Tékozló Homár

Törölték az oldalát a Google miatt

2013.06.24. 14:47 | jackyll | 221 komment

Ez ugyan egy 2010-es történet, de minthogy hasonló esetet még nem dokumentáltunk, és elég jó, most erre is sor kerül. A Google bünteti azokat az oldalakat, ahol illegális tartalmakatat talál, ezért a tárhelyszolgáltatók kénytelenek összekapni magukat. Naiv ügyfél androidos Sony-telefonokat teljesen legálisan függetlenítő szoftverét a Google vírusírtója kártékony hackereszköznek minősítette, a Lapunk.hu, pedig emiatt pánikszerűen az egész oldalát kitörölte:

Szeretnék egy olyan tanulságos történetet megírni, amiben bár anyagi kár nem keletkezett, de az eset kellemetlenül érintett. Volt nekem egy lapunk.hu-nál üzemeltetett weboldalam. Tegnap (06.21) estefele az e-mailjeimet olvasva a szokásos kéretlen levelek között 2 aggodalomra okot adó levelet találtam. Az egyik egy automatikus levél a lapunk.hu-tól, miszerint az oldalamat letiltották, és hogy azonnal lépjek be a szerkesztőbe a hiba kijavításához, hisz állítólag megsértettem a felhasználási feltételeket. Egy másik levél pedig a lapunk.hu adminisztrátorjától jött, melyben közli velem, hogy egy vírusos fájlt találtak a tárhelyemen, és hogy oldalamat nem üzemeltetik tovább.

Alant részletezem az üzenetváltást vele:

1. admin -> B.
Szia!
Az oldaladat letiltottuk mert egy vírusos, vagy annak tekinthető file volt rajta.
xperiax8_bl_unlock.zip
Mivel az oldala fenyegetést jelent számunkra azt nem üzemeltetjük tovább.


2. B. -> admin
Kedves admin!
Szeretném tájékoztatni, hogy a szóban forgó fájl egyáltalán nem vírusos, viszont olyan kódot tartalmaz, ami kell az X8 betöltőszoftverének feltöréséhez, de ezt a víruskeresők vírusnak érzékelik. Továbbá szeretném önnel megosztani azt is, hogy az Android nyílt forráskódja miatt ez teljesen jogszerű. Láttam, hogy oldalam most már nem elérhető a WEB számára, szeretném megkérdezni, hogy szükséges-e elkezdenem az azonnali, sürgős adatmentést? Mert több napjaim ebben az oldalban vannak, és nem szeretném ha emiatt a kis "incidens" miatt ez mind elvesszen. A fájlt felrakom más fájlmegosztóra, sőt minden fájlal így fogok tenni, de ez esetben az oldalamat továbbra is üzemeltetni fogják? Kérem, hogy azonnal indítsanak el vizsgálatot ez ügyben, és időben szóljanak, ha szeretett weboldalamat továbbiakra nézve már nem akarják üzemeltetni!
Kérem megértésüket,
B.

3. admin -> B.
A google kifogásolta, ha nem szedjük le az összes lapunk oldalnál figyelmeztetés jelenne meg hogy a host részt vesz a vírus terjesztésében. Így kezd el a mentést.

4. B. -> admin
Szeretném az utolsó szó jogán az alábbiakat idézni az xda-developers.com fórumából:
"3. Now, unzip the s1tool.7z and msm7227.7z and extract thefiles to a folder on your desktop, naming the folder anything you want. I named it X8 Bootloader Unlock so that it is easy to recognise.

4. Disable your antivirus as it might recognise ADB.exe as virus.There is NO virus in ADB.exe and the antivirus will interfere with the unlocking process"
Forrás: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1549696
A fentiekből is látszódik, hogy a fájl nem volt vírusos, hisz én is ezt töltöttem fel, csak átneveztem. Ha gondolja, akkor elküldöm az én fájlomat, hogy esetleg tüzetesebben átvizsgálják, és összevessék a fenti linken lévő példánnyal. Kérdem én, hogy az xda-developers oldalt miért nem tiltja a Google emiatt? Hisz a fájl az xda-s szervereken tárolódik. Szeretném kérni, hogy döntését vizsgálja felül alaposabban, ehhez én minden segítséget megadok. A weboldal törlésében beletörődtem, de ha nem muszáj, akkor nem szeretném elveszteni az oldalam.

5. admin -> B.
Én értem miről van szó, azonban azt csináljuk amit a google mond ez van a felhasználói feltételeknen is, nem lehet hacking tool, pláne úgy nem, hogy a google találja meg és nem egy saját moderátor.

6. B. -> admin
A Google jelezte önöknek a problémát? Illetve kérdezném én, hogy a Google utasította önöket, hogy távolítsák el a weboldalt? Nem értem, miért nem lehet köztes megoldást találni.... Mi értelme van annak, hogy egy jól működő, látogatott weboldalt törölnek emiatt?! Ez nem megoldás, csak pusztán a probléma elöl való elmenekülés. "Hacking tool"? Az Android egy nyílt forráskódú op. rendszer ezért ez teljesen szabályos, engedélyezett módosítás, amit pl. a Sony is támogat.

A legutolsó levelemet nem is méltatta válaszra. Mint ahogy a levelezésünkből is látszik, a lapunk.hu elavult víruskeresője a tárhelyemen egy fontos segédprogramra akadt, ami szerinte vírusos. Természetesen a fájl nem vírusos, még csak nem is látszik annak, hisz a fejlettebb víruskeresők egyáltalán nem érzékelik károsnak. A tömörített fájlban egy ún. ADB.exe fájlra (fejlesztőknek ismerős lehet) riasztanak a víruskeresők, ami az Android fejlesztőeszközei közé tartozik, és ez a fájl található meg szerte az interneten, és bizonyítottan nem vírusos (az Android SDK része).
Hiába jeleztem nekik, hogy a fájl nem vírusos, sőt felajánlottam minden segítségemet ahhoz, hogy a félreértésnek jobban utána tudjanak járni. Az adminisztrátor a leveleiben végig a Google-ra hivatkozik, hogy a Google majd letiltja az összes lapunk.hu-s oldalt, de egyrészt a vírusosnak titulált fájlt ők már letörölték a szerverükről, másrészt szerintem a Google az égvilágon semmit nem jelzett. Nem is próbálta megérteni a helyzetet, és mielőbb felülbírálni a döntését. A levelek egymásnak ellent mondanak, mert első leveleiben a vírusos fájlra, a többi leveleiben pedig "hacking tool"-ra hivatkozik. Az Android-nál nincs olyan hogy "hacking tool", mivel ez a rendszer nyílt forráskódú, ellentétben az Apple rendszerével. Az oldalban rengetem munkám volt benne, és eléggé látogatott volt, ezért sajnálom, hogy törlik, de legfőképpen azt, hogy ennél a szörnyű szolgáltatónál fejlesztettem a weboldalam.

Az esetemet azért küldöm be ide, hogy mindenkivel tudassam, hogy ezen a weboldalszerkesztőn senkinek az oldala nincsen biztonsága, oldalát bármikor törölhetik akár indoklás nélkül is (Felhasználási feltételek erről rendelkeznek), ez esetben viszont voltak olyan kedvesek, hogy valami béna ürügyet kitaláltak. Nem probléma, viszem át az oldalamat másik üzemeltetőhöz, csak nem értem, hogy ha nekik abból van a bevételük, hogy a weboldalakon a látogatók a hirdetésekre klikkelnek, de így nem sok jót jósolok nekik. Azt ajánlom mindenkinek, hogy messzire kerülje a lapunk.hu oldalszerkesztőt.

Üdvözlettel,
B.

U.I.: A volt oldalamra fellépve egy "Letiltott oldal" üzenet jelenik meg, ami közli, hogy Én megsértettem a szolgáltató felhasználási feltételeit. Érdekes...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Depe 2013.06.24. 14:49:44

De ha már egyébként is a legalitás határán táncoló dolgot helyezel el a weboldalon akkor tudnod kéne, hogy ilyenek vannak. Költözz egy olyan szolgáltatóhoz ahol megtűrik az ilyet.

bér-kommentelő 2013.06.24. 14:57:53

Töltsed fel a blog.hu-ra.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 14:59:18

1. lapunk.hu: "egy ingyenes honlapkészítő rendszer." Azt kapod, amiért fizettél.

2. "legálisan függetlenítő szoftver" Ezt nem is tudom értelmezni.

3. "állítólag megsértettem a felhasználási feltételeket" Igen, azt jobb elolvasni, ha valami unortodox dolgot akar csinálni.

4. "Android nyílt forráskódja miatt ez teljesen jogszerű" Baromság.

5. "szükséges-e elkezdenem az azonnali, sürgős adatmentést?" Azt mindig szükséges.

É2I 2013.06.24. 15:00:09

Na most így három év távlatából jó lett volna a sztori vége.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 15:02:22

Megérdemlik egymást, egyik se tud helyesen írni vagy fogalmazni.

Panelproli 2013.06.24. 15:04:45

lapunk.hu:
"azt csináljuk amit a google mond"
Amilyen szédítő ütemben fejlődik az egész megosztom mit csinálok és milyen színű a fészbúkbugyim nemzedék, már 10 év múlva a föld lakosságának 90%, ha nem mindenki azt fogja csinálni amit a google mond.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 15:09:53

@Panelproli: "mindenki azt fogja csinálni amit a google mond."

Mindenki, aki belőle él.

Mert te nem azt csinálod, amit a főnököd vagy a vevőid akarnak?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.24. 15:13:33

OK, de most akkor le tudtad szedni a cuccod?

Nyomás másik tárhelyre, és csókolom. Főleg, ha ez nem volt fizetős.

Google meg kapja be. Zipet lejelszavazni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.24. 15:18:07

@Depe: ez miért lenne táncolás a legalitás határán?

Igényes 2013.06.24. 15:19:43

Az csak az én naiv elképzelésem, hogy mielőtt valaki kibiggyeszt valamit az oldalára, az annak előtte megvagyon az ő gépjin?

Depe 2013.06.24. 15:20:23

@zsiráfffff: Mivel az unclock szóból nem az androidos rootra gondolnak először, hanem a szolgáltatói függetlenítésre.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.24. 15:21:38

@Depe: illegális a szolgáltatótól függetleníteni a telefont ?

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2013.06.24. 15:22:03

én úgy tudom, hogy a függetlenítés nem az androidra tartozik, hanem a mobilszolgáltatóra. ettől kezdve az android hiába nyílt, nem lehet csak úgy függetleníteni.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 15:23:33

@zsiráfffff: "illegális a szolgáltatótól függetleníteni a telefont ?"

Ha az van a szerződésben, akkor igen.

És az szokott lenni.

És mindenki leszarja.

De attól még illegális.

CID 2013.06.24. 15:23:49

legálisan függetleníteni Magyarországon csak az tud aki rátetette a SIM LOCK-ot, tehát te csak akkor, ha te tetted rá, ha valamelyik szolgáltató, akkor biza csak ők távolíthatják el. Egyébként, SW bűncselekmény. Ha jól rémlik Btk. 300/c

Tr0LL 2013.06.24. 15:24:16

1. SDK - Software Developer Kit azaz fejlesztő környezet.
2. Android license: GNU General Public License alapján terjeszthető és haszálható. Lényege: a mű szabadon terjeszthető (akár pénzért is), és szabadon módosítható, de a terjesztései és a módosítások kötelezően szintén GPL licenc alatt kell, hogy megjelenjenek, így biztosítva, hogy a szabad tartalmakból készült bármilyen származékos mű is szabad maradjon.
3. Heurisztikus keresések előszeretettel látnak vírusnak a rendszer magjában kotorászó kódokat. Így tudni kell belőni egy optimális szintet a heurisztikában, hogy mi az ami még fenyegetés, és mi az ami már banális.
4. "A Google azt mondta!" Bár google hívő vagyok de nem ők a NIC, nem az övék az internet (sőt az senkié, és egyben mindenkié) de lényeg, nem ők a net rendőrsége. Náluk is robotok működnek amik elemeznek kódokat és náluk is lehet téves riasztás. Röhejes egyébként, hogy a saját kódjukat értelmezték kártékony kódnak. A laupnk.hu meg töketlen (vagy csak félnek megfogalmazni egy angol nyelvű levelet a guglinak), mert kb 1 levélváltással letudható lett volna a fiaskó, a lapjuk nem kerül a Google black listjére, vagy ha mégis, nekik is van lehetőségük kérni, hogy orvosolják a problémát. Igaz ez nehéz, de a lehetőség adott. Ehelyett a felelősséget áthárítják a felhasználóra aki felajánlotta, hogy segít, még ha látványosan nem is profi szakember, de mégis képben van. Ezt válaszra sem méltatták. Ebben az esetben tök mindegy mi is van a felhasználási feltételekben, mert a terjesztett software nem volt kártékony, ennek tényét ráadásul a laupnk.hu-nak kellett volna igazolni, és az, hogy a gugli aszonta hogy hát azottan kóros, azaz káros, az nem indok. Felhasználó NEM a Google-el áll kapcsolatban és szerződésben, így a lapunk.hu-nak lett volna kötelessége és felelőssége igazolni, a Google állítását (ehhez ugye a guglival köllött vón levelezni, de úgy fest tényleg félnek angolul megírni egy ímélt) a felhasználó felé aki láthatóan ismerte a fals riasztást, jelezte is, készségesnek tűnik, azaz a launk.hu-nak elég lett volna csak közvetíteni a két fél közt és rendeződhetett volna a probléma.
Itt annyi a hiba, hogy a lapunk.hu-nál nem szeretnek dolgozni, félnek a felelősségvállalástól, és ha valakinek egy picikét is nagyobb a pöcse mint az övék, már befosnak.

Röviden a véleményem: Szőrtelen tökű, vértelen faszú nem IT szakmába való csóringer kis férgek dolgozhatnak ott.

CID 2013.06.24. 15:25:06

na ezzel elkéstem, mindenki tudja:)

Tr0LL 2013.06.24. 15:26:06

@atpijkamo: "Mert te nem azt csinálod, amit a főnököd vagy a vevőid akarnak?"
A google nem a lapunk.hu főnöke, és nem az internet tulajdonosa. Sokan szeretik azt hinni, hogy a google = internet. Érdekes dolog, de egyre másra találkozom ezzel a nézettel.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.24. 15:26:46

@Depe: @atpijkamo: ha vettem egy telót mittomén két éves húségnyilatkozattal, kifizettem a díjat havonta szépen, lejárt a szerződés is. ezután otthon kilövöm simlockot belőle, ez is illegális?

Panelproli 2013.06.24. 15:26:46

@atpijkamo: Nem mindig. Igaz már nem a főnököm és ő maradt a helyén.
Vannak ügyfeleim, akiknek határozott elképzeléseik vannak bár nem mindig a legjobbak. Olyankor igyekszem észérvekkel meggyőzni őket.
Igaz nem értek hozzá és fogalmam nincsen a posztolónak van-e igaza, de ez az azt csináljuk amit a google mond, dolog nekem nagyon nem szimpatikus.
Szerintem nem érv egy reklamáló űgyfél számára.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.24. 15:28:58

@Panelproli: a google te vagy. ezzel meg kell barátkoznod, ha nem akarsz a dzsungelben élni mindörökre.

Atörökk 2013.06.24. 15:30:26

Szopóág. Poszt amúgy több sebből vérzik, posztoló meg akart valamit oldani okosba', meg óccsón, nem gyütt be. Van ilyen.

Manyecska 2013.06.24. 15:31:00

@zsiráfffff: Naná!! Apti egész pontosan jól mondja. Meg a CID. Nekem ki van kódolva az összes mondjuk:D

Panelproli 2013.06.24. 15:34:20

@zsiráfffff: A google a dzsungel, én meg egy hajótörött a dzsungelben.
Kész káosz.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.24. 15:34:30

@Manyecska: node álljon már meg a gyászmenet. az, hogy a szerződés lejárta előtt illegális, az tiszta sor. node utána? kifizetted, tied a telefon, semmilyen szerződés nem köt sehova, tehát a te tulajdonod. akkor miazistenér illegális a kilövés vagy mia aszakszó erre?

monnyuk sose veszek szerződéses izét soha, csak függetlenet. szívassák az édesannyukat, ugye. :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 15:34:56

@Tr0LL lvl 666: "A google nem a lapunk.hu főnöke"

Ha troll vagy, ha nem, elolvashatnád, amit írtam. Egy szóval sem mondtam, hogy a Google a lapunk.hu főnöke. Azt írtam, hogy belőle él.

@zsiráfffff: "ezután otthon kilövöm simlockot belőle, ez is illegális?"

Igen. Tíz év szigorított főbelövés jár érte. Ha megkéred a szolgáltatót, pár ezerért kikódolja neked. De szard le, és csináld meg magadnak ingyen!

@Panelproli: "ez az azt csináljuk amit a google mond"

Ez van az ÁSZF-jükben, vagy valami hasonló. (Nemolvastam.) Szívük joga hozzá ragaszkodni. Gondolod, majd arcoskodnak azzal, aki a hiretéseikre fizet?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.24. 15:35:54

@Panelproli: az, de szerintem nincs menekvés. úgy vagyok vele, mint a vőlegény a ronda menyasszonnyal: igaz, hogy ronda, de azért sötétben dugni még pont jó lesz!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.24. 15:37:59

@atpijkamo: namost akkor jogszerű egy ilyen programot tenni a netre vagy sem? ugyehogyugye. utálom, amikor azt is megmondják, hogy hánydekásat szarjon a polgár, nehogy elduguljon a vécé.

Manyecska 2013.06.24. 15:38:51

@zsiráfffff: nem, nem lehet!! tutibiztos:) de tényleg, a szolgáltató kikódolhatja vagy mi. Nem tudom, már régen volt..rendes szarződéses telóink vannak.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 15:39:11

@Tr0LL lvl 666: "Röhejes egyébként, hogy a saját kódjukat értelmezték kártékony kódnak."

Fuss neki a posztnak mégegyszer! Valamit nagyon félreértettél.

Tr0LL 2013.06.24. 15:39:14

Miért élne belőle?
A lapunk.hu nem belőlük él, a szerencsétlenül járt telefonhuszár meg megint csak nem belőlük él, és a google meg félre ment a téves riasztással, amit ha a lapunk.hu a saját felhasználója (ügyfele) érdekében (annak kérésére) jelez akkor a probléma lehet megoldódik és egy elégedett ügyfél poszt lehetett volna belőle.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.06.24. 15:39:49

Szeretem az ilyet. Buta, írni nem tud, de adminnak jó lesz.
"A google kifogásolta, ha nem szedjük le az összes lapunk oldalnál figyelmeztetés jelenne meg hogy a host részt vesz a vírus terjesztésében. Így kezd el a mentést."

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.24. 15:39:58

@atpijkamo: és teljesen jogos igény az, hogy ne a szolgáltatónak fizessek azért, amit magam is meg tudok csinálni otthon ingyér és bérmentve, nem? vagy jár mellé egy szopás is ajcsiba fűszoknyás lányokkal, vagy miért is jó az nekem?

Tr0LL 2013.06.24. 15:41:33

@atpijkamo:
A google jelezte a lapunk.hu-nak hogy kártékony kódot terjeszt az oldaluk így ha nem tesznek ellene mennek a feketelistára (amin keresztül nem lehetnek ott a google találataiban, illetve a chrome támadó lapnak fogja jelezni a lapunk.hu-t).
Lapunk adminjai befostak és egyből intézkedtek, nem segítve és jobbára meg sem hallgatva a felhasználójukat.
Mit értettem félre?

Panelproli 2013.06.24. 15:42:09

@atpijkamo: Többek között ezért nem hallottam még a lapunk.hu-ról. Mostanáig.
@zsiráfffff: Csóró (lő)vőlegény azért elpanaszolja néhány ismerősnek csakazasszonymegnetuggya.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 15:43:45

@zsiráfffff: "namost akkor jogszerű egy ilyen programot tenni a netre vagy sem?"

Látod, ez egy nehéz kérdés. Szerintem nem illegális kitenni, csak illegális futtani. Mint ahogy nem illegális pisztolyt gyártani, de illegális valakit agyonlőni vele. Ugyanakkor tekintheti egy közösség a pisztollyal való kereskedést illegálisnak, mint pl. ahogy a kábítószerek terjesztése is sok helyen illegális.

Szóval nem tudom a kérdésre a választ, nem vagyok jogász. De meg tudom érteni, ha a szolgáltatók, és a párjukat fogó gugli nem szereti.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 15:44:54

@Tr0LL lvl 666: Eddig semmit. Folytasd az értelmezést!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 15:49:35

@zsiráfffff: "miért is jó az nekem?"

Hát ha beszari alak vagy, akkor nyugodtabban alszol, ha a szolgáltatóval kódoltatod ki.

Ha maximálisan jogkövető vagy, és nem szoktad a kutyádat az utcán szaratni, nem bliccelsz a buszon, megmosod vécé után a kezed és mindig visszaköszönsz a házmesternek, akkor a szolgáltatóval kódoltatod ki.

Ha igazi magyar ember vagy, aki megtalálja az egészséges egyensúlyt az állam által gerjesztett bürokrácia és az egyéni szabadságjogok útvesztőjéban, akkor szépen kikódolod magad.

Ha gonosz maffiózó vagy, vagy képviselő, akkor fel sem merül a kérdés.

Panelproli 2013.06.24. 15:52:57

@atpijkamo: Ha gonosz maffiózó vagy, vagy képviselő, akkor kikódoltatod a házmesterrel!

Tr0LL 2013.06.24. 15:53:27

@CID: "legálisan függetleníteni Magyarországon csak az tud aki rátetette a SIM LOCK-ot"
Valóban.
De nettó hülyeség ezt felhozni, mert úgy fest az itt kommentelő anti-IT-tálentom hipszterek nem nézték meg a hivatkozott fórumot. Ez nem a szolgáltatótól függetlenít, hanem a zárt bootloaderrel szállított Xperiakon teszi lehetővé főzött ROM használatát.
Fasza is lenne megvenni egy notit amin csak Win8 futhat, mert aszonta a gyártó, és nem húzhatok rá egy Gentoo-t vagy FreeBSD-t, csak mert úri kedvem úgy tartja (és mert azok esetleg nekem jobban tetszenek, és direkt nem házilag herélt windowst említek mert az ugye már nem legális, de az android is csak egy linux disztró amit úgy hegesztek ahogy akarok, és ha akarom felhúzom a telóra is, csak a gari vesztés terhe mellett). És egyébként ez nem illegális, nem törvénybe ütköző, pusztán ha elhasal a dolog a szerviz vissza fogja doni, hogy ezen nem a gyártó ROM-ja van. Esetleg rányomja az épp aktuálisat, de hogy nem lesz ingyenes és a további gari is jó eséllyel bukó...
Ez a kockázat benne, de ha vettem valamit ami az enyém azt teszek vele amit akarok. Tehát a posztban érintett szerencsétlen telefonhuszár még mindig jogosan kívánhat sünt a lapunk.hu ánuszába, habár írni meg kéne tanulnia!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 15:55:07

@zsiráfffff: "node utána? kifizetted, tied a telefon, semmilyen szerződés nem köt sehova, tehát a te tulajdonod."

Előtte is a te tulajdonod volt. Feltétellel vetted meg, és abban nem szerepelt, hogy csak két évig nem kódolhatod ki. Szemét dolgok ezek a szerződések, mert el kell olvasni őket és értelmezni.

De túl sokat agyalsz rajta, vegyél példát Manyiról és szard le nagyívben.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.24. 15:55:37

Odáig olvastam, hogy nincs backuptartalma a saját gépén/adathordozón. Ritkán írok ilyet, de az ilyen meg is érdemli. "Úgy is fenn van a weben." Aha, az. Barom.

Panelproli 2013.06.24. 15:56:26

Ha pedig miniszter vagy, kikódoltatod a google-val

numlockholmes 2013.06.24. 16:02:21

1.) .ZIP helyett .RAR-ba csomagoljad, azt nem tudja kibontani a google automatikus víruskeresője.

1. b) Az XDA-Devel honlapját pedig azért nem jelölte meg vírusosnak a Google, mert a letöltés, és a fájlok elérése csak bejelenkezés után lehetséges - így a neten, azaz a Google-nek is láthatatlanok a vírososnak ítélt fájlok.

2. Az Android rendszer módosítgatása lehet, hogy jogszerű, de a függetlenítés az már nem, hisz a mobilszolgáltatótól azzal a szerződési kitétellel veszed a készüléket, hogy hozzájuk vagy kötve.

Nagyszögletespirosgolyó 2013.06.24. 16:02:29

Ahogy ezt korábban Tr0LL lvl 666 is megírta, ez nem Simlock, hanem Bootloader unlock. És nem illegális a dolog. De az xperia fejlesztői honlapon, le van írva a hivatalos eljárás, hogy ezt hogy is kellene csinálni. Ez a segédprogi meg egy valaki által írt, akár veszélyes program is lehet. Ezért nem támogatja a Google.
Amúgy meg miért kell egyáltalán tárolni egy ilyen programot? Miért nem elég a link?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.24. 16:04:38

@atpijkamo: kérlekszépen ha érdekel a dolog, akkor elmondom, hogy én vécézés előtt is szoktam kezet mosni :D

amúgy meg ez olyan hány bőrt nyúzzunk le róluk kérdés, szal én simán kikódolnám a szerződés lejárta után :)

England win The Ashes! 2013.06.24. 16:07:28

@zsiráfffff: @atpijkamo: Egyes orszàgokban, (és most jön a zseniàlis csavar, mert nem erre számítotok), mint pl. Csehorszàg (na ugye mondtam), ha elõfizura veszed a telefont, eleve függetlenül kapod. Csak a kàrtyàsok vannak kódolva. Faszèrt nem mehet ez narancsisztànban is így?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 16:07:33

@zsiráfffff: "én vécézés előtt is szoktam kezet mosni"

Az semmi! Én alatta is.

"én simán kikódolnám"

Mondtam egy szóval is, hogy ne tedd? Azt kérdezted, szabad-e nem pedig, hogy lehet-e, sem pedig, hogy moráis-e.

Igen, lehet.
Nem, nem szabad.
Igen, szerintem morális.

Tr0LL 2013.06.24. 16:09:42

@atpijkamo: Nincs mit értelmezni.
Adott 3 résztvevő
1. poszt-toló
2. lapunk.hu
3. google

Poszt toló azzal, hogy regisztrált a lapunk.hu-ra és elfogadta az ÁSZF-et a lapunk.hu-val létesített szerződést.
A lapunk.hu szerverei valahol egy DataCenterben csücsülnek, így ők valószínűleg azzal a DC-vel vannak szerződésben, akik adnak egy szerver racket, biztosítanak elérést a géphez, és egy meghatározott sebességű kapcsolatot a publikus internet felé.
A DC leginkább az Internetszolgáltatók Szövetségének egyik tagjával van kapcsolatban, azok lényegében az ICANN-el (azaz az internetért felelős non-profit szervezettel), és ott kapcsolódik a Google. Mert akármennyire is jelen vannak már majd minden országban, és a neten mindenütt, de ők is csak része az internetnek. Hozzátehetnek, sőt tesznek is, de nem az övék, max azok a kábelek amiket ők maguk fektettek le, mert nekik azért van, nem csak bérelgetnek mint egy lapunk.hu. De ettől függetlenül ők még mindig nem egy megbízható elismert biztonsági cég, mint a Symantec, vagy a McAfee, főleg, hogy valamelyikük (ha nem mindkettő) termékeit használják ők is.
És itt jön be a marketing. A Google elterjedt és aki a találtai listájuk elején van, az félti a megszerzett pozíciót, mert nagyobb eséllyel kattintanak az ő lapjára, mint máséra. DE, attól mert ennyire erős tényező marketing szempontból nem kell tőle hasra esni. A googlenél is emberek sőt értelmes emberek dolgoznak, nincsenek elzárkózva, fel lehet velük venni a kapcsolatot, és lehet jelezni ha valami fals. Sőt, ha egy támadónak vélt lapba futok bele, azt jelezhetem a google-nek, hogy fals riasztás. Persze nem attól veszik le a fekete listájukról, de megvizsgálják, és a lehetőség adott.
Ismét röviden: Lapunk.hu elbaszta, szarjon sünt.

Szövegértelmezés vége, leülhetsz egyes! Én pedig megyek termelek még egy kis GDP-t nektek...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 16:09:43

@Dr Jozef Vengloš: "Faszèrt nem mehet ez narancsisztànban is így?"

Talán mert a birkanép elfogadja.

Mint ahogy elfogadja a trafikmutyit is. Szerinted hány országban lehetne ezt megcsinálni? (Úgy értem, fekete Afrikán kívül.)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.24. 16:10:46

valaki mondjon már nekem olyan mobilnetet magyarisztánban, ami előre van fizetve, feltöltős és max egy hónapra. trémobilos jó? vagy melyiket vegyem? valaki próbált ilyet már?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 16:11:44

@Tr0LL lvl 666: Nagyon szép írás, de miért címzed nekem?

Tr0LL 2013.06.24. 16:15:01

És, hogy a szerencsétlenül járt telefonos emberkénket is leekézzem kicsit.
Megkérdi, hogy kell e aggódnia az adatai miatt?
NÓÓÓRMÁLIS???
Egy ingyenes webtárhely szolgáltatónál meg: TEEELJESEN NÓÓÓRMÁLIS???

Alapszabály. Mindig legyen backupod, amire visszaállhatsz.
Még ha a saját vasamon is fut a weblapom, arról offline mindig van legalább egy teljes up-to-date másolat USB-n DVD-n akármin!!!
Mert a saját vasam is elhalhat, csúnya rossz gonosz cracker bácsik poénból megtörhetik és garázdálkodhatnak, és egyébként is belecsaphat egy meteor is a garázsomba ahol a webserverm fut, vagy (legyünk aktuálisak) elöntheti a Duna, aztán lehet nézni.
Tanulság: MINDIG BACKUPOLUNK!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.24. 16:15:43

@atpijkamo: nem akarnak a törökök sorsára jutni. amihez persze vitya is tapsolt és helyesnek találta a csőcselék megnyomorítását. persze csak találgatok.

England win The Ashes! 2013.06.24. 16:15:48

@atpijkamo:
Sajnos.

Ja, elfelejtettem hozzátenni, hogy (tudtommal) a kàrtyás mobilokat a szolgàltató igèny szerint akàr vàsàrlàskor is kikódolja, "kvàzi" ingyen. Azèrt kvàzi, mert van egy feltètel: egy bizonyos, elèg magas összeg (úgy tudom, olyan pàr tízezer forintnyi) feltöltèse a kàrtyàra, amit viszont teljesen lebeszèlhet a júzer.

Tr0LL 2013.06.24. 16:16:48

@atpijkamo:
Ezért:
Tr0LL lvl 666 2013.06.24. 15:41:33
>atpijkamo 2013.06.24. 15:44:54
>>Tr0LL lvl 666 2013.06.24. 16:09:42
>>>atpijkamo 2013.06.24. 16:11:44
>>>>jelen poszt.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 16:17:03

@zsiráfffff: Ilyet midegyik tud. Üzit kültem magánba.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 16:20:26

@Tr0LL lvl 666: Akkor ezt már elfelejtetted:

>> @Tr0LL lvl 666: "Röhejes egyébként, hogy a saját kódjukat értelmezték kártékony kódnak."

Fuss neki a posztnak mégegyszer! Valamit nagyon félreértettél.<<

Ha kevesebbet írsz, az néha több.

Tr0LL 2013.06.24. 16:20:48

@Dr Jozef Vengloš: "Ja, elfelejtettem hozzátenni, hogy (tudtommal) a kàrtyás mobilokat a szolgàltató igèny szerint akàr vàsàrlàskor is kikódolja, "kvàzi" ingyen."
De itt még mindig a rootolás utáni bootloader nyitásról beszélünk, hogy lehetővé tegyük főzött (Cooked) ROM-ok használatát a telefonon.
Amit viszont nem csinál meg sem a gyártó (bár a HTC ígért nyitott bootloaderes telefonokat még régen), és főleg nem a szolgáltató.

épaetekmogyoo 2013.06.24. 16:30:25

@atpijkamo: Szerintem ne vitázz Troll-lal, mert ehhez a témához látványosan jobban ért. A szóban forgó unlock nem illegális, még ha a gyártók prüszkölnek is miatta.

Nem mellékesen szerintem igaza van a lapunk.hu adminjának. Nekem sem volna időm/kedvem/energiám naponta hússzor vitázni a gúglival az ingyenes felületen sóherkodó webcsírák feltöltött fájljai miatt - mert biztosan nem csupán a poszter tesz fel oda ilyeneket.

Párezerből bérelni kell tárhelyet, gombokért domain-t foglalni és a probléma megoldva.
Aki ennyit sajnál, az viselje az ingyenes felület hátrányait...!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 16:32:09

@negyerebemegnegyereerrehe: "Szerintem ne vitázz Troll-lal"

Jogos. Csak néha elkap a hév, ha nagy butaságot olvasok valakitől.

Manyecska 2013.06.24. 16:41:28

@atpijkamo: khmmm nekem az ilyenek miatt kellett elválnom mielőtt viszik a házat. Bírói határozatom van róla hogy semmi közöm nem volt soha semmihez! :) gondoltam nem árthat:D

Leone_510 2013.06.24. 16:41:49

@atpijkamo: lécci sorold te mit tettél eddig a "rendszer"ellen, ja csak a pofád jár?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.24. 16:45:51

@atpijkamo: De nem is biztos, hogy függetlenítette. A bootloader nem függ össze a szolgltatófüggéssel.

Igényes 2013.06.24. 16:47:24

@atpijkamo: "Ha igazi magyar ember vagy, aki megtalálja az egészséges egyensúlyt az állam által gerjesztett bürokrácia és az egyéni szabadságjogok útvesztőjében"

Ez mekkora... hol olvastad?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 16:48:00

@ColT: Zsiráfffffal a szolgáltatótól való függésről beszéltünk, nem a technikai mevalósításról.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 16:48:57

@Igényes: :)) Néha csak úgy előjön. Különben nem jó a tollam.

kovacskalapacs 2013.06.24. 16:51:27

lapunk.hu nagyot hibázott:

abban, hogy elkezdett veled levelezgetni

Adott egy gyanús file, megmondták, hogy nem maradhat, ennyi.

Mit vársz ingyen? Ezek az ingyenes honlapok játszadozni jók, másra nem.

Gondoltad majd nekiállnak a kedvedért vizsgálgatni a jelentéktelen kis innen-onnan letöltött fájlocskádat (amihez hozzáérni se bölcs dolog, ha vírusosnak jelzi bármi). Vagy majd nekiállnak a levelezni a Google-val? (Aki nyilván még jobban lesz**ja az egészet.) Nagyon el vagy tévedve.

Ha kicsit is komolyan gondolod, el kell felejteni az ingyenes dolgokat és tárhelyet kell venni, domain névvel stb... Nem drága már manapság.

Manyecska 2013.06.24. 17:02:28

@atpijkamo: hát, ha nem az urad viszi el a balhét utána következik a felesége:DD!
De ez az enyhébb verzió:P!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.24. 17:11:49

@atpijkamo: Ja hogy.

@kovacskalapacs: Mondjuk egy hobbioldalnál nem biztos, hogy van erre pénz.
De igaz, nem szabad sokat várni, keresni másikat, és csókolom

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.24. 17:15:13

@Manyecska: És ha valaki elviszi a balhét, akkor azután nyomoznak? Mégiscsak eltűnik a balhé!

Manyecska 2013.06.24. 17:22:48

@atpijkamo: hát, találtam ezt-azt a zsebébe:P ezt mondjuk bűnpártolásnak hívják asszem:P

Manyecska 2013.06.24. 17:24:00

@ColT: ááá, csak viccelek ám itt:D Ja, jót röhögtem..

Ádám 2013.06.24. 17:25:05

@atpijkamo: A vonat vezetőt is megkérted... Az eltűnt mint hagyma!
manyecsban bízhatsz, az ELFOGJA MESÉLNI!!!

LÉPEM!

Manyecska 2013.06.24. 17:25:22

A hullákról nem is beszélve, mindennapos hogy összemostam a színeset a fehérrel!
:DDD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.24. 17:31:59

@zsiráfffff: Amúgy már egy jó ideje nem illegális függetleníteni. A gond azzal van, hogy ha zugboltban csináltattad, akkor nincs róla számlád, szóval szakbolt, vagy szolgáltató csinálhat ilyet, ahol benne van ez a tevékenységi körben.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 17:49:42

@gabors anyja egy büdös ribanc kurva: A vonatvezetőnek nem munkaköri kötelessége itt nekünk mesélgetni. Manyinak se. Bár ő tényleg csöpögtet néha. Nagyon élvezem.

Manyecska 2013.06.24. 18:03:54

@gabors anyja egy büdös ribanc kurva: én itt reszelgetem csak a körmeim mint nyuszika! Hiányzik hagyma? hmmm..:D

Manyecska 2013.06.24. 18:05:32

@ColT: ja igen, hullák nem voltak!! :D
/asszem/

England win The Ashes! 2013.06.24. 18:13:05

@Manyecska: Mint zseblámpakészítőnek az örök világosság.

Anomalocaris (törölt) 2013.06.24. 18:18:58

@atpijkamo: lécci sorold te mit tettél eddig a "vonatvezető"ellen

England win The Ashes! 2013.06.24. 18:20:15

@Lhokseumawe: "Ha valakit elüt egy szemnélyvonat,akkor a motdonyvezető megállítja a vonatot."

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 18:20:22

@Lhokseumawe: Én pártolom a vonatvezetőket. Szegedről öccázé akármit felhoznak Pestre.

Manyecska 2013.06.24. 18:24:53

@atpijkamo: :DDDDDD igen? a szerb határról mondjuk mert akkor az azért gáz:D

Manyecska 2013.06.24. 18:26:12

@Dr Jozef Vengloš: aha, 1 km után! mondom, pótapám mesélte egyszer hogyan gázolt el pár embert szekerestül-lovastul de gyöngyöző homlokkal, szóval nem faggattuk. És olyan páni félelem volt a szemében:( jajj!:)

Manyecska 2013.06.24. 18:27:27

Olyan póni félelem.

Anomalocaris (törölt) 2013.06.24. 18:27:29

@atpijkamo: Szegeden semmi olyasmi nincs, amit érdemes lenne onnan elhozni!

Anomalocaris (törölt) 2013.06.24. 18:28:39

A Kapospont Informáci szerint a 23 éves fiatalember életveszélyes nyaki gerincsérüléseket szenvedett, minek következtében lebénult.

Anomalocaris (törölt) 2013.06.24. 18:31:14

Júlis 8-án temetik Horn Gyulát

Ez már a harmadik ma, és a comment blogba még nem is olvastam bele :}

Manyecska 2013.06.24. 18:33:12

@Lhokseumawe: :D ma mindenki részeg? jól van.:D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 18:36:57

@Lhokseumawe: "Ez már a harmadik ma"

Cseng a telefon. Felveszik.
- Halló tessék!
- Jó napot Leninnel/Brezsnyevvel/Rákosival/Kádárral szeretnék beszélni!
- Sajnos nem lehet, .... már meghalt.
Másnap megint csöng a telefon.
- Jó napot ... szeretnék beszélni!
- Nem lehet, mondtam már, hogy ... elvtárs meghalt.
Harmadnap ismét csörög a telefon:
- Jó napot ... szeretnék beszélni.
- Ember! Nem érti amit mondok?! MÁR MEGHALT!!!
- Tudom, de olyan jó hallani.....

Anomalocaris (törölt) 2013.06.24. 18:39:48

@atpijkamo: Ez csodálatos, de hogy jön az Idézetemhez?

Manyecska 2013.06.24. 18:41:49

Valaki nincs itt a Kozma utca környékéről? Esik-e ott?? Úgy értem a temetőnél:DD! Kell-e locsolni???

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.24. 18:49:27

@Lhokseumawe: Tévedés. Az árvízi emlékmű szerintem legalább tíz tonna alumínium.
Az esztétikai növekményről nem is beszélve.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.24. 18:58:37

@Manyecska: Biztos, hogy nem a böribe akarsz pantomimezni?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.24. 19:10:52

Baszki, de sötét nap az a június negyedike!

93 éve írták alá a trianoni békeszerződést, 52 éve született meg Gyurcsány Ferenc, 24 éve mészárolták le a Tienanmen téri tüntetőket a kínai kommunisták.

Ádám 2013.06.24. 19:44:46

@atpijkamo:
atpijkamo 2013.06.24. 18:20:22
@Lhokseumawe: Én pártolom a vonatvezetőket. Szegedről öccázé akármit felhoznak Pestre.

Még a szerelvényt is, akár...:)

Jokkura 2013.06.24. 19:44:59

@atpijkamo: és az USA függetlenségi napja ...is

Jokkura 2013.06.24. 19:46:01

@Jokkura: pardon egy hónap csúszás ,sorry

Ádám 2013.06.24. 19:46:36

anyecska 2013.06.24. 18:03:54
@gabors anyja egy büdös ribanc kurva: én itt reszelgetem csak a körmeim mint nyuszika! Hiányzik hagyma? hmmm..:D

Mint egy liter Arzén...!!! :)

Ádám 2013.06.24. 19:53:58

@Dr Jozef Vengloš: Ilyen névvel francia..., tán a papa ott maradt s nem vonult vissza ?!:)

mbalint987 2013.06.24. 19:59:02

Az oldalamon Bootloader Nyitással is foglalkoztam, a bootloader nyitó programba kötöttek bele. Semmiféle szolgáltató-függetlenítésről nem volt szó... :)

UI.: Az oldal (volt) tulajdonosa én volnék!

England win The Ashes! 2013.06.24. 20:00:06

@gabors anyja egy büdös ribanc kurva: Az megeshte, már ha ugyanarra gondolunk, ugyanis Strasbourgban született, és tökéletesen beszél németül.

mbalint987 2013.06.24. 20:00:21

Illetve a bevezetőszöveg helyesbítését kérném, mert e a fenti történet pár nappal ezelőtt történt!

Ádám 2013.06.24. 20:13:00

@Manyecska: A zsidó temetőben-e ?!?

Manyecska 2013.06.24. 20:18:19

@gabors anyja egy büdös ribanc kurva: :)))) köszi, annyira tudtam hogy valaki ezt bedobja:D

Anomalocaris (törölt) 2013.06.24. 20:40:37

"Hanzli Péter, a Budapest Pride szóvivője"

Hát ilyen névvel mondjuk mi más is lehetne!

Manyecska 2013.06.24. 20:43:17

Valakik békésen ölik egymást a szomszédban. Tudom, mert épp főzök a konyhában..hmmm.. kéne videót készíteni..
:DD

Manyecska 2013.06.24. 20:51:23

Na, átmegyek egy baseball-ütővel,.. segítek a srácnak,:P dzsó éjt, láve-písz..:D

Manyecska 2013.06.24. 20:54:22

@agresszív kismalac: két kézzel, középső ujjal: "ezt neked szivi!!":D :P:D

England win The Ashes! 2013.06.24. 21:16:26

@Manyecska: Na látod, most már tudod, milyen szar érzés lemaradni a világhírről. :)

CID 2013.06.24. 21:16:47

@Lhokseumawe: Dehogynem, oda eszi a fene a sok paraszt vásárhelyit, a szemetet meg ki kell takarítani a városból. Jól elvan a sok tahó pesten;)

Manyecska 2013.06.24. 21:18:09

@Dr Jozef Vengloš: na, végeztem. Hullákat majd később komposztálom:D:P @CID: cöcöcö, tahó pesti mi??:D

England win The Ashes! 2013.06.24. 22:03:35

@Manyecska: Minek? Bízd csak Félire, szerintem még fizet is neked érte. :)

England win The Ashes! 2013.06.24. 23:28:14

Nahát, senki sehol...
Biztos a Démász leszerelte a villanyórákat.

helianthus 2013.06.24. 23:42:46

@Dr Jozef Vengloš: én itt vagyok valahol. Ja nem is, ott vagyok.

Igényes 2013.06.24. 23:45:41

@atpijkamo: Nem is. Akkor lesz a Gru2 premiere.

Lonyul 2013.06.25. 00:12:43

nem sokáig harapdálják a füledet... irtás van

Tiborfalvi Tibor 2013.06.25. 01:07:58

@Tr0LL lvl 666: INGYENES. Többek közt ezt a szót ízlelgesd még, aztán gondolkodj el azon, hogy miért viselkednek így.

Mert egyrészt nem jön be nekik ebből olyan mérhetetlenül sok gempa, hogy ez megérje Hörömpő József adminnak rászánni a fél napját googleval való levelezgetésre (a magyar helyesírását alapul véve nem lehet perf angolból sem), hanem azt mondja bépontnak, hogy töki, szedd le az egészet inkább, mert egy nekem így egyszerűbb.

Aki meg ilyen ingyenes helyen csinálgat oldalakat és emiatt hőbörög, hogy nem nyalják ki a valagát, az szvsz meg is érdemli. Olcsó húsnak híg lesz a leve.

Jóccakát.

Ádám 2013.06.25. 01:22:47

Na megjött a prókátor! gabors ribanc tetves anyja ma mennyit szopott???

CID 2013.06.25. 06:06:06

És még mindig nem unja:)))))))

Manyecska 2013.06.25. 06:39:23

@CID: Pedig! a többiek szerintem gondolatban és élőszóban is ODA küldték, szintén, tehát logikát ne keress:) Küldöm vénszivarnak ezt a szép számot:
www.youtube.com/watch?v=nHPtoiKPK4o :DD boccccsi!:D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.25. 06:53:47

oldszivar show: D gabors messzire nyúló hullámokat keltett, akaratán kívül is. Most pedig... legyünk buták, s jófogyasztók ma is. Parancsolatokat betartsd, élõ olvasó. Pl.: ne végy talpatlan cipõt, igyál sok házmestert, Homárdozz kedvedre, de ne túl keveset, nevess úgy, mintha az utolsó napja lenne az interdnetnek, tehát úgy, mint Manyecska. Fényképezz irodaházakat, szívd le a tankot szájjal, majd csókolj meg addig ismeretlen embereket az utcán. Csá.

Ádám 2013.06.25. 07:59:40

@CID: @Manyecska: @Kellemes Zérókomponista:

Különben miről ugatnátok? Mert látom, más NINCS!!! :):D

Ádám 2013.06.25. 08:04:21

áááámerikás ribanc anyja lestrapált egy fekete vonatnyi cigót. INGYÉ!!!

Manyecska 2013.06.25. 08:14:31

Láttam olyat hogy More& More Kft..:D

Manyecska 2013.06.25. 08:18:42

"külföldi kifejezés jelentése a törvényben: EU-n kívüli állampolgár" földtörvény!..

Gyuszk 2013.06.25. 08:22:33

Figyelj kedves posztoló, egy ingyenes szolgáltatást használtál ahol láthatóan nem olvastad végig a feltételeket. Ha olyan csúcsszuper dolgaid vannak és sok munkát ölsz bele, akkor ne filléreskedd el azt az évi maximum 3-5 ezer forintot amibe egy saját doménnév és egy basic weboldal üzemeltetés kerül.

Martinicske 2013.06.25. 08:27:33

Igen, többen is leírták ilyen ingyenes szutykokon - főleg ha magyar - nem szabad semmi fontosat csinálni.

Bármikor megszűnhet, elérhetetlen lehet bármeddig, törölhet mindent, szarhat a fejedre és ez benne is van az aszf -ben.

Lehet, hogy egy középiskolás gyerek üzemelteti az egészet, azon se lennék meglepve, van kb. 5ezer ilyen "szolgáltató" a magyar weben.

Nem is tud, nem is akar mit kezdeni ilyen problémákkal.

A google szintén.

Megértem a postert teljes mértékben, de sajnos elő kell fizetni egy osztott tárhelyre és egy domain névre, mentéseket készíteni és onnantól lesz nyugalom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.25. 08:59:16

Huh!
Jó kis este volt a tegnapi :D:D:D

Manyecska 2013.06.25. 09:00:34

@ColT: mer gratuláltak a szomszédok?:PDDD
Na, csarnokvizem. megyek a boltba:)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.25. 09:07:30

@Manyecska: Na neeem, csak filmklub, jóféle mozival, meg sok sörrel :D

Tron65 2013.06.25. 09:09:03

@Martinicske:
2 eset:
1: (nem én üzemeltetem) Fizetős tárhelyen lévő fórum egyszercsak tiltólistára kerül. Mint kiderült, az azonos IP-n keresztül elérhető 40 valahány weboldalból 2 valóban vírusos lett, de tiltották az egészet.
2: Én üzemeltetem: a cégnél évek óta használt egyik programot egyszercsak kidobja a Symantec vírusra. Irány a kivétellista illetve csere AVG-re. 1 7 múlva az AVG is kivágta :-(
További 2 nap múlva már mindkét rendszer szerint tiszták ... Vajon mi törpént?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.25. 09:13:33

@Tron65: Érdekeeees...

Nekem pl. a fészbúk tiltja a teljes tárhelyszolgáltatómat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.06.25. 09:18:16

@Manyecska: Diksun!
_________________________________
Az volt már, hogy közvetlenül a Google-nál is lehet honlapot üzemeltetni, tárhelyet bérelni? Sóhereknek és amatőröknek ingyen, igényeseknek/ megélhetésieknek versenyképes áron? Szerintem az a lop.hu is az utóbbit műveli, meg lennék lepődve, ha saját szerverről szolgáltatnának....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.25. 09:23:54

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Hm. Milyen php memory limitet adnak vajon? :D Mert mondjuk a magyar szolgáltatók közül még fizetős helyeken sem mindenhol adnak olyat, mint az ingyenes amcsi helyem :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.06.25. 09:28:24

@Manyecska: Légy erős, lassan 10 éve ez a terminológia szerepel az adekvát jogszabályokban, legyen az határrendészeti, adó- vagy fogyasztóvédelmi. Csak most valamelyik (menstruáló) demonstráló jobber elolvasta, hogy mit is nem szavaz meg.
Oyan ez, mint amikor a kolléganőm a szexuális higiénéről tartott előadást cigány asszonyoknak, és az egyik röhögőgörcsöt kapott a "hímvessző" szótól (nem úgy ismerte, de tudott rá vagy tíz szinonimát), ami hagyján, de hetekkel utána az utcán, tömegben is találkoztak, és a vén rányi akkor is elkezdett röhögéstől fulladó hangon "hímvessző, hímvessző"-t kiabálni és mutogatni a kolléganőre...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.06.25. 09:32:31

@ColT: Egyesületi honlapnak kerestünk helyet, végül találtunk valamivel (nem sokkal) olcsóbbat is, és a honlaphegesztő is azt javasolta, mert nehézkes egy kicsit állítólag valami olyan izé - bár a találatok között hamarabb megjelennének az anyagaink.

Martinicske 2013.06.25. 09:40:28

@Tron65:

Problémák mindig is voltak, vannak, lesznek, csak nem mindegy hogy mekkora támadási felületet hagyunk.

Manyecska 2013.06.25. 09:52:51

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ellenség megtévesztése! Amúgy ezt most az Ángyán Józsitól idéztem:D! @ColT: hétvégén olyan jó filmet néztünk hogy közben én olvastam, a többiek meg kimentek gépezni stb.:DD 16+ volt pedig.

Tron65 2013.06.25. 09:53:36

Persze vannak, csak ezt a "nagyvonalú" kezelést nem bírom értékelni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.06.25. 09:55:12

Az a cigány asszony nem volt ellenséges viszonyban a pénisszel. A kolléganő sem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.06.25. 09:57:39

@Tron65: " 1 7 múlva" (...) Vajon mi törpént?"
Modoroskodáselhárító is volt a keresőkben, de elkúrták?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.25. 10:00:29

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Igaz, a gúglinak is saját maga felé hajlik a keze :D
Ezért kell +1 gomb a lapra, mert ami +1-ezve van, az előrébb kerül.

@Manyecska: Micsoda ingerküszöb!

Manyecska 2013.06.25. 10:20:17

@Manyecska: csak a pólya volt zárlatos. Ez valami divat lett szidni a jobbereket:D..@ColT: kénytelen vagyok feltornászni az ingerküszöbömet:D.....!:) I.e. 10.000 volt a címe. Brutál unalmas volt!

Manyecska 2013.06.25. 10:40:04

@agresszív kismalac: de legalább eltartották a kisujjukat..helyenként:P! ON.@A.Snatch: miért?

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.06.25. 10:44:07

@agresszív kismalac: A balgák mellé, mert azokra hasonlítanak a legjobban. Csak egy betű az eltérés.

Manyecska 2013.06.25. 10:44:13

@agresszív kismalac: indavideo.hu/video/Nyar_van_2 :DDDDDDDDD! nesze neked, vénszivar itt szólózik:D

Manyecska 2013.06.25. 10:47:24

: aha, ruhából! Mikor mondtam???

CID 2013.06.25. 10:48:23

@Manyecska: na, ezért mit kapsz tőle :)))))))))))))))))))))))))

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.25. 10:49:52

@Manyecska: Indavidijót nem bírja lejáccani a telefon.

Manyecska 2013.06.25. 10:53:08

@agresszív kismalac: figyelj, feltétlen nézd meg otthon!:D@CID: ééén? nekem most be kellett raknom Zorallt hogy ellensúlyozzam! Hangosan skandálták a "földet rá' kifejezést!! :P

CID 2013.06.25. 10:58:36

Hát malac, tekerj a telódra egy ezrest, oszt dobd el, hátha valaki felveszi. Simán lejácca :)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.06.25. 10:58:58

@Manyecska: Nekem olyan élményem volt, hogy vonatban utaztam, és egy tejszállító teherautó gázolta el a vonatot, épp ahol ültem. Kisiklott, de nem borult fel. Párszáz métert zötykölődtünk a sínek mellett, mire megállt. A pofám te volt üvegszilánkkal, de megúsztam. Érdekes, hogy a kollégám jött ki helyszínelni, a fotók megvannak. Megkértem, hogyha végez, vigyen vissza a főkapitányságra, hogy kimossam a szememből a trutymót, mert a mentősök csak néhány ragtapaszt raktak az orcámra. A sofőrrel voltak elfogalalva, az rosszabbul járt, de túlélte. Elaludt, és későn vette észre, hogy épp egy vonatnak száguld neki.

(Asszem 95-ben volt.)

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.06.25. 11:02:06

: hibajavítás1: "A pofám te volt üvegszilánkkal" Tele volt.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.25. 11:02:35

: :)) Elég hihetetlen a történet, ezért elhiszem.

"Párszáz métert zötykölődtünk a sínek mellett, mire megállt"

Azonnal leesik a töltésről, és megy amerre lát.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.06.25. 11:05:18

@atpijkamo: A mozdony tartotta meg, én az első kocsiban ültem. Az összekötő kapocs tartotta meg.

Most már megkeresem a fotókat, felteszem valahova, és belinkelem.

Manyecska 2013.06.25. 11:11:01

: nekem meg olyan élményem volt hogy a boroslalival találkoztam a zuszodába, jött le a lépcsőn és úgy bámult hogy megbotlott és tényleg majdnem kitörte a bokáját:D!!:O

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.06.25. 11:19:56

@atpijkamo:

Feltöltöttem:

trenkin.uw.hu/V2.jpg
trenkin.uw.hu/V3.jpg
trenkin.uw.hu/V4.jpg
trenkin.uw.hu/V5.jpg
trenkin.uw.hu/V6.jpg
trenkin.uw.hu/V9.jpg

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.25. 11:22:14

@Manyecska: Na, azt én kívántam neki!
A minap gyanútlanul hallgatom kedvenc rádiómat, a Klasszikot, mire egyszercsak megszólal ez az idióta, hogy örvendezzünk, mert vasárnap ő lesz a Duett c. műsor vendége.
Na, elmegy az ilyen a picsába!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.25. 11:22:39

: Asztakurva! Az az IFA sofőr másodszor született.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.06.25. 11:25:39

Ja, azt mondták a kollegáim, hogy úgy rakták össze, mint a puzzle-t, de már két hónap múlva ki lehetett hallgatni. Persze nem emlékezett semmire.

Manyecska 2013.06.25. 11:26:22

@agresszív kismalac: :DDDD hát akkor bejött:) /bikiniben voltam/

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2013.06.25. 11:26:47

Én sajnáltam, mert valószínűleg túl volt hajszolva, minden nap túl korán kelt, stb.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.25. 11:28:50

@Manyecska: "...Kérdeztem ki volt a tégla? Azt mondta, nem
mondhatom meg, mert
azt tilos, de a tisztesség
kedvéért: az, aki szintén
nem fog menni Kubába.
Ha nagyon kíváncsiak
vagytok rá, itt ül az
előszobában, és
állásinterjúra vár, mert
mindenáron a KISZ-ben
akar fix állást.
Kimentünk, mondom,
szia, Boros Lajos, a k*
anyád. Utána mi már
nem találkoztunk.”

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.25. 11:29:50

@Manyecska: "bikiniben voltam"

Annyira nem lehetsz ijesztő!

Manyecska 2013.06.25. 11:33:18

@agresszív kismalac: hát, az avatarom nem elég??@atpijkamo: :DDD köszi. Ja, lehet.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.25. 11:49:06

@agresszív kismalac: "Kép nincs?"

Gondolom nem fért rá.

(Na, ezt megcsinéltam. Most Manyi 3 hétig nem fog hozzám szólni...)

Manyecska 2013.06.25. 11:51:30

@atpijkamo: :DDD ne akarjatok inkább jó, a négy kiló + mind a combomon van. Állítólag focista combjaim vannak:P:DD

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.06.25. 11:55:11

@Manyecska: "focista combjaim vannak"

Annyira szőrősek?

Kegyetlen vagy hozzánk.

Manyecska 2013.06.25. 12:04:25

@atpijkamo: nem, az összes k.kiló belsőcombra és csípőre rakódik csak, hogy az istenbe??:(

Ádám 2013.06.25. 12:06:29

@Manyecska: te még az árvíz alatt is híztál !?! akkor is csak meresztetted a picsádat !?! :)

Ádám 2013.06.25. 12:12:58

@Manyecska: akkor legalább nem látszik
vagy nálatok van már világítás? meresztheted, de még a szúnyogok sem szállnak rá !?!

LÉPEM!

Manyecska 2013.06.25. 12:15:24

@gabors anyja egy büdös ribanc kurva: menjél, kapjál be valamit pl. a f@szomat.
:DDD

Manyecska 2013.06.25. 12:23:59

@gabors anyja egy büdös ribanc kurva: nem híztam! illetve fél kilót tél óta. A Laci valakivel összekever de neki megbocsájtom!:) Honnan vette??

Manyecska 2013.06.25. 12:40:16

Különben is: annyi szülésnél asszisztáltam és dolgoztam a kórházban hajnaltól délutánig stb!,/47 kg-os versenysúlyon:( / legalább életem eme szakaszában ne kelljen rohangálnom. Különben is szoptatok hatóránként!!:D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.06.25. 15:06:31

@Manyecska: Az én 130(+)n kilóm is az asszony csípőjére és belső combjára rakódik alkalmanként...

Manyecska 2013.06.25. 15:13:10

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: egyszer majd próbáld meg fordítva elég szar mert nem kapsz rendesen levegőt:P bár annyira nem zavaró..:P

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.06.25. 15:56:25

@Manyecska: A levegőt nem csípőtájon veszem, ott max. kifújom...

Ádám 2013.06.25. 17:43:13

@Manyecska: Különben is szoptatok hatóránként!!:D

Szép eredmény! Na ezt igyekszem megközelíteni. gábors anyja óránként hatot szopik... :):D van abban minden náció!

rooter 2013.08.22. 13:23:41

"nem elérhető" - nem érhető el magyarul.
süti beállítások módosítása