Tékozló Homár

A 7000 forintért véletlenszerű linkeket küldözgető ingatlanos

2013.12.06. 12:32 | jackyll | 31 komment

Csabee belefutott egy ingatlanosba, aki már az első telefonbeszélgetésnél elég bizarrnak tűnt. Eleve gyanús volt, hogy a kinézett címet 7000 forintért akarta megmutatni:

Találtam a neten egy egész jól kinéző (kiadó) lakást. Gondoltam egy telefont megér. Csörög és csörög, már épp letenném, mikor egy csapzott női hang felveszi. Mondom ki vagyok és miért zaklatom a hívással. Hatásszünet, majd elbizonytalanodva jön a válasz, "őőőő az még biztos aktuális, igen". Hoppppáááá! Hirdetésben persze nem látod, de abból az egyetlen szóból minden kiderül. Magácska ingatlanos kérem? A büszke válasz helyett egy lagymatag helyeslő, de nem egyenes igen jött. Ez kissé meglepett, néhány részletre azonban rákérdeztem, mindenre igen volt a válasz, hihetetlennek tűnt hogy találtam egy takaros kis kecót, de mondom, jó, akkó' szeretném megnézni, hétvégén bármikor jó nekem, de akár holnap 16:00-22:00 között is.

Na innentől következett egy erőltetett, egyáltalán nem összeszedett mellébeszélés. A lényeget kiragadva a hülyeségből... Be kell fáradnom az egyik üzletükbe, kötelezően meg kell vásárolnom (figyeljetek) egy 7.000 -azaz hétezer - Ft értékű nyomtatott katalógust, ami egy szekér nekem lehet hogy megfelelő ingatlant tartalmaz. Na, itt részemről volt egy meglepettség, ki is szaladt a számon az "uuuhh" kifejezés.

Hárítani akart a hölgy, mert valaki okítja, csak a hülyék még mindig a Parlamentben tobzódnak... Ő is lakást keres, 7000Ft az nem sok, annyit eltelefonál.

Itt már elszakadt a cérna, és legszívesebben azt mondtam volna hogy elmész a picsába kisanyám, de szofisztikált maradtam és annyit mondtam hogy "ezzel azért nem értek egyet, mert a hirdetésekben elvileg meg lett adva minden fontos, ami nem, arra gyorsan rákérdezek, majd egyeztetünk egy időpontot. Ha tíz lakáshirdetésre jelentkezek, akkor az nincs összesen 2000 pengő, meg úgy egyébként is..."

Na de visszakérdeztem, "és akkor a katalógusban a lakás is benne lesz csókolom, végre megnézhetem majd?". A válasz egy "Biztos" volt. Erre én: " De hölgyem kérem, nem érti??? Én megtaláltam, nekem ez kell, ezt szeretném látni, én nem akarok katalógusból mást keresni, vannak kiszemeltek, slussz! Biztos létezik ez az ingatlan egyáltalán?".

Erre már kaptam egy igenlő választ.

Szóvá tettem értetlenségem, erre a válasz az volt hogy "nálunk ez a szabály, ez a rendszer, csak így lehet".Hát szabály ide, szabály oda, az ingatlanosok zöme még mindig egy tirpák, sunyi, senkiházi, csaló droid.

┌∩┐|⊛_⊛|┌∩┐

Ivették azonban belementek és fizettek neki, amiért cserébe kaptak egy rakás általuk korábban az internet segítségével összegereblyézett címet:

Januárban szeretnénk felköltözni Pestre. Intenzív albérletkeresés közepén vagyunk. Apród, Jófogás, Expressz és társaik. Találtam egy nagyon jó kis lakást, a 11. kerületben. Felhívom a megadott számot, közlik ingatlaniroda. Oké, mit kell tudnom? Egyszeri 7000 Ft-ért tudják kiadni a tulaj számát, valamint ezért az összegért 1 teljes hónapig kapjuk az általunk megadott paramétereknek megfelelő albérlethirdetéseket, Na üsse kő, párom felutazik Pestre, megkeresi az irodát, ami a Hercegprímás utcában található (nem az Otthon Centrum), megadja az adatokat milyen lakásokat keresünk, e-mail cím amire kérjük az infot, valamint kifizeti a 7000 ft-ot. Megkapja a tulaj számát, beszélnek, bumm nem jó a lakás nekünk mégsem. Nem vagyunk mérgesek, hiszen még egy hónapig kapjuk a címeket.

 Gondoltam én, hogy olyan hirdetések lesznek, amiket konkrétan nekik adnak ki a tulajok, és ők nem rakják ki sehova, csak a fizető lakáskeresőknek küldik el. Ez lenne a logikus, ha már fizettünk... Hát nem! Másnap jött a hidegzuhany, Megérkezett az e-mail, és csupa apród, jófogás stb hirdetések voltak benne... :/ Érdekes gondoltam.

 Másnap szintén az említett oldalak egyikén találtam egy lakást, ami nagyon megtetszett, felhívom, megint hercegprímás, na mondom de jó, mi már fizettünk, kellene a tulaj telefonszáma. Persze küldjek mailt az atealberleted@gmail.com címre és elküldik. OKÉ. Ez volt este 6kor. Másnap 10-ig semmi mail nem jött, 6* próbáltam az előző este hívott számot elérni, nem sikerült. Kölcsönkértem egy telefont, hívtam arról, bumm 2 csörgés után máris sikerült felvenni. Mondom mi a problémám, sűrű elnézést kérés, mindjárt küldik. Letesszük, már jön is a mail, hogy lakás már kiadva :O MIVAN? Este hattól reggel 10-ig sikerült kiadni?

 Oké, remek. Következő alkalom, szintén jó lakás, megfizethető áron, hívom, megint Hercegprímás. kérdezem a srácot, hogy ugye ennek a lakásnak meg fogom kapni a címét? Persze küldjek mailt megkapom... Elküldtem, természetesen semmi másnap délig. Írtam nekik, hogy ugye nem megint miattuk bukunk el egy lakást? A válasz kb 30 link volt, írtam ismét, hogy én nem ezt kérdeztem, érdemi választ nem kaptam, a reakció a következő volt (amúgy egy kukkot nem értettem belőle):
 "sima frissítés a portál által már régebbi amúgy!"

Ez milyen válasz? Őrület...

Harmadik alkalommal már nem is telefonáltam, megismertem a hirdetésben megadott telefonszámot. Rögtön küldtem a mailt a címre, persze tudtam hogy már esélyem sincs megkapni a tulaj elérhetőségét. Persze hogy nem. Válasz szintén pár link volt, aminek semmi köze nem volt ahhoz amit mi megadtunk... Jó kis tanulópénz volt nekünk, remélem ha megosztjátok, legalább más elkeseredett albérletkeresőket nem fognak lehúzni...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neela _ t 2013.12.06. 12:40:50

Ez az én napom
Testem a zenére hangolom
Meg egy jó italra amit szürcsölök
Minek is kéne több?
Heyeyey :D

a kisvakond 2013.12.06. 12:40:58

"csapzott női hang"
Az meg milyen?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.12.06. 12:45:05

A fogatlan ingatlanosok. Mindenhol ott van a fajtájuk. Ez egy külön, dedikált fajta. Erős típusjelekkel. Hiheetlen, hogy senki nem diagnosztizálta (talán domesztikálás is rájuk férne) őket rajtam kívül.
@Neela _ t: te most akkor hány éves vagy? Pár hónapja betettél "magadról" egy teljesen más avatart, más személyt ábrázolt az, nem is hasonlít erre a képedre. Ki volt az és miért operáltál más fejével? 23 vagy?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.12.06. 12:45:57

Az első majdnem modoros, de talán mégse.

A második elképesztő.

Érdekes lenne hallani a másik oldalt is.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.12.06. 12:47:14

@Kellemes Zérókomponista: "teljesen más avatart"

Szerintem nem. Biztos a napszemüveg zavart meg.

AtiSnatch 2013.12.06. 12:50:20

@Kellemes Zérókomponista: az avatarnak még csak egy része van, bár van egy pornófeldolgozása is, abból rakhat ki képeket :D

Neela _ t 2013.12.06. 12:53:10

@Kellemes Zérókomponista:
eddig mindegyik képen én azaz ÉN voltam.
Nem plagizálok.
22 vagyok, egyébként meg hölgyek korát nem illik meg egyébként is!
@atpijkamo: biztos a szemüveg zavarta meg... -_-
Egyébként ezzel a témával már foglalkozott a Napló című tv2es hírműsor, csak, hogy szakszerű legyek.
Átverés az egész meg szégyengyalázat, de ha tv-t néz az ember/asszony az már nem futott volna bele felesleges beszélgetésbe miután közlik, hogy 7000...

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.12.06. 13:02:01

Fakkbukon van ilyen albérlet csoport is, NEM? Minden van! Ez a "biztos" eléggé biztos-íték kiverő nálam. Kurvára nem szabadna, hogy munkája legyen az ilyennek. Tényleg a legprolibb szcéna ez, főleg női eloadás tudja kidomborítani jól a pofátlanság eme műfészeti fokját.
Ivették körbenjárós története pedig engem a korai pornóvadászatokra emlékeztet korabeli neten persze, nagy kattintgatások minden többet, nagyobbat ígárő bélyegképre, mellyek az elkívánt tartalmat tekintve csak a mégnagyobb ürességekbe, egymást körbehivatkozós linkoldalakra, mindsűrűbb feketeerdőkbe vitt be csak. Az érzés mindenképp maradandó, akármelyik is az apropó. Küllömbe az utcáról csinálták végig a csalasztó produkciót?
@atpijkamo: nem a napszemüvegesre gondoltam, majd.. belinkelem? Nem, elküldöm privátba Nájlonnak. Érdekes, mindenképp.
@Neela _ t: hát jó. Bocsi, hogy öregbítettelek. Nincs veled amúgy bajom, nem foglak mozgó szerelvény, jármű elé lökni.
@AtiSnatch: igen. Felrakhassa. Meg kisfloppyn terjesztjök majd. Jó lesz.:)

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.12.06. 13:02:28

Aki 2013-ban előre pénzt ad ingatlanosnak, mert lakást akar bérelni, az egy életképtelen állat!

2013.12.06. 13:10:54

Januárban szeretnénk felköltözni Pestre.

Akkor itt egy kis ízelítő hogy mekkora gyökerek vannak itt! (és lesz még rosszabb is)

AtiSnatch 2013.12.06. 13:13:15

@Cicmen: "(és lesz még rosszabb is)"
persze, ha felköltöztek :)

Manyecska 2013.12.06. 13:15:30

@Cicmen: ezt pont te mondod aki csóri bankkártyával fizetőt "hátbavágta" volna?? MEGALOL :DD

2013.12.06. 13:17:45

@A Kisvakond: "csapzott női hang" az milyen?

Hacser Józsa

2013.12.06. 13:19:40

@Rocco az erdei állat /Mátészalka Rencs/: Az a pesti proli prototípusa volt már elnézést!

telkoe 2013.12.06. 13:43:04

@atpijkamo: Van egy olyan erzesem, hogy par lakas erre a beugratos celra lett meghirdetve. Tipikus ingatlanos duma hogy jaaa az mar nincs de mutatok tok jo masokat amik csak nalunk vannak. Ennek tovabbfejlesztese a mutatok xeFtert ...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.12.06. 13:44:56

@telkoe: Készséggel elhiszem. Mégis érdekelne a másik oldal meséje is.

Manyecska 2013.12.06. 13:45:49

"Dr. Sz. K. ügyvéd a tagdíj megfizetésekor a banki utalások megjegyzés rovatába több soron is a következő szöveget írta: "teccenek kinyalni a s…..em" - írta a hírlevélben a kamara. Hozzátette: "további kifejtésre, indokolásra az ügyvédnek a fegyelmi eljárásban lesz lehetősége".
:DDDD!

Manyecska 2013.12.06. 13:47:10

Segítünk! Ha már nem bírja a szelet, menjen át egy másik szélcsatornába! "

Panelproli 2013.12.06. 14:29:34

Miért érzik sokan égetően fontos dolognak egy még el sem végzett munka kifizetését?!
Víz-gáz szerelőnek, kőművesnek, asztalosnak, burkolónak, fogorvosnak, ügyvédnek satöbbi...és ingatlanosnak előre nem adunk pénzt!Utólag könnyű okosnak lenni, előtte olcsóbb.
Ráadásul nekem még önvédelmi célja is van, mert ha az ilyennek az ánuszába tennék egy klaviatúrát, akkor törvényileg engem érne inzultus!

Neela _ t 2013.12.06. 20:01:47

@atörökk: miért?
@lordjim: akkor kérem idetartani! De mi indokolja?

lionking 2013.12.07. 09:47:14

20 éve ugyanez volt csak akkor még nem volt net.

Ingatlaniroda felhív, eladnám a lakásom.
Milyen és mennyiért?
Körülírom, erre a válasz: vááá épp van 3 komoly érdeklődő is aki pont ilyet keres persze mind orvos meg ügyvéd rendelőnek irodának kellene.
A lényeg hogy hamar fizessek be nekik 2000 ft-ot, és akkor nyilván tartásba vesznek, és majd küldik a népeket - telefonon mert ugye akkor még a mobil is csak vágyálom volt.
Na 2000 befiz (én mint tapasztalatlan) várok hát 1 hónap alatt egyszer se sikerült innen még érdeklődőnek sem hívni, nemhogy konkrét vevőnek amit ígértek.
Persze megreklamáltam és kaptam pár kitérő és maszatolós választ.
Na többször már nem sikerült felültetni engem sem, de 10 ingatlanosból 6-7 így óhajtott már akkor is működni.
Utána már csak olyannal szerződtem, aki előre nem csat utólag sikeres értékesítés esetén kér és kap pénzt, és persze nem 2-3 %-ot mert az már akkor is rémesen sok volt a majdnem semmiért. Noha abban az időben valóban dolgozni kellett mert mint mondom nem volt még internet. legalábbis nálunk Mo.

Répázó 2013.12.07. 15:31:09

Nekem ilyen esetem volt egy állásközvetítővel. De a csaj láma volt és előbb küldte a hirdetéseket, majd fiezetnem kellett volna. A levelében láttom, hogy jobline és társai összegerblyézet hirdetésie vannak benne. Ekkor felhívtam és közöltem vele, hogy kösz a levelet, de ezeket én is megtalálom, szóval a lóvét felejtsd el. Erre felháborodott én meg elküldtem az anyjába, hogy keressen rendes állást inkább, ahelyett hogy munkanélkülieket húz le. Hirdetéseket úgy is talál. :-D Kiröhögtem a telefonban aztán agyő. Jól esett!!
süti beállítások módosítása