Tékozló Homár

Helyfoglalás (egy bizonyos) érkezési sorrendben FRISSÜLT

2015.05.14. 14:55 | Homár Hilda | 102 komment

logo_1.jpg

Andrea színházba ment, aztán az ott tapasztaltak alapján rittyentett egy nemzetkarakterológia gyorselemzést nekünk. Hogy következtetései túl messzemenőek-e, azt alul lehet véleményezni, de ettől tök függetlenül: minek írják rá a jegyre, hogy érkezési sorrend van, ha nem így csinálják? 

Néhány napja a Nemzeti Táncszinház egyik délutáni előadásán voltam két kisovodással, a Hagyományok Háza adott otthont az előadásnak. Mivel a jegyen az állt, hogy érkezési sorrendben lehet leülni, ezért korán mentünk.

Kiderült, hogy iskolai csoportak vannak főleg, ezért besoroltunk az első mögé. De kiállítottak bennünket a sorból, mondván: az a szokás, hogy az egyéni jeggyel érkezők (jelzem, mi többet fizettünk a jegyért) megvárják, amíg mindenki leül és akkor foglalhatják el a helyüket csakis az utolsó sorban.

Ha egyedül vagyok ilyen esetben, megyek vissza a pénztárhoz és kérem a jegy árát vissza. De ott volt velem a két kicsi, ezt nem tehettem meg, viszont féltem, hogy a kisiskolások között hátul semmit sem fognak látni, ezért szóvá tettem a dolgot, s azt is, hogy többszáz gyereket kell megvárni, amíg leülnek. A jegyszedők maguk sem voltak egységes nézeten, szó szót követett, végül is a második sorban leülhettünk, mert el akarták kerülni a botrányt. Az előadás nagyon jó volt, a hangulat pocsék.

Később írtam a Nemzeti Táncszinháznak, hogy ez a szisztéma rossz, ha nem változtatnak rajta, legalább közöljék a nézőkkel jegyvásárláskor, hogy mire számíthatnak. Udvarias választ kaptam, amiből megértettem, hogy ez régi gyakorlat náluk és nem is kívánnak változtatni: nincs érkezési sorrend, bár ez lesz ráírva jegyre holnap is, marad az utolsó sor, de garantálják, hogy legközelebb nem kell mindenkit végigvárni. (Elnézve azt zűzvart, ami a jegyszedők között uralkodott, én még ebben sem reménykednék.)

Mi többet a Nemzeti Táncszinházba nem megyünk, de a történetnek nem is ez a lényege. Hanem az, hogy rávilágítson: mikor kezd egy embercsoport birkaként gondolkodni. A jegyszedők szemén látszott a riadalom és az erőlködés. Az erőlködés, hogy mindenáron betartani a szabályt és a riadalmat, hogy mi lesz, ha mégsem sikerül. És nem az volt a lényeg, hogy megoldódjon emberségesen, ésszerűen egy probléma. Ez most azért írom, mert egy külföndön neves magyar zeneművész hasonló helyzetben volt nemrég nálunk, nem engedték be a portások a Zeneakadémiára. Az ő döbbenete is az volt, hogy Magyarországon nem a megoldást keresik az emberek, hanem elszántan meg akarnak felelni a szabályoknak. Ez a félelem teszi birkává őket véleményem szerint, aztán már bármit lehet velük kezdeni.

Andrea 

UPDATE

A posztot két konkrét kérdéssel (Miért van érkezés szerinti helyfoglalás a jegyre írva, ha az ültetési rend másképp működik? Mi indokolja, hogy az egyedi látogatók csak az utolsó sorban ülhetnek le?) elküldtük a Nemzeti Táncszínháznak, melytől kifejezetten normális hangvételű és érdemi választ kaptunk. Köszönjük.

Kedves Homár Hilda!

Köszönjük a megkeresést és a lehetőséget. 

Válaszul csatoltan küldöm Ertl Péter ügyvezető igazgató úr levelét a panasz írójának, melyet kérünk, hogy jelentessenek meg az oldalon.

Az Ön kérdéseire válaszolva: 
Az Interticket rendszerben kétféle jegytípus generálható: helyreszóló és érkezési sorrendes. A hétköznapi gyerekelőadásokra csoportok számára értékesítünk jegyet.  A nyilvánosan meghirdetett előadásokra, és bérletsorozatokra az iskoláktól és óvodáktól érkező jegyigényt az értékesítő kollégák személyesen kezelik. Évente nagyságrendileg 20 ezer gyerek vesz részt ezeken az előadásokon, az ő ültetésük ezeken az alkalmakon (150-250 gyerek) megfelelő rugalmasságot, rutint kíván meg, amelyben első számú szempont, hogy minden gyerek jól lássa a színpadot. Ebben az esetben az érkezési sorrend alatt  - a feladat természetéből fakadóan  - a csoportok érkezését, és a csoportokat jellemző speciális (pl. életkor) jellemzők szerinti ültetését értjük.

Egyéni látogatóknak jegyértékesítés ezekre az előadásokra csak a jegyárusító pontjainkon, többek között a játszóhelyen,csak személyesen lehetséges. A Nemzeti Táncszínház protokollja szerint ezen ponton kap tájékoztatást a vevő arról, hogy olyan előadásra készül jegyet váltani, ahol az ültetés eltér a hagyományos értelemben vett érkezési sorrendes helyfoglalástól. Amennyiben ez elfogadható számára, megváltja a jegyet. Meglátásunk szerint ezen a ponton keletkezhetett a félreértés. Ezeket az előadásainkat egyénileg általában nem látogatják, de ha erre igény mutatkozik minden esetben biztosítjuk a lehetőséget.

Második kérdésére - véleményem szerint - Igazgató úr panaszosnak írt levelében megadja a választ.

Üdvözlettel:

Németh Katalin
művészeti menedzser

 

Kedves Andrea!

Sajnálom, hogy ilyen kellemetlen benyomást szerzett előadásunkon. 

A Nemzeti Táncszínház hétköznap délelőtti és délutáni gyermekelőadásait óvódás csoportok és iskolai osztályok látogatják.  A láthatóság kedvéért értelemszerűen a kisebb gyerekeket az első sorokba ültetjük, a nagyobbakat mögéjük. A sorok szélén, a saját csoportjuk mellett foglalnak helyet az óvónők és a tanítónők. Az ültetés menete aránylag nagy odafigyelést követel a csoportkísérőktől és az ültető kollégáktól.

Szülővel érkező gyerekek alkalmanként, kis létszámban szintén vendégeink ezeken az előadásokon, ültetésüket a nézőtéri kollégák az ön által is említett emberséges és ésszerű módon oldják meg. Erre nagyon nincs is betartandó szabály, kivéve, hogy a csoportok együtt maradjanak és felnőtt lehetőleg ne üljön gyerek elé, legyen ez a nézőtér bármely pontján. Erre a továbbiakban is törekedni fogunk, hiszen nagyon fontos, hogy a gyerekek valóban lássák a színpadot, és zavartalanul nézhessék az előadást.

Korábbi levelét és ezt a blogbejegyzését fontos visszajelzésnek tartom. Szívesen azonosulok azzal, amit Ön is valódi kérdésnek tartott, hogy mindig a megoldásra törekedjünk és a bánásmód emberséges legyen. Nézőtéri ültető kollégáinkat tájékoztattuk a konkrét esettel kapcsolatos visszajelzéséről, és természetesen a következő alkalmakon erre fokozott figyelemmel leszünk.

Bízom benne, hogy idővel a repertoárunkon szereplő gyerekelőadások mégis olyan vonzerővel bírnak majd, hogy újra látogatónk lesz.

Ertl Péter
a Nemzeti Táncszínház igazgatója

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majmász Gedeon 2015.05.14. 15:07:22

Nemzeti Táncszinház -> Nemzeti Táncszínház
kisovodással -> kisóvodással
ez lesz ráírva jegyre holnap is -> ez lesz ráírva a jegyre holnap is
azt zűzvart -> azt a zűrzavart (?)

RS-MBIK 2015.05.14. 15:07:57

Ez már a hétvégi?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.14. 15:36:45

amíg mindenki leül, és akkor foglalhatják el a helyüket, csakis az utolsó sorban.

Ha egyedül vagyok, ilyen esetben visszamegyek a pénztárhoz, és kérem

régi gyakorlat náluk, és nem is kívánnak

Az erőlködés, hogy mindenáron betartsák

hogy emberségesen, ésszerűen megoldódjon egy probléma

Ez a félelem teszi birkává őket - véleményem szerint -,

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2015.05.14. 15:40:43

@atpijkamo: olyan billentyűzeten, ahol az "n" és az "l" egymás mellett van, ott biztos az.

megamenn 2015.05.14. 16:00:41

De mijémijé vette el az ebédem felét ma is ?

gabors 2015.05.14. 16:09:19

Az egyeni nezo nem "Nemzeti" akik a KLIK-kel erkeznek NA AZOK Nemzeti nezok

ennyi...

QuRva kod van jegyen vagy nincs ... error hogy hogy nem szol a cikk...

amugy a kisovisokat nagyon sajnalom hogy ilyen helyre kellett menniuk allatkert helyett peldaul ...

Majmász Gedeon 2015.05.14. 16:27:00

@bonifac: Hehe, azt észre se vettem...

ööö,izé 2015.05.14. 16:40:36

Korrekt poszt, látszik, hogy tanult ember írta. Üde színfolt itt, az biztos. Sajnos. Remélhetőleg lesz is hatása. Így kellene kiengedni a posztokat, talán a homár visszakapna valamit a régi fényéből, már csak a jó célja érdekében is, ami meg közös ügyünk.

kiskár 2015.05.14. 17:31:18

Sunáznám, az biztos, csak nem tudom, hogy kit? (vagy mit?)

Homár Hilda 2015.05.14. 17:34:35

@Majmász Gedeon: remélem most jobban érzed magad

gabors 2015.05.14. 18:01:00

@ööö,izé: "Korrekt poszt, látszik, hogy tanult ember írta."

Mi latszik es mibol???

" talán a homár visszakapna valamit a régi fényéből, már csak a jó célja érdekében is, ami meg közös ügyünk. "

Ez mi ???? internship-et keresel Hildanal ??

Disznó Úr 2015.05.14. 18:11:45

Teljesen igaza van. Valami nagyon nagy baj van velünk, bármilyen hivatalba, intézménybe megy az ember, mint ha minden dolgozó akadály lenne, akin át kell verekedned magad. Sosem az a cél, hogy egy ügy meg legyen oldva, hanem az, hogy "menj már el, hagyj békén, nem ezt kell, nem itt kell, nem tudom".

Aureliano Buendía 2015.05.14. 18:45:43

„Hanem az, hogy rávilágítson: mikor kezd egy embercsoport birkaként gondolkodni. ”

Mindig.

Aureliano Buendía 2015.05.14. 18:47:52

@atpijkamo: amúgy ezért az utolsó mondatért tényleg megérte a poszt. Andreának ebben igaza van.

Csak az érem másik oldala, hogy a boldog nyugaton eleve betartják a szabályokat, míg nálunk eleve mindenki ügyeskedni akar, ezért is van minden agyonszabályozva.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.14. 18:48:16

@Homár Hilda: Fontos népnevelő küldetést teljesít. Köszönet jár érte.

AtiSnatch 2015.05.14. 18:55:44

@Homár Hilda: ne bánccsd, csak minket tanit hejesirní%

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.14. 18:57:20

@Aureliano Buendía: Kérdés, hogy a szabályok azért vannak, hogy segítsenek a helyes irányt megtalálni, vagy csak akadályoznak, hogy legyen mit kijátszani.

Mondjuk egy utca nem teljesen egyenes, erre rögtön kiteszik, hogy veszélyes kanyar, 30 km. Annyukpicsáját. Ha annyival megyek, félrelöknek. Hetvennel simán végig lehet menni.

Kitehetik, hogy negyven, ha negyvenöttel leesek az útról. A táblák nagyrészát le lehetne szerelni, feleslegesen akadályoz, és senki se olvassa. A Margithídtól a Rómaiig a rakparton 70 és 50 váltakozik. Mindenki kényelmes 65-tel megy végig. Egyébként a zebrák miatt vannak kint az 50-es táblák. Még nam láttam rajtuk embert.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.14. 19:00:01

@ööö,izé: "tanult ember írta"

Nemtom mit tanult, de nyelvtant nem, az tuti.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.14. 19:01:21

@AtiSnatch: Majmász Gedeon a védelmem alatt áll. Nagy szükség van rá. Mind bunkók vagytok.

venszivar 2015.05.14. 19:21:18

köddé vált a tanácsom....

Aureliano Buendía 2015.05.14. 19:23:17

@atpijkamo: a szabályok elvileg azért vannak, hogy a mindennapi életben irányt mutassanak, hogy a köz együtt tudjon élni és mondjuk viselkedni.

Vannak szabálykövetőbb népek, és vannak a ügyeskedőbbek. Ez mind egy-egy népcsoport habitusától függ, aminek persze szerintem nagyon mélyen gyökerező vallási és történelmi gyökerei vannak.

Mi itt a keleti végeken az ügyeskedőbbek közé tartozunk, talán azért is, mert nehéz történelmünk során így tudtunk megmaradni, érvényesülni (pátosz, naplemente, romantikus aláfestő zene, Hungária anyánk halk sóhajtozása hallatszik, miközben ezt írom).

Mondjuk a nem egyenes utcánál kiteszik a harmincast, mert itt mindenki tud vezetni, és a faszért 50 városban, mikor én simán tudok menni hatvannal is, nehogy már egy szaros kanyart ne tudjak ennyivel bevenni. Hát ezért.

Tök mindegy, milyen táblát raknak ki, te úgyis gyorsabban fogsz menni, mert jobban tudod a közlekedésmérnöknél, hogy mit bírsz. Csak nem vezet úgy mindenki, mint te.

Hozzáteszem, sebesség tekintetében én sem vagyok szabálykövető.

venszivar 2015.05.14. 19:27:22

@Aureliano Buendía: Hozzáteszem, sebesség tekintetében én sem vagyok szabálykövető.

Nehogy azt mond mán, hogy bringával átléped az 50-60 vagy a 70 km/h át...

venszivar 2015.05.14. 19:30:12

kollégák! most, hogy hilda nem tiltott elki, megkérdezném, hogy hun lehetnek a picsák?

így soha nem éritek el az 50 kommentet....

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.14. 19:42:53

@venszivar: Istenhegyin mentünk le 80-nal, autókat előzgetve. Mostani magam felpofozná az akkori magamat.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.14. 19:45:11

@venszivar: "soha nem éritek el az 50 kommentet"

Ebben a posztban nincs annyi anyag.

Aureliano Buendía 2015.05.14. 20:10:59

@venszivar: az ötvenet elég sokszor, de volt néhány alkalom, amikor a hetvenet is túlléptem. 76,4 az abszolút rekordom. Eötvös utca.

@atpijkamo: én nem pofoznám fel, simán csak irigylem az akkori magamat.

A 80-at azért erősen kétlem, pláne az istenhegyin. Az már az Eötvös utca levezetése, le lehetett csorogni közel hatvanas tempóval, de az Eötvös utcait nem lehetett ott megdönteni.

Az Eötvös fasza volt, ha nem is sokszor, de túlléptem a 70-et. Csak a végén a fogas sorompója volt a kritikus pont, egy alkalom volt, mikor nagyon előtte álltam meg.

Aureliano Buendía 2015.05.14. 20:15:20

Azt viszont nem értem, hogy az hogy lehet, ha ~félbarna kenyeret (30% fehér liszt, 70% graham liszt) csinálok, az nem lesz olyan szép és formás, mint mikor tönkölybúzás kenyeret (20% fehér liszt, 20% graham liszt, 60% tönkölybúzaliszt) készítek...

lavór 2015.05.14. 20:30:07

"Birkanép-e a magyar?"

Ez nem kérdőmondat, kijelentő.

Shopping 2015.05.14. 20:51:12

Igen birka.
Azért van még a Fidesz hatalmon.
Minden állitasukról kiderült hogy hazugság
Minden vezetojukről kiderült hogy korrupt, lop
És még mindig hatalmon vannak....

Ezért vagyunk birka nép

hobbitroll 2015.05.14. 20:52:04

@Disznó Úr: ezt még nem hallottad?

Muszáj mindig a megoldást keresni? Nem évezhetnénk egy kicsit a problémát?

igi1 2015.05.14. 20:58:34

@Manyecska: szegély kölykök

nem tudom, az én életemből kimaradt a nemzeti dohánybolt izé táncszínház is

jóvanna, mondjuk ez sokak szerint láccik is, de oszt felnőttem enélkül

mi is ketten voltunk nem ezzel kell menőzni hogy táncszínházba megyek

kisóvodással le kell ülni, oszt játszani egész nap

ez olyan, mint a tévé elé beültetni őket csak itt a táncot bámulják

szabadság elvtársak! 2015.05.14. 20:58:51

Mivel szerintem a kommentelők nagy része, nem élt sokat a Kádári, mi több, a Rákosi pajtásban sem, elmondom, akkor is így működött minden. Ez a mentalitás nem most ütötte fel a fejét.Sajnos.Mondjuk, ez a másik lebirkázása sem nagyon kulturált dolog.

hobbitroll 2015.05.14. 21:06:25

@atpijkamo: basszus, atpi mostmétezsedesztfelem?
Hát lassan mindenki a védelmed alatt áll :(
Kibe lehet így belekötni? Kivel lehet így trollkodni? Hát nem szégyelled magad? :)

Azért felmerül bennem egy kérdés.
Akkor mi van, ha két védelmed alatt álló esik egymásnak? :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.14. 21:08:03

@hobbitroll: "mi van, ha két védelmed alatt álló esik egymásnak?"

:)) Te új lehetsz itt. Akkor jön az, hogy szétültetem őket.

atörökkk 2015.05.14. 21:08:40

Megamen hány pontot adott?

igi1 2015.05.14. 21:08:57

@Shopping: így van

Szíjjártónak is már el kellett volna takarodnia a bróker maffiózó barátja után

Lázárnak Demcsák Zsuzsa után és az állami pénzből való kurválkodás után

Vak komondoros Baloghnak úgyszintén, akinek ki kellett csapni a hisztit, hogy elvegye az élettársát, és némi pénzzel el kellett hallgattatnia.

Schmitt Palikánk se takarodott ám el, pedig diplomázni azóta se diplomázott le, nyilván nem fűződik már ehhez érdek.

A KOKAINOZÓ KAJAKOSOK vétsége azonban mindennél nagyobb.

1. nem szorulnak rá, lóvéjuk van bőven.
2. már letettek az asztalra valamit, minek kockáztatnád a pályafutásod
3. A KOKÓ KEMÉNY KÁBÍTÓSZEREZÉS, nem kezdők szintje, a KOKÓ MÁR EGY FOKKAL FEJLETTEBB SZER, mint mondjuk egy füves cigi elszívása. => NEM MA KEZDTÉK A KOKÓZÁST, ha ilyenre van gusztusuk, s nincs semmi bajuk tőle.
4. Janics NAtasa se takarodott még el, pedig 1 embertől, azaz 1 MAGYAR TEHETSÉGTŐL VESZI EL A HELYET a bolgár szemétdombra való férjével együtt, aki az olimpiai kajakos edzői honoráriumot persze megkapja.

Ehelyett mi van!?

Schmitt még mindig MOB elnök, jelentős pénzek elosztásáról dönthet, s jelentős pénzeket kap még mindig.

Balogh vak komondoros kutyája szépen elhalálozott, Terikéjének, az élettársának szépen befogta a száját némi gyűrűért és némi aprópénzért cserébe, csak kussoljon már be, s vonja vissza a fejlelentését.

Lázár Jani is még mindig elnök akar lenni, csak hát Orbán Viktorhoz képest egy nímand senki még mindig. Viktornak legalább van egyfajta karizmatikuma, de ennek a Lázár bohóc Jancsinak semmije sincs, se kinézete, se 1 értelmes mondata.

Szíjjártó gecit utálnám mostanság a legjobban, régen ezt a posztot Matolcsy töltötte be, mindkettőt simán felakasztanám, s még akkor is képviselők lennének.

Utolsónak az Orbán pereputtyot gázosítanám el, Ráhelt és Győzőt, hogy ezek minek rontják a levegőt meg az adófizetők pénzét, nem értem, pláne azt, hogy mit keres még az országban a Merkeles miniszterelnökös nem közszereplős kaland után.

Deutsch Tamás a kedvencem, örök rajongója lennék, na azért, mert bevállaltan hülyeségeket beszél, s nem titkolja. Egy őszinte, igaz ember, aki még a barátain is megpróbál segíteni némi hitelkiváltással közpénzből. Mi ez, ha nem azonnali eltakarodást igényelne maga után!?

Bezzeg a Népszabadság főszerkesztője holmi halálos balesetes eset után azonnal lemondott, jó hülye volt, meg balek, én nem mondtam volna le, kit érdekel, ha Lázár Jani d@ghatta Demcsák Zsuzsát, aki akkor FÉRJES ASSZONY volt, 2 gyerek édesanyja.

gabors 2015.05.14. 21:18:25

@szabadság elvtársak!:

na az esztosztokbol volt akkor is eleg kar hogy ittmaradtal :-)

Aureliano Buendía 2015.05.14. 21:18:53

@atörökkk: az hagyján, de mióta nem írta le, hogy... tudod, na!

gabors 2015.05.14. 21:22:22

@igi1: "ha Lázár Jani d@ghatta Demcsák Zsuzsát, aki akkor FÉRJES ASSZONY volt, 2 gyerek édesanyja. "

a dugast bunteti a torveny (ha ferjes ha nem asszony ha nem)??? miota ???

halalos balesetet okozni azert meg nem lehet mindenkinek Mo-on sem .... !!!

azert van egy kis kulonbseg ...

Aureliano Buendía 2015.05.14. 21:24:35

@atörökkk: a régi megamenben még volt anyag

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.14. 21:31:41

@igi1: "Deutsch Tamás a kedvencem, örök rajongója lennék, na azért, mert bevállaltan hülyeségeket beszél, s nem titkolja. Egy őszinte, igaz ember"

:))

gmihaly 2015.05.14. 21:35:11

Nyugi Homárkám, azért van sok szabályszegő is, pl. az urizáló, vagy tahó autósok között. A beosztottnak pedig van főnöke, Te elmész, ő meg marad és esetleg tűr. Kibicnek semmi se' drága, önjelölt sajtómunkáskám!

igi1 2015.05.14. 21:48:02

@atpijkamo: de mér nem, neki még a kokózás se árt. :)

a többi meg úgy tesz, mintha úriember lenne

igi1 2015.05.14. 21:50:27

@Aureliano Buendía: várható volt hogy egyszer ti pasik is elfáradtok a sok pinázásban és marad a piázás öregkorotokra.

gabors 2015.05.14. 21:53:58

na most mar ertem miert vannak ujak ... rajta van a cikk az index kezdolapjan

"Birkanep-e a magyar?"

igi1 2015.05.14. 21:58:52

Az biztos szerintem én vagyok az egyetlen az egész országban, aki bírja Deutsch Tamás koca fejét.

Lefogyhatna azért.

Manyecska 2015.05.14. 22:12:37

jézusszíve miaràk van itt xd

igi1 2015.05.14. 22:43:39

@Manyecska: látod, néha piszkálkodok mássalis :)

Mondom: én egy kedves, aranyos, ártatlan, ma született bárányka vagyok, akinek a homlokára általában azt látják ráírva, hogy hülye.

Azt nagyon szeretem, amikor nagy ritkán kicsapom a patáliát, s tök meglepődött arcokat látok magam körül.

igi1 2015.05.14. 23:00:40

de csitt ez szigorúan titkos információ

ha hülyének nézel megdöglesz

a poszternak tök igaza van

szögezzük le

FDToth 2015.05.14. 23:01:42

Amiben ott a nemzeti szo, az nagy esellyel vmi ocsaksag. Kerulni kell :)

igi1 2015.05.14. 23:08:14

@FDToth: ez az én napi bőcsességemnek is beillett volna

Manyecska 2015.05.15. 03:51:43

@igi1: erről ők is tudnak?? :àros j-P megjegyzem idegenek fplyton köszönnek nekünk a szigeten ennyi homáros lyàrna oda XD ? asszongya a pasim gyanus vagyok xdd. tegnap egy mókus is odajött hozzánk xd

melaena 2015.05.15. 06:23:00

kisgyerekeket ilyen helyre vinni kb. olyan, mint egy osztalytalalkozon (vagy ceges bulin) death metalt, vagy hardtechnot berakni.
par embernek biztosan tetszeni fog, a tobbseg meg le van szarva.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.05.15. 06:42:27

Nem kéne műsort csinálni IGI SHOW néven? Szerintem lenne olyan sikeres, mint a Világpanoráma.

AtiSnatch 2015.05.15. 08:12:48

@ColT: az rtlen meg a tv2n már így is van elég butítóműsor, ne adj nekik ötletet. az m1ről meg még nem is beszéltem...

Manyecska 2015.05.15. 08:36:38

@igi1: én olyanba' még nem voltam, bábszínházban igen, akkor kérdezte a fiam jóóó hangosan-amikor felment a függöny és mindenki teljes áhítattal ült tök kussban a setétben-hogy: "ennek mikóóÓÓór lesz vége???":DD

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.05.15. 09:11:25

@Lenyalt Hayú Trónörökös: Kinek vagy a trónörököse? A Lenyalthaj Nevű Stricinek?

Lenyalt Hayú Trónörökös 2015.05.15. 09:35:56

@ColT: olyat nem ismerek. De yó arc vagyok! Ennyit mondhatok. Arra gondoltam, hogy ha a homlokom közepén volna egy segglyuk és belefeyelnék az álló farkamba, közösülhetnék magammal vagy bárki mással, közvetlen módon és hamar, világoszöldre festett kapujú kapualjakban is. Nem baj, ha emiatt kevesebb az agy, aúgy is mindig funktcionáriusoknak (Antalfa Béták) áll a világ. Te szerelltél már valamilyen Blaupunkt terméket? Szeretett vagy utált márkáddá lett?

Nem hiszek abban, hogy ez egy táncelőadás lett volna. Nekem inkább bábszínházas sztorinak tűnik. Átvágnak minket. Igi osztozik ebben a gyanúmban. Most lezárom a posztírást. Viszlát. Gramofonba, archoz közel: VISZ-LÁT!

Lesből Támadó Szárítókötél 2015.05.15. 10:01:29

@Disznó Úr:

Az a gond, hogy hatás-ellenhatásként viszont a szabályokhoz ragaszkodás kitermelte a maga ellenpontját: a "szarok a minimális szabályokra is, csinálják meg akkor, ahol és ahogy én azt elgondolom" típust. Elég, ha kimész a közlekedésbe, ahol 5 percen belül bele fogsz futni a KRESZ-t az egyetemes emberi jogok sárbatiprásaként értelmező emberkébe, aki emiatt csak amolyan irányadó javaslatnak fogja tekinteni. Azon persze el el lehet filózni, hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb.

igi1 2015.05.15. 10:06:21

@ColT: hajjaj mi a zéletbe is híressêgek vagyunk :)

Ha tudnád. :D

igi1 2015.05.15. 10:07:42

@AtiSnatch: nekem sajat országos csatornám lesz

Igitv

joska61 2015.05.15. 10:23:20

És ha úgy alakul, simán el is gáncsolt volna egy fél osztályt, csak hogy övé legyen a szerinte legjobb hely.

Lenyalt Hayú Trónörökös 2015.05.15. 10:44:14

@Aureliano Buendía: magyarnak lenni ördögi kör.
@ColT: yutubon sláger lenne. Van pár tinigyerek, aki csinálja, igi szerintem verné őket jól. Igi kiáll a dombra, ami hegy, mert már nagyobb halmot hordtak, ezzel is mutatva a jólétet kifelé, szóva kiáll és keletnek áll mindkét tőgye. Ez a nyítókép
@Lesből Támadó Szárítókötél: neharaguggyámá, de nem jó a párhuzam. Miért ne tekintené pusztán irányadónak azt a személye elleni lenullázni akarást, jogfosztani akarást normális látképhez - főleg, hogy többért vette a jegyet - amikor ilyenekkel kell szembesülni+e? Nem önérzetről van szó, hanem jómagyar proliskodásról a szolgáltatói személyzet részéről PLUSZ vastagon elégtelen tájékoztatásról, ilyesmit persze nem foglal egyetlen POLICY sem a kötelezően közlendők listájába bele. Kerek lenne a dolog, ha tudott volna dönteni, minden lehetőséget figyelembe véve. Ám vannak lehetőségek, még úgy lehetetlenségek, melyek kizárólag helyszíni kiderülésre vannak teremtve. Ilyenértelembe olajozottan működik a rendszer - a user a tudatlan, őhibája.
Igaz, hogy a forgalomközlekedésben is kitűnően visszaköszön az egyszerűség, vitathatatlan. Most tulajdonképp röhögök, hogy sikerült akár csak egy lapra is hoznod a színház/táncház fogalmát, meg a közlekedést, nekem még sosem voltak a kettő között átlapolható élményeim.:D Próbálkozni kell, úgy gondolom: behajtani előadás közben szímpadra, autóban roki-bugizni.

Lesből Támadó Szárítókötél 2015.05.15. 10:48:06

@Lenyalt Hayú Trónörökös:

Amire reagáltam, az már elszakadt a posztbéli helyzettől és lement általános kesergőbe. A konkrét poszt tényleg a rugalmatlan ostobaság mintapéldánya, azonban más helyen messze nem olyan egyértelmű ugyanez: a "rugalmatlan hivatali ostobaság" és az majdénmegmondomhogycsináljuk hozzáállás ugyanannak az éremnek a két oldala is lehet.

Lenyalt Hayú Trónörökös 2015.05.15. 10:56:38

@Lesből Támadó Szárítókötél: Értemértem, nem szóltam! Mondjuk de, csak már nem tudom kitörölni.

Terézágyú 2015.05.15. 11:39:18

"Ez most azért írom, mert egy külföndön neves magyar zeneművész hasonló helyzetben volt nemrég nálunk, nem engedték be a portások a Zeneakadémiára. Az ő döbbenete is az volt, hogy Magyarországon nem a megoldást keresik az emberek, hanem elszántan meg akarnak felelni a szabályoknak."

???? Mi a "megoldás" ilyen helyzetben??? Ha az, hogy valaki nem mehet be, csak ilyen és ilyen feltételek mellett, akkor miféle "megoldást" kéne keresni?????

Terézágyú 2015.05.15. 11:40:31

Menjetek el a Nem-nemzeti Táncszinházba.

Gondolom van olyan is, hiszen azért kapott a Táncszinház egy megkülönböztető "nemzeti" jelzőt, hogy össze ne keverjék a többi táncszinházzal, amelyek nem nemzetiek...

Terézágyú 2015.05.15. 11:41:53

@Lesből Támadó Szárítókötél:
"Az a gond, hogy hatás-ellenhatásként viszont a szabályokhoz ragaszkodás kitermelte a maga ellenpontját: a "szarok a minimális szabályokra is, csinálják meg akkor, ahol és ahogy én azt elgondolom" típust."

Ott a nagyon nagy pont!!!!

Terézágyú 2015.05.15. 11:49:38

"És nem az volt a lényeg, hogy megoldódjon emberségesen, ésszerűen egy probléma."

= legyen nekem jó, mindenki más le van...

Lenyalt Hayú Trónörökös 2015.05.15. 12:15:26

@Terézágyú: van egy ilyen színházunk, hogy Nemzeti.

Terézágyú 2015.05.15. 12:17:37

@Lenyalt Hayú Trónörökös:
és mit szerettél volna közölni ezzel a dologgal???

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.15. 13:05:28

@Lenyalt Hayú Trónörökös: "@Terézágyú: van egy ilyen színházunk, hogy Nemzeti."

Stimmel. Mióta minden ami "nemzeti", szükségszerűen szar, a Nemzeti Színház is szar. A vinnyáncki csinál benne drága, unalmas, modoros előadásokat.

Lásd még @FDToth: "Amiben ott a nemzeti szo, az nagy esellyel vmi ocsaksag. Kerulni kell"

igi1 2015.05.15. 15:46:49

@Terézágyú: menjé oszt vidd magaddal anyádat hitelkártyáját is. :)

igi1 2015.05.15. 15:48:16

@Lenyalt Hayú Trónörökös: ott egy zsírdisznó román dirigãl az nem nemzeti hanem határon túli szïnház

Elvből nem menni oda nemzeti dohãnybőt után

Akkor inkább nemzeti tãncszïnház

lcsaszar 2015.05.15. 16:20:17

A Nemzeti elég középszerű volt, amíg a Belvárosban volt. Aztán kirakták a Közvágóhíd mellé, egyből jobb lett. Aztán most megint dísz-szinház, szóval nem a név teszi. Életem legjobb előadását valami sosem hallott színházban láttam tök ismeretlen színészekkel az Anker közben, szóval tényleg nem a név teszi. De kell, hogy legyen Nemzeti (miért is?). Ha már Táncszínház, akkor inkább táncház, ott a gyerek is aktivizálhatja magát, színházban meg csak ül, mint a tök.

ptspts 2015.05.15. 17:33:08

Én nemrég a budapesti Impróban kaptam nagyon kedves kiszolgálást és olyan segítséget, ami nem járt volna. Ott is érkezési sorrend van, és azt kivételezés nélkül be is tartják.

Lenyalt Hayú Trónörökös 2015.05.15. 19:27:37

@igi1: be se engedének cigifüstösen!
@atpijkamo: erről hosszasan lehetne leinni pad alá magunk (beszélgetni). Mikor nem öncélú a művészet és kik számára tud izgalmas lenni. Megítélhetetlen, bármikor bevédik a szubjektív jelzővel, így maradhat finanszírozott öncélúság.
@lcsaszar: ott meg a tökfeje gyarapodik. Jók ezek a legjobb élmények és nem tudod előre melyik lesz az addigi legemlékezetesebb. De mért is kéne tudni, így jó.
@ptspts: szerencséd volt vagy nagy melleid.

ööö,izé 2015.05.16. 02:18:18

@gabors: a sok kis agyi meg lelki nyomorék teleokádja a posztok alatt, ezért a színvonal lezüllött, ilyen helyet meg az átbaszós, lopós kereskedő nem vesz komolyan. Sok kis rohadék savazza a panaszost, mér ott vette, minek az neki, fos az egész. Épp elég lenne, hogy némely posztoló szerényebb képességekkel rendelkezik szellemi téren, kevésbé "élvezhető" az írás. Amit itt a hszólók művelnek az döbbenet. Régen, nagyon régen jó volt a kommenteket is olvasni, mára már nem teszem, mert undorodom. A szűrés meg annyit ér mint szarra a kristálycukor. Pedig qrva jó dolog ez az oldal.

_Neville 2015.05.16. 09:38:15

@lcsaszar: Ez nem az a nemzeti, de mindegy.

lcsaszar 2015.05.16. 22:13:49

@_Neville: Igazad van, az "igazi Nemzeti" a mostani Blaha Lujza téren volt, "ott, ahol a hatos megáll". Valami városrendezési koncepció (vagy talán a metróépítés) miatt lebontották, és mivel nem tűnhetett el csak úgy, a Heves Sándor téri színházat kinevezték Nemzetinek. Aztán botrányok közepette épült egy repi-színház, ez lett a mostani Nemzeti. Szerintem attól lesz egy színház a nemzet színháza, hogy pártállástól függetlenül mindenki elfogadja a színészeket és a műsorpolitikát, és persze főleg az egész nemzethez szólnak a darabok (túlnyomórészt jó magyar szerzők darabjai). Sajnos ez sem az Alföldi sem a Vidnyánszky vezette mostani Nemzetire nem áll, mert nagyon áthatja a politika.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.05.17. 03:05:02

@lcsaszar: "igazi Nemzeti"

A Nemzeti Színház épülete 1837-1912 között állt a Rákóczi út 1. szám alatt, az Astoria Szállóval szemben. 1837-ben Pesti Magyar Színház néven nyitották meg, 1840-től működött Nemzeti Színház néven. 2002-től áll a Nemzeti Színház épülete a jelenlegi helyén.

A Nemzeti társulata 56 éven át játszott az 1875-ben épült Blaha Lujza téri Népszínházban, amit 1965-ben felrobbantottak. Két évig a Nagymező utcában, a mai Thália Színház épületében voltak. Aztán 34 évig a Hevesi Sándor téren.

Az 1837-ben átadott épületet már átadásának pillanatában is csak átmeneti megoldásnak tekintették, így a Nemzeti egészen a legutóbbi időkig nem rendelkezett olyan épülettel, amit már építésekor végleges otthonának szántak.

Majmász Gedeon 2015.05.18. 09:29:20

@Homár Hilda: "remélem most jobban érzed magad"
Helyesen:
Remélem, most jobban érzed magad!

ptspts 2015.05.19. 17:41:10

A Nemzeti Táncszínház elkerülhette volna a problémát és a magyarázkodást, ha a jegyre nem azt írják rá, hogy ,,érkezési sorrend'', hanem azt, hogy ,,az ültetésről a munkatársaink döntenek a helyszínen a testmagasságok figyelembe vételével, érkezési sorrendtől függetlenül''.

venszivar 2015.05.19. 19:06:21

6 nap alatt 101. bravóóóó

Szubrina 2016.02.20. 16:19:32

Akkor ne árusítsanak magánszemélyeknek jegyet és kész.
süti beállítások módosítása