Tékozló Homár

Így intéz ügyet a következő generáció

2015.06.10. 14:40 | Homár Hilda | 113 komment

screenshot_2015-06-10_11_51_57.png

M.D. érettségiző fiatalember és szülinapi telefonjának hónapok óta húzódó története klasszik elátkozott találkozás. Nem is ezért került be, mert annyira különleges, hanem mert annyira hasznos.  M.D. ugyanis nem hagyta magát: tájékozódik, konzultál, levelet fogalmaz és kiáll a jogaiért, reméljük a megoldás sincs messze.

Kedves Homár!

Kezdeném magammal, 20 éves érettségizős fiatalember volnék. Körülbelül egy éve, a 19. szülinapomra vettem egy új telefont, mert a régi már amúgy is alig működött. Nagy boldogan keresgéltem, hogy mit találok a 110.000 Ft-os keretemen belül, és az akkor áhított telefon, az LG G2, csak picivel került többe, úgyhogy e mellett döntöttem. A történet szempontjából lényeges, hogy a telefon memóriája nem bővíthető, ezért a 16 Gb os modell helyett alapból a 32-es volt a cél.  A választott bolt, ujgsm.hu értékelései kb. jók voltak, nem láttam rossz ötletnek itt megvenni, persze jó ár, és egy nap alatti szállítás.

Meg is volt minden, nagy a szerelem a készülékkel, amikor egyszer csak a képernyő elromlott. Bevittem a szervizbe, egy hét múlva már nálam is volt. 

Egy ideig elvoltam vele, aztán egyre jobban idegesített, hogy mióta visszakaptam, nem éles a kamera, és a GPS egyáltalán nem működött. Erre akkor jöttem rá, amikor időre mentem az új szemüvegemért kocsival. Ekkor vittem be másodjára a szervizbe.

Hosszabb, fél órás vita után sikerült megbeszélni az úrral, hogy nem működik a GPS és ne az ő telefonját nézegesse, mert abban aztán tényleg fölösleges az én telefonom hibáját keresni. Ez már egy hosszabb szerelés volt, 2015.02.27 - 03.20, tehát itt már baj volt a törvénybe foglaltakkal, mert a szerint 15 nap alatt törekedni kell a kijavításra. De ezzel nem törődtem, hiszen ez megesik.

Egészen pontosan 10 perccel később jöttem rá, hogy baj van. Sántított, hogy működik az LTE, ami még soha nem működött előtte (lehet, hogy azért, mert valami lopott cuccot adtak el... Mint később imei check-el megnéztem, eredetileg valami kínai szolgáltatóhoz tartozott...) és bementem a beállításokba, és megláttam, hogy 16-Gb. Kínomban nevetgéltem, hogy tudtam, hogy úgy sincs ekkora szerencsém. Felhívtam gyorsan a szervízt, de addigra már zártak. Mikor hétfőn bevittem, a srác mondta, hogy ez sokáig tarthat, akár egy hónapig is. Mondtam hogy rendben, persze bosszankodva, mert hát mi mást tehettem volna. Ez volt 3. 23.-án.

Ez volt az utolsó alkalom amikor a kezemben fogtam a telefont. 

Eltelt egy hónap, másfél. Ez idő alatt kb 5-ször hívtam őket, hogy mi a helyzet, mindig annyit mondtak hogy várjak, még nem érkezett alkatrész. Végül besokalltam, telefonáltam, hogy most mi lesz, elismerték, hogy nem tudják megjavítani, és a cserekészülékről meg nem tudják, hogy mikor jönne. Alapból a cég nem hajlandó cserélni. Én mivel utánanéztem a jogaimnak, és annak, hogy nekik mit kell teljesíteniük a szerződés szerint, tudtam, hogy vagy ki kell cserélniük, vagy visszafizetni a vételárat. Mielőtt cselekedtem volna, okosodtam egy ügyvéddel, és egy fogyasztóvédelmi tanácsadóval, akik megerősítettek ebben.

Eljutottam tehát addig, hogy írtam nekik panaszlevelet. A levelezést most bemásolom, különösen izgalmas, hogy mindenre egy hét plusszal válaszolnak, és csak azután, hogy meguntam a várakozást és rájuktelefonáltam, hogy most akkor hajlandóak e reagálni.

Tehát az e-mailek:

Sent: Monday, May 25, 2015 11:50 AM
To: ..............
Subject: Garanciális panasz

Tisztelt Újgsm csapat!

Vásároltam Önöknél egy LG G2 (32Gb) telefont, körülbelül egy éve, 2014. 05. 13. -án. A készüléket egy év teljes körű és két év szoftveres garanciával választottam ki. (2016.05.13-ig)

Eddig a telefon három alkalommal járt a szervizben, a mostani a harmadik.

Az első alkalommal korrektül jártak el, 5 munkanap alatt megjavították, és hozzájutottam. (2014.11.14 - 2014.11.21, kijelző problémák)

Második alkalommal, már komolyabb problémák adódtak, miután visszakaptam az első javítás után a telefont, a GPS használhatatlanná vált, az előlapi kamera homályos volt, az internetre alig tudott kapcsolódni, és ha igen, azt is csak EDGE-en. Ekkor már hosszabb időt töltött a szervizben a telefon (2015.02.27 - 2015.03.20), ami azt jelenti, hogy a két szerelés időtartama eddig már eléri az egy hónapot. De itt kezdődött a probléma, mert amikor visszakaptam a telefont, úton hazafelé derült ki számomra, hogy valami nincs rendben, mégpedig, hogy az eredetileg 32-gb-os telefonom alaplapját egy 16-gb-osra cserélték. Fel is hívtam gyorsan a hölgyet a szervizpontnál, hogy baj van, mondta, hogy minden rendben, hozzam be visszaküldik, és kicserélik, elnézést kért a hibáért. Nagyon kedves volt, örültem, reméltem, hogy most akkor gyorsan javítva lesz, semmit nem is kell szerelgetni.

Mivel péntek délután kaptam vissza, ezért már csak hétfőn tudtam visszavinni újra, és ez egyben az utolsó dátum, amikor volt telefon a kezemben(!!!) 2015.03.23-án adtam be. Akkor szóltak, hogy ez hosszabb lehet, akár két-három hét is, beleegyeztem nagy nehezen, mert nem tudtam mit csinálni. Azóta megint megpróbáltak egy 16-gb-os telefont rám sózni, plusz 6 hónap garanciával, vagy 3 hónap és 10000 Ft visszatérítéssel. Ez nekem mindkettő előnytelen lenne, hiszen 3 hónap hosszabbítás az új alaplappal így is úgy is jár. Tehát most ott tartunk, hogy mióta szervizben van a telefonom, háromszor érdeklődtem iránta, minden alkalommal annyi volt a válasz, hogy még semmi híre, majd szólnak ha van valami. 

Ez azt jelenti, hogy az utolsó szervizbe adás óta több mint 2 hónap telt el, ami a törvénybe foglalt garanciális jogoknak nem igazán tesz eleget!

Az összes javítás időtartama eddig(!) 3 hónap, vagyis a 12 hónap teljes körű garanciális idő 1/4-ét nem volt nálam a telefonom sem, tehát gyakorlatilag üresjáratban ment a kukába a pénzem. De mivel a garanciális idő annyi nappal hosszabbodik, amennyit a készülék szervizben tölt, nem aggódom, hogy ebből vita lesz, hiszen ez törvényileg szabályozva van. 

Jelenleg 3. hónapja nincs telefonom, ezért próbálok alkuképes ajánlatot tenni. Mivel Önök nem tudják teljesíteni a garanciális feltételeket (nem tudnak két hónap alatt alaplapot beszerezni, és nem cserélik új készülékre (a weboldalukon sincs már fent ez a telefon)), én meg szeretnék egy használható telefont, ezeknek az opcióknak egyikével szeretnék Önökkel megállapodni. 

- Visszakapom 2015.05.30-ig a telefonomat (LG G2 - 32Gb), 1 év plusz garanciával (3 hónap az eddig benntöltött idő miatt, 3 hónap az alaplap meghibásodás esélye, 6 hónap kárpótlás és ajándék)

VAGY

- Kapok egy ÚJ(!!!!!) LG G2 - 32Gb telefont ugyan ilyen, 1+2 év garanciával 2015.5.30-ig

VAGY

- Más készülékek közül választok egyet, az eredeti vásárlási áron belül (111.880 Ft) vagy ráfizetéssel

VAGY

- A teljes vételár visszafizetését igényelem

Várom mihamarabbi válaszukat, és reménykedem a békés alkukötésben, és az ésszerű ajánlataim egyikének elfogadásában.

Üdvözlettel>

M.D.

Válasz:

2015. máj. 29. dátummal, 10:42időpontban Szervíz UJGSM írta:

Tisztelt M. D.

Az előző készülékének a tartozékait illetve dobozát vissza kellene jutatni hozzánk. Amennyiben érkezik Lg g2 32gb készülék kicseréljük önnek, illetve a másik lehetőség az, hogy 78000ft értékben néz egy másik készüléket.

Mikor érkezik ilyen típusú készülék azt sajnos nem tudom megmondani,amint lesz értesítjük.

Megértését köszönjük.

Üdvözlettel:

...........

2015. május 30. 12:34 M. D. írta, 

Tisztelt ..............!

Sajnálom, a megküldött ajánlatuk nekem nem felel meg. A kicserélésre vonatkozó ajánlatom Önöknek is előnyös megoldás lehetett volna. Ám mivel ezt Önök telefonon beszélve megtagadták, e-mailben meg csak további várakozásra vagy egy számomra előnytelen ajánlat elfogadására bíztattak, ezért  konzultáltam ügyvéddel, és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület fogyasztóvédelmi tanácsadását vettem igénybe. Mindkét segítő fél ajánlatát követve, mivel a cseréhez fűzött reményem megszűnt, és mivel a javítás alatt az én érdekeimet figyelembe nem véve nem jártak el, ezért elállok a szerződéstől és a vételárat kérem részemre visszafizetni szíveskedjenek. Úgy az ügyvéd, mint a fogyasztóvédelmi tanácsadó törvényesnek tartja a panaszomat, követelésemet, és az ügy előzményeinek ismeretében azt ajánlották, hogy így járjak el. 

Amennyiben nem hajlandóak a teljes vételárat visszafizetni, akkor sajnos kénytelen leszek 15 napon belül jogos igényemet polgári peres úton érvényesíteni.

Üdvözlettel:

M.D.

 

From: M. D.
Sent: Friday, June 05, 2015 1:58 PM
To: Szervíz UJGSM
Subject: Re: Garanciális panasz

Tisztelt .............!

Nagyon várom a hat napja írt e-mailemre meg nem érkezett választ.

M.D. 

 

2015. jún. 9. dátummal, 10:47 időpontban Szervíz UJGSM írta:

Tisztelt M. D.

Vétel árat nem tudunk vissza fizetni. A felkínált lehetőségek közül kellene választani.

Megértését köszönjük.

Üdvözlettel:
............

 

Tehát ott tartok, hogy jöhet a pereskedés, ha nem gondolják meg magukat, és nem fogják szerintem. Tanulságként írom, hogy senki ne vásároljon tőlük semmit, mostmár tele vannak negatív értékelésekkel, jogosan.

Üdv, 

M. D.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarostehen 2015.06.10. 15:47:22

Kedves poszter!

Amelyik cégtől Te vetted az már -gondolom- sülyesztőben van.
Ugyanis az ujgsm.hu domain == AllHandy Kft .

AllHandy Kft:
A Cg.01-09-204378 cégjegyzékszámú AllHandy Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (1204 Budapest, Török Flóris utca 73.) cég 2015. április 12. napján hatályos adatai a következők:

I. Cégformától független adatok

1. Általános adatok
Cégjegyzékszám: 01-09-204378
Cégforma: Korlátolt felelősségű társaság
Bejegyezve: 2015/03/27
2. A cég elnevezése
2/1. AllHandy Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Bejegyzés kelte: 2015/03/27 Közzétéve: 2015/03/31
Hatályos: 2015/03/27 ...
3. A cég rövidített elnevezése
3/1. AllHandy Kft
Bejegyzés kelte: 2015/03/27 Közzétéve: 2015/03/31
Hatályos: 2015/03/27 ...

Most alakult 2,5 hónapja.
Sok sikert a küzdelemhez.....

mt-03 2015.06.10. 15:47:48

a fiatalembernek nem opciokat meg ajanlatokat kell tennie. egyszeruen le van irva a ffvedelmi torvenyben mi a teendo ilyen esetben. hibas teljesites, csere, ha az nincs vetelar visszafizetese. ezek nem opciok, ez az eloiras. beviszi a tartozekokat es tertiv ir egy levelet, ezen tul beir a vasarlok konyvibe. ha semmi nem tortenik akkor lehet tovabblepni, elso kor bekelteto testulet, stb. ilyenkor mar egy ugyved se art.

WiZZu 2015.06.10. 15:56:38

Jól mondja Paeonia 2015.06.10. 15:14:21
Ide fizetési meghagyás kell, azzal nem feltétlenül kell bíróságig menni, csak ha ellenkeznek. Ha nem teszik de jogerős papír ellenére sem fizetnek, akkor meg végrehajtás. Nézz utána posztoló!

gabors 2015.06.10. 16:00:41

"20 éves érettségizős fiatalember"

WTF ????

a normalis regi szep idokben ez altlaban megvolt kb 18-evesen

20 evesen mar majdnem megvolt a masodik fel-evem is a BME-en ... (akkor meg volt allamilasg szerveze jamboree a VSZ kereteben muzeumi eszkozokkel)

mi van manapsag ??? okostelefon 19-evesen de erettsegi csak 20 !!!

Baluci 2015.06.10. 16:12:19

@gabors: Bizony, manapság ez a divat!... Nevetséges, hogy gyakran 8 évesen kezdik a csak az iskolát, így lesz 20 évesen az érettségi!... Ilyen bezzeg régen nem volt!... Minden kölök normálisan 6 vagy évvesztesként 7 évesen ment általánosba. Sőt, emlékszem nekem volt egy szeptember 8-án született osztálytásam, aki nem volt évvesztes, tehát még a 6-ot se töltötte be, amikor kezdtünk!...

melaena 2015.06.10. 16:23:26

Amugy akarmekkora patkany egy ceg, nem vagyok benne biztos, hogy egy g3 arat kell visszafizetnie ,ha nem tudja a g2 cserejet biztositani.
Nem allitom, de gyanitom, hogy van valami jogalapja az alacsonyabb kiajanlott osszegnek.
mintha lattam volna az egyik legnagyobb szamtek kisker szamlajan/garipapirjan is ilyesmi utalast.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.10. 16:24:39

@sarostehen: "Amelyik cégtől Te vetted az már -gondolom- sülyesztőben van."

Az ügyvezető ugyanaz.

2014.08.08:

Tech4U Kft.
Cím: 1203. Budapest, Kende Kanuth u. 60.
Adószám: 14254460-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-895748
Telefonszám: +36-30-505-14-55, +36-20-499-16-99, +36-70-554-66-56

A képviseletre jogosult(ak) adatai
13/6. Kovács Judit Gabriella (an.: Pelyák Irén)
Születési ideje: 1963/08/24
1203 Budapest, Kende Kanuth utca 60.
Adóazonosító jel: 8352982907
A képviselet módja: önálló
A képviseletre jogosult tisztsége: ügyvezető (vezető tisztségviselő)
A cég e-mail címe: kovacsjuditgabriella@gmail.com

nickM 2015.06.10. 16:27:58

@gabors:
@faszópo:
Ha évvesztes + olyan középiskolába jelentkezett, ahol van 0. évfolyam, akkor simán.

@poszt: szervíííííz??? :( Ejnye már!
Az szimpatikus, hogy igyekszel kiállni a jogaidért, de: "Egy ideig elvoltam vele, aztán egyre jobban idegesített, hogy mióta visszakaptam, nem éles a kamera, és a GPS egyáltalán nem működött." - Az átvételi elismervény aláírása előtt mindenképpen érdemes megbizonyosodni arról, hogy a javított és/vagy az általad használt funkciók tökéletesen működnek. Ha nem, akkor nem veszed át.
Nem vagyok jogi szaki, de a vásárlástól való elállás 1 év után - szerintem - már nem áll meg, vagy legalábbis nem a teljes összegre vonatkozik. Viszont a fődarab (alaplap) cserével a garanciának újra kellene indulnia.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.10. 16:37:44

@nickM: "@gabors:
@faszópo:
Ha évvesztes + olyan középiskolába jelentkezett, ahol van 0. évfolyam, akkor simán."

Gyerek hazajön az iskolából és megkérdi az apját:
- Hát ídesapám! Olvasásból azírt vagyok jeles, mert cigány vagyok?
- Nem kisfiam! Az azért van, mert jól olvasol.
Másnap hazajön a gyerek és azt kérdezi:
- Hát ídesapám! Nyelvtanból azírt vagyok jeles, mert cigány vagyok?
- Nem kisfiam, az azért van, mert jó vagy nyelvtanból.
Harmadnap hazajön a gyerek és azt kérdezi:
- Hát ídesapám! Az, hogy nekem 20 centis faszom van, az osztálytársaimnak meg csak 10, az azírt van, mert cigány vagyok?
- Nem édes fiam, az azért van mert a többiek 9 évesek, te meg 25.

szmoker (Homo Trollicus) 2015.06.10. 16:46:37

@venszivar: ilyen sok stressz mellett nem csoda... :)

gabors 2015.06.10. 17:05:38

@szmoker (Homo Trollicus): varjal mar meg csak huszeves ... az erettsegi az nem gyerekjatek !!!!

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.06.10. 17:16:51

Az mi cég már, ahol 3 bruttó ár van!? Meg van 27%-os ÁFA-s meg 0%-os ÁFA-s... jahogy a szlovák szürkeimportos sufni GSM-ek... (én miért is kerülöm az ilyen helyeket!? De a fillérbaszás az megy, csak utána ha gond van és a panaszkodás...)

kepfeltoltes.hu/150610/ujgsm_3bruttoar_www.kepfeltoltes.hu_.png

nickM 2015.06.10. 17:21:36

@atpijkamo: :P sokszorvoltmár! Tessék hozni a szokásos szinfonalat kérem! :)

(A hülye okoskodik: azt meg úgyis tudod, hogy a középsulis 0. évfolyam az nem a felzárkóztató angolwc/evőeszköz szak :P )

Gwendir13 2015.06.10. 17:22:47

@cmx85s: @gabors: @Baluci: @faszópo:
Kedves a korommal kötekedő kommentelők! Igen, én vagyok, aki a levelet írta, és kicsit furának éreztem, hogy a hozzászólók nagy része azon akadt fent, hogy hány évesen érettségiztem!
Igen, régen máshogy volt, de manapság már van lehetőség 0. osztályt, nyelvi külön évet végezni, emellett tényleg évvesztes vagyok.
Aki azzal vitatkozik, hogy kocsival megyek szemüvegért és 30.000 forinton sírok, üzenem, az, hogy 18 évesen megszereztem a jogosítványomat, nem jelenti, hogy saját autóm van, sőt meglepő, de édesanyám autóját kértem el.
A többi támogató hozzászólást meg köszönöm, igyekszem érvényesíteni az érdekeimet. Nehéz olyan emberekkel tárgyalni, akik egy (vagy több) héttel később válaszolnak, egy mondatban. @nickM: Jogos amit írtál, panel csere megtörtént, ekkor cseréltek 16Gb-osra, de persze garancia újítás, de még csak hosszabbítás sem került szóba, pedig kérdeztem. @WiZZu: Köszönöm a hasznos tanácsot, mindenképpen utánanézek!

nickM 2015.06.10. 17:24:14

@atpijkamo: :P sokszorvoltmár! Tessék szíveskedni hozni a szokásos szinfonalat, irgum-burgum!

(A hülye okoskodik: tudom, hogy tudod, hogy a középiskolás 0. évfolyam az nem az angolwc/evőeszköz szak. :P :) )

Már meging egy nick 2015.06.10. 17:25:00

Ez van. Ahol tudnak ilyen összegért telefont eladni ott tudni kell vállalni rá a garanciát is.

Tök mindegy hány éves a posztoló, van-e kocsija, van-e érettségije, amit akar az szerintem jár neki akkor is, ha kőműves mellett segédmunkás.

nickM 2015.06.10. 17:30:27

@Gwendir13: Ugyan szerintem már ismered és "picit" kesze-kusza, de www.nfh.hu/taxonomy/term/18 (elméletben valamelyik bugyrában kérhetsz állásfoglalást is, ezt akár érdemes is lehet meglobogtatni a szolgáltató orra előtt...). Ugyanakkor - szigorúan szerintem - a felajánlásukkal "Amennyiben érkezik Lg g2 32gb készülék kicseréljük önnek, illetve a másik lehetőség az, hogy 78000ft értékben néz egy másik készüléket." fedezték a hátsójukat, talán akkor jársz a legjobban, ha szavukon fogod őket.

hobbitroll 2015.06.10. 17:31:30

@FDToth: a kártérítésre nem vennék mérget, de költségtérítést lehet. A többi stimt.

@gabors: "az erettsegi az nem gyerekjatek !!!! "
nem kevered a medvével? :)

@nickM: még nem telt le az 1 év. szövegértés 1s, leülhecc

hobbitroll 2015.06.10. 17:33:57

@JunkieeeBoy: "van 27%-os ÁFA-s meg 0%-os ÁFA-s"
pedig de. Használtra (elvileg) 0%, de seráfütty ;)

hobbitroll 2015.06.10. 17:37:16

Isten az égben. Mi folyik itt? Kimenő van a sárgaházból, és idejött észt osztani az összes idióta?

@melaena: pedig de. A VÉTELÁRAT KELL VISSZAFIZETNI! Legalább utánaolvasnál, mielőtt kapitális baromságokat (szólsz) írsz

nickM 2015.06.10. 17:38:47

@hobbitroll: Jóvanfőni, igenisértettem :P "Vásároltam Önöknél egy LG G2 (32Gb) telefont, körülbelül egy éve, 2014. 05. 13. -án."
Nálam 2015 június 10 van. (Igen, tudom, hogy a szervizben töltött napok nem számítanak, de a fenének van kedve kiszámolni a + 1-2x munkanapot visszamenőlegesen, a lényeg az, hogy kb. 1 évig használta a vevő.)

hobbitroll 2015.06.10. 17:40:07

@mt-03: kb pont, de ebben az esetben szerintem nem lesz rá szükség (egyszerű az eset, mint itt néhányan)

nickM 2015.06.10. 17:40:47

@hobbitroll: " A VÉTELÁRAT KELL VISSZAFIZETNI!"
Szupi, akkor erre törvényi hivatkozást, de most. Max. 72 óra vagy 14 nap az addig OK, de közel egy év???

hobbitroll 2015.06.10. 17:42:04

@nickM: helyes, most add hozzá a majd' 3 hónapot (mert annyit töltött eddig szervÍzben -ezt atpi kedvéért :) ), akkor megkapod, meddig érvényes a garancia. Ugyanis a szervÍzben töltött idővel az meghosszabbodik. Mert az már csak egy ilyen. Írva vagyon (had' ne keressem meg a fogyvéd. TV-t).

hobbitroll 2015.06.10. 17:44:58

@nickM: fogyvéd. TV. de már írták fentebb is. ezek a jogok illetik meg (ebben a sorrendben):
javítás / csere / pénzvisszafizetés
értelemszerűen, ha nem tudják javítani, akkor csere, ha nem tudják cserélni, akkor pénzt visszafizet.
nekem te ne szabj 6áridőket. kiskerben dolgozok. nem hobbiból vagyok tisztában a jogaitokkal. ha érdekel, keresd meg. gugli segít

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.10. 17:45:40

hat OK, igy intez ugyet a kovetkezo generacio, de telefon nelkul
az en generaciomnak meg van mukodokepes, mert megnezi hol vasarol, masreszt az kizart, hogy a tulajdonolt telefonjat honapokig szervizeljek
tovabbi jo ugyintezest a posztolonak, diploma megszerzese korul lehet less telefonja

nickM 2015.06.10. 17:48:50

@hobbitroll: Hádde keressed meg és citáld a vonatkozó rendelkezéseket. Különösen annak fényében, hogy az eladó felajánlotta a cserét és/vagy a (csökkentett értéken történő) levásárlást. Köfike

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.10. 17:48:55

@nickM: :)) Én kérek elnézést, hogy bátorkodtam merészelni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.10. 17:50:10

@gabors: a posztnak nem az a lenyege, hogy hany evesen erettsegizik, mint az sem, hogy te akkor mar egyetemre jartal, amihez azert gratulal a pocsay csalad

melaena 2015.06.10. 17:50:51

@hobbitroll:
Nem tudom,mi a fasznak okoskodsz.
Neked kb. egy ertelmes hozzaszolasod nem volt meg itt.

hobbitroll 2015.06.10. 17:52:29

@nickM: továbbá. nincs 72 óra. azt '96-ban eltörölték. Az más kérdés, ha a kereskedő úgy dönt, hogy 3 napon (72 órán) belül visszaveszi. 72 óra arra van, hogy ha a vásárlástól számított 72 órán belül meghibásodik a termék, a forgalmazónak nincs mérlegelési jogköre javít/cserél, CSERÉLNIE KELL.
Másrészt kevered a szezont a fazonnal.
A 14 nap a "netes" (azért a idézőjel, mert a telefonon bonyolított üzlet is "távollévők között köttetett szerződés", tehát erre is) vásárlásra vonatkozik. Ott van a 14 napos elállás, amit indoklás nélkül megtehet a fogyasztó. Ami lehet sokkal több is, nem mondom meg mennyi, mert leesel a székről (ennek persze feltétele is van, mégpedig a forgalmazónak valamit mulasztania kell, de mert egy g*ci troll vagyok, nem mondom meg mit, mert visszaélnél vele)

nickM 2015.06.10. 17:52:32

@atpijkamo:
OFF

Szósenemlehetróla, a zÖn ezerévesésvagyfavicceivel szoktam kiütni a zoknim párját, ha nagyon nyafog, kéretik biztosítani az utánpótlást. :)

ON

hobbitroll 2015.06.10. 17:53:46

@atpijkamo: csak 1 kérdés, nickm tényleg ennyire stupid? vagy csak szórakozik itten vélem?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.10. 17:54:43

@nickM: ja, kicserelik, ha erkezik, de azt nem tudjak mikor erkezik
hahaha
azt furcsallanam ha sem javitani sem cserelni nem tudjak, akkor ne jarna vissza a teljes vetelar/garancian belul/
de majd hobbitroll megirja en nem ertek hozza
fejlettebb orszagokban ha elromlik bebaszom a pult moge es hoznak helyette ketto vadi ujat

nickM 2015.06.10. 17:56:33

@hobbitroll: Jééé... akkor mégis van 72 óra? :O még ilyet... :D
Nekem ne is mondd, részemről "cipőt a cipőboltból - alapos szemrevételezés után", de ha szerinted a poszter jogosult a teljes összeg visszatérítésére, akkor legalább neki áruld el pontosan milyen paragrafusokra is hivatkozzon, mert szerintem azért vagyunk itt.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.10. 17:58:18

@hobbitroll: Itt legtöbben eszes, vicces emberek. Csak akkor feltételezz mást, ha kőkeményen bebizonyítják. Vannak, akik sokat dolgoztak rajta, nekik hihetsz.

@nickM: Öööö... Úccse tudok újat, akkor inkább aranyosat: Mit kap a cigány gyerek karácsonyra? - A biciklidet.

hobbitroll 2015.06.10. 18:01:13

@nickM: mivel a pénz visszafizetésről volt szó, így az nincs is. Ami van, az csak annyi, hogy a vásárlástól számított 72 órán belül meghibásodott terméket a forgalmazó (kereskedő) csak cserélheti.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.10. 18:02:00

@nickM: Na, közvetítek te és @hobbitroll: között. Szóval azt mondja, hogy olyan nincs, hogy 3 napon belül vissza kell venniük, ha nem tetszik a színe. De olyan van, hogy ha 3 napon belül elromlik, akkor cserélniük kell, nem küldhetik javításra.

Ha meg nem tudtok viselkedni, szétültetlek.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.10. 18:04:55

@nickM: Ha a garanciális idő alatt nem tudják javítani vagy cserélni, akkor a vételárat kell visszafizetni. A szervizben töltött idővel meghosszabbodik a grancia.

Egyébként is véletlenül pont így logikus.

nickM 2015.06.10. 18:16:22

@hagyma: Igen, a kicserélős rész nekem is kamunak tűnik, de felajánlották neki a levásárlási lehetőséget is, igaz nem az eredetileg fizetett összeg erejéig. + Harmadjára azért került szervizbe a telefon, mert nem a megfelelő alaplapot kapta a második javításkor, ami elég nagy genyóság, ez tény. Ugyanakkor - bár szimpatizálok Gwendirrel, de tényleg! - az átvétel előtt lehetősége volt ellenőrizni az készüléket, ha nem azt kapta amit kért és mégis aláírta, akkor bizony így járt. :( (Mondjuk talán neki is érdemes lenne előszednie a kapott papírokat és átnézni, hátha!)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.10. 18:19:08

@hobbitroll: najo, de ha nincs neki tobb, akkor vissza kell fizetni az arat?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.10. 18:30:38

@nickM: en nem tudom
a telefont megint bevette az uzlet/szerviz/ most is naluk van
logikusnak az tunik - nekem - hogy az eredeti vetelar jar vissza, mivel a vevo nem tehet semmirol es a keszulek garancialis
olyan meg nics, hogy varjak ha egyszer less ugyanilyen, akkor cserelunk
ez vicckategoria
de hogy a torveny betuje mit mond, en nem tudom

nickM 2015.06.10. 18:38:23

@atpijkamo: :) Köszönöm, majd bedobom.

+18:04 Így a logikus és így a jó is. Mondtam, hogy részemről a hülye okoskodik állapot van - bakker, lassan Igipótléknak érzem magam!, csak sajnos jelen esetben az eladó hivatkozhat arra, hogy egyrészt ő megtett mindent azért, hogy rendezze a poszter problémáját, másrészt a poszter második alkalommal átvette a javított készüléket - ahogy a szervizeket ismerem, a munkalapon már 16 Gb-s alaplap szerepel meg hozzá mindenféle záradék... :( A szerviznek halmazati SÜN-t, de kitartok amellett, hogy a poszter jobban jár, ha először elolvassa az általa aláírt jegyzőkönyveket és csak utána perel, bár legjobban akkor is úgy jár, ha igénybe veszi a felajánlott 78000 Ft-os levásárlást.

Aureliano Buendía 2015.06.10. 18:44:45

@AtiSnatch: lehet, hogy magyarból megbaszták, és csak úgy tudott átmenni:)

Aureliano Buendía 2015.06.10. 18:49:44

Amúgy drukkolok az ifjú titánnak, ne hagyd magad öcskös!:)

erina1980 2015.06.10. 18:54:55

@AtiSnatch: most már ilyen 1+4 éves gimik is vannak, hogy az első év valami előkészítő, ismerősöm is ilyenbe jár, plusz lehet, hogy évvesztes, engem is meghúztak már a bölcsiben. van ilyen...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.10. 19:10:06

@nickM: "bár legjobban akkor is úgy jár, ha igénybe veszi a felajánlott 78000 Ft-os levásárlást."

Hát 110+ ezres kütyü helyett 78 ezres levásárlás nagyon gáz. Bár a semminél jobb.

A (teljes áru) levásásrlást szoták a boltok erőltetni. Nem kötelezhető rá a delikvens, de szerintem nyugodtan belemehet, és akkor mindenki boldog.

Gwendir13 2015.06.10. 19:12:21

@nickM: A jegyzőkönyvön szerepel, hogy az én eredeti készülékem 32-es, és a rosszra csere a hiba leírásban így szerepel: "panel csere volt 16gb os van benne 32gb volt a készülék" (szó szerint így lett leírva. Ezzel is hátrányba kerülhetnék?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.10. 19:13:38

@atpijkamo: ezy fel is ajanlotta a csavo, sot akar ra is fizetne, cask az eredeti vetelar legyen a kiindulopont
ez sem volt jo a boltnak

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2015.06.10. 19:16:34

Az utóbbi posztokat elnézve gsm boltot kőne nyitnom.
Kiváncsi vagyok hányan vennének egy lehuzunkgsm vagy atbaszunkgsm nevő cégtől csak azért mert ócccó.

Atörökk 2015.06.10. 19:17:56

@Firestarter.18: sokan, mert nekik majd sikerül.

Leone_510 2015.06.10. 19:18:18

"Ha a temrék nem jaítható és nincs mód azonos termékre történő cserére sem, akkor nagyon gyakori eljárás, hogy a termék árát levásároltatják a vevővel. Ilyen lehetőséget a törvény nem tartalmaz, ezért a fogyasztót nem szabad levásárlásra kötelezni! Természetesen fel lehet ajánlani, de ha a vevő nem akar más terméket vásárolni, tilos ezt erőltetni!

Ha a kijavítás vagy kicserélés lehetetlen, (vagy ennek teljesítését a kereskedő nem vállalja, illetve megfelelő határidőn belül nem végzi el) akkor a vásárló választhat rengedmény kérése vagy a vételár visszatérítése között. Ez utóbbit elállásnak nevezik. Jelentéktelen hiba miatt nem választható az elállás."

A visszatérités teljes összegű, nem tudok arról, hogy a használati idő %-os arányban csökkentené.

Jack__Bauer 2015.06.10. 19:30:02

Bizony, elvileg vagy csere ugyanolyanra, vagy ha nem tudják cserélni, akkor az eredeti vételár jár vissza - függetlenül attól, hogy most mennyibe kerülne újonnan a készülék. Nagy cégeknél (pl. MediaMarkt) ez működik is, de a sufni szürkeimportőr gsm boltok ezt egyszerűen nem tudják kigazdálkodni.
@Gwendir13: szerintem felejtsd el a polgári pert, már most bottal ütheted a veled szerződést kötő kft nyomát... :(

nickM 2015.06.10. 19:52:26

@Gwendir13: Attól függ, mi szerepel a végén (pl. elfogadod a javítást az említett felszereltséggel - ez esetben mindenképp). De még mindig nem vagyok jogguru, küldtem neked PM-et, nézd meg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.10. 20:17:38

@Jack__Bauer: sajnos ez az igazsag
tobbe lenne a leves mint a hus, ha egyaltalan lenne hus
es ezt a kft is tudja
ezt a kb 40 rugot le fogja nyelni
en is ezt szajkozom, nezd meg honnan vasarolsz, mert raqrhatsz
itt nincs is sok kiskereskedes ilyn ugyben, szinte mindenki nagyobb lancoknal vasarol
mer OK az etterem, a szerviz, meg a hentes meg a pek,de tartos cuccot cask bejaratott megbizhato helyrol

milyennőaz ilyen 2015.06.10. 20:26:50

köll az a 9 osztály nátürlich
varga rozé után, cool

gabors 2015.06.10. 20:27:04

@Gwendir13: hat Neked volt olyan fontos mindket informaciot megosztani ...

sokan ugy kezdik hogy egyedulallo terhes anya vak mozgasserult ... meg ilyesmi

alig varom hogy meg hatranyos helyzetu is legyel attol ami veled tortent sokkal fontassabba valik (a posztolok szerint)

sarostehen 2015.06.10. 20:27:35

@atpijkamo: Az egy dolog. Nem a cégvezetőval áll kapcsolatban hanem a céggel.
És ha felszámolják a régi céget, (és nem tudják a cég vagyonából kártalanítani) akkor max polgári peres eljárásban bízhat. De ott neki kell bizonyítani mindent. Azt is hogy a cégvezető szándékosan, és tudatosan verte át. Akkor van némi esély, hogy a cégvezető magánvagyonából a bíróság kártalanítsa. De valljuk be erre Magyarországon kb 0,00000000001% esély van.

milyennőazilyen 2015.06.10. 20:30:47

@milyennőaz ilyen: oszt mé nem svejcba vette, ott még mozgójárda is is van a genfi reptéren

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.06.10. 21:26:41

@melaena: hát pedig ez most az volt
Azért kell a teljes összeget visszaadni, mert a szerződés előtti állapotot kell visszaállítani. A hulladék terméket a fogyi visszaadja, a gempa meg visszavándorol a fogyi zsebibe, de izibe.

Ha erre nem hajlandók, akkor fiz.mh., a cég nem mond ellent, jogerős, végrehajtásra ad. Ellentmond, automatice bíróságra megy, ott meg eldöntik, hogy kinek van igaza.

@nickM: ez a fenti neked is szól
Meg még hozzá az, hogy
- a levásárlást kurvára felejtese el már mindenki, ilyen jogintézmény nincsen, a csíra kereskedők erőltetik, míg meg nem battya őket egy tökös fogyvédő (aki nem nagyon van évek óta)
- a cég marhára nem védte le a seggét, sőt, egy sutyerák gyopár, amiért képes volt leírni a törvénysértő álláspontját

@Gwendir13:
Dobd ki a francba az ügyvéd ismerőst, ha nem adott egy tockost az e-mail-ezés miatt lendületből! Gennyzsák cégekkel nem telefonálgatunk (csak rögzítve) és nem üzengetünk neten keresztül. A tértivevényes levél nekik a cumi, ezért azt használjuk. Tudom drága, de célravezető.
Személyesen nem vitatkozunk velük, hanem két tanúval beballagunk és a szarságaikról jegyzőkönyvet veszünk fel látványosan.

Sok sikert kívánok a dátumok és időpontok helyes leírási módjának megtalálásához, valamint a telefon vételárának visszaszerzéséhez!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.10. 21:56:49

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: hat az fmh ebben az esetben tuti nem mukodik, a kft nem tartozik neki, garancialis vita van, az allaspontok elteroek, mennyi jar a sracnak
o teljes osszeget akar a kft. kb 40 ezerrel kevesebbet akar fizetni
a tertivevenyes level mukodik x napon belul csereljek kia a keszuleket vagy utaljak az eredeti vetelarat
/ na hogy utan erdemes-e perre menni az mas kerdes/

c0 2015.06.10. 22:08:20

@hagyma: A tertis levelben felszolitott cegnek van 15 napja a vetelarat visszaadni. Ha nem adta igazolhato modon, onnantol tartozik, mehet a fmh.

Escaped 2015.06.10. 22:14:42

@milyennőaz ilyen: Varga rozé (édes) ne is emlegesd! Egy életre megjegyeztm. :-(

Most Juhász rozét fogyasztottam, ês nem stenvedtem. ;-)

Manyecska 2015.06.10. 22:29:04

jo lenne mobilrol latni is a kommenteket.nplane hogy igy nem kezdek el enni immar nyolcaccorra xd

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.10. 22:34:01

@c0: hat nem vagyok jogasz, de ha a leveler azt irjak, cask 78 ezret ismernek el tartozaskent, akkor cask annyirol adhat be fmh-t, vagy polgari per
de lehet nem igy van
egy a lenyeg, asszem kicsi az eselye, hogy per nel;kul78-nal tobbhoz jut
ami persze szomoru, ha a torveny szerint 100 % jarna vissza
/szerintem igen/

Manyecska 2015.06.10. 22:35:32

@atpijkamo: az làccik hogy a fejlesztok nem érecccsegiztek mer nem lehet mobilon lapozni..itt..ujabban. raadasul a kutya talpig xarosan fogadott âlcãzta magât..szarnak..belehempegett sza mingya hanyok.xd valaki meg elutott egy macskat hallottam megnezem:-(

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2015.06.10. 23:53:19

úgy intézkedik, hogy lófasz sem történik. ez oszt igen. szopdki a faszát.

Black Hole 2015.06.10. 23:56:26

@atpijkamo: ez nem vót' releváns :-D
Viszont egy jót nyerítettem :-D

Black Hole 2015.06.11. 00:10:36

Mikor oda értem, hogy "... nem éles a kamera, és a GPS egyáltalán nem működött. Erre akkor jöttem rá, amikor időre mentem az új szemüvegemért kocsival.", kezdtem azt hinni, hogy Ludas Matyit olvasok :-D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.06.11. 00:10:41

@Black Hole: Na ez nem releváns:

A cigány és a polgármester pont egyforma házat épít egymás mellett a falu közepén.
- Tudja, polgármester úr, az én házam kétszer annyit ér, mint a magáé.
- Na ne!
- Dehogynem. Mert mert nekem nem cigány a szomszédom.

Black Hole 2015.06.11. 00:13:49

@atpijkamo: még ez is lehet releváns, ha a beszélgetés LG telefonon történt :-D

Black Hole 2015.06.11. 00:23:07

Amúgy hiányolom az olyan hozzászólásokat, hogy "minek vett okos telefont? Telefonálni Nokia 3687512-el köll, annak az akksija 2 hónapig bírja fél töltéssel!", "szar az Android, iPhone-ra nem fussa, inkább ne is vegyen, mer' laggol!", "hülye lúzer, nincs normális GPS-re pénze, de okos telefon köll neki, az agyát játszani, különben is 32 giga kevés, különben is 32 giga sok, különben is a fasz nézze a Háború és Békét telefonon, facebookozni meg szarul lehet vele!"

gabors 2015.06.11. 03:01:58

most megy (megint) CNN Bourdin in Budapest!!!

gabors 2015.06.11. 03:27:29

kicsit sk a sztereotipia de Zsigmond Vilmos nagyszeru !!!1

ezert kell kitiltani minden menekultet ... elvettte valami amerikaitol az ET es a Dear Hunter filmezeset (tobbek kozott )

Tiborfalvi Tibor 2015.06.11. 04:02:34

@faszópo: egy évig bennhagyták még az óvodában, meg egy nyelvi előkészítős osztályba járt és ott is van a 20 év.

2015.06.11. 07:21:11

@Gwendir13: a hozzászólók nagy része azon akadt fent, hogy hány évesen érettségiztem!

Biztosan irigykednek hogy olyan gyorsan megvolt. Ne foglalkozz velük, tapló társaság ez!

2015.06.11. 07:47:44

@AtiSnatch: éreccségizett osztán aszt irja hogy szervíz..

Biztosan anti angol klavija van amin nincsenek rövid magánhangzók.

Manyecska 2015.06.11. 08:37:09

@Cicmen: nekem is ez jött le hogy másnak nem evidens:D..lófaszt, 0.osztályban kezd általános után -nyelvi- másodikra megvan a középfokú nyelvvizsgája is..

joska61 2015.06.11. 08:50:07

De rohadt hosszú poszt... Ügyes volt a fijú? Akkor garantálok.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.06.11. 22:49:16

@Cicmen: ez nekem is rossz szokásom, bár én civilben is műveletlen tahó vagyok.

jótét lélek 2015.06.13. 07:57:26

Mobiltelefont, tabletet kizárólag kínai webshopból szabad rendelni. Mikor tanuljuk már meg végre?

rozsomák 2015.06.26. 20:23:30

Az a baj veled drágám, hogy felvágósan indítasz.
Na nem az, hogy hány évesen vagy az érettségi közelében, mert az szánalmas, nem is értem, miért kell beírni, hanem hogy 110 ezres kereted van, meg hogy analfabétaként kocsival mész, meg az ehhez hasonlók.
Ez megalapozza azt, hogy egy elkényeztetett pöcsnek tartsanak.
Persze az is vagy, de minek ezt nyilvánosságra is hozni, ha mindösszesen egy telefon problémája, amit akarsz tudni ?

Teneked nem a telefon a problémád, hanem szeretnéd tudatni, hogy te ki vagy..
Nos, tudattad.
Egy felvágós, saját magáról gondoskodni se tudó kis pöcs.
Most jobb, ha ezt mindenki tudja ?
Neked jobb ?

McZozo 2015.08.05. 16:15:19

Ezt a sok hulyeseget amit itt irtak egyesek. Nincs olyan hogyha visszafizetik avételárat akkor az csökken ha nem tudják cserélni akkor az eredeti vételárat kell függetlenül attól hogy esetleg már újonnan félét éri a cucc. Ez nem a vevő. dolga. Valamint ha az a cég meg is szűnt akitől vette de az új cég a jogutód akkor ők perelhetők. Gyanítom a javítást se jűfejségből vállalták hanem mert valamilyen kapcsolati kötöttséguk van a korábbi céggel.

McZozo 2015.08.05. 16:54:30

@hagyma: fizetési meghagyás nem azután van hogy az adott fél mit ismer el (jol is néznénk ki) hanem hogy te mit tudsz bizonyítani es itt gyanítom az eredeti számla a bizonyíték. Az hogy ő mit irogatott irreleváns

McZozo 2015.08.05. 16:55:59

@rozsomák: veled meg az hogy mikor az észt osztották többször is sorba álltál de sose kerültél sorra csak

McZozo 2015.08.05. 16:57:05

Az irigység és a rosszindulat sorában sikerült sorra kerülnöd de a jelek szerint ott többször is

Lorenz 2017.01.05. 13:19:37

Ajánlom a pereskedést a poszternek. Vagy megnyered és kapod a pénzt, vagy már előtte beszarnak, ergo bármit megtesznek csak per ne legyen.
süti beállítások módosítása