Tékozló Homár

Nem könnyű a Telenortól bármit venni

2013.09.16. 14:08 | jackyll | komment

AllForSale egy hete küzd egy új előfizetésért, de valami rontás van az adatain, amit nem tudnak a kollégák személyesen sehogyse eltávolítani:

Múlthét vasárnap szerettem volna venni a már meglévő Telenoros előfizetésem mellé egy másikat, mivel az édesanyám kórházba került, és a feltöltő-kártyás telefon folyamatos feltöltése jelenleg nem járható út. Illetve mivel ő kórházban van, ezért az én nevemre került volna ez az előfizetés + telefon. Múlthét vasárnap besétáltam az egyik üzletükbe, hogy megveszem a kiszemelt készüléket és az előfizetést, mire az adatok egyeztetése során kiderült, hogy valamiféle tiltás van az adataimon, amit nem tudtak megmagyarázni, főleg mert mindig minden számlám idejében ki volt fizetve és semmiféle más gondom nem volt, vagy csak nem tudok róla. Sebaj, mondta az ügyintéző, elindítja a tiltás feloldását, és hétfőn reggel már fel is hívott, hogy mehetek a telefonért, a tiltást feloldották, de nem tudja, hogy miért kerülhetett rám.

Hétfőn zárás előtt fél órával, mert sokáig dolgozom) tudtam bemenni az üzletbe, és a hölgy elkezdte intézni az előfizetésem, mikor kiderült, hogy erre még mindig nincs mód, mert a rendszerük szerint nekem 1 éven belül lett kötve a korábbi szerződésem, ami rövid egyeztetés után kiderült, hogy mégsem, viszont a Telenor rendszere ezt az információt figyelmen kívül hagyta, így aznap megint nem sikerült megvásárolni, amiért mentem. Ott a hölgy ígéretet tett, hogy elindítja a folyamatot, hogy megoldódjon a probléma és kedden nyugodtan fáradjak meg, mert minden rendben lesz. Mondtam, hogy akkor inkább szerdán megyek, mert sajnos nem érek be nyitvatartási időben.

 
 Elérkezett a várva várt szerda, megint csak zárás előtt 1 órával tudtam bemenni, amikor is kiderült, hogy semmi sem történt, és várhatóan nem is fog az ügyemmel kapcsolatban, majd menjek be hétvégén. Megkérdeztem, hogy esetleg van valami telefonszám, amin keresztül ezt én magam is el tudom intézni. Kaptam is egyet, hozzá a megfelelő mellékeket, amit ma reggel ki is próbáltam, de mint sejthető volt, a mellék nem volt jó, így több, mint 20 perc próbálkozás után a menürendszerben sikerült elnavigálni egy technikai ügyintézőhöz jobb híján, aki adott egy e-mail címet, ahol majd az ügyemmel foglalkoznak. Most itt tart a történet, elküldtem a levelet számukra, de szerintem ezek után kétlem, hogy újabb szedődést kötök egy ezzel a céggel, illetve amint lejár a jelenlegi hűségszerződésem, messzire el fogom kerülni őket.
 
 Apropó, azért került a választás erre a cégre, mivel sajnos ahol édesanyám dolgozik, ott ennek van használható lefedettsége, így sajnos a konkurens szolgáltatók kiestek, pedig már az első eset után mentem volna egy másikhoz.
 
 Üdv,
 AllForSale
 

Másik naiv ügyfél az interneten bukott el, mert nem volt jogosítványa vagy útlevele:

 Ezúttal abba futottam bele hogy internet előfizetést szerettem volna rendelni. Itt ismerkedtem meg másodlagos dokumentum fogalmával. Telenor szerint nekem kötelezően rendelkeznem kell útlevéllel vagy jogositvánnyal más különben nem hajlandó teljesiteni a megrendelést. Ezek pedig nem alap okiratok nekem sincs minek lenne? Ha pedig nincs fizessek online erre kötelez. Bankártyával szintén nem rendelkezem ugyanis az is minek.  Megjegyzem 5000 havidíjú csomagról beszélünk készüléket nem vettem volna. 995 ft ot kelett volna adnom a futárnak. Így azonban törölték megrendelésem befáradhatok kiállni hosszú sort Telenor üzletbe amire persze nem érek rá. Talán megpróbálkozom inkább vodafonnal. Még mindig megdöbbent ezeknek rugalmasság ismeretlen fogalom még akkor is ha valaki önként jelenkezik a két éves hűségnyilatkozatra.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2013.09.16. 14:15:00

a názához nem kellett igénylőlapot kitöltve benyújtani?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.16. 14:21:17

Nem értem miért nem járható út. Nem csak saját számra lehet tölteni.

Atörökk 2013.09.16. 14:22:12

A Telenor vigyáz meglévő és leendő ügyfelei pénzére.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2013.09.16. 14:23:24

@Manyecska:
Már a fogorvosnál vagy, vagy ez a cégben történik?

Manyecska 2013.09.16. 14:25:07

@dr. phil. Sün‼ ツ: a fogorvosnál max. a hullamerevség :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.16. 14:28:19

Ezek az öntudatos fogyasztók... Mindig ugrálnának valahova, ahol aztán ugyanúgy sírhatnak. Ettõl valamiféle jólmegmutatási hormontermék õnti el testüket.

Hereguru 2013.09.16. 14:37:29

Hogy a magyar helyesírás és fogalmazás alapszintje, manapság már elérhetetlen magasságban leledzik egyeseknek, én nem tudom...

Seggturkász Agyturkász 2013.09.16. 14:38:02

Na már most a második poszt toló hányadik őskorszakban él? Se jogsi se útlevél, de még bankkártya se?

Manyecska 2013.09.16. 14:38:25

@Kellemes Zérókomponista: a neve: AlforSale,,eladta az anyját is már lehet.

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.09.16. 15:02:46

@Seggturkász Agyturkász:
És fillérbaszó is!
995 ft-ért inkább ujra elmegy és sorbaáll

Ajánlott levelet is inkább kihozatok 180Ft-ert minthogy postára menjek

Ennyiért meg sem mozdulok, többe kerül az autó és a parkolás, de +keresek alatta 5ezer forintot

Jó napot

Kifordított kacagány 2013.09.16. 15:12:35

@Seggturkász Agyturkász: ebben a legújabban. leszünk páran akik megélhetik. mondjuk nekem még van jogsim meg útlevelem, de mivel az autó kezd erősen a megfizethetetlen luxus kategóriába tartozni, így erősen gondolkodom azon, hogy ha lejár az érvényessége, akkor hagyom a fenébe az egészet. a bankszámlámat három hónapja megszüntettem, az apjuk faszáról húzzanak le még egy bőrt, ne rólam.

@horex: ahogy én olvastam, fizette volna ő szívesen, csak nem akarták neki kiküldeni.

killerkaller 2013.09.16. 15:13:27

A problémák elhárulásáig átmenetileg biztosítunk Önnek egy postagalambot. Vigyázat, madaras Tescoba nem kezdeményezhet kapcsolatfelvételt.

Atörökk 2013.09.16. 15:13:47

A Telenort el kell pusztítani, felszántani és sóval behinteni. Majd törvényt módosítani, hogy a jövőben telefont és előfizetést kizárólag a Homár árulhasson. Rengeteg üres körnek és posztnak elejét lehetne venni.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2013.09.16. 15:14:41

A második naiv ügyfél milyen nyelven ír?

szamaritánus 2013.09.16. 15:23:16

a második posztoló román?

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.09.16. 15:25:42

@Kifordított kacagány:
Kinek hiszel, a poszttolónak, nekem vagy a szemednek?
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2013.09.16. 15:27:14

@atörökk:
Jól rájuk is vágták a telefonadót amit nem a zemberek fizetnek meg

Gazsibacsi 2013.09.16. 15:34:30

Aszondja,

"Az alábbiak közül egy fényképes dokumentum bemutatása szükséges: a szerződéskötő érvényes régi típusú személyi igazolványa, vagy régi típusú személyi igazolvány és lakcímigazoló kártya, vagy új típusú személyi igazolvány (kártya) és lakcímigazoló kártya, vagy Magyarországon kiállított új típusú vezetői engedély (kártya) és lakcímigazoló kártya, vagy útlevél és lakcímigazoló kártya."

Ezt kellett volna az orruk ala dugni.

McZozo 2013.09.16. 16:03:41

MEgnyugtatlak a Vodkafon se lesz rugalmasabb.
sajna mai vilagban mashogy nem tudnak leelenorizni ezek kellenek nekik. Szar az elet de ez van ugyanezt eltem meg 10 eve az usaban ahol nem voltam ember ha nem volt kartyam helyi jogsim es ilyenek. Efele ment el a vilag vagy megszoksz vagy megszoksz es elmesz egy bantu szigetre kecskepasztornak.
Az elso poszternek meg en ennyi negativ jel utan nem kotnek veluk itt a sors keze nagyon nem akarja hogy te odakosd magad valamiert :) De h ogy on is legyek esetleg Pannon viszonteladokat meg lehetne probalni. Itt nem pannont arusito kis uzletekre gondolok, hanem vannak szolgaltatok akik a sajat nevuk alatt ertekesitik a pannon vonalat. Pl invitel arul mobilszerzodest. nekem olyanom volt tobb evig. hatha ugy atmennel a rendszeren.

YoZan Ace a.k.a. A Lenyalthaj Nevű Strici 2013.09.16. 16:54:01

"a feltöltő-kártyás telefon folyamatos feltöltése jelenleg nem járható út"

Mé nem?

YoZan Ace a.k.a. A Lenyalthaj Nevű Strici 2013.09.16. 17:00:17

Se jogsi? Se passport? Se bankkártya?
Mifasznak akkor telefon? Meg arra zinternet.

Online gazda tetszik lenni?

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.16. 21:19:09

Második poszter hol él!? Szatyorban!?
útlevél mínusz megértem... még esetleg a jogosítványt is, de mondjuk a bankszámla már érdekes, hogy nincs... hogy / hova kapja meg a fizetését!? O.o
KP.-ba!? 2013-ban!? O.o

Amúgy meg asszem adókártyát is elfogadnak másodlagosnak... (az mindenkinek van... vagy várjunk, tuti nem magyar, amilyen helyesírással írt... És 5000 Ft havidíjas csomag kell neki!? Vegyen feltöltőkártyásat, ha ennyi gond van vele)

Benoke2 2013.09.16. 22:28:31

Viccesek ezek a megkötések. Nem értem ha az se jó ha az ember ügyfél akar lenni. Ez már a vég kezdete, vagy a kezdet vége :) Korábban nekem is volt problémám az ügyintézéssel, egy kis vidéki Tesco boltban mondták el a frankót amit 2-3 x telefonálás alkalmával sem tudott az ügyfélszolgálat elmesélni, sem egyik nagy központi üzletben nem tudták hogy megy, a weboldalukon sem volt. Az ügyintéző a telefonban meg érdeklődőt hogy miért telefonon intézem az ügyet, mert a netes ügyfélszolgákat hiper jó. Csak éppen a legtöbb ügyet telefonra irányították egyben ezt a forgalmi limites ügyet is. Több órás telefonálgatás után megoldottam a gordiuszi csomót. A probléma az volt hogy sokat kellett telefonálnom és ki is akartam fizetni de egyiket sem hagyták. Most 1 hete bementem hogy lemondom az egyik előfizetésemet, mert sajnos felesleges lett... Előre féltem miféle tortúra lesz. A kislány kedves volt és ügyetlen, de egy kis várakozás után simán lelőtték az előfizetést. Bár azt sem kérdezték miért vagy hogyan jutottam erre a döntésre... stb. Szóval meglepő volt hogy 10 perc múlva minden okés volt...

Bambano 2013.09.17. 00:36:58

ilyenkor azt kell csinálni, hogy megmondod a telenoros ügyintézőnek, hogy holnap már a telekomhoz mész, nem hozzájuk.

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2013.09.17. 00:40:06

Telenor elmehet a pi.... ba. Az az ügyfél kiszolgálás és a magasról szarunk az ügyfélre üzletpolitika következménye hogy 5-6 éven belül vagy eladják a Magyar üzletágat, vagy csődbe mennek. siralmas az egész társaság és a gagyi rendszerük ami rengetegszer lefagy..

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.09.17. 01:03:19

@Gazsibacsi: De miert? Miert nem eleg a magyar utlevel pl ?
Mi van, ha en vegelegesen kuldfoldi letelepedest valasztottam, es bevontak a lakcimkartyam? Nem vehetek prepaid kartyat? Mekkora hulyeseg mar ez.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.09.17. 01:05:03

@JunkieeeBoy: Nekem mar nincs magyar jogositvanyom, bankszamla meg van, de mivel kulfoldon kapok fizetest, epp le is mondhatnam, lakcimkartya vegleges letelepedes eseten nem valoszinu hogy van , szoval?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.09.17. 01:06:08

@JunkieeeBoy: Feltoltokartyashoz is kerik a fentebb leirt dolgokat. ( pl lakcimkartyad ha nincs kb meg vagy love)

Kifordított kacagány 2013.09.17. 01:10:24

@horex: igazából legtöbbször már a szememnek se hiszek:)

BA2017 2013.09.17. 02:49:58

Ezt a két "levelet" ugyanaz az analfabéta mátészalkai paraszt írta.

belgabela 2013.09.17. 04:23:45

Akkor ne vegyen! Mi a faszé ragaszkodik valaki egy olyan céghez, aki nem kar neki szolgáltatni? Nincs másik hasonló cég?

belgabela 2013.09.17. 04:28:37

@horex: Én meg városban lakom, a posta egy perc séta.:))

Edigej 2013.09.17. 07:17:56

Nekem hasonló problémáim voltak a Telenorral. Külföldön kellett adatroaming, hát felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy kapcsolják be, amit a három napos határidőn (!) belül meg is tettek (hogy miért kell ehhez három nap, fogalmam sincs). Egy idő után jött a figyelmeztető sms, hogy túllépni készülök az adatroaming keretemet, ezért letiltják az adatroamingot és a kimenő hívásaimat/üzeneteimet a szokottnál magasabb számla elkerülése érdekében. Bár szerintem én jobban tudom a cégnél, hogy mennyi pénzt vagyok hajlandó egy hónapban kifizetni, ez még elment. Gondoltam, befizetem az előleget, és visszakapcsolnak. Igen ám, de valahogyan "letiltódtak" a bejövő sms-ek is, így sem a netbankomhoz nem tudtam hozzáférni (ami az előlegen kívül is komoly problémát okozott), sem pedig a telefonos azonosítást igénylő hitelkártyás számlabefizetést nem tudtam kivitelezni. Tulajdonképp a Telenor egy remek 22-es csapdáját idézett elő. Az internetes ügyfélszolgálat persze több napos késéssel válaszol (a telefonost ugye, kimenő hívástiltás mellett nem tudtam felhívni...), közben megőrülök, hogy külföldön vagyok telefon nélkül.

Végül az ügyfélszolgálatnál sokkal gyorsabb, de egyben kényelmetlenebb is volt megkérni egy ismerősömet, hogy fizesse be helyettem az előleget személyesen. És természetesen sem a Telenor boltban, sem az ügyfélszolgálatnál nem tudtak semmit a bejövő SMS-ek tiltásáról. Hivatalosan ezzel nem is foglalkoztak, hiszen ők "nem tiltották le a bejövő SMS-eket", de az előleg befizetését (és a kötelezően rétestésztaként elnyújtott átfutási időt) követően csodák csodája, ez is megjavult, nyilván magától...

Soha többet Telenor!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.09.17. 07:39:57

a mocskos orbán :((
szerencsére a felsőbbrendű értelmiségiek 2014-ben biztosan eltakarítják ezt a diktatúrát, és eljő a szabadság, meg a jólét

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.09.17. 07:41:47

off: egyébként szerintetek hol érdemes, hűségidő nélküli mobilnetet venni? **

Stock 2013.09.17. 07:48:07

HEHE!

Faterom a kilecvenes évek végén katona volt volt valami Pannon gsm es előfizujuk vagy 30-uknak, csoportos beszedéssel, valaki nem fizette... fater közben eljött nyugdíjba, visszamondta az előfizut, vagyis csak akarta.... mert közölték hogy fizesse ki a nem fizető kolléga rá eső részét 10 000 Ft-ot... :)

természetesen nem fizetett!!!!

pár év múlva szerettem volna egy praktikum kártyás készüléket ahol közölték, tiltólistán vagyok... ott hosszas kérdezősködés után kiderült az oka:

HIHETETLEN DE A TELENOR CSAK NÉV ÉS LAKCÍM ALAKPÁN TART NYILVÁN A TILTÓLISTÁN, SE EGY ANYJA NEVE, SE EGY SZÜLDÁTUM.... ÉS EZ A KETTŐ APÁMMAL MEGEGYEZETT, MAGYARUL AZ Ő ÜGYE MIATT ÉN SEM VÁSÁROLHATOK NÁLUK FELTEHETŐEN A MAI NAPIG, MERT FATER PÁR ÉVE PRÓBÁLT VÁSÁROLNI ÉS NEM VOLT LEHETŐSÉGE!

gh14 2013.09.17. 08:49:31

Én többször jártam úgy a Telenorral, hogy lejárt a hűségidőszak és új készüléket akartam venni, de a rendszer nem engedte, mert nincs befizetve a számlám. Na már most, a számlámat csoportos beszedési megbízással fizetem, tehát ők emelik le a számlámról. :)
Nem volt gáz, mert visszamentem 1-2 hét múlva és akkor már jó volt, de könyörgöm: soha nem volt elmaradásom, ők emelik le a díjat a számlámról, akkor nem lehetne ezt a korlátozást feloldani?

peppe83 2013.09.17. 09:12:30

Én nem értem. Mindenki mindenhol panaszkodik a Telenorra, aztán mindenki marad náluk. Nekem a T-mobillal semmi bajom.

mirx 2013.09.17. 09:23:36

Második posztolónak elég lett volna azt mondani, hogy kéne egy érettségi, már esélye sem lett volna.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.09.17. 09:26:35

@bonifac: Én is erre gondoltam az olvasás után. Gondolom google fordítóval lett magyarítva, ahhoz képest egész jó, érthető, de azért egyértelmű hogy így magyar ember nem ír, beszél.

no.nick.today 2013.09.17. 09:28:49

Posztolónak:
Érdemes időnként csekkolni a Yodafont is, mert újabban a Felenoron kívűl ök is képesek olyan helyeken szolgáltatni, ahova már nem jut el a "T"-erő.

Gazsibacsi 2013.09.17. 10:04:45

@tildy:): nem, nem vehetsz. Magyarorszagon valamilyen rejtelyes ok miatt muszaj lakcimkartya. Mas orszagokban ezen mar tulleptek.

Gazsibacsi 2013.09.17. 10:08:10

@peppe83: mindegyik hulladek, amig semmi kulonoset nem akarsz. En eppen azzal kuzdok, hogy van par szamunk, amelyek kozott Csaladbarat kedvezmeny van. Az egyik Domino volt, atrakattam elofizetesesre, termeszetesen megigertek, hogy aktiv marad a Csaladbarat, nyilvan nem igy tortent, annak ellenere, hogy SMS-ben tajekoztattak a csoportot, hogy minden valtozatlan.

bekbórd! 2013.09.17. 11:35:57

Vesszőt meg nem használok a mondatokban mert az is minek.

PannonBoy 2013.09.17. 13:56:35

A lakcímkártya szerintem is baromság. Pl. mi van, ha valaki véglegesen külföldön telepedett le, már nincs lakcímkártyàja, de van ingatlana. A címe ugye az ingatlan címe, de azt már senki nem fogadja el, mert nincs rajta a kártyán.

Benoke2 2013.09.18. 07:58:55

@Gazsibacsi: Elofizuhoz az EU ban is kell olyan papir amivel igazolod hogy helyi lakos vagy, kulonben agyo.

Gazsibacsi 2013.09.18. 08:09:50

@Benoke2: ha vissza tetszene olvasni, kiderulne, hogy prepaid (feltoltos) konstrukciorol beszelgetunk...
süti beállítások módosítása