Tékozló Homár

Ami jár, az jár, csak épp nagyon kell akarni

2016.03.17. 15:55 | Homár Hilda | komment

argh_thanks_for_reminding_me_f2441ba3d7b387e58ee0b3a8debaa6d6.jpgOlvasónk jogosan dühös egy végül elintéződött ügy után, mert jó sok idő meg bosszúság járt vele, és nem kevés elszántságot igényelt a dolog. Miért nem lehet az, hogy csak úgy egyszerűen él a vásárló a jogával? Mondjuk legalább nem voltak kirívóan modortalanok vele.

Üdv! 

Nemrég történt az eset velem. Az ország legnagyobb dobos webáruházában vásároltam. (TamTam dobcentrum). Sajnos közben úgy alakultak a dolgok, hogy vissza kellene küldenem a termékeket. Az ok teljesen rajtam kívül álló. El is olvastam a feltételeket a honlapon, miszerint, minden webáruházban, 14 napon belül, használatlan, sértetlen, bontatlan termékeket kötelesek visszavásárolni, Erre 14 napon belül van lehetőség. 

Talán 4 nap sem telt el, írtam, nekik, hogy mi a helyzet, vissza szeretném küldeni a vásárolt termékeket.Több darab áruról van szó, aminek az összértéke 73.200,- Ft. Természetesen mind bontatlan, használatlan.

A bejelentésem után 4-5 napra kaptam egy kedves levelet a tulajdonostól. A lényeg az volt benne, hogy ilyen még náluk soha sem fordult elő, volt olyan termék, amit kifejezetten az én számomra rendeltek a nagykerből, és amúgy is én ezt hogy képzelem. Inkább vásároljam le, vegyek mást ezért az összegért, nem tudják visszavásárolni.

Visszaírtam utána a jóembernek, hogy ha jól tudom, minden webáruházra vonatkozik a 14 napos elállás. Ráadásul ez fel van tüntetve a honlapjukon is, pontosan ebben a formában:

Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami bontatlan, vagy bontott, de hiánytalan gyári csomagolásban érkezik vissza. A vevő azonban nem veheti használatba a terméket.
Nem vonatkozik az elállási jog az átvétel után megsérült termékekre.

Ezt csatoltam a válasz levelemben. Aztán nem történt semmi, nem méltattak válaszra. Természetesen közben kicsúsztam a 14 napból. Végül válaszoltak, tanulságos a levelezés:

tamtam-nagy_gabor-page-001.jpg

tamtam-nagy_gabor-page-002.jpg

tamtam-nagy_gabor-page-003.jpg

tamtam-nagy_gabor-page-004.jpg

tamtam-nagy_gabor-page-005.jpg

 

Végül ugye szigorúan véve, rendeződött a dolog, mondjuk a hangnem nem tetszett. De csak azért lettek ilyen kedvesek, mert mint kiderült megtudták, hogy írtam Nektek. :) Mivel úgy gondolom, ha nem álltam volna ki a dologért, simán hülyének néznek, zerintem jó lenne, hogy más is esetleg tudja, ha így jár, milyen jogai vannak. 

Üdv,

Gábor
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vadászgörény 2016.03.17. 16:04:25

Félmilliós fényképezőgépet neten rendelni?! Majd visszaküldeni, hogy nem tetszik?! Nem komoly ez kérem.

Thule 2016.03.17. 16:19:54

@Vadászgörény: Mivel általában a félmilliós gép interneten vásárolva több tízezer Ft-al olcsóbb, mint a Media Marktban és hasonlókban, ezért igenis a neten érdemes rendelni. Az ilyen gépeket általában nem taperolhatod össze, mert nincs az üzletekben. Ha pedig van, akkor sem tudsz vele érdemben fényképezni, nem tudod kipróbálni, hogy felelős vásárlási döntést hozhatsz. A mosógépet sem tudod kipróbálni az üzletben, csak otthon miután beüzemelted. Viszont a ruhát mégis fel tudod venni.... ugye milyen érdekes dolog ez.
A törvényt nem a nyerészkedőkre hozták meg, hanem azokra a szerencsétlenekre, akik kevés vagy hiányos körültekintéssel vásárolnak meg valamit, ami aztán a paramétereinél fogva nem felel meg bizonyos kívánalmaknak. Egy netes boltban esélyed sincs kipróbálni a fényképezőgépet, még csak kézbe sem veheted. Szóval nem értem a felháborodást ilyen esetben. A webshop pedig ne forgalmazzon olyan terméket, amit ha visszaküldenek, fáj neki.

Azok a nyomik, akik pedig kölcsönzőnek használják az netes boltokat, természetesen nem érdemelnek szót. Ilyen is van, tudom.
Tehát

Thule 2016.03.17. 16:23:55

Tehát a lényeg az, hogy nem kell fikázni a posztolót azért, mert visszaküldött egy fényképezőt. Az ilyen fikázók is tuti visszaküldtek már életükben legalább egy dolgot, tehát csendben lehet lenni :)
A távollévők közötti szerződés a fogyasztót védi, ezt kell megérteni. Nem sózhatnak rád mindenféle szart azért, mert nem vehetted meg személyesen az üzletben. A képeken ugye csilivili, erős anyagból stb, aztán a valóságban meg kapsz egy fos széteső gagyi valamit. Naná, hogy visszaküldöm a fenébe. Ha nem küldhetném vissza, akkor mehetnéka békéltető testülethez balhézni a céggel a hibás teljesítés miatt. Így meg nem kell a balhé, visszaküldöm, 30 napon belül nálam van a pénz. Teljesen rendben van így.

heidt 2016.03.17. 16:38:39

Tisztelt Cég!

Tájékoztatom Önöket, hogy szeretném visszaküldeni a webes oldalukról rendelt komplett konyhabútort, gépekkel együtt, a hálószoba garnitúrát, a kerékpárokat, a számítógépeket és a televíziókat. Továbbá visszaküldeném a porszívót, a szőnyegeket, a telefont és a mosó-szárító gépet is.
Mindezt nagyon sajnálom, de a nagyikánk mégsem halt meg időben, ezért még nem tudunk beköltözni a lakásába.
Üdv.

Terézágyú 2016.03.17. 17:10:42

@heidt:
"Mindezt nagyon sajnálom, de a nagyikánk mégsem halt meg időben, ezért még nem tudunk beköltözni a lakásába."

:)))))

Szellemes. És igaz.
Ettől függetlenül ha a törvény ezt mondja ki, akkor a bolt feleslegesen kötözködik (és a vevőnek nem kell semmilyen indokot felhoznia), vissza kell adni a zsét.

enrico palazzo 2016.03.17. 17:11:51

Na ehhez végre értek... Gábor te hány éves vagy és mióta dobolsz? Rendelsz magadnak egy egyedi terméket (frontbőr), amiről persze nem mondod el, hogy kb. olyan könnyű cserélni, mint egy tetoválást. Meg jössz ezzel a béna szöveggel, hogy a pályázaton nem nyertél. Ja meg, csak behangoltam a pergőt??? Erről az jut eszembe, hogy "kicsit használtam a kotont, nem gond?". Bontatlan, gondolom ismered a szót és a jelentését... Nagyon régóta dobolok és bár régebben valóban volt gond a tamtam ügyfélkezelésével, mára már teljesen korrekt módon kezelnek mindent. És megnyugtatlak, ők is és minden dobos hülyének néz. Az vagy, súlyos mértékben.

Vadászgörény 2016.03.17. 17:17:14

@Thule: OK biztos igazad van. Ami jár, az jár. (csak zárójelben: jelen esetben nem azért küldte vissza a tisztelt zenész úr, mert nem tetszett, hibás, vagy gagyi volt).

Attila F 2016.03.17. 17:33:02

@enrico palazzo: Lehet, hogy hülyének nézik, de a hülyéket is megilleti a 14 napos elállási jog. Ja, és nem kell bontatlannak lennie.
Igen, valóban furcsa, hogy előbb rendel és aztán nincsen terem, de ugye van, aki esküvői ruhát is előbb vesz, aztán keres magának pasit/csajt.

enrico palazzo 2016.03.17. 17:45:53

@Attila F: Jogos! Viszont ott van, hogy nem veheti használatba. Itt pedig ez megtörtént. Ami pedig pofátlan Gábor részéről, hogy egyedi cuccot rendel és azt küldi vissza.

atpijkamo100 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.17. 18:15:08

@enrico palazzo: "Rendelsz magadnak egy egyedi terméket (frontbőr), amiről persze nem mondod el, hogy kb. olyan könnyű cserélni, mint egy tetoválást."

Arra nem érvényes az elállási jog.

14. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1400045.KOR

atpijkamo100 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.17. 18:20:59

Pancser a boltos. Egyrészt egyedi terméknél nem játszik az elállási jog, másrészt az elállási jogot nem arra találták ki, hogy valaki a magánéleti problémáját fizettesse meg a boltossal, harmadrészt a poszter kifutott a 14 napos határidőből.

De nem baj, poszter gerinctelenségét majd a többi vásárló fizeti meg.

Gazsibacsi 2016.03.17. 18:57:28

@enrico palazzo: óriási tévedés, a fenti esetben semmilyen egyedi cuccról nincs szó. A jogszabály a következőt írja:

"...a vállalkozások nem kötelesek olyan termékek feltétlen visszavételére, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó egyedi utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő"

Ebben az esetben pedig nem ilyen termékről van szó.

Darth Revan 2016.03.17. 19:40:38

Nem ertem, miért a posztolot szidjatok. Magyarázat nélkül leállhat a vásárlástól. Nem egyedi terméket rendelt, csak nem volt raktáron.
Nem visszaélt, hanem élt az öt megillető elállással.

asdf 2016.03.17. 19:50:07

Tokmindegy, hogy weben, vagy emailben rendelt a poster, a jogszabaly _tavollevok kozotti_ szerzodesre irja elo az elallasi lehetoseget, ergo a webshopos, emailes, telefonos, faxos az mind ilyen, ugyhogy a bolt tegye mar meg, hogy utananez, milyen jogszabalyok vonatkoznak ra.
A poster persze hulye volt, a francnak rendelget a vakvilagba (de a jog a hulyeknek is biztositja az elallasi lehetoseget ;) ).
(A frontbor pedig nem egyedi gyartasu termek, igy attol is el lehet allni, ott a gyari cikkszama, tessek mar gondolkozni...)

2016.03.17. 20:12:34

@enrico palazzo:

Szeretném tisztelettel felhívni a figyelmedet, hogy a webshopos értékesítés a kereskedők számára _nem kötelező_, csak egy lehetőség. Nyilván azért csinálják a kereskedők, mert sok szempontból kedvezőbb a számukra is. De ha szeretnék a kereskedők kihasználni a webes értékesítés előnyeit, akkor be kell vállalniuk a vásárlók elállási jogát is. Ja, persze a kereskedőnek az már nem tetszik, ők csak az előnyöket szeretnék élvezni. Hát az meg sajnos nem megy, akkor béreljen raktárat, üzlethelyiséget, tartson készletet, fizessen bolti eladókat, és értékesítsen a helyszínen. És akkor nincs elállási jog.

Megjegyzem, a gyári csomagolás meglétéhez nem köthetik az elállási jog gyakorlását, szóval az "elállási jog minden termékre vonatkozik, ami bontatlan, vagy bontott, de hiánytalan gyári csomagolásban érkezik vissza" általános szerződési feltételük nyilván csak valami félreértés lehet. Mint ahogy a használatba vételre hivatkozva sem tagadhatják meg az elállási jogot, a kipróbálást meghaladó használatból fakadó értékcsökkenést a kereskedő levonhatja a termék visszatérített árából (de akkor ennek a tényét és mértékét a kereskedőnek kell bizonyítania vitás esetben).

The Crazy One 2016.03.17. 20:19:47

Ezek alapján tényleg úgy tűnik, hogy alig van elállás ennél a boltjában, ha az üzemeltető ennyire nincs képben. Ellenállásnál egyszerűen nincs ha. Punktum van. Minek állt le vele alkudozni? A szállítási költségek során keletkezett veszteséget megemliteni annyira kínos. Emailben leadott rendelésnél nincs elállás, csak ha a webshopon teszed a kosárba? Pont hogy minden olyan esetben jár, ami nem bolt formájú boltban történő vásárlás keretében történt. A frontbor meg szerintem nem tartozik a kivételek közé, mert nem a poszterek gyártották le, hanem a bolt rendelte meg, a rendelés alapján, egyébként nem invesztalt volna bele. Talán célszerűbb lett volna előre tisztázni, hogy igen kincsem beszerezzük, de aztán nincs spekuláció...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.03.17. 21:19:10

Tudom, hogy nagyon sok jogszabály van, ha vállalkozást kell üzemeltetni, de ha leállok vitatkozni a vevővel, azért csak utánanézek, nem?

Javaslat tamtaméknak:
Szíveskedjenek a jogszabályoknak megfelelő szabályzatot kialakítani és azt publikálni a honlapon, mert csak csupán a mostani állapot miatt megkúrhatók volnának és akkor még nem is kell a fenti levelezést olvasgatni hozzá... :)

*.....*.............*..........................*.. 2016.03.17. 22:01:44

a frontbőr az magyarul nem előbőr? én kérek elnézést.

enrico palazzo 2016.03.17. 23:58:35

Akkor sorban. Egyedi termék. A frontbőr egy dísz a hangszeren. Valószínűleg a klasszik töketlen vadászról van szó, aki a bolttal rendelteti meg (igen szarul hangzik, de kicsi a piac és így megy) a saját igényeire szabott bőrt. Előbőrnek nyilván nem hívjuk vallási okokból

Kenderice 2016.03.18. 03:25:15

@enrico palazzo:
Ha ott van a webáruházban és nem az ő kívánságának megfelelően (egyedi méretben, színben,, stb.) állították elő, akkor az nem egyedi termék.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.03.18. 06:48:16

Kutyát nem érdekli, hogy szerzi be...Meg az sem, hogy mit gondol a törvényről a bolt.

sáros_tehén 2016.03.18. 09:19:15

Istenem de szeretném hogy a sok töketlen jogtudós, egyszer nyisson egy webáruházat, és neki kelljen a saját pénzét kockáztatni, és után ápolni a lelkét a sok fillérhuszár pistikének.

Terézágyú 2016.03.18. 09:26:33

@sarostehen_:
"Istenem de szeretném hogy a sok töketlen jogtudós, egyszer nyisson egy webáruházat, és neki kelljen a saját pénzét kockáztatni"

Ez teljesen jogos - de ha egyszer a rendeletben az van, hogy márpedig 14 napon belül indoklás nélkül elállhat az egésztől, akkor evvan. Erre számítani köll.

rarabel 2016.03.18. 09:29:43

@*.....*.............*..........................*..: Nem dobos!
Csak van egy dobja, amit már visszaküldött.
Amit nem küldött vissza, azt eladta.
Annak az árából pályázik egy helyiségre, hogy új dobokat rendelhessen.
Ha megérkeznek a dobok, akkor visszaküldi, mert nem nyer a pályázaton.

sáros_tehén 2016.03.18. 09:53:03

@Terézágyú: Nem is azt mondtam hogy nem ez van a rendeletbe.
DE.. vannak akik nem tudják értelmezni az egyedi termék fogalmát. Barátunk rendelet egy egyedi bőrt. Amit direkt neki szereztek be. (még az is lehet a nagyker sem tart, és ők is külön rendelték meg a gyártótól)
Az szerintem sem tartozik a 14 napos jajmeggondoltammagammertegybénafaszvagyok pénzvisszafizetési dologba.

Terézágyú 2016.03.18. 09:59:14

@sarostehen_:
"DE.. vannak akik nem tudják értelmezni az egyedi termék fogalmát. Barátunk rendelet egy egyedi bőrt. Amit direkt neki szereztek be."

Nem tudom, nem értek hozzá.
De ilyenkor a cég egyértelműen írja le, hogy ez egy egyedi termék, ezzel ez a helyzet. Méghozzá a vásárlás előtt írja le - és konkrétan most a reklamáláskor is erre és CSAK ERRE hivatkozzon, folyamatosan. A levelezés azonban mindenféle dologról is szólt, és a végén már arról van szó, hogy kifutottak a határidőből (a levelezés miatt). És EZ már nem szabályos.

joska61 2016.03.18. 10:06:15

@heidt: Szerintem annyiban nem jó a poénkodás, hogy egyáltalán nem lett volna szükség indoklásra. Mondjuk a poszter sem száz, ha azt írja első levelében, hogy "lehetséges, hogy elállok a vásárlástól".

sáros_tehén 2016.03.18. 10:13:55

@Terézágyú: Jogos. Valóban a cégeknek fel kéne tüntetni, hogy melyik termék beszerzése minősül egyedi rendelésnek, amire nem vonatkozik a 14 napos elállási jog.

Thule 2016.03.18. 12:02:14

@atpijkamo100: Bírom, hogy úgy állítasz valótlanságot (megint), hogy fogalmad sincs a jogszabályokról, mert el sem olvastad őket soha.

1. Az egyedi terméket már felettem többen leírták, az egyedi termék az, amit külön neked gyártanak le, megrendelésre, pl méretpontos konyhabútor, ami pont a te lakásodba passzol a sarokba. Az egyedi termék. Az a termék, ami nincs készleten mert mondjuk évente kettőt adnak el belőle és meg kell rendelni, az nem egyedi termék.

2. Rosszul tudod (ezt is), mert a 14 napos elállás akkor teljesül, amikor azt a vásárló _bejelentette_ az eladónak. Tehát, ha te vásárolsz egy terméket, akkor a 14. napon is írhatsz egy e-mailt (bár a bizonyítható postai ajánlott/tértivevényes levél jobb), hogy a vásárlástól elállsz. Ezután az elvárható legrövidebb időn belül köteles vagy visszajuttatni a terméket a saját költségeden az eladó által megjelölt helyre vagy címre. Azonban ennek a helynek/címnek az adatai nem feltétlenül nyilvánosak, ezt ki kell kérni a cégtől, ezért a jogszabály megengedi az 'időhúzást', minimális mértékben.
Tehát nem 14 napon belül kell a terméket visszajuttatnod, hanem 14 napon belül kell _bejelentened_ a vásárlástól való elállás tényét.

Jó lenne olyan hozzászólásokat írni, amik fedik a valóságot. Ha nem vagy tisztában a jogszabályokkal, akkor nem kéne mindenáron azt a kurva kommentet beküldeni, hanem kussban is lehetne maradni.

atpijkamo100 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.18. 13:26:33

@Thule: "egyedi termék az"

Én nem értek a dobokhoz, vitakozz vele: @enrico palazzo:

"mert a 14 napos elállás akkor teljesül, amikor azt a vásárló _bejelentette_ az eladónak."

A vásárlónak kell bizonyítania, hogy 14 napon belül elállt a vásárlástól. Ezt megteheti például egy postai levél feladóvevényével.

"nem 14 napon belül kell a terméket visszajuttatnod, hanem 14 napon belül kell _bejelentened_ a vásárlástól való elállás tényét."

Visszaküldésről én nem beszéltem. Ha bizonytalan vagy, olvasd el a törvényt: "köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni"

asdf 2016.03.18. 16:20:04

@sarostehen_: az a baj, hogy te sem tudod értelmezni az egyedi termék fogalmát. Ez marhára nem az. Van gyártói cikkszáma, utánrendelhető, ugyan mitől lenne már egyedi? Egyedi _gyártásúnak_ (vevő által megadottak szerint elkészültnek) kellene lennie annak a terméknek, nem egyedi beszerzésűnek. Ha a poster kérte volna, hogy egyben a bandája logóját nyomják rá a cumóra, na, akkor lenne egyedi, és akkor nem állhatnak el.

Matteo79 2016.03.18. 18:40:50

Posztolo egy igazi gyoker minden rèszigazsàga ellenère

2016.03.18. 18:41:12

@sarostehen_:

Szerencsére webáruházat nyitni még mindig nem kötelező, szóval senkinek nem "kell" kockáztatnia a pénzét ezzel, nyithat giroszosbódét, offline áruházat, vagy vehet rajta akár államkötvényt is. Ha viszont úgy dönt, hogy webáruházat nyit, akkor az (egyébként EU-s szintű) szabályozást viszont kötelező betartania (fillérhuszár pistike lelkét nem kell ápolgatnia, bővel elég, ha betartja a törvényeket).

Annak meg, hogy mi az egyedi termék, te is utánanézhetnél, ha tényleg érdekelne, és akkor magadtól is belátnád, hogy nincs igazad.
A termék ott van a webshopban, semmi egyedi nincs benne, bárki megrendelheti. Az azért megvan, hogy egy 20 ezer forintos (kb. 70 eurós) termék elállási jogán, meg az eladót ezzel ért sérelmen lovagoltok? Hát ha egy kereskedő ezt a veszteséget nem tudja szó nélkül bevállalni, akkor az tényleg ne értékesítsen fogyasztók felé. A cuccot meg legfeljebb megrendelik majd a vevők közvetlenül az ő külföldi szállítójától.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.03.18. 20:06:12

@sarostehen_: És most szépen kérj elnézést! Vagy várod még, hogy helyretegyenek páran? Hánynak kell elmagyaráznia hozzá?

tejfölbiztosítás 2016.03.19. 11:16:02

@atpijkamo100: előállításról nincs szó, ez biztos, hiszen egy nagykerben már raktáron volt, rendelés, rendeltetés történt. Személyre szabásról is csak akkor beszélhetünk, ha a nagyker is gyártatta és az egyediek közt is egyedit, tehát személyre szabottat. Ilyen fejezetet én nem láttam a posztban. A posztoló meg egy bakfis. Ez most nem minőségjelző, csak tényálladék.

homar-fan 2016.03.19. 11:34:14

A kérdező miért cseszik ki magával?

Tudja a jogait, még el is olvassa talán a jogszabályt aztán eladogatja a neten a cuccot?!

14 napon belül JELEZNI KELL az elállási szándékot. Nem visszaküldeni. Így szól a jogszabály. Az tök mindegy, hogy e-mailben vagy füstjelekkel rendelte, ugyanis maga a jogszabály is "távollévők közötti" vásárlásról beszél, nem webshopról.

2016.03.21. 13:46:21

poszter=tahó köcsög!

2016.03.21. 13:48:33

egyébként is nem kért céges számlát (pályázathoz kell)?
akkor nem érvényes az elállás joga...

enrico palazzo 2016.03.21. 15:06:04

Nem kell feltétlenül céges számla a pályázathoz. A NKA 100e Ft feletti tételeknél kér számlát, illetve szerződést, egyébként elég @lesclaypool: a sima bizonylat is.

zooDoo 2016.03.24. 11:29:54

Az emailben történő kommunikáció is minősülhet ajánlatnak, azt ha elfogadja a cég, ugyanúgy távollévők között létrejövő ügylet, tehát él rá a 14 napos elállás. Békéltető testület, utána polgári per + némi kártérítés. Vedd igénybe, jól jársz a végére. :D

anarch 2016.03.30. 09:33:07

??? A boltos azt írja, hogy visszaveszi. A szállítás költségeit akarja ráterhelni a vevőre. Alternatívaként felajánlja a levásárlást illetve rákérdez, hogy tud-e segíteni az elektromos dobkészletben, de határozottan azt írja, hogy visszaveszi és kérdezi, hogy hogy és miként történjen.

A vevő erre viszont absz nem reagál, egy árva szót sem, csak a jogszabályt copy-paste-li, és a végén inkább eladja a cuccokat. Szóval ez erősen WTF...
süti beállítások módosítása