Tékozló Homár

Elmenekült a MÁV kártérítése elől

2014.04.22. 14:21 | jackyll | komment

Nem kell aggódni, tényleg mindenki megőrült az évszaknak megfelelően. Indokolatlanul súlyos harmadfokú ügyfélszívatást szenvedett naiv tömegközlekedő, akinek a Keleti helyett Kelenföldre térítették el a vonatát, és emiatt nem tudta felhasználni a jegyét. Szisztematikus pszichológiai hadviseléssel a kollégák hisztérikus rohamot idéztek elő a páciensben, aki a túl sokadik sorbanállás után jegyét hátrahagyva menekült a kártérítés elől:

Történ vala, hogy hétfőn, azaz április 14-én szerettem volna Rákoskertről a Keleti pályaudvarra utazni a reggel 7:03-as vonattal dolgozni, ahogy azt teszem hosszú ideje szinte minden munkanap. Időben meg is érkeztem az állomásra, ahol jegypénztár nem üzemel, személyzet sincs, csupán egy jegykiadó automata. Itt meg is vásároltam a jegyemet bankkártyával (később még előkerül) gond nélkül Rákoskert-Keleti, majd Keleti-Rákoskert viszonylatban. Erre mindig nagyon ügyelek, mivel már egyszer figyelmeztetett egy kalauz, mikor véletlenül Rákoscsabára vettem jegyet, hogy most ő ezért megbüntethetne, mert ugyan tök mindegy, hogy Csabára vagy Kertre utazik az ember (ugyan annyi km), de az új rendszerben már csak onnan és oda szól a jegy, ami rá van írva! De rendes volt, nem büntetett meg, csak megkért, hogy legközelebb figyeljek oda jobban. Na, én azóta odafigyelek.

Visszatérve az eredeti történethez, megveszem a jegyet, majd a hangosbemondó megszólal a maga sajátosan recsegő és érthetetlen hangján, hogy idézem: “krhrhrh rhrhrhrh a közlekedő krhrhrrhlrhr vonat kkrhkrhkr Kelenföldig khrhrlrh megértésüket köszönkhrhrhr”

A velem együtt várakozó fiatalember láthatta rajtam, hogy nem tudtam 100%-osan feldolgozni a hallottakat és felvilágosított, hogy a szokásos időben érkező vonat nem a Keleti pályaudvarra közlekedik, hanem a Kelenföldire április 13-tól egy jó 3 hétig. Erről kiírás az állomáson sehol sem volt, illetve az automatának sem okozott gondot kiadni a jegyet... Megköszöntem a felvilágosítást és elmentem autóval dolgozni a két érvényes, használatlan jeggyel a táskámban.
 
Mivel a keletitől pár percre dolgozom, így munka után gondoltam visszaváltom a két jegyet – lévén nem használom fel őket. El is mentem  a jegypénztárba, ahol a következő párbeszéd zajlott az ott dolgozó hölggyel:
 
- Jó napot kívánok, ezt a két jegyet szeretném visszaváltani, mert reggel nem közlekedett az adott vonat (átadtam a két jegyet)
- Rendben, egy pillanat, megkérdezem a főnököt (?). – majd eltűnt egy ~ 2 percre valahol. Majd visszaérkezett.
- Sajnos csak a visszafele szóló jegyét tudom visszaváltani önnek, azt is csak 20% kezelési költség levonása után...
- Öööö, mégis miért?
- Mert hát ez a szabály! Mert előfordulhat, hogy ön pl: ELBÚJT A WC-BEN amikor a kalauz ellenőrizte a jegyeket és ezért nincs kezelve a jegye, ezért nem váltunk vissza ilyen jegyet.
- Hölgyem, azt hiszem nem értettük meg egymást: A vonat nem közlekedett, ennek kapcsán én fel sem szálltam rá, így nem tudtam elbújni sehol sem.
- Azt én nem látom, hogy melyik vonat közlekedett és melyik nem (??), de ha hoz igazolást az ügyfélszolgálatról, akkor vissza tudom váltani a jegyeket.
 
Ezek után a hölgy készségesen elmagyarázta merre találom a vevőszolgálatot én pedig balgán nekivágtam, hogy megszerezzem a hőn áhított “igazolást”, hogy a vonat valóban nem jött be a Keletibe.... 4-en álltak előttem a sorban a vevőszolgálaton, de gondoltam ha már itt vagyok nem adhatom fel! Kivártam a sorom, majd sorra kerülve vázoltam a szituációt az ott üldögélő hölgynek:
 
- Jó napot kívánok! A jegypénztárból a kollégája irányított önhöz, hogy akkor tudja visszaváltani a reggel vásárolt jegyeimet, ha adnak igazolást arról, hogy nem járt a vonat. – Majd átnyújtottam a két jegyet a hölgynek.
- Hm... (pötyög a gépbe).. Hm... Ez a vonat járt!
- Parancsol?!
- Ez a vonat járt, csak nem a Keletibe, hanem Kelenföldre ment.
- Igen, ez volt az én problémám is, ezért nem tudtam vele bejönni a Keletibe... Ezért szeretném most visszaváltani a jegyeket, mert nem tudtam felhasználni azokat.
- Ezeket a jegyeket nem lehet visszaváltani!
- Ezt hogy érti? A kollégája azt mondta vissza lehet, csak kell egy igazolás, hogy nem közlekedett a vonat.
- De a vonat közlekedett, csak Kelenföldig! Ha akart volna be tudott volna jönni a Keletibe (??!!) úgy, hogy átszáll Rákoson, megvárja a Szegedi személyvonatot, az pedig behozta volna a Keletibe!
- De hölgyem, ez a jegy egy olyan vonatra szól, ami engem Rákoskertről behoz a Keletibe... Mégis, elvárják az utasoktól, hogy fejből ismerjék a menetrendet? Illetve mióta tudok átszállni egyik vonatról a másikra 1 db jeggyel?
- Át lehet! Mert ez a jegy Budapesten belül mindenhova jó (azannya’, jó tudni... akkor miért akart korábban a kalauz megbüntetni?) a két állomás között!
- De hölgyem, én vettem egy jegyet, a vonat nem közlekedett. Nem értem, hogy miért nem tud erről kiállítani egy igazolást és visszavenni a jegyet.
- Ha hoz nekem egy igazolást (????????) arról, hogy nem járt a vonat ki tudok állítani igazolást.
- Mégis kitől?
- A Rákoskerti vasútállomásról!
- Rákoskerten nincs semmi, csak egy kövezett peron és egy jegyautomata....
- Akkor a kalauztól kell kérjen! Arra adok magának igazolást!
- Lássuk hölgyem jól értem-e önt: Tehát én holnap reggel visszamegyek Rákoskertre, megvárom a 7:03-as vonatot ami NEM A KELETIBE MEGY, elcsípem a kalauzt amint leszáll a vonatról, hogy továbbindítsa azt, majd az orra alá dugva ezt a jegyet megkérem, hogy igazolja le nekem, hogy én TEGNAP nem szálltam fel egy olyan vonatra, ami nem is a Keletibe közlekedett. És akkor ő ad nekem egy igazolást majd erről?
- Nem, mert ez a jegy csak 24 órát érvényes! Tehát még ma vissza kell mennie és még ma vissza kell nekünk hoznia, ha vissza akarja váltani!
 
Itt bevallom férfiasan kifogytam az érvekből, megköszöntem a segítséget és kértem a hölgyet, hogy akkor a másik, Keletiből Rákoskert irányába szóló jegyet váltsa vissza. A maga ügyfélbarát stílusán lezavart a jegypénztárba, hogy ő ezzel nem foglalkozik...
 
Vesztesen és összetörve lesétáltam az aluljáróba, hogy mentsem ami még menthető és 20% ügyintézési költség ellenében visszaváltsam a maradék jegyet. Ismét kiálltam a sort, majd átadtam a jegyet a pénztárosnak, hogy vissza szeretném váltani. A párbeszéd 1-2 perc vizslatás után:
 
- Ezt a jegyet én nem tudom önnek visszaváltani!
- Parancsol?
- Bankkártyával vásárolta a jegyet?
- Igen
- Na ez a baj. Ezt csak az ügyfélszolgálaton tudják önnek visszaváltani... Mert ezt utalni kell, nem tudom kp-ban kifizetni.
- Köszönöm....
 
Ismét ügyfélszolgálatra fel, sort ismét kiáll – most már csak azért is.

Hölgy már mikor meglát egy szó nélkül veszi elő a formanyomtatványt (tehát tudta ő nagyon jól, hogy ezt nekem a pénztárban nem fogják tudni visszaváltani, innen is üdvözlöm a kedves édesanyját) és dugja az orrom alá, hogy ezt kéne kitölteni. El is kezdtem tölteni, hogy asszongya’: Járatszám, pontos időpont, kérvény oka, név, személyi szám, anyja neve (tudnám ezekhez mi közük). Majd elérek oda, hogy bankszámlaszám....

Itt bevallom férfiasan aznap először elgurult a gyógyszerem. Mi az anyjuk édes kínjának kell nekik a bankszámlaszámom, amikor a jegyen van tranzakciós azonosító szám (hiszen a jegy egyben a fizetési  bizonylat is), tehát pontosan tudják honnan érkezett a pénz és ezáltal, hogy hova kéne visszautalni. Meg hát tegye fel a kezét, aki tudja fejből a bankszámla számát.

Épp mondani akartam valamit, amit magam is megbántam volna, amikor szerencsére megcsörrent a telefonom és fontos ügyben kerestek, így mondtam a hölgynek, hogy sztornó az egész, aviszontlátásra! Még utánam kiabált, hogy a jegyet otthagytam – egye fene, az övé lehet, remélem visszaváltotta magának és gyógyszerre költi.
 
Ez a MÁV 2014-ben. És igen, nem tettem panaszt sehol, nem írtam a MÁV-nak sem. Majd olvassák itt. Úgy sem érdekli őket. És ez bosszant a legjobban.

Innen is üzenném Dávid Ilona asszonynak, hogy ha már az elmúlt pár évben összehozták az elővárosi vasútvonalak rendszerét – ami amúgy kiválóan működik, gyors, kényelmes és tehermentesíti is jelentősen az elővárosok úthálózatát – akkor nem kéne ezt az egész munkát elbaszni azzal, hogy ezt a bürokratikus foshalmazt öntik a nyakába a fizető utasoknak. Mert igen, én egy fizető utas vagyok – ráadásul még csak nem is tudtam utazni, ergo én csak egy “fizető” balek vagyok, a semmiért fizettem ki 2 jegy árát. Lehet ezen és a vevőszolgálatuk minőségén is kéne egy kicsit dolgozni most már. Nyilván Ilona asszony is fel lenne háborodva, ha a 2 milliós fizetéséből és 20 milliós prémiumából beszambázik valamelyik flancos ruhaboltba, hogy szétszakadt a 100e forintos topánkája amit reggel vett és kivágják, mint macskát szarni. Mert a MÁV ügyfélkezelése jelenleg ezen a szinten van. És igen, remélem, hogy valamelyik beosztottja lesz olyan tökös, hogy ezt a bejegyzést Dávid Ilona elé teszi, hátha felfog belőle valamit.
 
Köszöntem,
Homár-fan

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helianthus 2014.04.22. 21:30:39

@uraaam: nem tudom, nem emlékszem. :)

Troppauer_Hümér 2014.04.22. 21:30:47

@uraaam: Mer azok soha nem szálltak jó vagonba.

igazságos 2014.04.22. 21:31:24

@agresszív kismalac: jó lenne előtte szórakozni 1 kicsit. :D

Atörökk 2014.04.22. 21:31:39

Hol van a telefonbetyár? :D

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:32:52

@atpijkamo: én polgáris voltam, kimaradt az élmény.

Mindig is imádtam vonatozni, lógni ki az ablakon a nyárban. Mindig csupa vaspor lett a kontaktlencsém, az annyira nem volt hálás utána.

Balatonra is fasza volt, én az északi partot szerettem jobban.

Meg a nyáresti vonatozások. Lógni kifelé az ablakon, miközben már alig látni valamit. Csengelénél már látszott a kisteleki templom tornya.

Rég vót, bassza meg. Erre kell innom egy páleszt.

Atörökk 2014.04.22. 21:33:55

@uraaam:
Csengele, mi? Onnét Szeged már csak egy iramodás ;)

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:33:55

@atörökk: én anno 3310-es nokiába bepötyögtem, az volt a csengőhangom.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.04.22. 21:34:35

@atörökk:
Aszt kipurcant a szilikonnya?

@helianthus:
Így van, ezt tenúsíthatom!44!
A max, amit ki leht hozni belűlle, az ez:
( • )( • )
Van még a tomésdzseri verzijó, amikor kipeckelik gyufaszállal, de az nem jáccik!44!

Atörökk 2014.04.22. 21:35:55

@uraaam:
Kúúúúl :D

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Haragudott rá a plasztikaji sebész, ezér' a spánielfüle-dizájnt csinálta neki.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:37:38

@Troppauer_Hümér: háát, most igyekszem pc lenni és azt mondani, hogy valóban nem.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:38:42

@atörökk: a lekktöbbször leszálltam Kisteleken. Volt persze, hogy nem. Ott az az ív baromi jó, mikor látod a Dómot, előtt oldalról, majd lassanként szemből.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:39:50

@atörökk: tényleg az volt:D
Ammég jó telefony volt, volt benne anyag.

Atörökk 2014.04.22. 21:40:46

@uraaam:
Akkor nem IC-vel mentél?

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:44:29

@atörökk: mentem azzal is, de nem az volt a jellemző. Arról nem is beszélve, hogy szegíny egyetemista inkább elissza az IC pótjegy árát, és milyen bölcsen teszi.

Na, amit utálok a vonatozásban, az pont az IC, meg az egyéb légkondis vonatok, ahol nem lehet lehúzni az ablakot. Őrjítő,a hogy zúg a légkondi, vagy légjavító. Steril, pláne ugye zeken az új vonatokon.

Nekem a vonatozás a cigiszagú műbőrüléses, meg a régi kupés.

Atörökk 2014.04.22. 21:47:41

@uraaam:
Én Szegedre is általában meló miatt mentem, akkor nem bántam, hogy nyáron van IC, és nem úgy érek le, mint egy buckalakó.

Atörökk 2014.04.22. 21:49:06

@uraaam:
Ja, a jegyemet meg fizették :)

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:49:35

@atörökk: nekem a suli miatt mindig úgy jött ki, hogy délutáni/esti vonattal mentem le, és kora reggelivel/hajnalival jöttem fel.

Meg azért egy IC pótjegy az akkoriban egy üveg bor ára volt kb.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:50:36

@atörökk: és persze első osztályon utaztál. Értem:D

Atörökk 2014.04.22. 21:52:18

@uraaam:
Jaja. Monnyuk a lenti csúfkodást már nem fizették, igaz, arra meg általában meghívtak.

Ennél csak Esztergomba szerettem jobban menni, az ottani összekötőm a Tokaj Kereskedőház helyi képviseletét vezette :D

igazságos 2014.04.22. 21:54:24

Látom, kigarázdálkodtatátok itt magatokat sunyi módon, míg én elhúztam zumbázni.

Hiába na, máma az én napom van, és megihletlek benneteket.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:56:58

@atörökk: mindig is mondtam, hogy egy ribanc vagy, s lám, igazam lett:D

@igazságos: tévecc, de megszoktuk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.22. 21:58:32

a tokeletes jegy nelkuli utazas
/anno es altalaban szemelyvonatnal mukodott/
megall a vonat
jobb oldalon kinezel, hol all a kaller
majd a vonat baloldalan mogefutsz

meg otthon volt, mar nem tudom melyik csatornan, amerikai kisvarosokban ment egy kocsi /gondolom hajnal 3 korul/ es mutatta a semmit, csak a hazak
mint Coltnak az ures pecse
ha nem tudtam aludni kepez voltam nezni
akvariumnal jobb volt aze' kameraval es mua

Atörökk 2014.04.22. 21:58:59

@uraaam:
Az, hogy mások élhetetlenek, nem ok arra, hogy én is az legyek :)

@igazságos:
Gyere, térdejj le és ihless :)

Aureliano Buendía 2014.04.22. 22:05:44

@hagyma: mi Almáditól Révfülöpig cseleztük ki így a kallert. Aztán egy idő után már csak ültünk nyugisan, mikor az új felszállók jegyét kérte.

@atörökk: igen, ezt felénk pont úgy nevezik, ahogy fentebb írtam is:D

Atörökk 2014.04.22. 22:11:08

@uraaam:
Csak az élhetetlenek :)

Atörökk 2014.04.22. 22:15:29

@uraaam:
Olyan is vót. Igaz, nem szerecseny voét, csak félvér... Nyammm ;)

Anomalocaris (törölt) 2014.04.22. 22:17:58

@sugargiraffusplumps.: Látszik a szemeiden, hogy megártott. O_o

Aureliano Buendía 2014.04.22. 22:24:24

És Hatodik Leninről meg sem emlékszik senki. Hálátlan utókor.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.22. 22:26:53

@uraaam: Már mért kéne? Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog.

Atörökk 2014.04.22. 22:27:25

@uraaam:
Most van a 135. évfordulója, hogy kiderült, szifiliszes?

Aureliano Buendía 2014.04.22. 22:27:49

@atpijkamo: most speciel azért szerintem nincs olyan jó formában az öregfiú. Valszeg a norvég fővárosban van.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.22. 22:29:59

@uraaam: Nemá! Utazócirkusz lett belőle? Aszittem, hogy a mavzolej lenyínában pihen.

venszivar 2014.04.22. 23:59:31

mivan? kidőlt a sok buzi vasutas!?!

asdf 2014.04.23. 00:09:43

Nem olvasom vegig a kommenteket, ugyis off a 90%-a (a Hatvan szo pedig nem szerepel bennuk), a megfejtes:

Be kell menni Rakosig vagy Kobanya felsoig az elteritett Kelenfoldre meno vonattal, ott leszallni, 5 perc mulva jon egy vonat Hatvan felol es az bevisz a Keletibe. Visszauton ugyanez, egy a -most nem kozlekedo- Nagykatainal korabban, Hatvan fele tarto vonatra kell felszallni (5-10 perccel indul korabban mint a Katai szokott) ami kivisz a Keletibol, Kobanya felson vagy Rakoson leszallni, 5-10 perc mulva erkezik az elteritett Kelenfold felol, es lehet vele menni Nagykatara.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.23. 00:12:29

@venszivar: buzi?
lattal te mar krampacsolot vagy masinisztat vaniliafagyit enni?
naugye

Bobemara 2014.04.23. 00:19:34

@atpijkamo: Fenyvesnél?? Miért nem Aligánál?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.23. 00:30:19

@Bobemara: Ja. Csak sok fenyőfa között látni ki a tóra, talán azért montam Fenyvest.

Black Hole 2014.04.23. 00:32:23

Ez jó vót', fasza vót' :-)
Ez má'közelíti az Orangeway-t:-)
Azér' egy nyúzott arcú lány még lehetett volna benne.

Bobemara 2014.04.23. 00:40:24

@uraaam: amikor az ember dolgozni jár, rutinszerűen veszi igénybe a MÁV-ot, azaz nem is igazán figyel oda, mert minek?
Ezzel én is megszívtam decemberben, mert akkor indították útjára a Székesfehérvár - Budapest, Kőbánya-Kispest viszonylatot. Amiről olvastam is a hírekben, de ettől még nem realizáltam, hogy ez is egy lehetséges opció. Sikerült is pont egy ilyenre felszállnom, amikor mentem dolgozni, és akkor néztem nagyot, amikor átzakatoltunk a Dunán :-)
Mivel én Óbudán dolgozom, nem igazán felelt meg a pesti oldal :-O
Így leszálltam a Ferencvárosin, elbuszoztam a Népligetig, onnan visszametróztam a Batthyányra a HÉV-ig, mert az Árpád hídon most káosz van, inkább nem kísérleteztem, mivel jutok át a Szentlélek térre. És még csak el sem késtem :-))

venszivar 2014.04.23. 01:19:47

@Black Hole: s még a wizz airről nem is tettünk említést...

Black Hole 2014.04.23. 01:21:46

@venszivar: hát nem tudom miért, de nekem az Orangeway a kedvencem :-)
Azok közül az összes kész beszarás :-)

venszivar 2014.04.23. 01:26:41

@Black Hole: mindenkinek van valami perverziója:):D utaztál velük?

Black Hole 2014.04.23. 01:30:28

@venszivar: nem utaztam velük soha. De a rossz retyóból mikor kijön a nyúzott arcú lány, az nálam mindent visz :-)

venszivar 2014.04.23. 01:33:28

@Black Hole: volt róla fotó? dokumentum vagy reklám film készült róla?!:)

Black Hole 2014.04.23. 01:35:49

@venszivar: nem, pedig megnézném :-)

venszivar 2014.04.23. 01:40:40

@Black Hole: NA! ne offoljunk! itt csak a vasparipa jöhet szóba! én meg azt csak filmekben láttam...

alukáljunk! de,reggel 7-kor itt!:)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.23. 03:42:54

@Tanácstalan: Ne kiabálj, alszunk!

Malacc szokott éjfél körül betántorogni így, mikor már mindenki elment.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.23. 05:19:56

@atpijkamo: Nyugi, már csak pár napig terhelem a blogot.

helianthus 2014.04.23. 05:33:05

@Tanácstalan: Jó reggelt!
Bár egyre kevésbé hiszek a jó reggelben. :O

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.23. 05:49:18

@helianthus: Hát abban momentán én sem nagyon hiszek.

venszivar 2014.04.23. 06:14:54

@Black Hole: jelen!

Na!? volt lúzer, ki elkésett a kőbányai sörgyári rámpa átépítése miatt???

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.23. 06:17:52

Már itt voltam előbb, csak nem szóltam. Cseles, mi? Jegy árát elinni alap. Amint Homárdzani is. Milyen posztokat tartogat nékünk ez a mai hétderék? Dereka van a hétnek, érthető, nem? Házisonkánk, Igi, itt lengedezik már? Spárgán képzelem el őt. Új szereplők is írhatnának. Nem mintha nem lennék már most is túl jó nektek, de sosem árt a frissrózsaszín huss.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.23. 06:21:42

@venszivar: egy olyan hogy néz ki? Te voltál az?
@helianthus: jóestét. Összekavartalak. Ezt a fajta rádköszönést ebben az időpontban elsütve 2 napja gyakorolom már (a felkészülés más időpontokban történt, óraátállítással).

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.23. 06:22:08

@venszivar: Tényleg, létezik még a Köbányai Világos sör?

Hartmy 2014.04.23. 06:25:05

Jó reggelt hogy szakadt volna az aNNYába a feje annak aki kitalálta.
mi a helyzet a buzi agvárium szegény, vanília zabáló vasutasokkal?

venszivar 2014.04.23. 06:28:03

@Tanácstalan: kérdezd az alkoholista haverjaidtól....:):D

Hartmy 2014.04.23. 06:37:24

@venszivar: ez miért hír? Az a hír mikor nem késnek.
múltkor a szegedit pest határából vontatták vissza a nyugatiba pár óra várakozásra felső vezeték miatt.

venszivar 2014.04.23. 06:42:59

@Hartmy: még ""jó"", hogy ilyen kicsi (rohadna meg Trianon!) az ország.:)

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.23. 06:46:29

@Tanácstalan: letagadsz?? na szép :-D
az embereknek két fajtája van, vagy alkoholista, vagy tagad!44!!!

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.23. 06:52:43

@háromlábúbogár: Te alkesz vagy? Amúgy jó tudni, kit nem hívok meg grillezős- borozgatós kerti estre. :P

Különben ismerjük egymást? :D :D :D :D

helianthus 2014.04.23. 08:41:38

@Tanácstalan: fel a fejjel. Olyan még nem volt, hogy ne lett volna sehogy. :)
@Kellemes Zérókomponista: összekavartál.
Gyakoroltad ezt más időpontokban, óraátállítással?

helianthus 2014.04.23. 08:42:39

@háromlábúbogár: mivel alkesz vagy én is letagadlak. Simán!
@AtiSnatch non captat muscas: ezt most miért?

AtiSnatch 2014.04.23. 08:44:45

@helianthus: gondolkodtam valami frappáns beköszönőn, de inkább leszartam :D

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.23. 08:54:13

Kirekesztőek vagytok, simán!44!!!!
Ezért tart itt ez az ország... :-D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.23. 09:11:57

@helianthus: az én összekavarásommal próbálsz meg összevakarni? Te kavar-ék! Átlátok a zavaron! Nem fújja az avart a szél, ha nem zörög! Nem kavarog a kavar, ha nem zörög a gép!

helianthus 2014.04.23. 09:42:41

@háromlábúbogár: én nem rekesztelek ki, csak simán elhatárolódok tőled.
Érzed a különbséget?

Narancskommunista (törölt) 2014.04.23. 09:43:27

Én ezt nem értem, a vonatjegy tudtommal nem konkrét járatra szól, vagy valami azóta változott, csak én nem tudok róla?

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.23. 09:46:42

@helianthus: hmmm, én meg azoktól, akik sört isznak jégerrel :-D

igi1 2014.04.23. 10:04:07

@Narancskommunista: de végállomásig veszed a jegyet és ÚTVONALAT választasz

Pl vác szob

Veresegyház vác

itt viszont pótjegyes a dolog ezért biztos van járatszám is

helianthus 2014.04.23. 10:07:42

@háromlábúbogár: és azt még nem is tudod, hogy szoktam fél doboz söröket napokat punnyasztani és utána iszom meg.
A kedvenc ételem pedig a maradék, minden másnap azt eszek.

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.23. 10:15:13

@helianthus: én sört azt nem, inkább töményet, de egészségügyi okokból...
nagyon rámkaptak, hogy este vigyek el valakit ide-oda
meg a nagy lóf@szt!
lerendezem egy már ittam dumával :-)
ha nem akkor is!!44!!!
a maradék jó!

Eudocimus Ruber 2014.04.23. 10:53:59

Az volt-e már, hogy Szegedről nem megy személyvonat a Keletibe?

zrx_xzr 2014.04.23. 11:08:18

kulfoldon sem jobb, nemeteknel eladtak nekem olyan vonatjegyet, ami nem is jar (szemelyvonat karlsruhe-frankfurt-dusseldorf), aztan amikor jott a kalauz meg fizethettem az ICE felarat, bar megallapitotta a kalauz, hogy szemelyvonat valojaban nem is jar ezen az utvonalon .. postas, rendor, vasutas.. mindenhol igy van ez

zrx_xzr 2014.04.23. 11:10:50

amugy ha 20% a kezelesi koltseg. mert vissza is elhetnek vele, akkor miert 24 oran belul kell ezt jelezni, hogy ne eljenek vissza vele vagy nem is ertem mire kell 20% fizetni

Black Hole 2014.04.23. 11:34:08

@venszivar: ez megszívta szerencsétlen :) de legalább küzdött, meg volt annyi esze, hogy ott hagyta az egészet :)

savrola 2014.04.23. 13:53:36

@uraaam: 1. Nem biztos, hogy össze tudja kötni a 100 lábú hidat, a Kerepesi utat és a vonatok közlekedését. 2. Nem az összes vonatot "térítik el". 3. Ha már nem az összes vonatot térítik el, igazán nem kerülne sokba, hogy legalább az eltérített vonatokon 1 hónapon keresztül bemondják és/vagy szóró lapozzák az infót. Érdekes, az agyonszidott a BKV módosításokról valahogy mindig időben értesülök. Igen, lehet, hogy a poszt írója nem egy Einstein, de jobb helyeken (lsd. USA) a közlekedési információk hülye biztosak. Nem tűnsz te sem fogyatékosnak, pontosan te is tisztában vagy vele, hogy az emberek szellemi képességei között elég nagy a szórás. Ezt a szolgáltatóknál is illene figyelembe venni, pláne ha állami cégről van szó. Ezzel ráadásul a saját munkájukat is megkönnyítenék, nem lenne szükség ekkora adminisztratív vízfejre, ami a sok semmitmondó ügyfeles választ írogatja és küldözgeti. A megspórolt infarktusokról, agyvérzésekről, ideg összeroppanásokról már nem is beszélve.

pipi és boci (törölt) 2014.04.24. 13:33:13

Igy jártál....a poszt irása helyett letölthettél volna egy menetrend alkalmazást a mobilodra,amit tudnál nézni....én minden nap vonatozok,de este mindig megnézem a másnapit....hogy ne érjen meglepetés.Egy mozdonyvezetö! :-)

tryclops 2014.04.24. 20:34:58

Jajja de ismerős, hogy rohadnának meg a visszaváltós nyomtatványukkal a kurva annyukat.
Én is majdnem a fejükhöz vágtam, amikor bekérték a nagyanyám lábméretét is kurva 700 foritn visszatérítéséhez.
süti beállítások módosítása