdán biciklizik valaki ne verjük már meg. Feljelentést kellett volna tennie, az a baj, hogy a sok vállalkozó kiskirály elhiszi, hogy mindent megtehet ebben a jogfosztott országban. Remélem sok vendéget el fog riasztani ez a hozzáállás. Megérdemli az ilyen tulaj.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.01. 20:54:28

@zoli bp:

Azért, mert a járdán biciklizik valaki ne verjük már meg.

- Miért ne? Mást nem érdemel.

vénszivar 2012.09.01. 21:02:48

@zoli bp: DE MIÉRT BICIKLIZIK A JÁRDÁN ?

Akkor miért ne vágják orrba ?

Helyszíni zsemle 2012.09.01. 22:02:29

@Xezs: A beidézett oldal is azt bizonyítja, hogy ott lehet kerékpározni.

"Lakott területen csak akkor szabad a járdán kerékpározni (legfeljebb 10 km/h-val), ha az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan (például földút). "

Már pedig, abban az utcában nincs úttest, és mivel a nem létező úttest alkalmatlan a kerékpáros közlekedésre, ezért teljesen jogszerű a járda használata.
De még a legrosszabb esetben is, ha netán, mégis szabálytalanság történt, akkor sincs joga, annak faszszopó köcsög pincérnek senkit sem megtámadni, se szóban sem tettleg. Úgyhogy továbbra is a jó kurva anyukat a prosztóéknak, remélem csődbe mennek.

intarzia01 2012.09.01. 22:10:30

@zoli bp: Szerintem nem azért verték meg elsősorban hanem ezért: " Én ez után leszálltam a kerékpárról, és (valóban nem a legudvariasabb hangnemben)visszaszóltam"

megamenn 2012.09.01. 23:41:11

- BRING-BRING!!!
- Elnézést uram, kérem engedje meg, hogy felhívjam a szíves figyelmét arra, hogy ön jelenleg járdán tartózkodik, mely felület elsősorban a gyalogos forgalmat hivatott kiszolgálni, mindamellett...
- KUSSOJJÁ MÁ KÖCSŐŐŐG! OTT BICIKLIZEK, AHOL AKAROK!!!! ANYÁDNAKUGASSÁ!!
- Kérem, ezt a hangot mellőzze, ide finom emberek járnak...
- Ne udvariaskodjál már Márió, basszál oda neki keményen!
- Úgy van! Lássunk már végre valamit!
- Rendben...főtanácsos úr, kérem húzódjon egy kicsit hátrébb...igen , ott jó lesz, miniszter úr, ha kérhetném üljön át a bal oldali székre, ott már biztosan nem borul önre egy asztal sem. Na gyere csak ide te drótszamárbaszó buzi, letekerem az orrodat...
- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!

Xezs 2012.09.02. 00:20:28

@Helyszíni zsemle: akárhogy csűröd, nem fogod megmagyarázni, hogy nem tahó dolog behajtani a gyalogosok közé.

Mondjuk akkor hogy az a rész sétálóutca, a tököm bánja, de ekkor meg pláne pofátlanság betekerni oda.

Tényleg fájna a hülye parasztjának, ha a következő párhuzamos utcán tekerne? Mi a fasznak ez a fenenagy büszkeség, ez a "majd én megmutatom" attitűd? Miért kell gecizni másokkal?

copass 2012.09.02. 09:02:47

felesleges itt megmagyarázni a dolgokat a gyáva bringásoknak, menjenek pizzázni ott majd elmagyarázzák!:D
le van írva, hogy csak akkor szabad, ha az út nem alkalmas a közlekedésre (földút,macskakő,fel van bontva,felázott földút,jeges,fizikailag nem lehet rajta menni)
a forgalmas út pedig nem azt jelenti, hogy nem alkalmas, mert az ótó tud menni, mert a busz tud menni akkor a bringás is tud menni az úton.
csak azért nem megy a legtöbb "bringás", mert gyávák ennyi.

CID 2012.09.02. 11:51:01

Jájájáj. A kampós orr is antiszemita megjegyzés ? Furcsa embörök ezök a Pöstiek !

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.02. 11:52:03

@Xezs: Mondjuk autósokra én is tudok haragudni.
De én úgy vagyok vele,ha az autós nem figyel akkor ő a balfasz,ha meg én nem figyelek akkor meg én.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.02. 11:53:26

Bocs gyerekek. Ez a csávó évek óta arra jár.És talán még sosem volt ezzel problémája.
Azért itt a pincér is gyökér volt.

dukeekud 2012.09.02. 14:50:00

@megamen: :)))
Ezen jot rohogtem.

Ja szinte biztos, hogy a pincer ilyen 19. szazadi uri modorban beszelgetett a kereparossal. De hat egy pizzeriaba kell is a jomodor az uri kozonsegnek. :)

blogol-ó 2012.09.02. 15:44:52

@Xezs: Nekem is ez a gyanúm amúgy.
Volt egy zsidó ismerősöm, ezzel szórakozott folyton.
Kedvenc esetem: megállítják a szórakozóhely előtt és közlik vele, hogy "nem jöhetsz be, mert a klubszabályzat zárt bőrcipőt ír elő"
Erre a srác válasza: "Ne zsidózzál!"

Szóval ismerjük már gyerekek, ismerjük már a nótát, kezd uncsi lenni :D

Xezs 2012.09.02. 19:31:30

@blogol-ó: Ilyenért viszont bőven jár a tockos.

blogol-ó 2012.09.02. 19:51:31

@Xezs: Az kéne még, egyből jönne a mazsihiszti. Hát kell az? :D

Xezs 2012.09.02. 19:53:00

@blogol-ó: Na ja, az is igaz. Kikúrt egy hozzáállás ez.

Helyszíni zsemle 2012.09.02. 20:04:09

@Xezs: "akárhogy csűröd, nem fogod megmagyarázni, hogy nem tahó dolog behajtani a gyalogosok közé."

Hú mekkora katasztrófa BEHAJTANI a gyalogosok közé. Ne tegyünk már úgy, mintha egy 747-esel akart volna leszállni a sétálóutcába. Szinte biztos, hogy úgy történt ahogy le van írva. A kerékpárral lépésben haladt, senkit és semmit nem zavarva, csak a pincér ezt nem tudta elviselni, mert
egy primitív agresszív bűnöző. Aki tele van mindenfele kisebbrendűségi komplexussal, és egyéb lelki problémákkal. Fogadni mernék rá, hogy Bmw, vagy Mercedes típusú gépjárműve van, de meg a drága sportautó ellenére is, olyan pszichikai hátrányban érzi magát a hétköznapi emberekkel szemben, hogy muszáj neki minden nap agresszióval kompenzálnia a nyomorát.
Pénzben mernék fogadni, hogy ez a konfliktus valódi oka, nem pedig a kerékpár, illetve a kerékpárosok viselkedése.

vénszivar 2012.09.02. 20:16:07

@Helyszíni zsemle: nyertél, gyere holnap oda, persze bringával, közbe csengess, szemüvegbe, vászon tarisznyával s jó nagy orral. megkapod jutalmad !
ha az orrod "kicsi", majd pár pofán vágással megoldják, tehát megkapod nyereményedet, igaz nem pénzbe, de nem minden a pénz ! néha jobb az egyénre szabott ajándék ! pénze mindenkinek lehet ! brff :))) te! mi az a Bmw ? :D

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.09.02. 20:47:50

@Helyszíni zsemle:

Nálunk fejlettebb országokban nem szabad a sétálóutcában biciklizni.

Gyalogosként kibaszottul idegesítő, mikor a biciklisek ott centiznek engem a járdán. De ha szerinted (szerintetek) rendben van, hogy gyalogosok között bringázol, akkor ne szólj érte, ha autó parkol a kerékpárúton, vagy ha autó a könyöködet kicentizi előzéskor.

Xezs 2012.09.02. 21:43:52

@Helyszíni zsemle: 1. Lépésben sincs semmi keresnivalója ott. Nem oda való és kész. Nem csak törvény szerint, de józan paraszti és szerint is.

2. Bizonyítsd hogy lépésben haladt, bár az első pont értelmében teljesen fölösleges.

3. A kisebbségi komplexus tapasztalataim szerint a bicajosokban teng túl. Gondolom bassza a csőrüket, hogy nekik csak egy csóri bicajra tellett.

4. Nincs autóm, mielőtt acsarkodni kezdenél velem.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.09.02. 22:56:22

@Xezs: halkan jegyzem meg, forgalmas helyeken bringával azért megyek a járdán, mert saját magamról tudom, hogy van annyi felelősségérzetem és odafigyelésem, hogy a gyalogosokat nem fogom elütni, de ugyanezt az adott forgalmi szituációban nem merem feltételezni az autósokról. Ilyenkor persze eszemben sincs csengetni, és engem zavar, ha nekiállnak félreugrálni meg úgy viselkedni, mintha elvárnám az elsőbbséget. Eddig a legmókásabb az volt, amikor a Kálvin téri kitelepült vendéglősor teljes hosszában követtem egy kerekescekkeres mamit a saját tempójában, mert nem volt hely elmenni mellette. Somolyogtak is a vendégek :)

Tudok autóval is a városba menni, de bringával és tömegközlekedéssel vagyok csak hajlandó. Esetleg éjjel. Már ami a kisebbségi komplexust illeti, az inkább parkolásilehetőséghiányfóbia, és egyirányúutcaundor. Igen, bemegyek bringával szembe a forgalommal, és járdán haladok, ha éppen ezzel közlekedésre alkalmatlan vagyok, fene a pofámat :) De akkor is ezerszer praktikusabb, mint autóval szívni a városban (meg a sok hülye bringással akik bejönnek szembe az egyirányúban :DD).

Komolyra fordítva a szót, ha azt az elvet követem, hogy soha senki útjába nem kerülök a bringámmal, akkor néha ott is érdemes felmenni a járdára, ahol a kresz nem engedi, mert különben az autós figyelmén múlik az életem egy olyan helyen, ahol én magam autót vezetve a nagy többségnél óvatosabban mennék, például lassabban haladnék a megengedettnél.

imittto 2012.09.04. 12:00:11

@tarquinius: Ha a belvárosban rossz a levegő akkor nem az a logikus hogy nem ajánlott ott kerékpárral közlekedni. Logikus lépés az lenne hogy teszek az ellen ami a levegőt rosszá teszi. De ebben az országban az autós szent tehén...

Mindemellett a posztoló a hülye (700+ hozzászólásnál gondolom már lehet), a hozzá hasonlók miatt utálja mindenki a normális bringásokat!

Skodakék Fábia 2012.09.04. 13:49:35

Visszajövök szabiról és mit látok? Megruháztak egy bringást. Szép az élet, na!

Xezs 2012.09.04. 19:08:41

@imittto: Mégis mit szeretnél? Menjünk vissza a középkorba a lovashintók korszakába? Most épp a benzines autó fejlettségi szintjén vagyunk, ezt kell szeretni.

Már jönnek az alternatív energiaforrások, bírd már ki azt a 20-30 évet, amíg elterjednek.

imittto 2012.09.04. 20:26:42

@Xezs: Ilyet nem mondtam. Aki ismer az tudja mennyire autóbuzi vagyok. Szeretem a jó, vagy valamiért egyedi autókat. Szerencsés is vagyok, az elmúlt 10 évben több kedvencemet is sikerült birtokolnom. Jelenleg is van autóm, csak próbálom arra használni amire való: nagy távolságok leküzdésére. Nekem a városon belül közlekedés nem ilyen. Nem az autó a baj hanem hogy sokan a sarki közértig is azt használják. Ha élhető várost akarunk akkor igenis el kell érni hogy az autó helyett - városon belül - az emberek a tömegközlekedést, a sétát vagy egyéb eszközt - bringát, rollert, görkorit stb. - használjanak. Nem ellehetetleníteni kell az autókat, hiszen árut szállítani kell, gyerekeket hozni-vinni egyszerűbb vele (bár ha csak egyet kell magammal vinni még mindig a bringát használom). Csak nem MINDIG, MINDENHOVA kellene használni. Sokan vagyunk, autóból is egyre több van, ennyi egyszerűen nem fér el az utakon. Esetleg létrehozhatunk még 1-1 sávot a járdák felszámolásával, akkor lennénk csak autós kánaán.

august 2012.09.04. 23:35:18

summa summárum:

Nem szabad verekedni bunkótetováltXpincér.

Ne biciglizzé a járdán szemüvegesbeszólógatospernahajder.

ebből az következik hogy:
a járdán kerekezőt hamarabb utolérik ha tetovált a pincér, vagy addig jár a kerékpár a járdán amig el nem törik.... a gazdája szemüvegét.

Ja, és követelem hogy foglalják nemzetialaptantervbe hogy nem szabad verekedni. Na meg a KRESZ-t is....

Xezs 2012.09.05. 00:54:52

@imittto: Nézd, ez a te felfogásod. Más meg belvárosban akarja használni. Nehogy ráerőszakold már az akaratodat másra.

Belvárosban is simán van 10-15 km-es távolság.

A tömegközlekedést meg légyszives ne ajánlgasd, mert annál rosszabb nincs. Aki azt hiszi, hogy a tömegközlekedés normális alternatívája ma az autózásnak, az hülye.

Én azzal járok, tudom miről beszélek. A kibaszott metrón állandóan ezer fok van, de a régi szar villamosokon és buszokon is. Okádok az egésztől mert egy nagy rakás szar. Azokat az ótvar fos metrókocsikat már rég be kellett volna zúzatni a picsába, ehelyett még fel akarják újítani.

Bicikliztem sokat városban korábban, arról is tudom, hogy nem alternatívája az autónak. Lehet szépíteni, de ezerféle helyzet van, amikor nem alkalmas és kész.

Megjegyzem a sarki közértig kocsival menő faszokat én sem bírom, de nem tiltja nekik törvény hogy így tegyenek úgyhogy kár ezért kárálni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.09.05. 01:49:42

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: :D jogos, tényleg fel sem tűnt, csak megismételtem. Idézőjelben dögösebb lenne :D

imittto 2012.09.06. 05:47:50

@Xezs: A belvárosban nincs 10-15 km. távolság. Újpalotáról járok az Etele térre (ennek a belváros csak egy része), az 13km.

www.endomondo.com/workouts/lboybG0uExA

36 perc.Ha a lámpáknál állást is beleszámolom is bőven 45 alatt van. Ha autóval megyek is kell hozzá fél óra, így 15 percet nyernék...ennyit nekem megér. Mint írtam, szerintem az autó NAGY távolságok leküzdésére való. A 10-15 km. bringával nem nagy távolság.

Xezs 2012.09.06. 09:54:26

@imittto: Ott a lényeg a szövegedben: "szerintem" - innentől kezdve nincs min vitatkozni, mert nem jóldefiniált dolgokról beszélünk, csupán életérzésekről. Az meg mindenkinél más.

Mellesleg csak úgy kérdem, mennyire leszel izzadt, míg bebicózol a melóhelyre?

Mert bicikliztem én elég sokat ahhoz, hogy tudjam, az ember fossá izzad a biciklin.

Meg a metrón is, mint írtam.

Az egyetlen jó választás az a légkondicionált autó. Szerintem - mert ugye megbeszéltük hogy életérzésekről beszélünk.

imittto 2012.09.06. 10:11:40

@Xezs: Hogy mennyire izzadsz meg az attól függ mennyire hajtasz. Egyelőre két helyen dolgozok, az egyik helyen van zuhanyzásra lehetőség - oda szoktam haladósabban tekerni. A másik helyre kicsit visszaveszek a tempóból, így nem izzadok meg. Persze körülményesebb, tiszta ruhát hurcolni, zacskózni hogy ne ázzon meg (ha nem esik akkor meg locsolják az utat, szóval megúszni nem lehet). Évi 5000 km. körül van csak a munkába járás, érdekes módon egyszer se akartak szándékosan elütni, megverni... csak normálisan kell közlekedni.

toto78 2012.09.12. 23:35:12

Én ezt nem így hallottam kispofám mivel pont ott étkeztem,nem értem miért hazudozol talán újságíró vagy???
Te kezdtél el arcoskodni mikor megkértek normálisan,hogy told a szaros biciklid ekkor még neked állt feljebb.Nem értem miért kell egy céget,vendéglátó egységet belekeverni mikor egy gyalogossal veretted meg magad aki ott dolgozott.Vagy minek minősül a kressz szerint aki a lábán áll a járdán,de épp dolgozik?Azt javaslom menj el gyúrni,akkor nem fognak máskor megverni,neked sem sérül a lelked,sőt a lelkiismereted sem ,ergó nem kényszerülsz hazudozásra.

toto78 2012.09.12. 23:37:00

@Kelpo: Sétáló utcában nem hinném hogy lehet biciklizni,bár a zsidóknak mindent lehet egyfajta kárpótlás a múltért.

Hola (törölt) 2012.10.02. 13:15:32

Paraszt poszter keveset kaptál!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.10.04. 21:58:57

Képzeljétek mi történt.
Egy csaj ment a járdán a biciklivel.
Csöngetett,a csávó rámosolygott és elengedte.
Az ide kommentelők fele minimum SZÍVINFARKTUST kapott volna!

Xezs 2012.10.04. 22:08:59

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: csak dugni akart

ha faszi lett volna a biciklin még rá is rúg
süti beállítások módosítása