Tékozló Homár

A leiratkozásmentes hírlevél szolgáltatás

2015.07.03. 14:48 | Homár Hilda | 242 komment

logo_mtaphoto_white.jpg

Figyelmetlenség vagy agresszív marketing? Ki tudja, mi áll a 4 éve húzódó ügy mögött. Pedig kevés idegesítőbb dolog van spamelésnél, nem beszélve arról, hogy kötelező feltüntetni a levelekben a leiratkozási lehetőséget, ami 1-2 kattintás, egyáltalán nem telefonos megoldás kell, hogy legyen. 

Sziasztok!

Megosztanám veletek történetemet az MTAphoto nevezetű fotós céggel, na ha más nem, ez a cég biztosan megérdemli, hogy „öregbítsék a jóhírét”..

Kb. 4 éve kerülhettem kapcsolatba a céggel, amikor még kis csitriként, a fővárosba felkerülvén én is hirtelen modell akartam lenni (csak pillanatnyi hülye ötlet volt, tényleg). Aztán kicsit később rádöbbentem, hogy ennél értelmesebb életcélok is léteznek, így leiratkoztam (volna) a hírlevelükről. Persze nem sikerült, hiszen akkor itt véget is érne a történet.

2012. szeptemberében szövegesen is megírtam nekik, hogy legyenek szívesek kivenni a levelezőlistájukból. Sajnos a levelem, illetve a kérésem nem ért célba, így ismét írtam nekik emailt 2012.09.14-én és 2013.11.27-én is (igen eltelt egy hosszabb időszak, amikor elfelejtettek zaklatni).

A cég, akik a hivatalosan a weblapjukon feltüntetett email címre küldött megkereséseimre továbbra sem reagált, 2013 decemberében végleg kihúzta a gyufát. Úgy döntöttem bejelentést fogok tenni a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóságnál, és immáron nem emailben szóltam nekik, hanem felhívtam őket. Egy hölggyel beszéltem, amikor elmondtam, hogy mit szeretnék unott, monoton hangon mondta, hogy rendben van. Kérdeztem, hogy nem is írja fel milyen email címet kéne törölni a nyilvántartásukból? A válasz „ááá menni fog név szerint is”.

Hát nem ment, úgy tűnik nem csak írásban nem értik a magyar nyelvet, a szóbeli megértése is problémát okozott a hölgynek. Ismét felhívtam őket, és most már azzal kezdtem, hogy a hatósághoz fordulok. Na itt kérem szépen egyszer csak abbamaradtak az emailek.

No de a történet nem! Ugyanis ma reggel egy kedves email fogadott az MTAphoto stúdiótól, hogy kiválasztott vagyok és felfigyeltek rám. No, de örültem neki. Itt elégeltem meg, és most már valóban megtettem a feljelentésem az NMHH felé (tudom, h*lye vagyok, hogy nem korábban, de naiv voltam..), ma délben ajánlottan postára is adtam a feljelentést.

Reménykedve, hogy időközben felvettek egy komolyabb, értelmesebb telefonos kollegát, telefonon is jeleztem, hogy elment a bejelentés, és egyúttal tényleg töröljenek már, na. Hát azt hittem érthetően fogalmaztam, de fél 4-kor megkaptam ismét a reggel már egyszer megkapott hírlevelet. Ezek szórakoznak rajtam! Majd a hatóság büntetésén is remélem így fognak.

Gondolkodtam milyen médiumon tudnám még „reklámozni” ezt a kedves céget, de még nem ötlöttem ki. Mindenesetre jól gondoljátok meg, hogy valaha felkeresitek e őket, mert onnantól az életben nem vakarjátok le magatokról őket.

Ha tagadás lenne a cég részéről, természetesen az összes email váltásunkat megtartottam képernyőmentéssel is. Ha túl alacsony lenne a vérnyomásom, csak meg szoktam nézegetni.

Üdv!  

Hacsi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Host 2015.07.03. 14:51:12

Blokkolni a feladót nem megoldás? Érdemes erre ennyi időt elcseszni?

ancsika 2015.07.03. 15:00:59

Ne legyél más... modellnek való eszed van...

sarostehen 2015.07.03. 15:03:33

SPAM szűrő csodákra képes..

Kb 2 klikk beállítani... de nem.. te évek óta ezen túráztatod magad.. hát gratulálok.

Amúgy nekem is volt hasonló.. csak én fogtam és a domain tartományt feketelistára tettem a szervereinken.

Azóta csend és nyugalom :)

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.03. 15:34:58

Ekkora problémát!
Hüje haverem nagyon régen valami badoo lapon bejegyzett engemetet.
Mégannyi buzeráns ajánlatot kaptam, udvarlással egybekötve, hogy majd nem kedvem lett beállni közibük.
Olyat is írtak: "nefélj nem fog fájni"....
Nabzd+!
Törölni nem tudtam hol kell, gondoltam egyet, betettem egy torzomborz hajléktalan pofalemezét aki egy kartonlapon feliratot tart:
"Gazdag hölgyek ismeretségét keresem eltartásom céljából"
Na azóta több eve semmi. :-)

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.03. 15:40:33

Repül a....... repül a..... Péter!

Mi ez a pangás? Punnyadtok a repülő napi napon?

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.03. 15:46:43

Hacsi!
Több emil cím, és meggondoltság, kinek melyiked adod oda.
Van olyan emil címem nekem is amikek. 1% sem olvasom el. Azonnal kuka!
Na ezt adom ki a zaklatóknak.

homar-fan 2015.07.03. 15:49:28

Na mert 1 klikkel spamba baxni a feladót nem lett volna egyszerűbb?

Lehet mégis modellnek kellett volna menni (vagy az Aldiba, esetleg őstermelőhöz).

LatexMátrix 2015.07.03. 15:50:23

A levelezőlista fogalmával tisztába kéne jönni.. ahogy a feljelentésével is. Akkor is, ha nem érzed szükségét. Nem ért célba, bizonyára. Az fel sem merült, hogy simán csak telibe szarták?
@sarostehen: amint azt nyilván te is sejted nem mindenki született domaintartomány-tiltogatásra. Mint tudjuk a párhuzams univerzumok egyszerre léteznek. Van egy ún. vadászpárhuzamos világ, na, a posztolók onnan teleportálódnak a posztírásuk idejére. Felháborítto.

gabors 2015.07.03. 15:57:25

minden normalis levelzo programban lehet kuldot vagy akar domaint is blokkolni .. (igaz ez eszi a bandivittet)

szinten lehet szolgaltatonak jelezni hogy "abuse" van es blokkoljak neked

remelem nem ez a hetvegi mert akkor keserves lesz ... .ebben csak a felperzselt biteket lehet sajnalni ...

mert ha mondjuk 1996-ot irnank (nekem akkor tajt volt eloszor emailem lehet 1995??) es akkor lenne ekkoa huho a spam na az valami de 2015-ben ????

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.03. 15:59:37

azert az
"ezek szorakoznak rajtam"
es az ezek szorakoznak velem kifejezesek kozott van arnyalatnyi kulonbseg

a tortenet meg meg 7 veginek is gyenge
ez legyen a legnagyobb problemaja az eletben

gabors 2015.07.03. 16:04:47

@sarostehen: na igy dolgozik a szekely csavo ...

en is sysadminkent nyomom azert domaint-t feketlistazni ahhoz vagy nagyon kicsi a "rendszer" es igy van hozzferesed mindenhaz akkor nem egy vasz isz dasz....

vagy joval magasabb posztban kell lenni valakinek, csak azok a csavok altalaban nem tudjak hogy mi a domain ... ilyenkor meg zarul be kor es a levart szalak megint nem ernek ossze (amig igi ide nem er)

otthoni sajat domain sajat mail szerver itt nem jatszik mert az nyilvan nem mezei nyul kategoria ... (azokra nem er loni ilyen hamar hogy hogy nem iptables rulokat teszel ide hogy blokkolja a port 25 ot vagy ilyesmik)

de valoban akarmelyik (normalis) mail program tudja ezt bar ez csak utolag halottnak csok szintjen megoldas

Manyúúl holnap is nyúúúlni fog mint a tak 2015.07.03. 16:06:36

@atörökkk: azért ez ide most kevés lesz. Semmi posztoló, $D{77"x###@ĐĐ]$4! meg ilyenek?
Pedig, ha valaki, ő megérdemli.

Posztoló! Te komolyan zaklatásnak veszel évi egy kéretlen levelet a mélfiókodba? Akkor te még nem találkoztál olyannal, aki tényleg zaklat. Szívja a véred. Állandóan keresi a társaságod, veled akar beszélgetni,... te igazából vagy nagyon csúnya vagy, vagy szerencsés.

gabors 2015.07.03. 16:06:57

@hagyma: nem tudhatod lehet rajta (IS) szorakoznak mert vannak fasza kepeik rola (IS) amit kuldozgetnek szejjel mint a forgoszel ...

amugy latszik a 3000 konyv .... :-)

ja amugy ott meg nincs hetvege csak itt unnep a pentek 3 julius mert a Ti felszabadulasotok (nem Aprilis 4) az eppen szombatra esik ...

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.03. 16:13:30

A legxarabb az emil levélben, hogy nem tudok rá bélyeget ragasztani.

LatexMátrix 2015.07.03. 16:13:56

@Manyúúl holnap is nyúúúlni fog mint a tak: azt foglalta össze, amit én sok szóban. Innen nézve frappáns. Posztoló meg: fogalomzavar minden szinten. Bezzeg az egyszerű száját azt ki tudja nyitni nagyra. Arányba kéne állítni a ketőt.
@gabors: miféle sávszélességet esz egy tiltás? Hogy nem tölti be/le? Világitzsd már meg ezt. A 2. kommented enyhén kusza lett.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.03. 16:14:31

@gabors: mar 3002, mostanaban ritkabban olvasok
inkabb cask a spamjaimat
ma nem, de holnap melo:)

gabors 2015.07.03. 16:33:38

@LatexMátrix: "miféle sávszélességet esz egy tiltás? Hogy nem tölti be/le? Világitzsd már meg ezt. A 2. kommented enyhén kusza lett. "

ok "ligths on" ...

amugy van alapfogalmad hogy az internet hogy mukodik ??? tcp es portok es protokollok szintjen ??? ha nem itt akar be is fejezheted es akor lights off

Szoval mikor tiltasz valamit a levelezo programoddal/winfosdefenderrel/egyebb "virusgyilokkal" legyen az kuldo/domain vagy barmi mas az akkor lep eletbe (nyilvan ezt mar nem vilagitom meg ha addig elsz sem) mikor a level "kezbesitotdik" a TE gepeden .... ha csak webmailszart hasznalsz akkor csak a szolgaltatod bandwidth-jet (es tarhelyet) bassza el a spam ha lokalis email kliensed van akkor egeszen a "gepedig" megy el spam ... mondjam hol veszik el bandwidth ??? vagy erted mar...

na most mivel en rendszerekkel foglalkozom es latom hogy mi FIZETUNK letoltott bitekert (ami a szolgaltato rankszant routeren atmegy) ... igy van ertelme annak hogy a mail szerver (ami fogadja a spam-et) mar ott megalitsa a folyamatot (vannak ugyesebbnel ugyesebb modszerek) ... ekkor nem fizetunk csak kb egy vagy ketto tcp packet-ert... (ezt mar nem csinalom de 5 evig sendmail-t is adminisztraltam es nem is voltam kispalyas benne meg most is megy otthon ...)

egyebb megvilagitast ???

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.03. 16:34:07

"Majd a hatóság büntetésén is remélem így fognak."
Vagy ugyanúgy lesz*rják, ahogy a többi ilyen cég, és amikor kamuból becsődöltetik, a tulaj ugyanúgy továbbáll az összes lehúzással szerzett lóvéjával, mint az összes többi ilyen.

gabors 2015.07.03. 16:36:25

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: miert ... nyomtasd ki letter/A4-re azt akkor rafer egy csomo belyeg

gabors 2015.07.03. 16:45:14

@LatexMátrix: "miféle sávszélességet esz egy tiltás? "

igazad lehet, amit mondani akartam hogy "ettol fuggetlenul is" eszi a spam a savszellesseget ... a tiltas helyettol fuggoen egeszen akar a felhasznalo gepeig ... vagyis minnel "feljebb" erdemes ezt megtenni .... igy mar jobb ???

vannak statisztikak nagyobb rendszerekrul ahol 90% koruli a spam...

atörökkk 2015.07.03. 17:14:09

@hagyma: pont ahogy te szoktál írni, ezt legalább még te is megérted.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.07.03. 17:15:18

@gabors: HIIÍÍJJNYE! Akkor még legyet is agyon lehet csapni vele! Meg ablakot puceválni is jó! :-)

Aureliano Buendía 2015.07.03. 17:36:39

én azért megértem a posztert, még akkor is, ha elegendő lett volna spma-be irányítani a leveleket.

gabors 2015.07.03. 17:54:08

@hagyma: 3002 ???? nem viszed tulzasba ...

mi van itt nincs KDNP aki betiltana a kokemenyen dolgozo kisbembereknek a hetvegi munkat hogy a csaladjukkal egyutt mehessenek a templomba jezust vagy allahot dicserni???

en nem tudom en nem jarok szavazni itt, mert az tilos es nincs kulhoni amerikaiaknak szavazati joga ....

Black Hole 2015.07.03. 18:36:33

Sunáznám! Azt hiszem legalábbis! De most már csak jövőre! Idén már annyit sunáztam volna, hogy nem fér bele, sajnálom! Amúgy agyevőbogár él még, vagy már éhen döglött?

atörökkk 2015.07.03. 19:09:03

@Black Hole: idén akard sunázni, jövőre az agyevő bogár elvégzi munkáját.

Black Hole 2015.07.03. 19:27:47

@atörökkk: olvasd el a posztot mégegyszer, és rájössz, hogy az ici-pici agyevő már most az éhhalál szélén lehet! Bár nem hiszem, hogy elsőre ez nem jött le neked. Nem tudom miért, de az a vicc jutott eszembe, mikor két egymás szomszédjában lakó rendőr beszélget.
-Basszus, az én gyerekem a világon a leghülyébb!
-Ááááá, dehogy! Hát miért gondolod?
-Gyere ide fiam! Menj át a szomszéd bácsihoz, és kérdezd meg, hogy ott vagyok-e?
Gyerek erre elmegy. Rendőr meg mondja a szomszédnak tovább a magáét.
-Látod basszus! Akkora ökör, hogy átment!
-Hát tényleg nem sok esze van! Simán át szólhatott volna telefonon!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.03. 19:49:46

@gabors: akkor te sehol nem savazhatsz?
pedig jovore repi kell

atörökkk 2015.07.03. 20:03:53

@Black Hole: akkor jó úgy, hogy én akarom helyetted sunázni? Szerintem ezen nem veszünk össze.

Black Hole 2015.07.03. 20:32:48

@atörökkk: rendben! De nyugtass meg, hogy nem az esze miatt támadt rá gusztusod :)

igazságos 2015.07.03. 20:53:11

@atörökkk: látod, már másoknak is feltűnt, hogy én adom a lóvét, te meg csak vásárolsz, ezért rohadtulb@szol ilyen holmi conversekre-se, mert egy bizonyos szint alatt nem ismered a márkákat.

gabors 2015.07.03. 21:14:56

@ColT: "Nem a munkát tiltották be, csak a bevásárlás"

rossszul sejted a trukk amit hasznaltak az az volt hogy a "munkat" a "dolgoztatast" tiltjak a kiskeresekedelemben a gaz imperialista multiknak ... ha TE a SAJAT sarki elelmiszer boltodat nyitva tartod TE es a CSALADOD galyazhat egesz hetvegen ... es mehetnek oda bevásárloni !!!!

ugyes huzas volt csak most az a gaz mulit CBA kitalalta hogy ha a CBA uzlet "piac" akkor az nyitva lehet ... most ez megy ... (SPAR, a kibaszott multi, probalja a csokosoknak benthagyott kiskaput "BENYZINKUT" dolgot de arra mar van lex)

gabors 2015.07.03. 21:16:41

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: erre nem is gondoltam ... ez meg a belyeg ragaaztas utan is tokeletesen mukodik !!!

na hogy milyen talalekony a magyar !!!

igazságos 2015.07.03. 21:17:34

Most mér, modellnek is lenni kell valakinek, az is munka, nem kell lenézni.

A törökknek meg amúgy se kell fenntartani holmi kamu e-maileket a hírlevelekre, mer neki mindegy, mennyibe kerül ez meg az, csak fogja, kinézi, oszt megveszi a kártyámmal.

Néha résen kell lennem, oszt megelőznöm, hogy azért ne mindig a legdrágább helyről vásárolgasson, de ezt titkolni kell előtte, erre van a kamu e-mail cím, amire az ilyen hírleveleket hozhassák a népek, a kuponokkal együtt.

Mondjuk rohadtul nem kuponoztam még életembe, bemegyek, megveszem, oszt csá, olcsóbban úgyse kapok meg soha, semmit, a törökk miatt.

igazságos 2015.07.03. 21:21:19

Pontosan ezért fogalma sincs szerintem, hogy eszik-e vagy isszák a converse-t.

Az ő szintje a Bottage Veneta, egyébként meg a Leviev.

gabors 2015.07.03. 21:22:06

"akkor te sehol nem savazhatsz?
pedig jovore repi kell "

savazni savazhatok ... es fogok is mert valamit eppen le kell festeni es probalom letisztitani ....

szavazasrol ... minden nem onkormanyzati szavasban mint magyar allampolgar reszt tudok venni es ha tehetem reszt is veszek ... (eleg komplikaltta tettek de NYC 1 1.5 orat autozast meger (nekem))

Jovore kulonben valoszinuleg mar allampolgar leszek mert nem hiszem hogy veled ellentetben etgynel tobbszor kellene probalkoznom a teszttel vagy a meghallgatassal ....

amugy hogy repi-re szavaznek az nem valoszinu bar meg egy Clintontol kb ugyanannyira van hanyingerem mint egy ujabb Bush-tol ...

igazságos 2015.07.03. 21:24:51

@ancsika: a modelleknek is több eszük van ennél

vírusírtóval is be lehet állíttatni, hogy milyen e-maileket töröltess azonnal

spam-nak jelölés úgyszintén

de amúgy tényleg k@cs@g a cég, mert ilyenért simán kapják a büntit, hogy nem lehet leiratkozni a levelükről

ezért büntetnek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.03. 21:29:58

@gabors: szintisztan elsore atmentem a vizsgan, mirol hadovalsz?
szerintem te buktal otszor, azert nincs meg meg
100 evvel korebban jottel es nekem 100 eve megvan

igazságos 2015.07.03. 21:31:50

@hagyma: @gabors: irtsátok még egymást, olyan cuckik vagytok

gabors 2015.07.03. 21:32:13

@igazságos: amennyit a posztolo a poszt alapjan irt ... meg abban sem lennek biztos hogy azt meg tudna mondani hogy honnan jott a level .... :-)

tipikus hiszti ...

amugy rettenetesen sajnalom az elegetettt biteket .... mast nem

nem akarom ide irni hogy hany(nom kellene) spam-et kapok naponta es 97,5%-ra lehet tudni hogy kuka ...

mi a gond ????

hilda ... ez volt a legjobb a szalonna utan ????

valamilyen szellem jarhatja at europat ... gorogotk atka lehet ez is

gabors 2015.07.03. 21:33:32

egyenlore csak ennyi jott ossze a fetazabaloknak (en az ouzot hajaztam mikor meg ittam)

€1,698,056

baszod

Két komment elküldése között várnod kell!
Összekötés

gabors 2015.07.03. 21:40:52

@hagyma: nem adtam be egyelore a kerelmet (mert az nem ugy van ahogy te "szokod" irni hogy vedd mar fel az allampolgarsagot) de most nem fogom megkeresni mi is volt hogy tovabb tartott mint gondoltad ...

amugy nekem semmi szuksegem nem volt es most sincs allampolgarsagra ... Te voltal aki a sajat blogod alapjan eltel nem is keveset illegalissan itt (az usa-ban) es az egyetlen megoldast talaltad mint barki mas akit nem valami high-tech ceg szponzoral ... takaritok/pincerek/buffe kapitanyok nem fernek ebbe bele...

en valaszthattam volna kb 12 eve h1B2-t de nem G4 jobb volt akkor

gabors 2015.07.03. 21:45:57

@igazságos: par hetig birtam nem valaszolni ... jobb volt ugy ...

csak mikor az echte amerikai a teljes ORSZAG neveben ir, van mikor elfelejtem hogy mi is jo nekem ...

koszi hogy emlekeztetsz ...

igi1 2015.07.03. 21:48:51

@gabors: jóvanna át akarja állítani az agyunkat de mi fel vagyunk vértezve alufóliás sisakkal mert fejletlenebb országban a balkãnon csak erre telik

igi1 2015.07.03. 21:50:34

De most már be lehet fejezni az állampolgársági vitát mer unjuk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.03. 21:52:19

@gabors: hat en a magma velemenyet irom, te szoktal egy orszag neveben beszelni
leginkabb magyarorszag belpolitikaja erdekel /teged/
turot erdekel mi van nyitva vasarnap?
@igazságos: sorry en nem vagyok cucki
es jon a baseball meccs
ragodjatok a spamokon
ez egy igen gyenge poszt, sajnos
majd hetfon visszanezek:)

igi1 2015.07.03. 21:54:15

@hagyma: látod én meg a baseballhoz nem értek

Így van ez jól

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.03. 21:56:12

@gabors: A kiskereskedelemben. Gyárakban, minden máshol simán lehet dolgozni... :D

@igi1: Baseballt csak a real amcsik értik

igi1 2015.07.03. 21:58:15

@ColT: viszont a luxusmárkakhoz abnál inkább értek

A louis vuitton sehol sincs

gabors 2015.07.03. 22:01:36

MOST ITT ES MOST en MINDIG csak a sajat valemenyet irom ide ha csak nem idezek valami forrast ami valami mast mond ....

ennyi

igi1 2015.07.03. 22:06:59

@gabors: @hagyma: bezzed most mindketten menekültökmvissza a bungallótokba előlem mint a kutyusok

Ne küldj levelet 2015.07.03. 22:18:25

Én igazat adok a posztolónak. Külföldről jövő szarokat beteszek a spamlistába, de itthon törvény van rá, hogy le lehet iratkozni egy levelező listáról.

Mikor ilyen paraszttal találkoztam, megszereztem az otthoni számát a főnöknek, és neki mondtam el, hogy engem mennyire zavar a zaklatásuk. Kedden hajnali 3-kor.

igi1 2015.07.03. 22:19:41

Pedig aszittem lesz jó buli máma de ezekkel inkább hagyjuk

Ja hol a T-homeból a Film Mãnia!? Meg a YbBC Entertainemt!?

Ja az m1-et akkor se fogják nézni, ha megdöglenek.
Nézem, 2-3 kedvenc csatornát elvettek és fizetőssé tettek.

igi1 2015.07.03. 22:23:51

Oszt mindent áttettek az 1800-as kiegészítő csomagba

Hát most elmentem kidobni a mellszíjat

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.03. 22:27:24

@igi1: Jaj, azokhoz mindenki ért. Ugyanaz mint a kínaiban, csak kurva drágán :D

@Ne küldj levelet: Azt hogy sikerült? Szerintem többeket érdekelne...

igi1 2015.07.03. 22:30:21

@ColT: de mi az a converse!? Most komolyan

Black Hole 2015.07.03. 22:42:02

@igi1: egy indokolatlanul drága márka! Asszem itt nincs is drágább cipő.

Black Hole 2015.07.03. 22:43:00

2500 alatt itt ziher nem kapod meg!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.03. 22:56:28

@igi1: Konzerv, csak elírták.

@Black Hole: De, van, csak minek.
Most hackelem az utóbbi évek általam vett legdrágább cipőjének a talpát.
Volt vagy 10 ezer, és ugyanúgy repest el keresztben, mint a gagyi kínai. Gari lejárta után persze.

igi1 2015.07.03. 22:57:43

@Black Hole: ja! Akkor azé nem hallottam még róla

A törökk mellett gyorsan kikálódtam h mik tartoznak a Szupermárkãkba meg mik az egyebekbe.

igi1 2015.07.03. 22:59:09

@ColT: májkrémes? Az finom. Az alföldi libamájast bajnai őta unjuk.

Manyecska 2015.07.03. 23:00:21

@igi1: barinom rakattant a pasimra total.elvette a gyes a eszét. Ikszde pofam leszakad. Olx

igi1 2015.07.03. 23:02:46

@Manyecska: szerintem mutasd meg neki mikor berúgva fetreng büdös disznóként és a csirkéket hajkurássza a panelba

igi1 2015.07.03. 23:12:38

@Manyecska: most komolyan mé hûlye minden nő, amikor elsőre csak a jót vagyunk képesek meglãtni egy pasiba mire másodjára márnem olyan vonzó elviselni őket!?

Manyecska 2015.07.03. 23:13:19

@igi1: khmm.nem szokott ilyet. Zuhanymanias mellesleg.hat csirket is szokott hajkuraszni de ez exkluziv panel.sza.tegnap bejottek a deneverek az erkelyajtoig.jesszum.

Manyecska 2015.07.03. 23:17:47

@igi1: nagyon helyes.neked is bejonne.dx joejt

igi1 2015.07.03. 23:19:13

@Manyecska: hacsak nem egy mackós tîpus

Black Hole 2015.07.03. 23:24:42

@ColT: jó sokáig k-swiss cipőt vettem, azok nagyon bírták, és nagyon kényelmesek voltak. Aztán egy ideje nem kapni. Amúgy itt kb €100 körül van egy normális cipő, de mindig van jó akció. Olyankor kb féláron lehet kapni.

Black Hole 2015.07.03. 23:26:42

@igi1: asszem a Rolling Stones futtatta be ezt a márkát.

Black Hole 2015.07.03. 23:32:11

Amúgy ez má' a hétvégi?

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2015.07.04. 03:53:12

Nagyon bosszantó a kéretlen levél. Ugyanakkor vállalkozóként én is szívesen elküldeném a balfenékre azokat az istenbarmait, akik saját kezűleg iratkoznak fel, majd pampognak, hogy minek küldök nekik levelet.

Szóval a lónak is 2 oldala van, mégsem hanglemez.
Én sem szenvedek azokkal, akiknek nem lehet leiratkozni a hírleveléről, szűrőt rakok rá és kész. Magamat védem ezzel, más hülyesége miatt miért én kapjak agyfaszt?
Ha nagyon zavar, nyomd fel a NAIH-nál.
naih.hu/

Manyecska 2015.07.04. 06:00:29

@igi1dehogy mackos. Baràtom a medvesajt? Xd

Manyecska 2015.07.04. 06:19:35

@igi1: tegnap a haverjaval vacsiztunk.beugrott..na ő mackos.vmi igassagugyi szagerto..bar ot en erdeklem sztem nem is kicsit.p xdd osszehozhatlak vele mer ebbol balhe lesssz xd

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.04. 09:05:31

@igi1: Májkrémes lábszagos

@megélhetési SÜNöző (retro homározó): Khm, az volt a baja, hogy nem lehetett LEiratkozni.
Amúgy én is kapok olyan spameket, amikre nem iratkoztam fel. Csak nem eladta valaki a címeket?

@Black Hole: Én meg nem adok 20-30 ezret egy cipőért, másrészt gyanítom, hogy annak is 1 év alatt szarrámenne a sarka, talpa.

CID 2015.07.04. 11:14:42

@igi1: A Film világ minicsomagban ;)

Black Hole 2015.07.04. 11:37:47

@ColT: ezért várom meg én is az akciót! Amúgy 2-3 évet bírnak ezek a cipők. Többnyire a talpuk vékonyodik el a sok járástól.

dervish69 2015.07.04. 12:27:50

Négy éve még kis csitri volt, saját bevallása szerint. A poszt arra utal, hogy jelentős változás nem állt be azóta sem.

gabors 2015.07.04. 13:56:03

"@ColT: @igi1: Baseballt csak a real amcsik értik "

ez is csak legenda !!! :-) legalabb annyian vannak akik nem ertik mint akik igen

baseball valoban nepszeru de inkabb csak also kozeposztaly foleg feherek ferfi nep koreban .... akik igazan benne vannak ... nem is veletlenul delutan 2 kor 3- kor kezdodnek a meccsek akkor csak a 6-2 -ig dologzok redneckek ernek ra ...

az igaz hogy a "world championship"-et sokan nezik mint a super bowl-t .... de amugy nem igazan

25 ev utan is csak az alapokat ertem pedig voltam mar Yankee meccsen es jo elmeny volt nem mondom es olyan volt ami nem gyakori 3 triple game (vagy mi) ami talan eloszor torten a major ligaban ... ??? ezt is csak ott magyarzta el valaki ... ja amugy 6-9 orat is eltart egy ... szoval nem foci az biztos ...

gabors 2015.07.04. 13:58:39

@Ne küldj levelet: "törvény van rá, hogy le lehet iratkozni egy levelező listáról."

arra nincs torveny mar 3000 eve hogy ne lopj es ne szeresd el felebaratod feleseget vagy lanyat ????

amugy a "lehet"-an van a hangsuly itt is ... az hogy a posztolonak nem sikerul az meg kozel sem jelenit azt hogy "nem lehet leiiratkozni"

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.04. 14:11:28

@gabors: Miért, a focit se érti tthon mindenki :)

@Black Hole: 2-3 év az kurva jó már :D

Black Hole 2015.07.04. 14:43:56

@ColT: a k-swiss cipőim voltak olyanok, hogy mikor kidobtam, akkor tisztítás után még mindig olyan volt, mintha új lenne! Mondjuk én hetente egyszer a bőrcipőt bőrápolóval kezelem. Azért kellett mégis kidobni, mert a talpa egyszerűen elvékonyodot, vagy elfáradt az anyag benne, és puha lett. Éreztem a kavicsokat, meg nyomott a pedál az autóban. Ja, meg a sarka már nem tartott, és fájt a sarkam meg a térdem egy hosszabb séta után.
Amúgy cipő dologban még az az érdekes, hogy mikor idejöttünk, előtte vettem egy Nike cipőt még Magyarországon, ki tudja mibe kerül itt egy cipő alapon. 16000 Ft-ról volt 12000-re leárazva. Bőrből volt. 3 hónapot nem bírt ki. Mikor egyszerűen szétment akkor láttam, hogy nem bőr volt, csak nagyon jó utánzat, pedig a bele varrt címkén is bőrnek volt mondva. Pedig rendes, nagy cipőboltban vettem. Eszembe is jutott egyből, hogy a nejemet, aki nyomdász vállalkozó volt, többször keresték azzal, hogy nagytételben kellene Adidas, Nike, meg hasonló címkéket gyártani, számla nem kell, és beszélni sem kell róla senkinek. Nem vállalta, pedig jó pénzt ajánlottak!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.04. 14:51:22

@Black Hole: A sarka a többinek is rendszeresen összeroskad. Rendesen a benne levő műanyag profil összedől, azért nem tart, és megeszi a betétet is, amin jársz.

A talpa amúgy elég könnyen javítható, cipész tud rá ragasztani még réteget, mert az enyv az legalább rendesen megfogja a dolgokat :D

Hamisításba meg jó hogy nem ment bele...

Black Hole 2015.07.04. 15:56:15

@ColT: szerintem ha nem lennék 95 kg, 2 évvel tovább bírnák! Túlsúly ára :)

Hurri Kán 2015.07.04. 16:18:02

@Black Hole: ha elfogadható áron kényelmes, tartós cipőt akarsz, nézd meg a Lloydokat. Nekem van több pár belőlük, olyan is, amit ősztől tavaszig kb. napi szinten hordok, és kutya baja. Asszem 8. éves lesz idén, már bánom, hogy anno nem vettem belőle egyből kettőt.

Black Hole 2015.07.04. 16:34:40

@Hurri Kán: kösz a tippet! Rá is néztem, egész jól néznek ki, és nincs veszett áruk. Amúgy én olyan cipő használó vagyok, hogy hiába van több cipőm, csak egyet használok, télen-nyáron. Így aztán viszonylag hamar elválik, hogy mennyire tartós. Azt az egyet viszont kukaérett állapotig hordom.

megamenn 2015.07.04. 16:47:01

A spam jò! Érteeem?

megamenn 2015.07.04. 16:51:53

Mostantól mindenki kussol, és azt csinálja amit én mondok! Én vagyok a főnök, mert nekem van itt a legtöbb eszem! Világos?

atörökkk 2015.07.04. 17:23:54

@megamen: ehhez iginek is lesz pár száz szava!

Manyecska 2015.07.04. 18:06:49

Bezzeg a barinom 11 honapos ikrei zokniban rohangalnak.mer mennek! A leanyt alig gyozom felkapkodni xd mer ketten ketfele ofkorz. Sul a pizza.

Black Hole 2015.07.04. 18:40:36

@ColT: szerintem karácsony előtt! Addigra el kell érnem a 120 kilót! Lehet több tarhonyát köll zabálnom.

Black Hole 2015.07.04. 18:42:23

@atörökkk: nem csak annak! Van itt egy extra tudású főokos is, róla sem szabad megfeledkezni!

atörökkk 2015.07.04. 18:57:50

@Black Hole: igen, ő is kifejti majd álláspontyát tömören, velősen, nem több, cask 30-40 kommentben.

Black Hole 2015.07.04. 19:09:56

@atörökkk: észre veszi, hogy róla beszélünk, és less kurva világ!

gabors 2015.07.04. 19:59:35

@ColT: "Miért, a focit se érti tthon mindenki :)
"
az nem szamt a lenyeg hogy a fonok erti es vannak stadionok dogivel ...

majd ha olyan fonok lesz akkor a tenisz/golf/tollaslabda lesz a meno ...

erteni nem kell egyiket sem senkinek ... amit erteni kell hog mit hajaz az aki eppen a fonok

Black Hole 2015.07.04. 20:51:16

@gabors: szerintem ha kurvapecér lenne, az sokkal jobb lenne az országnak! Ennyi pénzt nem tudna elbaszni :)

atörökkk 2015.07.04. 21:08:52

Megmondtam, less it nemulas.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.04. 21:11:25

@gabors: Ja bocs

@Black Hole: Csak aztán minőségi kaját egyél, hogy jó ízű legyen a sonkád :D

igi1 2015.07.04. 21:27:05

@Black Hole: a hülyeségbe mindenki kurva kreatív

A cigànyok ma pl. biciklit loptak a falunapról és képesek voltk 10 km- kerülni visszafelé csak hogy a màsik úton jöjjenek ahol kevésbé voltak szem előtt

igi1 2015.07.04. 21:28:23

De sajnos hiãba mer én mindenről tudok

igi1 2015.07.04. 21:32:24

Úgy nézed tudtad h ment a csãvó gyalog, oszt mikor visszafele biciklivel elhúztak előtted, nem vágod le rögtön, honnan van nekik olyanjuk meg miért mentek gyalog

Ez még nem ok a gyanúsïtásra, de utãnuk érkeztek később motorbiciklivel az a pár akiek a biciklijét ellopták XD

Black Hole 2015.07.04. 21:34:01

@ColT: szigorúan olasz tarhonyát! Meg vegetáriánus kaját!

igi1 2015.07.04. 21:36:28

Hát mindenesetre -2 kerékpárnak annyi

Csak úgy fogták és eltolták a szlovák falunapról

Oszt rohadtul nem vágod mi a rãknak kerülnek ezek 10 kilométerrel többet, ha egyszer a másik úton gyorsabb biciklivel vagy anélkül

Úgyhogy üzenném az ipolytölgyesieknek h ha valakinek loptak kerékpárt a szomszéd magyar faluba cigányéknál Emiliánóékná megtalálhatják

igi1 2015.07.04. 21:37:45

Nem nem vagyok rasszista :) magyarok loptak! :)

igi1 2015.07.04. 21:39:26

Ja peter srãmek a sztár szlovãkhonba megy neki a hakni :)

Falunapra TILOS kerėkpãrral menni.

Black Hole 2015.07.04. 21:39:36

@igi1: akkor összegezzük. Cigók gyalog mentek búcsúba, biciklivel mentek el, és motorral kergették őket a károsultak. Ha lett volna eszük, akkor a mocit lopják el, és akkor biciklivel kergetik őket, az viszont már esélytelen!

igi1 2015.07.04. 21:46:18

@Black Hole: nem motorral hanem robogóval
akik kergették azok kerėkpárral mentek
Sajnos nem a jó úton mentek de minket nem kérdeztek

Viszont feltűnően keresték tehát gyanújuk lehetett

Itt megvan az, hogy ki lopja ilyenkor a bicikliket

Egyébként tavaly ingyen volt az ugrãlóvár meg a körhinta de az összes cigány a határ mellől ott lebzselt egész nap úgyhogy idén 1 euró a belépő de így is voltak 100-an

igi1 2015.07.04. 21:48:02

@Black Hole: ezt látni ellett hogy leessen

rózsaszínű biciklivel ment vissza a kis cigga a másik úton úgy h gyalog jött :)

igi1 2015.07.04. 21:51:18

Többet nem tehetek az ügy érdekében remélem nem tudjãk felrakni a vonatra

Black Hole 2015.07.04. 21:58:46

@igi1: a robogó is motor, csak nem nagy! Amúgy az nagy hiba vó't, hogy téged nem kérdeztek! Biztos nem olvasnak homárt, oszt'nem tudják, hogy tudakozódni nálad érdemes főként. Amúgy ha ellopták a biciklijét a fazonnak, akkor hogyan tudja a tolvajt biciklivel kergetni! Van tarcsi binyó? Mesélj még! Érdekes dolgok ezek nagyon :)

igi1 2015.07.04. 21:58:48

Zajlik ám a zélet Szlovákiába is. :)

Black Hole 2015.07.04. 22:00:07

@igi1: de miért rakná vonatra? Hogy kevesebb legyen benne a kilométer?

igi1 2015.07.04. 22:04:40

@Black Hole: látod nem tudják mi az hogy ingyen van és engedjé oda mást is

Rettenetesen félelmetesek és ahol tömegesen megjelennek onnan mindenki enekül

Itt népvándorlás van olyan falvakba mennek a magyarok ahol cigány nincsen, nem nagyon termelnek gyümölcsöt, mert őriztetni kell mint az epret is

A gyerekeket is képesek cigány mentes oviba vinni minden nap 3-4 faluval arrébb.

Nincs kimondva, de már menekülnek az otthonokból bizonyos részeken, falvakból, körzetekből

Ilyen faluapkor muszáj elépőt szedni, mert megölnek, idén el is fog maradni pár faluban már a falunap mert elszívják a pénzt

22 évesnek már az 5. pulya jön, a 32 éves magyarnak meg még egy sincs mer épp válik.

csak úgy fogjk, kinézik, eltolják

igi1 2015.07.04. 22:06:11

@Black Hole: elviszik a rokonhoz aki eladja

3-4 faluval odébb rögtön

mert ha megtalálják nála nem lenne jó s nem is tudná eladni így viszont annak viszi aki rögtön pénzt ad érte

igi1 2015.07.04. 22:09:45

Szerintem 5-6 év múlva mi sem fogunk a házunkba lakni

igi1 2015.07.04. 22:13:08

Egyszer majd elmesélem egy tanár kalandjait is mit össze nem cirkuszolnak vele a pulyák szüei egy hét alatt

de már a polgármestert is kikezdték

igi1 2015.07.04. 22:14:59

Talán idén nem lesz bunyó faluapkor mer van belépő de ki tudhassa

igi1 2015.07.04. 22:20:25

Eh hagyjuk is a szomorú magyar valóságot mer így nem lesz itt buli, csak hogy lássák hiába menekültök ki ott meg a menekültek támadnak. :)

Black Hole 2015.07.04. 22:23:53

@igi1: ezek szerint a bicikli lopás egész komoly logisztikai szervezőmunkát igényel!

Amúgy vidám kis népek ezek! Itt is volt pislogás, mikor először megjelentek! Basszus, lakást követeltek, mert ők rászoruló uniós állampolgárok! Volt illegális lakásfoglalás is, meg minden! Eltűnt a bronzszobor a parkból, meg ilyesmi. Mondjuk lakás helyett kaptak repülőjegyet Bukarestbe. Szedték össze őket a belvárosban rabomobillal.

igi1 2015.07.04. 22:27:00

@Black Hole:

Hallottam felfigyeltetek az első rézkilincs ellopása sorãn :)

Nem is, csak 10 km-t is megéri kerülni a kevésbé járt úton ahhoz hogy ne legyél feltűnő kis cigusként ahogy a csaj rőzsaszínű biciklijével mégy

A jó pénzért megéri a fáradtság

igi1 2015.07.04. 22:32:24

Mivel úgyse mernek a közelembe jönni, ezért mindegy, mit írok. Rendőr kapcsoataim is annak a törökk révén, majd megvédenek a hãzigorillái.

igi1 2015.07.04. 22:37:58

Azért ha eltűnnék tudjátok kit kell megverni! :)

igi1 2015.07.04. 22:40:11

A bicikliknek meg már úgyis mindegy ha ilyen rájuk ült :)

gabors 2015.07.04. 22:53:01

@igi1: " cigànyok"

az mi nem kaptad meg a legujabb szotart ??? kisebbseg bazdmeg kisebbseg ... nme cigany ... olyan nincs is !!

igi1 2015.07.04. 22:57:31

@gabors: a kisebbség az a magyar

Az űricigány az a roma aki nem úri cigány az a cigány

nem ügy

Manyecska 2015.07.04. 23:00:59

@igi1: pasim megprobalta a menekulteket lekuldeni Ferencvarosnsl a vonatrol mer aszittek az a Keleti mar o meg mondta hogy yeeeesss xddd....azt a kslauz mondta hogy no.aszt majd meglincseltek..xdd nade menek mer tentikezni fogunk xd mekkerem szoljon o is hozza oyayy xd..

gabors 2015.07.04. 23:02:30

@igi1: "űricigány"

ilyen is van ???

nem tudom de cigany az nincs mohamedan sincs es terrorisa arab mother fucker sincs

ez van

igi1 2015.07.04. 23:06:39

@gabors: vannak úricigányok akik különbnek tartják magukat a putris vadaknál
ezek dolgozak, tanulnak, mint pl. a 100 tagú cigányzenekar családjai, Bangó Marit rokona, stb.

Meg van Győzike féle putris vadak, mint pl. az unokatestvérei, de Gáspár Laci is az volt

Ő is bicikliket lopott a balassagyarmati vasútállomásról emiatt ült a böribe is

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.07.04. 23:18:03

"nem beszélve arról, hogy kötelező feltüntetni a levelekben a leiratkozási lehetőséget, ami 1-2 kattintás, egyáltalán nem telefonos megoldás kell, hogy legyen. "

Erre a legtöbb hírlevélgyártó és terjesztő marketinghuszár elég nagy ívben szarik. :)

Egyik módozat: én iratkozom fel, majd később úgy döntök, hogy leiratkozom. Ami sokadszorra sem sikerül. Vagy csak amikor már külön szól érte az ember és utána egyszeriben sikeresen leiratkoztam. :)

Másik módi: marketinghuszár begyűjtögeti a névjegykártyákon, közösségi oldalakon fellelhető e-mail címeket és felpakolja a hírlevél-rendszerükre a cégnél ahol ténykedik. :) Holott nem csak a leiratkozás lehetőségét írja elő kötelező jelleggel a trv., hanem fel sem pakolhatna a megkérdezés nélkül. Ugyan is a e-mail cím is személyes adatnak minősül. :)

Cseber Lajos 2015.07.04. 23:24:06

Én is spammot kaptam, de antibiotikumtól elmúlt.

igi1 2015.07.04. 23:33:34

@Cseber Lajos: egészségedre. máskor is

Black Hole 2015.07.04. 23:38:48

@igi1: basszus, ahogy magam elé képzelem a bekrást rózsaszín biciklin, visítozok a röhögéstől :))
Komoly látvány lehetett :))

igi1 2015.07.04. 23:46:15

@Black Hole: pláne ha tudod h az egy órával hosszabb úton ment :)

szegény biciklit sajnáltam kicsit hát még ha az övé :)

igi1 2015.07.04. 23:55:39

Így se űgy se van annak a biciklinek jó sorsa

Black Hole 2015.07.04. 23:59:13

@igi1: gondolom óvatosan haladt! Szerintem időnként meg is állt, és a kopó alkatrészeket megfújta (érted, megfújta), WD-40-el! Biztos vagyok abban is, hogy szellentés közben a seggét megemelte, nehogy szeplős legyen a nyereg!

igi1 2015.07.05. 00:08:54

@Black Hole: biztos ott tárolta a szomszéd országban a rokonoknál, oszt csak az övé és felvette a sajátját

Black Hole 2015.07.05. 00:15:24

Amúgy annak idején beszélgettünk róla, hogy mikor valakinek az autóját ellopják, az milyen szar lehet, mikor véletlen előkerül. Egyrészt amit kapott a gép, másrészt meg beülni utánuk! Nagyon szar lehet! Egyszer egy rokon örökölt egy házat. Szépen bele költözött, a lakását meg hirdetni kezdte. Egyszer aztán jött vevő. Mentek a megnézni. Basszus, tele volt nemzetiségivel. A vevő azonnal elállt. A köcsögök meg azt mondták, hogy nem mennek ki! A rendőrség azt mondta, hogy tegyenek feljelentést, aztán majd lesz valami. Amíg nincs valami végzés, vagy valami hivatalos papír, addig nem tudják kirakni őket! Csináltak egy irtózatos telefonszámlát. De legalább a telefont azonnal kikapcsolták, nem nőtt tovább. Viszont a gázt, vizet, villanyt nem kötötték ki, hiába kérték! Viszont a számlát küldték! Hiába mondták, hogy mi van, azt mondták, hogy majd ha lesz x mennyiségű fizetetlen számla, akkor meg fogják a szolgáltatást szüntetni, de akinek a nevén van a lakás, annak fizetni kell, különben menni fog a végrehajtó. Aztán persze, nem várták meg, míg valami hivatalos úton ki lehet rakni őket, hanem mentek a combosabb haverok, és kibaszták őket! De a lakást fel kellett újítani, hogy el lehessen adni! Az meg nem 10 fillér!

Black Hole 2015.07.05. 00:20:28

@igi1: biztos ott olcsóbb az alkatrész, és ott szervizelték. Lehet csak azért vitték át, hogy dobjanak rá egy dögös Barbi színt! Ott az ilyesmi olcsóbb!

igi1 2015.07.05. 00:31:29

@Black Hole: tudjukkik figyelnwk ennyi elég lesz mára

megmondanám miért, de eztet csak a tudjukkik tudják

igi1 2015.07.05. 00:35:22

@Black Hole: amibe beköltöztek a lakók ott jó környék nem lehet

valszeg ezér repült egyből onnan az örökölt házba azonnal (nem szokványos) és valszeg bodzásoké lett meginn mer szocpolból fizették

ha rendőrségi feljelentés van akkor kikötés kötelező

mert a rendőrség bűncselekmény esetén nyomoz ugye

igi1 2015.07.05. 00:49:07

Hagyjuk is mer kitilt a Hilda meginn

a spam szerintem is jó dolog

ott a spamszűrő ami meg ell az kell ami nem az meg nem

Black Hole 2015.07.05. 02:04:20

@igi1: egy teljesen normális lakótelep! Inkább a jobbak közül való. Nem menekülés szerűen költözött. Előbb rendbe tette a házat, ahova mentek. De ez egy kb 25 éves történet. Szerintem azóta inkább romlott a helyzet.

gabors 2015.07.05. 05:06:38

@Mityu Addideapénzt kft LE: ezt most komolyan mondod vagy viccelsz ???

gabors 2015.07.05. 05:48:09

@Escaped: nalam ez nem mukszik .... mi kell hozzza???

odaig eljutok hogy en vagyok a piros kocsi ... de utanna ???

Escaped 2015.07.05. 07:15:41

@gabors: Ki kell kerülni a zöld kocsit. A poén -vagy bug- hogy néha magától ,,lezavar" egy kört, hiába irányítod, többnyire működik.

gabors 2015.07.05. 07:38:50

@Escaped: most elindult ... baromira egyszeru .... azert koszi ..

igi1 2015.07.05. 10:34:53

@Black Hole: nem szoktak az örökölt házba költözni mert az általába szintén rossz állapotú, mire megkapják

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 11:30:30

@Black Hole: LOL.

Menekült téma : Az előbb fb-on ismerős lájkolta valakinek a hőbörgését, hogy fúj menekültek. Az illető szerint a bevándorló és nem fehér bőrű egyedekkel van a baj. Az illető zigó... :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 11:32:54

@gabors: Neked mi az új ebben? Hogy adathalászat van, vagy hogy nem lehet leiratkozni? :) Mert ez mind a kettő valóág.

Black Hole 2015.07.05. 12:34:30

@igi1: na, megfogtad a lényeget rendesen! :)
Akkor röviden:
Egy teljesen normális lakótelepen laktak! Örököltek egy közeli faluban egy házat! A ház régi volt, és újat építettek eléje. Ehhez, hogy megvalósítható legyen, a régi egy részét el kellett bontani, a maradék részt, meg kicsit rendbe tenni. Viszont ott akartak mindenképp lakni, hogy ne kelljen a munkán kívül napi szinten autóval oda járni. Ezért aztán ahogy az övék lett, azt a részt gyorsan rendbe tették ahol lakni akartak, és már költöztek is. Világos? Ha nem, szólj! Magyarázom tovább :)

Ja, és a faluban ahova költöztek, sok volt a lopós, akik miatt mindenképp célszerű volt építkezés alatt ott lakni, mert különben a hétfő délután oda szállított téglából kedd reggelre nem maradt volna! Itt megjegyzem, hogy nem csak a nemzetiségi lop! A szomszédom háza előtt annak idején megállt egy önrakodós teherautó! Bement a telekre, mintha a tulajdonost keresné. Mikor látta, hogy nincs otthon senki, akkor szépen felrakta az autóra a dísztéglát raklapostól, és elment. Én meg láttam, mert otthon voltam. Azt hittem, hogy sok dísztéglát vett a szomszéd, és adott el belőle. Ekkora pofátlanságra az ember nem is gondolt, hogy valaki telkéről nappal, darus autóval lopnak!

Black Hole 2015.07.05. 12:42:02

@ColT: nyehehe :)
Azzal nem az a baj, hogy cigány, hanem az, hogy hülye :)
Nekem amúgy volt cigány barátom, meg amikor vállalkozó voltam, dolgozott nálam cigány, nem is egy. El kell mondani, hogy amelyik dolgos fajta, az nagyon húzós munkaerő, és nagyon jó a kézügyességük. Csak valamiért ezek kevesen vannak.

gabors 2015.07.05. 15:25:05

@ColT: nekem semmi nem uj ebben kb 20 eve hasznalok emailt ...

ami uj hogy a posztolo leiratkozai hiszitje

gabors 2015.07.05. 15:49:38

@Black Hole: de orulok hogy nem ilyen orszagban kell elnem .... itt voltak az uj ablakok a haz meleet egesz heten

senkni nem vitte el penteken be is tettek oket ...a regit meg majd viszik a szemete. ...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 16:35:04

@Black Hole: Ennyi :D
Sajnos a normálisak aránya nagyon alacsony.

@gabors: Hát én nem csodálom, hogy felbaszta az agyát. Azt sajnálom, hogy a köcsög spammerjét nem szexuálják szénné.

Black Hole 2015.07.05. 16:38:24

@gabors: na igen, először majdnem furcsa volt ez nekem is. Gyerekek este kint felejtik a biciklit a ligetben, reggel még ott van. Nincs ez a "minden eltünik ami nincs lebetonozva" mentalitás. Persze nem ismeretlen itt sem a lopás, csak jóval ritkább. Először csak bámultunk, hogy az utcai lámpák feje a parkokban sok helyen rézből vannak, és megvannak!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 16:41:42

@Black Hole: Dunántúli kisvárosban lakva többször kint felejtettem a bringát a 90-es években, és nem tűnt el. Egyszer pár év múlva ugyanilyen helyzetben eltűnt, akkor megláttam, ahogy a boxos tolja elfelé, és visszavettem.

20 évvel később a házunk bezárt pincéjéből lopták el :D Mondjuk szerencsétlen bringa roncs volt már, de akkor is.

Black Hole 2015.07.05. 17:10:30

@ColT: azért abban az időben ennyire pofátlanul nem loptak, ez tény. Nem is értem, hogy miért engedték ezt a dolgot ennyire elfajulni? Pedig már a komcsi világban sem voltak kisangyalok, de ennyire nem volt durva a helyzet. Akkor is loptak a gyümölcsösből ezt-azt, de azért nem tarolták le az egészet. Annak idején a legdurvább az volt, mikor egy Fehérvárhoz közeli faluban éjjel a disznót fejszével fejbe csapták az ólban, kivágták belőle a négy sonkát, meg amit könnyen le lehetett vágni róla, a többit meg ott hagyták. Az öreg tulaj meg reggel megtalálta a vérbe fagyott maradékot. Amúgy azt is tudták, hogy kb melyik család volt, de senki nem mert velük ujjat húzni! Még a körzeti rendőr sem.

Black Hole 2015.07.05. 17:21:43

Mondjuk ehhez, hogy idáig süllyedjen a helyzet, a rendőrség is asszisztált rendesen. Haverom ment haza, kb 12 évvel ezelőtt. Egy brancs körül állta, és a kb 9 éves gyerek zsebelte ki. Felnőtt, büntethető korú férfi nem nyúlt hozzá, csak szóltak neki, hogy jobb, ha hagyja magát, mert baj lesz! Elvették persze mindenét. Azonnal ment a rendőrségre, ahol azt mondták, hogy ugyan már, péntek délután mit akar? Majd tegyen hétfőn feljelentést! A srác mondta, hogy még azt is tudja, hogy hol laknak, mert mikor megy meccsre, ott megy el a házuk előtt, és simán megismeri őket! Ha most mennek, talán még a cuccai is előkerülnek. Mondták neki, hogy nem úgy van az! Menjen vissza hétfőn! Ez akkor mi, ha nem asszisztálás a bűnözéshez?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 18:05:12

@Black Hole: A körzeti rendőr kivel mer? Azt is tudják, hogy a környékbeli falukban ki tör be, csak nem tudják rájuk bizonyítani.

Az emberi jogi aktivitással sikerült átesni a ló túloldalára, szerintem.

igazságos 2015.07.05. 18:30:04

Ezt a Gyurcsányt se értem:

Ha én támogatom a melegeket, az OK, de 1 POLITIKUS NEM LEHET HOMOFÓB!?

Nincs neki joga homofóbnak lenni!?

Mindenki támogassa a melegeket, vagy megdöglesz!?

Na, itt kezdődik az, hogy így nem lesz népszerűbb egy csoport, ha az ellenfél jogait is csorbítod.

Értem én azt is, hogy a melegek elfogadására kell koncentrálni, de

NEM ERŐSZAKOS MÓDSZERREL, amibe néha Kulka János és Alföldi is átmegy.

Ha nem tetszik az, hogy a melegeket pártolod, azt is EL KELL FOGADNI.

Itt szúrja el mindig az ország.

igazságos 2015.07.05. 18:41:05

Ilyenkor nyugodtan lehet az Egyenlő bánásmód Hatósághoz fordulni, mert egy képviselőnek nem kötelessége szeretni a melegeket.

ja, és egy végbélnyílásnak nem feltétlenül kell szőrösnek lennie

hogy miket tudnak ezek a politikusok kinyilatkoztatni XD

igazságos 2015.07.05. 18:43:09

Komolyan mondom, elmegyek politikusnak, jelöltetem magam.

:)

gabors 2015.07.05. 19:02:40

@Black Hole: itt mint irtam NEM tunik el semmi ... vannak itt is hazmesterek" vagy a helyi megfigyelok ... neighbourhood watchman ...

es mukodik ha valami nem kosher en is hivom a yardot es jonnek es korulneznek ... (ezert fizetem az adot ... basszak meg) ....

ezert van az hogy nem kell igazan rinyalnom hogy kb 3000 dollar uj ablak ott volt kb 4 napig mig be nem tettek a szomszedok is hivtak volna a rendoroket ha valaki kezdte volna felpakolni a cuccost az ejszaka kozepen ...

Black Hole 2015.07.05. 19:22:20

@gabors: annak idején a sógor nézett hülyén, mikor A Canadából haza látogató nagybátyja kérdezte, mikor beugrottak a boltba és zárta az autót, hogy "faszér zárod, mindjárt jövünk nem?".
Amúgy a rendőrségi műsorban, ami kb olyan, mint a Kékfény volt, most kezdték el itt súlykolni, hogy az autót, és a lakást zárni kell! Kb Román és Bulgár EU csatlakozás óta. Egy darabig csak egyszerűen nem értették, hogy mi van? Évek kellettek, mire leesett nekik a 20 fillér.

igazságos 2015.07.05. 19:25:06

@gabors: ugyan, ezek mindenhol ott vannak, Amerikában is.

mondjuk nem hagynék ki Detroitban 4 ablakot

gabors 2015.07.05. 19:26:55

@Black Hole: ezert nem megyek haza csak 5 evenkent akkor is csak mert szuleim miatt es mivel kb apam merete vagyok az o ruhaiban jarok ... . igy nem vagyok turista .... orban/gyurcsany persze bekaphatja ... ezzerrel

gabors 2015.07.05. 19:34:32

@igazságos: szar kornyeken jarhattal Detroitban is ... 75-85%-ban nem kell aggodni majd hagyma is megmondja mi van ...

de itt jon a rendor es ha egy barom cigany vagy es ellen is allsz akkor lelonek ... nix ugri bugri... igy is kell ..

rendor kijon (mert kijon) es mindenki tudja hogy erdemes odafigyelni mit mond legyel feher/fekete/sarga/barna/lila/ barmi es nem szaroznak .. mert majd a birosag eldonti kinek van/volt igaza ... de nekik VAN intezkedesi joguk es stukker is ha kell

igazságos 2015.07.05. 19:39:27

@gabors: akkor ha ez így lenne, nem fogdosnának játékfegyvereket a rendőrre, mer tudják, hogy úgyis kinyiffannak

oszt mégis egyre több a hülye bekattant nálatok is

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.05. 20:02:17

@gabors: Utána meg hisztiznek a jogvédők. De a magyar rendőrség hozzáállásával ott már rég szétszedtek volna mindent.

atörökkk 2015.07.05. 21:02:01

Olyan meleg van, hogy pina.

Black Hole 2015.07.05. 21:07:01

@gabors: én sem viszem túlzásba. Egyszerűen 10 fillér áfa-val nem akarok ezeknek a tetveknek a luxus életéhez hozzájárulni. 8,5 éve voltam utoljára. Ha valakire kíváncsi vagyok, veszek neki repülő jegyet.

igazságos 2015.07.05. 21:22:04

@atörökkk: végül is nálatok a segglyuk is egy pina

beszéljünk mocskosul ma

igazságos 2015.07.05. 21:38:38

@atörökkk: te kezdted, akkor kapd meg a ...

igazságos 2015.07.05. 21:41:51

a pina is lehet szőrös, nem csak a segg

válogatósok manapság a politikusok

igazságos 2015.07.05. 21:49:12

bezzeg ilyen Nancy - félékhez azért simán elmegy akármelyik nős pali, nem számít, mennyien hánytak már bele abba az edénybe előtte

igazságos 2015.07.05. 21:54:25

szóval nem értem a szőrös segg miatti finnyáskodást

abban a korban, amikor a pasik műkörmöshöz, gyantáshoz és hajbeültetésekre járnak

meg botoxkezelésre

venszivar 2015.07.05. 22:10:20

@igazságos: olyan mocskos a szád, hogy nem csoda,hogy egy normális srác szóba sem áll veled....

igi1 2015.07.05. 22:21:46

@venszivar: csak írãsba mer amúgy nem mernék odamenni szóba :)

Manyecska 2015.07.05. 22:32:39

@igi1: itt mindig tanul az ember..xd ha mast nem anyazni.;-)

Manyecska 2015.07.05. 22:36:01

@igazságos: az kiaràk? Jut eszembe benne leszek egy regeny uccso ket fejezetebe.megirnak;-) lehet en leszek a gyilkos.xd on

Black Hole 2015.07.05. 22:44:01

Fejezzük be a komolytalankodást, mert baj lesz!

igi1 2015.07.05. 22:47:59

@Black Hole: ha majd nem leszek itt na akkor lehet pánikolni!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.05. 23:56:52

@igi1: a vasedenyhez kepest

USA -Japan donto kovetkezik:)
7-tol

igi1 2015.07.06. 00:18:53

@hagyma: jóhogynem usa-antarktisz döntő

ezek a apánok hogy nem tűntek még el

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 00:21:37

@igi1: ugy remlik - nem tuti - ok nyertek a legutobbi vb-t
noi focirol beszelunk amugy

igi1 2015.07.06. 00:45:22

@hagyma: ha női focit ézel akkor nem vagy meleg!?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 00:51:16

@igi1:
hat ha noket nezek, valoszinu nem
bar ez sport nem vanilia fagyi
a dontot kotelezo megnezni
mi jatszunk a jappokkal
nem less egyszeru
Maryvel szemunk a kepernyon
sor hideg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 01:06:00

ketto - nulla
meg mindig ide:)
5 perc alatt:)

gabors 2015.07.06. 01:18:08

@igazságos: "nem fogdosnának játékfegyvereket a rendőrre, mer tudják, hogy úgyis kinyiffannak"

igen van egy kisebbseg akik szerint a rendor az ellenseg ... kb ezert is van hogy nem feher tizeneveseket szoktak nem is veletlenul leloni hanem feketeket ..

ott ugy megy jo jani 20 ember szeme lattar lelovi a jozsit mert rosszul nezett az o bararnojere rendor kijon (mondjuk nem egy) es akkor a 20 bol 20 nemhogy nem latott semmit meg fel is jelentk a rendoroket zaklatasert .. .na annak a 20%-nak ezert szar mert MINDENKI ciganyt lat mindegyikben ... errefele nem laknak ilyenek ... (amugy nem vagyok rasszista csak hiszek a statisztikaban ... )

gabors 2015.07.06. 01:23:54

@igazságos: "oszt mégis egyre több a hülye bekattant nálatok is "

ez sem igaz, megint csak en hiszek a statisztikanak, ... az ilyen bekkattant tomeggyilok kb azonos az elmult 20-30 evben ... most Te is tobbet latsz belole meg mi is mert van internet meg egy csomo TV csatorna ...

mar irtam tobbszor hogy a sajtobol (direkt irom az ememetali miatt) ugy tunik hogy a rendorok mint orultek gyilkolnak le artatlan embereket .. kozben a szamok azt mutatjak hogy egy a haromhoz az arany az "artatlanul" lelott civil es rendor versenyben a rendorok nem a nyero oldalon vannak 3x !!! ...

az az artatlan feka srac ferguson-ban cska 10 perccel korrabban rabolt ki egy trafikot/kisuzletet ... es neki allt feljebb mikor a rendor szolt hogy ugyan mar menjen fel a jardara ... igy kezdodott aztan a rendor lelotte a vegen

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 01:26:12

@gabors: ne okoskodj, nezd a vb dontot
bar tudom ez cask a szegeny also kozeposztaly szorakozas, mint a lotto es a baseball
a felsokozeposztaly millimeterezi a benzin fogyasztasat

gabors 2015.07.06. 01:28:57

@Black Hole: ugy ahogy mondod !!!

egy regi ismerosom mondta mikor valaki a csaladban hisztizett hogy nem vittem azonnal haza a nagybacsi hamvait ... quote "repulo megy innen is oda nem csak egy iranyu..."

De apam mar 75 korul jar anyam is 70-en tul igy miattuk (de tenyleg csak miattuk megyek haza) par evenkent ..

gabors 2015.07.06. 01:31:33

@igazságos: ha nem homokos/meleg akkor az teljesen normalis hogy felre baszzon sot attol lesz sikeres lasd Clinton ...

hetero segbebaszas is rendben csak vanilia fagyit nem szabad kozben nyalni

de ha meleg akkor eg szakadjon ra merthogy meg "jogilag" hazasodni is akar ...

gabors 2015.07.06. 01:34:45

@hagyma: egyelore jol allnak a lanyok !!!! (persze a fele biztos meleg nem is ertem hogy birod nezni )

gabors 2015.07.06. 01:38:21

@hagyma: "a felsokozeposztaly millimeterezi a benzin fogyasztasat"

ettol is lesz felsobb :-) ...

Black Hole 2015.07.06. 01:40:54

@gabors: persze, szülőket meg kell nézni időnként. De engem sajna már ez sem köt oda. Akkor meg minek menjek?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 01:42:18

@gabors: gondolog
egeszseges ferfi vagyok, semmi gondom a lesbikus nokkel
de az Ok hazassagat sem tamogatom

gabors 2015.07.06. 01:42:41

most nezem annyi a feta-nak ... lehet menni gorogbe megint olcson ...

gabors 2015.07.06. 01:44:09

@Black Hole: en is mindig ugy jovok el hogy lehet ez volt az utolso hogy talalkoztunk bar minden heten beszelunk skyp-on de az nem ugyanaz ...

gabors 2015.07.06. 01:50:30

@hagyma: szerintem nem is keri toled senki hogy tamogasd ...kulonbozo vallasuak hazassagat sem tamogatotd ?? kulonbozo "rasszok" hazassagat sem ?? ez mind isten ellenes dolog vagy volt valamikor ...

nem is olyan regen az angol kiraly lemondott mert nem veheetett felesegul egy egyszeru amerikai not !!! milyen nevetsegesnek tunik ez 70 evvel kesobb ...

unokaid is nevetni fognak hogy nagyapjuk mit gondolt ... mert internet forever ott lesz

Black Hole 2015.07.06. 01:51:32

@gabors: ez nem egyszerű, ez tény. Szomorú dolog az, hogy az ember nem él meg normálisan a saját hazájában. Pedig aztán én sem tátott szájjal vártam a sült galambot.

A görögök meg tiszta lököttek!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.07.06. 01:55:26

@gabors: en megnyugtatlak
az unokaim sem fogjak tamogatni a meleghazassagot
a hazassag egy ferfi es egy noz kozott jon letre szerelem okan es csaladalapitas celjabol
a vegbelet meg nem szexre teremtette Isten
amirol Te makogsz, ott az a differencia, hogy no es ferfi kapcsolatarol beszelsz
es meg egy en nem itelem el a melegeket
de ellene vagyok a hazassaguknak es a gyerek orokbefogadasnak
/tudom ez a feher kozeposztaly alja, aki most tavozik es megnezi a masodik felidot/
neked meg sok csokolozo ferfit kivanok a jovoben

gabors 2015.07.06. 02:04:54

@Black Hole: en nem gazdasagi menekultkent elem meg ezt ... most mar tobbet eltem az usa-ban mint Mo-on ha az eveket szamolom ... es vegul is a teljes felnott eletem itt toltottem ...

de valoban szomoru hogy az orszag ugy egeszeben nem megy elore szinte semmit (vannk jobb utak vannak uj varosnenyedek .. ez ketsegtelen) de mikor videken voltam aprilisban az emberek ott ROSSZABBUl elnek mint 1990-ben mikor elmentem ... voltam az ugynevezett harmadik vilagban is tobbszor sajnos a magyar falvak (itt most eppen nograd megyerol van szo) kozelitenek afele ... meg nem Haiti vagy afrika de India mar ott van ...

a 90-es evek vege fele (97-98 ban) majdnem visszakoltoztem ... szerencsere foleg csalad es egy ket ismeros lebeszelt mondtak varjal meg 5 evet ... es milyen igazuk lett...

nem vitas a felso tizezer mar elerte az EU-t the 90% ROSSZABBUL el mint a kadar alatt

gabors 2015.07.06. 02:12:01

usa japan 5-2 .... !!!!

Black Hole 2015.07.06. 02:21:57

@gabors: jó neked, hogy olyan fiatalon oda kerültél. Nagy hiba lett volna vissza menni. Azt hiszem nagyot hibáztam ott, hogy mikor a határok megnyíltak, nem húztam el, hanem hittem abban, hogy sok munkával majd megyek valamire. De egy olyan országban, ahol egy vállalkozónak bármikor a pofájába röhöghet fizetés helyett a megrendelő, és ezt következmények nélkül megteheti, ott nehéz megélni. Abban az országban nincs jog.

gabors 2015.07.06. 02:26:17

@hagyma: "a hazassag egy ferfi es egy noz kozott jon letre szerelem okan es csaladalapitas celjabol"

most az "es" fontos-e mert akkor egy csomo hazassag nem johetne letre pl. idosebbek, meddok stb.

a lenyeg az hogy a SCOTUS-s sem igy gondolja mar ...

a hazassag egy jogi kategoria nem erzelmi/vallasi stb... istennek nincs sok koze mindehez ... (szerencsere)

orokbefogadassal is mi a gond egy csomo hetero hazaspar tobbet art a sajat gyerekeinek mint egy nem tradicionalis csalad ..... erre is vannak statisztikaka amikben jobban hiszek mint redneck varosi legendakban ...

Tisztan arrol van csak szo hogy ha ket no vagy ket ferfi akar jogilag hazassagban elni akkor pont annyi, nem tobb es nem keveseebb, joguk van mostantol ... amugy 10 eve igy volt ez mar Spanyolban pedig azok eleg katolikusok birnak lenni ... sot tobb mint 30 allamban legalis volt mindez ...

de mindig vannak konzervativabbak ... amivel nincs is semmi gondom ... csak ha mindig ugy tortenne minden ahogy a konzervtivok akarjak NC-ben meg mindig lenne "for whites only" ivo kut a palyaudvarokon .... (is)

gabors 2015.07.06. 02:30:02

@Black Hole: hasonlokat halottam ismerosoktol es csaladon belul is eleinte el sem hittem ... csak hisztiznek ... gondoltam mert valami nem jott ossze ...de most mar tudom hogy ez sajnos allami szinten ment ugy szocik alatt mint most mar harmadszor a fidesz alatt az utolso valamennyire normails kormany az elso volt ... meg nem jottek ra hogy kell rabolni ....bar a dilettantizumssal talan mindennel tobb kart okoztak FKGP ... es a nem ugynok Antal ...

gabors 2015.07.06. 02:34:58

egesz jo a meccs ... 53 ezren vannak a noi foci meccsen nezok

ennyi egy ev alatt nincs osszesen a legtobb magyar stadionban ...

regi szep idok nepstadion tele !!! egy kettos rangadon !!1

de Vacon is voltak 10 ezren nem egyszer mikor Varadi jatszott es felkerultek NB1-be ...

gabors 2015.07.06. 02:52:39

hagyma koszi hogy szoltal !!! tenyleg jo meccs volt (bar lattam a usa germany-t ami szerintem az igazi donto volt itt a japanoknak semmi eselye nem volt)

Black Hole 2015.07.06. 02:58:37

@gabors: azért az, hogy egy magamfajta vállalkozó dolgozott egy nap 25 órát, és csak egy helyben topogott, míg a volt párttitkár meg vett hitelből (mert ő kapott, én nem) egy telephelyet, aminek az udvarából eladott egy teherautót, és már nyereséges is lett, elég durva dolog. Aztán nem csinált semmit, csak a helységeket kiadta bérletbe, és azóta is él, mint hal a vízben. Ehhez szerintem nem kell ész. A másik tróger meg sikkasztott 700 milliót, a cég tönkre ment, valaki feljelentette, akit aztán ő perelt rágalmazásért. Ugye annyi pénzből futja jó ügyvédre, és simán nyert. A sikkasztást soha nem varrták a nyakába, mert nyilván pár millióból simán kimosakodott. Aztán röhögve megvette a céget, amit előtte leamortizált, persze fillérekért. Azóta is jól van. Arca nagyon nagy. Ezek után, ha épp ésszel bele gondolsz, ahol ilyen emberek vágták zsebre az országot, hogyan lenne már fejlődés? És még ma is ők vannak ott mindenhol.

gabors 2015.07.06. 03:23:21

@Black Hole:

I feel you no worries !!!

csak vannak itt akik szerint me vagyunk a hujek ...

volt olyan is aki pont annyi idore tunt el amennyi alatt elevult a nehany milliardos szekhazugy most megint ott van a bogracshoz kozel ...

nekem is vannak rokonaim is, akik igy elnek jol es csodalkozik hogy NEM KERESTEM meg .... mikor 5 ev utan voltam otthon errol ennyit ... sokan fikazzak az usat-t nem csak itt mas magyar online blogokon ... de nem veszik eszre hogy itt egyelore meg jogallam van Mo-on meg sajnos soha nem volt es egyre rosszabb ebbol a szempontbol ...

lasd CBA most piackent nyitva tarthat .... es a tobbi "okosban" mukodo dolog ..

mikor voltam otthon ket het alatt legalabb 20x halottam hogy "szamla kell ???"

gabors 2015.07.06. 03:25:48

meg olyan is volt hogy etterem mondom fizetnek ... megkerdeztek hogy kell-e szamla ....

mondtam nem erdekelt volna, de ha mar megkerdezted (mert le is tegezett a kislany aranyos volt nem mondom) akkor IGEN kerek szamlat es raadasul hitelkartyaval fizettem hogy legyen nyoma !!!

Black Hole 2015.07.06. 03:52:44

@gabors: ez a CBA dolog kész vicc! De ha egyszer megtehetik...
Amúgy ez a magyar adózási morál érdekes. Egyszerűen nem akarják felfogni, hogy az ország működéséhez szükség van az adó befizetésére. Ugyanakkor te se szívesen fizetnél adót ott, ahol nem az ország javát szolgálod vele, hanem néhány nagyfejű zsebét tömöd. De meg az egész adórendszer nagyon pofátlan (ha nem vagy benn a kiskosárban). Egy ismerős feketén dolgozott sokáig. Egyszer aztán bukott. 1,2 millió büntetést kellett fizetnie. Simán kicsengette. Aztán azt mondta, hogy nem akar tovább idegeskedni, és elkezdte teljesen szabályosan csinálni. 2 éven belül jelzálog volt a házán, mert agyon nyomták az adók.

gabors 2015.07.06. 04:40:03

@Black Hole: "Amúgy ez a magyar adózási morál érdekes. Egyszerűen nem akarják felfogni, hogy az ország működéséhez szükség van az adó befizetésére."

ez egy valos es nagyon sajnalatos orokseg a volt szocializmusbol .. meg mindig nem halt ki az a nemzedek (az enyem es a tied is gondolom) aki szerint az "allamot" atbaszni szinte kotelezo "csak a hulyek" fizetnek adot meg a hasonlok ...

tudom igy van meg mindig mert mikor nekem jott jol ugyesben el lehetett intezni barmit a varoshazan ugyan nem fizettem penzt, de ismerettseg alapjan se varakozni nem kellett, senki nem firtatta azt sem hogy mar evtizedek ota nem elek otthon ... minden kartya megvolt azonnal ...

gabors 2015.07.06. 04:41:47

@gabors: ja es ugyanezek a hivatalnokok akik majd epitik es intezik a "menekulteket".... tragedia ... de ez van

gabors 2015.07.06. 06:04:52

@Black Hole: index.hu/tudomany/tortenelem/2015/07/05/a_balatoni_atveres_legszebb_40_eve/

itt egy jo pelda hogy mi volt es mi mentodott at sajnos ... kell meg ket nemzedek hogy valami normalis is legyen (de lehet soha nem lesz a balkanon nem lehet civilizaciot epiteni)

joska61 2015.07.06. 10:02:17

Írjak neki hasonló 345 történetet? Csak ennyi megy fejből, a többinek utána kéne nézni...

Black Hole 2015.07.06. 11:51:45

@gabors: mi nem érjük meg, hogy ez a mentalitás kiveszik onnan. Talán soha nem is fog. Ami érdekes számomra, hogy akik ide jönnek, azoknak a 80 százaléka is azt keresi, hogy hogyan lehetne feketén dolgozni. Egy srácnak pl konkrétan ajánlotta valaki, hogy csináljon vállalkozást, hozza neki a munkát. Erre az ökör azt mondja, hogy nem hülye ő! Fasz fog adózni! Majd ha lesz itt annyi munkában töltött ideje, hogy jogosult lesz a munkanélküli segélyre, akkor szépen kirúgatja magát, felveszi a segélyt, amellett meg dolgozik feketén. Aztán mikor mondom neki, hogy az ország, ahonnan jött, ettől a mentalitástól ment tönkre, és nem kellene itt is ezt csinálni, akkor meg néz rám, mint egy hülyére! Mert ugye, adót fizetni nem akar, de legyen fasza betegellátás, meg majd annak idején jó magas nyugdíj!

gabors 2015.07.06. 13:29:50

@Black Hole: itt is dolgoznak sokan feketen de szinte min bevandorlo ... akiknek nincs is mas valasztasuk... nekem nem is veluk van bajom hanem akik dolgoztatjak oket tobbseguk kozeposztalybeli feher republikanus "torveny tisztelo" small businessman akiket agyon adoztatnak mondjak ok ...

Black Hole 2015.07.06. 17:04:05

@gabors: ez a réteg mindenhol megvan! Talán ők azok, aki nem jönnek rá soha, hogy a baj nem a bevándorlókkal van, hanem az ügyeskedő, kisstílű faszkalapokkal. Ez a réteg sokkal nagyobb, és sokkal nagyobb kárt okoz a társadalomnak, mint az a pár szerencsétlen, aki menekül valahonnan.

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.07.06. 19:12:25

@gabors:

"ezt most komolyan mondod vagy viccelsz ???"

Komolyan, pl takarítóeszközöket forgalmazó cég hírleveléről ha jól emlékszem harmadszori próbálkozásomra sikerült leiratkozzak. Fotósbázis vezetője kirakott a találmányából, de a hírlevelét megint küldözgeti. :) Mail gyűjteményembe már raktam egy "kéretlen szarok" mappát is. :D :D

kakukk11 2015.07.07. 18:08:27

de kurvára ráérsz bameg
süti beállítások módosítása