Tékozló Homár

Elszaboltálja a felvételijét a Felvi.hu

2013.09.03. 12:35 | jackyll | 77 komment

Naiv továbbtanulót maximális pontszámmal vették volna fel, ha másodszor is befizette volna a felvételi díjat, mert az elsőt elkavarták. Természetesen az egyetlen értesítés erről a spamok között landolt, különösebben azért nem keresték emiatt.

2013-ban felvételiztem egy felsőoktatási intézménybe a felvi.hu rendszerén keresztül amely az oktatási hivatal által létrehozott ügyfélszolgálati és informatikai rendszer. (educatio) A probléma csak az, hogy valamiféle banki, vagy informatikai hiba miatt, az általuk, a felvételihez követelt 9000 forintjuk nem érkezett meg. Ez még áprilisban történt. Persze a felvi.hu nagylelkű volt, mivel azonnal küldött egy automatikus fenyegető emailt, hogy nem fizettem be a pénzt, ezért kizártak a felvételiből még áprilisban, amelyet, mint utólag kiderült, a rendszer a spam mappába sorolt. Ettől függetlenül a felvi felületén a kizárás nem látszott. Nem küldtek levelet. Nem küldtek sms-t. Nem hívtak fel telefonon. Szóval gyakorlatilag semmit nem tettek meg annak érdekében, hogy az üzenetük valóban célba érjen.

Mi Junius 20.-a környékén, a ponthúzás előtti héten kaptunk végre SMS-t, hogy nem vehetek részt a ponthúzásban, mivel kizártak a felvételiből. Mivel ekkor tájékozódtam először a hátrelékról, utólag azonnal befizettem (ahogy e-mailben javasolták), és egyben leadtam egy kérvényt az ügyről, az oktatási hivatalnál és az educatio irodájában is, ahol megígérték, hogy mivel az összeg elfogadásra került, visszatesznek a rendszerbe.

Felhívtam az egyetemet is, az egyetem szerint maximum pontszámmal felvettek (400 pont) de az oktatási hivatal tud csak visszatenni a rendszerbe.

Utána következett a pokol, szinte naponta bementünk az ügyfélszolgálatra, és fel is hívtuk őket, hogy mikor sikerül visszatenni a rendszerbe, izzadtunk, hoyg a ponthúzás előtt még biztos becsúsztatnak, de nem történt ilyen. Ekkor javasolták, hogy adjunk le jogorvoslati kérelmet.

Azonnal leadtuk, csatoltuk a számlát, az igazolásokat, az előző kérvényt, és röviden leírtuk az ügyet. Balogh Zoltán emberi erőforrások miniszterének kellett címezni, így neki is címeztük saját kézbe, még Julius 27-én. Másnap már a hivatalban volt, mivel központi postáról küldük direkt.

Többször is hívtuk az ügyfélszolgálatot akik csak annyit tudtak javasolni, hogy várjunk. (elvileg 30 napon belül kötelesek választ adni)

Augusztus 15-ére bescannelve felkerült a felvi felületére, majd 23-án pénteken le is törölték onnan.

Felcsillant a szemünk, hogy törénik valami, de nem történt. Azóta legalább 6 különböző pontra küldtünk emailt, de az iroda csak annyit tudott válaszolni, hogy a jogorvoslati kérelmet nem emailben kell leadni. El sem olvasták amit írtunk nekik! Napok óta várunk, de semmiféle válasz nem jön az ügyfélszolgálat, sem pedig a hivatal részéről, sem visszaigazolás, sem indoklás, sem válasz, nagy valószínűséggel lemondhatok a sikeres felvéteimről.

Szerintem az ügy csak azért tartozik ide, mert remekül reprezentálja a magyarországon kiépített szupermodern, überdemokratikus hivatali rendszerek valódi működését, hogy mennyire leszarnak mindent, csak a pénz számít. Szóval most ez a rendszer ér minden diáknak 9000 forintot minden évben? Ez évi 100 ezer jelentkező mellett hatalmas összeg.

Kérdés, hogy mire megy el ez a rengeteg pénz, ha a diákot egy probléma során még telefonon sem képesek felhívni? Vagy legalább levélben!

A beiratkozás szeptember 5.-én lesz az egyetemen, de kizártnak tartom, hogy érdemi választ kapok ezek után az áldemokratikus "jogorvoslati lehetőség"-emre. Illetve azt is kizártnak tartom, hogy érdemi elbírálásban részesülök, amely ellensúlyozza a 400 pontos felvételimet, amiért nem keveset izzadtam a 9000 forintos sáp csúszásával. Illetve bárki is kárpótolja a tönkretett nyaramat.

Amennyiben az oktatási hivatal reagálna a cikkre, a homáron keresztül el tudják kérni az email címemet. De mivel a direkt megkeresésekre sem válaszolnak, ráadásul a hivatalba jelentkezőt be sem engednek, csak az ügyfélszolgálatig, erre sem látok sok esélyt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

killerkaller 2013.09.03. 12:38:50

Az elsőzés egy ősi román szokás

AtiSnatch 2013.09.03. 12:40:05

@killerkaller: ősi meg román egy mondaton belül? :D

zbzbzb 2013.09.03. 12:44:29

Erre mit lehet mondani? Menj külföldre, ott örülnek a pénznek, a tudásnak és a tenni/tanulni akarásnak is.
Ezekre meg rohadjon rá a műanyag lakat a minisztériumban.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.03. 12:50:35

"a rendszer a spam mappába sorolt"

Ha. Meg kéne tanulni használni.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2013.09.03. 12:56:00

monjduk az kurvára nem mindegy hogy elfelejtetted a zsét befizetni, vagy elkavarták. de mivel befizetted "még 1x", ezért valószínűleg elfelejtettél csengetni. ezek után igen álszent dolog a másikra mutogatni.

chloe queen 2013.09.03. 13:04:29

Hogy lehet az, hogy Te befizettél egy összeget, amit ők kavartak el és még egyszer be kellett fizetned? Jobb helyeken ilyenkor elég az első utalás/befizetés igazolóját bemutatni. Ha viszont ilyen nincs akkor nem elkavarták hanem a posztoló felejtette el befizetni, ebben az esetben meg ne nagyon várjon jószívűséget senkitől.

Dr. Kix 2013.09.03. 13:06:14

@fghjk: Ezt nem tudhatod. Én is befizettem volna duplán, még akkor is, ha sose kapom vissza. Emiatt ne szopjon az ember egy évet.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.09.03. 13:08:33

Minek fizetted be még egyszer ha egyszer már fizettél? Nem lett volna elég a befizetést igazoló bizonylatot leküldeni?

És ha még 2X azt mondják nem fizetted be akkor még 2X befizeted??

Ilyen embernek hogy lehet 400 pontja??

Vagy basztad befizetni, és próbálod másra hárítani a felelősséget??

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.03. 13:09:58

@Ati Snatch: "ősi meg román"

Homár mondás. Szarkasztikus.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.03. 13:11:32

@amsz: "Vagy basztad befizetni, és próbálod másra hárítani a felelősséget??"

Inkább erre tippelek.

Attól még a rendszer szar.

Most már csak ilyen "mind a két fél hülye" posztok lesznek a homáron?

opati666 2013.09.03. 13:13:18

Befizetted, de elkavarták a rendszerben? Akkor miért fizetted be "újra", amikor kiderült, hogy ég a ház? Nem tán azért, mert korábban b@sztál befizetni? De igen! Mert ha tényleg befizetted korábban, akkor elég lett volna igazolni kivonattal a tényt. De mivel ilyen nem volt (mert hogy nem fizettél korábban) kénytelen voltál most befizetni. Késő bánat, eb gondolat.

Spam mappára hivatkozni meg lúzerség, ugyanis ha beléptél volna a Felvi oldalára, akkor rögtön tolta volna a képedbe, hogy tartozásod van. de te még erre is képtelen voltál.

400 pontos maximumra hivatkozni, meg ugyebár megint csak lúzerség, tekintve, hogy 500 pont a maximum!

killerkaller 2013.09.03. 13:13:51

Mert a felvi.hu rendszere nem volt kompatibilis Jucika kockás -bocs, négyzethálós- füzetével (talán, ha USB-s lett volna)

AtiSnatch 2013.09.03. 13:15:28

@atpijkamo: ismerem(lévén nem vagyok nyilván új itt), csak próbáltam valahogy visszavágni az 5mp-es gyorsaságáért :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.03. 13:20:20

@Ati Snatch: Relatíve új vagy galambom, de villámgyorsan belerázódtál. (Mármint ez a nicked és avatarod új, a régi személyiségedet, ha volt, nam találom ki.) És nagyon jól csinálod.

Ja, elsőzés a homokozóban? Vérét kell ontani. :))

gelsystem 2013.09.03. 13:22:05

szívem szerint azt írnám, hogy biztosan bŐcsész lehecc, minimum több diplomával, de a jelen esetben ez kizárt:(
.
mivel kristály tisztán láccik, hogy életképtelen vagy, a hozzád hasonlóakkal teljesen feleslegesen veszitek el más elől a helyet, és terhelitek hülyeségeitekkel a rendszert!!!!
FONTOSCH!!!!: ha esetleg a duf kommunikáció és média szakára jelentkeztél, akkor külön gratulálok:):):)
.
.
köcsög vagyok??? naééés! pont leszarom:)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.03. 13:24:08

@gelsystem: "köcsög vagyok???"

Igen. De így teccel. :))

kakukk11 2013.09.03. 13:29:43

" A probléma csak az, hogy valamiféle banki, vagy informatikai hiba miatt, az általuk, a felvételihez követelt 9000 forintjuk nem érkezett meg."

Értem, és ezt újra befizetted, ahelyett, hogy egy igazolást vittél volna az utalásról, meg a pénz biztos elveszett a két pont között, nem? Vagy nem tűnt fel az sem, hogy nem vonták le a számládról? Írtad volna le korrektül az igazat:
Elfelejtettem/basztam/lusta voltam befizetni a pénzt, csak a határidő után 2-3 hónappal fizettem be, amire mindenki képes volt időben.
Szóval vedd ezt a szopatást tanulópénznek. Legközelebb ugye időben fogod befizetni?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.03. 13:30:59

", hogy mennyire leszarnak mindent, csak a pénz számít. "
Ha az számítana, akkor elintézték volna, mert ugye nem kapták meg :D

Különben, egyet se sírj. A jövő magyarországába a bomlasztó, intelligens elemek nem férnek be! :D Micsoda NERtelenség.

VilMarci 2013.09.03. 13:32:21

Régen úgy volt, volt, hogy a felvételi jelentkezési lapra rá kellett ragasztani az eredeti befizetést igazoló cetlit, tehát ilyen esetben tényleg meg volt lőve az ember. Ma jobb a helyzet?

AtiSnatch 2013.09.03. 13:33:50

@atpijkamo: only reading üzemmódban már nem vagyok olyan új, csak a write mód belassult a felvi.hu miatt :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.03. 13:34:23

"Amennyiben az oktatási hivatal reagálna a cikkre, a homáron keresztül el tudják kérni az email címemet."

Méé, eddig nem adtad meg?
De mondjuk igaz, miért tételezzük fel róluk, hogy képesek mailt küldeni.

jézushka 2013.09.03. 13:40:45

Látom itt ma mindenki citromba harapott. Lócitromba.

elwood 2013.09.03. 13:45:02

400 ponttal még elmehet közmunkásnak.
az állati erőforrások minisztériumánál lehet lajstromba vétetni magát.

elwood 2013.09.03. 13:46:09

@ColT: szerintem már küldtek mailt. ott lesz a spam folderben.

CBF 2013.09.03. 13:46:42

rohadj meg rózsa!

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2013.09.03. 13:48:26

@VilMarci: igen, időközben feltalálták a fénymásolót

killerkaller 2013.09.03. 13:50:19

Nem értem,akkor most hova is felvételizett a posztoló? Próbáltam a levélből kikövetkeztetni, de lehet eső, lehet hó. Meg nem értem ezt a többes szám második személyt sem, amiben a levél íródott. Ketten felvételiztek? Így érthetőbb lenne a 400 pont. Szóval cseppet katyvasz van :)

Bármi módon fizetett, kell róla lenni igazolásnak, bizonylatnak, amit be kell vinni a tisztelt felelősnek, akinek el kell fogadnia a befizetés tényét.

Sokorai_Atala 2013.09.03. 13:50:28

Szerintem nem bőcsész, mert az első két mondat szórendje erősen kusza:) vagy azért az?
Én se értem, hogy miért nem a befizetés igazolásával harcászkodik, ha valóban fizetett.

Manyecska 2013.09.03. 13:50:37

@jézushka: szeretnék karácsonyra kérni hat egyforma tányért, megoldható??:D

killerkaller 2013.09.03. 13:52:09

@atpijkamo: akkor inkább a baccpapucs :)

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.09.03. 13:53:54

Jól látom, hogy Junius meg Julius?
És max. pontszámmal vettek fel felsőoktatásba?
Úristen. Éretségi (sic!) pozitív lett?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.03. 13:58:22

@Élő Fa: mi ez az egyforma-mánia? Hát abból is csak a veszekedés van. Meg most is miért nincs 6 egyforma? Hát mert ELTÖRTEK! (de a tárolt kutyaszar folyamat a szekrénybe vót eközben is) Na látod. Most mégegyszer végig akarod csinálni. Mindezt jézusos harisnyában.
@killerkaller: T/1 lesz az. Hát ír valamirõl, amit õ számlának hív. Tõbben pedig azért vannak, mert anyu segít, ott van a farjában, mej ki tudja análszûz-e még.

Panelproli 2013.09.03. 14:00:08

" az iroda csak annyit tudott válaszolni, hogy a jogorvoslati kérelmet nem emailben kell leadni"
Automatikus fenyegető emailt meg igen?!

Mellesleg egy 400pontos maximalista annyit tudhatna, hogy időnként illik átnézni a spam mappát, mert nem minden spam ami annak látszik. Főleg, ha fontos dolgok történnek az életében, mint pl. felvételi, visszaigazolás, befizetés, satöbbi.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.03. 14:00:43

@killerkaller: Fospunepa.

Palkovicsné laptopja, féltégla,
svéd fűszoknyás lányok kényeztetése, ajtóletépés.

De mi az a Zrt?

A Pannonnál tényleg lehet mínuszba menni SMS-sel?

Az Árkádban lehet ingyen szarni.

...

Atörökk 2013.09.03. 14:00:55

Mivel tették tönkre a nyaradat? Gyere, sírj a vállamon. Nem azon, a másikon.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.09.03. 14:04:09

@atpijkamo: Baccpapucs, kis faszenes grillező, románok ellopták a lovainkat?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.03. 14:04:33

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): Július Czézárval kavarodott. Igazán elnézheted, annyi minden haszontalanságot be kell magolniok! (érted, fel sem merül soxor, hogy nem csak magolni lehet). Nah, de mán megérte: minden toldalékolt dátumadikát ponttal ír, gecc. Úgyajóazaznagyonszépminden.
Más: ma végre elolvashattam A Nagy Ede Sztorit. Mit mondjak, jó puritán a sikeréhez képest. Poéncsíra benne nem sok. Behelyezem a kultmûvek sikermegfejthetetlenségei közé. Talán 1x majd jön 1 dalliasz kan vagy menyecska, s méjeben el tudunk merülni a lehetségesmiértekben. A jó hely, jó idõig már eljutotam.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.09.03. 14:08:01

@Kellemes Zérókomponista: Fél évtizede történt és csak most olvastad el??? =D Az hogy lehet?

herk 2013.09.03. 14:08:12

@amsz: és a többiek!
Én is befizettem volna 2x, ezen ne múljon. Ott bsszák meg a 9 ezerüket, ha ezen múlik a felvételim !

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2013.09.03. 14:15:08

én azért biztos ami biztos befizetném 3x-ra is

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.09.03. 14:16:26

@atpijkamo: Pazarolod itt az időmet fontos kérdésekkel!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.03. 14:29:33

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): épp nem voltam itthon/késõn érõ típus, nemmellesleg le is vették innen. Azért az a Bates-borító ott az elején rendesen olyan, mintha egy flipperjátékgép képje lenne. Rajta, ott. De a magyar Bátesz Moteldben még gyilkosság sem volt. Az mekkorá tehette volna! Vá.

YoZan Ace a.k.a. A Lenyalthaj Nevű Strici 2013.09.03. 14:33:32

Tegnap adtam el a Ferrari 308 GTSi Quattrovalve-omat amit tegnap Magnum még kiporszívozott, meg lefertőtlenített, mert sok hawaii beltenyészes nő meg volt neki még a 80-as években. Aztán az adásvétel után megyünk a 76-os trolin haza Magnummal, erre a Jászain nem elvették az autóból származó pénzt, meg adásvételit...
Mindegy, majd sör után megyünk, és kifizettetjük ismét az autó árát, tán még Balogh Zoltán az emberi erőforrásoktól is segít, hiszen 2*2 néha 5.

Nanga34 2013.09.03. 14:36:00

Na, addig olvastam, hogy felhívta az egyetemet, akik közölték, 400 ponttal felvették.
Azt mégis hogy a fenébe, pláne a ponthúzás előtt?
Utána sem tudják az egyetemen, ki hány ponttal került be, nem előtte...
Ezer sebből vérzik történet, aki felvételizett már, pontosan tudja.

mirx 2013.09.03. 14:36:20

Ööö nem azért, de én ugyanígy jártam, hogy nem küldtek semmit, hogy felvettek, sőt, az egyetem se küldött semmit, úgyhogy frankón lekéstem a beiratkozást, a tanévnyitót, és nem lett indexem se.

Az ELTE Tanulmányi osztályának és a felvi.hu-nak is (mint utólag kiderült), a következő adatok álltak rendelkezésére:
- mobiltelefonszám, 2 db
- vezetékes telefonszám, otthoni és munkahelyi
- e-mailcím, 2 db
- postai cím (igen, az az állandó lakcímem is, igen, ott laktam, igen, kint volt a nevem a postaládán).

Innentől most pénz ide meg pénz oda, de szerintem egy nagy túróst nekik a sünjükbe, hogy nem bírnak májustól augusztusig semmilyen csatornán megpróbálni se kommunikálni azzal az egyeddel, akiből egyébként élnek.

AtiSnatch 2013.09.03. 14:54:59

@mirx: én is így jártam... igaz nem is jelentkeztem, de attól még elbaszták a nyaram :D

elwood 2013.09.03. 14:56:46

@atpijkamo: bátorkodom a kis görgős izékre felhívni a figyelmet

Nanga34 2013.09.03. 14:59:28

@mirx: tudtad a pontszámodat? Tudtad. Tudtad a ponthatárt? Tudhattad. Az egyetem feladja a levelet, onnantól kezdve bízva bízz a Magyar Postában. Vagy inkább ne bízz. amikor már minden haver megkapta a levelet, te miért nem emelted fel a telefont?

killerkaller 2013.09.03. 15:00:23

@mirx: sejtettem én, hogy a bölcsészek keze van a dologban:)

Azért az egyetemi, főiskolai téók (TO) is megérik a pénzüket, ami a kommunikációs készségüket illeti

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.09.03. 15:15:47

@herk: fizesd be még 2x. Adjak egy számlaszámot?

Én ilyenkor küldöm a befizetés igazolást, és eddig a világon mindenhol MÉG MAGYARORSZÁGON is elfogadták.

mirx 2013.09.03. 15:20:53

@Nanga34: Nem tudtam a pontszámom, nem tudtam semmit, bátorkodtam augusztusban felhívni az eltét, hogy mégis mi a péklapát lesz itt szeptemberben, hát most oda járok-e vagy sem? Erre közölték, hogy a tanév már elkezdődött.
@killerkaller: ez ilyen természettudományos szak volt, lehet, hogy a bölcsészeknél jobban ment volna a dolog. ahhoz nem értek.

Manyecska 2013.09.03. 15:25:46

@Kellemes Zérókomponista: hát mert más nem jutott eszembe na!:D

Nanga34 2013.09.03. 15:44:51

@mirx: nem tudtad a pontszámod?? Ezt mégis hogy... még fejben is kiszámolható, és akkor ott a kalkulátor. Tudod az érettségid, a jegyeid, a plusz pontjaidat.

mirx 2013.09.03. 15:53:40

@Nanga34: ez 2005 előtt volt. akkor még felvételi vizsgát kellett írni külön. aztán azt majd valamikor kijavították az egyetemen. egy csomó ideig nem tudtad, hogy mennyi pontod van igazából.

elwood 2013.09.03. 15:57:49

@atpijkamo: na ugye hogy nincs meg a kiégett mercis poszt. pedig onnan vannak a görgőim.

Tiborfalvi Tibor 2013.09.03. 15:59:38

Poszter, saját magadat égetted ezzel... Mindenki látja, hogy basztál először fizetni, utána meg már mindenki hülye volt meg hagytad magad lerázni.

Agyalap 2013.09.03. 16:08:22

Nekem inkább az jött le, hogy nem nézzük a spam mappát, kitöröljük. Nem érdeklődünk a felvételi után, később azt mondjuk, hogy nem is kaptunk levelet. Általában leszarjuk az egészet, életképtelenek vagyunk.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.03. 16:19:02

@elwood: :)) Ja persze!

Aszittem iskolabusz.

cobre 2013.09.03. 16:51:26

Nem értem, most elfelejtette befizetni vagy rossz bankszámlaszámra küldte a zsét? Akárhogyan is, az visszaköszön a bankszámla kivonaton is.

Hivatali ügyeket meg papíron intézünk, ha nagyon sürgős, akkor személyesen kell bemenni és ott amit szóban megígérnek, papír formában is elkérni.

Nem vagy még egyetem érett.

Mille38 2013.09.03. 17:10:37

Mégiscsak kellene valamit tanítani 12 év alatt a (háztartási szintű) pénzügyekről a felnövekvő nemzedéknek. Téma lehetne mondjuk eligazodni egy bankkivonaton?

jézushka 2013.09.03. 17:45:43

@Élő Fa: Lócitrommal vagy anélkül? :)

zsador.zsadorovics 2013.09.03. 18:40:55

Egyetemre minek menni?
Jó szakma kell a kezedbe neked a 400 pontért.
Lehetnél akár taxis!

egy_kommentelo 2013.09.03. 18:45:20

ééédes istenem...tényleg elvárod, hogy minden szir-sz@r miatt felhívjanak téged, meg másik párezer embert? akkor nem ennyi lenne a jelentkezési díj, hanem a duplája. te akarsz tovább tanulni, te jelentkeztél, te dolgod utánajárni, intézni a dolgaidat. Az APEH, vagy hogy hívják, NAV sem fog utánad menni minden évben, hgy ltszi, ltszi, add le az adóbevalllást...nem adtad le? kiküldi a bírságot.
Ha tényleg úgy utaltál, ahogy le van írva, _csak és kizárólag a felvételi azonosító a közleménybe_ akkor nincs az az isten,hogy "elkeverjék" a befizetésed. szerintem, nem fizetted be, azt hitted elsunnyoghatod, de végre jól működött a bürokrácia...aki nem fizet, nem veszi el a helyet az elől, aki fizetett. a második befizetés pedig határidő, örülj neki, hogy engedték befizetni, és fellebbezéssel van lehetőséged bekerülni...tőlünk nyugatabbra úgy működik, hogy ha nem fizettél határidőre, így jártál, próbálkozz jövőre...

egy_kommentelo 2013.09.03. 18:46:36

kimaradt egy mondatrész: második befizetés pedig határidő után történt

neet 2013.09.03. 19:51:24

@egy_kommentelo: pont erre gondoltam, (NAV) hogy ha majd a navnak próbál emailezni, hogy meg fog lepődni a nagyranőtt csimota.

Ha már NAV: volt egy körbetartozásunk (ők nekem sokkal, én nekik kicsivel). Bután, de úgy kalkuláltam (meg leveleztem ajánlva, meg telefonoztam velük sokat) hogy az ő sarukból vonják ki az én saramat, és fizessék meg a fennmaradó részt, tőlem eltekinthetünk a kamatoktól. (Hónapokig, sőt egy kisebb részlettel évekig ők lógtak.)
Nem sikerült, illetve igen, de csak nagy-nagy sokára. Addigra megterhelték kamatokkal az én kicsi adósságom, (ezt akkor még nem tudtam) persze a sajátjukat nem. Aztán jött egy levél, hogy minden zsír, már senki nem tartozik senkinek. Boldogság.
Erre ma jön egy levélke (röpke 7 oldal, rengeteg rövidítés meg számok), a lényeg: a végén egy mínuszos összeg, 700 Ft durván. Ennyi kamat ment rá a fenti tartozásomra anno. Namármost, ha elkezdek velük levelezni ajánlva, az 2 levélnél már több, mint 700 Ft. Mit tehetnék mást, mint befizetem, mielőtt erre is kamatot tesznek? Ennyit a határidők tartásáról....

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2013.09.04. 00:42:18

@fghjk: Én nem látom sehol, hogy kétszer fizette volna be.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2013.09.04. 00:45:32

Egyébként nem 400 pont a maximum, hanem 480, úgyhogy nem tudom mire vág fel annyira a posztoló.

Amúgy meg majd jövőre újra felvételizik. Pontszáma nem vész el.

Mondjuk a 9000Ft-ot nem értem. Tőlem annó nem kértek semmilyen sápot a felvételiért.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2013.09.04. 08:45:50

@Peti817172M: "Én nem látom sehol, hogy kétszer fizette volna be. "
olvasd el még1x

igazságos 2013.09.04. 13:24:18

Koràn kezdi a szerencsétlenkedést, az ilyen amúgy se èletrevaló

Hajh, ezek a dikok mind repülnek fél év után...

PannonBoy 2013.09.05. 20:38:05

A posztoló lehet csak ilyen hülye, hogy Magyarországon akar egyetemre menni.
Pedig rengeteg kiváló egyetem van külföldön, jobbak, mint itthon.

kacaj hangosan 2013.09.05. 22:32:29

bankon keresztül utaltad a 9000 Ft-ot, akkor miért nem igazoltad a bankszámla kivonattal?

Miért fizetted be még egyszer?

Én sosem voltam csillagosötös gyerek, a pontszámom 270 volt, de rohadjanak meg, felemelték abban az évben a ponthatárokat, és ahova azelőtt 250-nel bejutottam volna, az akkor 320 pont volt.
Sok hülye IQ 0 bejut, az életképesek meg szívnak...
Azóta külföldön boldogítom a népet x)
Viva Viva Orbán Viva Viva
süti beállítások módosítása