Tékozló Homár

Ki akarták fizettetni az ajándék bögrét a Burger Kingben (frissült)

2014.04.15. 12:21 | jackyll | komment

Múltkor említés szinten felmerültek a Burger King kuponjai, úgyhogy lett is róluk egy történet. Naiv gyorsétkező egy kuponos menüt rendelt, amit megfejelt egy "ajándék bögre"-kuponnal, ami akkor jár, ha nagy üdítőt vásárol. Úgy gondolta, a menüben vásárolt nagy üdítő megfelel ennek a kitételnek, de a személyzet máshogy gondolta:

Tisztelt Fusion Rt.! Remélem, jó helyre írtam panaszommal kapcsolatban, mert a honlapjukon panaszokkal kapcsolatos elérhetőséget nem nagyon találtam, így ide írok. Kérem, mielőtt belekezdenek levelem elolvasásába, kérem értsék meg, hogy nem unalomból írok, hanem mert 99%-ban biztos vagyok benne, hogy valóban nekem van igazam.

Múlt hét szombaton születésnapom alkalmából betértünk párommal a Keleti-pályaudvarnál található Burger King étterembe. Kaptunk pár kupont a postaládánkba, mondtam is a páromnak, hogy az üdítő mellé járó bögrét kérem szülinapomra, épp előző nap törtem el a régi bögrémet. Átadtuk az egyik kupont, amelyen ez állt: "Chicken Nuggets burger + Rodeo szendvics + közepes burgonya + közepes üdítő". Plusz pénzért nagyobb burgonyával és üdítővel kértük.

Ezután átadtam még a piros kupont, amelyen ez áll:

Ajándék bögre, amennyiben nagy szénsavas üdítőt vásárolsz." valamint "felhasználható bármely másik kupon mellé a készlet erejéig...

Az eladó srác közölte, hogy a bögre +440 Ft-ba fog kerülni. Mondom kizárt dolog, hiszen ez nem szerepel sehol leírva!

Elővett a pult alól egy A4-es kuponlapot és jól átolvasta. Valóban nem volt ráírva bármi is, ami engem plusz fizetésre kötelezne, ezt el is ismerte. De ő erről nem tehet, nem ő találta ezt ki, tehát csak pénzért ad bögrét. Mondtam neki, hogy nincs olyan fogyasztóvédelmi törvény a számtalan, idevágó közül, amely ezt így rendezett ügynek tekintené. Én a törvényre hivatkozva szeretném elkérni a bögrét.

Ezután megkértem a szomszéd kasszánál munkálkodó műszakvezető Hölgyet, hogy kérem, ő is fejtse ki véleményét. Azt mondták, az üdítő ajándék a kuponos menü mellé, így a mellé nem jár ingyen bögre.

Visszakértem és elolvastam újra a kupont: "x burger + y szendvics + közepes üdítő + közepes burgonya = xy Ft." Ezeket ugye én nagy üdítővel kértem.  Mondom ezen nem ajándék üdítő szerepel, hanem az üdítő része a menünek és a piros kuponon az áll: amennyiben nagy szénsavas üdítőt vásárolsz. És én ugye vásároltam ezt az üdítőt a menüben. Hát már pedig ők akkor sem hajlandóak ingyen oda adni a bögrét... Ekkor fizettem, átvettem a kész termékeket a beígért bögre nélkül és távoztam.


Kérem tehát, hogy az általam felsorolt szempontok alapján, adjanak panaszomra pozitív (bögrével együtt járó) választ és az engem ért igazságtalanság okán legyenek szívesek engem egy bögrével kompenzálni! Szívesen befáradok érte bármelyik üzletbe, akár a Keleti-pu.-nál, vagy küldök postai címet.

UPDATE 04/18: Máris kivizsgálta az esetet a Burger King, és bár tényleg nem vonhatók össze a kuponok, kárpótlásul kap egy bögrét:

Elküldöm a Burger King gyors válaszát. Most tényleg elégedett vagyok!

Tisztelt ! Köszönjük, hogy éttermünkkel kapcsolatos észrevételét megosztotta velünk. A Burger King étteremlánc célja a maximális vásárlói elégedettség, melyért igyekszünk mindent megtenni.

Természetesen kivizsgáltuk az Önnel történt esetet. Ezúton szeretnénk Önt tájékoztatni, hogy az Ön által leírt esetben két különböző akcióról van szó, amelyeknél az egyik esetben (Bögre kupon) nagy üdítő megvásárlása esetén ajándék bögrét kap a vásárló, amennyiben egy másik kupont is bevált a kuponfüzetből. A másik esetben (Go Large) pedig a menük kérhetők nagyobb üdítővel és nagyobb burgonyával, viszont ez a kuponokra nem érvényes és nem jár hozzá bögre, mivel a kupon ajánlatok nem menük, hanem egyedi akciós ajánlatok. Dolgozóink helyesen jártak el, mivel az előzőekben leírt szabályt követték.

Szeretnénk elnézését kérni, hogy a kétféle kupon így félreértést okozott. Kérjük, hogy fáradjon be a Keleti Burger King éttermünkbe, ahol az étteremvezető vagy helyettese (fehér inges munkatárs) átad Önnek egy ajándék bögrét az Ön által kiválasztott színben.

Reméljük, hogy szolgáltatásainkat továbbra is igénybe veszi, és legközelebb kellemes élményben lesz része nálunk.

Üdvözlettel: ...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helianthus 2014.04.15. 12:41:05

@agresszív kismalac: gondolod, hogy ő volt a posztoló? Vagy a párja? Szerintem a posztoló fiú, akkor a párja lehet csak!

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem. Nem szoktam. És te?

AtiSnatch 2014.04.15. 12:41:21

@agresszív kismalac: ááá, a háromlábú kiverte volna belőlük a szart is... :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.15. 12:43:25

V.ö.

"Ajándék bögre, amennyiben nagy szénsavas üdítőt vásárolsz."

"Ajándék bögre, amennyiben kuponos menü mellé plusz pénzért nagyobb üdítőt kérsz."

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.04.15. 12:44:18

@agresszív kismalac:
Nem tudhattyuk.
Hosszú vót az iccaka, bármi történhetett!4

dr. Aullah 2014.04.15. 12:46:41

Ha a szülinapodon azért erőszakoskodsz, hogy megkapd az ajándék burger kinges bögrét, akkor sikeres nem lehetsz.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.04.15. 12:47:21

@helianthus:
Én se nem!
Csak gondútam a sok sárga bögre után adok egy tippet!4

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.15. 12:52:49

@dr. Aullah: :)) Ha annyira kell, megveszem, ha nem annyira, leszarom.

Egyébként kupon nélkül is egy ezresért bármikor megveheti a vaterán álmai bögréjét.
butor-lakberendezes.vatera.hu/konyha_konyhafelszereles/italos_kellekek/bogre_csesze/burger_king_bogre_zold_uj_1857803189.html

Dr. Kix 2014.04.15. 12:55:49

Ott helyben kellett volna asztalt csapkodni főnököt hívni és a végén vásárlók könyvét kérni.

Úgy lett volna igazi a szülinap. :)

AtiSnatch 2014.04.15. 12:56:17

@atpijkamo: már meg is vette a kedves árjának izé párjának... :D

-creeper- 2014.04.15. 12:58:14

"Felhasználható bármelyik másik kupon mellé", méghozzá úgy, hogy nem a másik kupon tagjaként, vagy az azon található összeállítás bővítményeként, hanem !!az átnyújtott kupontól teljesen függetlenül!! vásárolsz egy nagy üdítőt. Na ekkor kapsz bögrét. Az alkalmazottak helyesen jártak el, Neked meg bejött a maradék 1%. Kérem, értsd meg!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.15. 12:58:29

Mikor elkezdtem dolgozni, elhatároztam, hogy első havi fizetésemen egy bögrét veszek. Gondoltam, nagyon drága dolog lehet, amekkora patáliát csapott nagyanyám mindig, ha eltört egy. Gondolhatjátok, hogy elcsodálkoztam, mikor a boltban kiderült, sok száz is kitelik belőle.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.04.15. 13:00:29

Micsoda úri flancolás. Születésnapon Burger King, meg bögre... Ti is tudtok élni na...

igi1 2014.04.15. 13:02:18

Igen, öreg bukta poszter

Nem akkor kapod a bögrét, amikor egy MENÜ / NAGYOBB -an kérsz

Hanem akkor, amikor MENÜ + 1 nagy üdítővel.

értelmezni tudni kell

Happy Birthday.

igi1 2014.04.15. 13:03:43

@dr. Aullah: most mé, megmondta, hogy a kedvence is eltörött

a szülinapja előtt

az ilyen még az aprót is megtartja

és még reklamált is, meg a homárra is írt :)

az én ügyemmel se foglalkoztak, na

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.15. 13:04:52

"Szívesen befáradok érte"

Ha ez ilyen fáradt, csak terhes kismama lehet. Inkább menne haza, és polcolná föl a lábát.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.04.15. 13:05:31

@-creeper-: Ha így van, akkor viszont teljesen felesleges ráírni ezt a kuponra, mert- mint a mellékelt ábra mutatja- félreértéshez vezet. Ennyi erővel azt is kiírhatnák, hogy az ég kék, a víz nedves, a nők titkolóznak.

Martinicske 2014.04.15. 13:18:24

Valahol gáz amikor egy evés egy gyorsétteremben ilyen bonyodalmakat okoz, hisz az éppen egy-egy könnyed zabálásra van kitalálva, ergo amíg eszik a paraszt addig nem bosszankodik a világ dolgain. Azt hiszem ennek a kialakult helyzetnek oka a gyorsétterem maga, annak a személyzete, meg a tisztelt fogyasztó is a sajátos mentalitásával és ragaszkodásával az áhított tárgyra.

Szörnyű tragédia, ha eltörik egy ilyen holmi (mármint nem a bizalom, a bögrére gondolok), de biztosan lehet vételezni 2-300 Ft -ért egy csomó helyen és ezt az összeget könnyedén meg is lehet takarítani azzal, hogy a gyorskajálda helyett valami normális ételt főz az ember a szerény hajlékába és a sokszorosát azzal, ha többé nem teszi be a lábát arra a helyre ahol a bögre kiszolgáltatását ily csúful megtagadták.

herk 2014.04.15. 13:20:26

@-creeper-: Ez a te értelmezésed. Én úgy értelmezem, hogy a "mellé" szó azt jelenti, hogy összevonható. Ugyanis, ha azt akarnák irni, hogy nem összevonható, akkor azt irnák, hogy nem összevonható. Nekem a "mellé" szó azt jelenti, hogy együtt. Vö: Ki kér még valamit a süti mellé? Értsd: a süti ÉS még valami

megtűrt semély 2014.04.15. 13:21:04

"születésnapom alkalmából betértünk"

Hát bazmeg, tudsz élni!

"Burger King étterembe"

Nem étterem az te farok, csak egy gyorsétkezde.

Ha megadod a címed elküldök neked egy ilyen bögrét, nekem adták dögivel,mikor nagy üdítőt _vettem_.

megtűrt semély 2014.04.15. 13:22:09

@megtűrt semély:
PS.
azt is írd meg, milyen színben kéred

metal · http://electric.blog.hu 2014.04.15. 13:24:02

Aki gyors étteremben kajál az sikeres nem lehet. Akkor meg pláne, ha kuponnal teszi mindezt!

Manyecska 2014.04.15. 13:24:12

@atpijkamo: ilyet se láttam még hogy valaki a köcsögöt szereti??:D

Manyecska 2014.04.15. 13:26:01

@metal: Én mindig lassú étteremben eszem.

TheReaperCooL 2014.04.15. 13:26:35

Egy vásárlás alkalmával tudomásom szerint egy kupont lehet használni. Én se kapok ingyen Big Mac-et meg Chicken McNuggets-et, ha vásárolok egy másmilyen kuponnal ócsóé. Nodemindegyis...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.15. 13:32:21

@Manyecska: :)) Pont utálom a köcsögöt. De hogy jön ő ide?

Te pezsgőspohárból iszod a reggeli kakót?

igi1 2014.04.15. 13:32:48

Vajon a posztert egy 1000-ért meg is lehet dugni?

-creeper- 2014.04.15. 13:33:07

@herk: A kuponokon rajta van, hogy "az ajánlat más kedvezményekkel nem összevonható". Ez pontot is tesz az esetleges félreértések végére.

igi1 2014.04.15. 13:33:56

@Martinicske: mert neki az a bögre tetszett

KÖZÖD?????

Martinicske 2014.04.15. 13:37:51

@igi1: Már ne is haragudj, ez a bögre onnantól, hogy kikerült erre az oldalra már közügy.

Így aztán véleményt formálok. Ki tudja hány embert érinthet még ez a szörnyűség?

Kinek a lelkén fog száradni az ő boldogtalanságuk?

AtiSnatch 2014.04.15. 13:40:17

@atpijkamo: nem emlegessétek, ma még nem láttam!!!4!4!

herk 2014.04.15. 13:45:27

@-creeper-: Inkább csak vesszőt tesz a mondat végére, ugyanis kedvezménnyel nem vonható össze. A kedvezmény azt jelenti, hogy valami kevesebbe kerül. Az ajándék nem kedvezmény szerintem. Szerinted?

m.monilla 2014.04.15. 13:45:40

igaza van, "nagy szénsavas üdítőt" vásárolt, egyértelműen jár neki a bögre

azt nem írták rá, hogy a menü részeként nem számít, tehát ez nem lehet kifogás

az lényegtelen, hogy kupont kibocsátó "hogyan gondolta"

csak az számít, hogy a kuponra ténylegesen mi van írva, különben szándékos megtévesztés a dolog

ha "másképp" gondolták, akkor a kupon szövegének jóváhagyóján kell behajtani a kárt

-creeper- 2014.04.15. 13:55:24

@herk: A bögrét a bögréskupon felmutatása ellenében nem ajándékba kapja, ahhoz vásárolnia kell egy szénsavas nagy üdítőt, ez pedig már kedvezmény, de ez a kedvezmény is csak akkor jár, ha egy másik kuponösszeállítás mellett veszi igénybe. Az a szöveg pedig, hogy "más kedvezményekkel nem összevonható", pontosan azt fedi le, hogy a szénsavas üdítő nem lehet tagja egy kuponösszeállításnak, azt egy szál magában, teljes áron meg kell vásárolni ahhoz, hogy ajándékba járjon a bögre.

herk 2014.04.15. 14:00:37

@-creeper-: Barátom, borul az ok-okozati összefüggés :-)
Egyrészt ajándékba kapja a poharat, mert rá van irva a kuponra, hogy _ajándék_ bögre, másrészt az, hogy vásárolnia kell egy szénsavas nagy üditőt az nem _kedvezmény_, hanem _feltétel_. A kettő nagyon nem ugyanaz.
"De ez a kedvezmény is csak akkor jár, ha.." - ezt pedig már csak te fantáziálod hozzá :-) Ugyanis nincs leirva.
".. pontosan azt fedi le.." ezt szintén csak te képzeled bele szerintem. Másképp fogalmazva ki hogy értelmezi az adott szöveget. Te igy én ugy.

-creeper- 2014.04.15. 14:06:52

@herk: Ja, hogy meg sem nézted, miről barátkozol meg smiley-zol, az öntudat meg az egekben. Akkor értelmezgess csak egyedül.

A bögrés kuponon ez szerepel: "Felhasználható bármely kupon mellé a készlet erejéig. Önmagában nem érvényes."

De biztos csak hozzáfantáziálom. Lényeg a lényeg, aki legalább egyszer utánanéz, annak világos, a többi csak sötét motyogás.

herk 2014.04.15. 14:11:01

@-creeper-: nem kell mindjárt megsértődni. Amúgy az én olvasatomban:
"Felhasználható bármely kupon mellé.." - ő bizony kupon mellé használná, szóval ez a feltétel kipipálva.
"Önmagában nem érvényes." - Vett mellé egy nagy menüt is, ugyhogy ez is kipipálva.

igi1 2014.04.15. 14:16:24

@-creeper-: ami érdekes mer elviekben nem vonhatók össze kedvezmények

-creeper- 2014.04.15. 14:16:33

@herk: Az olvasatod első része helyes, a második nem, mert a szénsavas üdítő nem lehet része egy másik kuponösszeállításnak, azt egy szál magában, teljesáron kell megvásárolni. Miért? Mert az összes többi kuponra rá van írva, "más kedvezménnyel nem összevonható". Hát pont ezért.

Ez alapján:
AKÁRMILYENKUPON+SZÉNSAVAS ÜDÍTŐ+BÖGRÉSKUPON=AJÁNDÉKBÖGRE.
Ha bármelyik tagot kihagyod az egyenletből, nem jár a bögre. De ahogy látom, ez már mindenki másnak egyértelmű.

-creeper- 2014.04.15. 14:18:06

@igi1: A figyelmeztetés nem arról szól, hogy két kupon ne lenne egyidőben beváltható, hanem arról, hogy azok kedvezményei nem vonhatók össze.

igi1 2014.04.15. 14:21:33

De ha legközelebb veszek menüt meg egy üdítőt eskü odaadom a poszternak a bögrét hadd vigye

igi1 2014.04.15. 14:23:39

@-creeper-: èn váltottam be 2 kupont egyszerre

Akkor most letartóztatsz és a mellemhez szögezed a karomat? :)

Végülis nem mindegy az az 1 kurva bögre a BKnek?

Meg szülinapos volt na

-creeper- 2014.04.15. 14:26:49

@igi1: Mint mondtam, be lehet váltani akár nyolcat is egyszerre, csak azok kedvezményeit nem lehet összevonni.

igi1 2014.04.15. 14:29:20

@-creeper-: ah azt mondod h vehetek 2 kuponos menüt 2 nagy üditővel de nem kaphatok csak 1 bögrét ?

igi1 2014.04.15. 14:34:33

Én is úgy értelmezem h

Veszel 1 menüt
- ha veszel mellé 1 üdïtőt = kapsz 1 bögrét

- ha nem veszel üdïtőt akkor nem kapsz semmit

elvileg ez árukapcsolás mert a nagy údítőt kifizeted vis 1 menü kedvezmeny mellé veszel még egy üdítőt és kapsz poharar

Szerintem ez tiltott dolog

Mert vagy adnak a menühöz poharat vagy nem

Ha külön vásárolsz akárhonnan nézem teged átvernek

-creeper- 2014.04.15. 14:35:00

@igi1: De igen, kaphatsz két bögrét, ha a két kuponos összeállítás mellé veszel még két nagy üdítőt és bemutatod a bögréskupont kétszer. :)

Amúgy ez "a kedvezmények nem összevonhatók" duma azért is "kell", mert különben össze lehetne vonni a 21-est a 3-assal, a 8-ast az 1-essel, a 9-est a 4-essel. Mi több, pontosan ezek összeolvaszthatatlansága magyarázza azt is, miért nem járt a bögre.

igi1 2014.04.15. 14:38:29

@-creeper-: szerintem meg burger king volt tapló

mer kell venni külön üdítőt 500ér ? lényegében jobban megéri csak a menü

anonex 2014.04.15. 14:40:02

@helianthus: Azt csak a kínaiba kaphacc

-creeper- 2014.04.15. 14:44:45

@igi1: Azért még nem tapló egy cég, mert nem hajlandó úgy értelmezni a kupont, ahogy a vásárlónak "jobban megéri".

De elmondom, milyen taplók: ha április hónapban akármit vásárolsz náluk és PayPass-szal fizetsz, ajándékba adnak egy normál (nem koffeinmentes) kávét, illetve a kávévariációk bármelyikét (cappuccino, latte, stab.). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy vettem egy brownie-t 570.-ért, majd kértem egy latte-t, ami 430.- lett volna, de szinte féláron volt a cucc. Hozzáteszem, ha csupán egy tölcséres fagyit (150-180 Ft) fizettem volna ugyanígy, akkor is járt volna a több, mint kétszer akkora árú kávé.

igi1 2014.04.15. 14:49:36

@dr. phil. Sün‼ ツ: ha engem a szülinapomon a burger kingbe vittek volna nem tette vóna zsebre amit kapott volna

Persze csak ha lett volna valaki aki vitt volna :D

@-creeper-: pont ezek is átverések mert egyébként félron se vetted volna meg

Trükkök

Akkor meg inkább ne adjanak semmit se csak több pénzt kiadsz

Mennyi 1 menü?

1100 ft nagyobba 1300 ft

mellé egy üdítő 5-600ér+ pohár

Tehát te 1,5 menüért kaptàl volna bögrét

neked vásárlónak menüért bögret éri meg de RÁ VAGY KÉNYSZERÜLVE h vegyél még vmit egy bögréért

Vagyis te megveszed a bógrét hiszen 1-1 es nèl jársz jól nem 1.5-1-nél

Úgy vesznek r a fogyasztásra mint a majmokat

-creeper- 2014.04.15. 14:54:49

@igi1: Dehogy vagyok rákényszerülve, ennél sokkal szebb bögréim vannak otthon. :)
Persze, hogy négyszázharminc forintot nem adnék egy tejeskávéért a BK-ben, de mindig is ki akartam próbálni a brownie-t, kávét amúgy is ittam volna valahol, úgyhogy nekem ez így most tökéletesen megérte és még cirkuszolni sem kellett érte. :)

anonex 2014.04.15. 15:01:16

@igi1: A kedvencem a bélyeggyűjtögetős. Mondjuk ötezer költött forintonként kapsz egy bélyeget. Gyűjt össze huszat és megveheted az ötvenezres portékát nevetséges kedvezménnyel. Na, ki járt jól?

Hartmy 2014.04.15. 15:28:11

Első bekezdés után nem olvastam tovább... túl sok a "kérem" :D

anonex 2014.04.15. 15:31:36

@-creeper @herk: "Másképp fogalmazva ki hogy értelmezi az adott szöveget. Te igy én ugy."

Látjátok, ez itt a bökkenő, hogy nem egyértelmű a dolog.

És itt csatlakoznék sugargiraffusplumps szösszenetéhez:)

ferand1979 2014.04.15. 16:19:56

kapsz egy bögrét!!! Abból megiszod a lét, oszt otthagyod.. Nem viszed haza!

Valamikor nagy buli volt, hogy ha a nyaralók mindenféle evőeszközöket hazahoztak onnét, ahol eltöltöttek 1-2 hetet. Gravirozott kést, villát, kanalat, poharat, stb..
De ott belefért, mondhatni az ilyet beleszámítótták eleve az árba, kifizetted, elvihetted..
De egy menű mellé mindjárt egy bögrét elvinni...

Én is úgy értelmeztem, hogy veszel egy menűt (amiben benne van az üccsi is...) és még hozzá veszel egy nagy üccsit, akkor jár érte a bögre! Egyértelmű.. Nem az a 80Ft + miatt kapsz egy bögrét, mert Te kitaláltad, hogy ez szerinted okés..

Amúgy ha Burger kirányban szeretnél jóllakni, nyísd ki a pénztárcádat... Rendelj két menűt, meg mellé még kiegészítőket...
Helyette elmehetnél egy jó kis magyaros étterembe, és ehetnél ételt, ami jólaktat, és nem egy felfújt izét...

Persze eleve ott riszálta magát a kupon a postaládába,amit pont azért dobnak be, hogy beinvitáljanak hozzájuk.. MErt ha már odamész másodmagaddal, ezreket othagysz úgyis... megéri.
Megéri?

Nikorene 2014.04.15. 16:28:18

@-creeper- -rel értek egyet...
Ki kell mondani a varázsszót (mondatot) és van bögre.
- Jó napot, egy menüt kérek szépen nagy üditôvel. (még nincs bögre)
- Adhatok még valamit?
- Kérek szépen egy nagy üditôt is.
(hopp van bögre)
-Tessék, <menü ára + 440 Ft> lesz.

elwood 2014.04.15. 16:30:42

itt a sarkon holnap lesz bálabontás. használt és felújított angol burger kinges bögréket hoznak, talán tudok venni egyet részletre.

Nikorene 2014.04.15. 16:32:05

@anonex: sztem nem lehet máshogy érteni. Poszter nem egy nagy üditôt vett, hanem egy menüt nagy üdítôvel.
Nem azt mondta, hogy kérek szépen egy nagy üditôt, hanem azt mondta, hogy kérek szépen egy menüt... nagy üdítôvel kérem...
Nem ugyanaz.
Fordítva is igaz, ha egyenként kéred a menü elemeit, akkor külön fogják számlázni, mert nem menüt kértél. Gondolom a Poszter ezzel sincs tisztában...

neménvagyok 2014.04.15. 16:32:22

Újabb fillérbaszó. És mennyi ilyen van!

Atörökk 2014.04.15. 16:54:09

Szegény igi. Múltkor földről ette a whoopert, mosmeg nem kap ingyér bögrét. nem csodálom, hogy mostanában olyan faszült.

igi1 2014.04.15. 17:12:21

@atörökk: látod, még a szülinapos dumámra sem enyhülnek meg :(

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.15. 17:17:16

@elwood: :DD az a wicc, hogy már kínjában elismerte, hogy tényleg ő volt.:D Holott nem. Holott az lenne a duplacsavar a történetben, hogy bár más a látszat, tényleg ő volt. Na de hogy ez az igi mindent megeszik... és mindenhonnan.
@igi1: mondok neked egy szót: kallantyú. Mit mondasz te erre?

KRÉM-TÚ-RÓ!

Ejj, úgy elcsaptam a gyomrom, hogy most a halált kívánom, de legalábbis egy sztendbájt. Visszaolvasok, jó? Nél. Külemúgysem. Mennétek semmire. Azért izgalmas ez a poszt. Elképzelem, ahogy a szezámmagok és csalódás szerepelnek. Vajon milyen betétdal illik az egészhez?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.15. 17:30:08

Amúgy meg elképzelem, hogy sorsokat csorbít ki, családokat metsz ketté a bögrekompenzáció-elmaradás. "távoztam" Tehátrális lehetett, Hölgyem.
@atpijkamo: "Plusz pénzért nagyobb burgonyával és üdítővel kértük." Itt vajon mindkettőre vonatkozik vagy csak az elsőre? Nem tudjuk, nem voltunk ott! A magyarönkifejezés meg egy nehéz moofaj.
@dr. phil. Sün‼ ツ: de nem tudna rendesen magyarul, mint megannyian és kérdőjelet tenne oda is, ahova nem kék és visszaírni a pasi, hogy nem tudom, de majd a számmal jól széndioxidot juttatok alulról befelé, hogy edződjön a gyermek, már ha van, meg benézek akkor már az egyszeművel is, hogy végleg kibizonyosodjon, hogy mi van ott. És akkor helinek már jó. Az esetet persze jegyzik a kertben a giliszták.
@helianthus: páromnak a picsák, bocsánat, Lányok hívják a mellettük lévőt. Aki elér helyettük mindent. Bár én tutira szakajtottam volna egy olyannal, aki még egy ingyenbögrét sem tud megszerezni. Milyen életrevalóság az ilyen? Legközelebb kérjen kupont. Kaland, izgalom, olvasnivaló, érveléstechnika-fejlesztési lehetőség.

igi1 2014.04.15. 17:39:27

@Kellemes Zérókomponista: tudom én, hogy arra megy ki a játék, hogy NE hívjalak meg téged egy bögrére, de abból úgyse eszel

Atörökk 2014.04.15. 17:40:36

@Kellemes Zérókomponista:
Vigyázz, így magad alatt fogod kiverni a gyufát!

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2014.04.15. 18:46:30

És én még azt hittem csak én nem vagyok ennyire sikeres az életben, de a poszter túltesz mindenkin 1000x-esen... Szülinap!? Burgerbe!? és az állítólagos ingyen bögre mint szülinapiajándék!? Húúúúúúúúú, ez már súlyos! Fiam, szerintem nagyon sürgősen értékeld át az életedet... (amúgy ezt tök fölösleges volt megemlíteni, hogy szülinapodra kellett egy ótvar ingyenes BK-es bögre, ez a történet szempontjából irreleváns)

Aureliano Buendía 2014.04.15. 18:54:09

Azért mekkora stílusa van a posztolónak, hogy a szülinapját a bördzsekiben ünnepli. No meg a zoknipátjának is.
Bammeg, bemész a boltba és veszel bögrét. Kihagy két menüt, sé megvan az ára. A barátod is egy igazi gavallér. Ugye gyereket nem akartok?

Hentes pékné módra 2014.04.15. 19:23:37

"születésnapom alkalmából betértünk párommal a Keleti-pályaudvarnál található Burger King étterembe"

Eddig olvastam :D :D

Black Hole 2014.04.15. 20:11:27

@Hartmy: sajnálhatod! Ritka nagy szarrágó faszkalap. És a végén van egy befáradás. Imádom :-)

Black Hole 2014.04.15. 20:19:22

@uraaam: el tudom képzelni erről a posterről, hogy vesz kuponos óvszert ajándék sikosítóval, és otthon csodálkozva nézi, hogy egy tubus színtelen bagarolt kapott.

Aureliano Buendía 2014.04.15. 20:20:59

@Black Hole: igazi idióta, az ilyen ne szaporodjon.
Megnéztem a bögrét, elég fos, egy fehér bögrére részegen szebb mintát hányok.

Black Hole 2014.04.15. 20:29:52

@uraaam: van az a közmondás: Kuponos bögrének ne nézd a mintáját!

rbalint88 2014.04.15. 20:34:04

a kedveslevélíró volt a láma, először kellett volna kérdezni, aztán vásárolni, ennyike.

Répázó 2014.04.15. 21:39:52

Nagyon örülök, hogy szétszopatták az agyad egy gyorsétteremben, pláne ha ezentúl nem eszel ott. Akkor örülök a legjobban. Ezen besírtam:
"Múlt hét szombaton születésnapom alkalmából betértünk párommal a Keleti-pályaudvarnál található Burger King étterembe." Ennyire nem lehetsz már gy*kér. Ha tovább sétáltok, leterítetek egy pokrócot a városligetben és a párod a kezedbe nyom egy bögrét, majd az otthonról hozott tésztasalátát vidáman bepusziljátok a napsütésben, eredetibb és sokkal vidámabb születésnapod lett volna. Most meg eszed amit főztél. Tanulj, okulj, használd az eszed. Üdv!

2014.04.15. 22:17:07

A burger king kuponjai résznél már röhögtem. Aztán amikor a szülinap jött, sajnálni kezdtem a poszt tolót...

Rocko- 2014.04.15. 22:35:07

@rbalint88: jah. mi hétvégén voltunk haverokkal börgerbe, megkérdeztük mi a stájsz, elmondta, aztán lecsapott a pultra két bögrét, és nem kellett pluszba fizetni érte.

csepcsányy 2014.04.15. 22:59:54

@amsz: Milyen igazad van! Ezek tényleg tudnak élni. Gondolom a karácsonyt egy lángososnál bulizzák végig. És ha még olvasni is tudna? Nem a közepes üdítő helyett hanem pluszban kellet volna venni egy nagy üccsit. Csak az sok ismeretlen bonyolult magyar szó! Na az zavaró tud lenni

lombozódó 2014.04.15. 23:46:51

Ennyi bunkót egy rakáson :-)))))
Látni , hogy ideszoktak már , de azért nyomják mint a gazdag cigány, pedig ők is nagyon csórók. :-))))))

bandinyúl 2014.04.16. 00:20:17

@dr. phil. Sün‼ ツ: A tudhattyúk egyenlő a baszhattyúkkal.Mind a kettő madár.Meg
te is. "TUDHATJUK"-ot kellett volna irni.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.16. 00:24:11

@bandinyúl: Az iccakába nem köcc bele?

Néha kiejtés szerint írjuk a itt a dolgokat, ez nem egy formális dolog.

Grammarnácira ettől függetlenül szükség van, mint egy falat kenyérre, ha jelentkezel, azonnal alkalmazunk.

jézushka 2014.04.16. 00:27:18

Az ilyen poszter ha a kulája nem lenne büdös, azt is megenné. Ajándék bögréből.Sose legyen nagyobb sikere, minthogy kikönyörög egy amúgy nem járó bögrét.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2014.04.16. 09:21:02

A pószttoló túl fiatal. 10 év múlva már nem fogja elhinni a kuponra írtakat.

joska61 2014.04.16. 09:49:11

Hát még az lehet, hogy a Burger Kingnek van igaza, posztoló megpróbált okoskodni (egy szaros csuporért), és nem jött össze neki. Most meg panaszkodik.

Bellagio 2014.04.16. 10:14:22

Burger King szulinap alkalmabol, ez mar-mar romantikus :)

♔batyu♔ 2014.04.16. 10:16:37

Az ilyen alak szavaz az MSZP-re, hogy kapjon egy piros bögrét, vagy tollat.

Burger Kingnél ünnepli a szülinapját, ezt a nem normálist:))))))))))))

rókafarka 2014.04.16. 10:19:08

viszont van burger,meki stb néha felajánlják hogy az üditő helyett kávé,tea bármit kérek?akkor az üditő dolog nem áll meg viszont bőgregyanus...

Csigorin 2014.04.16. 10:31:26

Nem kovetelozni kellett volna, hanem szepen megkerni a muszakvezetot, hogy szuletesnapod leven konyoruljon meg rajtad, es teljesitse eleted almat azt a ruhes bogret.

Roden333 2014.04.16. 11:35:07

Na akkor nézzük. A verseny arról szól a nyugati országokban ( nem Mo-n), hogy a vevö az úr. Abból a bögréből van kismillió 1 a BK-nél.
Egyszer az itteni /Anglia/ Mc Donaldsban úgy jártam,hogy rendeltem 1 menüt és még 2 sajtburgert az autósnál. Erre a parkeszba kihozta az adott dolgozó a kajat, csomagban. Elment. Belenézek a +2 az csirkeburger volt. megyek vissza az ablakhoz, mondom neki hogy én sajburgert kértem. Megnezi. Adott 2 sajburgert és el voltunk intézve! Nyilván a 2 csirkét is megtarthattam.
Vagy 1950-es menükhöz adtak 1950 stylos poharakat. Szinte dobálták utánunk. Még válogatni lehetett a különböző szinek között. Sok ember azért ment a mekibe, hogy kigyűjtse a 6 szinű pohárkollekciót.
De nem még a cég hőbörög. Pff.
De hát: "messze van még Amerika" énekelte Sipos még `90 es évek körül.

dieter1 2014.04.16. 12:22:27

Istenien szórakoztam, a poszton is, a kommentárokon még inkább. Viszont.

Mindenkinek ajánlom figyelmébe Karinthy Frigyes írását: Az élet albérlője, ráguglizva több helyen is olvasható. Nem azt mondom, hogy az ott leírtak pontosan illenének erre az esetre, de van benne némi áthallás. Nekem mindenesetre segített több empátiát érezni azok iránt, akik másképp ünnepelnek, mint ahogy én tenném :-)

dzsaszper 2014.04.16. 12:54:48

@-creeper-: @Nikorene:
nem győztetek meg teljesen.

A nagy kérdés, hogy a mai magyar köznyelven a Burger King félreérthetetlenül azt fogalmazta-e meg amit akart. És efelől vannak kétségeim.

Részben mert a másik kupon nem menüről szólt, hanem szendvicsekről, üdítőről, krumpliról, és a közepes üdítőből a go large nagy üdítőt csinált, tehát vásárolt nagy üdítőt.

De még menü esetén is azt mondanám, hogy go large menü esetében is vásárolt nagy üdítőt. Persze menü részeként, de a végeredményben ugyanaz a nagy üdítő kerül az asztalra.
Az pedig szintén kérdés lenne, hogy a menü kedvezményként értékelendő-e, de a "mellé" szó éppenhogy kiköti a másik kedvezmény használatát, tehát az alighanem felülbírálja a kombinációs tilalmat.

Ha ezeket ki akarnák zárni, akkor önálló nagy üdítőt kellett volna írni a kuponra.

A "mellé" szó az adott szövegkörnyezetben érthető úgy is, hogy csak a másik kupon használatát köti ki.

Szóval szerintem nem félreértelmezés a poszter olvasata. Lehet hogy a Burger Kingé sem, de ez másodlagos.

Innentől a dolog kb. ugyanaz mint ha a boltban két árcímkét látsz és a drágábbat számolják fel.

A félreérthető megfogalmazás értelmezésében a legvégső szót bíróság tudja kimondani, polgári peres eljárásban, de az talán ágyúval verébre, és kockázattal is jár.

A poszternek javaslom, forduljon békéltető testülethez, az gyorsabb, olcsóbb, és ha a békéltető testület igazat adna neki de a Burger King nem fogadja el, akkor lehet érdemes gondolkozni a hogyan továbbon. De szerintem a Homár blogposzt sem túl jó reklám a cégnek...

bekbórd! 2014.04.16. 14:20:58

a sóher céget meg úgysem akarod reklámozni a köcsögödön, úgyhogy talán jobb is, hogy még időben kiderült. mondjuk el nem tudom képzelni, hogy egy reklámtárgyért verjem az asztalt egy üzletben.

hamisnero 2014.04.16. 17:56:35

összegezzük:
- börgerbe megy szülinapozni kuponért
- az ingyen bögre lenne a szülinapi ajándék
- nem érti a feltételt
- szarakszik egy gagyi bögréért
- és be is gyalogolna újra a börgerbe, ha mégis kapna bögrét
- és a homáron házhoz megy a lófaszért

dieter1 2014.04.16. 18:13:44

@hamisnero:
No igen, ez a kevésbé empatikus hozzáállás - mindazonáltal elég találó összefoglalás...

Aureliano Buendía 2014.04.18. 21:06:00

Bőrdzseki válasza alapján a szarrágó posztoló a hülye, de megsimogatják azt az ostoba fejét egy bögrével, ha már nem rendelkezik az értő olvasás képességével.

Grat.
süti beállítások módosítása