Tékozló Homár

Visszautalásra nincs mód? Mi van??? / Frissült a GVTI-fogyasztóvédők véleményével/ Frissült a Vatera válaszával

2015.10.07. 15:01 | Homár Hilda | komment

vatera.png

Csere-bere fogadom, többet vissza nem adom - üzeni magas lóról a Vatera távozni készülő ügyfelének, épphogy nem csatol mellé egy kárörvendő  emotikont. Első blikkre ez  jogosan hozza elő bárkiből a Kohlhaas Mihályt. Vajon mennyire megalapozott ez a gyakorlat?

Kedves Homár,

Régebben nagyon sokat, most már a megemelkedett jutalékok és megvásárolt termékeiket átvenni nem akaró vevők miatt kevésbé rendszeresen használtam a vaterát. Ez mostantól nullára redukálódik a következő miatt:

Eladtam egy terméket, de a vevő nem jelentkezett, hiába írtam neki. Eltelt pár hét, az adásvételt sikertelennek, a vevőt negatívan értékeltem, amiért felszívódott (erre a lépésre mindig azonnal előkerülnek és nagyon kiborulnak, alpári stílusban minősítenek, így célszerű minél tovább várni, hogy a vevő ne mondhassa, hogy türelmetlen voltam/nyaralt/nem volt gépközelben stb), majd a terméket újra meghirdettem. Jött a következő vevő, megvásárolta, eltűnt, írogattam, nem jelentkezett.

Közben kaptam a Vaterától egy számlát, melyen a kérdéses termék értékesítési jutaléka volt. Írtam a Vaterának, hogy a vevő nem jelentkezett, szeretném, ha sztornóznák a számlámat. Kaptam egy választ, hogy ha 21 napon belül nem készítem el az értékelést, a Vatera automatikusan kiszámlázza az értékesítési jutalékot. Megnéztem, tényleg mindkét egyébént sikertelen adásvételnél kiszámlázták, melyből az első nem tűnt fel, több egyéb tétel is volt a számlán, így be is fizettem. Annyit tudnak segíteni, hogy csatoljam a levelezéseket blablabla, és ha tényleg úgy látják, hogy a vevő miatt nem tudtam időben értékelni, méltányosságból jóváírják az összeget. Csatoltam mindent, meg is kaptam a választ: kapok méltányossági jóváírást 15 napon belül, de azért a számlámat rendezzem. Ezt nem értettem, így nem is rendeztem.

Majd pár hét elteltével fizetési felszólítást kapok, írok újra a Vatera ügyfélszolgálatának, hogy ez mi? A válasz: a méltányossági jóváírás akkor jár, ha rendeztem a számlámat. Próbálom elmagyarázni, hogy az adásvétel nem jött létre, csak egyszerűen sztornozzák a számlát, de ők erre nem hajlandók, ha fizettem, akkor utána megkapom a jóváírásomat. (?!) Ha nem fizetek, átadnak behajtócégnek. (?!?!)

Kérem őket, hogy akkor ne méltányossági jóváírásnak hívjuk, hanem sztornonak, de ugyan, ha már 1-szer kifizettem egy meg nem valósult adásvételi jutalékot, amiért nem is reklamáltam, és másodszorra nem fizettem ki és a csatolt levelezések alapján ők úgy döntöttek, hogy jogosult vagyok a jóváírásukra, akkor ugyan töröljék már a második számlámat. Hát azt nem lehet, mert ez egy jövőbeni jóváírás. Végül megírtam, hogy rendben, befizetem a jutalékukat másodszor is a semmire, viszont ez esetben a jövőbeni jóváírásomat, vagy mimet legyen szívesek nekem utána átutalni, mert a teljes rugalmatlanságuk miatt többet nem kívánom a Vaterát használni, és a következő választ kapom:

Sajnálattal olvastuk döntését, és azt is, hogy eljárásunkkal nem elégedett.
Meglátásunk szerint méltányosan jártunk el, hiszen a jutalék összegét jövőbeni kedvezményként megkapta. Visszautalásra nincs mód. A regisztráció megszüntetését a fiókom/fiók beállításai/fiók törlése menüben tudja kezdeményezni, a tartozásának rendezése után.

Hát így kell egy régi felhasználót elegánsan elveszíteni 1 db termék értékesítési jutaléka miatt :)

üdv,
Szilu

Szakértőink így látják az ügyet:

Kedves Szilu!

Sajnos nincs jó hírünk, mert aki regisztrál a Vaterán, ezzel egyidejűleg kipipálja azt a nyilatkozatot is, hogy megismerte a Vatera szabályzatát és magára nézve kötelezőnek fogadja el annak rendelkezéseit.

A szabályzat "Az értékelés célja és szabályai" részében kifejezetten úgy rendelkezik, hogy a rendszerük az értékesítési jutalékot a zárulástól számított 21 napon belül nem értékelt tranzakció után kiszámlázza. A felhasználónak tehát ez a 21 nap áll rendelkezésre arra, hogy jelzéssel éljen azzal kapcsolatban, ha az adásvétel mégsem jött létre, így a jutalék sem jár a szolgáltatónak.

Természetesen megértjük, hogy az általad említett vevői kifogások miatt vártál, de a Vatera esetében ez max. 21 nap lehet. A három hét elegendő póthatáridő bármely vevőnek arra, hogy rendezze a vételárat.

Úgy véljük a Vatera álláspontja is érthető, hiszen közvetíti az ügyletek létrejöttét, azonban a a szerződés tényleges létrejöttére már nincs hatása. Az árverés lezárultával az ő szerepe befejeződik, így jogosan kérheti a szabályzatában meghatározott jutalékot, amennyiben nem érkezik jelzés irányába azzal kapcsolatban, hogy nem jött létre a szerződés. A Vatera azonban, miután tudomást szerzett róla, hogy az ügyleted meghiúsult, együttműködően viselkedett, és felajánlotta Neked a jóváírást, amelynek feltétele, hogy először rendezd az elmaradásod. Tekintettel arra, hogy a Vaterát semmilyen jogszabály nem kötelezi arra, hogy a jutaléktól eltekintsen, ha mégis emellett teszi le a voksát, saját maga dönthet arról, hogy ezt úgy teszi-e, hogy stornózza a számlát vagy később jóváírja az összeget.

Neked kell eldöntened ezt követően, hogy fennmaradsz-e a Vaterán és így a jóváírást nem hagyod elveszni, vagy ha elégedetlen vagy az eljárásukkal, akkor többet nem veszed igénybe a szolgáltatást.

UPDATE okt.9.9:41

A posztot elküldtük a Vaterának, ezt válaszolták:

Kedves Homár Hilda!

Köszönjük, hogy megkereste a Vaterát a „Szilu” névvel aláírt, a Tékozló Homár blogban közzétett panaszos levéllel kapcsolatban, amire természetesen szeretnék reagálni. Szerettük volna a megjelentetett panaszt részletesen kivizsgálni, ahogy ezt egyébként minden esetben tesszük, azonban a levélíró nem adott meg olyan információt, ami alapján azonosítani tudtuk volna. Emiatt sajnos nem tudunk teljesen személyre szabott választ adni az esetre, azonban a leírthoz hasonló esetekben alkalmazott eljárásról szívesen adunk tájékoztatást a blog olvasói számára.

A Vatera Általános Felhasználási Feltételei és a Segítség menüpontban található információink valóban tartalmazzák azt a szabályt, hogy amennyiben az eladó nem értékeli 21 napon belül az adásvétel sikerességét, abban az esetben az adott tranzakciót rendszerünk automatikusan sikeresnek tekinti, így a fizetendő jutalék kiszámlázásra, míg a 9Ft-os listázási díj jóváírásra kerül. Ezt a 21 napos határidőt egyébként novembertől 30 napra tervezzük emelni, hogy a felhasználóknak még több ideje legyen az értékelés leadására.

Emellett, ahogy azt a levélíró el is mondja, jelenlegi gyakorlatunk szerint lehetőség van arra, hogy ha valaki kifutott a megadott 21 napos határidőből, de az adásvétel bizonyítottan sikertelen volt, akkor ezt jelezze az ügyfélszolgálatunkon és jóváírást kérjen. Ezt a lehetőséget azért vezettük be, hogy kedvezzünk azoknak a felhasználóknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudták időben sikertelenre értékelni az adásvételt. A levélíró meg is kapta ezt a jóváírást. Mivel azonban már csak a számlája kiállítása után vette észre, hogy elfelejtett egy adásvételt értékelni, így a már elkészült és kiküldött számlán könyvelési okokból javítani már nem tudtunk. Ezért ajánlottuk fel számára azt, hogy fizesse be számláját, de kompenzációként az egyenlegére megkapja a jóváírást, ami a következő, még le nem zárt és ki nem küldött számlája végösszegét csökkenti.

Tekintettel a számlázási rendszerünk működésére, a levélíró által javasolt, a már kiállított számlából való jóváírást/sztornózást csak akkor tudjuk megoldani, ha az adott számla nem tartalmaz semmilyen egyéb tételt, kizárólag azt az egy jutalékot, amiről szó van. Több tételt is tartalmazó számlán egy-egy bizonyos tételt sztornózni, ha a számla már kiküldésre került, a fent említett könyvelési okból kifolyólag sajnos nem tudunk, csak kedvezményként levonni (jóváírni) a következő számlából, még annak kiállítása előtt.

Amennyiben a válaszunk eljut a levelet író felhasználónkhoz, kérjük, jelentkezzen ügyfélszolgálatunkon, hogy az esetét a pontos információk birtokában pontosítani tudjuk vele!

Üdvözlettel,
Vatera

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2015.10.07. 18:39:47

@igazságos.: lenyelsz még egyet ne unatkozzon dx olx

Hartmy 2015.10.07. 18:41:10

@igazságos.: Palócok, várvédők és földalatti csodák - élmény hegyek Észak - Magyarországon?

igazságos. 2015.10.07. 18:44:04

sima expressz.hu asszem

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.07. 18:46:06

@igazságos.: pacifista vagyok. persze csak amíg fel nem bosszantanak :)

igazságos. 2015.10.07. 18:46:17

@Hartmy: ja, látom nem kell magyaráznom :)

ha meglátogatod a falut, szóljál :)

@Manyecska: milyen rendes vagy újabban, látom. XD Nem vártam tőled eztet, mer ez állatkínzás.

Ja, nincs azóta új tengerimalac? Vagy az már sok lenne, hiszen van másik. :)

Hartmy 2015.10.07. 18:50:13

@igazságos.: Az expressz.hu mint olyan megszűnt tavaly júniusban. Tudom, nálunk van az egyik volt fejlesztőjük.

estónia 2015.10.07. 18:55:54

Én szoktam vaterázni de egyre elégedetlenebb vagyok.Csak is az eladót büntetik. Ha egy vásárló lelép vagy nem veszi át az árut a kutyát nem érdekli. A számlázásuk szinte áttekinthetetlen. Az a 9 forintos feltöltési díj ...hát nagyon gusztustalan. aztán ha nem újítod meg a hirdetést 30 nap múlva törlik. Az értékelésről jobb nem is beszélni.Van akinek százegynéhány pozitív értékelése van egy személytől . Nevetséges.
Valaki előttem írta,hogy ezer sebből vérzik. Hát igen mivel kísértetiesen hasonlít a bankokhoz igazi banki szemléletben működik.

igazságos. 2015.10.07. 19:05:01

@Hartmy: egyébként az expressz is leépült az utóbbi időben, az is biztos. Régen nagyon szerették az újságot is.

PanelProli 2015.10.07. 19:20:42

Aki vaterázik, az sikeres ember nem lehet...

Hartmy 2015.10.07. 19:29:00

@igazságos.: Az online expressz.hu-t megvette a jófogás és bezárta. Mondom, egyik kollégám onnan jött hozzánk.
A print az nem tudom, hogy létezik-e még, de ha igen, akkor sem sokáig.

hobbitroll 2015.10.07. 19:34:27

A4-es rajzlapom hasonló típusú Audira cserélném

igazságos. 2015.10.07. 19:45:12

@Hartmy: fene tudja, biztos úgy van.

igazságos. 2015.10.07. 19:47:16

@hobbitroll: nekem nem kéne drága Audi, még ha megengedhetném magamnak akkor se.

Melyikkel csaltak!? Há persze, hogy az Audival meg a motorral. Amennyi gond van az Audival, már régen be kellene zárjon a gyár is.

pont ezért nem vennék androidot se apple helyett, amennyit azzal b@szakodnak a népek, meg amennyit költenek rá vásárlás után, már vehetnének iPhone-t is

igazságos. 2015.10.07. 19:52:44

Na, előmászott a poloska, a laptopom hátulján császkált, de nem láttam, mer fekete a laptop.

desw 2015.10.07. 20:34:14

@McZozo:

"Viszont ezt a varakozosdit se ertem, Vaterahoz meg nem volt szerencsem de ebayhez igen ott le szokott irva lenni hogy leutest kovetoen van 24-48 orad hogy kifizesd, ha nem egybol megy a jelentes es a negative feedback."

Az eBay-en a vevőnek nem lehet negatív feedbacket adni már legalább 5-6 éve, csak az eladó kaphat. Ez az igaz gyökérség a sok rohadt csaló miatt, mert így az eladók nem látják, hogy mekkora szemét a vevő.

Skatulya bácsi megmondta 2015.10.07. 20:40:07

A vatera arra tök jó, hogy vegyek rajta 300 forintos, klasszikus könyveket.
Másra tényleg nem. Régen, évekkel ezelőtt, mielőtt megvette az a dél-afrikai szar, még sűrűn adogattam is el rajta.
De ma már tényleg egy fos.

M3n10 (törölt) · http://automento-24.hu/ 2015.10.07. 20:42:12

Mire az express.hu tényleg használható lett, megszűnt...

A lófa szára 2015.10.07. 20:42:24

@igazságos.: Akkor neked annyi. Már mindent tudnak rólad.

UdjanMineck 2015.10.07. 21:02:24

A Vatera egy batyu szart nem ér. Most már csakis OLX. Azaz Jófogás.

Secnir 2015.10.07. 21:03:39

vatera, vatera, vatera, hmmm...
...google archívumban utánanézek, mi az...

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.10.07. 21:16:34

A rendszeres vaterázás után ugye adót is fizetett a posztoló?
Egyébként én 2 éve hagytam ott, amikor valami miatt belépés után kb. 10 darab terméket láttam és ez egy hónap múlva is ugyanígy volt :(

csedársajt 2015.10.07. 21:20:00

EZ olyan, minthogy felhívsz egy számot jó drágán, ott felveszi valaki, majd nem szólsz bele, ő sem, eltelik egy óra. Majd mikor kijön a számla, te kéred vissza a pénzed, hogy a csendért miért számlázott a telefoncég, nem kaptál információt-szolgáltatást.

Az aszf szerint, ha az adásvételt X ideig nem értékelik sikertelenre, az sikeresnek minősül, pont.

Most lehetne egy másik oldal is, idejöhetne a vatera (embere) irogatni, hogy lárifári, mivan ha mindkét ember nem eltünt, hanem átvette tőled, te meg felélted a lóvét és csesztél jutalékot fizetni, a 2db terméked után (honnan tudják-ki garantálja hogy az ugyanaz a db akármi volt?)

Ettől még a vatera igen xar, de nekünk ebben a gennyországban ez jut, mert ilyen az ország, nem a vatera teszi ilyenné, a kedves bogártársak akik eltünnek, lehúznak, jutalékcsalnak, hamisatárulnak, nomeg az a jófej csapat aki összerakta és felfuttatta ezt, majd eladták valami kamuvladnak milliárdért.

Nem véletlen, hogy nekünk a 3. (inkább 4.) világbeli maffiabefektető jut, az igazi nagy ebay-nak pl esze ága nincs ebbe a balkáni putriba jönni.

Stinger · http://stinger.gamer365.hu 2015.10.07. 21:21:38

2005 ota vagyok ebay felhasznalo. Tobb 100 ugyletem volt ott, 1-2 aprosagtol eltekintve soha semmi gondom nem volt.
Azt preferalom, ott nincs cicaharc meg szorakozas (sem elafo, sem vevo reszerol), kemenyen betartatjak a szabalyokat - es ez jo meg akkor is, ha kicsit tobb a jutalekuk. Az angol ugyfelszolgalat is nagyon segitokesz, ossze sem hasonlithato azzal, ami itt van.

Vaterat a rossz tapasztalatok miatt csak akkr,, ha vegkepp nincs mas megoldas.

A jofogas is jobb... foleg miota atveteli pontok vannak.

Vadászok Őrangyala 2015.10.07. 21:25:30

@sugargiraffusplumps.: működő Trabantot már ugyan nem kapsz egy bicikli áráért... Azazhogy igen, elképesztő bringaárak lettek :D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.10.07. 21:33:54

@Vadászok Őrangyala: a bringa amit kinéztem magamnak az kicsivel több mint háromszázezör pénz. még vacillálok hogy egy bringa legyen vagy három trabant....

Netuddki. 2015.10.07. 21:50:13

@Vadászbaszó nyúl: "Államosítani!"

Minek? Hogy a fideszes menedzsment szétlopja?

CID 2015.10.07. 22:21:43

@Vadászok Őrangyala: ó az a szép libafoszöld színű deluxe, 1-2 évig hajtottam egy pont ilyet, tiszta luxus volt a hátsóablak fűtés, meg az automatice visszaugró indexkar, életem első kocsijához képest, ami egy 6 voltos trabi volt :)

megamedve 2015.10.07. 22:23:42

Most valami történt ott, mert nem enged belépni, mondván hiányosak az információik a számlázáshoz. Hmm. Kb. 10 éve ellenőrzött felhasználó voltam, kb. 400 eladással (persze eddig egy csomót számláztak már). Voltak köcsögségeik, sokszor berágtam rájuk. Ismerve őket, most eszem ágában sincs megtenni nekik azt a szívességet, hogy szóba álljak velük. Inkább kiszálltam, és pont. Tartsák meg a regemet, soha nem lépek be többé. Eladni már sokkal jobb a jófogás.

halaloszto 2015.10.07. 22:49:19

nem mondom hogy etikus, de jogszerű. és a jog nem ismerete...

Steve Musacci 2015.10.07. 22:53:21

Ez a jófogás-nyafogás nem ugyanaz a cég véletlenül?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.07. 23:16:36

Komolyen kérdezem, hogy az OLX meg a jófogás miért jobb, mint a Vatera?

- divatosabb?
- többb/jobb a vevő?
- rendesebb a szolgáltató?
- használhatóbb a webfelület?

Az antiochiai szent kézigránát 2015.10.07. 23:48:18

És még mindig nem szakértette meg a gvti? nanemár.

Nick-Name 2015.10.08. 00:51:41

Amikor elkezdtem használni az oldalt, 2006 környékén, akkor nagyon szerettem, bár a jutalékokat már akkor is soknak tartottam. Aztán jöttek a különböző díjak, amiket akkor is meg kellett fizetni ha nem adtam el semmit. Pont ez volt a jó az oldalban, hogy ha volt egy "műanyag bizbaszom" amitől szivesen megváltam volna fillérekért, de esetleg tudtam, hogy valaki másnak ez a "műanyag bizbasz" hiányozhat, akinek akár nagy érték is lehet, el tudtam adni. Nyilván ezek eltűntek lassan. Aztán jött ez a bokorugró társaság, akiknek az ügyfélkezelésük már akkor is kicsapta a biztosítékot, mert CTRL+C-CTRL+V szabálymásolgatással intéztek el mindent, egy emberi hozzáállásuk, intézkedésük nem volt, pedig több tízezerel vágtak már át rajta, de a fülük botját sem mozgatták. Olyan csalás ügyében sem tettek semmit, ami pár nap alatt közel 700000 Ft-al károsított meg embereket, volt feljelentés, stb, de nem történt semmi, pedig már akkor is sok-sok pénzt és évet elpazaroltam már rájuk. Ez a mostani hozzáállás még jobban pofán vágott! Aztán jött az Apród aka OLX ami szinte egy az egyben átvette a régi Vatera szerepét és szerettem is nagyon, jól működött. Már létezett ez az impotens Jófógás, de az meg egy olyan primitív oldal, mintha egy 4 éves rakta volna össze egy HTML sablon készítőben, a mostani Vaterához hasonló egysejtű ügyfékezeléssel, úgyhogy két feltöltés után otthagytam a fenébe! (Ne tegyél fel katalógus képet! Én meg megírtam nekik, hogy egyik idióta szabályuk miatt sem fogom kibontani és összerakni az eladó terméket, hogy megmutassam, hogyan néz ki összerakva! Ez csak egy eset volt, mesélhetnék reggelig.) Erre mi történik? A bokorugrók akiké a Vatera és az OLX is volt, szépen bekartellezik a piacot, mert rájöttek, hogy az ócska, viszont annál drágább Vaterát senki nem használja, minek tartsunk egy ingyenes OLX-et, átadták az egészet ennek a használhatatlan Jófógásnak. Vissza is mentek sokan a Vaterára. Isemrős a story? UPC vs. Digi? Had ragadjam meg az alkalmat, hogy reklámozzam a NEXTAPRO.HU-t ami majdnem egy az egyben az OLX pofázmányát vette át (azóta változott már egy kicsit) és a STARTAPRO.HU-t, ami szintén egy sokkal barátságosabb oldal...még! Hát, igen! Fel kell futtatni, de ez az eladók dolga...hogy aztán ugyanúgy eladják valami pénzmenekítő görény társaságnak, de akkor lesz majd másik!

Manyecska 2015.10.08. 03:07:32

volt egy ilyen festmeny Utolso Vatera v.mi cimmel.nem??

CID 2015.10.08. 07:01:37

@Manyecska: Valld be, mhogy te akartál lenni a 69. :D

metal · http://electric.blog.hu 2015.10.08. 08:37:39

Azért a vatera védelmére annyit le kell írni, hogy ez a szabály előre tudható, nyilatkozol is róla, hogy elfogadod (ja persze megint egy olyan nagyonokos, aki elfogad valamit elolvasás nélkül).

Manyecska 2015.10.08. 08:45:18

@CID: baszki.a minimaxon most a Romeo es Julia megy rajzfilm.valtozatban.Aszittem nincs lejjebb..ezek fokak!! fokabel p

new_boy_on_the_block 2015.10.08. 08:56:17

@Nick-Name: Volt szerencsém a Jófogásos 'brigádhoz'. Igazából akkor értettem meg, hogy miért szar a Jófogás és miért hiszik azt, hogy messze jobbak mint az OLX.

CID 2015.10.08. 09:08:19

@Manyecska: és pityeregsz már? :D

2015.10.08. 09:16:03

Barátnőm egy időben sokat vaterázott, de nagyjából teljesen abbahagyta, mert ócska román zsibvásár lett az egészből. A vevők egy része úgy tekinti a leütést, mint valami vételi opciót, vagy kosárba helyezést, hogy ez kell nekem, de majd még átgondolom, aztán rendszeresen jöttek az ilyen mailek, hogy mégse kell, meggondoltam, a csicskábbja meg elkezdett sunnyogni, nem válaszolni (jó ez a nyaralni mentem duma:), az igazán pöcsök viszont vétel után kitalálták, hogy hamis, hibás, nem jó méretű a termék és nem kell, ilyenkor világos volt, hogy összekattintgatott mindent a hülyéje, és elfogyott a pénze, annyi viszont nem volt benne, hogy sorry, kifogytam, hanem jöttek a hülyeséggel. Azt se értem, mi ez a regisztráció nélküli vásárlás, pont ez lenne a lényege, hogy minden fogalmatlan hülye ne tudja nyomkodni a licitgombokat. Én apróságokat, bringaalkatrészeket szoktam adni-venni, de ilyesmire sokkal jobbak a tematikus facebook csoportok, vaterát már nem használok.

alprazolam 2015.10.08. 09:28:43

Mindegyik szar. Vatera, jófogás, zsibvásár, egykutya. Az olx volt a legjobb.

joska61 2015.10.08. 09:35:38

@alprazolam: Hát nem egészen. Jófogáson nincs jutalék, tehát nem is csesznek át. Vatera meg ahol tud, lehúz.

WildBear 2015.10.08. 09:43:27

Egy nagy rakás sz.r, kezdve a tenyérbemászó ügyfélszolgálatukkal, és befejezve a rengeteg hamis termékkel.

Hamis óra, hamis bicska, hamis ékszer, hamis érme.

Nem véletlenül terjedt el, hogy "VATERA = ÁTBASZODA!"

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.08. 09:44:59

Vigyázat, Budapesten (legalábbis Budán) be van szoruva csomó út. És a kocasofőrök elszabadultak, mindenki hülye. Front van, vagy eső, vagy mittomén. De időjárás van, az bisztos.

Az apa szerdán kora este ült be a kocsiba, és nem vette észre, hogy a másfél éves kicsi mögé lépett. A gyermek a kórházban halt meg.

hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20151008_Udvarukon_gazolta_halalra_gyermeket_egy_b

A szabályosan közlekedő nőt és gyermekét egy biciklis átkelőn ütötték el Tiszafüreden a napokban. A cserbenhagyót a rendőrség keresi.

hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20151008_Elgazoltak_egy_gyereket_szallito_biciklis

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2015.10.08. 09:45:56

Velem is megesett, hogy megvették egy termékem, nem fizették ki, a jutalékot viszont be akarták rajtam hajtani. Megkeresett több esetben is a behajtócég, de aztán a végén úgy lepattintottam őket, hogy csak füstölt szegény behajtócsaj :D Azóta se keresnek, a Vaterán meg persze átírtam az összes személyes adatomat totál hamisra, elmennek ezek a kurva anyjukba. A legszebb amúgy az volt, hogy a behajtócég nem volt hajlandó megmondani, hogy ki akar rajtam és mit behajtani, amíg nem igazolom magam. Én meg nem igazoltam magam.... Hát ennyi :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.08. 09:47:07

@Manyecska: "Aszittem nincs lejjebb..ezek fokak!! fokabel"

Nem fókabél, hanem főkábel. Írj má ékezeteket!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.08. 09:55:50

Chuck Norrist legyőzték Tolnában

Thermál híd lesz a neve a Koppány pataknál található kerékpáros hídnak Tamásiban, pedig a legtöbben arra szavaztak, hogy Chuck Norrisról nevezzék el az építményt

hvg.hu/itthon/20151007_Chuck_Norrist_legyoztek_Tolnaban

2015.10.08. 09:59:11

@atpijkamo: te itt valami hírszolgálatot tartasz fenn?

Manyecska 2015.10.08. 10:00:26

@atpijkamo: baszki telefonrol irok nem lehet ujabban ekezettel irni itt.amugy palacsintat sutok.vaaaa

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.08. 10:05:18

@shitgun: Ez a Homár: "fogyassz, herdálj,szenvedj" Hát nem borzasztó szenvedés, ha CN-t legyőzik??? Csak Hilda munkáját végzem, míg ő pelenkáz.

@Manyecska: Finomabban süsd azt a palacsintát! Most hozz egy széket, és kapard le a plafonról!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.08. 10:12:46

Bazmeg, ezek nem komplettek. Ha átverekeded magad a keresztbe álló padokon, akkor negyven centis lépcsőkön fogsz lebucskázni. Kell majd egy állandó mentőállomás a Nyugatinál az új óriáslépcsőhöz.

www.origo.hu/itthon/20151007-atadtak-felujitott-nyugati-ter-veszelyes-lepcsosor-teteje.html

CID 2015.10.08. 10:51:48

@atpijkamo: csak simán nyugger mentes övezet ;)

neet 2015.10.08. 10:53:37

Sokatokkal egyetértek.
1. A vaterát sose értettem, majd valaki magyarázza el egyszer szőkenősen, legyen szíves!
2. Palacsintát én is napok óta tervezem
3. Olx sokkal jobb volt, a rosszfogás xar.
4. Esőben megőrülnek a sofőrök, de mér?

Visszatérve az egyes pontra. Régebben rá-ránéztem a vaterára, mégis mi ez, tájékozódjon az ember, stb. Sose értettem: felraknak egy bármit, legyen az tv, mondjuk 1000 Ft-ért, de a villámár (ennyiért licit nélkül elvihetem tán?) az 10000 Ft. Ezrenként lehet ugrani a licitnél. Minimálár vagy hogy hívták, 9000. Most akkor mi van? Felrakja 1ért de 9 alatt nem adja? Az első 8 licitáló csak időpocsékoló vagy mi?
Ha el akarok valamit adni 10 k körül, miért kezdjék 1-ről a licitálást? írjam oda, hogy egy tízes, kell-kell, nem-nem. Nem? Kinek jó ez a licites játék?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.08. 10:54:13

@CID: Ja, hogy ami nyugger odatéved, az automatikusan lebucsákzik a lépcsőn, így kinyíraj magát? Ügyes!

2015.10.08. 10:54:14

@hobbitroll: vaterázni ősi román szokás

Ősi vadász szokás!
Önszopatás rulez.

2015.10.08. 10:57:30

@atpijkamo: Elnevezhetnénk Darwin lépcsőnek esetleg? Elősegíti a mozgékony egyedek kiválasztódását!

CID 2015.10.08. 11:03:15

@atpijkamo: nem, gondoltam felméri a terepet, és elkerüli.

2015.10.08. 11:03:30

@atpijkamo: a legtöbben arra szavaztak, hogy Chuck Norrisról nevezzék el az építményt

Néha elgondolkodom, hogy a demokrácia az idióták kánaánja lesz!

Egyébként a Koppány patakon átívelő építményt Vikidál Gyuláról kéne elnevezni!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.08. 11:03:46

@neet: "Esőben megőrülnek a sofőrök, de mér?"

Esőben sokkal több az autós az utakon. Nekem az az elméletem, hogy a gyakorlatlan kocsofőrök esernyő helyett ilyenkor előveszik az autót, és bénáznak a tömeg közepén.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.08. 11:04:59

@Cicmen: Na jah, maj ha lesz demokrácia, ezt megsasolom.

Manyecska 2015.10.08. 11:05:54

@atpijkamo: ma szabin vagyok de miert nincs newposzt?? addig good night.hasznalj ekezeteket a nikknevedben.xd

neet 2015.10.08. 11:07:18

@atpijkamo: Ha én béna (vasárnapi, stb) sofőr lennék, tuti nem esőben állnék neki gyakorolni, ablaktörlő, párás üveg, zizegő rádió, csomó zavaró elem között. De szerencsére iszonyú ügyes és szép és okos.. stb sofőr (is) vagyok. Csak a vaterát nem értem, de a többi megy. ;-)

hobbitroll 2015.10.08. 11:07:35

@atpijkamo: az brit tudósok kutathatnák ezt a kérdést is, a sok marhaság mellett foglalkoznának végre valami értelmessel is

CID 2015.10.08. 11:08:43

@neet: az 1 ft-os aukció, tényleg baromság. Két hete találtam egy kerót 1 ft-ról indult, villámár 27e. Ezer párszáznál tartott a licit, úgy gondoltam, nekem megér 20e-ret, gyorsan meg is tettem az ajánlatot, kár bohóckodni 500 forintonként emelni a licitet.

neet 2015.10.08. 11:16:43

@CID: az egyetlen "értelmet" az üzemeltetőben látom, vagy abban, aki lefölözi a reklámos hasznot. Mert ha valami mondjuk egy (ezer) forintosával ugrik, de csak a 100. játékos viheti majd el, akkor is 99-en (98-an?) regiznek, belépnek, nyomnak, stb, ergo olvassák a felugró, akármilyen reklámokat is. Nem? De a sima júzer, aki tízezerért akarja eladni, ő mit baszakszik 99 százasával ugrálóval, neki miért jó?

neet 2015.10.08. 11:22:12

Ülőlépcső? Azon így seggel kell lemenni? Vagy azon ücsörögnek emberek? A legfelsőre mondjuk senki nem lép, csak ül, a kövire a lábát teszi. A 3.-tól azonban aki odaül, tutira valaki más kutyaszaros konverznyomába ül, az kinek jó? És kemény kövön még nyáron se jó ülni. Hacsak nem verseny van az aranyér'.

Manyecska 2015.10.08. 11:25:02

@atpijkamo: mennyetek elsozni! a kajat..xd paaarom bringaval jar ugy elazott reggel mint a pinty:-(

Etniez 2015.10.08. 12:49:33

Hát igen. Ez a magyar piac.
Amikor otthon éltem, akkor is elvétve használtam.
Bezzeg az Ebay. Onnan vettem már 300 dolgot, Kínából action kamerát, Manchesterból Led-tvt, vidóekártyát, monitort, akármit.
Soha nem volt gond.
Vatera még annyira sem képes, hogy bevezessen valami elektronikus fizetést (pl. Paypal), esetleg egy értelmes keresési-találtai felületet.

McZozo 2015.10.08. 12:58:51

@desw: Ezt furcsalom par honapja is vasaroltam ott es ki volt ez irva (hogy jon a negative feedback ha nem fizetek) es jott a positive feedback 2-3 napra a vasarlasomtol. (Negativ ertekelest meg nem kaptam pedig jopar eve hasznalom) , de ezt nem lattam meg hogy ne ertekelhetne le az elado.

McZozo 2015.10.08. 13:00:54

@Étteremkritikus: Nem vagy tisztaban teljesen a hasznalt termekek kereskedelmevel es utanuk fizetendo adoval erzesem szerint :)

2015.10.08. 13:08:37

Ez nem új történet, évek óta ez a szabály! Van ettől cifrább is, ha mondjuk sikeres az aukció, de nem értékel a kuncsaft!
Én azért fizetek jutalékot a Vaterának, hogy értékelve is legyek, mert egy pozitív értékelés igenis számít! Ha nem értékel a vevő, akkor bizony sergetem a negatívot oda is! Ha nem jelentkezik, akkor is. A jutalékot sajnos ki kell csengetni, azt bukom, de a vevőre ezt rá kell verni! Egy húzósabb tételnél fel kell jelenteni! Nem tett eleget az átvételi kötelességének és megkárosított (jutalék).

netnepper 2015.10.08. 13:55:05

@Stinger:
Ja, Elmebay, az ám a faxa, ott minden olyan tuti...
Egy nagy lófaxt...
Ahányszor engem ott már átbaxtak az eladók, talán meg sem tudnám számolni...
Döglött CPU, vagy más hibás alkatrészek, torka véres hifi hibátlanként, vagy minimális esztétikai hibával hirdetve...
Az utolsó nagy dobásuk az volt, hogy a hülye angolnak az általam megnyert és kifizetett cirka 100 rugós cucc aukciója után jutott eszébe, hogy hoppá valamiért nem is akarja eladni a holmit. Még szerencse hogy a cucc árát gyorsan visszakaptam, de mire a nemzetközi szállítás díját is visszakaptam az ebay partnercégétől...
Ja, és az eladót nem is tudtam negatívra értékelni.

WildBear 2015.10.08. 14:10:30

@Etniez: Ezt én sem értem, hogy a vatera orrba-szájba másolja az ebay-t, de a paypal-t nem képes átvenni.

Arcade Macho 2015.10.08. 14:53:10

a sok vadaszos kommentelot innen ki kellene tiltani a homarrol
en mindig megnezem hatha volt-e vadaszozas es akkor a kommenterek neveben benne levo vadasz szo allandoan megakaszt

nem mellesleg vadasznak lenni miert is jo?
leirtak jova fogjak irni, en a kici occo kinai soppbol rendeltem, aztan amikor gajra ment valami ott sem akartak visszautalni, ez mar csak ilyen szokas...
okolszabaly vagy company policy vagy ilyesmi...

amugy meg volt egy amcsi csomiszallito ceg akinel jott egy ilyen okolszabaly hogy balra marpedig nem fordulunk, es lass csodat osszessegeben jobb lett az ugymenet, ez mar csak ilyen, proszto kis vadaszocskak az ilyet nem kepesek felfogni, ezert is jarkalnak vissza a medvehez

Phteven 2015.10.08. 14:53:27

Amikor volt a nagy teszvesz-vatera összeborulás, akkor meg kellett szüntetni az egyik fiókot. Ok. Nekik sikerült 100+ pozitív, és 2 semleges értékelésemet eltüntetni mindkét regisztrációmmal együtt. Írtam nekik, ígérték, hogy néhány héten belül megoldják az informatikuskollégák. Nem történt semmi, jeleztem nekik, mondták, hogy nem tudják megcsinálni. Hö?! Akkor most?! Regisztráljak újra. Anyádat. Goto OLX.

desw 2015.10.08. 16:31:31

@McZozo:

"Ezt furcsalom par honapja is vasaroltam ott es ki volt ez irva (hogy jon a negative feedback ha nem fizetek) es jott a positive feedback 2-3 napra a vasarlasomtol. (Negativ ertekelest meg nem kaptam pedig jopar eve hasznalom) , de ezt nem lattam meg hogy ne ertekelhetne le az elado. "

"Sellers aren't able to leave negative or neutral Feedback for buyers. That means sellers need other tools that will protect them against unfair treatment from buyers and bring those buyers to eBay's attention."

pages.ebay.com/services/forum/sellerprotection.html

Régebben lehetett negatívot adni a vevőnek is, csak a fa..opó eBay ezt megváltoztatta, mert nehogy a gonosz eladó negatívot adjon a vevőnek. Mondjuk azt sosem értettem, hogy egy sikeres és problémamentes tranzakció után miért adna negatívot az eladó, de gondolom én vagyok alulképzett ennek megértéséhez. Így viszont a T. csaló vevők simán garázdálkodhatnak, mert eladóként hiába nézed meg a vevő feedbackjeit, nem sok infó van benne.

Kíváncsi lennék, hogy az eBay milyen "other tools"-okra gondol, amit az eladók használhatnak (talán végtelenített bankszámla a refundhoz :D )

Szóval vevőként jobb az eBay a Vateránál, de eladóként azért izgalmasabb.

VT Man 2015.10.08. 17:39:33

Akárhogy is van jogilag, a Vatera egy tipikusan ilyen cég, engem is szivattak meg.

eBay sokkal normálisabb, ott fontos az ügyfél, a user, inkább visszautalnak vagy jóváírnak, még akkor is, ha ez esetleg az eBay-nek pénzkiesés. Igazi amerikai és nyugati hozzáállás, az elégedett vevő.

A Vatera policy hogy dögölj meg de egy fillért se kapsz vissza. Ez a keleti módi.

VT Man 2015.10.08. 17:45:27

@csedársajt:
"Ettol még a vatera igen xar, de nekünk ebben a gennyországban ez jut, mert ilyen az ország, nem a vatera teszi ilyenné, a kedves bogártársak akik eltünnek, lehúznak, jutalékcsalnak, hamisatárulnak"

Na igen, de simán ki lehetne az ilyen eladókat szűrni.
Ha egyszer gondod van mint eladó, bejelented, pénz vissza.
Ha ebben a hónapban már ez a 10. eset, akkor pedig valószínűleg az eladó a simlis. Ennyi.

De ez nonszensz, hogy soha semmit vissza nem adnak. Balkáni.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2015.10.08. 18:05:47

@McZozo: Pedig de :) Tisztában vagyok azzal is, hogy a NAV a vaterázás kapcsán a rendszerességet kiemelten figyeli az ellenőrzés alá vont eladóknál.

desw 2015.10.08. 19:30:37

@VT Man:

"eBay sokkal normálisabb, ott fontos az ügyfél, a user, inkább visszautalnak vagy jóváírnak, még akkor is, ha ez esetleg az eBay-nek pénzkiesés. Igazi amerikai és nyugati hozzáállás, az elégedett vevő."

Az eBay az eladó faszával veri a csalánt, csak azért olyan gavallér! Ahogy a vevő indít egy reklamációt, azonnal terheli is meg az eladó (bank)számláját függetlenül attól, hogy kinek van igaza. Ezután!!! kezdődik a vita, amit 99%-ban a vevő nyer meg, az eladó meg fizeti.

Aztán a jutalék, amit az eladó ill. tulképpen a vevő fizet lazán többszöröse (eBay + PayPal), mint a Vaterán. (pl. egy 200 ezer ft-os termék jutaléka a vaterán 6.100 Ft, az eBay-en laza ~27.000 Ft)

"A Vatera policy hogy dögölj meg de egy fillért se kapsz vissza. Ez a keleti módi."

Nem védem a Vaterát, de ők kinek adjanak vissza pénzt, ha nem is rajtuk keresztül fizetsz? Egyébként ha hozzákapcsolják majd egyszer a PayPalt vagy a PayU-t, akkor több lesz a jutalék.

Arcade Macho 2015.10.08. 22:42:09

@desw: lehet hogy fogalmi zavaraim vannak de van olyan is az ebayes kereskedelemben hogy paypal, meg 40 nap vagy valami ilyesmi, szoval nem az ebay most a samesz

de lehet hogy lenyegtelen a tema hiszen az ebay es a paypal az ugyanaz lenne a tulaj?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.09. 09:19:37

@Arcade Macho: "az ebay es a paypal az ugyanaz lenne a tulaj?"

Már nem.

Rosszindulatú Vászka 2015.10.09. 12:04:35

A facera válasza alatt miért van annak a GTI gittegyletnek a logója?

AtiSnatch 2015.10.09. 12:36:11

@Rosszindulatú Vászka: mert mind a két cég egyformán ért ahhoz, amit csinálnak.

FDToth 2015.10.09. 15:08:10

Sosem ertettem h miert nincs mod szamla stornozasara vagy helyesbitesere! A vilag legegyszerubb dolga, semmilyne komyvelsebli akadalya nincsen... Ez is kb olyan kifogas, mint gari megvonasa...

hobbitroll 2015.10.09. 22:24:55

@FDToth: azon kívül, hogy ők (vatera) így intézik? mert ők így intézik (pont). Nem kötelező. Tehetnek ők arról, hogy fillér.b.vadász cseszett 21 napon belül sikertelennek értékelni az üzletet? (a miskolci thome-os/áthelyezős rémlik? nem kérte a szerelést, majd tovább nem foglalkozott az üggyel, egészen aug.20-ig, amikor felhívta a volt szállásadója, hogy ideje lenne lemondani, mert még mindig jönnek a csekkek. És ő van meglepve/felháborodva ... no comment)
Én azt mondanám, hogy I.J., legközelebb jobban figyel. Ki nem szarja le a rinyáló (át nem-)vevőt? Megnyerte? Kámfort játszva felszívódott? Hát nem kellett volna eltűnni. Ki kellett volna fizetni. Ha meg mégsem, akkor lehet sikertelennek értékelni 1 hét után, oszt' jocakát.

Gurika 2015.10.10. 12:23:55

Ja csak azt senki nem teszi hozzá, hogy a regisztráció vagy a hirdetés felrakása után egyoldalúan módosultak a szemét vatera felhasználási feltételei. Itt a trükk. Tehát elfogadsz valamit és meglepődsz ilyen esetekben, mert saját kedvükre írják a szerződési feltételeket. Ezért kéne őket megcseszni, de ahogy elnézem a szervek csak asszisztálnak ennek a mocsadék bandának.

WildBear 2015.10.10. 17:20:06

"Több tételt is tartalmazó számlán egy-egy bizonyos tételt sztornózni, ha a számla már kiküldésre került, a fent említett könyvelési okból kifolyólag sajnos nem tudunk"

Dehogynem; simán sztornózni kell a számlát, és újat kiállítani.

Arcade Macho 2015.10.11. 12:11:07

@hobbitroll: persze nem kell hasznalni ennyike...

ha a vateran ezek a gyujtogetos bizbasz pontok nem ernek az ugyfeleknek bizalmi pontot, akkor ott a jofogas
en pl. mar csak keruleten belul keresek atvetelesen, nekem igy a vatera nem nyujt semmi elonyt, sot az hogy nem kepes keruletre es szomszed keruletre keresni igy total felejtos

en pl. gyerekkerekpart es okostelot vettem, mindkettonel a postat hanyagoltam volna, ha meg az elado atkurt volna szemtol szembe az utott volna...

Arcade Macho 2015.10.11. 12:17:12

@atpijkamo: akkor nem kellett volna az ebayt szidni, hiszen a paypal tette szoporolerre az eladot

Jimbo75 2015.10.12. 14:52:48

Vatera egy szar, rugalmatlan foshalmaz, hagyja ott mindenki őket a picsába...

Intelli 2015.12.03. 00:55:26

Ilyen sz.r fos oldallal keresnek milliókat....

axolotl77 2015.12.16. 13:36:10

"Ezt nem értettem, így nem is rendeztem."

Eszem-faszom.....!!!!

WildBear 2015.12.19. 16:11:27

Nem véletlenül terjed el a mondás, hogy vatera = átbaszoda.
süti beállítások módosítása