Tékozló Homár

Zárt szekrényből fújták meg a pénzt a Műjégpályán FRISSÜLT 2X

2015.01.16. 09:41 | Homár Hilda | komment

mpalya03.jpg

Én egyszer voltam életemben a Műjégpályán, akkor is nyár volt és valami undergrund fesztivál, szóval az öltözőkhöz, pláne a mágneskártyákhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de a zárt szekrényből eltűnő pénz elég para. Bea kitette az állítását az asztalra, kíváncsian várjuk a Jégpálya álláspontját is. 

Sziasztok!

Sajnos van egy igen friss és annál kellemetlenebb élményem a Városligeti Műjégpálya problémakezelési metódusával kapcsolatban. Nyílt levélben próbáltam hozzájuk fordulni, de úgy gondolom, hatásosabb, ha egy ilyen közkedvelt fórumon is közzéteszem a dolgot. Kérlek, tegyétek ki az oldalra, kártérítés reményében szeretném, ha minél szélesebb körben elterjedne a hír. Előre is köszönöm szépen.
Bea

"Kedves Műjégpálya!

A mai napon, este 6 és 7 óra közötti időszakban az (ÁLLÍTÓLAG) a birtokoson kívül senki más által nem hozzáférhető, mágneskártyával zárható egyik szekrényből eltulajdonították az összes iratommal teli pénztárcámat és a telefonomat. Ezek a táskámban voltak, de furcsa módon semmi más nem tűnt el a szekrényből (slusszkulcs, lakáskulcs, stb.). Kb. 18:05-kor hagytam el az öltözőt, kimentem a jégre, ahol egy órát korcsolyáztam, és pontosan 19:10-kor indultam vissza az öltözőbe.
Az esetben igen sok további "véletlen" is közrejátszott:

1. A bekamerázott öltözőben érdekes módon éppen azt az egyetlen sort nem látta a kamera, ahol az általam kapott és kipakolt szekrény is volt. Furcsa...

2. Az észlelt problémát természetesen azonnal jeleztem az illetékeseknek, ők azonban rögtön megpróbálták a dolgot olyan színben feltüntetni, hogy esetleg nem én hagytam-e véletlenül nyitva a szekrényt. Kérdésemre, miszerint nem lehet-e ez a mágneskártyás rendszer hibája/hiányossága, nem duplikálhatta-e véletlenül a számítógép a szekrényem számát, és így esetleg más is hozzáférhetett, már-már gyanúsan heves elutasító válaszokat kaptam.

3. Határozottan emlékszem arra, hogy visszaérkezésemkor a szekrényajtó zárva volt. A szekrényeket köztudottan csak úgy lehet nyitni-zárni, ha minden esetben hozzáérintjük a bejáratnál kapott mágneskártyát. Így sajnos nem áll össze a fejemben a kép, hogy ha én esetleg nyitva is hagytam volna a szekrényt a Kollégák feltételezésének megfelelően, akkor a rablás után mégis ki zárta vissza, az én kártyám nélkül?? Vagy ha én nem hagytam nyitva, akkor ki nyitotta ki és hogyan? Még furcsább...

3. Időközben az az információ is tudomásomra jutott, hogy a telefonomat egész pontosan 18:49-kor kapcsolták ki, ekkor szűnt meg rajta mindennemű vezeték nélküli kapcsolat. Ezzel a ténnyel dőlt meg a Kollégák kettes számú gondolatmenete, miszerint valaki körülöttem "ólálkodva" kifigyelhette, mi van a szekrényben és miután én elhagytam az öltözőt, kipakolta azt. Logikus és nyilvánvaló, hogy ha így történt volna, az illető nem vár több, mint fél órát a a távozásom után erre a manőverre. Nem is szólva arról, hogy itt újfent felmerül az előzőekben fejtegetett talány a szekrények nyitási-zárási metódusáról...

4. A Kollégák igyekeztek segítőkésznek mutatkozni, de semmilyen felelősségvállalásról nem esett szó a részükről, mindennemű ilyen utalásomat elzárkózva fogadtak, holott akárhogy is nézzük, ez minden esetben a Műjégpályára nézve terhelő.

A felsorolt tények alapján jogosnak érzem, hogy az Üzemeltetéshez forduljak és kártérítést kérjek az engem ért anyagi és erkölcsi sérelmekért. Úgy gondolom, hogy ez az eset teljes mértékben a Műjégpálya aktuális biztonsági rendszerének súlyos hiányosságaira vezethető vissza. Nem értem, hogyan kérhetnek el még letéti díjat is egy olyan dologért, ami ilyen könnyen kijátszható, ráadásul az ilyenformán elvárható "őrzött" jelző korántsem illeszthető rá.
A magam részéről nem célom a hitelrontás, az agresszív magatartás vagy a pereskedés, csupán az általam elszenvedett kár egészének vagy nagy részének megtérítése. Amennyiben azonban az ügyben semmilyen formában nem mutatkoznak együttműködőnek, úgy biztosíthatom az Üzemeltetést arról, hogy minden lehetséges fórumon közzé fogom tenni az irományomat, elgondolkodtatva ezzel sokezer olvasót, hogy a jövőben is a Műjégpályát válasszák-e szórakozásuk színteréül.

Figyelmüket köszönöm!"

UPDATE jan.19. 08:47

Nekünk egyelőre nem, olvasónknak viszont reagált a Műlyégpálya:

Sziasztok,

Először s köszönöm szépen, hogy megjelentettétek a sztorimat a honlapon. Azóta a Műjégpálya a következő választ tudta kicsikarni magából:

"Kedves Beáta! levelét emailben is megkaptuk, az illetékes válaszolni fog Önnek. Viszont nem értjük ezt a mondatát: "A magam részéről nem célom a hitelrontás, az agresszív magatartás vagy a pereskedés, csupán az általam elszenvedett kár egészének vagy nagy részének megtérítése. Amennyiben azonban az ügyben semmilyen formában nem mutatkoznak együttműködőnek, úgy biztosíthatom az Üzemeltetést arról, hogy minden lehetséges fórumon közzé fogom tenni". Nem értjük a jövő időt, hisz Ön már közzétette a nyilvános üzenőfalunkon is a levelét, meg sem várva, hogy hivatalosan reagáljunk rá"

Bízom abban, hogy a jelenlegi semmitmondó válasz után valamilyen hivatalos reakció is érkezik majd, egyelőre nem mutatkoznak túl segítőkésznek.

Üdvözlettel,

Bea

UPDATE 2. febr. 4.

Hivatalos válasz is érkezett olvasónkhoz:

Sziasztok,

A Műjégpályán történt korábban megírt lopásos eset kapcsán írok nektek újra. Az alábbi választ kaptam az igazgató úrtól. Nem nagyon tudok mit hozzátenni... Nekik nem igazán ment át az üzenet, hogy nekem károm volt és legalább valamilyen enyhítést szerettem volna...
Ettől függetlenül természetesen örölök, hogy legalább azt sikerült elérnem, hogy némi válatozást eszközölnek a jövőben, hogy mással ne történhessen meg ilyesmi. Az erkölcsi győzelmet tehát magaménak érzem.
Udv,
Bea
image-page-001_1.jpg

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thule 2015.01.16. 09:47:19

Szép történet... attól félek, ha jól láthatóan ki volt írva bárhova is, hogy felelősséget nem vállalnak az értékekért amiket benne hagysz a szekrényben, akkor hiába is mindenféle per... ha nem akarnak maguktól kártalanítani és tényleg bíróságig fajul az ügy, akkor ezzel simán kivédhetik magukat.
Ha nem volt kiírva akkor az más tészta.

AtiSnatch 2015.01.16. 09:50:51

Meg osztán bizonyítsd be, hogy nálad volt a teló és pénztárca.

Pécsi bölcsész 2015.01.16. 09:54:52

jaja már benne sem volt a táskában, hamarabb elhagyhatta

Csimpi csumpi 2015.01.16. 09:56:56

Erre az uzemelteto csak annyit fog mondani, hogy Bea...kabbea...

joska61 2015.01.16. 09:59:36

Nyílt levélben írja meg, hogy elhagyta a tárcáját, és kéri vissza egy bárkitől.

vendriner aladár 2015.01.16. 10:00:07

Sajnos nem tuti a mágneszár sem. Mondok egy példát. Sárváron a fürdőben is mágneszárak vannak. Nos én kicsit unatkoztam és megnéztem esetleg nyitja-e a többi szekrényt az enyém. Körülbelül az ötödik!!! próbálkozásra kinyitott egy random szekrényt. Volt is cucc benne, (nem vettem el!). Itt megjegyeztem, hogy inkább kint hagyom a kocsiban a cuccot vagy a zsebembe zsúfolok mindent, de a zárható szekrény szart se ér.

Lady Ann 2015.01.16. 10:04:02

Szerintem ruházz be egy hasitasira és vállald be, hogy esetleg ráesel korizás közben. Az is biztonságosabb...
És kösz, hogy szólsz, idén kihagyom a műjeget.

Antalbaba 2015.01.16. 10:04:17

Biztos én vagyok a paranoiás, de ilyen helyekre /uszoda, színház.../ vagy csak annyi értéket viszek magammal amennyit nagyon muszáj, vagy beviszem magammal. Kistatyó, belső zseb, vízálló nyakbavaló... hol mi a megoldás, de fő az önvédelem!

FDToth 2015.01.16. 10:07:23

rengeteg helyen kiépíett hálózatok vannak: a személyzet összejátszik kisebb rabklókla, az eladott lopott cuccból beolyó öszeget meg osztják.
az már egy érdkesebb kérnsé, hoyg ha van kamera, akkor azon miér tnme látni...

Vadászok Őrangyala 2015.01.16. 10:09:13

Mostantól csak a Széchenyibe megyek korcsolyázni.

sarostehen 2015.01.16. 10:11:37

Őrzött parkolóban is ki van írva, hogy az autóban hagyott tárgyakért nem vállalnak felelősséget.

Ilyen helyekre én is úgy megyek, hogy minden értéket magamnál tudjak tartani. Amit esetleg ellopnak a szekrényből azért nem is kár.
Sajnos de így kell hozzáállni.

Mellesleg ez van a weboldalukon:

"A Sportintézmény csak a ruhatárban elhelyezett átlagos, hétköznapi használatú ruhákért és tárgyakért vállal felelősséget. A ruházatban vagy a beadott tárgyakban hagyott értékekre a felelősség vállalás nem vonatkozik. A károsultnak kell bizonyítani az esetleges károsodást, illetve az okozott kár nagyságát"

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2015.01.16. 10:14:57

Ilyen helyre én csak egy törülközőt viszek, azt is a nyakamba akasztva!!44

netnet 2015.01.16. 10:26:52

hali, 6-an szep napos idoben delelott voltunk korizni.
haver szerette volna hasznalni ezt a kartyas cuccot (nem tudta h van ruhatar) h berakja a cipojet. a kovetkezo tortent:

1. odament a szekrenyhez a kapott kartyaval
2. szekreny zarva volt
3. kartyaval kinyitotta a szekrenyt
4. a szekreny tele volt mas cuccaval
5. jeleztuk a tortenetet az aktualis diakmunkasnak ahol a kartyat le lehet adni
- uj szekrenyt nem tudtak adni
- nem tudtak kideriteni kie volt
- visszazartuk, leadtuk a kulcsot.
- valszeg mindenki lszarta a tortenetet
6. koriztunk

a forralt bor (meg gondolom minden mas is) rohadt draga!!!

Manyecska 2015.01.16. 10:27:59

@Vadászok Őrangyala: ugye a mezőgazdasági múzeumba is váltott múltkor jegyet két turista és spa?? spa?? kérdésekkel rohangáltak a jurták! közt..:DDD Ők visszakapták a pénzüket:)
.
poszter nem tette a szekrény tetejére véletlen öltözés közben?? az usziban is szoktak oda pakolni..mondjuk én a telefonomat a cipőmbe rakom:D mindÍg.

Manyecska 2015.01.16. 10:32:31

Régen ez hogy is volt? A Városligetbe jártam gimibe, volt hogy tornaórán kimentünk korizni. Akkoriban mindenki csak ledobta a hátizsákot a padra xd...

lobster thermidor 2015.01.16. 10:51:06

@Manyecska /válasz ment!/:

De nem is volt benne mobil, meg iPod, meg ilyesmi.

chili wili 2015.01.16. 11:00:04

Az, hogy nem vállalnak felelősséget, egy dolog, de ha a posztoló - remélhetőleg - feljelentést tett, lesznek nehéz pillanataik, amikor kiderül, hogy pont abból a sorból lopnak, amit nem lát a kamera, hogy többedszer fordul elő (@netnet: ), hogy ugyanazt a szekrényt másnak is kiadják...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.16. 11:01:23

@Manyecska /válasz ment!/: "Régen ez hogy is volt?"

Beadtuk a ruhatárba. Soha nem tűnt el semmi. Igaz, akkor még nem volt mobiltelefon.

pisda 2015.01.16. 11:04:49

@chili wili:

"lesznek nehéz pillanataik, amikor kiderül, hogy pont abból a sorból lopnak, amit nem lát a kamera, hogy többedszer fordul elő (@netnet: ), hogy ugyanazt a szekrényt másnak is kiadják"

Na ez az iskolapéldája a feljelentés elutasításának.

Ez max. polgári úton lehet támadni, de az is szinte lehetetlen bizonyítani.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.16. 11:05:59

@Vadászok Őrangyala: "csak a Széchenyibe megyek korcsolyázni."

Vagy a Balatonba.

Két rendőr ügyeletet tart a Balaton parján, dög meleg van, az árnyékban hűsölnek. Egyszer látják, hogy egy úszkáló ember nagy csapkodások mellett elmerül. Az egyik rendőr beugrik a vízbe, majd némi búvárkodás után partra húzza a delikvenst. Ezután mindjárt mesterséges légzéssel próbálják életre kelteni. Némi próbálkozás után egyikük megszólal:
- Te Józsi, most látom, ez nem a mi emberünk.
- ???
- Hát korcsolya van a lábán!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.16. 11:07:38

@chili wili: "Az, hogy nem vállalnak felelősséget, egy dolog"

A zsbtolvaj se vállal felelősséget a tárcádért a villamoson. Mégis megbütetik, ha elkapják.

Manyecska 2015.01.16. 11:11:20

@atpijkamo: még egy ilyen vicc és kirúgom a monitort!!

PITTA 2015.01.16. 11:19:52

@Pécsi bölcsész: De gondolom a pénztárnál azzal fizetett...

AtiSnatch 2015.01.16. 11:19:58

@atpijkamo: még jó hogy nem Hummerban ült a delikvens. :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.16. 11:23:49

Miért nem az igazijégpályára ment :)

Amúgy érdekes hogy ilyenkor mindig nem lát semmit a személyzet. Persze a pintéri 2 hét már lejárt, és rend van.

Illetve többek között ezért nem hagyom a telefonom meg a pénztárcám magára. Mondjuk a saját telefonomat aztán vihetik, nem ér semmitsenem :)

Manyecska 2015.01.16. 11:26:49

@atpijkamo: lófaszt, mammer!! Itt én vagyok a főnök, nincs fizu akkor.:DD..

2015.01.16. 11:28:39

@lobster thermidor: de volt benne matchbox, vetkőzős golyóstoll akármi. Akkoriban azok voltak "értékek" és az elvesztésük pont úgy fájt mint manapság az iphone ellopása.

Amúgy ez nagyon béna szöveg, hogy ne hagyj értéket a szekrényedben.
Ha csak a farmernadrágodat ellopják a szekrényből akkor mit csinálsz ? Fürdőgatyában mész haza télen ? Vagy telefonálgatsz családnak hogy hozzon gatyát neked ? Ez mindjárt pénz-idő-új nadrág.
Kár ért akkor is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.16. 11:47:42

@Kulics: Meg mondjuk akkor minek van ott a szekrény.
Érdekes, jobb helyeken a ruhatárból se tűnik el a kabátod (ami lehet hogy nem 3000Ft)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.16. 12:02:41

@ColT: "matchbox, vetkőzős golyóstoll"

Gombnyomásra az időt világító vörös számokkal mutató kvarcóra.

hobbitroll 2015.01.16. 12:29:27

@atpijkamo: arról se feledkezzünk meg, hogy nem éreztük létszükségletnek több 10, vagy 100 ezer forinttal a zsebünkben mászkálni. Ha volt is számító-gép, azt se akartuk mindenhova, mindenáron magunkkal cipelni, csak azért, hogy mutathassuk a világnak: NEKEM ILYENEM IS VAN BACCÁTOK+

persze régen minden jobb vót ... a túrósbatyuban is több vó't a túró mint a batyu

Metamorfi 2015.01.16. 12:38:35

A posztoló vagy borzasztóan gyakorlatlan ember, vagy Európában (nem nálunk a Balkánon) nevelkedett és végtelenül naív. Jó magyar ember tudja, hogy értéket nem hagyunk a szekrényben. Tél van. Van a kabátjának / nadrágjának zsebe, illetve feltételezem, hogy nem egyedül múlatta az időt, tehát megkérhette volna a sportprogramban résztvevő elvtársát, hogy tegye el a pénztárcáját és a telefonját. Nem így tette, rá is fázott. Örüljön, hogy a slusszkulcs ott maradt, bár lehet, hogy ezalatt az 1 óra alatt azt is lemásolta fusiban a korcsolyaélező Józsi bácsi, aztán 2 hét múlva amikor majd jógázni mész, akkor azt is ellopják Tőled.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.16. 12:44:14

@hobbitroll: Más kérdés, ki miért cipeli mindenhová. Mi a melóhelyen mondjuk azért engedtük meg saját laptop behozatalát, mert hátha a csóka meló után megy valahova ahol kell neki. (Nem kapcsolhatja be, de behozhatja.)

Telefont meg hadd tartson már magánál az ember.

Hogy nem kellett 10, 100 ezerrel mászkálni? Nem hát mert a havi fizetésed volt annyi...

Persze, régen minden jobb volt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.01.16. 12:45:45

@Metamorfi: Nem hiszem, mert ilyen teló meg pénztárca szerű dolgokat nem talál, és nem is keres a yard, de kocsit lopni már kicsit nagyobb bűneset, azon már meg lehet bukni.

Metamorfi 2015.01.16. 13:02:07

@ColT: Nézd amit elkövettek a posztolóval szemben az vagyoni jellegű bűncselekmény, feltételezem, hogy kisebb értékre elkövetett (50 001 - 200 000 forint közötti). Már ezért is járhat a két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés.

Metamorfi 2015.01.16. 13:08:29

bocsánat: vagyon elleni

Mérgező Hulladék 2015.01.16. 13:37:03

@Thule: nem tudom, hogy a konkrét helyzetben az üzemeltetőnek milyen felelőssége van, de ha van, akkor az hivatalos rendeletben (törvényben stb.) rögzítve van, és nem lehet róla "lemondani" egy papír kifüggesztésével.

lcsaszar 2015.01.16. 15:51:26

A Szőnyi úti uszodában pedig pedig pénzért! lehet bérelni lakatot az öltözőszekrényhez, de azt javasolják, hogy vigyünk saját lakatot, mert ahhoz nincs az ott lebzselő sok tolvajnak kulcsa.

Aureliano Buendía 2015.01.16. 17:50:00

@Vadászok Őrangyala: én meg Tunéziába!

Azért a Szecskával vigyázz, nehogy a végén asszonnyá tegyenek;)

Aureliano Buendía 2015.01.16. 17:56:56

Azért nem értem a posztolót. Egy szám bikiniben korcsolyázott, amin nincs zseb? Vagy kabátban?

Nekem eszembe nem jutna bármilyen értéke otthagyni a szekrényben. Amúgy meg a műjég is kivédi a dolgot azzal, hogy nem vállal felelősséget az otthagyott cuccokért.

Valaki már be is másolta fentebb. Elég lett volna azt elolvasni, és benyelni, hogy ez tanulópénz. Sajnos, ez van.

Arra jó, hogy más, hasonlóan felelőtlen emberek is olvashatják ezt a posztot, és talán elgondolkodnak egy pillanatra, helyetted is Bea.

lutria 2015.01.16. 19:32:26

Látszik hogy nem profi tolvaj volt,elvihette volna a kocsi és lakáskulcsokat is,az iratokból kinézi a lakcímet elmegy a címre (a lopott kocsival)és ha nincs más otthon akkor körülnéznek ott is...

Hmmm... 2015.01.16. 20:35:53

@chili wili: a Sportusziban viszont épp fordítva van: csak az általuk adott (kb bronzkori ELZETT) lakattal lezárt szekrényekért vállalnak felelősséget (szerintem mást nem is), a saját lakattal lezártra nem, legyen az bármilyen minőségi is. Ollan pici ez a logika, hogy szabad szemmel mán nem is látom... de evvan, eszt köll szörötni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.16. 20:56:10

@lutria:

"elvihette volna a kocsi és lakáskulcsokat is"

Attól még lehetett profi.

Ha ellopja a kulcsot, a tulaj azonnal zárat cserél, a kulccsal meg már másnap semmire nem megy. Ha csak lemásolja, akkor később is betörhet.

Radio Silicon 2015.01.16. 21:11:05

Tök egyszerű, ha a rendörség nem segít, akkor csak magad vehetsz elégtételt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.16. 21:26:41

Ez most valóban mágneskártya volt vagy az RFID-t hívja a posztoló mágneskártyának? Mondjuk mindegy, semmibe nem kerül kiolvasni egy RFID-kulcs kódját és lemásolni. Még olcsóbb is, mint a klasszikus pályaudvari csomagmegőrzős módszer, mert nem kell fizikailag kulcsot másolni.

galaxiscsirke 2015.01.16. 22:06:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Rendszer kérdése a dolog. Mi Osztrákiában voltunk egy fürdőben,ott olyan a rendszer, hogy alapban minden szekrény nyitott, kapsz 1 random RFID taget, és bezárod vele akármelyik szekrényt. Utána csak azzal nyílik, és ami a trükk,hogy ha bezártad a szekrényedet,utána másik nyitott szekrénnyel nem áll szóba. Ha viszont kinyitod a már bezárt szekrényedet,akkor "felszabadul", és bezárhatsz vele egy másikat. Lényeg,hogy 1 RFID tag nem 1 adott zárhoz tartozik,tehát nem lehet róla tudni,mit zártál be vele. Vagyis a delikvens, főleg csúcsforgalomban, végigpróbálhat pár száz zárt szekrényt, ha esetleg sikerül lemásolnia. Kivinni se lehet feltűnés nélkül,mert 1 embernyi kijáratok vannak,és csak akkor enged ki,ha betolod a kapu leadónyílásába.

sukka2 2015.01.16. 22:53:49

Nincs itt semmi hitelrontás. Sajnos enélkül a történet nélkül is szar ez a hely. Az újranyitás után nemsokkal voltam ott és korcsolyázási élmény sokkoló: rossz minőségű jég 2cm széles illesztési hézagokkal, borzasztó zsúfoltság, drága, elcseszett gépészet. Ezek szerint még lopnak is. Hiába, ez egy "elit" hely!

sorstalan gáz 2015.01.16. 23:08:20

Én csak a legminimálisabb értéket viszem az usziba, műkoripályán meg beteszem a zsebembe

A papucsot viszont lopják az usziban rendesen, pedig direkt olyat hordok ami másnak nincs, és nagyon rikító a különbség, hogy még véletlenül se lehessen összecserélni. Aztán mégis

Most már nagy betűkkel lemoshatatlan filccel jelet teszek rá, hogy legalább picsán rúghasssam ha utána meglátom valakin

A Palatinus elől meg a bicikliket lopják. Az enyémen is próbálták már átvágni a biztonsági lakatot, de jó német minőség volt szerencsére

2015.01.16. 23:16:45

@ColT: Speciel a telefont keresik. Legalábbis minden ellopott telefon IMEI-jéről megy adatkérés a szolgáltatóknak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.16. 23:38:33

@galaxiscsirke:

Nagyon jó megoldás, és nem is bonyolult. Vagy visszaír a tagbe, vagy ami még egyszerűbb, az egyes szekrények egy közös szerverre dolgoznak, és akkor nem kell visszaírni a tagbe.

A visszaírás annyiból biztonságosabb, hogy a visszaírt adat tartalmazhat időkódot vagy bármilyen egyszeri, soha nem ismétlődő kódot is, és akkor hiába próbálja végig az összes szekrényt a másolt taggel, mert az egyszeri kód nem lesz ugyanaz.

hobbitroll 2015.01.17. 00:38:28

@ColT: nem pont ugyan arról beszélünk.
Melóhelyre beviszi, mert meló után megy valahova ahol szüksége lesz majd rá vs. elmegy korcsolyázni.
Felmerül bennem egy kérdés. Egy szál p**ában ment ki a jégre, hogy pl. a pénztárcája nem fért el a kabátja egyik zsebében? A telefon akkora, hogy szintén nem fért el egy zsebben? Ja, hogy nőről van szó, aki ha csak a sarki közértbe ugrik is le vásárolni, akkor is viszi a fél lakást?
Korcsolyázni megy? Korcsolyát vigyen, ne a fél lakást.

Sandor Akarki 2015.01.17. 01:58:36

szállodai mágneskártyát másolni <1s. RF kódot megtalálni szekrényhez úgy tippelem, hogy minden kombinációt végiglőve <10s. Be van kötve a szekrény hálózatra, van log? Mert egyébként sz.rt se ér.

Sandor Akarki 2015.01.17. 02:01:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A soha nem ismétlődő olyan mint a random. Nem létezik.

Sandor Akarki 2015.01.17. 02:06:14

@sorstalan gáz: Lábgomba. Legalább bosszút állsz a papucsért.

Sandor Akarki 2015.01.17. 02:27:58

@galaxiscsirke:
Így elsőre ebből sem tűnik bonyolultnak kinyerni akármit. Ahogy mesélte egy ilyesmivel foglalkozó haverom (security-t programoz, most kérdeztem skype-on), kell szerezni egy db. zárat. Ha megvan, akkor otthon, ahol nem tud jelezni, hogy megy rajta a brute force. Végigtolod, előbb-utóbb megvan az összes kód. Úgy szokták, hogy betesznek zár helyére egy dummy-t ami ugyanúgy néz ki, nem működik, üzemeltető észre se veszi, kicserélteti. Ha odafigyel a szervizes és van szériaszáma a zárnak (soknak nincs, occsó kínai tömegtermék vacak), akkor észreveszik. Kivéve ha előtte visszacserélik. Szóval, a fizikai elvitel a nehezebb része, a tokenmásolás az egyszerűbb (nekem legalábbis úgy tűnik). Persze, esti takarítónő sógora simán megkapja műszak után is akár.
Hiába, Pista bácsi akinek jattolsz két forintot becsukáskor több biztonságot ad (ha nem jattolsz akkor nem, régen legalábbis így volt; 25 éve nem voltam strandon lol lehet, hogy 35, nem emlékszem).

Sandor Akarki 2015.01.17. 02:31:00

@Sandor Akarki: Az, hogy hogyan találod ki melyiket melyikkel zárták be nyilván érdekesebb kérdés. Meg az, hogy bejelez-e 3-5 sikertelen nyitási próbálkozás után és lezár-e mondjuk fél órára meg visít, vagy némán riaszt.

Sandor Akarki 2015.01.17. 02:33:33

@Metamorfi: Oh nem. Vitték a lakáskulcsot meg a lakcímkártyát. Szerintem zárcsere, addig meg nem szabad elmenni otthonról.

bölcsbagoly 2015.01.17. 07:30:31

Egyetlen olyan megőrzési rendszer sem biztonságos,ahol kulcsot/kártyát alkalma van lemásolni a tolvajnak. Aki ilyen helyen kénytelen hagyni a dolgait, az tudjon róla, hogy előtte is voltak már ott mások is, s nem mindig tiszta szándékkal. Csak a bekódolható zárak biztonságosak.

bölcsbagoly 2015.01.17. 07:33:49

@Sandor Akarki: ha a saját magad kitalálta hat jegyű számot teheted meg kódnak, nem fog vele senki sem bajlódni, hogy próbálgassa a dekódolást.

SarahConnor 2015.01.17. 10:05:49

Most, hogy mindenki szépen kioktatta (amúgy jogosan) szegény posztolót arról, hogy ne vigyen értékeket, illetve ha visz, hová tegye, annyit még mindenképpen hozzá kellene tenni, a fair play kedvéért:

Igenis száradjon le a farka az összes wellness-szállós, műjégpályás, edzőtermes, uszodás stb. vadbaromnak, amelyik nem képes arra, hogy rendes, biztonságos rendszert építsen ki a vendégeknek abból a halom pénzből, amit a túlárazott szolgáltatásiakért elkérnek!!!

Utolsó tapasztalat: edzőterem, 9 rongy a havi bérlet, az összes kulcs nyitja az összes szekrényt. No komment...

to:rppapa 2015.01.17. 10:27:29

@atpijkamo: a villamoson a BKV az, aki nem vállal felelősséget, nem is téríti meg a károdat. Ha elkapNÁK a mágneskártyás Arzén Lüpent, őt is megbüntetnék.

to:rppapa 2015.01.17. 10:38:37

@Hmmm...: Sportuszi lehet, hogy igéri, hogy felelősséget vállal, csak aztán próbáld meg bebizonyítani, hogy mi volt a szekrényedben! A saját (valami tisztességes) lakatra meg nem köll felelősséget vállalni, mert az biztonságos ;)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.01.17. 11:13:47

@Sandor Akarki:

"A soha nem ismétlődő olyan mint a random. Nem létezik."

Gondolom, szerinted az is ismétlődik, hogy 20150117020156.

Egyébként szükségtelen valódi randomnak lennie, ha elég jó a randomszám-generátor és minden alkalommal kér egy seed értéket, ami lehet mondjuk az idő. Nincs túl nagy esélye 5 próbálkozásból eltalálnia a néhány milliárd kódból egyet. De ha nagyon kell igazi randomszám, az sem gond, fehérzaj-forrás + A/D konverter és kész.

azbest 2015.01.18. 01:58:24

Az iratok ellopása talán még súlyosabb is, mint a pénz lenyúlása. Mindenképp jelenteni kell, mielőtt szerződéseket kötnek a nevében.

2015.01.18. 10:30:09

Mindig ezek az elektronikus csodabigyulák... régebben az ilyen helyeken volt egy lakatzár, arra mindenki rápattintotta a saját, otthonról hozott Tuto lakatját, aztán onnantól fogva aztán csak az nyitotta ki, akinek kulcsa volt hozzá. Node ez túl egyszerű és biztonságos megoldás lett volna, inkább kibasztak csilliárdot informatikára, ami végülis éppen csak az alapfeladat ellátására alkalmatlan - mint ahogy azt az informatikai megoldásoktól megszokhattuk.

2015.01.18. 10:38:53

@Sandor Akarki: Ja, igen, ez a Rudas féle megoldás: minden ajtóhoz két kulcs kellett, egyik volt az ügyfélnél, a másik a kabinok között járőröző öltözőmesternél. Kettejük csak együtt tudta kinyitni a kabint, így hát még ha valaki el is hagyta a kulcsát, a becstelen megtaláló akkor sem férhetett hozzá az értékeihez.

neet 2015.01.18. 20:44:43

@Őrült Ló Nagyfőnök: ez de romantikus! És két félszív volt a kulcsok formája, igaz? :))

cukkmukk 2015.01.19. 10:06:11

Tehát szerintük az ő nyilvános fórumuk egyenlő a "minden lehetséges fórum"-mal. Aha.

Csimpi csumpi 2015.01.19. 10:36:23

Primitiv allatok ezek a mujegpalyasok.

SarahConnor 2015.01.19. 13:50:40

Ennyi kommentárt fűznek az esethez? A pofátlanság csúcsa.

Hátrányos helyzetű kaviár 2015.01.20. 11:21:22

Szóval, dögöljön meg a posztoló, amiért olyan állat volt, hogy egyáltalán kimozdult a lakásából. Vaspáncélzat nélkül.
Na, elmegy az összes okoskodó kommentelő a sunyiba. Kárörvendő, rosszindulatú bagázs.
Gondolom, ha megerőszakolnak valakit, szerintük az is az illető hibája, mert 170 kilós formátlan Michellin-baba. Bár van, aki meg direkt arra gerjed, szóval ...

♔bаtyu♔ 2015.01.21. 10:35:50

Ennek a levélnek az az üzenete, hogy ne vigyél értéket a műjégpályára, mert ellopja a személyzet.

Szerintem ez kellemetlen a Műjégpályára nézve.

Majmász Gedeon 2015.01.21. 13:49:46

Műlyégpálya? Ez komoj?

AtiSnatch 2015.01.21. 14:06:18

@Majmász Gedeon: szép találat, de malyd megszokod. vatszup Hilda?

Homár Hilda 2015.01.21. 14:17:31

@Majmász Gedeon: nem mondanám! és nem tudom megindokolni.
süti beállítások módosítása