Tékozló Homár

Csalónak nevezte a Vatera a vásárlói előtt

2013.02.11. 11:48 | jackyll | 256 komment

A napokban volt ugye a sztori, hogy a Vatera nem veszi le a hamis termékeket. A felhasználókat viszont egy idő után törli, és az összes vásárlójuknak emailt küld, hogy ne fizessenek és küldjék el a rendőrségi feljelentésük számát. De hogy mi alapján, azt nem lehet tudni. Naiv ügyfélnek például 1 hét után törölték az összes aukcióját, és "felnyomták" vásárlóinál, még mielőtt megbizonyosodtak volna róla bármiről:

A következő kis anekdotát szeretném megosztani Veletek. Decemberben történt, hogy teljesjogú felhasználóként regisztráltam a Vatera piacterén, annak ellenére hogy rengeteg rosszat hallottam a működésről, de átnyálaztam az ÁSZF-et, gondoltam nem lesz baj. Nem lesz meglepő amit most kijelentek: nagyon nem így történt. Körülbelül 50 terméket töltöttem fel a piactérre, 10 vásárlóm is akadt.(nincs az ÁSZF-ben adat arról, hogy korlátozva lenne a feltöltés), ebből 10-et ezer forintos kiemeléssel.  Egy borongós napon arra lépek be, hogy a fiókom korlátozva van... A személyi igazolványom másolatát, és a lakcím kártyám másolatát követelték "biztonsági okokból"...

Rákérdeztem e-mailben, ezt a választ kaptam:

Mint ahogyan az a Vatera Általános Felhasználási Feltételeiben - amelyet Ön a piactérre való regisztrációja során elfogadott- is szerepel, "a Vatera fenntartja jogát arra, hogy a Felhasználó által megadott regisztrációs adatokat bármikor ellenőrizhesse, különösen, ha kétség merül fel a regisztrációs adatok valódiságát illetően (biztonsági adategyeztetés). Az ellenőrzés ideje alatt a Vatera jogosult a Felhasználó felhasználói fiókhoz való hozzáférést határozatlan ideig, de legfeljebb az ellenőrzés lezárásáig felfüggeszteni." Minderre a piactér felhasználói biztonságának biztosítása és megőrzése érdekében van szükség.

Társaságunk Adatkezelési Tájékoztatója az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info tv.) alapján, azzal összhangban készült. Az Adatvédelmi Tájékoztató 4.9. pontjában fel van tüntetve a regisztrációs adatok ellenőrzésének (biztonsági adategyeztetés) célja illetve jogalapja. Az adatok a biztonsági adategyeztetés lezárultával megsemmisítésre kerülnek.

Gondoltam üsse kő, amikor egy vevőmtől kétségbeesett levelet kaptam, ki a vatera e-mailjét továbbította számomra:

Tájékoztatjuk, hogy ..... felhasználó kizárásra került a Vatera/TeszVesz piacteréről, így kérjük, semmiképpen ne utalja el a megnyert termék vételárát még abban az esetben sem, ha az eladó erre kérné Önt! Ha Ön feljelentést tett, akkor kérjük, tájékoztasson bennünket arról, hogy azt melyik rendőrkapitányságon tette, illetve mi a felvett jegyzőkönyv száma! Köszönjük figyelmét!

Na ekkor határoztam el, hogy befejeztem velük. Nem küldöm el semmilyen okmányom másolatát, az összes vevőmnek elküldték ezt a levelet, mi alapján?! ... Jézusom... Erre rá pár órára megkaptam a vatera SZÁMLÁT! A feltöltött termékekről, kiemelésekről, jutalékról. Azonnal írtam nekik, hogy milyen feltöltés, amikor 1 hét utána törölték az ÖSSZES aukciómat, és nem áll módukban visszaállítani (még akkor sem, ha elküldöm a kért iratokat!!), illetve milyen jutalék amikor az összes vevőnek írtak?!.... Már magas volt ekkor a vérnyomásom.... A következő levelezést folytattuk le: (Ez már az ötödik levelezés, azért írtam ilyen hangnemben)

Mélyről sem tisztelt Allegroup Kft. Kritikán aluli amit művelnek. A kitiltásomat nem igazán sikerült érdemlegesen megindokolni, ezután még van bőr a képükön elküldeni a SZÁMLÁT a termékfelöltésekért és a kiemelésekért? Miután kitörölték az összes aukciómat, és ilyen üzenetet küldenek a vevőknek?:Tájékoztatjuk, hogy eiffelsquare felhasználó kizárásra került a Vatera/TeszVesz piacteréről, így kérjük, semmiképpen ne utalja el a megnyert
termék vételárát még abban az esetben sem, ha az eladó erre kérné Önt!

.... Milyen alapon kérnek tőlem BÁRMILYEN ÖSSZEGET?! .... Nem futottak végig az aukcióim amiket kiemeltem, ugyanis TÖRÖLTÉK, de oké, voltak vevőim, de nekik a fent említett üzenetet voltak képesek nemnaponsült kollégáikkal begépeltetni a számítógépbe. Így nem adtam el semmit, miért fizessek? Az aukciómat törölték, miért fizessek díjat? Nem gondolják, hogy nevetséges? Küldjem el a személyi igazolványomat, egy ilyen kapzsi "kitudjahonnanjött" cégnek?:D Nem gondolják komolyan?:D És azt se ugye, hogy pillanatok alatt csinálok egy új regisztrációt, másik IP címről?:D ( Mert magas intelligenciával rendelkező kollégák bizony tájékoztattak arról, hogy nem az eszközt ellenőrzik, hanem az internetszervert;) E-mailben, igen erről is felvilágosítottak;) Viccesnek gondolom az egész helyzetet, főleg hogy rágalmaznak a vevőkkel szemben. Ha el is küldöm az okányaim másolatát, mégis ki fog rendelni egy olyan eladótól, akinek az értékeléseiben
ilyen jellegű kritika szerepel: a vatera küldött levelet, hogy csaló és nem utaltam a pénzt. Felháborító!:) Nem fogok egy fillért sem fizetni.

Köszönjük levelét!

A Vatera és a TeszVesz piacterén sikeresen elindította az aukciókat, így a díjak felszámlázása az ÁFF alapján megtörtént a termékek piactérre történő feltöltésekor. A termékfeltöltési díjat és a termékkiemelés díjait minden aukció esetében annak aktiválásakor számítjuk fel. Amennyiben az aukció (szabálytalanság vagy biztonsági ok miatt) törlésre kerül, a termékfeltöltés díja és a termékkiemelés díja nem törlődik, hiszen az az aktiválás feltételeként került felszámításra és nem az aukció sorsától függ.

Amennyiben a Vatera által kiküldött számla rendezése nem történik meg a számlán jelzett fizetési határidőn belül, a Vatera, a fizetési határidő lejártát követő 7. napon fizetési felszólítást küld email üzenet formájában a Felhasználónak. A fizetési felszólításban megjelölt további 7 napos fizetési határidő teljesítésének hiányában a Vatera a Felhasználó felhasználói jogosultságait ideiglenes tiltás alá helyezi, amiről email üzenet formájában tájékoztatja a Felhasználót.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eiselmirjam 2013.02.11. 16:09:43

eiselmirjam 2013.02.11. 14:03:47
NEM vagyok kereskedő, illetve NEM az én felhasználónevem látható a szövegben, csak amikor írtam, ideoda másolgatta törölgettem mindent... eiffelsquare86 volt a nevem a Vaterán, és nem árultam semmilyen márkás vagy hamis dolgot...

Boom74 2013.02.11. 16:13:13

Nekem eddig szerencsém volt a Vaterával, szerencsére nem vonzottam be a bajt... adok is, veszek is itt. Nem kereskedek, de ha valamire szükségem van, szinte először a Vaterára megyek megnézni mi mennyi ott és csak utána nézem meg máshol. Szóval nekem problémám eddig nem volt itt, mondjuk nem is az a fajta vagyok, aki párezer forintért árulja a becsületét... vettek pár napja tőlem pl. 80ezerért egy telefont látatlanban, előreutalással - mikor megérkezett az áru, hálálkodott a vevőm hogy jajj de jó és szép, minden rendben - nekem ez többet ér mint hogy gerinctelenül átverjem az embereket. A többhetes, csak rendelésre árulókról pedig megvan a véleményem, ilyenektől nem is veszek semmit sem, nekem nem korrekt ez a fajta kereskedés. A sok replikát árulót pedig csak úgy engedném kereskedni, hogy feltünteti nagybetűkkel a terméklapján hogy NEM EREDETI!!!! Mert sokszor ezt is elfelejti pár okoskodó... a hivatásos kereskedőket pedig külön oldalra tenném, vagy külön fülre, nem keverném a magánhirdetőkkel, ez pl. egy hibája a Vaterának, én is utálom végignyálazni a kereskedők gyakran lehúzós ajánlatait.
Jelen esetben szerintem az volt a baj itt, hogy zöldfülüként túl sok terméket próbált meg feltenni, nem tudom milyen értékű termékekről volt szó, de lehet összértékben volt gyanús, ezért is kért azonosítást a Vatera... persze csak találgatok...

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2013.02.11. 16:15:19

Árnyaltabb lenne a kép, ha tudnánk, mit árultál, mekkora összértékben, volt-e olyan cucc, ami több darabos volt...

igen, a hsaonló nicknév is lehet sarokpont, üzemeltetőként te sem lehetnél biztos, hogy arpad12 és arpad89 mögött nem ugyanaz a személy lapul-e.

ez onnantól izgalmas, hogy üzletszerűség gyanúja esetén (én úgy tanultam, hogy a rendszeres tevékenység a megítélés alapja) a NAV esélyes vendég és regisztrált adatoknál (nevet, lakcímet, bankszámlát nem ellenőrizhetnek, a te felelősséged valós adatokat megadni) többet kér (BM-adatok, mint igazolványszám, adószám, stb).

Egyébként ilyen kivételes ügyeket nem szerencsés emailben megpróbálni lerendezni. Tuti bementem volna hozzájuk az igazamért.

eiselmirjam 2013.02.11. 16:19:56

@floorwalker:
Felhívtam őket.... Nagy nehezen előkutattam egy számot, fel is vették, nem áll módjukban csak e-mailben válaszolni....

Jelen esetben szerintem az volt a baj itt, hogy zöldfülüként túl sok terméket próbált meg feltenni, nem tudom milyen értékű termékekről volt szó, de lehet összértékben volt gyanús, ezért is kért azonosítást a Vatera... persze csak találgatok...

3000 forintnál nem volt több semelyik fix áras termékem:/ De a legtöbb 1 ft-ra volt feltéve, nem telefonok, vagy mászaki cuccok, örültem volna, ha 1-2 ezerért eladom őket:D

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.02.11. 16:36:52

youtu.be/kOPQkCwbclY
Az utolsó mondat!

Valaki itt a kivétel lehet...
"Miért mondják felhasználóink szinte kivétel nélkül. Imádok vaterázni!"

:DDD

igi1 2013.02.11. 16:41:40

@JunkieeeBoy: a vateràn íratlan szabàly: aki egy hetes szàllítàssal àrul termèkeket, attól NEM VESZÜNK

Mert

1. az amazonról, ebayről rendeli, akkor meg inkàbb èn is ott veszek

2. lekapcsolhatjàk az àrut, a repülőtèren, amire az eladót kitiltjàk, ès te jól megszívtad, ha kifizetted előre, akàr az előleget is

nagyèrtékű dolgot, csak ipodot vettem a vateràn, 30èrt, azóta is remek, màr egy ève

de ennél többet ott mèg nem vettem. a grandon se

ha màr 10 ezer feletti az összeg, ès nincs utànvét, akkor szintèn nem veszek

egyèbkènt sok a kamu iphone is, meg az olyan, ami màr annyira lestrapàlt, hogy konkrétan a kuka, mègis 50 ezer.

Kèpesek voltak egyszer a szifonèrt elkèrni 47 ezret, ès sokan be is dőlnek ilyenkor

Na, ezért nem szokàs vatera + hasznàlt, 2 hèt szàllítàsi idő, garancia nincs kombó esetèben venni.

Steve31 2013.02.11. 16:42:58

Csórikáim valamit frissítettek a rendszerükön. Azóta mobiltelóról
nem lehet licitálni.

Már hetek óta küzdenek vele.

BSz 2013.02.11. 16:43:46

1) Nemcsak a Vatera egy kalap szar, hanem az ott regisztrált userek egy része is!
- olcsón akar kiváló minőségű cucchoz jutni
- nem veszi át / fizeti / küldi időben
- nem azt küldi

Ezek után én azt mondom, annak örülnék, ha kötelező lenne igazolnod magad regisztrációkor (az adatokat persze kezeljék anonim módon, amíg bűncselekmény nem történik).

2) Én is bekértem volna azonosításra a felhasználót, ezen hülyeség vitatkozni, ránézésre valóban gyanús. Az más kérdés, hogy a Vatera kommunikációs módja / sebessége valóban kritikán aluli.

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2013.02.11. 16:44:30

rám 600 ftos számlabenemfizetés miatt behajtót küldtek, akiket meg én küldtem el ...

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2013.02.11. 16:45:12

@eiselmirjam: valószínűleg igazad van, 10e-et költöttél kimemelésre, 50 termék átlag ezerrel az már 50e (12-vel rosszindulatúan szorozva már ott vagy a 600e-nél).
A bánásmód a Vatera részéről mindenképpen gusztustalan, konkrét indoklást kellett volna adniuk illetve szerintem max. igazolványazámot kérni.
Ezáltal Nav felé védve van, azonos embert több userként szintén ki tudja zárni.
Mindent én sem adnék meg, mert a biztonságos adatkezelés mint tudjuk, látjuk a hírekben, külön műfaj...
Lehetne tökösebb a hazai fogyasztóvédelem, az is biztos.

igi1 2013.02.11. 16:46:23

azon tűnődöm nèha, hogy aki 47 kamu louis vuitton tàskàkat hirdet 54 ezer forintért, az hogy fizeti a jutalèkot, ha senki nem vesz e nyièrt kamut?

ezek a sajàt embereik lehetnek a vaterànak?

igi1 2013.02.11. 16:48:37

@floorwalker: ez csak a kiemelès, ami extra

ehhez jön az alap feltöltès, 54 ezer után valami 5 ezer,

valahogy csak megèri, hiszen ràfizetès így hirdetni 54 táskàt

brumeszkosz 2013.02.11. 16:49:41

Mindenkinek mondom a történetem.

Röviden. Vásároltam ,utaltam a pénzt, a csaló eltünt, feljelentettem panaszkodtam a vakerának azt mondták jelentsem fel juj de okosak én ezt magamtól ugye nem tudom.
A rendőrség megkereste a vakerát és kérte a csaló regisztrációs adatait, vakera beintett mert csak szabálysértés 50 000 alatt.
Na ennyit a mocskokról. A regisztrációmat azzonnal töröltettem amit majd 3 hönap mulva törölnek. Mégis miért nem azzonal azt hiszik újra beléjük szeretek.
Minden kinek tanácsolom ne álljanak szóba a vakerával!!!!

ElPadre 2013.02.11. 16:57:51

szerintem bőven itt lenne az ideje, hogy a vaterát ledózerolják, helyét sóval hintsék be, stb., és jöjjön helyette magyarországra az ebay. ponty.

igi1 2013.02.11. 17:00:03

@ElPadre: akkor azèrt sírnànak, miért olyan lassú az ebay, minek kell 3 napot vàrni a tranzakciókra

ElPadre 2013.02.11. 17:00:41

és mielőtt bárki kérdezné: nem, nem azért, hogy még egy "sikeres" hazai vállalkozás álljon be a földbe, és még egy multit engedjünk inkább a húsosfazékhoz.

hanem azért, mert a vatera egy konkrét szar. megbízhatatlan, lehúzós, ügyfélellenes. ezért megérdemli, hogy tönkremenjen.

az iwiw is hasonló, ott csak a fejlesztést és a fejlesztési koncepciót szarták el teljesen a facebookhoz képest. ott is megvolt rá minden esélyük, hogy jók legyenek, és elk*rták. kész. attól még, hogy hazai, nem lesz jó valami automatikusan. a szar pedig szar, hiába van rajta nemzetiszín pántlika.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.02.11. 17:16:39

@igi1: mióta van ásványvíz, nem használjuk a szifont.
ki az a barom, aki 47 ezret ad érte??
van a kamrámban egy, ócsón adom!!%

:))

igi1 2013.02.11. 17:23:55

@batgirl: de az a kamu szifon, todod, amin kèt vonal van :)

egy főnöknek kötelező valamirevaló telefon

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.02.11. 17:34:45

@igi1: tényleg???????????????????????????
:)

andrelowoa 2013.02.11. 17:44:17

eiffelsquare86 néven nincs regisztrálva senki, és nem is volt.
te árultad a sok hamis szart eiffelsquare néven. tudjuk.

CID 2013.02.11. 17:49:53

@Rongy Rázó: Nekem a lízing is jó;-)

Visionstar 2013.02.11. 17:55:55

2006 óta Vaterázok, soha semmi negatív tapasztalatom nem volt velük. Érdekes módon mindig azoknak van a legnagyobb pofájuk akiknek van valami a fülük mögött. A profiknak érdekes módon nincs problémájuk.

Visionstar 2013.02.11. 17:59:55

@Peetee: ha befizeted a 300 Ft-ot, akkor nem lett volna behajtó. Ennyi.

vénszivar 2013.02.11. 18:03:48

@Visionstar: Hidd el, hogy én magasról szarok mindkét félre! De te magad említed, hogy a "profiknak nincs problémájuk". Mivel a "profik" a csalók, EZ NEM IS CSODA!!!:)

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.02.11. 18:08:35

Hát, én nem ismerem a vatera szabályzatát.

De:
1) "Feltöltési díj" néven két forintnál többet szedni a mai távközlési díjak ismeretében valószínűleg aránytalan, támadható, semmisnek kimondható bíróság által.
2) Fizetés felszólítás/meghagyás tértivevényes levélben. E-mail (főleg ha nincs válsz, vagy automata, ez a mailbox nem használt válasz van) hajrakenni is kevés.

Aureliano Buendía 2013.02.11. 18:09:36

most akküó lehet hamis armani órát hirdetni, vagy csem?
csak mer' van nálam pár dobozzal:)

Pierr Kardán 2013.02.11. 18:09:49

@eiselmirjam: "NEM vagyok kereskedő, illetve NEM az én felhasználónevem látható a szövegben, csak amikor írtam, ideoda másolgatta törölgettem mindent... eiffelsquare86 volt a nevem a Vaterán, és nem árultam semmilyen márkás vagy hamis dolgot... "

Bocsi, de ez nem igaz! Bárki villámgyorsan leelenőrizheti a dolgot. Ha próbálsz regisztrálni, akkor elfogadja a Vatera az eiffelsquare86 nevet, ami azt jelenti, hogy ilyen néven még soha senki sem regisztrált a Vaterán!

Ideje lenne igazat mondani!!!

genarlot (törölt) 2013.02.11. 18:13:47

Úristen, valaki még használja a vaterát?!

Miért nem jön már az ebay meg az amazon? Vége lenne a vaterának és a teszvesznek két nap alatt. Már nagyon várom...

nagyzee 2013.02.11. 18:20:05

A Vatera ÁSZF 6/3 pontját kell csak megnézni:
"6/3. A Vatera fenntartja továbbá jogát bármely felhasználó kizárására, vagy bármely tranzakció vagy más tartalom, információ törlésére, amely a Vatera értelmezése szerint ellenkezik az online piactér megfelelő használatával"

A kulcskifejezés a "Vatera értelmezése szerint". Tehát bármi, bárki, aki nekik nem tetszik, kizárható.Nem érdemes reklamációval vesződni, hisz ez alapján a pont alapján megtehetik. És meg is teszik.

nagyzee 2013.02.11. 18:21:47

@Visionstar:
A "profiknak" is van problémájuk a Vaterával, csak már nem látják értelmét a reklamálásnak.

Pierr Kardán 2013.02.11. 18:22:19

@eiselmirjam: Nehogy valaki humorból regisztrálja a nevet, majd azt állítsa, hogy tévedek, lementettem a ma 18:00 állapotot.

Tehát eiffelsquare nevű user létetzik, ilyen néven nem lehet regisztrálni

kepfeltoltes.hu/130211/eiffelsquare_www.kepfeltoltes.hu_.png

Viszont eiffelsquare86 nevű user soha nem volt, ezen a néven lehet regisztrálni:

kepfeltoltes.hu/130211/eiffelsquare86_www.kepfeltoltes.hu_.png

2013.02.11. 18:30:05

@brumeszkosz: A rendőrség megkereste a vakerát és kérte a csaló regisztrációs adatait, vakera beintett

Azt kötve hiszem! Kiciánozták volna őket ha nem válaszolnak, más lehetett.

Visionstar 2013.02.11. 18:30:06

@nagyzee: igazad van mert én is vagyok úgy néha vele, hogy a sas nem csap le a légyre. Lényeg a lényeg, hogy az amatőrök hamarabb felkapják a vizet, hisz hol van rend, ha már ebben a t@tves országban sincs.

CID 2013.02.11. 18:35:04

PROFI VATERÁS??? Besza behu :-D

Balint Gyuri bacsi 2013.02.11. 18:46:34

sztem ne fizessel es keruld el a vaterat a jovoben.

igi1 2013.02.11. 18:54:48

@andrelowoa: ismerős a nèv pedig

tuti tàskáknàl làttam

igi1 2013.02.11. 19:01:44

szerintem s fizessen

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2013.02.11. 19:17:17

@Pierr Kardán: jelenleg már nem lehet azon a néven regizni, és egy olyan képet Paintben is 0 fotosopptudásal pont 1 perc csinálni tetszöleges felhasználói névvel.

eiselmirjam 2013.02.11. 19:33:38

Ó!
Most akartam printscreen küldeni a számlámról (AMIN FEL VAN TÜNTETVE a felhasználónevem...)
De igazatok van a képszerk-kel kapcsolatban..:(
Egyébként annyira azért nem vagyok kezdő, hogy kitaláljak egyet amivel be sem voltam regisztrálva:D:D:D
ÉS ismét mondom: nem árulok kamu cuccokat....:/ Még a kínai rendelősöket is elítélem, az meg hogy kamu már egyenesvonalban nyomja fel a vérnyomásom. Mindegy, azt hisztek, amit gondoltok, a mai napig nem tudom mire vélni a kitiltást/ vagy az ellenőrzést ha így jobban tetszik, rámentem arra a linkre, és az eladónak 4 vagy mennyi értékelése van, gondoljátok hogy én vagyok, nem érdekel, úgyse foglak tudni titeket meggyőzni.

CID 2013.02.11. 19:37:15

@igi1: szerintem meg ne fizessen, a Vatera a hibás, hogy nem tudta eladni a cuccot. Az még érthető, hogy fizetnie kell, ha nem kel el az árú, de ha esélye sincs eladni, mert kitiltjak....

nagyzee 2013.02.11. 19:37:48

@Visionstar: Sas vagy nem sas, én egy darabig próbáltam felhívni a figyelmüket egy-két furcsaságra, aminek az lett az eredménye, hogy a fórumról kitiltottak. Most már csak árulom a cuccaimat (számlával, legálisan) , de nem foglalkozok azzal, hogy melyik eladó kit hogyan csap be, és hogy a Vatera hogyan ad piacteret a nyíltan feketézőknek és hamis árus árusító "kereskedőknek".

eiselmirjam 2013.02.11. 19:49:22

Mindegy, azt hisztek, amit gondoltok,

Amit akartok szeretett volna lenni:D Jóéjt mindenkinek!

kalandfereg 2013.02.11. 20:02:27

Undorító egy cég a vatera. Békés, alapvetően szabálykövető embernek tartom magam, de amikor megkaptam az x-edik kibaszottul udvarias hangnemű, azonban teljesen az erőfölényükön alapuló és hamis állításokat tartalmazó, jogtalan levelüket, akkor rájöttem, hogy ezekkel nem így kell.
Kérdezem, hogy vajon mit gondoltok, a többszörösét hajtottam-e mára be rajtuk annak az összegnek, amit jogtalanul húztak ki a zsebemből?
És vajon a partnerek részéről ellenállásba ütköztem, mondták-e ők azt, hogy szegény vatera, ne verjük át őket?
Vagy inkább az történt, hogy majdnem minden partnernek volt már pár bicskanyitogató sztorija, aminek köszönhetően különösebb skrupulusok nélkül köttettek meg az üzletek a vatera háta mögött?

A válasz: természetesen semmi nem történt a vatera háta mögött, mivel a vatera egy szimpi, rendes, korrekt cég, akivel senkinek nem áll érdekében kibaszni, ugyi? ;)

Mpatikus Eszetlenellenes 2013.02.11. 20:27:25

@RosszQtya:
Az áruval kapcsolatban a megérkezés követő 8 napon belül mindenféle indoklás nélkül is EL LEHET ÁLLNI.
( napon belül jelezni kell ezt, majd a termék visszapostázását felajánlva kérni a címet. Visszaküldeni a cím megérkezését követőn, miközben az eladónak 15 munkanapja van a vételár visszautalására.
Postaköltséget bukod.
Amennyiben az eladó nem jelentkezik, a levelezést a Vatera felé továbbítani, Ők is felszólítják, ha tovább semmi feljelentéssel megfenyegetni. Ennek kilátásba helyezése (jegyzőkönyvszámmal) az illető összes aukciójának befagyasztását jelenti, ugyanakkor a dijakat ki kell fizetnie. Ennél a pontnál jellemzően (lehet ugyan anyázás közben) de visszajön a pénz.
Kitartást és ne add fel, mivel azzal erősíted az átkurásra való hajlamot.

kincsőrző 2013.02.11. 20:27:34

@Rongy Rázó: és ha ezek valamelyikét mégis megtenné, akkor az adott részlet az ÁSZF-ben semmis, olyan, mintha soha nem lett volna.

Villy 2013.02.11. 20:28:56

A vatera szarjon sünt. Így kell a vevőket elijeszteni, a presztízs veszteség minimalizálása érdekében elállhatnak a követeléstől, és küldhetnének egy bocsánatkérő levelet.

skrimp 2013.02.11. 20:30:01

@eßemfaßom meg áll: Aha. És az nem gond, hogy két órája regelték csak az "eiffelsquare86"-ot?

www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=5329650

Szemben az "eiffelsquare"-rel:

www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=4515142

@eiselmirjam: Azt nem vágom, hogy minek jöttél ide tovább hazudozni? Gondoltad, nem ismerjük a google-t?

Opel P1 · http://www.pbcomputer.hu/ 2013.02.11. 20:30:29

Vatera = csalók, sumákok melegágya, ez nem kérdés.

Tisztelet a kivételnek!

Megtörtént eset: régi alu. EÜ dobozt hirdet a fószer "Eladó a képeken látható eü. doboz" szöveggel.
Szép állapotú volt, gondoltam jó lesz a kocsimba. Persze nem azt a dobozt kaptam, hanem egy másik, sokkal rosszabb állapotút. Kérdésemre a "ki lehet polírozni" választ kaptam.

Ha találozok vele, pofán verem a bunkóját...

igazságos 2013.02.11. 20:33:11

@CID: azt írtam én is, csak lemaradt a se-ről az e

kincsőrző 2013.02.11. 20:35:51

@Putyur: ennél a helyzet bonyolultabb.

A szolgáltatás célja az eladás, ami ugye azért nem valósulhatott meg, mert a Vatera lépett. Ha a Vatera önkényesen lépett, akkor ugyan az ő követelése jogos lehet, de ezt a követelését a felhasználó esetleg jogosan tarthatja vissza a Vatera által okozott kár fedezésére.

A kérdés az, hogy az ÁSZFben a felhasználó a felfüggesztés mellett megengedi-e az a nemrég lezárult aukciók nyerteseinek küldött, a poszt szerinti tartalmú levelet? Ennek hiányában az elküldött levelek minősülhetnek tisztességtelen piaci magatartásnak, de akár rágalmazás vétségének (bűncselekmény).

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2013.02.11. 20:46:49

@skrimp: én annyit írtam, hogy a kép semmit nem bizonyít. A vaterás csalókkal nekem is tele a tököm, pedig nem is vásárolok tőlük ebayes cuccot 2x áron szarabb feltételekkel.

eiselmirjam 2013.02.11. 20:51:43

@skrimp: NEM regisztráltam azzal a névvel ISMÉT ne nézz már hülyének könyörgöm! Nem inaktiváltak, eltörölték a felhasználómat a föld színéről... (nem nagyon tudok belépni sem.(Januárban!) Nem volt értékelésem se semmi!
Szerinted ilyen néven sohatöbbet nem lehet regisztrálni? Szerintem valami itt kommentelő próbálta meg.
Más tippem nincs.
Hidd el bevallanám ha kínai cuccokat árultam volna (még mindig nem tudom mire írtátok hogy hamis:S), mert nem ez a lényeg a posztban amit küldtem! Mellesleg mondom, akkor higyjétek azt, hogy a linkelt felhasználó lennék, ugyanis neki mint látom van értékelése... Így a csalás kizárva, mert akkor lenne negatív ... vagy nem?.......

Egyébként mint írtam a posztban is kaptam negatívot a vatera által küldött szöveggel díszítve ezért nem küldtem a személyi stb....:S

eiselmirjam 2013.02.11. 20:54:29

Egyébkéntmeg!
Akkor be sem voltam jelentkezve... nem gondolod, hogy hazaérek 18:35-kor, regisztrálok, majd csak egy óra múlva írok ide? Istenem:(

Egyébként a dropship beválik? Annyian írjátok hogy már kíváncsi vagyok:D

finefeell 2013.02.11. 20:54:31

Az egész vatera csapat szopjon le a nagyon megfogalmazott húdenagyon jogszerű faszságaival együtt!!

Engem is loptak már meg vaterások aztán mikor írtam vaterának hogy ez a srás átkúrt jött egy mail hogy jelentsem fel ők nem csináhatnak semmit ennyit a nagy vaterárol büdös zsidó szarháziak a srácnak meg az adatait feljegyeztem egyszer felutazok pestcitybe rálépek a faszára és hanyadtdöntöm a kurva annyába

Spilmann Gizi (Halpakker Dodó unokabátyja) 2013.02.11. 21:13:23

A levélíró Ede rokona lehet, bár Ede felkiáltójelet halmozott nyakra-főre, az itt említett meg szmájlikat.

A vatera meg mióta egyesültek kifordult önmagából. Régebben én is vateráztam vasárlóként, mára a jelszavamat is elfelejtettem, ezer éve nem jártam ott.

Putyur 2013.02.11. 21:14:24

@kincsőrző:
Nem egészen jól látod a dolgot. A Vatera részéről a szolgáltatás nem az eladás, hanem az aukció elindítása (az eladás az eladó szolgáltatása, ehhez a Vaterának semmi köze, a Vatera nem akar eladni semmit). Amennyiben a hirdetés (idő előtti) törlésére került a sor, és ez a hirdető szabálytalansága miatti inaktiválás folyománya (az eladónak felróható okból; szerződésszegés), úgy a Vatera nem okozott kárt, és a teljes követelése jogos. A Vatera (megfogalmazásod szerint) "lépett"; "válaszlépett" a szabálytalan magatartásra, és az eladó szerződésszegése miatt a szerződést azonnali hatállyal felbontotta.
Egyébként két különböző szolgáltatás van, két különböző díjjal. Az egyik a hirdetés megjelenítése, ez megtörtént. A másik a hirdetés kiemelése, ez is megtörtént. Az eladás sikere/sikertelensége nem befolyásolja a feltöltési-, és kiemelési díj felszámítását (sikeres üzletkötés esetén a feltöltési díj visszaigényelhető és helyébe a jutalék lép).

CID 2013.02.11. 21:22:24

@Putyur:
Hirdetés akkor lenne, ha máshogy is el tudná adni. Ez, aukció. Egy kanyi vasat ne fizessen.

kincsőrző 2013.02.11. 21:26:19

@Putyur: amennyire értem, a vita a posztoló és a Vatera között azon van, hogy a törlés a posztoló szerződésszegése miatt történt vagy sem (ebben az esetben a Vatera valóban önkényesen lépett).

Te feltetted, hogy igen, én feltettem, hogy nem- Ezt a kérdést nem fogjuk tudni eldönteni itt a blogon, részben mert nem áll rendelkezésre elegendő információ. részben mert nem vagyunk bíróság :)

kincsőrző 2013.02.11. 21:28:21

@Putyur: a hirdetés megjelenítése megtörtént, de azt a szerződés szerint az aukció lezárultáig biztosítani kellene. Szóval amennyiben a felhasználó nem adott okot a felfüggesztésre, akkor akár a Ptk. szerinti hibás teljesítés is szóba kerülhet.

eiselmirjam 2013.02.11. 21:30:55

@Putyur: Teljesen igazad van.
Ahogy írták egy páran a vatera azt tilt ki akit akar (nem kell indokolniuk)
De ellenem sem bejelentés sem aukciós szabályszegés: helytelen hirdetés, önlicit vádja NEM érkezett.
És hajlandó lettem volna elküldeni a kért adatokat, ha a vevőknek nem írkálnak effélét. De még az is hab a tortán, ha elküldtem volna az adatokat, SEM állították volna vissza az aukciókat, és a díjakat ki kellett volna fizetnem (ezt ők írták) És miért?:( A semmiért, elvileg szúrópróba szerűen ellenőriznek de pl az aki 500 terméket tölt fel és törlik neki emiatt, annak is ki kell fizetnie a díjakat:S

kalandfereg 2013.02.11. 21:32:22

Bár a vaterán állandó az értékelési kényszer, valahogy azt is sikerült a elcseszniük, mert mostanság akármit veszek ott, mindennel van valami baj, holott az eladók értékelése egész jó. Le is szoktam a vaterán vásárlásról.
Pl. könyv, amiből hiányzik egy lap, sínadrág, ami szakadt és beázik, blúz, ami L-esnek van hirdetve, de rám se megy, pedig S-M vagyok.
Vszleg az az általános primitív szemlélet, amit a vatera képvisel, mostanra átjárta az egészet.

igi1 2013.02.11. 21:58:40

@eiselmirjam: ne àruljál faszt

ruhát nem veszünk a vateràn

az_igazi_trebitsch 2013.02.11. 22:33:49

Régi vaterásként a poszt toló esetéhez nem tudok hozzászólni, egyrészt mert elég zavaros a sztori, másrészt én eddig csak vettem a vaterán, nem is keveset. De vevőként nem is volt gondom soha, mert megtanultam az alapszabályt: a vaterán tudni kell vásárolni!

A legfontosabb: amit csak lehet, személyesen kell átvenni. Minél nagyobb értékű a cucc, annál inkább. Vásárolni pedig csak attól szabad, aki évek óta fent van, sok üzletet kötött már, és egyetlen negatív értékelést sem kapott. És hát nem szabad elfelejteni, hogy a vatera nem a kiváló áruk fóruma, hanem használt cuccok standja.

Reklamálni valóban nem érdemes a cégnél, mert oda se bagóznak. Egyszer egy szabálytalan licittel elvittek az orrom elől egy cuccot. Reklamáltam, szabványszöveggel válaszoltak.

hármascsillag 2013.02.11. 23:10:13

Erről a csapatról / vatera / csak rosszat tudok én is mondani. hosszabb ideig voltam teljes jogú felhasználójuk, mígnem valakinek nem tetszettem, több mint 500 + visszajelzés, 100 % os index mellett kipasszoltak, teljesen hamis indokkal. Próbáltam reklamálni, de széllel szemben nem tudsz pi...
Be akartam menni személyesen is, be sem engedtek. Ha valakit érdekel, hogy mi volt az indok leírom, de nevetséges.

wazzu 2013.02.12. 00:17:14

Jómagam is Vateráztam annó. Bár komoly gond nem volt, azért nem minden tetszett, belekötöttek olyan dologba, amibe nem kellett volna. Emellett tömve van a hely hamis cuccokkal valóban. Ehhez viszont nem szabadna hozzájárulnia, és elősegítenie, hiszen ha bebizonyosodik kb. 100 júzerről, hogy folyamatosan hamis cuccot árul (elég megnézni a negatív kritikát kerekperec le van írva, de Kovács hadnagy boldogan végigvásárolja az összeset szép sorjában, aztán megy a szakértőnek 200.000/db bevizsgálási díjért, csak hogy mindenkinek legyen munkája - a kasszához biztos lesz, aki oda kell majd álljon) naszóval.., emellett vígan hírdetnek - akkor szvsz a vaterát is jogi felelősség terheli. Ezeknél ugyanis a gyanú felmerül, miért nem intézkedik akkor minden ilyen esetben? Rendben van, hogy vannak jogászaik, de vannak az országban más jogászok is, aztán meg lehet nézni a bíróságon, hogy is van ez a jogi csűrés-csavarás (ki hogy csavarja) Hehm, de ez nem az USA.. na mind1..
Részemről nyitottam 2 webáruházat, és az ügyfeleimnek kezet csókolok. Fejlődünk. Kövessetek. Uff.

LightBringer 2013.02.12. 00:35:11

e-bay baz'meg... fasznak kell vatera.

Popeye77 2013.02.12. 00:36:38

Hehe! Ez egy ezer eves trukk a vateratol... engem is benyeltek jo sok sikeres ertekesites utan! Messzire kerulom oket... a vicc az egeszben, ha megkerdezed kivel beszelsz nem irja le a nevet az "alkalmazott". Adohatosag es ellenorzo hivatal masszon rajuk...

Nagyzee 2013.02.12. 00:38:48

@Rongy Rázó: Adóznia kellene utána. A számlát nem adó vaterások 99,99%-a tutira nem jelenti be, és nem adózik semmit. (A nem üzletszerűen kereskedőknek egyébként nem is kell egy bizonyos értékhatárig.) Egyesek milliós értékben árulnak üzletszerűen számlaadás nélkül. Majd biztos adózik utána, ha még számlát sem ad?

Nagyzee 2013.02.12. 00:54:29

@LightBringer: Az eBay reputációja sem sokkal jobb, főleg eladói szemszögből. Beceneve feebay, nem véletlenül. Általában lehúznak kb. 10%-ra + a paypal még 3-5%-ra (mindkettőt beszedik a postaköltségre is). Ahhoz képest a Vatera 6%-a (csak az árura) még barátinak is nevezhető.

Alaister Grand 2013.02.12. 01:02:11

Ezt velem is megcsinálták.
Feltöltöttem egy aukciót, kiemeltettem 30 napra. Másnap levették, azzal a szöveggel, hogy pont ezt és így nem lehet a Vaterán (nem tiltottak ki). Viszont az egy hónapi kiemelés árát nem voltak hajlandóak visszafizetni, mondván, hogy nekem azt tudnom kellett volna, hogy azt úgyis törlik majd. Aha. Akkor miért fogadták el?! NEKIK kellett volna tudni, az biztos.
Szóval a pénz, az kell nekik, és leszarják, hogy jogos-e, vagy sem.

fourgee 2013.02.12. 01:10:31

@igi1: 2 font az nem pénz :))

fourgee 2013.02.12. 01:15:46

@az_igazi_trebitsch: "A legfontosabb: amit csak lehet, személyesen kell átvenni. Minél nagyobb értékű a cucc, annál inkább."

Ezeknek az online dolgoknak pont az a lényege hogy megveszed online és aztán másnap, vagy pár nap múlva kihozza a futár. Pl. laptopot is úgy vettem hogy konkrétan megmondtam hogy melyik nap tudom átvenni délelőtt és akkor hozták, időben. Sokat vásároltam Amazonon, eBayen, meg kisebb brit webshopokban és eddig egyszer sem volt gondom. Ha egy cég mindenhol hirdeti magát, de a fent elvárt dolog nem működik rajta, akkor felesleges működnie.

Nagyzee 2013.02.12. 01:21:19

@ElPadre: A vaterán a vásárlók védelme minimális. Az eBay meg pont a ló túlsó oldala, ott az eladók védelme minimális. A jutalékaik meg kb. 2x akkorák.

Sweetshark 2013.02.12. 03:47:15

A Vatera mindig is szemét csaló lehúzó cég volt, nem is értem, hogy miért nem működik a Facebookon egy antivatera csoport, én csatlakoznék! A közösségnek nagy ereje va, szerintem megérné posztolni több ilyen sztorit, ha másért nem, hogy rontsuk az üzletüket, megérdemlik!

Amúgy én veszek/eladok vaterán, eddigi mérlegem 100% pozitív, de ha bármi problémám volt eddig, egyszer sem segítettek, ráadásul olyan lekezelő stílusban leveleztek velem, mint egy darab szarral.

invalid username 2013.02.12. 06:22:51

@nagyzee:

Az ászf ezen pontját valószínűleg eredményesen lehetne támadni egy polgári perben (van már bírósági döntés ebben a kérdésben, tehát az "egyéb okokat" tételesen fel kell sorolni - bár ott bankhitelhez kapcsolódott az ügy).

invalid username 2013.02.12. 06:24:30

@Nagyzee:

A nagy testvér figyel, már tavaly is volt ebből sajtóhír, nem lehet megúszni.

invalid username 2013.02.12. 06:30:41

@Nagyzee:

Az ebay az amerikai szemléletet követi a vásárló védelmével. Ez nem lehet gond. Az ebay egyébként mérsékli a jutalékot ha kedvező az értékelésed.

invalid username 2013.02.12. 06:33:35

@Nagyzee:

...ha nem üzletszerűen csinálja (bár ez egy gumiszabály) akkor 600 eFt bevételig vagy 200 eFt jövedelemig nem kell feltüntetni a bevallásban.

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2013.02.12. 07:19:30

@skrimp: XD valaki újraregelt :)
ha minden adatát törölték, miért ne lehetne újraregelni?

nekem egy incidensem volt velük, kétségtelenül mea culpa, az én hibám, hogy nem olvastam végig minden szabályzatot, erre rám is vágtak egy bünttést.

itt a cég részéről az ügyfélszolgálati színvonaltalanság a kemény. és ez független attól, hogy a delikvens hibázott-e vagy sem. milyen magyarázart az, hogy biztonsági okokból?
Mert ahogy olvasom itt páran biztonsági okokból tennének ezt-azt a céggel.
Ugye hogy ennek nem így kellene működnie? :)

dzsaszper 2013.02.12. 09:02:57

@eiselmirjam: a Vatera azt tilt ki akit akar, a kitiltásért nem kell indokolniuk.

Viszont nem csak a felhasználó fogadta el a Vatera feltételeit, a Vatera is -- azzal hogy Magyarországon vállalkozik -- elfogadta a Polgári törvénykönyvet.

Tehát, a saját ÁSZF-jében biztosított jogaival élés során is köteles jóhiszeműen és tisztességesen, a másik felet tájékoztatva eljárni. és hibás teljesítés esetén (önkényesen lejárat előtt törölt meghirdetés?) viselni annak követekezményeit. Szerződés nem mondhat ellent jogszabálynak és felmentést sem adhat alóla.

Innentől kezdve a Vaterán végeredményben lehet bizonyítási teher. No nem az ÁSZF-fel kapcsolatban, hanem azzal kapcsolatban, hogy a Ptk.-t betartva jártak-e el.

Peetee 2013.02.12. 09:51:41

@Visionstar:

Ha tudom,h fizetnem kell, akkor befizetem.

Ha direkt nem szólnak, hogy utána a többszörését követelhessék a saját házi behajtóscégükkel, az gusztustalan módszer.
Esetebne ez áll fenn, ugyanis a követelés nagyobb részének "átvállalására" azután voltak hajlandóak, hogy kértem: küldjék el újra a nekem küldött felszólító e-maileket. Nem ment.

invalid username 2013.02.12. 10:26:18

@floorwalker:

"itt a cég részéről az ügyfélszolgálati színvonaltalanság a kemény"

Nem csak az: ha olyan döntést akarnak hozni, amely számodra anyagi vagy erkölcsi veszteséget jelenthet, akkor lehetőséget kell adniuk arra, hogy az álláspontodat eléjük tárd és a vitát lerendezzétek.

Értem én, hogy a viták rendezése erőforrásokat igényel, bizony, a munka az olyan, hogy fárasztó. Csókolom.

invalid username 2013.02.12. 10:28:06

@Peetee:

sok cég csinálja ezt, hogy légbőlkapott tartozásokat akar behajtani, és azért maradnak talpon, mert nem kevesen "inkább fizetnek"

Nagyzee 2013.02.12. 11:57:57

@Rongy Rázó: Álmodj királylány! Kb. havonta van ilyen paráztató sajtóhír, hogy a NAV most különösen nagy figyelemmel vizsgálja az aukciós oldalakat, és 1-2 balekot el is kapnak mindig, hogy súlya legyen a dolognak.

De amíg több millió ft értékben árulnak számlaadás nélkül rengetegen, sokan mások meg vígan tolják a dropshipping-et szintén számlaadás nélkül, addig a lebukás esélye nem lehet valami magas.

Nagyzee 2013.02.12. 12:05:01

@Rongy Rázó: A vásárlónak tényleg nem gond, csak az eladónak. Egy élelmes vásárló simán kicsalhatja a pénzed. És az eladónak már annyi joga sincs, hogy negatív értékelést adjon.

A nagy forgalmat csináló, gyors postázást és engedékeny returns policy-t vállaló eladók kapnak kb. 2% kedvezményt talán. Még úgy is jóval drágább a Vateránál.

Áfakörösként még az is fontos, hogy a Vatera legalább 27%-os áfás számlát ad, míg az eBay természetesen Luxemburgban van bejelentve, mert ott a legkisebb az áfa (15%). A PayPal-től meg még rendes számlát sem kapsz (hiába vannak szintén EU-ban is regisztrálva), sok sikert a könyvelésben emiatt keletkező méretes lyuk befoltozásához, ha tételes adózó vagy!

invalid username 2013.02.12. 12:12:11

@Nagyzee:

"és 1-2 balekot el is kapnak mindig, hogy súlya legyen a dolognak."

Nekem nincsen erről statisztikám, de a Vaterás regisztrációval épp csak hogy be nem kopogtatunk az APEH-nál. Elhatározás kérdése, hogy végigfuttassanak egy keresést az eladók listáján.

hármascsillag 2013.02.12. 12:16:58

A " kirúgást " megindokolták utólag azzal, hogy a hirdetéseknél miután 2 szállítási lehetőség megadása kötelező, a postai illetve más küldési lehetőségek között megadtam a személyesátvétel lehetőséget. Namármost ezt a rendszer a saját hibája végett nem vette be 0 ft költséggel, beírtam 100,- azaz egyszaz ft-ot amit természetesen soha nem jutott volna eszembe kérni sem!! Viszont igy elfogadta a rendszer a hirdetést. Ez volt az indok. Megmagyarázni nem tudtam, mert nem kaptam lehetőséget. Ekkor már 500 felett volt a + ismétlem 100 %-os indexmellett. Hiába írtam magpróbáltam személyesen bejutni, be sem engedtek a földszinten a biztonságiak. Mitől fél ez a társulat ennyire???

Nagyzee 2013.02.12. 12:21:37

@Rongy Rázó: No igen, de valahogy mégsem csökken az üzletszerűen számlaadás nélkül árulók aránya. Szóval úgy néz ki, nincs meg az elhatározás, csak időnként tolnak egy kis médiakampányt.

Agyalap 2013.02.12. 14:38:37

@Putyur: Lehetne úgy is, de akkor aukciót kell tartani. Sokkal egyszerűbb, ha abszolút minden munka nélkül zsebeled be a "kisebb" pénzt... ;)

Flugos furgonos 2013.02.12. 17:10:33

@floorwalker: " XD valaki újraregelt :)
ha minden adatát törölték, miért ne lehetne újraregelni?"
Mert ha már volt sikeres üzlete akkor már értékelt, ha értékelt akkor meg nyoma van az üzletfele értékelésénél. Ezért nem lehet nyom nélkül eltünni a vat.-ról, és újra regisztrálni sem.

Flugos furgonos 2013.02.12. 17:15:24

@eiselmirjam: Légyszives ird már meg egy üzletfeled nincknevét, ott láthatnánk hogy tényleg volt-e üzlete veled vagyis eiffelsquare86-al

Szerintem nyomtalanul nem törölnek.

eiselmirjam 2013.02.12. 18:24:46

@Flugos furgonos: Nem kaptam értékelést... :/ Ez a furcsa a vevők listájából "eltűnt" az accom, ahogy ők mondták, és én sem találtam, és igen én is így tudom, hogy utána lehet nézni (ismerősömét a mainapig megtalálom), így ez is furcsa, de őszintén nem érdekel...:S

VinszentVega 2013.02.12. 22:21:27

Ugyanazt kell tenni, mint a parkolási cégekkel. Nem fizetni. Pereljenek be, és a bíróságon bizonyítsák be, hogy nyújtottak szolgáltatást aminek az ellenértékét követelik. A törölt és vissza nem állítható aukciók meglétét hogyan fogják bizonyítani? Ha egyáltalán 10000Ft-ért bíróságra mennek. Mocsok, szemét, harácsoló társaság. Amióta eladták mind a két céget valami dél-afrikai cigány bandának, azóta használhatatlan a vatera és a teszvesz is.

eiselmirjam 2013.02.13. 00:16:11

Nem tervezem befizetni.csak az inkasszótól félek....:S

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.02.13. 00:39:54

@eiselmirjam: Nincs inkasszó per nélkül.

1/ Sima leveleket dobd el.

2/ Ajánlott leveleket bontsd ki. Ha a bíróságon megtámadnak, mondj ellent határidőn belül.

3/ A postásoknak nagyon kevés a fizetése. Minden évben újévkor adj neki párezer forintot. Ezel is segíted, hogy még a szokottnál is lelkiismeretesebben végezze a munkáját, és kevesebb ajánlott levél menjen vissza "nem kereste" megjelöléssel. (Amit kézbesítettnek vesznek.)

PannonBoy 2013.02.14. 01:15:21

Na, akkor leírom én is a gondolatomat. Engem nem a poszt lepett meg, hanem az, hogy valaki olyan dolgot árul, ami nincs a birtokában, holott ez egyértelműen TILOS!
Ha valaki külföldről akar vásárolni, akkor rendeljen onnan, de azt úgy megmondom, hogy a shipping cost nagyon magas lesz, ha nem az állami postákon keresztül (mint pl. a Magyar Posta), hanem futárszolgálatokkal (pl. GLS, DPD, stb.) szállíttat.
Ha valaki olyan dolgokkal akar kereskedni, ami nincs a birtokában, javaslom a tőzsdén a short-olást, vagy a CDF kereskedést.
Harmadrészt, az is kiakasztó, hogy üzletszerűen kereskedők, cégek is részt vesznek az aukción, ezzel a magánembereket háttérbe szorítva. Fejlesszenek saját webáruházat, ahol árulhatnak...
süti beállítások módosítása