Tékozló Homár

40 ezer forintos alázás a nőgyógyászaton

2013.05.14. 15:30 | jackyll | 267 komment

doctor-cat.jpg

A Dr. Rose Magánkórházban biztosra vették, hogy nem találnak semmi komolyat, ezért az orvos sajátos módon próbálta oldani a feszültséget. A viccből lekövérezés sokkja után viszont naiv ügyfél egyre hülyébbnek nézve érezte magát:

Kedves Internet Népe! Eljött megint az idő, hogy kis szösszenettel gazdagítsalak benneteket a tekintetbe, hogy hová ne menjetek. Kezdhetném úgy, hogy az egyik barátnőmnek valamilyen nőgyógyászati problémája volt, de úgy is tudjátok, kiről van szó. No de nevezzük el a lányt Gizinek. Gizi kb. 1 hete émelyeg egész nap, nincs sok kedve enni se, ráadásul tegnap elkezdett érezni egy tompa fájdalmat a jobb oldali hasi tájékán. Miután a vakbél lehetőségét telefonos segítség, és egy igazán rendkívüli mérnökből lett orvos segédletével kizárta, az telefonos segítség (anyós) tanácsát megfogadva nőgyógyász után kezdett nézni. Minekután sürgető volt a dolog, merthogy akármi is lehet, az első szembejövő magánrendelésre be is jelentkezett. Ez volt a Dr. Rose magánkórház. No, be is regisztrált online hogy máshogy a mai világban. Gizi hites Ura azonban nem bírta nézni ahogy az asszony pánikol és kétségbeesik, így felhítta az magánkórházat rögvest időpont után. Gizi fél négyre (pontban) meg is jelent a hihetetlenül puccos 5 csillagos megjelenésű rendelőben. A szokásos adminisztrációt kitöltvén, pár perc várakozás és persze egy jó nagy adag para kíséretében bement, ahol a Doktor fogadta is. Gizi előadta a problémáját, hogy hát szúró fájdalom itt-ott, mintha egy ceruza tompa vége nyomná (gondolta Gizi jó ha hasonlítja valamihez a fájdalmat). Elmesélte az étvágytalanságot meg a hányingert, meg hogy csak azért eszik mert tudja hogy kell. Erre a Doki beszól, "Nem is értem minek eszik úgyis olyan kövér”.

Gizi persze totál sokkot kapott (no persze átvitt értelemben), hogy mi van leekövérezte a Doki? Persze itt nem volt vége. Gizi, elvégezte azt a bizonyos csíkos tesztet, mert biztos ami biztos. Persze csíkok nem voltak csak egy. Ezt azért elmondta a Dokinak is, mire a Doki elkezdte kifejteni, hogy ,, egy esti hancúr után, másnap reggel nem kell egyből tesztelni, mert a kis mozgékony hímivarsejtek még pár napig élnek és a teszt nem fogja másnap kimutatni, hogy terhesek vagyunk vagy nem”. Gizi újabb sokkot kapot, hogy mi vaaaan? Most komolyan ennyire hülyének néz. A Doki folytatta ,, hány éves is? mert ebben a korban már azért szokták tudni, hogy addig amíg vérzés van, gyerek nincs”. Gizi ismét sokkot kapott és úgy érezte legszívesebben apró picire összetöpörödne, hogy ne is lássa senki, annyira alázták.

Na elérkezett az vizsgálat. Persze nem talált Gizinél a Doki semmit, ahogy fogalmazott,, Se ceruza, se radír, se toll”, jött a manuális mammográfia. Gizi megjegyezte, hogy hátőőő izé fáj, meg nagyobb, mint szokott és ez neki furcsa, mire a Doki ,,Örüljön neki, más meg ekkorákat szeretne”. Gizi totál összeomlott, alig várta, hogy menjen, de a Doki azért még bele rúgott,, na menjen át ultrahangra, ahol a kollegina majd megmondja nincs semmi, aztán haza mehet”. Ó te jó ég. ,,Van még valami kérdése?”- kérdezte. Gizi meg inkább azt mondta nincs, hogy is lehetett volna szegénynek, szabadult volna már.

Az ultrahangos kollegina jobb fej volt mint a Doki, de azt hogy miért van jobb petefészek tájon megdagadva, vagy miért szúr, vagy hogy normális-e ez, azt nem tudta meg. Végezvén a vizsgálatokkal a recepcióhoz irányították, hogy perkáljon. Ott várakozott szegény Gizi, full megalázva összetörve, majd jött a doki, megbökte a hasát majd azt monda ,,Ugye hogy nem volt semmi”. Gizi egy lájtos ügyfélmosolyt kicsikart, majd ezek után k.va nehéz szívvel kifizette azt a 40.000 forintot amibe az ő megaláztatása került, problémája pedig homályban maradt. Gizi felhívta a hites Urát, majd az Ő anyósát, aki felvilágolta mit is jelentenek azok a szavak, hogy follikulus, Douglasban folyadék meg ilyenek. Gizi megnyugodott miután 3 intelligens emberrel is sikerült beszélnie és miután kiderült valszeg csak egy ciszta rakoncátlanodott a kis testikéjében kipukkadván kicsi gyulladást okozva a szervezetében. Szóval nem halálos. No de amit Gizi Üzen:

Kedves Doki!
Szerintem baromira nem kellene viccelődni az ember lányának a testsúlyán, mert baromira nem tudhatja, hogy az illető milyen testképpel rendelkezik, és netalántán még hányókúrára fogja magát egy lány mert valami Dr. kezdetű hülye ezt mondta. Doki, valszeg rosszul látta a betűket meg a számokat mert a 26 az életkoromat jelzi nem az IQ-m, de ha az IQ-m is lenne akkor sincsen joga porig alázni a pácienst . És ahelyett hogy a másik szerelmi élet figurázza ki, ízléstelen megjegyzéseket tesz, inkább dolgozni kellene, meg megnyugtatni a pácienst. Mert én nem viccelődni megyek oda halál idegesen hogy mi az Isten van, nem úgy működik valami, ahogy kellene, hanem azért hogy elmondja mi van, mitől lehet. Elhiszem hogy nehéz orvosék sorsa de kibombázott 40.000 forintért kibombázottul nagy empátiát várok el kibombázott normális magyarázatokkal, és nem általános iskolás módon. Javaslom a Tisztelt Dr. kezdetű orvosnak, hogy az általam otthagyott pénzből egy empátia tanfolyamra szíveskedjen beiratkozni. Többet nem fogunk találkozni! A klinika dizájnja 5 csillagos, de a színvonal… 5 csillagból 3-at minimum csak odafújt a szél.

Szereplők
Intézmény: Dr.Rose Magánkórház
Doki: Dr. ***,
Gizi:Én
A Zuram: A Zuram,
Anyós: Anyósom

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2013.05.15. 08:12:10

@MrZed001: a policisztás petefészek később alakul ki inkább nem?, ez mezei ciszta volt asszonta, egyszerűen egy tüsző nem pukkad ki félidőben /hormonális/ azért az elég komoly betegség ez a poliizé.

Here Comes The Pain 2013.05.15. 08:13:51

@KecskeDotyi:
Úgy érzem ez a kelleténél jóval több információ, illetve valami lappanghat a háttérben, ha a napi fogyasztásodat, valamint a sportolói múltadat emlegeted.

Manyecska 2013.05.15. 08:19:52

@vénszivar: mint a sóder klubban: valamelyik csávó kinntről a kispolszki ablakát lehúzva őőőő gyakorolta a csajával, erre egy kamion rávilágít azt valaki felkiáltott: Józsi b+ ez dugja a kocsiját...:DDDD vagy valami ilyeesmi:D

Manyecska 2013.05.15. 08:24:36

@wazzu: a vörösvári úti sztk-ban óbudán egy debella csaj van/volt aki előszeretettel veszi át a doki munkáját:D..magyaráz, kérdeztem valamit a dokitól erre nyomatékosan megint elkezdi. MOndom: "Most én beszélek.." /doki röhög diszkréten/, aztán további jó szórakozást kívántam még nekik,..booooáááá :D

Manyecska 2013.05.15. 08:27:15

@atpijkamo: köszönöm, de ezt egy dohányzóasztal tetején nem mindig tudom prezentálni:D..

EvilHedgehog 2013.05.15. 08:27:29

@Alaister Grand: Google-ön tünet alapján belőni a betegséget == rákos vagy

Egy fejfájásból 2 perc alatt az agydaganatnál találod magad.

Google a barátod, nem a kezelőorvosod.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.15. 08:46:30

@batgirl: nagyon nem értek ezzel egyet. Egyébként meg a megalázást manipulatíve, bűntudat-keltő jellegge idekeverni... Puncikorbácsot érdemel az ilyen. De ami fontosabb: ismét csak ilismétlésre kell, hogy kerüljön: rendszerben élünk, te is, én is, nem szeparálható el minden. Nem tudom a mindenféle kövérségből adódó megbetegedéseket ki fogja fizetni. TB-támogatott gyógyszerek, vizsgálatok, kiesés a munkából, leszázalékolás súlyosabb esetben, hosszú a lista. Az is a mindenki pénzéből megy. Ne menjen utcára akkor, akkor valóban nem lesz köze másnak. Van, aki konkrétan kimeríti a közbotrány-okozás fogalmát, nyilván szélsőségesebb eset. Van aki, nem, jó, a gondom az, hogy baromira tudják hangoztatni a maguk kis betanult, egymástól átvett mondókáit, közben elvárják, hogy topmodellként kezeljék őket kb. Mi jogon presszionál engem arra bárki is - meg egyáltalán, a környezetét -, hogy asszisztáljon a testképzavarához, óvodás szinten megragadt érzelmiintelligenciájához? Nemvárható el.Zabálja folyósra magát mindeni, ahogy csak akarja, ameddig csak akarja, de akkor legyen tisztában a következményeivel: társadalomban, a közvélekedés általi kijelölt hellyel, egészségi kockázataival, ne pedig fröcsögős kiterjesztettsége legyen a bóvli önbecapásnak és mindenki szar, aki nem bólogat a női hülyeségéhez. EZ a gond és ezt úgy mossátok össze mással, mindennel, ahogy csak nem szégyenlitek - sajnos. Csernus műsora jut eszembe régről; volt egy ipse, füvezett keményen, mely füvezés vissza is ütött viselkedésében, idővel erős személyiségtorzulásában, minthogy ingyenebéd nincs, türelmetlen lett és butább, a kelleténél agresszívabb a környezetével, problémamegoldóképessége nagyban leredukálódott - s hát ironikus. éppen emiatt egyre kevésbé látta önmagát a történetben. Szent meggyőződéses alapmondata volt, hogy ő végüls ezzel nem árt senkinek.. Meg hogy magánügy ez. Aha, biztos...?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.15. 08:50:00

A fenti - egyébként professzionális - írásban elütések, karakterhiányok tapasztalhatók. Morzsa ment a billentyűk alá. Ez van. A vesszőhibára nincs mentségem.

England win The Ashes! 2013.05.15. 08:52:25

Zed's dead, baby, Zed's dead...

neet 2013.05.15. 09:14:33

Manyecska,
rég meséltél szülésznős poénokat. És hogy van a madarad?

Kövéreket ekézni nem menő. Más az, ha már a falat ki kell bontani mellőle, h kivigyék. De aki csak szomorú...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.15. 09:17:17

@Kellemes Zérókomponista: Lehet benne valami. Engem is zavar amikor kimész az utcára, már már közbotrányt okozol. Meg kérhetlek, hogy zárkózz be, és nerontsd a közképet, és ne rombold a közizlést.

holdlányka 2013.05.15. 09:21:03

A posztot nem is kommentelem. Ekkora bunkóságra nem lehet mit írni. Egy magánklinikán a páciens s***t fényesre kellene nyalni.

Viszont miért kell itt is a sok IQ huszárnak alázni a túlsúlyos nőket? Ez nem fér a fejembe. Én nem vagyok ugyan túlsúlyos (tudom, fura, ha egy nő ilyet mond, de 172/64-gyel (gy.k. cm/kg, és nem fordítva) egészségesnek tartom magam :) ), de azért mélységesen felháborít.
Tisztában kell lenni vele, hogy igenis, sok minden függ az egyéni veleszületett jellemzőktől, van, aki játszva megtartja az ideális testsúlyát, másnak ez óriási nehézséget okoz.
Szüléskor könnyen felszalad pár plusz kiló, ami utána nem biztos, hogy leadni is ilyen könnyű.
Paradox módon pont a szegényebbek nem engedhetik meg maguknak a jó minőségű, drágább ételeket (fitt, bio, low carb stb. termékek) a rossz minőségű mindenfélével telerakott vackokat eszik. Koplalva meg nem lehet fogyni. (Lehet, amíg bírja az ember. Aztán mindent összezabál. Magyarul nem tartós az eredmény) Ennyit a helyes táplálkozásról.
És azzal is tisztában kell lenni, hogy sokaknak a munka és az otthoni teendők, házimunkák után még arra sincs ideje és ereje, hogy összerogyjon, nem még fitnesszterembe járni.
Ébresztő, ez itt mai magyar valóság, valódi, hús-vér nőkkel. Nem minden nőt tart el egy pénzes pasi. Nem az unatkozó celebeket kell példának felhozni, akiknek, pl. ha van is gyerekük, simán lepasszolják babysitternek, amíg saját magukkal vannak elfoglalva.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.05.15. 09:29:40

@neet: az a szép ebben a műfajban, hogy akármekkora igyekezettel is cizellálhat az ember, akkor is csak ennyi jut el, hogy akkor ez bizony ekézés. Hát számodra akkor az.
@batgirl: ez már eleve adott, édesem. :)
@holdlányka: alázni? Új szavad nincs? Ez olyan, mint a STÍLUS. Szerintetek. Ha valaki olyat ír, amivel egyetértetek (tartalmi szempont!) akkor az jó stílus. Ha kis érzelmi életetekbe markolót, az rossz stílus/bunkóság. Szavakat, fogalmakat megfelelő helyükön, megfelelően használni kéne, nem pedig közhelyekkel érvelni a semmibe. Eléggé uncsi, hogy az önérzet megakadályozza a szövegértést. Reménytelen ez. Legkönnyebb az anyagi részére fogni, igaz? Ne fárassz már, komolyan.. Fos ez így, hogy ezt külön ki kell kötni, de természetesen nem a veleszületett vastagabbsággal van a bajom. De ez mintha már eddig is ki kellett volna, hogy derüljön.. Ja és a gyerek sem mentség. Minimális akaraterő, saját életnek ésszerű menedzselése, kérdezni merés (hú, de nagy feladat) és a megkerülhetetlen: A MOZGÁS. Már is sok "megaláztatás" eltűnik, 'magától'. Érdekes, nem?

ancsika 2013.05.15. 09:36:42

Dagadt Gizi kalandjai 1. rész
Besértődtem a helyszínen utána meg két zacskó chips között próbálok modorosan visszavágni

nem sikerült, máskor vinni férfiembert is, aki vascsővel rendet tesz :D

neet 2013.05.15. 09:39:58

@Kellemes Zérókomponista: nyugi, én egyik táborban sem vagyok tag, se nem vagyok túlsúlyos se nem fikázom őket, se a túl vékonyakat, se mást, teccikérteni? De zavar, ha más teszi, főleg ha olyan, aki pl lehet, h az orrát túrja vagy mávon fingik. Az sokkal rosszabb, mint pár kiló háj.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.15. 09:43:24

@Manyecska: Jó masszív dohányzóasztalotok van. Megadnád az asztalosod címét?

Atörökk 2013.05.15. 09:44:28

@neet:
Mi van azokkal, akik a közértben leharapják a kifli csücskét, vagy a medencébe hugyoznak?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.15. 09:50:45

@MrZed001: Ez nagyon szép volt! Köszönjük!

holdlányka 2013.05.15. 10:11:17

@Kellemes Zérókomponista: nincs veleszületett kövérség. Hajlam viszont van, mégha ezt egyes fitnesszguruk és önjelölt tudóspalánták időnként tagadják is.
Persze, mindent kordában lehet tartani, a testsúlyt is. Bárkinek.
De azért mégegyszer a gyengébbek kedvéért:
Van, akinek könnyű megtartani az ideális testsúlyát, szinte semmit nem kell tenni érte, kis túlzással telezabálhatja magát büntetlenül, és még sportolnia sem kell.
Van, aki viszont hiába koplal, hiába sportol, amennyire lehetőségei engedik (!!!) már attól is hízik, ha ránéz egy mekis hirdetőtáblára. Ilyen plédául az egyik legjobb barátnőm is.
Végül van egy olyan csoport is, amelyik pont ellenkezőleg, egyszerűen nagyon sovány, pedig nem mozog, és rendszertelenül zabál, egészségtelen kaját eszik, nasizik. Ilyen is van az ismerőseim körében.
Én az első csoportba tartozom, de ezt szerencsének, (vagy jó géneknek) tartom, nem fesőbbrendűségnek, mint egyesek...A második csoportnak viszont baromira nincs könnyű dolga. Könnyen dumál neki egy az első csoportba tartozó emberke. Olyanok osztogassák nekik az észt, akik sorstársak!

holdlányka 2013.05.15. 10:21:54

EGyébként meg hogyan állapítod meg egy túlsúlyos emberről, hogy erősen hajlamos a hízásra, vagy csak abszolút nem érdekli a külseje, csak zabál és zabál, meg esetleg vedeli a sört, mértéktelenül?? Ez utóbbi egyébként sem fog megsértődni, mert lekövérezed.

Panelproli 2013.05.15. 10:34:30

Miért érzi valaki úgy, hogy a mások túlsúlya az ő baja?
Van aki azt írja kellemetlen a látvány.
Na erről a Karakószörcsögi aljegyző rokonának a szomszédja jut eszembe, midőn az átutazó hosszasan nézett bele az arcába.
-Nem tetszik a pofám?- kérdezte-akkor nézd a seggem-nyilatkozta.
Senki nem lesz csinosabb attól, ha mások testi bajáról lenézően a maga primitív módján nyilatkozik.
A doki hozzáállásával kapcsolatban.
A megalázó viselkedést ott helyben kell kezelni, nem a Homáron panaszkodni. Ha pedig az illető tudja magáról, hogy képtelen kezelni az ilyen helyzeteket, mindenképpen gondoskodjon egy kísérő személyről, aki képes az asztalborogatásra!
Anyósomhoz kihívtuk az ügyeletet. Idős doktornénivel a lépcsőházban futottam össze, midőn éppen távoztam otthonról.
-Mi a panasz?- kérdezte
-Nincs jól- válaszoltam
-Én sem vagyok jól, mégis itt vagyok- válaszolt a dokinéni
-Pont leszarom kezitcsókolom, ha beteg maradjon otthon és adjon helyet a fiatalabbaknak- mondtam
Később hívott feleségem. Megkérdezte mit mondtam a dokinak a lépcsőházban, mert feltünően kedves volt.
Hát ennyi.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.15. 10:37:06

@Panelproli: :))

Anyóshoz jönne a dokinéni, én is ilyen bátran csesztetném.

neet 2013.05.15. 11:09:08

@atörökk: ha kifizette, harapdálja csak, és ha nem a startkőről hugyozik, az sem zavar.

Jó dolog ez a közértben zabálás amúgy. Gyenge jellemű anyukák meg is tudják magyarázni az okokat. Akik a gyereknek persze nem tudják elmagyarázni, h otthon zabbantunk, kézmosás után, ülve. Én eleinte azt mondtam a dednek, h nem szabad, ránk szól a bótosnéne, stb, de gyerek körülnézett és kibökött vagy 20 másik zabbantó kölköt (felnőttet vazze!!! mondjuk mind pont cukros volt és épp leesett a cukruk, tuuuudom), és egyre kíváncsibb lett, ha nekik szabad, és nem szólnak rájuk akkor ezt így hogy? Szal azóta annyi van, h mert anyu azt mondta és lám, a ded kibírja hazáig, mik nincsenek!

Amúgy érdekes lenne egy kis kutatást végezni, h régen, amikor nem lehetett minden sarkon fornettis szarokat venni, meg nem ettek az emberek a bkv-n vagy csak simán az utcán, meg most, h mindig mindenhol (v)esznek, van-e összefüggés az elhízás mértékével. Sztem van, de én nem értek hozzá. Ha már kövérség, gondoltam, bedobom ezt is rágcsálni. ;-)

xDS 2013.05.15. 11:14:08

Érdemes belenézni a Secret Eaters (Zugevők, TLC-n megy) műsorba. Kövérek elsírják az elején hogy nem értik mitől nem fogynak le, pedig ők tényleg alig esznek. Aztán bekamerázzák a házukat és követik őket mindenhova, végül kiderül hogy elképesztő módon zabálnak össze-vissza minden szart.

www.youtube.com/watch?v=zx66CTepkeU

neet 2013.05.15. 11:16:19

@xDS: ja, ez jó lehet, mint amikor azt mondja valaki, h ma még nem ettem semmit. Egyszer én is mondtam ilyet... ja, de, egy sportszeletet.... ja, meg egy vajas kenyeret reggel.... jut eszembe, volt egy marék puffasztott rizs is.... aztán elhallgattam csöndben pironkodva. :)

Panelproli 2013.05.15. 11:29:46

Kövér ember nincs, csak alacsony!
Hasonlatos ahhoz a megállapításhoz, amit egy kollégám közölt kopaszodó burájával kapcsolatban.
Nem a hajam hullik, a fejem nő!

polly graph 2013.05.15. 11:41:32

40 ezer ezér'? Vannak árak!

A nőgyógyászok nem túl népes alfaja a vicceskedő-bratyizós-haverkodós-bizalmaskodó típus. Gizike is ilyen Dr. HumorZsákot foghatott ki. Vannak páciensek akiknek ez bejön.

Manyecska 2013.05.15. 12:07:19

Lehet, a dokik is már úgy vannak vele, mint az egyszeri nőgyógyász a kocsmában /"Végre! ARCOK!/, simán elhiszem:D..

holdlányka 2013.05.15. 12:14:52

@polly graph:
Ha szó szerint vagy a lényegét tekintve igaz az idézett szöveg, az nem jófejség, bizalmaskodás, vicceskedés.

Ezt nálunk jól fejlett bunkóságnak hívják.
Ráadásul mindez nem egy lepusztult állami kórház betegekkel dugig levő nőgyógyászatának agyonhajszolt, alulfizetett, flusztrált egészségügyi dolgozójától hangzott el, hanem egy ***** magánkórház nőgyógyászának szájából, potom 40.000Ft-ért!!!

Na ez a nemmindegy.
Hozzáteszem, hogy erre még az első esetben sem lenne mentség, hiszen nem a (ráadásul láthatóan stresszes) betegbe kell belerúgni saját flusztrációnk miatt.

holdlányka 2013.05.15. 12:21:33

Persze az is lehet, hogy a doki kiment kávézni, és a bent levő vízvezetékszerelő kihasználta az alkalmat, hogy most ő vizsgál :)

Atörökk 2013.05.15. 12:22:49

@holdlányka:
Az kizárt, hiszen az örült volna, hogy végre a csatornanyílás után másfajta lyukat lát közelről :D

Manyecska 2013.05.15. 12:24:47

@holdlányka: :DDDD váhhháááhááá! duguláselhárítás??

Manyecska 2013.05.15. 12:38:02

Nem kell ráborítani az asztalt elég ha lesöpröd-megtörtént eset:) :D

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.15. 12:55:26

Egy hölgy elmegy a nôgyógyászhoz, és elpanaszolja, hogy soha nem volt orgazmusa.
- Errôl csak akkor tudok szakvéleményt mondani, ha látom az ön reakcióit - feleli az ajtót nyitó férfi. - Tessék kérem befáradni, levetkôzni, és
felfeküdni az asztalra.
Miután férfiassága legjavát beleadva mindent végigpróbál, megkérdezi az
asszonyt :
- Nos, hölgyem, most sem érzett semmit ?
- Sajnos, nem.
- Hm... - vakarja meg a fejét a férfi. - Akkor tényleg meg kéne várnia a
doktor urat, mert én csak a vízszerelő vagyok.

ferand1979 2013.05.15. 12:56:43

szegény orvosok.. mondom én ezt azokról akik dr. Dr. Prof doktorok.. Nem hiába áll kint a korházak parkolóiban néhány full extrás gépkocsi... Amit nem minimálbérből vettek..
És ezek szokták elvenni a kedvüket az embereknek az orvosokhoz járástól..

samcro 2013.05.15. 13:04:19

rendelo.drrose.hu/araink

Szakvizsgálat (30 perc) 25 000
Hasi ultrahang 23 000

Még engedményt is kapott.

Itt mondjuk:
www.hungariamed.hu/hasi-ultrahang-szakorvosi-vizsgalat.html#tartalom

9.000-től kezdődik a hasi UH, fél perc gugli sem volt.

Írták páran, hogy ne egyen, akkor lefogy. Ez sajnos nem igaz, így a szervezet elkezd ezerrel raktározni, későbbiekben pedig az izmokat áll neki bontani, nem a zsírt. (Én ehhez nem értek, nekem is csak mondták.)

"Minekután sürgető volt a dolog, merthogy akármi is lehet, az első szembejövő magánrendelésre be is jelentkezett."

nincs a posztolónak barátnője, aki ajánlott volna egy bevált nőgyógyászt?

Orvosoknak meg külön stílusa van, ki így, ki úgy kezeli le a pácienst, egy idő után mindenki megtalálja a magáét, van, aki pl. ezt a nagy hangú, vicces(kedő) stílust szereti, mert így könnyebben feldolgozza a vizsgálatot.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.15. 13:18:36

@samcro: "az izmokat áll neki bontani"

Mozogni is kell, nem csak a tévé előtt ülve éhezni.

"így könnyebben feldolgozza a vizsgálatot."

Béltükrözés. Feldugtak nekem egy két méter hosszú endoszkópot. Nem álltam meg szó nélkül, a nővérke vihogott, a doki csuklott.

polly graph 2013.05.15. 13:20:25

@holdlányka: Szerintem is bunkóság, de úgy vélem, ő egyfajta jófejségnek szánta.

Ahogy mások is írták, minden zsák megtalálja a foltját, tuti, hogy ő is nagy népszerűségnek örvend egyfajta páciens-csoport körében. Másként nehéz elképzelni, hogy egy valóban drága klinika tartósan alkalmazná.

Amikor szültem, én is láttam hasonló "jófejeket", akiket ajnároztak a kismamák.

Nekem nem jött be, de az igazat megvallva, találkoztam ennél rosszabbal is.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.15. 13:37:48

@samcro: Az én magándokimhoz, rohadt nehéz időpontot kapni, van amikor csak 3 hét múlva.Viszont rohadt jó doki, tudják is róla.
Ezt csak arra írtam, hogy sürgős esetben nem biztos hogy jódokihoz kerül.
pl.lásd.

samcro 2013.05.15. 13:55:40

@atpijkamo: de ha nem eszem, mozogni sem nagyon tudok :)

Nem írtam, hogy nem kell mozogni, csak arra reagáltam, hogy a nem evés ömagában nem fogyaszt, sőt, még rosszabb lesz a helyzet.

@batgirl: ha egy hétig bírta, akkor azért nem volt annyira sürgős. 2 nap után már el kellet volna mennie a háziorvoshoz, kérni egy labort, és abból már egy csomó minden kiderült volna. Persze most csak okoskodok, de én pl. ezt tettem volna a helyében.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.05.15. 14:02:17

@samcro: ebben teljesen igazad van, és ezt nem is kérdőjeleztem meg. Én is előbb a háziorvoshoz mentem volna, és utalgasson ahova akar.

samcro 2013.05.15. 14:19:12

@batgirl: ja, oké.

Persze aki megteheti, hogy magánklinikára menjen, az menjen oda, de most, ahogy nézelődöm, nagyon úgy tűnik, hogy sikerült a legdrágábbat kiválasztaniuk.

Nagylabor: 40.000, máshol már 9.000-ért csinálnak.

"Az ultrahangos kollegina jobb fej volt mint a Doki, de azt hogy miért van jobb petefészek tájon megdagadva, vagy miért szúr, vagy hogy normális-e ez, azt nem tudta meg."

De legalább UH leletet kapott? Mert ha meg van dagadva, akkor csak illene valamit látnia a radiológusnak, esetleg konzultálva a nőgyógyásszal. Egyre kevésbé kerek nekem ez a történet.

Azért szeretném én meghallgatni a másik oldalt is. Én is olyan vagyok, hogyha sérelem ér, utólag mindent felnagyítok, másképp emlékszem, természetesen az én javamra.

Mindenesetre ha mégis igaz, és általános ez a fajta kivizsgálás, akkor az komoly.

holdlányka 2013.05.15. 14:45:13

@ferand1979: És kb. mindnek van magánrendelése is.
Nem kimondottan a profdoktorokra gondoltam, bár a hivaltalos bérük messze elmarad nyugati kollégáikétól. Bár a felelősségük is (ld. műhibaperek...)
Én úgy fogalmaztam, hogy egészségügyíi dolgozó. Ebbe azért beletartozik a fiatal, kezdő orvos, de mg a kedvesnővérke is.

Tomasz_a_gozmozdony 2013.05.15. 15:09:09

Azért tudnak fennmaradni ezek a pökhendi tudorok,mert a hipochonder picsák hozzájuk hordják a sokszor negyvenezret. Most komolyan, nem lett volna egy délelőttöd végigvárni a sort valamelyik rendelőintézetben? Legalább akkor ne reklámozd,mekkora birka voltál, baszomalássan.

vénszivar 2013.05.15. 16:08:04

@holdlányka: Örülök, hogy látlak...:)

Azért a doki , kissé bunkó (pláne ennyi pénzért).:)

MrZed001 2013.05.15. 17:52:46

@Manyecska:
Egy tüsző, amely nem fakad ki, az nem szokott fájdalommal járni.
Sőt, még egy 2-3 centis ciszta sem igazán érezhető, pláne meg nem okoz ekkora hasi diszkomfortot.
Tehát ennél valószínűleg durvább volt/van az illetőben, ez nyomja és okoz fájdalmat.
5 centi fölött van aki még próbálkozik leszívással, de általában azért már inkább műtét(laparoszkóp).
És igen, durva dolog.
Egyesek csak úgy emlegetik, mint isten büntetése a harminc feletti gyermektelen nőknek.

Xezs 2013.05.15. 20:26:48

@MrZed001: Én meg atomfizikus vagyok.

Xezs 2013.05.15. 20:28:04

@1-csaj: Szard már le hogy mit mondanak mások. De ha dagadt vagy, ne várd hogy mindenkinek tetszeni fogsz. Persze lesz olyan akinek igen. Nem értem hol a hiba.

Xezs 2013.05.15. 20:32:08

@holdlányka: Ezzel is az a baj, mint a szabálytalan vezetéssel: kifogás mindig van. A kérdés az, hogy eljutnak-e a kövérek arra a szintre, hogy kifogáskeresés helyett megemelik a valagukat és kidobják-e a chipset a kukába.

Fitneszterembe nem kell menni, otthon is bőségesen van lehetőség tornázásra. Már napi 45 perc bőven elég. Pont annyi, mint amennyi idő alatt elolvastad a kommenteket meg még írtál is egyet-kettőt.

holdlányka 2013.05.15. 20:48:04

@Xezs: Nem figyeltél. Neked elég lehet. Nekem is. Van, akinek viszont nem. És van, akinek ennyi sem kell.
Ki lehet dobni a chipset a kukába, de ettől még nem lesz feltétlenül soványabb.
Te is beleestél abba a hibába, amibe rengetegen: általánosítasz.

holdlányka 2013.05.15. 20:50:42

Talán én isígy gondolkodtam, csak azóta megismerte pár embert, és megtudtam egyet s mást.

holdlányka 2013.05.15. 20:53:40

Azt is írtam, hogy bárki le tud fogyni, kérdés, kinek mennyi munkájába kerül, és mennyire tartós.

Xezs 2013.05.15. 21:08:57

@holdlányka: Nalátod, egyetértünk. Bárki le tud fogyni.

Amúgy meg itt a helyük www.facebook.com/mindenkinetnight

MrZed001 2013.05.15. 23:24:29

@Xezs:

Atomfizikus vagy, persze józsika, csicsikálj szépen :DDDDD

Szellemi fogyatékosnak sem tudod magad behazudni, mert még azt a színvonalat sem éred el te agyonfizikus.

leloloználak, de egy ilyen félkegyelműt sajnálni kell, nem kinevetni.
Nevet az ilyen marhán eleget a világ.

Panelproli 2013.05.16. 18:25:02

Én naponta járok fitneszterembe és az az igazság, hogy 125kg vagyok...

Xezs 2013.05.16. 18:48:28

@MrZed001: Nyilván az a marha, aki cinikusan atomfizikusnak vallja magát, nem az, aki interneten keresztül megoldja egy ismeretlen személy szervi bajait látatlanban. És még komolyan is gondolja.

MrZed001 2013.05.16. 20:57:55

@Xezs:
Vajon ki a hülye?
Aki ért hozzá, naponta benne van, sok éves tapasztalattal ...
vagy aki érdemben képtelen hozzászólni, lényegében semmiről sem tud semmit, de lehülyézi a másikat, mert hát ha ő ilyen debil, akkor az se lehet ám király.
.
.
.
Nos, de.

Hál isten nem mindenki akkora nulla, mint te.
Na csókoltatom.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.16. 21:03:31

@Xezs: "aki interneten keresztül megoldja egy ismeretlen személy szervi bajait"

Az egy zseni.

Aki meg komoly szervi bajára az internetes fórumokon keres diagnózist, az idióta. (Alternatív véleményt kérni, ötleteket, az már nem butaság.)

A fenti kettő nem üti egymást.

@MrZed001: Haggyad, az élő fába is beleköt. A többség élvezte a hozzászólásaidat.

Xezs 2013.05.16. 21:19:02

@MrZed001: Vicces mikor an önjelölt szakértő megmondja neten a tutit. Aztán meg a beteg meghal, mert elhitte azt, amit valami féleszű beírt neki az interneten.

MrZed001 2013.05.16. 21:20:40

@atpijkamo:
Köszönöm.
Az a gond, hogy egy igen komoly problémára próbálok rávilágítani.
Az elhízottak száma robbanásszerűen nőtt az elmúlt 10 évben. Többek között ez miatt:
A cukorbetegek száma is robbanásszerűen nőtt az elmúlt 10 évben (meg a féktelen cukorfogyasztás).
A legtöbb esetben már csak akkor derül ki a cukorbetegség, amikor az illetőnek teljesen kiégett a hasnyálmirigye, és már csak annyi marad, hogy szúrnia kell az inzulint magába élete végéig.
Pedig a folyamat lassítható, akár meg is fordítható.
Valamint igen nagy arányban egyik legfőbb felelőse a meddőségnek (meg a "karrierista" nő effekt), ami ugyancsak sosem látott méreteket ölt az utóbbi időben.

MrZed001 2013.05.16. 21:23:30

@Xezs:
Szívesen fogadnék veled mondjuk egy láda sörbe, de akár 100.000 Ft-ba is, hogy a hölgy ha elmegy a felsorolt vizsgálatokra, akkor olyan eredményeket fog kapni, amiket leírtam ?
Miért?
Mert én átlátom, amit te még elképzelni sem tudsz. A megértéstől meg olyan messze vagy, mint a dakoták az indiaiaktól.

vénszivar 2013.05.16. 21:26:54

@MrZed001: Azért egy láda sör nem = 100 000 Ft-al...
Hacsak, nem egy Lada sörre gondoltál:)

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.16. 21:34:24

@MrZed001: A gyerekem orvostól orvoshoz járt, míg valamelyik végre kiderítette, hogy inzulinrezisztens, vagy miaszösz. Azóta diétázik, és teljesen rendbejött.

Aztán a gyerekem elvitte az annyát terheléses cukorvizsgálatra, pedig semmi panasza nem volt. Hajmeresztő eredmények jöttek ki. Megkapta ő is a diétáját, azóta egészen elfogadhatóak a számai.

Nem kövérek, csak nejem családjában mindenki cukros.

Az a szar ezekkel a diétákkal, hogy nem ehetnek nyáron kedvükre gyümölcsöt. Egy fél körte uzsonnára, hát...

Xezs 2013.05.16. 21:34:32

@MrZed001: sörbeN

Az internetes szájhősködést meg hagyd másnak, köszi.

MrZed001 2013.05.16. 22:02:56

@atpijkamo:
Ahogy azt írtam is, igen sok esetben nem társul mellé elhízás (kezdetekben, aztán hirtelen 10-20 kiló, onnantól lesz kóros).
Sokat számít a táplálkozás, és a mozgás.
A lényeg a szénhidrát bevitel minimalizálása, tehát semmi cukor, csoki, kóla, kenyér, tészta.

@vénszivar:
hmmm, akár az akár szó értelmének utánaolvashatnál.

@Xezs:
a sörBEN úszik a légy, és két üveg sörbe (sörre) fogadsz, legalábbis felénk. Grammar nazi-e vagy ?

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.16. 22:13:24

@MrZed001: "A lényeg a szénhidrát bevitel minimalizálása"

Ez messze nem igaz.

Legjobb tudomásunk szerint a szénhidrát bevitelt lehet szabályozni. Meg van adva a napi bevitel, 5-6 alkalomra elosztva, adott mennyiségű gyors és lassú, nem kevesebb, nem több. (Lassú pl. a teljes kiőrlésű kenyér, gyors pl. gyümölcs.)

Valójában a glikémiás indexet kellene szabályozni, de ezt nem tudjuk az ételekről, marad a szénhidrát bevitel szabályozása.

Xezs 2013.05.16. 22:16:59

@MrZed001: Nem jól tudod de ezen ne vesszünk most össze.

vénszivar 2013.05.16. 22:19:39

@MrZed001: te NE csinálj nekem programot!

MrZed001 2013.05.16. 23:55:51

@atpijkamo:
Valójában a glikémiás indexet tudjuk, és igen, minél kisebb értékűt kell fogyasztani.
És nem, nem kell szénhidrátot bevinni a szervezetbe.
Nem olyan nehéz letenni a kenyeret, kólát, és nem enni tésztát.
Ezek ugyebár hirtelen cukorcsúcsot eredményeznek, ami (ellen)hatására a szervezet hirtelen inzulin csúccsal válaszol.
Lényegében ez miatt alakul ki az inzulinrezisztencia.
A hatásmechanizmus igen egyszerű. Minél magasabb a vér cukorszintje, annál jobban felnyomja az inzulint hozzá a szervezet, hogy a sejtek ki tudják venni a cukrot a vérből (állítva így be normálisra a vércukorszintet).
Lényegében ráerőszakolja a sejtekre a sok inzulinnal a sok cukrot. És a sejteknek ez nem tettszik, ezért lesznek ellenállóak az inzulinnal szemben (rezisztens). Ezért kell totálisan elhagyni minden szénhidrátot és sportolni.
Az izmok ugyebár az egyetlen "szerv" az agyon kívül, amely inzulin hozzáadása nélkül ki tudja venni a cukrot a vérből (csökkentve ezzel természetes úton a vércukorszintet).
Így tehát a gyógymód igen egyszerű: nincs szénhidrát, és sport (aki durván nyomja, annak étkezés után).
Meg persze meforal és merckformin az olyanok részére, akiknek azért súlyosabb a kettes típusú diabétesz.
És még vannak a természetgyógyászati megoldások, mint pl a kecskeruta tea, amely hatóanyaga lényegében a merckforminhoz igen hasonló (de mégis más, míg a gyógyszer csak szinten tartja a rezisztens állapotot, addig a teával igen jó eredmények érhetőek el a lassú gyógyításában).

@Xezs:
Nem tudsz te semmit sem

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.17. 00:04:55

@MrZed001: Ha nem eszek szénhidrátot, akkot mitől működnek a sejtjeim?

MrZed001 2013.05.17. 11:03:26

@atpijkamo:
Látod, ez egy igen jó kérdés.
A válasz, pedig igen egyszerű.
Van több mechanizmus a szervezetben, ami különféle bevitt anyagokból cukrot állít elő.
Elsődlegesen ugyebár nem másból, mint zsírból.

Éppen ezért nem szabad a fogyózóknak (és cukrosoknak) szénhidrátot bevinni, mert így felpörög ez a mechanizmus.

Ez az igazi zsírégetés. Ezt lehet sportolással még jobban fokozni, merthogy ahogy már írtam az kiveszi a cukrot a vérből, majd miután a megevett szénhidrátot már felhasználta, utána ez a mechanizmus látja el cukorral a testet ... ezért is a hosszabb idejű sport a jó, 1 óra kerékpározás, kis súllyal súlyzózás, úszás, ilyesmi.
És ezzel már azt is érted, miért fogy az ember a sport hatására ... no nem az izzadás égeti a zsírt, meg az izmok meg ilyen marhaságok amiket sokan hisznek, hanem a zsírt cukorrá alakítja, hogy ellássa vele az izmokat és a szervezetet (ha sok szénhidrátot evett, akkor ugyebár első 20-50 percben csak azt üríti a vérből a mozgás, és csak utána nyúl a zsírhoz ... egyértelmű gondolom innen).

Másodsorban pedig ez a mechanizmus is szabályozott, tehát az se nem fog cukrot túltermelni, se nem fog hirtelen cukor csúcsot eredményezni, amire hirtelen inzulinválaszra lenne szükség.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.17. 11:40:30

@MrZed001: Ezeket értem.

Tehát azt mondod, ne együnk szénhidrátot, hanem zsírt? Mert az ajánlott napi kalória adagot be kell vinni valahogy. Melegvérűek vagyunk. Jó, hogy egy krokodil hetekig elvan mozdulatlanul.

MrZed001 2013.05.17. 11:47:22

@atpijkamo:
Pontosan.
Húst, rostokat, fehérjéket kell fogyasztani, illetve inkább zsírt és olajat, mint szénhidrátot.
Amúgy a napi kalóriaigényhez nincs szükség plusz zsírok bevitelére, bőven megvan az a szénhidrátok elhagyása mellett az eddigi étrenddel.

Xezs 2013.05.17. 19:58:16

@MrZed001: Bocs, nem lehet mindenki távgyógyász. Energiagömböd van?

Bálintka. 2013.05.17. 21:13:32

@MrZed001: Durva, hogy a szervezetünk milyen fura dolgok felé evolúciózott. Zsírt cukorrá, meg fordítva az megy, nem is értem, hogy hogyan. De hő energiát már nem tud elektromos árammá alakítani, hogy a vízből kifingható hidrogént, és felhasználható oxigént állítson elő, amit egy új csatornán szállítana a tüdőbe. Így nem kéne többet levegőt venni, nem lenne több félrenyelés, és még üzemanyagot is termelhetnénk az új hibridekbe. Tény hogy a hangot nem a szánkon bocsájtanánk ki, hanem a seggünkben lenne a hangszál, hiszen onnan távozik a hidrogén. Mókus hangja lenne mindenkinek. Mindenki egésznap röhögne a másik hangján. Jobban belegondolva lehet, hogy a seggfej egy létező faj volt, hiszen a mai seggfejeknek csúfolt emberek is röhögnek másokon. Gyakorlatilag a seggfej szó a seggfej szóból ered.

De nem akarok elkanyarodni nagyon a témától. Hogy lesz cukor a zsírból? Nem vitatom, mert én is update1-eztem aminek ugyanez a lényege, de hogy?

Bálintka. 2013.05.17. 21:24:51

@Bálintka.: Főleg, hogy mindig is gyenge voltam kémiából, így tőlem nem tanulhatta meg a hasam az egyes elemek átmolekulázását cukorból zsírrá és fordítva. Mert biztos valamit a molekulákkal szöszmötöl, sok icipici fene, a hasam is alig látja, nem csoda, hogy olyan lassú a fogyás.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.17. 21:43:38

@Bálintka.: "Zsírt cukorrá, meg fordítva az megy, nem is értem, hogy hogyan."

Buta vagy, pedig ez tök egyszerű. Egy 2x2 méteres táblára apró betűkkel mind a két kört fel lehet írni.

Bálintka. 2013.05.17. 22:18:25

@atpijkamo: szerintem még éjjel ezt végiggondolom. Iszok hozzá valami alkoholt is, bár már egy ötlet csepp már van.
Ha minden széklet sötét, akkor a világos étel világossága vajon hová tűnik? Gondolom fényt csinál belőle a vékonybél vagy lép, vagy valami más kütyü, úgy hogy a sok világos színt sűrűsíti, amíg az fel nem gyullad. Fénnyel beindul a fotoszintézis. Aztán innentől még nem vágom. Biztos jó úton haladok, hisz a zsír és cukor is fehér.
ÁÁh, megyek.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.17. 22:26:17

@Bálintka.: Pedig egyszerű. Vegyél gyurmát, pirosat, sárgát, kéket, zöldet. Gyúrjad össze. Kezdetben csíkos lesz, de ha elég sokáig csinálod, a végeredmény barna. A szar is ezért barna, az összes színű étel összekeverve.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.05.20. 09:04:49

@batgirl: Egyetértek az egyik fenti beírásoddal. A tolerancia a fontos. Nem azt kell nézni, hogy ki miért túlsúlyos, vagy sovány, hiszen úgysem tudhatod elsőre, mi áll a háttérben.
Hogy ma éppen mi a divat, vagy az aktuális tudományos állásfoglalás, az változó. A személyeskedő, hangulatot romboló hozzászólásokra pedig nem muszáj válaszolni :)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.05.21. 04:03:49

@MrZed001: Ezen elgondolkodtam, átszervezem az étkezési szokásaimat.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.05.21. 04:07:35

@Bálintka.: Az alapelv, hogy azt edd, és azt idd, ami jólesik :--)

ferand1979 2013.05.21. 10:15:08

@holdlányka: egy nagyon friss story:
egyik ismerősöm lánya eltörte a kezét. Mivel úszni szokott, arra gondoltak, hogy tetettnek fel műanyag "gipszet", amivel a vízbe is mehet.. Persze nem úszik vele, hanem legalább kapaszkodva, ráhasalva valamire lábtempózik, erősítve a lábát pár hétig.
A lényeg.. A műanyag "gipszet" csak térítés ellenében rakják fel. Persze emiatt csakis pár helyen foglalkoznak vele Magyarországon..
És megvan a MIÉRT?-je is..
Ugyanis HA ingyenes gipszet kapsz, akkor jócskán jattolsz, hogy jól feltegyék, szépen nézzen ki, és amúgy is.. mert adni szokás
Ha fizetős a gipszelés, ill. a gipsz (lásd "műanyag"), akkor alig adnak jattot..
Nos emiatt inkább nem is foglalkoznak vele..

Mérges 1234 2013.05.21. 12:02:15

Azt nem értem, hogy a dagadtak, miért nem akkor érzékenykednek, amikor a 18-ik féldisznót olják be a nagy pofájukba.

:D

Manyecska 2013.05.21. 12:29:36

Már elnézést. :DD féldisznó LOL! Nincs is annyi pénze a zembereknek, ugye..!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.21. 12:38:53

@Manyecska: "Nincs is annyi pénze a zembereknek"

Apránként.

Manyecska 2013.05.21. 12:45:14

@atpijkamo: de figyelj MINDEN rohadt drága, hógy? Amíg nem kapja meg a szervezet a vitaminokat addig éhes marad azám!! :P

judubabó 2013.05.21. 15:22:15

Én csak azt nem értem, hogy az első beszólás után miért nem állt fel, köszönt el szépen az orvostól és ment máshoz.
Nem az a lényeg hogy, túlsúlyos vagy sem, az orvos szolgáltatást nyújt szép pénzért, akinek meg ez csak egy jó poénnak tűnik hát annak meg csak gratulálok.
Ha bemész a boltba, vagy a fodrászhoz, vagy egy étterembe és fizetsz a szolgáltatásért, ott is elvárod a minőséget.

A túlsúly meg elég objektív, attól függ hol élsz, sok országban kifejezetten szépnek tartják a kövéreket, jelenleg nálunk az amerikai módi megy, ami vicces mert ott a többség túlsúlyos, azért tartják szépnek a soványokat mert abból van a legkevesebb.

Rajtam is van felesleg, de nem érdekel. Szinte minden felmenőm ilyen alkatú volt, ettől függetlenül senki nem volt beteges soha és mindenki 80-90 évet élt meg, a párom viszont aki 185 magas és 70kg, annyit eszik egy nap mint más egy hét alatt, mégsem szed fel egy dkg-ot sem, és a családjában mindenki ilyen. Ez van, nem vagyunk egyformák. Nekem sincs semmi bajom, soha nem voltam még a megfázásnál rosszabbul, a cukrom normál, a vérnyomásom normál, nem fáj semmim, bírom a munkát.Sok vékonyka koleginával ellentétben, akik folyton betegek, allergiások, nincs kedvük dolgozni, gyorsan fáradnak. ehhez a súlynak sok köze nincs, ne hízz meg 150 kg-ra, ne hagyd el magad, lehet menni dolgozni biciklivel, vagy gyalog és akkor kordában tudod tartani, egy kis felesleg meg nem elfér?
Minden fejben dől el, attól hogy valaki sovány, még nem fogják jobban szeretni, és nem is biztos, hogy boldogabb lesz az élete.

Az éheztetésnek meg nincs semmi értelme, én is csináltam még fiatalabb koromban, aztán hagytam a francba, 50 kilósan voltam a legboldogtalanabb, nem érte meg. De olyan ismerősön is volt aki wc-papírt evett,hogy ne legyen éhes, és még sorolhatnám.

Nem is értem miért gondolják sokan, hogy aki kövér az mást sem csinál egész nap, csak eszik és fekszik a tv előtt, aki vékony az meg nem eszik semmit és folyton sportol.
Az egészséges életmód meg biztosíték az örök életre, a boldogságra és a fiatalságra.

Manyecska 2013.05.21. 15:27:13

Az éheztetésnél az a baj hogy az izmokat bontja le a szervezet, csalóka mínuszkilók mennek le, majd mivel izma már nincs hiába sportol nincs ami elégesse a kalóriákat /vagy hógy/, de ezt Bunny jobban tudná:D

Panelproli 2013.05.22. 09:56:38

@atpijkamo:"Tehát azt mondod, ne együnk szénhidrátot, hanem zsírt?"
Kiollóztam egy általam sokat látogatott oldalról a diétával kapcsolatos néhány gondolatot. Inkább versenyzőknek szól, de az átlagember is okulhat belőle.
Ha már ennyire elkanyarodtunk a nőgyógyászati vizsgálattól.
A zsírbevitel csökkentése alacsony szénhidrát mellett olyan rövidtávú stratégia, ami hatásos azoknak, akik a zsírfelhasználáshoz alkalmazkodtak, de azok, akik nem, nagyon nagy mennyiségű izmot is fognak veszteni a leadott zsír mellett és kárt tehetnek az anyagcseréjükben!

Az elsőszámú ok, amiért a fizikum versenyzők elzsírosodnak verseny után az, hogy túl sokáig követtek alacsony zsírtartalmú, kalória megszorításos diétát. 14 nap a leghosszabb, amit javasolnak, hogy egy szigorú diétát kövessen valaki valamiféle variáció nélkül. Az alacsony szénhidrátos, magas zsír és közepes protein tartalmú diéták igen hatékonyak, de problémák lépnek fel akkor, amikor ez átváltozik alacsony szénhidrátos, alacsony zsír és magas protein tartalmú étkezéssé. Amikor a zsír túlságosan alacsony, akkor a hormonális profil kompromittálásra, az izomszövet pedig felzabálásra kerül!

A folyamatosan alacsony zsírtartalmú, magas fehérjés diéta esetén tönkremehet az anyagcsere és rohamos visszahízás következik be, amikor vége a diétának! Ez leggyakrabban női sportolókkal történik meg, aki túl sok kardiót is végeznek. Így lesz valaki áldozata az alacsony zsírtartalmú diétáknak!

Én nem vagyok egy kalória számoló vagy makrotápanyag arány mániákus, de általában véve a javaslatom a kalóriák 30-50% jó zsírokból (szabadon legeltetett állatok zsírja, organikus tojás és vaj, kókusz zsír és halolaj). A zsírleadás az inzulin és vércukor menedzseléséről szól: az inzulin elsődleges, a kalóriák másodlagosak. A szénhidrátokhoz és fehérjékhez képest a zsíroknak van a legkisebb hatása az inzulin termelődésre.

Nem kell félni a zsíroktól, a cukor és a keményítős szénhidrátok a fő probléma!

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.22. 10:12:34

@Panelproli: "a javaslatom a kalóriák 30-50% jó zsírokból"

Ez világos.

"A zsírleadás az inzulin és vércukor menedzseléséről szól"

Ez nagyon homályos.

Panelproli 2013.05.22. 14:32:32

@atpijkamo: Sokan fogyni vágyók úgy tartják, hogy 3 óránként kell enni, de keveset. Ez azért nem jó, mert étkezés után megemelkedik az inzulinszint úgy 2-3 órán keresztül. Tehát a következő étkezésig. Ami után megint magas lesz a vércukor érték.
Viszont a magas inzulinszint ellensége a zsírégetésnek. Ezért mondják, hogy a fogyás érdekében 4-5 óránként érdemes étkezni.
Kicsit összetettebben:
Ahogy telnek az órák egy étkezés után és a tápanyagok felszívódnak, az RQ elkezd esni az inzulin szintjével együtt. Egyre eltolódik az egyensúly a zsírégetés és a tárolt zsír mozgósítása felé. Ez a folyamat az inzulin és a vérben utazó zsírsavak által befolyásolt: ha ezek szintje csökken, akkor a szervezet energia deficitet érzékel és a katekolaminok szintje emelkedni kezd (adrenalin és noradrenalin). Ezek a vérben eljutnak a zsírsejteken lévő receptoraikhoz és zsírmobilizációt indítanak be a hormon-szenzitív lipáz (HSL) aktiválása révén.

RQ=respirációs hányados (RQ). Az 1.0-ás RQ jelöli a totális szénhidrát metabolizmust ("tárolási üzemmód"), míg a 0.7 a tiszta zsír anyagcserét. Hogy legyen perspektívánk: étkezés után 1.5-2,5 óráig az RQ 1.0, egy éjszakányi nem evés után 0.82-0.85, és 16 óra böjtölés után 0.72-0.80.

atpijkamo* · http://deciki.blog.hu 2013.05.22. 14:38:04

@Panelproli: Köszi! Egy részt értem, másrészt ezt még emésztem...

Xezs 2013.05.22. 20:11:48

@Manyecska: Mer' elmegy cigire meg sörre.

Xezs 2013.05.22. 20:14:33

@Manyecska: Pont ezzel nem hajlandóak sokan szembenézni, hogy sportolni kell. kipróbálnak mindenféle fogyókúrát, kajakúrát, olyan szarságokat esznek össze a fogyás reményében amikről én még nem is hallottam és vagy 20 évig nem is fogok, aztán csodálkoznak hogy szart se fogytak. Mert az eszükbe se jut hogy a seggüket megemelve fussanak egy kört a háztömb körül, vagy a Margitszigeten.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.05.23. 08:00:49

Én csak egyetlen alapszabályt tartok fontosnak: a megfelelő táplálékbevitel és az elegendő testmozgás arányát. A tápanyagok összetétele inkább hitvita, rengeteg elgondolás létezik. Ráadásul szerintem nincs egy üdvözítő út, mivel nincsen két egyforma embör sem.

A fenti orvosnak meg innen üzenem, hogy "Negola devdzsi vuldegger!"

Golddigger 2013.05.30. 03:29:39

Hianyos mosollyal viccelodne ha velunk csinalna ilyet
süti beállítások módosítása