Tékozló Homár

No name VS. márkaszerviz. Ön hova vinné a drága óráját szervizelni?

2015.01.12. 16:23 | Homár Hilda | 150 komment

certina-ds-action-diver-automatic-chronograph-watch-1.jpg

Péter  f i k c i ó s  posztjában az általa megszemélyesített főhős először infarktust kap, majd rájön, hogy lehet, hogy madárnak nézik.  Házi feladat: elképzelni  a sztorit mondjuk a legendásan halvérű Berki Krisztiánnal a főszerepben. Update: És az milyen, hogy mint Lenina Huxley felhívta rá a figyelmet, szinte szóról-szóra ugyanilyen Homár-eset volt már 2 éve is.

Kedves Homár!

Az alábbi, néhány napja velem megtörtént esetet szeretném megosztani mindenkivel a segítségével, nehogy mások is hasonló helyzetbe kerüljenek, ha a leírt szolgáltatóknál járnak.

Kb. két évvel ezelőtt vásároltam egy Certina típusú órát egy óraszalonban. Nem milliós kategória, de a maga 170eFt-os árával már nem is a legolcsóbb – egy elegáns, szolid kivitelű, minőségi óra. Ékszereket nem hordván döntöttem egy ilyen óra megvásárlása mellett, hosszú időre terveztem megvenni, maximálisan elégedett voltam, és vagyok is vele.

Egy tavaly nyárvégi napon történt, hogy az óra megállt. Gondoltam elemcsere lesz (sajnos nem automata), majd elviszem szervizbe, ha lesz időm. A saját figyelmetlenségem miatt akkor még nem tudtam, hogy ezzel a halasztásommal pont lejár az óra két éves garancia ideje, amely idő alatt még az első elem csere is ingyenes (lett volna). Egyszóval a garancia lejárt, amit a papírok előkeresésekor vettem észre, így egyéb elfoglaltságok miatt már nem is siettem annyira az elemcserével - majd elviszem, ha több időm lesz címszóval.

Ez az idő az ünnepek között jött el. Mivel az óra vízálló, és korrekt, nyomáspróbás cserét szerettem volna csináltatni, ezért márkaszervizt kerestem. A netes kereső fel is dobott rögtön kettőt, mint a két legnagyobb márkaszervizt Budapesten – az első a Pesti Barnabás úton a Millenium Centerben, a másik az Andrássy úton (Vörösmarty sarok) található.

Márkaszerviz 1., Millenium Center, Pesti Barnabás út

Szóval elmentem az elsőbe. Kedves Hölgy fogad, óra elővesz, elemcserére bead, fél óra várakozás, majd kedves Hölgy visszaérkezik: sajnos rossz híre van. Ebben az órában nem az elemet kell cserélni, hanem az egész belsejét. Új elemet belerakva el sem indult a kollégának. A javítás ára 52 ezer Forint, de mivel látja, hogy a garancia idő mostanában járt le, ezért tudnak kis kedvezményt adni nekem, és 38 ezerért el tudják vállalni a munkát. Ha gondolom, akkor ott is hagyhatom az órát rögtön. Én persze - tudván, hogy a garancia időből a saját hibámból csúsztam ki - ott omlottam össze, hirtelen azt sem tudtam, mit mondjak. Annyit tudtam kibökni, hogy „azt hittem ennyi pénzért órát vettem…”. Aztán pár másodperc múlva sikerült észhez térnem, és megkérdeztem, mitől is kell cserélni egy 2 éves svájci óra egész belsejét, amikor úgy vigyáztam rá, amennyire csak bírtam - szándékosan nem is hordtam olyan napokon, amikor előre láthatólag ütés, szennyeződés, vagy egyéb behatás érhette volna. Persze erre a kérdésemre értelmes választ nem kaptam, csak annyit válaszoltak, hogy „milliós órákat is javítunk…”. Szó-szót követett, és végül nem hagytam ott, mondván ezt a javítást át kell gondolnom.

Aznap még erőt vettem magamon, és visszamentem a boltba, ahol vettem az órát. Mivel a garancia idő ténylegesen lejárt, ezért csak tanácsot kérni mentem, hogy mit tehetnék, nem pedig reklamálni. Tenni sajnos nem tudtak semmit, mert hát lejárt, a márkaszervizek hozzáállását, és ilyen jellegű reakcióit kommentálni pedig nem akarták, de „bármit” el tudnak képzelni. Javasolni tudtak nekem további szervizeket. Az egyik pont az a márkaszerviz lett volna, ahol jártam, így ez kiesett, a második egy kis óraszalon és szerviz a Ferenc körúton (Set-Comp Kft), vagy egy kis óráspult helyben – de ez utóbbi biztos nem tud nyomáspróbát és tesztelést csinálni.

Miután hazaballagtam, úgy döntöttem, hogy másnap megnézem a második, Andrássy úti márkaszervizt, amit még én találtam a neten, hátha náluk ez a „hiba” nem jelentkezik…

Márkaszerviz 2., Andrássy -Vörösmarty sarok

Szóval szervizbe el, kedves Hölgy fogad, óra elővesz, elemcserére bead – és természetesen nem mondtam neki semmit a korábbi „diagnózisról”. Fél óra várakozás, majd kedves Hölgy visszaérkezik: sajnos rossz híre van. Ebben az órában az egész elektronikát, és mechanikát cserélni kell… Ennek az ára 45 ezer Forint. Ha gondolom, ott is hagyhatom. Mivel a diagnózis hasonló volt, ezért kezdtem megbékélni a sorsommal, de gondoltam, hogy a másik helyen 38-at mondtak, így órával együtt jöttem el.

Mivel időm még volt, illetve a távolság sem nagy az Andrássy út, és a Petőfi híd között, ezért úgy döntöttem, hogy egy próbát még megér a Set-Comp szerviz, aki nem hivatalos márkaszerviz ugyan, de a boltban kapott információk szerint ismerik a típust, javítják is, és nyomáspróbára/tesztre is fel vannak szerszámozva. Ezért elindultam.

Set-Comp szerviz

Megérkeztem, kedves Úr fogad, óra elővesz, elemcserére bead – természetesen itt sem mondtam semmit. Jelezték, hogy kb. egy óra múlva készülnek el vele. Egy óra múlva visszamentem, persze a diagnózisra lélekben felkészülve. Boltba be, pultnál kedves Úr azonnal fogad, munkalap bead, órát hozza, majd a következőt mondta: „Elkészültünk vele, kollégám be is állította, tömítést cseréltük, és a nyomáspróbát is megcsináltuk, 3500 Ft lesz….”. Hát ez a válasz annyira meglepett, és közben annyira örültem, hogy itt is megnémultam hirtelen, csak tapogattam, nézegettem az órát, és majdnem kiugrottam a bőrömből. Csak annyit tudtam kérdezni, hogy „Semmi gond nem volt vele, mindent rendben találtak?”. A válasz: „Igen, de mi gond lett volna? Mindent rendben találtunk, az elemet cseréltük, azonnal el is indult, ráadásul ebben az órában a jobbik fajta szerkezet van…”

Az óra azóta is tökéletesen működik, pontos, minden funkcióját, minden mutatóját, és gombját kipróbáltam, minden úgy működik, ahogy kell.

A nagy kérdés a fentiek után csak az, hogy vajon annyira fejlett, és speciális műszerekkel lehetnek a márkaszervizek felszerelve, hogy tényleg csak teljes belső rész cserével találták javíthatónak az órámat, vagy szimplán csak extrém pofátlan módon le akartak húzni… És vajon ha ez utóbbi, akkor miért? Jobb szerkezet, kontra kicsit rosszabb, esetleg utángyártott, vagy csak szimplán, mert néha úgyis bejön, ha már úgysem garis az áldozat órája… Hát erre a kérdésre nem tudom a választ.

A két márkaszervizbe nem mentem vissza. Egy percig gondoltam, hogy megmutatom nekik, hogy a tök hibás, és el sem induló óra jár, de annyira örültem, hogy találtam egy tisztességes szervizt, és minden rendben van, hogy az újabb parkolójegyre bedobott pénzt is sajnáltam, hogy ilyen szervizekbe akár reklamálni is visszamenjek. A szervizeket szándékossággal vádolni, minősíteni, kiabálni nem akartam, és nem is akarok, nem éri meg nekem egy esetleges hercehurca, ha még ezek támadnak meg engem bármivel. Ezért természetesen az egész fenti történtet kitalált, és a benne szereplő személyek a képzelet szüleményei, az egész egy fikció, ami akár így is történhetett volna… J

De azt mindenképpen akartam, hogy mindenki tudja, hogy is jártam ezeken a helyeken. A problémámat pedig végül korrektül megoldó kis szervizt pedig mindenkinek ajánlom, gyors, pontos, és korrekt munkát végeztek, és nem a jól lehúzható balekot látták bennem, hanem egy ügyfelet, akit adott esetben visszavárnak.

Üdvözlettel:

Péter

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazságos 2015.01.12. 22:45:26

Má most hülye vagyok b+.

1. VESZEL EGY DRÁGA ÓRÁT.

2. MEGÁLL. (mint az eszem szokott).

3. AKKOR MIJAF@SZNAK VÁRSZ MÉG TOVÁBB, HOGY NEM ROHANNÁL RÖGTÖN VELE ELEMET CSERÉLNI?

4. MINEK VÁRSZ!?

5. MINEK!?

Ameddig jól pofán nem b@sznak, addig jó várni!?

MEGVENNI A k@RVADRÁGA ÓRÁT VÓT IDŐD, B+?

igazságos 2015.01.12. 22:46:58

Márpedig, ha nekem elromlana az iPhone-om, oszt nem vinném a szervizbe azonnal, hanem megvárnám a garancia lejártát, hát nem saját magammal b@szok ki!?

Sz@rni van ideje a poszternak!?

igazságos 2015.01.12. 22:56:41

@venszivar: van itt még mit ellopnod, izé, kölcsönvenned :)

mp76 2015.01.12. 23:00:00

@igazságos: elmondanád miért rugdosol? leírtam, hogy az én hibám. senkit nem tettem felelőssé érte, és bocs hogy bosszantott a saját hülyeségem ott a pultnál. de dolgoztam ba...eg és ennyi. és igen, minden nap, sokáig. nemmellesleg hetekig külföldön voltam, amikor lejárt a gari aznap is éppen. és mert idióta voltam. de akkor is megtörtént. igen b+, időm volt megvenni. elvinni meg nem annyira. tisztában vagyok vele h (majdnem)kiszúrtam magammal, de vannak még pár (ezren) ezen a Földön, akik ha kell nekik valami, akkor az utolsó pillanat után egy perccel rúgják még be az üzletek ajtaját, hogy még ne zárjanak be....

Vadászok Őrangyala 2015.01.12. 23:01:06

@mp76:
Jó pár dolgot vittünk már hozzá hosszú évek alatt családice, megelégedésünkre.

igazságos 2015.01.12. 23:08:48

@mp76: jóvan, lejött mindenkinek hogy barom vagy

ilyet épeszű ember nem csinál, mint te

Vadászok Őrangyala 2015.01.12. 23:12:47

@mp76:
Nyugodtan ugord át, agyhalott.

igazságos 2015.01.12. 23:20:11

@Vadászok Őrangyala:

rossz szokás mást egy kalap alá venni magaddal

majd egyszer felfogod, ha gazdag leszel

Vadászok Őrangyala 2015.01.12. 23:21:20

@igazságos:
Veled ellentétben nekem legalább van esélyem, hogy felfogjak valamit.

igazságos 2015.01.12. 23:22:17

Egyébként meg egy ilyen drágaságnál már elvárná a zember, hogy

házhoz jöjjenek az óráér, és helyben javítsák meg :)

igazságos 2015.01.12. 23:23:32

@Vadászok Őrangyala: hja, pláne h a poszter is elismeri, hogy sz@rt rá a drága órájára jó időre

igazságos 2015.01.12. 23:31:08

komolyan mondom, már mindenki hülye, és saját magával tol ki

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.01.12. 23:48:42

Óra működését meg a kapott 3.200 Ft-os számlát videóra venni. Ezt megírni 2 db legolcsóbb CD lemezre. Mindkét CD lemezt külön-külön alaposan és vastagon becsomagolni, majd mindkettő csomagot egy-egy féltéglára erősíteni. Ezután egyik féltéglás csomagot az egyik szerviz, másik féltéglás csomagot medig a másik szerviz üvegportálján keresztül kézbesíteni.
Szerintem ez lenne a jogos (bár nem törvényes) megoldás, és eddig nem írta senki.

Egyébként a posztolónak gratula, hogy nem tudták átverni. Én se hordok órát, de megértem azt, akinek ez a hobbija.

igazságos 2015.01.13. 00:00:53

@Jani haverja: én már csak floppyra írnám, hogy jól kib@sszak a másik kettővel

igazságos 2015.01.13. 00:02:49

felőlem lehet 1 millás órája is, vagy lehet 2000 forintos is

de ne baszogasd már magad azzal, hogy ha valami elromlik, még ülsz a monitorod előtt, oszt kitátod a szádat, bele az esőbe, hanem akkor ugorggyá már el a szervizbe AZONNAL b+, vagy még jobb, szalajtjá mást

persze, 2 ünnep között még óraszervizt kajtatni

oszt gondolom nem volt boldog karácsonya emiatt a poszternak, mármint hogy nem tudott aludni a nem működő órája miatt

igazságos 2015.01.13. 00:07:24

úgy tudnám, hogy ezek a márkaszervizek MIBŐL ÉLNEK

bombaüzletet szimatolok

igazságos 2015.01.13. 00:09:37

fél óra várakozás !?!?!?

Mit csináltak azzal a szerencsétlen órával addig!?

ha a másik helyen 1 óra alatt elkészültek vele!?

gyanús

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.01.13. 00:29:55

@igazságos: Állítólag nem lehet már kapni olyantot, meg egy rendes rövid videó se fér rá. Fejlődikkk a teknyika kéremszépen :)

venszivar 2015.01.13. 00:46:22

igazságos 2015.01.12. 22:56:41
@venszivar: van itt még mit ellopnod, izé, kölcsönvenned :)

EZT most mééért??? te lógó csöcsű malac...:)

igi1 2015.01.13. 00:49:05

@venszivar: csak mer ezeket az alakokat akik 170 órákat hagynak parlagon még te is békén hagyod

így nem leszel gazdag, ha nem jó a célpont

venszivar 2015.01.13. 00:51:25

@igi1: honnan veszed, hogy ki a gazdag s mi a gazdagság?

igi1 2015.01.13. 01:08:13

@venszivar: hát valahonnan tudni kell kiválasztani az áldozatot (nem látványról)

az igazi gazdagot a viselkedése árulja el

Manyecska 2015.01.13. 08:15:43

@igi1: ja. Replikát hord. Praktikusan.
Haggyanak már a Berkivel, ki az..:D

joska61 2015.01.13. 08:46:22

Ez az, amikor a 2 márkaszerviz is a leggagyibb kínai elemet akarja beletenni a rendes órába, és kamilláznak, hogy nem indul el, mert kevés áramot tud... A fillérbaszás tipikus esete.

Gonoszfóka 2015.01.13. 08:46:31

Nekem Tissot órám van, de ennek a töredékébe került. Amikor lemerült az elem, akkor nekem is kajtatni kellett óraszerviz után (szabolcsi vagyok). Szakszervizben meg sem próbáltam az elemcserét, egyrészt mert nem valószínű, hogy a városban lett volna, másrészt az elem kb. egy évvel a garanciaidőn túl járt le. Nyíregyházán egy órást találtam, aki foglalkozott nyomáspróbával is, de őt is csak egy másik órás ajánlásával találtam meg. Gyorsan megcsinálta, a nyomáspróba is előttem zajlott, és nem is fizettem sokat.

Manyecska 2015.01.13. 09:02:43

@Sandor Akarki: ott sincs mostanában töksötét van a víz alatt, ahová járok /ráadásul a fülem is fáj valamit rosszul csinálhattam, köszönöm hogy elmondhattam/
Amúgy igen szép sztori!!:)

dailyvicodin 2015.01.13. 10:06:07

agyoniskolázott nyugati barátunk ittvan már? elvégre január van.
ha igen a válasz, milyen néven szerepel?

Vadászok Őrangyala 2015.01.13. 10:08:10

@atpijkamo:
Jahh.

@dailyvicodin:
Mávót, mivel szokásához híven legutóbbi ígéretét is betartotta, így decemberben vótmá, aztán pár nap múlva hirtelen június lett :D

hobbitroll 2015.01.13. 10:53:21

@dr. phil. Sün‼ ツ: mer' hüjén néznél ki, ahogy egy 5"-os tepsifon van a csuklódra kötve :P

SarahConnor 2015.01.13. 11:39:13

Még annyi tűnt fel, hogy a poszter szerint "egy tavaly nyárvégi napon történt" az óra megállása. És végül a két ünnep közt vitte óráshoz.

Namost egy 170ezres óránál megkockáztatni azt, hogy az elem kifolyjon... kicsit eszetlen!
Nekem párezres Casio-im vannak, de még azokat is jobban óvom ennél.

Ezt csak úgy írtam, hogy okoskodjak mán egy picit.

Majolie 2015.01.13. 11:39:24

@mp76: basszus, nehogy már mentegetőzni kezdjél, hogy miért adtál ki annyi pénzt, és főleg miért egy órára? A te pénzed, te kerested meg, azt veszel belőle, amit akarsz.
Amúgy ügyes vagy, hogy nem hagytad magad átvágni :)

VT Man 2015.01.13. 11:52:14

@Aureliano Buendía:
"Azért a posztert annyiból szabad, hogy 170 pénzt ad egy óráért."

Ez önmagában nem baj, de a sztoriból úgy tűnik, hogy ezt a 170-et "kinyögte".

Ha nem így lenne, akkor nem lett volna gond a 40 ezres szervízköltség.

Valószínűleg akik 170 ezres órát vesznek azoknak általában mindegy, hogy 3 ezer vagy 40 ezer a javítás gar.időn túl.

lomposfarkas 2015.01.13. 14:21:07

"ha már 170-ér vetted, akkor fizesd a 40-et is"

Komolyan mondom, itt pár hozzászóló tökre beszámíthatatlan, csak odáig jutottak el, hogy a poszter 170-ért vett egy órát, tehát köcsög. Az, hogy a szervizek feltehetően éveken át, folyamatosan verik át a jóhiszemű vásárlókat, az már ezután tökmindegy?

SarahConnor 2015.01.13. 14:49:30

@Sandor Akarki: az hord órát, akinek aa munkájában fontos az időt nézni, és nem feltétlenül tudja a telefont és a netet használni erre.

Amúgy órán nézni az időt kb ezerszer kényelmesebb, mint telefonon, és még jól is áll az embernek :)

venszivar 2015.01.13. 15:04:17

@dailyvicodin: barom a partizán neve...

ha hiányzik utazz ki hozzá! mari az ős lengyel - indián ááámerikai vénasszony biztos téged IS befogad a kegyeibeee.:)

szmoker (Homo Trollicus) 2015.01.13. 15:19:01

@ColT: én meg anyámnak ugyanonnak egy 3500ft-os elektromos fogkefe fejet.
Január 2-n.

Azóta semmi :)

szmoker (Homo Trollicus) 2015.01.13. 15:53:33

@atpijkamo: nekem meg 7-zenés kínai kvarcóra, és világított is.
Gyá :)

imgs.inkfrog.com/pix/sohrab/SH-GUN.JPG

Steckdose 2015.01.13. 17:38:12

Én bátran tudom ajánlani órásként P. Kiss Istvánt (VIII. Népszínház utca). Öreg bácsi, igazi profi, óráscsaládból, mint kiderült, órásvizsgákon vizsgabizottsági elnök szokott lenni. Ja, és nem lehúzós!

Órából meg sztem a Vosztok Amfibija az ász, 20 atm-ig vízálló, forgatható lünettás, naptáras automata óra, ezer éve bevált 2416B szerkezettel, és még szerintem rohadt jól is néz ki, mindezt <20 ezer forintért - ezek után kijafaxnak kell svájci óra? ;-)

phantomas 2015.01.13. 21:46:53

Kb. 15e+ Ft-os Casiokra 10 év elem élettartam van. " a Casio olyan kvarcórát is gyárt, ami 10 évig is elketyeg egy elemmel. "
Nesze neked Certina...

kewcheg 2015.01.13. 22:34:02

én '12 karácsonyán vettem egy hasonló márkájú órát egy vidéki o..x boltban, majd mivel az óra saccperkábé évekig állt a boltban, '13 májusban le is merült szépen ezért elvittem az andrássyn lévő központi szervízbe.gariban csere, várjak kb. félórát.félóra múlva óra vissza- nem jár. szólok, erre az egyik órás röhögve a fejéhez kap, hogy ja, csere nélkül zárta vissza, vagy lehet hogy nem is tett bele semmit.ennyire ott járt testesül-lelkestül.újabb 10 perc, mostmár kapkodva visszakapom az órát, sajna kb. egy-két óra múlva már otthon nézem elöl, hátul a hátlapján, ahol a tescós csavarhúzóval alányúlt a hátlapnak (pattintós sajna, mint a legtöbb certina)éktelen nagy benyomódás a szép acél tokon.hosszas emailezés, stb. adtak egy vásárlási utalványt- nem pénzt!!! de ugyanolyan órájuk már nincs mert kifutó darab volt.(pedig egy gyönyörű kék számlapos kronó volt, és jó áron) szerintem utána ezt az órát is eladták valahol, polír után...:(

2015.01.13. 22:58:22

Aszittem órát vett a poszter erre olvasom "elemcsere lesz" ...
Átbaszták, 15ér kap seiko 5-öt, az óra.. :)

bobyewing 2015.01.13. 23:35:42

Órát az hord, aki akar. És persze ne felejtsük el, hogy minden annyit ér, amennyit adnak érte.
Ne hallgas a sok flúgosra, akiknek nincs se izlése se stílusa -se esze- és még le is szólnak mert órád (izlésed/stílusod/pénzed/stb) van...

Bezzeg szifonra -vagy valamire ami a "zsebben van"- tellik neki hüséggel kéccázé' vagy két évig havonta egyhússzassé' mert a fész kell, hogy mennyen mindíg éééted... és még büszke is rá, hogy milyen telefonja van! Gratulálok! (egy normális munkahelyen ezt hozzádvágják ingyen) Régen meg üveggyöngyöket osztogattak, mert azt hitték értékesnek az ostobák...
Egy óra érték és sokáig az, a telefon meg nem -sosem volt és nem is lesz- az. Dehát erre van igény, na (mint a Mónika show-ra).

Vissza a témádhoz. Megállt, nem vitted el -benézted (igenis van olyan élethelyzet, amikor nem ez az első). Le akartak húzni, nem nyelted be. Jól tetted.
A magam részéről, köszönöm, hogy megosztottad a címet. Van néhány órám és nem árt, ha van egy pesti szervíz, ahol nem húznak le, ha valamit kell csinálni velük. Mégegyszer köszi!

Egyébként pedig Székesfehérváron, Tímár Mihály órásmestert szívből ajánlom mindenkinek.

dr kíváncsivagyok 2015.01.13. 23:53:56

@Aureliano Buendía:
"Azért a posztert annyiból szabad, hogy 170 pénzt ad egy óráért.

Felmerült bennem a kérdés, hogy ő ezzel dicsekedni, vagy panaszkodni akart?:D

Azért viszont grat., hogy megoldotta szerencsésen.

Amúgy nekem is Certinám van, 2008-ban adtam érte 47 pénzt. Valahol az a lélektani határ nálam. "

Azért a posztert annyiból szabad, hogy 47 pénzt ad egy óráért.

És igy tovább...

dr kíváncsivagyok 2015.01.14. 00:05:15

@Lenina Huxley:
"Namost egy 170ezres óránál megkockáztatni azt, hogy az elem kifolyjon... kicsit eszetlen! "

Én inkább a "drága óra = drága javítás " miatt azonnal a papírjait kerestem volna...

Ez láthatóan nem izgatta a tulajt , de a súlyos javítási koltség elgondolkodtatta... , így végul kiderult a lehúzási kísérlet.

Sandor Akarki 2015.01.14. 00:11:02

@Lenina Huxley: Amennyire én tudom, ott ahol fontos az idő van falióra. Meg állomásóra. Ilyesmi. És nem kell forgatni a kezed. És nem akad bele semmibe. És nem kerülnek alá baktériumok (persze nem gáz ha ezüstből van, egyébként viszont ciki). Meg a gombák, amik szeretnek az óra alatt élni.

dr kíváncsivagyok 2015.01.14. 00:13:28

Egébként a posztolo kb. úgy viszonyul a muszaki (értsd : gép , mozgó alkatrészekkel..) dolgokhoz , mint a nejem fonoknoje...
1 éves drága Alfájaban kigyulladt az olajnyomás-méro,...erre hazaautózott vele 300 km - rol... , mert nem rudta mi az.
Majdnem hazaért...aztán elfustolt a motor .
Majd elmesélte a márkaszervizben , hogy mi tortént...

dr kíváncsivagyok 2015.01.14. 00:15:11

@Sandor Akarki:

És amikor még nem volt mobil ?
( Nem mindenki pályaudvaron dolgozik...)

Sandor Akarki 2015.01.14. 00:38:59

@bobyewing: Köszönjük a reklámot és a fikázást.

Sandor Akarki 2015.01.14. 00:44:07

@dr kíváncsivagyok: És amikor még nem volt gőzgép? Amúgy, tényleg, mondj már olyan eseteket amikor a karóra jó alternatíva? Ahol számít az idő és jobb mint más, még így pontatlanabbul is (pvc ragasztó kötési idejét mester egy táskából elővett 100 forintos műanyag órán nézte. Autóban van óra, műszerfalon, rádión (ahol amúgy is bemondják elég gyakran). Templom is negyedenként harangoz.
Téllleg, divatozáson, menőzésen, beakadáson, kézletépésen kívül milyen gyakorlati haszna van így 2015-ben?

igi1 2015.01.14. 01:51:02

@bobyewing: ha fél év alatt csak nem fordult elő ilyen élethelyzet

meg jófejségbű jegjavították vóna ingyé ha à másik helsen 3500 vót a tarifa

vett a nyomorult olyan dràga órát aminek a gyártója sz@rik az ügyfélee

amúgy ha választanék szifon v óra az utóbbi kéne inkább az tényleg érték

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.01.14. 05:26:42

Nyista vaker, nyista balalajka.
Ellopták a svájci karórám!

Hej te Szása a jó qrva anyádat!
Add vissza az arany karórám!

(egy ismert szovjet induló, Katyusa ritmusára skandáltuk anno)

Amusing 2015.01.14. 07:14:29

"természetesen itt sem mondtam semmit. "
Tehát te kamuzol, de mástól elvárod, hogy ne tegye. Gratula....

2015.01.14. 07:23:00

A legtöbb szervizben, legyen az óra, autó vagy bármi, nem annyit fizet az ember, ami a tényleges javítási díj, hanem a körülmények határozzák meg. Értem ezalatt az ügyfél megjelenése alapján taksált lehúzhatósági tényezőt.

A másik tapasztalatom pedig, hogy az egyszemélyes szervizek azért tudnak korrekt és lehúzásmentes szolgáltatást nyújtani, mert 1 ember költségeit és (magas) fizetését bőven ki lehet termelni, persze ez csúcsidőben sok munkával jár. Ahol 3-an lebzselnek, ott kényelmesen elmolyolgatnak, de mivel kell a pénz a sok költségre, megy a lehúzás.
Természetesen vannak ellenpéldák, de én többségében ezt láttam.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.01.14. 07:51:07

@mp76: ne szívd mellre, ő sem tudja sokszor mit beszél. Ő Igi.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.14. 08:08:35

Nekem van egy automata órám.
Kb. 10 éves, 150-ért vettem akkor.
Tavaly be akartam adni szervizbe, nagykarbantartásra. Azt mondták, kb. 60ezer, ha csak szétszedik, összerakják. Ha alkatrész is kell, akkor drágább.
Megőrzöm, mint emléktárgyat.
Szomorú, de ez van.

Netuddki. 2015.01.14. 08:30:34

Nem kell sehova menni. Írni kell egy szívhez szóló levelet a gyártónak, hogy ezek a "márkaszervizek"-nek hazudott csalók hogyan rontják a márka hírét.
Ha ennek nem jár utána a gyártó jogi részlege, mert tuti van olyan is, akkor nem érdemes az órájukra 170-et költeni.

Persze az is lehet, hogy valójában ilyen márkájú órákat 1/10 áron lehet kapni máshol, csak a sznob magyarokat húzzák le a 10-szeres árral és a csaló szervizzel...

Netuddki. 2015.01.14. 08:36:04

Hehe! Egyik az V. kerületben van a másik meg a VI.-ban. Tuti a tulajuk valamelyik csaló, rogánközeli, ingatlanmaffián meggazdagodott politikusbűnöző haver...

kewcheg 2015.01.14. 08:39:55

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: magyar árak nem rosszak. kontrapontként meg kell nézni az adott márka,típus árát az ebayen...kb. ugyanott vannak....

SarahConnor 2015.01.14. 08:59:36

"Akciósan 43 000 forintért vállalták volna, amit a sarki órás 3 500-ért."

Ez villog a főoldalon. Ez nem igaz. A márkaszerviz elektronika-cserét akart 43ezerért elvégezni, a sarki órás csak elemet cserélt.
Javítani!

Gomes 2015.01.14. 09:08:08

Szia, nekem is Certinám van, nem elemes, automata.
Eddig háromszor volt vele bajom, egyszer késett, ami automatáknál előfordul, egyszer odaüthettem valamihez, mert a stopperen a másodpercmutató nem a helyére ugrott vissza, egyszer meg beázott, mert elöregedett benne a gumi a tömítésnél, de én nem szoktam levenni amikor úszom.
Mindháromszor az Irányi utcai boltba/szervizbe vittem be, ugyanis tőlük vettem, igaz, akkor még máshol volt az üzletük.
A tömítés cseréjéért fizettem, mellé grátiszba ki is tisztították, a másik két esetben viszont az órásmester egyszerűen nem fogadott el pénzt, pedig számlát és garanciapapírt sem vittem, ugyanis utóbbi már nagyon, nagyon régen lejárt.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.14. 09:08:27

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Neked meg mi közöd van hozzá? A fideszé most az állam, a magyar emberek egyértelműen döntöttek 2010-ben és 2014-ben is a választásokkor, ezt pedig tiszteletben kell tartani. A demokratikus értékek egyik legfontosabbja a szuverenitás, senkinek semmi beleszólása, hogy mit lopnak a fideszesek. Egyébként se lopás, ha beleveszik az alkotmányba, így minden a lenagyobb törvényességgel történik. A magyar kormánynak könnyebb úgy sikeres gazdasági és politikai stratégiát folytatnia, ha nem veszi bele a döntésbe a társadalmat. Az a bűnöző, aki kérdezni merészel. Sőt, akarnod kell, hogy lopjanak, mert kölcsönös akarat nélkül nehezebb kormányozniuk.

hvg.hu/itthon/20150113_WSJ_Szijjarto_olajagat_nyujt_az_amerikaia

mötley 2015.01.14. 09:13:16

Hosszú időre vásároltad szuper óra...fontos lehet neked ha elem lemerül nem rakatsz újat azonnal és miután meglátod hogy a gari lejart még annyira sem fontos elvinni elemcserére nehogy már hordani tudd.. tényleg nagyon fontos óra lehet számodra.. .pffff

Vadászok Őrangyala 2015.01.14. 09:18:54

@pythonozok:
Az udvar közepére talán nem aszarik, bár nem vagyok benne biztos.

Spacecake 2015.01.14. 09:51:24

@mp76: amugy milyen Certina-d van,melyik tipus?

szevabá 2015.01.14. 09:52:18

a 170 óráért nem is sok... alsó közép osztály,nem egy évre szól..
amúgy egy majd 2 milliós omegára 4-5 év után /mikor már rég nem garis/ javasolnak szervizt . Az említett helyen /orex/ kb. 100000 ft. ez egy két tömítés,tisztítás és vmi../?/
aztán megsértődtek amikor vki visszakérte a régi tömítést..
nehéz okosnak lenni...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.14. 10:04:54

@atpijkamo: kicsit óvatosabban a szarkazmussal, ha szabad kérnem! Majdnem írtam valami cifrát eme hozzászólásodra, mert az eleje egy félnáci, fideszcsicska véleményére emlékeztetett. :D

daito 2015.01.14. 10:09:31

Ez az óra nagy b.z.lás. Van nekem is "ilyen" alsó-középkategóriás 100akárhány ezres, de nem hordom. Óra, szép óra - úri huncutság a világ jelentős részén, Magyarországon a túlárazott úri huncutság.
Én pl. az acéltokos automata Seiko-t is 3x hazavágtam, most van egy 30e-s Polar, futóóra. Ezt hordom mindig, 5-6 éve? Ennek is van huncutsága (csak a saját Polar szíj jó hozzá, sokért), de iszonyat sokat kibírt eddig. Persze, van némi leszólás feelingje, mert az öltönyös-irodai-diplomás f.szcsillámpóni világban a ranglétra egyik jele, hogy milyen túlárazott órával villantasz - de nyilvánvalóan nem érdekel. :-)
Viszont állandó használattal 2x annyi ideig bírta az elem benne, mint amit ígértek, és 3000 (vagy 2?) forint volt a csere-tisztítás-tömítés-nyomáspróba.

Irbisz 2015.01.14. 10:11:08

@igazságos:
te vagy egy ráérő húszéves munkanélküli (vagy ellenkezőleg, apuci vagyonából mindenre ráérő) hülyegyerek vagy akinek ideje mint a tenger, vagy egy mentálisan sérült troll aki mások értelmetlen cseszegetésében éli ki magát.

2015.01.14. 10:30:41

@Sandor Akarki: A karóra messze okosabb viselet, mint a piercing. És mégis....
De az okostelefonért kiadsz kétszázezret, mert az kell. Fél év múlva már elavult...
de biztos neked van igazad, kijafasznak kell óra, mikor munkanélküli vagy?

A lényeg, hogy minél nagyobb legyen a tepsifonod, és vegyél hozzá fejhallgatót, meg karkijelzőt is!
Mert a legfontosabb, hogy azonnal érted, azzzzonnal értesülj, ha mailed érkezett!
Tényleg, azon gondolkodtál már, minek vesznek az emberek kerékpárt, mikor van autó is? Vagy minek vesznek ételalapanyagot, mikor van készétel? Mekkora baromság már! Főzni! Brrr. Mint a középkorban.

hekhekhekhekkinen 2015.01.14. 10:46:35

Benne van a posztban a válasz. Akkor minek foglalod a helyet az interneten?

Gondolkodj pubikám.
Ha lenne egy céged ami milliós órákat is szervizel, akkor ott komoly költségek vannak. Főleg ha még köztehervisel is az a cég.
Ha a te órádat elvállalja 5000 forintos órabérért, azzal kurvára ráfizet. Főleg ha helyette foglalkozhatna pénzkereséssel is.

Mi történt? Egyszerűen olyan árat kaptál, ami neki megéri.
Neked meg nem éri meg.
Úgy is mondhatnám, olyan klubba kopogtattál, ami nem a te szinted.

De ezt már az elején is tudtuk, amikor 170ért vettél kvarcórát.
(nekem is van kvarc Certinám melósnak amúgy, de messze nem ennyiért)

2015.01.14. 10:53:43

@dr. phil. Sün‼ ツ: Oszt miért kell valakinek manapság karóra? "
Tényleg, minek vásárolnak kerékpárt, okostelefont, lovat, zsemlét , fürdőgatyát, minek költenek tetoválásra, járnak moziba, és vesznek TV-t?

2015.01.14. 10:55:24

@Irbisz: Az utóbbi. Az életben csupa megaláztatás éri, itt éli ki magát.

2015.01.14. 10:56:31

@pythonozok: Kettő van neki, de az egyik nem működik.

Netuddki. 2015.01.14. 11:38:19

@atpijkamo: Tom' hogy csak ironizálni próbálsz, de ezt a témát nem tartom annyira viccesnek. Annak fényében főleg nem, hogy az orbán legújabban abban lobbizik az EU-ban, hogy a magyarok ne tudjanak külföldön munkát vállalni...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.14. 12:07:02

@pythonozok: :)) Dicséretnek veszem amit mondasz. Bőven meríthettem szíj gyártó (szíj meg jól!) elvtárs baromságaiból. (Jobban tudok szerkeszteni, mint írni.)

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Pont azért. A témát én se tartom viccesnek, egészen vérremenő.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.14. 12:09:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: "minek költenek tetoválásra"

Foggalmam sincs. Ha kötelező lenne tetováltatni, akkor fizetnék, hogy kimaradjak belőle. Nem adok különösen a kinézetemre, de zavarna, ha gyagyásnak nézne mindenki.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.14. 12:12:02

@Irbisz: Ne vedd a szívedre! Igasságos a Homár színfoltja, ilyennek szerettük meg. (Ilyen idegesítőnek.)

kewcheg 2015.01.14. 12:19:06

170-ezres óra annak, aki munkából él, és akár megkeres nettóban havi 2x-esét, még annak is drága és persze hogy sajnálja.politikus, vagy üzletember szinten az van, hogy ma beesett 5 mill.talált pénz, meglepem magam egy 2 mihályba kerülő ketyegővel, nem csoda, hogy a 100-200 körüli már "márkás" órák hónapokig, évekig állnak a boltban, az 1-2 milliósak pedig jól fogynak...

♔batyu♔ 2015.01.14. 12:33:22

Egyértelműen át akarták baszni.

Amúgy tényleg érdemesebb jó órát venni, bár a 170.000 kategória helyett bőven jó az 50.000 is. Az üveg ott is karcálló és karbantartás, elemcsere nélkül azok is elketyegnek 2 évet.

kewcheg 2015.01.14. 12:49:29

Egy miyota szerkezet 10-20 dollár, és egy ilyen szerkezetű "divatóra" (nem svájci) gyakran 50- 100ezerbe kerül a tokja anyagától függően.Svájci szerkezet se lehet kétszer több ennél, ezen az árszinten.Inkabb az a vérlázító, hogy húszdolláros órából hogy lesz a boltban 70ezeres? Még ha felére leárazzák, akkor is többszörös a haszonkulcs....

Muad\\\'Dib 2015.01.14. 14:16:21

@hekhekhekhekkinen:
Te funkcionális analfabéta kretén. Odáig már nem jutottál el, hogy megértsd, nem az ár volt a baj, hanem, hogy egy elemcsere helyett komplett elektronikát és mechanikát akartak cserélni? Miközben annak semmi baja nem volt?

ArRogant 2015.01.14. 15:06:34

A posztnak köszönhetően ma ellátogattam a set-compba. Régóta a fiókomban állt egy óra és a rabló órások miatt nem vittem még eddig sehova. Korrekt kiszolgálás és ár mellet rendbehozták a ketyegőt.

Exploiter 2015.01.14. 15:47:52

Mennyi picsogás van itt... 170 ezres óra korrekt, nincs ezzel gond, nem bóvli, meg nem is milliós státusszimbólum.
Ennyit ért meg neki.
Attól még, hogy valaki ennyit kiad egy órára, nem akarja az ablakon kibaszni a pénzét lehúzós szervízre, ez is rendben van. Valószínűleg a kettő összefügg, de idáig sokan nem jutnak el úgy látom.
Nem értem, hogy a posztolóval mi a gond.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.01.14. 16:50:34

Nagyapa a zsebes óráját vasár és ünnep nap ajzotta fel!
A mai világban, csak a vonat kaller sinbohócnak van szüksége csaszira, hogy meg tuggya mondani mennyit késik a vas tragacs.

2015.01.14. 16:58:35

@hekhekhekhekkinen: Aha, és most vajon mi a faszomból köztehervisel a rabló órás, aki NEM keresett egy fillért sem, mert a postoló nem volt hülye megrendelni tőle a túlárazott munkát?
Meg egyébként is: ha egy hatalmas autószervizben tudnak 6500 Ft-os óradíjban szerelni, akkor egy 9nm-es plázalyukban meghúzódó órás se kérjen már 43.000-es óradíjat, minden költségével egyetemben... azért mindennek van határa...

2015.01.14. 17:03:45

@laptop szerviz: Szerintem pont fordítva. Ahol egy ember dolgozik, meg ahol hárman egymás mellett, ugyanannyi a rezsi mindkét esetben, utóbbinak kellene olcsóbbnak lennie.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2015.01.14. 17:22:52

És az ilyen drága óra jobb időt mutat mint az ócó?

2015.01.14. 18:39:23

@dr. Hörömpő Töhötöm:
szerinted a három ember egy fizetést oszt háromfelé??? gondolkodj már egy kicsit mielőtt írsz

2015.01.14. 19:03:16

@laptop szerviz: három ember háromszor annyit dolgozik, mint egy, de nem kell nekik három külön üzlethelyiséget fenntartani.

2015.01.14. 19:09:43

@Hoppácska: Ez egy vicces dolog, mert gazdag ember csak akkor tekint egyenrangú partnernek, hogyha drága óra, drága öltöny, pecsétgyűrű, arany nyakkendőtű stb. van. Viszont ha így be vagy öltözve, akkor a pronyók megnyomják a ceruzájukat. Ha farmerben vagy, akkor a pronyók normális árat mondanak, de a gazdag emberek szóba sem állnak veled, vagy ha mégis, akkor csak azért hogy lehúzzanak. Szóval mindig az alkalomhoz kell öltözni.
Csak sajnos pont a státuszszimbólumokkal kapcsolatos ügyintézésben ez nem működik. A luxusórás meg a luxuskocsiszerviz ígyis-úgyis megpróbál lehúzni.

Sandor Akarki 2015.01.16. 03:01:01

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem, nem értem. A felsorolt sztereotipiáid nyilván igazak egy csoportra telefon-e-mail függőséggel, őket nem ismerem. Főzni pedig azért főzök én is otthon, mert jobb és olcsóbb mint a kész. Mindenre válaszoltam?
Ettől még karórát viselni értelmetlen.

lcsaszar 2015.01.16. 20:58:10

Az automata Certina órába miért kell elem? Vagy ez csak illusztráció?
És hogy van az, hogy az elem a garanciaidő alatt kimerül? Az én órámban 7 évente kell cserélni, bár ezek az újabb kínai elemek már 5 év alatt megadják magukat. Magam cserélem, pár száz forintból. Igaz, hogy a Skodát is magam javítottam, most meg ezeket az újabb tragacsokat márkaszervizbe kell vinni, mert csak ott tudja a szaki, hogy hova kell ütni a nagykalapáccsal.

Beo 2015.09.24. 10:43:19

@igazságos:

"2. MEGÁLL. (mint az eszem szokott)."

Neked valószínű tényleg megállt és nagy eséllyel soha sem működött... :)
süti beállítások módosítása