Tékozló Homár

Még csak mutatóban sem volt a dobozban az álruhás meggyes-marcipános

2015.12.11. 15:28 | Homár Hilda | 157 komment

lisse_3_20151205_125036.jpg

Kicsit kekecnek tűnhet István ezzel a szaloncukor-üggyel, de szerintem, ha az ember szaloncukor-válogatást vásárol, aminek a dobozán 4 féle cuki szerepel, akkor bizony jogosan várja el, hogy ne csak a legolcsóbb zseléssel meg kakaóssal legyen kitömve a doboz. Az meg tényleg nem tűnik nagy elvárásnak, hogy egy panaszlevelet értelmezzenek, mielőtt válaszolnak rá.

Kedves Homár!

Egy kedves Karácsony előtti szaloncukor vásárlás történetét szeretném megosztani veled.

2015.12.03-án vásároltam a helyi Tesco áruházban egy hazai szaloncukor válogatást. A dobozán 4 féle szaloncukor volt feltüntetve: zselés, meggyes-marcipános, kókuszos, rumos-kakaós-mazsolás. Kifizettem érte az 1399 ft-ot (prémium?).

Hazaérve és kibontva meglepetés várt: csak 3 féle csomagolású van a dobozban. A dobozt jobban tanulmányozva kicsi megnyugvás: a zselés és a meggyes-marcipános ugyanolyan csomagolású. De ilyenkor már munkálkodik a kisördög: megnyomkodva mind puha! Szépen kettévágtam mindegyiket és valóban mindegyik zselés!

Lefényképeztem:

és írtam a cégnek:

Tisztelt LISSÉ Édességgyár Kft!

2015.12.03-án vásároltam a kecskeméti Tesco-ban egy doboz LISSÉ SELECTION szaloncukrot. Hazaérve a feleségemmel nekiültünk a kóstolásnak. Kibontva a válogatás csomagot meglepődtünk, hogy csak 3 féle csomagolású szaloncukrot láttunk. A doboz tanulmányozása után kicsit megnyugodtunk, mert a képek alapján a marcipános-meggyes ugyanolyan csomagolású, mint a zselés. Óvatosan megnyomkodva a piros cukrokat, újra rossz érzésünk támadt: mind puha…. Kettőt a próba kedvéért felbontottunk és megettünk…zselés volt mindkettő.

Vettem a fáradtságot, és mindet felvágtam.

MINDEGYIK ZSELÉS! (Képet mellékelek).

Szerintem ez egy kicsit drága vásárlás volt, ennyi pénzért legalább 1-2 marcipános is belekerülhetett volna. Mondjuk azt sem értem, hogy a kókuszosból 4 db, a rumos kakaósból 14 db került a „válogatás” dobozba. A szaloncukrok íze egyébként finom, de a válogatás összetétele enyhén szólva hagy némi kívánnivalót maga után. 

Szeretném, ha részemre legalább egy darab marcipános-meggyes szaloncukrot is eljuttatnának, hogy azt is megkóstolhatnánk.

Köszönettel: 

István 

Másnap a válasz:

Tisztelt István!

Sajnálattal halljuk, hogy problémát talált a termékükkel kapcsolatban.

Az Ön által küldött fényképek alapján úgy látjuk, hogy a kérdéses termékben a dobozon feltüntetett íz variációk minden tagja megtalálható a csomagolásban. Kérem, küldje el a doboz hátulján található minőség megőrzési dátumot, hogy a gyártás során elrakott mintákat átvizsgálhassuk mi is.

A meggyes –marcipános íz valóban a nem dobozon illusztrált csomagolásban található, mivel a csomagolóanyag beszállító nem tudta elkészíteni az általunk kért színt, és a szoros szállítási határidők miatt a kereskedelmi vezető kérésére egy, a rumos-kakaós-mazsolás szaloncukor csomagolásához hasonló borítást kapott.

Elnézést kérünk a kellemetlenségért!

MIR.asszisztens
LISSÉ Édességgyár Kft. 

Erre ezt írtam:

Tisztelt…!

Azóta az egész doboz tartalmát megettük. Meggyes-marcipános nyomát sem láttuk. Most szólok, hogy a 4, AZAZ NÉGY DARAB kókuszos szaloncukor csomagolása sem rejtett meggyes-marcipános szaloncukrot. 

A lejárat időpontja: 03.06.2016. Elolvasta Ön a levelet? Megnézte a fényképeket? LÁT RAJTA A RUMOS-KAKAÓS-MAZSOLÁSHOZ HASONLÓ CSOMAGOLÁST? A válaszát felháborítónak találom, ezért a fogyasztóvédelemhez továbbítom a levelét. 

A tanulságot azért én is levonom: maradok az évek óta bevált Szamos marcipán szaloncukornál (meggyes és szilvás), valamint a Milka (csokiözön és feketeerdő) szaloncukornál. Ezekben mindig az volt, ami rá volt írva. Ha meglátom a lissé nevet (csak így, kisbetűvel, tudja: nemecsek ernő áruló), gyorsan odébbállok…….

Sajnálattal:

István

Tehát azt beismerik, hogy megtévesztették a vásárlókat, mert nem a csomagoláson feltüntetett csomagolású szaloncukor található a dobozban. Kérdésem a következő: ha a „kereskedelmi vezető kérésére” mást raknak a dobozba, nem kellene ezt feltüntetni a dobozon? 

Tanulság: ne vegyél ismeretlen drága magyar terméket, mert átb…k a fejed, ha pedig reklamálsz, hülyének néznek.

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

István

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aureliano Buendía 2015.12.12. 17:01:29

@Dikusz: én tulajdonképpen csak milkásat szoktam már venni, a feketeerdő és a marcipános alap, meg még a mogyorósat. Azok nekem ízlenek. Ennyi a szempont. De tényleg drága.

Black Hole 2015.12.12. 17:05:00

@Aureliano Buendía: aki a pálinkát szaloncukor ízesítésre cseszi el, az nem érdemli meg, hogy éljen!

Aureliano Buendía 2015.12.12. 17:05:21

@heidt: nyilván csomagolási hiba véletlenül sem fordulhat elő.

Aureliano Buendía 2015.12.12. 17:06:29

@AtiSnatch: dobjunk neki össze egy doboznyit. 200 forinttal beszállok.

Aureliano Buendía 2015.12.12. 17:11:26

@ne tilts ki nyomorult hilda: én is ezt gondolom.

A Lissé székhelyén van egy titkos és elzárt, hangszigetelt szoba ablakok nélkül. Na, a gonosz és mocskos kizsákmányoló tőkés tulajdonosok minden szerdán, du. fél kettőkor összegyűlnek ebben a szobában, és megbeszélik, hogy hogyan lehetne még jobban átverni a vadá... izé... fogyasztókat.
Heidt már majdnem lerántotta róluk a leplet.

Aureliano Buendía 2015.12.12. 17:13:40

@Black Hole: és az, aki a barackból lekvárt csinál?

Antalbaba 2015.12.12. 17:23:56

@atpijkamo: vagy a 24-e hétköznap, vagy a mai nap. Szóval várjuk 24-én az aktuális -mondjukb a fenyőfa vásárlás viszontagságairól szóló- posztot;-)))

Nick-son 2015.12.12. 17:37:29

Ezen az áron ez prémium akkor lehetne, ha mindegyikből egy darab lenne benne, de az tényleg benne lenne.

lenne benne,
benne lenne... mekkora rím... nyitok még egyet.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.12. 17:42:33

@Antalbaba: Nem érted.

Ma nem lehet, hisz Helga szombaton sose dolgozik.

24-e nem lehet, mert szünnapon Helga sose dolgozik.

Nick-son 2015.12.12. 18:00:01

@ne tilts ki nyomorult hilda: ebben meggy nem lesz, olvasd el a választ, itt még leírva is csak ízekről van szó. Meggyet nyomokban sem tartalmaz :)

Antalbaba 2015.12.12. 18:28:14

@atpijkamo: értem én, csak fel nem foghatom;-) Még csak oda sem kell ülni a géphez, elég előző nap beállítani az ótómata indítást... Etetni kell a sok kis megszelidített kisrókát!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.12. 18:29:40

@Antalbaba: "előző nap beállítani"

:)) Nem érted. Napi két posztra van szerződve, oszt jónapot.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.12.12. 18:38:02

@heidt: zseléscukorbűnözés. követelem a felelősök azonnali előállítását és haladéktalan kivégzését.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.12.12. 18:49:10

@ptspts: ez mondjuk legalább megmagyarázza az eddigi kommentjeidet. eddig is egészen biztos voltam benne, hogy robot vagy.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.12. 19:37:33

@Antalbaba: Idén valamikor ezt már eljátszottam a közeli pékkel. Talán augusztus 20. táján volt egy iyen szombat áthelyezés. Mondtam,
- Voltam pénteken, nem voltak nyitva.
- Munkaszüneti nap volt.
- De azon a szombaton se voltak nyitva, ahova áthelyezték a pénteket.
- Ki van írva, hogy csak H-P vagyunk nyitva.

Ezt megismételhettük volna párszor... És még én voltam a hülye. Meg kellett volna írnom a Homárra terhes kismamával és daxli kutyával.

Azt is eljátszották, hogy mikor megszüntették a szombati nyitvatartást, a kirakott táblán még kinthagyták pár hónapig. Mentem szombaton, zárva. Hát jó, volt már, hogy valamelyik szerdán zárva voltak. Pár hét után megint mntem pont szombaton, megint zárva. (Leginkább csak szombaton jártam oda, akkor is ritkán.) Azért a sokadik alkalommal kezdett derengeni, hogy ezek itt valamit változtattak. De a kiírás vígan mutatta továbbra is a szomabati nyitvatartási időt.

Nick-son 2015.12.12. 19:57:36

@atpijkamo: ez jó :)

Áthelyezett szombaton sose nyitottam ki, mert szombaton basszák meg, amiről meg áthelyezték azon se, mert az munkaszüneti :) Igaz kiírtuk, de a szombatomat ne szabályozzák már be. Forgalom a fele, harmada, beszállítók a holdban, 30% -ért meg nem dolgozunk.

neet 2015.12.12. 20:05:40

na jó, mielőtt mindnekit végigolvasnék és befolyásolódnék, kezdem a saját gondolataimat:
Asszem első eset a homár és én közös létünkben, h 101 %-ban megértem a poszter nyavalyáját. És igaza van. Nincs is mit hozzáfűzni. Poszter, maradj a milkánál meg a szamosnál, bár indokolatlanul drágák, de ha jót akarsz, kifizeted. Még a bonbonetti labdába rúghat, a többi vagy szr (sztem) vagy nem ismerem.
Eszembe juttat egy másik sztorit: anno bejöttek ezek a teázók a szitiben, főisis barinőkkel 1-2x beugrottunk (tényleg volt egy első meg egy utsó, a 2 között asszem nem volt 3, ja, de, egyszer még a diáklányaimmal, mert ők még nem tudták, amit én már igen....) na ott volt ilyen, h a teádhoz kérhettél ilyen-olyan-amolyan kekszet, illetve kekszválogatást. Na, mondanom sem kell, hogy a válogatásban volt kb 2 csokis(finom), 2 mismás (ehető) és kb 8 háté. (ami szintén nem rossz, na de annyiért?? kb pilóta árban a háztartási nem menő) És a legszebb, h már akkor sem lepődtem meg. Bazi öreg vagyok (voltam) már akkor is?

Rosszindulatú Vászka 2015.12.12. 20:08:09

@neet:

"Na, mondanom sem kell, hogy a válogatásban volt kb 2 csokis(finom), 2 mismás (ehető) és kb 8 háté. (ami szintén nem rossz, na de annyiért?? kb pilóta árban a háztartási nem menő) És a legszebb, h már akkor sem lepődtem meg. Bazi öreg vagyok (voltam) már akkor is?"

KAPCS FORD. Nem ért újbeszél.

neet 2015.12.12. 20:08:15

@Dikusz: 1000ért manapság a 350 grammos zacdsit kapok, csaxólok. 1000ért (bocs, 999) az ipari zsíros hulladék van, ami habzik, porzik, de le se nyelheted. Afféle mocsoládé.

neet 2015.12.12. 20:09:56

@Rosszindulatú Vászka: hát vettél egy kis zacsi kekszet a teádhoz, ami elvileg válogatás volt, lásd 4 ilyen 4 olyan 4 amolyan, (de tényleg, pilóta, vankarika, csokis perec, ilyen stílusúak meg persze a ht) ehelyett igen nagy arányú háztartási keksz volt benne.

neet 2015.12.12. 20:21:31

@gabest1: hát ha nem is a legjobb, de az legalább nem szokták elcseszni
jelzem, a meggyes marcipános szr. de hát ízlések és szaroncukrok...

@Rosszindulatú Vászka: hogyhogy mi? HázTartási. Hun, élsz te?

Dikusz 2015.12.12. 20:35:33

@Aureliano Buendía: idén valószínű én is milkásat veszek, kipróbálom. Nagyon sokáig zselés szaloncukrot vettem, manapság egyszerűen nem lehet jóízűt venni. Valamikor a nyolcvanas években lehetett kapni Viola nevű zselés csokit, nagyon-nagyon finom volt, talán emlékeztek rá.

Dikusz 2015.12.12. 20:48:38

@Black Hole: nézd a pozitív oldalát: már lehet pálinkás szaloncukrot is kapni:)

Dikusz 2015.12.12. 20:54:17

@neet: én is azt írtam, hogy az olcsóbbak kaphatók 1.000 Ft/kg áron, abban a minőségben, mint amit leírtál.

Amit pedig @Rosszindulatú Vászka: -nak válaszoltál, egyszerűen az a tökéletes megoldás, hogy veszel az általad felsoroltakból egy-egy csomagot. Valószínűleg az ára is kb megegyezik a válogatás csomag árával.

Black Hole 2015.12.12. 21:36:17

@Dikusz: szupi lehet! Utána egy sör ízű jégkrém, és olyan lesz, mintha buliban lettél volna!

igazsagos1.0 2015.12.12. 21:49:43

@Black Hole: akkor találjuk fel a sörös szaloncukrot, a sörOS-t, a sörös fogkrémet

de a legjobban akkor is a teleportálást találnám már fel végre, hogy amikor iPaden megveszem a sört, az rögtön oda is teleportáljon az asztalra, vagy mellém

mondjuk el nem tudom képzelni, mit lehet szeretni a sörben, akkor inkább a bor, annak legalább van íze

nálam aminek nincs íze, az nincs is szögezzük le

ja, az volt már, hogy nem a Hilda moderál, hanem a comment:comról szakad ide a csóka

hát ott is ért el jelentős sikereket, pedig micsoda kis jó blog volt az... amíg nem akartak nevelni meg játsszani az eszüket

most se értem, hát nem a Hilda fogja megnevelni a kommentelők közösségét, azt a Fidesz is hiába próbálja már egy jóideje

szóval nem értem, miért akar mindenki folyton a másikra rátelepülni, megrendszabályozni

a poszter esetében azért kellene, mert teljesen felesleges volt mindet felvágni, hát az első ötból rájöhetett volna, hogy a gyártó átb...ta mint trágyát a palánkon

oszt adta volna valakinek oda a maradékot, biztos van, akinek lehetett volna

tekintve, hogy egyáltalán nem olcsó már a szaloncukor sem, miért kellett ezt, ez igenis, szemétség volt a posztertől még akkor is, ha igaza van

szögezzük le:
a gyártó akkor is űbereli a posztert :)

igazsagos1.0 2015.12.12. 21:51:36

arról nem is beszélve, hogy a teleportált sörnél a löttyök, vagy csempésször esete is kizárva ugye mert az nem menne olyan könnyen

áh, mindig elszúrjuk

igazsagos1.0 2015.12.12. 21:54:23

Amúgy meg mondtam: csak a portugálokat ne.

Szögezzük le:

Ja, semmi esélyünk még mindig. Még akkor sem, ha az osztrákok sem valami fényesen fociznak...

Azért szerintem szemétség volt ez a focisorsolás... Nem így oldottam volna meg, az tuti, mert ez így igazságtalan mindenkivel szemben, können manipulálható és ki is számolható.

Most akkor aki a végére maradt, az jól megszívta így is úgy is, mi? :)

Black Hole 2015.12.12. 21:58:49

@igazsagos1.0: egyszer ettem sörös jégkrémet, az szörnyű volt. Amúgy a jó sör jóízű, meg a jó bor is jóízű, de a jó pálinka is jóízű, ellenben a rossz sör rosszízű, a rossz bor rosszízű, valamint a rossz pálinka is rosszízű! Tudod mi a finom? A meggyes- marcipános szaloncukor! Az finom! Főleg a kettőbe vágott! Annyira szeretem mikor el van vágva, hogy kizárólag késsel, villával eszem!

igazsagos1.0 2015.12.12. 22:00:09

@Black Hole: nem tom, én nem szoktam csak kókuszos szaloncukrot enni, azt meg minek félbevágni

a bonbont se vágod félbe, hogy mi van benne vagy mi...

Aureliano Buendía 2015.12.12. 22:05:49

@atpijkamo: lehet, hogy naiv a kérdésem, de akkor mégis mi a faszért nem másik pékségbe jársz? Vadász-vadász... :)

igazsagos1.0 2015.12.12. 22:06:10

Oszt most elélvezett a poszter, miután látta, mi van az összes bonbonban? :D

Értem én, hogy igaza van, de azért ehhez már akkor is kell egy állapot.

Mondjuk, ha ráhúzod valakire a kormányt, ahhoz is kell 1 állapot, a poszter is itt tart már agyilag, de minimum elmennék kezeltetni magam egy jó pszichológushoz. Ha már ott tartasz, hogy az összes bonbont felvagdosod, hogy megnézd, mind olyan-e. A poszternál komoly gondok vannak, arra a mellyeimet teszem.

Na, nem baj, úgyis mindenki meg fog hülyülni, aki meg még eddig nem, az se várjon sokat.

Aureliano Buendía 2015.12.12. 22:10:50

@Dikusz: a viola már nincs meg.
A Milka 2.200.- körül van. Igaz, ez nem az 1.400,- forintos prémium márka, amilyet a posztoló választott, és csak egyféle, de az viszont szerintem finom.

Illetve tesóm szerint a Lidli kókuszosa állítólag finom, olyan,mint a bánti.

A zselésből pár éve nekem a teszkós ízlett a legjobban.

igazsagos1.0 2015.12.12. 22:21:54

Amúgy meg a poszter szerintem fel se fogja, miket művel, már itt tart....

Szerintem cseppet se gondolkozott, mikor felvagdosta az összeset...

igazsagos1.0 2015.12.12. 22:27:58

de a gyártó a kutyább akkor is, minek árul ilyen csomagolással más szaloncukrot minek

nem tol ki ezzel a néppel vagy miva

most akkor vagy árulja rendesen, vagy ne árulja rendesen

mivel a pénzt kapja érte a vásárlóktól, ezért a gyártó a szemetebb

Black Hole 2015.12.12. 22:55:10

@igazsagos1.0: mi? Hogy a bonbont nem vágom félbe? Na, ne izgass már fel! Veszek egy doboz konyakos meggyet, és azzal kezdem, hogy mindet félbe vágom! Ha mindegyikben rendesen benne van a konyak is, meg a meggy is, akkor megnyugszom, és veszek egy dobozzal, mert látom, hogy nem csesztek át. Azért, az ördög nem alszik alapon az új dobozt is felbontom, és megnyonkodom az árut egyesével, és amelyik gyanús, azt ketté vágom...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.13. 00:23:21

@Aureliano Buendía: "mi a faszért nem másik pékségbe jársz?"

Mert messze van. Ez itt van 3 utcára, a következő Lipóti pékség, ami árul purpur kenyeret, Pesten van a Lehel piacon.

dervish69 2015.12.13. 00:56:27

Utcai kirakodóvásár, 2-3000-ért gyomorrontásig zabálhatsz szaloncukrot. Még hányásízű is van, mint a herripotterben. Járt utat a noném szemétért el ne hagyd.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.13. 01:20:18

Nézem a Nigella Marven főzőműsorát. Eddig csak az erdőben mászkál, pókokat, kígyókat fogdos, de még nem láttam, hogy hogy főzi meg őket.

gabors 2015.12.13. 02:02:58

Happy Hannukah !!! minden tudjuk kiknek !!!

fillérbaszó vadász 2015.12.13. 05:51:43

Szerintem ez a heidt nem más, mint a vadász poszter! :)

fillérbaszó vadász 2015.12.13. 05:54:28

@heidt: Azért hülyeség amit írsz, mert az előállítása filléres dolog. Ilyen cuccban a logisztika csomagolás és hasonlók kerülnek sokba. Tehát, hogy nem tett bele "drágább fajtát", valószínűleg "megspórolt" magának 5 ft-ot, de kockáztatta, hogy egy ember lehet, hogy az életbe nem vesz olyan terméket még egyszer.

Black Hole 2015.12.13. 11:14:52

@atpijkamo: hát a pókot nem kell megfőzni, mert nem kemény a húsa, a kígyónak meg az epéjét érdemes inni, mert nagyon jó potencia javító! Főleg, ha reszelsz bele orrszarvú szarvat!

Black Hole 2015.12.13. 11:22:53

@fillérbaszó vadász: nem úgy van az! A meggyes-marcipános aroma (E65845) tonnánként €0,3-al olcsóbb, mint a rumos-kakaós aroma (E95475)! Na, ezért spórol vele a gyártó!

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.12.13. 11:52:23

Dugni kell. A kutya elől a szaloncukrot..
@gabors: mink az ortodox karit tarcsuk /Január/, mellesleg már fel van díszítve a fa s.k.raktam fel a kurva szaloncukrokat, bojkottáltam pár éve nade a gyerekszívnek oly szép..mindkét íz borzalmas. Hogy tud valaki megenni egy egész dobozzal brrrr :D

Antalbaba 2015.12.13. 12:28:19

@neet: marcipános Vadász - nyammm;-)

gabors 2015.12.13. 14:37:41

@Rézműves Nyúl: " mink az ortodox karit tarcsuk /Január/, "

Minek ??? gyerek oruljon ??? aztan majd fegyvert ragad a felvilagosult nyugati keresztenyseg ellen ??? vagy meg jobb a bosnyakokat kell majd jol lenyomni nem is beszelve mohamedanokrol ???

en kb 40 eve leszoktam MINDEN vallasos baromsagrol !!!

neet 2015.12.13. 14:50:10

Voltam az interspárban nyomorultak! 1999-ért vettem szaloncukrot. Ez már talán kihúzza karácsonyig. Ja, lilatehenes és aranypapíros és marcis, yess. A gyengém. Asszem 338 gramm, na aki ezt kiszámolta... És az mennyire perverz (mert szerintetek BIZTOS AZ), hogy a habkarika felét is elfogyasztottam már? Az úgyse jó a fára, mert a fa él, akad rajta hangya, ez-az, amit a földjében behozunk, és a melegben kibújnak a föld alól. Tiszta biosz-óra egy kari itt.

neet 2015.12.13. 14:52:18

@Black Hole: azt tudtad, h szegény orrszarvúkat jóindulatból elkapják, szarv lenyissz és ébredéskor útjukra bocsátják? Elég ambivalens érzéseim támadtak a hírtől (és nem csak mert Harry herceg is ott feszített), de milyen már, h felébredsz, és oda a férfiasságod, éked, fegyvered? OK, OK, életben maradsz, de akkor is...

heidt 2015.12.13. 18:00:14

@fillérbaszó vadász: "Azért hülyeség amit írsz, mert" ... a kilónkénti árdifferencia - elméletben - az alapanyag árától függ. Szerinted a piros papíros logisztikája olcsóbb, mint a zöldé? Az árképzés (erősen egyszerűsítve) két alaptételből áll: állandó és változó költségek.
Állandó költségek: gyártás, csomagolás, logisztika, energiafelhasználás, adók, bérek stb. Ezek (jelen esetben) mindegyik szaloncukor ízesítésre egyformák.
Változó költség (jelen esetben): alapanyag. Tehát, az az 5 forint nem 5 forint!
Különben pedig nem én vagyok a poszter.

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.12.13. 19:18:28

No.Unokaecsém szinkronizál épp a Minimaxon.xd :O

neet 2015.12.13. 20:15:34

@ne tilts ki nyomorult hilda: hát attól szörnyen megijednék. De most komolyan, kibontottam, és egybe hamm bekaptam. Az volt, ami rá van írva. Na, ezért kerül ez a szr 6000be per kiló (na jó, most csak valami 5.7)

@sugargiraffusplumps.: az egésszel úgy ahogy van. Szegény orrszarvúk, minek őket b.sztatni? A bantut kéne fővilágosítani, h ettől nem fog jobban állni a cerka, meg mindenkit, aki sorban áll ebben a szörnyeteg láncban, és kb azoknak a farkát levágni, akik ezzel kereskednek, eladó, vevő, köztes láncszem, mindnek hulljon a porba. Ha nőci, arra is lenne megoldásom. Egyből alábbhagyna a szarv-csonkítási-biznic. De első körben iszonyúan büntetni, persze a felvilágosítással együtt. Nagggggyon dulván lelökni őket a padlóla, mindet.

Black Hole 2015.12.13. 22:48:35

@neet: hát izé, én nem érzem úgy, hogy a férfiasságom a szarvamban rejlik! Sőt, ha megtudnám, hogy szarvam van, kurva ideges lennék!

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:00:45

@Rézműves Nyúl: akkor azt se fogjuk nézni, köcce. :(

ti szaloncukor(orrszarvú)gyilkosok

amúgy nem szoktam érteni ezt a Harry herceget sem, de egye fene, engem nem bántott

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:04:20

@Black Hole: en tökre eldumálnék Luciferrel, hogy mi a fenének van úgy a világba meg úgy a gonosz

mondjuk kérdéses, hogy akkor az ördögnek is szarva lenne ?

meg hát mér kötik a szarvat úgy általánosan a rossz, gonosz dolgokhoz

Harry meg nyugodtan élvezkedjen Afrikába, szegény úccse érti

a szaloncukrot se szoktam érteni, hogy minek, lényegében bonbont zabálsz vagy nem?

kókuszost még megeszem, de egyébként utálom minden fajtáját, idegesít a papírjuk is, amibe csomagolva vannak

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:06:38

hát még akkor kapok agybajt, mikor látom, hogy szerencsétlen fát azzal díszítik, oszt megeszik belőle, de akkurátusan visszacsomagolják XD

olyan rondán mutat az a fa a szaloncukorral, hogy bűn rátenni

jó, gyerekként esetleg élvezheted, hogy most húha, lelopod, jajmilesz, megvernek, ha észreveszik de egyébként akkor is meg tudod enni külön

egyébként meg kurvadrága 3000 forintért egy csomag szaloncukor

Black Hole 2015.12.13. 23:06:54

@neet: már hogyne állna jobban a cerka az orrszarvú szarva porától? Mit gondolsz én miért eszem? Szórakozásból? Olyan keserű, mint a rosseb!

Nyomorult hilda megint kitiltott de már regeltem ú 2015.12.13. 23:07:06

Na, hilda anyánk befutott. Már vártam mikor eszi erre a fene (mégjó, hogy előrelátó voltam és betáraztam accountból)

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:09:40

@Nyomorult hilda megint kitiltott de már regeltem ú: engem úccse győzöl le, már húszszor regeltem újra, ez éppen a 21. Sorszámoztam, de az a baj, hogy más gyökér is nekikezdett, így másra váltottam

az a gond, hogy nem a Hilda modizik, hanem külön más alkalmazott van erre azannya

hogy mik vannak itt a zindexnél, szegényt nem irigyelhetem, a munkájáért

komolyan mondom, külön blogmoderátor azannya

akkor külön szaloncukor - készítő is lesz minden otthonba?

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:11:11

az biztos, én még pénzért se szenvednék a homárral ennyit, arra a mellyeimet tenném, nem lennék bolond, ha rendesen megfizetnének akkor se

egyik homáros jön, másik megy, ezt is túl fogjuk élni

ahogy a szaloncukorzabálást is

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:14:27

Most akkor kap egy új csomag szaloncukrot a poszter, vagy nem kap?

Black Hole 2015.12.13. 23:15:58

@igazsagos1.0: akkor te most mire vágysz? Lucifer farkára? Vagy Harry herceg farkára? Vagy meggyes-marcipános szaloncukorra? Vagy így együtt az összesre, plusz mákos beigli!

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:19:06

@Black Hole: hát úgy ebből a választékból inkább a mákos beiglire...

mondjuk mákos szaloncukor nincs?

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:21:32

eh, putyin lebombázza erdogant, hogy valaki putyint bombázná már le, az is csak addig pattog, amíg obama kussol

tömören:

jövőre is izgibb lesz az év, homározzunk, amíg még lehet mer hilda se lesz itt sokáig

csak pozitívan, addig is sok szaloncukrot zabáljatok, amíg még lehet

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:22:47

máma sok helyen ebéd se volt, mer tilos volt az asszonyoknak főzni, mosni, sütni

nyesztek nektek szaloncukorzabáló pasik

aztán meg a nőket szidjátok, hogy folyton bonbont zabálunk munka helyett

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:24:16

A gyártónak meg javaslom, hogy nagyonnagyonhamar, sürgősen adjon dupla szaloncukor-adagot a poszternak, különben jól megverjük, így karácsony környékén

mondjuk Jézus is inkább a nyáron született, elvileg augusztusba, de ezt most inkább hagyjuk

szóval karácsony környékén nem szaloncukorizmozunk senkivel se mer megverjük

nem kicsit, nagyon

verjük meg a gyártót

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:26:25

ja, van új sorozat, miután végetért a Szulejmán, most az új sorozat a Kösem szultána, jelenleg a 6. része fog következni csütörtökön

igazsagos1.0 2015.12.13. 23:28:21

A szalocukorral nem izmozunk, mert azt megesszük.

Aki mégis megteszi gyártóként, azt kötél általi azonnali halálra ítéljük, s ráküldjük a kivégzőosztagot.

Black Hole 2015.12.14. 00:37:47

@igazsagos1.0: hát má' hogyne lenne mákos szaloncukor? 100 db kettévágott szaloncukorból min. 2 db mákos lesz! Próbáld ki!

gabors 2015.12.14. 03:09:06

@Rézműves Nyúl: nem ertem miert nekem valaszolsz ...

nekem ezek a vallasos baromsagok elmultak kb 30 eve !!!

fillérbaszó vadász 2015.12.14. 07:23:00

Spaarban voltam és nem bírtam ki, hogy ne fényképezzem le:
www.kepfeltoltes.hu/view/151214/DSC_0255_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

VADÁSZ szaloncukor. Ezt ajánlom a poszternek! :)

kalapocska 2015.12.14. 08:05:22

Ugy tunik ez nem ennek a szerianak a problemaja. Egy fentebbi linkrol: (kunlibrary.com/szaloncukor.htm)
"a Lissé Édességgyár Kft. elkövette azt a hibát, hogy szaloncukraikból nem jelentettek meg válogatást. Pontosabban gyártanak szaloncukor válogatást, de ezzel csak ártottak maguknak. Ebben a válogatásban ugyanis csak négyféle szaloncukor van. Pontosabban három, a legkevésbé finomakból. (Ru­mos-­kakaós-mazsolás, Kókuszos és Zselés.) A marcipános szaloncukraikból egy fajtát sem tartalmaz. A dobozon fel van ugyan tüntetve a Marcipános meggyes szaloncukor, de ez hiányzik belőle. Valószínűleg azért, mert ezt a fajtát nem is gyártják. Legalábbis külön dobozban nem forgalmazzák. Ebben a helyzetben a vevők nem ízlelhetik meg a termékeiket."

Szoval ez gaz, es a fogyasztok megtevesztese. Jol tette a poszter hogy erre felhivta mindenki figyelmet es a fogyasztovedok is vizsgalodhatnanak. A Lisset pedig kerulje el mindeki mert ugy tunik szisztematikusan csalo cegrol van szo!

ifjú vénszivar 2015.12.14. 08:59:20

"szereztem" 50db meggyest

egy meggyest adok két marcipánosért!

Így lesz meggyes, marcipános s mivel félbevágnánk (láttam valahol :):D ) lenne meggyes-marcipános....

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.12.14. 09:26:06

@gabors: mér a hanuka hogy af.szba jött ide???

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.12.14. 09:29:04

@Black Hole: nem lenne egyszerűbb mellékötni a szarvat az izé..őőő..:D ..??? off

ifjú vénszivar 2015.12.14. 09:51:41

@megélhetési SÜNöző (retro homározó): tévedsz!

itt. szírek, irakiak, afgánok, pakik, irániak, líbiaiak, románok s min. egy cigány .....

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.12.14. 09:54:22

@neet: öööö. igen. szerintem nézz utána a témának kicsit jobban. :)

kalapocska 2015.12.14. 11:14:02

@gabors: Neked is! amugy nem pont ma van vege? Mindenesetre remelem jol telt.

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.12.14. 11:53:42

Ez becsületbeli ügy mit nem lehet ezen érteni??

ptspts 2015.12.14. 12:50:12

@sugargiraffusplumps.: Igazán megtisztelő, hogy figyelemmel kíséred az eddigi kommentjeimet.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.12.14. 12:54:48

@ptspts: elég nehéz lenne őket figyelmen kívül hagyni.
tudod, mint amikor ufót látnak a tömeg felett vagy amikor hatlábú borjú születik.

Kondom Keselyű 2015.12.14. 13:45:45

Azon gondolkodom,hogy aki a levelet irta az csak trollkodik,vagy valoban enyhen visszamaradott?
Nem is a tartalom miatt,mert ok,igaza van,de a gondolatok ugy kovetik egymast,ahogy epeszu,felnott embernel nem kellene.

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.12.14. 13:57:59

@Kondom Keselyű: ha neked ilyenek feltűnnek na asse piskóta:D

Kondom Keselyű 2015.12.14. 14:18:15

@ptspts:
Az ilyen jellegu szamolasok megkezdesehez egy picit tobb infora van szukseg.

Jopar "Hogyan mukodik",es "Gyaroriasok" epizod megtekintese utan en valoszinutlennek tartom,hogy letezik olyan gyar a vilagon,amelyik ennyire random dolgozna.

Normalis esetben nem a maradekbol csomagolnak valogatast,hanem direkt annyit gyartanak le,amennyire szukseg lesz.

Nekem meg sose volt olyan a Pickwick valogatasban barmelyik izbol tobb/kevesebb lett volna,mint a tobbibol.

Az meg elkepzelheto,hogy mondjuk a zselest fele annyi legyartani,mint a marcipanost,ezert az elobbibol eleve ketszer annyi kerul minden valogatas zacskoba,de olyat,hogy csak a vegeredmeny azonos,az osszetetel minden csomagban mas,nem tartok eletszeruenek.

gabors 2015.12.14. 15:54:22

@Megvan a nyúl kecsegek! xd: mert hatha unnepli valaki most szombaton volt !!! gondoltam hatha itt is vannak tudjuk kik

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.14. 16:09:07

@gabors: Bár ma már igazi hungarikum, a szaloncukor ősét, a túltelített cukoroldatból, felfőzéssel készült, puha, kikristályosított masszát, vagyis a fondant-cukrot először Franciaországban, a 16. század folyamán kezdték készíteni. Tőlük német bevándorló cukorműves mesterek közvetítéssel, a 19. század első harmadában érkezett Magyarországra, majd vált népszerű karácsonyi édességgé és egyúttal a magyar karácsonyfák díszévé.

hvg.hu/plazs/20151214_Tulajdonkeppen_miert_is_akasztunk_szalonc

Aureliano Buendía 2015.12.14. 19:39:20

@neet: az oldalkocsim is pont ma vett, felhívott, hogy most akcijjós, vegye-e

vette

gabors 2015.12.14. 22:06:37

@kalapocska: en semmilyen vallasi unnepet nem tartok zsido sem vagyk annak szuletni kell !!! de a kornyeken eleg sokan kitettek a menorat .... (az eredetit szombaton irtam) ...

Black Hole 2015.12.15. 01:23:21

@Megvan a nyúl kecsegek! xd: van annál jobb módszer is! Kotonyóvszert köll húzni, és nyomni bele purhabot! Attól aztán nagyobb lesz a látszat, mint egy nyomorult orrszarvú tülöktől!

Mérgező Hulladék 2015.12.15. 10:49:39

Nem értem, mért akadt ki annyira posztoló a válaszlevélen: megírta nekik, hogy a pirosak között nincs marcipános, a gyártó meg választolt, hogy ne a pirosak, hanem a barnák között keresse.
Természetesen az egész ügy gáz, de a reakció nem volt az, mégsem írhatta vissza az asszisztens, hogy "sumákolunk, alig rakunk bele marcipánost", miközben a konkrét esetben akár az is előfordulhatott volna (annyi információ alapján, amennyi a gyártónak a panaszlevélből kiderült), hogy a 14 barna csomagolású többsége marcipános. Feltéve persze, hogy egyáltalán bármelyikbe raknak olyat :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2015.12.16. 17:18:22

@Aureliano Buendía: Ja, csak nem annyi...
homar.blog.hu/2013/11/20/hova_tunt_az_eperlekvar_a_milka_pralinebol
homar.blog.hu/2014/03/20/hanyassal_riogat_a_turo_rudi
Bár kétségtelenül sok finom cuccot nyomáznak, épp a fentiek miatt totálisan elutasítok minden milka terméket. Előbb-utóbb térdre kényszerítem a gyártót :D

Aureliano Buendía 2015.12.16. 17:44:32

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: a szaloncukorral eddig nem genyóztak.

De jó is, ha te ellenállsz nekik, több marad nekem:)
süti beállítások módosítása