Tékozló Homár

Vége a férfiak diszkriminációjának!

2013.11.22. 16:05 | jackyll | 562 komment

hurra.jpgA férfiak világszerte az utcán ünnepelték a döntést

Több évtizedes elnyomásnak vetett véget egy bátor egyetemista srác, amikor tavasszal eljárást indított a Doboz nevű szórakozóhely ellen, mert a csajokat ingyen engedték be, a férfiakat pedig 1000 forintért. Egy romkocsmába! Nyáron az ombudsman hatáskör hiányára hivatkozva elhajtotta, mert szerinte nem sért alapjogot, ha valakit nemi identitása alapján hátrányosan kezelnek, de most az Egyenlő Bánásmód Hatóság igazat adott neki. Ha a Doboz nem megy bíróságra, mindehonnan kitilthatják a csóró leitatható ribancokat és akkor már a bejárat előtt kénytelenek lesznek prostituálódni.

Már csak a férfiak szüléshez való jogát kell valahogy kiharcolni, és egy egyenlőbb világra ébredünk!

Nem törli az Apród.hu a jogsértő fotókat

2013.11.22. 13:40 | jackyll | 110 komment

Krisztiánt ingatlanfotósként különösen rosszul értinti, hogy képeit az egyik lakás tulajdonosa egy másik ingatlanos oldara is felrakta, annak ellenére, hogy legalább 3 logóval vízjelezve voltak. Az Apród.hu névtelen munkatársait ez nem hatotta meg, mert szerintük hivatalos igazolást kellene vinnie, hogy levédette a képeit:

Egy ingatlan közvetítőnél dolgozunk valamint fotózással is foglalkozunk. A történet azzal kezdődött, hogy kapcsolatba kerültem egy tulajdonossal, aki értékesíteni szeretné ingatlanát. Fotós profilomból adódóan kicsit más minőségű képekkel hirdetek, mint egy másik közvetítő. A képeken szerepel a saját és az ingatlanközvetítő cég vízjele is. Az itt következő történések nem befolyásolják a végeredményt, ezért ugorjunk is a tulajdonossal való elbúcsúzás időpontjára, amikor is felmondta a velünk kötött szerződésünket. Eddig minden rendben, van ilyen.

Idővel felbukkant a tulajdonos magánhirdetése, ahol mit ad isten, a saját, vízjeles képeimet találom, mi több, a hirdetés szövege is megegyezik az én hirdetésben használt szövegemmel. Felhívtam a tulajdonost és kértem a képek eltávolítását. Nem volt negatív a hozzáállása, mentegetőzött, hogy Ő úgy emlékszik, hogy Én azt mondtam neki(?!), hogy használhatja a képeimet. Fotósként a képeimből élek, ezért nehezen tudom elképzelni a helyzetet, miszerint nem kérek pénzt az elkészített munkámért. Mindenesetre megígérte, hogy leszedi a képeket. Természetesen ez nem történt meg. Mondom sebaj, volt már ilyen, felkerestem az oldal üzemeltetőjét és jeleztem neki a problémámat és kértem a törvénysértő állapot megszüntetését.

Olvasson tovább!

Felmondással szívatta a Kötelező.hu

2013.11.22. 12:37 | jackyll | 36 komment

Ferenc berágott a Kötelező.hu-ra, mert küldtek neki egy levelet, hogy a CIG Biztosító felmondta a biztosítását. Amikor bement személyesen érdeklődni, kiderült, hogy mégsem mondták fel.

Tisztelt Kötelező.hu! Tájékoztatom önöket, hogy ezen hamis állítást tartalmazó mail miatt ma engem egy kisebb anyagi kár ért, ezen felül a felesleges idegeskedést és rohangászást sem igazán kívántam. Nem beszélve a bőrig ázásról.

Olvasson tovább!

30%-os levonás a selejtes IKEA cekker után

2013.11.22. 11:36 | jackyll | 46 komment

Úgy látszik a nemlétező válság elérte az IKEA-t, mert a másodjára szétesett gurulós cekker cseréje helyett naiv ügyfélnek 30% csokkervám levonása után a maradék összeget is ajándékkártyán adták oda:

Ikeában vettem gurulós "banyatankot" - 6 alkalom után szétesett. Pénzt nem adták vissza, de kicserélték. 8 alkalom után szétesett ugyanúgy, mint a másik. Már másodszor "ugrottam el" kicserélni, ekkor 3 emberes, szánalmas vergődés vette kezdetét.

Olvasson tovább!

Furcsa telefonhívások a K&H-tól

2013.11.21. 14:49 | jackyll | 40 komment

Naiv ügyfelet a K&H a callcenter robotjával hívogatja, de az még nem derült ki, hogy mit akarnak:

Biztosan skizofrén vagyok. Újabban időnként azt érzem, hogy felhívtam valakit, pedig az én telefonom csörög. A szám mindig a +36 1 3 000 000, ami a K&H Telecenterének a száma. Képzeld el, felveszem, erre beleszól egy hang, hogy a K&H hívott és a beszélgetést rögzítik, majd azt hallom, hogy kicsöng. Ekkor leteszem, hiszen én nem hívtam senkit.

Olvasson tovább!

A soha fel nem szerelt redőny 2. (frissült)

2013.11.21. 13:44 | jackyll | 41 komment

Nem szeretnénk az összes redőnyre előleget kifizető, aztán lerázott naiv ügyfél levelét megjelentetni, ezért arra kérnénk a Négy Évszak Hővédelem Bt. ügyvezetőjét, hogy legyen olyan kedves és gyorsítsa fel a visszafizetési folyamatokat. Köszönjük!

A Négy Évszak Hővédelem Bt.-t és ezáltal XY cégvezetőt az interneten találtam, amikor redőnyt szerettem volna csináltatni. Eljött, felmérte a munkát, előleget kért és ígéretet tett egy időpontra, amikor eljön és felszereli a redőnyt. Azt mondta, hogy amennyiben közbejön valami, akkor egy-két nappal előtte értesít minket. Amióta elvitte a munkára elkért előleget (okt. 28) utána többet nem láttuk.

Olvasson tovább!

Távollévők közti szemenköpés

2013.11.21. 12:28 | jackyll | 45 komment

Róbertet megszívatták az interneten rendelt nyomtatójával, mert amikor kiderült, hogy mégse lesz jó, közölték vele, hogy nincs elállási joga, mert személyesen vette át és fizette ki. Hát pedig van elállási joga, tiszelt C számtekbolt, miután az interneten rendelte meg, a többi nem számít, hogyan vette át/fizette ki/milyen színű zonki volt rajta, jönnek neki egy nyomtató árával:

2013. november 18-án megrendeltem a C számtekbolt weboldaláról egy S márkájú színes lézernyomtatót 40X forintért. Előzetesen megérdeklődtem persze Guglinál, hogy mit is tud ez az S márkájú színes lézernyomtató, hát mondta a Gugli, hogy tyuhajja színkezelés, ejha képjavítás és csudajó élesség, nohát szuper technológia. Irány hát a webshop, ahol az áraknál a rendelés végén szerepelt, hogy ha készpénzzel kifizeted személyes átvéttellel akkor bizony kedvezményt kapsz. Bele is mentem, legyen hát.

Másnap (november 19-én) beslattyogám a kis boltocskába Budapest belvárosában, készüléket átvevém, kifizetém KP-ban (mert az ugye úgy kedvezményesebb) majd hazavivém. Otthon tesztelgetem, nyomtatok ezt-azt, hát csak csúnya a színe. Csíkos, foltos, nem az igazi. 2 óra játszadozás, állítgatás után sem jön ki egyenletesen a szín, csíkos kissé, mintha dörzsi szivaccsal megsatírozták volna. Na valami nem stimmel, irány vissza a boltba.

Olvasson tovább!

Belföldi mobilnet nélkül nem megy a külföldi mobilnet a Telenornál

2013.11.21. 11:21 | jackyll | 42 komment

Elképesztő részletek derültek ki a Telenor külföldi TravelSure Net 10 mobilnetcsomagjáról. Az ügyintézők nem tudtak róla, az oldalukon sem írják, és még az ÁSZF-ben se találtuk, de kell hozzá belföldi mobilnet is, anélkül nem működik, mert csak. Ennél durvább, hogy a belföldi mobilnetet véletlenszerű "fordulónaptól" aktiválják visszamenőleg (?), ami azt eredményezte, hogy A.-nak 4 nap alatt lejárt az egyhavi előfizetése. Le kéne már tenni a varázsgombát legalább munkaidőben, mert az előfizetőknek ez nem annyira vicces:

Válaszolt a Telenor, és (állítólag) jóváírta az egyenlegemen a káromat (szerintem miattatok buzgott fel bennük a önzetlen segítőkészség hirtelen, köszönöm nektek!). Azt írták,  az adatroamingomat azért kapcsolták le, mert az adatroaming (TravelSure Net 10, 10 napra 200MB 7.000 forintért) önmagában nem elég(!) a külföldön netezéshez, ehhez még kell alá egy belföldi(!) netcsomag is, és ez járt le nekem időközben.

Ez a következők miatt érdekes:

Olvasson tovább!

Télen is kikapcsolással fenyeget a Főgáz

2013.11.21. 10:14 | jackyll | 46 komment

A világ fennállása óta hogyan gondolhatja komolyan a Főgáz, hogy reggel 8 és délután 2 között egy egész ház szabadnapot vesz ki és várja, hogy ellenőrizzenek? Végül szerencsére nem kapcsolták ki a gázt Silveréknél, bár fenyegettek vele. Sőt, az is kiderült, hogy szombaton is tudnak ellenőrizni:

Egy társasházban lakom a budapesti XIII. kerületben. Néhány napja a kapunkra kikerült egy A/3-as tájékoztató a gázművektől, mely szerint ma (november 20.) reggel 8-tól délután 2-ig karbantartást végeznek és ezzel összekötve minden lakásban szeretnének ellenőrzést végrehajtani a szakemberek. Majd alatta:

"amennyiben akár egyetlenegy lakásba nem tudunk bejutni a jelzett időpontban, úgy a gázszolgáltatást a házban nem fogjuk visszakapcsolni"!

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása