Tékozló Homár

Elmenekült a MÁV kártérítése elől

2014.04.22. 14:21 | jackyll | 249 komment

Nem kell aggódni, tényleg mindenki megőrült az évszaknak megfelelően. Indokolatlanul súlyos harmadfokú ügyfélszívatást szenvedett naiv tömegközlekedő, akinek a Keleti helyett Kelenföldre térítették el a vonatát, és emiatt nem tudta felhasználni a jegyét. Szisztematikus pszichológiai hadviseléssel a kollégák hisztérikus rohamot idéztek elő a páciensben, aki a túl sokadik sorbanállás után jegyét hátrahagyva menekült a kártérítés elől:

Történ vala, hogy hétfőn, azaz április 14-én szerettem volna Rákoskertről a Keleti pályaudvarra utazni a reggel 7:03-as vonattal dolgozni, ahogy azt teszem hosszú ideje szinte minden munkanap. Időben meg is érkeztem az állomásra, ahol jegypénztár nem üzemel, személyzet sincs, csupán egy jegykiadó automata. Itt meg is vásároltam a jegyemet bankkártyával (később még előkerül) gond nélkül Rákoskert-Keleti, majd Keleti-Rákoskert viszonylatban. Erre mindig nagyon ügyelek, mivel már egyszer figyelmeztetett egy kalauz, mikor véletlenül Rákoscsabára vettem jegyet, hogy most ő ezért megbüntethetne, mert ugyan tök mindegy, hogy Csabára vagy Kertre utazik az ember (ugyan annyi km), de az új rendszerben már csak onnan és oda szól a jegy, ami rá van írva! De rendes volt, nem büntetett meg, csak megkért, hogy legközelebb figyeljek oda jobban. Na, én azóta odafigyelek.

Visszatérve az eredeti történethez, megveszem a jegyet, majd a hangosbemondó megszólal a maga sajátosan recsegő és érthetetlen hangján, hogy idézem: “krhrhrh rhrhrhrh a közlekedő krhrhrrhlrhr vonat kkrhkrhkr Kelenföldig khrhrlrh megértésüket köszönkhrhrhr”

A velem együtt várakozó fiatalember láthatta rajtam, hogy nem tudtam 100%-osan feldolgozni a hallottakat és felvilágosított, hogy a szokásos időben érkező vonat nem a Keleti pályaudvarra közlekedik, hanem a Kelenföldire április 13-tól egy jó 3 hétig. Erről kiírás az állomáson sehol sem volt, illetve az automatának sem okozott gondot kiadni a jegyet... Megköszöntem a felvilágosítást és elmentem autóval dolgozni a két érvényes, használatlan jeggyel a táskámban.
 
Mivel a keletitől pár percre dolgozom, így munka után gondoltam visszaváltom a két jegyet – lévén nem használom fel őket. El is mentem  a jegypénztárba, ahol a következő párbeszéd zajlott az ott dolgozó hölggyel:
 
- Jó napot kívánok, ezt a két jegyet szeretném visszaváltani, mert reggel nem közlekedett az adott vonat (átadtam a két jegyet)
- Rendben, egy pillanat, megkérdezem a főnököt (?). – majd eltűnt egy ~ 2 percre valahol. Majd visszaérkezett.
- Sajnos csak a visszafele szóló jegyét tudom visszaváltani önnek, azt is csak 20% kezelési költség levonása után...
- Öööö, mégis miért?
- Mert hát ez a szabály! Mert előfordulhat, hogy ön pl: ELBÚJT A WC-BEN amikor a kalauz ellenőrizte a jegyeket és ezért nincs kezelve a jegye, ezért nem váltunk vissza ilyen jegyet.
- Hölgyem, azt hiszem nem értettük meg egymást: A vonat nem közlekedett, ennek kapcsán én fel sem szálltam rá, így nem tudtam elbújni sehol sem.
- Azt én nem látom, hogy melyik vonat közlekedett és melyik nem (??), de ha hoz igazolást az ügyfélszolgálatról, akkor vissza tudom váltani a jegyeket.
 
Ezek után a hölgy készségesen elmagyarázta merre találom a vevőszolgálatot én pedig balgán nekivágtam, hogy megszerezzem a hőn áhított “igazolást”, hogy a vonat valóban nem jött be a Keletibe.... 4-en álltak előttem a sorban a vevőszolgálaton, de gondoltam ha már itt vagyok nem adhatom fel! Kivártam a sorom, majd sorra kerülve vázoltam a szituációt az ott üldögélő hölgynek:
 
- Jó napot kívánok! A jegypénztárból a kollégája irányított önhöz, hogy akkor tudja visszaváltani a reggel vásárolt jegyeimet, ha adnak igazolást arról, hogy nem járt a vonat. – Majd átnyújtottam a két jegyet a hölgynek.
- Hm... (pötyög a gépbe).. Hm... Ez a vonat járt!
- Parancsol?!
- Ez a vonat járt, csak nem a Keletibe, hanem Kelenföldre ment.
- Igen, ez volt az én problémám is, ezért nem tudtam vele bejönni a Keletibe... Ezért szeretném most visszaváltani a jegyeket, mert nem tudtam felhasználni azokat.
- Ezeket a jegyeket nem lehet visszaváltani!
- Ezt hogy érti? A kollégája azt mondta vissza lehet, csak kell egy igazolás, hogy nem közlekedett a vonat.
- De a vonat közlekedett, csak Kelenföldig! Ha akart volna be tudott volna jönni a Keletibe (??!!) úgy, hogy átszáll Rákoson, megvárja a Szegedi személyvonatot, az pedig behozta volna a Keletibe!
- De hölgyem, ez a jegy egy olyan vonatra szól, ami engem Rákoskertről behoz a Keletibe... Mégis, elvárják az utasoktól, hogy fejből ismerjék a menetrendet? Illetve mióta tudok átszállni egyik vonatról a másikra 1 db jeggyel?
- Át lehet! Mert ez a jegy Budapesten belül mindenhova jó (azannya’, jó tudni... akkor miért akart korábban a kalauz megbüntetni?) a két állomás között!
- De hölgyem, én vettem egy jegyet, a vonat nem közlekedett. Nem értem, hogy miért nem tud erről kiállítani egy igazolást és visszavenni a jegyet.
- Ha hoz nekem egy igazolást (????????) arról, hogy nem járt a vonat ki tudok állítani igazolást.
- Mégis kitől?
- A Rákoskerti vasútállomásról!
- Rákoskerten nincs semmi, csak egy kövezett peron és egy jegyautomata....
- Akkor a kalauztól kell kérjen! Arra adok magának igazolást!
- Lássuk hölgyem jól értem-e önt: Tehát én holnap reggel visszamegyek Rákoskertre, megvárom a 7:03-as vonatot ami NEM A KELETIBE MEGY, elcsípem a kalauzt amint leszáll a vonatról, hogy továbbindítsa azt, majd az orra alá dugva ezt a jegyet megkérem, hogy igazolja le nekem, hogy én TEGNAP nem szálltam fel egy olyan vonatra, ami nem is a Keletibe közlekedett. És akkor ő ad nekem egy igazolást majd erről?
- Nem, mert ez a jegy csak 24 órát érvényes! Tehát még ma vissza kell mennie és még ma vissza kell nekünk hoznia, ha vissza akarja váltani!
 
Itt bevallom férfiasan kifogytam az érvekből, megköszöntem a segítséget és kértem a hölgyet, hogy akkor a másik, Keletiből Rákoskert irányába szóló jegyet váltsa vissza. A maga ügyfélbarát stílusán lezavart a jegypénztárba, hogy ő ezzel nem foglalkozik...
 
Vesztesen és összetörve lesétáltam az aluljáróba, hogy mentsem ami még menthető és 20% ügyintézési költség ellenében visszaváltsam a maradék jegyet. Ismét kiálltam a sort, majd átadtam a jegyet a pénztárosnak, hogy vissza szeretném váltani. A párbeszéd 1-2 perc vizslatás után:
 
- Ezt a jegyet én nem tudom önnek visszaváltani!
- Parancsol?
- Bankkártyával vásárolta a jegyet?
- Igen
- Na ez a baj. Ezt csak az ügyfélszolgálaton tudják önnek visszaváltani... Mert ezt utalni kell, nem tudom kp-ban kifizetni.
- Köszönöm....
 
Ismét ügyfélszolgálatra fel, sort ismét kiáll – most már csak azért is.

Hölgy már mikor meglát egy szó nélkül veszi elő a formanyomtatványt (tehát tudta ő nagyon jól, hogy ezt nekem a pénztárban nem fogják tudni visszaváltani, innen is üdvözlöm a kedves édesanyját) és dugja az orrom alá, hogy ezt kéne kitölteni. El is kezdtem tölteni, hogy asszongya’: Járatszám, pontos időpont, kérvény oka, név, személyi szám, anyja neve (tudnám ezekhez mi közük). Majd elérek oda, hogy bankszámlaszám....

Itt bevallom férfiasan aznap először elgurult a gyógyszerem. Mi az anyjuk édes kínjának kell nekik a bankszámlaszámom, amikor a jegyen van tranzakciós azonosító szám (hiszen a jegy egyben a fizetési  bizonylat is), tehát pontosan tudják honnan érkezett a pénz és ezáltal, hogy hova kéne visszautalni. Meg hát tegye fel a kezét, aki tudja fejből a bankszámla számát.

Épp mondani akartam valamit, amit magam is megbántam volna, amikor szerencsére megcsörrent a telefonom és fontos ügyben kerestek, így mondtam a hölgynek, hogy sztornó az egész, aviszontlátásra! Még utánam kiabált, hogy a jegyet otthagytam – egye fene, az övé lehet, remélem visszaváltotta magának és gyógyszerre költi.
 
Ez a MÁV 2014-ben. És igen, nem tettem panaszt sehol, nem írtam a MÁV-nak sem. Majd olvassák itt. Úgy sem érdekli őket. És ez bosszant a legjobban.

Innen is üzenném Dávid Ilona asszonynak, hogy ha már az elmúlt pár évben összehozták az elővárosi vasútvonalak rendszerét – ami amúgy kiválóan működik, gyors, kényelmes és tehermentesíti is jelentősen az elővárosok úthálózatát – akkor nem kéne ezt az egész munkát elbaszni azzal, hogy ezt a bürokratikus foshalmazt öntik a nyakába a fizető utasoknak. Mert igen, én egy fizető utas vagyok – ráadásul még csak nem is tudtam utazni, ergo én csak egy “fizető” balek vagyok, a semmiért fizettem ki 2 jegy árát. Lehet ezen és a vevőszolgálatuk minőségén is kéne egy kicsit dolgozni most már. Nyilván Ilona asszony is fel lenne háborodva, ha a 2 milliós fizetéséből és 20 milliós prémiumából beszambázik valamelyik flancos ruhaboltba, hogy szétszakadt a 100e forintos topánkája amit reggel vett és kivágják, mint macskát szarni. Mert a MÁV ügyfélkezelése jelenleg ezen a szinten van. És igen, remélem, hogy valamelyik beosztottja lesz olyan tökös, hogy ezt a bejegyzést Dávid Ilona elé teszi, hátha felfog belőle valamit.
 
Köszöntem,
Homár-fan

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.22. 14:23:19

no akkor itt van egy. Két komment elküldése között várnod kell!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.22. 14:27:32

kafka sírna. édes istenem, nem lehetne ezeket tényleg fölrobbantani? csak egyszer, aztán bizisten befogom a számat.

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.22. 14:31:21

@sugargiraffusplumps.: kérdezd Matuska Szilvesztert :-D, ő is járt így!444!!!

venszivar 2014.04.22. 14:32:36

Engem a máv NEM érint! tán a lúzereket!!!:)

Dr. Kix 2014.04.22. 14:32:42

Tényleg siralmas, hogy az ilyen komcsi maradványmamutok mit meg nem tehetnek.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.22. 14:33:50

Most kivételesen jó a poszt is, és a poszt tolónak még igaza is van.

Államosítani kéne a MÁV-ot, mindig mondtam.

CBF 2014.04.22. 14:35:26

@atpijkamo: álmosítani? még ennél is jobban?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.04.22. 14:40:33

"Mert igen, én egy fizető utas vagyok – ráadásul még csak nem is tudtam utazni, ergo én csak egy “fizető” balek vagyok, a semmiért fizettem ki 2 jegy árát. Lehet ezen és a vevőszolgálatuk minőségén is kéne egy kicsit dolgozni most már."

Abban nincs mutyi.
Viva la átlagos nap a MÁV-nál :D

AtiSnatch 2014.04.22. 14:44:18

poszter for prezident! bár én már az első sorban állás után ráborítottam volna a batzpapucsommal az asztalt.

tyű de szenya ez a Jézus, nem tudott volna egy hétig feltámadni? fasznak kell mindent elsietni?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.22. 14:54:54

@háromlábúbogár: tudod, ezeknek nem édemes még a zongorájukba se beleszarni mer úgyse értenék.

helianthus 2014.04.22. 14:58:55

A posztolónak mélységesen igaza van.
Viszont tudom a bankszámlaszámom fejből, ezért felteszem a kezem.
Praktikus oka van, netbankolok, így egyszerűbb volt megjegyezni, mint mindig keresgélni.

helianthus 2014.04.22. 15:04:06

Hova lett a sünike, hogy odaírja, hogy a Háború és béke jobb lenne?

venszivar 2014.04.22. 15:10:22

Tegnap hármat is láttam az aszfalton "viccelődni". Lehet, hogy az egyik Ő volt...:)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.22. 15:11:05

Hát szép, kerek történet, de anyukám nem tanított meg ilyen hosszút elolvasni, szóval ahogy apti is mondta: jó ez a poszt. Vakon BEhiszem neki.
@batgirl: nyomass konszolidálatlan öniróniát!

helianthus 2014.04.22. 15:12:08

@háromlábúbogár: ja, láttam tegnap szegénykét, matrica lett belőle. :(
@atpijkamo: elolvastam. Sünci szokta kifogásolni a posztok hosszát.
Gondoltam megidézem a szellemét, hátha előcsalogatom ezzel.

sírva_könyörgöm 2014.04.22. 15:13:10

Dávid Ilona e-mail címe a következő: davidi@mav.hu
Innen van az infó: www.mav.hu/res/vezetok120801.pdf

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.22. 15:26:44

@venszivar: @helianthus:
szerintem estig reinkarnálódik, de mindig sünbe, azé ez szopás...

McZozo 2014.04.22. 15:50:53

@sírva_könyörgöm:
tovabbitsa neki valaki a postot hatha beszantja magat :)

vanek ur 2014.04.22. 16:09:25

Kis magyar valóság.

Igaz, hogy a magyar sajtó nagyjából április eleje óta harsogja, hogy felújítják a hidat a Kerepesi úton, emiatt arrafelé autóval és vonattal is nagy szívás lesz közlekedni, de a posztoló úgy tűnik, csak Homárt olvas, ezért nem jutott el hozzá.

Viszont a MÁV még mindig képtelen normálisan tájékoztatni az embereket, ha valami változás van, továbbra is az állomások legeldugottabb helyeire kiragasztott A/4-es papírözönben tudnak gondolkodni (lásd még Galaxis Útikalauz Stopposoknak - a szanálási terv az önkormányzatnál). Illetve elnézést, a honlapjukon is jelent meg hír, de szerintem néhány elvakult vasútfanatikuson kívül azt senki nem olvassa. A vonaton is be kellett volna mondani, hogy aki a Keletibe megy, az szálljon le Rákoson vagy Kőbánya felsőn, és menjen tovább egy olyan vonattal, ami a Keletibe megy (vagy BKV-val).

A Keletiben persze hogy nem adják vissza az árát egy olyan jegynek, ami a Keletibe szól, még akkor sem, ha nincs lekezelve. Ez még érthető is, elvégre nem tudhatja, hogyan jutottál el a célállomásra. Az is rendben van, hogy ha lejárt a jegy, akkor már nem váltható vissza. Viszont mi ez az új találmány, hogy az automatából bankkártyával vett jegy árát nem fizetik ki készpénzben? Eddig ez csak az online jegynék volt így, de ott még érthető is (ha valaki másnak a kártyájával veszi meg a jegyet, ne válthassa vissza és kaphasson érte pénzt).

"Mi az anyjuk édes kínjának kell nekik a bankszámlaszámom, amikor a jegyen van tranzakciós azonosító szám (hiszen a jegy egyben a fizetési bizonylat is), tehát pontosan tudják honnan érkezett a pénz és ezáltal, hogy hova kéne visszautalni."
Nem tudják. A bankkártyás fizetéseket a bankok egyben utalják, és küldenek mellé egy listát a tranzakcióazonosítókkal. A listán nincs rajta a bankkártya teljes száma és nincs rajta az a számlaszám sem, amiről a fizetés történt. Ha tehát az a szabály (amit még mindig nem értek), hogy csak bankszámlára utalhatnak, akkor ahhoz kell egy bankszámlaszám is...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.04.22. 16:15:14

@vanek ur: "Igaz, hogy a magyar sajtó nagyjából április eleje óta harsogja, hogy felújítják a hidat a Kerepesi úton, emiatt arrafelé autóval és vonattal is nagy szívás lesz közlekedni,"
Azt se tudom, hogy ez hol van. Kb. évente ha megyek Pöstre.

Dezsike 2014.04.22. 16:20:22

Március 15.én előreváltott jegyem volt, de végül elvittek kocsival, nem használtam fel. Pénztár nem volt nyitva a kiinduló állomáson (mert ott kellene még aznap visszaváltani). Másnap már nem voltak hajlandóak, mert a jegy lejárt. Végül azért hagytam a fenébe, mert a volánbusz(!) jegyautomatában találtam annyi pénzt amennyit visszakaptam volna. Ezek után busszal fogok járni, még ha kicsit lassabb is. A jegy pontosan ugyan annyi.

Figyel Castro 2014.04.22. 16:59:44

Az csak nekem fura, hogy ha a poszter minden nap meloba jar, minek szorakozik az otomataval, miert nem vesz berketet? ( ha az otomata nem ad, penztar ugye nincs, a Keletiben is megtehetne). Biztos nem szivnek naponta a jegyvasarlassal...

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.04.22. 17:04:39

Csak én nem értem, hogy miért ment autóval a poszter? A vonat begurul Kelenföldre, onnan 4-es metróval kevesebb, mint negyed óra alatt a Keletiben lehetett volna, így a jegyét sem kellett volna visszaváltani, megspórolt volna egy fél órás MÁV-os ügyintézést (aminek úgysem volt eredménye), illetve az aznapi benzinköltséget is. Felteszem, ha a városban dolgozik és alapból nem autóval szokott menni, akkor van gyűjtőjegy-tömbje, amiből csak 300 Ft-ra jön ki egy metrós utazás.

McZozo 2014.04.22. 17:12:10

@bikmakk:
Mert a negyes metron nem fogadjak el a vonatjegyet. TEccikerteni :)

igazságos 2014.04.22. 17:12:10

“krhrhrh rhrhrhrh a közlekedő krhrhrrhlrhr vonat kkrhkrhkr Kelenföldig khrhrlrh megértésüket köszönkhrhrhr”

ajjaj :DDDD

McZozo 2014.04.22. 17:13:22

@Figyel Castro:
Peldaul mert a cikkbol is kiderult akar idonkent autoval megy be. igy nem fix a vonatut ekkor meg gondolom nem erdemes megvenni a komplett berletet

igazságos 2014.04.22. 17:16:24

Bezzeg bankkártyája van a spúrnak, de okostelefonja nincs, hogy megnézze azt a kurva menetrendet.

Rákoskert - Budapest-Keleti (Budapest Keleti)
2014.04.22, kedd
hírlevél

2014. április 13-tól május 27-ig a 120a (Budapest - Újszász - Szolnok) vasútvonal állomásai és Budapest-Keleti közötti viszonylatra kiadott jegyek Kőbánya felső - Ferencváros - Kelenföld útirányon illetve vissza is érvényesek. A 120a vasútvonal állomásai és Ferencváros illetve Kelenföld közötti viszonylatra kiadott jegyek csak a jelzett útirányon érvényesek, Budapest-Keleti felé nem lehet velük utazni. Ezeknek a jegyeknek az ára díjszabási okokból magasabb, mint azoké, amelyeknek kiindulási vagy célállomása Budapest-Keleti.
Kérjük, hogy menetjegy- vagy bérletvásárláskor a kívánt viszonylatot körültekintően válassza meg.

Tisztelt Utasunk!
Ha az utazás kizárólag a regionális kedvezményű vonalak egyikén történik, a feltüntetett ár a kedvezményt már tartalmazza. Bővebb információt a regionális kedvezményről itt talál.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.04.22. 17:17:54

@igazságos: "Bővebb információt a regionális kedvezményről itt talál."
Itt, a Homáron?

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.22. 17:18:54

@igazságos: az új trend az, hogy gáz, aki okostelefont birtokol. Erre mit lépsz?

igazságos 2014.04.22. 17:19:01

@bikmakk: ráadásul pont az a fránya HÉTFŐ, amikor amúgy is tele a hócipője a zembernek

igazságos 2014.04.22. 17:20:37

@Kellemes Zérókomponista:

ha lehet, ne menjünk bele abba, hogy az android, vagy az IOS -e a jobb

KRT 2014.04.22. 17:22:07

Jól értem a poszter nem érti hogy A és B között akármivel utazhat ha van rá jegye? Mondjuk ebbe a gyorsvonati jegy is bekavar, na az még egy kurvanagy baromság.

igazságos 2014.04.22. 17:22:10

Erről kiírás az állomáson sehol sem volt

vagy csak a poszter nem találkozott vele

attól még, hogy nem látom a pasim, még nem biztos, hogy nincs is itt :DDD

igazságos 2014.04.22. 17:23:45

@KRT : Egységes budapesti km.
gyorsvonati pótjeggyel ezen a vonalon.

tehát az automata ha kiadta a pótjegyet, akkor nem hibázott

és még 1. és 2. kocsiosztály is van, azannya

18 km 465 Ft - 370 Ft
615 Ft - 520 Ft

igazságos 2014.04.22. 17:26:14

Na, én azóta odafigyelek.

Hát az itt is jól látszik.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.22. 17:28:33

@igazságos: "attól még, hogy nem látom a pasim, még nem biztos, hogy nincs is itt :DDD"

Na, mint tudjuk, a te esetedben ez majdnem 1000%- ig biztos. :D

homar-fan 2014.04.22. 17:42:48

@bikmakk:

Mert nem éri meg bérletet vennem, többször más helyszínen dolgozom, oda autóval megyek, mert téríti a cég. Illetve sokszor olyan időpontra megyek (pl. reggel 5) vagy olyan időpontig maradok (éjfél) amikor már nem jár vonat visszafele. Éjszakai busz meg egy tömör xopás lenne onnan haza - laza 1,5-2 óra...

@igazságos:
Mer' kend nézni minden áldott reggel a Máv honlapját, nemdebár?

igazságos 2014.04.22. 17:45:49

@Tanácstalan: Nna!!! Statisztikailag nincs 100% majdnem-nál!!!!

@homar-fan: azért egy hónapban egyszer-kétszer csak ránézel, nemdebár?

Márpedig ha ez egy hírlevél, biza fenn kellett lennie április eleje óta.

A NEM TUDÁS MEG NEM MENTESÍT.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.22. 17:50:46

@homar-fan: iginek nem kell megnéznie a máv honlapját, mer kívülről tudja azt. az esetleges változásokról és szabályokról is mindég naprakész! ha lekközelebb otthon toporox oszt nem tudod hogy menjél be dolgozni, csak dobsz egy privit iginek és már mondja is a pontos útvonalat/árat/kedvezményeket/késéseket. te még új lehecc itt! :D :D

igazságos 2014.04.22. 17:54:45

@sugargiraffusplumps.: ha nem is én, de az iOS-om tudja helyettem is! :) Elvégre azér van a menetrendek App.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.22. 18:16:21

@igazságos: van egy konstruktív javaslatom. ha majd eccer férjhez mégy, mindenképpen józsef nevű embört válasszál magadnak, akkor majd becézheted ioskának akármikor!

Hentes pékné módra 2014.04.22. 18:21:05

Bocsánatot kérek a poszt tolótól, de én végigröhögtem az egészet. Erre mondják hogy derékig gázoltál a bürokrácia szarszagú mocsarában. Máv-ot fel kellene szántani és sóval behinteni.

uns97 2014.04.22. 18:33:17

En azon gondolkozom, miyen kegyetlen is az elet... mi lett volna ha nem csorren meg a telefon, s a poszter tudja a bankszamlaszamat fejbol... akkor MI lett volna a kovetkezo huzasa a MAV-nak ? :D Igy sajnos sosem tudjuk mar meg. :(

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.22. 18:40:12

tsá, gyúrni voltam, még mindig szar a MÁV???

Aureliano Buendía 2014.04.22. 18:42:14

Na, most akkor én leszek az, aki egyből a posztolót.

Te idióta barom! Te emberformájú lárva! Te szarral kitömött kezeslába!
Hát hogy lehetsz ekkora raklap bazmeg? Gyakorlatilag két hónapja másról sem szólnak a hírek, csak arról, hogy szétkapják a Százlábú hidat (keress rá, ilyen hülyének nem gúglizom ki, hogy mi az), és a vonatok Kelenföldig fognakközlekedni/járnak.

Kedvencem: „Mégis, elvárják az utasoktól, hogy fejből ismerjék a menetrendet?”
Te Istennek Barma! Hát hogy a tökbe utazol te? Azon sem lepőrnk meg, ha a Keleti helyett egyszer Miskolcon szálltál volna le a vonatról, hisz minek tudni a menetrendet. Vonat-vonat.

Nyomorék.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.22. 18:45:39

@sugargiraffusplumps.: Ez most, tudod, hát ez, ez nagyon durva beszólás volt. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.22. 18:46:34

@háromlábúbogár: Figyu! Neked + nekem miként lesz összesen 4 lápunk? :)

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.22. 18:47:23

@sugargiraffusplumps.: IOSka levelet hozott a pósta, IOSka.....
na ebből újabb poszt lesz majd :-)

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.22. 18:48:25

@uraaam: Ne ekézd, például én sem tudtam.
(Mentségemre, amióta 1,5 éve szétkapták felénk a vasparipát maximum 9 hónapra, elszoktunk a vonattól).

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.22. 18:51:44

@Tanácstalan: tiedet egyiket levágjuk, megsütjük, megesszük
szerintem túl sok Hannibált nézek, ekszkjúz :-D

Aureliano Buendía 2014.04.22. 18:51:48

@Tanácstalan: jó, de te nem utazol havonta legalább egyszer vonattal.
Ha homárt tud olvasni, akkor az index kezdőlapjától sem gurult távol, ott egy csomószor címlapos volt.

Mindegy, az utazáshoz is kell egy adag értelem.

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.22. 18:52:47

@Tanácstalan: tiedet egyiket levágjuk, megsütjük, megesszük...
túl sok Hannibált nézek mostanság, ekszkjúz... :-)

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.22. 18:53:52

@uraaam: most nézz meg egy olyat, aki messzebbre ment, és hova jutott...

Aureliano Buendía 2014.04.22. 18:57:28

@háromlábúbogár: nemtom, de nekem ez a picsogás, amit leművelt a poszter, két mp alatt nyomta fel a vérnyomásom.
De vidám élete lehet. Bármire felszáll, ami vonat. Egyfajta lutri, hogy hol száll le róla.

Én eddig csak BKV-val csináltam, az jó játék volt. De picsogós posztot azért nem írtam belőle.

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.22. 19:03:09

@uraaam: nekem fóbiám van, 1x rossz vonatra szálltam, kb 1 órás lett a kiesés, de én azóta kiakasztom a vasutasokat, biztos, hogy ez oda megy stb...

Aureliano Buendía 2014.04.22. 19:04:17

@háromlábúbogár: addig nincs baj, míg jó hajóra szállsz:)

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.22. 19:09:58

@uraaam: amíg nem Kharón visz, addig nem érdekel :-D

Atörökk 2014.04.22. 19:33:56

Hát, posztoló. Emelem kalapom kitartásodért.

Télleg kíváncsi vagyok, ki lehet az a surbankó állat, aki ezt a rencert a Mávnál kitalálta. Hülyébb bazmeg, mint Lencséspityu.
Szerintem bevonták a tanúvédelmi programba, nehogy kitudódjon a személye.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.22. 19:38:04

@háromlábúbogár: "1x rossz vonatra szálltam"

És akkor van, amikor a vonat eleje máshova megy, mint a vége.

igi1 2014.04.22. 19:42:28

@atörökk: ez egy nagyon okos rendszer

Lóvét vissza nem adunk
Az utas csak nyűg, az ãllam úgyis ãll mindent
Szolgáltatást ne várja pénzedért

+1
ha utazni akarsz menjé kocsival

venszivar 2014.04.22. 19:44:53

@igi1: "ha utazni akarsz menjé kocsival"

CSAKIS!!! PONTOSAN! még HA lovas is, de kocsi....val!:) de lehet hintó is.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 19:47:51

@atörökk: csak azt felejted el, hogy kurvasokan utaztak úgy, hogy nem jött kaller, és visszaváltották. Mindennek van kiváltó oka, még akkor is, ha idióta a rencer.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 19:49:08

@atpijkamo: de a sikeres ember tudja ezt ezért megkérdezi a kalauzt/megnézi a vonat oldalán a kiírást.

Nyolc általános felett ennek menni kell önerőből is.

Atörökk 2014.04.22. 19:50:42

@uraaam:
Tény, találékony nép a magyar. No de: megint miért a becsületes utast kell megszopatni, továbbá arról, ha nem jön a kaller, akkor a MÁV így járt. Megint a tipikus magyarosch baltával operálás esettye.

Atörökk 2014.04.22. 19:52:24

@uraaam:
Hát jó pár éve Szajolnál azér' csúszott egy kis hiba a rencerbe :)

Aureliano Buendía 2014.04.22. 19:56:18

@atörökk: az lehet, de az, aki Budapest területén nem rendelkezik azzal az infoval, hogy bontyák a százlábút, emiatt a vonatok máshova mennek, az jobb, ha otthon marad.

A kaller elől menekülés nevű sportról hallottál már? Hosszú ideje 100 Km alatt retúrt sem adnak, csak két külön szelvényt. Ennek megfelelően lehet visszaváltani pl. Ebbe futott bele a nem túl értelmes, ámde annál picsogósabb posztoló.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 19:57:18

@atörökk: ott azért kicsit más jellegű volt az eset.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.22. 19:59:07

@uraaam: Ha heti rendszerességgel megyek egy vonattal, akkor nem fogom minden alkalommal böngészni a menetrendet, csak menetrend váltáskor. Ha egy fontos változás van, azt méteres betűkel kellene kiírnia a mávnak, és 5percenként bemondania.

Atörökk 2014.04.22. 20:02:46

@uraaam:
Hát hirtelen én sem raktam össze, hogy amiatt a híd miatt terelik a vonatokat :)

"A kaller elől menekülés nevű sportról hallottál már? "
Hallottam. Jó, 18 évesen, vízitúráról hazafelé mi is csináltuk (vettünk jegyet, csak rövidebb távra, mint amit utaztunk) ettől még továbbra is fenntartom, aki becsületesen jár el, nem kéne megszopatni.

Hartmy 2014.04.22. 20:05:15

Bazzeg ez hosszú mint a jánosvitéz...

Aureliano Buendía 2014.04.22. 20:07:30

@atpijkamo: plusz hallod a hírekben.
Vagy valaki letépte. A vágányzárakat azért elég rendesen ki szokták mostanság plakátolni az állomásokon.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 20:13:43

@atörökk: hát, ha valahova ritkán járok vonattal, indulás előtt egy nappal csak ránézek már a menetrendre legalább az elvirán. Kb. 2-3 hete járnak így a vonatok, tehát a poszter annyira gyakran nem vonatozhat, ha csak most tűnt fel neki.
Vagy csak bennem túl nagy az életösztön?

Tudod, ha egy nő írta volna ezeket, még azt mondanám, egye bassza. De így? Szerintem egy nagy vaníliafagyi-kedvelővel állunk szemben.

Én is csináltam ezt kallerrel anno, de még fiatal voltam, és másra kellett a pénz.

Amúgy meg azért Kelenföldtől nem egy cselendzs eljutni a keletihez szerintem. Vajon a posztoló tud róla, hogy megnyílt a négyes metró?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.22. 20:14:54

@uraaam: "hallod a hírekben."

Napi rendszerességgel böngészem a hávégét és az origót, de nem is hallottam erről. Ha rádióban duma van, máris átkapcsolok. A tévéről leszoktam.

Anomalocaris (törölt) 2014.04.22. 20:16:10

@atpijkamo: Én is már csak Spektrumot és NatGeot nézek...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.22. 20:19:51

@Nattramn: Azt én is. De felvételről, és a reklámokat átugrom, Biztos hirdetett ott is a máv, de én nem láttam.

Kéne vetíteniük valami érdekes vonatos dokumentumfilmet, és ott a közepén hirtelen bemondani a menetrend változást.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 20:22:56

@atpijkamo: akkor marad az, amit a turbányosnak írtam.

Viszont a kiírásról jut eszembe.
Voltunk kirándulni, mikor még szét volt kapva a váci állomás, és vágányzári menetrend volt (Göd volt a zónahatár). Érdekes, minden állomáson, ahol megfordultunk, ki volt plakátolva a vágányzári menetrend.

De tudtam máshonnan is. Eljutottam A-ból B-be, és nem lepődtem meg, mint szűzlány a kupiban.

Anomalocaris (törölt) 2014.04.22. 20:23:07

@atpijkamo: Hülyenorvégok.

"A Slow TV, írja a Deadline, 2009-ben indult útjára, a Bergen-Oslo vasútvonalon haladó egyik szerelvény útjának lekövetésével. A norvégoknál a legnézettebb tévés este a pénteki, a köztévé ekkor tűzte adására a vonatozást, ami átlagosan 1,2 millió nézőt érdekelt, a Nielsen elemzői pedig hitetlenkedve csóválták a fejüket a számok láttán, mert az derült ki, hogy a nézők nem csak egy-két percre kapcsoltak oda a vonatútra, hanem ott is ragadtak előtte. Az 1,2 milliós nézettséget annak fényében tessék értékelni, hogy Norvégiának úgy ötmillió lakosa lehet."

comment.blog.hu/2013/11/05/a_norveg_kozteveben_nyolc_oran_at_kotottek_halottak_napjan

Atörökk 2014.04.22. 20:25:34

"2014. április 13-tól május 27-ig a 120a (Budapest - Újszász - Szolnok) vasútvonal állomásai és Budapest-Keleti közötti viszonylatra kiadott jegyek Kőbánya felső - Ferencváros - Kelenföld útirányon illetve vissza is érvényesek. A 120a vasútvonal állomásai és Ferencváros illetve Kelenföld közötti viszonylatra kiadott jegyek csak a jelzett útirányon érvényesek, Budapest-Keleti felé nem lehet velük utazni. Ezeknek a jegyeknek az ára díjszabási okokból magasabb, mint azoké, amelyeknek kiindulási vagy célállomása Budapest-Keleti.
Kérjük, hogy menetjegy- vagy bérletvásárláskor a kívánt viszonylatot körültekintően válassza meg."

Ezt írja a MÁV honlap. Valaki fejtse meg a végét, én most fáradt vagyok hozzá.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.22. 20:30:33

@Nattramn: :)) Ez nagon király! De szerintem áprilisi tréfa. Ilyen nincs a valóságba.

A Dunatévén van ilyen akvárium éjjel. Na, azt vajon hány millióan nézik?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.22. 20:35:49

@Nattramn: ez nagyon teccik nekem. többek között azér se nem nézek tévét mer folyton ugrál a kép én meg a pici agyammal elfáradok tőle egy perc alatt. szerintem slowtévét mindenhova!

helianthus 2014.04.22. 20:37:57

@atörökk: az egyik drágább, mint a másik mert csak. :)
Egy kukkot sem értek belőle, de nem vagyok pesti, ezt nem nekem írták.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 20:38:15

@atörökk: mellesleg ez írja a zelvíra is, ha beütöd, hogy honnan és hova szeretnél eljutni. De egy deka vonatot nem kínál fel. Vajon miért?

igazságos 2014.04.22. 20:41:28

@atörökk: Ez egy kétirányú vasútvonal, ahol nyilván elágazik, és az egyik a Keleti felé megy, a másik meg Kelenföldiig.

Ferencváros az elágazás, tehát ha Budapest - Szolnok útvonalra veszed a jegyed, akkor mehetsz Ferenvcáros - Kelenföldre.

Viszont ha Ferencváros-Kelenföldig veszed a jegyed, akkor nem mehetsz a Keleti pályaudvarra.

Gondolom én.

igazságos 2014.04.22. 20:43:00

Gondolj egy Y-ra elérsz egy elágazásig, ahonnan van 2 végállomás Kelenföld és a keleti. Ha te alsó végpontból akarsz felfelé utazni, mehetsz mind a kettőre,

de ha a egyik felső végpontból akarsz a másikba menni, úgy, hogy elérsz az elágazásig, úgy nem mehetsz.

Hartmy 2014.04.22. 20:43:03

@uraaam: egész végig életképtelenek sírása lenne sok pinával...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2014.04.22. 20:44:03

@uraaam: pár éve volt itt is ilyen műsor, hogy a villanyosra volt akasztva a kamera oszt lehetett nézni merre megy a villanyos. megy, megáll, kanyarodik, utasok jönnekmennek. na azt az egy műsort jó volt nézni. bár én a mosógépet is szeretem nézni működés közbe, olyan nyugis mikor forog körbekörbe.

venszivar 2014.04.22. 20:45:20

@atörökk: talán azt jelenti, hogy minden út Rómába (egyesek szerint romániába) vezet!

igazságos 2014.04.22. 20:45:55

Hiába, na máma megy ez nekem nagyon. :D

igazságos 2014.04.22. 20:47:01

@venszivar: szerintem meg minden út indiába vezet

Aureliano Buendía 2014.04.22. 20:47:45

@Hartmy: a pinákat nem bánnám.
Meg nem tudom, ki az a Mészáros Dóra, de megbeszélném ezt vele:)

venszivar 2014.04.22. 20:47:46

NA! és még igire mondjátok, hogy DILA...:):D

igazságos 2014.04.22. 20:48:47

@uraaam: hát a pornós excsajod

Hogy erre se emlékszel!!!

Megártott a sok pályinka.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 20:48:48

@sugargiraffusplumps.: a vonatos engem még érdekelne is.
Nyuggereknek meg egy grillsütő.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 20:49:50

@igazságos: ha ez így lenne, akkor lehet, hogy valami ismétlés nem ártana.
Mellesleg nem rossz:)

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.04.22. 20:51:56

@sugargiraffusplumps.: Ilyen nálunk is volt húsvétkor. Egy tájat mutattak valami vízzel, meg híddal. A víz fodrozódott, oszt annyi. Elnéztem egy tíz percig, de nem igazán kötött le a cselekmény.
Action movie-nak nem mondanám.

igazságos 2014.04.22. 20:52:56

@agresszív kismalac: ez a baj ezzel a kurva világgal, mindenki csak az action movie-t várja

igazságos 2014.04.22. 20:54:24

Tehát a poszter tényleg jobban járt volna, ha 4-es metrózik egyet, vagy megy a 173E-s busszal.

homar-fan 2014.04.22. 21:01:00

@uraaam:

Nem azé', de ha már ilyen rettentő okosnak tetszik lenni:

4 azaz NÉGY vonat nem megy be a vonalon a keletibe. Hogy, hogy nem, pont a csúcsforgalom 4 vonata (tehát reggel 6:40-7:40 között). Azt nem boncolgatom, hogy miért tud MINDEN MÁS vonat, illetve ugyan ez a vonat minden más időpontban bejutni a keletibe (ezek szerint még sincs felszedve a sín talán...). Nyilván úgy ítélték meg a MÁV-nál, hogy így ideális a vonal tehermentesítése. Ezen nem is akadtam fenn, meg sem írtam.

Más szóval itt nem arról van szó, hogy akkora balhere voltam, hogy nem tűnt fel, hogy felszedték a síneket. Simán jár minden vonat. Csak épp ez a 4 időpont nem (érdekes, ellenkező irányba csúcsidőben is jár ugyan ez a vonat, pedig azon szó szerint SENKI SEM ÜL..) megy. Azért bocsásson már meg a világ, ha nem bújom a máv.hu -t hátha ezen a héten nem jár a vonat...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.04.22. 21:02:21

@igazságos:
Gondútam:
( Y )
Én megánék középen, senkise kiváncsi a végpontokra!44!

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:06:09

@homar-fan:

Tádááám:

„A vonatok közlekedésének jelentős módosítása azért vált szükségessé, mert a felújítás miatt folyamatosan egy-egy vágányon szünetel majd a vasúti forgalom és a teljes felsővezetéket is áramtalanítani kell a híd alatt. Ezek a korlátozások jelentősen leszűkítik a vonatok ki- és behaladását a főpályaudvaron. ”

Mert kiesik egy vágány, ami azért baromi sokat levesz. Mert az IC-k fontosabbak, mint a bokorugró zónázók.
Mert a csúcsidő egy vágány mínusszal még többet számít.
Kelenföld-Keleti 14 perc metróval. Ja, és 350 válság tépázta kemény magyar forint.
De ha BKV bérleted van, akkor a vonat is megvan azzal, mint ahogy a metró is.

Atörökk 2014.04.22. 21:08:31

@sugargiraffusplumps.:
Ugrájjál tévézés közbe', legalább sportolsz, miközbe butulsz :D

@helianthus:
Ennyi erővel írhatták vóna, hogy pina, oszt kész.

@uraaam:
Igen, onnan másoltam. A többit én se nem értem :)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.22. 21:08:50

@igazságos: én vagyok a jobb.
Egyet mondok, a poszter írt egy korrekt posztot, plusz meg jelent, plusz arcfejjel vállalja magát. Na, ilyennek kellene mindegyik poszttörténetnek lennie! Respektácció!

Troppauer_Hümér 2014.04.22. 21:10:28

@atpijkamo: Van. Megboldogult sorkatonakoromban Nyíregyházáról eltávra jövet megjártuk a Cegléd-Szolnok-Cegléd vonalat, mert lekapcsoltak minket, oszt erről senki nem szólt, csak a kaller visszafelé. Bár addigra már félrészegen is gyanús volt. Éjfélre értünk Szögedre, ráadásul addigra színjózanon.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:11:27

@atörökk: én értem. Mit iszunk?
Stefi nap van:D

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:12:43

@helianthus: hát igen, egy bizonyos kor után már nem bírják az izmok és megereszkedik.

Atörökk 2014.04.22. 21:13:08

@uraaam:
Hogyne. Mos tefizecc :D Én ma mindenkinek a vendége vagyok. A nőknek kéccer!4!!

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:14:49

@atörökk: te nem érc a vasúthoz, én meg igen, ergo te fizecc, mer tanulatlan vagy.:D

Atörökk 2014.04.22. 21:17:50

@uraaam:
Ez így van. Fizetni se tanultam meg :)

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:20:55

@atpijkamo: ne lettem volna a helyükben:)

kb. 5 éven át jártam le Szegedre vonatta. Hol Kegléden, hol Kecskeméten kapcsolgatták a vonatot. De valahogy mindig jó vagonban ültem:)

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:21:57

@atörökk: nem baj, akkor beérjük azzal, hogy nálad vendégeskedünk:)

Atörökk 2014.04.22. 21:23:01

@uraaam:
Asse tanultam meg, hogyan kell házigazdának lenni. Szóval jöhettek, a csengőtnyomjátok meg az orrotokkal :)

helianthus 2014.04.22. 21:23:05

@uraaam: azért egy bizonyos méret fölött a bimbók kicsit lejjebb vannak fiatalkorban is.
Nem pumpamellről beszélek. ;)
@Kellemes Zérókomponista: nem én kezdtem!

Troppauer_Hümér 2014.04.22. 21:25:35

@uraaam: Akkor bisztos nem vagy zsidó.

Az eset után már odafigyeltünk (alkoholszintre, szerelvény eleje-hátulja közötti különbségre), de a hangosbemondóból mindég csak annyi hallatszott, mint amennyit a poszter fentebb vázolt.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:26:28

@atörökk: @helianthus: @dr. phil. Sün‼ ツ:

A plasztikai sebész elmondja a hozzá visszetérő nőnek, hogy van egy új műtéti technika, aminek az a lényege, hogy a feje tetején beépít egy kis csavart, és ha azt érzi, hogy az arcbőre nem elég feszes, akkor csak kicsit csavar rajta, mindjárt az lesz. A nő lelkesen belemegy a műtétbe, végre is hajtják rajta.

Pár hét mulva dühösen robbantja rá az orvosra az ajtót:

- Most nézze meg, hogy mennyire nem hazsnált ez a műtét, micsoda ronda táskák vannak a szemeim alatt!!!

- Hát asszonyom az a helyzet, hogy azok a táskák az ön mellei, és ha még túl sokat csavargatja, akkor hamarosan szakálla is lesz!

:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.22. 21:26:31

@uraaam: :))

Húj, de utáltam vonatozni. Talán reggel hétre kellett visszaérni a laktanyába az ország másik felébe.

A Balatonra annál szívesebben. Fenyvesnél megláttuk a tavat...

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:28:43

@Troppauer_Hümér: gidó? Miért is?:)

Jah, van olyan hangos, amin csak azt hallani, hogy krhhhh-hrrrkkkkk :D

Atörökk 2014.04.22. 21:29:50

@uraaam:
Meg a dallamt, hogy aszongya, vízvezetékszerelő!

helianthus 2014.04.22. 21:30:39

@uraaam: nem tudom, nem emlékszem. :)

Troppauer_Hümér 2014.04.22. 21:30:47

@uraaam: Mer azok soha nem szálltak jó vagonba.

igazságos 2014.04.22. 21:31:24

@agresszív kismalac: jó lenne előtte szórakozni 1 kicsit. :D

Atörökk 2014.04.22. 21:31:39

Hol van a telefonbetyár? :D

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:32:52

@atpijkamo: én polgáris voltam, kimaradt az élmény.

Mindig is imádtam vonatozni, lógni ki az ablakon a nyárban. Mindig csupa vaspor lett a kontaktlencsém, az annyira nem volt hálás utána.

Balatonra is fasza volt, én az északi partot szerettem jobban.

Meg a nyáresti vonatozások. Lógni kifelé az ablakon, miközben már alig látni valamit. Csengelénél már látszott a kisteleki templom tornya.

Rég vót, bassza meg. Erre kell innom egy páleszt.

Atörökk 2014.04.22. 21:33:55

@uraaam:
Csengele, mi? Onnét Szeged már csak egy iramodás ;)

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:33:55

@atörökk: én anno 3310-es nokiába bepötyögtem, az volt a csengőhangom.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.04.22. 21:34:35

@atörökk:
Aszt kipurcant a szilikonnya?

@helianthus:
Így van, ezt tenúsíthatom!44!
A max, amit ki leht hozni belűlle, az ez:
( • )( • )
Van még a tomésdzseri verzijó, amikor kipeckelik gyufaszállal, de az nem jáccik!44!

Atörökk 2014.04.22. 21:35:55

@uraaam:
Kúúúúl :D

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Haragudott rá a plasztikaji sebész, ezér' a spánielfüle-dizájnt csinálta neki.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:37:38

@Troppauer_Hümér: háát, most igyekszem pc lenni és azt mondani, hogy valóban nem.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:38:42

@atörökk: a lekktöbbször leszálltam Kisteleken. Volt persze, hogy nem. Ott az az ív baromi jó, mikor látod a Dómot, előtt oldalról, majd lassanként szemből.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:39:50

@atörökk: tényleg az volt:D
Ammég jó telefony volt, volt benne anyag.

Atörökk 2014.04.22. 21:40:46

@uraaam:
Akkor nem IC-vel mentél?

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:44:29

@atörökk: mentem azzal is, de nem az volt a jellemző. Arról nem is beszélve, hogy szegíny egyetemista inkább elissza az IC pótjegy árát, és milyen bölcsen teszi.

Na, amit utálok a vonatozásban, az pont az IC, meg az egyéb légkondis vonatok, ahol nem lehet lehúzni az ablakot. Őrjítő,a hogy zúg a légkondi, vagy légjavító. Steril, pláne ugye zeken az új vonatokon.

Nekem a vonatozás a cigiszagú műbőrüléses, meg a régi kupés.

Atörökk 2014.04.22. 21:47:41

@uraaam:
Én Szegedre is általában meló miatt mentem, akkor nem bántam, hogy nyáron van IC, és nem úgy érek le, mint egy buckalakó.

Atörökk 2014.04.22. 21:49:06

@uraaam:
Ja, a jegyemet meg fizették :)

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:49:35

@atörökk: nekem a suli miatt mindig úgy jött ki, hogy délutáni/esti vonattal mentem le, és kora reggelivel/hajnalival jöttem fel.

Meg azért egy IC pótjegy az akkoriban egy üveg bor ára volt kb.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:50:36

@atörökk: és persze első osztályon utaztál. Értem:D

Atörökk 2014.04.22. 21:52:18

@uraaam:
Jaja. Monnyuk a lenti csúfkodást már nem fizették, igaz, arra meg általában meghívtak.

Ennél csak Esztergomba szerettem jobban menni, az ottani összekötőm a Tokaj Kereskedőház helyi képviseletét vezette :D

igazságos 2014.04.22. 21:54:24

Látom, kigarázdálkodtatátok itt magatokat sunyi módon, míg én elhúztam zumbázni.

Hiába na, máma az én napom van, és megihletlek benneteket.

Aureliano Buendía 2014.04.22. 21:56:58

@atörökk: mindig is mondtam, hogy egy ribanc vagy, s lám, igazam lett:D

@igazságos: tévecc, de megszoktuk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.22. 21:58:32

a tokeletes jegy nelkuli utazas
/anno es altalaban szemelyvonatnal mukodott/
megall a vonat
jobb oldalon kinezel, hol all a kaller
majd a vonat baloldalan mogefutsz

meg otthon volt, mar nem tudom melyik csatornan, amerikai kisvarosokban ment egy kocsi /gondolom hajnal 3 korul/ es mutatta a semmit, csak a hazak
mint Coltnak az ures pecse
ha nem tudtam aludni kepez voltam nezni
akvariumnal jobb volt aze' kameraval es mua

Atörökk 2014.04.22. 21:58:59

@uraaam:
Az, hogy mások élhetetlenek, nem ok arra, hogy én is az legyek :)

@igazságos:
Gyere, térdejj le és ihless :)

Aureliano Buendía 2014.04.22. 22:05:44

@hagyma: mi Almáditól Révfülöpig cseleztük ki így a kallert. Aztán egy idő után már csak ültünk nyugisan, mikor az új felszállók jegyét kérte.

@atörökk: igen, ezt felénk pont úgy nevezik, ahogy fentebb írtam is:D

Atörökk 2014.04.22. 22:11:08

@uraaam:
Csak az élhetetlenek :)

Atörökk 2014.04.22. 22:15:29

@uraaam:
Olyan is vót. Igaz, nem szerecseny voét, csak félvér... Nyammm ;)

Anomalocaris (törölt) 2014.04.22. 22:17:58

@sugargiraffusplumps.: Látszik a szemeiden, hogy megártott. O_o

Aureliano Buendía 2014.04.22. 22:24:24

És Hatodik Leninről meg sem emlékszik senki. Hálátlan utókor.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.22. 22:26:53

@uraaam: Már mért kéne? Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog.

Atörökk 2014.04.22. 22:27:25

@uraaam:
Most van a 135. évfordulója, hogy kiderült, szifiliszes?

Aureliano Buendía 2014.04.22. 22:27:49

@atpijkamo: most speciel azért szerintem nincs olyan jó formában az öregfiú. Valszeg a norvég fővárosban van.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.22. 22:29:59

@uraaam: Nemá! Utazócirkusz lett belőle? Aszittem, hogy a mavzolej lenyínában pihen.

venszivar 2014.04.22. 23:59:31

mivan? kidőlt a sok buzi vasutas!?!

asdf 2014.04.23. 00:09:43

Nem olvasom vegig a kommenteket, ugyis off a 90%-a (a Hatvan szo pedig nem szerepel bennuk), a megfejtes:

Be kell menni Rakosig vagy Kobanya felsoig az elteritett Kelenfoldre meno vonattal, ott leszallni, 5 perc mulva jon egy vonat Hatvan felol es az bevisz a Keletibe. Visszauton ugyanez, egy a -most nem kozlekedo- Nagykatainal korabban, Hatvan fele tarto vonatra kell felszallni (5-10 perccel indul korabban mint a Katai szokott) ami kivisz a Keletibol, Kobanya felson vagy Rakoson leszallni, 5-10 perc mulva erkezik az elteritett Kelenfold felol, es lehet vele menni Nagykatara.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.04.23. 00:12:29

@venszivar: buzi?
lattal te mar krampacsolot vagy masinisztat vaniliafagyit enni?
naugye

Bobemara 2014.04.23. 00:19:34

@atpijkamo: Fenyvesnél?? Miért nem Aligánál?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.23. 00:30:19

@Bobemara: Ja. Csak sok fenyőfa között látni ki a tóra, talán azért montam Fenyvest.

Black Hole 2014.04.23. 00:32:23

Ez jó vót', fasza vót' :-)
Ez má'közelíti az Orangeway-t:-)
Azér' egy nyúzott arcú lány még lehetett volna benne.

Bobemara 2014.04.23. 00:40:24

@uraaam: amikor az ember dolgozni jár, rutinszerűen veszi igénybe a MÁV-ot, azaz nem is igazán figyel oda, mert minek?
Ezzel én is megszívtam decemberben, mert akkor indították útjára a Székesfehérvár - Budapest, Kőbánya-Kispest viszonylatot. Amiről olvastam is a hírekben, de ettől még nem realizáltam, hogy ez is egy lehetséges opció. Sikerült is pont egy ilyenre felszállnom, amikor mentem dolgozni, és akkor néztem nagyot, amikor átzakatoltunk a Dunán :-)
Mivel én Óbudán dolgozom, nem igazán felelt meg a pesti oldal :-O
Így leszálltam a Ferencvárosin, elbuszoztam a Népligetig, onnan visszametróztam a Batthyányra a HÉV-ig, mert az Árpád hídon most káosz van, inkább nem kísérleteztem, mivel jutok át a Szentlélek térre. És még csak el sem késtem :-))

venszivar 2014.04.23. 01:19:47

@Black Hole: s még a wizz airről nem is tettünk említést...

Black Hole 2014.04.23. 01:21:46

@venszivar: hát nem tudom miért, de nekem az Orangeway a kedvencem :-)
Azok közül az összes kész beszarás :-)

venszivar 2014.04.23. 01:26:41

@Black Hole: mindenkinek van valami perverziója:):D utaztál velük?

Black Hole 2014.04.23. 01:30:28

@venszivar: nem utaztam velük soha. De a rossz retyóból mikor kijön a nyúzott arcú lány, az nálam mindent visz :-)

venszivar 2014.04.23. 01:33:28

@Black Hole: volt róla fotó? dokumentum vagy reklám film készült róla?!:)

Black Hole 2014.04.23. 01:35:49

@venszivar: nem, pedig megnézném :-)

venszivar 2014.04.23. 01:40:40

@Black Hole: NA! ne offoljunk! itt csak a vasparipa jöhet szóba! én meg azt csak filmekben láttam...

alukáljunk! de,reggel 7-kor itt!:)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.04.23. 03:42:54

@Tanácstalan: Ne kiabálj, alszunk!

Malacc szokott éjfél körül betántorogni így, mikor már mindenki elment.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.23. 05:19:56

@atpijkamo: Nyugi, már csak pár napig terhelem a blogot.

helianthus 2014.04.23. 05:33:05

@Tanácstalan: Jó reggelt!
Bár egyre kevésbé hiszek a jó reggelben. :O

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.23. 05:49:18

@helianthus: Hát abban momentán én sem nagyon hiszek.

venszivar 2014.04.23. 06:14:54

@Black Hole: jelen!

Na!? volt lúzer, ki elkésett a kőbányai sörgyári rámpa átépítése miatt???

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.23. 06:17:52

Már itt voltam előbb, csak nem szóltam. Cseles, mi? Jegy árát elinni alap. Amint Homárdzani is. Milyen posztokat tartogat nékünk ez a mai hétderék? Dereka van a hétnek, érthető, nem? Házisonkánk, Igi, itt lengedezik már? Spárgán képzelem el őt. Új szereplők is írhatnának. Nem mintha nem lennék már most is túl jó nektek, de sosem árt a frissrózsaszín huss.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.23. 06:21:42

@venszivar: egy olyan hogy néz ki? Te voltál az?
@helianthus: jóestét. Összekavartalak. Ezt a fajta rádköszönést ebben az időpontban elsütve 2 napja gyakorolom már (a felkészülés más időpontokban történt, óraátállítással).

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.23. 06:22:08

@venszivar: Tényleg, létezik még a Köbányai Világos sör?

Hartmy 2014.04.23. 06:25:05

Jó reggelt hogy szakadt volna az aNNYába a feje annak aki kitalálta.
mi a helyzet a buzi agvárium szegény, vanília zabáló vasutasokkal?

venszivar 2014.04.23. 06:28:03

@Tanácstalan: kérdezd az alkoholista haverjaidtól....:):D

Hartmy 2014.04.23. 06:37:24

@venszivar: ez miért hír? Az a hír mikor nem késnek.
múltkor a szegedit pest határából vontatták vissza a nyugatiba pár óra várakozásra felső vezeték miatt.

venszivar 2014.04.23. 06:42:59

@Hartmy: még ""jó"", hogy ilyen kicsi (rohadna meg Trianon!) az ország.:)

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.23. 06:46:29

@Tanácstalan: letagadsz?? na szép :-D
az embereknek két fajtája van, vagy alkoholista, vagy tagad!44!!!

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.04.23. 06:52:43

@háromlábúbogár: Te alkesz vagy? Amúgy jó tudni, kit nem hívok meg grillezős- borozgatós kerti estre. :P

Különben ismerjük egymást? :D :D :D :D

helianthus 2014.04.23. 08:41:38

@Tanácstalan: fel a fejjel. Olyan még nem volt, hogy ne lett volna sehogy. :)
@Kellemes Zérókomponista: összekavartál.
Gyakoroltad ezt más időpontokban, óraátállítással?

helianthus 2014.04.23. 08:42:39

@háromlábúbogár: mivel alkesz vagy én is letagadlak. Simán!
@AtiSnatch non captat muscas: ezt most miért?

AtiSnatch 2014.04.23. 08:44:45

@helianthus: gondolkodtam valami frappáns beköszönőn, de inkább leszartam :D

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.23. 08:54:13

Kirekesztőek vagytok, simán!44!!!!
Ezért tart itt ez az ország... :-D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.04.23. 09:11:57

@helianthus: az én összekavarásommal próbálsz meg összevakarni? Te kavar-ék! Átlátok a zavaron! Nem fújja az avart a szél, ha nem zörög! Nem kavarog a kavar, ha nem zörög a gép!

helianthus 2014.04.23. 09:42:41

@háromlábúbogár: én nem rekesztelek ki, csak simán elhatárolódok tőled.
Érzed a különbséget?

Narancskommunista (törölt) 2014.04.23. 09:43:27

Én ezt nem értem, a vonatjegy tudtommal nem konkrét járatra szól, vagy valami azóta változott, csak én nem tudok róla?

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.23. 09:46:42

@helianthus: hmmm, én meg azoktól, akik sört isznak jégerrel :-D

igi1 2014.04.23. 10:04:07

@Narancskommunista: de végállomásig veszed a jegyet és ÚTVONALAT választasz

Pl vác szob

Veresegyház vác

itt viszont pótjegyes a dolog ezért biztos van járatszám is

helianthus 2014.04.23. 10:07:42

@háromlábúbogár: és azt még nem is tudod, hogy szoktam fél doboz söröket napokat punnyasztani és utána iszom meg.
A kedvenc ételem pedig a maradék, minden másnap azt eszek.

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.23. 10:15:13

@helianthus: én sört azt nem, inkább töményet, de egészségügyi okokból...
nagyon rámkaptak, hogy este vigyek el valakit ide-oda
meg a nagy lóf@szt!
lerendezem egy már ittam dumával :-)
ha nem akkor is!!44!!!
a maradék jó!

Eudocimus Ruber 2014.04.23. 10:53:59

Az volt-e már, hogy Szegedről nem megy személyvonat a Keletibe?

zrx_xzr 2014.04.23. 11:08:18

kulfoldon sem jobb, nemeteknel eladtak nekem olyan vonatjegyet, ami nem is jar (szemelyvonat karlsruhe-frankfurt-dusseldorf), aztan amikor jott a kalauz meg fizethettem az ICE felarat, bar megallapitotta a kalauz, hogy szemelyvonat valojaban nem is jar ezen az utvonalon .. postas, rendor, vasutas.. mindenhol igy van ez

zrx_xzr 2014.04.23. 11:10:50

amugy ha 20% a kezelesi koltseg. mert vissza is elhetnek vele, akkor miert 24 oran belul kell ezt jelezni, hogy ne eljenek vissza vele vagy nem is ertem mire kell 20% fizetni

Black Hole 2014.04.23. 11:34:08

@venszivar: ez megszívta szerencsétlen :) de legalább küzdött, meg volt annyi esze, hogy ott hagyta az egészet :)

savrola 2014.04.23. 13:53:36

@uraaam: 1. Nem biztos, hogy össze tudja kötni a 100 lábú hidat, a Kerepesi utat és a vonatok közlekedését. 2. Nem az összes vonatot "térítik el". 3. Ha már nem az összes vonatot térítik el, igazán nem kerülne sokba, hogy legalább az eltérített vonatokon 1 hónapon keresztül bemondják és/vagy szóró lapozzák az infót. Érdekes, az agyonszidott a BKV módosításokról valahogy mindig időben értesülök. Igen, lehet, hogy a poszt írója nem egy Einstein, de jobb helyeken (lsd. USA) a közlekedési információk hülye biztosak. Nem tűnsz te sem fogyatékosnak, pontosan te is tisztában vagy vele, hogy az emberek szellemi képességei között elég nagy a szórás. Ezt a szolgáltatóknál is illene figyelembe venni, pláne ha állami cégről van szó. Ezzel ráadásul a saját munkájukat is megkönnyítenék, nem lenne szükség ekkora adminisztratív vízfejre, ami a sok semmitmondó ügyfeles választ írogatja és küldözgeti. A megspórolt infarktusokról, agyvérzésekről, ideg összeroppanásokról már nem is beszélve.

pipi és boci (törölt) 2014.04.24. 13:33:13

Igy jártál....a poszt irása helyett letölthettél volna egy menetrend alkalmazást a mobilodra,amit tudnál nézni....én minden nap vonatozok,de este mindig megnézem a másnapit....hogy ne érjen meglepetés.Egy mozdonyvezetö! :-)

tryclops 2014.04.24. 20:34:58

Jajja de ismerős, hogy rohadnának meg a visszaváltós nyomtatványukkal a kurva annyukat.
Én is majdnem a fejükhöz vágtam, amikor bekérték a nagyanyám lábméretét is kurva 700 foritn visszatérítéséhez.
süti beállítások módosítása