Tékozló Homár

Mért nincs saját online jegyrendszere az Állatkertnek? FRISSÍTVE!

2014.07.03. 09:27 | Homár Hilda | komment

prerikutya05 foto Bagosi Zoltan.JPG

Teszi fel a kérdést Gergő a magas pluszköltségekre panaszkodva. Csekkoltuk a dolgot, és bár a főállású programozó kicsit túldramatizálja a helyzetet, hiszen 2 felnőtt+2 gyerek már családi jegyet vesz, amire nem 800, hanem csak 200 ft a kezelési költség a misztikus E-díj, de tényleg ráteszik, és jegyenként, tehát 4 különböző típusú jegynél tényleg előáll a 800.  Bár valószínűleg egyszerűen olcsóbb volt a jegyek netes árulására szakosodott Jegymesterrel szerződni, mint kifejleszteni és fenntartani egy saját cuccot, azért megkérdezzük az Állatkertet a dologról. Az más kérdés, hogy miért nem olcsóbb az online jegy mondjuk 200 HUF/db, hiszen első blikkre úgy mindenki boldog lenne: a neten vásárló, mert nem kell sorbaállni, a pénztári vásárlók, mert rövidebb lenne a sor, az állatkert, mert kevesebbet kell készpénzezni, de úgy tűnik, valamiért nem deklarált cél a netre terelés.

Az intézményt válaszáig a Nagycsaládos prérikutya rendetlen körletben c. fotó képviseli. A szociografikus sorozat többi képe itt tekinthető meg.

Gondoltam ma elviszem a családomat az Állatkertbe, elég nagy már a gyerek és bár közel a legdrágább program amit hétvégére ki lehet találni, de igényes és talán ez egyedüli államilag fenntartott intézmény ami nem veszteséges. Mindenhol értékelni szokták, ha nem a helyszínen veszed meg a jegyeidet és halmozod a tömeget, hanem az interneten veszed meg azokat. Gondoltam én is így teszek. 

Az állatkert honlapja a jegymesterre irányított. Korábban nem használtam és főállású programozóként kicsit furcsálltam, hogy egy igényes website ilyen eszközökhöz nyúl, de nem igazán érdekelt a jegyek kellettek. És ekkor jött a meglepetés. Minden eladott állatkerti jegyre plusz 200ft-ot számolnak fel. Vagyis két felnőtt és két gyerek jegyre 800 pénzt....

Nem vág földhöz a 800 Ft, tényleg nem erről van szó, csak egyszerűen nem értem egy ilyen jó helyen (állatkert) miért büntetnek, ha nem szívatom a pénztárosokat és saját magamat.

Totál értetlenül állok a dolog előtt....

Gergő

UPDATE: 06.03. 13:45

Ezúton is köszöjük az őrületesen alapos választ, amit az Állatkert Közönségszolgálatától kaptunk az imént:

Tisztelt Panaszos, tisztelt Tékozló Homár, tisztelt Olvasók és Hozzászólók! 

Ez úton is szeretnénk megköszönni mind a Panaszosnak, mind a Tékozló Homárnak, hogy észrevételével megtisztel bennünket. A Panaszos által felvetett, s a Tékozló Homár által összefoglalt, továbbított panaszra, illetve az ezzel kapcsolatban feltett négy kérdésre és egy állításra a kövezőket tudom válaszolni: 

A Fővárosi Állat- és Növénykert négy évvel ezelőtt vezette be azt a lehetőséget, hogy a belépőjegyeket – egyéb jegyváltási módok mellett – az interneten is meg lehet váltani. Ennek a plusz jegyváltási lehetőségnek a biztosítása a mai korban már megkerülhetetlen, s persze kényelmes alternatívát is jelent. Az ilyen rendszerek működésének megbízhatóságával kapcsolatban viszont magas elvárásokat kell megfogalmazni, hiszen rengeteg a hibalehetőség, a jegyvásárlás könyvelésétől a fizetésen át egészen addig, hogy a belépéskor a jegy megváltásának igazolásában se jelentkezzen semmilyen fennakadás. Bárhol hiba, vagy akár csak bizonytalanság adódik, az ügyfél jogosan háborodik fel. Valójában még annak sem szabadna előfordulnia, hogy a rendszer akár csak 15 percre is elromoljon (aminek 100 %-os biztosítása műszaki szempontból komoly kihívás, tessék olyan műszaki rendszert mutatni, ahol soha de soha nem fordulhat elő ilyesmi).

A fentiekből is látható, hogy az internetes jegyváltást a lehetséges legnagyobb biztonsággal üzemelő rendszerre lehet alapozni, amelynek kiépítése és fenntartása természetesen költségeket is jelent. Amikor az internetes jegyvásárlást bevezettük, az Állatkertnek nem volt forrása egy ilyen követelményeknek megfelelő saját rendszer kiépítésbe beruházni, ezért a dolgot csak úgy volt lehetséges, és úgy is volt ésszerű megoldani, hogy egy már meglévő rendszerhez csatlakozunk.

Ez tehát az oka annak, hogy az internetes jegyvásárlás lehetőségét nem saját rendszeren keresztül biztosítjuk. 

A cél nem feltétlenül az, hogy a közönséget interneten megváltott, elővételes jegy vásárlására szoktassuk, ez legfeljebb eszköz lehet a valódi cél eléréséhez. Ez pedig az lenne, hogy mindenki a számára leginkább kedvező, leginkább kényelmes módot választhassa a belépőjegyek megváltására. Természetesen cél az is, hogy valamennyi választható jegyvásárlási megoldás üzembiztosan és kényelmesen működjön, tehát pl. a helyszíni jegyváltásnál minél rövidebbek legyenek a sorok, az internetes jegyváltásnál ne legyenek problémák a fizetéssel, a megnyugtató visszajelzéssel vagy az elővételes jegyek helyszíni azonosításával.

Azt, hogy az Állatkertnek az internetes jegyvásárlás technikailag előnyösebb lenne a pénzforgalom és az adminisztráció szempontjából, nem tudom maradéktalanul megerősíteni. Hiszen a netes jegyváltásnak is vannak pénzforgalmi és adminisztrációs igényei, nem is szólva a már említett műszaki és üzembiztonsági jellegű igényekről. A készpénzkezelést persze valamelyes megkönnyíti, és a sorok kialakulásának esélyeit is csökkenti, de azért nem olyan óriási mértékben, mint azt sokan gondolnánk. Ettől függetlenül mi elkötelezettek vagyunk abban, hogy a jegyvásárlás lehetséges módjai között az internetes jegyvásárlás lehetőségét is biztosítsuk.

Természetesen az a rendszer, amely az internetes jegyvásárlás lehetőségét biztosítja, nem magától keletkezik, hanem kiépítése és fenntartása bizonyos költségekkel jár, függetlenül attól, hogy saját rendszerrel oldjuk-e meg, vagy egy már meglévőhöz csatlakozunk. Kérdés, hogy az ilyen típusú költségek mennyiben különböznek a különféle jegyvásárlási lehetőségeknél, illetve, hogy ki és milyen arányban állja ezeket a költségeket.

Mi magunk azt tartjuk az ideális állapotnak, ha többféle jegyvásárlási módot tudunk a látogatóinknak kínálni, ám a jegyvásárlás választott módja nem befolyásolja a fizetendő összeg nagyságát (természetesen abban is van ráció, hogy esetleg az elővételes, internetes jegyek még olcsóbbak is legyenek a más módon vásárolt jegyeknél, de azokra az emberekre is oda kell figyelnünk, akiknek nincs bizodalmuk, s akik idegenkednek is minden olyan jegyváltástól, amely nem a hagyományos módon, készpénzért történik). Más kérdés, hogy jelenleg nincs módunk ennek a szándékunknak maradéktalanul megfelelni az internetes jegyváltást biztosító rendszer működésének költségei miatt. Ezzel együtt a szándék megvan, és éppen azon dolgozunk, hogy az interneten vásárolt jegyet ne terhelje a vásárló által érzékelhető plusz költség a más módon megváltott jegyekhez képest. Tehát a felvetéssel nyitott kapukat dönget a Panaszos, számos más feladatunk mellett éppen ennek megvalósításán is dolgozunk. 

A Fővárosi Állat- és Növénykert közfeladatot ellátó, s ezt európai színvonalon megvalósító intézmény, amelynek azonban nem lebecsülendő fenntartási költségei is vannak. E költségek fedezetének négyötödét saját működésének bevételeiből kell megtermelnie (ezzel Magyarországon a legmagasabb önfinanszírozási arányú közművelődési intézménye). Ennek ellenére a különféle belépti díjak árai – amelyekért egész napos programot kínálunk – nem sokkal magasabbak, mint az ugyancsak színvonalas, de csak másfél-két-harmadfél órás programot kínáló szabadidős programhelyszíneké (3D vagy IMAX mozi, cirkusz, játszóház stb.), s lényegesen olcsóbbak, mint a hozzánk hasonlóan egész napos programot kínáló más helyszínek (aquaparkok, egykori Vidámpark stb.) jegyárai. Ráadásul nincs még egy olyan programhelyszín az országban, amely annyi jogcímen kínálna kedvezményt, mint a mi intézményünk (kedvezményes jegy a gyermekeknek, a diákoknak, a nyugdíjasoknak, a családoknak, további kedvezmények a nagycsaládoknak, kedvezményes jegy a csoportosan érkezőknek, a csoportosan érkező gyermekeknek, a csoportosan érkező diákoknak, a csoportosan érkező nyugdíjasoknak, további kedvezmények a tanulmányi csoportoknak és kísérőiknek, még további kedvezmények a rászoruló nagycsaládosoknak,a fogyatékossággal élő embereknek és kísérőiknek stb.). Emellett fenntartunk egy olyan kisállatkertet is a Margitszigeten, amelyen lakóiban mindenféle belépőjegy megváltása nélkül gyönyörködhetnek a szigeten sétálók. Látható tehát, hogy az Állatkertben megvan a szándék arra, hogy mindenki számára a lehető legjobb feltételeket kínálja. Ugyanakkor ezt a szándékot mi is csak adott keretek, mindenekelőtt az intézmény működésének és gazdálkodásának fenntarthatósága által meghatározott keretek között tudjuk érvényesíteni. 

Bízunk abban, hogy a Panaszos a levelében kifogásoltak ellenére kellemesen érezte magát intézményünkben! A fentebb kifejtettekből – úgy vélem – kiderül, hogy nem az Állatkert szándékai, hanem a jelenlegi lehetőségei okoztak problémát. Ezzel együtt azon dolgozunk, hogy a lehetőségeink jobban igazodjanak a szándékainkhoz, s a kifogásolt állapot a lehető legrövidebb időn belül megszűnjön. 

Tisztelettel: 

a Fővárosi Állat- és Növénykert közönségszolgálata

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 09:37:16

Megtisztelő, hogy az otthonunkról szóló poszt jelenik meg néha!44!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.03. 09:39:40

Tisztelt Ügyfeleink! Elnézésüket kérjük a megnövekedett várakozási idő miatt, de számítógépes ügykezelésre tértünk át.

Manyecska 2014.07.03. 09:52:33

Bisztos autópálya-matricát köll oda is venni..:))

kakukk11 2014.07.03. 09:53:41

Rohadjanak meg, igaza van a posztolónak. 1 vagy 2 éve vettem jegyet online állatkertbe, de nem rántottak le akkor jegyenként 200Ft-al.
Komoly baj van a fejekben, dehát egy állami cégről beszélünk, az lenne a fura ha normálisan működne, mint a versenyszféra többsége.

Manyecska 2014.07.03. 09:58:41

hádde nem azért mert be lehet lépni a Holvoltholnemvolt :P parkba is...vele??:)..vagy olvassam el a posztot.:D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 09:59:58

Hellyegyes lett az állatkert?
Nattyon helyes!44!

lambadaszoknyás 2014.07.03. 10:00:02

Mi volt itt az átverés, megkárosítás, méltatlan bánásmód? Részvétem nyominger Gergő családjának, jól seggbe kéne rúgni a hülyegyereket akkor lenne valós problémája. Ilyen tartalmatlan fos poszt méltatlan a homárhoz.

GatyaPityu 2014.07.03. 10:04:11

A mobilparkolás, és az autópálya matrica mobilfizetéssel is feláras - ahelyett, hogy olcsóbb lenne, pedig nem a cégnek kell jegyet nyomtatni, pénztáros alkalmazottat terhelni...
Ebből a szempontból a MÁV legalább fejlődőképes volt, mivel az otthon nyomtatott Qr kódos e-menetjegy 3%-kal olcsóbb elővételben, mintha a pénztársból vette volna az ember.

AtiSnatch 2014.07.03. 10:08:03

na itt vagyok már sehol.

Manyecska 2014.07.03. 10:10:00

@Manyecska: pótjegy. Biztos van étkezőkocsi is:D

AtiSnatch 2014.07.03. 10:12:25

alacsony a kerítés!!!444!!!

Manyecska 2014.07.03. 10:12:59

@AtiSnatch: sikerült kiszökni?? ügyi vagy!:P

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.03. 10:20:20

Egy gyereke van, és azt is az állatkertbe viszi?

AtiSnatch 2014.07.03. 10:25:39

@Manyecska: nem volt nehéz, csak téged utánoztalak. :D :P

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 10:29:59

Elvitte a kölyköket az állatkertbe? Helyes.
Ott baszta el, hogy vissza is hozta őket. Na így tényleg kidobott pénz az a 800 forint.

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 10:32:36

@Manyecska: Balaton melyik részén riogatod a népet?

AtiSnatch 2014.07.03. 10:36:05

@Troppauer_Hümér: végre nekünk is lesz egy Nessink... :)

2014.07.03. 10:37:03

Elmentek Bécsbe családilag (vonat kocsi olcso) vesztek kb az itteni jegyárért ottan egész éves állatkerti belépőt oszt csokolom a levegő is jobb.

Itthon én utoljára három éve voltam állatkertben emlékeszm drága volt és elég hamar bezártak :S De maga jó volt az állatkert ha nem az exem és a debil tesojának a mostohanőjének a fogyant porontyával mentünk volna. Szoval majdnem rokon lett/em. (hál isten nem. Szoval tökéletes volt az állatkert egyébként. :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 10:41:54

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
Kettő lesz az!
"Minden eladott állatkerti jegyre plusz 200ft-ot számolnak fel. Vagyis két felnőtt és két gyerek jegyre 800 pénzt...."

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.07.03. 10:46:49

@dr. phil. Sün‼ ツ: "a gyerek" & "két felnőtt és két gyerek jegyre"
Van ám megoldás: Gergő csak egy gyereket bírt csinálni,ezért, hogy az ne unatkozzon, viszi valaki másét is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 10:49:35

az miert fontos, hogy foallasu prgramozo?
meg meg az erdekelen, mennyi a jegy ara es hogy az allatkertben kell-e fizetni a pisilesert?
ezek a lenyeges kerdesek

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 10:50:54

@Manyecska: @AtiSnatch: @dr. phil. Sün‼ ツ: Ahol a legmagasabb a vízállás, ott lesz Manyi! :D

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 10:52:36

@hagyma: Ha belógsz a majomketrecbe akkor ingyér brumzolhatsz. Sőt, még a fenekedbe is turkálhatsz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 10:55:02

@Troppauer_Hümér: nem kene elhumoralizalni a fontos kerdeseimet
mennyi a csaladi jegy es tartalmazza-e az ingyen hugyalast?
valamint van-e csapolt sor?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 10:56:11

@Troppauer_Hümér:
Pókemberes gumimatracot keress, azon lesz!4!

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
Féltevírek!4!
Így ki is jön a másfél!

Atörökk 2014.07.03. 10:56:56

@hagyma:
Különlegesen hülyéknek ingyen, saját ketrec, ot azt csinálnak, amit akarnak. Melyik részét nem érted?

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 10:57:04

@atörökk: Hogyisne, az még egy gyerek, plusz 200 forint!

Manyecska 2014.07.03. 10:57:13

@hagyma: nem, az oroszlánhoz bemehetsz ingyen pisilni!@Troppauer_Hümér: hádde mér?? nem vagyok nyolcvan kg../több se!:D/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 10:57:21

mer' 200 ft e dij az semmi ha 300 a pisi, mint a varban

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 10:58:14

@hagyma: Amit te keresel az a kocsma, nem a Zoo.

Atörökk 2014.07.03. 10:58:21

@Troppauer_Hümér:
No para, 6 éves korig ingyenes!

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 11:03:32

@atörökk: Ha ezt Gergő tudta volna, bisztos nem vár ilyen sokáig a látogatással.
Most elpacsmagolta egy fél memóriakártya árát a büdös kölkök miatt a programozó úr!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 11:03:59

@atörökk: hat hogy merre talalom a ketrecedet
jovore megyunk megint, megneznelek

Manyecska 2014.07.03. 11:04:21

@hagyma: Vegyél már egy rohadt prosztatateát, behozza az árát:D!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 11:05:58

@Manyecska: komolytalanok vagytok, akkor googlizok
nekem sor kell, nem tea
attol meg a normalis ember pisil
a masodik utan felorankent

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 11:06:31

@Manyecska: Mi rosszat feltételeztem?
Tudod mibe van a hejszínen egy úszógumi? Még a beléje plántált levegőért is pénzt kérnek!

A beépített sokkal olcsóbb.

Manyecska 2014.07.03. 11:07:25

@Troppauer_Hümér: nekem csak a seggem akkora mint egy zebrának, nincs itt baj.

Manyecska 2014.07.03. 11:08:33

@Troppauer_Hümér: kéccázér fújják:)
Gáz mer gumicsónakunk is van!:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 11:08:46

7.300
hat nem olcso
bufferol es klotyorol nincs info

Atörökk 2014.07.03. 11:09:01

@Troppauer_Hümér:
Hát nem egy felelősen gondolkozó apa!

@hagyma:
Szokás szerint megint nem érted a leírtakat.

@Manyecska:
Katéter is jó :D

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 11:09:49

@Manyecska: Abba jó is pakolni! Idevonatkozó viccet ismered?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 11:10:46

de lefogadom, hogy fizetni kell a klotyoert:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 11:12:03

@atörökk: jobban ertem, mint ahogy irtad

szokas szerint

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 11:12:42

@Manyecska: Ajjaj, akkor inkább vennék egy szivargyújtóról működő minikompresszort!

Mi nem messze lakunk a pocsojától, így napi szinten megyünk előre felfújt matraccal. :D

Manyecska 2014.07.03. 11:19:18

@hagyma: nálunk otthon nem kell de lehet teszek ki hamutartót:DDDDD!:D@Troppauer_Hümér: dehogyis.:P

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 11:22:27

@hagyma: eccer olvastam, hogy a japánok elefántttrágyával adalékolnak sört, és nagyon bejön a népeknek.

Én a helyedbe óvatos lennék.

Manyecska 2014.07.03. 11:23:41

..ezek a prérikutyák nagyon cukik..:) megsimogattam őket múltkor van amelyik engedi:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 11:28:46

@Manyecska: elviccelitek a pisilesi kerdest
50 dollart elpisiltunk otthon 2 het alatt
nemzeti klotyokat kellene letrehozni, ingyenesen, amivel jelentosen csokkenne az utcara vizelesek szama es komoly rezsicsokkentest lehetne elerni

dani27bpbp 2014.07.03. 11:29:02

Én egyetértek a posztolóval. A jegymesterhez hasonlóan a maesteszinhaz.hu is cégeket gazdagít munka nélkül milliárdossá a 100-200-300 forintokkal.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 11:30:23

de meg nem kpatam valaszt, van-e nyilvanos klo az allatkertben es ha van kell-e erte fizetni

Manyecska 2014.07.03. 11:32:00

@hagyma: kérj róla számlát azt írd le költségként, mi úgy csináljuk..:D

AtiSnatch 2014.07.03. 11:34:01

@hagyma: bazz, hogy te mindenhova hugyozni jársz. remélem azé mutattál Marynek valami látványosságot is, nem csak különböző szaros kocsmák szaros klotyóit.

joska61 2014.07.03. 11:37:21

Mért nincs saját online jegyrendszere az Állatkertnek? Azért, amiért a posztoló is a homárra írt, nem készített, vagy készíttetett a panaszához külön weboldalt.

Manyecska 2014.07.03. 11:39:25

@hagyma: van de a nagytó melletti már reggel olyan kva büdös mint állat:(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 11:39:38

@AtiSnatch: hat pl voltunk a parlamentben
de ott nem hugyaltunk
romkocsmaba nem jarunk
itt igenyek vannak keremszepen
szerintem Te ott meg sosem voltal:)
hacsak nem te vagy dajcs tamas
@Manyecska: amugy most eszembe jutott, sehol nem kaptunk az illemheylyen nyugtat
ezek, hogy adoznak?

Atörökk 2014.07.03. 11:39:40

Külömbe' is, jegyet csak a buzik vesznek, igazi férfi átdobálja a kölkeit a keítésen, oszt utánuk mászik!4!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 11:41:28

@Manyecska: hat allatkertben milyen budos legyen?
a szilvasvaradi nagytoig 5000-ert vitt fel a lovasfogat

Manyecska 2014.07.03. 11:41:49

@hagyma: szarnak rá! én kaptam párszor, bizonyára az intellektuális külsőm miatt.

Manyecska 2014.07.03. 11:44:40

@hagyma: hát azért az nincs közel. Ilyen benzinárak mellett!

Manyecska 2014.07.03. 11:46:02

@hagyma: nade az agvárium van mellette! hát a halak nem pukiznak stb!!

Manyecska 2014.07.03. 11:48:46

Szerintem vegye meg SMS-be azt öröm-bódottsá. Úgy is lehet.

igazságos 2014.07.03. 11:50:06

@Troppauer_Hümér: gyere csak ide elszámolni!

Menjetek ki reggel traktorral jobb mint az állatkert

Láthattok

- őzikéket
- nyuszikat
- sasokat
- fácánokat
- alkalmanként barnamedvét
- néha hiúzt
- vadkacsát
- vadkant
- sünt
- rókát
- lehet lovagolni

- plusz extraként meg engem

Mindezt ingyé és bérmentve

Ki a f@sznak kell állatkert ráadásul panda nélkül!?

igazságos 2014.07.03. 11:53:18

@Kitalátor (másként) gondolkodó: ilyenkor a négy kis pöcst fognám oszt kib@sznám a kertbe őket h foglalják l magukat akár egymás gyepálásával

Oszt letojnám ha horzsolódott a gyerek keze, mer nehogy leessen a karikagyűrű az ujjáról, ha már hülye volt oszt magának csinálta a bajt

Ezt olyan 6-7 éves kortól simán, előtte űgyis mindegy, mer arra van a agyszülő

AtiSnatch 2014.07.03. 11:54:46

@hagyma: na ha parlamentben voltál voltál állatkertben is. remélem azért otthon ingyen hugyáltok.

igazságos 2014.07.03. 11:56:21

Mer pestieknek sikk kurvadrágán állatkertbe járkálni ahelyett h mondjuk elmennének kirándulni 60 km-re odébb

Ja az ingyé van meg mozogni kell

A poszter meg egy modoros sznob demcsåk zsuzsa féle prolikkal nem barátkozunk pöcs

igazságos 2014.07.03. 12:01:37

Legközelebb meg inkább menjetek strandolni

Ja a a legdrágább, mer kaját is kell venni a büfébe

De ha már a 200 forint is kell

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.03. 12:06:15

@igazságos: szeretnék kérelmet benyújtani áramellátásra, Hozzád.

Létkert.

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 12:06:52

@igazságos: Vadász ismerősöm mesélte, hogy találtak már a prérin töcskölő párocskát, akik ahogy meglátták a puskás egyedeket, kopasz seggel rohantak el.
Ezek meg sem tudtak szólalni, szakadtak a röhögéstől.

Manyecska 2014.07.03. 12:06:54

@igazságos: ha azt mondod hogy lajhár, fóka, pingvin, jegesmedve, zsiráf is van az erdőben tökön szúrom magam!!:DD
Én az aGváriumot szeretem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 12:08:14

@igazságos: strandra?
kozos kadba uljek mindenfele idegennel?
es meg bele is hugyalnak

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 12:09:02

@Manyecska: Zsiráf jár futni, tehát sanszos. Néha én is megyek a ződbe, a lajhár is pipa.

Manyecska 2014.07.03. 12:10:12

@igazságos: pfájj.itt van önkiszolg.étterem ezerér' kétfogásost kapol és finom:)! tavaly bementünk Füreden vmi wellnesközpontba ott olyan jéghideg szódavizt kaptunk INGYÉR mint állat:) az éttermében. A Lagúnában. Személyes varázs, na.:D

igazságos 2014.07.03. 12:10:21

@Troppauer_Hümér: aztàn te meg mér hagytad ki a traktoromat a költeményedből

Mellyen megsértettél emiatt

@Kellemes Zérókomponista: engedély megadva

@Manyecska: há zsiráfot is láttak már állítólag amikor elszökött a gazditól

Pingvin!? Minek!? Csak zabálnak azok is

Lajhár tutira van :)

Fóka mivel patakban nincs

Ja óriásteknős is van

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 12:10:25

@hagyma: Balatonba jobb, ott úszó szarsziget van. Meg odahugyoznak a halak. Is.

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 12:11:36

@igazságos: Ja aszittem azért számolsz, mert neked is nagy kufferod van
Traktor nem a múzsám, ewan.

AtiSnatch 2014.07.03. 12:12:13

@Kellemes Zérókomponista: áramkertbe vele!

@Manyecska: agváriumot én is, tegnap vettem bele két garnélát, sepregetőt nem mirelitet.

Manyecska 2014.07.03. 12:12:34

@hagyma: állítólag a vízforgató kétóránként kicseréli a vizet. amúgy érdemes hó végén menni:D hát ott ingyen brunzolhacc mindenesetre a rajtkőről:P

Manyecska 2014.07.03. 12:14:28

@AtiSnatch: de cuki!:) azok kicsik ugye??@igazságos: most mér pont a Szalajka-völgyben voltunk oszt.kir.-on és ittunk a patakból, amikor kiderült hogy 50 m-rel feljebb a fijjúg a lábukat mosták..:((:DDD

igazságos 2014.07.03. 12:14:34

@Troppauer_Hümér: jóvan ezé még kapsz a p@fádra legközelebb ne hagyd ki

És akkor meg fogsz érinteni a verseddel, de addig...

:)

Ja oroszlánok is vannak az erdőbe a barnamedve meg lehet jegesmedve ha szembesüt a nap

Darth Revan 2014.07.03. 12:14:42

Tenyleg nem nagy osszeg, de szarragas az osszes cegtol, ami "kenyelmi" dijat szamol fel az online vasarolt cuccokra.

A multkor ket jegyet akartam venni Eddie Izzard stand upjara. A jegy darabja 50 euro volt es 6 euro foglalasi dij jegyenkent!!!! (ticketmaster)

A kozeli bevasarlokozpontban van egy ticketmaster bode, ott a foglalasi dij 2 euro volt jegyenkent!

Ki a f@szom erti ezt?

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 12:16:02

@Manyecska: Mi most megyünk. Vízesés üzemel?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 12:16:06

@dr. phil. Sün‼ ツ: a halak nem tudnak dugni
@Manyecska: rajtkorol?
a muugro toronybol

Manyecska 2014.07.03. 12:16:44

@hagyma: :DDDD@Troppauer_Hümér: nemtom, rég voltam iskolás, ugye:D

Manyecska 2014.07.03. 12:18:08

@hagyma: de igen, a szifók pl.igen, és elevenszülők. mega guppik is. Termesztettem őket, hobbiból, lánykoromban.

AtiSnatch 2014.07.03. 12:18:38

@Manyecska: most 4cm kábé olyan max 10 lesz. Szépen elvannak a gőtékkel.

Atörökk 2014.07.03. 12:19:09

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Főleg!4!!

@Kellemes Zérókomponista:
Erősáramellátás legyen, már ha megoldható. Köszönöm a hitközség nevében.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 12:19:46

@Troppauer_Hümér: uzemel
3 pisztrang, nyers allapotban 2000 Ft
jutanyos ar, csak nehez beszerezni
a lenti etteremben a klotyonal az van kiirva, becsuletkassza
ezt nem ertettem de dobtam be valami pezeket
a kisvonat olcsobb, mint a lovasfogat, dehat mi lovasfogatoltunk
van rola video is majd felteszem

Manyecska 2014.07.03. 12:20:45

@AtiSnatch: gőte? azok tökállatok!! @hagyma: mondjuk misszionárius-pózban nemigen.:DD

igazságos 2014.07.03. 12:21:49

@atörökk: ne féltékenykedj rám, kompi a tiéd még mindig

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 12:24:31

@dr. phil. Sün‼ ツ: hat en eddig ugy tudtam, a no leteszi az ikrat
a pasi meg rateszi a tejet
es ugy
nem neveznem dugasnak
@Manyecska: kizarolag lovagolva

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 12:25:39

@atörökk:
Idén meg eksztra képpen még szarfölhő is úszott rajta!4!
Ingyér!!!!4

Atörökk 2014.07.03. 12:27:13

@igazságos:
Ajjajj... Szövegértésed asszem megütötte a hagymai szintet.

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Mondomén, Balatonba' köll menni! Ingyen lehet brunzolni, asse baj, ha a zember közbe' be is szarik!

Troppauer_Hümér 2014.07.03. 12:28:44

@hagyma: Én a bobpályát akarom kipróbálni, mertmérne.

Állatkertbe ingyenes a WC, az étterembe pedig van sör is tudtommal.

Manyecska 2014.07.03. 12:29:58

@dr. phil. Sün‼ ツ: a Dunán is látni ritkán hasonlót.:) múltkor vazze valakit kihúztak hajnalban a partra, vízirendőr, mentőautó, mentőautó állt itt abból gondolom hogy meghót hogy a mentő szépen lassan, csendben távozott..:( én meg megyek a kutyával pont arra..:D

Manyecska 2014.07.03. 12:33:38

@Troppauer_Hümér: nemnem.utoljára salsaiskolába jártam. Utojjára. mer mondom félrészegen a zoszlophoz csapódtam néha-a fijjúg besöröztek előtte naén meg a citromos sörömmel nyomultam..:P ON

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 12:34:50

@atörökk:
Telefonáni is lehet benne!4!
A nemzetközi hívás ingyé van!

Manyecska 2014.07.03. 12:34:58

@Troppauer_Hümér: bobpálya? a Mátrában van az Oxigén kalandpark onnan nem messze..aztat?

Atörökk 2014.07.03. 12:39:28

@Manyecska:
Az jó, bobpályás poszt úgyis régen vót!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 12:39:52

@atörökk:
Megállapíthattyuk, hogy bebaszás esetén ideális józanodóhely!3+

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.07.03. 12:41:10

rég voltam az állatkertben, de most már megvárom míg prüntyi felnő.

Atörökk 2014.07.03. 12:41:22

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Hátööö... no szóval maraggyunk annyiba', arrafelé is vótak különös éjszakák!

Manyecska 2014.07.03. 12:43:03

@atörökk: :DD jut eszembe az uram még ott is képes volt telefonálni!, igaz felfelé menet:D Már nem hányni, valódin.@batgirl: nálunk annyi állat van otthon nem vágyom oda:DD

Atörökk 2014.07.03. 12:44:03

@Manyecska:
Mink egyszer dodzsemezés közben pezsgőztünk :D
Igen, nagyon kipihentek voltunk, mikor kitaláltuk :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 12:45:10

@atörökk:
Hát én el tudom képzeni, hogy valami perverz alak beleszórta a mosógépit, mer aszitte, hogy egy ponty maj bekőtözik!
Te meg megtalátad?

Atörökk 2014.07.03. 12:46:19

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Nem, ottan másféle porblémák voltak. A nyakunkba kötött demizson állandóan belökött a zárokba, meg hasonlóak.

Atörökk 2014.07.03. 12:50:59

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Gondútuk, az a biztos, ha megsegíttyük magunkt, szóval egyikünk nyakába a demizson lógott mazzagon, másikunkéba a szódásszifon. Hát így.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.03. 12:55:05

@atörökk:
Azé mondom, hogy ideális hely.
Sétász az uccán így beinfőzijózva, oszt ha kifogy, szinte bármelyik házba becsöngethecc egy légtelenítés mijatt!!4!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.07.03. 13:01:10

@atörökk: betonkeverőt kívánnak üzemeltetni a kórus mellett?

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.07.03. 13:10:58

@hagyma: Nem kell. Csapolt sör csak az étteremben van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.03. 13:46:38

@Tanácstalan: hiszem ha latom
melyik etteremben?
a Gundelban?

AtiSnatch 2014.07.03. 14:21:39

Hééé valaki szóljon az állatkertnek! A papagáj beszökött az irodába és másolja a háború és békét!!44!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.03. 14:32:08

"Az ilyen rendszerek működésének megbízhatóságával kapcsolatban viszont magas elvárásokat kell megfogalmazni, hiszen rengeteg a hibalehetőség"

Bazmeg, ez nem atomerőmű irányítás, csak pár kurva jegyet lehet vele venni. Ha olyan rohadt sok a hibalehetőség, akkor nem kell hibázni, ennyi.

Vesz egy konzerv alkalmazást, és kicseréli a logót. Bár azt is el lehet baszni, ha rossz az oldalarány.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.03. 14:34:17

@Manyecska: Ténmyleg, hajnali négykor már arénáznak a madarak. Én élvezem. Ha majd kiirtja a madarakat, a fák susogása lesz neki a baj.

Benoke2 2014.07.03. 14:35:02

Hát a sok magyarázkodásnak se füle se farka... Marhára nem szimpatikus, mindenesetre sikerült egy nagy adag keserű szájízt adnia magáról az állatkertnek. Mi ez ha nem marketing. Végül is a negatív saját magukat lejáratás nem tilos.

Tanácstalan · http://shipengine.blog.hu/ 2014.07.03. 15:16:15

@hagyma: Akkor pattanj repülőre, nézd meg magad, ne kérdezgess.

A gundel az Kerten kívül van. A jégmacik háta mögött van a Barlang Étterem. Retró választék, átlag konyha, zóna méretű adagok és Gundel árak. Ott van csapolt Soproni 750 forintért.

AtiSnatch 2014.07.03. 16:20:13

egyébként meg mit mért? krumplit?

Aureliano Buendía 2014.07.03. 16:40:54

Panaszos Gergely. Szép név. Mi másért írnák nagybetűvel?

Aureliano Buendía 2014.07.03. 16:44:37

Az Állatkertet régen azért nem szerettem, mert minden állat szomorú volt. Ez javult vajon azóta?

Aureliano Buendía 2014.07.03. 16:46:50

@Troppauer_Hümér: pedig már tavasszal megnyitották mióta a Sió zsilipjét.

Aureliano Buendía 2014.07.03. 16:48:01

@hagyma: mindkettő fizetős
ne kételkedj ebben

Aureliano Buendía 2014.07.03. 16:50:51

@atörökk: nálunk valami céges parádé volt retró hakni Tibo bácsi bebaszva dobálta a pöttyös lasztikat, meg colt dodgem is. Na, csatak részegen az sokkal jobb, én mondom.

Kurbaszov 2014.07.03. 21:25:47

Havi 80-100 ezret fizetni egy jegypénztárosnak igazán olcsóbb, mint egy használható jegyprogramot megvenni olcsón...

ancsika 2014.07.03. 21:38:58

olcsó programnak híg a leve...

de kedves főállású okos kocka... ha nem tetszik az ár, akkor
1., megveszed a pénztárban
2., nem mész állatkertbe

3., írsz egy programot az állatkertnek ingyé :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.07.04. 14:46:44

Ha nem is lettem első azért hozzászólok

Miért nem az állatkert fizeti az E díjat az üzemeltetőnek?
Jónapot!

horex · http://horex.uw.hu/ 2014.07.04. 14:55:01

Esett szó az E vagy kényelnmi díjrol
Miért kell azt a használónak fizetni, amikor az üzemeltetőnek kényelmesebb/olcsóbb a működtetés
Pl. a parkolási rendszer
inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-649649

VT Man 2014.07.07. 14:46:00

Abszolút jogos a kritika +200 / +800 Forintra vonatkozó része.

Tessék a jutalékot az állatkerttől kérni! (Bár a 200 Ft elég aránytalan).

Az, hogy nem saját weboldalon van rendelés, még elmenne, sőt, ha nem lenne ez a lehúzás.

ArnoldBácsi 2014.07.10. 17:23:39

főállású programozó? ezt minek kellett kihangsúlyozni? :D erre verni magadat, szánalmas.

CID 2014.08.03. 10:10:01

Hát b+ állatkertbe online venni a jegyet? Te nem vagy százas... Pusztujkát is online vetted, vagy maradtál a hagyományos technológiánál, és te csináltad?
süti beállítások módosítása