Tékozló Homár

Halálra paráztatta ügyfelét a Tigáz

2013.10.22. 11:18 | jackyll | 53 komment

Panniéknál kis híján kikötötték a gázt, mert a Tigáz rendszere azt hallucinálta, hogy tartozásuk van, pedig csak augusztusra könyvelték a júliusi befizetést. Amin végül kibukott, az a jó ügyfélszolgálatos-rossz ügyfélszolgálatos játék: az egyik azt mondta, hogy nincs tartozásuk és leállítják a folyamatot, a következő szerint azonnal be kell fizetniük egyben a fennmaradt törlesztőrészleteket:

Ismét hozzád fordulok, bár a problémánk elvileg már megoldódott (igaz, elvileg már tavaly is...), mégis talán jobb, ha mindenki tudja, mire számítson a becsületes közműfizető, ha a szolgáltató rendszere önálló életre kel. A Tigázzal gyűlt meg a bajunk, méghozzá olyan csúnyán, hogy ugyan jól jöttünk ki belőle, mégis vizsgálatot fogunk kérni az ügyben. Előre szólok, hogy hosszú lesz.

Történt, hogy télen a padlófűtés meghibásodása miatt a fűtés két hónapig maximumon ment az üres házunkban, júliusban pedig, ahogy számítottunk is rá, kijött egy horribilis éves elszámoló számla. (Megemeltettük mi az átalányt, de már késő volt, esélytelen volt nullára kijönnünk júliusig.) Semmi gond nem volt, kértük a részletfizetést, szó nélkül belementek, el is kezdtük fizetni.

Augusztusban jött a felszólítás, hogy elmaradásban vagyunk. Hát az meg hogy lehet, hiszen befizettük az összeget. Hoppá, véletlenül augusztusra könyvelték a júliusi számlát, pont mint egy évvel korábban augusztusban. Akkor, 2012-ben azt mondták, ők a bankszámlámról próbálták leemelni, de nem sikerült és ez a probléma oka. Hogy sikerült volna, amikor azt májusban megszüntettem... Idén megint erre hivatkoztak, az immár másfél éve nemlétező bankszámlámra és az összeg elírására (720 helyett 270 végű összeget utaltunk).

Az ügyfélszolgálatos ember azt mondta, semmi baj, megkér, hogy utaljuk át SOS az elírás összegével kiigazított augusztusi számlát és ők majd tudni fogják, hogy azt hogyan könyveljék. A bankommal időközben lerendeztem a beragadt megbízást, ő hibájuk, elnézést kértek, kiküldték az értesítőt a Tigáznak.

Múlt kedden (október 15-én) üzent a szomszédunk, hogy a Tigáz emberei a kapunk előtt toporognak és ki akarják kapcsolni a gázt, szerinte érdemes lenne felhívnom őket. A szerelőktől semmit nem sikerült megtudnom, ők kapcsolnak, ha kapcsolni kell, nem tudnak sem információt adni, sem segíteni. Felhívtam az ügyfélszolgálatot (10:30), ahol kiderült, hogy nincs elmaradásunk, de mivel a bankom visszautasítja a beszedést, a rendszer tartozást jelez. Annak ellenére, hogy mi minden hónapban az esedékes dátum előtt 5 nappal átutaljuk az összeget... Nagyon nagyot hibázott a bankom, mondta az ügyfélszolgálatos, de látja, hogy nincs tartozásunk, megpróbál intézkedni, hívjam vissza két óra múlva.

Hívtam a szerelőt, mert megkért, hogy hívjam fel a fejleményekkel. Megkérdezte, szóltam-e az ügyfélszolgálatosnak, hogy állítsák le a kikapcsolást. Miért szóltam volna, tán az én dolgom? Gyorsan visszahívtam őket, egy másik ember vette fel, aki közölte, hogy dehogy állítják le, tartozásunk van. Nem, nincs tartozásunk, az előbb derítettük ki az kollégával. De igen, van, vagy várjunk csak, pont itt a kolléga, nincs tartozás, a kikapcsolás leállítása egyeztetés alatt van, telefonáljak dél körül.

12:30-kor telefonáltam, egy harmadik kolléga vette fel, ezúttal egy nő, aki szóhoz jutni sem hagyott és pont úgy beszélt velem, ahogy szerintem azokkal szoktak, akik szándékosan évekig nem fizetnek gázszámlát. Ő nem a bankos indokkal állt elő (sőt, azt - ő is - értelmetlennek találta), hanem egy annál is gyengébbel: nem a pontos összeget utaltuk augusztusban. Elmagyaráztam volna az előzményeket, hogy az ő kollégája kérte, hogy ezt az összeget utaljuk, de nem hallgatott meg, máris váltott a következő kifogásra: nem írtuk be közleményként, hogy törlesztőrészlet. Próbáltam elmagyarázni a hölgynek, hogy pontosan ugyanazt írtuk be a közlemény mezőbe, ami a csekken volt; ha ez az info nem elég, akkor nem nyomtattak elég infot a csekkre. De ez nem így van, mondta ő, mert bezzeg a júliusin szépen feltüntettük, hogy törlesztőrészlet. Persze, mert akkor még nem érkeztek meg a csekkek, ezért kútfőből írtuk be a közleményt. Nem hatották meg az észérvek, állította, hogy a kikapcsolás folyamatban van, szó sincs leállításról, a tartozásunk pedig ezennel egy összegben és azonnal esedékes.

Letettem a telefont egy gyors sírógörcs (helló új munkahely, próbaidő) és férjemmel való egyeztetés erejéig, ezután újra telefonáltam és beszéltem egy negyedik kolléganővel, aki elmondta, hogy a kikapcsolás le lett állítva (3 perc telt el az előző beszélgetés óta!) és nincs semmilyen elmaradásunk. Megkérdeztem tőle, hogy mégis mit csináljunk a jövőben másképp, hogy ilyen ne forduljon elő többet, azt válaszolta, hogy semmit, fizessünk, ahogy eddig is tettük, esetleg tüntessük fel közleményben, hogy törlesztőrészlet, de egyébként semmit ne csináljunk másképp, mindent jól csináltunk és már csak két hónap van hátra. Na várjunk, akkor mégsem lett a tartozás egyösszegben és azonnal esedékes??? Dehogyis, a kikapcsolással együtt a felszólítási folyamatot is leállították, az eredeti ütemezés szerint kell fizetnünk ezután is.

Az addigi események még csak szimplán félelmetesek voltak, de az, amit a 12:30-as, végletekig rosszindulatú nő művelt, amilyen hangnemet megengedett magának és amilyen szinten kihasználta a vélt hatalmát és az én kiszolgáltatottságomat és tehetetlenségemet, az olyan haraggal töltött el, hogy elhatároztuk, ezt nem hagyjuk annyiban és alaposan kivizsgáltatjuk az ügyet.

Nem kell kártérítés, de azt akarjuk, hogy egy közműszolgáltató se engedhesse meg magának, hogy a becsületesen fizető ügyfeleik gázóráit előzetes utánajárás, figyelmeztetés, felszólítások és nagyon alapos indok nélkül próbálják kikapcsolni. Mi éppen megúsztuk, mert a szomszédaink kiálltak mellettünk és nem írtak alá semmilyen papírt, mi pedig gyorsan kapcsoltunk és annak ellenére, hogy külföldről, munkaidőben kellett intézkednünk, nem voltunk restek és intézkedtünk. Ráadásul tudtuk, hogy kikezdhetetlenek vagyunk, mert mindig időben fizetünk, ezt bizonyítani is tudjuk és a legkisebb felmerülő kérdésnél is telefonálunk, felírjuk az ügyintéző nevét, a beszélgetés időpontját és azonosítóját. Elképzelni sem tudom, mit művelhetnek ezek egy konfliktuskerülő, esetleg kevésbé alapos emberrel hasonló helyzetben. Szeretnénk elérni, hogy semmit se művelhessenek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_panni_ 2013.10.22. 11:21:58

Hat ez tenyleg hosszu lett :-)

AlulírottFentemlített 2013.10.22. 11:30:39

A 12:30-as ügyintéző szívjon párnagázt!

Dr. Kix 2013.10.22. 11:31:45

Az ért örülök, hogy nem szó szerint kell érteni a címet. :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.22. 11:32:59

nyilván valami nagy baj lehet mégis. már az összes homárposztoló is külföldön lakik. tessenek mondani, van még valaki otthon??

AtiSnatch 2013.10.22. 11:34:15

@zsiráfffff: maj mingyá lekapcsolom a vellanyt! :)

Dr. Kix 2013.10.22. 11:36:37

@_panni_: Kitartást! És persze számolj be, ha van fejlemény!

Troppauer_Hümér 2013.10.22. 11:57:02

@zsiráfffff: Azt megteszik az oroszok. Figyelmes népség.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.10.22. 12:02:05

Egy ekkora valamitől, ami pénzzel foglalkozik, elvárható lenne, hogy legalább mindig ugyanazért követelje a pénzt :D

Érdekes, gázt szolgáltatni nem így tudnak, a csőből általában gáz jön, előírt nyomáson...
...azt miért lehet kb. rendesen csinálni? :D

Idióták.

(A postoló bejelentette a bankszámla-változást?)

Manyecska 2013.10.22. 12:08:13

@stillmátyás: Da. Elhagytam a kasszakulcsot most tökkivan:((:D

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.10.22. 12:12:18

NEM TUDOM FELFOGNI, MIBŐL GONDOLJÁK A KEDVES PANASZOSOK, HOGY ILYEN HOSSZÚSÁGÚ SIRÁMOKAT- NÉHÁNY JAVÍTHATATLAN MAZOCHISTÁT LESZÁMÍTVA- BÁRKI ELOLVAS.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.22. 12:13:23

@stillmátyás: @dr. phil. Sün‼ ツ: ha az oroszok megen bejönnének amikor már csak az eszkimók maradtak, akkor azér igorék nagyon csodálkoznának.

Troppauer_Hümér 2013.10.22. 12:20:27

@zsiráfffff: Lekőpapírollóznák, hogy akkor most ki lopjon kitől?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.10.22. 12:25:35

@stillmátyás: viszont ha keveredésbe kavarodnának, milyen szép gyerekek születnének! kék szemű, fekete hajú csimoták, csak a nevük hangzana kicsit hülyén. restásovics vlagyimoroszláv dzseniferke?

_panni_ 2013.10.22. 12:27:38

@ColT: Nem, a posztolo egyszeruen visszavonta a beszedesi megbizast, mielott a szamlat megszuntette volna. Ez minden szolgaltatonal sikeres volt, a Tigazt kiveve, ok beragadtak valamiert. A bank el is ismerte, hogy az o hibajuk, de mindettol fuggetlenul a tartozast nem a beszedes sikertelensege kene, hogy generalja, hanem a befizetes hianya, arrol pedig nem volt szo.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.10.22. 12:46:05

@_panni_: Akkor végülis bejelentette, az több, mint elég :D . Ennyi...

"a tartozast nem a beszedes sikertelensege kene, hogy generalja, hanem a befizetes hianya"
Ha nem tudják beszedni, akkor az nem lesz befizetve, de azért feltűnhetett volna, hogy arról a számláról nem kéne leszedni :D
Itt mindenhogyan a Tigáz a hülye...

_panni_ 2013.10.22. 12:47:40

@ColT: de igen, be lett fizetve, mert mi (idoben) atutaltuk minden alkalommal :-)

Manyecska 2013.10.22. 12:56:47

@AlulírottFentemlített: miaz a párnagáz? :)) különben? Nem akarom tudni..:))
Jackyll plíz valami vicceset!!

helianthus 2013.10.22. 13:00:24

@agresszív kismalac: "NÉHÁNY JAVÍTHATATLAN MAZOCHISTÁT LESZÁMÍTVA"
Én is elolvastam, pedig nemse vagyolok mazopista!

a kisvakond 2013.10.22. 13:02:25

A poszt címe nem jó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.10.22. 13:04:29

@Manyecska /névtelenülFosóÁllatok.Klub//: Sztem amikor lefingod a párát, de ki tuGGYa....

@A Kisvakond: Benne a Tigáz. Ha államosítják, akkor Mi gáz? lesz...

@helianthus: Mert a Pista, az nem női név. Te MazoMarika lehetsz... ^.^

EvilHedgehog 2013.10.22. 13:06:42

Tigáz... akik nem képesek 12 hónapra számlázni.. mertcsak...

délioldal 2013.10.22. 13:12:34

Elolvastam és gyors sírógörcs

Atörökk 2013.10.22. 13:20:08

Ez az episztola sem érdekel.

Manyecska 2013.10.22. 13:23:06

@dr. phil. Sün‼ ツ:fújj! @ColT: te hogyan alszol ha ezt kivitelezni vagy képes???:P

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2013.10.22. 13:58:10

"helló új munkahely, próbaidő" lehet nem a magántelefonokjat kéne intézgetni fél napot.

AlulírottFentemlített 2013.10.22. 13:59:46

@Manyecska /névtelenülFosóÁllatok.Klub//:
Natúr fődgáz :)

"A párnagáz az állami földalatti tárolókban lévő azon gáz, amely megfelelő nyomást biztosít ahhoz, hogy a nyáron sajtolt gázt a téli viszonyok között időben felszínre lehessen hozni."

Manyecska 2013.10.22. 14:02:17

@AlulírottFentemlített: Na látod milyenek azért..???:)) Köszi. Már azt hittem lemaradtam valamirő.:D@zsiráfffff: nekem kékaszemem és vörösesbarna a hajam de nyáron narancssárgásbarna színem lesz vmi oknál fogva. Talán a mongolok:D?:P

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.22. 14:08:41

@AlulírottFentemlített: "@Manyecska /névtelenülFosóÁllatok.Klub//:
Natúr fődgáz"

Én úgy tudom, az a földgázmennyiség, amit a tárolóból már nem szabad kivenni. Ez tarja nyomás alatt a tárolót, hogy ne omoljon be.

Más szavakkal. Amikor kiveszik a tárolóból a földgázt, egy adott érték alá nem eshet a tároló nyomása, mert könnyen beomlik.

AlulírottFentemlített 2013.10.22. 14:41:53

@atpijkamo:
Tudom, tudom.

Viszont a NER-ben született sziklaszilárd alaptörvényükben nincs beleírva, hogy ne lehetne kivenni :-)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.10.22. 14:46:16

@AlulírottFentemlített: Az.

Belekéne írni azt is az alaptörvénybe, hogy ha a szocik győznek, akkor is a fityisz sleppje tartja markában az országot. Nem kéne annyit izgulni, kinyeri a választást.

McZozo 2013.10.22. 16:12:44

@zsiráfffff:
Igen az uzenetrogzittonk :)

Vu, de ja vu 2013.10.22. 20:18:22

A poszt-toló a hülye, merthogy azt a hangnemet, amin ő sírva fakadt, neki kellett volna használni elmagyarázandó hogy ő fizetett és keressék meg, különben felügyeleti szervné panasz lesz hogy az elszámolás nem fogyasztóbarát...

Nekem az ÉMÁSZ-szal volt ilyen elszámolósdim, annyi difivel, hogy ott mérőcserék és jegyzőkönyvek is voltak a havi leolvasások között (villanyt csak havi-leolvasásra!), és első körben önmagukat kötbérezték 5 eFt-ra, második körben - amikor mégis Fogyasztóvédelem lett belőle - én kaptam 10 rongyot, a bírságuk meg volt 100 ezer... Azóta igen óvatosak...

És igen, a Tigáznak is elmaradásban vagyok, de amikor utána akartam nézni, hogy mennyi volt az utolsó óraállás (a havi m3 ugye adott), az hiányzott az elszámolásról! Így mai napig nem tudom a fogyasztásom egyenlegét... az általány-fizetés ugyanis szvsz nem jogosítja fel a szolgáltatót semmilyen korlátozásra, ha nem tudja igazolni, hogy van elmaradásom felé, note bene: amit külön jelzett is felém!!! Én a sima postai küldeményeket szinte sosem kapom meg, aki ennek ellent mond, az cáfolja is:-D

Marad az, hogy majd ha TÉNYLEG tartozom, akkor szankcionálhatnak, de addig csitt!!!

A posztírónak (meg másnak is) javaslom, hogy vezessen nyilvántartást a közüzemi számláiról és befizetéseiről.

Nagyon felsőbbrendű dolog a lekötésre érkező dolgozót beinvitálni a lakásba és kinyomtatni neki egy lapot, hogy a mérőállás ennyi, a csekkel igazolt befizetett átalány ennyi, és a szolgáltatói tartozás közlésének tudtával szünteti meg a szolgáltatást elmaradás címén:-PPP

Dolgoztam pár helyen és ennek alapján alakult ki egy közhelyem:

"B.szogatni (gyk.:ugratni) azt lehet, akinek van is hajlandósága azt felvenni"

Az ugratás is akkor mókás, ha a delikvens vevő rá, ha szerel, akkor oda a mulatság.

Mérő-kikötésnél is érdemes elébb utána számolni (főleg átalánynál) hogy mennyi az elmaradás mértéke, mert lehet hogy amikor alá kell írni azt a "bizonyost", a 'holtbiztos emberek' elbizonytalanodnak:-)

PS, netán új téma: A Heves Megyei TÜZKÉV (kéményseprők) szeptemberben postáztak egy levelet, hogy 2012-ben(!) nem fizettem be a söprés díját, és egy törvényre, valamint megyei önkormányzati rendeletre hivatkoztak.
Szonszédot kérdeztem: ő is kapott ilyet, dőre módon befizette a csekket, nem volt kedve hadakozni. Kérdem én: ha egy felülvizsgálattal megbízott cég értesítés hátrahagyása után nem jelenik meg sem az adott napon, sem később, a szolgáltatásban történő akadályoztatást sehova nem jelenti (tv kötelezi), és más törvényi kötelezettségének sem tesz eleget, milyen jogon kéri a szolgáltatás díját, ha a tv-nyi határidő is eltelt a szolgáltatás elvégzésére, illetve a szabálysértési határidő szerint is elévült???

Fontos kérdés, ugyanis ebben az évben ez megismétlődött: kijöttek, a tv szerint jogunk van másik időpontban megállapodni, a kötelező végrehajtás időpontja viszont megint letelt, így mi van, ha külsős, de szakirányú céggel végeztetem el a felülvizsgálatot???

Csak érdekességként jelzem, hogy a TÜZKÉV részéről rendezett a dolog, ha utólag (több mint egy évre az esedékességtől) rendezem a seprés díját. A morbid kérdésem az, ilyenkor terjesztenek-e elő igazolási kérelmet Isten felé akkor, ha igazolhatóan nekik felróható okból marad el az éves felülvizsgálat és ez miatt haláleset történik???

A kérdést motiválja az, hogy helyszínelőként több CO-s visszaáramlós halálnál helyszíneltem már, és soha-de-soha nem firtatta senki az éves felülvizsgálatot, holott a tv szerint a "kötelező éves felülvizsgálat" az élet- és vagyonbiztonság miatt kötelező érvényű!

_panni_ 2013.10.23. 08:33:36

@Vu, de ja vu: Semmi okom nem volt uvoltozni, miutan az elso ugyfelszolgalatos nagyon segitokesz volt. Nem gondoltam, hogy egy telefonos ugyfelszolgalaton ilyen trollokat is alkalmaznak, mint a 12:30-as noszemely.
Nem vezetjuk a tenyleges fogyasztast, egyreszt, mert nyaron nincs fogyasztasunk, masreszt pedig mert - mint irtam - kulfoldon elunk. Ugyanemiatt a lakasba sem fogom beinvitalni, sot, a kapun se tegyek be a labukat lehetoleg.
Minden befizetesrol nyilvantartasunk van, mivel online utalunk, ket kattintas es elottem a teljes lista, ez segitett a felegyes libaval szemben is, amikor ragaszkodott az allaspontjahoz, hogy de marpedig mi augusztusban nem fizettunk.
En alapban igyekszem nem ugrani az ugratasra, de amikor tobbszazezres visszakotesi koltseg van a lathataron es a szomszedunkat azzal fenyegetik, hogy ha nem irja ala, az o orajat is lekotik (egy foagon vagyunk), akkor felszalad a vernyomasom.

Tron65 2013.10.24. 08:31:40

Érdekes eset a Tigáz.
Részemről a fővárosiaknál volt tartozásom (éves elszámoló).
Mivel egy összegben kicsit húzós lett volna, szépen részletekben utaltam.
Mindenféle komment nélkül, csak ügyfélkóddal.
EL TUDTÁK számolni rendesen.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.08.16. 07:21:00

Tigáz. Van még magyar ember, aki ezt a céget kedveli és nem utálja? A mi történetünk itt van leírva és a végén megtalálható a Tigáz feljelentése üzletszerűen elkövetett csalás és garázdálkodás miatt. Amit 2014.08.14-én vet át a nyomozóhatóság.
TiGáz csalás és garázdálkodás
vilagnezet.blog.hu/2014/08/13/tigaz_csalas_es_garazdalkodas
süti beállítások módosítása