Tékozló Homár

Fantomüvegvisszaváltók országszerte

2013.04.12. 14:26 | jackyll | 704 komment

Sajátos dezinformációs szolgáltatást tart fenn a WinterTrade a honlapján. Évek óta az ország legkülönbözőbb pontjaiban jelzik az üvegvisszaváltókat, amik egyáltalán nincsenek a helyükön:

Egy apró szemfényvesztésre szeretném felhívni a figyelmed. A WinterTrade Zrt. évek óta hirdeti weboldalán a befőttesüvegek pénzért való visszaváltásának lehetőségét, térképen megjelölve az átvételi pontokat. A valóságban ugyanakkor a feltüntetett helyeken nyoma sincs semmiféle üvegvisszaváltónak, és a cég telefonos megkeresés után el is ismerte, hogy ez a rendszer még nem működik. (Ezt a választ adták egy évvel ezelőtt is.) Innentől kezdve érthetetlen, hogy miért hirdetik ezt a nem létező lehetőséget ("A csomagolóanyag érték, ahogy a sörösüveg, az üdítősüveg, úgy a befőttesüveg is visszaváltható. Ne dobja ki, vigye vissza, pénzt kap érte. "), és többszöri figyelemfelhívás után is miért tartják fenn a megtévesztő látszatot. Talán csak apróság, de mégis a potenciális üvegvisszaváltók becsapása és nemtörődömség ez a magatartás.

Váratlan jófejség a MediaMarktban

2013.04.12. 13:37 | jackyll | 60 komment

Vroni teljesen ledöbbent, amikor a Westend MediaMarktjában az osztályvezetőhöz irányították, hogy extra árengedményt kapjon. És még a parkolásából is jóváírtak egy órát.

Kivettünk egy házat, ami felújításra szorul, így például új konyhát is csináltatunk, ehhez kerestük fel a Westendben található Media Marktot, ugyanis korábban többször jártunk úgy, hogy más kirendeltséghez képest ott olcsóbb volt adott termék. Keresgélésünk közben az egyik kedves munkatárs odajött hozzánk és szakszerűen válaszolt kb egymillió kérdésünkre, ajánlott termékeket. (Szörnyű, hogy régi Homár olvasóként a sztori leírása közben folyamatosan azon pörög az agyam, hogy úgy írjam, hogy minél kevesebb támadási felület legyen az írásomban a kedves kommentelők részére :)

Olvasson tovább!

A világ leglassabb ügyfélszolgálati reakciója

2013.04.12. 12:44 | jackyll | 26 komment

A T-Home ügyintézője berágott, amikor megtudta, hogy naiv ügyfél már előfizetett a konkurenciánál. Azt ezek szerint nem vette észre, hogy a megrendelés 9 hónappal azelőtt történt:

Bicskei lakos révén megrendeltem a Magyar? Telekomtól IPTV+VOIP+NET szolgáltatást 2012 07.30. -as dátummal. Ma hívtak telefonon hogy szeretnék létesíteni nálam a szolgáltatást. Több mint egy éve van az utcánkban optikai szolgáltatása a nagy T-nek. Mivel a T nem jelentkezett ezért a konkurenciánál rendeltem  meg a televízió illetve az internetszolgáltatást. Mai napon a T-s ügyintéző gyakorlatilag a picsába küldött amiért a UPC-nél vásároltam a szolgáltatást a nagy T-nél kb fele áron. Ennyit a Dajcse Telekomról! Sohasem vásárolok a T-ől!

Dupla árazásért fizet a Tesco

2013.04.12. 11:21 | jackyll | 165 komment

Ebből ugyan senki nem fog meggazdagodni, de ezek szerint még van akinek új, hogy 200 forinttal jutalmazzák a Tescóban, ha kettős árazást fedeznek fel egy terméken:

A TESCO-ban vásároltam egy nagy értékű, 2400 Ft-os kiváló minőségű vasalóállványt. (Később, itthon ugyan újra kellett csavarozni a farostlemezből kitört néhány csavart, de az ilyesmi vállalt következmény a legolcsóbb terméknél, így ezen ne akadjunk fenn.) Ami azonban érdekes volt, hogy fizetés után a blokkon 3600 Ft szerepelt a vasalóállványért. Mint vérbeli "fillérbaszó" azonnal az ügyfélszolgálati pulthoz siettem, ahol szerencsére második lettem és az egyetlen beosztott hölgy kapkodta a telefont és a papírokat az előttem és mögöttem állók szentségelése és megjegyzései közepette. Szerencsére nem siettem, így nem éreztem át embertársaim felháborodását, de ha kicsit sűrűbbek lettek volna a napjaim, lehet én is paprikásabb lettem volna. A hölgy többször megjegyezte, hogy sajnos egyedül van, ilyen a beosztás, nem tehet róla és arról sem, ha hibás a termék/blokk stb, de megteszi amit tud.

Olvasson tovább!

Lehúzós álingatlanosok az V. kerületben

2013.04.11. 14:21 | jackyll | 202 komment

Péterék belefutottak egy csapatba, akik 7000 forintért adnak ki nemlétező címeket, miután kamu hirdetésekkel becsalják az "irodába" az áldozatokat:

Párommal új albérletet keresünk a XI. kerületben. Minden nap nézzük szinte az összes ingatlanközvetítő portált, de sajnos tapasztalataink szerint nagyon gyenge a kínálat, legalábbis a mi igényeinknek nem találtunk eddig megfelelőt. Ám hosszas keresgélés, lakásnézés után ráleltünk egy igazi gyöngyszemre az Apród.hu oldalon. Központi hely, gyönyörűen felújított lakás, szép bútorok, reális ár stb. szóval ilyenről álmodtunk, na. Hívom a megadott számot, egy kedves női hang veszi fel, hamar kiderül, hogy ingatlanközvetítő. Kérdezem tőle, hogy mikor lehetne megnézni a lakást, tud e elérhetőséget adni a tulajdonoshoz? A válasz meglepő ugyan, de nem annyira hogy gyanakodni kezdjek: menjek el a Nádor utca 8. szám alatt található irodájukba, csak személyesen adhatják ki a tulaj számát. Uccu neki barátnőm felkerekedik (én épp gályázom) elmegy a megadott címre. Ott közlik vele, hogy a számot 7000 Ft ellenében adják ki, de cserébe senki másnak nem közvetítik a címet/számot aznap.

Olvasson tovább!

Árpádsáv az Aldiban

2013.04.11. 13:41 | jackyll | 274 komment

A jelek szernit már nem kötelező céges egyenruhában feszíteni egész nap a biztonsági őröknek az Aldiban, úgyhogy mindenki abban dolgozik, amit reggel találomra kivesz a szekrényből. Például árpádsávos kapucniban:

A mai napon az Aldiban vásároltam, és fizetéskor vettem észre, hogy egy srác, aki nagymagyarországos és elől-hátul árpádsávos kapucnis felsőt visel, szorgalmasan pakolgatja a kosarakat. Kiderült, hogy az illető itt dolgozik. Megkérdeztem az üzletvezetőt, hogy nem furcsa-e számára, hogy az egyik alkalmazott törtenelmi jelképeket visel magán munkaidőben, jelezve extrém-vagy-kevésbé-extrém történelmi és politikai állásfoglalását, mire az volt a felelet, hogy ő egy biztonsági őr, aki civilben dolgozik.

Olvasson tovább!

Kártyás lehúzás az étteremben

2013.04.11. 12:59 | jackyll | 40 komment

jolikaM szerint már semmilyen étteremben nem lehetünk biztonságban, a dupla kártyalehúzást mindenhol előszeretettel alkalmazzák:

Cégünk 13 alkalmazottja utazott egy külföldi vásárra. Két este étteremben vacsoráztunk mindannyian, és a számlát céges bankkártyával akartuk kifizetni. Mindkét este, két különböző étteremben a következő trükkel találkoztunk: lehúzzák a kártyát, és miután a tranzakció lezajlott, de a gép még nem köpte ki a papírt a sikeres lehúzásról, gyorsan elkezdik rázni a gépet, hogy valami gond van, és villámgyorsan kikapják az elemet, hogy bizonyára az rossz. Elemcsere után aztán kijön a papír a gépből, hogy a folyamat megszakadt, majd szépen újra lehúzzák az összeget. Így kétszer fizeted ki a kártyával a számlát, ami csak a bankot felhívva derül ki. Akkor aztán lehet reklamálni, utána járni.

Ja, és Hollandiában jártunk, a művelt Nyugat legközepén.

Konferenciahívásból számhordozás

2013.04.10. 14:20 | jackyll | 357 komment

Attila izgatottan várja az új integrált ügyfélkapcsolati és számlázási rendszer bevezetését a Telekomnál. Már csak az a kérdés, hogy az üzemeltető személyzetet is frissítik egyúttal? 70 éves ismerősénél Kaposváron kábelnetről analógra váltottak, amitől alapból nem javulhatott volna sokat a helyzet, de a kivitelezés sem sikerült zökkenőmentesen. 2 hónappal később sincs meg a régi telefonszáma, az új titkos, és ki akarják vele fizettetni a hiába cserélt kábelmodemet is, ha nem viszi vissza.

Egy kedves ismerősöm, aki idén töltötte be a 70 évét és ágyhoz kötött, a szobája magányában ücsörgött naphosszat és arról panaszkodott, hogy már kimozdulni sem tud a betegsége miatt. Szóba került a részemről, hogy konferencia telefon szolgáltatás segítségével az ismerőseivel együtt sokan tudnak egy jó társaságot alkotni és mindent megbeszélni egymással. Mivel minden résztvevő, - beleértve az ismerősömet is - hoppá díjcsomaggal rendelkezett, ez jó ötletnek tűnt. Az ismerősöm azonban kábeltelefon előfizető volt, vagyis a T-home TV szolgáltatásának egy mellékvágányán a koax kábelről modem segítségével lebutított IP vonalról van szó. Ez a technológia azonban konfigurációs hiba miatt a konferencia szobába való belépéshez szükséges DTMF kódokat nem helyes formátumban küldte el a nemzetközi szolgáltató irányába (freeconferenciacall.com) és e miatt a konferenciába való belépés meghiúsult. Ezt elsőnek hibaként jeleztük ez év februárjában. Néhány nap múlva egy alvállalkozó a helyszínen kicserélte a modemet, majd elment. Felhívott, hogy a csere megtörtént és a részéről a hiba el van hárítva. Mondtam, hogy remek, de én azért lecsekkolnám.

Olvasson tovább!

Nem érdemes banki utalással vásárolni

2013.04.10. 12:40 | jackyll | 124 komment

A nagybetétek lefoglalása egy dolog, a kamatcsökkenés egy másik kellemetlen tényező, de az tuti, hogy a bankokat nem a filléres netes kifizetésekre találták ki. Naiv ügyfél szomorúan értesült róla, hogy 1000 forintos vásárlása 1000 forint postaköltség után még 2500 forint utalási díjba került az OTP-nél. Legközelebb PayPal.

A történet előzménye az alábbi beszélgetésből kiderül, érdeklődnék, hogy tehetek e valamit az ügyben, vagy így jártam?

 OTP Direckt - Online Chat ügyfélszolgálat:

Olvasson tovább!

A Rossmann Magyarország legálisan kerekít

2013.04.10. 11:47 | jackyll | 55 komment

Állásfoglalást küldött a 2013. április 8-i „A Rossmann kártyás fizetésnél is kerekít” című bejegyzést illetően a vállalat:

A Rossmann Magyarország Kft. a bankkártyás fizetéseknél is alkalmazza a kerekítés szabályait, amelyre a 2008. évi III. törvény 3. § lehetőséget biztosít számára. Ezen döntésünket és az erre általunk használt rendszer sajátosságait figyelembe véve a vásárlók minél gyorsabb kiszolgálása érdekében hoztuk meg. A kasszánál a vevő kijelzőre helyezett tájékoztató felületen hívjuk fel vásárlóink figyelmét erre tényre, így  eleget teszünk a tájékoztatási kötelezettségünknek.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása