Tékozló Homár

Autó eladás az AAA Autónál FRISSÍTVE

2014.10.08. 09:37 | Homár Hilda | komment

aaa.jpg

Az AAA Autó az egyik legnagyobb használtautó-kereskedés Közép-Európában, mely láthatóan a Monty Pythontól kapta a nevét,  de Sándor nem ezért nem bizniszel velük többet. Viszont irgalmatlan hosszú levélben fortyogta ki magából a bánatát. Figyelem, 14 bekezdéses betűhalmaz! És ez a húzott verzió.

Autófelvásárlás AAA Autó módra - avagy a pofátlanság és a szemétség vegytiszta egyvelege

A minap eldöntöttem, hogy megválok szeretett kisbuszomtól. Még el sem küldtem a hirdetést, máris jött a megkeresés az AAA Autótól. Pár kérdés után mondta a hölgy, hogy a műszakis kollégával történt egyeztetés eredményeképpen 850.000,- Ft-ot tudnak érte fizetni. Én 880.000,- Ft-ért tettem ki az autót, így eléggé megörültem a dolognak, de azért háromszor is visszakérdeztem, hogy tutira kifizetik-e az általuk kínált összeget, elvégre majd 300 km-t utazom a dolog miatt. A kedves hangú Ügyfélszolgálatos Hölgy biztosított arról, hogy ha a műszaki felülvizsgálat rendben van, akkor igen, készpénzben és azonnal kifizetik az összeget. Belementem, hogy felviszem az autót a fóti telepükre.

Vagy kétszer felhívtak útközben, hogy tuti odaérek-e. Az utolsó hívás már a telepen ért. Felvilágosított, hogy rossz helyen vagyok, fáradjak az épület mögé, ott van a felvásárlási recepciójuk. Segond, neki is indultam. Előtte elköszöntem az egyébként szimpatikus, bár eléggé dühösnek látszó fiatal embertől, aki előttem állt a Recepciónál, immár több, mint 3 (három!) órája. Kezdett némi rossz érzés kerülgetni.

A felvásárlós recepció jól eldugva az épület hátuljában: kicsi, még nyitott ajtónál is levegőtlen szobácska, benne egy-egy fájdalmasan hangos ital- és kávéautomatával, egy csomó - láthatóan feszült - várakozóval. Nagy ablak mögött ült a céges fószer - közölte, hogy öten vannak előttem, ez kb. 1-2 órát jelent, elmehetek nyugodtan. 

Nagy nehezen elvánszorgott a két óra, visszamentem. Vártam. Laza fél-egy óra üldögélés után már csak ketten vannak előttem! Kb. három óránál tartott immár a várakozás. Közben beszélgetés, egyre baljósabb a kép. Kiderül , hogy telefonban korrekt árakat mondanak, de a végén többnyire csak a felét akarják kifizetni. Egy idősebb úr azért dühöngött, mert 90 km-ről érkezett egy előre leegyeztetett autóvásárlásra - út közben legalább háromszor felhívta az ügyfélszolgálat, hogy tényleg odaér-e a megbeszélt időre, és ugyan 30 perccel előbb érkezett, az autót mégis pont az orra előtt adták el valaki másnak. 

További közel egy óra múlva sorra kerülök. Jön a srác, beülünk az autóba. Az adatlapon kitöltögeti az alapadatokat (igen, van kormány, légzsák nincs, stb.). Feltesz 1-2 kérdést (szervokormány, ABS). Majd autózunk cirka 80 métert(!), és begurulunk az ügyfélparkolóba. Ott jön a szemrevételezés. Az egyetlen rozsdafolt egyáltalán nem érdekli, megnéz 1-2 gyári ponthegesztést, kipróbálja a hátsó ülést, körbefényképezi az autót, jön a motortér: a szakmaiság kimerül abban, hogy: igen, tényleg van motor az autóban. És kész! Nincs szervízállás, aknából kukkolás, műszeres átvizsgálás vagy autódiagnosztika. Még annyira sem nézik át az autót, amennyire egy laikus autóvásárló néz meg egy megvételre szánt autót az autópiacon. 

Jön az adatok feltöltése a rendszerbe és a vételár lekérése a központból. Állításuk szerint kb. negyed óra lesz. Megjegyzem, olyan 4-4,5 óránál járunk már összidőben.

Közben tovább beszélgetek a többi várakozóval. Megállapítjuk, hogy mindenkit megpróbálnak átverni: pofátlanul alacsony árat kínálva elsőre. Néhányan szitkozódva távoznak, ám van valaki, aki elfogadja a kínált árat, "külföldre utazik, kénytelen elfogadni ezt a szemétséget". Lancia delta (2008-as, korrekt állapot és kifogástalan kinézet), kért ára 2,8 millió, a telefonos ajánlat 2,6 millió volt, az "átvizsgálás" utáni első ajánlat 1,8 millió lett! Hosszas alkudozás után ezt sikerült felszenvedni 2,1 millióra, és ezek után az AAA Autó még felszámol 27.000,- Ft kezelési költséget is!! Mert nekik rengeteg költségük van.

Érkezik az emberem az ajánlattal: 450.000,- Ft. Ha autóból nem is képzik őket, síkideg autótulajdonosokkal való nyugtató jkommunikációból minimum egyetemi szinten. Már csak a túlélési esélyeik emelése végett is...  Az előttem várakozó fiatal hölgynek a mézesmadzagos 900.000,- Ft-os telefonos ajánlatra mondtak szintén 450.000,- Ft-ot, de nem volt vevő a baromságra. Közölte a maga emberével, hogy menjen vissza és addig ne jöjjön elő, míg a vételi ajánlat nem kezdődik 8-assal. Én csatlakoztam a kezdeményezéshez. Újabb várakozás, ismét fél óra.

Hív az Ügyfélszolgálat: Miért akadéskodok én, amikor korrekt árat mondtak. Felvetem a csalogató megbeszélésen mondottakat, mire letolnak, hogy telefonban csak irányárakat mondanak, és különben is - most tessék figyelni!!! -, nekik a maximális keretük 650.000,- Ft erre az autóra. Puff neki! Ha eleve tudják, hogy csak 650-et adhatnak maximum, akkor miért mondtak - akár irányárnak is - 850-et??? A kiválóan kiképzett ügyfélszolgálatos hölgy erre már nem tudott mit felelni.

Némileg viccesen megkérdeztem még, hogy ha már ennyire becsaptak, akkor legalább az útiköltségemet térítsék vissza. Hát, nem, nem térítenek semmit és egyébként is, részükről ez az ügy le van zárva. De azért mondjak én egy árat. Ok, megint visszakérdezek: ha 650 ezer a felső keret, tudnak többet fizetni, bármilyen árat mondok is? A válasz: határozott nem. Elköszön és rám csapja a telefont. Közben érkezik az emberem a forgalmival. Sajnálkozva még megjegyzi, hogy a tapasztalata szerint 550 ezernél nem szoktak többet adni egy olyan autóért, mint az enyém. Tehát ennyi, hazaindulok...

Összegzés:
- Az AAA Autónál az autókon láthatóan csupán egy profi takarítást eszközölnek, még a pár 100 vagy 1000 forintos, hiányzó műanyag alkatrészeket sem pótolják, nem hogy komoly műszaki felülvizsgálást vagy rendbehozatalt végeznének. Nem is csoda, másra nem igen futja a a 27 ezres kezelési költségből, az árrésből pedig ilyesmire nem költenek. Érdekes kalandnak ígérkezik bármiféle garanciavállalásuk, ha mégis probléma lenne a náluk vásárolt autóval.
- A telefonos ajánlat a kitett hirdetési árhoz olyan közeli, hogy nehéz neki ellenállni: az emberek 90%-a sanszos, hogy elviszi a telepre az autót. Ott aztán elkezdődik a lelki nyomásgyakorlás a hátsó recepcióval, a kis helységgel, a több órás, fölösleges várakoztatással, a megalázóan pofátlanul alacsony tényleges árajánlattal. Azok, akik messziről érkeznek, vagy rá vannak valamiért szorulva, a végén némi alkudozás után belemennek az árba. 
- Nekem biztos kifizetésre ígértek telefonon 850ezret, tehát előre megfontoltan vertek át, hátha bejön. És láthatóan nem kivétel vagyok, hanem ez az alap: mindenkivel így járnak el, mindenkit megtévesztenek hamis ígéretekkel és konkrét, tetten érhető hazugságokkal. 

Kérem szépen, EZ a valódi AAA Autó Group.

Sándor

UPDATE 10.09 11:06

Az alábbi reakciót kaptuk az AAA Autótól:

Az AAA Auto komolyan veszi a szolgáltatásaival kapcsolatos valamennyi észrevételt, ezért sajnálattal olvastuk a posztban leírt tapasztalatokat. Kérjük a levélírót, szíveskedjen elküldeni elérhetőségeit az info@aaaauto.hu e-mail címre annak érdekében, hogy kivizsgálhassuk az esetet. Természetesen a vizsgálat eredményéről tájékoztatni fogjuk a levélírót is. Az AAA Auto folyamatosan törekszik szolgáltatásai színvonalának emelésére, ezért mindenkor számít ügyfelei véleményére és javaslataira, amelyeket ugyancsak az info@aaaauto.hu e-mail címen vár.

Az AAA Auto vezetősége”

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2014.10.08. 09:45:01

Telefonbeszélgetést fel kell venni, ott érthetően elmondatni az AAA-s majommal, hogy ha a megbeszélt áron nem veszi át az autót fizeti az útiköltségedet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.08. 09:47:42

". Néhányan szitkozódva távoznak, ám van valaki, aki elfogadja a kínált árat, "külföldre utazik, kénytelen elfogadni ezt a szemétséget"."
Itt van a kutya elásva, valószínű arra játszanak, hogy a vevő úgyis kényszerhelyzetben van. Meg amíg van elég balek, minek törjék magukat? Jó reggelt kívánok.

" Az AAA Autónál az autókon láthatóan csupán egy profi takarítást eszközölnek, még a pár 100 vagy 1000 forintos, hiányzó műanyag alkatrészeket sem pótolják, "
Nepper sem feltétlen csinál mást, ne nyiszogj

HA nem tetszik, és van bizonyítékod, mehetsz a fogyasztóvédelemhez... Az AAA-ról meg már régen lehet tudni, hogy ilyen pofátlan cég.

Különben sosem értettem azokat, akik ha nem valami speckó dolgot keresnek, elmennek rohadt messze egy autóért (kivéve ha Németország). Főleg itthon, benne van hogy a magánszemély is csak kamuzta a szép vasat, és ugyanúgy mehetsz haza, buktál 10-15 ezret.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.10.08. 09:47:50

AAA Auto = nagykereskedelmi autónepper. Ezek után mi a meglepő ebben a történetben??

Azért a posztoló is gondolkozhatna 1 percnél többet. Ha az Ő kocsijának 880 a piaci ára, akkor miért adna egy kereskedés 850-et? Ha még el is tudja adni 880-ért buktak rajta. (30-nál több a költségük egy kocsin (tárolás, alkalmazottak stb stb))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.08. 09:48:45

@Dr. Kix: +1. Csak az engedély nélküli felvételkészítésért meg még téged vágnak meg, ha keménykedsz. Persze ha közlöd a telefonossal, hogy felveszed, 99%rád vágja.

joska61 2014.10.08. 09:54:49

Jé, ezek léteznek még Magyarországon? Amilyen stílben nyomják, azt hittem már rég becsődöltek. Budaörsről el is tűntek.

Dr. Kix 2014.10.08. 09:58:02

@joska61: Nyilván szólni kell arról, hogy felveszed, amit mond. Ebből persze egyenesen következik az is, hogy annyira nem lesz már fontos, hogy odavidd nekik a kocsit.

Dr. Kix 2014.10.08. 09:59:06

@ColT: @joska61: Az előző válasz ColTnak ment. :)

diszkriminans (törölt) 2014.10.08. 10:05:37

@amsz:
"Azért a posztoló is gondolkozhatna 1 percnél többet. Ha az Ő kocsijának 880 a piaci ára, akkor miért adna egy kereskedés 850-et? Ha még el is tudja adni 880-ért buktak rajta. (30-nál több a költségük egy kocsin (tárolás, alkalmazottak stb stb)) "

De nem tudhatod, hogy a konkurenciához képest mennyiért tette ki, az is lehet, hogy az övé volt a hasonlók közül a legolcsóbb, és a többi 1 milkától kezdődött. Nem állítom, hogy így volt, csak annyit, hogy az, hogy mennyiért teszi ki, nem jelent semmit. A legtöbb esetben persze az a jellemző, hogy az emberek többért teszik ki, mint amennyi a valós piaci ára lehet, amennyiért akadna vevő, de ebből nem következik, hogy ez esetben is így lett volna.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.08. 10:16:20

@Dr. Kix: Ennyi :)

@diszkriminans: Attól még a cég valósítja meg a megtévesztést, amikor azt mondják, hogy megadnak érte annyit. Akkor mondják azt, hogy irányár. Ha fixre mondja, akkor az a vásárló megtévesztése.

AtiSnatch 2014.10.08. 10:24:00

Monty Piton professzor. Nincs több kérdésem.

diszkriminans (törölt) 2014.10.08. 10:24:27

@ColT:
Ez így van. Ez teljesen független attól, hogy mennyire volt reális, a lényeg, hogy hazudtak, a posztoló meg szopott emiatt.

Manyecska 2014.10.08. 10:24:53

Monty Pitonnal kizárólag Monti-csárdást járunk a zágyban, mostanában..:D
AAAAAAA, mondjon le!!

AtiSnatch 2014.10.08. 10:26:44

@Manyecska: milyen biciklit vettél? Montit? Az simán átmegy a ponton hídon :D

ferand1979 2014.10.08. 10:32:24

Elvből nem szabad neppertől autót venni, és egyben meggondolandó, hogy autós viszonteladóktól vesz-e az ember. A használt autós kereskedők néha jóval drágábban adják el az autót, mint a magánszemély... Ellenben lehet, hogy ha valamilyen garancia hálózatos helyről veszed, ahol garantálnak km állást, jó műszaki állapotot (na nem az AAA-ban, hanem pl. a Skoda-WW Garancia, nem jut eszembe a pontos neve...), stb..

Viszont azt is tudom, hogy a viszonteladók jobban keresnek a használt autós bizniszen, mint az új autókon. Ugyanis kevesebb újat adnak el, mint használtat.. És jobban tudnak játszadozni a használt autók árain (esetlegesen a bevallott, leadózott árkülönbségeken) mint az újakon, ami minden számlás... Emellett beteszik a szokásos egyéb szolgáltatásokat, pl. állapot felmérés, kezelés költség, stb..
Pedig egy jó ügyfél 1-1 ingyenes szoláltatás miatt később hajlandó lenne akár drágább olajcsere, drágább szervizekre is ugyanoda menni...
Ha eleve elriasztják őket... Nem tudom mire számítanak.

7 éve voltam az akkor még Budaörsi AAA autónál. Egy autót megnéztünk, kipróbáltunk. Kopogott a kerékagy, de a srác szerint azzal nincs is gond. A motorra elviekben garanciát adtak volna 6 hónapra.. De hogy ez miben merült volna ki, nem tudom... Mindenesetre nem vettem meg... Mert gyanús volt, hogy egy 15 éves autóra mitől adnának "garanciát" bármire is??
Magánszemélytől, garázsból kiparkolva egy karc nélküli tökéletes fényezésű, rozsdamentes Skoda Fábiát vettünk akkor, tetőcsomagtartóval, 4 téli és 4 nyári gumival, jó műszaki állapotban.. És maximálisan meg voltunk vele elégedve. Még most is működik, bár 21 éves, és van már másik kocsi is a családban, de még állványokat pakolni velejó, és elugrani munkába meg haza...

ferand1979 2014.10.08. 11:06:11

@neménvagyok: igen, köszi... De van még egy D-vel kezdődő is... az sem jut eszembe
Ami autót ezeken a helyeken vettünk munkahely, ill. ismeretségi körben, azt jól átvizsgálták, nem is volt gond vele...

Hartmy 2014.10.08. 11:07:26

Voltunk AAA autónál autóvásárlási szándékkal, oda fajult, hogy az akkori kocsinkat már ők akarták megvenni. Akkor az autó piaci ára kb 2.2 millió volt. 1.3ról indultunk. Bekérték a forgalmit meg mindent hogy értéket állapítsanak. Kijött a felvásárló, első ajánlat 1.3, nem adjuk. Jött újra, 1.450, nem adjuk. Jött megint, 1.6. Na menjetek még vissza kétszer utána beszélgetünk. 1.8 volt ahol ők megálltak, de úgy kellett kikönyörögni a forgalmit, hogy haza tudjunk jönni, mert nekik mindenképp kellett a kocsi. Ha akkor kp-ban 2-t adnak érte, akkor ott hagyjuk, de nem és rohadt nehezen sikerült végre minden papírt visszakapni.

Martinicske 2014.10.08. 11:08:07

Szerintem ez megint egy nagyon jó poszt. Nem Manyecska, nem én küldtem be. Mintha valami fejlődés lenne a blogban.

Van aki írja, hogy jaa AAA az mindenki tudja ilyen meg olyan, de én például nem tudtam. Most már tudom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.08. 11:11:36

@ferand1979: "De hogy ez miben merült volna ki, nem tudom... Mindenesetre nem vettem meg... Mert gyanús volt, hogy egy 15 éves autóra mitől adnának "garanciát" bármire is??"

A kereskedő adhat garit, meg egy 15 ées vas nem is lesz problémamentes, de ritka az a korrekt kereskedő, aki valóban vállal is garanciát, nem csak mondja. Na meg az tuti nem az AAAaaaargh autó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.08. 11:12:57

@Martinicske: Hát nekem ismerős volt velük szívón... Meg lehet is olvasni róluk autós oldalakon. Olyat én is olvasok néha, bár nem szoktam autót venni.

Fejlődés a blogban. Visszafele? :)

2014.10.08. 11:13:21

óó istene: az AAA elég hirhedt a magyar piacon, már vagy 8 éve kezdték először a szemétségeiket, aztán bezártak és most megint elkezdik? Gondolják, hogy már elfeledték az ügyfelek őket és új balekokra vadásznak.
Hát szánalmas.

2014.10.08. 11:17:27

@ColT: azt a garanciát SOHA nem fogod tudni érvényesíteni. Csak mézesmadzag.

ferand1979 2014.10.08. 11:18:16

@Hartmy: ez az ami aggaszt és egyben dühít is.. Bekérik az irataid.. És még Te kell érte könyörögj, hogy odaadják..
Ezt rühellem máshol is.. nincsenek tekintettel az emberre. Ténylegesen vissza akarnak élni a türelmével..

2014.10.08. 11:20:01

@Dr. Kix: nem mond BIZTOSat, hanem HA a műszaki átvizsgálás eredményes. Majd kitalálják, hogy ez meg az a probléma vele... mármint ezt mondanák ha bíróságra vinnéd az ügyet.
De nem fogod.
És senki nem teszi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.08. 11:20:36

@Kulics: +1 Az elvet mondtam, hogy a kereskedő törvényileg vállalhat garit. Tudod, komoJ szakmaY blog, relevántos hozzászólás :D

2014.10.08. 11:27:24

@ColT: ja ! ha csak úgy nem !
de nem úgy volt, hogy a románok éjjel ellopták a lovainkat ?

herk 2014.10.08. 11:36:05

Neppernek eladni semmi ertelme. Amennyiert eladod neki, mas normalis ember is megvenne. Mondom a peldat: Ismerosom eladna az Ignis-et. Azt mondja, h ilyen kocsikat 700-800 ezer forint korul adjak, o" odaadja nekem 750 ert. Mit szolok hozza? Ha mondom, kicsit sok. Lejjebb esetleg? Nem, nem adja olcsobban. Elviszi nepperhez. A nepper megadta neki a 650 ezret (!!!), o" meg elfogadta, mert a neppernel rajott, hogy tenyleg csak ennyit er :))) A nepper 2 nap alatt tuladott rajta 750 ezert. (utanajartunk). Osszegzes: ha nekem 650 ert adta volna, en is megvettem volna.

McZozo 2014.10.08. 11:40:17

@amsz: Nem erted a lenyeget. Nem azzal van a baj hogy 400 at 600 at er nekik a 880 as auto hanem az hogy telefonban igeretet tettek 850 re hogy odacsabitsak.
Ha telefonba ugy kezdi a holgy hogy erre az autora ilyen evjarattal a max 650 es ebbol meg lejohet 50-70 allapottol fuggoen akkor nincs problema tudod mire szamits, de igy netto csalas megtevesztes es raadasul meg koltsegekbe is vernek foloslegesen

Rosszindulatú Vászka 2014.10.08. 12:02:40

Elképesztő. Sohasenem gondoltam volna, hogy a kereskedől drágábban adják el a cuccost, mint amennyiért veszik. Hihetetlen. Nem-e lehetne-e velemit-e tenni ezellen-e?

Nemzeti autópiac?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.08. 12:19:55

@Kulics: De, azok adják a dácsiába is a lóerőt!

@herk: LOLZ

@Rosszindulatú Vászka: Ne adj ötleteket :D

herk 2014.10.08. 12:48:58

@Rosszindulatú Vászka:
"Elképesztő. Sohasenem gondoltam volna, hogy a kereskedől drágábban adják el a cuccost, mint amennyiért veszik. Hihetetlen. Nem-e lehetne-e velemit-e tenni ezellen-e?"

Hadd nyissam fel a szemedet és engedjek be némi fényt:
A gyümölcskereskedő micsinál? Vesz _10 tonna_ gyümölcsöt _külföldről_ és _itthon_ eladja _1_ kilónként.
A pék micsinál? Vesz _lisztet_ és eladja a _kiflit_.
Az autókereskedő micsinál? Vesz _1_darab autót _itthon_. Elad _1_ darab autót _itthon_.

Szummázva:
1.
Gyümölcskereskedő: 10 tonna vs 1 tonna. Külföld vs Belföld
2.
Pék: Liszt vs Kifli
3. Autokereskedő: 1 darab vs 1 darab. Itthon vs Itthon.
Magyarán az autókereskedő csak egy adó, amit el kéne törölni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.08. 12:55:20

@herk: A 3-ra megvan a megoldás : eladod te magad, magánszemélynek. Ha ráérsz.
A fél társadalom ilyen közvetítőtevékenységekből él, és hülyére keresik magukat :D

Rosszindulatú Vászka 2014.10.08. 13:02:45

@herk: te ismersz olyan autókereskedőt aki csak egy darab autót árul?

herk 2014.10.08. 13:19:50

sz@r dolog neo-nak lenni...
Szoval:
@ColT: nem az eladassal van a gond, hanem a vetellel. A nepper lefolozi a sapot. A jo veteleket degradalja le normal vetelre.
Ha meg mindig nincs meg:
Probalj aron alul eladni egy kocsit, egybol megveszi a nepper es tovabbadja masnak normal aron. A vevo az, aki elesik a jo veteltol. Szoval a nepper nem vegez hasznos munkat, csak leveszi a sapot.
A gyumolcskereskedo hasznos munkat vegez, mert o kulfoldrol hozza be a gyumit es egyszerre 10 tonnat vesz.
A pek lisztbol csinal kenyeret.
A nepper lof@szt se csinal. Ugyanarra a piacra ugyanazt dragabban eladja. Nincs ra szukseg. Csak piocak.

@Rosszindulatú Vászka: Egyszerre csak 1 darab autot vesz. Az autovasarlasok fuggetlenek egymastol. Ezert kulon kezelhetok. Vesz egy autot, ugyanazt az autot ugyanarra a piacra eladja.

A gyumolcskereskedo nem tud 1 kilogrammot venni, o 10 tonnat vesz

Rosszindulatú Vászka 2014.10.08. 13:23:29

@herk: hát én még olyan zöldségessel nem találkoztam, aki tonnaszámra venné az almát.

Trunkel 2014.10.08. 13:27:31

Hát lehet itt ekézni a csávót, de tényleg rafináltan csinálják a kis AAAs genyák. Engem is megtaláltak, mikor hirdettem a család szeme fényét. Konkrétra mondták, hogy kifizetik jóáron, de mindenképp úgy menjek, hogy ott helyben aláírunk, sőt még a hazavitelemről is gondoskodnak. Mindezt néhány fénykép alapján.
Mivel a verda az asszony nevén volt, őt is át kellett szervezni Budaörsről Fótra. Megtettük. Na fél óra után látva az ideges fejeket már éreztem, hogy ez nem egy nyerő dolog. Addig 3 ügyfelet láttam végezni, de egyet sem közülük, akivel végül leültek volna szerződni.
Ez volt az a pont, ahol szóltam az ügyintézőnek, hogy rögtöngyorsan adja vissza a forgalmit és astalavista.
Igazából azt a családot sajnáltam, akik előttünk kiverték a hisztit (nagypapa, apuka, anyuka, 2 gyerek), hogy már 2 órája ott vannak és még csak sorra se kerültek.
Geciség az egész.

herk 2014.10.08. 13:29:35

@Rosszindulatú Vászka: Latom, Baratom, te is a lenyeget fogod meg a dolognak.
Segitek:

1 tranzakcio

Zoldseges, alma:
vesz > 10 kg
elad < 10 kg

Autokereskedo, kocsi:
vesz = 1 db
elad = 1 db

Rosszindulatú Vászka 2014.10.08. 13:33:18

@herk: én még olyat nem láttam a zöldségesnél, hogy valaki egyszerre 10 kg almát vegyen.

MrZed001 2014.10.08. 13:34:27

A 21. században élünk vagy mi a fene ?
Már rég el kellett volna dózerolni minden használt autó kereskedést, és bezárni minden ingatlanközvetítőt.
A sok bolond még mindig nem érti, hogy ELLENED VAN, NEM ÉRTED ?! Belőled él, s nem érted !

nyomdasz63 (törölt) 2014.10.08. 13:35:52

Szegeden is ilyen férgek voltak vagy fél évtizede...el is mentek a városból!

joetaylor 2014.10.08. 13:39:58

Ahogy látom nem sokan vettek itt még használt autót. Elmenni és megnézni nem egyszerű mert egyeztetni kell a tulajdonossal és persze mindenki becsületes meg szent de minimum boldog. A kereskedő ebből él és van nála jó sok kocsi. Nyitvatartási ideje is van amikor meg lehet nézni a kocsikat. Egy nap alatt végig lehet nézni tíz olyan kocsit ami különböző kereskedésben áll, de tíz magánszemély nekem nem jön össze három nap alatt sem. Nem minden nepper árul rossz autót de alacsony áron nem fog senki sem jó kocsit venni. Sem neppertől sem magánszemélytől.

herk 2014.10.08. 13:41:05

@MrZed001: az ingatlankozvetito a masik fele. Probal kizarolagossagot szerezni, kozbe semmit sem csinal, de az 5%-ot eltenne.
Kell egy ingyenes online lakaskozvetito allami tamogatassal, aztan kesz. Megmarad fel misi az elado zsebeben.

MrZed001 2014.10.08. 13:43:16

@herk:
Tele a net ingyenes autó és lakáshirdetési portálokkal, csak fel kell tenni oda és kész. Ennyi.
Semmi állami nem kell hozzá. Az hiányozna még, egy nemzeti ingatlanközvetítő le és kiakasztó vállalat ... brrrr :D

herk 2014.10.08. 13:46:45

@joetaylor: Te 100.000 Ft-ert nem mennel el 4-5 helyre? Gondolkozz!! Mennyit keres a kereskedo 1 auton? Megis? Tippelj! Kb 100.000 Ft-ot. Ezert ezeket osszegyujti. Te mar csak 100 ezerrel dragabban tudod megvenni.
Ha nem lennenek, te is megvehetnek 100.000 Ft-tal olcsobban, ahogy az autokereskedok.

A nepper nem arul _olcso_ es _jo_ autot.
De egy maganszemely arulhat.
En inkabb elmennek 5 helyre, hogy megsporoljak 100 ezer forintot.
De most nem lehet, mert azok a kocsik mar a neppernel vannak.

herk 2014.10.08. 13:48:43

@MrZed001: de megveszi a nepper olcson es tobbert eladja, mikozben _HOZZAADOTT_ ertek nincsen. Eloled, meg elolem happolja el a jo fogasokat.
A lakast mar nem veszik meg, csak kozvetitik.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2014.10.08. 13:52:36

@ferand1979:

Nem kötekedésképp, de '99-től gyártottak Fabia-t, tehát a legidősebb is 15 éves.

ferand1979 2014.10.08. 15:24:17

@Darren79: Favorit, igazad van.. csak mindig keverem a munkahelyi autómmal... Favorit, Fabia... :-)
köszi a helyreigazítást...

2014.10.08. 16:22:36

@herk: mit rugózol ezen a darabszámon ???
az autókereskedő megvesz, tárol, benne van a pénze és nyilván drágábban eladja.
A hozzáadott értéke az hogy nem az eladónak kell végighallgatni a leendő vevők köcsögölését és a bizonytalani időtényező, hogy mikor találja meg az igazi vevő.
Ilyen alapon az ingatlanközvetítő meg tényleg SEMMIT nem csinál. Meg se veszi a lakást !
Nem tudsz túljutni azon, hogy vannak ilyen szakmák ???

Atörökk 2014.10.08. 16:50:53

Tényleg nincs szervízállás?

hpapagaj 2014.10.08. 17:05:52

Szlovákiában ugyan így működnek. :D

" Ha eleve tudják, hogy csak 650-et adhatnak maximum, akkor miért mondtak - akár irányárnak is - 850-et???”

Azért hogy odacsábítsanak.

Benoke2 2014.10.08. 17:37:28

@ColT: Felveheted csak nem hasznalhatod nyilvanos celokra, viszont birosagon hasznalhato...

Herr Glatzkopf 2014.10.09. 00:35:53

@herk: Hozzáadott érték pont, hogy van, mert a haszmáltautó kereskedő azt tudja, amit a magánszemélyek közül nem mindenki: egy kis csinosítgatással, marketinggel eladja (gyakran még) a szart is! Elárulom neked, hogy amit megvesz, majd elad, az után leadózik, közben fizeti a keletkező egyéb költségeket, mint pl. a telephellyel kapcsolatos kiadások, a hirdetések után fizetendő díj, az alkalmazottakkal kapcsolatos kiadásokat, persze csak ha nem egy one-man-business-ről van szó.
Sokan nem akarnak foglalkozni az eladással, mert pont meg akarják spórolni az időt a hirdetés szövegezésének és a fotók készítésével, a hülyékkel történő vesződéssel, ilyesmik. Az alacsonyabb vételár gyakran éppen az emberek kényelmének a következménye, mert lehet, hogy ha valaki rászán még plusz 1-2 órát, akkor nagyobb eséllyel el tudja adni magánszemélynek.

Herr Glatzkopf 2014.10.09. 00:43:09

Az átveréssel, hazugságokkal természetesen nem értek egyet, mert azzal ad 1. átverik az embereket, ad 2. a tisztességes autókereskedők renoméját teszi tönkre.
Egyébként akkor lenne szép világ Magyarországon, ha a németországi előírásokhoz hasonlóan a kereskedőknek, neppereknek stb., tehát a magánszemélyeken kívül mindenkinek 1 év jótállást kellene adni bármilyen eladott használt autóhoz!

Sandor Akarki 2014.10.09. 00:53:49

@ColT: Tévedésbe ejt vagy abban tart. BCS. Úgy hívják csalás. Azaz, ha felveszi és feljelentést tesz, akkor felhasználható a felvétel.

Körömcsiga 2014.10.09. 00:56:04

Nem szabad foglalkozni ilyen sms küldős kereskedőkkel. Méghogy én vigyem oda az autót 90km-ről... Ha kell, jöjjön el, megnézheti.

neoteny · http://word.blog.hu 2014.10.09. 02:12:48

"mondta a hölgy, hogy a műszakis kollégával történt egyeztetés eredményeképpen 850.000,- Ft-ot tudnak érte fizetni"

Olyan szegény még soha senki sem volt hogy ígérni ne tudott volna.

McKinney 2014.10.09. 06:11:45

Venni kell tőlük nem eladni

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.10.09. 06:42:33

Megoldások:

AAA kocsit akar venni? Akkor menjen ki a helyszínre érte, megbeszélt időpontra. 15 percnél nem szabad rájuk többet várni.

AAA forgalmit akarja látni? Előtte le kell másolni és csak a másolatot átadni.

... és nincs gond, nincs sírás :-)

avan 2014.10.09. 08:28:30

Nincs retorzió, az a baj sajna. Valaki, aki tökösebb, vagy nincs veszteni valója, odamegy és formatál..., vagy valami ilyesmi. Semminek, de semminek nincs következménye, bárki, bármit megtehet ebben az országban. Azért ilyen pofátlan és bátor, mert mindenki sunnyogva elmegy, vagy belemegy a gusztustalan ajánlatba.
Fogyasztóvédelem? :) Igen, az egy komoly intézmény valóban...
Gyakorlatilag itt az előbb ütök, majd kérdezek taktikát kell alkalmazni.

Netuddki. 2014.10.09. 08:31:33

@vilagnezet.blog.hu: Muhaha! Balfasz ige! Mer' mindenki úgy ugrál ahogy te fütyülsz mi? te takonygerincű, blogbólkitiltogatós balfasz!

Netuddki. 2014.10.09. 08:34:30

Van egy olyan, hogy Gazdasági Versenyhivatal. Tessék panaszt tenni!
Ha már pár órát ott dekkoltattak a semmiért, ingyen bérmentve, én biztos még egy fél órát rászánnék a panasz megfogalmazására...

PonyvaMester · http://ponyvamester.hu 2014.10.09. 08:46:55

Nem értem ezt az okmányvisszanemadós problémát. Ha nem adja azonnal vissza, rendőrt kell hívni. Adja vissza neki. Ez meg nagyon helyes, hogy kiderül itt ez a sok info az AAA-ról. Mehetne egy esetleírás facebook-on is.

2014.10.09. 08:54:36

Az már eleve gyanús, ha el kell VINNI az autót a "vevő" - höz.
Ha kell neki érte jön. A piac jól áraz, a jó kocsikat elviszik, a túlértékelteket nem.
Nekem is van egy B-G Astrám, 21 éves piaci ára 120000 ft. Úgy vinnék el, ha levizsgáztatom (alaphangon 60E) 100000 - ért. Inkább marad, betétlapdonornak jó lesz....

fingerbangs 2014.10.09. 09:13:05

engem is megpróbáltak átvágni, nagyon gáz cég, fogyasztóvédelem, meg a többi ilyenkor hol van?

2014.10.09. 09:23:36

Én nem ismerem a társaságot mert nem érint a téma jelenleg de tanulságos poszt...

Phrascarica 2014.10.09. 09:26:01

googleba írjátok be:aaa autó vélemény
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9154917
Aki ennyit nem képes beírni a googleba, az kifizeti a tanulópénzt.
Csak 1 oldal elolvasása után is kialakul a kép. Jót egyáltalán nem ír róluk senki. Lehet gondolkodni hogy vajon miért?

tlantos 2014.10.09. 09:51:20

Viszont ilyen konstrukcioban erdemesebb bevinni a csonticarhoz. Minden szart megvesznek olcson :)

csak egy néző 2014.10.09. 10:00:25

Ez a szlovák AAA éppen olyan fos cég, mint az Orange Way buszos banda. Mindenki tudja, hogy szemét cégek de amig van lószar, addig van veréb is van alapon gazdagodnak.

DemoJoe 2014.10.09. 10:17:52

Mindenkinek öszinte köszönet a sok infóért. Ganyé egy banda de hála Istennek azért vannak normális üzletmenetű cégek is.

Utolsó két automat a legnagyobb portállal adtam el 160 óra ill 30 perc alatt korrekt áron. Nincs szükség ilyenekre...

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 10:53:54

@herk:
Normális esetben a használt autó kereskedéseknek is van hozzáadott értéke.

Autó vásárlóként egy alkalommal végig tudsz nézni egy rakás autót, nem kell hozzá 30 alkalom, és ugye lakhatsz olyan helyen is, ahol nem túl nagy kínálat, tehát egy rakás utazástól is megkíméled magad, ha egy füst alatt kocsit végignézhetsz. Ha szerelővel mész, aki megnézi, akkor szintén nem kell 30 helyre hívni a szerelőt. Hogy megér ez mondjuk 100 ezret? Kérdés kinek, mert nem egyforma az értéke az időnknek, és egyébként az sem egyforma, hogy ki mennyire szeretne 30 különböző eladóval felvenni a kapcsolatot.

Eladóként meg nem kell egy rakás vevővel tárgyalnod. Szintén egyén függő, hogy ez ér-e annyit.

Ettől még az AAA, mint a posztból kiderült, egy nem korrekt cég, de magára a tevékenységre van igény, tehát nem mondhatod azt, hogy szükségtelen.

diszkriminans (törölt) 2014.10.09. 11:00:15

@beszoptuk:
Mi az a B-G Astra? B Astra olyan nincs, G Astra meg nem lehet 21 éves. Nem F Astrát akartál írni? :-)

Amúgy ennyire idős autókkal nem foglalkoznak a nepperek, 200 ezres érték alatt már nem lehet annyit leszedni az árrésen, hogy megérje nekik. Azért mondtak lehetetlen árat, meg hogy műszakiztasd. Max. beszámítással kerül ilyen értékű autó kereskedőhöz, egyébként csak magánszemély veszi magánszemélytől.

joska61 2014.10.09. 11:00:50

@Dr. Kix: Éreztem én, hogy valami nem frankó a mátrixban ;-) Sebaj.

CJKrisz 2014.10.09. 11:09:37

Épp időben jött ez a post és a hozzá tartozó több tucat hozzászólás, amelyekben szinte mindenki hasonló tapasztalatokat oszt meg. Kinéztem náluk egy szimpatikus Honda Civic-et, de ezek után hótzicher, hogy nézelődöm tovább és nem kell a portékájuk.

joska61 2014.10.09. 11:11:51

@CJKrisz: Azt nagyon jól teszed.

The Good Boy ! 2014.10.09. 11:26:23

aki kicsit is jártas autóügyben, az emlékezhet rá, hogy ez a sok A betűs cég már jelen volt pár éve kishazánkban. akkor bezártk és eltüntek innen. most visszatértek újra. A módszereik ugyanazok, mint amiről akkoriban hallani lehetett. Kihasználják azt, hogy esetleg az embereknek új a cégnév, vagy elfelejtették a 8 éve hallott sztorikat. Szerintem ujabb 2-3 év, és ismét veszik a sátorfájukat, mert addigra megint sok lesz az átverős sztori a médiában.

picit off: én is most hirdetem az asszony autóját a legnagyobb ilyen netes felületen. Egy dolog biztos volt eddig: a kereskedői sms-ekre és email-ekre nem is reagáltam! Meg az olyan vevőjelőltektől is gyorsan elköszöntem, akik 5 perc csevegés után elővették a "csere érdekel-e?" kérdést, majd közölnek egy 15-20%-al alacsonyabb vételárat. Én ilyenkor visszakérdezek, hogy "uram, telefonon keresztül látatlanban hogyan tudja megitálni az autót? Viszont hallásra", és leteszem a telefont. majd eljön a gazdája, eladni nem létkérdés (amúgy is másik, nagyobb, fiatalabb autó vétele miatt hirdetem), ráérek vele!

The Good Boy ! 2014.10.09. 11:28:29

@diszkriminans: B-G Astra?

benzin/gázos asztma esetleg?

Trunkel 2014.10.09. 13:03:03

"Az AAA Auto folyamatosan törekszik szolgáltatásai színvonalának emelésére..."

Háháháháháháháháhá :DDDDDDDDD

2014.10.10. 10:17:12

@Hartmy: Nem adja vissza a forgalmit? Telefont elő, 112, "Halló, rendőrség? Kérem küldjenek ki egy járőrkocsit az AAA autó telephelyére..." ne félj, egyből visszaadják!

2014.10.10. 10:23:35

@herk: neppernek azt kell eladni, aminek már annyira lóg a bele, hogy az nem vállalható. Aztán bassza meg a nepper, ha nála hullik szét valamelyik próbakörön. Ha meg még ezelőtt elsüti egy baleknak, akkor az már nála fog reklamálni, és nem nálad. Erre jó a nepper. Nyilván ennek a szolgáltatásnak ára van, amit neked kell megfizetned azzal, hogy kicsit olcsóbban adod el neki a kocsit, mint amennyiért hosszú és kitartó hirdetgetéssel elmenne...

Tiborfalvi Tibor 2014.10.10. 10:43:07

@Trunkel: Igazán semmitmondó válasz, de legalább mondtak valamit :) Szerintem megegyeznek a posztolóval, hogy visszafizetik a benzint, csak írjon pár szép szót az érdekükben...

Nikorene 2014.10.10. 12:04:03

Ön spec jól jártam vele, hogy szart se csinálnak a kocsikkal, mákom volt. Annó vettem egy pögó 306-ost soksok kilométerrel, nyomott áron, piaci ár allatt 200Kval, mert nem ment a turbó. Persze ezt nem mondták meg, én meg nem vettem észre, mert az volt az elsô dízelem, aszittem normális hogy lomha. Fater egybôl kiszúrta, de akkor már megvettem. No baszki mondom, akkor ezt beszoptam. Szétkaptuk, és kiderült, hogy el volt törve a bilincs, ami turbócsövet tartja, ezért az lecsúszott és nem volt nyomás. Visszaraktuk, pöpec lett... Aztán fél év után ellopták, és megkaptam a biztosítótól a piaci ár-100K-t... :) nem nyertem vele oskat, de legalább nem is buktam...

johnnylightning 2014.10.13. 20:32:18

Kíváncsi volnék, hogy az ajánlott ár után, amit szerintük az adott autó ér a piacon, utána mennyiért (mennyi haszonnal) dobnak piacra.

CoIie 2014.10.13. 20:38:33

Szóról-szóra azonos a tapasztalatom. Irataimat "bevonva" szabályosan fogva tartottak. Nem adtam el nekik a járgányt (sőt még hosszú ideig megtartottam), pedig később is hívogattak, amikor már átverve elmentem tőlük. Nem épeszűek!
Remélem végre már csődbemennek, kivonulnak újra, vagy amit akarnak.
Ne vegyetek tőlük semmit, a telefont se vegyétek fel!

FuSa 2014.10.14. 18:09:30

Volt apósom 110000 km-rel vett egy Meganet pár évvel ezelőtt tavasszal,nyáron Balatonon mentek volna egyik reggel vásárolni,az autó meg se nyikkan,visszajelzők világítanak,rádió bekapcsol gyújtásra,de hiába fordította el a kulcsot,semmi. Trélerrel szervizbe vitette, kifizetett a javításért 100000-ret és az átvizsgált AAAAutóról kiderült,hogy kb dupla annyi km van benne,mint amennyivel eladták és a szerelő fogalmazott így: ez egy szarrá tört,visszajavított autó.

pannónia 2015.01.10. 17:00:51

Pontrol pontra megtortent velunk is. Nem adtuk el az autot nekik.
par evvel kesobb vasarolni is betertunk de a beszamolni valo autot ugyanigy probaltak "megvenni" hat ez az uzlet sem jott ossze nekik.soha semmikor nem megyunk tobbet a kornyekukre sem. Egyebkent az egesz szituacio inkabb egy macskajaj jellegu filmhez hasonlitott mint autokereskedeshez.

Andras 1975 2015.01.31. 19:10:44

Csak egy kérdés!

Természetesen velünk is ez történt.
Remélem a fogyasztóvédelmet már megkereste az adott eljárás miatt minden ide panaszkodó!?
Én a mai napon megtettem, tegyetek ti is így ezzel a k.... bandával.
Köszi

Fintorné Kota Renáta 2015.03.25. 20:26:27

A szüleimet is rendesen átverték. Kinéztek egy nagyon jó állapotúnak tűnő autót, viszonylag korrekt áron, korrekt km-el, melyet úgy hírdettek, hogy garantáltan valós km. Fel is utaztak csupán 350 km. Mire felértek a az autó mar 100 000 ft-al drágabb lett, amire az a magyarázat, hogy amikor ők kinezték a neten akkor akciós volt, és csak azon a héten. A szüleim erre azt mondták, hogy ez így egyáltalán nem korrekt, mivel ha ezt tudják nem utaznak ennyit feleslegesen. Addig addig alkudoztak, míg sikerült kicsikarni tőlük legalább egy garnitúra téli gumit, amit éppen nem tudni, hogy honnan kukáztak össze, mivel felnire szerelt volt és egyáltalán nem volt kompatibilis az ő általuk vásárolt autóval. De mind1 legalább kaptak valamit. Ja és annyira korrektek voltak, hogy még ajándékba adtak egy tabletet, amihez nem adtak garancia levelet, így egy lemerülés után soha többé nem kapcsolt be. Na mind1 ajándék lónak ne nézd a fogát, nem ez a baj. A közel 6 óras ügyintézés után sikeresen elindultak hazafelé. Ezután következett a feketeleves: már az eredetvizsgálaton felhívták édesanyám figyelmét, hogy az autóban nem a valós km van, amit utána az autószerelő is megerősitett, de akkor meg úgy voltak vele, hogy ha nincs nagy baja akkor még belefér a vételárba. 3 hónappal később kiderült, hogy a kuplung csúszik, ismételten elvitték szervizbe, kicseréltek a szükséges alkatrészt 80 párezer Ft-ért, majd felhívták a figyelmüket, hogy hamarosan még további 100 ezret kell rákölteni.
Ez már annyira fedühítette őket, hogy felhívták a fogyasztóvédelmet, ahol azt tanácsoltak, hogy mindenképpen tegyenek írásos panaszt első körben még mielőtt kifutnának a 6 hónapból és az AAA autonak kötelessége 5 munkanapon belül választ adnia, február 27-én ajánlott tértivevény levélben leírták amit március 5-én át is vett valaki, mivel valahogy senki sem akart reagálni erre a panaszra, így múlthét hétfőn felhívta őket édesanyám, hogy szeretne egy vezetővel beszélni, természetesen senkit sem kapcsoltak, a válasz, majd ők fogják keresni. Ma kapott egy levelet azzal a szöveggel, hogy mivel több mint 6 hónap eltelt, ezért ők már nem tudnak ebben segíteni és nyugodtan forduljanak a fogyasztóvédelemhez, de arra semmi reakció, hogy miért hírdetik úgy az autókat, hogy garantáltan valós km, pedig biztos, hogy tudják hogy nem annyi van benne, mivel egy mezei autószerelő is rögtön latta a rendszerében.
Megfogják fogadni a tanácsot és ismételten felkeresik a fogyasztóvédelmet, most már tényleg tűrhetetlen, hogy ezek mindenkit átvernek semmilxen következmény nelkül és jót röhögnek az átvert embereken, hogy senki sem tesz semmit sem ellenük.

sakkosfx 2016.07.23. 01:12:27

Az a baj, hogy a kormányunk is átverős és mivel szerintük kolégákról van szó nem foglalkoznak az üggyel! Esetleg röhögnek rajtunk, hogy mindenki át veri a Magyart! Köszönjük fidesz!

Frank Gyula 2016.09.28. 07:48:54

Én idén márciusban vásároltam náluk egy gépjárművet, igaz 13 éves nyilván vannak hibái... Természetesen kiválasztottam az autót felhivtak... mehetek rögtön megnézni... elmentem kiprobáltuk rendben megveszem... természetesen a seggem kinyalva stb... pár nap mulva jött a telefon, hogy ha gondolom a kollegájuk házhoz jön szerződést kötni... mondom rendben... pár gyanus pont a szeződésben... szerződés szerint a gépjármű üzemképtelen... kérdezem az emlitett kereskedés alkalmazottját, hogy ez miért van azt mondta csak igy kaphatok rá hitelt...érdekes gondoltam hiszékenyen biztos igy van utánna gondolva üzemmképtelen gépjárműre ki ad hitelt?????wtf... persze idöd nimcs gondolkodni mert siet..ird alá gyorsan... eljött a gépjármű átvételének napja... hozzá teszem elsö auto... izgatottan vártam mikor mehetek már érte... megérkeztünk... természetesen a korábbi segnyalás sehol... 3 órát vártam mire megkaptam a forgalmit... majd nagy nehezen kigurul a várva várt autom hangos csereplö hangal... mondom az eladonak ennek nem volt ilyen hangja... nyugodjak meg csak melegszik a motor... majd megkapom a slusz kulcsot 1 dbot abbol is kitörve a gombok mondom ez most komoly??? Igen az... a lényeg klimakompreszor csere és katatalizátor csere ami sosbe szükséges a gépjármübe természetesen az egy év beigért garancia sehol... illetve de föbb alkatrészekre... akkor gondolom ezek nélkül simán megy a kocsi.... Jaaa igen a legjobb legombolnak rolad 70 ezret hogy ök kipucolták a kocsid.... inkább nem mondanám el milyen állapotban volt az auto....Senkinek nem ajánlom mindenki messze kerülje el....

Kardbíró 2019.03.02. 18:13:23

Ugyanezt csinálják most is!
süti beállítások módosítása