Tékozló Homár

Robotok veszik el a teszkós pénztáros kismamák munkáját?

2012.07.20. 12:04 | jackyll | komment

Végre egy közös ellenségkép, amihez minden ember egyetemlegesen csatlakozhat. A robotok könyörtelenül menetelnek előre a nagyobb Tescókban, és önkiszolgáló pénztár néven sorra veszik el az ártatlan humanoidok munkáját. Ráadásul csak félig, úgyhogy a vásárlóknak maguknak kell elvégezni a kirúgott pénztárosok munkáját. Hová jut így a világ? Lehet, hogy egy idő után egy humanoid alkalmazott se lesz a hipermarketekben? Vagy hipermarket se lesz, mert minden lakásba csőpostával fogják eljuttatni a konzerveket? Vagy konzervek se lesznek... ésatöbbi, ésatöbbi.

Szeretném felhívni figyelmeteket egy tendenciára, amit nemrég a Tescoban vettem észre (de másutt is találkoztam már hasonlóval). Önkiszolgáló kasszák nyílnak meg rendre az összes Tesco áruházakban. Ez mind szép, és jó. Elvileg gyorsítja a vásárlást, elvileg segíti a vásárlót. DE!

MI is a valóság? Amikor a héten egyik Tescóban vásároltam, 1 db (azaz csak egy) kassza működött! Ehhez a kasszához kb 11-12-en álltunk be, hogy a vásárolni kíván termékeinket ki tudjuk fizetni. (hogy kiszolgáljanak rendesen, mert mi vagyunk a vevők, ők a kiszolgálók, kasszások, stb.) Az önkiszolgáló részlegen kb 6-7 kassza működött, ami telistele van leolvasókal, mérleggel, bankkártyaterminállal, stb. És tele van eladókkal, biztonsági kamerákkal, no meg biztonsági őrrel  is, mert az ugye itt nagyon kell.. Azokat akiknek kevés termékük volt, hívák is oda, hogy ott (még jelenleg segítséggel, de féligmeddig önkiszolgálással) fizethessenek.

Olvasson tovább!

Az eltűnt fantomcsomag nyomában

2012.07.20. 10:49 | jackyll | komment

Naiv ügyfél három napig kereste azt a csomagot, amit egyszer már megkapott, csak még ugyanaznap kapott róla egy másik értesítőt:

Hétfőn kaptam egy csomagot, amit már vártam. A csomag utánvéttel érkezett meg és elég sokat kellett érte fizetni. Átvettem és nagyon örültem, hogy megérkezett. Este mikor mentem futni észre vettem a postaládában, hogy rejtőzködik egy csekk és egy értesítés, miszerint van egy csomagom amit nem vettem át aznap. Hát nézem, hogy pedig én egy csomagot átvettem és akkor ezt a csomagot miért nem hozta fel a postás. Gondolkodtam majd arra jutottam, hogy biztos a biciklis kézbesítő hozta, mert kicsi volt.

Olvasson tovább!

Még mindig szedi az áldozatait a Nokia C5-03

2012.07.19. 15:15 | jackyll | komment

Mások is megszívták a kriminális Nokia C5-03-mal, de a Vodafone és a Nokia hozzáállása sem segített a helyzeten:

Ezt a mocskos szemét ócska VODAFONE-T! Három alkalommal 55 NAPOT VÁRTAM A MOCSKOS SZERVÍZÜKRE, egyszer hardver, egyszer szoftver hiba a telefonon, ami amúgy zsír új, össze vissza cserélgettek mindenféle alkatrészeket, persze, a pénzem, azt nem adják vissza, csak kurva nagy a pofájuk! Visszakaptam a telefont 17 nap után, hogy most megjavították, ismét hardver hibája, erre szarabb mint Valaha :)

Olvasson tovább!

Éjszakai vásárlás a Tescóban

2012.07.19. 13:49 | jackyll | komment

Naiv ügyfél azon akadt ki, hogy a próbafülkék 22:00 után nem üzemelnek, és ezt sehova nem írják ki a Tescóban. Ennél kábé az összes zárva tartó részleg fájdalmasabb, a mobiltelefonos kuckótól a sajtpulton át az alkoholkimérésig, legfőképp.

A Tesco éjjel-nappali nyitva tartását régebben soha nem használtam ki, de gondoltam, hogy ha egy buli közepén elfogyna a pia, vagy egyéb fontos dolog jutna az ember eszébe az éjszaka közepén, még jól jöhet. Aztán amikor bejött a nagy kánikula, nem igazán volt kedvem a munka végeztél bevásárolni menni. Ezért megvártam, amíg lehűl a levegő és 21.30 körül indultam el a nem túl messzi Váci úti Tesco áruházba. Mivel már csak a műszaki osztály felöli végén lehet bemenni az áruháznak (régebben a másik végén, illetve később az áruház közepén is volt bejárat), át kellett haladnom a ruha részlegen, ahol 50%-os kiárusítással kecsegtettek. Némi válogatás után indultam is a kiválasztott darabokkal a próbafülkéhez, ahol minden ki volt világítva, a pénztárgépek üzemben (eddig azt sem tudtam, hogy ott is van), de eladó sehol. Rutinos versenyzőként először elolvastam a kihelyezett táblákat, hátha valamelyik a korlátozott nyitva tartásra, vagy egy éjszaka ebédidőre figyelmeztet, de nem. Mivel nappal többször próbáltam már ruhát itt, és sokszor fordult elő, hogy senki nem volt a pultnál, ezért az emberek csak úgy bementek próbálni, hát gondoltam megpróbálom én is. Azonban a fülkék előtti tolóajtó kulcsra volt zárva.

Olvasson tovább!

Emelkedik a csokiadag a CBA-ban (frissítve)

2012.07.19. 12:48 | jackyll | komment

cbadinnye.jpg

Nem egészen világos a CBA üzenete, bár feltehetőleg külföldi dinnyékről volt szó 69 forintért. Vagy csak felárazták az összeset valami kamu szöveggel? Egy biztos, a Magyar Termelők kisded unokái most boldogabbak, már ennek is örülni kell. Vajon meddig fogják tudni ezt tartani?

UPDATE 16:40: Hogyaszongya:

A Vidékfejlesztési Minisztérium megállapodott a nagy élelmiszerláncokkal, hogy egyikük se vigye 99 forint alá a dinnye árát, mert különben lehet, hogy nem minden termelőnek érné meg dinnyével foglalkozni.

WTF? Termesszenek valami hasznosat, a dinnyétől csak fosni lehet.

via

Váratlan fordulat: az AXA az ügyfélre terheli az árfolyamrögzítést

2012.07.19. 12:12 | jackyll | komment

Elképesztő, hogy még mindig van, aki hisz a) a kormánynak, b) a bankoknak. Ha hirtelen Mortal Kombatban kellene eldönteni, melyik a rosszabb, a Homár elhúzódó küzdelemre számítana. Bármelyik nyer, mi veszítünk. Szerencsére esélyes, hogy egyiksem.

Két hónapja igényeltem az árfolyamrögzítést, de mivel az csak azután lesz aktív, hogy kiküldenek egy papírt, amivel megjárom a közjegyzőt és visszaviszem hozzájuk, még a régi, "rögzítetlen" árfolyamon törlesztek. Érthető, hogy nagyon lesem a postaládát, mikor jön AXÁs levél. Hát ma kaptam tőlük levelet, bár nem pont azt, amit vártam. Ebben értesítenek, hogy a törlesztőm több mint egyharmadával emelkedik (egész pontosan 34,3%-kal), indoklás nincs, csak vastag betűs kiemelés, hogy mikor van az esedékesség.

Olvasson tovább!

Jogosítvány fail

2012.07.18. 16:46 | jackyll | komment

Naiv ügyfélnek valószínűleg újra kell kezdenie a KRESZ-szel a tanfolyamot, mert 2 év alatt 3 alkalommal sem sikerült letenine a forgalmi vizsgát. Más kérdés, hogy negyedszerre el sem vitték, így csúszott ki az időből. A cég neve nélkül persze nehezen fogjuk eljuttatni az üzenetet az iskolához...

Jó napot kívánok, engem az érdekelne, hogy olyankor mi a a teendő, a harmadszorra sem sikerült a forgalmi vizsgát letennem, negyedszerre meg el sem vittek vizsgázni, pedig akkor még lett volna egy lehetőségem, és így lejárt a 2 évem. Felelősségre vonható e az autóiskola, mert hogy kicsúsztam a 2évből, ami nem csak az én hibám., oda a rengeteg pénzem. Van a lehetőség hogy visszakapjam a pénzem egy részét az autósiskolától, mert ez így nagyon nem ferr.

Félbehajtott telefonkijelzők a Postától

2012.07.17. 14:15 | jackyll | komment

postahajtogat2.jpg

Naiv ügyfélnek rendszeresen félbehajtva tuszkolják be a postaládájába az interneten rendelt telefonkijelzőit, amik néha széttörnek, néha nem.

Történt egy szép június 26-ai napon, hogy rendeltem az ebay-ről egy Iphone 3g kijelzőt, mert sajnos az enyém tönkrement. Nem ez az első eset, rendszeresen javítok Iphone-okat, és rendelek ebay-ről, mert sokkal olcsóbb az alkatrész, mint kis hazánkban. A csomag meglepően gyorsan, július 5-én megérkezett, csak nem olyan formában, ahogyan vártam. A "kedves" postás úr/kisasszony fogta magát, és a gondosan becsomagolt csomagot beleerőltette a postaláda szűk nyílásába. Mivel szegény csomag 2x akkora volt, mint a nyílás, és nem tudott lefogyni, ezért a kézbesítő L alakban megtörte, hogy akkor majd jól belefér. Nem, így se jött össze. Végeredmény: A csomag meghajtva, félig kilógva sorsára hagyva.

Olvasson tovább!

4 órán belüli utalás az Ersténél

2012.07.17. 13:01 | jackyll | komment

Viktor nem érti, miért csak másnap használhatja a 4 órán belül számlájára megérkezett összeget. Ez máshol is ilyen vagy lokális anomália? Délután 4 után persze már nincs 4 órás utalás...

Azt gondolná az ember, hogy a 4 órán belüli átutalás annyit jelent, hogy az átutalt összeg 4 órán belül megérkezik a megadott számlaszámra és a beérkezett összeget el is lehet költeni. Az Erste Joker hitelkártyánál (egészen pontosan a hozzá tartozó úgynevezett hitelkártya elszámolási számlánál) persze nem ezt jelenti. Hanem azt, hogy az átutalás megérkezik 4 órán belül, éjszaka lekönyveli a rendszer, és másnap már fel is használható a beérkezett összeg. Hogy mi a különbség az eddigi másnap megérkező átutalás és a mostani rendszer között? Nem tudom.

Egy szomorú ügyfél:
Viktor

Szigetelésbarmolás a lakótelepen

2012.07.16. 15:25 | jackyll | komment

Máté nagymamájához egyszercsak beállított egy csapat, akik azt állították, hogy 60 ezer forintért tutifixre szigetelik az ajtót, ablakokat. Végül csak az ajtót kellett cserélni utánuk. A KSZ Window Kft-t amúgy a Békéltető Testületek oldalán is jegyzik vállalkozási szerződés nem teljesítése címkével.

Szeretném megosztani veletek a nagymamámmal történteket, mert talán segít megelőzni, hogy más hasonló korú és helyzetű időseket ne verjenek át. A 83 éves nagymamám egy panel garzonban lakik egy 10 emeletes tömbben, az egyik nap bekopogtak az ajtaján a KSZ Window kft.-től miszerint, ők nyílászárók felújításával illetve cseréjével foglalkoznak, illetve tudnak segíteni, hogy a fűtés számla is kevesebb legyen. Naiv módon a nagymamám beengedte őket a lakásba, felmérés maitt...

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása