Tékozló Homár

Két hónapot bírt a Converse, de a bolt szerint ez nem az ő bajuk/Frissült egy olvasó tanácsával

2015.09.28. 14:23 | Homár Hilda | komment

dsc_0952.jpg

Egy húszezer forintba kerülő cipőtől azért ennél bőven többet vár az ember. Ahogy egy bevizsgálástól is.

Kedves Homár!

Gondolom találkoztatok már hasonlóval.

Idén június 6-án Szegeden vásároltam a Converse cipőt. Csak jó időben viseltem (szövet cipő lévén gyorsan beázik) es mivel a fehér rész könnyen szennyeződik, sűrűn takarítottam. Nem tudom a hiba mikor alakult ki, mert ha megfogom a cipőt a lépés hajlatnál levő repedés (itt minden Converse megreped szerintem) mást nem lehetett látni. Legutoljára mikor viseltem, elkapott egy eső, kicsit be is ázott, de fura módon alulról. Gondoltam megtakarítom, ujra be fújom impregnalo spray-el. Es ekkor vettem észre, hogy a talpára kívülről ragasztott gumi mindkét cipőt 6-7 cm hosszan elvált. Nem is hordtam tovább, eleve esős idő volt. 

Az elválás annyira nem látszik, hogy mikor bevittem az üzletbe, alig találtam meg az elvált részt. Ott kedvesen felvettek a jegyzőkönyvet, elmondtak hogy szerintük csere ill. levasarolhatom. Megbeszéltük, hogy ha mégis javítják, felküldik Pestre, ha levásárolhatom, akkor azt szintén itt megtehetem. 

Aztán megjött a jegyzőköny.

Konkrétan a Shoeboxnál valaki megnézte, alaptalanul megvádolt, valamint közölte, nincs rá garancia... Semmi hivatalos, vagy hiteles bevizsgálás. A boltos lány is meg volt lepődve a jegyzőkönyvön, mert szerinte ez nem volt mosógépben mosva, és ilyen hibát eddig mindig javítottak... Azt vettem észre, hogy a leválásnál kicsit feszíthették, mert a talp kicsit megrepedt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy hófehér.

Gyártói garancia sincs?
Mit lehet ilyen esetben tenni?
Egyáltalán a lenti tájékoztató valós?

Köszönöm szépen!
Imre

Szakértőink szerint ezt teheti Imre és mindenki, aki hasonló helyzetbe kerül.

A vállalkozás szabályszerűen járt el azzal, hogy a kifogásodról jegyzőkönyvet vett fel, de a minőségi panasz elbírálása már hagy némi kívánnivalót maga után.

A hatályos jogszabályok alapján a vásárlástól számított hat hónapon belül keletkezett hibáról azt kell feltételezni, hogy az már a vásárláskor is megvolt. Ha a vállalkozás a javítás vagy csere iránti igény teljesítése alól mentesülni kíván, neki kell bizonyítania, hogy a hiba a vásárlást követően a nem rendeltetésszerű használat miatt keletkezett. Ennek az elfogadható formája azonban az, ha a vállalkozás szakértőt vesz igénybe állításának bizonyítására.

A szakértőtől azonban elvárható, hogy szakmailag kompetens és független legyen. Az átadott jegyzőkönyvben nem látható utalás arra vonatkozólag, hogy az állásfoglalás szakértőtől származna. Sokkal inkább az tűnik ki, hogy a vállalkozás saját szakértelmében bízva írja le véleményét. Ily módon azonban a szakértői bizonyítástól (szakértői vélemény) elvárható elfogulatlanság és megfelelő szakmai kompetencia nem valósul meg.

Az állásfoglalás tartalmilag is felvet néhány kérdést.  A polgári perben is (Pp.  182. § (3)) van arra lehetőség (ennek szabályai ebben az estben is irányadóak), hogy a bíróság felülvizsgálja a szakértői véleményt amiatt, ha az "homályos, hiányos, önmagával vagy más szakértő véleményével, illetve a bizonyított tényekkel ellentétben állónak látszik, vagy helyességéhez egyébként nyomatékos kétség fér. Egy szakértőtől pontosan azt várjuk el, hogy a jogszabályok és a szakma ismereteinek birtokában egyértelmű, pontos és egzakt választ adjon arra a kérdésre, hogy a cipő hibája megvolt-e már a vásárláskor avagy később keletkezett. 

A feltételezések hosszú sorát felvonultató szakvélemény persze nem alkalmas arra, hogy kimentse a vállalkozást a helytállási kötelezettsége alól. A "túlhordással" kapcsolatban csak annyit, hogy nem túl udvarias egy kicsit több mint 2 hónapos cipőnél a 2 hónapon belüli bejelentési kötelezettség elmulasztására hivatkozni. A szakértő csupán pont azt nem vizsgálta meg, amit kellett volna: a cipő a vásárláskor rendelkezett-e a hasonló termékektől elvárható minőséggel és alkalmas volt-e a rendeltetésszerű használatra. Ennek hiányában pedig kétséges, hogy alkalmas lenne arra, hogy ez által mentesüljön a vállalkozás az igényed teljesítése alól.

Javasoljuk, hogy ne hagyd annyiban az ügyet. Indíts eljárást Békéltető Testület előtt, 2015. szeptember 11-ét követően kötelesek a bepanaszoltak is megjelenni a testületi meghallgatásokon.

UPDATE szept. 29. 

Kati ugyanebben a cipőben járt.

Kedves Homar!

A cikk kapcsán szeretnék segíteni Imrének. Én is így jártam tavaly ugyanezzel a márkával és üzlethálózattal. A megoldás az lett (az NFH javaslatára) hogy visszamentem a jegyzőkönyvvel és cipővel az üzletbe, és kértem szakértői vizsgálatot. Ha jól emlékszem ezt a vásárlástól számított 6 hónapon belül még az üzlet fizeti. A vizsgálat eltartott néhány hétig, de a vizsgálat megállapította, hogy a cipő hibás. Ezek után gond nélkül le tudtam vásárolni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 14:30:57

Valaki világosítson már fel, hogy miért kell egy féldolláros kínai lábszaggenerátor tornacipőért annyi pénzt adni, mint két pár közepes minőségű bőrcipőért! Védett vadgyapotból kézzel aratták a vászoncipő alapanyagát, vagy Elvis használt gumióvszereiből készült a talpa?

2015.09.28. 14:41:03

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
Na de a vadászfelszerelések mindig is drágák voltak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 14:53:06

@nagybalfasz: No azt sem értettem soha, hogy miért veszik meg ugyanazt (azonos színű, márkájú, gyártójú és modellszámú) a zöld gumicsizmát dupla áron a vadászboltban, mint amennyiért a munkavédelmi boltban megvehetnének. De én nem vagyok sikeres ember.

faszópo (törölt) 2015.09.28. 15:11:00

azt hittem players room lesz... de office is ott van a topon.-..

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 15:16:11

a Converse cipõt - ez olyan, mint amikor azt mondják: "a jányt". "Tegnap este meggyûrûztem _a jányt_, majd széjjel kúrtam. A jány orcája pirospozsgásra váltott a búgatás idõtartamára."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.28. 15:16:39

A végső javaslat jó, de igazából a többi kb. felesleges is. A bolt addig szarik a vásárlóra, amíg az nem hoz erősebb hatóságot (esetleg utána is, ha igazán kőagyúak).
A szakértő meg annak szakért, akitől a fizetést kapja. Nem csoda, ha a magától széteső cipő szerintük nem megfelelő használat.

Utóbbi időben vettem 1-2 "márkásabb" cipőt is, ugyanúgy szétpotyogtak pár hónap alatt, mint a legszarabb kínai.

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 15:25:37

Mikor értyük már meg, hogy az ár a preztizst tükrözi, fõleg ilyen szarok esetiben és nem a minõségt? A posztelImre erõst süldõ, de most tanult.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 15:26:55

@köszönöm a kommentált: Az legalább (az ötös kivételével) meglepően stabil használati értékkel bírt és lehetett hozzá ajándékba venni márkabuziknak olcsó kiegészítőket kínai webáruházakból. Ezekhez meg max. szár nélküli köcsögzoknit lehet venni, amiben úgy néz ki, mintha mezítlábra húzta volna fel az ecsethajú/műkörmös ifjú, de nem is.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 15:29:22

@köszönöm a kommentált: Fene tudja, nekem soha semmilyen vásárlás vagy birtoklás nem bírt olyan élvezeti értékkel, mint egy jó kis kufircolás. Manapság egy jó étkezés is versenyképes vele...

lcsaszar 2015.09.28. 15:33:47

Szerintem a poszter volt a hibás, mert bekötötte a cipőfűzőt, amint az a képen is látszik. Ilyen márkás tornacsuka cipőfűzőjét nem kötjük be.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 15:35:08

@lcsaszar: Nem is húzzuk fel, csak egyszer, de akkor egy egész napos ülésre, és utána Wunderbaumként a kocsi tükrére függesztjük.

hobbitroll 2015.09.28. 15:46:40

@lcsaszar: nem. Be sem fűzzük! Ha ott a fűző, még a végén kísértésbe esik, oszt' beköti. Nem kell befűzni, így kísértés sem lesz ;)

hobbitroll 2015.09.28. 15:48:13

@köszönöm a kommentált: hát nem t'om. Bugattiban még nem csalódtam :P (20K-ért el is várok tőle többévnyi hordhatóságot)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 15:54:41

"minden Converse megreped"

Akkor miért nem tanulsz belőle? Azért veszel mégegyet, hogy az is megrepedjen?

"húszezer forintba kerülő cipőtől"

Egy bőrcipő kerülhet annyiba, egy ilyen kínai tornacsukáért 2 ezer dukál.

De annyiért se vennék, mert rohadt kényelmetlen. A talpa kemény, a felsőrésze vág. Az átkosban szorultunk csak rá. Hogy utáltam! Csak magyar volt helyette. Anak az orra meg olyan nehéz, gumis volt, hogy kaffogott futás közben.

"be fújom impregnalo spray-el"

Inkább "befújom impregnáló szprével" vagy "spray-vel", te túlépzett.

És miafacé fújnád? Nem bőrcipő ez.

De a kétezres kínainak se kéne 2 hónap alatt szétmennie.

hobbitroll 2015.09.28. 16:00:05

@Kitalátor (másként) gondolkodó: csak cipő :( egyébként igen, folyamatosan leér ... kopik is az "alja" :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 16:08:07

@atpijkamo: Csehszlovákiában lehetett jó minőségű kínait is kapni. Persze ott Botas is volt.

Black Hole 2015.09.28. 16:15:37

Könyörgöm, had vegyen a poszter olyan cipőt, amilyet csak akar. És ha kifizette, aztán egy kis hordás után kiderül, hogy szar, akkor cseréljék már ki neki! Azt sem tartom elfogadhatónak, hogy esetleg meggányolják! Jobb helyeken ez alap!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.09.28. 16:23:22

csodaszép cipő, én akár negyvenezret is megadtam volna érte!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.28. 16:24:26

@köszönöm a kommentált: Konzerv cipő. Miért húz valaki a lábára konzervet?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.28. 16:26:06

@atpijkamo: @Black Hole: Kicserélik, ugyanolyan szarra.Nekem nem kényelmetlenek a kínaY cipők. Csak szétesnek. De durván.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 16:31:50

@ColT: Költői lelkű barátunk itt arra célzott inkább, hogy a mai fiatalok konzervet kúrnak. Ez egy ilyen kúr zus...

káposzta 2015.09.28. 16:33:24

Legközelebb ne vegyél converset.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.09.28. 16:34:48

@Kitalátor (másként) gondolkodó: lassan ideje lesz bemutatnod a homáros munkásságodat vasárnap a papbácsinak is aztán meggyónnod szépen sorban, hogy neked mindig mindenről a fasz/pina/kúrás szentháromsága jut eszedbe.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 16:37:48

@sugargiraffusplumps.: Neki is, csak nem tudom mi a nickje. De ő ismeri az enyémet. Meg a nagyfőnöke is. Evvan.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.09.28. 16:49:29

@ColT: egy büdös tornacipőről? mondjuk el tudom róla képzelni, hogy kecskéket is dugott ifjúkorában a téeszcsében, de hogy tornacipőt, azt azért már mégse.

Black Hole 2015.09.28. 16:55:33

@ColT: dehát poszternek sem cserélik! Különben nem írt volna! Amúgy a Converse csak attól futott be, hogy valamikor jó régen, a Rolling Stones azt kezdte koncerteken viselni, jó pénzért. Egyszer akartam venni, a fiam mondta, hogy ne, mert szar. Neki volt már egy, és nem szerette, de legalább hamar tönkre ment.

Aureliano Buendía 2015.09.28. 17:11:34

micsoda gáláns cég. Mondjuk a poszter tipikus vadász a túlárazott szarjával, de a bót igazán tapló.
Mivel ez nem hivatalos szakvélemény, lehet tovább lépni. Először én írnék egy térti levelet a cégnek, amiben elutasítod az állásfoglalásukat (=/=szakvélemény), és kéred a kártalanításod.

Vagy veszel egy másik cipőt:)

Disznó Úr 2015.09.28. 17:42:08

Tanács: ugyanez volt a Star Wars tornaicipőmmel, azt is Converse üzletben vettem, igaz csak 8 ezer volt. Zsákvarró cérnával- és tűvel megvarrtam (összevarrtam a gumirészt) és olyan mint az új, csak csúnyább. De menő!!!!

FDToth 2015.09.28. 18:17:00

nekem ugyanez a probléma kb. az összes deichmannos cipővel. de a deichmann szó nélkül javít vagy cserél, néha 6 hónapon túl is. Én azt vallom h tök mindegy h eg ycipő 7-8-9 eFt vagy 20-25, ugyanolyan gagyi mind, egyik sem bírja 1-1,5 évnél tovább

Sandor Akarki 2015.09.28. 18:41:32

A cipő pont ott repedt el ahol az olcsó cipők szoktak azoknál akik autót vezetnek. Egyszer automatát vezettem hosszab ideig és csodák-csodája, csak a jobb repedt el.
Benne van a használati utasításban, hogy vezetni tilos?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.09.28. 19:03:47

@atpijkamo: Szerintem nem tudja, hogy az impregnalo az nem márkanév, azért nem írta rendesen. Figyeljük meg, ahogy gondosan lehagyta az á-ról is a vesszőt, nem csak az ó-ról! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.28. 19:13:25

SPAM
kilatasgaleria.blog.hu/2015/09/28/esos_napok_194

"Két hónapot bírt a Converse, de a bolt szerint ez nem az ő bajuk "
Nem hát, nekik kifizette a vásárló, onnantól az ő baja...

gabors 2015.09.28. 19:19:45

posztolo nincs tobb keped ??? adok kolcson ... egesz jok lettek amiket a holdfogyakozasrol csinaltam.....

Az antiochiai szent kézigránát 2015.09.28. 19:38:51

Enyim se birta tovabb. Evvan. Max tessek menni illetekes (belso) szervekhez.

Igi11 · http://joslatok1.blogspot.hu/ 2015.09.28. 20:03:16

Egen, classic.

sz@r világ van, sz@rt kapsz a pofádba a sz@ros pénzedért, sz@r anyagból készülve

kell ezt még ragozni!?

Igi11 · http://joslatok1.blogspot.hu/ 2015.09.28. 20:10:36

Én viszont egyre csak erősödök és növök :)

Igi11 · http://joslatok1.blogspot.hu/ 2015.09.28. 20:19:23

sz@rt se kapsz vissza akkor, mikor visszaviszed a sz@ros terméket amit a sz@ros pénzeden vettél

nemhogy újabb sz@ros terméket erről a sz@r helyről, ahol vásároltad, sz@r márkából

na, csak hogy ragozzuk még egy kicsit

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 20:26:57

"A szakértőtől azonban elvárható, hogy szakmailag kompetens ... legyen."

Ah! Bagoly mondja verébnek.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 20:37:04

Pigs can fly.

Sertéshús van abban a "Szárnyas májas" konzervben, amelyet a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal ad a menekülteknek.

A BÁH "sertéshúst vagy sertészsírt" nem tartalmazó ételről gondoskodik, a sertésbőr tehát kimarad a szórásból.

Igi11 · http://joslatok1.blogspot.hu/ 2015.09.28. 20:48:15

@atpijkamo: a szakértőnek az a dolga, hogy jópénzért szakértsen

Hogy kitől kapja azt a jópénzt, az már más kérdés :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 20:49:57

@Igi11: Nem. Szakérteni bárki tud. Mint látjuk. A szakértőnek az a dolga, hogy kompetens legyen a szakértése.

Igi11 · http://joslatok1.blogspot.hu/ 2015.09.28. 21:17:08

@atpijkamo: szakértőnek legyen papírja arról, hogy szakérthet, legyen végzettsége a szakértésről

normális országban meg sem engednék, hogy az szakértsen, aki a bolttól kapja a fizetését

dervish69 2015.09.28. 21:24:44

Na ez az a problémakör, amire azt mondom, megérdemli a vevő a tanulópénzt! Ez a xarság éppen egy 1000 forintot sem érő kínai szemét, amire holmi "márkanevet" mázolnak és eladható hülyének. Mondjuk a legtöbb márka nem márka. Bóvli, szó szerint az, csak egy logo van ráfestve. Hajrá, viríts a legnagyobb cégek ruháiban!

Souky Sanjay 2015.09.28. 21:31:31

@Kitalátor (másként) gondolkodó: A kérdés nem ez.Az,hogy ki,miért vesz ilyen cipőt,az legyen a magánügye.A kérdés az,hogy fél év alatt miért ment tönkre.Az,hogy a kereskedő nem korrekt,az látszik a jegyzőkönyvéből.

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.29. 02:32:41

@köszönöm a kommentált:

"Mikor értyük már meg, hogy az ár a preztizst tükrözi, fõleg ilyen szarok esetiben és nem a minõségt? A posztelImre erõst süldõ, de most tanult."

Amíg az ilyen "minőségi termékek" arra kellenek, hogy a tulajdonosa bevillantson a környezetében élők előtt, hogy neki erre (is) tellik, addig ne várj megértést e téren. :D

Ahogy autót sem azé' vesz az újgazdag, mer' hasznos és kell, hanem azé', mert mással nem tudja bizonyítani, hogy mennyit harácsolt össze... :D :D

Mert ha nem bizonygat, akkor már egy senki, nem ember. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.29. 06:14:19

@Souky Sanjay: Aki nem egy gumibelsőben élt az elmúlt 15-25 évben, az ezeket rutinból nyomja :)

yuden 2015.09.29. 06:55:31

Úgy gondolom az vegyen magának húsz rugóért egy ilyen vicik-vacak tornacipőt, aki nem kap idegrohamot, ha pár hét után tönkremegy és másikat kell venni. Én is megvehetném a Converse és egyéb "márkás" lábbeliket, de tudom, hogy pont addig (vagy addig sem) bírná, mint egy kínai (Deichmann, Humanic, stb. sajátmárkás) és tuti agyvérzést kapnék, aztán Homárra írnék, fogyasztóvédelem, békéltető, stb stb. Mert hiányozna az a lóvé, és átverve érezném magam. Közben meg elvennék az életemben néhány napot (az igazam bizonyítva), felidegesíteném magam, aztán saját levemben főnék, és még vehetnék közbe másik cipőt is. Nem egyszerűbb egy olcsóbbat megvenni, nem elvárni tőle éveket, aztán ha az évszaknak vége (annyit mindig kibírnak), befogni kerti melóra, és venni 20 perc alatt egy másikat? Nem kell a legolcsóbb dzsunka kínait venni, van ám átmenet a 2 ezer forintos és a 20 ezres közt..

PongLenis 2015.09.29. 06:55:42

Megis mit var a posztolo egy kinai dorkotol? Nekem is 2 havonta kellett ujat vennem tesiorara, mondjuk akkor meg csak 800 forint volt.

yuden 2015.09.29. 06:59:18

Nyilván én is úgy érzem, hogy a bolt sz*rik az ügyfélre, és jól megszívatta, ez nem vitás. Azt sem vitatom, hogy a poszternek igaza van. De ma már elég sokan tudják (sejtik), hogy egy cipő vagy ruhanemű garanciáztatása általában nem végződik olyan nagy arányú sikerekkel, mint egy műszaki cikké (pedig ott is vannak átvágások). Ezek után én biztos nem bíznék abban, hogy "azért veszek márkásat dupla annyiért, mert ha szétesik cserélik". Mert nem. Néha igen (szerencse), de általában nem.

homar4prez 2015.09.29. 07:46:33

Volt Converse-em jórégen, igaz, nem ez a kínaiak által koppintott tornacipő, hanem deszkás jellegű, hasítottbőr felsőrészes. 3 évet bírt, és játszósnak utána még jó volt egy ideig. Ja, de akkor még nem a Nike gyártotta.

Most egy ilyet hordok tavasszal, ősszel:
www.eukicks.com/adidas-spezial-m-winter-2009-releases/

Ez is már 3,5 éves. Ez tökre nem releváns.

Amúgy tényleg érthetetlen, mi kerül egy kínai dorkón 20.000-be. Mondjuk a '90-es években is ugyanannyiba került egy magasszárú Converse, mint egy Martens cipő (6-7000 körül)

Mortanius 2015.09.29. 08:17:18

Fényképek alapján szépen leamortizáltad ezt a cipőt, nagyon viseltesnek tűnik. 2 hónapos? Úgy néz ki mintha 2-3 éves lenne.

Manyecska 2015.09.29. 08:18:24

Járógipsz tb-re. csillagokat meg én látok.

Netuddki. 2015.09.29. 08:18:25

Dorgót huszezeré? Noooormáááális?

Manyecska 2015.09.29. 08:24:31

@Mortanius: most mér:D én a járógipszemet egy hét alatt már töredezik alul.kimentem /?/ most a boltba csak úgy ugrálnak szanaszét az emberek ha megindulok nagyon rendesek! ha tudnák hogy nem tudok megállni..

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 08:48:18

@sugargiraffusplumps.: Ajjaj! Lebuktál! Te vagy Morvai Krisztina! Amúgy meg igen, a mi fajtánkban elenyésző a nem konzervatív irányultságúak száma. Egyet tudok, az pl. a mozdonyokra izgul.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 08:59:18

@ColT: Nem kéne!
@sugargiraffusplumps.: Nem is volt kecske a téeszben.
@Souky Sanjay: Szó nincs arról, hogy a bolt vagy a gyártó (és itt most nem a gyárrá és tömegszállássá szimpla falú kiszuperált tankhajókon a kínaiaknak dolgozó néger rabszolgagyerekekről beszélek) korrekt lenne. De ha valaki szart vesz, szép és híres címkével, ne csodálkozzon, ha nem tud vele üveget vágni. Az ilyenek verik fel a gagyi cuccok árát a csillagok közés, a szegény ember meg kénytelen miattuk néha minőségi portékát venni a gyerekének. Ugyanis kb. ennyiért rendelhet bárki pl. valódi csúcsminőségű Botas edzőcipőt is, csak abban szomorkodna a kamasz kölke, mert azt momentán egyetlen drogos buzi sem reklámozza, úgyhogy nem menő.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 09:01:08

@Manyecska: Fújjál PUR-habot egy tepsibe és lépjél bele öt percre mozdulatlanul! Az sokáig fogja bírni...

para_noir 2015.09.29. 09:08:09

Nem olvastam a kommenteket, úgyhogy biztos már más is leírta, de mi a jóistennek vesz valaki másfél dolláros ragasztott műanyag kínai szar cipőt húsz rongyért, annyiért, amennyiért egy masszív, rendes, varrott, minőségi cipőt is kaphat. A Converse-zel az a helyzet, hogy érdekes mód az eredeti és a másolat pont ugyanannyit ér, kb egy-két ezrest, mert mindkettő kényelmetlen, semmirevaló, igénytelen szar, ami szétesik legfeljebb három hónap alatt.

Manyecska 2015.09.29. 09:30:04

@Kitalátor (másként) gondolkodó: a másik sérült is majdnem megvan behoztak egy kutyát oszt az meg kihúzta a pórázt négy méterig amíg engedte..kolleganőm meg úgy gondolta elengedi mire visszab..szódott négy méterre a fémkapoccsal a végén nikibaba lábujjaira papucsban állítólag tíz percig torz fejjel zokogott és converse csillagokat látott.

Köpe Bálint 2015.09.29. 09:41:58

@Sandor Akarki: Nekem egyszer egy cipőboltban a szememre vetették, hogy nem átallottam autót vezetni a cipőben és ezért repedt el a talpa. Miáltal a garancia ugrott. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 09:54:58

@para_noir: Remekül összefoglaltad, cserébe megpróbálom a jogtudatos, de különben tudatlan konzumidióták válaszait összeszedni: Pénze van, jogában áll, és hiába magától értetődik, hogy szar, nyalják ki a seggét, amiért olyat vesz.

melaena 2015.09.29. 10:10:24

Ha nem lenne a homar, es nehany extra intelligens torzshozzaszolo,nem tudnam, hogy a Converse es a Nike pont ugyanolyan minoseget gyart,mint amit az azsia centerben veszel kettot öccáé.
Az nem baj,hogy ezek a cegek csak minosegellenorzesre tobbet koltenek,mint az azsia center szazeves koltsegvetese,biztos ugynaolyan szar.
Az se szamit,hogy van tobb olyan nike cipom,amit 4-5 eve hordok napi szinten,es most kezd elhasalni :)

Egyebkent a kulso behatast nem ugy kell erteni, hogy a tulaj nekiugrik egy bicskaval,es elkezdi szetszabdalni a cipojet.
Nekem peldaul evente legalabb egyszer megtortenik az lepcsozes kozben,hogy beleakad a cipo orra a kovetkezo lepcsofokba.
Ilyenkor mindig lenezek,es halat adok az egnek,ha nem szakad le a talp az orrol.
Ugyanigy egy elesebb ko is tehet olyan kart a cipoben,amit esetleg eszre sem vesz a tulaj,de egy szaki egy masodperc alatt latja, hogy nem gyartasi hiba,mert az anyag serult,nem a ragasztas.

Azt nem mondom, hogy itt is ez tortent, de nem zarhato ki a vevo felelossege sem.

Manyecska 2015.09.29. 10:10:33

@Köpe Bálint: sajnos biciklizés közben is törik a szandál talpa:P..gondoltam kipróbálom. Nem jött be..

piroshangszóró 2015.09.29. 10:12:12

Balfasz. Már ne is haraguggyá meg. Picsába' van, hogy az én cipőm, amit 2011 januárjában vettem, én is pont 20ezer forintért, még mindig bírja? Jah, lehet, hogy nem 500 forint értékű tornacipőt vettem 40-szer annyiért? Igaz, hogy kb. egy hónapja az alján (bár nem láthatóan) kicsit kilyukadt, így az egyik beázik. Viszont 5 év kellett ahhoz, hogy ez megtörténjen, pedig egyáltalán nem vitrinben volt tárolva. Barlangtól hegytetőig, hótól homokig jártam benne mindenhol. De még alkalmanként a bőrt is rúgtam vele.

Amúgymeg bocsi. Nemisértem minek írtam le ezt a sok faszságot, ilyen részletesen. mosmámindegy,csakszóltam.

Manyecska 2015.09.29. 10:12:52

@melaena: ha tudnátok hogy gipszben mire oda nem figyel az ember életveszélyes az utcára lépni:( borulok.ennyi gödör, szemét az úttesten, macskakő sehol máshol nincs:D

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.29. 10:13:00

@Köpe Bálint:

"Nekem egyszer egy cipőboltban a szememre vetették, hogy nem átallottam autót vezetni a cipőben és ezért repedt el a talpa. Miáltal a garancia ugrott. :)"

Ugye nem azt akarták ezzel sugallni, hogy nem rendeltetésszerűen használtad a lábbelit? :O :D

Manyecska 2015.09.29. 10:14:13

@melaena: merhogy akkor nem tudom mitől nem érné külső behatás a cipőt, sza nem értem a szőrszálhasogatást reklamácijókor...dunát lehetne rekeszteni a sok..

lcsaszar 2015.09.29. 10:16:15

Nyikorog is a poszter tornacipője? Majd a Béla megszakérti.

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.29. 10:16:41

@Manyecska:

S még a kövön is tucc a gipszben korcsoly ázni... :D

para_noir 2015.09.29. 10:22:07

@melaena: hát a Converse pedig pont olyan minőséget gyárt. Volt eredeti Converse-em, meg jópár noname szirszar cipőm, amiket 1-2 ezerért vettem, direkt egy szezonra (nyárra) tervezve, sőt, ezek sem voltak annyira noname-ek, mert például 1600 forintos Slazenger gumialjú vászon felsőrészű cipő, New Yorker-es 2-3 rongyos cipő, és hasonlók, meg ugya a Converse. Egyik se volt jobb a másiknál, ezekben 2-3 hónap van, csak nem mindegy, hogy két vagy húsz rongyért ugyebár. A Converse tornacipő eleve nem lehet magas minőség, mert annyiból áll a konstrukciója, hogy fél centi vastag gumitalpra van ráragasztva egy kutyaközönséges vászon felsőrész, egyszerűen kódolva van bele, hogy 2-3 hónap után elváljon a gumi a felsőrésztől a hajlatnál, elrepedjen a talpa, elszakadjon a vászonrésze. Hülyeség megvenni 20 rongyért.

köszönöm a kommentált 2015.09.29. 10:55:26

@Józsi, a migráns köcsög: száni, mikor egy fórumbejegyzés által is elorozható az. Nyilvánvalóan kifejlett személyiséget és igazi célokat tükröz az álmot féltő.
@para_noir: jelmondat: Rongyot gyongyért!
@lcsaszar: az korrupciós!!! Mink meg olyat csak filmen láttunk, ne ijesztegess.
@piroshangszóró: tehetnél fel képet a csukáidróll.
@melaena: a posztuser talppárna magasságába rálépett egy éles kőre, amit pattintott előtte? Inkább csak párszor meghajlott e szar és hülyeisvót és így. Különben neked van bicskád ma? Na látod, másnak sincs.

CID 2015.09.29. 11:19:02

Mondjuk, nem keveset használhatta a poxzter ezt a tornacipőt, a talp mintázatának kopásából ítélve. Gondolom, az sem véletlen, hogy azoknál a cipőknél amiket használatra terveznek, nem illesztenek össze két anyagot a legszerencsétlenebb pozícióba.

SzaGértőinknek meg megjegyezném, hogy szavatosság esetén nem azt kell bizonyítani, hogy a, nem rendeltésszerű használat miatt hibásodott meg a termék, hanem azt, hogy nem anyag ill. gyártási hiba miatt.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.29. 11:26:26

@köszönöm a kommentált: bisztos gyerek még, na. hadd gondolja, hogy a konverzcipő meg az ájfónhatos birtoklása automatica magával vonzza a belsőbékét meg a boldogságot is. ha nem saját maga esik pofára az élet nagy vaskádjának a szélére akkor úccse fogja megérteni másképpen, haddcsinálja.

köszönöm a kommentált 2015.09.29. 11:35:47

@Józsi, a migráns köcsög: és különpoén, hogy a menő cipőjében bukik orra. Azaz kádra.
@CID: az nem ugyanaz?

homar4prez 2015.09.29. 11:53:06

teljesen off, bár gondolom, vótmá: miért jó, hogy a linkek ugyanolyan betűtípusból és színből vannak, mint a normál szöveg?

piroshangszóró 2015.09.29. 12:27:39

@köszönöm a kommentált: ide még képet se lehet beágyazni mondjuk bbcode-dal, vagy lehet-e? Egy próbát megér, de gondolom tejjesen hilyába.

Szóval amúgy ilyen cipő, csak má' nem ilyen tiszta:

[img]https://asset3.surfcdn.com/adidas-originals-shoes-adidas-originals-handball-spezia-shoes-black-runwht.jpg?w=1200&h=1200&q=80&o=5DcHlvzqv2oNQV8gMoakD$3X4YUj&V=l@h4[/img]

CID 2015.09.29. 12:32:08

@köszönöm a kommentált: egyrészt, nem feltétlenül, másrészt fogalmazzanak helyesen, ha már szakértők.

melaena 2015.09.29. 12:38:44

@para_noir:
Converse-em meg nem volt,nekem nem szimpatikus a vekony talp.
Lehet,hogy szar az osszes,de annak azert mar hire ment volna ennyi ido utan.
Pont azert hordok Air max 90-et,mert annak jo vastag a talpa. (mondjuk 2 converse is kijon az arabol)
Egy sima cipobol abba atlepni olyan,mint a haromezres,rogzithetetlen hattamlaju irodai fosszekrol atulni a 100k-s fonoki borfotelba.

Engem csak az zavar,hogy par 60 es a halal kozotti okostojas szerint egy termek ara es a minosege kozott biztosan forditott az aranyossag.

tpusztai58 2015.09.29. 12:40:04

Ez a sztori tipikus Playersroom és Kiss Béla bőrfeldolgozó ipari mérnök -szagú. :)
Netán ezt a boltot is a Szinga Sport kft üzemelteti?

homar.blog.hu/2015/08/19/brutal_mod_nyikorog_a_nike_de_a_playersroom_szakertoje_nem_hallja#more7718056

homar4prez 2015.09.29. 12:47:24

@piroshangszóró: pont ilyet nyúzok én is 3,5 éve, fent írtam is. Igaz, én 10-re leárazva vettem, mert már kifutó modell volt.

melaena 2015.09.29. 13:56:12

@homar4prez:
Jonak nem jo,csak hianyzott a designer,amikor a css volt a tananyag.

neet 2015.09.29. 15:23:18

@Józsi, a migráns köcsög: ez a szöveg tetsz, 11.-ben tanítani kéne. (cc.17 éves korosztály)

@homar4prez: na, nem csak nekem tűnt fel? eleinte azt hittem, mostanság divat megköszönni, ha vki rádír, mert a legtöbbje a minap úgy indult: köszönöm a kommentet vagy mit. Aztán Kapcsoltam, mint a Gyuri.

Sandor Akarki 2015.09.29. 22:17:54

@melaena: Az a cipő amit napi szinten hordok az úgy havi szinten minimum 20x van a lábamon. Könnyű úgy olyat gyártani, hogyha kéthetente egyszer veszed fel, az havi 2, fél év alatt meg 12 nap, az semmi. Férfiként mondom, úgy hordod, hogy heti 5-7 napot van a lábadon, minimum 10 órát. Ami ezt nem bírja az kéteuros vacak.

Thou 2015.10.08. 11:32:30

A converse világ életében ilyen szar cipőket gyártott. Nem értem miért van ezen meglepődve a vásárló?

sztázi 2016.09.12. 13:08:27

Én nem vettem még Converse cipőt,ezért ilyen magabiztosan nem tudom kijelenteni ,hogy jó e,drága e,(mihez képest),szar e,megéri e.Lehet rinocérosz bőrsaruban is járni,valsz az bírná legtovább. Szóval vásárláskor nem vagyunk egyformák,nem egyforma elvárásokkal megyünk a boltba. Ez jó is,mert akkor valsz csak 1 féle csuka létezne a világ a "legjobb" oszt kész.
Azt viszont jól lehet érzékelni ,hogy régi jó magyar szokás szerint rögtön nekimegyünk a hülye,buta,primitív vásárlónak.Minek vetted meg,bazmeg-tipusú segítséggel.
Na szóval én itt egy kissé leegyszerűsíteném az álláspontomat.
A vásárló vett X összegért egy terméket,ami a garancia lejárta előtt tönkrement. A gyártó adhatott volna 2-napos garanciát is ,de nem azt tette,hanem a tesztek alapján ,százalékos hatékonyságot , profit stb figyelembe véve ,márkát stb ,kikalkulálta,hogy az a cipő x viselőn,x ideig birja x összegért.
Ha ezt nem bírta,akkor a vásárlónak visszajár a pénze ,oszt kész,anélkül,hogy azzal baszogatnánk,hogy minek vette meg azt a szart!
süti beállítások módosítása