Úgy látszik kivezet a Knorr is. Ők a korszerűtlen darált húst száműzték a bolognai mártásból, van viszont helyette természetesség meg verenyképes ár és séf tipp. Valószínűleg az történt, hogy annyira fel kellett volna emelni a húsos verzió árát, hogy annyiért senki nem vette volna meg, így inkább kihagyták belőle a cuccot. A burkolt áremelés egyáltalán nem elegáns, ahogy az ügyfélszolgálattól érkezett kedves, de bazári küllemű válasz sem. Az pedig elég nagyvonalúan kezelt igazság, hogy "Már csak tésztára van szükség.".
To: info@knorr.hu
Subject: Bolognai
Tisztelt Knorr!
Érdeklődni szeretnék, miért került ki a Bolognai mártásukból a darált hús?
Eddig megvettem a mártást, beleraktam egy edénybe és kész volt a Bolognai. Most vehetek mellé darált húst is, ugyanakkor az önök terméke nem lett olcsóbb.
Várom válaszukat, miért kellett "jó árasítani" a terméküket úgy, hogy az egyik fő összetevőjét kivonták belőle?
Üdvözlettel:
köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:02:57
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:02:57
A diós tésztában sincs darált hús.
batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.25. 10:03:02
Elárulom, hogy én reklamáltam, hoyg vegyék ki a mártásokból a húst, mert nem szeretem. És lőn.
(csak viccölök, dehogy haragítom magamra a húsevőket!)
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:04:51
Manyecska 2015.09.25. 10:07:34
köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:10:49
köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:12:45
@Manyecska: hogy jott ez most bele az agyadba? alovakatlelovikugye.com/igen.php/
hobbitroll 2015.09.25. 10:12:50
Aztán ha átcímkézi a bó't a cuccost, és megromlik benne a hús, majd azért reklamál.
Egyébként pedig lehet menni reklamálni a Kossuth tér 1-3 -ba a tolvajokhoz, miért kell egyre több, egyre magasabb adót fizetni gyártónak/forgalmazónak/kereskedőnek/szolgáltatónak amit "nem a zemberekfizetnekmeg", pedig dehogynem, a végén úgyis mi szopjuk meg.
köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:17:15
Martinicske 2015.09.25. 10:18:27
Mért ne változtathatna egy cég a termékén? Gondolom ha az ára változott volna felfele az lenne a baj. Akkor is meg kell felelni mindenkinek ha az veszteséges, vagy mi van? Rá van írva mi van benne, mi nincs benne, nincs átverve senki. Akinek nem jó vesz mást, vagy vesz hozzá húst.
GVKI mért nem nyilatkozik?
Mégis egy ilyen kis üvegben mennyi volt a darált hú azelőtt? Megérezhette egyáltalán azt egy 80 kg -os ember?
Milyen hús lehetett az egyáltalán? Mert amit a hentesnél megveszel még látod egy darabban is, nagyjából van némi támpont, de amit gyárilag beledarálnak... az sok minden lehet.
Baj-e egyáltalán, hogy nincs benne? Mert azt valami kemény cuccal kellhetett tartósítani, míg a paradicsomos szósz akár tartósítószer nélkül is eláll. Nem tudom így csinálják-e, minden esetre lehetséges. Kérdés a 3 dkg hús fontosabb, vagy a tartósítószer csökkentése?
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:19:33
Gondolom, hogy nem az ár miatt vették ki, hanem hogy tartósítószer ne kelljen bele annyi.
"Amire a poszt toló vágyik, az a spagettikonzerv."
:)) Hát majdnem. Én egyébként szerettem ezt a bolonyait, kényelmes, hogy csak tétsztát kell főzni, és ráborítani, ez konyhatündéri képességeim csúcsa.
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:19:42
Menyus Péter 2015.09.25. 10:20:26
joska61 2015.09.25. 10:20:53
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:21:03
Feleségem és lányom különböző időpontokban és különböző okból lett vega/vegán. Majd átadom nekik jókívánságodat.
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:24:28
Amit a hentesnél veszel darált húst, ABBAN minden van, amit a pultra nem mer kitenni. Izületek is.
Hentesnél úgy veszel darált húst, hogy EZT darálja le nekem, és nézed közben.
A bolonyaiban egyébkét teljesen vállalható volt a hús az íze szerint.
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:24:31
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:25:40
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:25:54
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 10:26:08
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:27:17
Azt tudom, hogy ha forralom és dunsztolom a paradicsompürét, akkor hónapokig eláll, viszont ha kibontom, a hűtőben egy hetet is alig bír ki.
Martinicske 2015.09.25. 10:27:49
Aki könnyebb az hús túladagolás miatt perelhet !
köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:27:57
@Kitalátor (másként) gondolkodó: erdekes gondolat. Honnan eredeztetheto?
@Martinicske: egyreszt rendszert vedo arulo vagy, masreszt ez a szosz van olyan draga, hogy az ember kivalthassa sajat keszitesuvel, kis daralt hussal.
@joska61: igen, amde sokaknak meg ez is magas.
Ez a poszt jo, mert van benne kaja. Tudja-e valaki, melyik a kaphato legjobb ar/ertek aranyu uveges szosz?
hobbitroll 2015.09.25. 10:28:16
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:28:38
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Én végződni szeretnék 100 kilónál.
Xmas 2015.09.25. 10:31:50
Terézágyú 2015.09.25. 10:31:57
Na mégis, mit vártál, hogy mit fognak válaszolni erre???
Nyilván semmilyen válasszal nem lennél elégedett, csak azzal, hogy "jóvanna, visszarakjuk a húsot, csak a te kedvedért..."
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:32:09
hobbitroll 2015.09.25. 10:33:57
nemár, komolyan, most azt akarod, hogy csalódjak benned?
Mi olyan bonyolult ezen? Még én is megfőztem, és be kell valljam, egész jól sikerült (emberi fogyasztásra alkalmasnak nyilvánítom a bolognai spagettimet :P), igaz nem 60 perc volt, de megcsináltam :P
aprosef.hu/bolognai_spagetti
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:34:13
@köszönöm a kommentált: A "gyíkagyban" is meglévő anyai ösztönökből. Kényszeres kompenzáció.
köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:35:52
@atpijkamo: ez alap, hogy elotted daral. Izuletek a halalom. Egyebkent tojast, sajtot sem esznek? Tudod,mint a "jo" orvos; azzal prezentalja kompetenciajat, hogy valamit megvon. Maganszemely meg a "tudatossagat" akarja kijelezni. Nem a csaladtagjaidra ertem, csak kerdezem. Meg mondom, amit tapasztalok a vilagbol.
Egysimaegyfordított 2015.09.25. 10:35:59
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:36:13
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:37:25
Én magam vágom frissen a marhát. A húsban ne legyen olyan állat, amit nem láttam előtte, hogy hogyan nézett ki.
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:38:26
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:39:21
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:39:38
Manyecska 2015.09.25. 10:40:27
köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:41:54
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:42:12
Artist Gets Tortured Like an Animal to Raise Awareness for Animal Cosmetics Testing
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:43:24
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:44:42
Manyecska 2015.09.25. 10:45:08
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:45:48
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:46:57
Manyecska 2015.09.25. 10:47:06
Manyecska 2015.09.25. 10:48:50
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:51:49
Martinicske 2015.09.25. 10:54:17
De nyilván kinek mire van ideje, amikor fiatalabb voltam megettem én is.
Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.25. 10:55:06
Lassan ott tartok, hogy zsömlén és csapvizen élek (nem a poszteren gúnyolódom!), mert már teli a tököm, hogy már a porcukor esetében is háromszor meg kell nézni, hogy cukron kívül mit tartalmaz :(((
Manyecska 2015.09.25. 10:59:21
köszönöm a kommentált 2015.09.25. 11:01:23
@atpijkamo: ezt nem ertem most.
@Kitalátor (másként) gondolkodó: milyen igaz. Legzamatosabb daralt bkk ellenortol lesz a vegtermek, politikustol keseru, azzal ne etessen senki.@Hóhér az utolsó barátod: es mit?
Manyecska 2015.09.25. 11:02:16
Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.25. 11:11:20
Kimért áruk esetében meg... felvágott féleségek, fagyasztott halfilék egyre vizesebbek - biztosan véletlenül, konzervek is egyre szarabbak... valaha nagyon szerettem pl az egyik mexikói chilis babot. Akkor még volt benne némi hús is. Mostanában csak a feliratban látom. Második alkalommal már nem reménykedtem, hogy véletlen... azóta olyat se.
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:11:48
Meg fogsz lepődni egyszer olvasd el, a bolti só mit tartalmaz.
Egyébként a só rendkívül veszélyes anyag. Nátrumhoz (tudod, ami vízzel érintkezve meggyullad, felrobban, és ugye az ember 70% vízből áll) adnak klórgázt (tudod, a harci gáz, amivel az első viágháborúban ezreket gyilkoltak meg), és a heves mérgező reakció mellékterméke lesz a só. Csak ezt mind elhallgatják, különben senki nem venné meg.
Manyecska 2015.09.25. 11:12:41
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 11:12:50
@Hóhér az utolsó barátod: Apámat a korai elhalálozástól az mentette meg, hogy (szemben kortársaival) nem tudta meginni a csinált bort. Pontosabban meg tudta inni, de nem állt meg benne, és villámgyorsan távozott. Én többek között a Knorr és Maggi készítményekkel vagyok így. Ízlik az, csak utána legyen valahol egy szabad WC/bokor...
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:13:39
batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.25. 11:15:01
@köszönöm a kommentált: nekem már 25 éve nincs vérem. rég meg is haltam, csak néha feléledek,.
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 11:16:28
FDToth 2015.09.25. 11:17:40
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:19:34
A nagycsarnokba kell járni, válogathatsz a készségesnél készségesebb hentesek között. A pofátlanabbak középtájon vannak, a körúttól távolabbiakat keresd a szélén. Az én kedvencem a legtávolabbi sarokban van a Dunától elfele. Kezük-lábuk törik, hogy a legszebb húst adhassák.
Jó, tudom, téged ez nem érint.
Manyecska 2015.09.25. 11:20:16
Az bizti hogy a natúr joghurt bontatlan állapotban kiválóan hűti a lábujjaim a dagadás ellen ..épp..már ami kilóg a gipszből.szép szilvakék az összes:(
2015.09.25. 11:20:59
Látszik, hogy sosem voltál egyetemista...
ptspts 2015.09.25. 11:21:21
Annak viszont nem örülök, hogy egy termék összetevőin néha lényegesen változtatnak anélkül, hogy átneveznék a terméket, mert emiatt minden bevásárlásnál minden megszokott terméket ellenőriznem kéne, hogy nem változott-e meg. És nem is könnyű észben tartani az előző öszetevőlistát, mert egyes különbségek praktikusan csak otthon derülnek ki, és az már bosszantó.
Manyecska 2015.09.25. 11:22:32
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:23:53
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:25:31
2015.09.25. 11:30:45
Egyszer egy félig bolond csóka, aki valami szekta által fenntartott otthonból szökött meg és csapódott épp hozzánk, elkezdte magyarázni, hogy neki az életmód tanácsadója aut mondta, hogy csak az XY biofarmról vett disznóhűst egye, mert máshol az van, hogy a disznók még ha nem is látják, hogyan ölik meg a társukat, de az eltűnésből sejtik mi történik, ezért félnek, emiatt aztán vegyi anyagok termelődnek a szervezetükben, ami miatt egészségtelen a húsuk. Azóta gyakori kocsmatéma lett nálunk annak kisakkozása, vajon abban a biofarmban hogyan intézik, hogy a disznók ne lássák a többi disznó eltűnését, rengeteg abszurd ötlet született, de eddig mindegyikről bizonyítottuk, hogy nem jó.
köszönöm a kommentált 2015.09.25. 11:39:07
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:39:23
2. Megnyúzzák az állatot, és egy önkéntest varrnak a bőrébe, és visszaküldik a többi közé.
3. Csak a combját vágják le, és lábprotézissel visszaküldik azzal, hogy elütötte egy autó.
4. Egy tehetséges színész eljátssza a szerepet.
5. Tömegpszichózis, egy mentalista azt szuggerálja nekik, hogy az illető malac sose létezett.
6. Az egész családot egyszrre nyírják ki.
7. Betesznek egy kitömöttet, ami alszik.
8. Egy eleféntot addig veretnek a KGB-bel, amíg azt nem mondja, hogy disznó vagyok, disznó vagyok.
Hirtelen ennyi.
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:40:53
köszönöm a kommentált 2015.09.25. 11:42:52
ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.25. 11:49:43
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 11:57:03
@atpijkamo: @köszönöm a kommentált: Nekem a disznóhús-konzerv volt a kedvencem. Senki nem ette meg (ha túl közel ért a rejtett erőforrás purdéhorda a Csepelhez, azzal dobáltuk őket), de én gyűjtöttem. Aztán amikor egy hadgyakorlaton a mi kajánkat egy másik megyébe küldték, nagyon jól jött, ugyanis két végén felbontva, dobozból kitolva nyárson sütve határozottan kellemes íze lett. El is fogyott vagy 20 kiló...
A bácskai- és a hurka-konzervet én sem bírtam megenni, sehogy.
Manyecska 2015.09.25. 11:57:28
Manyecska 2015.09.25. 11:59:55
Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.25. 12:05:46
Sajnos ezek a porok is egyre szarabbak. Sajnos mindig csak utólag derül ki, hogy már megint változott. :(
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 12:07:33
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 12:10:53
@Hóhér az utolsó barátod: A kérdés az, hogy mi lett Dr. Oetkerrel a halála után. Hamvasztották?
sarostehen 2015.09.25. 12:13:32
Mellesleg 1000X jobban jársz ha veszel darált húst, friss alapanyagokat, megcsinálod magadnak, és adagonként lefagyasztod. Mire a tészta megfő fel tudod melegíteni a házi szósz, mindenféle adalék nélkül.
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 12:14:58
Manyecska 2015.09.25. 12:27:41
CID 2015.09.25. 12:29:58
Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.25. 12:34:10
(És egyértelműen a portól lett olyan)
A másik kedvencem a fokhagyma. Mostanában alig lehet még a magyarként árult fokhagymából is olyat találni, aminek fokhagyma íze is van. :(
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 12:34:47
Manyecska 2015.09.25. 12:34:55
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 12:36:02
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 12:36:03
Volt aknavetésből vizsga. Asszondja, kötözzem fel a robbanószer zacskót a gránátra. Aztán asszondta, hogy fölrobbantam. Vagy háromszor robbantam fel összesen. Azért átengedtek, mert más opció nem volt.
A páncéltörő rakétások egy éven át minden nap órákat gyakoroltak a levegőtlen szimulátor kocsiban, mert persze a szimuátor is terepjáró kellett legyen. Aztán éleslövészeten a százados lőtt, nehogy mellé menjen.
Manyecska 2015.09.25. 12:37:15
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 12:38:15
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 12:38:16
Alhazred 2015.09.25. 12:38:58
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 12:41:45
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 12:42:18
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 12:47:49
Az oroszok kitalálták, hogy a KGST fegyverek űrmérete legyen 1mm-rel nagyobb a nátóénál, így azok nem tudják használni a mi lőszerünket, de mi tudjuk az övéket.
Ha nem láttam volna az állapotokat saját szememmel, egy szavadat se hinném.
A századosunk annyira barom volt, hogy fogdára ítélték. Persze Pestre kellett szállítani, vicces lett volna helyben.
CID 2015.09.25. 12:55:44
@atpijkamo: Értem papi...
Igi1.0 2015.09.25. 12:58:06
Egyet kóstoltam meg, kíváncsiságból.
Egyébként házi paradicsommártásból/léből, saját fűszerekkel, ugyanolyan árban tudsz főzni, mert ez lényegében akkor csak egy paradicsomlé, amiben van némi fűszerféle.
Igi1.0 2015.09.25. 13:00:26
Ha van magyar fokhagyma, azt kiviszik
Na meg mostanra a magyar fokhagyma is úgy felhígult, hogy alig emlékeztet arra, hogy régen még inni is kellett rá, olyan erős volt, most meg simán elnyammogod a méz mellé
Igi1.0 2015.09.25. 13:03:28
Tudod, ha paradicsomkonzervet akarok venni, veszek azt.
HA MEG ELŐRE ELKÉSZÍTETT KAJÁT AKARSZ VENNi, AKKOR EZT AZÉRT VESZED
Mert akkor ez a termék hazudik ugyebár, ha még darált húst kell neked bele venned, NEM EZÉRT TALÁLTA FEL A TERMÉKET A KNORR ugyebár.
IGAZA VAN A POSZTERNAK.
Nem az antiochiai szent kézigránát 2015.09.25. 13:05:19
Igi1.0 2015.09.25. 13:06:52
Ha TISZTELT-el szólítod meg a másikat, akkor ne úgy köszönjél már el, hogy ÜDV, te gyökér.
Hanem ÜDVÖZLETTEL, már ne is haragudjál, bunkókám.
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 13:15:02
ahhoz csak tejet meg tojást kell adni, összekeverni és kész is van a palacsintatészta.
Igi1.0 2015.09.25. 13:15:56
ha nem teccik, le lehet lépni az országból, ha nincs darált húsra pénzed, kopjá le a termékeddel a rákba innen
tésztaszószt meg veszek magamnak paradicsomlét 200 forintért
Igi1.0 2015.09.25. 13:17:25
Inkább vizet/szódát kéne adnod hozzá ugye, merhogy por állagú, amiből nem lesz egyből palacsintalé XD
ennyire nem értetek a főzéshez b
CID 2015.09.25. 13:18:55
Igi1.0 2015.09.25. 13:24:40
k.anyját tegezze a gyökér, azt se tudja eldönteni, hogy miva
amúgy kannás bort is megfőzheted bolognai spagettinek :)
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 13:25:11
Igi1.0 2015.09.25. 13:30:38
nincs ám ennek sok értelme, ennek a tésztaszósznak
veszek paradicsomkonzervet / paradicsomlét, oszt megvagyok
köszönöm a kommentált 2015.09.25. 13:32:43
@Józsi, a migráns köcsög: komolyan van ilyen? Mi van benne, liszt, meg hõkezelt angyali szeretet?
@Nem az antiochiai szent kézigránát: örülj, hogy van kaja! Külömbe jogos a kérdés, akárki is légy.(nem kell zümmögnöd)
@atpijkamo: a szomszéd kelése mindig zöldebb. Meg illatosabb, ízesebb. Régen nem értették, miért veszik át a börtönlakók egymás nyavajáit (asztán megszületet a lékkondi). Biztos csak szomatizáltak..
@Manyecska: attól még elregélheted amit tudsz.
CID 2015.09.25. 13:33:22
Nem az antiochiai szent kézigránát 2015.09.25. 13:33:44
Igi1.0 2015.09.25. 13:36:52
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 13:39:27
@CID: ezek itt fent elég jó fogyatékostriumvirátust alkotnak, szerintem inkább baszogathatnák egymást homár helyett, mindenki jobban járna.
meg hildának se kéne reszkető kézzel nyomkodnia a a moderálógombját.
További magyar hang 2015.09.25. 13:45:36
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 13:54:26
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 13:56:43
sarostehen 2015.09.25. 14:05:39
Tudod rá szokták írni, hogy még mi kell hozzá.
CID 2015.09.25. 14:22:39
@Józsi, a migráns köcsög: Baszogatják ezek egymást, mivel baszni nem tudnak :D
Vadászbaszó nyúl 2015.09.25. 14:24:52
Manyecska 2015.09.25. 14:27:15
juhaszvik 2015.09.25. 14:38:37
A lényeg: öt percenként elteszek valakit láb alól, amíg nem adja fel magát a hazug csirkefogó, aki engem átvert.
Gyerünk. Várok.
Na, hol vagy?
amindenes.blog.hu 2015.09.25. 15:30:46
Igi1.0 2015.09.25. 15:35:19
Eccer ettem, kíváncsiságból nem volt rossz
Semmit nem ellett hozzá tenni
De ez egy szósz, paradicsomkonzerv lényegében
A paradicsomkonzerv is szósz ugye mert az már fózött
A lé az nem mert azt passzírozzák
Tehát a termék lényegében FELESLEGES
Igi1.0 2015.09.25. 15:38:50
Ez új termék elvileg, vagyis van másik, amivel a poszter keveri?
Melleimet teszem rá, hogy volt benne darált hús, olyat ettem
sarostehen 2015.09.25. 15:40:58
Ki nem szarja le , hogy mi volt a múlt héten...
Elég egyértelmű, hogy a húst külön kell megvenni már hozzá.
Igi1.0 2015.09.25. 15:45:33
Szal van
Bolognai alappor kell hús mert mártás
Bolognai spagetti nem kell hús elvileg mert készétel
Meg ez a tésztaszósz amibe kell hús mert mártás
Igi1.0 2015.09.25. 15:49:48
Ja az igazi bolognai paradicsomléből van ám
Aki porost vesz legyen inkább öngyilkos
Igi1.0 2015.09.25. 15:50:58
300 g durvára darált zsíros marhahús
150 g szalonna
50 g sárgarépa
50 g zellerszár
50 g vöröshagyma
300 g paradicsompüré, vagy hámozott paradicsom
1/2 pohár száraz fehérbor
1/2 pohár zsíros tehéntej
alaplé
3 evőkanál olívaolaj vagy 50 g vaj
só
bors
1/2 pohár zsíros tejszín
Egy vastag falú és aljú vas vagy kerámiadeényben felolvasztom a felkockákott szalonnát, a kisült töpörtyűket kiveszem és finomra aprítom. Az olajat, vagy a vajat hozzákeverem, átforgatom rajta a finomra aprított zöldségeket, hozzáadom a darált húst, alaposan elkeverem. Meglocsolom a borral, és addig keverem közepes lángon, amíg a bor elpárolog. Ráöntöm a paradicsomot és fedő alatt alacsony lángon két órát rotyogtatom. Ha muszáj, mert elfő a leve, azt alaplével helyettesítem. A két óra végén öntöm hozzá a tejet. Sózom, borsozom. A tejszínt akkor adom hozzá, ha nem friss, hanem száraz tésztát főzök ki hozzá. Kizárólag tagliatelléhez.
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 15:59:00
Szóismétlés. Helyesen:
"Egy tag falú és aljú vas"
vagy
"Egy vastag falú és aljú"
Igi1.0 2015.09.25. 16:00:01
gabors 2015.09.25. 16:11:56
miert is panaszkodik a posztolo ??? benne van az alkotmanyban hogy knorr hogy csinaljon martast ???
le van irva mi van benne vagy veszed es eszed vagy nem ...
kulonben is igy vegak is vehetik
Mészáros Laci 2015.09.25. 16:44:11
CID 2015.09.25. 16:46:16
Tomasz_a_gozmozdony 2015.09.25. 16:50:16
Agysebész migráns 2015.09.25. 17:24:45
Tényleg vannak, akik esznek ilyet? .D
Advanced Flight 2015.09.25. 17:46:49
Advanced Flight 2015.09.25. 17:48:36
Aureliano Buendía 2015.09.25. 17:52:05
De mit mond a konyhatudományokban is jeleskedő szakértői gárda? Addig nem szeretnék állást foglalni a kérdésben, míg ők nem nyilatkoznak ki. Számomra az a zsinórmérték.
Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:00:02
Gondolom, a posztoló most csalódott a márkában, megrendült a bizalma, pedig eddig nagy felhasználójuk volt, havonta elköltött vagy 1000 forintot.
Azt hiszem, az Unilever központjába ma délután félárbócra eresztik a zászlót.
Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:04:08
Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:05:35
Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:08:53
És a mai fiatalok sem eszik meg épp azért, mert már jobban élnek.
Ha ide tudnál varázsolni egy embert az ostrom idejéről ('45), állítaná, hogy a lóhúson kívül soha nem evett ennél finomabbat.
Tempora mutantur, et nos mutamor in illis.
Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:12:35
Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:14:17
Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:17:36
A szerb határon emelt kerítéssel megcsappant az illegális határátlépők száma.
Lehet, hogy van összefüggés?:D
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 18:17:49
@Aureliano Buendía: egyre inkább belátom, hogy szükség van ezekre is a miheztartás végett.
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 18:21:09
naezmilegyen 2015.09.25. 18:49:23
Szomorú... és én is írtam nekik ez ügyben még régebben.
kajmakám 2015.09.25. 19:32:05
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 19:53:08
Ezenkívül a szakácskönyvben található kaják 99%-át nem tudom megcsinálni. Ez van. Nem vagyok rá büszke.
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 20:01:05
Igi1.0 2015.09.25. 20:27:27
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 20:42:46
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 21:15:12
1. fox egy konyhakész csirkét
2. besózod
3. beteszed egy tepsibe
4. teszel rá két kanál olajat/zsírt
5. öntesz alá két deci vizet
6. bedugod 200 fokon a sütőbe
7. amikor úgy néz ahogy meg szoktad enni akkor kiveszed és beburkolod.
namostan ennek a bonyolult folyamatnak pontosan melyik része nem menne neked?
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 21:33:12
Black Beam 2015.09.25. 22:42:27
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:47:32
Black Hole 2015.09.25. 22:51:56
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 22:53:09
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:53:24
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:54:42
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 22:57:00
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:58:15
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 23:00:09
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 23:01:42
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 23:04:36
kajmakám 2015.09.25. 23:30:36
ertem en, nem akartam offenziv lenni, csak ez nekem olyan egyszeru dolog, en pl focizni nem tudok
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 23:33:14
Black Hole 2015.09.26. 00:00:29
Black Hole 2015.09.26. 00:01:38
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.26. 00:13:50
Én próbálom a konzervkajából a legjobbat (legkevésbé rosszat) váalsztani, amikor rékényszerülök,
Józsi, a migráns köcsög 2015.09.26. 00:18:57
@Black Hole: én a lecsapás híve vagyok, onnan már nincs visszaút.
Black Hole 2015.09.26. 00:59:00
Black Hole 2015.09.26. 01:02:03
CID 2015.09.26. 07:26:17
CID 2015.09.26. 07:31:33
lionking 2015.09.26. 09:44:15
pont olyan ez mint az 1,85 literes Cola és társai
penumbra1984 2015.09.26. 10:15:15
CID 2015.09.26. 10:59:04
penumbra1984 2015.09.26. 11:16:31
www.telegraph.co.uk/food-and-drink/recipes/spaghetti-bolognese-italian-chefs-show-world-the-correct-way/
Ráérek 2015.09.26. 11:18:41
A milánóit nem ismerik! Na _az_ a tipikus magyar menzakaja "találmány".
A bolognai abszolút klasszikus olasz kaja.
Ráérek 2015.09.26. 11:20:36
A bolognaiban VAN sárgarépa, és szárzeller is.
Eleve a SOFRITTO-val kell indítani a receptet, ami apróra vágott hagyma-fokhagyma-szárzeller és sárgarépa, összedinsztelve.
Mars vissza a kuktatanfolyamra! :-D
élhetetlen 2015.09.26. 11:20:42
Ráérek 2015.09.26. 11:24:03
winedharma.com/it/dharmag/aprile-2012/ragu-alla-bolognese-la-ricetta-originale
Ingredienti per fare il ragù alla bolognese
500 gr. di carne di manzo macinato
500 gr. di carne suino macinato
1 cipolla gialla
!!! 1 carota !!!
1 gambo di sedano
300 ml di passata di pomodoro
25 gr. burro
4 cucchiai di olio di oliva
1 foglia di alloro per aromatizzare (opzionale)
½ bicchiere di latte
½ bicchiere di vino bianco secco
½ bicchiere di brodo di carne
Sale e pepe quanto basta
Ráérek 2015.09.26. 11:25:49
"Kóbor macskákat veszek: 400ft/darab
Ugyanitt házi kolbász kapható 700ft/kiló"
Black Hole 2015.09.26. 11:31:11
élhetetlen 2015.09.26. 11:32:57
Black Hole 2015.09.26. 11:34:45
CID 2015.09.26. 11:52:45
@Black Hole: Igen, ehhez viszont nem neyloncsirke kell, múlt héten kaptam fateromtól egy 1, 5- 2 kg-os növendék kakast, magam kopasztottam és beleztem :D
Black Hole 2015.09.26. 12:02:33
CID 2015.09.26. 12:11:32
Black Hole 2015.09.26. 12:18:18
CID 2015.09.26. 13:23:10
Black Hole 2015.09.26. 15:07:02
2015.09.26. 15:40:19
CID 2015.09.26. 16:01:19
Black Hole 2015.09.26. 16:47:32
CID 2015.09.26. 18:17:58
Black Hole 2015.09.26. 18:23:33
CID 2015.09.26. 19:07:22
Black Hole 2015.09.26. 19:18:29
Black Hole 2015.09.26. 19:20:04
CID 2015.09.26. 21:03:51
@Ráérek: spagettire gondoltam, de látom szakértő vagy;)
Black Hole 2015.09.26. 22:02:30
amindenes.blog.hu 2015.09.27. 10:52:01
CID 2015.09.27. 10:56:56
Black Hole 2015.09.27. 12:11:08
CID 2015.09.27. 13:09:05
Black Hole 2015.09.27. 13:19:21
Ahoj- 2015.09.27. 13:36:23
drinker.hu/uploads/shop/drinker.hu/termek/705413_big.jpg
Black Hole 2015.09.27. 21:24:42
melaena 2015.09.28. 09:47:16
Ugye a tortenet annyi, hogy egy termekbol kikerult a leglenyegesebb osszetevoje szepen csendben.Az erre irt panaszra egy olyan felhaborito sablonvalasz erkezik,ami egy turing-teszten azonnali bukast jelentene.
Ehhez kepest a nagyon okos,nagyon magabiztos agyhalottak mit tudnak reagalni:
- hussal is szar volt (neked nem izlik. ki kerdezte?)
- en megcsinalom termeszetes alapanyagokbol ( en pedig nem tartok otthon mindig friss paradicsomot,daralt hust.ez azert van,hogy amikor nincs otthon semmi es idom sem vasarolni,lekapom a polcrol,mire kesz a teszta,ez is megvan)
- meg meg ezer teljesen irrelevans faszsagot.
Gondolom,ha jonne egy sztori, hogy kenyer helyett sosvizet kapott valaki,akkor az elso tiz bejegyzes arrol szolna, hogy "halisten,en liszterzekeny vagyok,meg amugyis hizlal a kenyer"
shred 2015.09.28. 09:55:27
a) felmérést végeztek a bolognai alap összetevőivel kapcsolatban,
b) a felmérésben részt vevők többsége nem akart többé húst látni az össztevők között, és ragaszkodott ahhoz, hogy továbbra is eredeti áron vehesse meg azt.
atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 09:58:08
A blogod meg január óta nem früssült!
Aureliano Buendía 2015.09.28. 16:22:47
szsuzsanna 2015.09.29. 10:25:56
-hozzám sem jöhet be, semmilyen hal "fejestül"...
-sőt, a tányéromra se kerüljön, (se hal, se rákféle, fejestül), ---engem NE NÉZZEN! -a kajám, evés közben...
szsuzsanna 2015.09.29. 10:33:26
-(a jó kis "paraszt" Paddy, -itthon nincs, sajnos, -a többit is nagggyon bírjuk, -sajnos a "zsebünk" csak ritkán)...
szsuzsanna 2015.09.29. 11:04:23
-Szerintem, arról szólt, a panasz, hogy a "Knorr", "átb@ssza a vásárlóit...
-Az van, hogy itten, nálunk, "azemberek", úgy tudják, hogy van a bolognai, és van, a milánói szósz, -az egyikbe "jár" hús, a másikba nem ...
szsuzsanna 2015.09.29. 12:31:53
-Attól még, hogy én, az utóbbi években, az sk. eltett paradicsomból "gyártom" a különféle "maszatokat", ...-ESZEMBE SE JUT!, "fikázni" azokat, akik, elvárják, hogy, itthon is lehessen kapni, "konyhakész": -finom, minőségi "szószokat, maszatokat", -sőt pl. sokféle, -"friss, nyers", kifőzendő tésztafélét is, ---stb-stb...
-valószínűleg, kaphatók ilyenek is...
-a Knorr, az csak a "knorr"...-olyan, amilyen...
-szerintem, a mostani "fiatalok?" -nagy része, -többnyire, -"utóbb!..., -mint előbb"-, -úgy "esik ki", a "-mamahotelből-", hogy, a "kisdrága", még egy szendvicset se nagyon tud, egyedül "megalkotni"...-DE, kedves kortársaim, -EZ, NEM AZ Ő HIBÁJA!!!
-viszont, -a mostani "huszon-harmincas", "szerencsések?"-akiknek, viszonylag, "jól fizető?", -ezért, többnyire, 10-12, -sőt több órás "munkanapjuk" van, -szerintem, -elvárhatják, hogy, -(ha egyáltalán még van idejük, erejük "bótba" menni), -a "polcokról" is, össze tudjanak szedni, valami gyorsan elkészíthető "ehetőt"...
-szerintem, nagyon "látogatott" blog lenne, az, -amiben valaki, "összeírná", hogy itthon, miket, és hol, -lehet venni, -milyen "konyhakész" dolgokat érdemes otthon "tartani", -egy GYORSAN elkészíthető finom kajához...
-én, mint gyakorlott banya, már sokszor gondoltam rá, hogy annyi "eccerű" , -alig valamiből, -(akár egy "lángon", főzőfelületen) is, elkészíthető, finom ételt lehetne összeszedni "egy helyre"...-lehet hogy van már ilyen is...
-Túúdom, -ezer féle "gasztroblogger" van. -bocs., -de, sajnos, szerintem, amit a "fiatal ámatőrök" legnagyobb része irkál, -az enyhén szólva, tragikus...
Black Hole 2015.09.29. 14:44:30
szsuzsanna 2015.09.30. 17:47:30
-"whiskey-ileg", -a Bushmills "gyárat" (is) meglátogattuk...-(a csoportból, csak mi gondoltuk azt, hogy, a végén vissza kell adni a "kóstolós" (csodaszép) poharat"...)
-bocs., -ettől még viccesebb, amikor egy XII.századi, sörgyártó szerzetesek kápolnáját akartunk megnézni, -Írországban, -ami (persze) egy jelenleg is működő sörgyár területén van...
-Hétvégén: -k. magas vaskerítés, kapu, -semmi kiírás az látogathatóságról, -hát akkor ez ennyi, -gondoltuk, -amikor is, egy "szépdarab" egyenruhás, "minigépfegyveres" alak, elénk lépett, és megkérdezte, miben segíthet...-na, b@szdmeg-, ---eldadogtuk, hogy a "gájd" szerint, -"itten van egy kápolna", -és csak azért "ólálkodunk", -hogy mikor lehetne megnézni, stb...
-erre, Ő! -hát csak tessék, -kaput kinyit, -betessékel, -és elmagyarázza, hogy merre kell menni, -hosszan, -át a (működő!) sörgyár udvarán!, -itt erre, -ott arra, -és, a végén ott lesz a kápolna (nyitva persze)..., -és, közben elmeséli a történetét is, -a kápolnának, szerzeteseknek, sörgyárnak...-ja, és mindez "ingyér" volt...
Black Hole 2015.09.30. 18:00:35
szsuzsanna 2015.10.01. 10:40:38
-első ír kocsmázás:-két bőrig ázott, csöpögő, kiöntött ürge=mi, bementünk Galway-ben a The Quays-ba (www.galwaycitypubguide.com.) a pultos, megtekintett, majd átadott két nagy törülközőt, és odamutatott a kandalló melletti "rekaméra", hogy üljünk oda, a kandalló persze, igazi! volt, és "tőzegtégla" égett benne...
(ha arra jársz, okvetlenül menj be)
A whiskey-re visszatérve, a Tullamore Dew is nagyon szeretjük, és azt sajnos, itthon is kapni, -de meg se közelíti "azt a fílinget"...
-egy utolsó "kocsmás": Dublinban vasárnap délután, a belvárosban, találtunk végre egy parkolóhelyet, a mini lakóautónknak, ami, ráadásul ingyenes volt, hétfő reggel 8-ig. Eléggé későn értünk vissza, "azuram" már nem akart vezetni, közölte: itt alszunk...-háát...
Reggel időben keltünk, kávézgatni, "azuram" kimutat az ablakon:-mit izgultál, két géppisztolyos őr vigyázott ránk, -mivel a Bank of Ireland ajtaja előtt álltunk...
-Ja, és a kocsmákban, 23 óra nulla-nullakor bezárták a kasszát, -onnantól újabb piát nem adtak, ezért háromnegyedtől, mindenki gyorsan rendelt még, -minket, a turistákat is mindig figyelmeztettek, az ottaniak, vagy a pultos, nehogy pia nélkül maradjunk...-mert nyitva addig voltak, amíg vendégek voltak...
(akkor, 3,60 volt 2 whiskey, vagy 2x2 pint Guines)
-mindenkitől, mélységes elnézést kérek, a "szófosó nyanya"
Black Hole 2015.10.01. 11:47:04
szsuzsanna 2015.10.01. 13:13:07
-Azt nagyon gyorsan meg kellett szokni, hogy minimum köszönünk egymásnak, ha, pl. a "világ végén" szembe jön bárki, -(mi itthon is szoktunk)...
-DE, néhány mondatot legalább, beszélgetni is kellett, -pl. egy liter tej megvétele mellett is...
-(bevallom, a "vatenájszdéjtudéj"-től, -egy idő után "ölni tudtam volna", -mivel soha a büdös életben nem áztunk-fáztunk annyit, mint, ama három nyári? hónap alatt...
-"azuram" bevallotta, hogy egyszer, -szokásosan ázottan, -(szerintük az csak "skót köd", -amikor csak "szitál?", -ámde sz@arrá ázol)-...-szóval, a postán "lement a redőny", és azt felelte, hogy, -"nálunk ilyenkor 30 fok van-, -hogy lehet azt kibírni? -szörnyülködte a személyzet...-a TV-ben, -ha néha, délen 24! fok volt nappal, -azt pirossal írták (very hot), -ezen már csak sírva röhögtünk...
-az "egyéni szoc problem", hogy a nyugati, óceán parton, ragaszkodtunk, a parti sétánytól 5 percre levő lakáshoz, -ebből kifolyólag, folyamatosan, villannyal fűtöttünk...
-a csecsemőkre, csak akkor adtak sapkát, ha kisütött a NAP, -amúgy a jeges szél fútta a pár szál pihét a fejükön, -a járóképes, kisebb-nagyobbaknak, -szó szerint! lilára fagyott a pucér lábszáruk, combjuk, --de, nem láttunk egy "taknyos" gyereket se...
-Becsavarogtuk az egész szigetet:- csodálatos, meseszép, -az ezer éves "ebik", -az egyik elvadult udvarában, szedtem egy nagy adag "igazi" petrezselyemzöldet, (a boltokban csak a "fodrost" lehetett kapni), -a "partok", kastélyok, -és minden, -bármikor boldogan visszamennénk...-csak sajnos "anyagilag" már nemigen megy.
-Lazaság: -Galway, -a főutcán, áll egy kocsi, "vészvillogóval", -kétirányú, egy-egy szűk sáv, -tehát, mögötte állnak a kocsik, SEMMi duda!, -mindenki tudja, hogy csak egy percre ugrott be valahova, és jön, -és tényleg...
Intelli 2015.12.03. 01:55:38
Magentax 2016.05.23. 16:24:58