Tékozló Homár

Majdnem kisemmizte egy Facebook-hirdetés

2013.08.30. 12:42 | jackyll | Szólj hozzá!

Judit Facebook-fiókját valószínűleg meghekkelhették, mert az előzőleg beállított 5 dolláros reklámkampánya felkúszott napi 250 dollárra, a teljes költségvetése pedig 5000 dollárra. Szerencsére már az első nap sikerült megfékeznie a katasztrófát, aztán írt a Facebooknak, akik semmi érdemlegeset nem válaszoltak. Másnap újabb kampány indult a tudta nélkül, aztán pedig felment a napi keret 1000 dollárra. Mivel semmilyen segítséget nem nyújtott a Facebook, kénytelen megszüntetni a bankkártyáját is:

Nem akarok senkit elijeszteni a Facebookon való hirdetéstől, de nekem majdnem nagyon sok pénzem bánta. Néhány hónapja elindítottam egy blogot a Facebookon, Macskanadrág névvel, gyerekruhákról, gyerektémákról leginkább csak a saját szórakoztatásomra, esetleg egy jövőbeni gyerekruha webshop gondolatával. Persze ahogy gyűltek a lájkolók, vérszemet kaptam és gondoltam kipróbálom, hogy a Page Like hirdetéssel mennyien csatlakoznának még az oldalamhoz ezért néha 10-20 dolláros kampányokat állítottam be pár hétre, ahol a Facebook kirakta az oldal lájkolóinak ismerősei oldalára, hogy nekik tetszett az oldalam, és így volt esély, hogy ők is megnézzék és tetszen nekik. Utoljára egy napi 5 dolláros kampányt állítottam be, amit gondoltam majd 1 hétig futtatok. Eddig mindig a kampányok végén jött egy sms, amiben megírták mennyi volt az összköltés és azt azonnal le is vették a kártyámról, aminek adatait kötelező volt megadni az elején. Egyik nap reggel még posztoltam egy képet a blogon majd elmentünk a családdal kirándulni egész napra, egész nap hozzá sem nyúltam a gépemhez.

Másnap reggel egy sms fogadott miszerint a Facebook megpróbált levenni 247 dollárt a kártyámról, amit szerencsére nem tudott megtenni, mert nem volt épp annyi pénz rajta (kb 50,000 Ft tehát). A szívroham kerülgetett, azonnal megnéztem a Facebook hirdetés managert ami szerint én előző nap megváltoztattam a kampánybüdzsét 5000 dollárra!!!! és a napi büdzsét pedig 5 dollárról felemeltem 250 dollárra. Ami szintén érdekes volt, hogy az e-mailben erről a napról kapott számlában 0 klik és 0 megjelenés szerepelt az összeg mellett (???).


Azonnal kitöröltem a kampányt és gondoltam majd írok a Facebooknak, hogy valami gond történt. A kártyámról mindenesetre kivettem a maradék pénzt is. Másnap reggel újabb számla érkezett és újabb próbálkozás volt a kártyámon, miszerint megint (egy újabb) 247 dollárt akartak levenni róla de persze nem sikerült. A Facebook hirdetési menedzsert megnézve egy újabb kampány indult!! újra 250 dolláros napi büdzsével.

Újabb szívroham, ez már nem tréfa, kitöröltem a kártyadataimat, az egész hirdetési menedzser felületet (amit utána napokig nem is lehetett elérni), kártyámat azonnal letiltottam és az elérhető Facebook felületen írtam a számlázási részlegnek, hogy nézzenek utána mi történt, szerintem valaki tuti feltörte a fiókomat. Közben még voltak furcsaságok, hogy a Paypal accountomnál nem az én e-mailcímem szerepelt, hanem egy vadidegené, valamint másnap reggel (nemtudom összefügg-e az egésszel) egy kongói (!) számról volt egy nemfogadott hívásom.

A Facebook számlázással azóta két levelet váltottam, akik mint egy automata gép ismételgetik, hogy mi a számlázási rendszerük és ők a szerint számláztak, mintha fel sem fognák, hogy mit írtam nekik.

Aztán tegnap egyszercsak visszatért a hirdetési menedzser felületem, amin a mellékeltek láthatóak (screen shotot mellékelek). A 08.24-én indított kampányom folyamatos ! és napi 1000 dolláros a napi büzdsé ! (amikor töröltem az egészet akkor még 250 dollár volt). A kampányt hál isten szüneteltetve mutatja, de kitörölni vagy változtatni már nem lehet, valószínűleg, mert a fiókot „megszüntetés alattinak” írja.

Most harmadik levelemben a Facebook számlázásnak is mellékeltem a screen shotot (mondjuk magyarul van de csak képben kell lenniük, hogy mi mit jelent) és ismét leírtam, hogy szerintem valamilyen feltörésről lehet szó, mert összevissza változtatta VALAMI a kampánybüdzséimet , még azok után is, hogy töröltem.

A kártyámat azóta teljesen megszüntettem, (újat kell csináltatnom) és remélem, hogy a kártyaadatok nélkül nem férhetnek a számlámhoz.

Igazából fogalmam sincs mi történt, és hova fordulhatnék még, láthatólag a Facebook számlázási menedzser nem fog segíteni. Egyrészt szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy nagyon figyeljen oda ha a Facebookon hirdetnek (bár én sem tudom, hogyan védhettem volna ki ezt) és ha bárkinek van ötlete, hogy mi történhetett és hova fordulhatnék, hogy kiderüljön az jelezze.

facebook_ads.jpg

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása