Tékozló Homár

Csak a bátrak rendeljenek Pick Pack Pontra

2014.01.07. 12:37 | jackyll | 143 komment

Az elmúlt hetekben több naiv ügyfél fennakadt a Pick Pack alternatív csomagátvételi pontjain, mert az alkalmazottak nem érzik át, miért is kellene nekik csomagokkal szenvedniük:

A mai napon elég bosszantó incidensben volt részem. Rendeltem egy csomagot, Pick Pack Ponton történő átvétellel, és átvevőhelynek a lakóhelyem közelében található Inmedio újságost adtam meg (1142, Budapest, Rákosfalva Park 1-3). A bolt hatig volt nyitva, ötkor végeztem is a munkával Buda túlvégén, és rohantam a csomagomért. Hat előtt öt-tíz perccel értem a helyszínre, bosszankodásomra az üzletet zárva találtam. Az eladó még bent motoszkált, gondoltam, várok egy kicsit, hátha kiderül, én tudtam-e rosszul a nyitva tartási időt.

Na, ebben nagyon naivnak bizonyultam, ugyanis a kérdésemre a fiatalember közölte, hogy hat óra van, biztos rosszul jár az órám, legközelebb jöjjek korábban. Jeleztem neki, hogy nem jár rosszul, mire tegezve, sértő hangnemben reagált. Emlékeztettem, hogy én vagyok a vevő, mire közölte: "Persze, csomagátvétel." Mintha az valami alsóbbrendű forma lenne, és akkor már nem is kéne tisztességesen beszélnie velem. A második durvább beszólása után otthagytam.

Persze panaszlevelet írtam mindenkinek, aki eszembe jutott, de azt még mindig nem tudom, hogy veszem át a csomagom, mivel nincs túl nagy kedvem megkockáztatni, hogy még egyszer találkozom az eladóval, és hasonló sértegetéseknek teszem ki magam.

Üdvözlettel: Kata

-✖◡✖-


Még soha életemben nem voltam annyira felháborodva mint ma. Hirtelen természetű vagyok az igaz, de kipuffogom magam aztán megyek a dolgomra. Ma viszont annyira felháboritott ez alábbi eset, hogy nem tudtam nem megosztani:

Karácsonyra rendeltem interneten ajánékot, melynek tárgya lényegtelen az eset szempontjából. A termék vidékről érkezett, igy Pick Pack Futárral kértem hogy küldjék, az átvétel helyét pedig a Duna Plázában lévő második emeleti órásbolt mellett található Sport Factory üzlebe kértem. Tegnap délután kaptam e-mailt hogy mehetek a kis pakkomért, ezért ma délelőtt arra is vettem az irányt.

Na itt jöttek a kellemetlenségek: Az ÜRES üzlebe lépve láttam hogy az eladó (középkorú nő) telefonál, azaz a jövő heti beosztásáról egyeztet. A fülétől el sem emelve a mobilt megkérdezte hogy mit szeretnék. Szerényen mondtam neki, hogy a csomagért jöttem amit ide hozott a futár. Erre ő hanyag eleganciával közölte hogy jöjjek vissza később mert ő most ugyan le nem teszi a telefont mert roppant fontos munkaügyben telefonál. Mondtam neki hogy nem tudok visszajönni, mert sietek a nagyszülőknél vár a beteg gyerekem. Erre ő: akkor várjak ha úgy tetszik vagy üljek le vagy amit akarok. Persze folytatta a telefonálst. Szemöldököm persze a homlokoig szaladt, de egy szót sem szóltam, türelmesen vártam.

Kisvártatva egy középkorú pár lépett be az üzletbe, nézelődtek. Tőlük is megkérdezte hogy mit szeretnének. Papucsot, felelték. Erre a telefon lekerült az eladó füléről és készségesen segitett volna, ha közbe nem szóltam volna, ekkor még nyugodtan, hogy: elnézést de mivel én voltam itt előbb és amúgy is sietek akkor legyen szives ide adni azt a csomagot had menjek a dolgomra. Eladónk persze ezt a magatartást felháboritónak tartotta és jól kioktatott hogy a vevő az első, én meg nem az vagyok, szépen legyen lapos a pofám és várjam ki a sorom, azaz elintézi a két érdeklődőt, a roppant fontos munkatelefont aztán majd ha ideje engedi akkor talán megkersi az én kis nyomorult csomagomat.

Sajnos ezt már nem hagyhattam szó nélkül és kis vita alakult ki közöttük, melyet most nem fejtegetnék itt, de lényeg hogy többek között még azzal is meg lettem gyanusitva hogy nem is sietek csak úgy mondom, valmit hogy mennyire nem vagyok toleráns. (Az idősebb pár csak persze pillogott, és mivel ők is úgy érzékelték hogy én voltam előbb a boltaban ezért nyugodtan kiszolgálhat engem előbb a kedves eladónéni.) Továbbá nehezményezte, hogy miért neki kell a csomagkiadást csinálni amikor annyi dolga van és külnben is utálja, de a főnöke ezt a nyakába varrta. Itt csak javasolni tudtam hogy akkor ezt talnán a főnökével beszélje meg.

Pár megjegyzésem amit nem tudok megtartani magamnak:
1. Lehet hogy akkor épp nem sportszervásárlóként léptem be a boltba, de azt garantálom hogy azt ezután sem teszem
2. Feltételezem, hogy az üzlet kap valami jutalékot a csomag kézbesitésért
3. A Pick Pack futár pénzbe kerül, ez egy szolgáltatás amit én kifizettem, és valahogy nem ilyen körülmények között szeretném ezt igénybe venni
4. Aki nem szereti az embereket az tenyésszen farmon kecskéket

A csomagot végül megkaptam, azt hogy kijövetelkor azt mondtam az eladónak, hogy szégyelje magát a viselkedése miatt nem bánom, hogy elrontotta a délelőttemet az viszont igen.

üdv,
Eszter

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hartmy 2014.01.07. 13:28:25

@zsiráfffff: Már ha szereti valaki is :) Életemben nem találkoztam még olyan budapestivel, aki határozottan azt tudta volna mondani, hogy ott mennyire kibebaszottkurvajó lakni :D (felnőtt értelmes emberről beszélek)

@AtiSnatch: Azért ne mondd, hogy nem látod a rohadás apró jeleit :D

igi1 2014.01.07. 13:29:02

@Dr. Kix: vidéken van nagy divatja a Pick-Pack pontozásnak, mer bemégy a legközelebbi városba, ha nem akarsz a futárnak borravalót adni, oszt átveszed, ha arra jársz.

Mert ez arra van kitalálva, hogy megmondd, mikor veszed át, és akkorra legyen ott a csomagod, ne a futárt kelljen szorongva várni itthon, oszt még pízt is adni neki (mire fel!?)

én is úgy tudom, hogy a Pick Pack pontozás Budapesten belül ingyenes, míg városon kívül pár száz forinttal olcsóbb, mint a rendes futárszolgálat

legalábbis 1-2 éve rendeltem itthon

A második esetben teljesen jogosnak ítélem meg a poszter reklamálását, és végre valaki jól megmondta. :D kevés az ilyen

és igen, a poszter helyébe meg felhívattam volna vele a főnököt :D

utálom én is, mikor ilyen öregecskék, meg mindenféle népség éppen elém akar befurakodni, és nem hagyom annyiban már a dolgot

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 13:29:16

@Kellemes Zérókomponista: Néha vár megoldást, de akkor meg nem hajlandó érte megmozdulni.

Dr. Kix 2014.01.07. 13:29:38

@Hartmy: Naugye. Szólni kell jackyllnek, hogy a poszt címét változtassa meg, és tegye bele, hogy "pesti" Pick Pack Pontra. :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.01.07. 13:30:17

@Hartmy: no igen. a múltkor ott vótam és zuhogott az eső, tejjesen szarrá áztam 10 perc alatt. azóta még jobban utálom!

Manyecska 2014.01.07. 13:30:55

@Manyecska: már úgy értem, a boltot,,:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.07. 13:32:23

@Dr. Kix: ha anyagi vonzata van, akkor erheto, itt sem szallitanak mindent ingyen
mondjuk nekem nem tiszta a futarcegnek mennyivel olcsobb letenni egy hulye kurvanal a duna plazaban mint kivinni
@Hartmy: tudni kell hol lakni:)

amugy erdekes ez az egesz futarozas otthon
nalunk futar max pizzat hoz

van a posta az UPS meg a FEDEX
es beterit egy ekkora orszagot, gyorsan pontosan megbizhatoan es nem is dragan

igi1 2014.01.07. 13:33:22

@biorobot (gyönyörű fosbarna): megugattam nekik, hogy cseréljék ki a whoppert, és nem cserélték ki :(

úgyhogy ha valaki furakodni akar, jól helyreteszem, és pont

A poszter legközelebb meg fogja szaván az eladót, és vegye ki a kezéből a telefont, oszt beszéljen a főnökkel, a beosztást elviekben vele beszéli meg ugyebár, nem az alkalmazottal, annak nincs döntési joga.

Hartmy 2014.01.07. 13:33:34

Eladó nő munkautálatára visszatérve, itt a saját megítélésével van baja. Ha nem szeret emberekkel dolgozni, ne vállaljon olyan munkát. Tesóm zálogházban dolgozik, viszonylag nyugis munka, nem sok emberrel, akikkel nem is kell igazán mézesmázosnak lennie, csak végeznie a munkáját jól. Főnöke át akarta rakni az ékszerboltba (ami több személyes kontaktust jelent), erre húgom közölte, hogy ő nem akar oda menni, mert tud ő kedves lenni az emberekkel, de csak korlátozott ideig. Jobb fizetés ide vagy oda, de nem neki való.
Egy kis önmagába nézés és a "kedves" eladó hölgy is rájön, hogy nem ott van a helye, keressen mást.

@Kellemes Zérókomponista: Nem áll olyan helyen az agyam, hogy lélektanba másszak most, de igazad van többnyire.

elwood 2014.01.07. 13:35:08

@hagyma:
ha otthonra kéred akkor meg akkor hozzák amikor kedvük van.
a pick pack pontra meg akkor mész be a csomagért amikor neked van kedved.

00000000-0000-0000-0000-000000000001 2014.01.07. 13:38:02

Hát jobban teljesít az ország, ilyen szaros csomagok kiadásával már nem is kell foglalatoskodni...

igi1 2014.01.07. 13:38:07

@Hartmy: olyan munkát vállal, amilyenre a rokon berakatja

nem azért van ott, hogy a vevők seggét nyalja, hanem a főnökét

más kérdés, hogy ilyen viselkedésért mondjuk a váci utcában szó nélkül kipenderétenének

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.07. 13:39:57

@elwood: hat erre mondtam, felenk siman leteszik az ajtoba
mondjuk lehet brooklynban nem...
majd gabors megmondja

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.07. 13:40:11

@ColT: akkor meg bénuljon már le.:D
@Hartmy: köszi. És ne hidd, hogy ez a felszín, ez tényleg ennyi.:D A húgod meg tetszik, így kell ezt.
@igi1: ó, bammeg, megidéztem igit. Ja pont itt vagy? Hát helóó, rég láttalak, megaminden.
De most hogy jön ide az a 200? Arról van szó, hogy nem lesz meg után a lag-címed sehol , meg mivel központabbak a pikk-pukk pontok, ezért a munkavégezettel könnyebben megcélzod és könnyebben összejön, mintha otthonra várnád a mannát. Én nem tartom hülyeségnek, sőt. Nekem eddig még az újságos öregasszony mindig odaadta ami megilletett (2 alkalom). Ebből aztán leszűrtem, hogy A Világ Jó. Ezek itt ketten nem is értem miről beszélnek, énszerintem csak negatívak és ezért látják így. Ha egyszer velem Jó törént, akkor mással is törvényszerű, hogy úgy kellett történnie. Én ezt nem értem, olyan bonyolult a világ és még a sorközeid is itt himbálóznak, mint valami tripperes lófasz a képembe. Köszönöm neked, hogy teszel a Nagy Kiegyezésünkre. Valahol biztos szerettelek Előző Életemben.

Vidékről is lehet a Waterhead Citybe rendelni bármit, mi van pölö, ha egy népművészeti köcsögedényt kívánt ajéndékozni valakinek? Természetesen célzásértékkel.
" és végre valaki jól megmondta. :D" - de ezt sem tudhatjuk, mert lehet, hogy pont merőben vérszegény volt, nem tudtuk meg ugye.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.01.07. 13:41:07

@igi1: édeszke...már pesten sem ingyenes

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.07. 13:41:33

@Hartmy: "Életemben nem találkoztam még olyan budapestivel, aki határozottan azt tudta volna mondani, hogy ott mennyire kibebaszottkurvajó lakni"

Mostanáig. Szervusz!

Persze a hegyen, zöldövezetbe.

Mikor még nem ugynazt a filmet játszották a mozik, lehetett válogatni, hogy aznap este melyik filmet nézzük meg. Kaposváron ugyanakkor meg csak 3 mozi volt. Most már csak annyi a szabadság, hogy negyed órán belül biztos kezdik vetíteni valamelyik moziban.

Más érvet hirtelen nem találok.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.07. 13:43:46

@Hartmy: most lehet majd jonni, hogy istenitem amerikat, de tok komolyan mondom, kereskedelemben- vendeglatasban meg csak pofavagast sem tapasztaltam, nem hogy beszolast
15 ev alatt
mosoly van es kesz
ha felteszem igaz a ket story, es miert ne lenne az, ennek a 2 embernek itt mar nem lenne allasa
bar esetleg ha joszivu a tulaj adna meg egy eselyt, de ezkrol itt papirmunkat keszitenek, teszik a dossziedba stb

igi1 2014.01.07. 13:44:59

@batgirl: az én időmben 1-2 éve még az volt :P

mondjuk azóta nem rendeltem, mer ha kell valami, inkább felutazom érte

ugyanis 300 ft az útiköltség, igaz elmegy egy napom, de akkor se kell előre utalással fizetni 700 ft-ot

a futárszolgálat most olyan 1200 ft körül lehet, vagy még több

@Kellemes Zérókomponista: de megmondta, mer MEGKAPTA AZT A K.VA CSOMAGOT

Életemben nem találkoztam még olyan budapestivel, aki határozottan azt tudta volna mondani, hogy ott mennyire kibebaszottkurvajó lakni :D

AZ ATTÓL FÜGG, BUDAPESTEN BELÜL HOL, érted, mondjuk Budán, vagy a Józsefvárosban.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.01.07. 13:45:37

Mindenhol jó (lakni), de a legjobb sehol.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.01.07. 13:46:53

@atpijkamo: Nem arról volt szó, hogy hegyen-völgyben, patakpartján, rigófüttyben!!!
Pesten..érted??? :))

15 éve költöztem ki onnan, de nagyon sajnálnám, ha egyszer úgy alakulna az életem, hoyg visszakellene költöznöm.

Mondjuk oda, ahol te lakozol, oda valószínűleg igen. Egyszer dolgoztam Zugligetben...hát iszonyat jó volt, egészen addig , amíg lenem értem a budagyö9ngyéhez. onnantól ...borzalom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.07. 13:48:09

ilyet mondana nekem, hogy jojjek vissza kesobb mert telefonal:)
hat ez muhhaha
vagy hogy utalja a melojat:):)
ez fomuhhaha
utalod?
viszontlatasra. holnap nem kell jonni
/egyebkent megtortent meg lousivilleben, de nem a vendegek elott, pincerno ideges lett mert szerinte nem kapott eleg asztalt,, berohant a HR-re, hogy ez igy nem megy, ezt O nem csinalja tovabb stb. HR-es meg kozolte, rendben, tudomasul vettuk a felmondasat es 10 perc mulva mar nem melozott ott. jo tudom ez masfajta eset, de ha ezt vendegeknek mondja.../

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.07. 13:50:32

@batgirl: Értem. A dzsumbujba én se költöznék semmipénzér.

Te hova akarsz költözni?

igi1 2014.01.07. 13:52:56

@agresszív kismalac: a tolakodó mamzereket helyre kell tenni

pont

Hartmy 2014.01.07. 13:54:44

@hagyma: Nem azért, de a FEDEX meg a UPS akkor mit szállít nálatok? Pizzát? :D
Tény, hogy sok gond van a munkamorállal meg egyéb dolgokkal. Sok sebből bűzlik a vérző hal itthon. Az lenne szép, ha itthon is úgy lenne, hogy akkor repül mikor az első alkalommal lekonyul a szája az ügyfél előtt. Ellenben itthon sok helyen nem a vevőt szolgálják ki, hanem a profitot.
Amúgy annyival olcsóbb a futároknak a PPP, hogy egy helyre visznek több csomagot, amikkel aztán nem kell háztól házig kólingyálni az autónak, plusz embert nem kell rá fent tartani, mert az üzletben az eladó amúgy is ott van.

@atpijkamo: Ahha, 1 már van :D És ez neked mozi mellett más szempontból is kibebaszottkurvajó? (csak hogy maradjak az eredeti megfogalmazásnál)

@igi1: Mondom, hogy sok sebből bűzlik a vérző hal :)

@Kellemes Zérókomponista: :)

igi1 2014.01.07. 13:55:58

A poszter meg legközelebb kamerázzon a telefonjával, hogy az eladó mit csinál az üzletben.

vagy legalábbis hangfelvételt készítsen

ilyen lehetőséget nem hagytam volna ki, ugyebár itt többszöri reklamáció történt

Hartmy 2014.01.07. 13:56:09

@igi1: Biztos van kellemesebb része is a városnak, de ismerek olyat aki Budán lakik és ő sem szereti azt a várost, a pesti részről ne is beszéljek. :D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.07. 14:01:11

@Hartmy: "mozi mellett más szempontból"

Igazán nem tudom. Közlekedés. De nem nagyon közlekedek. De ha kell valamit venni, csak leugrom a városba. De nem nagyon kell venni semmit.

Mondj olyat, amiért falura költöznék, és meggondolom az érveket.

igi1 2014.01.07. 14:02:12

Azért csak óvatosan a Pick - Pack pontokkal.

Én így jártam az egyik Relay - üzletben:

Bementem, mondom csomagért jöttem.

Mondja az eladó, hogy oké, melyikért, nem nagyon tudta megtalálni, elszórakozott a kereséssel.

Utána aláíratta velem az átvételt, kifizettem, és ekkor jött a döbbenet:

NEM AKARTA ODAADNI A CSOMAGOT, vagy legalábbis feltűnt neki, hogy álldogálok ott tanácstalanul, kérdi, mi van?

MONDOM NEM ADTA IDE A CSOMAGOT

mondja az eladó, hogy de nem, már átvettem, mehetek utamra

MONDOM, DE NEM, NEM VETTEM ÁT, nézze meg még egyszer

ekkor nagy nehezen odaadta a csomagomat

Szóval nagyon kell vigyázni, mert trükköznek!

Ebbe az a veszélyes, hogy neki lett volna átvételi papírja, meg ki is fizettem volna, ám ha én ráhagytam volna, akkor neki most lenne egy 20.000-es vírusírtója.

dailyvicodin 2014.01.07. 14:03:14

nekem tavaly a Camponai PPPvel sem volt bajom, pedig rendszeresen jártam oda. bár az még a rezsicsökkentés elött volt.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.01.07. 14:04:03

@atpijkamo: fogalmam sincs. Most eléggé zavaros, hoyg hova költöznék, de mivel nem tolonganak a házvevők, így most ezzel nincs gondolni valóm.

Szívesen mennék valahova patak-tó-folyó partjára, erdőbe- mező mellé stb..
Aztán amikor felébred a realitásom, eszembe jut, hogy még a kisváros közepén is tudok félni éjszaka, akkor mi a francot akarok az erdőbe? :)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.01.07. 14:08:32

@batgirl: Erdő mellett nem jó lakni, mert sok fát kell hasogatni.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.01.07. 14:09:58

@igi1: Figyelj már! Nincs neked valami írva a homlokodra?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.01.07. 14:12:00

@agresszív kismalac: azért az nem lehet olyan rossz. Kaptam egy nagy tuskót, és vettem egy baltát. Már tudnék rajta hasogatni. Ez az első lépésem a fafűtéshez:))

igi1 2014.01.07. 14:12:01

@agresszív kismalac: de, bár nem akartam erre kilyukadni, de valahogy mindig annak néznek akárhová megyek

ezért is nem hagyom már magam

pedig látták páran már a képem, oszt mégis ez van, hogy mindenhol át akarnak verni, legalábbis nagyon kevés helyen szolgálnak ki rendesen

pláne ha meghallják a hangom, assziszik, hogy az vagyok, akivel mindent megtehetetnek

Atörökk 2014.01.07. 14:12:21

@agresszív kismalac:
Vad-dal kezdődik, és ász-ra végződik?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.07. 14:14:38

@batgirl: :))

Gondolkoztam, hogy veszek falun egy házat. Hartmy mindjárt meggyőz róla, hogy az miért lesz (kibaszottul) jó nekem.

igi1 2014.01.07. 14:14:40

@atörökk: hé, nem én vagyok itt a főnök

tiltakozom

Hartmy 2014.01.07. 14:15:28

@atpijkamo: Nincs rohanás. Nincsenek dugók. Jobb levegő. Kisebb a fényszennyezés. Kevesebb ember, potenciálisan jóval kevesebb köcsög.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.07. 14:17:32

@agresszív kismalac: "sok fát kell hasogatni."

Ősszel egy nap vagy három órát vágtam a fát. Már megfogni se bírtam a baltát. Másnap minden izmom fájt, újakat is találtam magamon. Nagyon jó volt!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.01.07. 14:19:22

@atpijkamo: Tiszabőt ajá'lnám. Jelige: Kaland az élet!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.07. 14:19:49

@Hartmy: Az itt minden stimmel, egyedül a fényszennyezés, na, az tényleg van.

Csak akkor látom a tejutat, ha reggelinél lehányom a pulóverem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.07. 14:23:13

@Hartmy: hat a fedexet meg az UPS-t nem neveznem a magyar "futarszolgalat" megfelelojenek
ez csomagkuldoszolgalat nagy gepjarmuparkkal es logisztikaval
nem az van hogy Jozsi vidd mar el ezt a szart a duna plazaba

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.07. 14:25:51

@igi1: 20 ezer forintos virusirti utanvetellel pikpakk pontra
margiiit
10 perc alatt telepitek lama letemre
es utalom erte a zsetont

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.01.07. 14:27:52

@batgirl: en nem felek, de megis vettem egy remingtont...
dzsaszt in kez

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.01.07. 14:28:31

@Hartmy: @atpijkamo: Na, a fényszennyezés...
Itt gyönyörű az ég.
Nyáron előfordul, hogy még éjfélkor is kinn vagyok a kertben. Fekszem a hintaágyban és a csillagokat nézem. Annyira gyönyörű, hogy le sem tudnám írni.
A másik dolog..a csend. Általában 8 óra után teljes kuss van, mindenütt. Kivéve, ha egy-egy szomszéd bulizik.

..és én csendmániás vagyok, imádom.

igi1 2014.01.07. 14:29:52

@hagyma: több gépre vettem, és dobozosat

margit

arról nem is beszélve, hogy a letöltés is kockázatos, mert mi van, ha nem jó oldalról töltesz le, nem jó adathordozóra, stb.

Manyecska 2014.01.07. 14:32:11

@atpijkamo: nagyjából cigány az összes lakosa. Én nyaraltam még ott huszonöt éve pedig:D /nem én népesítettem be../:)

Hartmy 2014.01.07. 14:32:26

@hagyma: De ugyanúgy kivisznek egy megrendelt árut egy üzletből házig, ha mondjuk 500-1000 km-el messzebbről veszed, feltéve, hogy egy bolt azzal küldi. Ergo futárszolgálat. Nyilván nagyobb volumenű, mivel USA-n belül is már szállítják repülővel is ha kell, de mégis az.

@atpijkamo: Hmmm ezenfelül mit mondjak, nem nagyon láttam még azt a részt ahol te laksz :)

De ajánlom Békés-megyét. Nincs semmi, de abból sok van :D

@batgirl: Nekem nem kell mesélned, még csak nem is városban lakom :)

igi1 2014.01.07. 14:33:25

@hagyma: ja, itt ha előre utalod a lóvét, a TELJESÍTÉS KÉSŐBB VAN

ergo

kockázatot vállalsz, és addig is használják a pénzed

egyébként túloztam mer 15.000 volt 3 gépre :)

most teljesen kiakadtam azon, hogy idén a letöltéses fizetést választottam, és nem kaptam meg azonnal a terméket! hanem csak egy-két napos késéssel holott rögtön kellett volna

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.07. 14:37:25

@Hartmy: Semmi különös, a város felett, zöldövezet. Házak kertekkel.

Ne legyen túl messze pesttől, hátha be kell mennem a városba, és az unokák is kijöjjenek hozzám. Ne legyen trágyaszag, üzem, bolond szomszédok tyúkokkal. Ne ugasson egész éjjel a szoszéd kutyája...

Telefonoztam valakivel a köztársaság térről, irigykedett nekem, mert a madárcsicsergés belehallatszott a telefonba.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.01.07. 14:39:52

@atpijkamo: ja, és a madarak! rengetegen vannak. délelőtt 11-kor szoktak jönni enni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.01.07. 14:41:32

@Szőkenő Szarvas: Hülyeség, a kecske intelligens és stresszérzékeny állat. Talán krokodilt, a bőréért...

Hartmy 2014.01.07. 14:44:55

@atpijkamo: Értem. Ha jó helyen laksz, akkor végül is érthető. Ha a szagokat, különböző ilyesfajta ingereket nem tolerálod, akkor tényleg nem túlságosan neked való. Talán az üdülő övezetek :)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.01.07. 15:02:23

@igi1: én tényleg megteszek veled mindent, nem csak hiszem.

igi1 2014.01.07. 15:10:51

@Kellemes Zérókomponista: jó, hát te nyilván nem akarsz a jövendőbeli férjem lenni

Narancskommunista (törölt) 2014.01.07. 15:18:07

@igi1:
1. Nincs olyan, hogy Budapesten ingyen van, vidéken meg pénzbe kerül. Volt időszak, amikor egyes webshopoknál, vagy lehet mindegyiknél ingyen volt, de akkor bárhová, máskor meg pénzbe kerül, az is webshop függő, hogy mennyit hárít át, láttam eltérő árakat ugyanarra a pick pack pontra.

2. A legtöbb futár az munkaidőben szállít, igaz pesten állítólag van amelyik estefelé is kérhető, de ez ritkaság. Innentől kezdve aki bármit rendel neten és 8-17 között dolgozik, annak csak a pick pack pont jöhet szóba, függetlenül attól, hogy hol lakik. Kollégák szoktak futárral rendelni a céghez, de ezt nem lehet minden munkahelyen megtenni.

Szóval koránt sem hülye, aki pick pack pontra rendel, ha pesti, akkor sem, lényegi különbség amúgy sincs, hogy hol lakik, ha nem mehet helyben érte, és nap közben meg dolgozik.

Narancskommunista (törölt) 2014.01.07. 15:22:20

Egyébként nekem csak jó tapasztalatom volt a pick pack pontokkal, igaz nekem sem büdöspesten, de a különbséget nem látom, mitől lenne másabb, bunkó eladók meg mindenütt akadnak.

igi1 2014.01.07. 15:32:33

@Narancskommunista: az meg nem kifogás, hogy bunkó eladók mindenhol vannak

ne legyenek, nem azért fizetik őket, hogy bunkók legyenek

ez egy szolgáltatás, amiért fizettek, és igenis, ha hatig van nyitva a bolt, akkor hat óra előtt 1 perccel is át lehessen venni a csomagot

ez azért van, merthogy az ott dolgozó embernek be kell zárnia a boltot, a napi elszámolásokat meg kell csinálnia, elszámolni a kasszával, amiért meg még plusz egy órát úgyis ottmarad

szóval az a 10 perccel előbb hazaérés nem sokat nyom a latban

aki meg képes a saját főnökét hibáztatni, és a vevőnek ezt elmondani, annak szintén nagy baj van a fejével

most ha a poszter felvette volna és kirakta volna a netre, akkor meglenne a teljes dicsősége

persze sok eredménye nem lenne, mert a rokon által felvett eladót úgyse rúgnák ki, de azért mindenki körberöhögné legalább

régen az volt a rendszer, azért volt nagy divat a Pick-Pack pontozás, mert Budapest területére ingyen szállítottak

igen, manapság ez a tendencia már nagyon ritka, és a BP-en belül is kerületekre van osztva, hol szállítanak ingyé, vagy teljesen megszűnt a rendszer

igen, a pick pack pontozás azért van, hogy akkor vehesd át, amikor te akarod, x munkanapon belül, nyitvatartási időben

az első esetben ez megvalósult volna és második alkalommal szintén felvételt készítve mentem volna reklamálni

ha a dolgozó ugyanis főnök nélkül előbb bezárja a boltot, csakhogy előbb hazamehessen, azért kirúgható

igi1 2014.01.07. 15:35:05

Ilyenkor egyébként azt is fel kell hívni, akitől a csomagot rendelted, ugyanis a Pick-Pack pontok feléjük számolnak el a szolgáltatással, ők fizetik ki nekik a lóvét, és ők reklamálnak, ha a vevő nem elégedett a szállítással.

kacaj hangosan 2014.01.07. 15:41:00

Birom a posztolot. Marmint a 2.at. Csipem az olyan embereket, akik kepesek a sarkukra allni.

Spec ha az 1. posztolo lettem volna, bementem volna, mikor az elado kijott volna, es kozoltem volna, h 6 ora meg nincs, az uzletnek 6 oraig kell nyitva lenni, es kotelessege a csomagot ideadni.

Egyszer utananezek par torvenynek, es megtanulom, majd a fejehez fogom vagdosni az ilyeneknek XD

_____________ 2014.01.07. 15:54:53

@igi1:

Menj hozzá a hagymához, akkor már legalább a vírusirtóért nem kell elcsámpáznod otthonról... :-D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.01.07. 16:22:55

@agresszív kismalac: Mondjuk valóban, ott ha nem is hizlalnak, de ölnek. Disznót. Is.
@igi1: Az egységsugarú kereskedők, pláne a plázaptchák képtelenek megérteni, hogy a munkaidő nem azonos a nyitvatartási idővel. A nyitvatartási idő (és az utolsó vevő távozása) után kell takarítani, pakolni, könyvelni, stb.

Bluemotion 2014.01.07. 18:41:34

Nem tudom, hogy a kedves Kata saját magán kívül kivel tud ilyen esetben kibaszni. Az újságos fiúval nem, az Inmedio-val nem, a Pick Pack ponttal nem, avval a céggel akitől rendelt, kizárt hiszen visszakapja az áruját a cég.

Szegény Kata :(

Mertcsak 2014.01.07. 18:45:25

@hagyma:

Csendben megjegyezném, hogy Fedex meg UPS ittminálunk is van má!
Meg DHL,TNT,stb...

Bluemotion 2014.01.07. 18:48:54

@hagyma: Hagyma ne fárassz :) Ne te tanítsd az embereket a helyesírásra, mikor a nagybetűt a mondat a végi írásjelet és az ékezetes magánhangzókat sem használod.

1kutya 2014.01.07. 19:55:39

én debrecenben a malomparki inmedio PPP-be szoktam rendelni. ált. ingyér van (futár 1-3k forint), reggel 7.15-7.20 között szoktam átvenni (gyerek sulija kb. 200m-re van) és eleddig - hogy lekopogjam - semmi gondom nem volt. bementem kértem fizettem aláírtam elhoztam...

1kutya 2014.01.07. 19:57:56

@1kutya: jah és 6.50-kor jön az esemes, hogy mehetek a cuccért!
a futár meg telefonál a kapuból 12.00-kor, hogy meghozta a csomagot, annak ellenére, hogy jelzem a rendelésben, hogy 16.00 után kérem a szállítást...

2014.01.07. 22:25:41

@igi1:
Mert egy butapesti nem rendelhet vidékről?
pl. egy könyvet egy szegedi kiadótól?

2014.01.07. 22:28:29

Egyébként postán is fel lehet adni csomagok "sima levélként", ami nem aláírós. Külföldről rendeltem már árut, ami ily módon érkezett meg - és másnap még egy, amit nem is értettem. Mikor mondom a kézbesítőnek, hogy valami nem stimmel, mert nem vártam ezt a második csomagot, azt mondta, hogy nem mindegy? Nem kell aláírni, és már sarkon is fordult...

igazságos 2014.01.07. 22:36:48

@G.Foyle: könyvkiadótól ritkábban, inkább könyvterjesztőktől

egyébként meg Pestieknek vidékről max. eredeti, nem vízből és tejporból álló tehéntejet és ehhez hasonlókat rendelhetnek

köcsögöt se, mer pick-pack - ponttal bajosan szállítják

esetleg hatodik férjet a töröknek lehet rendelni vidékről

hidegseg 2014.01.07. 23:35:41

Posta? Magyarországon? Múltkor Németektől jött egy DHL csomagom(itthon már a Posta kézbesíti), jó lett volna ha péntekre megérkezik, mert szombaton már tudtam volna használni. Nézem péntek délután 4-kor a nyomonkövetésnél, mi a helyzet: azt írja, megkísérelték a kézbesíteni, de nem vettem át. WTF? Itt várom bazdmeg és nem vettem át? Pár telefon után kiderült, hogy a postai dolgozó munkaideje pénteken 14.30-kor lejárt és úgy gondolta, jó lesz az a csomag nekem hétfőn is. 14.30-kor? És akkor nincs váltás? Megáll az élet? Ennek a Postának is kellene egy jó nagy konkurencia, vagy egy vagon só a felszántott helyét beszórni. És van pofája beírni, hogy én nem vettem át. Mert neki jár a péntek du. fél hármas munkabefejezés, meg a nyugdíj, meg az iskolatej, meg az ingyenes egészségügy, oktatás, meg vegyék el a gazdagok pénzét és adják oda neki, mer az neki jár. Majd mindjárt mrgmondom mi jár neki.
Van még egy előnye a PPP-nak azon túl, hogy nem kell otthon dekkolni, olcsóbb és te választod meg mikor mész érte: sok webes boltban még mindig nem lehet kártyával fizetni, míg PPP átvétellel a legtöbb helyen ilyen esetben is használhatsz bank vagy hitelkártyát.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2014.01.08. 02:26:03

Az első levélküldőnek azt javaslom, hogy rendelje meg újra a terméket más átvételi helyre. A régit meg előbb utóbb visszaküldi a pick pack pont az eladóhoz. Nekik meg van határozva, hogy asszem 1 hétig lehet ott a cucc, aztán vissza kell küldeni az eladónak.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2014.01.08. 07:41:30

Az emberi tahóságnak nincs köze a pickpackponthoz. Én többször rendeltem már egy helyre (nem bp.), mindig normálisak voltak.
Esetleg lehetne jelezni a pickpackpont felé, hogy az átvevőhelyen taplók, aztán majd elveszik tőlük a 'pickpackpontságot'.

igi1 2014.01.08. 08:38:24

@hidegseg: az azé jó mert ezt külön postáskocsi viszi ki

hozzánk pl 10-kor jön mindig

ha meg kell a csomag elmehetsz a postára te is

mer ha ilyen a postásotok jót nem várnék tőle

és ha lemégy a postára borravalót se kène adni

aki meg pestiként rendelt már valaha valamit vidékről pick pack ponttal arra befozetnék ideértve a könyveket is

mindenki példálózik, de konkrét esettel nem tud szolgálni persze

hidegseg 2014.01.08. 09:09:40

@igi1: Nem a postásunk ilyen, hanem a Posta saját futárszolgálata ilyen. MPL vagy mi a tököm. Egyébként miután kiderült, hogy a kiszipolyozott munkavállaló nem valós információt rögzített a kézbesítéssel kapcsolatban, nyilván megoldottam és elmentem érte. De ugye az megvan, hogy nem ilyen Óvodás megoldási javaslatra vártam, hanem arra, hogy leessen mi is a probléma. Ugye az is megvan, hogy nem postai küldeményről beszélünk, hanem futárszolgálatiról, amiért annak megfelelően fizettem. Szívesen adok borravalót a futároknak, ha megérdemli. Például ha előtte rám csörög, hogy "t" időn belül érkezne, jó-e az nekem, mindig adok annyit, hogy megérje neki idetelefonálni. Például van olyan fasz, aki megáll a ház előtt, ki sem száll, csak dudál, ha nem érek ki időben, vagy hátul vagyok, nem hallom meg, odébb áll és még neki áll följebb. Lófaszt kap, nem borravalót és még munkája sem sokáig lesz.
A budapesti témán meg ne rugózz, kisvárosban lakom, itt még a joghurtot is futárral kell hozatni, raklappal PPP-ra.
Ja még annyit, én 5 gépre veszek Kasperskyt online 2005 óta, az ég adta világon soha semmi gubanc nem volt, semmi kockázat nincs benne, a lúzerség netovábbja 2013-ban dobozos vírusírtót venni.

peter3374 2014.01.08. 11:43:18

@hagyma: te honnan a fenéből tudod, hogy milyenek a magyar futárszolgálatok?
Szerinted lovaskocsival hordják ki a csomagokat nálunk?
Lehet nem kéne azért ennyire beleokoskodni abba amiről csak itt a homáron hallottál életetben...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2014.01.08. 11:56:34

@peter3374: Semmihez nem ért, csak a buzizáshoz meg a pincérkedéshez, de mindenbe belekotyog, mintha. Ez ilyen kotyogós. :))

VT Man 2014.01.08. 12:01:20

A Pick Pack pont jó ötlet, és szokott is működni, nekem benzinkútnál, újságosnál jól ment eddig.

Gondolom ilyenkor a Pick Pack-osok is kapnak pénzt, tehát ők se járnak rosszul.

De ha igen, akkor nem kötelező belépni!

De valamiért biztos néhány üzletben kitalálta a főnök, hogy pick pack pont legyen, a dolgozónak meg csak több a munka, és szarik az egészre.

Az ilyeneket ki kellene dobni a hálózatból.

judy7 2014.01.08. 12:12:44

Láttam páran fentebb nem értik, miért is rendel valaki Pick Pack pontra csomagot, mikor lakásra, munkahelyre is lehet.
Én spec azért, mert eszement beosztásban dolgozom és a munkahelyemre nem kérhetem, mert 1) konkrétan tilos, 2) olyan helyen dolgozom, ami nehezen megközelíthető (2 nap, mire odatalál a futár)
Szerencsére (szintén vidék) maximálisan normális az üzlet személyzete, ahol a csomag átvehető. Tényleg sajnálom őket, ha semmi kompenzációt nem kapnak érte.
De értem a posztolók problémáját. Nekem legutóbb akkor durrant így el az agyam, amikor a teszkós pénztáros csaj elküldött a sunyiba, mert megjegyzést tettem rá, hogy elfelejtette fizetéskor lehúzni a hülye kedvezménykupont, amit amúgy a teszkó tukmál rám, elvileg jófejségből.
Nem tettem panaszt, egyrészt mert én vagyok a hülye, hogy bedőlök egy gagyi, száz forintos kuponnak... másrészt belegondoltam, hogy milyen kevésért gürizhet szegény lány és mire gondolatban ide értem, szinte megsajnáltam őt :)

kovacskalapacs 2014.01.08. 13:10:13

az hogy valaki kevés pénzért gürizik, az inkább az ő tehetetlenségének a jele, és az nem jelenti azt, hogy nem kell tökéletesen végeznie a munkáját

ha elégedetlen, nyugodtan elmehet olyan munkahelyre ahol jobbak a feltételek (vagy vállalkozásba kezdhet, és utána majd értékelni tudja az alkalmazotti létet :)

az meg b*romság, hogy nem kap extra juttatást azért mert kiadja a csomagokat, havibért kap, és azt kell elvégeznie amit a főnöke mond - ha ez is benne van, akkor ezt is

ha jó "kereskedő" lenne, akkor inkább a lehetőséget látná a dologban: hiszen potenciális vásárlók jönnek a csomagokért, csak rajta múlik, hogy mihez kezd velük

Narancskommunista (törölt) 2014.01.08. 13:36:21

@kovacskalapacs:
Szerintem a második esetben az eladó picsa valójában értékesítő picsa volt, aki jutalékot is kap az eladások után, ezért minden szart igyekszik rátukmálni a vevőre, a csomag után viszont nem kap, erről lehet szó. Ettől még persze igazad van.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.08. 15:05:50

feleségem havi 1x tuti rendel pikpakba, és még sose volt semmi panasza.
(pedig szeret panaszkodni)
:)

Józsika37 2014.01.08. 22:25:20

Hát én biztos nagyon bátor vagyok, mert ugye bátraké a szerencse. De én nem tudok rosszat mondani a Pick Pack pontos átvételre. Igaz, én "vidéki" vagyok, a fővároshoz képest minden az. Korrekt kiszolgálásban, korrekt csomagokban volt részem. Igaz, nem zárás előtt estem be a csomagért és az is igaz, hogy kivártam a soromat. De ha valóban úgy jártam volna, ahogy a második történetben írta az illető, a panaszkönyvük egy új bejegyzéssel biztosan gazdagodott volna. És azért van Pick Pack pontozás, mert olcsóbb úgy, mint a boltban.

SarahConnor 2014.01.09. 09:51:57

Én a múltkor mikor Pick Pack pontra rendeltem csomagot, akkor közölte velem az eladó, miután 20 percig kereste a csomagomat, hogy nem tudja kiadni, mert leállt az erre használt rendszer. A hölgy szerint ez naponta többször is megtörténik, ez van. Várjak, vagy jöjjek vissza később. Mivel ez lehetetlen volt, félreálltam, vártam. Vevőket szolgált ki (Inmedio üzlet volt), és közben ellenőrizgette a rendszert. Pont ott voltam, hogy lelépek, és majd valahogy megoldom az átvételt, mikor mondta, hogy sikerült. Innentől 15 perc volt a kártyás fizetés.
Szóval igen hosszadalmas volt az ebédidőbe tervezett átvétel, én azon agyaltam, ennél könnyebb, ha lakáshoz rendelem, ott nem veszem át mert soha nem vagyok otthon, és aztán egyeztetek telefonon egy kiszállítást. Vagy bármi, mert ez borzasztó volt. Egyáltalán ha egy boltban naponta többször fél órákra lefagy a rendszer, az így oké, nem kell tenni semmit?

SarahConnor 2014.01.09. 09:54:21

Megjegyzem, magával a pick Pack-kal nincs bajom, csak az átvételi pontokkal, amik a közelemben meg vannak jelölve. Az eddig használt hely megszűnt, azóta van ez az Inmedio, de itt fagy a rendszer, többektől hallottam már, hogy beragadt oda a csomag.
süti beállítások módosítása