Tékozló Homár

Kommunikációs nehézségek az FHB-nál

2013.06.07. 15:23 | jackyll | 618 komment

Mihálynak az FHB telefonos ügyfélszolgálatával egy hónap alatt nem sikerült kiderítenie, hova tűnnek a tranzakciói után küldött smsek:

Sajnos hiába próbálom számlavezető bankomnál elérni, hogy sms szolgáltatás, amelyet annak ellenére is kiszámláz, hogy az sms megérkezne a telefonomra. Május 13-a óta hiába várom a megoldást. Ügyintézők tucatjaival beszéltem, mindhiába. Mindannyian azzal zárták le: Problémáját jelzem informatikusaink felé.  Azok nyilván mással vannak elfoglalva, mert nem sikerül megoldaniuk a problémát.

Olvasson tovább!

Tényleg lemondható a kormányzati spam

2013.06.07. 10:41 | jackyll | 54 komment

András Ügyfélkapun keresztül letiltotta a címét a kormányzati spamlistáról, amiről különleges visszaigazolást kapott:

Sok-sok levelet kaptam kedvenc kormányunktól a címemre kiküldve, mindenféle témában. Ezt megelégeltem, és amint megtudtam, hogy ez leállítható, éltem is a lehetőséggel, az ügyfélkapun néhány kattintással leállítottam. Az internet csodálatos világának hála, könnyen gyorsan végeztem. Hittem én. Mígnem egy értesítőt nem találtam a levélszekrényben, hivatalos küldemény érkeztéről, melyet természetesen a postán vehetek át, némi várakozás után. Nem fogjátok kitalálni miről értesítettek?! Bizony arról, hogy a címletiltási kérelmemet rendben elfogadták!

Éljen az internet, éljen a gyors elektronikus ügyintézés!

Fizethetetlen jelzáloghitel a Budapest Banknál

2013.06.07. 08:34 | jackyll | 71 komment

Naiv ügyfél szívesen lemondana megörökölt hiteléről, de adóstársként is neki kellene fizetnie. Viszont amit fél éve befizetett, az eltűnt:

Adóstárs vagyok édesanyám 2007-ben felvett jelzáloghitelében. Édesanyám tavaly novemberében 59 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt. A bank a számlát zárolta, engem persze azonnal telefonon hívtak, hogy fizessem a törlesztőrészleteket. De hogyan? A BB bankfiók főkönyvi számlájára és majd onnan tovább utalják. Az elmúlt hat hónapról megvan a fizetési igazolás. Ehhez képest a BB behajtási osztálya szerint 84 nap elmaradásban vagyok.

Olvasson tovább!

A teljes internetet lehallgatják az amerikai titkosszolgálatok

2013.06.07. 01:56 | jackyll | 97 komment

prism.jpg

Meglepő módon csak most derült fény egy idén áprilisi Powerpoint-prezentáció formájában arra a szupertitkos rendszerre, amely lényegében az öszes jelentős internetes cég teljes adatforgalmát képes valós időben megfigyelni. Az amerikai hadsereg részeként működő NSA (Nemzetbiztonsági Ügynökség) és az FBI PRISM programjához 2007 óta csatlakoznak önként az amerikai nagyvállalatok. A Microsoft volt az első, utána következett 2008-ban a Yahoo, 2009-ben a Facebook és a Google (bónusz az araboknál népszerű PalTalk), 2010-ben a Youtube, 2011-ben a Skype és az AOL, 2012-ben pedig az Apple. Idén várhatóan a Dropbox is a rendszer tagja lesz, a Twitter egyelőre ellenáll. A megfigyelt személyek köre az egész világra kiterjed, értelemszerűen, akiktől meg kell védeni Amerikát. Akinek az adatcsomagjai átsuhannak amerikai szervereken, annak az ügynökségek bármilyen végzés vagy a cégek további közreműködése nélkül közvetlenül férhetnek hozzá minden létező szöveges, képi, audiovideo, kibelépési, közösségihálós adatához. Dehát ezért ingyenesek ezek a szolgáltatások, nemigaz?

Tranzakciós díj téves utalásnál

2013.06.06. 14:09 | jackyll | 149 komment

Ilyen nincs és mégis van. Mivel a rossz helyre küldött pénz is átutalás formájában kerül vissza a feladóhoz, ezért a visszautalásnál a logika szerint a robotnak le kell vennie a sápot az áldozattól:

Szeretném megosztani a kellemetlen tapasztalatomat, ami sokakkal megeshet önhibájukon kívül. Az előző munkaadómtól miután február végével végkielégítéssel eljöttem megkaptam a végkielégítésemet és munkába is álltam az új helyemen. A pénzügy viszont tévesen március elején ismét elutalta a fizetések utalásával együtt nekem a végkielégítést, amiről azonnal értesítették a bankjukat (Volksbank) és engem, én pedig az én bankomat (Raiffeisen) hívtam fel, hogy ha megkeresik őket ezzel a problémával, hozzájárulásomat adom a téves utalás visszavonására. Telefonhívásomkor még nem tudtak a Volksbank megkereséséről.

Olvasson tovább!

A NER rendszerében nem jár homokzsák

2013.06.06. 13:07 | jackyll | 99 komment

Facebookon írta az egyik ártéri lakos, hogy az idei az első árvíz, amikor központilag nem hoztak ki homokzsákokat:

Eddig 3 árvizünk volt. Mindig külön kérés nélkül hozta a katasztrófavédelem a homokzsákokat. A Nemzeti Összefogas Rendszerében nekünk nem jár mert ártér vagyunk, arra nem költ a központi költségvetés, noha vannak védhető, védendő részei az épületnek. Ugyanakkor kötelező mindenkinek elhagynia a víz betörése előtt 2 nappal a házat.

Olvasson tovább!

Nem hazudtak, csak nem mondták el a teljes igazságot

2013.06.06. 11:55 | jackyll | 50 komment

Naiv ügyfél nem foglalt asztalt, úgyhogy neki aztán édesmindegy volt, de azért meglepődött. amikor rákérdezett az 50%-os kedvezményre a Mezcal étteremben. A pincér szerint csütörtökön van a kedvezmény, amivel csak az volt a gond, hogy a falra ki volt írva, hogy vasárnap is jár:

Vasárnap 1. házassági évfordulónkat szerettük volna ünnepelni a Tompa utcai Mezcal mexikói étteremben. A döntés az éttermet illetően viszonylag ad hoc született, közel lakunk. Derengett, hogy csütörtökön és vasárnap 50% kedvezmény van, de persze mindezt nem csekkoltam le a neten, ill. az étteremben belül sem, mivel kint ültünk le. A rendelés előtt rögtön kérdeztem is, mikor van kedvezmény. A válasz: "Áááá, az az asztalfoglalós kedvezmény, csütörtökön van". Akkor rosszul emlékeztem. Rendeltünk, ettünk. Kártyával fizettünk, ezért be kellett mennünk, ahol öles betűk hirdették: "Csütörtökön és vasárnap 50% kedvezmény asztalfoglalás esetén." Hát mondom, ha én ezt tudom, felállok, foglalok asztalt és visszaülök. A pincér persze tagad, majd mikor az amúgy általában békés természetű Feleségem is kérdőre vonja, ennyit mond: "Hölgyem, kikérem magamnak, én nem hazudtam, csak nem mondtam el a teljes igazságot!"

Olvasson tovább!

Valaki lenyúlta a szelektív kukák feliratait

2013.06.06. 10:59 | jackyll | 108 komment

szelektiv2.jpgIstván egy újabb magyarosan kivitelezett gigaprojektet buktatott le pusztán egy utcán végigsétálva. Az FKF ugye 20 év késéssel bevezeti a szelektív kukákat, amikről sajnos lemaradt az értelmezhető felirat, így a bennszülötteknek kell kifesteniük:

Az megvan, hogy miután a Főváros elköltött sok száz milliót a szelektív kukákra, sikerült őket úgy kirakni, hogy nem írták rá, hogy mit kell a sárga és mit kell a kék fedelű kukákba rakni? Azt ráírták, hogy "SULO" (hogy ezt minek, és hogy mit jelent, azt nem tudom), meg, hogy "Új Széchenyi Terv", de arra már nem jutott energia, hogy "papír", vagy "műanyag".  Összesen 1x küldtek erről egy levelet, ahol apróbetűs szöveggel volt megfogalmazva, hogy mit is kell tenni hova (és hogy milyen bünti lesz annak aki ezt nem tartja be... Ha ezt elvesztetted, vagy nem figyeltél oda, akkor magadra vess.  

Olvasson tovább!

Az IKEA visszafizeti a forró víztől szétpattanó bögréi árát

2013.06.05. 14:45 | jackyll | 157 komment

RECALL_lydaikea.gifA huszadik baleset után az IKEA visszahívta a rendeltetésszerűen egyáltalán nem használható gigabögréjét:

Az IKEA arra kér mindenkit, hogy amennyiben LYDA óriáscsészét vásárolt, haladéktalanul függessze fel annak használatát, és hozza vissza a legközelebbi IKEA áruházba, ahol visszakapja a teljes vételárát. A csésze eltörhet, amikor forró vizet öntenek bele, így égési sérülés veszélye áll fenn. Az IKEA húsz esetről kapott jelentést, melyek során eltörött a csésze, ebből tíz esetben személyi sérülés történt. A hibás csészék árusítására 2012 augusztusa és 2013 áprilisa között került sor. Az IKEA arra kér minden érintett személyt, hogy további információért keressék fel a legközelebbi IKEA áruházat, vagy hívják a Központi információt a 06 1 460 31 60-as telefonszámon. Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

Szabotálja a logikát a gyorsvonati pótjegy megamix

2013.06.05. 13:03 | jackyll | 63 komment

overload.jpg

Ugyan még van hova romlania a MÁV szolgáltatásának, összezavarni már sikerült szinte mindenkit. A gyorsvonati pótdíjnak már az árképzése sem áll jól, Baldrick például sebesvonattal 4 km-re fizethette a +150 forintot:

Tegnap pesten volt dolgom és a neten meg is vettem a jegyemet Győr - Budapest Déli pályaudvar viszonylatra. Mivel a csatlakozás úgy jött ki (az ELVIRA ezt ajánlotta fel) Kelenföldről csak gyorsvonattal tudtam megtenni az egy megállónyi távot a Déli pályaudvarig. Hab a tortán hogy a gyorsvonati pótjegy megállapításakor a "sebesvonat" is gyorsvonatnak minősül. A lényeg nem is ez, hanem az hogy mekkora díjat számol fel MÁV ezért a kemény 4 km-es szakaszért. A mellékletben látható, hogy Győr - Kelenföld 127 km-es távolságra Intercity helyjegy 385 Ft. Majd kelenföldön felpattanva a szélvész "sebesvonatra" és megtenni a maradék 4 km-t  150 Ft.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása