Tékozló Homár

Használt telefont akart adni a Vodafone a javíthatatlan helyett

2014.03.13. 14:43 | jackyll | 285 komment

Naiv ügyfél az 4. javítás után nem fogadta el az addigra kifutott Nokia Lumia 800 helyett a nagyságrendekkel jobb Lumia 900-at. A szerviz ennek ellenére kiküldte nekik, de látszott rajta, hogy használt/javított készülékről van szó, doboza sem volt és a garanciát sem akarták meghosszabbítani.

1 éve vettünk egy Nokia Lumia 800-as telefont. X ideg semmi probléma nem volt vele, de aztán jöttek a gondok. A telefont hiába dugtam rá a töltőre, nem vett fel, nem töltött.

A Mammutba, a Vodafone márkaboltba vittük, javítás miatt. Megtörtént a javítás, 1 hétig működött is a telefon, aztán megint meghibásodott. Vissza megint a Mammutba, ismét szerviz. (tehát ez a 2.alkalom). 1 hét helyett a javítás 2-3 hétig húzódott el. Sikeresen elkészült, 1-2 hetet volt nálam újfent a telefon, mikor megint meghibásodott. (3.alkalom). Ismét Mammut, Vodafone-szerviz. 2-3 hét után visszakaptam a telefont úgy, hogy nem is közölték, hogy mehetek érte. Tehát ha nem megyek be megkérdezni mi a helyzet, nem is tudok róla. Nem is ez a lényeg, ez csak 1 apróság. Ezek után ismét 1 hétig nálam volt a telefon, aztán hopp, megint nem tölt.

Na indulás a Mammutba, szervízelésre. 4-5 hétig vártunk édesanyámmal, mikor is megunta a várakozást, minden nap felhívta az ügyfélszolgálatot mi a helyzet, mi a teendő. Egyik nap egy állítólagos Nokia szerviz kereste meg édesanyámat telefonon, hogy a szerviz 4. alkalommal rájött, hogy javíthatatlan a készülék, de ezt a típust már nem gyártják, felajánlanak helyette egy Lumia 900-at. Erre anyum azt a választ adta, hogy nem az ő telefonja, megkérdezi a gyerekét, tehát engem, hogy mit szólok hozzá, és hívják vissza kicsit később. Mondtam anyumnak, ha hívják, mondja meg, hogy nem, nem fogadom el ezt a készüléket, mert sajnos nagyot csalódtam benne. De a szerviz nem telefonált ismét. Megint teltek a hetek, anyum pedig ismét naponta hívogatta az ügyfélszolgálatot. Az ügyfélszolgálat minden nap elmondta, hogy nem vagyunk kötelesek elfogadni azt a készüléket, amit felajánlanak, és hogy a Vodafone-nak kötelessége új készüléket biztosítani.

Egyik nap, mikor anyum ismét felhívta az ügyfélszolgálatot, közölte, hogy menjünk be, valami papírért, mert addig nem fog történni semmi. Hát most hétfőn be is mentünk. Húztuk a sorszámot, végre mi következünk. Mint kiderült, már 1 hete (!) ott volt a készülék, és képtelenek voltak minket erről tájékoztatni. Hozza az állítólagos főnöknő a telefont, gépel pár sort, amikor feltűnt nekem, hogy az nem az én telefonom. Egy ugyan olyan fehér, de egy Lumia 900-as telefon volt, egy átlátszó papírzacskóban, valami papírral, töltő nélkül. A telefon alja alapból karcos, annyi hogy a készülék elején egy fólia volt látható. Mondtam a nőnek, hogy ez nem az én telefonom. Előhúzta a tasakból a papírt, mire megszólal : Ja, hát ezt a telefont már a szerviz küldte, mivel elfogadták, mint cseretelefon. Ez egy új készülék.

Itt kezdődtek a problémák. Mondtuk, hogy nem vagyunk kötelesek ezt a készüléket elfogadni, így áregyeztetést szeretnénk, had válasszunk másik készüléket. A válasz : Nem választhatnak másik készüléket, mivel ezt már elfogadták. A szerviz köteles új készüléket biztosítani. És különben is, a szerviz nem küldte a papírt, hogy engedélyezi a cserét.

Ekkor ment a vita, hogy hát nem logikus, hogy csere kell, ha egy másik telefont küldött?? Nem vitatkoztunk tovább, mondtuk a ’kedves’ üzletvezető hölgynek, hogy küldje vissza a telefont, legyen szíves, mert ezt így nem fogadjuk el. Főleg úgy, hogy a telefon mellé az a garancia érvényes, ami még az én telefonomra volt, tehát nem hosszabbítják meg (!). A nő még azt is mondta, hogy kb 2 napot kell várnunk. A tegnapi nap folyamán édesanyám ismét felhívta az ügyfélszolgálatot, és ismét elmondták, hogy kötelesek nekünk egy új készüléket adni, így is.

Fogtuk magunkat, bementünk ma is, sorszám, hurrá, mi jövünk. Egy fiatal lányhoz ültünk. Elmondtuk neki is a problémánkat, mire kezdődött ismét a huza-vona. Ő nem jogosult arra, hogy felülbírálja a szervízt, nem kapunk így másik készüléket, nem fogjuk fel azt amit mond (???) . A végén mondta a lány, hogy menjünk el abba a szervízbe, ahol a telefonom van, és szerezzünk egy olyan papírt, amin az áll, hogy cserére jogosult a telefonom. Ha azt megszerezzük, idehozzuk neki, elintézi és 3 perc alatt lesz telefonom.

Leírta az eladó lány a szerviz címét. Egy budaörsi cím, ami egyébként nem 5 perc, de mivel kocsival voltunk, nem volt nagy probléma. Átérünk Budaörsre, hopp, Tesco. Menjünk be kérdezősködni. Egy GSM-es eladó srác azt mondta, itt már évek óta megszűnt a Nokia szerviz (!). Egy Vodafone bolt is található a Tescoban, így bementünk oda is. Elmondták pontosan a címet, merre van, de ki voltak akadva, hogy miért oda küldtek minket, hisz az Allee-ba is mehettünk volna, mivel tudomásuk szerint ezen a címen nem található szerviz. És tényleg nem volt található, mivel egy Samsung szervízben találtuk magunkat.

Idegesség, vérnyomás az egekben. Irány vissza a Mammut Vodafone üzletébe. Sorszám nélkül, megvártuk amíg a lány végez az épp akkor foglalkoztatott vásárlójával. Mikor is végeztek, odaültünk, mondtuk neki, ott nem volt szerviz, még papírt is kértünk róla, hogy bizonyítsuk hogy ott jártunk. Hát szeretnénk ha megtérítené a költségeinket. Az eladó lány meghazudtolt minket, és előadta, hogy Őőőőőő nem küldött oda minket. Kezdődött az egész elölről.

Elegem lett, és pár szúrós kérdést tettem fel a lánynak: Ha ez egy új telefon, miért nincs rá garancia? Hol a doboza? Érdekes mód, hétfőn még töltő sem volt hozzá, most pedig előkerült ez is. Hol a bizonyíték, hogy édesanyám elfogadta a telefont? Mivel ez nem történt meg. Akkor szeretném hallani, kerítsék elő legyenek szívesek. És amúgy is, ha elfogadta volna, nem gondolhatja meg magát ? Ez a vita ment, hebegett-habogott, értelmes válasz nem jött, csak annyi, ha nem fogadjuk el ezt a telefont, akkor ott fog állni a polcon. Sajnos nem jutottunk előrébb, de szerintem ez nagyon nem korrekt, és mindenki egymásra mutogat, hazudik, a Vodafone ügyfélszolgálata, és a boltban dolgozók elbeszélnek egymás mellett.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black Hole 2014.03.13. 21:54:08

@Nattramn: erre most így hirtelen nem tudok mit mondani.

Aureliano Buendía 2014.03.13. 21:55:10

@igi1: ezen dolgozzál még aranyom egy pöttyet. Szokatlanul gyengén tolod ma. Nagylány lettél, vagy mi az oka ennek?

Anomalocaris (törölt) 2014.03.13. 21:55:20

@Black Hole: Nem baj. Az üvegszilánkos poszt toló se mondott sokkal többet.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.13. 21:55:42

Hülyeamerikaiak. A 71 éves vádlott, Curtis Reeves egy floridai moziban lőtt meg halálos sebeket okozva egy 43 éves férfit, Chad Oulsont, amiért az többszöri felszólítása ellenére sem hagyta abba az sms-ezést. Percekkel azelőtt, hogy rálőtt volna áldozatára, maga is szöveges üzenetet pötyögtetett mobiltelenfonjába.

hvg.hu/vilag/20140313_Smsezett_a_moziban_az_smsezo_nezot_lelo

Black Hole 2014.03.13. 21:57:39

@Nattramn: elég szűkszavú poszt lehetett.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.03.13. 21:59:02

@helianthus:
Jóvan, csak ne szabadkozz a szeksztű!

@uraaam:
Menstrujál az ájpeggye.
Nem köll ezé bántani!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.13. 21:59:09

Van ez a csaló Pistorius - acélrugós lábbal akart versenyezni a rendes futók ellen -, szitává lő valakit. Azt nem értem, minek ennek tárgyalás? Megölt valakit, aki nem fenyegette, dutyiba vele! Bár talán inkább diliházba.

www.origo.hu/sport/egyeb/atletika/20140313-oscar-pistorius-ismet-elhanyta-magat.html

Aureliano Buendía 2014.03.13. 22:03:49

@dr. phil. Sün‼ ツ: erre tippeltem én is (=nagylány lett:))

@atpijkamo: mert megilleti az ártatlanság vélelme mindaddig, míg be nem bizonyosodik (ki nem mondják), hogy bűnös. Nem a legjobb, de ez vanik.

igi1 2014.03.13. 22:06:31

@atpijkamo: a MOL-nak beletörött a bicskája az INA-ba

Black Hole 2014.03.13. 22:07:33

@atpijkamo: ennél a lábatlan futónál valami nagy gáz van, viszont szerintem nagyon jó ügyvédei vannak. Hihetetlen, hogy akinek pénze van, az bármit megtehet. Volt egy ismerősöm kb 15 évvel ezelőtt. Benne volt egy balesetben, és nem piásan vezetett, hanem másnaposan lényeg, hogy volt alkohol a vérében. Az ügyvéd azt mondta neki, hogy 1 millióért tudja a bizonyítékként eltett vért kicseréltetni.

helianthus 2014.03.13. 22:07:45

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem szabódok. Telefonszeksz lesz? Juhéj! Erre alszok egyet!!!44!4

Aureliano Buendía 2014.03.13. 22:07:56

@atpijkamo: mikor? Nem követem az eseményeket, ott maradtam el, hogy tagadta.

igi1 2014.03.13. 22:07:59

Avagy: a MOL-nak INAba szállt a bátorsága. :)

@atörökk: a hamis ájped az alpinda

látszik, hogy nem értesz ehhez sem

Aureliano Buendía 2014.03.13. 22:09:50

@Black Hole: ügyvédnek kellett volna mennem. Vagy szülésznek. Tuti pénz.

@igi1: és akkor vajon az Alpina márka neve honnan jött?

igi1 2014.03.13. 22:09:55

De csak mert duplázok ma. :)

igi1 2014.03.13. 22:11:16

vagy inkább duplinazok

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.13. 22:13:16

@uraaam: Nem tudok neked linket mutatni. Egy pillanatig se volt kérdéses, hogy ő lőtt.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.03.13. 22:14:14

@helianthus:
A telefonszekszet én személlyessen szoktam elintézni, mivel nincs telefonom!444!

Black Hole 2014.03.13. 22:18:00

@uraaam: legjobb a politikus. Nejem valami rokona, aki nem valami észlény, tagja lett valamelyik pártnak, nagyon aktív lett, és valami hihetetlen fejlődésen ment keresztül anyagilag. Panelből rövid idő alatt családi ház, persze hitel nélkül, meg zsírúj autó, valami nagy böszme.

Argentínában megdöntötték Perón asszonyt 2014.03.13. 22:21:56

@hagyma: nem, az hátra-oldalra nézés :-)

"mindeig e2-e4-el nyitottam, mikor meg sakkoztam" ha mindig, akkor neked sem lehet túl széles a repertoárod

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.03.13. 22:23:06

@Black Hole: jól rábactak, most háromszorannyi ideig lehet takarítani a házat mint a kis lakást! plusz a benzinárak!

Aureliano Buendía 2014.03.13. 22:24:06

@atpijkamo: annyira asszem nem is érdekel:)

Argentínában megdöntötték Perón asszonyt 2014.03.13. 22:26:39

@uraaam: hát bizony a sícipőmön a nyílás eléggé ismerős alakzatot formáz :-DDD

Aureliano Buendía 2014.03.13. 22:26:56

@atpijkamo: szerintem Megamen alapította a márkát. Legalábbis erőst gyanús.

@Black Hole: persze, ebben van igazad. Ellenben a politikust x évenként elő tudják venni és elszámoltatni (néz meg Simont, most ő szállt fel a szopórollerre), míg egy szülész, ügyvéd kevesebb eséllyel kerül grízbe.

Anomalocaris (törölt) 2014.03.13. 22:29:44

@atpijkamo: Minek bíróság egyáltalán, ezzel az erővel? Majd a nép mindig eldönteni, kit kell meglincselni. Mert a nép rendkívül bölcs és megfontolt, ezt a neten is jól látni.

Black Hole 2014.03.13. 22:31:10

@sugargiraffusplumps.: akinek fussa 3ezer köpcentis autóra, az gondolod, hogy nem takarítónővel takaríttat? :-)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.03.13. 22:31:39

@atörökk:
Mámér?
A személyes telefonszeksz legális.
Még pályinkafőző se kell kozzá.

Atörökk 2014.03.13. 22:31:44

@uraaam:
"Ellenben a politikust x évenként elő tudják venni és elszámoltatni"...
Hadd ne röhögjek már hangosan. Max. akkor veszik elő, ha nem tejel eleget a pártjának abból, amit lop.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.03.13. 22:33:10

@Black Hole: fenetuggya. én utálnám ha egy takinéni turkálna a cuccaim között. na jó, ablakot pucolhatna, fene bánja.

Atörökk 2014.03.13. 22:34:43

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Ötletem se nincsen, milyen lehet, mikó' a telefónok szekszelnek.

Black Hole 2014.03.13. 22:36:19

@uraaam: na, az ilyen ügyeken mindig filózok egy sort. Az a fazon nem tejelt valakinek, vagy valami érdeket sértett. Nagy mocskok ezek, ha valaki ennyire közel van a fazékhoz, azt nem gáncsolják el akármiért.

Black Hole 2014.03.13. 22:38:45

@sugargiraffusplumps.: engemet is zavarna, de bizonyos felnőtteknek való filmekben nagyon belevaló bejárónőket lehet látni.

Atörökk 2014.03.13. 22:38:53

@Black Hole:
Pontosan. Ha csak el nem kezd mondjuk a saját szakállára dolgozni. Akkor viszont igen hamar kitörik a nyakát.

Aureliano Buendía 2014.03.13. 22:40:04

@atörökk: várd csak meg a forradalmat:)

@Nattramn: ez eléggé egyedi est sajnos.

Aureliano Buendía 2014.03.13. 22:41:15

@Black Hole: igen, feltehetőleg így bukott meg. Ahogy Cuslág is.

És mi az, amiről még nem tudunk.

Tényleg forradalom kéne ide, meg patakvér.

Aureliano Buendía 2014.03.13. 22:43:08

@atörökk: igen, ez is ottlevős.

És te még nem játszottál hatévessel gyerekeknek készített Kapitalit, ahol a Beszkárt helyett partikat tudsz venni. Pl. Pinata partit. És bírd ki röhögés nélkül.

Black Hole 2014.03.13. 22:43:30

@atörökk: valami ilyesmi lehetett. Azért azokban a körökben mindenki tisztában van azzal, hogy a másik miből él. Ha figyelsz egy kicsit, akkor látod, hogy az elszámoltatás minden választás előtt be van ígérve, de mindig elmarad. Van egy kis látszat pity-puty, és ennyi. Soha senkit nem ítéltek el.

Anomalocaris (törölt) 2014.03.13. 22:44:33

@Black Hole: "Hihetetlen, hogy akinek pénze van, az bármit megtehet"

Így tetszettek megcsinálni az embivilágot. Az űrgyíkok ebben teljesen ártatlanok.

Black Hole 2014.03.13. 22:45:46

@uraaam: hát én a lengyel haveromnak azt ígértem, hogy akkor költözök vissza, ha ezeket a mocskokat akasztják.

Atörökk 2014.03.13. 22:48:38

@Black Hole:
Persze, ennyi. Ha bármelyik oldal is komolyabban borítaná a bilit, a szarból rá is ömlene, nem is kevés. Innentől egyiknek sem érdeke. Csak az, hogy abból a körből nehogy valami miatt kiessenek.

Black Hole 2014.03.13. 22:49:01

@Nattramn: ha van valami űrgyík ismid, akkor szólj. Elmennék karbantartóknak bármilyen rozoga UFO-ra. Bármit meg tudok javítani, csak vigyenek el.

Aureliano Buendía 2014.03.13. 22:49:32

@Black Hole: sok közél kéne, de kevés kivételtől eltekintve (ha egyáltalán), kilencventől idáig mindenkit.

Aureliano Buendía 2014.03.13. 22:50:49

@atörökk: és ha te, vagy én lennénk ott? Nem lopnánk? Kevesebbet lopnánk? He?!

@uraaam: *jav: kötél

Anomalocaris (törölt) 2014.03.13. 22:51:58

@Black Hole: Én inkább úgy látom, hogy tapsolnak nekik.

Atörökk 2014.03.13. 22:52:34

@uraaam:
De nem vagyunk ott. Amúgy -legalább is részemről- nem.

Anomalocaris (törölt) 2014.03.13. 22:54:37

@Black Hole: És ha kitörnek rajtad az embigének, elsikkasztod a fél csavarkészletet és emiatt beleesünk egy black holeba??

Aureliano Buendía 2014.03.13. 22:55:48

@atörökk: akkor hamar kivetnének maguk közül. Éppen ezért egy négyévente elkövetet választás szart sem ér, mert kevés ember cserélődik, azok pedig hamar belesimulnak a hangulatba. Már, ha nem egyből úgy értek oda.

Kb. 100%-os csere kéne.

Black Hole 2014.03.13. 22:56:20

@atörökk: lehet, hogy mondtam már itt, de mindegy. '86-ban gépész voltam egy nagy gyárban, és ott volt egy meos fazon, aki akkor olyan 55 éves körül volt. Azt mondta, hogy ha az oroszok hirtelen haza mennének, és borulna a rendszer, akkor is azok vezetnék az országot akik eddig, mert olyan erős kötelékek vannak köztük, hogy az olasz maffia lófasz egész képest. Max nem szocializmusnak hívnák ami jön, hanem valami másnak, de az elitnek csúfolt réteg ugyanaz maradna. Szerintem Ő maga sem gondolta, hogy ennyire jól belepacsált.

igi1 2014.03.13. 22:59:42

ne azt nézzétek, mije van MÁS-nak, hanem törjétek magatokat azon, hogy nektek is ugyanannyi jusson, értve, gyíkok?

na, ezé nem juttok ti soha, semmire, mint a törökk

Black Hole 2014.03.13. 23:01:33

@Nattramn: én nem lopok, ezt az itt élő magyarok el tudják mondani. Mikor mondják, hogy van hentes ismerősnél fél áron hús, én meg mondom, hogy lopott húst nem veszek, akkor úgy néznek rám, mint egy őrültre. Sőt, mikor busszal jártam, és a jegyet addig vettem amíg utaztam, és nem nagyfaszoskodtam, akkor meg azt mondták, hogy hülye vagyok.

Argentínában megdöntötték Perón asszonyt 2014.03.13. 23:03:09

@Nattramn: várd ki a végét, Ceausescunak is sokan tapsoltak, igaz neki nem mindenki önként

Black Hole 2014.03.13. 23:08:43

@uraaam: ha bele gondolsz, a magyar elit mindig is iszonyat mocsok volt. Vissza lehet menni egész az Árpád korig. Mindig csak a saját rövidlátó módjukon tömték a zsebüket, és annyi eszük nem volt, hogy ha hagyják a parasztot megtollasodni, akkor pár év múlva többet tud fizetni. Mindig azonnal mindent ide, és ez így van ma is.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.03.13. 23:15:01

@igi1:
Vennem köll egy ájpodot, olybá tűnik!!!!44

igi1 2014.03.13. 23:20:04

@dr. phil. Sün‼ ツ: értek én abból, hogy mitől ugrálsz, meg nem írsz itt rendesen. :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.03.13. 23:26:51

@jacques shiraz: nem volt, ez teny
ez volt a nyitasom
73 korul egri varosi uttoro bajnoksagon masodik voltam:)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.03.13. 23:37:33

@igi1:
Egy sün nem ugrál.
Maksz összegömbölyödik.
Oszt alszik.

Black Hole 2014.03.13. 23:52:36

@dr. phil. Sün‼ ツ: esetleg egy linket nem tudnál küldeni, a sünök párzási szokásairól? Lövésem nincs, hogy hogyan csinálják. Hátulról ugye ott vannak a tüskék, a misszionárius meg ugyancsak elképzelhetetlen számomra. Tele vagyok kétségekkel :-(

Black Hole 2014.03.13. 23:56:32

@jacques shiraz: ha végig nézed a történelem folyását, a hasonló kategóriájú országelsők mind csúfos véget értek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.03.14. 00:15:14

@Black Hole: szerinted Orban Viktor miniszter elnok ur egy diktator es fel kellene akasztani?
en ugy tudom demokratikus valasztasokon 2/3-al valasztotta meg a magyar nep es fogja iden is

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.03.14. 00:21:15

@Black Hole: Hámmá dehogynem!
Itt van pl ez:
www.youtube.com/watch?v=4xkywW1r1Yc
Alapvetően a fiju ad ki hangot,nem a lány.
Mielőtt....

Black Hole 2014.03.14. 00:39:40

@dr. phil. Sün‼ ツ: azért láthatólag a sünsrácnak nincs egyszerű élete, ráadásul orális izgatásra sem tudta rábeszélni a csajt. Azé'biztos jó volt nekik:)

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.03.14. 04:00:26

@Black Hole: Hát meg itt van Szarvasnéni is, aki pucsítva glancolt ablakot tegnap. :D Állítólag sikere volt, nagy. :D

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.03.14. 04:05:38

@hagyma: Ettől még felakaszthatnánk, mert szvsz nem erre kapta a 2/3-os felhatalmazást. De ne politizáljunk, attól ecetes lesz a számban a rizling.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.03.14. 04:25:20

@Tanácstalan: nem vagyok hive a politikusok akasztasanak ha nem vegeznek tomegmeszarlast. stb.

nem hiszem hogy magyarorszag demokratikusan megvalasztott miniszterelnoket fel kene akasztani
de ha te igy latod
gu ahead

gabors 2014.03.14. 04:33:58

@hagyma: rosszul tudod kb 53% szavazott a fideszre-re mint az ugynevezett "popular vote" CSAK a valasztasi rendszer olyan hogy nem aranyossan osztjak a mandatumokat ...

es mit csinalt a fidesz ... ennel meg aranytalanabbra csinaltak ... ugyes de elobb utobb a fagyi visszanyal

ez hasonlo az amerikai NEM aranyos rendszerrel !!! csak ha erdekel... google electors

a vegyes (egyeni/listas) rendszer felerositi a gyoztest ... hogy ez jo vagy nem mas kerdes.. amit a fidesz csinalt hogy az eddiginel is jobban felerositette az egyenit a listaval szemben ... es ugyesen megengedte hogy listat a szomszed kutyaja is ossze tud allitani sot 100 milliokat is add erre, vagyis meg jobban szet tudja (a tervek szerint) teriteni a listas szavazatokat ....

ez persze csak ahogy en latom .... a mostani helyzet szinte semmiben nem kulonbozik a kadarizmustol sot rosszabb egy nagyon kis csoport (OV es kozvetlen kornyezete) dont el mindent meg a parton belul sincs semmi kritikus gondolkozasra lehetoseg ... a propaganda a kadari idokhoz kepest 10x hatekonyabb ...

egyszeru pelda jovedelem ado drasztikus csokkentese a fogyasztasi ado drasztikus novelese ... amit megmagyaraznak hogy milyen igazsagos ... es Mo-on ugy tunik ezt el is hiszik...

csak ennyi...

gabors 2014.03.14. 04:37:22

ja azt majdnem elfelejtettem hogy az egyeni korzetekeket is faszan alakitottak at

hagymanak mint amerikainak megjegyzem Nalatok erre a "gerrymandering" kifejezest szokas hasznalni ha ez mond valamit...

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.03.14. 05:09:15

@hagyma: Az a 2/3 a hülye magyar választási rendszernek köszönhető, nem a választók 2/3-a szavazott rájuk. És nem arra kaptak felhatalmazást, amit művelnek.

Az a baj, hogy a változáshoz eliminálni kellene a komplett garnitúrát, oldaltól függetlenül. A kötél olcsóbb, mint a golyó.

Enyhébbek szerint családostól kényszermunka kenyéren és vízen, talán akkor visszaadják, amit elloptak. Döbbenet amit itthon a "demokratikusan megválasztott politikusaink" megengednek maguknak. Amit tesznek az is egyfajta tömegmészárlás, mert bele nem halsz azonnal, hanem hosszan haldokolsz, mert elvesznek tőled mindent (vagy hagyják elvenni, egykutya). Mondom ezt úgy, hogy külföldön dolgozom és otthon élek, relatíve függetlenítve magam rendszertől, de látom, mit művelnek, merre viszik az országot. Komoly és nagyon drasztikus változtatások kellenének. Annyira drasztikusok, ami már a kötél használatát is magában foglalja. De mondom, ne politizáljunk.

Ádám 2014.03.14. 05:19:19

@Tanácstalan: A kötél nem olcsóbb, mint a lövedék, VISZONT TÖBBSZÖR (akár 100X IS) FELHASZNÁLHATÓ!!!:)

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.03.14. 05:22:22

@Ádám: Ezért olcsóbb. :D

Nem leszek otthon április 6-án, remélem most felelősebben dönt az ország - ugyanakkor nem számítok rá.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.03.14. 05:47:23

@Tanácstalan: @gabors: lehet ragozni fiuk
a regivalasztasi rendszerben senki nem csinalt 2/3ot 20 ev alatt
/ joa az mszp-szdsz kozosen tehette volna, de nem tette/
a mostaniban is az a kerdes, hogy a fidesznek meg lesz-e, vagy csak a sima tobbseg
a tobbi nyavogas
eloszor a bajnai gyurcsany mesterhazinak kell eltunnie
utana johet egy uj fidesz akar

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.03.14. 05:51:46

ja es felresrtes ne essek en nem politizalom seom otthom mint a nem amerikai gabors, sem itt
velemenyem van persze
nana'
az elso lepes a teljes magat baloldalinak nevezo tarsasag eltorlese
nem felkotese!
leradirozasa a politikai palettarol
meg mindig gyurcsanyit bajnait, mesterhazit fodort, meg kunczet akartok?
na aez a tragedia
drukkolok, hogy ne erjek el a 15 szazalekot
azutan mennyenek Simon utan

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.03.14. 06:07:14

es amellet hogy jobb oldalinak, itt azon belul republikanunsak tartom magam, pl nagyon tisztelem Modovat
mint irot es mint baloldali erzelmu embert
de O is kirohogi amostani baloldalt
merthogy nincs olyan
na joejt

Manyecska 2014.03.14. 08:15:47

Jó reggelt. Aszt álmodtam füstölt a metró-Ferenc krt.-..de lehet ott a Malaysia Airlines gépe? bár azt vénszivarék tegnap megtalálhatták úgy olvastam:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.14. 08:41:48

@Tanácstalan: @gabors: Jé, van olyan, hogy valaki elment itthonról, de neki nem mentek el otthonról.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.03.14. 08:59:53

@hagyma: Kiküldött Assville-i tudósítónk elemzését olvashatták a magyarországi politikai helyzetről. Köszönjük.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.03.14. 09:01:52

@hagyma: @agresszív kismalac: ...és most hallgassuk meg Szalacsi Sándor gondolatait az atomfizika aktuális kérdéseiről.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.03.14. 09:34:24

@hagyma: te mi a fasznak ugatsz bele kintről a hazai helyzetbe????????????????????MIt tudsz te ott, te hüje orbán seggnyaló.

Manyecska 2014.03.14. 09:47:44

Dicsértessék a szépkiejtési versenyen..őő nincs a hagymával semmi baj csak cirka név évvel le van maradva. Minimum.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.03.14. 09:54:59

@Szőkenő Szarvas: de most mond meg! NOOrmális???????????? Kinn eszi a fene kitudja mióta, és onnan osztogatja az észt, mintha tudná, hogy mi folyik itthon. És ez most párttól független, mert ha másik pártot éltetne, akkor is ezt kapná tőlem.

Ádám 2014.03.14. 12:49:45

@batgirl: Most ezt miért CSAK MOST !??!:):D:)

Argentínában megdöntötték Perón asszonyt 2014.03.14. 14:02:48

@hagyma: nyitásnak is sovány ha mindig így kezdesz mert ugye a zárt játékokhoz más kell

Krisz101 2014.03.19. 03:51:04

@AtiSnatch: tényleg elhuzhatnal már a picsába, kurva idegesítő, hogy minden posztot szétoffoltok a pajtás magazin szintű baromságaitokkal, és bazmeg... Még Te szólogatsz be másoknak, az eszem megáll :-/ hülyegyerek. Ez egy fogyasztóvédelmi blog, ha nem vetted volna észre, az emberek a témában olvasnának releváns hozzászólásokat. Tök igaza volt a hozzászólónak, a buziranditokat beszéljétek már meg máshol :-/ !!

ahanem01 2014.05.13. 13:08:02

miatt/végett. Nehéz jól használni.
süti beállítások módosítása