Tékozló Homár

Egymilliós fantomtartozás a Főgáznál illegális átírás miatt

2013.03.18. 13:26 | jackyll | 83 komment

Andreán úgy követel egymillió forintot a Főgáz, hogy soha nem volt fogyasztója. A Főgáz szerint 5 évvel ezelőtt egy hölgy két tanúval átiratta az ő nevére a mérőórájukat, csinált egy 340 ezres tartozást, majd elhunyt. A rendőrség ugyan tisztázta az ügyet, a Főgáz mégis eladta a tartozása egy részét behajtásra. A legszebb, hogy kiderült, a Főgáz egyáltalán nem törölte a tartozást, ami mára háromszorosára kamatozott, a rendőrségi jelentés és a hamis aláírás írásszakértői véleménye sem segített:

Tavaly 2012 tavaszán kaptam egy vidéki közjegyzőtől, egy fizetési meghagyást amin nagyon csodálkoztam, mivel senkinek nem tartoztam soha. A fizetési meghagyásban a Főgáz szerepelt, aki követel rajtam 340.000 Ft-ot gázfogyasztás címén. Felhívtam az említett közjegyzőt, hogy mégis mi ez, mert én semmiféle kapcsolatban soha a Főgázzal nem voltam, még saját tulajdonú lakó ingatlanom sincs. Azt tanácsolta, hogy keressem meg a Főgáz ügyfélszolgálatát tisztázni, mert ő többet nem tud. Bementem még aznap. A következő dolog derült ki az ügyről. Egy XY nevű hölgy 2008 szeptemberében egy általam kitöltött, és aláírt meghatalmazással, valamint két tanú aláírásával igazolva kérte a Főgáz ügyfélszolgálatát, hogy a XY nevéről, írják az én nevemre a mérőt.

Itt megjegyzem, hogy a fogyasztási helyen soha életemben nem jártam, a címet ott tudtam meg. Tehát folytatva, a hölgy bemutatta a meghatalmazást, amit állítólag én írtam alá, és a mérő a nevemre került. Innentől kezdve fogyasztója lettem egy ismeretlen helyen lévő ismeretlen ember által átadott gázmérő órának. A fogyasztás remekül ment, mert rövid időn belül a gázszolgáltatást kikapcsolták, amit az ott lakók önkényesen visszakapcsoltak és fűtöttek főztek tovább. Ezután a mérőt leszerelték, és a Főgáz behajtásra adta a dolgot ellenem. Így kerültem a közjegyzőhöz.

Természetesen azonnal feljelentést tettem a rendőrségen, ismeretlen tettes ellen,  a nyomozás megindult. Pár hónap elteltével, kaptam a rendőrségtől egy határozatot, hogy a nyomozást megszüntették, mivel a gyanúsított hölgy 2009-ben elhalálozott, így nincs kit felelősségre vonni. Ebből a példányból minden érintettnek küldenek, így én mentesülve vagyok a tartozás alól. Én is ezt hittem.

2012 őszén kaptam egy felszólító levelet, hogy a 28.800 Ft-os gázmérő leszerelésének a díját szíveskedjek befizetni (ez egy alvállalkozó volt) felhívtam, és elmondtam neki röviden a történetet. Jó, akkor majd ő is ellenőrzi a megbízójával (Főgáz). Sokáig csend következett. Két héttel ezelött az EON behajtó cég levélben értesített, hogy fizessek be 34.900 Ft követelést, mint kiderült a - Főgáztól vették a tartozást.

Az összeg sehogyan sem stimmelt, mert -tévesen- a Főgáz,  340.000 Ft-ot követelt. Felhívtam a behajtó céget, mégis mi ez?? - ők azt nem tudják, de tartozom és kész. Megint elmeséltem a történetet, és közöltem, hogy semmiféle összeggel nem tartozom értsék már meg, valaki az aláírásomat meghamisítva a mérőt a nevemre íratta. Ha nem hiszik el, hivatalosan kérjék csak szépen le a kedves Főgáztól a rendőrségi iratokat, és köszönjék meg, hogy jogtalan tartozásokat elad.

Ismételten bementem a Főgáz ügyfélszolgálatára most februárban, hogy azonnal vegyék vissza a tartozást, mert feljelentést fogok tenni másodszor is. Na ott, és akkor az állam is leesett. A tartozást egyáltalán nem törölték el, sőt azóta a háromszorosára emelkedett, mivel önkényes visszakapcsolásból a büntetés is az én nevemre van számlázva. Hogy a rendőrségi iratot miért nem vették figyelembe, mely érthetően leírja "a gyanúsított elhalálozott" azt nem tudom. A közel egymillió forintot rajtam követelik. Ők nem látják a rendőrségi határozatban egyértelműen, hogy a meghatalmazáson az aláírás nem az enyém lenne. Márpedig erről írásszakértői vélemény is készült. Ők akkor sem veszik tudomásul. Arra a kérdésemre, hogy egy meghatalmazás bemutatása elég-e egy mérőóra átírásához, és nem szükséges-e valamiféle okirat fénymásolt melléklete, erre a válasz, hogy-nem szükséges. Az ügyben eljáró hölgy (akit azt sem tudok ki volt) két tanúval igazolta, hogy én vagyok, és én írtam alá, punk-tum.

A dolog másik érdekessége, hogy a születési évszámom nem stimmelt. Én 1966-ban születtem, a meghatalmazáson pedig 1965 szerepelt. Ez sem hatotta meg az ügyfélszolgálatost, kitartott a Főgáz védelmében. Jó, visszamentem a rendőrségre, egyenesen az előadóhoz aki a határozatot hozta. Ő is csodálkozott, és új határozatot fog küldeni a Főgáznak, érhetőbb nyelvezetre lefordítva. Most ennek a fejleményét várom, mert a behajtócég hetente hívogat, és én hetente küldöm el őket a kqrva édes anyjukba. remélem nem untattalak a storymmal, és ha érdekesnek találod légyszí tedd ki. Nincs kizárva, hogy nem egyedül velem történt csak meg, lehet van más sorstársam is. Ha érdekel a fejleménye a dolognak, jelezz és küldöm a folytatást.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.03.18. 13:31:26

Fizetési meghagyásnak ellentmondani.

Esetleges tárgyalásra elmenni, igazat megvédeni és imádkozni.

Minden mást leszarni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.18. 13:33:25

"a Főgáz mégis eladta a tartozása egy részét behajtásra. A legszebb, hogy kiderült, a Főgáz egyáltalán nem törölte a tartozást, ami mára háromszorosára kamatozott"

Tárgyalást megvárni, pappert bemutatni, rágalmazásért kártérítést követelni...

...és akkor csodálkoznak egyesek, hogy az emberek utálják a szolgáltatókat. Vajon miért...?

asdf 2013.03.18. 13:38:11

@fghjk: legalább helyesen megtanulnál írni, ha már mindenáron másodikoznod kell...

Rosszindulatú Vászka 2013.03.18. 13:43:32

Nagyon szép történet. Remek.

Manyecska 2013.03.18. 13:50:24

Szerintem üld le, aztán kérj kártérítést-addig kiderül!! Bár közműt nem lehet leülni azt hiszem:)

Atörökk 2013.03.18. 13:53:32

" Egy XY nevű hölgy 2008 szeptemberében egy általam kitöltött, és aláírt meghatalmazással, valamint két tanú aláírásával igazolva kérte a Főgáz ügyfélszolgálatát,"

"Tehát folytatva, a hölgy bemutatta a meghatalmazást, amit állítólag én írtam alá, és a mérő a nevemre került."

Nem értem. Most ő írta alá, vagy nem ő írta alá? Ha meg csak úgy simán aláírt egy meghatalmazást, akkor jó nagy marha és maga alatt ásta a fát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.18. 13:59:41

@atörökk: Ha nem ő írta alá, akkoor pl. aláhamisították. Az meg már okirathamisítás.

impetus_ 2013.03.18. 14:00:27

@atörökk: nem ő írta alá: "Ők nem látják a rendőrségi határozatban egyértelműen, hogy a meghatalmazáson az aláírás nem az enyém lenne. Márpedig erről írásszakértői vélemény is készült. "

Egyéves Önkéntes 2013.03.18. 14:00:45

Én voltam az a hölgy, csak azóta Ciprusra költöztem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.18. 14:04:44

@impetus_: Meg mondjuk nem stimmel a születési dátum...

Kollegának ilyen van, hogy egy hitelügyintézőnek álcázott csaló felírta az adatait, majd pénzt nem kaptak, és eltűnt. Később visszaéltek az adataival... Nem volt nehéz kitalálni, kit kell keresni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.03.18. 14:07:18

Szerintem XY norvég volt.
...avagy ciprusi.

Manyecska 2013.03.18. 14:14:12

Tangabugyival a fejen kell berongyolni az ügyfélszolgálatra..

elwood 2013.03.18. 14:17:58

a két tanú kaya ibrahim és josiph toth.

vénszivar 2013.03.18. 14:24:40

Mit sír? -10%! vicchtor elintézte, hogy már csak 900 000! Az meg nem 1milla!

Manyecska 2013.03.18. 14:27:47

@vénszivar: feszültnek tűnsz. Felkapcsolták a villanyt?

ErtelmetlenSzajkarate (törölt) 2013.03.18. 14:57:26

1. Ellentmondani írott formában. Behajtónak megírni, hogy jogerős bírosági végzésig ne keressen.
2. Ugyanez.
3. Ha keresnek még, akkor behajtó ellen BTK 162/A feljelentés rendőrségen.

Ha bíróságra viszik akkor meg ügyvéddel elmenni. Szerintem.

hopptarisznya 2013.03.18. 14:59:35

@atörökk: téged sem az eszedért szeretnek otthon

Állítsuk meg a ......... 2013.03.18. 15:01:28

A TIGÁZ még mindig nem tudja időrendbe szedni a résszámlázást, pedig az EON-nak ez már sikerült.
Februárban fizettem be a márciusban esedékes számlát, ezért a csekk befizetésétől számított 1 hónap múlva(amikor már újabb csekk is befizetve) jött egy felszólítás, hogy 60 napon túli tartozásom van, meg kikapcsolják az órát, meg anyámkínja.....
Felhívtam őket, hogy akkor hová is tették a pénzemet, amit az előző hónapban befizettem, hát márciusra könyvelték a februári befizetést, a márciusit pedig februárra fogják(akkor már 4 napja a TIGÁZ számláján volt a következő résszámla összeg is, jóval határidő előtt befizetve).
Megkérdeztem mirefel ez a 60 napos felszólító, hát ők csak így tudnak számlakezelni, megjegyzem minden hónapban azonos összegről van szó, ekkor érdeklődtem, hogy mégis hol van itt 60 napos tartozás, erre összevissza beszélt az ügyfélszolgálatos.
Azt állította, hogy nem is ilyen 60 napos felszólítót küldtek, meg különben sem kell komolyan venni.
De tetves TIGÁZ, komolyan veszem!
Jövő hónapban elszámolunk és akkor, ha nem fizetnek időben a túlfizetés miatt, akkor megy a feljelentés még a NATO-nak is!
Baxa meg őket a rézfaxú manó, ha már a tisztességes befizetőket is óraleszereléssel és kikapcsolással fenyegetik!

Atörökk 2013.03.18. 15:02:01

@hopptarisznya:
Ez így van. Emiatt már 4 alkalommal próbáltam tömeges öngyilkosságot elkövetni, eddig sikertelenül, de nem adom fel.

Manyecska 2013.03.18. 15:12:51

Kérjük a sztori folytatását is majd!!

tryclops 2013.03.18. 15:17:10

Hát első körben megpróbálnék visszamenni ehhez a nagyon okos Gizikéhez, kihívatni a csoportvezetőjét, és mindkettejükkel közölni, hogy vagy most azonnal intézkednek, vagy őket is (nem a Főgázt) feljelented csalásért az ügyben, és ezen felül személyesen ellenük indítasz kártérítési pert.
Talán lefagyna a mosoly az arcukról.

waze 2013.03.18. 15:20:33

..fasza...ha rám hallgatsz elballagsz 2 ismerőssel és átiratod a te gázórádat az ügyintéző hölgy nevére majd visszamész hozzá h ez ennyi ideig tart...cifrább lenne ha nem is fizetnél onnan gázt, majd úgy 1 millka körül hátha megkeres téged az "ügyintéző"...:-)

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 15:22:20

Soron kívül felhívni a rendőrséget, hogy a nyomozást megszüntető határozatát javítsa ki, abban sértettként tüntesse fel a gázszolgáltatót, és a határozatot küldje meg a gázszolgáltatónak. Ha nem teszi, irány az ügyészségre egy panasz.

A meghalt gyanúsított a bűncselekményt nem a kommentelő sérelmére követte el, mert a gázt nem tőle csalta,hanem a szolgáltatótól, a magánokirat-hamisításnak meg az állam a sértettje, nem a magánszemély.

Tőlem ellopták a gázórát, ami a kerítésbe volt beépítve. A tettes nem került elő, és a megszüntető határozatot nem csak én, mint feljelentő, hanem a gázszolgáltató, mint sértett is megkapta.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 15:24:09

@látjátok feleim szümtükkel:
Akarom mondani nem a posztoló sérelmére csalták a gázt.

blackjack 2013.03.18. 15:33:15

Édesapám halála után 2005-ben tőlünk a Tigáz kérte a halotti anyakönyvi kivonat hiteles másolatát, és az ingatlan tulajdoni lapját eredetiben, hogy valóban örökösök vagyunk mielőtt átírták a gázórát. Érdekes, hogy itt elég volt egy meghatalmazás is.

Lángharcos 2013.03.18. 15:38:59

@látjátok feleim szümtükkel: A posztoló is sértett, mert rá van kenve a csalás. Az ő ideje, pénze megy arra, hogy bebizonyítsa: ártatlan.

Lángharcos 2013.03.18. 15:42:51

@blackjack: Hát mi egy lakás adásvételi szerződéssel (gépelt papír + pár aláírás) + meghatalmazással át tudtuk írni a gázt. A jó öreg fővárosban lakom, ennek ellenére elfogadták.

Az ELMÜ-nél ez nem ment, mert ők tulajdoni lapot kértek, arra meg sajnáltam a pénzt, úgyhogy az áramot azóta is a halott nagyanyám fizeti.

Billgates 2013.03.18. 15:48:50

A szolgáltató tisztában van vele, hogy a legtöbb esetben szinte mindent megtehet, mert az átlagfogyasztó behúzza fülét-farkát, és fizet, mint a katonatiszt, csak ki ne kapcsolják a méregdrága gázt, hiszen úgysem ismeri a jogait. Legfeljebb felveszi a Providentet, és margarinon meg kenyéren él pár évig.

Jó, hogy a postoló ilyen türelmes. Én már asztalt borogattam volna az ügyfélszolgálaton. Meg a követeléskezelővel is megismertetnék pár szép új nyelvújító szót (bár gondolom az hozzá van már szokva).

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.03.18. 15:50:18

Ha jól tudom, csak akkor írnak át gázórát ha nincs tartozás. Tehát a csaló, épp szerencsés időben ment, mert pont be volt fizetve a csekk, és a következő számla még nem volt kiküldve. Azért érdekes, hogy a rendőrség ezt SEM vizsgálja...

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 15:51:25

@Lángharcos:
A posztoló nem sértett, mert a bűncselekmény nem neki okozott kárt, ő egyéb érdekelt. Érdekelt abban, hogy a büntetőeljárás feltárja, nem ő íratta át a saját nevére a fogyasztásmérőt.
Ez neki azért fontos, mert a nyomozás eredménye a polgári bíróság előtt nyomós súlyú bizonyítéka ennek. Ezen túl ő volt a feljelentő, ezért is kapott határozatot a nyomozás megszüntetéséről. Polgári perben ennek jelentősége van.

Hibázott a rendőrség, amikor a gázosoknak nem küldött a megszüntető határozatból.

A bűncselekmény nincs a posztolóra rákenve, ez jogilag nem megfelelő megfogalmazása a tényeknek. A szolgáltató nem tudhatta azt, ami történt, ezért ő jóhiszeműen lép fel a posztolóval szemben.
A gázszolgáltató addig, amíg a hatóságtól nem kap határozatot, olyat, amelyik őt tünteti fel sértettként, ésszerűen nem fogadja el a posztoló által jelzett határozatot.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 15:53:45

@amsz:
Ha egy bűncselekmény gyanúsítottja meghal, a rendőrség feltárja a tényeket, és az azokat alá támasztó bizonyítékokat, mert abből tudja megállapítani, ki követte el a bűncselekményt, majd megszünteti a nyomozást, mert ugye a halottat nem lehet bíróságra vinni. Igaz?

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 15:58:31

@Lángharcos:
Na látod, te meg pont az ellenkezőjét teszed, és csodálkozol. Pont azért írja elő a szolgáltatónak rendelet, hogy az átírásnak mik a feltételei, hogy a posztoló által jelzett csalást ki lehessen zárni. Mellesleg ha egyszer nem fizetsz, akkor könnyen a csaló poziciójába találhatod magad.

Én a saját tulajdonú lakásomba is csak tulajdoni lappal, és adásvételi szerődéssel tudtam bejelentkezni, hála istennek, mert így kicsi az esély rá, hogy azt idegen is megteheti.

Netuddki. 2013.03.18. 15:59:26

Nagyon el vannak kapatva ezek a gázszolgáltatók. 0 fogyasztásra fizetek havonta több mint 1000Ft-ot mindenféle gáztározási meg annyuktudja milyen indokkal. Nem csoda ha a fidesznek is feltűnt a nagy biznic aztán be akar szállni a gázüzletbe...

aww 2013.03.18. 15:59:37

a 2 tanút kellene előkeríteni, szvsz ők bűntársak az ügyben.

aww 2013.03.18. 16:00:41

és érdekelne majd a folytatás is. :)

ne most 2013.03.18. 16:08:07

@látjátok feleim szümtükkel: A gázszolgáltató nem tehet úgy, mintha nem is látta volna a határozatot, ha jóhiszemű akar maradni.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.03.18. 16:10:26

@látjátok feleim szümtükkel: És ilyenkor a rendőrség nem kéri be hivatalból a főgáztól, hogy hogyan lehet gázórát átíratni?

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 16:11:46

@aww:
A két tanú biztosan meg lett hallgatva, ha megfelelően beazonosítható volt a személyük. Sajnos sokszor a tanúk csak a nevüket, meg a címüket írják az iratra, ami később kevés lehet a beazonosításukhoz.

Lehetőségek a tanúk kapcsán:
1. Nem tudták, hogy mit írnak alá.
2. Nem tudták, hogy az aláírató személy nem az akinek kiadja magát.
3. Tudták, hogy hamis iratot írnak alá, de mivel ez öt éve történt, elévült.

A posztból arra nincs adat, hogy a tanúk is részt vettek a csalásban, vagy tudtak arról.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 16:15:32

@amsz:
A bűncselekmény szempontjából annak nincs jelentősége, hogy hogyan lehet gázórát átíratni, az történhetett szabálytalanul is, a szolgáltató alkalmazottja hibájából ( nem láttál még hibázó embert? ). A hamis átírás megtörtént, a hamis iratot felhasználták, ezzel kész a bűncselekmény, a gáz árának meg nem fizetése pedig ezen túli további bűncselekmény.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 16:17:18

Kíváncsi vagyok a megoldásra, posztoló valahogy közzé tehetné.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.03.18. 16:19:05

@látjátok feleim szümtükkel: De van jelentősége. Ugyanis felmerülhet a Főgáz dolgozó részéről is a csalás. Nem csak az követte el a csalást aki átíratta, hanem az is, aki -esetleg jogtalanul- átírta.

Szóval a főgáz dolgozót, és a főgáz átírási folyamatát is vizsgálni kéne.

Nem véletlen, hogy elitlének ügyvédet is ha kiderül, hogy jogi segítséget nyújtottak egy csaláshoz.
Lehet a Főgáz dolgozó is pénzt kapott ezért.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 16:24:53

@amsz:
Biztos nem örülnél, ha lehetre elítélnének. A gyanúsított halott, ő már nem fogja neked sem, meg másnak sem elmondani a tutit.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 16:33:32

@ne most:
A gázszolgáltatót nem az ügyfélszolgálatos hölgyek képviselik, van a cégnek vezetője is. Sőt van jogi osztálya, ahol a jogi témákkal foglalkoznak. az ügyfélszoláglatosnak max az a feladata, hogy továbbítsa a panaszokat az érintett részlegeknek.

A tények teljes ismerete nélkül maradjunk annyiban, hogy valami gubanc biztos volt a rendőrségi határozattal, mert a posztoló szerint újat, másként fogalmazottat küldenek a gázosoknak. (?) Új határozatokat a rendőrség nem küld, csak kijavító, vagy kiegészító határozatot.

CBF 2013.03.18. 16:38:35

@ColT: Muhaha, nálam is volt ilyen, egy vadidegen nő idejön, hogy mindenféle álomjó ajánlatai vannak a számomra, csak kössek velük üzletet, adjam meg az adataimat és nekem kvva jó lesz. Nem adtam meg lófaszt sem, erre még meg volt sértődve, hogy a beszélgetés alatt tapasztalható nagyfokú bizalmatlanság miatt nem lesz üzlet. Vajon milyen tuti üzletet bukhattam el? Hát nem is fogom megadni minden adatomat egy vadidegennek, az tuti...

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.03.18. 16:39:39

@látjátok feleim szümtükkel: Aham.. és ha véletlenül kiderülne, hogy az elhunyt gyanúsított, és az ügyintéző, aki átírta, mondjuk családtagok?? Akkor egyből más képe lenne a dolognak nem??

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 16:43:31

@amsz:
A mi lenne ha... nem büntetőeljárás, fantáziálni meg neked is lehet. Nem mi lenne ha-házz, bizonyíts!

igi1 2013.03.18. 16:43:57

ÜGYVÉD!!!!!

Nekem ötszöri meghatalmazásra írták csak át az órát a halott nevéről úgy, hogy az már akkor rég elhalálozott, de még kettőt aláírt korábban.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.03.18. 16:44:38

@látjátok feleim szümtükkel: De pont a rendőrség feladata lenne ezek kiderítése, és bizonyítani.

igi1 2013.03.18. 16:46:14

Ott valószínűleg az ügyintéző is benne volt a buliba, meg volt kenve, talán őt elővenni?

Én már rég perelnék, az tuti.

Ha már a rendőrség nem csinál semmit, mert nincs bűnös. Egyébként a poszter örüljön, mert a mai napig csinálná neki a számlát. Ez a kisebbségiek módszere, csoda, hogy az illető elhalálozott, ők sokáig élnek.

@CBF: én ezeket imádom. Elbeszélgetek velük, kíváncsi vagyok, miket kamuznak össze, aztán a végén, amikor az adatokat kellene megadni, már visszakozok. De telefonon a legjobb csinálni ezt, hogy szívatom egy kicsit, ha már felhívott.

igi1 2013.03.18. 16:52:52

@látjátok feleim szümtükkel: valaki más írta alá a nevükben, lopott személyivel természetesen

amiért ők pénzt kaptak, a tanúk meg külföldön élnek, nem találják őket, vs.

az ilyen csalásokra hálózat van kiépítve, ezek tudják, mikor, hogy mit, megvan a megfelelő emberük erre a hivatalba, aki segít ezeket végrehajtani

most, ha az illető perel, a főgáz leírja a veszteséget, kifizeti a perköltséget, de attól még azt valakinek ki kell fizetni, a többségnek

balazsj. 2013.03.18. 17:26:59

Nem értem!
Például a Földhivatalnál az ingatlan tulajdonosa: Bödön Ödönné, ugyanaz ingatlan használója Kikerics Szonja, de a vízóra Kakuk Rebeka nevén, a villanyóra Göndörhalyú Alice , a gázóra Berepült Napsugár felelőssége? ÉLETSZERŰTLEN!!! (De azért még ez a lehetetlen állapot is előfordulhat mostanság.) :-)

soproni1 2013.03.18. 17:59:22

Az előző házunknál erdélyiek csinálták ezt a trükköt. Aztán nagy levelezések árán sikerült elintézni.

huntdown 2013.03.18. 18:14:23

Saját tapasztalat alapján nekem az a felháborító, hogy a közjegyzőnek nem kell vizsgálni miért is bocsájt ki fizetési meghagyást. Vki megbízza, állítva, hogy tartozás van, oszt jó napot. .

igi1 2013.03.18. 18:26:24

@soproni1: ugye?

az a veszélyes, hogy ha te nem jársz gyakran a házhoz, mondjuk 90 km-re laksz attól, és három-négy hónapja nézel rá, mondjuk

jelentem, a múltkor HATOTT a homár ereje, mert leszálltak rólam a csekkek küldözgetésével, és nem kellett befizetnem a 40 ezret, meg elküldenem a tulajdoni lapot (6000 ft újra lekérés, mire fel?)

szóval, kussba lettek, belátták, hogy ha kell nekik a havi 1500, akkor nem pattognak tovább

sokan vannak, akik úgy használják a halott nevén levő órát, hogy nem fizetik a havidíjat sem, esetleg nem az örökösök laknak ott

erre az óraátírogatásra maffia van, akik néhány tízezer forintért a megfelelő embert kiszemelve írogatják a meghatalmazásokat, de itt az ügyintézőnek is biztos hogy van a rovásán

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.18. 19:44:42

@Salemi boszorkány:
"A TIGÁZ még mindig nem tudja időrendbe szedni a résszámlázást, pedig az EON-nak ez már sikerült."

ez attól lehet, hogy a a rések nagyon kicsik, és nehéz őket számlázni.

Manyecska 2013.03.18. 19:50:34

@Babette_: röhögni fox, de a zúj helyesírási szabályzat szerint ez szabályos. Én nem röhögtem.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.18. 20:02:17

@Chichén Itza /Quetzalcoatl/:
melyik szabály alapján?
mert a hírekben csak az ésszerű volt mint úja alakban észszerű.

ne most 2013.03.18. 20:02:27

@látjátok feleim szümtükkel: Az ügyfélszolgálat annyira képviseli a céget, hogy a hívások rögzítésére törvény kötelezi őket. Ha az ügyfélszolgálatos mond valamit, akkor az egy érvényes nyilatkozat.

Kínos esetben a cég jogászai esetleg felkérnek egy ügyvédet aki megfelelő díj mellett megpróbálja majd úgy feltüntetni, hogy az ügyfélszolgálatos valójában egy növény és nem is úgy értette, mással beszélt, rohama volt stb.

ne most 2013.03.18. 20:04:54

@balazsj.: Dokumentumokkal igazolt. Még hogy életszerűtlen! Talán a repülőgépek nem is léteznek.

mrs. white 2013.03.18. 20:21:48

1, Ügyvédet fogadni és a gatyáját lepereli a gázos cégnek. Megrendült egézségi állapot az idegessség miatt stb.
2, Talán a Főgáz igazgatójának adatai elég publikusasak. Két tanuval igazolni, hogy ő nagyon szivesen átveszi a mérőóra üzemeltetését valamint a fennmaradó tartozást azzonal rendezi az átiratás után. Ha másként nem megy akkor lámpást kell gyujtani a fejükben.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.18. 21:10:46

@ne most: "Ha az ügyfélszolgálatos mond valamit, akkor az egy érvényes nyilatkozat."

Azért nem kell túlzásokba esni, jelen esetben nem erről folyik a diskurzus. Az ügyfélszolgálatos csak abban a körben képviseli a munkáltatóját, amilyen körben erre megbízást adtak neki. Arról, hogy egy rendőrségi határozatot miként értelmez egy cég, nem az ügyfeles szokott dönteni.

Fejesrob 2013.03.18. 21:14:44

Én az ELMŰ-vel jártam úgy, hogy egy csákó lopta az áramot és lebukott.

Felvettek egy jegyzőkönyvet és mint arra csellengő lakóval aláíratták. Elég egyértelmű volt, hogy a tanú résznél írtam alá.

2 hónap múlva kaptam egy felszólítást, hogy fizessek X Ft-ot, mert loptam az áramot.

Tisztáztam a dolgot, szerencsére akkoriban behajtó sem volt, de azóta az sem érdekel, ha az ELMŰ emberét az ajtóm előtt verik agyon.

piritytamas 2013.03.18. 22:16:23

Mark Twain írta egyszer (valahogy így):

Nem vagyok se erős se különösen bátor ember. Ha éjszaka egy rabló megállítana az utcasarkon és a pénztárcámat követelné, megpróbálnám azért megvédeni magam. Ha különösen erősnek látszana, megpróbálnék elszaladni. De ha azt mondaná, hogy a pénztárcám jog szerint az övé és ezt az ügyvédje a bíróság előtt is be fogja bizonyítani, akkor szó nélkül átadnám neki. Így olcsóbb az ügy.

Tudom, ez nem nagy vigasz szegény posztolónak, de szerintem nagy szarban van, és ha van egymilliója, akkor inkább fizessen...

esmivanhabrucespringsteenkeszitettefel 2013.03.18. 22:51:05

Es a ket hamis tanu? Azok is elhalaloztak mar?

Lángharcos 2013.03.18. 23:48:58

@látjátok feleim szümtükkel: A csodálkozás akkor szerepelne a mondandómban, ha hozzátettem volna, hogy de hát hiteles halotti bizonyítvány is volt nálunk.

Mérges legfeljebb meg azért voltam, mert telefonon úgy tájékoztattak, hogy 1 évnél nem régebbi tulajdoni lap kell, és ekkor kérdeztem rá, hogy az nem egy hónap? Majd rövid tanakodás után úgy döntött az ügyintéző csibe, hogy igazam van, az 1 hónap..

És ekkor döntöttem úgy, hogy mindegy, kinek a nevére jön az a vacak, amíg befizetem.

Lángharcos 2013.03.19. 00:04:32

@látjátok feleim szümtükkel: Továbbra is áldozatként látom őt, mert az ő bögyörőjével verték azt a nevezetesen csípős, útszéli gyomnövényt... És lehet, hogy írás-olvasás szakértő, és mindenféle rendőri hatóság igazolja, hogy semmi köze az ügyhöz, neki futkosnia kell, és igazolnia, majd újra igazolnia. Idejébe pénzébe kerül, és a szükségtelen adrenalinterhelést jelent a szervezetének.

Szóval akárhogy nézem, ő ebben a helyzetben áldozat.

Taxomükke (UK) 2013.03.19. 01:20:47

A Főgáz velem is baszakodott.
Ment a feljelentés a Fogyasztóvédelemhez és a Magyar Energia Hivatalhoz.
A minap megjött a kedvező végzés: a Főgázt jól lebaszták, és fizettettek velük 5000 Ft bánatpénzt. Meg is jött a bankszámlámra. Nem nagy összeg, de jobb helyen van nálam, mint náluk.
Próbáld meg ezt az utat, hátha.

Tron65 2013.03.19. 07:53:43

Az a helyzet, hogy ez a történet ÍGY nem kerek!

"Pár hónap elteltével, kaptam a rendőrségtől egy határozatot, hogy a nyomozást megszüntették, mivel a gyanúsított hölgy 2009-ben elhalálozott, így nincs kit felelősségre vonni."
A gyanusított elhalálozása nem ok az eljárás megszüntetésére.

A rendőrségi eljárás valószínűleg csalás/okirat hamisítás miatt indult. Ha a rendőrség eredmény nélkül lezárta az ügyet, az nem felmentés egy tartozás alól.

Szóval a kedves ügyfél még fog futni egy pár kanyart.

Egyéves Önkéntes 2013.03.19. 08:00:39

Nektek az Index2-n bejön bármi is? nekem csak a kaszás mókus forog, de se kép se hang.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.19. 08:51:01

@Lángharcos:
Igazad van, mert áldozat, de nem sértett. A kér szó nem azonos tartalmat takar. Eygetértünk?

Lángharcos 2013.03.19. 12:22:41

@látjátok feleim szümtükkel: Szóval azt mondod, egy bűncselekmény áldozata nem a bűncselekmény sértettje? Fura logika.

Mind a szolgáltató, mind a posztoló sértettje a bűncselekménynek.

És ahogy valaki feljebb rámutatott: vajon a két tanú is meghalt azóta?

balazsj. 2013.03.19. 16:15:51

@ne most: Repülőgépek pedig vannak!
De kétlem, hogy "papirilag" a példám(!!!) helytálló lenne. Plusz: lásd még az utolsó mondatom!

zünüke 2013.03.20. 01:39:17

@atörökk: Nem figyelsz.Nem ő írta alá,de a Főgáz szerint igen.

esefe 2013.03.22. 04:21:36

Kell a makik (FTC) támogatására a pénz. Egyébként meg lehetetlen, hogy megnyerje a Főgáz.

bregana 2013.03.22. 18:15:38

Ha nincs írásszakértői vélemény, akkor érdemes megkérni, mert ez még mindig kevesebbe került, mint a követelt tartozás. Ezt pedig be kell utána adni a követelés kezelőnek,hogy ezzel igazolva van nem lett a nevedre kérve a számlázás.
Esetleg utána lehetne kérdeztetni, hogy a neveddel, de a másik születési adattal van e másik személy. A meghatalmazáshoz, átíráshoz egyébként szükséges volt személyi igazolvány, személyes megjelenés, és személyes adatok. Ezeknek az adatai stimmelnek? Bíróságra pedig csak annak a személynek az adatival adható egy tartozás perre, akinek az adatai megegyeznek a tiéddel. Ha pedig nem, akkor a végrehajtónak is lehet a jegyzőkönyvre ráírni, nem értesz egyet a végrehajtással, mert ez a személy az adatok szerint nem te vagy. És ezzel a bíróságra is be lehet adni panaszt, kifogást. Elnézést a tegezésért.
süti beállítások módosítása