Tékozló Homár

A "Szakmai Társaság" az új telefonkönyves csaló

2014.11.06. 09:33 | Homár Hilda | komment

vigyázat_csalók.jpg

A klasszikus telefonkönyves csaló mellett kis vadhajtások sarjadtak, legalább is Szundi levele alapján. Ők úgy tűnik a nyomda- és postaköltség helyett inkább a telefon és futár duóra alapozzák a bizniszt. Nem tudom milyen sikerrel. Más hallott róluk? (A lényegretörő illusztrációt a Halásztelekma.hu-tól kölcsönöztük.)

Kedves Hilda!

Egy szélhámos bandára/társaságra szeretném felhívni a figyelmet.

2014.10.02-án délután csörgött apukám mobilja. Felvette, majd miután jó pár perc múlva letette, döbbenten mesélte el, hogy a "Szakmai Társaságtól" keresték, és hogy tartozása van feléjük, amit már bíróságra is adtak.

Ez elég fura volt önmagában, mivel nem kapott erről semmilyen értesítést, és mindig is notóriusan figyelt arra, nehogy elmaradása legyen. Gyorsan megkérdeztem édes jó apámat: Mégis milyen társaságnak tartozol? Azt mondja: - A Szakmai Társaságnak. Jó, jó, de mégis milyen szakmai?? Hát mit tudom én milyen szakmai, de holnap küldenek egy futárt, aki hozza a csekket, és ha rendezem gyorsan, akkor nincs ügy. Na, de mégis mekkora tartozásról van szó tulajdonképpen? Ő nem tudja. De a szakmai társaság tudja a címét, holnap küldik a futárt a csekkel.

Na, gondoltam ennek a fele sem tréfa. A történethez hozzátartozik, hogy apukám idős orvos, aki jelenleg is praktizál, úgyhogy már hozzászoktam, hogy időnként feltűnnek gyanús megkeresések. (Régebben, egyszer már be is palizták rendesen, az is megérne egy külön posztot, úgyhogy azóta fokozottabban figyelek.)

Mondom neki, hogy akkor most, gyorsan hívd vissza a számot és kérdezd meg, mekkora tartozásról van itt szó. Vissza is hívja, felteszi a kérdést, majd csak hallgat. Hallom, hogy a vonal másik végén valaki nagyon magyaráz. Elvesztettem a türelmem, kikaptam a telefont a kezéből és feltettem a saját kérdéseim. A lényeg: apukám állítólag több évvel ezelőtt szerződést kötött velük, és feltették valami szakmai névsorba, de mivel ezt nem mondta le fél éven belül emailban, ezért azóta is ketyeg az óra rendületlenül. Kérdezem, hogy milyen szakmai névsorról van szó? Fenn van azóta is? Hol tudom ezt megtekinteni? Hebegés-habogás. Mi az önök cégjegyzékszáma? Erre a válasz: Tudom miről beszél...

Na, gondoltam magamban ez a koma aztán tényleg tudja, de azért talán nem árt ha egy kissé megvilágítom. Mondom neki: ha már így telefonvonal végre kaptuk egymást, van pár javaslatom. Az első: eszébe se jusson ide küldeni semmilyen futárt, se holnap, se máskor, mert nem veszünk át semmit, nem írunk alá semmit!! Megértette?? A második: amíg nem láttuk a doktor úr által aláírt hiteles eredeti szerződést addig nincs miről tárgyalnunk, ezért kérem, többet ne hívogassanak! Remélem ezt is megértette! Erre a pali: Ok, akkor elküldi apukám email címére a beszkennelt eredeti szerződést másnap. Mondom neki, jó, remek, nagyon várjuk! Vonal bont.

Nos, mondanom sem kell, hogy azóta sem kaptunk semmilyen szerződést, sem eredetit, sem másolatot, sem postán, sem emailben, se sehogy. Viszont apukámat még 3 hétig zaklatták, hívogatták. Többször egy ismeretlen férfihang szólt bele, úgy mutatkozott be mint ügyvéd, és határozottan és vészjóslóan közölte, hogy apukám jól tenné, ha sürgősen megnézné a postaládáját... Persze nem küldtek semmit... Kicsit utánuk néztem az interneten és nyomukat sem találtam, a cégbíróságnál ilyen néven nincs társaság bejegyezve. Konklúzió: Ha épp nem vagyok a közelben, idős apukámat simán átverik, és kifizetettnek vele egy ki tudja mekkora összeget, a nem létező tartozására....

További szép napot kívánva:

Szundi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darth Revan 2014.11.06. 09:48:42

A posztolo leirasabol ugy tunik, hogy az edesapja egy idos, kisse szenilis oregur. Viszont azt is irja, hogy meg mindig praktizalo orvos. Brr. nem szeretnek a paciense lenni.

Ddodi 2014.11.06. 09:48:57

remélem a feljelentést megtetted. Mellesleg jó hülyék ezek, ha azok után, hogy bebukták a dolgot még próbálkoznak. amatőr banda, hamar le fog bukni az ilyen.
irány a rendőrség a telefonszámmal (ha nincs, nagypapa telefonszámával - cellainformációkkal stb.)

AtiSnatch 2014.11.06. 09:49:40

sajnálom a posztoló apját.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.11.06. 09:56:28

hmm.. praktizáló orvos és nem tudja megjegyezni melyik szakmai társaság tagja.
csodálatos...

Ddodi 2014.11.06. 10:06:12

@amsz: kár, hogy csak a lényeget nem érted: egyiknek sem, pont ez benne az átverés...

AtiSnatch 2014.11.06. 10:10:39

@Ddodi: kár, hogy csak amsz kommentjének a lényegét nem érted.

CsakMintTe 2014.11.06. 10:19:10

@Ddodi: A lényeget talán te sem, hiszen ha az öregúr pontosan tudná, hogy ő csakis a Fülcimpasebészek Szakmai Társaságának a tagja (avagy persze semmi ilyesminek), akkor a szimpla "Szakmai Társasággal" egész egyszerűen nem lenne miről beszélgetnie. Így meg még azon tépelődik, hogy mekkora lehet az a (nem létező) tartozás?

Egyébként az én szenilisedő anyukámnak van egy bevett szövege: ő tartós beteg, lakáshoz kötött, nem, nem kéri, nem köti meg, nem fizeti ki, de ha mégis olyan nagyon fontos, akkor tessék egy e-mailcím meg a lánya telefonszáma, intézkedjenek, viszhall. Aztán ezek felhívnak engem, elmondják, hogy anyuka irányította őket hozzám, én meg szintén megköszönöm és viszhall, lerakom, és megkönnyebbülten sóhajtok, hogy újfent nem sikerült anyukámat bepalizni semmire.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.11.06. 10:24:28

@Ddodi: ha egyiknek sem tagja, akkor kb 12 mp után kellet volna lecsapni a telefont, és nem pedig azon elmélkedni, hogy mikor hova léptem be amire nem emlékszem

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.06. 10:25:36

Szép banda az ilyen, de milyen orvos az, aki egy ilyen egyszerű kamuizét sem tud kezelni? :S

@Ddodi: Meg lehet tenni (sőt meg kell), aztán majd jövőre is olvassuk ezeket a postokat, csak akkori dátummal - mert nem csinálnak az ilyen csalókkal semmit a hatóságok... :S

@Darth Revan: Ööööö, nekem is ez jutott az eszembe...

2014.11.06. 10:38:31

@amsz: én a múltkor 10 mp után lecsaptam a telefont és betört a kijelzője. 48ezer volt a javítás.

SzerződésSertés 2014.11.06. 10:38:43

@Darth Revan:
- Doktor Úr, szeretnék feliratni önnel egy bizonyos amfetamint tartalmazó gyógyszert.
- De hát arra önnek semmi szüksége!
- De-de, hát a múlkor is felírta már, emlékszik?
- Ó, hmmm... ja igen, persze. Tessék, a recept.

Én szeretnék a páciense lenni :D

hobbitroll 2014.11.06. 10:46:07

Én hagytam volna futárt küldeni. Ha elég távol van egymástól a csaló és a célszemély, kellemes, több 10eFT-os számlát fizethet a megrendelő. Át persze nem vennék semmit. Max. kapna egy KV-t, hamár olyan sokat autókázott/motorozott, oszt' mehet isten hírével.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.06. 10:54:25

Csak egy jótanács. Akinek a nyaki érszűkülete miatt kevés oxigént kap az agya, annak nem kellene már praktizálni. Illetve legyen felelősségbiztosítása, ami az ilyen esetekben is fizet.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.06. 10:56:10

@Ddodi: "a lényeget nem érted: egyiknek sem"

A lényeget nem érted: még csak nem is tudja, melyiknek, hánynak a tagja.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.06. 10:57:10

@AtiSnatch_Eh?: "sajnálom a posztoló apját."

Sajnálom a posztoló apjának a pácienseit. Sírok.

szekertabor · provo.blog.hu 2014.11.06. 11:10:18

Sok okos hozzászólást olvashattam, de van néhány bántó kitétel, amit sorra vennék.

Attól hogy idős, még nem lesz valaki szenilis.

Azért, mert valaki jó orvos, még nem biztos, hogy tájékozott a szélhámosságok tekintetében. Az orvosok világszerte a szélhámosok kedvelt célpontjai, mivel van pénzük, elfoglaltak, és részben emiatt rettentően naívak (Sanders).

A konkrét esetben egy olyan szerződésre hivatkoznak, amiről már itt is sokat lehetett olvasni. Telefonon megkeresnek, fél évig ingyenes szolgáltatást ígérnek, de neked kell lemondanod, ha mégsem kéred. Ez egy időben népszerű átverés volt, és a kezdeti időszakban sokan dőltek be neki.

Ma már annyi direktmarketinges megkeresés ér minket, hogy ha valaki nem csinál elvi kérdést abból, hogy nem áll szóba ezekkel, néhány év múlva már nem emlékezhet minden hülyeségre, amire telefonon rábólintott.

A posztolónak reszpekt, amiért nem engedte, hogy visszaéljenek édesapja tájékozatlanságával.

Papundekli 2014.11.06. 11:14:35

Néhány éve is voltak ilyenek, mindig is lesznek. Nekem az akkori főnökeim mindig azt mondták, hogy küldjék csak ki futárral és nem kell átvenni. Copjanak csak ők a futárdíjon. Jöttek is szépen, aztán egy idő után egy se akart zaklatni.

Sajnos egyszer a kollégáim aláírtak egy papírt valami csatornatisztításról, ami persze kamu volt. Rendőrt hívtunk, a delikvenseket elvitték megsimogatták a buksijukat egy picit az őrsön, azóta kerülik a környéket.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.06. 11:17:33

@szekertabor: "néhány év múlva már nem emlékezhet minden hülyeségre, amire telefonon rábólintott."

Ha telefonon kötött szerződést, "rábülintott", akkor teljesítse is a ráeső részt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.06. 11:19:33

@atpijkamo: Meg azért egy ilyesmiről nem csak telefonos dolog szokott lenni, hanem ha tényleg szerződik, azt meg kell kapni postán, mert különben semmis. (Ugye vissza kellene küldeni aláírva.)

Ha meg mutatnak egy aláírt példányt, amiből neki otthon nincs, akkor simán okirathamisítás, ugye a Homár történetében ez is megesett már.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.06. 11:22:47

@ColT: Nemtom, kell-e írott szerződés. Az egyikkel volt egy ilyen vitám, arra jutottunk, hogy neki annyira nem is kell a szerződés, így is érvényes.

hetech 2014.11.06. 11:27:26

A múltkor csörög a telefon. Egy női hang elhadarja, hogy ki ő, honnan (persze olyan gyorsan, hogy esélyem se legyen felfogni) és engem keres. Mondom, én vagyok, mit akar nekem eladni?
De hát ő semmit, csak hallgassam meg.
Mondom akkor csak röviden, gyorsan.
Olvasom-e a megyei hírlapot. Mondom igen. (Persze nem, csak max a nap lányát nézem meg és szörnyűlködök rajta egyet, hogy ezek a szerencsétlenek elhiszik, hogy jól néznek ki?? (a múlkor is "23 éves gimnazista", akkor eddig mit csinált? Dubajozott?), de nagyon elkalandoztam...)
Szóval azt mondja meglepődve, hogy ő nem látja, hogy nekem előfizetésem lenne, ha megengedem, akkor ők küldik nekem ingyen 2 hónapig és ezzel még nyerhetek is valamit, meg most választhatok egy ajándékot is pl. porszívót, meg még egy pár cuccot felsorolt.
Mondom nem kell a hírlap, mert a munkahelyemre jár és ott elolvasom.
De nem akarom otthon is olvasni?
Nem.
De gondoljam meg, csak annyi kell, hogy beleegyezzek és 2 hónapig ingyen küldik, meg ajándék meg minden.
Mondom neki, hogy "és 2 hónap után?"
Ja hát akkor már fizetni kell érte, mert ez az egész csak úgy él, ha 2 évre előfizetem a lapot.
Tehát akkor mégis el akar nekem adni valamit?
Nem-nem, de hát végül is igen...
Szerintem ezzel kezdtem, nem?
Hát akkor nem élek ezzel a fantasztikus lehetőséggel?
Nem. Viszhall.

Az egész beszélgetés min. 10 percig tartott.

Általában 1-2 havonta megtalálnak, vagy engem, vagy valamelyik családtagomat ezzel.
Eddig ez volt a legkitartóbb.

hobbitroll 2014.11.06. 11:28:49

@ColT: Sajnos nem. Ezt úgy hívják, hogy távollévők között kötött szerződés. Elég a hangfelvétel :(

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.06. 11:32:34

@hetech:
"Az egész beszélgetés min. 10 percig tartott."

És ez neked jó volt?

hobbitroll 2014.11.06. 11:32:55

@hetech: elképzelni nem tudom, mivel érdemeltétek (bocs a többes számért, de nem csak Téged zaklatnak) ezt ki. Én évekkel ezelőtt egynek megígértem, ha még egyszer felhív (napokig hívogatott, meguntam, kiderítettem a címét) odamegyek hozzá, és megbaszom az íróasztalon. Többet nem hívott. De azóta sajnos(?) más se akar nekem eladni semmit :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.06. 11:34:25

@atpijkamo: Az tök jó, akkor mi a rákkal bizonyítja, hogy megkötötted? :D

@hobbitroll: Na neeee. Mondjuk akkor is megmutathatja a hangfelvételt...

@hetech: Kicsit megvezetés... :D De ez már éppenséggel el is mehet megtévesztésnek...

hobbitroll 2014.11.06. 11:41:04

@ColT: Sajnos de. Amúgy igen. Azt lejátszhatja. Ha nem tudja/akarja, lehet abba az irányba menni, hogy akkor talizunk a bíróságon, ott már kénytelen (neki kell igazolnia, hogy élő szerződésetek van, amit TE kértél)

Atörökk 2014.11.06. 11:47:55

Apuka nem egy csodadoktor.

hobbitroll 2014.11.06. 11:50:16

@szekertabor: má' bocs, de most kitör belőlem a grammarnaczi.

"Sok okos hozzászólást olvashattam, de van néhány bántó kitétel, amit sorra vennék."
kitétel -> kivétel

tudod ... nem mindegy, hogy kecsesen ringó fecske, vagy recsegve fingó kecske

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.06. 11:52:34

@hobbitroll:
"má' bocs, de most kitör belőlem a grammarnaczi.

"Sok okos hozzászólást olvashattam, de van néhány bántó kitétel, amit sorra vennék."
kitétel -> kivétel"
??????

tényleg naczi vagy :) Az bizony kitétel. A kivétel más.

hobbitroll 2014.11.06. 11:54:35

@Hoppácska: szerintem meg nem.
és akkor is nekem van igazam, mer' az én farkam nagyobb, és az apukám is erősebb :P

Serivor 2014.11.06. 11:59:20

Pár évente beszopják: felhívnak, hogy számítógépes tanfolyam indul. Ez engem nagyon érdekel, mindent kikérdezgetek, hogy hány óra a tanfolyam, hányan vannak egy teremben, hány gép jut rájuk, satöbbi.

Amikor már teljesen belelovallja magát, elmondja a tanfolyami díjakat meg mindent, akkor szoktam feltenni a nagy kérdést: jó-jó, de mit fizetnek egy-egy óráért?

Amikor értetlenkedik, akkor szoktam megkérdezni, honnan van telefonszámom. Általában az a válasz, hogy a telefonkönyvből. A telefonkönyvben a nevemnél ott van, hogy programozó matematikus. Ezért aztán visszakérdezek: hogyha nem hazudik, akkor pontosan mit is akar egy programozótól egy ilyen tanfolyammal kapcsolatban? Mert nyilván nem kioktatni az office alapjaira...

A húszperces telefonköltség, a nagy pofáraesés, meg az azt követő égetés meglehetős elégtételt ad, ha van időm a szívatásra...

hobbitroll 2014.11.06. 12:01:46

@Serivor: "A húszperces telefonköltség, a nagy pofáraesés, meg az azt követő égetés meglehetős elégtételt ad, ha van időm a szívatásra... "
Valószínűleg VOIP-ról hív, így nem vágja földhöz. A többivel egyetértek :)

hobbitroll 2014.11.06. 12:06:47

@ColT: Hmmm ... ez vajon mióta hatályos? (am jó tudni, kapsz egy virtuális vállveregetést a szorgalmi feladatért ;) )

hetech 2014.11.06. 12:12:46

@hobbitroll: Nem csak minket hívogatnak, sok ismerőstől is hallottam már.

hobbitroll 2014.11.06. 12:19:44

@hetech: Tudom (egyik ismerősömet a "Magyar Telefonkönyv" találta meg). Nem is ez volt a kérdés :)

Manyecska 2014.11.06. 13:05:15

Kedves Szandi!! izé Szundi..
Apuka állatorvos hogy ennyi barommal találkozik nap mint nap??? Nagyon sajnálom a posztolót:(

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.06. 13:21:57

@hobbitroll: :P

Homárra régebben járók tudják ezt az Inviteles postokból...

A Telefonkönyv volt a korábbi Szakmai társaság.

Manyecska 2014.11.06. 13:27:44

Szakma. Melyik szakma..? :P

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.06. 13:40:13

@Manyecska: Ma már úgysincs olyan, hogy szakma. POZÍCIÓ. Jó? :D

Ráérek 2014.11.06. 13:49:51

Fogyasztóvédelmi törvény:
www.nfh.hu/print/magyar/informaciok/hirek/jsz_140307_2.html

4. Nem kért értékesítés

8. § (1) A vállalkozás nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan terméket értékesít vagy olyan szolgáltatást nyújt, amelyre nézve nem jött létre szerződés.

(2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a vállalkozás ajánlatának – hallgatólagos – elfogadását.

------------------------------------

Eleve semmis az olyan "szerződés", mikor pl. ingyen küldenek valamit, majd ha elfelejted lemondani a további küldeményeket (amire minimbetűs rész utal), amit már borsosan kiszámláznak.

Konkrét megrendelés híján nem kötelezhetnek semmire.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.06. 14:38:14

@Ráérek: "Eleve semmis az olyan "szerződés", mikor pl. ingyen küldenek valamit, majd ha elfelejted lemondani a további küldeményeket"

De, kérik. Az ingyenesség miatt. Különben nem működne a lehúzás.

VT Man 2014.11.06. 15:30:48

@hobbitroll:
""A húszperces telefonköltség, a nagy pofáraesés, meg az azt követő égetés meglehetős elégtételt ad, ha van időm a szívatásra... "
Valószínűleg VOIP-ról hív, így nem vágja földhöz. A többivel egyetértek :) "

A telefonköltség nem, de neki elment 20 perce nulla profittal.

Igaz, neked is, de ő abból él, hogy nem megy el üresen 20 perce, te meg időnként bevállalhatod, hogy "buksz ennyit".

A legjobb lenne, ha mindenki 20 percig feltartaná, így egy munkanap alatt kemény 0 üzletet csinálnának az ilyen telefon-porszívóügynökök.

Tudom, ez is csak egy munka, de attól még nem kell szeretnem.

Gyűjtőjegyes 2014.11.06. 16:06:36

Réges régen még az előző munkahelyemen felhív a telefonkönyves csaló, hozzám kapcsolták mindig, mert én olyan szépen leoltottam, hogy 1-2 évig békét hagytak, utána próbálkoztak be, utána meg szünet (utána meg megszűnt a cég, azóta vagyok a postán..., de ez más tészta...)
Röviden, először kezdte, hogy fizetni kell, mire válaszoltam, hogy ilyen helyekre nincs szerződésünk, ha lenne, akkor mondja a számát, megnézem a rendszerben. Ekkor jött a "hoppá, tényleg nincs. Küldünk akkor egy ingyen nyomtatót (meg pár szerződést...), csak egyeztessünk címet, kezdve a cégnévvel". Erre megkérdeztem tőle, hogy azt se tudja, milyen céget hívott? Makogás után bontottam a vonalat egy szó nélkül.

Máskor egy informatikai oktató cégtől kerestek. Rávágtam az ajánlatra, hogy garantálom, hogy többet tudok a mostani végzettségemmel, mint amit ott oktatni tudnak. A pasi kekeckedett, hogy biztos, hogy nem. Megkérdeztem, hogy tanítanak-e java programozást. A válasz az volt (meglepően őszinte hangsúllyal), hogy az Office alapjait tanítják, mást nem. Kiröhögtem és rávágtam a telefont. Nem, nem tudok programozni, de azért ez... :D

Gyűjtőjegyes 2014.11.06. 16:12:46

Ja és még egy sztory, pont tegnapról:

Felhív egy egészségügyi kamucéges picsuci.
-Jó napot kívánok. Dr. XY-t keresem.
-Dr. XY tavaly elhunyt (ami sajnos igaz)
-Oh... Ön örököse, vagy rokona? (semmi elnézést, vagy bármi...)
-Igen, mindkettő. Unokája vagyok és egyetlen törvényes örököse.
-Akkor ez jó hír! (itt kerekedett el a szemem). Érdekelné-e egy előadás, ahol kedvezményesen megvásárolhatja a termékünket?
-Nem, nagyon nem érdekel a vackuk. Kérem, töröljenek azonnal az adatbázisból.
-Nem tehetem. A telefonkönyvből néztük ki az Ön nevét (nem a nagyszülőmét? Már az enyémet egyenesen?)
-Az lehetetlen, ugyanis a szám titkosított. Ismét kérem, töröljenek az adatbázisból.
-Nem fogjuk, itt van a telefonkönyvben és kész (szó szerint)
-Akkor kénytelen leszek feljelentést tenni a megfelelő helyeken, a viszont hallásra.
-(rámcsapja a telefont).

Hozzátartozik: Mivel ehhez már hozzászoktam, a hangom se emeltem meg. De a feljelentést megtettem. Most várok :)

Aureliano Buendía 2014.11.06. 17:23:26

Happciii.

Köszönjük, ez korrekt volt.

Shopping 2014.11.06. 18:01:59

Tényleg szomorú hogy egy ORVOS sem rendelkezik annyi intelligenciával, hogy kezelje a helyzetet.
( bár nekem is van) de a diploma nem minden!

Csimpi csumpi 2014.11.06. 18:43:59

En nagyon sajnalom a Szakmai Tarsasagot.

hadesz4 2014.11.07. 01:44:39

@Shopping: Igen a diploma nem minden... :)

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2014.11.07. 05:30:00

"...tartozása van feléjük, amit már bíróságra is adtak."

Értem én, hogy ez a titokzatos "Szakmai Társaság" hatékonyabb, ha a bíróságot is emlegeti, de pont ezért is válik hiteltelenné.

Nincs hivatalos értesítés a bíróságról, pedig már "beadták a tartozást"... röhej.

szekertabor · provo.blog.hu 2014.11.07. 09:35:45

@hobbitroll: "kitétel -> kivétel"

Kedves nyelvész barátom!
Szerintem olvasd el még egyszer, amit írtam. Ha kivételt gondoltam volna, azt is írtam volna. A "kivétel" főnév esetében a "bántó" jelző értelmetlen, a "kitétel" esetében azonban nem.

Kitétel szó szótári jelentése (ebben az esetben): Szó vagy mondat, mely által bizonyos fogalmat vagy ítéletet fejezünk ki.

hadesz4 2014.11.07. 13:26:35

Respect a posztolónak, ügyes volt. Sajnos ezek a cégek nem állnak le, mindig kitalálnak valami újat. Megtehetik mert a magyar joghézagokat kihasználva, bátran szemétkednek. Ha valaki bedől nekik a rendőrségi feljelentés, fogyasztóvédelmi bejelentés sz.rt sem ér, mivel eme remek szervek, hónapokig ülnek az ilyen jellegű ügyeken, és nem történik semmi.

hadesz4 2014.11.07. 13:41:45

Egyébként pedig mindenkinek gratulálok, aki itt kommentelget fennhéjázva, hogy soha semmilyen körülmények között nem futott még bele (diplomával v. anélkül), hasonló problémába. Figyelembe véve azt a tényt, hogy ált. mindenkinek van idősebb rokona, remélhetőleg ez így is marad... :)!

Lady Ann 2014.11.10. 13:23:09

Sajnos a mai idősek el sem tudják képzelni, hogy valaki szándékosan át akarja őket baccni, nem ebben nőttek fel.
Nagymamámat felhívta valaki, aki valahogy eltalálta az egyik fia nevét, és segítséget kért (pénzt), de akadékoskodott és részleteket kérdezett, hogy mi történt, erre a hívó letette. Nagymamám azonnal hívta a telefonkönyvéből fiát, hogy mi van, de persze nem ő volt.
Ráadásul néhány éve simán megcsinálták Nagypapámmal, hogy beengedték a porszívós ügynököt, hogy tisztítsa ki a szőnyeget, majd "kitalálták", hogy mégse kell a porszívó :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.10. 13:29:13

@Lady Ann: Egy porszívóügynök betolakodik egy házba, és a háziasszony minden tiltakozása ellenére nagy rakás száraz lócitromot szór a szoba közepére.
A nő felháborodik:
- Mit képzel?
- Asszonyom, ígérem, amit ez a csodálatos porszívó nem szed fel, azt én magam fogom megenni!
- Akkor teszek rá magának egy kis tejszínhabot, mert nincs áram a házban.

maya40.1 2014.11.12. 13:02:19

Tényleg nem kell hozzá idősnek lenni, annyiszor hívtak már mindenféle "egészségfelmérés" ürügyén.
Konkrét eset:
Felhív egy nő, hogy én "nemrégen" válaszoltam a felmérésük kérdéseire, ezért most nyertem....
(Persze csak vásárlási lehetőséget, bár ő nem így fogalmazta meg, de hát ezt a trükköt már úgy is mindenki ismeri) Én kérdeztem, hogy mikor válaszoltam, erre ő azt feleli megint, hogy nem régen.
Tény, hogy párszor hagytam magam faggatni, de sose megyek ilyen "előadásokra".
süti beállítások módosítása