Tékozló Homár

Az ING megpróbált átverni

2013.05.02. 10:30 | jackyll | 80 komment

Endre nem értette, hogy miért akar tőle kamatadót az ING, amikor kizárólag veszteséget termeltek neki. Panaszával egészen addig többször elhajtották, míg végül ügyvédi segítséggel nem írt nekik:

Röviden vázolom mi történt az ING biztosítóval. Volt náluk még régről (amikor a kamatadó még nem is létezett) egy devizás megtakarítási számlám, amit a válság kezdete után a garantált alapjukba helyeztem át. Eltelt jópát év és ment a vakítás hogy érdemes további összegeket elhelyezni, mert jól akakulnak a dolgok. Annak ellenére hogy a garantált alap durván negatívban volt, végül elhittem amit mondtak (ez az én hibám volt) és elhelyeztem egy kissebb összeget náluk, de mivel ezt addigra csak nem garantált formában tudtam megtenni, így végül erre került sor. Mikor láttam hogy továbbra is esés van, így kivettem ezt a nem garantált részt és vártam hogy a garancia időszaka elérje a végét és a pénzemhez jussak. Eddig teljesen normális a történet és nincs is gond.

A végső lejáratkor azonban levontak tőlem egy nem kis összeget “kamatadó” címszóval, amihez mellékeltek egy információszegény (és nem mellesleg hibás) elszámolást, amiből nem derült ki hogy miért történt a levonás. Első probálkozásra azzal zavartak el hogy a kimutatás helyes és a levonás jogos, mert volt egy törvényváltozás még 2010-ben, punktum. Amikor formálisan is panaszt tettem arra hivatkozva hogy a szerződés még a kamatadó előtti időszakból való és az összes alapjuk (garantált ill. nem garantált) csak veszteséget termelt nekem, így nem értem egyáltalán hogyan kerülhet szóba a kamatadó, akkor egy a törvény szövegét is idéző válasszal próbáltak lerázni megint, mondván hogy mindez úgy jó ahogy van. Ehhez a levelükhöz volt mellékelve egy az érthetetlenség határát súroló elszámolás ami azt próbálta eladni hogy a legutolsó befizetés ill. az azt követő kivétel az alapja a kamatadónak, aminek semi értelme, hiszen itt is veszteséget könyveltem el velük.

Mivel számomra teljesen elfogadhatatlan volt hogy kamatadót vonjanak le ha csak buktam az egészen, így végül ügyvédhez fordultam, aki engem erősített meg abban hogy palira vagyok véve és javasolta hogy még egy utolsó panaszt írjak nekik mielőtt bírósághoz fordulnék. A levél megfogalmazásában is segített (a törvény szövegére szintén a törvényből vett idézetekkel válaszultunk), aminek hatására szerintem leesett nekik hogy nem fog menni a hülyére vétel (ill. a szokásos “áh, ‘úgyis belefárad majd a bénája és feladja“) és elismerték hogy jogtalanul rövidítettek meg. A válaszukban rendszerhibára hivatkoznak, aminek a megfogalmazásából teljesen egyértelmű hogy nem csak engem érinthetett, így mindenki akinek vontak le kamatadót vagy aki kapott gyanús vagy érthetetlen elszámolásokat, javaslom hogy nézesse meg egy független emberrel az anyagait (még ha valamibe kerül is) és ha valami nem stimmel, forduljon ügyvédhez, mert ha egyedül próbálkozik, akkor lerázzák.

Amúgy az együtt töltött évek állandó szivatással volt kikövezve. Rendszeres volt az ügyfél szivatása, ami részben annak tudható be hogy igénytelen az ügyfélkezelésük (megalapozatlan igéretek az ügyintézőtől, lerázó egyenlevelek jellemzően közvetlenül a 30 napos válaszadási határidő lejárata előtt stb.), másrészt szerintem szándékosan alakítják úgy a dolgokat hogy az ügyfél teljesen kiszolgáltatott legyén és a 30 évvel ezelőtti Magyarországon érezze magát (egyoldalúan változó kondicíók, hamis információk a web-lapon stb.).

Miközben a fentiek zajlottak vettem csak észre hogy nem csak én érzem úgy hogy megpróbálnak átverni. Keresés közben találtam a neten pl. az alábbi linket.  Nekem a tanúság az volt hogy nem szabad feladni ha az igazadat érzed és persze soha többet ING.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 10:34:14

Negatív kamatra negatív kamatadó jár. Én elfogadtam volna.

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 10:36:33

Hülyeamerikaiak: Egy kétéves kislányt lőtt le véletlenül ötéves bátyja, miközben az ajándékba kapott 22-es kaliberű puskájával játszott Kentucky-ban, írja a news.com. A gyermeket ma hajnalban vitték kórházba, ahol már nem tudtak rajta segíteni. Kevesebb mint egy hónapja egy négyéves gyerek lőtte le véletlenül a szomszédban lakó hatéves gyereket, miközben egy puskával játszott New Jersey-ben. Néhány napja pedig egy szintén négyéves fiú kezébe került egy megtöltött pisztoly Tennessee-ben. A gyermek rálőtt a helyi sheriff-helyettes feleségére, aki belehalt a lövésbe.

Atörökk 2013.05.02. 10:42:32

A Zótépénél ilyen nem történhetik meg. És ATM-jük is sokkal több van. Még Wizzair-jegyet is lehet vele venni a Dagályban.

Micimacko 2013.05.02. 10:43:34

Kedves Endre! Szerintem dobj egy számokkal, tényekkel ellátott posztot az ugyfelszolgalat@pszaf.hu-ra is. Egyrészt ez nekik csemege és magas labda, másrészt talán odáig is fajulhat a dolog, hogy az érintettek kártalanítását is el lehet érni...

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 10:44:26

@Dr Gregory House: Azért valami lepellel takard el magad, mert bevisznek közszeméremsértésért.

Manyecska 2013.05.02. 10:44:50

Volt már hogy PaksiEndre forever??

vénszivar 2013.05.02. 10:50:39

A veszteségért is fizetni kell. Minden veszteséget, velünk fizettetik meg! Ez így volt, lesz, van.

2013.05.02. 10:56:44

@atpijkamo: Elgondolkodtam, hogy milyen is az élet! A gyerek nem azt lövi le sohasem aki a kezébe adta a fegyvert.
Én jártam olyan lőtéren, ahol vigyorogni sem volt szabad! Nem kell mondanom hogy miért!

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 11:01:20

@Cicmen: Ez így igaz.

A vigyorgásost nem értettem. Úgyhogy kell mondanod.

Az a kedvencem, mikor a szöszi kezében a pisztollyal teljes testtel hátrafordul: - Ez nem akar elsülni...

Nincs valami olyan, hogy emberre üres fegyvert se irányzunk?

HereGuru 2013.05.02. 11:03:39

A zokni a kredencben a stelázsi mellett nem kér kamatadót...

Atörökk 2013.05.02. 11:04:56

@atpijkamo:
De, van. És úgy van, ahogy írod.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.02. 11:09:24

"az együtt töltött évek szívatással voltak kikövezve" :D :D ez annyira gyönyörű, hogy ki fogom nyomtatni egy pólóra! felmondásra vagy válásra nincs ennél alkalmasabb viselet. előrendelést felveszek.

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 11:12:42

@zsiráfffff: Nálam ezek nem lehetnek "évek". Nem adok rá lehetőséget.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2013.05.02. 11:14:13

@HereGuru: az a baj ezzel, hogy azok a fránya betörők.... ők elviszik mindenestől, talán még a zoknit is.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.02. 11:14:47

@atpijkamo: jól teszed. nyilván keveset jártál a mazopista szakkörbe :D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.02. 11:24:04

Engem most a Lombard lízing akar szívatni. (Céges munkagépek)Felajánlottak nekünk egy dolgot, oszt a kiküldött szerződés módosítás köszönő viszonyban sincs a megbeszéltekkel.

Atörökk 2013.05.02. 11:26:05

@batgirl:
:D
Vagy személyes asztalcsapkodás, vagy értetlenkedő, ámde cinikus válaszlevél. Én régen mindig a kettő valamelyikét csináltam :)

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 11:26:45

@batgirl: Ismerem a fajtájukat. Vért izzad az ember, mire megállapodik mindkét félnek megfelelő feltételekben, aztán nem az a szerződés kerülne aláírásra. Új, kör... Áááá...

2013.05.02. 11:31:29

@atpijkamo: A vigyorgásost nem értettem. Úgyhogy kell mondanod.

Egy kis túlzással azt jelentette, hogy baromkodás nuku, mert akit egyszer lelősz, attól már hiába kérsz bocsánatot.

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 11:31:29

@atörökk: Akkor van ez, mikor nagy a cég, és sok szintes a döntéshozás. Nem éred el a bűnöst.

Egyszer írtam egy kurvaanyázó levelet, igazán mindent beleadtam, nagyon szép lett, aztán vártam a hatást. Az derült ki, hogy mint a futótűz, végigment minden szinten, a főgóré is kiakadt. Sajnos az eredeti célt így sem értem el, de aznap jobban aludtam.

2013.05.02. 11:35:31

@atpijkamo: Nincs valami olyan, hogy emberre üres fegyvert se irányzunk?

Ez egy régi közhely, hogy töltetlen fegyver nincs. Különben nem értem az amerikaiakat, mert lövöldözni jó dolog (mármint célba lőni, mert amikor valaki légpuskával lelő egy szerencsétlen verebet azt nem díjazom) de óvodásnak puskát adni nem épeszű cselekedet.

Atörökk 2013.05.02. 11:36:20

@atpijkamo:
Mivel foglalkoztam ilyesmi dolgokkal, eleve ügyintézővel sosem voltam hajlandó érdemi dolgokról tárgyalni, csak döntéshozóval. Igaz, meglehetősen fafejűnek kellett lennem, hogy bejussak, de általában sikerült.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.05.02. 11:36:22

Én egyébként tudom a magyarázatot:
Az ING számítógépes rendszere megbotlott a vak komondorban, és azért történt az eset. D

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 11:41:12

@Cicmen: Ja, ilyen eszembe se jutott.

Valamikor biatlonoztam, de semmi említésre méltóra nem emélxem. Arra használtuk a puskát, amire való, és a legtermészetesebben kezeltük. Durva viccek voltak persze, de sose fegyverrel kapcsolatban.

Az azért nem semmi feladat, hogy épp kiloholtad a lelked, de tartsd a puskát mozdulatlan. Az egyik megoldás az volt, hogy függőlegesen ereszd alá, és akkor húzd meg a ravaszt, amikor pont megfelelő magasságban van. Lihegéskor fölfelé ugrál, az oldalirányú mozgást könnyebb meggátolni. Az nem játszik, hogy tartsd vissza a lélekzetedet. Az még elmegy, hogy épp oxigénhiányod van, de a szíved úgy dobog, hogy ugrál a cső vége.

2013.05.02. 11:43:02

@Jani haverja: Az ING számítógépes rendszere megbotlott a vak komondorban,

Nem tudom mit kell ezen csámcsogni! Megrázó történet és különben meg nagyon rendes a képviselő úrtól, hogy egy látás sérült állatról gondoskodik! A hülye picsa meg átesik a szegény kutyán? Le kéne csukni az ilyeneket!

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 11:44:29

@Jani haverja: :)) De hülye vagy!

@Cicmen: Én a célbalövő faszokat se értem. De velem lehet a baj, mert az autóval száguldozókat se. Baszki, mér öröm az, ha nagyobb a hangja?

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 11:45:40

@Cicmen: "Le kéne csukni"

De legalább gyógykezelni...

Manyecska 2013.05.02. 11:48:25

@Jani haverja: ja. öl, butít és a komondor dönt..

2013.05.02. 11:52:20

@atpijkamo: Én a célbalövő faszokat se értem.

Akkor neked Tell Vilmos sem jelent semmit? :)
Sulis koromban a haveroméknál lelődöztük a fél termést a barackfáról és mondhatom jó szórakozás volt. Az már nem, amikor a haver apjának a hozzánk intézett keresetlen szavait kellett végighallgatni! :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.05.02. 11:52:51

@Manyecska: Egyébként meg a türkmén elnök lova egy lóversenyen megbotlott, az elnök akkorát esett, mint egy ólajtó, de mégis megnyerte a versenyt...

Hogy mik vannak manapság...

Még a türkmén elnök lova is megbotlik, pedig annak 4 lába van, hát akkor egy szegény kétlábú asszonytól, meg egy lábnélküli számítógépes rendszertől mit várjon az ember. D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.05.02. 11:55:28

@atpijkamo: azér van a fülvédő, hogy ne süketülj meg. amúgymeg abszolút ellazítja az agyat. mármint a célbalövő agyát. ha félremegy, néha másét is.

Atörökk 2013.05.02. 11:55:31

@Jani haverja:
A türkmén elnök lovát nyilván statáriálisan kivégzik, a számítógépes rendszerrel ilyet nem lehet csinálni.

2013.05.02. 11:59:01

@Jani haverja: a türkmén elnök lova egy lóversenyen megbotlott, az elnök akkorát esett, mint egy ólajtó, de mégis megnyerte a versenyt...

Gondolom a verseny után gyorsítottban adtak tíz év fegyházat a lónak! :)))

Az elnök meg nem is túl nagy önkényúr! Ha én lennék az elnök, akkor egy fotelből simán megnyertem volna azt a versenyt!

Manyecska 2013.05.02. 12:00:42

@Cicmen: láttam a tévébe. Valszeg egy ottfelejtett tanga lehetett a bűnös:P

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 12:01:11

@zsiráfffff: Volt valami csaj, futott az erdőben, egy vadász meg a sövény mögül lazán fejbelőtte.

Én nagyon kiakadtam volna, ha velem történik meg.

2013.05.02. 12:01:22

Blogmotor! Nem szólok mégegyszer!

2013.05.02. 12:03:19

@atpijkamo: Volt valami csaj, futott az erdőben, egy vadász meg a sövény mögül lazán fejbelőtte.

Azt hitte hogy fácán!

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 12:04:52

@Cicmen: Vagy vaddisznó. Vagy őz. Nem látta, de gondolta, mindenképp pontot ér.

2013.05.02. 12:07:31

@atpijkamo: Ja! Melírozott vaddisznó!

Megkérdezik a kilencven éves Józsi bácsit hogy mi volt a hobbija.
-A vadászat, meg a nők!
-És mire vadászott?
-Nőkre!

helianthus 2013.05.02. 12:14:31

@Cicmen: " haver apjának a hozzánk intézett keresetlen szavait kellett végighallgatni! :) "

Teljesen igaza volt az apának. Lelövöd a barackot a fáról, amikor abból lehet főzni PÁLINKÁT? JJJ
Tegnap megkínáltak egy fémbutykosban őrzött pálinkával, amit a tűző napon tartottak. Valamiért nem kértem belőle.

2013.05.02. 12:21:26

@helianthus: Lelövöd a barackot a fáról, amikor abból lehet főzni PÁLINKÁT?

Soha nem akart adni pálinkát! Gondolta hogy így is elég hülyék vagyunk! Volt amikor a motorját vittük el egy körre. Idegesnek tűnt!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.05.02. 12:22:11

@atörökk: @Cicmen:

A lovat szerintem vitték azonnal nyugati exportra marhahúsként :)

Egyébként meg tényleg hülye az elnök, merthogy a fotelből csak nem esett volna ki :) Feltéve persze, hogy vodkát csak mértékkel... D

Manyecska 2013.05.02. 12:24:43

@Jani haverja: nem láttad? egy vak komondor lépett a ló elé!!:DD

Atörökk 2013.05.02. 12:24:56

@Jani haverja:
Léteznek kimondottan iszákos elnökök számára gyártott, 5 pontos biztonsági övvel ellátott modellek :D

Manyecska 2013.05.02. 12:26:23

@atörökk: az a babahordozó. Tevén. :D

Atörökk 2013.05.02. 13:06:35

@Jani haverja:
Van még a másik változata, a teve hátán öreg hölgy :)

Manyecska 2013.05.02. 13:11:29

Nocsak, az axermix újabb "pert" nyert /vagy mit?/ Örülök hogy segíthettem:D! :)

Atörökk 2013.05.02. 13:16:58

@Jani haverja:
Tisztességben megőszült utcalány :D

Manyecska 2013.05.02. 13:22:40

Mért kell azt a tevét basztatni??:P

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.05.02. 13:32:24

@Manyecska: Mert különben kihalna ez az állatfaj :)

helianthus 2013.05.02. 13:39:45

@Cicmen: "Soha nem akart adni pálinkát!"

Leesett. Szóval így álltatok bosszút. Akkor jogos volt a fegyverhasználat. :)

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2013.05.02. 14:24:04

szokasos homar kommentelo trollkodas, vegre egy ertelmes post erre valami idiota bepostol egy offtopic hirt es ezen vitaztok...

HereGuru 2013.05.02. 14:46:22

@*Vörös Szonja*:
"az a baj ezzel, hogy azok a fránya betörők.... ők elviszik mindenestől, talán még a zoknit is.

Ha eléggé meghasznált és sokat erjedt nem bánccsák...

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2013.05.02. 15:13:04

"soha többet ING." Ámen!

Én is belementem egy ING-s megtakarításba (unit linked életbiztosítás), még évekkel ezelőtt fiatal fejjel. Ment ott is a vakítás, terelés. Lekopogom, hogy végül csak pár százezret buktam (és lett volna egy pont amikor szinte veszteség nélkül meg tudtam volna szüntetni). Amióta nem vagyok az ügyfelük, azóta nem aggódom a pénzem miatt.
Volt a szerződésben egy inflációkövetés (WTF? euró alapú volt a befektetés, de a magyar inflációval növelték évente). Na most annak ellenére emelték tovább az éves díjat, hogy többször lemondtam ezt a dolgot.
A másik, hogy mindenáron rám akarták sózni még a magánnyugdíj-pénztári szolgáltatást is.
Tényleg egy pofátlan lehúzós banda.

England win The Ashes! 2013.05.02. 16:07:12

@atpijkamo: az nem úgy van! A gyereknek igenis joga van a fegyverhez! Különben is nem a fegyver tehet róla.

Vagy ilyesmi...

`atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.05.02. 16:53:43

@Dr Jozef Vengloš: "nem a fegyver tehet róla"

Vagy olyasmi. A földrengés se tehet róla, mégis megpróbálunk védekezni ellene.

@agresszív kismalac: Volt.

vénszivar 2013.05.02. 17:01:29

@anarchoid: Tőlem kérded? Nyugodtan jöhetsz! Mivel Én ált. itt vagyok, de csak a közép mezőnybeni vagyok...:)

England win The Ashes! 2013.05.02. 17:33:10

@atpijkamo: Nem véltél némi iróniát felfedezni a soraimban?

Legközelebb a sorok közé írok tejjel, mint annak idején Uljanov elvtárs. :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.05.03. 00:02:46

@Dr Jozef Vengloš: De ha a sorok közé írsz tejjel, akkor azt csak a vak komondor tudja elolvasni :)

England win The Ashes! 2013.05.03. 00:13:21

@Jani haverja: Ennél sokkal jobb poénokat is tudsz.

silent76 2013.05.03. 20:40:12

tanúság=bizonyság, tanúskodás

tanulság=okulás

Gondolom az utolsó mondatban tanulságot akartál írni...

Taxomükke (UK) 2013.05.03. 21:46:14

Nekem komondorom van, sokkal őszintébb a politikusoknál, és a többségüknél sokkal értelmesebb is.
Megmondom a frankót, zavar engem, hogy egy ilyen remek kutyafajta az emberiség söpredékével van egy történeten belül említve.
süti beállítások módosítása