Tékozló Homár

Hol születnek a biztonsági orkok?

2012.12.14. 14:44 | jackyll | 374 komment

Ha kicsit megkésve is, de megdöbbentő beszámolót kaptunk egy biztonságiőr-képző tanfolyamról:

Rendszeres olvasója vagyok a blognak, és nem egyszer futottam már bele a biztonsági orkokat szidalmazó bejegyzésekbe és kommentekbe. Úgy gondolom, talán itt az ideje, hogy elmondjam, hogyan is zajlik/zajlott a személy- és vagyonőr képzés az ország keleti részének bizonyos részein – ez talán megválaszolja bizonyos orkok viselkedése mögött álló okokat (már ugye a butaságon és a „kihaénnem” fel(nem)fogáson túl). 2009-ben játszódik – ekkor végeztem el a képzést, mivel hosszas sikertelen munkakeresés után ajánlatot kaptam a család egyik ismerősétől, hogy ha vagyonőri vizsgát teszek, akkor alkalmazásba vesz. Rögvest jelentkeztem is egy meghirdetett képzésre, az ár sem volt annyira horribilis, és a képzést tartó úr is nagyon szívélyesnek és normálisnak tűnt a telefonban. Mindent lefixáltunk, elmondta, hogy hol, mikor, mennyiért lesz a képzés (akkor 3 hónap volt, minden szombati napon 2 órás oktatással), mikor kell fizetni, hol és mennyiért lesz a vizsga.

Mint már az első oktatási órán is kiderült, a képzést vezető úr egy debreceni exrendőr, akinek nem igazán számított, hogy mi, ostoba tanoncok mennyit magolunk be a jogszabályokból, valamint az egyéb előírt tudnivalókból, ellenben a tanórából közel másfél órát áldozott rá, hogy elmúlt rendőri pályafutása legviccesebb, legundorítóbb és legtanulságosabb eseteit a fejünkbe verje. Hallottunk ott mindenről: nikotinivásról, foszló-bomló-romló-omló hullákról, balga kutyás biztonsági kolléga buktájáról a fatelepen… Mindenről, csak a „tananyagról” nem. Ez így ment, az idő telt-múlt, a legelső órán kapott jogszabálygyűjteményből annyit tanultunk, amennyit akartunk, nem érdekelt senkit. Aztán, nagyjából hat héttel a feltűnően profi képzés kezdete után bejelentette, hogy az aznapi óra mély sajnálatunkra elmarad, mert előírás, hogy legalább 6 órányi önvédelmi képzést is kapjunk (mily’ megnyugtató).

Ez a következőképpen zajlott: exrendőr magas, idős, pocakos komája bejött a terembe, és kiparancsolt minket az udvarra (egy iskolai épületben voltunk), ahol elénk állt, és elmondta, hogy itten mostan mi majd jól megtanuljuk megvédeni magunkat. Ezt követően elkapta a hozzá legközelebb álló srác karját, és felrikoltott „hanyanamanyananaaa!”, miközben láthatatlan mozdulatokkal térdre kényszerítette a srácot, aztán kérte, hogy csináljuk utána. Ott álltunk húszan, néztük, hogy akkor ezt most hogy. Végül önerőből, saját kútfőből párokba rendeződtünk (hihetetlen szervezést igényelt), és mindenki megpróbálta valamilyen módon elgáncsolni, fejbe vágni, vagy egyszerűen csak pofán rúgni a társát, hogy úgy tűnjön, mintha. Pocakos bácsi mosolygott és „igenezazjólcsinálod”-olt, és elment… De a lényeg, hogy a hat órás képzést nagyjából 4 és fél perc alatt letudták, semmi gond.

Ekkor már én is éreztem, hogy ha ezeken múlik, nemhogy vaslédi nem leszek, de a legelső komolyabb incidensnél egy tettlegezést foganatosító szubjektum úgy tördeli ripityomra hab testemet, hogy megnyekkenni sem lesz időm, ezért külön önvédelmi képzésre kezdtem járni, biztos ami biztos. A képzés persze folyt tovább, exrendőr sztorik jöttek és mentek, majd két héttel a vizsga előtt megkért minket az oktató, hogy fizessünk még be neki 25.000 forintot. Lestünk, hogy hát mégis mire – válasz: az a vizsgaköltség. Rutinosabb olvasók már innen sejthetik a folytatást, én akkor még nagyon naiv voltam, fogalmam sem volt a dolog kimeneteléről, míg el nem jött a vizsga napja (amire én birka tanultam és edzettem).

Helyszín: Debrecen
Előttünk: 6 tagú vizsgabizottság, köztük az oktatónk
Mögöttünk: rengeteg rendőrsztori és nulla órányi célirányos tanulás

Az oktató szívélyesen üdvözölt minket, megkért, hogy foglaljunk helyet, szedjük elő a papírjainkat és egy tollat, minden mást tegyünk el, mert írásbeli vizsga következik. Velünk együtt egy másik csoport is vizsgázott (tehát összesen negyvenen voltunk). Ezt követően kiosztották a vizsgalapokat, és oktatónk mosolyogva kezdett körbejárni. Első feladat: helyettesítse be a hiányzó szavakat a jogszabályokba. Második feladat: Írja le, hogy a fent példázott esetben milyen eljárás volna helyes, és hatályos jogszabályok részletes ismertetésével indokolja azt! Stb.

Töltögettünk, én annyira nem aggódtam, tudtam, hogy felkészültem, magoltam, tudok mindent, ami szükséges lehet. Éppen ezért szeppentem meg, mikor a kedves oktató, ez a jószívű ember furcsa szavakat és mondatokat kezdett mantrázni, ott, a bizottság füle hallatára (rá se bagóztak, ették a fánkot és itták a kávét), amikről kiderült, hogy bizony a helyes válaszok… Rögtön új értelmet nyert a vizsgadíj kifejezés is.

Az önvédelmi vizsga ugyanez volt: már ismert pocakos bácsi belejtett, és megkért, hogy, idézem szó szerint „hatástalanítsuk a társunkat”. Én, mivel ekkor már ugye normális helyen normális módon önvédelmet tanultam, nekiláttam a feladat helyes, precíz kivitelezésének, mire rám üvöltött, hogy nem úgy csinálom, ahogy ő mutatta (? senki nem látta, mit „mutatott”, de talán csak azon kapta fel a vizet, hogy nem üvöltöttem én is, hogy „hanyanamanyananaaa?!”), beírt mindenkinek egy ötöst, és ott hagyott minket…

A szóbeli vizsga nagyjából ugyanez volt, csak cizelláltabban: tételt húzni, leülni, kidolgozni. Aki kész, a vizsgabizottság elé ül, szembe az oktatóval, akivel következő párbeszéd zajlik:
- Nos, kedves Feri/Mari/Jóska, melyik tételt húzta?
- A hármast.
- Nagyszerű! Kérem, olvassa fel, hogy mi szerepel a tételben, majd mondja el, hogy mi lenne a helyes reakció az alábbi esetben.
- A tétel így szól: „Ön éppen szolgálatot teljesít, melynek keretében egy objektum külső őrzése a feladata. Látja, amint két férfi éppen bemászik a kapun. Mit tesz?” Nos, én ebben a helyzetben…
- Ugye ebben az esetben ugye először beszól rádión a központnak és rendőri intézkedést kér! Nagyon helyes, kedves Feri/Mari/Jóska! És mi lenne a következő lépése?
- A következő lépésem az lenne, hogy…
- Igen, pontosan! A két nyomorult után iramodik, és megpróbálja megállásra késztetni őket, míg a rendőrök kiérnek! Nagyon jó! Gratulálok, sikeres szóbeli vizsgát tett.

És valóban: minden vizsgám sikerült, hála a vizsgapénznek, amiből nyilván jutott a tisztelt bizottság minden tagjának. Ami azért tisztes összeg, ha kiszámoljuk, hogy mennyi is 40x25.000… Szerencsémre sikerült más munkakörben elhelyezkednem, így mindössze három hónapig gazdagítottam a biztonsági orkok köreit, de legalább azzal a megnyugtató tudattal, hogy én tisztességesen tanultam a tisztességtelen „oktatási” időszak alatt – igaz, ez naivitásom számlájára írható. Viszont rajtam kívül rohangál még a világban 39 elvetemült személy- és vagyonőr, akikről ez nem igazán mondható el…

Mindezek fényében persze felmerül a kérdés, hogy vajon máshol is ilyen-e a helyzet. Én az orkokat három csoportba sorolom:
- Paraszt – tökmindegy, hogy tanították-e vagy sem, akkor is tapló, ha senki nem hatalmazza fel erre
- Tanult volna, de ugyanazt a kiképzést kapta, mint én: fingja sincs róla, mi merre hány méter. Nem is ért hozzá, nem is pattog, ha jogszabályokat emlegetnek neki.
- Biztonsági vezető: ugyanaz, mint az első kategória, csak szívélyesebben tud mosolyogni és hihetőbben bólogatni.

Tisztelettel:

Rosamund, exork.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 19:49:56

@stillmatic: itt is az/ marmint a szorzo/
az egesz orszag gyaszol
az osszes krumplizabalo

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 19:52:26

@stillmatic: Én Magam Vagyok az, ha élhetek egy kis barokkos túlzással. De embiket nem viszek Magammal, már csak az kéne.

Xezs 2012.12.16. 19:52:49

@hagyma: Azért az amerikaiak hajlamosak túlreagálni mindent, meg sajnáltatni magukat. Nem mondom hogy nem sajnálom azokat a gyerekeket de van egy ésszerű határ amit kívülállóként nem lépsz át a gyászolásban.

A családok gyásza más tészta, én most a kívülállókról beszélek.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 20:00:13

@Manyecska: Van akik szerint olyan mint a macskakaja, dehát Engem az ilyesmik nem szoktak zavarni.

Manyecska 2012.12.16. 20:12:28

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: teknősöknek lehet tök ugyanilyet kapni, igaz nem ajánlják mer nincs benne bél, vese, szív stb.. legalábbis nem abban a formában.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 20:13:42

Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 20:14:26

@Xezs: nem hiszem, hogy barmi is "tul lenne reagalva"
4 napos gyasz van
felarbocon a zaszlok
Obama odamegy
ennyi a minimum
a dobbeneten kivul

Manyecska 2012.12.16. 20:15:41

Sza két komment közt leúszok 4 x 50 métert..:D:D@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: nem is kell..:D

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 20:20:15

@hagyma: ami viszont borítékolható: lesz belőle filmfeldolgozás is, hagymázas körítéssel

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 20:23:15

@stillmatic: A témában Uwe Boll is egy egészen nézhető filmet alkotott, bár tudom ez első hallásra furcsának tűnik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 20:25:05

@stillmatic: egyaltalan nem biztos
de ha lesz, miert ne lenne?
nagyon sok fil alapul valosagon
ebben az esetben a hagymazas korite elmarad, bar korantsem hiszem, hogy ez a tortenet filmre valo
az 5 evvel ezelotti egyetemi lovoldozesrol sem keszult
ez inkabb ilyen tipikus reagalas, az amerikaiak tipizalasa
a ciganygyilkossagokrol is keszult otthon
csaxolok
az nem fajt?

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 20:27:58

@hagyma: de, mert az orkok által legyilkolt magyar nénikről nem készült

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 20:36:44

@stillmatic: rajta
vegyel egy kamerat
jard vegig az aldozatok szomszedait es csinalj egy amator dokumentumfilmet
tuti sikere lenne
es nem viccelek

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 20:44:23

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Boll a legnagyobb rendezőgéniusz a világon. Sírvaröhögős.

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 20:51:14

@hagyma: Hol? Nálunk meg sem említenék. A híradóban csak akkor szerepel az adott rassz elnevezése, ha éppen áldozat. Ha elkövető, akkor kimaxolják, és a titulusa fiatal, ember, vagy fiatalember.

Ott az áramosbácsi. Évekig basztatták, mer megvédte a veteményesét, az egyik túlélő orkról a kórházban riport készült, mer ugye cigány+áldozat, de az már egyik libsi híradóban sem kapott 5 másodpercet sem, hogy ugyanez a felzárkóztatott a felépülése után megölt egy idős nénit....

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 20:51:58

@stillmatic: Bennem is felmerült, hogy nem valami névrokonáról van-e szó, de úgy látszik néha ki tud bújni a bőréből. Vagy mi. A Heart of America legalábbis szerintem egyáltalán nem rosszabb mint az Elephant.

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 20:55:55

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: Nem láttam, az utolsó tőle a Far Cry volt. Még ki kell hevernem.

England win The Ashes! 2012.12.16. 20:59:19

@ColT: Picit korrigálok: a MP nem jó, hanem überszupercsúcsjó, Galla meg akkor jó, ha MP-t dolgoz fel.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 21:02:58

@stillmatic: Az életműve valóban minősíthetetlen, dehát a legjobb rendezőnek is becsúszik néha egy-egy rosszabb alkotás, nála fordítva van, néha hibázik és ilyenkor nézhető filmet produkál :D

England win The Ashes! 2012.12.16. 21:03:40

@hagyma: Láttam Obi beszédét, tényleg megrendültnek látszott, és a beszéde is megható volt, de aki írta, fgyelhetett volna kicsit: azt mondta, hogy a gyilkos a gyerekek mellett tanárokkal, nevelőkkel is végzett, férfiakkal és nőkkel egyaránt. Namost a listán csak női nevek voltak. Nyilván nem ez volt a lényege annak, amit mondott, de azért mégis kellemetlen tévedés. Szerintem.

(Most tudnék ide egy poént beilleszteni, de inkább kihagyom.)

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 21:08:39

@dr. phil. Sün‼ ツ: Annak örülni fogok, mert már nincs annyi időm böngészni a Zindexet napközben. Pedig mókás alapanyagban nincs hiány.

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 21:11:19

Az összes homárnémber ikszfákktort néz? :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 21:19:06

@Dr Jozef Vengloš: nem neztem es hallgattam a beszedet, nem tudok erdemben reagalni
en is ugy tudom a felnottek csak nok voltak
@stillmatic: lofaszt
Denver at Baltimore
es Colts at Houston

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 21:21:39

bar en nem vagyok igazan nember, az igaz:)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 21:24:17

@stillmatic: nahát, most minnyár mekksértődöm halálosan....

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 21:31:24

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Most reklám van, vagy a némber szó túlságosan degradáló?

Napi jó hír, egyre enyhül az idő:

sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/548827_453838101336673_2144138511_n.jpg

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 21:36:53

@☺ágica: ugyehogyugye?

@stillmatic: a némber az mindegy, híhatsz öreganyádnak es, az mindegy nekem. ellenbe azt feltételezni rólam, hogy tököntaposott retardpozitív félidióták vérnyogását élvezném, nahát az már több a sokknál! :D

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 21:46:06

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: jahogymer gyanús volt, hogy csak az egyesek vannak ezen a cseten, nénik eltűntek. Örülök, hogy vannak kivételek.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 21:48:19

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Én egyetlen percet se láttam ezekből, de mivel olvasom a commentblogot elgépelésekre vadászva, azt már megtudtam, hogy van valami Csobot Adél, akit mindenki utál, meg Jimmy fia Krisztián.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 21:49:50

@stillmatic: én ma az anyósommal csevegtem 5 teljes órán keresztül, kaptam enni csodás grízgaluskalevest és egy még csodásabb lasagnet, nugátkrémet is meg kávét. na, úgyhogy kész vagyok, nyáron majd megint meglátogatom :D

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 21:54:42

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Lazannyáért én csúnyább dolgokra is készen állok, mint egy anyóslátogatást. :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 21:54:43

@☺ágica: :D:D @Gate of the gothic-sceleton monster's throat: monnyuk itten nincsen x-factor, de van valami hasonló fos, amit onnan tudok, hogy az egyik szomszédom mindig kiposztolja fészbukkon hogy éppen ki kornyikál és hogy ez miért jó neki.

a jimmyfijakrisztiánrul meg volt egy videjó a fészbukkon, hogy nem is sírt igazándibul, hanem csak megjáccotta. nah, ezen is ANNYIRA kiakadtam, hát milyen dolog ez, így átvágni a közönséget, szerinted juci????

brojáf :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 21:57:03

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: nem, csak nugátkrém, de az majd megszólalt, ááhhh.

@stillmatic: a fia jobban főz, mint az annya, pedig ő se kispályás. kevés volt benne a besamel, én úgy szeretm, ha kicsit úszik benne. :D azért megdicsértem, mer télleg jó volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 22:03:12

kifejezetten utalom a lazagnyat
vagyis nem annyira, mert eleve nem eszem

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 22:05:54

@hagyma: Én meg a hagymát, pedig Makón születtem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 22:09:00

@stillmatic: szar lehet
szinte minden normalis etelhez kell

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 22:11:01

@hagyma: Ételben igen, node önmagában?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 22:13:32

szerintem a lasagnahoz is, de minimum fokhagyma tuti

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.16. 22:15:36

@stillmatic: jo az hagymasalatanak is
zsiroskenyerre
siman csak ugy
a hagyma alap zoldseg, minden formajaban
es akkor a zoldhagyma
a lila
afok
stb
a hagyma meghatarozo dolog

Troppauer_Hümér 2012.12.16. 22:26:07

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: már nem, csak rokonyok. de évente 2x megyek arratájt.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 22:36:26

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: A németeknél asszem van. De annak is csak a Switch-paródiáját láttam, az jó volt.

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 22:38:01

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Most próbáltam ki az előbb hagymás mustárt. Van rajta allergén figyelmeztetés, hogy mustárt tartalmaz.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 22:42:30

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: sajnos csak a millijónensót tudom elviselni, kabarénak meg a bauersuchtfraut oszt ennyi a tévés művelcségem. ja meg az okto tévét mer azok agyatlanok, meg a servust mer abba meg szép hegyek vannak.

a hagymás mustár elég buzisnak hangzik, szerintem ne erőltesd :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.12.16. 22:48:37

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: nah, mondom hogy buzis,nézd meg ezt:

Senf TV
Senf TV diesmal auf den Spuren gedruckter Kunst: "Streulicht" ist ein 2 mal jährlich erscheinendes, neues Magazin, das sich mit Fotografie und Artverwandtem befasst. Herausgeber Roland Fischer-Briand und Grafiker sowie Fotograf Mario Kiesenhofer sprechen über die erste Ausgabe, die den Titel "Fotografie und Performanz" trägt. Außerdem: Der bildende Künstler Bernhard Cella hat im 21er Haus eine "Soziale Skulptur" namens "Let The Artist Sign Your Book" realisiert. 62 KünstlerInnen signieren ihre Kataloge und amüsieren sich dabei prächtig. Zum Abschluss gibt's einen kurzen Rückblick auf die Designmesse Blickfang Wien 2012 im MAK zu sehen.

:D:D

CID 2012.12.16. 22:55:14

Nofene, mióta folyik a Maros, Békés megyében.......
Hogy elkurvulnak a jóravaló alföldi jányok a labancoknál :)

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 22:58:09

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: De hol van itten Zwiebel?

Amúgy találtam róla képet. Ráadásul austria-onlineshop, rendelhetsz is mindjárt.

pix.austria-onlineshop.com/good/prodpicnr5896-zwiebelsenf-austriaonlineshop.jpg

Anomalocaris (törölt) 2012.12.16. 23:13:27

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Szegény kis Lapossal akkor megint nem fog senki beszélgetni :(

Xezs 2012.12.16. 23:31:15

@Prof. Giraffa Camelopardalis Phd.: Én konkrétan ma emiatt kapcsoltam el a tévét. Ezek a szánalmas szerencsétlenek összehoztak valami karácsonyi vernyogást ami valami iszonytatóan idegesítő, mert kb. 20-an vernyognak egyszerre. Káromkodtam egyet, szidtam talán az anyjukat, majd átkapcsoltam valami kerületi tévére de még az is jobb volt.

Erre nincsen jobb kifejezés, minthogy kulturális környezetszennyezés.

Innen is üzenem a vernyogóknak, hogy BASSZÁK MEG!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.17. 01:45:34

meg jo hogy bele nem leptem
nagyon jo a cowboys-steelers meccs:)
OT

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.17. 01:55:27

es nyert a dallas halaegnek:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.17. 07:56:29

Tegnap egész nap világvégét néztem a tv-én.
Megállapítottam, hogy fura emberek vannak a világon.
Csomó, lehetséges variációt bemutattak, hoyg hogyan lesz vége a világnak, aztán mindegyiket megcáfolták, és nem kell félni.
Na, de a listából valahogy kimaradt a napkitörés, kerülték mint macska a forrókását. Ez nem kerülte el a figyelmemet, és halvány gyanú ébredt, a lelkembe. Remélem gyors lesz a pusztulás, mert nagyon tudok szenvedni az égett sebeimmel. Exanyósom mondta, amikor szarrá égettem a kezemet, hogy kényeske vagyok. Be is láttam hogy igaz van.

Manyecska 2012.12.17. 08:02:52

@stillmatic: gondolod kíváncsi vagyok a nyikhaj csávókra??:O :D:D ?? Vattafakk?!

Manyecska 2012.12.17. 08:04:48

@Gate of the gothic-sceleton monster's throat: van, de az csak teknő..:))) utálom a teknősöket rájöttem. Is! :)

☺ágica (törölt) 2012.12.17. 08:05:53

jóregg

@batgirl: én is remélem, hogy gyors lesz, ha lesz:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.12.17. 08:18:32

@☺ágica: ÁMERIKÁBAN, egy csomó ember bunkert épít, és több százezer dollárt költöttek már arra, hogy 10 évnyi élelmiszert, vetőmagot, fegyvert raktároztak , ha eljő a világvége.
Mit fognak túlélni napkitöréskor?
És ha mégis túlélik, utána mit kezdenek?
hihetetlen.

Troppauer_Hümér 2012.12.17. 09:28:05

@batgirl: Vannak low-end huszárok is: szegényebb államokban elemlámpát és konzervet halmoznak fel. Pedig a nap szerintem rendesen világít, ha kitör. Igaz, a konzervet is felmelegíti.

Troppauer_Hümér 2012.12.17. 09:29:13

@Manyecska: Ezek szerint nézed, ha tudod, hogy nyikhajok. :D

Manyecska 2012.12.17. 09:37:00

@stillmatic: nem, én az itteniekre gondoltam!:) entsuldigung!:D

Troppauer_Hümér 2012.12.17. 09:46:32

@Manyecska: Kikérem magamnak a nyikhajt, mázsás traktorostanonc vagyok! :D

helianthus 2012.12.17. 10:09:14

@Xezs: megtisztelő, hogy kíváncsi vagy a megtisztelő véleményemre. Fura lesz, amit mondok, de ha csak ennyi infó áll a rendelkezésre, hogy fél személyesen első randit kérni, nem utasítanám el rögtön az illetőt, mert ahogy többször hangoztatttam tök toleráns és megértő vagyok. :)
Körbejárnám a szituációt, miért fél, mikor fél, stb. Ha kiderülne, hogy véglegesen tutyimutyi és nem csak én voltam rá riasztó hatással valamiért az elején, akkor nem járnék vele mivel én talpig nőként tudok talpig férfi lenni (pl. ha fahordásról kőfaragásról vagy balett táncról van szó, így hülyén festenénk együtt) :D nem tudom a többiek mit mondtak, de mindjárt megnézem.

helianthus 2012.12.17. 10:16:04

@batgirl: te már csomagolsz? én tegnap vettem meg az ajikat és csomagolópapírt persze természetesen és életszerűtlenül nem vettem. :(

Troppauer_Hümér 2012.12.17. 10:21:03

@helianthus: Felesleges, az huszonegyedikén úgyis elégne világvége által.

helianthus 2012.12.17. 10:24:23

@stillmatic: persze! amilyen szerencsecsomag vagyok, juszt se lesz világvége és ott égek majd a csomagolatlan ajándékaimmal. :) ja és én nem nézek ikszfaktort, csakhogy tudd, idegesít, ha hamisan énekelnek.

wowerman 2012.12.17. 14:38:28

A jogosítvány vizsgái is kb így zajlanak, akkor meg?

Manyecska 2012.12.17. 14:45:19

@stillmatic: Igi vajat köpül, most olvastam a másikon..:D

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 07:32:18

@ColT: Szia! Már a múltkor belenézegettem az oldaladba, tetszenek a fényképeid :)
Én is fotózgatok gyerekkorom óta..

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 07:35:20

@helianthus: Szerintem is, adj neki még egy esélyt, hátha csak pillanatnyi elbátortalanodásról van szó. Ha viszont ez a jellemző személyiseégjegye, akkor ne foglalkozz vele, mert csak gondot jelentene később. Pusz!

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 07:45:23

@batgirl: Szerintem, ha igazi nagy természeti katasztrófa lenne, arra nem lehetne érdemben felkészülni, mert teljesen kiszámíthatatlan állapotokat, kaotikus helyzetet teremtene.

Másrészről az ilyen gyerekes világvége jóslatokról az a véleményem, hogy minden érdekesebb dátum esetén megjósolták; sőt, bizonyos szekták még gyakrabban, még sem történt semmi :)
Most sem fog, csak izgalmas dolog ilyenről beszélgetni.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 07:47:07

A "mégsem"-et egybe akartam írni, mert egybeírandó. Bocs.

vénszivar 2012.12.18. 08:37:35

@l4c1: Szia. Miért éjjeli őr vagy ?

Szerintem, még izgalmas SEM az ilyenekről írni, olvasni, diskurálni róla. Nevetséges zagyvaságok !

helianthus 2012.12.18. 08:39:37

@l4c1: na ugye, hogy mondtam valamit, mert odaírtam? Neked is puszi, bár kicsit bizonytalan vagyok a nemed illetően, szóval ha nem férfi vagy, akkor baráti puszi, ha nem nő vagy, akkor meg őőőő mondjuk legyen homlokpuszi, így elsőre. ;)

helianthus 2012.12.18. 11:50:09

@vénszivar: dehogyis, nemnem sosenem! De szerintem a baráti puszi vagy homlokcsók ellen nincs kifogása. Ezek olyan embis dolgok és nincs közük a rampage-hez sem, szóval tutira nem érdekli.

vénszivar 2012.12.18. 11:58:48

@helianthus: De éppen ő az aki undorodik mindennemű testi konnntaktól (ha jól tudom). Pláne ha embi nedv is .....(ha jól tudom) persze igazán nem tudom.
Szóval másokat puszilgatnál EZ AKÁR OK-s is lehetne, de @Gate of the gothic-sceleton monster's throat: -tal csak néznétek egymást ?! :)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 20:50:22

@vénszivar: Sajnos, a nép egy részét az ilyen zagyvaságok érdeklik. Meg az ufók, meg az űrgyíkok, és a csodatévő baccpapucs.

@helianthus: ez a "l4c1" egy bonyolult kódja a Laci névnek. Első ránézésre hímneműnek tartom magam. Persze még akármi lehet, ha így fejlődik a tudomány.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2012.12.18. 20:51:51

Egy ilyen virtuális homlokpuszinak szerintem akkora jelentősége van, hogy nem lesz belőle még virtuális álnokfutás sem.
süti beállítások módosítása