Tékozló Homár

Telefonon kötött szerződést, a futár rohant, a köpönyeg meg eső után jött FRISSÜLT

2014.10.27. 15:57 | Homár Hilda | 62 komment

contract.jpg

Én már egy ideje rászoktam arra, hogy a telefonos ajánlatokra kapásból az emailcímemmel reagáljak azzal, hogy küldjék el, majd jól megnézem. Eddig nem bántam meg.

Tisztelt Cím!

Az alábbi esetre szeretném felhívni a figyelmét:

A Telenor előfizetője vagyok nagyon hosszú ideje. 2 éves hűségidőm lejárta után egy online ügyintéző felhívott, hogy ajánljon egy "kedvezőbb csomagot", mint amit használtam. Már akkor is jeleztem, hogy elegem van a Telenorból, szeretném a legkisebb előfizetői csomagot választani, mivel már akkor is magas számlákat kaptam. Természetesen lecsökkentették a minimumra.

Nemsokkal ezután a beszélgetés után felhívott egy roppant kedves ügyintéző, hogy ajánlanak 30 percet havonta ingyen, mert jó előfizető vagyok. Mondtam neki, hogy csak akkor fogadom el az ajánlatot, ha nem jár semmiféle kötöttséggel. Mondta, hogy csak annyival, hogy 1 évig nem vehetek telefont. Mondtam, hogy rendben van. A futár, aki kihozta az ajánlatot, sürgetett, mondta, hogy neki nincs arra ideje, hogy elolvassam a szerződést, mert úgyis mindent megbeszéltem a telenorral. Aláírtam a szerződést, mivel az ügyintéző biztosított róla, hogy ennek nincs semmi kiskapuja.

Időközben munkahelyemen kaptam lehetőséget, hogy egy másik szolgáltatónál flotta csomagba lépjek, ezért a másik szolgáltató elindította a számhordozást. Akkor derült ki, hogy 1 éves hűségidőm van, aminek van kötbére. Nyilván, ha tudtam volna, hogy ez hűségidő, maradtam volna a szolgáltatónál.

Panaszt emeltem 2014. október 7-én, mely során kértem, hogy bocsássák a rendelkezésemre a hangfelvételt - melyben az ügyintéző kijelenti, hogy nem jár semmiféle hátránnyal a szerződésem - de ez a mai napig nem történt meg, csak egy levelet küldtek, hogy mivel aláírtam a szerződést, létrejött és fizessem meg a kötbért.

Szerintem a szerződés nem jött létre, mivel nem engedték, hogy elolvashassam, illetve becsaptak, mivel nem tájékoztattak teljes körűen és a kijelentésem alapján tudták, hogy nem akarok a szolgáltatónál maradni, és ezzel az "ingyen percekkel" akartak röghöz kötni.

Tisztelettel:

Noémi

UPDATE 10.30 11:27

A Telenortól az alábbi választ kaptuk:

Kedves Homár Hilda,

köszönjük a megkeresést, nagyon örülünk, hogy lehetőséget kapunk a megszólalásra. A Homár blogot folyamatosan figyeljük, és minden esetben kivizsgáljuk a Telenor ügyfeleihez kötődő eseteket.

Sokszor okoz gondot, hogy nem jutunk elég információhoz, így nem tudunk az ügy részleteibe ásni. Ilyenkor szoktunk Facebook profilunk (https://www.facebook.com/telenorhungary) segítségével kommentelni, próbálunk részleteket megtudni ügyfelünktől.

Ebben a konkrét esetben sikerült felvenni a kapcsolatot az érintett Hölggyel, így pozitívan tudtuk zárni ezt az esetet.

A jövőben is állunk az Ön és ügyfeleink rendelkezésére.

Üdvözlettel:

Telenor Magyarország Zrt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McZozo 2014.10.27. 16:04:21

Sajnos naiv voltal, mert minden uj szerzodesnel mindig van husegido. Arra megy ki a jatek. De ha az ugyintezo kimondta hogy nem esetleg utheted a vasat, ettol meg sajna gondolom alairtad a szerzodest. jogodban lett volna azt mondania futarnak hogy ha nem olvashatod el akkor vigye es torolje ki vele.

Antalbaba 2014.10.27. 16:17:26

...dik? Mindenki megy hazafelé?

ergerberger 2014.10.27. 16:44:02

Sürgettek, hogy aláírd, erre te aláírtad elolvasás nélkül? :D

De legalább most jó érzés, hogy megspóroltál pár percet a vadidegen futárnak, ugye? :)))))))

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.27. 16:45:57

...dak!4!!
A pószter szopóágra helyezte magát, oszt reklamál.
Világos.
Vadász vót má?

Benoke2 2014.10.27. 16:46:41

Naivsag ellen nincs gyogyszer. A szolgaltato lehet elhalgatta a husegidot, de nyilvan az az elso amit megkerdezunk, hogy ezzel egyutt jar e a husegido. Na most a kerdes hibas volt, az ugyintezo pedig elhalgatta. A futar mindegy hogy hepciaskodott a szerzodes ala van irva. A hangfelvetelt termeszetesen kotelesek kiadni, nyilvan csak magan hasznalara vagy birosagi targyalasra hasznalhato, ez utobbit is el fogjak hallgatni. Lehet meltanyossagbol kerni a kotber elengedeset, nem sok eselyt latok a szerzodes felbontasara hiszen ala lett irva. Sok ember orulne ha a szolgaltatoi vagy biztositasi es banki szerzodeseket felmondhatnak hianyos tajekoztats miatt. A szolgaltatoknak van lehetoseguk szerzodesek egyoldalu modositasara ugyfelnek nincs. Ez torvenyben van! Persze meg kell indokolniuk de tomegesen ezek vizsgalata kizart.

kakukk11 2014.10.27. 16:50:00

2 fajta ügyintéző létezik? "online ügyintéző" és "roppant kedves ügyintéző". Az utóbbit még valahogy el is tudom képzelni, de milyen lehet az "online ügyintéző"? Olyan mint az Ikea Anna?

"Már akkor is jeleztem, hogy elegem van a Telenorból, szeretném a legkisebb előfizetői csomagot választani, mivel már akkor is magas számlákat kaptam. "

Tehát ha sokat pofázok telefonon, és emiatt magas a számla, akkor rohadjon meg a telenor. Világos. Legyen szívesek alacsonyabb számlát küldeni, mert ez felháborító.

Manyecska 2014.10.27. 16:54:26

@Antalbaba: nem, szerződést módosítottam a bankomnál:)!! Basszus, háromnegyed óra volt, abból a fele azzal telt el hogy csuklóból hárítsam a 1: biztosítást /mermivanha meghalok!!:D:O / 2: hitelkártyát 3: próbáltam mosolyogni mindeközben nem szokott amúgyse nehezemre esni:) 4:..ezek állatok!! kinyomtattak 70 oldalt..:D:O
:P

Manyecska 2014.10.27. 17:06:30

Én most a bankban próbáltam átolvasni a 35 oldalt :D de vessetek rám követ kénytelen voltam megbízni az ügyintézőben /de legalább megbeszéltünk, nők egymás közt pár dolgot:D:D/, szóval most leülök és végigolvasom, mer lehet valaki helyett kezességet vállaltam t.i. két ügyintéző nyomtat egy nyomtatóra azt valakinek elvesztek a papírjai talán nem én írtam helyette alá..:DD Ez milyen?:) Aszt mondom a csajnak haggyon már há nézze már meg a monyitort van ott lé bőven, faxba már a sok hülyeséggel:( :D!

Manyecska 2014.10.27. 17:10:22

Köll venni kártyást azt csá. Arról a pornó is lassabban jön le.:D nem nekem, a gyereknek mer fizikaórán pornót nézett valamelyik proletár, na mindegy!!:D
Azt kedves poszter elállhatsz a szerződéstől x napig olvasd mán el..! Kell lenni olyan passzusnak is.
Ezek a futárok tényleg idegbolondok!
Múltkor bejött és hozzámvágott párszázezret -kajautalványban- aláírást nem kért, mondván a kocsiban töltődik a pda /MPL/ és úgyis szeret engem, hát...
:DD :O

ptspts 2014.10.27. 17:10:49

Köszönjük szépen a posztot, mindannyiunkat emlékeztetett arra, hogy milyen bonyodalmakkal járhat, ha szóbeli információ alapján, olvasatlanul írunk alá egy szerződést.

Még akkor is, ha a posztoló végül ingyen fel tudja bontani a szerződését, vagy megússza a kötbérfizetést (akár méltányossággal, akár bírósági úton), rosszabbul jár, mint ha eleve alá sem írta volna, mert leveleznie, telefonálnia, ügyfélszolgálatra és bíróságra járnia kellhet, és a időkiesés, a bosszankodás és a járulékos költségek maradnak.

Csak annyit tudok tanácsolni a posztolónak (de szerintem ezt magától is tudja), hogy jelen helyzetében mérlegelje az összes szempontot, a kötbér összegét stb., az higgadtan döntsön, hogy inkább fizet, vagy inkább intézkedik, hogy ne kelljen fizetni.

Manyecska 2014.10.27. 17:12:09

OFF @Rosszindulatú Vászka: engem sajnálj!! Idegrohamomban vettem egy sötétzöld zoknit szőrös szegéllyel:DD /nagyon csábos/ ja meg egy Filát mer a gyereken szétesnek a cuccok. 45-ös. Egy jó negyvenötös pasi is kéne most.:P:DD

Lakatos Gábor · http://asimov.blog.hu 2014.10.27. 17:13:25

Nem értem. Elhangzott: "Mondta, hogy csak annyival, hogy 1 évig nem vehetek telefont.". Ez kinek a számára nem egyértelmű? A posztoló száméra ezek szerint nem az....

Aureliano Buendía 2014.10.27. 17:34:17

Noémi bammeg, ez arcpálma. Te ugye még a Mikulásban is hiszel?

Azt már minden gyerek tudja, hogy ilyen kedvező szerződést csak hűségidővel adnak, nem értem, ezen miért kell meglepődni (vagy úgy tenni, mintha...)

Te magad írod, hogy lejárt az előző hűségidő. Szerinted hogy kötnek újabb (számodra is) kedvező szerződést? Puszira? Te eddig egy zacskóban éltél, amit hosszú évekre egy kő alá rejtettek?

Így jártál. Igazából sajnálnom kéne téged.

@hilda: én is mindig írásos ajánlatot kérek. Valahogy olyankor kevésbé lelkesek. Ki érti ezt...

Manyecska 2014.10.27. 17:53:25

@Aureliano Buendía: mér kis híján most én is majdnem agyonvertem az ügyintézőt a mellettem lévő székkel...:)
:DDD..

Csimpi csumpi 2014.10.27. 17:54:46

Nagyon sajnalom a poszt tolot! Rettenetesen sajnalom...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.27. 18:04:15

"Mondta, hogy csak annyival, hogy 1 évig nem vehetek telefont. "
vs
"Akkor derült ki, hogy 1 éves hűségidőm van, aminek van kötbére. Nyilván, ha tudtam volna, "
Vadász, nem volt gyanús?

"Szerintem a szerződés nem jött létre, mivel nem engedték, hogy elolvashassam, illetve becsaptak, mivel nem tájékoztattak teljes körűe"
Aláírtad?

OK, az eljárásért a cég kurva anyját, de nem írunk csak úgy alá!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.27. 18:13:15

Én sírok, bakker!444
A poszt toló miatt!
A könnyeim folynak....

FDToth 2014.10.27. 18:27:29

Hangrögzítés: még a Telekom egyik munkatársa júliusban felhívott, elmondta h hibáztak és nem kell fizetni (55eFt). Persze azóta is jön a fizetési felszólítás... Már 3 levélben kértem h hallgassák vissza a felvételt, erre a részre sosem válaszolnak. Még egy esélyt adok nekik, utána picit 'megdolgozom' őket :)

megamenn 2014.10.27. 19:05:23

@ColT: " de nem írunk csak úgy alá! "

de nem ám! kivárjuk a sort, türelemre intjük a futárt, vagy a 12 mögöttünk állót, és szépen, akkurátusan végigmegyünk a minimum 3 oldalas szerződés minden egyes paragrafusán, amiből persze egy kukkot sem értünk. így a mobilinternetünkkel elkezdjük guglizni a jogszabályokat, aztán ha végképp nem megy, felhívjuk a barátunkat, vagy annak a barátját, akiről úgy gondoljuk, hogy segíthet. így kell csinálni, ugye így?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.27. 19:15:04

@ColT:
Monnyuk főbe is lőhették vóna, szal szerintem egyértelműen jól lyárt!4!

igi1 2014.10.27. 19:18:32

Telenor jött, látott, győzött
ügyfél aláírt, szerződést kötött
a heppi end meg megint az lett,
hogy az ügyfél egy nagy k@cs@g.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.27. 19:37:29

Kacsag.
A pószter egy kacsag!4!
Bár tudnám, mi az....

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.27. 19:39:35

A telefonban magyarázott az ügyvéd, hogy kapok örökséget, csak írjam alá, küldi futárral. A futár, aki kihozta az ajánlatot, sürgetett, mondta, hogy neki nincs arra ideje, hogy elolvassam a szerződést, mert úgyis mindent megbeszéltem az ügyvéddel. Aláírtam a szerződést, mivel az ügyvéd biztosított róla, hogy ennek nincs semmi kiskapuja. Kiderült, hogy teljes vagyonelkobzásomatt és a saját halálos ítéletemet írtam alá, most visznek a vesztőhelyre, mit tegyek?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.27. 19:43:30

@Aureliano Buendía: "Te eddig egy zacskóban éltél, amit hosszú évekre egy kő alá rejtettek?"

:)) Szatyorban, ember, szatyorban!

igi1 2014.10.27. 19:45:39

@dr. phil. Sün‼ ツ: netadóval már az e-maileket se lehet megnézni, mer sokba kerül, az.

Lassan az internet is luxuscikk lesz, mint a cigaretta.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.10.27. 19:46:08

@megamen: Mögöttem állhat 12 dühös ember is, nem tudnak izgatni, ha dolgom van legelöl. Egyébként 80-as IQ fölött megtalálja hamar azt a pár kritikus pontot. A futár meg meggyökerezhet tőlem. Nem is értem, miért nem postán küldi vissza.

Aureliano Buendía 2014.10.27. 19:46:36

@megamen: inkább hülyeség ADÓ. Bár az én véleményem nem mérvADÓ.

Aureliano Buendía 2014.10.27. 19:48:27

@dr. phil. Sün‼ ツ: én meg rohadtul sajnálom a Telenort, meg a leendő szolgáltatót is. Ekkora idióta előfizetőkkel kell szenvedniük, mint Noémi.

Aureliano Buendía 2014.10.27. 19:50:55

Azt gondolom, hogy Noémiről fogunk még hallani egy következő posztban, mikor majd a következő szolgáltatóját fogja ekézni valamiért.

Tipikus kisember, aki elhárítja magáról a gondolkodás felelősségét, akinek szerinte csak (elő)jogai vannak, semmi kötelezettsége. Jelen esetben előjoga van olcsóér' telefonálni, de azt gondolja, ez nem jár a részérő kötelezettséggel. Hát, kedves Noémi, de bizony, hogy jár.

Aureliano Buendía 2014.10.27. 19:52:21

@dr. phil. Sün‼ ツ: csak nem a népművészeti mintákkal díszített mázas agyagedényre gondoltál?

Aureliano Buendía 2014.10.27. 19:53:27

@atpijkamo: zacskóban, mert arra könnyebb csomót kötni, hogy ne tudjon kimászni belőle.

Fée verte · www.malacful.blog.hu 2014.10.27. 20:10:08

@dr. phil. Sün‼ ツ: Jaja. Nagykorú, cselekvőképes,és még szaporodhat is!

@megamen: poqnt így tettem a bankban. A türelmetlen ügyintéző udvariasan hellyel kínált /távolabb az asztalától, zárva kevő ablaknál/. Az olvasásóra után én visszaballagtam hozzá aláírni. Volt vagy 30 oldal bullshit, meg kb.2 flekk apróbeqű.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.27. 20:13:53

@Fée verte:
Most mondd meg, hát igazságos az élet?

@Aureliano Buendía:
Én-e?
Az Igi írta, én csak nem értem....
Kacsag.
Szerintem az a kacsa helyi megfelelője.

Aureliano Buendía 2014.10.27. 20:46:27

@dr. phil. Sün‼ ツ: ja, őt nem olvasom.
Lehet, hogy többesszám?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.10.27. 20:54:58

@Aureliano Buendía:
Hámmég az is lehet!
Kacsagak!4!!
Vagy valami ilyesmi...

uns97 2014.10.27. 20:57:39

"Panaszt emeltem 2014. október 7-én, mely során kértem, hogy bocsássák a rendelkezésemre a hangfelvételt - melyben az ügyintéző kijelenti, hogy nem jár semmiféle hátránnyal a szerződésem - de ez a mai napig nem történt meg, csak egy levelet küldtek, hogy mivel aláírtam a szerződést, létrejött és fizessem meg a kötbért."

2014-ben Mo-on azert eleg naivnak kell lenni, hogy az oktober 7-en beadott panaszra 1-2 heten belul (hisz gondolom a poszt nem 27-en irodott... kozbe volt ugye egy hosszu hetvege, par normal hetvege, stb) mindent megoldva irasban valaszolnak, hangfelvetelet kiadnak, stb. Orulhet ha honapok mulva lesz valami a hangfelvetelbol... Engem speciel nem erdekel a futar "ra nem erese".

igi1 2014.10.27. 21:46:05

@dr. phil. Sün‼ ツ: akkor már nem is szerecc?

mer azér én szeretlek, csak e-mailezni nem tudok, meg talikra menni

érted, traktorral sose érnék fel Pestre

a poszter meg legközelebb mennyen traktorra ügyfélszolgálatra szerződést kötni

a futár meg várjon, az a dolga, ha nem teccik valami, kopjon le

Rosszindulatú Vászka 2014.10.27. 23:21:32

@Manyecska: jaj hát nem téged hanem a agyatlan poszert.

gabors 2014.10.28. 00:40:52

nagyon sajnalom a posztolot!!!!

telefonon szerzodest kotni ??? mi olyan surgos hogy a kibaszott ceg nem tudja azt a kurva elonyos ajanlatot irasban elkuldeni ... azt ha kedvem szottyan es tetszik akkor igen szerzodok ha nem vagy kerdesem van EN hivom oket

Ja olyan meg nincs hogy az ugyfelnek "elonyos" a szerzodes olyat haszonra dolgozo ceg nem kot !!!! ahhoz meg kell varni a Nemzeti Szolgaltatot ... lasd meg nemzeti dohanyboltok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.28. 06:48:12

@megamen: Ki hogy. Ha te így szereted... :D

@dr. phil. Sün‼ ツ: Ja bocs. 1 év főbelövés az tényleg szar.
De pl. olyan verzió is van, hogy TV2 híradót kell néznie. Vagy m1-est.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.28. 06:50:18

@Aureliano Buendía: " Jelen esetben előjoga van olcsóér' telefonálni,"
Joga is van, az más kérdés, hogy ehhez a megfelelő szolgáltatóval kell a megfelelő szerződést kötni - amit érdemes elolvasni :D Nem kötelező, de ha nem teszi, lehet, hogy nem lesz olcsó :D

Csimpi csumpi 2014.10.28. 07:12:50

Az mar volt, hogy nagyon sajnalom a posztolot?

AtiSnatch 2014.10.28. 07:31:33

nagyon (hegye)shalom az posztolót.

Manyecska 2014.10.28. 07:32:40

Volt már hogy nyolchetes terhes vagyok?:)

Manyecska 2014.10.28. 07:33:56

@igi1: lehet nem csípi a melegpornót, esetleg, ezzel többen így vannak:DD !?

2014.10.28. 08:56:06

eddigi kedvenc ügyintézős terrorom:
bankban várakoztam éppen, erre megkértek, hogy tanúzzak már le egy szerződést nekik. Néztem boci szemekkel, hogy mégis hogyan? Nincs is itt a szerződő fél... aztán én voltam a geci, hogy nem segítettem.
No, valahogy így nem kell tekintettel lenni vadidegenek lelkiállapotára :)

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.10.28. 08:57:11

HÁÁHÁÁÁÁHÁÁÁ..
Azért semmis a szerződés mert TE nem olvastad el.. HÁÁÁHÁÁÁHÁÁÁ

Nem gondolkoztál még el, hogy munkát vállalsz a szórakoztatóiparban???

de hogy konstruktív is legyek:
Futás nem ér rá megvárni amíg elolvasod?? Akkor aláírás nélkül visszaküldöm. Aztán szopjanak lovat.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.28. 09:07:01

"A Telenor előfizetője vagyok nagyon hosszú ideje. "

Háppersze!
Mondom én, hogy a cégek mindig a régi ügyfelüket bactassák csak.

Olyan levél még sose vót, hogy "csak rövid ideje vagyok a kliensük..."

Rosszindulatú Vászka 2014.10.28. 09:48:54

Nagyon salynálom a posztert, de azt még sokkal jobbanm hogy ijen szellemi potenciállal szavazati joga van. Hát ezér tart itt ez a Órszág.

joska61 2014.10.28. 10:04:24

Ha én ilyen hülye lennék, nem hirdetném a homáron. De tényleg.

igi1 2014.10.28. 15:25:35

@Manyecska: pedig sokat lehet ebből is tanulni mint a poszter esetéből! Attól függ honnan nėzed.

igi1 2014.10.28. 15:26:53

@Manyecska: sokkal érdekesebb ennél h eközbe a férjed épp kivel XD

CID 2014.10.28. 19:04:02

@Benoke2: Azt nem mondhatja a szolgáltató, hogy hűségszerződés, mert olyat már nem lehet. Határozott idejű szerződés lesz az. ;)

CID 2014.10.28. 19:08:09

Másrészt, kedves Noémi, ha jól rémlik, csak az igénybe vett kedvezményt követelhetik kötbérként, szóval, ha kifizeted, nem fog agyonütni.

Benoke2 2014.10.28. 19:21:18

@CID: Bocs. Igazad van! :)

mt-03 2014.10.30. 11:07:05

kicsit tovabbolvastok es ott van a fb posztok kozott hogy igaza volt, nem tajekoztattak, nem kell kotbert fizetnie.
ennyit errol hogy mindenki szerint a prosztolo a hulye...

Jólakötturinn 2014.10.31. 15:40:39

Jó jaték a mobil,
Veszi a sok debil,
Magas áruk stabil,
Jó játék a mobil.
süti beállítások módosítása