Tékozló Homár

Az ELMŰ sem szól, hogy jöhetnek az áramért

2013.07.18. 13:53 | jackyll | 395 komment

Naiv lakásvásárlókat váratlanul érte, hogy miután 30 nap alatt nem sikerült átiratniuk az áramot az új tulaj nevére, egyszerűen elvágták a kábelt az ELMŰ szerelői. Egy nappal később ugyan leadták a papírokat, de az aláírható szerződésről elfelejtették értesíteni őket, így 10 nap rögtön kiesett:

Az ELMÜ, mint egyedüli áramszolgáltató, embertelen, szerintem nem egészen jogszerű eljárását szeretném leírni. Bátyám (külföldön él), 78 éves idős, kissé beteg édesanyánk részére vásárolt az Óbuda-Pók utcai lakótelepen egy lakást, hogy közelebb legyen hozzám, könnyebben tudjak segíteni Neki. Lakás vásárlás a néni unokájának a nevére történt - praktikussági szempontból. Az Unoka egyetemista (vidéken). Felújítás után, végre beköltözött Édesanyánk a lakásba, amikor 2013.06.03-án megjelent az ELMÜ szerelője, hogy leolvassa a villanyóra állását (akkor még nem tudtuk, hogy azért, mert az előző tulajdonos, akkor mondta fel a szerződését). Amikor ott volt közölte, hogy 15 napon belül menjünk be az ügyfélszolgálatra és írjunk/kössünk egy új szerződést az ELMÜ-vel, mint új tulajdonos. Már akkor jeleztem, hogy a 15 nap nem biztos, hogy menni fog, mert az unokaöcsém/tulajdonos nincsen Budapesten, vizsgaidőszak van, nem biztos, hogy alá tudom iratni Vele a szerződést. Az Úr azt javasolta, hogy akkor hívjam fel az ELMÜ ügyfélszolgálatot és jelentsem be, nehogy "kikössék a villanyórát".

Így is tettem, amikor a költözést követően lehetőségem adódott (kb 3-4 nap múlva), felhívtam az ELMÜ ügyfélszolgálatát, ahol a bejelentkezéskor közölték, hogy a beszélgetésünket rögzítik (erre még azt hiszem szükségünk is lesz). AZ ügyintéző hölgynek elmondtam a problémámat, hogy valószínűleg nem tudom 15 napon belül az új szerződést produkálni, aki megnyugtatott, hogy ne aggódjak, nem lesz semmi gond, ha aláírta az Unokaöcsém a papírt, küldjem be, nem fog addig semmi történni. Vége lett a vizsgaidőszaknak, aláírta Unokaöcsém a papírt, éppen azt kerestem, hogy hol tudom e-mailban (2013.07.08-án) beküldeni, hogy gyorsabb legyen, amikor Édesanyám rémülten felhívott, hogy ott van két szerelő az ELMÜ megbízásából.

Dörömböltek az ajtóján, mert nem hallotta korábban és mire ajtót nyitott a lakásba bemenő villanyvezetéket már el is vágták, a villanyórát leszerelték. Próbáltam telefonon elmagyarázni a szerelőknek, hogy már küldjük a szerződést, az előzményeket is elmondtam Nekik, de közölték, hogy Őket ez nem érdekli, Nekik azt mondták szereljék le az órát. Édesanyám szomszédja is próbálta némi emberségre bírni a szerelőket, hogy ne tegyék ezt egy idős asszonnyal, aki nem, nem fizetett, csak egyszerűen koránál fogva nem tudja ügyeit intézni elég gyorsan.

Semmi nem hatotta meg szerelőket, ott maradt Édesanyám 30 fokban villany nélkül egy olyan lakásban, ahol minden áramról működik. Semmilyen előzetes értesítést/figyelmeztetést nem kaptunk a júniusi leolvasós Úr információján kívül. A villanyórát a lakás tulajdonosának tudta nélkül - sőt a bentlakó Édesanyám tudta nélkül - szerelték le, mely szintén nem biztos, hogy jogszerű.

Elszaladtam az Unokaöcsémért, aki véletlenül két nappal korábban ért haza, így Budapesten volt. Bementünk az ELMÜ ügyfélszolgálatára, némi várakozás után leadhattuk a papírjainkat. Kértük, hogy próbálják meg emberségből kicsit meggyorsítani a visszakötést, ezért szívesen fizetünk is különdíjat az ELMÜ-nek, de az ügyintéző hölgy vállát huzogatva közölte, hogy az nem úgy megy. Majd a szerződést iktatják (2-3 nap), majd átatdják a szerelőknek és max 8 nap áll rendelkezésükre, hogy vissza szereljék az új órát (természetesen nem ingyen). Kicsit felháborodva, kicsit elkeseredve, de tudomásul vettük a dolgot.

Már mentünk vissza Édesanyámhoz, hogy némi lelket öntsünk belé ill. megpróbáljuk megmenteni a hűtőjének tartalmát, amikor az ELMÜ-től hívtak (engem, mert az én számom adtuk le - Édesanyám nem mozog a városban, az Unokaöcsém pedig nem sokat van Budapesten), hogy bocs, de elfelejtették mondani, hogy kell egy "mérőhely hitelesítő vizsgálat" (addig nem érvényes a szerződés), amit egy független villanyszerelőnek kell elvégezni (természetesen nem ingyen). Sikerült másnapra ezt is elintézni, így gondoltuk minden rendben. A villanyszerelő közölte, hogy rendel egy "buborékot" (természetesen jó áron), mert anélkül nem működhet majd a villanyóra (ezt sem mondta eddig senki).

Vissza mentem megint az ELMÜ ügyfélszolgálatra, leadtam ezt a papírt is, megint próbáltam némi emberségre hivatkozva meggyorsítani a visszaszererlést, de ugyan azt a flegma, nemtörődöm, lelketlen választ kaptam. Ma, 2013.07.17-én merészeltem felhívni az ELMÜ ügyfélszolgálatát, hogy mi türelmesen várunk, de már a 10. napja nincs áram Édesanyám lakásában, miben reménykedhetünk. Az ügyintéző hosszas keresgélés után közölte, hogy szerinte nyugodtan menjen be az Unokaöcsém (azt nem tudom, hogy ha én nem telefonálok, akkor ezt mikor közlik) az ELMÜ Bp. Eurocenterében lévő ügyfélszolgálati irodájába, ott aláírhatja a kész szerződést (ezt sem közölték, hogy erre még szükség lesz). Szerencse, hogy paranoiából aláirattam egy meghatalmazást az Unokaöcsémmel, hogy ha újabb probléma merülne fel, legyen aki intézkedhet.

A visszaszerelésről még mindig nincs hír, várjuk a megígért telefont. Felháborítónak, embertelennek, megalázónak tartom ezt az eljárást. Nem arról volt szó, hogy loptuk az áramot, hogy nem fizettünk, mégis ugyanúgy jártak el velünk szemben. Nem vitathatjuk az ELMÜ jogszerűségét, mert tényleg nem adtuk le 15 napon belül a szerződést (igaz az ELMÜ információja alapján), de talán egy becsületes állampolgár megérhetne annyit az ELMÜ-nek, hogy legalább egy figyelmeztetést küld, mielőtt leszereli a villanyórát. Azt is tudjuk, hogy ez jó pénz az ELMÜ-nek és a vele kapcsolatban lévő villanyszerelőknek. Mire sikerül visszaszereltetnünk az új órát kb 25 e Ft-ot fogunk kifizetni. Remélem az ELMÜ-höz is eljut majd valamilyen formában ez az eset (én mindent meg fogok tenni ennek érdekében) és egy kicsit felülbírálja ezt az eljárási módot.

INSTANT UPDATE:

Tegnapi levelem folytatása, minden reményemet szétfoszlatta az ELMÜ-vel kapcsolatban. A villanyóra leszerelését követően a 10. napon "merészeltem" felhívni, az ELMÜ ügyfélszolgálatát, hogy megérdeklődjem hol áll az ügyünk. A központi ügyfélszolgálaton közölték velem, hogy a szerződés már régen elkészült, és bemehet a tulajdonos aláírni az óbudai Eurocenterben lévő ügyfélszolgálati irodába. Szerencsére van meghatalmazásom, így nem kell újra előkerítenem az Unokaöcsémet.

Az ügyfélszolgálati irodában tényleg ott volt a szerződés, melyet aláírhattam. Távozásom előtt még megkérdeztem, hogy mikor várható a szerelő, mert én nem vagyok állandóan a lakásban. Az ügyintéző hölgy közölte, hogy 4-8 nap áll rendelkezésükre a beszerelésre. Ekkor bevallom eldurrant az agyam, ettől a lelketlen, nemtörődöm hozzáállástól.

Hogy lefordítsam a dolgot: 2013.07.09-én leadtuk a szerződéshez szükséges iratokat, amikor az ügyintéző közölte 2-3 nap amíg elkészül, majd be kell menni aláírni - majd azt követően indul a visszaszerelésre rendelkezésre álló 4-8 nap -, de az is lehet, hogy a szerelő hozza ki és ott kell aláírni. Ha be kell menni, természetesen telefonon értesítenek. Miután rákérdeztem, hogy akkor max 11 nap, a válasz az volt, hogy max, de ne aggódjak általában korábban meg van. Ehhez képest a 10. napon én telefonáltam és tudtam meg, hogy mehetek aláírni, és az ELMÜ-nek az aláírást követően kezd el ketyegni a 4-8 nap. Miután könyörögtem, hogy a lakás lakott, egy beteg 80 éves néni él benne, ne csinálják ezt, az ügyintéző hölgy melletti dolgozó csak kedvesen közölte "mond Neki, nekünk is csak két kezünk van". Sírva jöttem ki az irodából, mert ezt már nem tudtam feldolgozni.
 
Remélem az ELMÜ megfelelő vezetői is ezt teszik olvasva levelem.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.07.18. 22:06:11

@uraaam: de bakkecskére nem szabad közbe gondúni, mer akkor nem használ!

@Mylady: meg akarod menteni a népeket? dicséretes, de hamvába hótt ötlet. hámeg aki a homárról tájékozódik a világ dolgairól, annak inkább gyóccert kéne szednie nagy mennyiségben. :D

nade mosmán alszok. punktum.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:07:08

@zsiráfffff: te csihadj, el ne rontsd már a műsort

a homár a szegény ember sztendáppkámedije

igazságos 2013.07.18. 22:07:35

@zsiráfffff: nem ér lelépni és függetlennek lenni!

ketten egy ellen, valaki védjen meg engem is

Atörökk 2013.07.18. 22:07:40

@igazságos:
Amióta vettem 27.-én 30 deka borjúpárizsit, és berángattak vagyonosodási vizsgálatra miatta, azóta óvatos vagyook.

@uraaam:
A szarvasgomba az a lazacra kell. Ha a bélszínre tettem, ment tőle a hasam.

Mylady 2013.07.18. 22:07:55

@uraaam: és állástalan biciklitolvajok

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:11:10

@atörökk: az azért volt, mert nem volt elég nyers a közepe, hiába beszél neked az emberfia

@igazságos: @Mylady: meg a vécésnénik

Atörökk 2013.07.18. 22:12:59

@uraaam:
Nem volt érkezésem odafigyelni, ideges voltam mer' lopott árammal ment a sütő, mikor sült.

igazságos 2013.07.18. 22:13:00

@atörökk: megmondta apti, hogy ő itt a jogos mindentudó, na

úgyhogy

igazságos 2013.07.18. 22:14:48

A villanyóra leszerelését követően a 10. napon "merészeltem" felhívni,

2-3 nap amíg elkészül, majd be kell menni aláírni - majd azt követően indul a visszaszerelésre rendelkezésre álló 4-8 nap

Ekkor bevallom eldurrant az agyam, ettől a lelketlen, nemtörődöm hozzáállástól.

?

ráértünk eddig is, nem sietünk sehová

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:15:58

@atörökk: te is idegesen összerezzensz, ha kopognak az ajtón, nehogy a villanyóra-leolvasó legyen az?

igazságos 2013.07.18. 22:16:12

egyébként meg a munkanapok számítanak

tehát 23-ig ráérnek bekötni :P

igazságos 2013.07.18. 22:20:05

@uraaam: de nem venném a mellyemre, ha a csalás szó rossz alkalmazása miatt tényleg...

kitelne ettől, az biztos

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:20:33

@atörökk: kikötöttek, és a csápossal szeded a falu végén?:D

igazságos 2013.07.18. 22:21:50

szóval akkor megin én nyertem?

na ugyi hogy volt az a trükköcske

mi a helyzet a gáz, víz, szemét és közös költség fizetésével?

és persze a régi tulajdonos volt a csaló, akinek volt a pucájában elég rámenősség, hogy előbb ő szólt az elműnek

mert különben fizethtné MÁS költségét ugye?

ez is csalás ám

Atörökk 2013.07.18. 22:21:59

@uraaam:
Megfúrtam egy benzinvezetéket, most egy aggregátor termeli az áramot itt a negyediken.

igazságos 2013.07.18. 22:23:43

sőt, aki nem tesz eleget a törvényi kötelezettségnek, szintén büntethető, elviekben

csalás, ha te új tulajdonosként nem jelented be a szolgáltatóknál a kecódat, az meg még jobban, ha élvezed is azokat, közbe senki nem fizet

a nem tudás nem mentesít

szóval a poszter legyen hálás, hogy az elmű még szóba állt vele, és végül is elintézték az ügyét

Mylady 2013.07.18. 22:25:07

@uraaam: Nálam a gázóra-leolvasó járt. Nem mertem beengedni. Hosszasan csengetett, totál beijedtem. Mi van, ha betöri az ajtót????

igazságos 2013.07.18. 22:25:32

@uraaam: ő csak akkor, ha én állok az ajtóban

olyankor ki is ugrik az ablakon

Atörökk 2013.07.18. 22:26:19

@Mylady:
Utána rendbe kell hozni, ha nem akarod, hogy huzat legyen.

Aureliano Buendía 2013.07.18. 22:27:16

@atörökk: akkor az zúg két napja?

üdv: az ordibáló lakótárs a másodikról

@igazságos: még nem intézték el, még fel kell szerelni a mérőt
ha nem a mamesz lenne, azt mondanám: megérdemli

elkezdtem újra olvasni a posztot, 2 bekezdés alatt 5 tárgyi tévedés... ez homáron belül is megsüvegelendő teljesítmény

Mylady 2013.07.18. 22:27:47

Akkor megállapíthatjuk, hogy igi mai tevékenysége megint csak egy tartalom nélküli ámokfutás volt. Fogalma sincs, miről beszél, de azért összehord hetet-havat. A lényeg, hogy foglalkozzanak vele.

Elég szar élet lehet az, amikor ide kell jönni társaságért kuncsorogni.

Atörökk 2013.07.18. 22:29:54

@uraaam:

Szóval miattad kellett elmennem füldugót venni, te rohadék!!!

igazságos 2013.07.18. 22:30:03

@uraaam: sose tudjuk itt mán meg az igazat, hogy is volt azzal a lakásvásárlással, meg hogy mivan a többi rezsi nem fizetésével

igazságos 2013.07.18. 22:33:24

@Mylady: nem magyarázom el konkrétan

igazságos 2013.07.18. 22:34:24

tudom, hogy milédi szeret, nem kell mondani, csak így titkolja

mi már pszichocica idején se vótunk jóba, ki tudja, miért

Mylady 2013.07.18. 22:36:05

@igazságos: :DDD
Igen, abban biztos voltam, hogy semmi konkrétumot nem tudsz mondani. Ma ügyesen bebizonyítottad, hogy amit mondasz, az csak üres duma mindenféle tartalom nélkül.

Mylady 2013.07.18. 22:37:27

@igazságos: Álmodozz csak. Szánalmas vagy.

igazságos 2013.07.18. 22:38:35

@Mylady: 3:1 az én javamra

még több jelzőt :P

ki is a rosszindulatú most?

Mylady 2013.07.18. 22:38:50

@igazságos: Szerencsére végetért mai "száműzetésem" és ismét a saját gépemen fogok internetezni. Azon, amin a neved és a kommented helyett a "Szánalmas hülyék" felirat jelenik meg.

AtiSnatch 2013.07.18. 22:40:55

kinek maradt egy kis popkornja?

igazságos 2013.07.18. 22:41:11

@Mylady: egészségedre, ha téged ez tesz boldoggá

Mylady 2013.07.18. 22:42:15

@igazságos: 3:1? Na ne röhögtess.
Egyelőre ott tartunk, hogy egész nap szajkóztad a trükközést, de egy konkrét példát nem tudtál mondani. Még olyat sem, amit elhisznek azok, akik nem értenek az adózáshoz. Nem hogy olyat, amit egy szakember elhisz.

t0m973 2013.07.18. 22:43:21

a poszt már senkit sem érdekel viszont leszerepelt a honvéd
is

igazságos 2013.07.18. 22:43:41

@Mylady: már ott tartasz, hogy azt se érted, amit leírsz :P

Mylady 2013.07.18. 22:44:59

@igazságos: Tényleg? Most megkérdezhetném, hogy mit nem értettem, de felesleges, mert épkézláb választ nem fogsz adni. Ezt láttuk ma egész nap.

igazságos 2013.07.18. 22:47:13

@t0m973: meg az edzőnek is késve utalnak

igazságos 2013.07.18. 22:48:33

@Mylady: na pusszantlak, drágám, segítségül elárulom, hogy talán értelmezned kéne a mondataidat, 17 hozzászólással feljebb

Mylady 2013.07.18. 22:49:35

@igazságos: Anyádat pusszantsd, én meg nem vagyok a drágád.

igazságos 2013.07.18. 22:50:51

@Mylady: teljesen belédzúgtam most már

leszbi lettem

kellett ez neked?

tényleg léptem

Ádám 2013.07.18. 22:52:24

@Mylady: Mi van! Megvesztél? RIBANC!!!

Mylady 2013.07.18. 22:54:10

@igazságos: Mi van, ennyire nem kellesz a pasasoknak, hogy a nők felé fordultál? Nem csoda.

Ádám 2013.07.18. 22:57:09

@Mylady: Büdös ribanc! Már másnak is anyázol, te FÉREG, ÁLLAT!!! SZOKÁSOD, MI?lédi a moslékszájú ribanc kurva!!!

Mylady 2013.07.18. 22:49:35
@igazságos: Anyádat pusszantsd, én meg nem vagyok a drágád.

Mylady 2013.07.18. 22:58:54

@vén szivar: Anyád a ribanc.

Elmondtam többször, hogy ha leribancozol, akkor vissza fogok szólni, hogy anyád a ribanc. Te mégis rendszeresen idejössz leribancozni.
Ebből bármelyik gyakorló pszichológus kihozná, hogy azért csinálod, mert megelégedéssel tört el, hogy ezt láthatod leírva az anyádról. Azért, mert
valójában te is ribancnak tartod. :)
Bocs, hogy tőlem kell megtudnod.

igazságos 2013.07.18. 22:59:43

@Mylady: juj

akkor mégse én vagyok a leszbi

léptem tényleg

hobbitroll 2013.07.18. 23:00:07

@t0m973: érdekelt az egyáltalán valakit? O.o

Mylady 2013.07.18. 23:00:16

@vén szivar: Anyád a ribanc, már mondtam.

Nem értem, mi a baj abban, hogy azt javasoltam iginek, hogy a nekem szánt csókjait adja édesanyjának.
Rossz az, aki rosszra gondol.

AtiSnatch 2013.07.18. 23:02:59

@hobbitroll: szóval én egy senki vagyok? :D

hobbitroll 2013.07.18. 23:03:57

@A.Snatch: kezeltesd magad, a lédi/igi veszekedés nagyságrendekkel szórakoztatóbb :D

Ádám 2013.07.18. 23:03:58

@Mylady: te BAROM ÁLLAT FÉREG RIBANC KURVA !!!

ÁRVA VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

te mocskos pofájú ribanc tehén!!! te férge a "női" nemnek, te undorító patkány.......

hobbitroll 2013.07.18. 23:06:06

@A.Snatch: azt nem mondtam, h senki vagy, mindenesetre nem normális, hogy valakit a poszt érdekel, amikor ilyen jó a "műsor" :) (többit lsd. fentebb :P)

AtiSnatch 2013.07.18. 23:07:10

@hobbitroll: azt hittem a honvédra írod, de utána megtanultam értelmező olvasni :D

Mylady 2013.07.18. 23:07:51

@vén szivar: Anyád a barom állat féreg ribanc kurva, meg a mocskos pofájú ribanc tehén is. Meg férge a női nemnek, meg undorító patkány. Kihagytam valamit?

Egyébként ha tartanánk egy közvéleménykutatást arról, hogy hányan nem élnek azon anyák közül, akiket te itt lekurváztál, mocskoltál, szidtál stb, valószínűleg elég hosszú lenne a lista.

hobbitroll 2013.07.18. 23:08:16

@A.Snatch: ez mit jelentsen? kisakkoztad, mivel nem vagy _valaki_ nem maradt más lehetőséged, minthogy senki légy? :D

hobbitroll 2013.07.18. 23:09:23

@A.Snatch: ahhh ... akk sztornó :D

a blogmoci kétkommentközött monnyon le!!!!!

England win The Ashes! 2013.07.18. 23:10:38

@hobbitroll: annak már vége. Most ha jól látom, a szivar-mylady rangadó jön, de ha valamelyik amerikás tahó is beugrik, na az lesz ám a csemege.

AtiSnatch 2013.07.18. 23:11:50

@hobbitroll: a műsort figyelemmel kisértem, csak közbe informálódni akartam, h mi lett a meccs eredmény. a poszt meg kinemszarjale

hobbitroll 2013.07.18. 23:12:39

@Ian Bell 4 Prez: azaz, hagyma majd jól megmondja, hogyan megy ez a ámerikában (mintha az olyan sokat segítene rajtunk, vagy a poszteren) :D

Mylady 2013.07.18. 23:13:16

@Ian Bell 4 Prez: Á, nem jön. Már unom ezt a faszt. Egy éve ezt csinálja. Pedig eredetileg hozzá sem szóltam.

Ádám 2013.07.18. 23:13:51

@Mylady: tényeket RIBANC! TÉNYEKET !

hobbitroll 2013.07.18. 23:14:45

@A.Snatch: a meccs eredménye? szerintem lédi:igi = 0:0, de erről nekik biztos más a véleményük :D

Mylady 2013.07.18. 23:17:35

@hobbitroll: Miért 0:0? Én feltettem egy kérdést 36x, ő nem válaszolt egyszer sem. Csak mellébeszélt, aztán meg elkezdett viszakozni, hogy ő nem is azt mondta. Pedig de.

AtiSnatch 2013.07.18. 23:17:51

@hobbitroll: hellohello!kapcsolj másik csatornára!én a honvéd meccs eredményről beszélek,nem a homár k1-ről :D

gabors 2013.07.18. 23:19:03

kezdodik .... ?!?!

cigar es mylady ... nyomjak kivancsi leszek ki adja fel ...

AtiSnatch 2013.07.18. 23:20:05

@Ian Bell 4 Prez: te tisztánlátó vagy? :O :D

Mylady 2013.07.18. 23:20:52

@gabors: Szerinted?
Vénszivar egy éve nyomja ugyanazt a mocskolódást, minden egyes kommentemre.
Én kb félévente egyszer válaszolok.

Ez egyébként kb ugyanaz a sztori, mint a tiétek.

Ádám 2013.07.18. 23:23:14

@Mylady: ITT A TÁRSAD!!!
MEGJÖTT A MÁSIK MOSLÉK!!! ANYÁZÓ FÉREG!!!

AtiSnatch 2013.07.18. 23:24:40

na cakkát! majd holnap meséljetek! :D

England win The Ashes! 2013.07.18. 23:34:28

@hobbitroll: ott ilyen nem fordulhat elő. Pláne mert minden lakásnak és háznak saját atomerőműve van, ami alkalomadtán Irán vagy a KNDK ellen is bevethető.

hobbitroll 2013.07.18. 23:35:44

@Ian Bell 4 Prez: aztaqrva, ezt nem is tudtam! köszi, megérte reggel felkelni :D

t0m973 2013.07.18. 23:38:18

nyertek a jugoszlávok 2-0-ra a honvéd ellen,hát kábé erre számítottunk

hobbitroll 2013.07.18. 23:45:42

"Nagy az isten állatkertje. Egy 36 éves amerikai férfi pert indított az Apple ellen. A férfi szerint az Apple a hibás abban, hogy túl sok pornót nézett és emiatt elhagyta a felesége a gyerekével együtt. A férfi szerint az Apple-nek szűrőkkel kellett volna ellátnia az általa gyártott operációs rendszert..."

hup.hu

galicius 2013.07.19. 00:02:44

Az ELMŰ szarik rád.Ők,bár szolgáltatók,de mégis úgy viselkednek,mint,ha hatóság lennének.Nagyon nem érdekli,hogy szegény néninek sokkot okoznak.Ezek nem emberek,droidok.Agyatlanok.Reggel felprogramozzák őket és csak azt tudják csinálni,ami a programban van.Különben is,most ezek a cégek rohadtul haragszanak ránk a rezsicsökkentés miatt.Vegyél inkább egy aggregátort és hagyd a fenébe őket.

TH 2013.07.19. 01:59:19

Nem olvasom végig a kommenteket, mert lusta vagyok, de a posztolónak üzenem, hogy ha a kedves rokon vidéken vizsgázik, akkor egy ún. MEGHATALMAZÁSI SZERZŐDÉSSEL bárki intézheti helyette a családból.

És elárulok egy nagy-nagy titkot. Ha véletlenül más írja alá az unokaöcs helyett, akkor sem történik semmi baj, nem fogják hitelesíttetni az aláírást (ráadásul a beleegyezésével történik, senkit nem károsítanak meg stb.), és akkor esetleg határidőn belül is el lehet intézni azt, amit el is kell intézni.

gabors 2013.07.19. 02:04:50

@vén szivar: Szia remelem jol vagy ...

gabors 2013.07.19. 02:05:55

@hobbitroll: ezt mar Jozef belinkelte tegnap ... de ahogy irod

gabors 2013.07.19. 02:07:17

az volt mar hogy allamositani kellene az ELMU-t par fideszest a vezetesbe mindjart megoldodik minden az igaz aram nem lesz

telkoe 2013.07.19. 08:59:07

@galicius: Agyatlan a kedves neni rokonsaga volt amikor nem foglalkozott a szerzodeskotessel es utana hiszteriazott hogy nincs a mamanal aram.

ghck 2013.07.19. 10:12:02

@Thule:
A siccen kívül felhívnám a figyelmedet az írásjelekkel kapcsolatos helyesírási szabályokra is, ha már helyesírásból vállalsz kioktató szerepet.

teotwawki 2013.07.19. 10:37:42

Nem akarom piszkálni a posztolót, így is kapott már bőven eleget. Csak szeretném figyelmeztetni, hogy ha esetleg eddig még nem tették meg, akkor sürgősen papírozzák le, és az illetékhivatalban jelentsék be az ajándékozás tényét. Mert ha az unoka egyetemista lévén nem rendelkezik bevallható jövedelemmel, akkor legkésőbb jövő májusban (az SZJA bevallások határideje után) a NAV-ot nagyon fogja érdekelni, hogy mégis miből vett ingatlant. Utólag már nem nagyon fogja őket meghatni ez a gazdag külföldi nagybácsi fedősztori. Olcsóbb és egyszerűbb befizetni az ajándékozási illetéket, mint esetleg végignyomni egy vagyonosodási vizsgálatot és duplán leadózni (+50% bírság) a külföldön egyszer már adózott jövedelmet.

HereGuru 2013.07.19. 11:01:48

@atpijkamo: "Mondtam, hogy én csak varratszedésre jöttem, mire közölték, hogy ahhoz nem kell orvos, menjek haza és szedjem ki magamnak. Így is lett, hazamentem és kiszedtem a varratokat a lábfejemből." Te, melyik Kór-ház ez? Nem ismerik a magától lebomló varratot?

Aureliano Buendía 2013.07.19. 16:41:26

@galicius: te tényleg ekkora hülye vagy, hogy úgy kommentelsz, hogy előtte nem olvasol, vagy pedig csak minket akarsz szórakoztatni?

j311 2013.07.19. 17:33:13

"Sírva jöttem ki az irodából, mert ezt már nem tudtam feldolgozni."

Szar lehet ilyen gyengen az elet...

igazságos 2013.07.19. 21:13:29

@teotwawki: de hát megmondta itt az adószakértőnk konkrétan, hogy ez nem csalás, ha nem teszed meg ezt a lépést

hiába magyaráztam én is neki

igazságos 2013.07.19. 21:16:05

szóval tényleg én nyertem!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.20. 04:23:33

@Graeme Swann 4 Prime Minister: anyad a taho
megnyugodtal?
beugrottam, mert a legfelso posztban a ven buzi megemlitette, hogy csorte volt
remelem most mar OK

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.20. 04:25:06

@Mylady: nem lenne Igivel baj
csak buta
es meg ez sem lenne baj, de okosnak hiszi magat
a fogyatekossagaert sajnalom, de nem kell vele visszaelni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.20. 04:26:24

@Graeme Swann 4 Prime Minister: egyre sotetebb vagy
valami komoly trauma erhetett

igazságos 2013.07.20. 13:15:59

@hagyma: mindd, mi van, mivel érdemeltem, ezt tőled?

Szerintem én vagyok itt az egyetlen, aki nem haragszik rád, na meg úgy legyint erre

mivel ismersz, úgy ez mèg inkább jellemez téged, mint embert

Pedig nincs veled gondom, hiába próbálsz itt szemètkedni

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2013.07.21. 10:27:03

édesanyánk, a néni ?!?!?!?!?! mi a fasz van? lakásmaffia-e?!
süti beállítások módosítása