Tékozló Homár

Cserekészülék nélkül maradt az arczsibbasztó Lumia tulaja

2013.12.19. 15:36 | jackyll | 38 komment

Az IMEI-szám ellenőrzése lehet, hogy segít használt/szürkeimport telefonok vásárlásánál, de az ellen sajnos nem véd, ha gyárilag hibás a hivatalos viszonteladóknál vásárolt készülék, mint azt elég sok esetben láttuk. Naiv ügyfél Nokia Lumia 925-öse a túlvilággal is kommunikál vagy valahogy becsatornázza a sötét energiákat, mert pár perc után eddig minden civil tesztalanynak lezsibbadt az arca. A szerviz szerint azonban nincs probléma az akkumlátorral, így semmi mással se lehet gond. Második nekifutásra már be sem vették kivizsgálásra a Telenor-üzletben, elhajtották a Nokiához, ahol ugyan bevették, de kifogyott a cseretelefon. A Telenorban viszont már nem tudnak póttelefont adni, mert nem náluk adta le:

A történet idén november 4-én kezdődött. Vettem a telenornál egy nokia lumia 925-ös telefont két év hűségre egy elég drága csomaggal együtt (flow total 1 – 9900Ft/hó). Már kezdettől fogva furcsa fizikális érzéseim voltak a készülékkel kapcsolatban. Félreértés ne essen elég régóta használok mobilt és soha eddig nem tapasztaltam hasonlót. Már viszonylag rövid, pár perces beszélgetés után úgy éreztem zsibbad az arcom és a fejem. Ami hamarosan átcsapott fejfájásba és fülfájásba (a telefon normál hangerőre volt halkítva) is. De amikor nem telefonáltam, csak simán zsebben hordtam a telefont, akkor is folytatódott a nem normális dolgok sora. A combomon azon a részen, ahol a telefon volt égető-zsibbasztó érzést tapasztaltam (a készülék ellenben normál hőmérsékletű volt, nem volt melegebb).

Ezek után már több családtagot és ismerőst is megkértem, hogy próbálják ki a készüléket, hogy velem van-e baj vagy tényleg nincs rendben valami. Volt akinek direkt úgy adtam oda, hogy nem mondtam semmi előzményt, nehogy placebó hatása legyen. Kivétel nélkül mindenki 2-3 perc után mondta, hogy valami nem stimmel, valami van a mobillal. Ugyanazt tapasztalták mint én.


Írtam a nokiának, ők köszönték, hogy írtam nekik és javasolták keressek fel egy szervizt. Mivel nem akartam további egészségügyi kockázatnak kitenni magam, úgy döntöttem visszaviszem a telefont az üzletbe, ahol vettem. Ekkor november 19-ét írtunk. Szkeptikusan ugyan, de bevették a készüléket és készült jegyzőkönyv is, amin szerepelt a hibajelenség részletesen. Én azt kértem, hogy cseréljék ki egy másik lumiára a mostanit. Megfelelő cserekészüléket csak nagy nehézség árán voltak hajlandóak adni. Amit kaptam, azon is az előző tulajdonos vagy bérbevevő összes személyes adata megtalálható volt. Kértem, hogy a telefont nullázzák már ki legyenek oly szívesek. Ennyit a telenorról és a személyes adatok védelméről és kezeléséről…

Három hét elteltével kaptam egy „kedves” sms-t, hogy a telefont vegyem át 3 napon belül, különben kölcsönzési díjat számolnak fel a cserekészülékre. December 8-án vettem át a telefont egy újabb jegyzőkönyv (jabil) kíséretében a vásárlás helyén. Közölték, hogy a telefont bevizsgálták és az ég világon semmit baja, így cserére sem vagyok jogosult és köteles vagyok a telefont átvenni, menjek isten hírével.

A jabil-os jegyzőkönyvön megdöbbenve látom, a következőket: „vevő által észlelet hiba: töltés/akkumulátor hiba”. Jelzem ezt az ügyfélszolgálatosnak, aki csak a vállát vonogatja és sajnálkozik, de ő nem tud mit tenni higgyem el. Mondom, akkor gyakorlatilag semmi nem csináltak a készülékkel, mert egy általuk kreált hibára vizsgálták meg a telefont, amivel ugye semmi baj nem volt eredendően. Az ügyfélszolgálatos csak azt ismételte, hogy nem tudja kicserélni. Azt javasolta forduljak a nokiához, mert ők tudnak olyan papírt adni, amivel cserére leszek jogosult a szolgáltatónál.

Fogtam a telefont, a nagy adag papírt és eljöttem. Másnap december 9-én már nyitásra ott voltam az astoriai telenor üzletben, hogy akkor lesz ami lesz, beadom újra a mobilt vizsgálatra. Az ügyfélszolgálatos hölgy a maga bunkó stílusában közölte, hogy nem veszi át a telefont, vigyem márkaszervizbe. Hoppá! A szolgáltató függő telefonomat a szolgáltató a garancia időn belül már át sem veszi… Szép. Nagy kegyesen megadta a legközelebbi nokia szerviz címét. Elmentem hát oda.

Ott megint szkeptikusan fogadták a dolgot és jelezték, hogy ismét csak a jabil-hoz fogják küldeni a telefont, mást nem tudnak tenni. Mondtam rendben, csak vizsgálják arra, amit kérek ne másra, ha egy mód van rá.

Következő döbbenet: közli az ügyfélszolgálatos, hogy nem tud cserekészüléket adni mert kifogytak. Már úgy voltam, hogy mindegy mit ad, csak telefon nélkül ne maradjak a végére. Nem tud semmit adni és egyébként sem köteles adni cserekészüléket, mert a törvény nem kötelezi erre… Beadom vagy sem a mobilt teszi fel a kérdést? Jó valahogy megpróbálom megoldani, csak legyünk már túl ezen. Beadtam. Javasolta írjak a nokiának, hogy mindenképpen erre a hibára nézzék a telefont, nehogy újabb félreértés legyen. Köszi.

Délután visszamentem a telenorhoz, hogy most akkor mi van? Ők ugye nem veszik be a telefont, küldenek a nokiához. A nokia nem ad cserekészüléket. Mégis hogyan vegyem igénybe a szolgáltatást telefon nélkül? Ekkor már az üzletvezetővel csevegtem kedélyesen. Ők meglepő módon nem tudnak mit tenni, annyit elismernek, hogy hibázott az astoriás kolléganő, hogy nem vette át a telefont, de mivel nem a telenorba adta le a készüléket, így nem tudnak adni cserekészüléket sem. Oldjam meg én, nekik különben sem kötelességük cserekészüléket biztosítani, csak ők olyan jófejek általában, hogy ezt megteszik a kedves ügyfélért.

Kérdezem, hogy akkor valamivel tudnak-e kompenzálni, mert ugye a szolgáltatásért fizetek csak igénybe venni önhibámon kívül nem tudom. A válasz: a SIM-kártya nálam, a szolgáltatás él… Kérem tőle, hogy akkor mutassa már meg, hogy telefon nélkül, csupán SIM-kártyával hogyan tudom az élő szolgáltatást igénybe venni? Tegyem a fülembe a kártyát vagy a számba vagy mi???
 
Tehát most ott tartok, hogy fizetem a szolgáltatónak a készülék részleteit és a havidíjat is. Csak se telefonom nincs és igazából telefonálni sem tudok már…

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2013.12.19. 15:41:49

És mi a túlvilág telefonszáma?
Mer az nem derül ki...

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2013.12.19. 15:45:08

Telenornak kötelessége lett volna átvenni.

Ha a nokia márkaszervizbe adod le akkor a telenor soha nem fog cserekészüléket adni.

Benoke2 2013.12.19. 15:46:09

Meg jo hogy hivatalos telefon, kulonben nem szervizelnek. Hoppa igy sem szervizelik...

gabors 2013.12.19. 15:46:13

index.hu/gazdasag/2013/12/19/hazkutatas_volt_az_ex-nav-os_horvath_andrasnal/

NA most mar tenyleg semmi bizonyiteka nincs a volt NAV-osnak igy konnyebben nyeri meg a NAV a ragalmazast ... ugyes ugyes ..

Oszt jonapot!

buksikutya 2013.12.19. 15:59:49

pannon géesemmmm, az ééélvonaaaaal.....

dailyvicodin 2013.12.19. 16:00:38

btw aki úgy visz vissza egy cserekészüléket, hogy rajt hagy mindent, az meg is érdemli.

Ádám 2013.12.19. 16:02:23

Ha s amennyiben elolvasnám ezt a hosszú sz@rt akkor már én is azt hazudhatnám, hogy túl vagyok a 3000+ olvasmányomon, amint azt a barom is állítja....

No de akkor nekem is arczsibbadásom lenne.:)

Atörökk 2013.12.19. 16:06:25

Másszál ki a kádból telefonálás közbe, főleg ha közbe' töltöd a telefónt!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.12.19. 16:06:58

Parajelenségeket nem hiszem, hogy javít a Nokaj szerviz... vidd jósnőhöz!

Ja, meg használj headsetet. Bár lehet azon is átkúszik a sötét energia :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.12.19. 16:07:28

@vén szivar: minusz egy konyvvel / mert Lakatos Mario kikapta a kezedbol a mult evi dormogo domotort/ hiaba is hazudnad

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.12.19. 16:08:39

@gabors: Ha esze van, akkor volt backupja valami online felületen, vagy valamelyik haverjánál. Vagy egy széfben.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.12.19. 16:09:46

@vén szivar: de ha macskamanot megkered, szerintem kuld neked hahotat
ingyert
@ColT: hat ez elegf misztikus
zsibbad az arca meg a combja
eletemben nem hallottam ilyet

kakukk11 2013.12.19. 16:10:14

hányszor kell mondanom, 3000Ft-ért veszel egy butamobilt, és problémád az életben többet nem lesz mobillal. Ha számítógépet veszel, az mindig el fog romlani(hardware-software), ha olyan fontos dolgot, mint a mobilozás, szgépre akarsz bízni, elöbb-utobb megszívod.

Amúgy nem értem miért voltak szkeptikusok, egy ilyen életképes embert - aki egy sz@ros hülyefone-t nem bír magának tartalékba beszerezni - komolyan kell venni, na.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.12.19. 16:15:32

Miért nem "NOKIA 6110" BOCOIN XpessMusic készüléket vett a poszt toló? Vagy ami van, azzal miért nem süt tojást? Egyéb Irán t a leírt jelenséget okozhatja "túlműködés", azaz egy-két tizedessel nagyobb antenna-teljesítmnény, hibás, folyton rezgő akkumulátor és pszichés defekt. No meg utóbbitól nem függetlenül ufók, hogy az űrgyíkokról és a megcsippelésről ne is beszéljünk!

Ádám 2013.12.19. 16:17:18

barom! nagyon gyengén vinnyogsz! barom!

gabors 2013.12.19. 16:41:09

@ColT: a cikk szerint nem voltak masolatai ami kicsit idiotanak hangzik a mai vilagban ott van ingyen dropbox de a kulonbozi "cloud"-ok sem olyan nagy osszegek es el lehet rejteni oket elegge.

kulso HD valahol harmadik embernel stb

Aureliano Buendía 2013.12.19. 16:55:33

Itt már csak a piócás ember segíthet.

zooDoo 2013.12.19. 17:38:06

Nem a telefon súlya zsibbasztja a lábát?

Amúgy is telefonálni már ipad-on dívik.

Ádám 2013.12.19. 19:14:16

@zooDoo: telefonálni, MÁR karórán a menő!

megamenn 2013.12.19. 20:31:18

Ez nem hiba, hanem fícsör. az én ZTE blédegyesem azt tuja, hogy ha a zsebem ben cserreg egy perrcet, menten elélvezek. már beszereztem hozzá minden pótalkatrészt, ha elromlana a saját tulajdon két kezemmel javítom meg a kis drágát...méghogy szerviz...hülyefasz :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.12.19. 20:52:46

fizikálisan érezhető. szerintem most iszok valami erőset.

Megdobbent 2013.12.20. 00:34:24

Egy picit belecsuszott a mikrohullam kibocsatasi frekvenciaba. Jopofa, kulonosen az agyat es feji idegzodeseket kimeli nagyon, de marha jot teszt a combi venanak is. Nokia - your little assissin.

Megdobbent 2013.12.20. 00:37:45

Mikrosuto: 2.450 MHz
Telenor WCDMA: 2.100 MHz

Nabumm +350 becsuszik itt-ott :>

feketeöves chemtrail-figyelő 2013.12.20. 09:00:02

A rendes, látszólag nem hibás mobilok is zsibbasztanak/ölnek, csak lassabban.
www.natursziget.com/egeszseg/20100217-zsebtelefon-a-halal-hordozoja

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.12.20. 09:05:21

@Megdobbent: Mikrosütő leadott teljesítmény ~ 400W, debiltelefon leadott teljesítmény 0,4 W - 4W.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.12.20. 09:14:23

@feketeöves chemtrail-figyelő: Szinte igaz. Csakhogy:
1. Az USA-ban a bázisállomások ritkasága miatt eleve nagyobb teljesítménnyel sugároznak a telefonok, kivéve esetleg a metropoliszokat.
2. Az ilyen vizsgálatok mindig legalább 2 (de)generációval korábbi készülékek használatával kapcsolatban készülnek, nincs is mód arra, hogy legalább középtávú (5 éves) készülék-használat hatását elemezzék.
3. Minden sugárzás erőssége és biológiai hatása a távolság négyzetével arányosan csökken, ezért kész haszon, ha szocioparazita kamaszok zsebben hordják a mobilt. Bár a papírpelenkák sterilizáló hatása még sokkal nagyobb, de jól jön egy kis kiegészítő mikrohullámú kezelés is.

hbe 2013.12.20. 09:31:26

Nem a szürkeimport a baj, hanem az, hogy Magyarországon ha nem vagy rá elszánva, hogy bíróságra viszed az ügyet, akkor küldözgetnek mindenhova a telefonnal, mert máshogy úgysem tudod érvényesíteni az igazad, beleértve Fogyasztóvédelmet és a Békéltetőt is.
Huawei Y200 hat alkalommal járt a szervizben újraindulás és hívásmegszakadás miatt, szerintük hibátlan.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2013.12.20. 10:46:54

Én csak egyet nem értek: ha az embernek a feje meg a lába fáj, miért nem az orvoshoz megy el?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.12.20. 10:51:21

@urimate: :)) Neked ha szorít a cipő az ortpédiára mész?

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2013.12.20. 11:02:32

@atpijkamo: Ja tényleg pont ugyanaz a 2 eset...

Hegyirablo 2013.12.20. 23:47:38

Nem telefonszerviz kell ide, hanem egy pszichiáter.

Tomasz_a_gozmozdony 2013.12.22. 16:51:28

Nokia múmiát csak az aldiból. Amúgy ha nem szifonod van, nemis vagy rendesember, meg a zalma életérzés és egyáltalábba!!!!!

GhostBusters 2013.12.24. 00:18:40

Értesítettem Mulder és Scully ügynököket, akik személyesen fogják felkeresni Önt, Tisztelt Posztoló, és haladéktalanul megkezdik ezen X-aktákba sorolt ügy kivizsgálását!

Maradok tisztelettel:

John Smith
vezető kódfejtő
CIA központ
Langley - Virginia

imi60 2013.12.29. 19:01:29

Alapból is magas a SAR értéke ennek a típusnak. Lehet, hogy ez a darab még azt is túlteljesíti.Nem tudom, hogy a Nokia szervíz tud-e ilyet mérni.
süti beállítások módosítása