Tékozló Homár

Magyarosch vendéglátás a Borkatakombában

2014.10.07. 13:57 | Homár Hilda | 77 komment

budapest-xxii-kerulet-borkatakomba-etterem-borozo-_7.jpg

P. elment a budafoki Borkatakomba magyaros estjére, majd érezhető malíciával beszámolt élményeiről (gondolom az árral együtt izmosodó elvárásokkal összefüggésben).  Írása egy ponton a vendéglátóegység kritikájából összmagyar nemzetostorozásba csap át, aztán hirtelen puff, vége. Kár, mert ígéretesen indul ez a rész is kajak-kenu vb-vel meg Kaisers-szalámival. De mi lehet a "gagyi néger bohóc történelmi paródia film"? Akinek sikerül megfejtenie, írja már meg legyen szíves! 

Borkatakomba – a magyaros vendéglátás temetése

Francia vendégeink akartak valami magyaroscht, így hazai barátom döntése alapján elvittük őket a budafoki Borkatakombába. 

A katakombának nevezett intézmény nevével ellentétben egy, a budafoki hegybe mélyen benyúló pince vendéglátásra átalakítva. A valamikori borpince voltot a helység elülső részében felállított nagy, üres hordók szimbolizálják. Ezek nagy részét giccses, beülős bokszokká alakították, míg némely másikuk nem túl eredetien mindenféle palackozott borok kirakata. A belső pincerészben hosszú asztalok várják az előre megszervezett külföldi csoportokat, akik az előre megrendelt menüt kapják, pl. betyárlevest (?). Eközben a cigánybanda nemzetközi slágereket húz.

A mi ottlétünk kissé rosszul kezdődött. A megrendelt száraz fehérbor nem volt kellően lehűtve. Azon a véleményen voltunk, hogy ha már egy 7 decis palack 3-4000 Ft körül van e helyen, akkor az legyen szakszerűen hűtve és szervírozva. Az alulképzett pincérgyerek egyszerűen nem értette meg, hogy mi a bajunk, azt bizonygatta, hogy a hűtőből vette ki. Mondtuk, hogy bennünket a végeredmény érdekel, nem a magyarázat. Hozott viszont jégkockákat, így azt tettük a borba (!). A vörösbor viszont hideg volt. Ez volna tehát a budafoki borkatakomba borszakértelme.

A töltött káposzta minden volt, csak nem az, aminek nevezték. Beleadtak mindenféle flekken húsokat, sült szalonnát, zöldpaprikát. Töltött káposztából volt benne a legkevesebb, az is meglehetősen túlfőtt, és ízetlen volt. Az árak ezzel ellentétben rendkívül magas színvonalúak voltak.

A mi kis francia társaságunkon kívűl ott volt egy autóbusznyi izraeli, litván és tajvani turista. A lajbis cigányzenészek így némi kevés magyaros taktuson kívül állandóan a havvanagilát játszották, kb. négyszer, nyilván nem tudtak más izraeli nótát, valamint húztak néhány orosz melódiát a litvánoknak. A primás viszont héberül is előadott egy nótát. Érdekes lehetett volna megtudni a litvánok véleményét az orosz dallamokról. A hangászok odajöttek az asztalunkhoz, ahol 2000 forintért 3 percet bazseváltak. A többi asztalnál pechjük volt, mert pl. a tajvaniaknak eszükbe sem jutott, hogy a fülükbe húzott nótákért bankót ragasszanak a hangászok homlokára.

Amikor a csoportok távoztak, mert ment a buszuk, a hangászok is abbahagyták a munkát. Francia barátaink némi hangulatba kerülvén kérték, hogy egy kicsit még játsszanak. Mogorva válaszuk az volt, hogy majd később, és elvonultak a teremből. Jó húsz perc múlva eluntuk a várakozást, és fizetés után távoztunk. A zenész legények ekkor kezdtek el visszaszivárogni. Távoztunkban mondtuk nekik, hogy most már játszhatnak az üres pincének, már amennyiben ez a bérükben benne van.

A borkatakomba vendéglátói teljesítménye passzolt a magyar átlaghoz. Ilyen pl. amikor rossz himnuszt játszunk a németeknek a kajak-kenu vb-n, amikor ott kokárda Ferenc József képe mellett a Kaiser-szalámin, vagy amikor gagyi néger bohóc történelmi paródia filmjében ott lengedez a magyar zászló címerrel, koronával mint díszlet a díszletváros diszlet-piacterén lefejezéskor, A filmgyári magyaroknak nem jutott eszükbe azt mondani, hogy ezt talán mégse.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leadfoot 2014.10.06. 19:12:09

Ja, igen, a héberül beszélő cigányprímás... :-D

gyedmaróz 2014.10.06. 19:15:10

Valóban, a Gagyi lovag c. filmben tényleg magyar címeres zászló a dekoráció a várfalon.

töpörtő 2014.10.07. 14:12:43

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕җ € η ☻ ▓▓▓▓Martin Lawrence főszereplésével zs kategoriàs filmvigjàték.

Rosszindulatú Vászka 2014.10.07. 14:16:15

Most ez vadászposzt, vagy dicsekvős?

2014.10.07. 14:21:50

vannak turistakopasztásból élő vendéglők. Ezeket nagyívben... erről még nem hallott a posztoló ?
Amúgy jogos a kritikája, de ez megelőzhető lenne.

Rosszindulatú Vászka 2014.10.07. 14:31:06

Azt már tuggyuk, hogy az asztalnál nem rendőrök ülnek.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.07. 14:38:09

"A borkatakomba vendéglátói teljesítménye passzolt a magyar átlaghoz."

Azt kell, hogy mondjam, kedves posztoló, a te helyesírásod is passzol ehhez...

Szóval átlagos magyar vagy...

Martinicske 2014.10.07. 14:46:17

Végül is hány izraeli nótát kellene tudni egy magyar cigánynak? :)

Mindig van fentebb és lentebb, azért vagyunk mi magyarok, mert itt minden olyan amilyen és nem olyan mint más országban.

pizzaboy 2014.10.07. 14:53:08

Egy ilyen helyen a 3-4000-es bor boltban kb 800 Ft. Nemtom mit vártak el akkor úgy mégis.

CsakMintTe 2014.10.07. 15:10:32

Én már ott nem értem, hogy a "díszleten" mi nem tetszik neki. Szerintem jópofa ez a hordós dolog, de nyilván az ízlésről nincs mit vitatkozni, csak ezt a mérhetetlen fanyalgást nem értem.

Van egy olyan érzésem, hogy poszterünk az első pillanattól azzal a tudatos vagy tudatalatti elhatározással tért be a helyre, hogy márpedig itten fanyalogva lesz. Vagy azért, mert oly gazdag, hogy ez neki gagyi (akkor miért nem vitte előre ellenőrzött és neki megfelelőbb helyre a vendégeit), vagy azért, mert oly csóró, hogy kizárólag a vendégei előtti felvágásként engedhette meg ezt magának egyszer az életben (akkor meg miért nem főzött a vendégeinek echte ungarise töltött káposztát, ahogy ő szereti). Szóval kérdés kérdés hátán, én mindenesetre mindig örülök, amikor egy embernek az a fő probléma, hogy a 4000 Ft / 7 dl bor nem a megfelelő hőfokú. De én már csak egy ilyen ecccerű lélek vagyok.

Leone_510 2014.10.07. 15:14:30

nem értem, ha meleg a bor szar a kaja , a vendég feláll és elmegy, a balek marad

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.07. 15:18:18

"Francia vendégeink akartak valami magyaroscht, így hazai barátom döntése alapján"

Öööö... most akkor te nem vagy hazai?

Rosszindulatú Vászka 2014.10.07. 15:23:13

@Hoppácska: monnyuk a magyaroscht azt megkapták, nem értem a problémát.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.07. 16:06:21

Leültek a kommentek...

Akkor okosodjunk egy kicsit. A Hává nágila szövege:

Hava nagila, hava nagila
Hava nagila ve-nis'mecha
Repeat

Hava neranena, hava neranena
Hava neranena venis'mecha

Uru, uru achim
Uru achim belev same'ach

Itt pedig a francia verzió, ahogyan Dalida énekelte:

Hava nagila, hava nagila
Hava nagila venis'mecha
Hava nagila, hava nagila
Hava nagila venis'mecha

Hava neranena, hava neranena
Hava neranena venis'mecha
Hava neranena, hava neranena
Hava neranena venis'mecha

Bien, bien, je suis si bien
que ma joie devient complète
Près de toi le temps s'arrête,
dans tes bras je perds la tête
Serre-moi jusqu'au jour,
danse danse danse mon amour

Dansons car dans les granges le blé se range
C'est le dernier jour des moissons
Dansons sur cette terre fertile et fière
Qui reverra d'autres sillons

Dansons sans plus penser
au mal qu'on s'est donné
Pour faire lever ce grain
qu'on vendra demain

Dansons cheveux au vent
et si de temps en temps
Ton corps serre mon corps
juste un peu plus fort

Uru, uru achim, uru achim belev same'ach
Uru achim belev same'ach,
Uru achim belev same'ach
Uru achim ! uru achiiiiiim
Belev sameeeeaaaaach

diszkriminans (törölt) 2014.10.07. 16:14:28

Sosem értettem, ha egy külföldi ismerős magyaros dolgokra kíváncsi, akkor miért egy parasztvakítós helyre kell elvinni. Az nem elég magyaros, amit mondjuk nap mint nap eszik az ember, még ha nem is kimondottan nevezik magyar konyhának?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.07. 16:16:04

@diszkriminans:
"Az nem elég magyaros, amit mondjuk nap mint nap eszik az ember"

a pizza? a hamburger? a hot dog? a kínai?

Figyel Castro 2014.10.07. 16:27:19

"A katakombának nevezett intézmény nevével ellentétben egy, a budafoki hegybe mélyen benyúló pince vendéglátásra átalakítva"

A katakombak, ha jol tudom, temetkezeste szolgaltak. Kedves poszter, ha egy sirhelyen akarsz enni, menj ki a temetöbe piknikelni!

Drago Brutic 2014.10.07. 16:56:26

Én az egész posztot nem értem. Magyaroschba akartak menni, magyaroscht kaptak, mi a baj? A további a posztoló műveletlenségét minősíti. A hagyományos vendéglői cigányzene legkevésbé sem autentikus Ando Drom féle kannaütős zenéről szól, hanem egy teljesen eklektikus kínálatról a vendég igényei szerint. Kb 200 éve! Teljesen megértem a zenészeket, hogy nem akartak nekik játszani, ez alapján az arrogáns, bunkó stílus alapján.
A katakomba föld alatti üreget jelent, aminek a budafoki pincék meg is felelnek. Vagy tényleg, mit akar a posztoló? Őskeresztény csontvázak mellett vidulni?
Gondolom arról sincs fogalma a posztolónak, hogy Budafok nem számít borvidéknek, mint pld Villány, tekintve, hogy itt csak más borvidékek borait tárolják, dolgozzák fel.
Arról már szó se essék, hogy a töltött káposzta receptjébe rengeteg minden hús belefér, nem csak a "gombóc". A 3 ezres bor pedig csöppet sem számít minőséginek, a kb ezer forintos nagyker árnak felel meg. Alsóközép.
Ez az amikor a műveletlenség arroganciával párosul,

j311 2014.10.07. 17:41:49

Elég ízetlen tréfa íztelen ételekkel viccelődni.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.10.07. 17:42:10

Ha nékem kéne gardírozni külhoni bagázst, először is lecsekkolnám személyes tapasztalat birtokában, hogy hova tereljem őket dorbézolni!
Néha egy kis szutykos nagyobb hangulatot nyújt mint a puccos.

Rosszindulatú Vászka 2014.10.07. 18:47:58

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: lehet, hogy ez egy elégedett poszt, nemes bosszú trianonért.

Atörökk 2014.10.07. 19:03:07

Modorosch buzeránsch szerző posztya.

movhu 2014.10.07. 20:39:24

Ohhhh myyyy Gooood. Képesek voltatok belerakni a jégkockát a borba?
Komolyan mondom, hogy sznobok között is párját ritkítjátok.

Taxomükke (UK) 2014.10.07. 21:43:52

Nem értem a problémát.
Magyarost akartatok?
Megkaptátok.

Ja, ha már senkinek nem jutott eszébe:
Gagyilovag.

igi1 2014.10.07. 21:51:50

Aki képes a bort úgy meginni, hogy jégkockát tesz bele, azt lefejeztetem a törökk egyik emberével.

igi1 2014.10.07. 21:57:00

Te poszter! Ne szívd hiába azt a levegőt.

igi1 2014.10.07. 22:37:32

Ez a vörösbor - hideg, fehérbor nem hideg a fajtától függ, poszterkém.

igi1 2014.10.07. 23:00:21

Az már egyiknek se jutott az eszébe h a fehérbort úgy hűtse, hogy a vörösbor mellé teszi az üveget/poharat ha jelentős a különbség.

a jégkockával vigyázni kell, ízlés dolga, az ehet káros, de van aki otthon így iszik bizonyos fajtát

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.07. 23:00:22

@igi1:
Mivan szivem, a törökk kiengedett a pincébű?

igi1 2014.10.07. 23:01:51

@dr. phil. Sün‼ ツ: ki oszt látod be is sokkoltak rögtön

rafkós, tudja, mikor gyühetek ki

amúgy még mindig szeretlek

asszem, visszatakarodok abba a pincébe inkább

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.07. 23:06:01

@igi1:
Hjaja.
Ímélre meg baszok válaszúni....
Felej channel.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.07. 23:07:27

@igi1:
Akkó vótá te fijú, mikor én lány..

igi1 2014.10.07. 23:12:38

@dr. phil. Sün‼ ツ: a törökkel nehèz tudod ritkán enged ki a fényre, és még az elemeket is elvette

csak a barátsinak szánt gagyi borai között tengetem a napjaim

ne csodálkozz h nem jutok el az email közelébe

nm enged internetezni se :)

igi1 2014.10.07. 23:16:55

Lássátok már a borok hömérsékletéhez is értek unalmamba

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.07. 23:52:52

@igi1:
Jajóvan.
Majd ha válaszüsz, akkó talán kibékülünk.
Mondom: Felej Channel.

AtiSnatch 2014.10.07. 23:56:59

Ekkora fityfasz posztokat.

AtiSnatch 2014.10.07. 23:59:03

És még a telefon órája is siet... Baker.

Zolika1212 2014.10.08. 00:07:35

Nem lepődnék meg, ha azt a 3-4 ezres bort bármelyik hipermarketben megtalálnád 600-800 huf környékén.

ptspts 2014.10.08. 00:52:48

A posztolónak 5 igényét számoltam meg, melyeket ez az étterem nem teljesített. Az igények szerintem nem különlegesek, biztos vagyok benne, hogy van Budapesten olyan étterem, amelyik mindegyiket alapból teljesíti, vagy némi szervezés után teljesíteni tudja. Hogy ne legyen nagy kutatómunka ezeket megtalálni, én -- személyes tapasztalat alapján -- ezt a két éttermet javaslom Budapesten: Búsuló Juhász és Petrus.

Ha a posztoló hajlandó Halásztelekig menni, akkor ide vigye az ismerőseit: Hermina. Ez utóbbi igen jól elkészített, autentikus magyaros ételeket ad gazdag választékkal, és olcsó is. Alapból nincs cigányzene, ezt a posztolónak kell megszerveznie.

Ha valakinek van még javaslata az igények ismeretében, írj meg kommentben!

Köszönjük a posztolónak, hogy kipróbálta a Borkatakombát, így nekünk már nem kell.

Kártérítésy adó hibaként egyik sem róható fel.

ptspts 2014.10.08. 00:56:18

A fenti utolsó mondatom véletlenül maradt benne, nem tartozik a tárgyhoz, kérem figyelmen kívül hagyni; illetve az offolók megpróbálhatják értelmezni.

venszivar 2014.10.08. 01:33:45

"hildácska"

megtudnád, eltudnád magyarázni azt az anomáliát, hogy, hogy a fityfaszba fordulhat az elő, hogy te 2014.10.07. 13.57-kor felrakod ezt a szart....erre az első öt ugató, már 2014.10.06.-ám 19.12-kor hozzászólnak.

a panoptikumból elő jött pár UFÓ?!? elmentek ti a.......

venszivar 2014.10.08. 01:35:30

50. !!!

jól megy a számláló? :DDDDD mostanában?!?

töpörtő 2014.10.08. 06:16:09

@venszivar: most làtom tulajdonképpen én vagyok az ElSööö,elöttem lévök fantom időzonàba kerültek.

venszivar 2014.10.08. 07:10:28

@töpörtő: De te egy szellemnek írtál, mert itt már azok járnak.

opati666 2014.10.08. 08:14:17

Jégkockát teszel a fehérborba és ezek után még minőséget követelsz a helytől? Magadtól miért nem követeled meg? Ja! Mert igénytelen paraszt vagy!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.08. 09:37:30

@AtiSnatch: Ja, csak ide gondolom offolódás tiltódása miatt nem szabad. Hülyékkel nem vitatkozunk, illetve ha valamit mondanak nekem, felfogom, tehát ha a blog urának az a kívánsága, hogy ne legyen off, hát megkapja amit kér, nekem nem gáz.
Az offba viszont tüntetőleg odateszem, hátha lesz egy kis bűntudata :D :) Persze nem, de le van szarva a szar is.

Mindenesetre köszi hogy kiraktad ide is :D

Csimpi csumpi 2014.10.08. 09:45:37

Magyaroscht akartal, nem?

Nesze!

diszkriminans (törölt) 2014.10.08. 09:49:08

@Hoppácska:
Hát ha valaki nap mint nap a sarki büfében eszi a hamburgert, akkor még mindig autentikusabb azt megmutatnia a francia ismerőseinek, mint egy puccos helyet, amiről egyébként előtte fogalma nem volt, soha nem járt ott.

Anno mikor Dániában jártam, az ottani vendéglátónk isteni olasz kajákat főzött :-)

joska61 2014.10.08. 09:57:26

Posztolót savaztátok már? Ha valaki külföldi, de akár belföldi vendéget fogad, miért nem olyan helyre viszi, amit már maga is kipróbált, és tetszett neki?

csak egy néző 2014.10.08. 10:40:20

"Hozott viszont jégkockákat, így azt tettük a borba (!). "
Azt hiszem több komment felesleges.

élhetetlen 2014.10.08. 11:13:13

@diszkriminans: Meg lehet viccelni a külföldit, ha elég fiatal, és nem a te vendéged. Unokahúgom várta londolnból az ismerősét, nálam szállt meg, úgy, hogy én nem voltam otthon. Bekészítettem nekik egy lábas magyarosh kelkáposzta főzeléket, azt a rendes rántással készültet, ilyet úgy sem eszik otthon. Két nap alatt benyomták. Ha viszont egy vendéglő kell, már én is zavarba jönnék. Úgy húszonéve a Róna utcában laktam, a Thököly mellett. A sarok mindkét oldalán volt egy cigányzenés, jó konyhájú hely (Makrapipa, Sárospatak). Ezek nagyon eltüntek.

peter3374 2014.10.08. 11:32:52

@csak egy néző: Hát igen az aki megszólja a helyet, hogy nem elég hideg a fehérbor, mert ő akkora borkóstoló, borász mester, hogy tudja, hogy az adott bort hány fokon kell fogyasztani, de nem visszaküldi, hanem kér bele jégkockát az ritka nagy sznob barom.
Innen kezdve az egész siránkozása csak egy hülye sznob picsogás...

WildBear 2014.10.08. 11:43:25

@Drago Brutic:
"Gondolom arról sincs fogalma a posztolónak, hogy Budafok nem számít borvidéknek, mint pld Villány, tekintve, hogy itt csak más borvidékek borait tárolják, dolgozzák fel. "

Ez nem így van; Budafok régi borvidék, hatalmas szőlők voltak arra, igaz most már a szőlőt Villányból hozzák, és Budafokon dolgozzák fel borrá.
A cigányzenésznek hány izraeli dalt kellene ismernie ?
Nem értem, min fanyalog a posztoló.

oszt jónapot 2014.10.08. 11:47:19

@peter3374: Az, hogy gyökér a postoló, még nem zárja ki, hogy a hely is szar. :)

oszt jónapot 2014.10.08. 11:50:14

@WildBear: "A cigányzenésznek hány izraeli dalt kellene ismernie ?"
Szerintem egyet se, de ha csak egyet ismer, azt nem feltétlenül kéne 20x eljátszani.

csak egy néző 2014.10.08. 11:56:39

@peter3374:
Gondolom a belső zsebében ott volt a borhőfok mérő és az okos telefonján gyorsan megnézte, hogy a fehér bornak mi az ideális hőfoka és ezek után jégkockával beállította az igényes francia vendégeinek az ideális borhőfokot és a hideg vörösborhoz kért egy kólát. Fogadok, hogy civilben sommelier ez a derék vendéglátó.
Egészségükre.

csak egy néző 2014.10.08. 12:01:08

A cigányzenészek "nyilván nem tudtak más izraeli nótát,"
Na ugye ez az eredménye, ha a cigányok nem echte zsidók.
Behubesza.

Drago Brutic 2014.10.08. 12:43:07

@WildBear:
Igazad van :)
Egyébként, ha a posztoló vette volna a fáradtságot, hogy ne csak fanyalogva zabáltassa a vendégeit, utánanézhetett volna annak, hogy a budafoki pincerendszer igazi kulturális érték, római kori eredettel. Maga a Borkatakomba villája remek klasszicista stílusú épület. Szerintem mindezt értékelhették volna a franciák. De nem, ő igazán magyaroschan elégedetlenkedett.

Drago Brutic 2014.10.08. 12:55:32

@WildBear:
A posztoló egyébként a cigány műzenéről is mesélhetett volna, a rengeteg világhíres prímásról, irodalmi tradícióiról,Krúdytól a magyar népszínművekig. Vagy arról az igyekezetükről, hogy a vendég kedvéért még izraeli nótát is eljátszanak. Erre is nyitottak lettek volna a franciák. De nem, ő a pejoratív "bazseválást" használja, és a zenész homlokára gondolja csapni a nyálas bankjegyet a vonó helyett, ami azért szintén jóadag bunkóságról árulkodik. Lásd a jégkockás bor.

DarthVader 2014.10.08. 13:53:32

Szar poszt, szar kommentek, szar étterem, szar ország. Minden stimmel.
(A szar ország nem ebből az egy posztból és kommenthalomból derül ki, számos összetevője van. Csak egy apró részlet a nagy puzzle-ből )

2014.10.10. 11:57:52

Azért egy borospincében berendezett étteremben nem pincehideg fehérbort felszolgálni elég szép teljesítmény... direkt berakták az infralámpa alá, vagy hogy sikerült ez?

2014.10.10. 12:08:14

@diszkriminans: Talán azér, vazze, mert a magyar nem őrzi a hagyományait! Hozzám is jöttek olasz vendégek, hogy ők pusztát meg gulyát akarnak látni, hát most kezdjem el nekik magyarázni, hogy már a hatvanas években áttértek istállós tartásra...? Eh, beraktam őket a kocsiba, és irány a hortobágyi túristakopasztó! Ott aztán megkapták, amit akartak. És még jó, hogy egyáltalán ilyenek vannak, mert ha még ezek se lennének, én ugyan nem tudom, mi a fenét tudnánk mutogatni a túristáknak. A kádárkori sátortetős kockaházakat meg az angol turiból fölöltözködött farmeres, diesel pólós parasztokat?

WildBear 2014.10.17. 11:36:10

Az ilyen embereket, mint a cikk szerzője titulálja úgy Moldova, hogy "akinek a sz.r sem elég büdös..."

Rátóti (törölt) 2014.10.18. 09:37:19

Aki elviszi a fhanszia vendégeit magyarosch vacsorára, az ezt kapja. Nem tudom a posztoló mire számított.

Miért nem nézett ki egy jó éttermet, ami jó konyhát visz, ott jót ettek és ittak volna, igaz nem húzták volna a magyarosch-izraeli-orosz nótákat a fülükbe? Mert ő magyaroschat akart, nem jót.

Ez a gulyás-tschikósch-matyóbaba szentháromság már a 80-as években is gáz volt. Persze a japán meg a tajvani az örömmel fizet érte, mert tudja fotózni a csicsás helyet, a furcsán öltözött, ismeretlen számokat játszó zenészeket. Olyanoknak valóak az ilyen műintézmények, akik egyszer járnak Magyarországra, a sztereotípiákra kíváncsiak, mert a valódi életet, kultúrát, ételeket nem értenék, annyira távoli kultúrából érkeztek, se idejük, se igényük arra, hogy a valódi Magyarországot megismerjék. Olyan képeket akarnak lőni, amit majd feltölthetnek a facebookjukra. Na erre az ilyen cigányzenés helyek valók.

Akinek helyi, magyar a vendéglátója, az meg eljut egy jó étterembe. Ez a vendéglátó felelőssége.

Minden népnél van ilyen turistakopasztóként funkcionáló bazári szórakoztatás.
Lásd Moulin Rouge a franciáknál, ahova épeszű francia nem jár, csak a japán, kínai, tajvani meg amerikai turista.

Faszér' nem olyan helyekre viszik az emberek a külföldi vendégeiket, ahova maguk is szívesen elmennének? Egy olyan helyre, ahol jó a konyha, nincs bazári majomkodás a turistáknak.

És aki magyaroscht akar, azt megkapja, az ne panaszkodjon. Ezért fizetett.

Amúgy a jó étterem meg sajnos nem izgalmas vizuálisan, hangászatilag, ezért a turista nem is élvezné. Ott nem húzza a füledbe a cigány az Akácosút-at.
Hozzátenném, hogy volt szerencsém franciákhoz, akik turista minőségben voltak, na ők aztán semmivel nem voltak elégedettek. A kelet-ázsiai meg mindent beszop, mindennek örül, ami nem olyan, amit otthon megszokott. Úgyse érti, úgyse tűnik fel neki, hogy a töltött káposzta az nem az igazi.

ahanem01 2014.11.07. 13:40:58

@Martinicske: Mondjuk egyet sem. Maradjanak otthon. Jah, hogy az nincs is nekik...

HereGuru 2019.07.18. 14:24:45

Állat az arcok kitakarása a képen :)))))))) Ilyet is régen láttam már.
süti beállítások módosítása