Tékozló Homár

Fahéj-gate a debreceni Auchanban FRISSÜLT

2015.05.11. 10:40 | Homár Hilda | 317 komment

93a9ca04201aa6cfccb1131e47cc12be_xl.jpg

A bolt termékeit kézzel összetaperoló vevő nem a kedvencem, de azért az, hogy egy önnön fontosságába vetett hittől dagadó, túlmozgásos biztonsági őr képes legyen rendőri asszisztenciát is mozgósítani egy ilyen ügyhöz, azért elképesztő.

A debreceni Auchanban történt, 2015.04.29.-én, a következő eset:

Barátnőmmel az önkiszolgáló kimérős cukorkák és egyebek részlegen, vettünk néhány édességet. Nézegettünk több féle terméket, miközben megakadt a szemem az egész fahéjon, amint egy műanyag doboz alján árválkodtak néhányan. Na mondom, mennyi illata, aromája lehet még ennek a szegénynek itt pőrén hagyva, ezzel közelebb hajoltam a dobozhoz megszagolni, érezhető –e a fahéj illata. Sajnos nem érződött. Kivettem egyet – kézzel, mert a többi dobozzal ellentétben itt nem volt kiszedő kanál – az orromhoz emeltem és tovább szaglásztam, majd odaadtam a barátnőmnek, ő érez-e rajta fahéj illatot. Ő sem érzett, így arra jutottunk, ez a fahéj ebben a formában már csupán díszítésre jó, semmi másra. Majd barátnőm visszatette ama egy darab egész fahéjat dobozába, és továbbálltunk.

A kasszánál fizetés után, odajött a biztonság felügyeletére felszentelt őr, és megkért bennünket, menjünk vele az egyik helyiségbe. Ezt állítólag akkor teszik, ha lopás gyanúja áll fenn, és ki akarják deríteni az igazságot. Mivel egyikünk sem lopott semmit, nyugodtan mentünk utána, gondolván, ha bármi félreértés adódott, azt tisztázzuk, hisz évek óta rendszeres vevői vagyunk az áruháznak.

A helyiségben, melyben kamera is volt, egy vélhetően rangidős felszentelt őr fogadott bennünket, a bemutatkozási és köszönési ceremónia mellőzésével, a CSI, vagy NCIC -ból ellesett mozdulattal, egy műanyag zacskóban, egész fahéjakat hajított az asztalra – miként a gyilkos fegyvert szokás – foghegyről odavetett kérdéssel: - Ismerős? Mondtuk nem, nem az. Következő keresztkérdés: Mi ez? – bökött a felszentelt a fahéjra. Egyszerre feleltünk: fahéj.

A felszentelt rangidős stílusa később sem hagyott alább, sőt grimaszokkal, szájhúzgálásokkal spékelte mondandóját, melyben mi - két negyvenen felüli nő - alávaló, emberiség elleni vétek vagyunk, akik aljasul, előre megfontoltan, csoportosan, kivettünk egy egész fahéjat a dobozból, majd beleharaptunk, és visszatettük dobozába, ezzel komoly gazdasági károkat okozva az áruháznak, és veszélyeztettünk közegészségügyileg az emberiséget, ami súlyos szabálysértés, és tömlöcben a helyünk érte. Minderről neki kamerás felvétele van, tagadnunk semmi értelme, mindjárt hívja is a rendőrséget, hogy hurcoljanak el bennünket, és reményei szerint hátralévő életünkben a műanyag lakat is rozsdálljon ránk.

A rendőrség szó hallatán közbekérdeztem, ügyvédet hívhatnánk-e, úgy érzem a súlyos vádak miatt minimum Petrocellire lesz szükségünk. A felszentelt rangidősbe sajnos semennyi humor nem szorult, vagy ha igen, azt elnyomta az a tesztoszteron szint, ami vélhetően évek óta gyűlik a szervezetében, megcsapolás nélkül. Azt a választ kaptam, hogy ne flegmázzak vele, mert kezdetektől látja, hogy én flegma vagyok. És egyébként sem én, hanem a barátnőm harapott a fahéjba. Így a későbbiekben, csak barátnőmhöz intézte monológját, mely szerint nincs más választása, mint rendőrség, eljárás, tömlöc.

Ekkor már kikandikáltam a picit nyitott ajtón, bevallom azt hittem ez a „kész átverés”, és perceken belül valamely hülye haverunk, berongyol egy pezsgővel.

A pezsgő váratott magára.

Mi a felvételt akartuk volna megnézni, mondván nem harapott bele senki a fahéjba, csupán megszagoltuk. Szerintünk ugyanis nem mindegy, a mozdulatot milyen szögből látja a kamera. A barátnőm, aki állítólag harapott, nem is tudott volna, hisz fogorvostól hoztam, az érzéstelenítőtől zsibbadt volt még ekkor is. Ráadásul, már a homokozóban is együtt túrtuk a homokot, így biztosan tudom, együtt szoktunk le arról is, hogy minden vackot a szánkba vegyünk. És pláne, lássuk már be, a fahéj egészben és önmagában nem kaja, miért akarná bárki harapdálni, kóstolgatni, ráadásul láthatóan kemény is.

A felszentelt főnök egyfolytában pofákat vágva hazugságnak értékelte szavainkat, mondván a kamera szentségét és tehetségét, mi egyszerű halandó, ráadásul nők, alávaló gaztevők nem kérdőjelezhetjük meg, nem tudhatjuk jobban, mi történt, a felvétel egyébként is az övé, azt majd a bíróság az eljárás során bekéri, és csak ők láthatják, senki más. Pompás! Tehát akkor, ha az áruház területén bárhol felvesz minket egy kamera, annak rossz szöge, vagy egy paranoid biztonsági őr kényszerképzetére hagyatkozva megvádolhatnak bármivel, és a legközelebbi fórum a királyi bíróság, ahol tisztára moshatnak a vádak alól, úgy másfél év múlva. Ezt azért nem árt, ha mindenki tudja!

Megint kilestem az ajtórésen; hol a francban van már az a pezsgő?

Felszenteltségünk közben jegyzőkönyvírással fontoskodott tovább, és a soron következő rubrikánál feltette a kérdést, beismerjük e, eme szörnyű bűncselekmény elkövetését. Egyszerre mondtunk nemet. Sajnos, akkor tényleg rendőrt kell hívnia, beláthatjuk eddig jó fej volt, de ha a rendőr kijön, mert nem működünk együtt, tömlöcben végezzük ma este, és már semmit nem tehet értünk. Az együttműködés nyílván a nagysága előtti hanyatt vagy hasra esés utáni töredelmes beismerő vallomás lett volna, sűrű bocsánatkérések közepette.

A zacskó tartalma a rajta lógó cetli alapján 420 Ft azaz négyszázhúsz forintot ért. Megkérdeztem felszenteltségét, biztosan ragaszkodik-e ehhez a cirkuszhoz annak tudatában is, hogy mint évek óta rendszeres vevők ennek sok-százszorosát hagytuk már itt, és hagynánk a jövőben is. Kifizetjük nekik ezt a négyszázhúszat, és menjen mindenki dolgára. Mi egész nap dolgoztunk, fáradtak vagyunk, nevetségesnek tartjuk a szaktúrát, még akkor is annak tartanánk, ha tényleg beleharaptunk volna abba a nyomorult fahéjba, de bele sem haraptunk, tehát így duplán vicces.

Felszenteltségünk nem kockáztatta miattunk, bűnös halandók miatt, magasan kvalifikált jól fizető állását. Ezért rendőrt hívott.

Ezen a ponton, a pezsgő és hülye haverok hiányában, felhívtam egy nyomozó barátomat, akinek elkezdtem mesélni a történteket. Miközben fuldoklott a röhögéstől a túloldalon, a biztonság szigorú őre felszólított, hagyjam abba a telefonálást. Kérdem ugyan miért is? Ki tiltja meg? Ő? Az nekem kevés, ugyanis nem hatóság, nem vagyok letartóztatva, még csak vádolva sem, hiszen a barátnőm harapott állítólag, nem én. A nyomozó a vonal túl feléről erre felfüggesztette a röhögést, és üzente a biztonság szigorú őrének, hogy ő, mint valódi hatóság sem tilthatja meg a telefonálást, ezt jó ha tudja. Nekem meg azt mondta, immár huszonhat évi zsaru múltja alatt, ilyet még nem halott. És röhögött tovább.

A rend felszentelt őrei megérkeztek, a fejük látványosan eltorzult az elfojtott röhögéstől. Pozitívumként értékeltem, hogy legalább köszöntek mikor beléptek. Azt is, hogy bennünket is megkérdeztek mi történt. Megkérdezték, hogy hajlandóak vagyunk-e kifizetni a zacskóban található fahéjat? Természetesen, hisz korábban már felajánlottuk. Kérésükre kifizettük a fahéjat, ezzel ez volt ebben az áruházban az utolsó vásárlásunk. Majd a rend őrei elmentek megnézni a felvételt, és nem találták úgy, hogy az alapján indítható volna eljárás.

Túl azon, hogy ha kereskedői szemmel mérlegre teszem a történteket, semmi esetre nem ragaszkodnék ahhoz az alkalmazotthoz, aki hatalmi mámorból, egy szál fahéjért rendőrt hív két rendszeres vevőre, akik eddig épp az ő fizetésének összegét hagyták ott havi szinten, de eztán tuti nem teszik, kételkedem abban, hogy ennek nem lett volna más elintézési módja.

A felszentelt által hivatkozott közegészségügyi szabálysértésről, mely rám, mint vevőre vonatkozik, nem találtam rendelkezést.

Arra azonban igen, hogy 218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet az egyes szabálysértésekről 102 §. (1) b.) fertőző betegség elleni védelem elmulasztása szabálysértésnek minősül, és az ANTSZ hatáskörébe tartozó vizsgálat, tehát ha az Auchan polcok alól kikandikálni látják az egérszart, - ahogy én sokszor láttam az elmúlt években - akkor ide kell bejelentést tenni, e címszó alatt.

Ugyanide sorolható, ha az élelmiszer csomagolása, tárolása közben annak minősége romlik, ezáltal megtéveszti a vevőt a minőséget illetően, és az is, hogy minden olyan élelmiszer,- melyet nem lehet fertőtleníteni - és csomagolás nélkül hever a polcon – ilyen a fahéjon kívül a péksütemények pld. - potenciális fertőzésveszély, hiszen vírusok, baktériumok a levegőben is vannak, és tök mindegy nekik mire telepednek.

Remélhetőleg a biztonság felszentelt szigorú őre, legalább az Auchanban, letartóztatja a renitens vírusokat a frissen sült zsömle közelében közegészségügyi szabálysértésért.

Érdekelne továbbá hozzáértő véleménye, mi van az áruházi kamera, kontra személyiségi jogaimmal?

D. Andrea

Debrecen

UPDATE 

Nekünk ugyan nem válaszolt az Auchan, egy helyi portálnak azonban igen, ezt kaptuk: 

Üdv!
A Tékozló Homár felületén megjelent fahéj-gate üggyel kapcsolatban megkerestük az Auchan-t is, és 6 nappal levelünk után reagáltak a történtekre: szerintük jogszerű volt az eljárás.
Prezenszki Alex
4024.hu
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VIC20 2015.05.11. 10:50:03

Hát, lehet itt szellemeskedni, de az igazság szerintem az, hogy jól beszaratták a kedves vevőket, akik ezt követően fizettek, mint a katonatiszt és még egy vásárlók könyvébe írt panaszra sem tellett tőlük.

kakukk11 2015.05.11. 10:50:51

Ha nem csináltál semmit, akkor a felvételen sem kell semminek sem látszódnia. Akkor meg miért nem fordultál sarkon és mentél el? Vagy ezt nem lehet? A hátadba térdelnek, és a metlakira nyomják a fejed amíg a TEK ki nem érkezik?

VIC20 2015.05.11. 10:56:23

@kakukk11: Feltartóztathatják. A magam részéről én nem mentem volna velük sehová, egy tapodtat sem, hanem kikérdeztem volna őket, hogy mégis mi ez az egész, aztán ott vártam volna be a rendőröket, ha már ilyen hülyék.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.11. 10:56:34

@kakukk11: Egy ilyen felvételen nem lehet tisztán kivenni, hogy csak megszagolta vagy bele is harapott. Mondjuk abba a kemény fába nem egyszerű beleharapni.

A biztonsági őr a rajtakapott tolvajt visszatarthatja a rendőrség kiérkezéséig. Vicces pankráció lehetett volna, ahogy a két kapálózó negyvenes nőt visszatartják.

Ottmaradtam volna, és nem fizettem volna. (Persze eleve nem taperoltam volna.)

VIC20 2015.05.11. 10:59:13

@atpijkamo: Igen, annyira életszerűtlen, hogy valaki pont kemény fahéjat akarna harapdálni. Vaníliarúdnál még rendben lenne (és az drágább is), szóval én is egészen nyugodtan néztem volna a dolog elébe.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.05.11. 11:09:09

Azért megnézném azt a bírósági pert, ami arról szól, hoygan szagolgatta D.Andrea és barátnője, engedély nélkül az auchanos fahéjat.
Tárgyi bizonyítékról csak annyit: látszódott rajta a fognyom?
És mekkora volt az a fahéj, hoyg 420 forintba került????????????????
És, kijaza barom állat aki ilyen biztonsági embereket alkalmaz??
És , éssel nem kezdünk mondtaot, tudom.
És, nem érdekel.

igi1 2015.05.11. 11:09:20

EZ LOPÁS.

FELBONTOTTATOK EGY LEZÁRT TERMÉKET, MEGFOGTÁTOK, s visszaraktátok a helyére, ha jól értelmezem.

HA kiveszed a parfümöt és megszagolgatod, hiába nem volt lefóliázva, az is lopás.

TE NEM HAGYHATOD OTT, HA HOZZÁNYÚLTÁL, S KIVETTED, AKKOR MEG KELL VENNED, BSZOD.

igi1 2015.05.11. 11:11:45

@atpijkamo: az nem lényeg,

FELBONTOTT EGY TERMÉKET S NEM FIZETTE KI.

Vagyis kárt okozott a boltnak. Legyen az fahéj, túró rudi, chips,

NEM BONTUNK FEL SEMMIT SEM.

HA FELBONTASZ VALAMIT MEG KELL VENNI, KÜLÖNBEN megb@sznak.

CID 2015.05.11. 11:13:02

Mondjuk, 40+ illene tudni, hogy nem fogdossuk össze amit nem veszünk meg.

igi1 2015.05.11. 11:13:15

A mai világban nagyon komolyan veszik ezt, ahol pl. a tamponos dobozt is felbontják, s úgy tesznek a tamponok helyébe anyagot, hogy megmaradjon a súlya. :)

VIC20 2015.05.11. 11:14:13

@igi1: SZerintem olvasd el a Btk-ból a lopás törvényi tényállásását.

A felbontott és visszatett parfüm legfeljebb rongálás.
A 420,-Ft-os fahéj még a szabálysértési értéket sem éri el.

CID 2015.05.11. 11:14:21

@igi1: csöcsike, nem felbontották, megfogdosták. A faháj lédig volt.

igi1 2015.05.11. 11:14:48

A rend felszentelt őrei megérkeztek, a fejük látványosan eltorzult az elfojtott röhögéstől.

XD

Hogy ilyenkor hogy irigylem őket. :)

atal 2015.05.11. 11:14:52

Igi1 direkt ilyen faszdebil, vagy csak a természet cseszett ki vele?

sakkosfx 2015.05.11. 11:15:51

Én egy bankban tapasztaltam hosonló mentalitású biztonsági őrt. Senki nem szólt rá de gondolom párszor figyelmeztették majd eltűnt a bankból! Jobb helyeken szó nélkül eltávolitják a hülyéket!

Seggturkász Agyturkász 2015.05.11. 11:16:03

@igi1: nem bontotottak fel semmit, az eleve csak be van szórva egy dobozba amiből kiveszed átrakod a zacskóba és leméred magadnak...

igi1 2015.05.11. 11:17:35

@CID: fogdossa a barátnőjét b@szod

Vagy megveszi, vagy nem veszi meg.

A zsömlét se teszed vissza, ha egyszer megfogtad s kiszedted.

A múltkor emiatt patáliáztam egy öregasszonnyal, hogy az összes szélsőn levő zsömlét megfogdosta a randa kezeivel de nem vett egyet sem.

Ha nincs kiszedőkanál, akkor hagyd a francba.

Atörökk 2015.05.11. 11:19:00

@atal: nem direkt, azzal főz, amije van hozzá.

Inda Administrator (törölt) 2015.05.11. 11:19:15

LOL, ilyenkor ki fizeti a rendőrt?

Attila F 2015.05.11. 11:19:45

@igi1: Mielőtt nekiállsz CSUPA NAGYBETŰVEL okoskodni, nem ártana elolvasni a posztot. A fahéj nem volt becsomagolva. Kábé olyan, mintha megfognál egy kiflit és visszatennéd. Persze én is utálom ezt, de lopásnak nem nevezném.

igi1 2015.05.11. 11:20:54

@Inda Administrator: érdekes, hogy ezek a rendőrök mostanság mindenre kijönnek.

Bezzeg elloptak 15 tyúkot, b@sztak kijönni.

Egy házastársi patáliához is simán kijönnek azonnal.

Nincs ehhez hozzászokva az egyszerű ember.

Mostanság rohadt hatékonyak a rendőrök. :)

VIC20 2015.05.11. 11:21:04

@Inda Administrator: Ez a jó kérdés! Mekkora koppanás lesz a két nagyvilági nőnek, akik azt hitték, hogy kifizetik a párszáz forintos fahéjat és kész, amikor megkapják a rendőrségtől a fizetési felszólítást az eljárásért... Lehet, hogy tényleg mindent tagadni kellett volna és mindenféle fizetéstől elzárkózni.

AtiSnatch 2015.05.11. 11:21:14

@atal: nála ez az alap.

D. Andrea meg egy ......, a barátnőjéről meg nem is beszélek inkább...

Dezsike 2015.05.11. 11:21:23

@igi1: Ha jól olvasom a posztot a fahéj a kimérős cuccoknál volt, tehát nem volt becsomagolva, hanem egy műanyag tárolóban volt belőle pár darab, onnan kell kivenni és lemérni vagy darabra beárazni a mérlegnél. Minden bizonnyal onnan vették ki, szagolgatták majd tették vissza. Minden esetre akkor se taperoljuk össze, lehet más megvette volna. Bár el merem képzelni, hogy az ott lévő dolgokat hány gyerek taperolta már össze, főleg a gumicukrokat.

igi1 2015.05.11. 11:22:06

@Attila F: @Dezsike:

NEM VESSZÜK KI KÉZZEL ÉS NEM TESSZÜK VISSZA.

Szóljá, ha felfogtad. Mit nem értesz!?

TE MEG EGYED AZT AMIT MÁS ÖSSZEFOGDOSOTT.

igi1 2015.05.11. 11:23:54

Ezé nem veszek ilyen kimért dolgokat.

CID 2015.05.11. 11:26:25

@igi1: ezt nem is vitatta senki, de nem KIBONTOTTA, egyébként szépen beledugja a kezit egy zacskóba ( gondolom volt párszáz a környéken ) oszt azzal tapperolja.
A konyhatündérnek meg üzenem, ha lereszeli lesz illata. A barátnőjének meg azt, fogorvos után ne cukorkát vásároljon ;)

RS-MBIK 2015.05.11. 11:28:17

Nyugalom, szegény biziőrnek rosszul sikerült az éjszakája, anyu mással aludt, így vett elégtételt a női nemen...

igi1 2015.05.11. 11:28:32

@CID: amúgy komolyan nem értem azt a rendszert, hogy ha

TELE VAN A TÖBBI CUKORKA MIÉRT PONT AZ ÁRVÁLKODÓ FAHÉJAKAT VÁLASSZA, amikor tudja, hogy azok utolsó darabok.

Ezért mondom, hogy a balfék vevő szemre választ, és ha ki van rakva az új szalonna, akkor nem vesz a régiből.

Itt meg pont fordítva, nyilván azon elven, hogy amit elvittek többen csak jó lehet.

Dezsike 2015.05.11. 11:29:01

@igi1: Olvasd el mégegyszer mit írtam: "Minden esetre akkor se taperoljuk össze, lehet más megvette volna."

Denton85 2015.05.11. 11:29:26

A bizt őr egy pöcs, a két nő is ,h hagyta magát.

Viszont, valóban nem fogdossuk meg a kezünkkel a cuccokat meg szagolgatjuk közelről.

Én is van, hogy megtapogatom a pékárút, de úgy, hogy előtte egy zacsit húzok a kezemre. Az biztos volt ott is.

atal 2015.05.11. 11:29:39

@igi1: te vegyél csak találomra száradt kiflit vagy használhatatlan fahéjt, én meg továbbra is megvizsgálom az árut, és ha szar, akkor otthagyom.

igi1 2015.05.11. 11:30:42

@Dezsike: nem a taperolás a probléma, HANEM HOGY VISSZARAKTA.

@atal: vizsgálgasd csak a cigga redvás kezeddel, majd megb@sz valaki egyszer ezért.

igi1 2015.05.11. 11:32:14

Ezt csinálják a cigányok, amikor pénzt kapnak a hónap elején, mindent fogdosnak, vizsgálgatnak, szagolgatnak, olyankor nem tanácsos zsemlét venni a boltban, amikor 1-5-ig kapják a családi pótlékot.

Olyankor nagyon gondoljátok meg, mit vesztek és honnan.

Zirowe 2015.05.11. 11:35:23

A modorossága miatt nem tudtam végigolvasni.
Megyek, valakinek a húspultban is kell szagolgatnia, pezsgős üveg meg sehol..

Atörökk 2015.05.11. 11:40:28

Én a cipőboltban is szaglászok, nehogy használt cipőt vegyek.

2015.05.11. 11:41:55

a fahéj ára 420 Ft. a bizt.őr munkaideje: 790 Ft, a rendőröké: 3500 + 1910 Ft benzinpénz, a kommentelők munkaidő kiesése: 37.800 Ft.
Eredményes poszt volt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.05.11. 11:42:45

"A rend felszentelt őrei megérkeztek, a fejük látványosan eltorzult az elfojtott röhögéstől. Pozitívumként értékeltem, hogy legalább köszöntek mikor beléptek. "
Asszem itt is lenne a vége, de a biztőrt miért nem b*ták meg azzal, hogy feleslegesen kihívta a yardot?

A kamera + személyiségi jogok, ki van írva a bejáratnál, hogy kamerval megfigyelt terület, ha nem tetszik, nem mész be...

igi1 2015.05.11. 11:45:26

@Kulics: a visszatartott röhögéstől eltorzult zsernyákok arca viszont minden cirkuszt megért. :)

Ott lettem volna, az tuti.

igi1 2015.05.11. 11:46:39

@Atörökk: még jó, nem te fizeted az újat.

Amúgy meg áruld el, éreztél olyat, ami nem cipőszag!? :)

Józsi, a migráns köcsög 2015.05.11. 11:47:01

@atal: te még új lehetsz itt, barátom.

igi1 2015.05.11. 11:48:06

Kérésükre kifizettük a fahéjat, ezzel ez volt ebben az áruházban az utolsó vásárlásunk

Az sajnos nem vigasz, ugyanis minden ilyen vásárlóról kering egy lista, ami alapján a biztonsági őrök fognak figyelni.

De csitt, nem én mondtam.

CID 2015.05.11. 11:48:48

@atal: ugye azért van annyi eszed, hogy ezt nem puszta kézzel teszed....

igi1 2015.05.11. 11:49:04

@Józsi, a köcsög: nem vagyunk kíváncsi a nemi identitásodra.

igi1 2015.05.11. 11:50:16

@CID: ez hülye kérdés volt... :)

Attila F 2015.05.11. 11:54:14

@igi1: Ezt a nagybetűs kiabálást abbahagyhatnád, főleg, hogy az írott szöveg megértése is gondot okoz.
Mint írtam, én sem szeretem, ha valaki összefogdossa és visszarakja az ételt, de biztos nem fogom lopással vádolni ezért.

Atörökk 2015.05.11. 11:54:29

@igi1: mind a hatan nem vagytok kiváncsi?

H3rold 2015.05.11. 11:55:16

Nem kellett volna a fahéjat fogdosni a koszos kezeddel, és akkor mindezt megúsztad volna. Mit szólnál, ha előtted valaki ugyanezt csinálná, és te azt vásárolnád meg, amit más összefogdosott?

igi1 2015.05.11. 11:55:31

@Attila F: itt is kifizettették velük, vagyis loptak.

Mit nem értesz!?

igi1 2015.05.11. 11:59:20

@Atörökk: aha, egyre többen lesztek.

Tudtam én.

Attila F 2015.05.11. 12:15:13

@igi1: Vagyis ők maguk kifizették, hogy egy kellemetlen szituációból kikeveredjenek.
A 400 ft max. szabálysértésnek minősül egyébként.

Egyébként a "jogi tényállástól" függetlenül a lényeg az, hogy a hiper öngólt lőtt, mert akiket megvádoltak - plusz talán még néhányan, akik olvasták a sztorit - többet nem fognak ott vásárolni. Megérte?

CID 2015.05.11. 12:19:19

@Attila F: Már miért ne vásárolnánk ott? Két parasztal kevesebb, aki összefogdossa a kaját.

igi1 2015.05.11. 12:19:51

@Attila F: azzal, hogy fizettek a jogsértést elismerték vagyis loptak.

Oké, hogy 400 ft, de az akkor is megvolt hogy loptak.

Ha megvádolnak, bizonyítékok megvannak, nem lehet ezen nagyon rugózni.

bl4ze 2015.05.11. 12:20:08

Nem fizettem volna ki, mire fel? Azért mert megfogta valaki és megszagolta? Kámooon.
AUCHAN Debrecen monnyonle!

igi1 2015.05.11. 12:22:48

Ha mondjuk egy 50.000-es parfümöt szagolgattak volna, kivettek volna a dobozából, de visszatették, az is felbontásnak számít, vagyis ilyenkor már nem olyan elnézőek a rendőrök sem.

Az oké, hogy most ennyivel megúszták, legközelebb nem biztos, hogy így járnak el.

Nagyon nagy szerencséjük volt, hogy nem jártak el a rendőrök, mert ha nyilvántartásba kerülnek, akkor lenne priuszuk is.

400 forintért.

A rendőrök nagyon jó fejek voltak, viszont az idejüket rabolták el a fontosabb ügyektől, még eljárási díjat is kérhettek volna a posztertől, áruháztól.

Józsi, a migráns köcsög 2015.05.11. 12:26:50

@igi1: elképzelésem sincs, de mesélj, hallgatlak!

igi1 2015.05.11. 12:28:22

Az biztos, hogy nem semmi jelenet lehetett.

Az biztos, hogy a résztvevő bűnösöket nem igazán hatotta meg, mert mint fentebb látható, a jogait ismeri, a helyes viselkedés alapjai terén meg vannak hiányosságai.

Tipikus cigány a poszter.

2015.05.11. 12:28:39

Figyelitek a poszt elején a fotót? cirill betűs ASAN felirat :-) LOL

igi1 2015.05.11. 12:29:41

@Józsi, a köcsög: nem vágod, de rugózzá még :)

Józsi, a migráns köcsög 2015.05.11. 12:31:12

@bl4ze: elvégre a farpofái között is végighúzhatta volna.

igi1 2015.05.11. 12:32:51

@Józsi, a köcsög: há mivel visszakérdeztél, lebuktattad magad

igi1 2015.05.11. 12:42:28

Evvan, senki se tud mostanság kifogni rajtam.

Józsi, a migráns köcsög 2015.05.11. 12:43:47

@igi1: nahát, tényleg lebuktam. most valami bírságot kell majd fizetnem vagy elnézik nekem a botlásomat anélkül is? most aggódok!

igi1 2015.05.11. 12:44:38

@Józsi, a köcsög: van is miért, valami büntit találok majd ki a részedre.

Hm, hm.

Nem fogod azt zsebretenni, amit kapsz majd tőlem. XD

melaena 2015.05.11. 12:48:06

mind1,hogy beleharapott-e.

ketten is osszefogdostak a szaros kezukkel,majd visszaraktak, hogy mas azt vegye meg.

a stilusert is kijar az acelbetetes.

Attila F 2015.05.11. 12:48:25

@igi1: Neked ezekről a dolgokról van valami fogalmad, vagy csak irogatsz a vakvilágba, reménykedve, hogy a hozzászólásaid mennyisége egyszer majd minőségbe csap át?

Bűntettet előéletű az lesz, akit a bíróság jogerősen elítél. 400 ft-ért viszont semkit nem fognak, mivel az nem bűncselekmény.

atal 2015.05.11. 12:52:46

@melaena: milyen szar életed lenne, ha tudnád, nem steril kézzel pakolják bele a kis dobozkába, amiből te aztán kiszedegeted. Sőt, nem steril kézzel szüretelik, és nem steril körülmények között szállítják, raktározzák.

Mit csináltál volna 20 éve, amikor még a piacon lehetett csak megvenni mindent...

igi1 2015.05.11. 12:53:47

@Attila F: lehet de itt az a lényeg h elkövettek egy jogsértést amit elismertek. Az h a rendőrök nem jártak el meg 20000 ft alatt volt az értéke csak annyit jelent hogy megúszták a sógot tehát ne jöjjön itt a poszter a jogaival

Nem adod fel te se

igi1 2015.05.11. 12:54:59

@batgirl: rosszabb megzabálta a nutellás k@cs@g@t is

Ott van a szája sarkába a bizonyíték

Józsi, a migráns köcsög 2015.05.11. 12:56:33

@batgirl: azt még nem tudom! valami súlyos bűnt követtem el, majd a tisztelt bíróság eldönti, hogy mi volt az :D

igi1 2015.05.11. 12:57:25

Elképzeltem a rendőrök arcát amikor leesett nekik h mi va meg miközbe nézték a kamerát

:)

szerintem eltették emlékbe a felvételt :)

igi1 2015.05.11. 13:00:50

Még h a rendőrség nem fejlődik most mondjátok meg. Én kameráztam volna mindent. :)

nyomdasz63 (törölt) 2015.05.11. 13:12:55

Szenzációs! A legjobb rész:
"...együtt szoktunk le arról is, hogy minden vackot a szánkba vegyünk."
-és ez is:
"...mi - két negyvenen felüli nő"

xD

igi1 2015.05.11. 13:15:13

@nyomdasz63: rossz az aki rosszra gondol :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.11. 13:24:01

@atal: "20 éve, amikor még a piacon lehetett csak megvenni mindent..."

Ahogy emlékszem, ötven éve is tiszta kézzel szelte le nekem a pék a kenyeret. Évezredek óta betartunk néhány alapvető higiéniás szabályt. Ha máshogy nem megy, beleírják a vallásba, hogy betartsák az emberek. Különben rég kipusztultunk volna, és mondjuk a neandervölgyiek mennének most a Holdra.

Manyecska 2015.05.11. 13:31:13

@nyomdasz63: óó én nyóc év önkéntes cölibátus után most kezdek rászokni, negyvenévesen.xdd

Rosszindulatú Vászka 2015.05.11. 13:36:20

A karfiolbúboló le lett szerválva.

Az évtized posztja!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2015.05.11. 13:36:23

Igi megmondja rovatunkat óvashatták!44!

Manyecska 2015.05.11. 13:38:34

Szerintem pina. Ennyi.

Manyecska 2015.05.11. 13:52:21

@melaena: :DD ezt szerintem tisztáztuk már, mit jelent a nikked a gugliba beírva, bébi.

Black Hole 2015.05.11. 13:56:34

Az igazság odaát van!

Fahéjasbűnöző 2015.05.11. 14:28:31

Kedves Mindenki!

Nagy érdeklődéssel olvastam a kommenteket. Érdekes volt látni a sokféle véleményt, és olyan jól szórakoztam, hogy még ahhoz is kedvet kaptam, hogy regisztráljak, és elmondjam, hogyan is látom én az egészet. Én volnék ugyanis a másik elkövető :) Amiért ezt eddig nem tettem meg, annak egyetlen oka van, a lustaságom erősebb volt, mint az önérzetem. Tehát, a félreértések elkerülése végett, nem bontottunk ki semmit, a cucc ömlesztve volt, nem loptunk el semmit, és nem is vettem a számba semmit. Bevallom, hibát követtem el azzal, hogy megfogtam,van nekem lelkiismeretem... Viszont, mentségemre szolgáljon, hogy valami miatt nem úgy tekintettem a fahéjra, mint élelmiszerre, mert így darabos állapotban nekem leginkább a díszítés jut róla eszembe. Nem szokásom egyébként a taperolás, és én sem tartom szép dolognak, zsömlét, kenyeret én is zacskóval fogdosok. Tehát, ha a (felszentelt) biztonságiőr azt mondta volna, hogy sajnálja, de nem szabad tapogatni,és fizesem ki a zacskó fahéjat, akkor azt mondom, hogy OK. De ő sajnos a fejébe vette, hogy ha törik, ha szakad, ő ott példát statuál. Tapintatlan volt, erőszakos, lekezelő. Úgy kezelt minket, mint a bűnözőket. Azzal is fenyegetett, hogyha nem ismerjük be, amit el sem követtünk, akkor feljelent, közegészség veszélyeztetése miatt (5000-50000.-Ft bíráság), vagy kihívja a rendőröket, akik majd bevisznek. Az eset este 9 óra tájékán történt, 10-ig ültünk ott. Tehát nem tűnt túl csábítónak az éjszakát a fogdában tölteni, írd és mond egy darab fahéj kézbevétele miatt. Így utólag, jó pár nap elteltével vicces ez az egész story, de akkor valahogy nem tűnt annak. A biztonsági őr ugyanis nagyon jól játszotta a szerepét, és tényleg sikerült megfélemlítenie a fenyegetőzésével. Annyira szerencsére már nem, hogy a jegyzőkönyvet is aláírjam, amit kiállított. A videó felvételt nem nézhettük meg. A két rendőr kulturált volt. Miután kijelentették, hogy a felvételről nem állípítható meg, hogy belaharaptam-e a fahéjba, a biztonsági őr nem kért elnézést. Sőt még hatalmas ego-jával búcsúzóul odadobta, hogy na akkor reméli tanultam a történtekből, és legközelebb óvatosabb leszek. Mondtam, olyannyira, hogy az Auchan-nak még a tájékára sem jövök többet. Azoknak is igaza van, akik azt írták, hogy kicsit tökösebbnek kellett volna lenni. Na de ez az egész story olyan szürreális, és ez volt az első eset, hogy ilyen helyzetbe kerülök. Igazából azzal sem voltam tisztában meddig terjed a biztonsági őr hatásköre, és mik az én jogaim. Na de, holtig tanul az ember, legközelebb már biztos okosabb lennék, bár nem tartom valószínűnek, hogy hasonló helyzetet produkáljon mégegyszer az élet... Ha csak nem megyek vissza, és bosszúból jól bele nem harapok egy partvisnyélbe!

A Fahéjasbűnöző.

Black Hole 2015.05.11. 14:29:52

@atpijkamo: és Mulder ügynököt megszégyenítő logikával göngyöli fel az univerzum sötét titkait :-)

Manyecska 2015.05.11. 14:44:23

@Fahéjasbűnöző: tudjuk hogy a fahéj serkenti a nemi vágyat, nem kell magyarázkodnod:):D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.11. 14:45:54

@Fahéjasbűnöző: Könnyebb volt olvasni a te leírásodat, mint a barátnődét.

Annyi is elég lett volna: "Megtaperoltuk, sajnáljuk, máskor nem teszünk ilyet." A többi csak körítés.

Manyecska 2015.05.11. 14:47:41

@atpijkamo: meg há@Fahéjasbűnöző: "és nem is vettem a számba semmit."
Na, ez volt a hiba.:DD...én helyből otthagytam volna őket "értjük a viccet csak nem szeretjük" azt zölderdőben vótam...

Fahéjasbűnöző 2015.05.11. 15:08:10

@atpijkamo: Megtaperoltuk, sajnáljuk többet nem teszünk ilyet! De, ezért ugye nem jár giotin? :) Vagy van itt olyan köztetek, aki még soha nem hibázott? Az igazsághoz nem csak az tartozott hozzá, hogy megtaperoltuk, hanem az is, ahogyan a biztonsági őr eljárt, ezért leírtam.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.11. 15:11:33

@Fahéjasbűnöző: Oké, kimondtad, rendben.

Van úgy, hogy hibázunk, a legkevesebb, hogy elismerjük.

Nem jár érte gijotin. A biztiőr láthatólag túlreagálta a dolgot, ezért van értelme ennek a posztnak. Persze jó lenne őt is meghallgatni, talán adhatna hozzá a történethez.

RS-MBIK 2015.05.11. 15:13:35

@igi1: Válassza?
Mert nem tudhassa, hogy nem választhassuk.

Atörökk 2015.05.11. 15:20:12

A biztonsági őrt kellett volna kicsit megtaperolni, máris nem van ez a mizéria.

Fahéjasbűnöző 2015.05.11. 15:40:21

@atpijkamo: A legtöbbet a videó adhatna hozzá, de az TITOK. Csak a kiváltságosok láthatják.

igi1 2015.05.11. 16:07:11

@Fahéjasbűnöző: itt arról van szó h a taperoló egyáltalán nem gondolt h amit visszarak azt MÁS MEGESZI.

Ezen a téren ezért egy szemétláda.

igi1 2015.05.11. 16:11:23

@Fahéjasbűnöző: azzal van a hiba h VISSZATETTED NEM AZZAL H MEGFOGTAD.

Komolyan ez már nem normális dolog.

Ha kivetted megfogtad masnak odaadtad akkor vedd má meg mert megverlek.m

az ilyen akkor egyebeket is elkövet

Nem gondolsz MÁSRA.

Bluemotion 2015.05.11. 16:41:35

Meg volt az egyperces hírnév a fahéjas bűnözőknek is. Nagyobb a füstje mint a lángja az egésznek, lapozzunk.

englandboy 2015.05.11. 17:20:07

@Fahéjasbűnöző:

nyaljam meg a pinadat neked is meg d. andinak debrecenbol
ti tenyleg ekkora balfaszok vagytok???
beleharaptal abba a kurva fahejba vagy nem??
ha nem akkor a cia is johetett volna erted akkor se csinalnak veletek semmit
d andinak meg mond meg a szemelyisegi jogait elvitte a kiscica
tehetseges vadaszok vagytok ketten egyutt

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2015.05.11. 17:45:27

@igi1: Szerintem vedd be a gyógyszered, kezd elfajulni a dolog! És írass fel erősebb bogyókat a dokival legközelebb, mert ez már sajnos nem elég!

További magyar hang 2015.05.11. 17:52:31

„…megakadt a szemem az egész fahéjon, amint egy műanyag doboz alján árválkodtak néhányan…”

„…Megkérdezték, hogy hajlandóak vagyunk-e kifizetni a zacskóban található fahéjat…”

Megszagoltatok egy db zacskó nélküli, lédig fahéjat, majd kifizettettek veletek egy zacskós, becsomagolt terméket. Gratulálok.

Okoska4444 2015.05.11. 18:19:53

Aszongya, hogy "nem volt kiszedő kanál". Az oka pedig igen egyszerű, mert a fahéj egészben díszítésre való, nem étkezési célra.
Étkezési célra, előírásoknak megfelelően, légmentesen kell csomagolni.
Ennyi ez, és nem több.
Tényleg a partfisnyéllel vetekszik, ha valaki beleharap. Valszeg ezt a biztonsági őr sem tudta. És ahogy nézem a kommentelők se...de sokat elárul a társadalomról, hogy mindjárt rugdosna, verekedne. Hajrá Magyarország!

Aureliano Buendía 2015.05.11. 18:25:21

Azért mert modoroskodsz, még te sem vagy vicces, nagyon nem vagy az.

A másik: te megennél valamit, ha előtted húszan összetaperálták? Nagy kaland lett volna egy zacskóval megfogni? Van ott néhány a környéken.

Az más kérdés, hogy a biztonsági őrök azt hiszik, hogy ők az NCIS, de aazt meg ki kell röhögni.

Szóval egál.

HGW XX/7: gyere szépen enni!

Okoska4444 2015.05.11. 18:33:14

Ha Te azt tudnád, min megy keresztül egy termék mire kikerül a polcra, akár csomgolva akár nem, az életben nem vennél kaját egy boltból sem.

Aureliano Buendía 2015.05.11. 18:34:05

@Black Hole: érett negyvenes egy szál fahéjban a láthatáron;)

Aureliano Buendía 2015.05.11. 18:36:12

@Fahéjasbűnöző: minden biztonsági őr kiskakas a maga szemétdombján, és van néhány, aki köztük kisistentudatú is, szóval örülj, hogy ilyen könnyen megúsztad.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.11. 18:42:17

@Okoska4444: "a fahéj egészben díszítésre való"

Nem. Mind a két alakban fűszernek árulják.

"A szárított kéregdarabokat rúd alakban vagy őrölve árusítják. A rudacskák hideg, sötét és száraz helyen egy évig is elállnak, az őrlemény viszont csak hat hónapig. Minél frissebb a por, annál intenzívebb aromájú."

www.evamagazin.hu/konyha_spajz/2363_fahej.html

Abban igazad van, hogy van aki díszítésre is használja.

"a fahéjra is igaz, hogy formájából adódóan - ha egészben vásároltuk - különleges díszítő eleme lehet ételeinknek"

aprosef.hu/hozzavalo/fahej_egesz

Bár nem tartom túl értelmes dolognak egy fa kérgét lefejteni, tízezer kilométerre szállítani, mintha ott nem lennének fák kéreggel.

Okoska4444 2015.05.11. 19:00:48

De vannak fák, csak ez egy olyan fajta fa aminek a kérge fűszerként használható. Hazánkban nem honos.

Igen, ha egészben étkezési célra árulják, akkor be KELL csomagolni, és száraz hűvös helyen valóban eláll 1 évig még tovább is.
A lédig forma már azért van, mert étkezési célra nem használható. Magába szívja a nedvességet, szagokat, illóanyagok elszállnak belőle szállítás, tárolás során, és elveszti jellegzetes ízét. Magyarul a selejtet teszik ki ömlesztve.

De egyébként, mindegy mit raknak ki ömlesztve, abban benne van az a rizikó, hogy valaki megfogja, akár akaratán kívül is. Vagy a multi is olyan áruház lenne, akinek nem lehet vesztesége? Kétlem. Az üzlet az mindig jár rizikóval. Hol csekéllyel, hol tetemessel.

Számomra sokkal érdekesebb a történetben, hogy egy szál fahéjért, kiszáll a rendőrség. A biztonsági őrnek vajon hol volt a lelkiismerete, mikor nem tudott rendőr nélkül kezelni egy ilyen piti ügyet, és meglehet addig kiraboltak és megöltek 2 trafikost, ahova nem tudtak azonnal járőrt küldeni, hogy ezt megakadályozzák?

Okoska4444 2015.05.11. 19:02:39

Mindazonáltal...meg kell állapítsam, Krisztus keresztrefeszítése óta, az emberiség mit sem változott...

Laci1982 2015.05.11. 19:17:45

suttyó paraszt szokás a csomagolatlan ételt összetaperolni (plusz még szagolgatni...barom...) és vissza rakni...amellé, hogy kifizettették, még egy egy fahéjat feltoltam volna az orrotokba tövig.......

Black Hole 2015.05.11. 19:18:48

@Aureliano Buendía: asszem erre csak egyet lehet mondani! Szerintem tudod mit :-)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.05.11. 19:31:00

@További magyar hang: ne ostobáskodjál mán itten, olvasd már el újra, ha már nem sikerült megérteni!
(szólj, ha segítség kell, szívesen megírom, mit értettél félre!)

Arcade Macho 2015.05.11. 19:46:43

remelem a felszentelt legfobb HATOSAG a NAV eljar ebben az ugyben!!!
elvegre nem csak beszedni kell a nagy tomegtol a penzt hanem megakadalyozni a balf@sz szintu felhasznalast is!!!

További magyar hang 2015.05.11. 20:00:31

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Írd meg, mert újraolvasás után is az jön le, hogy két különféle kiszerelésű termékről van szó.

Black Hole 2015.05.11. 20:01:28

@Okoska4444: ez így nem igaz! Fahéjat is, mint minden fűszert, csak egészben veszek! Van fűszerdarálóm és otthon darálok le mindent. Persze, csak normálisan, légmentesen zárt fűszert veszek meg. Ami le van darálva előre, az sokat veszít az aromájából, otthon is mindig annyit darálok, ami el is fogy. Egy boltban vásárolt őrölt fahéj köszönő viszonyban sincs azzal, amit otthon darálok, frissen.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.05.11. 20:05:13

@További magyar hang: A fahéj ki volt hányva a szokásos töltési helyére csomagolás nélkül. A zacskós fahéj onnan jött, hogy a biztonsági őr egy önzárós zacskóba applikálta, mint bizonyítékot.

További magyar hang 2015.05.11. 20:09:36

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Megzavart a „rajta lógó cetli”, ami az eleve zacskózottra jellemző inkább. :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.05.11. 20:17:29

Sokba mernék fogadni, hogy a pitbull zacskóstul mérte a fahéjat, amit utólag is viszonylag könnyű ellenőrizni (mérleg), és amennyiben ez történt volna, vélem, hogy indíttatnék egy-két eljárást az elszenvedettekért cserébe a kierőszakolt vásárlásnak köszönhetően erős bizonyítékokkal (ugye megvan a blokk?).

Advanced Flight 2015.05.11. 20:22:52

@igi1: te mifasznak okoskodsz folyton jogi dolgokba, mikor fingod nincs róla, he?

1. A szabálysértés nem egyenlő bűncselekménnyel.
2. Az, hogy poszter kifizeti esetleg a fahéjat (amit VISSZATETT, te nagyon hülye), az nem jelenti azt, hogy bármilyen lopást elismert, maximum a károkozást (bár itt az sem történt, szvsz), az meg nem büntetőjog, hanem polgári. (Tudod, mint amikor te hullarészegen lehányod valakinek a ruháját, és utána kifizeted a tisztítást, bár belőled nem nézném ki, hogy kifizetnéd)

Szóval jó lenne, ha nem ontanád magadból a fasságokat egy fogyvéd. blogon szakmányban, mert még valaki végül elhiszi.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.05.11. 20:28:12

Igicica, észrevetted, mennyien oltottak le egyszerre? Most nem posztonként egy-két tockost kaptál, hanem egy vödörrel, úgyhogy talán jó volna már, ha meghúznád magad (ha már más nem teszi)!

Köszi

(ui.: szűrve vagy nálam hosszú ideje, kár válaszolni)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.11. 21:06:42

@Advanced Flight: "a károkozást (bár itt az sem történt, szvsz)"

Hát az összetaperolt kaját kinek anák el?

Ramil Safarov 2015.05.11. 21:24:37

Annyira idegesitoen korulmenyesen tulburjanzo az iras, hogy sajnalom, hogy a biztior nem lote le oket ott helyben.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2015.05.11. 21:27:59

Nem tudom, az volt már, hogy nem illik összetaperolni a holmit?
Amúgy sztem a két fahéjbűnöző a pasikkal is ezt csinálja: megtaperolja, aztán visszateszi, és sajnálja a dolgot.
Hm.

igi1 2015.05.11. 21:39:48

@megélhetési SÜNöző (retro homározó): @Advanced Flight: evvan, mindketten mentetek ezzel a levesbe.

Mit vagytok kiakadva, ha nem fáj az, amit leírtam?

Nem teccik a rendszer!? Attól még így van, b@szod, fogdosák a redvás kezeikkel a seggüket, oszt dugják fel egymásnak.

Nem tudom, miért nem bírjátok felfogni, a cseppnyi agyatokkal, hogy semmit sem teszünk vissza, ha egyszer megfogtuk, és ha kimért, se süteményt nem rakunk vissza, ha megfogtuk, se a pörköltbe nem nyúlunk tövig kézzel oszt otthagyjuk.

Mennyire igénytelenek már egyesek.

Vizsgálgatnak, fogdosnak, oszt utána még nekik áll feljebb.

Én meg egyszer beletömöm az egyik szájába a visszarakott zsemlét is.

Reklamált volna a mammer, de mondja, csak ezt és ezt fogta meg, mondom, megfogta még a másik kettőt is, más is azt fogja megenni, amit maga megfogdosott.

Ugyanez van a Tescóba, a pogácsáknál, az előkészített kész ételeknél, pl. virslis táskánál, össze-vissza turkálnak benne a redvás cigányok, a mocskos körmeikkel. Pedig azon ott van az, amivel meg lehetne fogni.

De nem, mit csinál? Megfogdossa, elpakolgassa, a leghátsó részről választ. Közbe amin végigmegy, mindet összefogdossa a bodzaszedő.

igi1 2015.05.11. 21:42:03

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:

hadd el, megszoktam, de látod, nem bírják felfogni a helyzetet, hogy azt zabálják, amit ez a két plázacica megfogdosott.

Az jó hogy nem érzik a fahéj illatát már.

Biztos a sok sperma után már immunisak a szagokra.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.05.11. 21:46:42

@Fahéjasbűnöző: Arra gondolj, hogy lehet előtted még 20-an összefogdosták a retkes kezükkel (én elég fifikás vagyok az ilyen nemű higiéniára... mármint a kéz - kézmosás - fertőtlenítés) És soha eszem ágába nem lenne csupasz kézzel fogdosni a kimért árut, de még a kenyeret - zsemlét - péksüteményeket, sőt tovább megyek még a zöldség - gyümölcsöt se (bár ezt az ember úgyis lemossa), hanem fog egy zacskót, a kezére húzza és úgy fogdossa, ha mindenképpen kényszert érez arra, hogy végig fogdossa őket!

A kimért áruknál mindig van kanál - csipesz - zacskó és még kéz alakú zacskó is (festő kesztyű), amivel "higiénikusan lehet szedni"... csak ahhoz valszeg sétálni kellett volna 2 lépést, amire lusták voltatok! Továbbra is amondó vagyok, hogy nagyon is helyesen járt el a bizti és persze nem a lopás miatt, hanem a higiénia miatt...

Tegyük fel bemegy egy csöves - szaros - retkes kézzel, te is fellennél háborodva, ha a végigfogdosna mindent, aztán te megveszed azt a kenyeret és elkapsz valami fertőző betegséget...
(mely enélkül is simán fennáll, mert nincs olyan nagy tisztaság az ilyen helyeket, de ami ellen tudunk tenni - hogy ne fogdossa össze minden jöttment a kaját, akkor tegyünk! És te is tegyél azzal, hogy zacskóval fogdosod a nyers kaját, amit "nem lehet lemosni, mint egy zöldség - gyümölcsöt, mert azt amúgy le is kell mosni pluszba a permet miatt)

2015.05.11. 21:57:29

Megneznem annak a nagyeszunek a fogsorat (meg az agyat is, tutti kattant) aki ugy dont hogy akkor most o egesz fahejat fog ragcsalni! Ez a biztonsagi or egyaltalan emberbol volt-e? Feltetelezesebol kiindulva fingja nincs mire jo a fahej es azon belul az egesz fahej. Lehet nem innen a Fold bolygorol szarmazik azert gondolta, hogy ezek a szerencsetlen nonemuek fahejba harapdalnak unalmukban.
Ez annyira abszurd, hogy tenyleg hihetetlen. Lehet elgondolkodnek az or feljelenteseben, ragalmazasert, tulkapasert, szemelyisegi jogok semmibe veteleert, megalazasert, becsuletsertesert.

Alick 2015.05.11. 22:06:21

"Kivettem egyet – kézzel, mert a többi dobozzal ellentétben itt nem volt kiszedő kanál – az orromhoz emeltem és tovább szaglásztam"

Biztos, hogy ez a művelet nem volt ez összekötve egy kis kulabányászattal..?

Beavis és Butthead az Auchanban...
:)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.05.11. 22:16:06

Ezúton követelem a bevásárlókocsiba beállított gyerekek szüleinek lehajítását a Taigetoszról!
Vagy legalább áldozzuk fel őket a higijénai oltárán!

Mento (törölt) 2015.05.11. 22:59:05

A tényállás egyértelmű, azért nincs a fahéjnak illata, mert a te és a hozzád hasonlók jogtalanul, és ingyen kiszagolják az illatot a fahéjból. Amint tudjuk következésképpen az a fahéj amelyből kiszagolják az illatot teljesen használhatatlanná váli ezáltal, hiszen málnát kevergetni túl száraz, festéket keverni pedig rövid. És szerintem szagoltatok meg mást is, mert az ilyenek mint ti mindig szagolgatnak valamit jogtalanul, következtetésképpen a használhatatlanná tett termék kifizettetése teljesen jogszerű volt.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.11. 23:07:55

@Maaster: Étel szagáért pénz csörgésének a hangja a fizetség.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.11. 23:43:45

jajj ezt a sok higyenikus embert
beszaras
klotyo utan meg nem mosnak kezet
az ostermelotol is megvesznek minden szart
a hentes a szemed elott szeleteli a karajt
stb stb stb
attol a fahejtol senkinek nem lett Baja
elotte mar 200-an vegigfogdostak

a problema,az, hogy emiatt re4ndort hiv egy barom
understand?
kepmutato seggfejek
/aki ezen rugozik, jajj megfogta csipesz nelkul a fahejjamat/
a sort meg a colat dobozbol meg uvegbol isszak
amugyis most olvastam egy sima szakall valoszinuleg piszkosabb egy retaratnal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.11. 23:52:18

@Fahéjasbűnöző: ne mentegetozz, osszeakadtal egy igazi barommal es attol mert megfogtad, nem kellett vplna megvenni
foleg nem ulbi ott egy orat
mi a tokom Baja let annak a fahejnak
ha sutibe kell por alakba veszik
forralt borban elszall minden problema
igy nyersden meg ember nem eszi csovestol

hej ha most otthon lennek vegigtaperolnak mindent ami mellett nincs csipesz
ezt az idiota orkot meg rugatnam ki
a boltnak meg kiszamlaznam a rendori kiszallast

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.05.12. 00:12:33

@hagyma: Zsák a foltját... amikor a tahó vásárló találkozik a túlbuzgó biztonsági őrrel! Megérdemlik egymást... egyedül a kiszálló rendőröket tudom sajnálni a posztban!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.12. 01:08:52

@JunkieeeBoy: ugyanmar mitol ;enne taho
megfogott egy fahejjrudat
megfertozte pestet es budat
mert ii meg senki soha nem fogott meg semmity
haggyuk mar arankat
gyoziket se nezett senki es milliardos let belole
ali emiatt rendort hiv az elmebeteg
ez le is lone ha megvizsgalnek egy almat
fahej volt nem kenyer
nem esszuk nyersen, cask fozve sutve
amugy meg legyen becsomagolva
nalunk itt a boltban egyenkent van csomagolva, mint a szivar
de cask forraltborba hasznalom
sok helyen a penztaros is fogdos zoldseget gyumolcsot es penzzel is banik
es az emberiseg meg nem halt ki
Jolan megfogta a fahejjat
az or ezen maszturbalt. ahelyett hogy kitett volna egy csipeszt, ha mar annyira fibbyas, majkd pisalas utan kezmosas nelkul elfogyasztott egy mosatlan almat
edes istenem....
ennyi kepmutato embert

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.05.12. 01:30:24

@hagyma: Ja csak a zöldség-gyümölcsöt jó esetben az ember megmossa mielőtt megeszi, míg a fahéjat nem...

Black Hole 2015.05.12. 02:30:05

A fahéjat viszont ledarálja mindenki, ami által hő termelődik a sejtmag hasadása közben, és kb 300-400°C-ra hevül, ezen a hőfokon viszont a fikától kezdve a húgykőig minden atomjaira hullik, miközben vörös izzással párolog el az összes fertőző mikroorganizmus, és így lesz steril a fahéj őrlemény, bármilyen undorító mocsok is került rá az elkövető gusztustalan körme alól! "Törj, őrölj, darálj, s a haza sterilségbe kerül!"-mondta hazánk nagy fia, és nem alaptalanul!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.05.12. 06:10:54

Lopjátok a fa héját, s még nektek áll feljebb???

kisr 2015.05.12. 06:27:28

Ha a hölgy szerint évek óta minden hónapban ott hagyják a biztonsági őr fizetését a vásárlás ellenértékeként, közben az Auchan higiéniai állapotára panaszkodik (vélhető egérkakit és virulens kórokozókat emlegetve), akkor nem értem, hogy az elmúlt években miért járt oda. És nem a biztonsági őr védelmében mondom, de ha a hölgy annyival intelligensebbnek tartja magát a biztonsági őrnél, akkor neki kellett volna értőbben figyelni, és megpróbálni változtatni a kommunikációján, hogy ne szítsa az indulatokat, hanem elolszlassa a félreértést. De én túl naiv vagyok.

Rudi Kató 2015.05.12. 06:47:29

Roppant egyszerű a megoldás nem kell az auchanba menni, ilyen egyszerű!

Rudi Kató 2015.05.12. 06:50:17

@kisr:
Nem naiv hanem hülye vagy! Egy barom biztonsági őr nehogy már leugasson bárkit is főleg minden jogalap nélkül! Amit bűnként fel lehet róni a hölgyeknek az az, hogy miért mennek oda vásárolni az ország ellenségeinek zsebét tömni!

lezsír (törölt) 2015.05.12. 06:51:29

Debrecen tudomásom szerint ilyen szempontból nagyon durva hely. Ismerőseim szerint ott az összes hiperben meg szuperben idegbetegek a biztonsági őrök.
Valószínűleg rendőrök akartak lenni fiatalon, de nem vették fel őket még tiszthelyettesnek se, ezért most túlkompenzálnak. A helyi rendőrök is fogják a fejüket szerintem már a sok önbíráskodó, hatóságot, gestapot játszó biztiőr miatt.
A hölgy szerintem csak a posztjában poénkodik, ott valószínűleg csak értetlenül állt a vádak előtt.
Azt nem értem miért nem ő hívott rendőrt. A vásárlók könyvébe is érdemes beírni. A megfogott áru megvételét se értem. Mire fel? Nem sakk ez, hogy fogott bábu lép. Nem lett volna szabad kifizetni, nem akarta megvenni, pont mert érzékszervi vizsgálattal megállapította, hogy a fahéj már szart se ér. Egy kenyeret ha megfogsz (nylonon keresztül) és érzed, hogy csontszáraz, azt se veszed meg, mert szar. Ezeknek a bolond nőknek meg megfélemlítéssel eladtak egy vacak, rossz minőségű terméket a francia multi emberei.
alapszabályok
1. Semmit ne írj alá, csak rendőrségi feljelentést, jegyzőkönyvet amivel egyetértesz, ne ismerj be semmit, főleg amit nem tettél
2. Te magad hívj rendőrt a biztonsági őrre, aki a jogban picit is járatos, az úgyis csak facepalmmal reagálva lezárja az egész cirkuszt
3. a biztonsági őr egy senki, pláne nem hatóság (ezt ők láthatólag nem tudják magukról), telefonálást se tilthatja meg persze
4. Ne hagyd el a helyszínt, míg a rendőr ki nem ér, a távollétedben ki tudja mivel vádol meg az áruház, ráadásul vissza is tarthatnak (pont ezért jobb, ha te magad hívsz rendőrt)
5. Ne vásárolj olyan helyen, ahol így bánnak a vevővel, és főleg ahol a fahéjat így tárolják.
Még ha senki meg nem fogdossa, akkor se kellene egy illékony hatóanyagú árut így tárolni.

lezsír (törölt) 2015.05.12. 07:07:51

Indiában, Vietnamban, Kambodzsában, Thaiföldön, Kínában, Iránban, Sri Lankán járva elég sok fűszerpiacon megfordultam. Sehol se verik le az ember veséjét ha meggusztálja a portékát, nem tekintik lopásnak, ha érzékszervi vizsgálatnak vetsz alá egy fűszert, megszagolod, megfogod, sőt megkóstolod. Ez közegészségügyi szempontból se veszélyes. Van a világban elég veszélyforrás, fertőzés, nem a fűszerpiaci fogdosás a legdurvább rizikó.
Én elrágtam már indiai piacon pár szem kardamomot, csillagánizst, szegfűszeget stb. Az árusok széles mosollyal bólogattak, örültek a vevőnek. Ja és az áru nem kilúgozott, elillant illatú fahéjdarab volt.
persze a világ nagy részén a magyar vendéglátásban elképzelhetetlen körülmények közt is főznek, árulnak ételt az utcán, magasan a magyar konyha szintje felett

A francia multi meg szar, rossz minőségű árut tukmál rá hamis vádakkal a vevőre. Vicc a köbön.

lezsír (törölt) 2015.05.12. 07:15:15

@JunkieeeBoy: a kenyeret, kiflit is megmosod? Mert azt tuti tíznél több ember megfogja, mire te megveszed.

az egész fahéjas sztori azt a Mátyás király mesét juttatja eszembe, amikor a lacipecsenyés pénzt követel az emberektől, akik élvezik a sültek illatát
Erre a jogos fizetség: a pénzérmék csörgésének hangjával fizetni.
Fahéjnak az orrba beszívott alig valamicske illatáért lehetett volna összeverni két ötvenforintos érmét, hallgassák, élvezzék, viszlát.

lezsír (törölt) 2015.05.12. 07:32:24

@JunkieeeBoy: "bemegy egy csöves - szaros - retkes kézzel, te is fellennél háborodva, ha a végigfogdosna mindent, aztán te megveszed azt a kenyeret és elkapsz valami fertőző betegséget."

Azt ugye tudod, hogy ez naponta ezerszer megtörténik egy hiperben!?
Emberek megfogják a kenyeret, puszta kèzzel is. Rá is tüsszentenek páran. Száll a por stb.
Ilyen ez a való világ. A biztiőrök meg perszehogy nem a teleszart nardágos hajlékonyt baszogatják meg a kigyúrt rejtett erőforrás uzsorást, hanem a könnyű préda átlag vásárlót. Pont mint a BKV gorillák. A villamoson bevizelő és kényelmesen alvó részeg hajléktalantól vagy a józsefvárosi indián törzsek börtönben kigyúrt harcosaitól sose kérik a jegyét, béletet, csak a balkáni kalandtúrára érkező nyugdíjas japán hegedűtanárokat verik véresre. Ilyen az a magyar virtus.
Amúgy fahéjt így árulni barbárság. Legközelebb a vaníliarudat is kibasszák a fiolából, hadd illanjon el az összes íze, illata?

Souky Sanjay 2015.05.12. 07:59:46

Mindig is mondtam,hogy a biztonsági őr egy külön állatfajta.Te,pedig egy vásárló droid vagy az Auchanban,vagy bármelyikben.Más jogod nincs csak annyi,hogy vedd meg a szemetet és fogd be a pofádat.

mel gibson 2015.05.12. 08:34:45

@Fahéjasbűnöző:
Király vagy, hogy hozzászóltál!!: D
Az a suttyó őr pedig egy kutya, csahos blöki.
Olyanok voltatok neki, mint egy bot amire rálelt és játszhat vele egy kicsit, mert egyébként láncra verve éli a szaros, piti életét.
Az is biztos, hogy ha arra járok, bemegyek az
"Asan"-ba és kiveszek egy fahéjat, amit a kamera felé fordulva megzabálok mielött kifizetem és hátha találkozom én is ezzel a seggtúróval...
Ott másért hívnak majd rendőrt.

AtiSnatch 2015.05.12. 08:52:55

@Fahéjasbűnöző: rizspekt, hogy írtál. én megbocsájtok neked, ha többet tényleg nem fogdossátok az árut puszta kézzel, de azt meg kell ígérned, hogy a barátnődet többé nem engeded billentyű közelébe :D A sekunak meg sün izééé ló őőőő nyulat a seggébe. :)

EZAZ 2015.05.12. 09:07:09

@igi1: " Oké, hogy 400 ft, de az akkor is megvolt hogy loptak. " Szó sem volt lopásról, csak egy szagolásról. Azért fizették ki, hogy szabaduljnak végre attól a hülye majomtól.
" Tipikus cigány a poszter." Hát, szerintem tipikusan nem. Olvasd végig, nekem kifejezetten tetszett az írás. Hibátlan, humoros alkotás.

Nem mondom, hogy jó dolog ez az összefogdosás, de mégis mire számítanak, mikor kirakják ezeket a kimérős szarokat? Összefogdossák a vevők a pékárukat is, a fele össze van nyomogatva, még senkit nem zártak be emiatt. Ezzel tisztában kell lenni, ha valaki ilyet akar venni, hogy 3 Ft-ot spóroljon, aki oda belelapátolja, biztos vagyok benne, hogy az sem foglalkozik azzal, hogy előtte a tökét vakarta.
Egyszer valóban láttam olyat, ahogy két cigányasszony végignyitogatta és kóstolgatta az üdítőket és pakolták vissza a polcra. Kíváncsi lennék, hogy a biztonsági faszagyerek velük mekkorát keménykedett volna.

mellékvágány 2015.05.12. 09:07:09

Tényleg a kevesebb lett volna a több, már ami a posztot illeti. Egyébként, ha a fahéj így, ebben a kiszerelésben (lédig) már nem élelmiszer, akkor miért az élelmiszerek és miért nem a kreatív osztályon, a csomagolóanyagok, és egyéb díszek között árulják????

Macropus Rufus 2015.05.12. 09:07:35

mint már többen is említették: nem taperoljuk össze, ha nem vesszük meg. Ez egy alap dolog.
Viszont a bizti őrék is komolyan hibáztak, ui. megvádoltál őket valamivel amit nem tudtak bizonyítani. Erre van rendelkezés a btk-ban. Amennyiben a vádat rajtuk kívül esetleg más is hallotta, akkor minősített esetté lépett elő.

Én speciel feljelentettem volna a bizti őröket rágalmazás miatt. Ui. egy nyilvánvalóan meg sem történt eseménnyel vádolnak meg + még bizonyítani sem tudják. Ez pont elég a rágalomhoz esetleg a hamis vádhoz.

joska61 2015.05.12. 09:10:40

Elmeroggyant faszokat alkalmaznak Debrecenben is biztonságisként? Kíváncsi lennék, akkor is ilyen merészek-e, amikor a 2 méteres kancigány az energiaitalt iszogatja a jól megérdemelt pogácsához...

Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia) 2015.05.12. 09:40:45

Nekem pont a csömöri Auchanban volt egy élményem: amikor tojást veszek, mindig egyesével kiszedem, igen, kézzel, és megvizsgálom, hogy nem törött vagy repedt -e a héja. Amennyiben igen, akkor kicserélem, és természetesen nem veszem meg a törött héjú tojást. Egy alkalommal egy okostojás higiénianáci vásárló látva ebbéli tevékenységemet, durván rám szólt, hogy hogy képzelem, hogy összefogdosom a tojást, amit más megeszik. Megfordult a fejemben, hogy visszaszólok, miszerint: 1. nem a héját eszi meg, 2. a tyúkok nem fogdossák ugyan meg, de időnként tyúk szaros a tojás, továbbá a törött tojást egyébként sem veszi meg senki, a többit amit összefogdostam pedig én is megveszem. Szóval összességében nem szóltam neki, nem foglalkoztam vele.

eßemfaßom meg áll 2015.05.12. 09:56:31

redvás kézzel megfogdostad, a taknyos orrodhoz odatetted, a nőd taknyos oráához is odatetted aztán visszatetted a dobozba, hátha valaki más megveszi.

Szarjál sünt köcsög.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 10:04:22

@Macropus Rufus: "megvádoltál őket valamivel amit nem tudtak bizonyítani"

Szerintem csak meggyanúsították őket. A gyanú alapja a videofelvétel, de ez alapján a vád már nem állt volna meg.

"feljelentettem volna a bizti őröket rágalmazás miatt"

És ez lett volna a hamis vád.

Szerintem hagyj fel a jogészkodással, nem megy ez neked. :))

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 10:08:08

@Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia): Teljesen igaz. Ami a tyúk szaros seggéből jön elő nem igazán tekinthető sterilnek.

Van egy vitám a párommal. Én megmosás nélkül töröm fel a tojást, mondván, a belsejét használom, a külsejéhez nem ér hozzá, rögtön a tálba pottyantom. Ő viszont megmossa előbb a tojást, ezzel nekem az a bajom, hogy a vízzel fellazított koszt a porózus tojás beljesébe tudja így bevinni.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 10:09:43

"Mivel egyikünk sem lopott semmit, nyugodtan mentünk utána" - itt kovettetek el a hibat. Nem vagytok kotelesek vele menni. O pedig - alapos ok nelkul - nem tartoztathat fel (ha megis megteszi, akkor azert felelnie kell, igy ezt nem teszik meg, kiveve ha TENYLEG alapos indokuk van ra).
Szoval egyszeruen kisetaltok az ajton, kikerulve az ort.

igi1 2015.05.12. 10:10:45

@eßemfaßom meg áll: ugye ráadásul a többi retkes cigga meg a poszter se érti

hguti 2015.05.12. 10:16:16

Velem a Tesco-ban történt hasonló évekkel ezelőtt. Rám akarták kenni, hogy elloptam egy mp3 lejátszót (tényleg volt nálam egy a sajátom). Az se érdekelte az őrt, hogy akkor már forgalomban sem lévő típus volt nálam, az se hogy volt rajta zene. Mindenképpen rá akart venni, hogy írjam alá a jegyzőkönyvet aztán elenged. Egy 15 éves gyereket nem nehéz megfélemlíteni, 1 óra után én is úgy voltam vele, hogy csak már menjek innen. Végül én mondtam, hogy hívjon rendőrt, kijöttek megnéztük a felvételt, annyi látszott, hogy kivettem a zsebemből a lejátszómat és visszatettem. Kb. röhögtek egy jót és mondták, hogy menjek el.
Anyám nem érte be ennyivel, visszamentünk, aztán az üzletvezető lecseszése és anyám ordibálása közben már nem tűnt annyira nagy arcúnak.
Később mondta egy rendőr ismerős,hogy ilyenkor általában valaki olyat értek lopáson aki ellen nem mernek fellépni, aztán keresnek valakit (általában kamasz, nő, idős), akit könnyen megtudnak félemlíteni, aláíratják vele, aztán meg is van a tettes, akivel tudják fedezni magukat.

Balt 2015.05.12. 10:16:25

@igi1: Az ég szerelmére: ez az önkimérős részlegen volt (ezzel a felütéssel kezdődik az amúgy remek írás), tehát nem bontottak fel semmit.

igi1 2015.05.12. 10:17:45

@atpijkamo: sztem is felesleges megmosni a tojást

lehet h jól mutat a hütőben de a víz azért okoz károkat a tojáshéjon

ha olyan mértékü a kosz inkább letörlöm egy zsebkendővel de megmosni minek

@Ala-ud-din (Servicio de Inteligencia): a tojást lehet felbontani csak átrakosgatni lopni nem

volt már olyan h 4-5 tojást is kilopnak másba beleteszik h a súlya ne legyen eltérő

ezért nem szeretik ha turkálnak a tojásba mer az olyan mint a zsemle simán lopható mert csak a dobozon van vonalkód a tojásokon nincs

tehát te is megb@szhatod magad attól még ugyanügy bóti sz@ros tojást kapod akárhogy cserélgeted

azt nem vidéken nevelt gondos összetevőkkel etették hanem táppal meg ki tudja milyen mesterséges anyaggal ami mind benne van a tojssba

vagyis ha sokat fogdosod a tojást még rákerül a kezedre is vis mérgez úgy mint a gyümölcsök

Balt 2015.05.12. 10:20:06

@Attila F: Még csak a kiflihez se mérném, mert a(z "egész") fahéj aligha konyhakész, nem így fogyasztjuk még véletlenül sem. ("Beleharapott", muhaha!)

s 2015.05.12. 10:21:44

kiflicsücsök gabika is csak azért úszta meg, mert az a tescóban történt. Auchanban a szart is kipréselték volna belőle.

igi1 2015.05.12. 10:23:23

@Balt: még vmi!? ezen a többség még mindig nem jutott túl

tényleg ennyire nem fogjátok fel h ha megfogtad ne tedd vissza!?

@EZAZ: te se vagy komplett nem baj te csak zabáld a kimért fahéjat

Balt 2015.05.12. 10:23:50

@igi1: Tojást speciel az A. (bizonyos áruházai) tartanak "kimérve". Néha szoktam venni - kg/Ft arányban verhetetlen -, de hirtelen nem is tudom, van-e kvázi szülészeti tojásfogó alkalmatosság mellékelve. Fóliakesztyű igen, el is szoktam hozni az általam használtat a tojástartóban. (Na, ez tényleg lopás lehet, bár tapasztalatom szerint pont az A.-ban elég nagyvonalúak ilyesmiben, a garanciális reklamációkat is beleértve.)

n3spr3ss0 2015.05.12. 10:24:38

Nekem 4 évig volt üzletem egy Auchanban,ritka köcsögök a biztonsági emberek,meg az Auchan vezetés.könyvet lehetne írni a szemétségeikről.

Balt 2015.05.12. 10:25:48

@igi1: Nézzük át még 1x:
"Nézegettünk több féle terméket, miközben megakadt a szemem az egész fahéjon, amint egy műanyag doboz alján árválkodtak néhányan. (...) Kivettem egyet – kézzel, mert a többi dobozzal ellentétben itt nem volt kiszedő kanál – az orromhoz emeltem és tovább szaglásztam, majd odaadtam a barátnőmnek, ő érez-e rajta fahéj illatot. Ő sem érzett, így arra jutottunk, ez a fahéj ebben a formában már csupán díszítésre jó, semmi másra."

igi1 2015.05.12. 10:29:22

@Balt: sokan nem tudják de a bóti tojások mind 1 helyről vannak ha csomagban van ha anélkül kimérve

ugyanonnan hozatják őket Lengyelországból vagyis mindegy hogy honnan veszed közértből auchanből vagy a piaci üzletből mert mindenhol ugyanazt hoznak

vagyis felesleges fogdosni pakolgatni mert ugyanazt a sz@rt kapod

a magyar termelők mindent külföldre visznek tehát csak a szomszéd Mariska némitől kapsz nyáron több tojást ami valóban tojss is

meg lehet nézni mi a különbség egy vidéki tyúk tojásából készült nokedli színét a bóti nokedlihez kepest

mondom felesleges pakolgatni mert csak méreganyagokat viszel a kezedre nem tudod rögtön megmosni utána

ex-dr. vuk 2015.05.12. 10:32:24

@maxval bircaman szerkesztő: na ennyire veheto komolyan, akarmit irsz.

igi1 2015.05.12. 10:34:12

az vagy amit megeszel

itt is ez megy miszerint ott tartanak h kimért vagy nem kimért ahelyett hogy felfognák h más lehet hogy megzabálta volna a fahéjukat

ez való nektek igénytelen bodzásoknak akiknél a kutyahús felszolgálasa ünnepi éteknek számit

ide jutottunk megpróbálják elterelni a figyelmet arrol h mennyi retkes jár ide homározni akik ételt fogdosnak a bótba és büszkék erre

ex-dr. vuk 2015.05.12. 10:35:07

@Fahéjasbűnöző: remelem megtanultad a lecket: NEM megyunk be a kisszobaba az orrel csak azert, mert arra ker. Kikeruljuk es elsetalunk. Nem fog visszatartani, mert nem teheti (ha nem loptal). Ha megteszi, akkor szemelyes szabadsag korlatozasa buncselekmenyt koveti el, es akkor ti hivjatok a rendort. Egyszeru ez. Kiprobaltan mukodik. Engem azert akartak csesztetni az OBIban, mert bevittem a hatozsakomat. Ennyi volt az indok. Szemebe rohogtem, kikerultem es kimentem. Nem jott utanam.

Balt 2015.05.12. 10:36:45

@Fahéjasbűnöző: Az írás remek, remélhetőleg kerülőúton is eléri a hatást, hogy ti. az ott rekedt ÁVH-s munkatársat valami kevésbé látványos munkakörbe helyezik... Már csak azért is, hogy "mindenki tanuljon a történtekből, és legközelebb óvatosabb legyen". (Én nem adnék neki még 1 esélyt a legközelebbre.) Ezt mondjuk én direkte az áruház vezetésénél kezdeményeztem volna, de így sem rossz, sőt! Vegyék fel ők a kapcsolatot a T. vásárlókkal, ha elégtételt kívánnak adni vmilyen módon.

igi1 2015.05.12. 10:39:03

@ex-dr. vuk: ez viszont igaz nem szabad velük menni nincs joga feltartóztatni

ex-dr. vuk 2015.05.12. 10:46:46

@igi1: mar csak azert sem szabad bemenni veluk sehova, mert akkor akarmi tortenik nincs tanu. Ha akar valamit intezzuk el ott, ahol sokan vannak es mindenki latja.

Sajnos az ilyen kiskiralyokban nem lehet bizni, Magyarorszagon barki egy kis hatalmat kap azonnal visszael vele.

zoli_ 2015.05.12. 10:47:53

@Fahéjasbűnöző: Nem tudom, hogy mit szagolgatsz és mit nem, de egy vakrandiba simán belemennék!

Találkozuunk a tescoban a fahéjaknál! :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 10:54:37

@Balt: "nem bontottak fel semmit."

Kézzel kiszedték a tartójából. Mi a különbség? Visszatenni már nam lehet, kuka.

eßemfaßom meg áll 2015.05.12. 10:55:33

@Balt: Az önkimérős részlegen kultúrlény visszadobálja az összetaperolt cuccokat?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 10:58:36

@ex-dr. vuk: "Nem fog visszatartani, mert nem teheti (ha nem loptal)."

Vicces dolog lesz, ahogy a biztiőr a 40+ nővel pankrációzik. Mert vissza fogja tartani, ha felmerül a gyanú, hogy lopott.

Valóban nem köteles követni, de nem nyer vele semmit, akkor ott szobrozva fogják megvárni a rendőrt. Majd csókokat dobál az elhaladó ismerőseinek.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 11:03:02

@atpijkamo: "Mert vissza fogja tartani, ha felmerül a gyanú, hogy lopott."

Ha alapos gyanu merul fel, akkor tartsa vissza. Nem kell pankraciozni.

Itt nyilvanvalo volt, hogy nem loptak semmit, szoval a biztior nem allt volna neki "pankraciozni" a semmiert, plane ha utana neki kell felelnie a tetteert, hogy a semmiert csinalta.

"nem nyer vele semmit, akkor ott szobrozva fogják megvárni a rendőrt"

Nem vagy koteles megvarni a rendort. Ha nem csinaltal semmit, egyszeruen elsetalsz. Ha visszatart, az komoly felelosseg, nem fogja megkockaztatni, ha nem biztos a dolgaban.
En tuti nem mennek be egy kulon helyisegbe, ahol meg tanuk sincsenek, ha eroszakoskodni kezd a biztior.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 11:10:05

@ex-dr. vuk: "Ha alapos gyanu merul fel, akkor tartsa vissza. Nem kell pankraciozni."

Márpedig dulakodás lesz belőle, ha a tanácsod szerint jár el és kikerüli és el akar sétálni.

"nyilvanvalo volt, hogy nem loptak semmit"

A biztiőr számára nyilvánvaló volt, hogy beleevett, azt látta a felvételen.

"Nem vagy koteles megvarni a rendort. Ha nem csinaltal semmit"

Ő hiába tudja, hogy nem csinát semmit, ha a biztiőr az ellenkezőjét gondolja.

Valahol 3-5 éves kor körül jelenik meg az a készség, hogy valaki ne csak azt tudja, amit maga tapasztal, hanem bele tudja képzelni magát más helyébe is. Ilyen elrejtős kísérletekkel látványosan megmutatható.

randomuser1 2015.05.12. 11:15:36

debrecent már elfoglalták a ruszkik?

ex-dr. vuk 2015.05.12. 11:20:06

@atpijkamo: "Márpedig dulakodás lesz belőle, ha a tanácsod szerint jár el és kikerüli és el akar sétálni."

Nem lesz. Mert a biztiornek nyilvanvaloan nem volt alapos gyanuja, igy nem is fog tenni semmit. Egy igazi tolvajjal dulakodni fog. Es? Ha muszaj akkor muszaj.

"A biztiőr számára nyilvánvaló volt, hogy beleevett, azt látta a felvételen."

Muhahaha, ugye te sem gondolod, hogy a biztior komolyan az hihette, hogy valaki beleevett egy fahejba? Meg ugye nala volt a darab, amin nyilvanvaloan nem latszott semmifele harapasnyom. Vagy ennyire hulye volt a biztior, de hat azzal meg mit lehet csinalni?

"Ő hiába tudja, hogy nem csinát semmit, ha a biztiőr az ellenkezőjét gondolja."

A biztior szazszor is meggondolja, hogy feltartson-e valakit, eppen amiatt, amit fentebb irtam. Akkor fogja feltartani, ha alapos gyanuja van. Nyilvan a sima basztatasnak nincs semmi kovetkezmenye ra nezve, ezert azt alapos gyanu nelkul is megteszi.

Mondom, engem basztattak mar csak azert, mert bevittem a hatozsakomat az OBI-ba. Egy rovidnadragos borviragos orru szakadtpolos jott oda hozzam hogy nyissam ki a taskam. A kepeberohogtem es kimentem az ajton. Nyilvanvalo volt, hogy nem tesz semmit, mert nincs (nem lehetett) alapos gyanuja semmire. Nyilvan taskat kinyittatni egyszeru, nincs kovetkezmenye. Dulakodni nem fog a semmiert.

Erdekes, nyugatabbra ilyen marhasagok nem nagyon leteznek.. A sok kozul egyik ok volt, amiert elhuztam.

élhetetlen 2015.05.12. 11:25:13

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Miért, szerinted isten ellen való vétek lenne, ha a szülőnél lenne egy textil tutyi, amit ráhúzna a cipőre, mielőtt a kocsiba állítja a gyereket?
A járdán, így a cipőtalpon is a galambszartól kezdve egy csomó minden van (ha nem látszik, akkor csak nem friss, de megszáradva, elporladva ott van). Miért kell nekem erre a dzsuvára raknom a felvágottamat, akkor is, ha csak a csomagolás külső része lesz szaros. Azt kirakom otthon a konyhapultra, berakom a hűtőbe. Gondolkodj.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 11:25:44

@ex-dr. vuk: "a biztiornek nyilvanvaloan nem volt alapos gyanuja"

Nyilvánvalóan alapos gyanúja volt, még videofelvétele is róla, ki is hívta a rendőrt. Olvasd már el a posztot!

"hulye volt a biztior"

Igen. Pont erről szól a poszt.

"nyugatabbra ilyen marhasagok nem nagyon leteznek"

Meg fogsz lepődni, mert de. Ott is vannak bolti szarkák, ott is elkapják őket, ott is dulakonak velük, ha el akarnak szelelni.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 11:30:57

@Emmanuel Goldstein: "debrecent már elfoglalták a ruszkik?"

Haj, még decemberben meg is alakult ott az új kormány. A német csapatok április 11-én adták fel az utolsó magyar településeket. Sőt, már a fegyverletételt is aláírták a németekkel - május 8-án a nyugatiak, 9-én a szovjetek.

Terézágyú 2015.05.12. 11:33:25

Bezzeg ha a cigányok csinálnak ilyet a boltban, mindenki fel lenne háborodva... De hát két szőke kékszemű lány csinálta, úgyhogy szidjuk inkább a biztonsági őrt...

ex-dr. vuk 2015.05.12. 11:47:13

@atpijkamo: "Nyilvánvalóan alapos gyanúja volt, még videofelvétele is róla, ki is hívta a rendőrt."

Erdekes, a rendor egybol meg tudta allapitani, hogy semmi sem tortent... Erdekes, nem?

Meg ha hulye is egy biztior, nem fog dulakodni, hacsak nincs NYOMOS oka. Ha eleg basztatni meg szidni, kovetkezmeny nelkul, akkor azt meg fogja tenni. Ezert kell leszarni es tovabbmenni. Ha nem tettel semmit, o sem fog. Azert a dulakodas elott mar latszik, mennyire gondolja komolyan a biztior a visszatartast, szoval nem lesz EGYBOL dulakodas, csak mert kikerulted es tovabbmentel. Ugye ezt erted?

De csak azert, mert odaall es azt mondja, hogy "jojjon velem" NEM szabad velemenni. Nem vagyok a csicskaja.

"Meg fogsz lepődni, mert de."

Hat nemtom en itt lakom UKban mar egy ideje, es meg semmilyen basztatas nem ert azert, mert nem vittem kosarat, bevittem a hatizsakomat, bevittem mashol vasarol cuccot. SEMMI DE SEMMI.
Itt az ilyen forgo beengedos ajto nincs is sehol, kimesz bemesz amikor tetszik. Azt utaltam magyarorszagon, hogy bemesz, es nem vettel semmit akkor kulon tortura kimenni meg magyarazkodni hogy nem vettel semmit.

homar4prez 2015.05.12. 11:52:12

Iszonyú modoros, szinte fájt olvasni.

Puszta kezes tapogatást én is ellenzem, volt már, hogy rászóltam emberekre emiatt. Ettől függetlenül szélmalomharc, ki tudja, mi történik az áruval, amikor nem látjuk. Egy kis kosz meg amúgy is kell a szervezetbe, ha teljesen steril környezetben élnénk, a leggyengébb baktérium is megbetegítene.

Amit furcsállok: hogy kerül fahéj a kimérős cukorkák közé? Ki az a hülye, aki csomagolatlan fahéjrudat vesz? Sokszor még a csomagoltnak sincs semmi aromája, jellemzően a nagyon olcsó, sajátmárkás, eurósboltos fahéjrudak ilyenek.

Nem lehet amúgy, hogy nem is ott árulta az Auchan, hanem egy vicces vásárló csak kibontott egy zacskót, és beletette oda? Nálunk csak Tesco van, ott a kimérős cukrok Haribok, nincs ott se fahéj, se más márkájú gumicukor.

A biztonsági orkkal meg azért haraptattam volna egy fahéjrudat, tudja már meg, milyen az.

Terézágyú 2015.05.12. 11:54:42

@ex-dr. vuk:
"De csak azert, mert odaall es azt mondja, hogy "jojjon velem" NEM szabad velemenni. Nem vagyok a csicskaja."

Stimmt. Ezt mondják az igazi tolvajok is.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 11:59:13

@ex-dr. vuk: "Erdekes, a rendor egybol meg tudta allapitani, hogy semmi sem tortent"

Igen, érdekes. Erről szól a poszt.

"nem lesz EGYBOL dulakodas, csak mert kikerulted es tovabbmentel"

Nem. először megfogja a karját, ...

élhetetlen 2015.05.12. 11:59:55

@Kuoni pásztor: „Ez annyira abszurd”. Az egyik kivette, puszta kézzel, a taknyos orrához emelt, odaadta a másiknak, az is az orrához emelte, miért abszurd, hogy nem érezvén fahéjillatot, meg is nyalta, hogy legalább fahéj íze van-e. Az se volt, hát visszatette.

Terézágyú 2015.05.12. 12:08:41

Most látom:
"biztosan ragaszkodik-e ehhez a cirkuszhoz annak tudatában is, hogy mint évek óta rendszeres vevők ennek sok-százszorosát hagytuk már itt"

Háááááááápppppersze!!!!

Mindig a régi kliensekkel kekeckednek ezek a szemetek!!! És minden kliens aki panaszkodik, az rendszeres vevő, és már rettttttttentő sok pénzt otthagyott!!!

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:08:55

@Terézágyú: Ha a tolvaj igazi, akkor a biztior tartsa vissza. Kovetkezmenyekkel nem kell szamolnia, ha biztos a dolgaban. Nemde?
Artatlanokat meg ne basztasson.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 12:10:09

@ex-dr. vuk: "semmilyen basztatas nem ert"

Ha erre vágysz, kezdj el lopni!

Képzeld, engem sem ért semmilyen basztatás. Na, kitalálod, melyik országban? Gondolkozz!!!

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:11:32

@atpijkamo: "Nem. először megfogja a karját, ..."

Vagy azt mar masodszor. Vannak ennek fokozatai. A lenyeg az, hogy ezeket a biztior csak akkor fogja megtenni, ha holtbiztos a dolgaban.

Persze ha ugy tunik a biztior, hogy biztos a dolgaban, en meg tudom hogy nem loptam, akkor a bekesseg kedveert megvarom a rendoroket KINT. Aztan egesse magat az orunk a rendorok elott.. Par ilyen es a rendor ki se fog jonni.

Amit akarok mondani, a tolvajok megfogasa ne az artatlanok random basztatasa legyen hanem megfelelo kameras/elo megfigyeles, es menjenek csak a biztosra.

Terézágyú 2015.05.12. 12:11:40

@ex-dr. vuk:
"Ha a tolvaj igazi, akkor a biztior tartsa vissza."

Stimmt. Az őr biztos volt benne.

"Artatlanokat meg ne basztasson."

Ártatlanokat senki ne basztasson!!! Mindenki csak bűnösöket basztathat!!!!
Ezt szögezzük le egyszersmindenkorra.

És tegyük hozzá, hogy a bíróság jogerős döntéséig mindenki ártatlannak tekintendő!
Tehát SENKIT nem lehet basztatni.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:12:46

@atpijkamo: "Ha erre vágysz, kezdj el lopni!"

Na innen latom, hogy nem is erted amit irok.

"Képzeld, engem sem ért semmilyen basztatás."

Szerencses vagy. En sem tettem semmit, amiert basztatniuk kellett volna, megis megtortent.

Terézágyú 2015.05.12. 12:12:59

@ex-dr. vuk:
"akkor a bekesseg kedveert megvarom a rendoroket KINT. Aztan egesse magat az orunk a rendorok elott.. Par ilyen es a rendor ki se fog jonni."

És akkor a cigányok is nyugodtan lopkodhatnak.
Még a szőke kékszemű cigányok is.

Terézágyú 2015.05.12. 12:13:56

@ex-dr. vuk:
"Szerencses vagy. En sem tettem semmit, amiert basztatniuk kellett volna, megis megtortent. "

Jaaaaaaa, szóval a saját sértettséged beszél belőled... éééértem.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:14:04

@Terézágyú: "Stimmt. Az őr biztos volt benne."

Hat persze :D
Harapasnyomok voltak a fahejon, es a videobol is egyertelmu volt. Olyannyira, hogy a rendor azonnal elengedte oket. :D

"És tegyük hozzá, hogy a bíróság jogerős döntéséig mindenki ártatlannak tekintendő!
Tehát SENKIT nem lehet basztatni."

Azt hiszem, hogy elmagyaraztam, hogy ertem, ha szandekosan nem erted az a te gondod.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:15:55

@Terézágyú: "Jaaaaaaa, szóval a saját sértettséged beszél belőled"

Mondhatjuk, hogy aterzem milyen az, amikor vegzalnak feleslegesen, mindenfele ok nelkul. Mert epp ahhoz van kedve.

Terézágyú 2015.05.12. 12:16:34

@ex-dr. vuk:
"Azt hiszem, hogy elmagyaraztam, hogy ertem, ha szandekosan nem erted az a te gondod."

Nekem nincs gondom.

Az neked van. Itthon sok év alatt egyszer csesztettek az őrök, erre azóta is forrongsz magadban. Nyugaton élsz - mennyi éve is? Ugyanannyi ideig mint itthon? Mégis büszkén közlöd, hogy ott kint persze senkit nem basztatnak az őrök... peeeersze.

Terézágyú 2015.05.12. 12:19:05

@ex-dr. vuk:
"Mondhatjuk, hogy aterzem milyen az, amikor vegzalnak feleslegesen, mindenfele ok nelkul. Mert epp ahhoz van kedve. "

Ilyenkor szeretnék én egy törvényt hozatni, hogy minden állampolgár köteles legalább egy hónapot biztonsági őrként, jegyellenőrként stb. dolgozni. Hogy ezt is "érezze már át egy picit"...

A kedves kliensek meg fogdossák, szagolgassák, "nyaldossák" a bolti dolgokat. Vannak olyan helyek, ahol ez szokás.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:19:35

@Terézágyú: "Itthon sok év alatt egyszer csesztettek az őrök, erre azóta is forrongsz magadban. "

Nem forrongok. Vazoltam a helyes eljarast ok nelkuli basztatas esetere. Hol latsz forrongast?

"Nyugaton élsz - mennyi éve is? Ugyanannyi ideig mint itthon?"

Ez miert szamit?

"Mégis büszkén közlöd, hogy ott kint persze senkit nem basztatnak az őrök"

Eddig nem basztattak es masrol sem tudok, hogy meghurcoltak volna ok nelkul. Nem zarom ki, hogy letezik a dolog persze. De nem latok ra sok eselyt.
Az igaz, hogy eppen angliaban tortent egy verbalis abuzalas valakivel szemben, bevandorlo mivolta miatt, mert valamiert a kartyajat nem fogadta el a gep. De mondjuk tolvajnak ot sem neztek by default.

Terézágyú 2015.05.12. 12:20:19

@ex-dr. vuk:
"attol tartok ezt nem ertem. "

Akkor érezd át.

Balt 2015.05.12. 12:20:28

@atpijkamo: A tartója az egy nagyobbacska plexi fiók, ha jól sejtem. Mellesleg lehet itt (egyenként... "a mák nem eladó") csomagolt bonbont is kapni, de bizonyos vásárlóknak én is kötelezővé tenném, hogy mondjuk kínai evőpálcikával vagy - köjál-freakeknek - éppen steril érfogóval kurkásszanak a kimért cucc között. Vagy menjenek a szatócsboltba.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 12:20:57

@ex-dr. vuk: "ezeket a biztior csak akkor fogja megtenni, ha holtbiztos a dolgaban."

Stimmt.

"ha ugy tunik a biztior, hogy biztos a dolgaban, en meg tudom hogy nem loptam"

Akkor lesz a dulakodás a tanácsod szerint, hogy szó nélkül sétáljon el, ha tudja, hogy nem lopott.

"az artatlanok random basztatasa"

Gondolod, a biztiőr unatkozik, és ezzel múlatja az időt? Biztos van egypár kretén, de feltételezem, a döntő többség normális. Ugyanúgy, ahogy a vásárlók között is van egypár kretén, de feltételezem, a döntő többség normális. Nem hiszem, hogy a kreténség felvételi kövtetelmény lenne, nem jó az senkinek. Az persze várható, hogy nem a túlképzett agysebészek mennek el bisztiőrnek. Nemrég beszélgettem eggyel, teljesen normális volt. A szakmájában nem kap ennyi pénzt, azért ment biztiőrnek.

Meg van az úgy, hogy benézel valamit. Láttál már pár tucat polcról kajálót, a szaglászót simán összekevered vele. 640x480 hangyafocit nézel.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:21:58

@Terézágyú: de egyebkent ugye erted azt, hogy nem azzal volt a gond, hogy esetleg megvasaroltattak vele az arut (amit meg a rendor hivasa elott meg is tett volna), hanem az eljaras, a hozzaallas, stb.

De en akkor sem mennek vele a vasarloteren kivulre, mert onnantol barmi megtortenhet tanuk nelkul.

Terézágyú 2015.05.12. 12:22:15

@ex-dr. vuk:
"Nem forrongok. Vazoltam a helyes eljarast ok nelkuli basztatas esetere. Hol latsz forrongast?"

az agyadban.

"Nyugaton élsz - mennyi éve is? Ugyanannyi ideig mint itthon?"
Ez miert szamit?"

Mert ha mondjuk itthon 30 év alatt történt egy ilyen eset, kint viszont öt éve egyetlenegy sem, akkor... akkor mire is lehet következtetni ebből?

"Eddig nem basztattak es masrol sem tudok, hogy meghurcoltak volna ok nelkul."

Én se tapasztaltam még ebben az országban. Na bumm.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:27:46

@Terézágyú: nem ertem ezekbol miert kovetkezik, hogy a ciganyok lopkodhatnak. rosszat almodtal?

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:30:34

@atpijkamo: "Akkor lesz a dulakodás a tanácsod szerint"

Nem lesz. Azok miatt, amit mar korabban irtam (fokozatok). Persze magyarorszagon elkepzelheto olyan biztior (meg kozteruletes), aki azonnal a foldre visz valakit, mert el akar setalni :D - ezt elismerem.

"Nemrég beszélgettem eggyel, teljesen normális volt."

Nekem is van biztior ismerosom, es nala rendesebb fickot nehezen talalni. Nem altalanositottam.

"a szaglászót simán összekevered vele"

Hangsulyoznam, hogy egy FAHEJrol volt szo. Harapasnyom nelkul. Meg i a fasz harap egy fahejba. Pedig ez volt a vad. Szerinted normalis? "Nooormalis?" :)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.12. 12:33:05

@ex-dr. vuk: "erted azt, hogy nem azzal volt a gond, hogy esetleg megvasaroltattak vele az arut"

Azzal semmi gond, mert végül is jogos volt.

"hanem az eljaras"

Igen, elég idétlenül fontoskodó volt.
Meg kellett volna néznie mégegyszer a felvételt, aztán hagyni a francba az egészet. De hibát egyedül ott vétett, hogy meg akarta tiltani a telefonálást.

"akkor sem mennek vele a vasarloteren kivulre, mert onnantol barmi megtortenhet tanuk nelkul."

Szerintem kezeltesd a paranioádat.

Az eddigi kommentjeid alapján pedig tök normális homározónak ismertelek meg-

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:45:37

@Terézágyú: "az agyadban."

Rosszul latod. A koponyam nem atlatszo.

"Mert ha mondjuk itthon 30 év alatt történt egy ilyen eset"

Azt hiszem, hogy az elso 5-8 evemet nem kell szamitasba vennunk :) Es nem egy ilyen eset tortent. Persze biztos igazad van es tok gyakori, de akik 10-20 eve itt elnek itt, azokkal se tortent ilyen.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 12:47:38

@atpijkamo: "De hibát egyedül ott vétett, hogy meg akarta tiltani a telefonálást. "

Meg meg sorolhatnank... Pl rendort se kellett volna hivni, lekezeloen beszelni sem, esatobbi.

"Szerintem kezeltesd a paranioádat."

'Attol, hogy paranioas vagy meg nem biztos, hogy nem akarnak megolni.' :)

Biztos, csak tul sokat olvastam homart ;)

"Az eddigi kommentjeid alapján pedig tök normális homározónak ismertelek meg"

Biztosan mivel tok normalis homarozo vagyok :)

biododírium 2015.05.12. 12:51:04

Az ilyen sztorik mesélőinek mindig épp van hívható nyomozó/ügyvéd ismerősük, továbbá épp a helyzet előtt történik vmi idevágó dolog, esetünkben harapással "vádolják", de pont előtte voltak fogorvosnál és még zsibbad a feje.

élhetetlen 2015.05.12. 12:52:58

@lezsír: Abban igazad van, hogy nem tudjuk, mit eszünk. Viszont a legtöbb emberben van egy egészséges pszichés védekezés, amivel megpróbálja elnyomni a valóságot. Tudom, hogy összefogdossák a pékárut, ha a szemem előtt teszik, rájuk szólok. Nem azt veszem meg, amit láttam, hogy megfogtak, bár tudom, hogy amit megveszek, azt is megfoghatták már. Ne gyere a kelettel, ez is más itthon. Marokkóban megálltunk egy út széli bodegánal. Nagyon megtiszteltek bennünket, még az asztalra is tettek egy barna csomagoló papírt, azaz megterítettek. Grátisz megkínáltak mentateával. Nem lehetett átlátni a poháron, olyan koszos volt. Megittam. Itthon ilyenért bezáratnám a kócerájt.
„hamis vádakkal” – az előzményeket tekintve el tudok képzelni egy záró mozzanatot. Az egyik kivette, puszta kézzel, a taknyos orrához emelte, odaadta a másiknak, az is az orrához emelte, nem érezvén fahéjillatot, meg is nyalta, vagy megszopogatta a végét, hogy legalább fahéj íze van-e. Az se volt, hát visszatette. Ez kinéz egy „beleharapottnak”.
Nem ismerem az Auchan ezen önkiszolgáló szolgáltatását, de ismerem a magyarokat, ha a biztonsági őr erre nem figyelne, mindenki megnyomogatná a gumicukrot csupasz kézzel, és megkóstolnának minden cukrot három-négy szemmel, és csak páran vásárolnának. Nem valami született rosszindulat beszél belőlem, de végig szégyenkeztem Münchenben egy reggeli visszaindulást, ahol egy kis magánszállodában bejött a tulaj, megköszönte, hogy nála szálltunk meg, jó étvágyat kívánt, fogyasszunk kedvünkre, de megkér bennünket, hogy az úti elemózsiát ne a reggeliző asztalról pakoljuk be. Ennek biztosan volt előzménye.

élhetetlen 2015.05.12. 13:01:06

@ex-dr. vuk: „Harapasnyom nelkul”. Az egyik kivette, puszta kézzel, a taknyos orrához emelte, odaadta a másiknak, az is az orrához emelte, miért abszurd, hogy nem érezvén fahéjillatot, meg is nyalta, vagy megszopogatta a végét, hogy legalább fahéj íze van-e. Az se volt, hát visszatette. Ez kinéz egy „beleharapottnak”.

élhetetlen 2015.05.12. 13:19:58

@ex-dr. vuk: Nem vagyok paranoiás, csak utálom a mindent végigtapogató vásárlótársaimat. Különösen a paradicsomot megnyomkodókat. (paradicsomból sokat fogyasztok). Megnyom nyolcat, aztán elvisz kettőt, a paradicsomon viszont ott marad a sérülés, pár óra múlva már szépen látszik. Ha én ennek nem örülök, akkor hülye vagyok?

ex-dr. vuk 2015.05.12. 13:23:20

@élhetetlen: nincs ezzel gond, ha en pl. nem foghatom meg a barackot akkor nem veszem meg. mert ha kokemeny akkor szar. nem fogom ugy megvenni ha nem tudom, hogy jo-e.

Nyilvan egy fahejat nem latom miert kene megfogdosni, de ugy altalaban egy termek megfogasa meg nem ordogtol valo. Nyilvan serulest nem okozok neki. De ez mar kultura kerdese.
Volt mar aki ramszolt hogy ne erjek hozza. Mondom semmi gond akkor vasarolok mashol. Win-win.

Terézágyú 2015.05.12. 13:32:44

@ex-dr. vuk:
"De ez mar kultura kerdese."
stimmt.

Annak a kérdése lenne... már akinek van. ugyi...

élhetetlen 2015.05.12. 13:33:15

@atpijkamo: „Láttál már pár tucat polcról kajálót, a szaglászót simán összekevered vele.„ Teljesen igazad van. Az őrnek az a feladata, ami. Volt egy helyes szitu, Sparban. Akciós meggylekvár, kellett, leürítettem a polcot, 6 üveg, nyilván van még a raktárban, csak kinn nem volt több hely. Nem akartam, hogy a köv. vevő ne találjon, szóltam a bizti őrnek, hogy szóljon a raktárban. Nem ment be, és tisztes távolból figyelt a pénztárig. Biztosan azt gondolta, hogy azért akarom eltávolítani a vásárlótérből, mert lopni akarok. Jót mosolyogtam, ez a dolga. Remélem, mikor elhagytam a boltot, szólt a raktárban, hogy jöhet ki pár meggylekvár. Eszembe sem jutott megsértődni.

homar4prez 2015.05.12. 13:34:35

@élhetetlen: nyilván tök logikus, hogy valaki csak úgy nekiáll egy fahéjrudat nyalogatni az Auchanban :)

Meg miért lenne taknyos az orra? Most magadból indultál ki?

Viszont a paradicsom és egyéb nyomkodókat én is utálom, simán egy óvatos felemelés/szemrevételezéssel is meg lehet állapítani, hogy hibás-e. Aztán a másik, aki megtekintés, nyomkodás után szépen visszadobja.

igi1 2015.05.12. 13:35:15

@élhetetlen: ja paradicsomnal ez tökmind1

de mondjuk hagymanál ellenőrzöd h kemény e mert ha nem belül rohadt

sárgadinnye nem lesz érett ha kemény

dinnyét ismerjük

banánt megint minek tapogatni azt ránézèsre tudod melyik kó

ugyanakkor fokhagyma is ilyen belül rohadt ha puha

a paradicsomot nem értem hat látod h mind ugyanolyan kemény nincs szezonja vajon mitől érik be

h puha egy paradicsom nem lecsóba veszed

Terézágyú 2015.05.12. 13:36:20

@élhetetlen:
"Eszembe sem jutott megsértődni. "

na de mint látjuk, te élhetetlen vagy :))))

ex-dr. vuk 2015.05.12. 13:39:04

@élhetetlen: miert kellett volna megsertodnod ha hozzad se szolt? Ha csak figyel, leszarom. Csinalja, kozom hozza semmi. Akkor van baj ha nekiall kekeckedni a semmiert.

élhetetlen 2015.05.12. 13:40:15

@ex-dr. vuk: „ez mar kultura kerdese.” Ennyi. A kemény barack nem sérül, de ha a puhából nyomsz meg hatot, mert szerinted a hetedik a neked megfelelő, az bunkóság. A hat puhán már meglátszik, hogy megnyomták. Egyetértünk!

ex-dr. vuk 2015.05.12. 13:40:40

@homar4prez: de azt nem tudod meg ranezesre, hogy kemeny-e. A kemeny paradicsom izetlen szar is egyben. Ha meg beszakad egy ehnye hozzaerestol azt illik ki se rakni :) Amit meg be tudok nyomni egy picit azt mar rakom is a kosaramba.

Hasonloan a barackkal ugyanez.
De ha nem foghatom meg nekem ugy is jo akkor nem veszem meg, arulnak mashol is.

lezsír (törölt) 2015.05.12. 13:40:49

Kultúrkör kérdése is persze. De egy európai, aki a fogdosást, mocskot nem viseli el, ha elmegy Indiába, Vietnamba, Indonéziába, egy hét múlva már vígan eszik kézzel, kétes eredetű kajákat olyan helyeken, amiket az ÁNTSZ lángszóróval égetne porig. És Magyarországon már élményként meséli ezeket.

Azt még megkérdezném, hogy a biztonsági őr szerint mi a faszér' harapna valaki a fahéjba? Kóstoltátok már töményen, nyersen? Nagyon durva. Youtubeon van ezernyi cinnamon challenge video, érdemes megkukkantani. Nem egy vidám dolog fahéjat enni nyersen, töményen.

Terézágyú 2015.05.12. 13:41:02

@ex-dr. vuk:
"Akkor van baj ha nekiall kekeckedni a semmiert. "

Ha kimegyek külföldre, mindent össze fogok fogdosni és szagolgatni a boltokban.

homar4prez 2015.05.12. 13:42:43

@élhetetlen: persze, tudott, hogy ez a dolguk. Csak az a baj, hogy általában nem kapnak normális kommunikációs tréninget. Lehet egy hőbörgő, ugráló vevőt is normálisan kezelni. Nekik ez a munkájuk, figyelni kell arra, hogy kevesebb lopás legyen, ezzel ők is, az üzlet is és a vevő is jobban jár.

Egy vevő persze jogosan háborodik fel, ha jogtalanul basztatják. Sőt, szerintem az esetek nagy részében így van. De nehogymár a vevő legyen a hibás.

Terézágyú 2015.05.12. 13:44:14

@homar4prez:
"Egy vevő persze jogosan háborodik fel, ha jogtalanul basztatják."

Az a gond, hogy egy vevő akkor is felháborodik, amikor jogosan basztatják.

homar4prez 2015.05.12. 13:47:47

@ex-dr. vuk: úgy alapjában véve végül is a multis parik jobbára ízetlen szarok, szóval ilyen szempontból irreleváns.

Meg ha ki van rakva egy pakk, akkor azok jobbára úgyis egy érettségű fokúak, szóval amit benyomsz, és puhának érzed, de a mellette lévőt nem, akkor puhát már előtted valaki megnyomta, és attól puha. Legalábbis szerintem.

óðinn 2015.05.12. 13:48:47

Nem tudom, volt-e már, de a biztonsági őrrel elrágatnék egy fahéjrudat, aztán megkérdezném, hogy vannak a fogai.

Terézágyú 2015.05.12. 13:50:41

@odinn:
"Nem tudom, volt-e már, de a biztonsági őrrel elrágatnék egy fahéjrudat, aztán megkérdezném, hogy vannak a fogai. "

Szóval te egy cigány öregasszonnyal szemben is a derék magyar biztonsági őrt szidod?????

homar4prez 2015.05.12. 13:52:32

@Terézágyú: ja, hát ez a default. Ezért is kell a szekuricsit megfelelően felkészíteni. Sajnos mindenkinek van rossz tapasztalata, és ezért a vevők már inkább alapból jól felhúzzák magukat, biztos-ami biztos :)

Persze néha a vevők is túlreagálják. Volt, hogy multiban havi nagybevásárláskor telepakoltunk egy kocsit, ki kellett menni egy újért. Nem a kasszáknál osontam ki, mint sokan, amikor nem vesznek semmit, hanem az információs pultnál. Mondom az őrnek, kimennék, mert kell még egy kocsi. Mondta, mutassam a hátizsákomat. Megmutattam, mosolyogtunk, aztán ennyi. De szerintem lett volna jópár ember, aki még ebben az esetben is nekiállt volna hőbörögni.

lezsír (törölt) 2015.05.12. 13:52:39

@ex-dr. vuk: igen, én se veszek olyan helyen barackot, ahol nem válogathatok
én nem nyomkodom, de ha hozzá se érhetek, hanem majd az eladó szed nekem, akkor köszönöm megyek máshova
Paradicsom ugyanez.
Én gasztronómiában elég járatosnak tartom magam, nyomkodás nélkül is meg tudom mondani, kell-e az nekem, de èrinteni néha kell.

@élhetetlen: na hogy miket eszünk... Dolgoztam egy külföldi, átlagnál jobb étteremben, volt egy szakács, nagyon profi, jó szakember, mindenki gumikesztyűben dolgozott, ő is
Viszont amikor kiment hugyozni, szarni, akkor se vette le, ugyanabban a kesztyűben jött vissza, amiben kiment, lehet, hogy kezet mosott kesztyűben, de nem hiszem
Vendégek nem látták, boldogan ették a salátáit (amiket amúgy máshol puszta kézzel is összeállítanak, hiába nincs utána hőkezelve), chef csak azt látta, hogy mindenkin ott a kesztyű, amikor ételhez nyúltak, mindenki boldog volt :)

élhetetlen 2015.05.12. 13:52:41

@homar4prez: Na, jól vagyunk. Az orr, az, ami. Mindig taknyos, csak néha jobban. Ha a tiéd belülről mindig száraz, mint a kézfejed, akkor menj orvoshoz. A nyalogatás. Fogalmam sincs, mi történt, de a ketten szagolgatjuk után már az is belefér, hogy megkóstoljuk, és visszadobjuk. Ez csak a nők viselkedéséről szólt, mint „feltételezés”, és csak azért írtam, mert sokan abszurdnak minősítették a beleharapást. A nyomkodók és visszarakók utálata közös.

Terézágyú 2015.05.12. 13:58:41

@homar4prez:
"Mondom az őrnek, kimennék, mert kell még egy kocsi. Mondta, mutassam a hátizsákomat. Megmutattam, mosolyogtunk, aztán ennyi."

Még egy élhetetlen magyar.... Ménem lőtted le??????? Odaszól neked egy biztőr, te meg életben hagyod? Ezért tart itt ez az ország...

melaena 2015.05.12. 13:59:04

@homar4prez:
kommunikacios trening ????
te melyik bolygon elsz?
ezek az emberek olyan netto 80-as alapberen vannak.
fel evente valtozik a berfizeto ceg ("munkaltato") neve.
a fluktuacio kb. 50-100%.

kommunikacios trening,komolyan beszarok :D

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.05.12. 14:00:22

Ez egy Monty python-ba illő jelenet lehetne. Az agyafúrt fahéjzabáló páros, és a szemfüles biztonsági őr címmel..

lezsír (törölt) 2015.05.12. 14:00:23

@Terézágyú: látom te vagy itt az ügyeletes pöcsfej, aki mindenkibe beleköt, felváltva cigányozik meg Orbánozik... Egészségedre!

Egyél nyersen fahéjat. Az őrölttől kifolyik a szemed, az egészet nem fogod tudni elrágni. Kérdés: miért nincs az auchanos kötsögöknek annyi áruismerete, hogy tudják, a fahéj az nyersen inkább vegyi fegyver, könnyfakasztó harcanyag, ha a szájba kerül, nem pedig egy élvezeti cikk

Terézágyú 2015.05.12. 14:02:06

@lezsír:
"látom te vagy itt az ügyeletes pöcsfej, aki mindenkibe beleköt, felváltva cigányozik meg Orbánozik... Egészségedre!"

Köszi. Most elgondolkodtam, hogy téged melyik zavar??? a cigányozás vagy az orbánozás?

élhetetlen 2015.05.12. 14:02:21

@igi1: A hagyma, egy dolog, azt, ha megnyomod , és kemény, megveszed, ha rohadt, akkor kakukk. A paradicsom utánérő, ha nem bántják, beérik. A nyomkodással tönkreteszed.

homar4prez 2015.05.12. 14:02:24

@élhetetlen: szerintem ez agy zajlott le:
"Jé, nézd, itt egy fahéjrúd, melyik hülye találta ki, hogy csak úgy tegyük ide ki a gumicukrok mellé, csomagolás nélkül. Szagold már meg, szerinted ennek fahéjszaga van?"

Attól, hogy kézbe vette, szagolt rajta egyet, nem hiszem, hogy több baci került rá, mint kirakás közben. De én ezt még mindig nem tudom elképzelni, hogy a kimérős gumicukrok között ott hever 2 rúd fahéj.

Ja, csak szólok, volt már olyan, hogy a zöldséges pultban megszagoltam a gyömbért, még jó, hogy nem a debreceni Auchanban történt :)

lezsír (törölt) 2015.05.12. 14:08:45

@Terézágyú: mivel céltalan, ezért mindkettő
ha a kontextusba illő lenne, akkor felőlem gyurcsánybajnaizhatsz is
A minőséggel van a baj nálad.

Még valami, a fahéj áldásos hatása. Jó, ez az őrölt, de az egész meg elrághatatlan. Ha valaki a gumicukrot dézsmálja, az még józan ésszel felfogható, üldözendő, meg hihető.
Íme mekkora élmény fahéjt zabálni:

youtu.be/KZ6bzrqjo4M

homar4prez 2015.05.12. 14:08:54

@melaena:

Jó, kicsit túltoltam :)

Ettől függetlenül ha nem bírja, akkor menjen el segédmunkásnak, ott max a kőművessel kell kommunikálnia. Fasz kivan tőle, hogy a frusztrált, alulfizetett munkaerő a békés vásárlón akar kompenzálni. Meg ugye a posztoló azt írta, hogy a "felszentel főnök"-höz került. Gondolom azért a szolgálatvezető többet keres, mint a beosztott.

élhetetlen 2015.05.12. 14:09:58

@ex-dr. vuk: Ezt írtam. Ha más típusú ember vagyok, megsértődhettem volna, hogy miért van a fokozott figyelem. Csak tette a dolgát. A sztori csak arról szólt, hogy nem mert kimenni a raktárba szólni, hogy lesöpörtem a polcot, mert neki figyelnie kell.

Terézágyú 2015.05.12. 14:14:48

@lezsír:
"mivel céltalan, ezért mindkettő"

Mé volna céltalan????
TE nem érzed a célt...

De akkor elmagyarázom.
Szőke kékszemű magyar lány beírja, hogy tapogatta szagolgatta az árut a boltban -> mindenki neki, az összefogdosónak ad igazat, és szidja a biztőrt.

Bezzeg ha a szőke kékszemű magyar lány azt írná be ide, hogy látott egy cigányasszonyt, aki összefogdosta az árut a boltban, miért nem tesznek már ez ellen valamit - akkor mindenki az összefogdosó ellen beszélne.

Ilyen egyszerű ez.

"ha a kontextusba illő lenne, akkor felőlem gyurcsánybajnaizhatsz is"

Ezek kik???

"A minőséggel van a baj nálad."

Igen, tipikus magyar vagyok :(

Terézágyú 2015.05.12. 14:16:13

@homar4prez:
"Ettől függetlenül ha nem bírja, akkor menjen el segédmunkásnak, ott max a kőművessel kell kommunikálnia. Fasz kivan tőle, hogy a frusztrált, alulfizetett munkaerő a békés vásárlón akar kompenzálni."

A békés vásárlón, aki szintén frusztrált és alulfizetett...

Igen, szerintem is vegyenek fel pszichológusokat biztőrnek...

élhetetlen 2015.05.12. 14:17:23

@homar4prez: Nem tudom, mi történt, csak amit a nő leírt, és nem is ismerem ezt az önki rendszert, de biztosan ki van írva valahol, hogy az itt kitett árut, gumicukrot, drazsét, faféjt, nem tapizzuk szabad kézzel. Nem hiszem, hogy itt a jogtalanul basztatás esete forgott fenn. De nem tudom.

Terézágyú 2015.05.12. 14:20:30

Megismétlem korábbi javaslatomat:
Hozzanak egy törvényt, hogy minden állampolgár köteles legalább egy hónapot biztonsági őrként, jegyellenőrként stb. dolgozni (mint közmunka). Hogy ezt is "érezze már át egy picit"...

élhetetlen 2015.05.12. 14:24:45

@lezsír: Hát pont ezt írtam, hogy amiről nem tudok, az kevésbé zavar, mint amiről tudok.

EZAZ 2015.05.12. 14:26:15

@igi1: Azt hiszem, én nem ilyen stílusban szóltam hozzád, de majd legközelebb figyelek erre is. :)
Ha elolvasod rendesen, amit írtam, akkor esetleg kikövetkeztetheted, hogy nem zabálom a kimérős fahéjat, meg lehetőség szerint mást sem, amit összefogdoshatnak.
De légy csak biztos benne, hogy amennyiben zabálsz bármilyen pékárut, az össze van fogdosva. Ha zabálsz rizst, egyszer szagolj bele, egérszar szaga van. És még sorolhatnám... Szóval lehet, hogy mégis inkább az összefogdosott fahéj?

homar4prez 2015.05.12. 14:30:32

@Terézágyú: nem kell pszichológusi képesítés a bizt. őrnek. Kell neki egy pszichológusi vizsgálat, aki megállapítja, hogy képes-e emberekkel dolgozni. Ha nem, akkor menjen telepőrnek vagy pénzszállítónak.

(tudom, naiv vagyok)

homar4prez 2015.05.12. 14:35:45

@élhetetlen: én sem ismerem jobban, mint amennyi itt le lett írva. Csak józan paraszti ésszel próbálom elképzelni a szitut. És abba nálam nem fér bele, hogy két rúd fahéj csak úgy ott hever meztelenül a gumicukros polcon egy külön fiókban. Ha valaki Auchanban jár, nézze már meg, hogy tényleg így van-e (gondolom akkor nem csak a debreceniben fordulhat ez elő), mert ha igen, akkor ennyi erővel az egészborsot is kitehetik, aztán mindenki lapátolhat magának, és mérheti a kis mérlegen.

Sőt, emeljük a tétet: valahol valaki látott már Magyarországon multiban fahéjrudat csomagolás nélkül? (dekoráció nem ér)

lezsír (törölt) 2015.05.12. 14:38:23

@Terézágyú: vannak áruk, amiket mindenki tapogat (zöldség, gyümölcs) vagy szagolgat (vanília, fahéj, halak, tengeri izék, virágokat hogy frissek-e, milyen az aromájuk, nem romlottak-e stb)
Cigány, indiai, vietnami, magyar is. Ezzel nincs baj, ez nem eltulajdonítási szándék, nem lopás.
Senki nem írta, hogy csak magyar szagolhat fahéjat, csak te hallucinálod ide, hogy szőke kékszeműeknek engedik csak ezt a minőségellenőrzést a kommentelők.
Kreálsz egy hazug teóriát, hogy a magyar az a magyartól elnézi, de rasszista módon a cigánytól nem. Magyarozol primitív módon. Amúgy a kommentelők fele pont a posztolót küldte el a pixába a szaglászás miatt, látatlanba, nem tudva hogy szőke, fekete vagy hupikék. A magyar kommentelők a kitudja milyen (magyar vagy roma vagy sváb) posztolót. Én nem tudom ki a posztoló, nekem nem is számít. Neked se, neked az számít, hogy rasszista magyarozhass.

élhetetlen 2015.05.12. 14:47:42

@homar4prez: Nézd én a gumicukrot sem tudom elképzelni így árusítva, hogy bárki hozzányúlhat, bár emlékszem még cukrászdákban kimért dolgokra, de ott az eladó mérte. De, ha a gumicukrot kimérheted magadnak, akkor a borsot miért ne? Azt legalább nem taperolják össze, mert minek.

ex-dr. vuk 2015.05.12. 14:56:56

@Terézágyú: valamint a vilag osszes melojat probalja ki. kotelezoen. hatpersze.

szerintem eleg lenne ha nem engednek biztiornek aki nem tud banni emberekkel.

homar4prez 2015.05.12. 14:57:57

@élhetetlen:
kb. így néz ki:
hq.cz/wordpress/wp-content/images/16082011015.jpg

van kitéve lapát/csipesz, aztán lehet egy zacskóba pakolni. Mivel a boltvezetés úgy gondolja, hogy Európában élünk, a vásárlók képesek az önkiszolgálásra. Kis zsacsiba pakolnak, minden cukor egy árban van, lehet válogatni, van egy ellenőrző mérleg, aztán a pénztárnál is lemérik, és ez alapján kell fizetni.

Ki van írva, hogy a mellékelt lapátot/csipeszt kell használni. Ilyen szempontból persze elcseszte a posztoló, mert nem használta a csipeszt (volt ugyan kint, de másik fiókban, és valószínűleg azt feltételezte, hogy csak ahhoz a termékhez használható a kihelyezett segédeszköz, amelynek a dobozában van)

A gumicukornak nem nagyon árt ez, de mint már leírták, egy fűszernövény aromája elmehet vagy beszívja a nedvességet, a környezet illatait, szóval ezért írtam példának az egészborsot.

lezsír (törölt) 2015.05.12. 15:00:23

@Terézágyú: jó, akkor valld be, te biztonsági őr vagy... Vagy BKV-s?

Mi fáj? Gyere, mesélj...

Miért nem azt javaslod, hogy mindenki dolgozzon programozóként, jogászként vagy orvosként egy hónapot, csak hogy érezze át... Ja ezekhez a szakmákhoz nem elég az ego, az elnyomott, frusztrált személyiség, a kivagyi hozzáállás, a kudarcos életút, hogy rendőrne nem vették fel, de egyenruhát akar és hatalmat...
Még mielőtt... Dolgoztam az éjszakában egy rövid ideig, régen és mi kidobónak, portásnak, beengedőnek hívtuk magunkat. Mások rendésznek... Játék a szavakkal. Én többek közt azért is hagytam abba, mert egyrészt nagyon nem az én személyiségemnek megfelelő arcokkal dolgoztam, tanultam, suli mellett csináltam, ők meg a tipikus bajkereső, a törvényesség mezsgyéjét sokszor átlépő arcok voltak. Vicces volt nézni, benne lenni, de láttam, aki kap hatalmat a kezébe (még ha az nem is jogszabályon, hanem bicepsz méreten és kempo meg muay thai tudáson is alapul), annak begőzöl az agya.
Akikkel dolgoztam, azok egy ilyen Auchanos, Sparos biztonsági őrt megesznek reggelire. Mondjuk úgy, hogy pitbull hardware és software volt bennük. De tudom, hogy a hiperes, tescos, auchanos őrökben is pitbull software dolgozik a kasztrált, elhízott lakótelepi tacskó hardware mögött. Ezért ugrálnak, mert azt akarják érezni.
Ismerek telepőr srácot. Dohánylerakatokat őriz, alulfizetett, túlhajtott, semmi karrier nincs előtte, belassult, elbutult, de legalább ő nem baszogat ügyfeleket.
Ismerek intézményőrt, aki hivatásos katona volt, na ő picit túlspilázza a dolgot, néha rá kell szólni, hogy az ügyfeleket ne ugráltassa. Meg hogy a vipera forgatása és irodista picsáknak vetítés, arcoskodás helyett egy-két idegen nyelven kellene inkább megtanulnia.

élhetetlen 2015.05.12. 15:00:45

@Terézágyú: Te biztosan hívtad volna a rendőrséget, mert jogtalanul figyelnek meg egy boltban, mert te nem vagy élhetetlen. Gratulálok.

nickM 2015.05.12. 15:02:45

@homar4prez: Az ugye megvan, hogy ( www.auchan.hu/auchan-magyarorszag/minden-foldi-jo-egy-helyen-a-kimert-termekek-osztalyan ) Szóval akár még bors is lehet. Tészták, stb. tuti van.

homar4prez 2015.05.12. 15:07:16

@nickM: oké, kösz, erre voltam kíváncsi. Írtam már, nálunk nincs Auchan, szóval csak a máshol látott koncepciókból indultam ki.

Innentől, akkor beismerem, hogy a fele hülyeség volt annak, amit írtam.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.05.12. 15:11:01

@Terézágyú: Jók lesznek azok MILF-eknek is... nem lányoknak!

lezsír (törölt) 2015.05.12. 15:11:37

@ex-dr. vuk: végülis éjszakás ápolónak meg konyhásnéninek is el kellene küldeni mindenkit ilyen alapon, csak hogy megtudják
Csak egy hónapra...
Meg altatóorvosnak, mezőgazdasági helikopter pilótának, reaktortechnikusnak, mozdonyvezetőnek is. Csak egy hónapra. Legalábbis terézágyú logikája szerint.

nickM 2015.05.12. 15:18:27

@homar4prez: :) No prob, februárban amikor véletlenül betévedtünk egy Auchanba mi is meglepődtünk rajta, de van ez így. (Különben a túlmozgásos biztiőrnek sünt, de a tapizó-nyomkodó-masszírozó vevőknek is.)

lezsír (törölt) 2015.05.12. 15:22:51

@nickM: igen, egy Pest melletti Auchanból emlékszem a kimérős osztályra
Zabpehely, mindenféle gabonapehely, magvak, olcsó édesség, tészta, minden volt, jellemzően kupis volt, nyilván ilyen jellegű áruvételezés kosszal, elhulló kis darabokkal jár, nem volt valami gusztusos.
Fűszerekre nem emlékszem. A se kizárt, hogy valaki, egy másik vevő odavitte csak poénból a fahéjrudakat vag ahogy szokták a parasztok, otthagyják bárho, ami nem kell nekik. Ez a két tyúk meg meglepetten nézte, hogy hogy kerül oda fahéj.. megfogták, megszagolták, hogy tényleg az-e. És ekkor lecsapott a biztonsági őr. Mert valakinek felelni kell a veszteségért!

élhetetlen 2015.05.12. 15:26:55

@homar4prez: Én úgy gondolom, hogy a gumicukor annyit szárad egy nap alatt, amennyit a fahéj, vagy a bors veszít az aromájából. De nem erről van/volt szó, hanem arról, hogy taperoljuk-e a kitett árut, legyen az fahéj, vagy gumicukor.

homar4prez 2015.05.12. 15:34:54

@élhetetlen: persze, ebben egyetértünk. Most már szinte mindenhol ki van írva, hogy az árut csak a kihelyezett csipesszel vagy kézre húzott nejlonzacskóban, de sok tahó nem bírja betartani.

USA-ban (de majd hagyma talán megmondja) szerintem még a zsemlék is darabonként zacskózva vannak.

De azt továbbra is tartom, hogy nem szabad tök sterilen élni, kell az edzés az immunrendszernek :)

homar4prez 2015.05.12. 15:42:27

@nickM: gondolom ki van nekik adva, hogy az önkiszolgáló részt fokozottan kell figyelni, nehogy a bátrabb vevők kóstolónak gondolják a kirakott árut, vagy nekiálljanak fahéjrúddal mélytorkozni.

Viszont ha ilyen árusítás mellett döntenek, akkor a kamerákat úgy kéne elhelyezni, hogy jól látható legyen, ha valaki svédasztalnak nézi polcot, de valószínűleg,az árba simán bele van számolva 10% veszteség.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.05.12. 15:51:00

Nagyon kemény hely az Auchan,
Szagolni csak óvatosan!!!
:)

lcsaszar 2015.05.12. 16:15:56

Ezért veszek én zacskós őrölt fahéjat, bár nem fogy, még félig van a 20 egynéhány éve kibontott zacskó.

lcsaszar 2015.05.12. 16:19:47

Vagyis
1. hogy ne tudjanak lekamerázni
2. hogy ne tudják összefogdosni
3. még ósan se volt, amikor vettem
4. visszazárom celluxszal, még 20 évig friss marad

nickM 2015.05.12. 16:47:14

@lezsír: Az auchan szerint van ott fűszer is, de fene se tudja, nem járunk hiperbe.
"Ez a két tyúk meg meglepetten nézte, hogy hogy kerül oda fahéj.. megfogták, megszagolták, hogy tényleg az-e." Öööö... azért ahhoz nem kell tapizni, eléggé látszik rajta. ;)
@homar4prez: Aki száraztésztát/fahéjrudat svédasztalol, az meg is érdemli. (Mondjuk a kiemelten ellenőrzött termékeknél általában külön táblán is felhívják a figyelmet arra, hogy a kamerák erőteljesen veszik a polcokat, nix ugri-bugri.) Azért abban szerintem egyetértünk, hogy a "koncentrájjá oda Bélám" nem azt jelenti, hogy "hívd rá a policájt néccázé' Bélám". ;)
(Na, lelőttem magam.)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.05.12. 17:01:23

Rálépő Imre

Ló rugdosson körbe, Imre!
Rálépsz az új lábbelimre?!
Máma loptam ezt az Auchan
Áruházból akciósan!

Jött sok biztonsági! Haver,
Nem báj-boy egyik sem, ha ver!
Nagyon meleg volt a pite!
Mit gondolsz, hogy törtem ki, te?!

Egy sorban jött minden kretén,
S csak az elsőt fejeltem én,
Többi dőlt már, mint a hitel!
Tőlem, Imrém, bármi kitel!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/11/ralepo-imre.html

hpapagaj 2015.05.12. 18:28:10

Engem ha behivnanak mindenre egy valaszom lenne: kurvaanyad.

Egyebkent nem faradnek veluk sehova, intezzuk a vasarlok elott.

Dr.Démonmac1 2015.05.12. 18:51:24

Köszi a történetet, élmény volt:)
(én is röhögök:)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.05.12. 21:57:11

@élhetetlen: Én a beállítást pontosan ezen logikai lánc mentén utasítom el, ahogyan te ezt felvázoltad. Gondolkodj után felkiáltójel! ;)

Venesz 2015.05.12. 22:08:00

Egy alkalommal vettem egy olcsó dvd-lejátszót. A kasszás nő csengetett fizetéskor, és jött az őr. Ő most ki fogja nyitni a dobozt, mondta. Miért, tán loptam? Ki van fizetve. Neki ez a dolga. Neked nem az a dolgod, hogy alaptalanul gyanúsítsál. Hívjál rendőrt, de utána beperellek, amiért jogtalanul feltartottál. Ekkor azzal jött, hogy az én érdekem, hogy felbontsa a dobozt, meg kell nézni, megvan-e minden tartozék. Ok, mondtam. Elővette a kést és felnyitotta. Ekkor megkérdeztem tőle, minek is kell lennie a dobozban. Először nem értette, ötödszörre elismerte, hogy nem tudja. Na ekkor küldtem el a kurva anyjába, és érdekes módon el is osont mellőlem.
Mondjuk azóta annál a cégnél (Tesco) egy deka sajtot sem vettem.

igi1 2015.05.12. 22:18:21

@EZAZ: nyugi, nem is nagyon járunk az ósanbe meg a tescóba

mindenki azt zabál, amit akar, de én nehogy már megfogdosottat kapjak amit te szagolgattál meg nyalakodtál előtte.

Akkor ha már kivetted vagy megeszed, vagy megveszed, de VISSZA NEM RAKOD, mer megverlek. :)

homar4prez 2015.05.12. 23:13:43

@Venesz: a te érdeked. Ha egy buzgó dolgozó, vagy egy még buzgóbb nemdolgozó stikában kicserélte az eszközt egy megfelelő méretű és súlyú deszkára, majd ügyesen visszacsomagolta, vagy esetleg ripityára van törve benne az áru, te meg otthon szembesülsz vele, akkor meg a Tesco kurvaannyát fogod szidni.

Nem mellesleg a műszaki cikkek egy részében a dobozon belül van a garjegy, amit ha nem pecsételnek le, megint a Tesco kurvaanyát szidnád.

Van egy olyan érzésem, hogy ebben a sztoriban:

@homar4prez:

meg a szekuricsi kurvaannyát szidnád.

EZAZ 2015.05.13. 08:26:51

@igi1: Látom, nem tudsz olvasni.

élhetetlen 2015.05.13. 10:22:03

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Bocsáss meg, teljesen félrementem. A Taigetosz miatt azt hittem, hogy azokat cikized, akiknek nem tetszik, hogy a gyerek cipőben van a kocsiban. Bocsánatkérésem jeléül küldök pár felkiáltójelet az elmaradt helyett:!!!!!!
Jó?

igi1 2015.05.13. 11:19:11

@EZAZ: te meg látni. Vegyè szemüveget akkor.

homar4prez 2015.05.13. 11:43:08

@élhetetlen: és még ki is van írva, hogy ne állítsák a gyereket a kocsiba. Persze sokan tojnak rá, és se a biztonsági őr, sem a dolgozók nem szólnak rájuk.

2015.05.13. 17:17:21

@lezsír:
Én programozó vagyok, de nagyon jól tudom magamról, hogy biztonsági őrnek teljesen alkalmatlan lennék. Emellett nem nézem le őket, nyilván van köztük tapló is meg normális is, ahogy más szakmákban is. Azt sem gondolom, hogy többségük frusztráltabb lenne, igazság szerint a frusztráltság nem függ össze azzal, hogy mennyire jól fizető, illetve elismert munkát végzel, valójában szerintem sokkal több programozó frusztrált, mint biztonsági őr, de mindenhol vannak olyan emberek, akik kurva elégedettek magukkal.

2015.05.13. 17:20:37

Egyébként az árut kézzel tapogatni igenis proli szokás, attól függetlenül mondom ezt, hogy egyébként a szekus eljárása is felháborító.

2015.05.13. 17:22:22

Persze az is tény, hogy ha nem látom, nem zavar. Mindenesetre amióta láttam, hogy a prolik gyakran nekiállnak a műanyag dobozos szőlőt, epret, koktélparadicsomot kizabálni a dobozból, majd visszatenni a tetejét, azóta ha kicsit gyanús, hogy kevesebb van benne, rá szoktam tenni a mérlegre, tudom, beteges.

zooDoo 2015.05.13. 18:29:27

@nagybalfasz: Nekem van ismerősöm a debreceni Auchanba. Mesélte, hogy volt, amikor teljesen korrekten szólt, a válasz az volt, hogy a csávó leköpte. És ezt is tűrnie kellett. Ettől függetlenül kíváncsi lennék melyik volt ez az IQ bajnok, akibe annyi emberség se volt, hogy a dolgokat helyén kezelje. Én volt, hogy a gyermek kaját vertem le ott ami összetört. De nem fizettem ki, ugyanis van rá biztosításuk.

lezsír (törölt) 2015.05.14. 04:59:23

@nagybalfasz: ismétlem, itt senki se evett a fahéjból, ez ki is derült a posztból. Senki nem olyan hülye, hogy kőkemény darabos fahéjat egyen.
Ha belezabál az lopás. Ha kibontja a csomagolást, az is üldözendő. De itt a fahéj lédigként volt kibaszva a tartóba, minden csomagolás nélkül.
"frusztráltság nem függ össze azzal, hogy mennyire jól fizető, illetve elismert munkát végzel" - pedig de, én szarul fizetett, nem a képességeimnek megfelelő munkát végezve, szar főnökkel a nyakamon elég frusztrált voltam
egy őr, akitől azt várja a multi, hogy nulla legyen a lopás, magáról úgy hiszi, hogy egy SWAT teamben lenne a helye, képességeit tekintve meg egy elmeroggyant, fizetése pedig arra se elég, hogy az asszony ne hisztizzen vele minden héten és rendesen lepippantsa, az elég frusztrált lehet
Pláne ha a vevő nem írja alá azt a kurva papírt, amiben elismeri, hogy lopott. Mert mit képzel a vevő, hogy még tagadja is a nyilvánvalót...
Be tudják magukat hergelni emberek ilyenekbe.

2015.05.14. 14:19:35

@lezsír:
Az sem elfogadható higiéniai okokból, ha a lédig termékeket végigtapogatja. Itt márpedig ez történt. Mert mondjuk egy narancsnál még elmegy, mert úgysem a héját eszed, az almát meg megmosod, de péksüteménynél nem, fahéj esetében meg felhasználás függő a dolog.

Én pedig azt írtam, hogy a frusztráltság nem függ össze azzal, hogy mennyire jól fizető, elismert munkát végez, amit te erre reagáltál, azzal nem ezt cáfolod, hanem egészen mást. Amit te írsz, az egyszerűen arról szól, hogy a munkád megfelel-e az elvárásaidnak (fizetésben, képességeidhez mérten kihívásokban, szimpatikusak-e a munkatársak, főnökök, stb.)

Taxomükke (UK) 2015.05.19. 12:46:54

Biztonságiőrök országa lett Magyarország már jónéhány éve.
Hála Istennek, már nem lakom ott.

kerékpáros tóni · http://toni.blog.hu 2015.05.25. 00:41:04

Épp visszajöttem Vietnámból ahol szerencsém volt megnézni egy kisebb fahéj feldolgozó üzemet. A kép s a blog alapján megállapítható, hogy pár dolog a fahéj jellegzetes illatát is közömbösíteni tudja.

postimg.org/image/tp5mwp003/

Hihetetlenke 2015.07.20. 07:31:39

Milyem erdekes h akkor hoztad el a fogorvostol a bnodet pont teljesen veletlenul akkor :Dd kamu az egesz:)

Intelli 2015.12.04. 02:06:34

Az eljárás minősíthewtetlen, viszont tényleg mifaszé fogdossátok azt, amit lehet, hogy más meg fog venni?
süti beállítások módosítása