Tékozló Homár

Brutál mód nyikorog a Nike, de a Playersroom szakértője nem hallja

2015.08.19. 14:40 | Homár Hilda | 267 komment

playersroom_logo.jpg

Ki mondta, hogy egy cipőnek csendben kell üzemelnie? Attól, hogy ez a hagyomány, akár lehetne trendszetter fícsör is a lépésre nyekergő cipő, igaz, ebben az esetben érdemes lenne a vevőket a vásárlás előtt ismertetni vele, mert hát ki tudja, tetszik-e nekik ez az újítás. Multimédiás panasz egy nem is olcsó nyekergő Nike-ról és a Playersroom panaszkezeléséről. 

Kedves Homárék!

Az én Playersroom történetemet nagy műgonddal öntöttem videóba és szövegbe.  Kérlek, biztosítsatok helyet a történetemnek, talán másokat megvéd a bajtól! Köszönöm, és minden jót kívánok!

Belátom, hogy az alábbi történet nem született volna meg, ha rendszeresen olvastam volna ezt a blogot…

Egy jobb minőségű, emberi kinézetű cipőt szerettem volna venni, így egy „Nike Toukol Air III”-ra esett a választásom… a Szinga Sport Kft. által futtatott Playersroom-ban. Pár hét használat után a bal cipő sarka járáskor jó hangos nyekergő hangot adott ki. Ez a talpszerkezet ujjheggyel történő megnyomására is hallható, külsérelmi nyom nincs. A Nike cipők gyakran nyekeregnek, mert a kínai gyermekek takarékoskodnak a ragasztóval a gyártás során. 

A történet innentől egy teljesen szokványos Playesroom-os eset; bemutattam a hibát, felvették a jegyzőkönyvet, és a reklamációmat persze elutasították. Kiss Béla bőrfeldolgozó ipari mérnök (továbbiakban, mint Béla) „független” szakértő –kötelességének eleget téve- a „szakvéleményében” elmagyarázza, hogy miért is nem megalapozott a reklamáció.

„Szakértői” vizsgálat gyanánt az előzetes szemrevételezést követően Béla –a róla alkotott vélemények helytálló ismerete okán próbazoknival mentegetőzve- felhúzta a cipőt a hátsó végtagjaira, majd ténfergett benne egy kicsit. Béla nem hallotta, hogy a cipő hangosan nyekereg. Mivel a talprész ujjheggyel megnyomva is kiadja az igen zavaró hangot, ezért joggal gyanítható, hogy a „vizsgálat” nem is került elvégzésre. Mindenestre a cipő most már nemcsak nyekereg, hanem mégössze is lett bélázva.

Azon túl, hogy ilyen komolytalan hangzású végzettséget mérnöknek nevezni sértőnek érzek magamra, és a többi, valódi mérnöki diplomákat szerzett emberre is, Béla „mérnöki” minőségét a kezéből kiadott szakvélemény tükrözi a leginkább: Kizárólag laikus vizsgálati módszert alkalmaz – azaz semmit sem használt a tőle elvárható tudásból, aminek nyilván oka van.

A „fenti módszerek alatt csak a "roncsolásmentes vizsgálat"-ot említi. Komoly mérnökként elfelejtette a vizsgálati környezet, a pontos vizsgálati és mérési eszközök és módszerek, illetve ezek eredményeinek bemutatását és elemzését, továbbá az ezekre alapozott konklúzió ismertetését. Tehát csak a lényeg maradt ki. Béla alkalmassága nem tisztázott, hiszen nem derül ki patáinak mérete, a testsúlya, hogy diagnosztizáltak –e nála a járásképet befolyásoló ortopédiai divertikulumot, továbbá az audiometriai vizsgálatának eredménye. A szakvélemény nem hiteles, hiszen nincs rajta pecsét, csak bélyegző. (Akár egy komolyabb márka sportcipőinek tervezésében is részt vehetne Béla, azonban mégis csak egy pitiáner kft. cselédjeként végzi el a piszkos munkát...)

A hókuszpókusz fokozása érdekében 6 db szabványt emleget, melyek közül 5-nek itt semmi értelme:

  • MSZ 3368:2002 : lábbelik fogalommeghatározásai – alapfogalmak, de minek?
  • MSZ 3367:2002 : lábbelik - teljesen irreleváns adatokat tartalmaz (szakítószilárdság, színtartósság, stb.)
  • MSZ ISO 9407:1992 : méretszámozás és méretjelölés – szintén irreleváns
  • MSZ ISO 4733:1988 : lábbeli hibák – a nyekergést hibának ismeri el, máskülönben nem kereste volna, azonban detektálni már nem sikerült.
  • MSZ ISO 14253:1987 : lábbelik érzékszervi vizsgálata - visszavont szabvány, amúgy az érzékszerveket kéne inkább vizsgálni, ha nem halljuk a hangos nyekergést…
  • MI 14277:1992 : a lábbelik minősítése szemrevételezéssel„ – ez is visszavont szabvány

 

A Players room és Kiss Béla kooperációjában született sunyi ügyekkel tele az Internet, számuk aránytalanul magas a többi, hasonló profilú bolthálózathoz képest. Mindig a Béla a szakértő, a reklamáció mindig elutasításra kerül valamilyen nevetséges indokkal. Korábban a „cipőkanál hiánya”, mostanában inkább a „járáspróba” a szöveg – Béla hogyan tud többféle cipőméretet hitelesen „próbajárni”? Vajon a női lábbeliket is szívesen „próbajárja” Béla, vagy ezt delegálja az erre szakosodott, Kiss Bella névre hallgató asszisztense felé? A probléma súlyát mutatja, hogy Bélának már „rajongói” oldala is van a Facebook-on.

A BKIK által hozott számos határozat mondja ki, hogy Béla

  •  „független” mivolta nem valósul meg; a vállalkozó és a szakértő közötti állandó, tartós üzleti kapcsolat kizárja a vizsgálat elfogulatlanságát. A megállapítást megtámogatja a tény, hogy minden, az Interneten fellelhető ügyben kizárólag a Szinga Sport Kft. számára kedvező szakvéleményt írt – legyen az akár az egy hónap alatt simára kopó cipőtalp, vagy épp a két hét alatt elengedő ragasztás. Korábban még playersroom.hu-s email címmel is rendelkezett!
  • szakértői kompetenciája kétséges
  • szakvéleményei semmitmondó általánosságokat tartalmaznak, szakmaiatlanok

 

A „szakvélemény” átvételekor a jól táplált üzletvezető-helyettes hölgy nem volt kíváncsi a cipő nyekergésére, sem az enyémre, az üzletvezetőt nem volt hajlandó felkeresni, csak a fogyasztóvédelmet dünnyögte lepasszolós stílusban, utalgatva a hátam mögött feltorlódott azon vevők magasabb prioritására, akiknek a történetét majd később olvashatjuk ugyanitt.

Ugyan fizikailag lehet járni egy hangosan nyekergő cipőben (ennyi erővel felemás, esztétikai hibás, netán festékkel leöntött cipőben is), azonban ez a lábbeli messze nem biztosítja a tőle elvárható minőséget. Nem elfogadható, hogy egy 23000 forintos cipő néhány hét után hangosan nyekeregjen, hiszen jogos igény, hogy viselője emberek közé tudjon menni.

Az ügyet már elvből is mindenképp végigjárom, melyben –a körülményeket tekintve- szerencsére több hatóságnak van illetékessége. Náluk fogok feljelentéseket tenni, az ügyfélkapun keresztül is.

 

Elérendő célok:

  • Az én kártalanításom
  • A Playersroom garanciaigény-kezelési politikájának vizsgálata
  • Bőripari Béla kompetenciájának, szakmai és etikai alkalmasságának vizsgálata
  • A Szinga Sport Kft. és Béla közötti sok éves gyümölcsöző szimbiózis részleteinek alapos feltárása
  • Bármi más, ami még adódik

 

Belas Room

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igi1.0 2015.08.21. 21:21:47

@hagyma: csak remélem nem keresel többet Al Bundynál aki 87-be keresett ennyit cipőboltosként

Viszont szerencsésebb vagy mer inkább Marcyékra van a helyzeted :) ott nem dolgozott a Jefferson

Igi1.0 2015.08.21. 21:32:15

@hagyma: ágyneműt vasalni az egyetlen jó dolog

Könnyű, nincsenek hajlítások, gallér, ingujj

Az ágynemű szellóztetése mellett ez az egy házimunka amit szeretek és nekem való

Ruhát már nem jó vasalni se alsógatyák kicsi oszt minek cirkuszolsz vele

De ágyneműt vasalni az szórakoztató közbe tévét s nézhetsz

Szerintem a cipőárus se rossz szakma csak Amcsiba van sok kövér nő

Én a farmeroknál ehidatam az XXXXXL - es méretnèl. XD

venszivar2 2015.08.21. 21:43:12

@Igi1.0: Arról nem is beszélve, hogy JÓ illata lesz az ágneműnek s jobb rajta szeretkezni IS! JA! Utóbbit neked is hiába említem...

no, de beszélhetsz annak a nyomortanyán döglő koszfészek baromnak!!! két egyforma tányérjuk NINCS! mert az anyját támogatja évi 20$-ral. :):DDD

Igi1.0 2015.08.21. 23:05:58

@venszivar2: á, csak lusta a hagyma még eltunyul nekem itt oszt sörhasa lesz

@hagyma: csak ne az ágyba idd a sört meg ott cigizzél mer felgyújtod véletlen a Maryt oszt nem lesz betevőd

Igi1.0 2015.08.21. 23:10:47

Szal cipőt árulni is jó

De ha nincs csak bal mi lett vajon a jobbal!?

Cipőleves lett belőle!?

gabors 2015.08.21. 23:30:25

173 pedig hosszu hetvege van mar ket napja ...

homar

homar

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.22. 01:33:41

@Igi1.0: sosem iszom az agyban semmit
egyaltalan nem dohanyzom
eleg kulonos kornyezetben elhetsz, ha ilyenekkel talalkozol
@gabors: eppen ezert
akinek van 4 szabadnapja nem a hulyesegeidet akarja olvasni
ez ecceru

venszivar2 2015.08.22. 04:46:06

helga! Fölkeltem, mert pislantani köllött, hát látom, hogy dübörög a homár IS!

három nap alatt 175! :DDDDDDDDDDD

LÉPEM!

CID. 2015.08.22. 07:05:26

@venszivar2: Na csak várd ki a végét, hilda felébred, nem lesz ebből 100 sem :D

CID. 2015.08.22. 07:07:12

@gabors: Pedig már megijedtem, hogy az elsők között leszek kinyiffantva x)

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.22. 08:50:42

@ColT: Már csak 3 napos lábszag maradt itt a cikk után, de elérjük a 4 napos érdektelenséget is.
Ha kell, nyikorogva is.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár www.malac 2015.08.22. 10:28:27

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Mindannyian a poszter cipőjében járunk. Napok óta.

@Igi1.0: Takonyfogót is jó vasalni (ha nem hímzett a nyavalyás), meg damaszt abroszt, szalvétákat.

Igi1.0 2015.08.22. 11:10:04

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár www.malac: ezeket nem mer sok van belölük és kicsik

Igi1.0 2015.08.22. 11:11:28

@CID.: hilda csak rám van gerjedve meleg pasikra nem

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.22. 12:23:33

@fülesválasztó-punaszagú-tangakorc: Inkább csak a nyikorgás van itt

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár www.malac: Elég kényelmetlen!

gabors 2015.08.22. 12:53:03

@CID.: hat az sem zarhato ki ... de barmikor be lehet lepni csak akkor 5x mekka fele foldreborulni es ramadankor nincs kaja nappal stb ... ja es meg ekkor is megolhetnek ISIS eddig is joval tobb mohamedant olt meg mint mast vallasut (ok a rossz mohamedanok)

gabors 2015.08.22. 14:48:41

@CID.: "Pedig már megijedtem, hogy az elsők között leszek kinyiffantva x) "

hatha sokat vonatozol akkor lehet elaok kozott lehetsz .... nem is megyek vonattal Parizsba egyhamar :-)

[relevans]
a cipo meg mindig nyikorog ??? mert nagy veszteseg lenne ha leallna ...
[/relvans]

venszivar2 2015.08.22. 15:21:01

@gabors:" a cipo meg mindig nyikorog ??? mert nagy veszteseg lenne ha leallna .."

A Cipő már NEM "nyikorog"! Tavaly elhunyt! S igenis nagy veszteség...!!!

tpusztai58 2015.08.22. 15:31:56

@megamen: Ez olyn degenerált gondolatmenet, amire csak kevés ember képes... Te vagy az BÉLA? :)))

A leírás és a videó is király, a playersroomék patkányok, és valóban végig kell verni rajtuk minden feljelentést, amit csak lehet.

gabors 2015.08.22. 16:40:03

@venszivar2: mire valami neve lett mar kitantorogtam, igy nem tudom megitelni de elhiszem hogy nagy veszteseg foleg hogy eleg fiatalon halt mag ....

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.22. 17:27:44

Szrntm 4 nap posztnélküliség = H H diktatúra! :(

Dikusz 2015.08.22. 17:38:25

vénszivar - engedd meg, hogy új hozzászólóként a 15:21-es hozzászólásodat a magam számára a nap kommentjének válasszam. :) Konkréten az általam éppen lenyelni kívánt Pál inkát majdnem a képernyőre pöktem:)
Emellett tényleg kár, hogy Cipő eltávozott, sokak kedvence volt érthető, szívet melengető dalaival.

venszivar2 2015.08.22. 19:25:23

@Dikusz: Üdvözöllek! kösz

DE mikor visszajön a helga Dubajból, úgy repülök innen....!!!:)

gabors 2015.08.22. 19:41:27

@venszivar2: vigyazz .... mert dubaaj az tobszorsoen is szitokszo

mert oda csak kurvak jarnak (ha no)

mert oda csak nagyon gazdagok jarnak

mert oda csak ISIS megy

mert nem tudom biztos van mas is ...

venszivar2 2015.08.22. 20:01:43

@gabors: meg kéne szavaztatni!:)

De új ötleteket IS várunk.:D

gabors 2015.08.22. 20:15:59

@venszivar2: en a kurvakra szavazok !!!!

az majdnem tutti ....

az meg az uj vallasba is belefer mert a mohamedaononak kulon szavuk van a feher szex rabszolgara !!!

CID. 2015.08.22. 20:39:17

Az, hogy @venszivar2: a kecskéket szereti, még megértem, hisz cigó, de hogy te @gabors: kurvákkal álmodozol, azt nem, ennyi idősen lehetne már egy normális párkapcsolatod:)

Dikusz 2015.08.22. 20:44:43

vénszivar2 - hát nem tudom, de miért repülnél innen. Gabors-al együtt mennétek?:)
Vegyetek be a csapatba engem is, azt megnézném, most mekkora sikerem lenne arrafelé. Bezzeg 30 évvel ezelőtt másképp lett volna. Most azt hiszem, szanaszét futnának, biztonságban érezhetnétek magatokat.:)

venszivar2 2015.08.22. 21:59:06

Figyusz!@Dikusz:

mióta s mennyit neteztél, blogoltál? ha valakinek, valakihez írni szeretnél akkor kattincs rá a "válasz erre"-rére, mert akkor könnyebben észreveszi az illető, hogy neki írsz....

Itt ÉN vaok a fekete bárány! helga azon nyomban kibasz innen, mihelyst észbe kap.

Most ki kell mennem Ferihegyre! szevasz.

LÉPEM!

venszivar2 2015.08.22. 22:00:39

@Dikusz: majd KUSSAL megbeszéljük, bízz bennünk.

AZ SOSEM ÁRTHAT!:):D

venszivar2 2015.08.22. 22:03:48

@Dikusz: Na most láthatod a megszólítások észrevehetőségének különbsége között.

MOST már tényleg LÉPEM!

gabors 2015.08.23. 00:43:51

@CID.: en (mar) nem almodozom kurvakrol ... masrol volt szo ... hogy miert megy egy feher, feltehetoleg fiatal, no dubajba .... az arabok koze !!

na ebben azavaztam arra hogy kurva lehet (meg akar mas is)

gabors 2015.08.23. 00:48:20

@Dikusz: miiii vaaan ??????

uj vagy itt ????

kicsit nezgelodjel azert ... utanna erdemes csak irni foleg szemelyesen ...

persze te azt csinalsz (itt is) amit akarsz

Black Hole 2015.08.23. 04:15:24

Ez má' a hétvégi? Amúgy ez nem légrugós cipő, vagy mi? Azok szoktak ilyet csinálni. Lehet, hogy a légrugó megadta magát, és a poszter lába hamarosan fájni fog ebben a pacskerban. Legrosszabb az ebben az esetben, hogy nem lehet hajnalban óvatosan haza lopakodni benne, mert nem csak az asszony előtt bukik le, hanem az egész utca tudni fogja még azt is, hogy merről ment haza, nem csak azt, hogy mikor? Így aztán az egész környék tudni fogja, hogy ha x irányból sündörgött haza, akkor inni vó't, ha y irányból, akkor meg kurvázni. Ja, és Béla elérhetősége komolyan érdekelne, mert van egy bőrből készült pénztárcám, és állandóan leereszt laposra. Talán meg tudná mondani, hogy mi lehet a baja?

venszivar2 2015.08.23. 06:22:45

testvírek, véreim! parasztok + Bélák!

Íly korán reggel felkelék, mert zaklatott vala lelkem, meg mert pisálnom kellett!

Tegnap késő este indulák a repülők terére, kissé késésben vótam s egy körforgalomból való kilépéskór nem biluxoltam! B+! A bukurból előugrott egy szerv! Gondolom a pöcs is az! Rámförmedt, hogy nem kakukkolt a sárga kicsi lámpa, feljelent...mondám neki, hogy ki a redvás faSZNAK INDEXELTEM VÓNA, MIKOR CSAK az ÉN 92 lovam, lovaim voltak arra 1-3km-es távol s keleten. őt, őket az nem érdekli!!! kínomban előkaptam a roma önkormányzattól kapott tej utalványomat, de nem hatotta meg őket! azt mondták olyan nekik is van. ők is használják pl. a honvéd kórházban....IS!

Külföldről a rossebb ide ette vendég házaspár majd beszart, utólag mondák, hogy azt hitték, hogy mindannyian le leszünk lőve....

Feszült vagyok! Alsó gatyába, most kimegyek s gyakorlom a biluxozást jobbra-balra, előre-hátra! persze az is lehet, hogy valaki kilopta az égőket! ISTÁLLOM!

LÉPEM IS! ERRE a fontos közérdekű fogy véd esetre varrjál gombot!!! helga

Bár hol is vagy!!!

venszivar2 2015.08.23. 06:29:47

@gabors: turhista! lesz AZ! ami szót keresel!

Mivel többek közt a szájával thúrja az arabok farkán lévő túrhót..., na de engemetet nem ez a fogy. védelmi eset foglalkoztat! inkább az is, hogy vajon kriszta mikor dokumentálja, hogy tengeralattjárót látott a Népligetben! megígérte!:):D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.23. 10:26:24

@Black Hole: Légrugós? Akkor a kompresszor lesz a baj, meg kell olajozni!

Dikusz 2015.08.23. 11:05:05

@gabors: valóban új vagyok itt, és nem tudom, mit írtam rosszul, de tényleg. Nem szeretnék senkit megsérteni, a beszélgetésetekhez gondoltam hozzászólni.
Rögtön nem lehetek régi hozzászóló, valamikor el kell kezdeni, olvasóként már régóta itt vagyok a blogon.
@venszivar2: most rákattintottam, eddig ezt (sem) csináltam jól, köszi. Hát, a netezés ellen be vagyok oltva, de próbálok javítani rajta.
A LÉPEM-et le kellene védetned, ezt valamikor direkt írtad így? Ha megengeded, alkalmanként használnám.:)

CID. 2015.08.23. 11:10:17

@venszivar2: Meg akartad vesztegetni böcsületös fehérembört? Örülj neki, hogy nem lőtte szét a bokszos pofádat:)

Igi1.0 2015.08.23. 11:17:58

@venszivar2: mennyi letta tarifa
!?

Ciggát úgy békénhagyják hogy biztosan kamuzol

Mer nem indexelsz kifele kőrforgalomból b+ mire figyelsz a lovak pocsére!?

Mondd legközelebb h menekült vagy

Igi1.0 2015.08.23. 11:23:58

ajjaj

Ha már ciggát is büntetnek vege az országnak

Manyecska 2015.08.23. 11:45:10

@venszivar2: Te bocsássá meg a tavalyi homártalira fehér bottal+sötét napszemcsiben jöttél és állítólag gyengénlátó vagy. Hogy is van ez??????
Monnyuk mi már rég levágtuk hogy kamu!:D
Bárom. Izé,lépem!

Manyecska 2015.08.23. 11:47:27

@Igi1.0: hehhh tegnap itt is elmeszeltek egy srácot a buszsávban fogta a fejét rendesen:) pááárom öccse meg kint oboázott a pu.-n mert főfőfőkapitány..mondta este hogy nem tud hazajönni.:D Hát így járt.

Manyecska 2015.08.23. 11:53:54

@Igi1.0: szépen lerugdalták a vonatról először aszittem a páárom öccse az..másodszor is:D amúgy is ránk van szállva:P mindent tud bakker. Meg fogom kérni pár dologra asszem úgyis jóban vagyunk eléggé /nem úúúgy, nős/ lenne mit rendberakni..

Igi1.0 2015.08.23. 12:38:50

@Manyecska: bírom a zsernyákokat igenis tudnak szemétládák lenni más kérdés hogy nálunk nem mernek

Szlovákiába rettegnek tőlük de itt már randalíroznak az utakon

Manyecska 2015.08.23. 12:53:41

@Igi1.0: hallod..amit párom főz képes felzabálni tíz perc alatt:DDD..amúgy jóképű mint állat de a báttya szásszor cukibb:))!

Manyecska 2015.08.23. 12:56:43

@Igi1.0: nem mellesleg a havi hatötven nettó megvan:)

Black Hole 2015.08.23. 13:09:11

@ColT: szerintem is inkább gépész kell ide, nem bőr-mérnök. A gépész majd szépen tenne bele zsírzógombot, meg egy szelepet, és szükség szerint lehetne zsírozni, meg pumpálni.

gabors 2015.08.23. 13:32:15

@Dikusz: valasz megint nem jott ossze nem baj lehet valamit nem engedelyezel mondjuk javascript vagy valami ... ezert nem automatikusan rakja bele mint linket ... ugy jobb mert ha nem idezed senk nem tudja kovetni hogy mire irtas amit irtal ..

amugy a repullel arra utalt hogy hilda van mikor kitilt ezt azt lasd .2 a vegen peldaul vagy igi6 most meg 1.0...

amikor kedvesebb akkor csak 24 oras a tiltas sokszor ki sem derul miert ...

mi van a cipovel posztolo volt mar itt
????

gabors 2015.08.23. 13:35:13

na akkor indulok spa-ba ha virtualisan is

venszivar2 2015.08.23. 14:57:57

@CID.: B+! éppen nem volt nálam kecske...,amit a farkára húzhatott volna, tán akkor a tolla sem nyikorgott volna.

venszivar2 2015.08.23. 15:00:39

@Manyecska: Azóta kinyílt a szemem! szotyola kisasszonynak NEM IS TETSZIK!!! ANTISZOCIÁLISNAK NYILVÁNÍTOTT!:):D

venszivar2 2015.08.23. 15:20:09

@Dikusz: A rákattintásod nem igen sikerült. Mint @gabors: is írja őt sem jelölted jól ki, mert nálunk a nevünk nem sárgul be.... úgy pedig sokkal munkásabb megtalálni,ha éppen hozzánk szólt valaki, nekümk írt. Mint láthatod a te neved besárgult a gaborsé meg nála. A LÉPEM! a barom, az IS meg a KUSS (ezt már ritkán használom) saját szleng. Legújabb a helga! aki érti, az"érti"!:) A lépem úgy született, hogy én úgy gondoltam még az elején,hogy szólok, hogy elhúzok a gép elöl, az akkori kapkodás hibás leütést eredményezett. Páran néha használták már. megtiltani nem lehet :):D meg minek.

gabors 2015.08.23. 15:39:52

@venszivar2: itt nalad is gond van a linkkel hacsak nem diredt ???

nalam akkor nem mukodott amikor blokkoltam valamit amit a blog.hu hasznal mint js forras .... nalam ADBLOCK van felteve de van masfajta plugin is erre

venszivar2 2015.08.23. 16:16:58

@gabors: nem direkt. tán helga a dolgok ütőerén tartja a tekintetét.

mára LÉPEN! Bulizni kell menni...:)

Dikusz 2015.08.23. 17:37:10

@venszivar2: hát, ne haragudjatok, ismét csak így sikerült belépnem, tényleg ennyit tudok, nem direkt van. Majd kérek segítséget, rajta vagyok, hogy jobb legyen.

Escaped 2015.08.23. 17:43:56

@Manyecska: Ah, az utak tele vannak súlyos értelmi sérültekkel! Nekik lehet?

gabors 2015.08.23. 17:46:26

F1@Dikusz: ez most jo !!!! ott a link rendesen

CID. 2015.08.23. 19:16:22

@venszivar2: Vár a Béla barátnőd?:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.23. 19:36:43

hat holgyeim es uraim, megkivantam egy kis focit, a Chelseat adtak /tobbek kozott/ de volt elotte reggeli kozben fel oam es odakapcsoltam az F1-re
tovabbra sem ertem, mit elveznek ezen tobbszazmillioan
dogunalom
a foci egesz jo volt
/mar cask 2-3 het es indul az itteni football (nekik nem nyikorog a csukajuk) es kezdodik a fogadasi szezonom:)/

Black Hole 2015.08.23. 20:07:20

@ColT: bölcsészmérnök mit csinál? Leméri mondjuk Diogenész, meg az Arisztotelész közötti különbséget, és ebből számolja ki, hogy mindmegdöglünkagecibe?

gabors 2015.08.23. 20:59:38

F1 tenyleg dog unalom volt az utolso elotti korben a harmadik helyen futo Vettel durrdefekt-je es a mogotte jovok kis harca

tenyleg semmi erdekes nem volt rossz kereket tettek fel

persze hamilton rajt csl gyozelem kb az mint 1-0- 90 perc alatt

Black Hole 2015.08.23. 21:01:11

@a klan: Luke, I'm your father!

Amúgy Fekete Luke az ki?

gabors 2015.08.23. 21:01:29

@Black Hole: bolcseszmernok az olyan aki nem mer meg semmit, a tenyekkel nem foglalkozik csak kijelenti hogy: "mindmegdöglünkagecibe"

gabors 2015.08.23. 21:03:34

@gabors: ez kimaradt attol mernok hogy diplomaja van minderrol mert ennelkul csak egy bolcsesz ... (amugy ebbol van eleg sok es az elmult 30 evben at vettek a vezetest .... )

gabors 2015.08.23. 21:16:10

@a klan: igy sem sokkal jobb ....

es angolul ugyanaz 'luk' I am your father a magyar luk talan kicsit rovidebb az "u" de az intonacio stimmel :-

Black Hole 2015.08.23. 21:38:39

@gabors: Értem. Szóval semmi újat nem tud mondani, de amit mond, arról van papírja, hogy tudja.

Black Hole 2015.08.23. 21:43:54

@a klan:erre gondolsz?

A fekete lyuk a téridő olyan tartománya, ahonnan az erős gravitáció miatt semmi, még a fény sem tud távozni. Félklasszikus szemléltetése szerint olyan égitest, amelynél a felszínre vonatkoztatott szökési sebesség eléri vagy meghaladja a fénysebesség értékét. Azonban a fekete lyukban - az eseményhorizont mögött - nincs valódi égitest: a fekete lyuknak nincs belső szerkezete, kifelé pedig csak a tömege, töltése és perdülete nyilvánul meg.

gabors 2015.08.23. 21:46:35

@Black Hole: kb :-) azt hogy kinek mirol van papirja az nagyon gyanus (nem csak magyarhonban) .... vannak helyek ahol MSC-t vagy akar PH.D-t konnyen nyomtatnaka .... lasd peldaul Bokros de mostanaban Mo-on is voltak botranyok ...

usa-ban PhD-t szerezni jezusbol kb 3 honap es attol kezdve Dr. Reverend Atyauristan lehetsz .... "hivatalosan"

gabors 2015.08.23. 21:48:07

@Black Hole: Dehogy !!! Cseh Tamas ... "A feket lyuk egy nem letezo egitest ....."

gabors 2015.08.23. 21:49:56

@gabors: Arra most eppen nem emlekszem melyik szamaban hangzik ez el ... (lehet hogy tobben is ... de az tutti hogy megvan ez a CD-m)

gabors 2015.08.23. 21:52:09

@gabors: talan a budapest ???? neve is van budapest ... megismer tanarur vagy tan elfelejtett mar ???

Black Hole 2015.08.23. 22:06:28

@gabors: Cseh Tamás nem rossz, de nem a kedvenc műfajom.

A papírt itt nem sokra tartják. Felvesznek, aztán vagy jó vagy, és maradsz, vagy csak pár napig vagy a cégnél.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.23. 22:45:20

@Black Hole: bizonyos szint felett mindenhol megkovetelik a papirt / nem kell tamadasnak venni, az en munkamhoz sem kell papir, pedig az elterjedt hirekkel szemben 1 honapig mosgattam itt amerikaban 15 evvel ezelott:)
@gabors: az a cime Budapest
remek ember volt
nagyszeru dalokkal
az angol foci utan ugy maradt a tv es indy ment
hat ez sem a kedvencem, de legalabb egy hatsokerek elgurult
meg ezeknek van hangjuk

gabors 2015.08.23. 22:53:37

@Black Hole: igy megy kb itt is (fejlettebb helyen mondana valaki).. felvesznek 1 talan 1 1/2 hellyel lejebb oszt meglatjuk .... nix ugri bugri ...

de akinek valodi papirja van foleg 90 eltottrol nincs gondja

gabors 2015.08.23. 23:02:16

" bizonyos szint felett mindenhol megkovetelik a papirt / "

ez teljes felrevezetes ... pont az ellenkezoje van ..

(persze nem tudom hogy hagyme milyen szintre gondol.... az u.n. "middle class" akkor OK)

de amugy valaki akar "papir" nelkul is megteszi 3-6-10 het utan megnezik hogy amit mondott hogy mit tud/tanult stb megall-e ... ha igen semmi gond ha nem akkor megy .. nekem sincs/volt papirom arrol amit csinalok ... mert olyan meg nem is volt de 6 honap alatt fonok tudta hogy azt tudom amiert felvettek es nem is rosszul !!!

Black Hole 2015.08.23. 23:04:33

@gabors: az a legnagyobb baj itt, hogy nagyon sok a Kelet-Európai, aki minden vett, hamisított papírokkal próbálkozik. Pl a cég keresett saválló-hegesztőt. Basszus, annyi jelentkező jött, mint az állat. Felvették jó pénzzel. Mikor meg elé rakták a hegeszteni valót, akkor kiderült, hogy köze nincs hozzá. Az első pár ilyennél még az volt, hogy jó, maradjon, majd csinál mást. De mikor két hét alatt jött egy rakás simlis, akkor hülye lett a tulaj. Papírt mind tudott mutatni. Voltak referenciák Németországból, meg mindenhonnan. Egyszerűen nem is értem, hogy mit gondoltak, hogy majd amikor eléjük teszik a munkadarabot, akkor majd mi lesz?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.08.23. 23:23:04

@gabors: ha az en hozzaszolasomra reagalsz miert luknak beszelsz?
igen bizonyos helyeken, bizonyos szint felett kell papir
pl meg a postasnak is kell erettsegi
bizonyos papirok viszont eleg konnyen beszerezhetoek
fel 1 eves tanfolyamok
azt tudjuk neked nem kellett semi
zseninek szuletni kell
mondjuk megneznelek papir nelkul ugyvednek orvosnak,camionsofornek stb. de sorolhatnam
a fonok megtnezi tudok-e muteni ha tudok felvesz
/na mara ennyit mert cask ketten vagytok, ertsetek egyet pusziljatok meg egymast egyetek virtualisan vaniliafagyit
nekem vacsoraido kozeleg:)
byez
igen

gabors 2015.08.23. 23:29:03

@hagyma: "bizonyos helyeken, bizonyos szint felett kell papir
pl meg a postasnak is kell erettsegi"

jo ha errol van szo igazad van ....

(nem errol volt szo...)

Escaped 2015.08.24. 00:33:41

@hagyma: itt is kell a postasnak az erettsegi, a spec. postaforgalmi suli melle /szakkozepiskola/

joska61 2015.08.24. 10:41:32

De rohadt hosszú poszt. Playersroomot kell szidni? Oké. Abcúg Playersroom.

tpusztai58 2015.08.24. 12:55:58

@joska61: Nem kell szídni, dícsérheted is őket, ha úgy érzed.

Három jogászdoktor barátommal bográcsoztunk a hétvégén, fogyasztóvédelemben ténykednek. Meséltem nekik ezt a sztorit. A playersroom hallatán ketten egyből rávágták Kiss Béla nevét, a harmadikuk is kapcsolt erre. Kielemeztük ezt a posztot.

Mondták, a playersroom és Kiss Béla bőrfeldolgozó mérnök is fogalommá vált a fogyvédelemnél. Rohadt hírük van. Azzal élnek vissza, hogy a legtöbb ember lusta utánajárni, és inkább nyel. Arra jutottak, hogy a posztoló könnyen bizonythatja az igazát, egy valódi szakvéleménnyel megteheti a feljelentéseket, kártalanítani fogják, a bolt komolyabb vizsgálatokra és bírságokra számíthat.

tpusztai58 2015.08.24. 13:02:03

@tpusztai58: Ja, és fontos a playersroom és Kiss Béla előélete, a sok korábbi iparkamarai elmarasztalásuk, a BT-hez való hozzá(nem)állásuk... ezek masszívan a poszter javát fogják szolgálni ebben az ügyben.

Rosszindulatú Vászka 2015.08.24. 13:49:38

Hiszti helyett adni köll a póstásnak renceresen védelmi pénzet - van ahol még csúfolódásból borravalónak hívják.

Amúgy a akciós újság jó - a legtöbb magyarnak az a pornómagazinja.

Exa owner 2015.08.24. 17:04:49

Kiváló videó, kiváló post. :D Végre találtam magam mellé egy nyekergő társat.

Idén tavasszal vettem a D-s cipőbóltban egy pár Nike Reax 8-ast, aminek a bal párja minden lépésnél olyat nyekken, mintha épp egy szerencsétlen kacsa belét taposnám ki vele. Mint kiderült ez egy típushiba, amit az amerikai anyacég elismert és az amerikai usereknek vagy cseréli a cipőt vagy más, elfogadható megoldást nyújt: www.facebook.com/nikerunning/posts/10152361640077976

Gondoltam ez alapján visszaviszem a D-s céghez, de a korábbi, ott szerzett garanciális tapasztalatok alapján, inkább lemondtam róla.

A cipő csak azért nem végezte a kukában, mert baromi kényelmes.

CID. 2015.08.25. 07:10:47

@Exa owner: Na látod, legalább biztos lehetsz benne, hogy eredeti. Ha valami hitvány hamisítványt soztak volna rád, az nyilván nem nyikorogna; )

Hét holló · http://localhero.blog.hu/ 2015.08.26. 00:18:20

Az a tutyi nindzsavizsgához készült spéci modell. Ezért annyi az ára is.

tpusztai58 2015.08.27. 10:12:53

@Exa owner: Biztosan csak képzelődsz, nem is nyikorog a cipőd, csak bebeszélted magadnak! Vidd el Kiss Béla bőrfeldolgozó ipari mérnökhöz bevizsgálásra, és ő is meg fog győzni erről! :))

De ha a 'D' az a Deichmann-t jelenti, akkor nyugodtan vidd vissza, náluk van garancia, nekem egy sima utcai bőrcipőt szó nélkül cseréltek ilyen hibával. Béla és patkánykodás nélkül, ember módjára. Régebben a Hervis-hez egy kiengedett varrású csukát vittem vissza, ott is rendben volt minden.

Playersroom tapasztalatom nincs, mert annyi rosszat hallottam róluk, hogy én az életben nem fogok ezeknél a görényeknél vásárolni.

lcsaszar 2015.10.20. 15:42:04

Nemrég volt a Fábry műsorában egy cipész, aki szegedi papucsot és egyedi bőrcipőket készít. A kézzel varrott, bőrtalpú cipőknél megkérdezi a kuncsaftot, hogy nyikorgót kér-e a talpába. Mert ha valakinek nyikorog a cipőtalpa, az sokat elárul a viselőjéről, egyfajta rangot jelent. Arról rudni lehet, hogy nem cipőboltban vett tucatárut hord.
süti beállítások módosítása