Tékozló Homár

A leiratkozásmentes hírlevél szolgáltatás

2015.07.03. 14:48 | Homár Hilda | 242 komment

logo_mtaphoto_white.jpg

Figyelmetlenség vagy agresszív marketing? Ki tudja, mi áll a 4 éve húzódó ügy mögött. Pedig kevés idegesítőbb dolog van spamelésnél, nem beszélve arról, hogy kötelező feltüntetni a levelekben a leiratkozási lehetőséget, ami 1-2 kattintás, egyáltalán nem telefonos megoldás kell, hogy legyen. 

Sziasztok!

Megosztanám veletek történetemet az MTAphoto nevezetű fotós céggel, na ha más nem, ez a cég biztosan megérdemli, hogy „öregbítsék a jóhírét”..

Kb. 4 éve kerülhettem kapcsolatba a céggel, amikor még kis csitriként, a fővárosba felkerülvén én is hirtelen modell akartam lenni (csak pillanatnyi hülye ötlet volt, tényleg). Aztán kicsit később rádöbbentem, hogy ennél értelmesebb életcélok is léteznek, így leiratkoztam (volna) a hírlevelükről. Persze nem sikerült, hiszen akkor itt véget is érne a történet.

2012. szeptemberében szövegesen is megírtam nekik, hogy legyenek szívesek kivenni a levelezőlistájukból. Sajnos a levelem, illetve a kérésem nem ért célba, így ismét írtam nekik emailt 2012.09.14-én és 2013.11.27-én is (igen eltelt egy hosszabb időszak, amikor elfelejtettek zaklatni).

A cég, akik a hivatalosan a weblapjukon feltüntetett email címre küldött megkereséseimre továbbra sem reagált, 2013 decemberében végleg kihúzta a gyufát. Úgy döntöttem bejelentést fogok tenni a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóságnál, és immáron nem emailben szóltam nekik, hanem felhívtam őket. Egy hölggyel beszéltem, amikor elmondtam, hogy mit szeretnék unott, monoton hangon mondta, hogy rendben van. Kérdeztem, hogy nem is írja fel milyen email címet kéne törölni a nyilvántartásukból? A válasz „ááá menni fog név szerint is”.

Hát nem ment, úgy tűnik nem csak írásban nem értik a magyar nyelvet, a szóbeli megértése is problémát okozott a hölgynek. Ismét felhívtam őket, és most már azzal kezdtem, hogy a hatósághoz fordulok. Na itt kérem szépen egyszer csak abbamaradtak az emailek.

No de a történet nem! Ugyanis ma reggel egy kedves email fogadott az MTAphoto stúdiótól, hogy kiválasztott vagyok és felfigyeltek rám. No, de örültem neki. Itt elégeltem meg, és most már valóban megtettem a feljelentésem az NMHH felé (tudom, h*lye vagyok, hogy nem korábban, de naiv voltam..), ma délben ajánlottan postára is adtam a feljelentést.

Reménykedve, hogy időközben felvettek egy komolyabb, értelmesebb telefonos kollegát, telefonon is jeleztem, hogy elment a bejelentés, és egyúttal tényleg töröljenek már, na. Hát azt hittem érthetően fogalmaztam, de fél 4-kor megkaptam ismét a reggel már egyszer megkapott hírlevelet. Ezek szórakoznak rajtam! Majd a hatóság büntetésén is remélem így fognak.

Gondolkodtam milyen médiumon tudnám még „reklámozni” ezt a kedves céget, de még nem ötlöttem ki. Mindenesetre jól gondoljátok meg, hogy valaha felkeresitek e őket, mert onnantól az életben nem vakarjátok le magatokról őket.

Ha tagadás lenne a cég részéről, természetesen az összes email váltásunkat megtartottam képernyőmentéssel is. Ha túl alacsony lenne a vérnyomásom, csak meg szoktam nézegetni.

Üdv!  

Hacsi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igi1 2015.07.04. 23:55:39

Így se űgy se van annak a biciklinek jó sorsa

Black Hole 2015.07.04. 23:59:13

@igi1: gondolom óvatosan haladt! Szerintem időnként meg is állt, és a kopó alkatrészeket megfújta (érted, megfújta), WD-40-el! Biztos vagyok abban is, hogy szellentés közben a seggét megemelte, nehogy szeplős legyen a nyereg!

igi1 2015.07.05. 00:08:54

@Black Hole: biztos ott tárolta a szomszéd országban a rokonoknál, oszt csak az övé és felvette a sajátját

Black Hole 2015.07.05. 00:15:24

Amúgy annak idején beszélgettünk róla, hogy mikor valakinek az autóját ellopják, az milyen szar lehet, mikor véletlen előkerül. Egyrészt amit kapott a gép, másrészt meg beülni utánuk! Nagyon szar lehet! Egyszer egy rokon örökölt egy házat. Szépen bele költözött, a lakását meg hirdetni kezdte. Egyszer aztán jött vevő. Mentek a megnézni. Basszus, tele volt nemzetiségivel. A vevő azonnal elállt. A köcsögök meg azt mondták, hogy nem mennek ki! A rendőrség azt mondta, hogy tegyenek feljelentést, aztán majd lesz valami. Amíg nincs valami végzés, vagy valami hivatalos papír, addig nem tudják kirakni őket! Csináltak egy irtózatos telefonszámlát. De legalább a telefont azonnal kikapcsolták, nem nőtt tovább. Viszont a gázt, vizet, villanyt nem kötötték ki, hiába kérték! Viszont a számlát küldték! Hiába mondták, hogy mi van, azt mondták, hogy majd ha lesz x mennyiségű fizetetlen számla, akkor meg fogják a szolgáltatást szüntetni, de akinek a nevén van a lakás, annak fizetni kell, különben menni fog a végrehajtó. Aztán persze, nem várták meg, míg valami hivatalos úton ki lehet rakni őket, hanem mentek a combosabb haverok, és kibaszták őket! De a lakást fel kellett újítani, hogy el lehessen adni! Az meg nem 10 fillér!

Black Hole 2015.07.05. 00:20:28

@igi1: biztos ott olcsóbb az alkatrész, és ott szervizelték. Lehet csak azért vitték át, hogy dobjanak rá egy dögös Barbi színt! Ott az ilyesmi olcsóbb!

igi1 2015.07.05. 00:31:29

@Black Hole: tudjukkik figyelnwk ennyi elég lesz mára

megmondanám miért, de eztet csak a tudjukkik tudják

igi1 2015.07.05. 00:35:22

@Black Hole: amibe beköltöztek a lakók ott jó környék nem lehet

valszeg ezér repült egyből onnan az örökölt házba azonnal (nem szokványos) és valszeg bodzásoké lett meginn mer szocpolból fizették

ha rendőrségi feljelentés van akkor kikötés kötelező

mert a rendőrség bűncselekmény esetén nyomoz ugye

igi1 2015.07.05. 00:49:07

Hagyjuk is mer kitilt a Hilda meginn

a spam szerintem is jó dolog

ott a spamszűrő ami meg ell az kell ami nem az meg nem

Black Hole 2015.07.05. 02:04:20

@igi1: egy teljesen normális lakótelep! Inkább a jobbak közül való. Nem menekülés szerűen költözött. Előbb rendbe tette a házat, ahova mentek. De ez egy kb 25 éves történet. Szerintem azóta inkább romlott a helyzet.

gabors 2015.07.05. 05:06:38

@Mityu Addideapénzt kft LE: ezt most komolyan mondod vagy viccelsz ???

gabors 2015.07.05. 05:48:09

@Escaped: nalam ez nem mukszik .... mi kell hozzza???

odaig eljutok hogy en vagyok a piros kocsi ... de utanna ???

Escaped 2015.07.05. 07:15:41

@gabors: Ki kell kerülni a zöld kocsit. A poén -vagy bug- hogy néha magától ,,lezavar" egy kört, hiába irányítod, többnyire működik.

gabors 2015.07.05. 07:38:50

@Escaped: most elindult ... baromira egyszeru .... azert koszi ..

igi1 2015.07.05. 10:34:53

@Black Hole: nem szoktak az örökölt házba költözni mert az általába szintén rossz állapotú, mire megkapják

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 11:30:30

@Black Hole: LOL.

Menekült téma : Az előbb fb-on ismerős lájkolta valakinek a hőbörgését, hogy fúj menekültek. Az illető szerint a bevándorló és nem fehér bőrű egyedekkel van a baj. Az illető zigó... :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 11:32:54

@gabors: Neked mi az új ebben? Hogy adathalászat van, vagy hogy nem lehet leiratkozni? :) Mert ez mind a kettő valóág.

Black Hole 2015.07.05. 12:34:30

@igi1: na, megfogtad a lényeget rendesen! :)
Akkor röviden:
Egy teljesen normális lakótelepen laktak! Örököltek egy közeli faluban egy házat! A ház régi volt, és újat építettek eléje. Ehhez, hogy megvalósítható legyen, a régi egy részét el kellett bontani, a maradék részt, meg kicsit rendbe tenni. Viszont ott akartak mindenképp lakni, hogy ne kelljen a munkán kívül napi szinten autóval oda járni. Ezért aztán ahogy az övék lett, azt a részt gyorsan rendbe tették ahol lakni akartak, és már költöztek is. Világos? Ha nem, szólj! Magyarázom tovább :)

Ja, és a faluban ahova költöztek, sok volt a lopós, akik miatt mindenképp célszerű volt építkezés alatt ott lakni, mert különben a hétfő délután oda szállított téglából kedd reggelre nem maradt volna! Itt megjegyzem, hogy nem csak a nemzetiségi lop! A szomszédom háza előtt annak idején megállt egy önrakodós teherautó! Bement a telekre, mintha a tulajdonost keresné. Mikor látta, hogy nincs otthon senki, akkor szépen felrakta az autóra a dísztéglát raklapostól, és elment. Én meg láttam, mert otthon voltam. Azt hittem, hogy sok dísztéglát vett a szomszéd, és adott el belőle. Ekkora pofátlanságra az ember nem is gondolt, hogy valaki telkéről nappal, darus autóval lopnak!

Black Hole 2015.07.05. 12:42:02

@ColT: nyehehe :)
Azzal nem az a baj, hogy cigány, hanem az, hogy hülye :)
Nekem amúgy volt cigány barátom, meg amikor vállalkozó voltam, dolgozott nálam cigány, nem is egy. El kell mondani, hogy amelyik dolgos fajta, az nagyon húzós munkaerő, és nagyon jó a kézügyességük. Csak valamiért ezek kevesen vannak.

gabors 2015.07.05. 15:25:05

@ColT: nekem semmi nem uj ebben kb 20 eve hasznalok emailt ...

ami uj hogy a posztolo leiratkozai hiszitje

gabors 2015.07.05. 15:49:38

@Black Hole: de orulok hogy nem ilyen orszagban kell elnem .... itt voltak az uj ablakok a haz meleet egesz heten

senkni nem vitte el penteken be is tettek oket ...a regit meg majd viszik a szemete. ...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 16:35:04

@Black Hole: Ennyi :D
Sajnos a normálisak aránya nagyon alacsony.

@gabors: Hát én nem csodálom, hogy felbaszta az agyát. Azt sajnálom, hogy a köcsög spammerjét nem szexuálják szénné.

Black Hole 2015.07.05. 16:38:24

@gabors: na igen, először majdnem furcsa volt ez nekem is. Gyerekek este kint felejtik a biciklit a ligetben, reggel még ott van. Nincs ez a "minden eltünik ami nincs lebetonozva" mentalitás. Persze nem ismeretlen itt sem a lopás, csak jóval ritkább. Először csak bámultunk, hogy az utcai lámpák feje a parkokban sok helyen rézből vannak, és megvannak!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 16:41:42

@Black Hole: Dunántúli kisvárosban lakva többször kint felejtettem a bringát a 90-es években, és nem tűnt el. Egyszer pár év múlva ugyanilyen helyzetben eltűnt, akkor megláttam, ahogy a boxos tolja elfelé, és visszavettem.

20 évvel később a házunk bezárt pincéjéből lopták el :D Mondjuk szerencsétlen bringa roncs volt már, de akkor is.

Black Hole 2015.07.05. 17:10:30

@ColT: azért abban az időben ennyire pofátlanul nem loptak, ez tény. Nem is értem, hogy miért engedték ezt a dolgot ennyire elfajulni? Pedig már a komcsi világban sem voltak kisangyalok, de ennyire nem volt durva a helyzet. Akkor is loptak a gyümölcsösből ezt-azt, de azért nem tarolták le az egészet. Annak idején a legdurvább az volt, mikor egy Fehérvárhoz közeli faluban éjjel a disznót fejszével fejbe csapták az ólban, kivágták belőle a négy sonkát, meg amit könnyen le lehetett vágni róla, a többit meg ott hagyták. Az öreg tulaj meg reggel megtalálta a vérbe fagyott maradékot. Amúgy azt is tudták, hogy kb melyik család volt, de senki nem mert velük ujjat húzni! Még a körzeti rendőr sem.

Black Hole 2015.07.05. 17:21:43

Mondjuk ehhez, hogy idáig süllyedjen a helyzet, a rendőrség is asszisztált rendesen. Haverom ment haza, kb 12 évvel ezelőtt. Egy brancs körül állta, és a kb 9 éves gyerek zsebelte ki. Felnőtt, büntethető korú férfi nem nyúlt hozzá, csak szóltak neki, hogy jobb, ha hagyja magát, mert baj lesz! Elvették persze mindenét. Azonnal ment a rendőrségre, ahol azt mondták, hogy ugyan már, péntek délután mit akar? Majd tegyen hétfőn feljelentést! A srác mondta, hogy még azt is tudja, hogy hol laknak, mert mikor megy meccsre, ott megy el a házuk előtt, és simán megismeri őket! Ha most mennek, talán még a cuccai is előkerülnek. Mondták neki, hogy nem úgy van az! Menjen vissza hétfőn! Ez akkor mi, ha nem asszisztálás a bűnözéshez?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 18:05:12

@Black Hole: A körzeti rendőr kivel mer? Azt is tudják, hogy a környékbeli falukban ki tör be, csak nem tudják rájuk bizonyítani.

Az emberi jogi aktivitással sikerült átesni a ló túloldalára, szerintem.

igazságos 2015.07.05. 18:30:04

Ezt a Gyurcsányt se értem:

Ha én támogatom a melegeket, az OK, de 1 POLITIKUS NEM LEHET HOMOFÓB!?

Nincs neki joga homofóbnak lenni!?

Mindenki támogassa a melegeket, vagy megdöglesz!?

Na, itt kezdődik az, hogy így nem lesz népszerűbb egy csoport, ha az ellenfél jogait is csorbítod.

Értem én azt is, hogy a melegek elfogadására kell koncentrálni, de

NEM ERŐSZAKOS MÓDSZERREL, amibe néha Kulka János és Alföldi is átmegy.

Ha nem tetszik az, hogy a melegeket pártolod, azt is EL KELL FOGADNI.

Itt szúrja el mindig az ország.

igazságos 2015.07.05. 18:41:05

Ilyenkor nyugodtan lehet az Egyenlő bánásmód Hatósághoz fordulni, mert egy képviselőnek nem kötelessége szeretni a melegeket.

ja, és egy végbélnyílásnak nem feltétlenül kell szőrösnek lennie

hogy miket tudnak ezek a politikusok kinyilatkoztatni XD

igazságos 2015.07.05. 18:43:09

Komolyan mondom, elmegyek politikusnak, jelöltetem magam.

:)

gabors 2015.07.05. 19:02:40

@Black Hole: itt mint irtam NEM tunik el semmi ... vannak itt is hazmesterek" vagy a helyi megfigyelok ... neighbourhood watchman ...

es mukodik ha valami nem kosher en is hivom a yardot es jonnek es korulneznek ... (ezert fizetem az adot ... basszak meg) ....

ezert van az hogy nem kell igazan rinyalnom hogy kb 3000 dollar uj ablak ott volt kb 4 napig mig be nem tettek a szomszedok is hivtak volna a rendoroket ha valaki kezdte volna felpakolni a cuccost az ejszaka kozepen ...

Black Hole 2015.07.05. 19:22:20

@gabors: annak idején a sógor nézett hülyén, mikor A Canadából haza látogató nagybátyja kérdezte, mikor beugrottak a boltba és zárta az autót, hogy "faszér zárod, mindjárt jövünk nem?".
Amúgy a rendőrségi műsorban, ami kb olyan, mint a Kékfény volt, most kezdték el itt súlykolni, hogy az autót, és a lakást zárni kell! Kb Román és Bulgár EU csatlakozás óta. Egy darabig csak egyszerűen nem értették, hogy mi van? Évek kellettek, mire leesett nekik a 20 fillér.

igazságos 2015.07.05. 19:25:06

@gabors: ugyan, ezek mindenhol ott vannak, Amerikában is.

mondjuk nem hagynék ki Detroitban 4 ablakot

gabors 2015.07.05. 19:26:55

@Black Hole: ezert nem megyek haza csak 5 evenkent akkor is csak mert szuleim miatt es mivel kb apam merete vagyok az o ruhaiban jarok ... . igy nem vagyok turista .... orban/gyurcsany persze bekaphatja ... ezzerrel

gabors 2015.07.05. 19:34:32

@igazságos: szar kornyeken jarhattal Detroitban is ... 75-85%-ban nem kell aggodni majd hagyma is megmondja mi van ...

de itt jon a rendor es ha egy barom cigany vagy es ellen is allsz akkor lelonek ... nix ugri bugri... igy is kell ..

rendor kijon (mert kijon) es mindenki tudja hogy erdemes odafigyelni mit mond legyel feher/fekete/sarga/barna/lila/ barmi es nem szaroznak .. mert majd a birosag eldonti kinek van/volt igaza ... de nekik VAN intezkedesi joguk es stukker is ha kell

igazságos 2015.07.05. 19:39:27

@gabors: akkor ha ez így lenne, nem fogdosnának játékfegyvereket a rendőrre, mer tudják, hogy úgyis kinyiffannak

oszt mégis egyre több a hülye bekattant nálatok is

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 20:02:17

@gabors: Utána meg hisztiznek a jogvédők. De a magyar rendőrség hozzáállásával ott már rég szétszedtek volna mindent.

atörökkk 2015.07.05. 21:02:01

Olyan meleg van, hogy pina.

Black Hole 2015.07.05. 21:07:01

@gabors: én sem viszem túlzásba. Egyszerűen 10 fillér áfa-val nem akarok ezeknek a tetveknek a luxus életéhez hozzájárulni. 8,5 éve voltam utoljára. Ha valakire kíváncsi vagyok, veszek neki repülő jegyet.

igazságos 2015.07.05. 21:22:04

@atörökkk: végül is nálatok a segglyuk is egy pina

beszéljünk mocskosul ma

igazságos 2015.07.05. 21:38:38

@atörökkk: te kezdted, akkor kapd meg a ...

igazságos 2015.07.05. 21:41:51

a pina is lehet szőrös, nem csak a segg

válogatósok manapság a politikusok

igazságos 2015.07.05. 21:49:12

bezzeg ilyen Nancy - félékhez azért simán elmegy akármelyik nős pali, nem számít, mennyien hánytak már bele abba az edénybe előtte

igazságos 2015.07.05. 21:54:25

szóval nem értem a szőrös segg miatti finnyáskodást

abban a korban, amikor a pasik műkörmöshöz, gyantáshoz és hajbeültetésekre járnak

meg botoxkezelésre

venszivar 2015.07.05. 22:10:20

@igazságos: olyan mocskos a szád, hogy nem csoda,hogy egy normális srác szóba sem áll veled....

igi1 2015.07.05. 22:21:46

@venszivar: csak írãsba mer amúgy nem mernék odamenni szóba :)

Manyecska 2015.07.05. 22:32:39

@igi1: itt mindig tanul az ember..xd ha mast nem anyazni.;-)

Manyecska 2015.07.05. 22:36:01

@igazságos: az kiaràk? Jut eszembe benne leszek egy regeny uccso ket fejezetebe.megirnak;-) lehet en leszek a gyilkos.xd on

Black Hole 2015.07.05. 22:44:01

Fejezzük be a komolytalankodást, mert baj lesz!

igi1 2015.07.05. 22:47:59

@Black Hole: ha majd nem leszek itt na akkor lehet pánikolni!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.05. 23:56:52

@igi1: a vasedenyhez kepest

USA -Japan donto kovetkezik:)
7-tol

igi1 2015.07.06. 00:18:53

@hagyma: jóhogynem usa-antarktisz döntő

ezek a apánok hogy nem tűntek még el

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 00:21:37

@igi1: ugy remlik - nem tuti - ok nyertek a legutobbi vb-t
noi focirol beszelunk amugy

igi1 2015.07.06. 00:45:22

@hagyma: ha női focit ézel akkor nem vagy meleg!?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 00:51:16

@igi1:
hat ha noket nezek, valoszinu nem
bar ez sport nem vanilia fagyi
a dontot kotelezo megnezni
mi jatszunk a jappokkal
nem less egyszeru
Maryvel szemunk a kepernyon
sor hideg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 01:06:00

ketto - nulla
meg mindig ide:)
5 perc alatt:)

gabors 2015.07.06. 01:18:08

@igazságos: "nem fogdosnának játékfegyvereket a rendőrre, mer tudják, hogy úgyis kinyiffannak"

igen van egy kisebbseg akik szerint a rendor az ellenseg ... kb ezert is van hogy nem feher tizeneveseket szoktak nem is veletlenul leloni hanem feketeket ..

ott ugy megy jo jani 20 ember szeme lattar lelovi a jozsit mert rosszul nezett az o bararnojere rendor kijon (mondjuk nem egy) es akkor a 20 bol 20 nemhogy nem latott semmit meg fel is jelentk a rendoroket zaklatasert .. .na annak a 20%-nak ezert szar mert MINDENKI ciganyt lat mindegyikben ... errefele nem laknak ilyenek ... (amugy nem vagyok rasszista csak hiszek a statisztikaban ... )

gabors 2015.07.06. 01:23:54

@igazságos: "oszt mégis egyre több a hülye bekattant nálatok is "

ez sem igaz, megint csak en hiszek a statisztikanak, ... az ilyen bekkattant tomeggyilok kb azonos az elmult 20-30 evben ... most Te is tobbet latsz belole meg mi is mert van internet meg egy csomo TV csatorna ...

mar irtam tobbszor hogy a sajtobol (direkt irom az ememetali miatt) ugy tunik hogy a rendorok mint orultek gyilkolnak le artatlan embereket .. kozben a szamok azt mutatjak hogy egy a haromhoz az arany az "artatlanul" lelott civil es rendor versenyben a rendorok nem a nyero oldalon vannak 3x !!! ...

az az artatlan feka srac ferguson-ban cska 10 perccel korrabban rabolt ki egy trafikot/kisuzletet ... es neki allt feljebb mikor a rendor szolt hogy ugyan mar menjen fel a jardara ... igy kezdodott aztan a rendor lelotte a vegen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 01:26:12

@gabors: ne okoskodj, nezd a vb dontot
bar tudom ez cask a szegeny also kozeposztaly szorakozas, mint a lotto es a baseball
a felsokozeposztaly millimeterezi a benzin fogyasztasat

gabors 2015.07.06. 01:28:57

@Black Hole: ugy ahogy mondod !!!

egy regi ismerosom mondta mikor valaki a csaladban hisztizett hogy nem vittem azonnal haza a nagybacsi hamvait ... quote "repulo megy innen is oda nem csak egy iranyu..."

De apam mar 75 korul jar anyam is 70-en tul igy miattuk (de tenyleg csak miattuk megyek haza) par evenkent ..

gabors 2015.07.06. 01:31:33

@igazságos: ha nem homokos/meleg akkor az teljesen normalis hogy felre baszzon sot attol lesz sikeres lasd Clinton ...

hetero segbebaszas is rendben csak vanilia fagyit nem szabad kozben nyalni

de ha meleg akkor eg szakadjon ra merthogy meg "jogilag" hazasodni is akar ...

gabors 2015.07.06. 01:34:45

@hagyma: egyelore jol allnak a lanyok !!!! (persze a fele biztos meleg nem is ertem hogy birod nezni )

gabors 2015.07.06. 01:38:21

@hagyma: "a felsokozeposztaly millimeterezi a benzin fogyasztasat"

ettol is lesz felsobb :-) ...

Black Hole 2015.07.06. 01:40:54

@gabors: persze, szülőket meg kell nézni időnként. De engem sajna már ez sem köt oda. Akkor meg minek menjek?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 01:42:18

@gabors: gondolog
egeszseges ferfi vagyok, semmi gondom a lesbikus nokkel
de az Ok hazassagat sem tamogatom

gabors 2015.07.06. 01:42:41

most nezem annyi a feta-nak ... lehet menni gorogbe megint olcson ...

gabors 2015.07.06. 01:44:09

@Black Hole: en is mindig ugy jovok el hogy lehet ez volt az utolso hogy talalkoztunk bar minden heten beszelunk skyp-on de az nem ugyanaz ...

gabors 2015.07.06. 01:50:30

@hagyma: szerintem nem is keri toled senki hogy tamogasd ...kulonbozo vallasuak hazassagat sem tamogatotd ?? kulonbozo "rasszok" hazassagat sem ?? ez mind isten ellenes dolog vagy volt valamikor ...

nem is olyan regen az angol kiraly lemondott mert nem veheetett felesegul egy egyszeru amerikai not !!! milyen nevetsegesnek tunik ez 70 evvel kesobb ...

unokaid is nevetni fognak hogy nagyapjuk mit gondolt ... mert internet forever ott lesz

Black Hole 2015.07.06. 01:51:32

@gabors: ez nem egyszerű, ez tény. Szomorú dolog az, hogy az ember nem él meg normálisan a saját hazájában. Pedig aztán én sem tátott szájjal vártam a sült galambot.

A görögök meg tiszta lököttek!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 01:55:26

@gabors: en megnyugtatlak
az unokaim sem fogjak tamogatni a meleghazassagot
a hazassag egy ferfi es egy noz kozott jon letre szerelem okan es csaladalapitas celjabol
a vegbelet meg nem szexre teremtette Isten
amirol Te makogsz, ott az a differencia, hogy no es ferfi kapcsolatarol beszelsz
es meg egy en nem itelem el a melegeket
de ellene vagyok a hazassaguknak es a gyerek orokbefogadasnak
/tudom ez a feher kozeposztaly alja, aki most tavozik es megnezi a masodik felidot/
neked meg sok csokolozo ferfit kivanok a jovoben

gabors 2015.07.06. 02:04:54

@Black Hole: en nem gazdasagi menekultkent elem meg ezt ... most mar tobbet eltem az usa-ban mint Mo-on ha az eveket szamolom ... es vegul is a teljes felnott eletem itt toltottem ...

de valoban szomoru hogy az orszag ugy egeszeben nem megy elore szinte semmit (vannk jobb utak vannak uj varosnenyedek .. ez ketsegtelen) de mikor videken voltam aprilisban az emberek ott ROSSZABBUl elnek mint 1990-ben mikor elmentem ... voltam az ugynevezett harmadik vilagban is tobbszor sajnos a magyar falvak (itt most eppen nograd megyerol van szo) kozelitenek afele ... meg nem Haiti vagy afrika de India mar ott van ...

a 90-es evek vege fele (97-98 ban) majdnem visszakoltoztem ... szerencsere foleg csalad es egy ket ismeros lebeszelt mondtak varjal meg 5 evet ... es milyen igazuk lett...

nem vitas a felso tizezer mar elerte az EU-t the 90% ROSSZABBUL el mint a kadar alatt

gabors 2015.07.06. 02:12:01

usa japan 5-2 .... !!!!

Black Hole 2015.07.06. 02:21:57

@gabors: jó neked, hogy olyan fiatalon oda kerültél. Nagy hiba lett volna vissza menni. Azt hiszem nagyot hibáztam ott, hogy mikor a határok megnyíltak, nem húztam el, hanem hittem abban, hogy sok munkával majd megyek valamire. De egy olyan országban, ahol egy vállalkozónak bármikor a pofájába röhöghet fizetés helyett a megrendelő, és ezt következmények nélkül megteheti, ott nehéz megélni. Abban az országban nincs jog.

gabors 2015.07.06. 02:26:17

@hagyma: "a hazassag egy ferfi es egy noz kozott jon letre szerelem okan es csaladalapitas celjabol"

most az "es" fontos-e mert akkor egy csomo hazassag nem johetne letre pl. idosebbek, meddok stb.

a lenyeg az hogy a SCOTUS-s sem igy gondolja mar ...

a hazassag egy jogi kategoria nem erzelmi/vallasi stb... istennek nincs sok koze mindehez ... (szerencsere)

orokbefogadassal is mi a gond egy csomo hetero hazaspar tobbet art a sajat gyerekeinek mint egy nem tradicionalis csalad ..... erre is vannak statisztikaka amikben jobban hiszek mint redneck varosi legendakban ...

Tisztan arrol van csak szo hogy ha ket no vagy ket ferfi akar jogilag hazassagban elni akkor pont annyi, nem tobb es nem keveseebb, joguk van mostantol ... amugy 10 eve igy volt ez mar Spanyolban pedig azok eleg katolikusok birnak lenni ... sot tobb mint 30 allamban legalis volt mindez ...

de mindig vannak konzervativabbak ... amivel nincs is semmi gondom ... csak ha mindig ugy tortenne minden ahogy a konzervtivok akarjak NC-ben meg mindig lenne "for whites only" ivo kut a palyaudvarokon .... (is)

gabors 2015.07.06. 02:30:02

@Black Hole: hasonlokat halottam ismerosoktol es csaladon belul is eleinte el sem hittem ... csak hisztiznek ... gondoltam mert valami nem jott ossze ...de most mar tudom hogy ez sajnos allami szinten ment ugy szocik alatt mint most mar harmadszor a fidesz alatt az utolso valamennyire normails kormany az elso volt ... meg nem jottek ra hogy kell rabolni ....bar a dilettantizumssal talan mindennel tobb kart okoztak FKGP ... es a nem ugynok Antal ...

gabors 2015.07.06. 02:34:58

egesz jo a meccs ... 53 ezren vannak a noi foci meccsen nezok

ennyi egy ev alatt nincs osszesen a legtobb magyar stadionban ...

regi szep idok nepstadion tele !!! egy kettos rangadon !!1

de Vacon is voltak 10 ezren nem egyszer mikor Varadi jatszott es felkerultek NB1-be ...

gabors 2015.07.06. 02:52:39

hagyma koszi hogy szoltal !!! tenyleg jo meccs volt (bar lattam a usa germany-t ami szerintem az igazi donto volt itt a japanoknak semmi eselye nem volt)

Black Hole 2015.07.06. 02:58:37

@gabors: azért az, hogy egy magamfajta vállalkozó dolgozott egy nap 25 órát, és csak egy helyben topogott, míg a volt párttitkár meg vett hitelből (mert ő kapott, én nem) egy telephelyet, aminek az udvarából eladott egy teherautót, és már nyereséges is lett, elég durva dolog. Aztán nem csinált semmit, csak a helységeket kiadta bérletbe, és azóta is él, mint hal a vízben. Ehhez szerintem nem kell ész. A másik tróger meg sikkasztott 700 milliót, a cég tönkre ment, valaki feljelentette, akit aztán ő perelt rágalmazásért. Ugye annyi pénzből futja jó ügyvédre, és simán nyert. A sikkasztást soha nem varrták a nyakába, mert nyilván pár millióból simán kimosakodott. Aztán röhögve megvette a céget, amit előtte leamortizált, persze fillérekért. Azóta is jól van. Arca nagyon nagy. Ezek után, ha épp ésszel bele gondolsz, ahol ilyen emberek vágták zsebre az országot, hogyan lenne már fejlődés? És még ma is ők vannak ott mindenhol.

gabors 2015.07.06. 03:23:21

@Black Hole:

I feel you no worries !!!

csak vannak itt akik szerint me vagyunk a hujek ...

volt olyan is aki pont annyi idore tunt el amennyi alatt elevult a nehany milliardos szekhazugy most megint ott van a bogracshoz kozel ...

nekem is vannak rokonaim is, akik igy elnek jol es csodalkozik hogy NEM KERESTEM meg .... mikor 5 ev utan voltam otthon errol ennyit ... sokan fikazzak az usat-t nem csak itt mas magyar online blogokon ... de nem veszik eszre hogy itt egyelore meg jogallam van Mo-on meg sajnos soha nem volt es egyre rosszabb ebbol a szempontbol ...

lasd CBA most piackent nyitva tarthat .... es a tobbi "okosban" mukodo dolog ..

mikor voltam otthon ket het alatt legalabb 20x halottam hogy "szamla kell ???"

gabors 2015.07.06. 03:25:48

meg olyan is volt hogy etterem mondom fizetnek ... megkerdeztek hogy kell-e szamla ....

mondtam nem erdekelt volna, de ha mar megkerdezted (mert le is tegezett a kislany aranyos volt nem mondom) akkor IGEN kerek szamlat es raadasul hitelkartyaval fizettem hogy legyen nyoma !!!

Black Hole 2015.07.06. 03:52:44

@gabors: ez a CBA dolog kész vicc! De ha egyszer megtehetik...
Amúgy ez a magyar adózási morál érdekes. Egyszerűen nem akarják felfogni, hogy az ország működéséhez szükség van az adó befizetésére. Ugyanakkor te se szívesen fizetnél adót ott, ahol nem az ország javát szolgálod vele, hanem néhány nagyfejű zsebét tömöd. De meg az egész adórendszer nagyon pofátlan (ha nem vagy benn a kiskosárban). Egy ismerős feketén dolgozott sokáig. Egyszer aztán bukott. 1,2 millió büntetést kellett fizetnie. Simán kicsengette. Aztán azt mondta, hogy nem akar tovább idegeskedni, és elkezdte teljesen szabályosan csinálni. 2 éven belül jelzálog volt a házán, mert agyon nyomták az adók.

gabors 2015.07.06. 04:40:03

@Black Hole: "Amúgy ez a magyar adózási morál érdekes. Egyszerűen nem akarják felfogni, hogy az ország működéséhez szükség van az adó befizetésére."

ez egy valos es nagyon sajnalatos orokseg a volt szocializmusbol .. meg mindig nem halt ki az a nemzedek (az enyem es a tied is gondolom) aki szerint az "allamot" atbaszni szinte kotelezo "csak a hulyek" fizetnek adot meg a hasonlok ...

tudom igy van meg mindig mert mikor nekem jott jol ugyesben el lehetett intezni barmit a varoshazan ugyan nem fizettem penzt, de ismerettseg alapjan se varakozni nem kellett, senki nem firtatta azt sem hogy mar evtizedek ota nem elek otthon ... minden kartya megvolt azonnal ...

gabors 2015.07.06. 04:41:47

@gabors: ja es ugyanezek a hivatalnokok akik majd epitik es intezik a "menekulteket".... tragedia ... de ez van

gabors 2015.07.06. 06:04:52

@Black Hole: index.hu/tudomany/tortenelem/2015/07/05/a_balatoni_atveres_legszebb_40_eve/

itt egy jo pelda hogy mi volt es mi mentodott at sajnos ... kell meg ket nemzedek hogy valami normalis is legyen (de lehet soha nem lesz a balkanon nem lehet civilizaciot epiteni)

joska61 2015.07.06. 10:02:17

Írjak neki hasonló 345 történetet? Csak ennyi megy fejből, a többinek utána kéne nézni...

Black Hole 2015.07.06. 11:51:45

@gabors: mi nem érjük meg, hogy ez a mentalitás kiveszik onnan. Talán soha nem is fog. Ami érdekes számomra, hogy akik ide jönnek, azoknak a 80 százaléka is azt keresi, hogy hogyan lehetne feketén dolgozni. Egy srácnak pl konkrétan ajánlotta valaki, hogy csináljon vállalkozást, hozza neki a munkát. Erre az ökör azt mondja, hogy nem hülye ő! Fasz fog adózni! Majd ha lesz itt annyi munkában töltött ideje, hogy jogosult lesz a munkanélküli segélyre, akkor szépen kirúgatja magát, felveszi a segélyt, amellett meg dolgozik feketén. Aztán mikor mondom neki, hogy az ország, ahonnan jött, ettől a mentalitástól ment tönkre, és nem kellene itt is ezt csinálni, akkor meg néz rám, mint egy hülyére! Mert ugye, adót fizetni nem akar, de legyen fasza betegellátás, meg majd annak idején jó magas nyugdíj!

gabors 2015.07.06. 13:29:50

@Black Hole: itt is dolgoznak sokan feketen de szinte min bevandorlo ... akiknek nincs is mas valasztasuk... nekem nem is veluk van bajom hanem akik dolgoztatjak oket tobbseguk kozeposztalybeli feher republikanus "torveny tisztelo" small businessman akiket agyon adoztatnak mondjak ok ...

Black Hole 2015.07.06. 17:04:05

@gabors: ez a réteg mindenhol megvan! Talán ők azok, aki nem jönnek rá soha, hogy a baj nem a bevándorlókkal van, hanem az ügyeskedő, kisstílű faszkalapokkal. Ez a réteg sokkal nagyobb, és sokkal nagyobb kárt okoz a társadalomnak, mint az a pár szerencsétlen, aki menekül valahonnan.

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.07.06. 19:12:25

@gabors:

"ezt most komolyan mondod vagy viccelsz ???"

Komolyan, pl takarítóeszközöket forgalmazó cég hírleveléről ha jól emlékszem harmadszori próbálkozásomra sikerült leiratkozzak. Fotósbázis vezetője kirakott a találmányából, de a hírlevelét megint küldözgeti. :) Mail gyűjteményembe már raktam egy "kéretlen szarok" mappát is. :D :D

kakukk11 2015.07.07. 18:08:27

de kurvára ráérsz bameg
süti beállítások módosítása