Tékozló Homár

Majdnem Macbook-csere Magyarországon (frissült)

2013.03.06. 11:55 | jackyll | 269 komment

Naiv ügyfélnek alig egy hónap alatt sikerült megértetnie az iStyle szervizével, hogy tulajdonképpen mi baja van a Macbookjának. Az Apple ezután egy héten belül cseregépet ajánlott fel, de a tavaly nyári modellt már nem bírják összerakni, csak a legújabbat, ami gyengébb:

Vegyél több mint félmilliós Apple gépet, és készülj fel hetekig tartó szívásra. Röviden így tudom összefoglalni a Magyarországot minden jel szerint jelentéktelen piacként kezelő Apple vs. egyik hivatalos itthoni szervizpartnere (Istyle) vs. én, a hülye ügyfél ügyet. A nem egészen fél éve, Angliában vásárolt Macbook Air 11 számítógépem január elején meglepő hibajelenségeket produkált a virtuális gép (Windows) futtatása közben. Igen, Windowst is használok, egy bizonyos munkafolyamathoz kénytelen vagyok. Többszöri újratelepítés után sem szűnt meg a hiba, így lefuttattam a beépített hardvertesztet is, amely az SSD hibájára utaló hibaüzenetet dobott. Kapcsolatba léptem hát az Istyle szervizzel, jeleztem, milyen hibaüzenetet kaptam, illetve feltettem azt a kérdést, hogy az általam előzőleg saját költségen megcsináltatott billentyűzetmagyarítás befolyásolja-e a garanciális ügyintézést. A válasz az volt, hogy nem, vigyem be nyugodtan. Ez volt január 10-én.


Az Istyle az első alkalom után megpróbálta visszaadni a gépet úgy, hogy “hardveres hibát nem talált”, a rendszer újratelepítése után hibátlanul működik. Erre tekintettel helyben lefuttattam a hardvertesztet, amely ismét kiadta az SSD hibájára utaló üzenetet, úgyhogy a gép maradt. Örültem a találkozónak és a megtett 40 km-nek, na majd másodszorra talán sikerül. Reményem és bizalmam megújult, amikor pár nap után jött is az értesítés: a technikusok alaplaphibát állapítottak meg, a csere egy-két munkanap. Le is telt az idő, újból beautóztam a városba, a gép átvételénél ismét lefuttattam a hardvertesztet, amely ezúttal új meglepetéssel szolgált: a ventillátor hibáját jelző üzenetet jelenített meg. Jeleztem a hibát, amire a szervizesektől azt a választ kaptam, hogy a gép az Apple összes online tesztjén átment, úgyhogy nem lehet hibás. Vitatkoztunk párat, felajánlottam nekik egy órás sétát az amúgy értéktelen időmből az újbóli megnézésre, de hiába: abban maradtunk, hogy minden rendben van, vigyem el a gépet. Mondanom sem kell, hazaérkezés után fél órával a ventillátor teljesen leállt.

Másnap természeten elutaztam, a gépre szükségem lett volna, ezért az Istyle hibája miatt azonnali javítást vagy cseregépet kértem a szerviztől. Visszaautóztam még aznap Dunaharasztiból Budapestre újra, mire a szervizben elismerték, hogy a számítógépbe rossz alaplap került beszerelésre. A ventillátor csatlakozást ekkor átmeneti megoldással (kár, hogy nem szedtem szét megnézni) megoldották, de kérték, hogy miután visszaérkeztem a külföldi utamról, fáradjak be egy újabb alaplapcserére. Azt ígérték, pár napig kitart a megoldás, ennek ellenére persze már a ferihegyi reptéren leállt a ventillátor.

Hazajöttem, visszavittem, újabb alaplapcsere: nincs hibaüzenet, igen. Innen számítva két újabb csodálatos hétig működött a gép. Az automatikus frissítés akkor letöltött és telepített egy firmware frissítést, amely után visszatért az eredeti hiba, a virtuális gép ismét teljesen használhatatlanná vált. Visszavittem (sokadszor) a szervizbe, ahol “intenzív tesztelésnek” vetették alá a gépet, ezúttal az SSD hibáját megállapítva. Kicserélték ezt is. Átvételnél ezúttal nem futtattam helyben hardvertesztet, így csak itthon derült ki, hogy minden hiába: ugyanazt a hibaüzenetet jelzi a rendszer, mint az egész procedúra legeslegelején. Az Istyle-ba visszaautózva a számítógép cseréjét kérve mentem be újra, fenntartva, hogy a firmware frissítés óta használhatatlan, azzal kellene kezdeni valamit. Február 12-én leadtam, majd jelentkeznek címszóval.

Így is lett: az Istyle hat nappal később telefonon tájékoztatott, hogy az Apple jóváhagyta a számítógépcserét, de nagyon kell ennnek örülnöm, mert Magyarországon ez a második-harmadik eset. Arról is tájékoztatást kaptam, hogy a csere csak az eredeti vásárlás helyének megfelelő konfigurációval történhet, így én hiába költöttem a saját pénzemet a magyar billentyűzetre, csak britet kaphatok helyette. Mert az Apple rendszere nem rugalmas. Nem volt mit tenni, bevittem a számítógép dobozát, töltőjét és tartozékait, várva, hogy az Apple küldje a cseregépet (felőlem lehetett volna már üzbég billentyűzetes is, csak tudjak dolgozni). Aztán jött is az email pár nap múlva, melyben egészen elképesztő kérdéssel fordult hozzám a cég. A kérdés lényege az volt, hogy az eredeti (2.0 Ghz i7/8GB RAM/256GB SSD) konfiguráció helyett küldhetnek-e nekem egy gyengébb, Macbook Air 13 (1.8 Ghz i5/4GB RAM/256GB SSD) számítógépet, amely amellett, hogy nem 11-es, amire szükségem van, még értékben is jó 50 ezer forinttal az eredeti konfiguráció alatt marad. Azonnal jeleztem, hogy természetesen szó sem lehet erről, az eredeti konfigurációt kérem, ez volt február 21-én. Azóta se gép, se hang, és már válaszok sem érkeznek az Istyle-tól.

Muszáj megjegyeznem, hogy nem feltételezek semmilyen szándékos rosszindulatot az Istyle részéről. Az elejét elbénázták, nem örülök neki, de van ilyen, a hetek óta húzódó cseréhez azonban valószínűleg semmi közük. Nekik már minden bizonnyal kínosabb a sztori, mint nekem, a válaszok is ezért maradoz(hat)nak el. Az eset az én olvasatomban azonban tökéletesen jelzi, hogy mit gondol az Apple Magyarországról, mennyire veszi komolyan az itteni vásárlókat. Brit helyett magyar billentyűzetes gépet nem, de 11-es helyett egy gyengébb, teljesen más konfigurációjú és méretű gépet tudna küldeni - hát köszönöm szépen. Az pedig, hogy amióta jeleztem, hogy az eredeti konfigurációt kérem, semmi nem történik, felveti a kérdést: amikor a magyar, brit, német vagy akármelyik áruházban a kérdéses gép szállítási ideje 1-3 munkanapos jelzéssel fut, akkor vajon miért van az, hogy lassan harmadik hónapja nem tudok dolgozni a gépemmel?

Ha jó fej akarok lenni, azt mondom, biztos egy olyan hibába futottam bele, amely miatt az egész Apple vakarja a fejét. És tudják, hogy hiába küldenek cseregépet, az is ugyanolyan szar lesz, mint amelyik hetek óta a szervizben áll, és valójában gőzerővel dolgoznak egy problémát orvosló firmware-frissítésen a háttérben. De ha esetleg így van, nyugodtan megmondhatnák, mert ez így egy nagyon rossz vicc. Pláne egy olyan cégtől, amely Magyarország GDP-jének megfelelő készpénzállománnyal rendelkezik.

UPDATE 03/12: Nem, még mindig semmi. azóta ezt a két levelet bírták kipréselni magukból

március 6., szerda

Elnézését kérem a kellemetlen szituációért, a háttérben lehetőségeinkhez mérten igyekszünk előremozdítani az ügyet. Eléggé egyedi esetről van szó, cégünk vezetője már felvette a kapcsolatot a régióért felelős vezető Apple munkatárssal, akivel hosszasan konzultáltak és ígéretet kaptunk az ügy megsürgetésére. Nyilvánvalóan nekünk is kellemetlen az ügy, ahogyan Önnek is, rendszeresen érdeklődünk és próbáljuk sürgetni az Apple-t a megfelelő csatornákon.

március 12., kedd

Igazán sajnálom hogy ilyen csúnyán elhúzódik ez az ügy, azonban mint azt már Ön is megfogalmazta sajnos nincsen ráhatásunk a gép érkezési idejére. Én sajnálom a legjobban hogy nem tudtam Önnek már réges-régen átadni ezt a gépet, hiszen az hogy elégedetlen senkinek sem jó, ám sajnos annak ellenére hogy mindent megtettünk illetve én magam is azon igyekeztem hogy az ügy mielőbb lezáródjon végeredmény még mindig nincsen. Azon vagyok hogy az Apple felé maximális részletességgel tolmácsoljam elégedetlenségét de még mindig nem kaptam információt amit továbbadhatnék ami számomra is elkeserítő.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

England win The Ashes! 2013.03.06. 19:18:07

@Viktus: Látom, nem vetted a poénját. :)

igi1 2013.03.06. 19:31:07

@SH4RK: volt, a kulcsszó

@Dr Jozef Vengloš: nem tudom, még nincs mac-em

de majd lesz imac :)

amúgy mondta a poszter, hogy extrákat is tetettet rá, pl. 50 k-ért billentyűzetet

namármost, az ilyent tényleg nem tudom megérteni

miért nem vesz 11-est, esetleg szakemberrel teteti fel az a virtuális meghajtót

ha én egyszer veszek egy imacet, nem mernék semmi ilyet sem feltelepíteni rá

ipademre se mertem jailrbreak-et tenni

akkor is azt mondta mindenki, hülye vagyok ezért

hát nem azért veszem rohadt drágán az apple-t, hogy aztán winfost használjak rajta

Rosszindulatú Vászka 2013.03.06. 19:31:17

Aki meg itten fikázza ezt a valóba ótvar apple szápportot, az mind új játékos a műfajba.

Bezzeg régebben, mikor régen meg csak és kizárólag lokális garancia volt a mac gépekre, azaz nem szervizelték csak és kizárólag a magyarországon vásároltakat, de azokat is csak és kizárólag gyári csomagolásban voltak hajlandóak fogadni. Az mekkora cselendzs már, azokat a böszme dobozokaz tárolni, amikbe legalább kéccerannyi köbméter levegő volt, mint hardvervas. Meg amikor csak és kizárólag maygar systemet adtak. Meg ijenek.

Viktus 2013.03.06. 19:33:36

@Dr Jozef Vengloš:

Ez poén? nekem van ismerős aki halálosan komolyan azért vesz apple cuccokat ... ez fő érv szokott lenni.

vladimir964 2013.03.06. 19:33:49

Hát ezért nem kell flancos-puccos sznobságot venni, hanem negyed annyiba kerülő normál gépet, amit kétévente úgyis kidobunk a szemétbe, akárcsak a Macet, de legalább olcsóbb, és van hozzá rengeteg feltört progi - ingyen.

kpityu2 2013.03.06. 19:34:09

Melóhelyen van egy olyan HP PC, ami 7-8 éve napi 10 órát megy, soha semmi baja sem volt, és néma mint a csuka. Nem tudom hogy oldották meg a hűtést, de az összes többi gépen 1-2 évente venticsere esetékes, ez meg csak megyen, de ha nem világítana a LED, azt hinnénk áll.

igi1 2013.03.06. 19:35:47

@Dr Jozef Vengloš: egyébként pl. nem tudom használni az ipod töltőt ipad-hez

szóval az áramkiosztásban lehet, nincs igazad

ha Angliába úgy lehet venni, hogy vagy EU -pluggal, vagy UK-ossal

ez is fontoSCH pedig

akkor szokott meghalni a laptop

(egyébként érdekes, az egyik szervizbe, azt mondták, a laptopom alaplapját nem érzékelik, a másikba meg bedugták a konnektorba a dugót, oszt jó vót, mindez egy áramcsapás, és fél év nem használat után úgy, hogy többször ki lett próbálva, megy-e otthon, és nem ment)

itthon kutyásan dolgoznak ezek a szervizesek

ha nem megy, vinném külföldi szervizbe

ezek olyan árkategóriába tartoznak, amiért megéri kimenni reklamálni

Rosszindulatú Vászka 2013.03.06. 19:38:29

@vladimir964: te télleg azt hiszed, hogy a feltört meg lopott progik használata a normális és követendő példa?

Te télleg azt hiszed, hogy a file-megosztók és torrentszerverek setét világát elkerülik az OsX stuffok?

England win The Ashes! 2013.03.06. 19:39:36

@igi1: Annyiban azért módosítanám, hogy nem minden cucc működik az USÁ-ban, ami máshol igen és vice versa, de pl. egy laptop általában igen, másrészt itt most nem az USÁ-ról volt szó.

Szóval nyugi, a poszt tárgya a Csatorna mindkét oldalán ugyanúgy működik.

Rosszindulatú Vászka 2013.03.06. 19:40:58

@Rosszindulatú Vászka:

"egyébként pl. nem tudom használni az ipod töltőt ipad-hez

szóval az áramkiosztásban lehet, nincs igazad"

ez konrétan elég nagy badarság, ne keverejük már a tápkábelt az USB adatkábellel, attól, hogy mindkettőbe delejáram fojik attól még egész más műfaj.

England win The Ashes! 2013.03.06. 19:41:46

@Viktus: Ismerős helyzet: én is hallottam már ezeket az érveket.

Az volt a poén Egyéves kollégánál, hogy ha megfigyeled, a mondatot nem fejezte be. :)

igi1 2013.03.06. 19:42:16

@Rosszindulatú Vászka: usb kábellel nem töltődik az ipad

gépről

igi1 2013.03.06. 19:44:17

@Dr Jozef Vengloš: csak a szervizesek teremnek más kaptafáról

most már értem, miért is van itthon a júzer

nekem máig bennem van a sérelem: nem engedtek USA-ba ipad 1-et venni

aszonták kereskedni akarok vele

mondom nekik: nem ötöt veszek, hogy halálra keressem magam, hanem 1-et

oszt semmit se mondott erre

californiába még köcsögebbek az apple-boltokba

vladimir964 2013.03.06. 19:46:16

@Rosszindulatú Vászka: Nem, csak az is hülye, aki félmilliót kidob egy rakás műanyagra meg kábelre, amit mint írtam, két év múlva úgyis lecserél. A progiletöltés meg nem normális dolog, de általánosan bevett szokás. Vagyis nem elegáns, de hasznos.

Rosszindulatú Vászka 2013.03.06. 19:46:19

@igi1: mijen gépről, mijen USB-ről? Az inkriminált USB mennyi áramot ad le? A töltendő kütyük mennyit igényelnek? Megannyi fontos kérdés.

England win The Ashes! 2013.03.06. 19:47:24

@igi1: Aha, persze. Akkor nekem marha nagy szerencsém van, hogy az összes cuccom működik a szigeten és a kontinensen is (notebookok, fényképezőgép, tablet, telefonok, elemtöltő, hajszárító, borotva satöbbi).

Rosszindulatú Vászka 2013.03.06. 19:47:40

@vladimir964: na ja, Meg az is hüje, aki kiad többszáz forintot egy dobozos sörért, vagy többezret egy üveg borért, mikor úgyis kipisájja, pont úgy, mint a kannás szintetikust.

Hegyirablo 2013.03.06. 19:52:39

@Bobby Newmark:

Buta kérdés. Minden, ami nem Apple, Atari, Commodore, stb, az IBM rendszerű PC.

@enpera:

Én kérek elnézést! :(

Rosszindulatú Vászka 2013.03.06. 19:59:59

@agresszív kismalac: csalás, mer most már a hun nem ojan fajin, csak 4,7-es és eltűnt róla a rájnhájncgebót is.

igi1 2013.03.06. 20:01:12

@Rosszindulatú Vászka: há, az attól függ, MIRE KELL A BOR

ha lerászegedni, jó a kannás, pancsolt szar

ha lerészegedni, de minőségibből, drágábbat veszel

viszont, ha egy jó dugás előtti vacsorához, egy luxusluvnyával, már jobban a zsebedbe kell nyúlnod

ha meg gyűjtöd, netán fel akarsz vágni a luxussal, akkor meg a határ a csillagos ég

sose értettem, miért nem raknak a borokba gyémántot :)

de ha egyszer win kell neki, akkor win-t használjon és vegyen win-t

az applet meg azér vesszük, hogy ne buzerálgassuk, hanem használjuk úgy, ahogy a kicsi kínaji kezecskék alkották

Rosszindulatú Vászka 2013.03.06. 20:02:28

@igi1: feladom. Nem vagy hajlandó ma megérteni, amit írok.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.06. 20:05:41

@Rosszindulatú Vászka: Mondjuk, ha nemcsak a képeket nézegeted, akkor rájöhecc, hogy már csak 4,2-es.

szmoker (Homo Trollicus) 2013.03.06. 20:06:17

@igi1: nekem is, nem azt kérdeztem. Hanem hogy hogyan lehet 20 éven át napi 20 órában használni egy gépet.
Ha csak be van kapcsolva, az nem ér, én 2003 óta nem kapcsoltam ki, és 2 monitorom van :p

England win The Ashes! 2013.03.06. 20:07:19

@Rosszindulatú Vászka:

Ma??? "Mikor, bácsikám, Ványadt Ványadtovics Vinyov, mikor?"

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.06. 20:07:38

@Rosszindulatú Vászka: Te honnan vagy ilyen tájékozott luxuskurva vonalon?

igi1 2013.03.06. 20:08:39

@szmoker (Homo Trollicus): de mé, közbe megy, mer töltök le :)

nem csalok

akkor alvó állapotba lenne :)

Rosszindulatú Vászka 2013.03.06. 20:09:02

@agresszív kismalac: télleg? Én még a 4,7-esnél leragadtam, na majd a bótba csekkolom holnap. Romlik a Világ. Na ezér kéne tüntetni!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.06. 20:09:10

Hopp, ez félrement! Tk.@igi1: nek szól.
Én kérek elnézést.

igi1 2013.03.06. 20:18:20

@agresszív kismalac:

ha már egyszer luxus, adjuk meg a módját

ha már egyszer winfos, akkor winfos, ha meg macbook, akkor mac os

én nem keverem a kettőt, ilyen árba ez elvi kérdés is

sose értettem, miért jó egyszerre a kettőt használni egy gépen

foglalja a helyet a win, nem úgy működik, ez az, amaz a baj vele, sehogy se passzol

érthetetlen

Rosszindulatú Vászka 2013.03.06. 20:31:47

@igi1: hát épp ezaz, pont ez a lényeg, hogy nem kell egy rusnya fapados pöcén, bunkó billentyűzettel, meg bunkóegérrel baszakodni, ha nagy ritkán win kell, meg nem kell egy rusnya, buta gépet pöckölni a dizájtermék hejett. Mit nem értesz ezen?

guANoiD 2013.03.06. 20:34:09

AHCI módot elqúrhatták az újabb alaplapi firmware-ben, mert ez PC-s berkekben is ismert hiba. Csak PC-s környezetben a rossz firmware-t javítani szokták, nem pedig ám a működőt elcseszni...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.06. 20:36:10

@igi1: Akkor most SINOSZ- vagy ÉFOÉSZ-igazolványod van? Vagy mink vagyunk Vászkával kettő helikopterek?

igi1 2013.03.06. 20:36:57

@Rosszindulatú Vászka: te nem érted

HÁ PONT AZÉRT VESZED, hogy ne kelljen az elfuserált vinnel baszakodni

ha x-re kell x gép, akkor vegyél x gépet

mert sosem kapod azt a minőséget, cuccot, amit akkor kapsz, ha a két oprendszert nem egy gépen használod, nem arra tervezték, hogy egy macos gépen, virtuális meghajtón winfost használj, az egy idő után ki tudja, milyen hatással lehet a gépre

az apple-be a luxust fizeted meg, azt, hogy olyan termék, ami egyedülálló, aminek a használata külön élményt nyújt

na most, aki azért veszi, mer ő win-t akar használni rajta, az egész egyszerűen HÜLYE, bárki bármit mond

mer nem arra találták ki, nem azért költesz rá egy halom pénzt, hogy utána win-t futtass rajta

igi1 2013.03.06. 20:38:17

@agresszív kismalac: sinosz kártyára sajnos nem adnak 10% kedvezményt Apple-termékekre

de fontolgatom emiatt a perelést az egyenlő bánásmód hatóságnál

:D

csak a tanulóknak, tanároknak és üzleti ügyfeleknek jár a kedvezmény

elmaradott társaság ilyen és szerviz téren

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.06. 20:38:32

Állítólag föltaláltak valami "értő olvasás" nevű cuccot.

zeddez 2013.03.06. 20:44:52

5kilóért van rá 5 év gari is...?

Pdudas 2013.03.06. 20:45:34

Az ipad tolt szamitogep usb portjara dugva. Csak a kepernyot kell kikapcsolni. Ennyi a trukk.
Dugjatok ra ejszakara, reggelre feltoltodik.

Kepernyot bekapcsolva valoban nem tolt.

igi1 2013.03.06. 20:45:51

@agresszív kismalac: ne káromkoggy

neked úgyis csak a táblákat kell tudni leolvasni

amik tudod, hová vezetnek

Rosszindulatú Vászka 2013.03.06. 20:49:46

@igi1: tökéletesen igazad van, én tévedtem és én láttam eddig rosszul.

Végülis valóban sokkal izgisebb és trendibb duplán tartani mindent, két gép, két kéjbórd, két egér, két szünetmentes, dupla konnektor. Úgy a lukszusérzés, meg az élményfaktor is kúlabb. Végülis, ha naponta 20 percre kell valamiért egy win progi, vagy csak csekkolni akarom a kész oldalamat win-en is, sokkal patentabb átülni egy másik géphez, mint egyet klikkolni a Dock-ba. Meg hát az plusz élmény, hogy a másik gépen a másik billentyűzeten mekkorákat kacagok, amikor a szokott mozdulatokkal mindég a win gombra klikkolok a command hejett, lássa már a sok barom, hogy pöcén csak bénázok, nemár pont úgy tugygak dolgozni a gyorskulcsokkal, ahogy mexoktam.

Köszönöm, hogymegvilágítottad setétben tapodó elmémet.

Miumiu 2013.03.06. 20:51:51

Én csak azt nem értem, hogyha tudja az illető, hogy neki a munkájához sűrűn kell olyan program, ami csak Windowson fut, akkor minek vesz munkagépnek mégis macet?
Amúgy nincs bajom az Apple cuccokkal ipodom például van és nagyon szeretem, mert egyszerű mint a bot, nagyon könnyen kezelhető és gyakorlatilag elronthatatlan, mert az iTunes hipp-hopp helyrerakja, ha valami mégis félremegy...
Számítógépben viszont nem kéne, mert dolgozni, játszani (na az Apple és a játékok az megint szép sztori) szeretnék vele, és nem netezni meg nézni, hogy de szép designos. Ha már túlárazott luxuslaptop akkor Alienware :D

England win The Ashes! 2013.03.06. 20:53:46

@igi1: Lehet, hogy nem esett le, de a poszter nem windowst akar éjjel-nappal használni, csak egyetlen programot futtat ablakos környezetben. Azért meg nem akar külön pécét venni.

Ha meg olyan termékre vágysz, "aminek a használata külön élményt nyújt", arra megoldást nyújthatnak az erre szakosodott ún. "felnőtt boltok".

igi1 2013.03.06. 20:56:04

@Rosszindulatú Vászka: na ugye

mert nem erre van tervezve, kitalálva, nem ezért használják, nem ezért veszed

a virtuális meghajtóra rátett win nem úgy működik, ott van a kockázata annak, hogy a gép hosszabb távon károsodhat, olyan progit rakhatsz rá, amin a vírusok is jöhetnek

a macbookot azért veszed, hogy mac os legyen rajta

ha másért veszed, és kifizetsz egy rakat pénzt, gondolván, hogy majd a macbookon jól szuperál majd a win, akkor továbbra is hülye vagy még mindig

de aki megteheti, én nem irigylem tőle

ha a poszternek win kell, használjon win-es laptopot

mer ez már tényleg sznobizmus, buzeráns mánia, és oltári baromság, hogy macbookot vesz, de windowst akar rajta használni, mer a munkájához az kell

ha a munkádhoz win kell, akkor annak megfelelő win-es gépet veszek

hát nem vagyok hülye, hogy macbookot vegyek, és esetleg emiatt, hogy win-t felrakok rá, tönkremenjen

csak írd be a keresőbe, hogy macbook win, és csak a hibákat adja ki

England win The Ashes! 2013.03.06. 20:57:00

@Miumiu: Az Elijenver messze nincs annyira túlárazva.

Rosszindulatú Vászka 2013.03.06. 21:03:11

@igi1: felejcsed már el azt a virtuális gépet, mi bajod van vele? Használtad már egyáltalán, vagy csak szajkózod a sületlenségeket?

Csak neked csak ma elmondom, hogy a virtuális gép, mint ojan, pont azért van kitalálva és pont az a lényege, hogy virtuális, miszerint zárt környezetben fut, azazhogy bármit, de télleg bármit csinálsz benne, az nincs semmiféle hatással a külső környezetére. Pont ezért virtuális. Ha ezt nem érted, nem tudunk továbblépni.

És a fórumok miért ne a hibákat adnák ki? Szted az életszerű, hogy ojan fórumokat írjanak a júzerek, hogy "ma minden rendben volt, nem kell semmi" vagy "ma nincs kérdés, minden műxik"

igi1 2013.03.06. 21:04:47

@Dr Jozef Vengloš: most elárultad magad

már megint

tudom, mit miért veszek, mi mire kell, és annak megfelelően használom

ipadre nem teszek jailbreak-et, azért is jól kiröhögtek itt a múltkor, miért nem

mint ahogy nincs rajta flash player se, mégis elvagyok nélküle

nem azért veszed az ipadet, hogy piszkálgasd, telepítgesd, még szenvedj vele pluszban

mert, ha gikszer van emiatt, utána sírhatsz a szervizbe, ha nem cserélik ki

Az a szép a történetbe, hogy tényleg előfordulhatott az, hogy a poszter a windows felrakásával, és a virtuális meghajtóval történő piszkálkodásával valamit tönkrevághatott a gépen is.

ezzel tönkrevághatod a gépet, vállalod annak kockázatát, esetlegességét

a poszter bevállalta, megszívta, a történet ennyi

de most utánanéztem, a poszter problémája nem újkeletű, a virtuális meghajtó hasznáalta rengeteg hibával jár, os x alatt

az SSD TÖNKREMEHET emiatt, kophat

tygger 2013.03.06. 21:15:47

@igi1: juj, mielőtt nagyon belelovallod már magad, ha a user lenne a hibás, miért hagyta jóvá az apple a számítógépcserét? nyilván a gép szar, van ilyen egyébként, remek excel táblákban vezetik a gyártók a selejtek százalékos arányát.

csak az nem érthető, hogy ha jóváhagyták a cserét, miért nem kapja meg?

England win The Ashes! 2013.03.06. 21:24:38

@igi1: "most elárultad magad

már megint"

Jut eszembe, a tortás posztban linkeltem pár képet a nemlétező sebváltókról.

Továbbá, ahogy malac is tanácsolta, szerezz be ÉFOÉSZ-kártyát. Meg MVGYOSZ-kártyát is.

baliquez 2013.03.06. 21:28:53

"Vegyél több mint félmilliós Apple gépet" buzievagy

Pdudas 2013.03.06. 21:33:34

@igi1: Hat persze. Egy virtualisan bebortonzott szoftver feltelepitesevel hardver hibat lehet eloidezni a vilag legjobbnak kikialtott operacios rendszeren....

Csak nekem hangzik hulyen? Vagy te komolyan elhiszed az ilyen baromsagokat?

A felhasznalo kifogott egy hardver hibas gepet, aztan a szerviz nem jol kezelte az ugyet. A jo magyar szervizes ugyeskedest ismerve talan mar komplett gepet is kuldtak helyette, csak azt elsumakoltak es varnak a kovetkezo balekre akire ra tudjak sozni alkatreszenkent es az abbol a gepbol kibontott alkatreszeket kuldik vissza...
Hopp megnyertek egy gep arat zsebe. Le mernem fogadni ezert hallgatnak annyira.

Valami nem magyar szervizes cimre kellene irni a problemaval kapcsolatban, par napon belul lenne megoldas.

De meg egyszer mondom: azt a hulyeseget gyorsan felejtsd el, hogy a gep attol halt meg mert virtualis gepbe barmit is telepitettek.

Reggie 2013.03.06. 21:34:55

@Muad\\\'Dib: Messze nem atlathatatlan es nem bugos. Csak a tomegevel beleontott custom driverektol lesz az, amelyet a hozzad hasonlo kvalitasuak irnak, a meg nalad is butabbak igenyeinek kielegitesere. Mert minden igenyt kielegito desktop rendszert akarnak belole faragni es ezzel kurjak el. Aki meg ert hozza, annak stabil most is. ennyit a szakmarol...

Martian (törölt) 2013.03.06. 21:37:31

@igi1: egy állítólag minőségi gépet nem vitrinben kell őrizni mindenféle telepítések ellen :), hanem használni, amire tetszik... ha egy OSX-re készült virtualizáció árt a gépnek, ott nagy gáz van!

Bambano 2013.03.06. 21:37:35

ha olyan helyre kell notebookot vennem, ami számít, ahol komolyan használják, akkor thinkpadet veszek, nem férges almát.

Martian (törölt) 2013.03.06. 21:45:04

@Bambano: a (T/X/W) ThinkPad business kategória, nem consumer, mint az almáék gépei... pl. bizonyos alkatrészeket a juzer is cserélhet, anélkül hogy veszélyeztetné a 3 év on-site garanciát.

moTmeN 2013.03.06. 22:02:52

@igi1: az ipad 12 voltos toltesi feszultsget szeret, mig az usb szabvany szerint 5 volt jon ki a portbol. Ezt a legtobb pc be is tartja. Tortenetesen az almas termekekbol tud 12 volt is kijonni, ezert kepes normal tempoban tolteni az ipadet. Egyebkent tolt 5 voltrol is, megha az aksi ikon nem is jelzi. Lassan de tolt. Ugyanez a para az ipohone/ipod toltovel is, az is csak 5 voltot pumpal magabol.

moTmeN 2013.03.06. 22:06:42

@Bambano: hat en olyan helyekre cray gepeket vesszek, ha erted...

strucc007 2013.03.06. 22:15:39

@szmoker (Homo Trollicus): Inkabb az utobbi. Ha nem a gepet nezem, akkor a mobilom, vagy a tabletem.

zeddez 2013.03.06. 22:20:24

@igi1: persze meg a hűtő ventillátor megmakkan attól, mert Win volt rajta
OMG

HgGina 2013.03.06. 22:25:16

A Mac tömény sznobizmus.

igi1 2013.03.06. 22:42:19

@zeddez: @Martian: @Pdudas: ha hülyén rakja fel

má hatszor mondtam, az összes, indexről idetévedő idiótának:

MINDEN ATTÓL FÜGG:

1. MIRE VETTED, MIRE HASZNÁLOD

2. HOGYAN TELEPÍTED RÁ A PROGRAMOKAT.

úgyse tudtok kihozni a béketűrésből, sokan próbálkoztak már ezzel

NÉZZEN UTÁNA, AKI NEM HISZI! Ennyi. Google a barátja mindenkinek, erre a hibára tucatnyi oldal hívja fel a figyelmet!

Ha meg Angliába vette, reklamáljon Angliába, írjon Angliába, Amerikába levelet, hátha attól változik a helyzet, és utánanéznek a szervizelésnek.

Mer itthon hiába sír, attól nem lesz neki új gépe.

A poszternak járni JÁR az új gép, mégpedig olyan, ha nem, intézkedjen, az első lépéssel, a Homárra írogatással talán növelte az esélyét.

Én Drukkolok.

Reggie 2013.03.06. 22:46:09

@igi1: Ja, csak pont a ventillator nem fugg ettol. Tudod a lakasban sem eg ki attol a lampa, ha rosszul huzod le a retyot...

igi1 2013.03.06. 23:03:01

@Reggie: na húzzàl a klozettra, ha màr emlegetd

Pdudas 2013.03.06. 23:03:46

@igi1:
Ha arra probalsz utalni, hogy az SSD meghajto talan attol megy tonkre hogy a virtualis gep egy fajlban van tarolva es sokszor irja az adott cellat - nos ebben az esetben melle lottel. Itt van a thinkpademben egy 4 eves 256GB-os SSD meghajto amin napi rendszeresseggel 3-4 virtualis gep fut.
Adatbazis szerver is ami igen sokat ir/olvas, emellett meg a napi letolteseket is ezen intezem. A meghajto 99%-os a Crystaldiskinfo szerint. Es sosem mozgatom a VM-eket.

Meg egyszer mondom: virtualis gepbol a futtato hardvert aligha lehet tonkretenni. Csak ha azt alul mereteztek. Mondjuk a hutest. Ez nem lepne meg - ragottalmas szarokon mindig gyenge volt a hutes.

2013.03.06. 23:31:53

Alma, prémium kategória, prémium termék, prémium szolgáltatások, prémium minőség. No hiszen...!

England win The Ashes! 2013.03.06. 23:38:46

@igi1: Én neked drukkolok! Igaz, hogy méretes ostobaságokat írsz atombunkó stílusban, ráadásul többnyire következetes sem vagy, de legalább rendszeresen teszed! :D

Martian (törölt) 2013.03.06. 23:40:31

@igi1: "1. MIRE VETTED, MIRE HASZNÁLOD"

Bármilyen, OSX-re írt program szóba jöhet, akár WMware vagy VirtualBox kliens is.

2. HOGYAN TELEPÍTED RÁ A PROGRAMOKAT.

Szabályosan, a szoftver gyártója által megadott speckó szerint.

Ha emiatt meghibásodik a gép (elhiszem, bár Windows verzióban nem hallottam ilyesmiről), az lehet a szoftver hibája vagy a Mac rendszeré - de nem a júzeré.

England win The Ashes! 2013.03.06. 23:41:58

@zeddez: @Pdudas: @Martian: @Reggie: Ti meg gyertek gyakrabban. Már ha az efféle humorra vevők vagytok.

Reggie 2013.03.06. 23:44:25

@Dr Jozef Vengloš: Johat vicces a gyerek, bar lehet, hogy komolyan gondolja.
Vegen meg azt is elmagyarazza, hogy ha tul gyorsan huzom az egerkurzort, akkor tonkre mehet a kijelzo. Vagy kiszakad a kepernyo oldala, ahol nekimegy a mutato, mert micsoda lendulete volt.:)

England win The Ashes! 2013.03.06. 23:49:44

@Reggie: Azt nem tudom, mennyire gondolja komolyan, de ugye Szalacsi is komolyan gondolta, aztán mégis mennyi embernek tetszett.

Amúgy Igi egy hölgy. Illetve nő. :)

zolee001 2013.03.07. 00:29:31

Az összes elektronikai dolgom Sony, Made in Japan mind, magyarországon nem vásárolok szervizbe semmit nem kellett vinnem eddig.
Ezen masina amiröl irok 2004-ben vásárolt itthoni használatban van már csak, kikapcsolva soha nincs és teszi a dolgát.
Tudatosan kell vásárolni a prémium /business kategoriábol na de azokat meg is kell fizetni.
Az Apple termékek ára prémium kategória a minösége kinai de mint tudjuk ök nem a pénzért csinálják.

phaszfej 2013.03.07. 01:20:47

@Chichén Itza /Quetzalcoatl/: Egy eltúnt barát morfogenetikus tévelygése.

fagzal 2013.03.07. 04:49:17

500k-s gép TN panellel, igazából szerintem ez a legdurvább a sztoriban.

2013.03.07. 06:10:56

Mit vagy úgy kiakadva poszter?
Tőcsé le netről egy mac alapképernyőt, nyomtasd ki, ragaszd a Mc'Laptopod kijelzőjére, és jaszkarizz vele. Úgyis kb annyit ér!
Te is azért vettél egy alsó-közép kategóriásnak megfelelő almás lenovo laptopot nem?

Aki almás lenovot vásárol ne lepődjön meg hogy semmire se jó!
500k-ért vehettél volna magadnak kb akármilyen felső kategóriás Sony, Acer, Asus laptopot.
Jaaa, hogy azzal csak dolgozni lehet 0-24 villogni nem? Hát elnézést, vannak gyárak, ahol használati cuccokat gyártanak, nem nagy logós műanyag dobozokat, amiket prímán lehet mutogatni...
A szemetek...

2013.03.07. 06:15:40

@Dr Jozef Vengloš:
Hazudsz...
Ilyen stílussal, max csak valami fogatlan pipás lehet, vagy paneltelepi királylány, vagy csak egy sima gáré.

Ha télleg nő nemű, akkor marha nagy gondban a haza... :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.03.07. 06:26:46

@helianthus:

Gateway NV53A-m van (2,2 GHz négymagos AMD proci, 6 GB RAM, 750 GB vinyó). Majd' két éves, működik (igaz nem hordozom csak itthon ül az asztalon). A vinyó néha túlmelegszik (?) és "hibákat" olvas, de eddig mindig helyrepattant 10 perces kikapcsolás meg esetleg Win7 "javítás" után.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.03.07. 07:52:45

Akinek nincsen flashplayere, az nem kaphat rétest sem, nem? Nekem ennyi jött le. Minek túlbonyolítani.

helianthus 2013.03.07. 08:22:24

@zebraság fél cicaság: vannak németben. Máshol nem. Talán még Erdélyben.

Egyéves Önkéntes 2013.03.07. 08:27:40

@zebraság fél cicaság: néznél nekem kinn jóáras Gorenjét? mert ha sikerül valutát szereznünk, akkor nyáron kimegyünk venni egyet.

genyamagyar 2013.03.07. 08:58:47

@Hivatásos beszólóművész: Ja, hogy te azzal a szar winnel nyomod? Asszony szája büdös-e? :)))

helianthus 2013.03.07. 09:01:17

@Egyéves Önkéntes: ne keresd tovább van 10000 dájcs márkám! neked olcsón adom 80 Ft= 1 hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:1-DM-Coin-German.jpg

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.03.07. 12:45:27

@igi1: nem, a macbook air annyira vékony, hogy nem is lehetne máshogy megcsinálni. De te ezt az aldiban turkálva nem tudhatod :D

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.03.07. 12:46:40

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: kár hogy nem értesz az IT-hoz :) IBM kompatíbilis, na persze. Meg firmware. Ahha. Fasza :D

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.03.07. 12:47:45

@Hegyirablo: bocs, ez így iszonyatosan pongyola. És mondjuk a RISC az milyen? Vagy a tablet?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.03.07. 12:48:50

@Indriq: akkor majd alkalomadtán akkor oszd az észt az air-ról, ha volt is a kezedben olyan :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.03.07. 12:50:30

@igi1: érdekes, én simán vettem macbookot is meg ipadot is az usa-ban, és kinyalták közben a valagamat. Te szerintem kamuzol :D

Indriq 2013.03.07. 13:16:16

@enpera: elég alacsonyan lehet nálad a korlát, de biztosan úgy csinálta az apple, hogy a macbookban mindent összezsúfolt, az airben pedig zseniálisan szellőzik minden és mindenhol plusz helyek vannak...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.03.07. 13:32:16

@Indriq: majd ha láttál már air-t, beszélhetünk, mondtam :)

albino combino 2013.03.07. 19:29:57

fél millió forintból kb az elkövetkező 10 évre meglenne a számítógép-utánpótlásom.
Ennyi pénzért vehetett volna a júzer egy felsőkategóriás gépet, ami 3 év múlva is annak fog számítani. Már persze ha tényleg munkára, meg komoly dolgokra kell.
Na persze ha villogni akar csak az alma logóval akkor megértem az elkeseredettséget.

tygger 2013.03.07. 21:06:59

@albino combino: hát, nemtom, aki menőzni akar, az alapmodellt vesz, arra is éppen összekuporgatja. a specifikáció erősen arra utal, hogy ez a gép bizony munkára kell. a választást meg valahol megértem, a 11-es mérettel repülőn is remekül lehet dolgozni, az apple aluházánál meg nincs jobb és masszívabb, ezt kár lenne vitatni. a sok műanyag szartól engem is kiver a víz

Xezs 2013.03.07. 23:09:27

Mikor tanuljátok már meg, hogy az Apple arról szól, hogy ha elbaszódott, vegyél másikat. Ezt Steve Jobs még életében kijelentette.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.03.08. 10:41:31

@Xezs: minden arról szó kb, az új kocsik is

Tomasz_a_gozmozdony 2013.03.09. 12:39:12

@moTmeN: nem sikerül olcsóbban kihozni???? Láttál már lenovo notit? Hármat kapsz egy mekszar árából...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.12.13. 01:39:49

@vladimir964: Vagy nem. Igaz uk, de nekem korrekten allt az apple eddig minden javitashoz, illetve egyszer egy vadonatujra ki is csereltek.

@Tomasz_a_gozmozdony: Nos en lattam. Most van 3 honap alatt harmadjara szervizben, mert egyszer sem voltak hajlandoak cserelni a wifijet, ami sz.r Tudjak, hogy az, nem veletlenul raktak a kesobbi valtozatba mar intel kartyat realtek helyet. En meg egy ennyire gaz ugyfelszolgalattal nem talalkoztam, mint a lenovoe. A magam reszerol soha a budos eletben tobbet lenovot.
süti beállítások módosítása