Tékozló Homár

Harcoljon a jegyéért a Malévvel!

2012.02.03. 11:47 | jackyll | 280 komment

Hát most legalább kiderül, hogy milyen egy kortárs magyar csőd, amibe az állam besegít! Azoknak, akiket viszont ez testközelből érint a Békéltető Testület ajánlkozott segíteni:

A Budapesti Békéltető Testület fogyasztói jogvita esetén eljár annak érdekében, hogy a fogyasztó és a vállalkozás között egyezség jöhessen létre. Egyezség hiányában dönt a fogyasztói jogok érvényesülése érdekében. Eljárása minden esetben ingyenes, gyors és objektív. A Testület abban az esetben is jogosult eljárni, ha egy légitársaság a jeggyel rendelkező utasokat nem szállítja el utazási céljuknak megfelelően, vagy a vonatkozó jogi normákban biztosított kártalanítást és segítséget nem nyújtja, illetve a megváltott jegy árát nem téríti meg.

Várjuk szeretettel mi is a fejleményeket. Merthogy amúgy nem túl jók a kilátások, ahogy az Index írja:

Olvasson tovább!

Tescónak gazdaságos spenót: 450 helyett 315 g

2012.02.02. 13:13 | jackyll | 400 komment

 A válság, a válságadó, a gázolajáremelkedés és az áfaemelés együttes hatását élvezhette "akárki lehetek", amikor lemérte a 45 dekás Tesco Gazdaságos spenótot. Az igazán felkészült vásárló minden boltba saját zsebmérleggel érkezik, hiszen a bolti mérlegek akármit is mutathatnak.

A történet egyszerű, kedves feleségem figyelmeztetett, hogy én rendkívüli módon szeretnék elmenni a helyi Tesco hipermarketbe bevásárolni, majd ő összeírja, hogy én mit szeretnék vásárolni. Megköszöntem figyelmességét, magamhoz vettem a listát, és szépen, szorgalmasan és jól nevelt férjhez illően meglátogattam az áruház eladóterét. Itt elővettem a cédulát amin a lista volt, és elkezdtem összeszedni a termékeket. A listán szerepelt egy "spenót 45 dkg-s" tétel is ezért irányba vettem a mélyhűtő szekciót, ahol 3 féle 45dkg-os spenót fagyoskodott: "Tesco value", "Iglo", és egy harmadik aminek nem emlékszem a nevére. A 3 közül a Tesco-s volt a legolcsóbb, kb. 100-sal, spenót-spenót, akkor legyen az olcsóbbik gondoltam, és beraktam a bevásárlókocsiba.

Olvasson tovább!

Az állami monopólium előnyei

2012.02.01. 14:44 | jackyll | 288 komment

Mindannyian tudjuk, hogy az állam a legjobb gazda, bármilyen vállalkozásba is fogjon. Roan testvére gyermeke anyakönyvi kivonatát szerette volna honosítani, így megtapasztalhatta az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda hatékony és korszerű eljárását.

Szeretném megosztani a tapasztalatomat egy olyan intézménnyel kapcsolatban, amit bizonyos helyzetekben lehetetlen megkerülni, s ők, monopolhelyzetük tudatában, ezt alaposan ki is használják, illetve, fennhéjázó magatartásukkal ezt folyamatosan tudatosítják. Nem egy őrült nagy lehúzásról van szó, igazából csak az bosszant, hogy ilyen intézmények működnek még az országban, a verseny hiánya miatt elkényelmesedve. Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Irodáról van szó, annak is a budapesti ügyfélszolgálatáról.

Olvasson tovább!

Kuponvilágos pizzának ne nézd semmijét

2012.02.01. 13:30 | jackyll | 101 komment

Rüüdje rutinosan egy nappal korábban rendelte meg a kuponos pizzáját, mert azon belül 12 óra lett volna a szállítás. Így sem járt sokkal jobban:

A kuponvilág.hu-tól vettem kupont, ami az Alforno étterembe volt érvényes egy 70 cm-es pizzára. Az első próbálkozás úgy volt, hogy 01.21-én 10 órakor akartam megrendelni ebédre (egy szép dolgozós szombaton), de közölték leghamarabb este fél 9-re tudják kihozni vagy másnapra. Ezért elhalasztottuk szerdára a pizzaevést, de már kedden 10-kor telefonáltam, hogy másnap délre kérjük a szállítást.

Olvasson tovább!

Késve fizeti a számlákat a Távszámla

2012.02.01. 12:25 | jackyll | 144 komment

Attila nem érti, miért 5 nappal később utalja át a T-csoport saját automatikus beszedési rendszerében saját magának az előfizetési díjat, amiért aztán a Té késedelmi díjat számol fel.

A T-előfizetők gondolom mind ismerik a tavszamla.hu weboldalt ugyanis azt a szolgáltató erősen reklámozta. Én is regisztráltam, így sikerült egy újabb lehúzási formával találkoznom. Beszedési megbízásos fizetésnél ha az ember engedélyezi a számla rendezését, a rendszer automatikusan átadja a bankjának a megbízást egy véletlenszerű (vagy nem is annyira véletlen) értéknappal.

Olvasson tovább!

Valóban 4 csillagos az esztergomi Bellevue Hotel?

2012.01.31. 14:09 | jackyll | 188 komment

Andrea nem teljesen elégedett esztergomi wellnesshétvégéjükkel. Levele szerint a fűtést csak azután kapcsolták be, hogy megérkeztek, a fertőtlenítő szétmarta a bőrüket, egyéves gyerekük kötőhártyagyulladást kapott, illetve a főnök üzente a pincérrel, hogy a gyerek etetése közben ne potyogjon le az étel:

16 órakor érkeztünk meg a szállodába - 14 órától lehet elfoglalni a szobát - és nem volt fűtés a szobánkban. Az 1 éves gyermekünkkel kabátban álldogáltunk, gondoltuk, amíg a szoba bemelegszik a játszószobában leszünk a gyermekkel. A kialakított helyre csigalépcsőn kell feljutni, az egyébként is szűk helyen elhelyeztek egy kis szekrényt, szóval, még egy felnőttnek is balesetveszélyes volt a feljutás, nemhogy egy gyereknek. Milyen érdekes, egyetlen gyerek sem volt a fűtetlen "játszótéren"! A szálloda valószínűleg anyagilag nem bírja a magas fűtésszámlát, mert a folyósokon hideg volt, sőt a wellnessben sem volt az ilyen helyen megszokott klíma.

Olvasson tovább!

Tigáz-ügyfél lettem: mítosz és valóság

2012.01.31. 13:06 | jackyll | 43 komment

Az Index oknyomozásba kezdett, vajon hányan járhattak úgy, mint GN, aki külföldről hazatérve azt tapasztalta, hogy tudta nélkül gázszolgáltatót váltott. Kiderült, hogy a Tigáz masszív ügyfélszerző kampánya épp most jár le, és tényleg voltak máshol is panaszok:

A Főgáz kérdésünkre megerősítette: számos ügyfelük jelezte a társaság ügyfélszolgálatán, hogy ismeretlen személyek a Főgáz nevében otthonukban felkeresik őket, és személyes adataikra, illetve gázszámlatartozásukra vonatkozó kérdéseket tesznek fel. Úgy tudják a hívatlan látogatók rögzítik ügyfeleik egyes személyes adatait, kedvezményt kínálnak a gázdíjból, elkérik az utolsó számlalevelet vagy a gázdíj befizetését igazoló sárga csekket, majd meghatalmazást iratnak alá olyan gyanútlan ügyfeleinkkel is, akiknek ténylegesen nincs szándékában, hogy a Főgáz helyett más gázszolgáltató földgázellátását vegyék igénybe.

Még a végtörlesztésen is keres a CIB?

2012.01.31. 11:58 | jackyll | 34 komment

Attila sérelmezi, hogy bankja a végtörlésztésben megadott határidőig számolja a kamatokat, miközben már ott ketyeg náluk a befizetett 13 millió forintja. Nincs igazság a Földön! Ébredjetek!

Vérlázító, hogy a kormány a végtörlesztési "kedvezménye" után is addig ügyeskednek a bankok, hogy ebből is profitáljanak valahogy! Bár a drága CIB bank már múlt hét csütörtökön megkapta a 13 millió forintot a végtörlesztésemre a másik bankomtól, de ők másfél hétig nem hajlandóak hivatalosan leemelni a számláról, mert még decemberben február 6. lett a kijelölt dátum erre! Csak nekem evidens, hogy antagonisztikus ellentét az, hogy január 30-ig be kellettek, hogy érkezzenek a pénzek, vagy papírok, de feb 6-án hajlandók csak levonni?

Olvasson tovább!

Backdoor cigiházhozszállítás

2012.01.30. 15:55 | jackyll | 83 komment

Igazából mindegy, hol, a lényeg, hogy létrejött végre a cigaretta-házhozszállítás! Ez a csíkonkénti terjesztési rendszer egyébként valószínűleg a tervezett Magyar Állami Dohányelosztót is túl fogja élni.

Valahol Nyugat-Európában lőttem ezt a gyöngyszemet. Ittelérsz csíkos dohányt árul, még házhoz is szállítja!

Gumikand

süti beállítások módosítása